Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 05. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 05. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 01. října 2020 - 22:23:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2020
Wagon: A další auta se vytlačí tím "pozitivním" způsobem, že lidi budou místo aut využívat nových tramvajových zastávek.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 22:38:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15437
Registrován: 10-2004
Wagon: Obnovení tramvaje v Koněvově by řidiče nevytlačilo. výsledkem by bylo to, že by tramvaje byly v kolonách aut, protože sem by se tramvajový pás s odělenými pruhy nevešel. Navíc znovu je potřeba připomenout to, že vnitřní Praha už nemá moc prostoru na to vstřebat další tramvajové linky navíc.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 22:58:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4038
Registrován: 12-2007
Domnívám se, že opravdu většina těch automobilů nemá start nebo cíl v dolním Žižkově. Oddělený pruh by nebyl zapotřebí, podobně jako Seifertovou ulicí by auta jezdila za tramvajemi. Právě ty zastávky by auta brzdily, místní by dejme tomu jeli o 2 minuty déle, ale předpokládám, že počet aut by se snížil na polovinu, možná, že dokonce na třetinu. A to znamená méně hluku a méně emisí.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 23:23:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 4-2007
Wagon:[lol] pobavil jsem se. Díky[ok]
čítatel
Čtvrtek, 01. října 2020 - 23:31:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 364
Registrován: 4-2012
Wagon:
"... by se natolik zpomalila v těchto místech doprava, že by většina řidičů. .. hledala nové trasy např. po Rohanském nábřeží a přes Krejcárek. Tím by se snížil hluk v dolním Žižkově, což by mnozí tam bydlící uvítali."
A mnozí další, ktrým by se tím zhoršila, by to zase nevítali [wink]
Wagon:
"... Právě ty zastávky by auta brzdily, místní by dejme tomu jeli o 2 minuty déle, ale předpokládám, že počet aut by se snížil na polovinu, možná, že dokonce na třetinu. A to znamená méně hluku a méně emisí."
A dopadne to dominovým efektem jak píše kousek výš Břevnovák. Pak znechutíme lidem Krejcírek a Karlín a tak se bude pokračovat.
Cesta nemůže být jen negativní o znechucování cest autem, tím se MHD nezlepší, ale pozitivní o výstavbě nové infrastruktury. A to jak pro MHD, tak pro auta. Ale to dá mnohem víc práce, než představovat studie kde čeho, řešit design vozidel MHD a zastávek, vyvěšovat vlajky, účastnit se průvodů a podobné bohulibé činnosti.
Doufám, že se dožiju doby, kdy jednak auto a lidi auto používající přestanou být úhlavními nepřáteli a druhak doby, kdy se bude dosahovat trochu lepších výsledků na poli infrastruktury, než oboustranně kusé koleje mezi muzeem, prodloužení linky 41 kusou kolejí Stromovkou, 40 metrů (opět kusé) koleje na Barrandově, a 230 m na Pankráci (zakončené jak jinak, než šturcem [proud], stejně jako případně dotažená Libuš - jeden by si už myslel, že šturc je jediné možné nově zřízené ukončení koleje [biggrin])
Zastřešení Spořilovské (včetně nové TT), Radlická radiála, MO za Trojou a podobné stavby pomohou zlepšit emise i hluk násobně víc, ale to chce už holt pořádně napnout síly a ne se jen ukájet nad vizualizacema...
Pátek, 02. října 2020 - 08:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3909
Registrován: 3-2011
Vlastnit auto a bezplatné parkovací místo není žádné lidské právo. Město by mělo na prvním místě podporovat rozvoj veřejné dopravy a ekologii ve městě. A to samozřejmě na úkor individuální dopravy. Někde to pochopili rychle a lidé se sami od sebe zbavují aut, někde to holt trvá pomaleji. [happy]
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Pátek, 02. října 2020 - 08:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4039
Registrován: 12-2007
čítatel: Děkuji za reakci. Jistě je třeba myslet také na řidiče aut. Na straně druhé se domnívám, že Husitská a Koněvova od křižovatky s Trocnovskou po Ohradu jsou natolik úzké komunikace s relativně vysokou zástavbou okolo ní, že by jimi neměla procházet transitní automobilová doprava, podobně jako neprochází v nedaleké Seifertově. Ale výstavbou Prokopovy ulice u Parukářky se zejména v Husitské ulici udělal souběh cest jak z východního Žižkova, tak i z východní části Vinohrad směrem na magistrálu. A já se domnívám, že právě v úzkých ulicích v širším centru Prahy by měla být omezena tranzitní automobilová doprava.
Jinak pokud se týká nových tramvajových tratí, tak naprosto souhlasím s Vámi.
Pátek, 02. října 2020 - 09:27:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 4-2007
Fkam: Jsi další levičáckej aktivista akorát. Všechno jen nařizovat a zakazovat. Ty lidi platí tomu městu nemalé peníze za vše. Město tu má být pro lidi, ne opačně. Ale chápu, tobě by se líbily auta na příděl.
Pátek, 02. října 2020 - 09:34:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 4-2007
Wagon: Jojo vysázet tramvaje pod okna, to každýho potěší, co na tom, že tou Koněvkou nemaj kam jet, koho vozit a dělaj větší hluk než ty auta tam[lol] Každá část potřebuje tepnu na odvedení dopravy. Vinohrady mají Vinohradskou, Karlín má Rohanské nábřeží, Žižkov má Koněvku. Tak to tk prostě je a nějaké doměnky šotouška, co jel okolo vlakem z Milovic, to snad nezmění. Mimochodem, tramvaje z Koruní slyším 5 bloků daleko v létě při otevřeném okně. Takže naštěstí proti tramvaji v Koněvce by byli proti i ti co tam bydlí.
Pátek, 02. října 2020 - 10:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3910
Registrován: 3-2011
Dj_la_défense:
"Fkam: Jsi další levičáckej aktivista akorát. Všechno jen nařizovat a zakazovat. Ty lidi platí tomu městu nemalé peníze za vše. Město tu má být pro lidi, ne opačně. Ale chápu, tobě by se líbily auta na příděl."

Tak zaprvé si netykáme a zadruhé nikdo nechce nikomu nařizovat. Je to o změně myšlení lidí a na to musí lidé sami přijít. Město tu má být skutečně pro lidi. A zdraví je pořád přednější než vlastní pohodlí auta. Se podívejte třeba do Ruhrpott nebo Stuttgart, kam vede naprostá tolerance individuální dopravy. Enormní nárůst různých nemocí, rakovin apod z důvodu naprosto přetíženého města indiviuální dopravou. Naštěstí se to tam ale pomalu zlepšuje.
To je to samé jako s Coronou. Zodpovědní lidé chrání sebe a ostatní třeba nošením roušky no a pro ten zbytek je to jen "chřipečka".
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Pátek, 02. října 2020 - 10:22:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3785
Registrován: 4-2007
Fkam: Nemusíme si tykat, já ti tykat budu. A proč by měli lidi měnit myšlení, protože si to přeješ?[lol] Ludi ve městě počítají s tím, že tu bude jiný vzduch než na venkově, že tu bude husta doprava. Vyhovuje jim to, kdyby ne, tak se sem pořád nenaplavují další a další. Tohleto levičácký, že se musí změnit myšlení lidí si zkoušej v Reichu, to už je stejně spálená multikulity země. Kdyby lidi ve městě auta nechtěli, tak je nemaj. Evidentně je chtějí, tak nenuť tyhle levičácký móresy o změně myšlení. Takovýhle názory jsou nebezpečný pro zdravej rozumu i demokracii.
Pátek, 02. října 2020 - 10:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3911
Registrován: 3-2011
Dj_la_défense:
"Fkam: Nemusíme si tykat, já ti tykat budu. A proč by měli lidi měnit myšlení, protože si to přeješ?[lol] Ludi ve městě počítají s tím, že tu bude jiný vzduch než na venkově, že tu bude husta doprava. Vyhovuje jim to, kdyby ne, tak se sem pořád nenaplavují další a další. Tohleto levičácký, že se musí změnit myšlení lidí si zkoušej v Reichu, to už je stejně spálená multikulity země. Kdyby lidi ve městě auta nechtěli, tak je nemaj. Evidentně je chtějí, tak nenuť tyhle levičácký móresy o změně myšlení. Takovýhle názory jsou nebezpečný pro zdravej rozumu i demokracii."

To je pochopitelně Váš názor. Na to máte právo. Se svým zdravím si každý může nakládat jak chce, ale neměl by působit škody jiným. [happy]
A samozřejmě lidi se aut vzdávají. Což potvrzuje větší zájem o Car-sharing, cyklodopravu ve městě nebo jednoduše pokračující trend klesajícího prodeje aut. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Pátek, 02. října 2020 - 10:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3787
Registrován: 4-2007
Fkam: To víš, že jo. Sice je Praze o 40 tisíc aut víc než loni, ale lidi je nekupujou.[wink] Necháme to bejt. Zelenej levičák má svoji mantru a chtěl by mít v Praze vzduch, jak v Krkonoších.[lol]
Pátek, 02. října 2020 - 10:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15440
Registrován: 10-2004
DJ: Demokracie i o tom, že se respektují názory druhých. A rozhodně není o tom, že jde o absolutní svobodu, kdy si můžeš dělat, co chceš. Takovým systémem je spíše anarchie.

Už jeden moudrý pán, John Stuart Mill, řekl:
"Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého."
Pátek, 02. října 2020 - 10:59:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3912
Registrován: 3-2011
Dj_la_défense:
"Fkam: To víš, že jo. Sice je Praze o 40 tisíc aut víc než loni, ale lidi je nekupujou.[wink] Necháme to bejt. Zelenej levičák má svoji mantru a chtěl by mít v Praze vzduch, jak v Krkonoších.[lol]"

Váš názor. Vy mluvíte o Praze, věřím že tam je to jak píšete. Jen říkám, že lidé by měli být více ohleduplní k sobě i k životnímu prostředí, kde žijí. Nikdo nechce naprosto čistý vzduch ve městě, ale není možné se dusit ve smogu. A jsou města, kde dokázali, že to změnit jde. A na to člověk opravdu nemusí být zelený ekonácek.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 11:19:54  
Neregistrovaný host
Fkam:
"Vlastnit auto a bezplatné parkovací místo není žádné lidské právo. Město by mělo na prvním místě "

No, to je taková oblíbená floskule. Která trochu zapomíná, že obec je veřejnoprávní korporace, u které lze s trochou zjednodušení říci, že je vlastněna svými obyvateli. Takže pokud tito parkují na obecním ... parkování starýmu Růžičkovi na dvorku předpokládám neřešíme ... tak do jisté míry parkují na svém.

A město ... zřejmě míněno vedení obce ... by v prvé řadě mělo dělat to, co po něm obyvatelé města chtějí.

Pak je tady samozřejmě vztah části a celku ... tedy když obyvatelé určité oblasti něco (ne)chtějí, ale vedení města na ně hodí bobek a udělá si co samo chce. To je taky moc fajn.

Tady se bohužel velmi často používá metoda rozděl a panuj a pak vítězí ten, kdo zrovna nejvíc řve. Výsledek je, že nějaký společenský konsensus a kompromis nehrozí a hrajeme tradiční všichni proti všem a všemu.
Pátek, 02. října 2020 - 11:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2015
omezovat IAD je levičácká hovadina. alespoň v tom směru jakým se to děje u nás.
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 11:24:35  
Neregistrovaný host
Orky:
"
Už jeden moudrý pán, John Stuart Mill, řekl:
"Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.""

Což s ohledem na nezbytnou míru interakce s okolím zákonitě vede k rovněž legendárnímu "Svoboda je poznaná nutnost". To byl druhý pán, jmenoval je Vladimír Iljič Lenin:-) (to pro ty později narozené).
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 11:31:20  
Neregistrovaný host
Wagon a Koněvova ... čistě ze zvědavosti, víte o nějakém požadavku P3 na TT v Koněvce? Nebo o tom, že by tam místní podepisovali houfně petice ve stylu "My taky chceme T3!"?
Bo já ne, ale možná se pletu.
Jinak podle mé zkušenosti z jednoho jednání před lety, kterého se zúčastnili i zástuci DPP, je obnovení TT v Koněvce jejich sen. Jde o typ snu, kterému se většinou říká nějak jako noční motýl ... ? [lol]
Ale je fakt, že Šurovský tam tenkrát nebyl. [wink]
Pátek, 02. října 2020 - 13:05:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19762
Registrován: 8-2005
Do toho tunelu z tachovskýho náměstí by se možná taky tramvaj vešla aby byla záloha ke Krejcárku, když furt požsdujeme zálohu k Ječný. [proud][tramvaj][auto][zadnice]
OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ VOZŮ T2 A T3 - V ZIMĚ LINKA 41, V LÉTĚ LINKA 42: Pohořelec - Prašný most-Stross-Nám.rep.-VN-ND-Starom.-Malostr.-Hrad-Pohořelec
A.Š.
Pátek, 02. října 2020 - 15:13:07  
Neregistrovaný host
Dj_la_défense:
" Ludi ve městě počítají s tím, že tu bude jiný vzduch než na venkově, že tu bude husta doprava. Vyhovuje jim to, kdyby ne, tak se sem pořád nenaplavují další a další."
Tak mně to třeba naprosto nevyhovuje. Narodil jsem se tu a v době mého dětství byla Praha z tohoto pohledu úplně jiná, mnohem lepší. Lidi se do Prahy zcela jistě nestěhují, protože jim vyhovují zácpy a řev aut a jedovatý vzduch. K tomu mají zcela jiné důvody. A naopak, spousta lidí se z Prahy stěhuje do Středočeského kraje, protože chtějí klid a prostor, jenže za tu cenu, že Prahu pak zacpou auty. A to, že svým autem zablokuji cestu autobusu, ve kterém jedou desítky lidí, že díky tomu spousta lokalit v Praze nemá MHD, na kterou se dá ve špičkách rozumně spolehnout, to nepovažujete za zasahování do svobody druhého? Ano, město tu má být pro lidi. Nejen pro automobilisty. A nelíbí se mi to vaše nálepkování. To nepatří do férové diskuze.
čítatel
Pátek, 02. října 2020 - 15:28:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2012
Fkam:
"Vlastnit auto a bezplatné parkovací místo není žádné lidské právo."
Stejně tak není základní lidské právo beztrestně (jako fyzická osoba - uživatel i jako právnická osoba - majitel) povalovat po chodnících a zeleni koloběžky a jako není základní lidské právo mít všude bezplatně cyklopruh a vlastnit kolo, stejně tak jako to půjčené povalovat všude kde...
Mělo by to být o nějakém kompromisu a vyvážení zájmu VŠECH obyvatel města, tedy i těch, co auto používat buď musí, nebo klidně i jen z nějakého důvodu chtějí. A ne jedny šikanovat na úkor druhých.
Fkam:
"V Město by mělo na prvním místě podporovat rozvoj veřejné dopravy a ekologii ve městě."
Což je názor Váš a možná i jiných. Názor můj (a zase třeba dalších) je, že na prvním místě mají být zájmy obyvatel a to ve vyváženém poměru, dále investice do infrastruktury, zefektivnění chodu města, a ne restrikce za vlastnictví auta.
Wagon:
"čítatel: Na straně druhé se domnívám, že Husitská a Koněvova od křižovatky s Trocnovskou po Ohradu jsou natolik úzké komunikace s relativně vysokou zástavbou okolo ní, že by jimi neměla procházet transitní automobilová doprava"
Však nejsme nutně v rozporu [wink] Jen cesta nemusí být v omezení aut, ale třeba o nabídnutí lepší cesty... Městský okruh pomůže i tomuto. Stejně tak jako pro mě bohužel naprosto usnulo zahloubení magistrály u Muzea, popřípadě dál, kde minimálně mohla být zakopána dál ve směru na Nuselák pod celou Sokolovskou, kde v podzemí "nevadí" metro. Což by například přesně pomohlo všem: jak MHD - tramvajím (odpadlo by jedno křížení na IPP), tak velmi výrazně obyvatelům, tak i autům...

Ale prostě ne, nepřátelé jsou jen a pouze auta. Začlo to modrým morem (samozřejmě že salámově "jen v historickém centru" - no, kde jsme teď víme, platí se 20 korun/hod už i v Ďáblicích, pokračuje to podvazováním dopravy i na nejnesmyslnějších místech (nově úžasný cyklopruh v Modřanské, zúžené pruhy a pápá sedmdesátko), a jasný cíl všech dobrodinců je mýto (samozřejmě s prvním kolečkem sálámu "jen v cenntru", pak "jen v mezích MO" a dopadne to jako se zónama...

A v druhé rovině se ti stejní, kteří toto prosazují, strašně diví, že v centru bydlí jen milionáři a bezdětní hipsteři*, a za další prachy vymýšlí sociálně-demografické studie, co s tím dělat, a jak do města vrátit život.

No..., že by stačilo ho naprosto znechucovat střední vrstvě a normálním rodinám s dětmi, kteří prostě krom "míst k setkávání", "sousedských snídaní" a různých bio trhů potřebují k tomu životu taky auto, protože pendlují s dětmi po kroužcích, sami po nákupech a mezitím někdy i pracují, to už pachatele městského dobra nenapadne. Takže tyto lidi se přesouvají na kraje města, případně za město (kde už se bez toho auta neobejdou vůbec, a protože P+R také nic moc, tak v důsledku zatěžují infrastrukturu možní i víc, než v původním stavu...
Pátek, 02. října 2020 - 16:10:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3788
Registrován: 4-2007
A.Š.: Nálepkování ti vyhovovat nemusí, ale to co jsem napsal není nic, co by nebyla realita, či pravda. Ano i mě se Praha dříve líbila víc. Bohužel třeba Vinohrady jsou teď samý cizinec a náplava.

A máš pravdu nestěhují sem kvůli tomu, jasně, ale tím, že se sem stěhují to vytvářejí a musí to akceptovat. Já nemám nic proti novým tramvajovým tratím, ale tam kde to má smysl a to skutečně není Koněvova. Mimochodem městu vlastně vyhovuje rozložení sil auta vs. MHD. Kapacita MHD je naplněna, Praha by potřebovala tak dvě linky metra, aby se stala konkurence schopná pro více lidí. Navíc spotřební daň z pohonných hmot je super příjem. Ty ekozelený kecy jsou stejný nesmyslný pokrytecký fráze asi jako daň z cigaret. Bojujeme proti kouření, ale ve skutečnosti hezky kuřte, páč to jsou jistý peníze.[lol]

Mimochodem kolik asi tak místních by chtělo tramvaj na Koněvce? Nikdo. A kam by asi jela na Florenc k metrům? Asi těžko. Jen vlhké šotosny bez reálného základu.
Pátek, 02. října 2020 - 16:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3789
Registrován: 4-2007
Čítatel: Pozorně jsem si přečetl, co jsi napsal a podepisuju vše.
Pátek, 02. října 2020 - 19:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8666
Registrován: 6-2004
Fkam: Ovšem nalijme si čistého vína... Co radnice reálně dělá?

Ročně vybere město na parkováni, 150 milionů čistého zisku, dalších 150 milionů jde MČ... TAhle částka progresivně roste... K tomu přidejme kolik je na to možné reálně vyčlenit...A realita?

P+R se nestaví, resp. jenom ústy, doprava se jenom ničí, omezuje...

Takže ano, částečně máš pravdu, ale realita je mimo...

P.S. Elektromobilita v současném podání je průser ...
A.Š.
Pátek, 02. října 2020 - 19:47:08  
Neregistrovaný host
čítatel:
"naprosto znechucovat střední vrstvě a normálním rodinám s dětmi, kteří prostě krom "míst k setkávání", "sousedských snídaní" a různých bio trhů potřebují k tomu životu taky auto, protože pendlují s dětmi po kroužcích, sami po nákupech a mezitím někdy i pracují, to už pachatele městského dobra nenapadne"

Tak já například mám 5 dětí a nikam je autem na kroužky nevozím, ač auto mám, protože tento životní styl odmítám a vidím, kam to vede. Vše si organizujeme tak, aby to bylo v dosahu MHD. Je to věc pohledu a životního stylu.

Právě jsem se vrátil z nákupu, kde tahám tašky autobusem a od busu jdu domů 800 m pěšky, protože MHD zde rozumně nefunguje. A protože v naší čtvrti není žádná samoobsluha a vůbec rozumná infrastruktura, protože každý sedne do auta a jede nakupovat do hypermarketu. Kapacita MHD v Praze rozhodně není naplněna. Vždy se dají přidat autobusové spoje. I když, jasně, musel by se vyřešit problém s nedostatkem řidičů. Když by podstatně větší procento lidí jezdilo MHD a nejezdilo autem na nákupy, tak mi bude jezdit autobus 100 m od domu, s mnohem větší směrovou nabídkou a efektivitou, do obchodu to budu mít pěšky a nebudu se muset nikam kodrcat. A bude tu nějaký komunitní život, ne jako teď, kdy každý sedne do auta a jede odsud pryč. Před cca 50 lety zde byla desítka obchodů. Teď je tu cca dvojnásobek obyvatel a obchod prakticky žádný. Takže ten automobilismus není jen o zkaženém vzduchu a neefektivitě MHD, ale o celkové kvalitě života v místě bydliště.
Rozumím, že od volantu může být těžké tento pohled chápat. Já ze svého pohledu především vidím důsledky zahlcenosti Prahy auty, díky čemu trpí pak všichni, včetně těch, kteří s tím nemají vůbec nic společného.
A.Š.
Pátek, 02. října 2020 - 19:52:51  
Neregistrovaný host
9001:
"P+R se nestaví"
Jak jsem již psal, na Černém Mostě se staví parkovací dům za 500 milionů. Takže není pravda, že se nestaví.

Samozřejmě souhlasím s tím, že by se mělo stavět více P+R. Ale ceny pozemků, zejména u metra, jsou v Praze astronomické.
poznámka
Pátek, 02. října 2020 - 19:59:31  
Neregistrovaný host
A.Š.: S pěti dětmi asi nebudete úplně typická pražská rodina, nemyslíte? A pokud toužíte po komunitním životě, tak to tgaké není úplně většinový styl... Nekritizuji, nekomentuji, pouze konstatuji. Každý máme svobodnou volbu, jak si uspořádat svůj život, ale z vás vysloveně čiší touha vnucovat svůj menšinový světonázor ostatním. Nebožtík Kubera to nazval příznačně dobroserové.
Pátek, 02. října 2020 - 20:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3790
Registrován: 4-2007
A.Š.: Tak kroužky tam máte a obchod ne? No budiž, může to tak být, ale to co popisuješ, je stěžování si na vývoj doby a vnucování stylu, který vyznáváš. Já nakupuju na Košíkách a tak, protože vláčet odněkud někam nákupy je ztráta času. (Nákupy mám velké, protože doma vaříme) Autem jezdim spíš po zábavě, návštěvách atd., než nakupovat.
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 20:17:07  
Neregistrovaný host
Bože můj ... komunitní život. Když po něm bude poptávka, tak bude. Na spoustě míst je. Když poptávka není, tak prostě není. Většinou to bývá kvůli změně obyvatel dané oblasti, rozhodně ne kvůli autům. A pak samozřejmě kvůli různorodosti zájmů a nabídce na jejich uspokojení. Prostě chlapi jdou na pivo po basketu, ženské na kafe po zumbě. Ale ne, podle vás mají sedět doma a komunitovat se sousedama.

Malé obchůdky. Malé obchůdky jsou, ale jsou to většinou večerky Vietnamců. Proč asi. Protože jednak cenově se konkurovat hypošům moc nedá, a cena u řady lidí hraje velkou roli. Taky ne každého baví obíhat x krámků aby sehnal to, co v jednom Globusu. Že když někdo dělá od půl 9 do 5 a domů se vrací okolo šestky, kdy krom těch večerek většina krámků zavírá, ani nezmiňuji. Holt velká část lidí preferuje si udělat jednou za týden velký nákup a mít pokoj a zbytek max někde dokoupí cestou z háku. Že se vám to nelíbí, to máme dost na háku.

Děti a kroužky ... to je čistě o štěstí, zejména pokud dítě dělá sport, tak ho můžete prdnout na to, co máte blízko nebo se tam dobře jede a je to v nějaký normoš čas. A nebo jej můžete nechat dělat to, co jej opravdu baví, akorát že to bude něco vyžadovat ... krom jiného jej občas odvézt. A cestování na zápasy o víkendu ani nemluvě, jasně, rodiče se domluví a vždy někdo vezme víc dětí, ale asi těžko bude někdo na větvi z toho, že furt vozí a vy máte své zásady.

A dalo by se pokračovat. Navíc si uvědomte, že lidí co nějak programově MHD odmítají moc není. Já s ní třeba jezdím denně. Ale nejsu magor jako Filler, abych na kole vezl skříň z IKEY (i když to byla na jednu stranu frajeřina a fajn článek:-) a masochista jako vy, abych rval nákupy v ruce x set metrů pěšky a busem. A když tu píšete o těch vašich snech o neustále jezdící MHD do každé ulice, tak byste měl rovnou dodat, kde na to má Praha vzít. Teď vám to nestačí a i tak to sežere skoro třetinu rozpočtu.

Jinak podíl MHD na pražské dopravě je mimořádně dobrý a pokud bude ta doprava kvalitnější, je šance jej ještě zvýšit. Ale snaha prostě ty lidi do MHD narvat primárně tím, že z jízdy [auto] uděláme fest drahou pakárnu, s tím jděte do [zadnice].
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 20:20:52  
Neregistrovaný host
A.Š.:
"Jak jsem již psal, na Černém Mostě se staví parkovací dům za 500 milionů. Takže není pravda, že se nestaví.
"

Takže přibude na jednom směru cca 500 míst. Ehm ... řešení problému si představuji jinak. Hlavně pro někoho, kdo jezdí třeba od Kladna:-))).
A.Š.
Pátek, 02. října 2020 - 21:18:01  
Neregistrovaný host
Břevnovák:
"Bože můj ... komunitní život. Když po něm bude poptávka, tak bude. Na spoustě míst je. Když poptávka není, tak prostě není. Většinou to bývá kvůli změně obyvatel dané oblasti, rozhodně ne kvůli autům. A pak samozřejmě kvůli různorodosti zájmů a nabídce na jejich uspokojení. Prostě chlapi jdou na pivo po basketu, ženské na kafe po zumbě. Ale ne, podle vás mají sedět doma a komunitovat se sousedama."

Zase mi něco podsouváte. Vůbec netvrdím, že lidi mají sedět doma. Komunitní život je to, že lidi se potkávají na ulicích, v obchodech, na místní kultuře. Budují vzájemné vztahy. Já některé své automobilové sousedy prakticky neznám, protože jsem je za těch 17 let, co tu žiji, téměř nikdy nepotkal na ulici natož v obchodě či MHD.

Břevnovák:
"Holt velká část lidí preferuje si udělat jednou za týden velký nákup a mít pokoj a zbytek max někde dokoupí cestou z háku. Že se vám to nelíbí, to máme dost na háku. "

To já samozřejmě preferuji taky, proto jsem mluvil primárně o té samoobsluze. I tam se lidi mohou potkat. A ještě bych přidal lékárnu.

Břevnovák:
"Takže přibude na jednom směru cca 500 míst. Ehm ... řešení problému si představuji jinak. Hlavně pro někoho, kdo jezdí třeba od Kladna:-)))."

500 míst v jednom směru = 500 milionů. To tak zhruba odpovídá počtu lidí, který se vejde do jednoho metra (když počítám optimisticky 2 lidi v autě). Vidíte tu cenovou absurditu, kolik stojí automobilismus v Praze?

Ale fajn. Tak napište, jak konkrétně byste řešil zacpanou Prahu auty a nespolehlivou MHD. Nebo to berete jako fakt, který je třeba akceptovat a není třeba s ním nic dělat?

Břevnovák:
"A když tu píšete o těch vašich snech o neustále jezdící MHD do každé ulice, tak byste měl rovnou dodat, kde na to má Praha vzít."

Já si na MHD klidně připlatím. Rozhodně nepodporuji tak levnou cenu ročního kuponu. Jenže, bohužel, jsem v tomto opět v menšině, protože pro většinu lidí jsou na předních místech jejich hodnotového žebříčku prachy a tudíž je to politicky citlivá záležitost.

Dj_la_défense:
"A.Š.: Tak kroužky tam máte a obchod ne? No budiž, může to tak být, ale to co popisuješ, je stěžování si na vývoj doby a vnucování stylu, který vyznáváš. Já nakupuju na Košíkách a tak, protože vláčet odněkud někam nákupy je ztráta času. (Nákupy mám velké, protože doma vaříme) Autem jezdim spíš po zábavě, návštěvách atd., než nakupovat."

Já už jsem bohužel taky přešel zčásti na košík, protože to tady jinak není únosné.
Ano, máme tu ZUŠ, nějaké kroužky, ale samoobsluhu ne. Snad za rok tu bude Žabka. Naštěstí zastupitelstvo se tu snaží s tím něco dělat a komunitní život podporovat.
Životní styl nevnucuji, pouze nabízím a představuji.
Ta představa 15 minutového velkoměsta (nebo jak se to nazývá) je z mého pohledu naprosto úžasná věc.

Ale zřejmě se svou představou o životě nejsem až taková minorita, když Praha Sobě v posledních volbách získala nějakých 20 procent hlasů a získala pro svoji vizi i koaliční strany, tudíž se jedná o politickou většinu.

Asi bych zde citoval jednoho nejmenovaného politika, kterého jinak opravdu nepodporuji. Pokud se vám nelíbí současný styl MHMP, máte jasnou možnost vyjádřit svůj názor ve volbách a změnit směřování MHMP v příštím volebním období.
Pátek, 02. října 2020 - 21:19:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3913
Registrován: 3-2011
9001:
"Fkam: Ovšem nalijme si čistého vína... Co radnice reálně dělá?

Ročně vybere město na parkováni, 150 milionů čistého zisku, dalších 150 milionů jde MČ... TAhle částka progresivně roste... K tomu přidejme kolik je na to možné reálně vyčlenit...A realita?

P+R se nestaví, resp. jenom ústy, doprava se jenom ničí, omezuje...

Takže ano, částečně máš pravdu, ale realita je mimo...

P.S. Elektromobilita v současném podání je průser ..."

Co dělá pražská radnice ? Asi nic, když to vidím. Jsem zvědav, co se vymyslí s Libeňským mostem nebo s vozovnou Hloubětín. Déčko bude taky zajímavé no a rozvoj tramvajových tratí město nezvládá.
Že se P+R nestaví, je chyba města. Město jako Praha potřebuje na okraji tisíce parkovacích míst. Ideálně na konečné metra nebo tramvaje, popř. vlaku. No a vlak je další prostředek, co moc v Praze nefunguje.
Realita z jiných měst ukazuje, že když se chce, tak jde všechno.
Nejlepší tramvaje jsou tramvaje Tatra. [ok]

Buďte ohleduplní k sobě a ostatním a noste roušky.
Pátek, 02. října 2020 - 21:38:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 4-2007
A.Š.: Ano je třeba to brát jako fakt.[wink] Prostě pokud mají lidé, pokud budou chtit, více jezdit MHD, je třeba zahustit síť metra. Je to jediná konkurenceschopná MHD. A ne otravovat rezidenty parkováním a podobně.
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 21:52:59  
Neregistrovaný host
Komunitní život je to, že lidi se potkávají ...

A tím bych skončil, kde a proč a jak bych nechal na nich. Proč by to mělo být nutně v místě bydliště netuším. Že vy trpíte jeho absencí ... no já vám kamarády hledat nebudu:-).

To já samozřejmě preferuji taky, proto jsem mluvil primárně o té samoobsluze. I tam se lidi mohou potkat. A ještě bych přidal lékárnu.

Tak je tam otevřete, kdo vám brání? No a pokud lidi raději než k vám budou nakupovat v Globusu, tak máte smolíka. Jinak zrovna tedy ta malá Tesca, Žabky a poslední dobou i Lidl jsou všude možně, Albertů a Bill, je taky požehnaně, by mně skoro zajímalo v jaké díře po granátu ... aspoň podle toho popisu co tam všechno není a nejezdí ... bydlíte. Že by bylo v Praze málo lékáren ... ale no tak.

A za tramvajenku si připlatíte ... njn, ale to byste musel i pro ctěnou choť a ty děti. A aby to bylo aspoň znát, tak by to muselo být tak o desítku ročně. Spousta lidí prachy nepreferuje, ale holt asi umíte vydělávat víc než oni. Že by rodina se 2-3 dětmi s průměrným příjmem byla nějak ve vatě, to jsem si tedy nevšiml.

20% jsou 4 lidi z 5. Tomu se dá říkat jinak než minorita:-)?
Břevnovák
Pátek, 02. října 2020 - 21:57:56  
Neregistrovaný host
Fkam:
"Co dělá pražská radnice ? Asi nic, když to vidím. Jsem zvědav, co se vymyslí s Libeňským mostem nebo s vozovnou Hloubětín. Déčko bude taky zajímavé no a rozvoj tramvajových tratí město nezvládá.
Že se P+R nestaví, je chyba města. Město jako Praha potřebuje na okraji tisíce parkovacích míst. Ideálně na konečné metra nebo tramvaje, popř. vlaku. No a vlak je další prostředek, co moc v Praze nefunguje.
Realita z jiných měst ukazuje, že když se chce, tak jde všechno."

No, a tady jde jen jedno, dělat čím dál větší pakárnu [auto] s myšlenkou, že když se jim to fakt jooo znechutí, ideálně spíš zakáže, tak nakonec do té MHD ze zoufalství nalezou aniž by se na ní muselo cokoli zlepšovat.
To je bohužel už řadu let strategie dopravy města. Říká se tomu P+. [crazy]
A.Š.
Pátek, 02. října 2020 - 22:23:43  
Neregistrovaný host
Dj_la_défense:
"Ano je třeba to brát jako fakt."

Tak v tom případě není o čem dál diskutovat.

Břevnovák:
" tak nakonec do té MHD ze zoufalství nalezou "
Tak já zatím ze zoufalství naopak lezu do toho auta.


Břevnovák:
"Tak je tam otevřete, kdo vám brání? No a pokud lidi raději než k vám budou nakupovat v Globusu, tak máte smolíka."
Tomuhle se říká argumentační faul.

Břevnovák:
" Že by bylo v Praze málo lékáren ... ale no tak. "
Kdo říkal, že je v Praze málo lékáren? S vámi se prostě nedá rozumně diskutovat, když mi pořád něco podsouváte. Končím.
čítatel
Sobota, 03. října 2020 - 00:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366
Registrován: 4-2012
Fkam:
"9001: Jsem zvědav, co se vymyslí s ... vozovnou Hloubětín."
To už je snad na cestě, podoba zde.

A.Š. No a tohle je zase trochu argumentační faul od Vás [wink]
A.Š.:
"500 míst v jednom směru = 500 milionů. "
Stejně tak by se totiž celkem obratem dalo vytáhnout tvrzení, že 1 km cyklostezky = 50 milionů, ale vypovídající je to asi tak stejně jako to vaše srovnání z čerňáku [lame]
Sobota, 03. října 2020 - 06:48:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6287
Registrován: 7-2011
Břevnovák:
"No, a tady jde jen jedno, dělat čím dál větší pakárnu [auto] s myšlenkou, že když se jim to fakt jooo znechutí, ideálně spíš zakáže, tak nakonec do té MHD ze zoufalství nalezou aniž by se na ní muselo cokoli zlepšovat."
Naprosto souhlasím. Naštěstí díky neschopnosti těhle sociálních inženýrů vymáhat jakýkoli pravidla, se jim to nikdy nepovede. A bohužel díky neschopnosti těhle sociálních inženýrů vymáhat jakýkoli pravidla způsobí ještě větší, hlubší a nedozírnější škody, protože v lidech zakoření pocity, že pravidla jsou jednak akorát nesmyslná buzerace a jednak že se vlastně ani moc dodržovat nemusí, protože když je poruší, víceméně jim to projde. Takže proč se vzrušovat a trápit s nějakými pravidly.
Emil Švec
Sobota, 03. října 2020 - 07:35:50  
Neregistrovaný host
A město ... zřejmě míněno vedení obce ... by v prvé řadě mělo dělat to, co po něm obyvatelé města chtějí.

No já nevím, bez ohledu na zvolené téma v současné době nálepkovací (viz lidi jako DJ), se toto chování u některých jedinců a stran nazývá jako populismus... [proud]

Mimochodem městu vlastně vyhovuje rozložení sil auta vs. MHD.

To platilo do nynějška. Díky koroně se brutálně zvedl počet lidí, kteří mají auto. Ve firmě jsme jezdili v poměru cca 60 aut ku 40 MHD. Nyní nás jezdí už jen okolo 20.A další řada lídí, co jezdila autem, ale kupovala levný kupon, už nekupuje a MHD se zcela vyhýbá. Tento vývoj potvrzují i ty věčné kolony odpoledne z Běchovic až na Blatov. To před 10 lety bývalo nejčastěji v pondělí okolo 7 hodiny. Ne v 15.00

Navíc spotřební daň z pohonných hmot je super příjem.
Bavíme se o Praze, ta z toho nevidí ani korunu, pročti si RUD. To je oblíbený argument

Ročně vybere město na parkováni, 150 milionů čistého zisku, dalších 150 milionů jde MČ...
Není to trochu málo (ve smyslu ne vytřískat více, ale kolik je aut)?

Takže přibude na jednom směru cca 500 míst. Ehm ... řešení problému si představuji jinak.
Už jsem četl i demagogický článek o téhle lemplovité stavbě, který zmiňoval rozšíření kapacity ne NA, ale O(tuším) 880 míst... A takových bude s otevřením více, kteří poněkud "zapomenou" odečíst původní kapacitu...
Ploki
Sobota, 03. října 2020 - 08:59:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 888
Registrován: 2-2012
A.Š.:
"Tak napište, jak konkrétně byste řešil zacpanou Prahu auty a nespolehlivou MHD. Nebo to berete jako fakt, který je třeba akceptovat a není třeba s ním nic dělat?"
Existuje mnoho metod. Některé jsou snazší, některé dlouhodobé a některé velmi nákladné. Základem je ovšem umlčení automatu a všech možných jiných zelených a sociálních aktivistů.
3xx jsou zkáza pražské MHD! Resp. pro ty, kteří cestují pouze po Praze. Koho baví čekat frontu na autobus? A pak vytahovat tramvajenku?
Petr_k
Sobota, 03. října 2020 - 09:43:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13134
Registrován: 4-2003
Základem je ovšem umlčení automatu a všech možných jiných zelených a sociálních aktivistů.

Který ovšem už umlčet jen tak nejde, jelikož se dostali do oficiálních funkcí a na ty svoje paskvily maj bumážku. Výsledkem jsou různá "dopravní hřiště" na ulicích, kam nepatří - aktuálně např. bíle načárovaný bizár na Strahově, kde nicméně kvituji, že přenechat vymetání propadlých kanálů v někdejším pravém pruhu na kopec pumpičkám je celkem inteligentní tah, byť asi nebyl zamýšlen (každopádně moje záda děkují) [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Sobota, 03. října 2020 - 11:00:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11357
Registrován: 4-2003
Byl jsem za exota, když jsem tu před pár lety zvěstoval, že rozšíření provozu (nikoliv sítě) metra pro dopravu s cestujícími bude zde: https://zdopravy.cz/praha-chysta-na-zlicine-dalsi-stanici-metra-v znikne-v-depu-62043/

A už je to tady [proud]. Je to i logické, krom nesporných výhod v podobě možnosti výstavby parkovacího domu, parkoviště P+R a v neposlední řadě je to v docházkové vzdálenosti nové zástavby okolo ulice Míšovická. Za mne tedy jednoznačně [ok].
Emil Švec
Sobota, 03. října 2020 - 11:07:56  
Neregistrovaný host
No nevím, o tomhle se mluvilo už tak 3 roky zpátky. Nic nového to není
Sobota, 03. října 2020 - 14:38:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8667
Registrován: 6-2004
A.Š.: Sorry, ale nárůst cca 400 míst (přízemí tam už bylo) je výsměch... Takže ano nestaví se...

Komunitní setkávání. Mě to přijde, že tohle k nám přišlo s určitým zpožděním :D a nějak to na mě působí stylem Zoufalých manželek a US předměstí :D. Nebrat :D

Bram: Za ty peníze mi těch 600 míst přijde jako výsměch... :-(
Sobota, 03. října 2020 - 19:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2016
Tak podle článku na stránkách ROPIDu se od 5.10. prodlužuje interval metra a povrchové dopravy ve večerním období po celý týden v čase 21:00 – 22:30. Ovšem JŘ stále nejsou k vidění. To se určitě zas něco vyjednalo na poslední chvíli, je mi to jasný...
Sobota, 03. října 2020 - 21:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15445
Registrován: 10-2004
Pechi: No, jde jenom o převedení koronavirového stavu do trvalého stavu. JŘ tedy ani k vidění být nemůžou, neboť toto omezení platí už od jara. Na výkonech se šetří řádově 1%. Dočasně to chápu, ale obávám se, že ve výhledu se to bude muset vrátit. Co ale nechápu, je posílení linky 140 na 5/10/6, což naopak bude stát nějakých 8 milionů navíc. Je to opět důsledek akce posílení linky 136 kvůli pár zastávkám v centru, která předimenzovala úsek Spořilov - Jižní město s náklady v řádech desítek milionů navíc. Asi bych i pochopil to, že je snaha o proklad s dlouhým úsekem 136, když už ROPID tu chybu se 136 udělal, ale čekal bych kompenzaci jinde - zrušení části 182, zkrácení 302 či 375 na Letňany, omezení severní části linky 110, či souběhu 158/166.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Sobota, 03. října 2020 - 21:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 12-2007
Orky:
"Co ale nechápu, je posílení linky 140 na 5/10/6, což naopak bude stát nějakých 8 milionů navíc. Je to opět důsledek akce posílení linky 136 kvůli pár zastávkám v centru, která předimenzovala úsek Spořilov - Jižní město s náklady v řádech desítek milionů navíc. Asi bych i pochopil to, že je snaha o proklad s dlouhým úsekem 136, když už ROPID tu chybu se 136 udělal, ale čekal bych kompenzaci jinde - zrušení části 182, zkrácení 302 či 375 na Letňany, omezení severní části linky 110, či souběhu 158/166. "

Zkrácení 140 do trasy (Miškovice-)Čakovice-Letňany nestačí?
Sobota, 03. října 2020 - 22:18:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15446
Registrován: 10-2004
5735: To je z důvodu výluky (uzavření ulice Prosecká). Ani interval 5/10/6 zatím nebude platit, protože ty parametry jsou v souladu trvalým neprázdninovým provozem. A zatím stále trvá poloprázdninový JŘ, dle něhož má 140 teď interval stejný, jako 136, tedy 6/12/7,5. Dovolím si odhadnout, že ten začně platit až začátkem března příštího roku, pokud se Praha nerozhodne jít cestou scénáře číslo 2 omezení MHD. Zatím to vypadá, že Praha plíživě a nenápadně i přes sliby o neomezování přechází do varianty 1. Z té zbývá aplikovat do trvalého stavu některé úpravy v intervalech autobusových linek, omezení po 21. hodině a omezení víkendové noční dopravy je aplikováno teď. Varianta 1 je ještě ok, varianta 2 z toho, co vyšťoural OMH, smrdí průserem, protože jde fakticky o aplikaci poloprázdnin do trvalého stavu ještě s pásmem metra za Ládví, Želivského a Petřiny.
Sobota, 03. října 2020 - 22:38:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2016
Orky: Pardon, máte pravdu. Nevšiml jsem si, že je to už stav z nynějšího provozu, myslel jsem si, že po 10 min večer to metro fakt teď nejezdí. No tak jsem rád, že mi nebudou měnit odjezdy B a 190 večer po práci... [proud][ok]
Neděle, 04. října 2020 - 13:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11359
Registrován: 4-2003
Emil Švec:No nevím, o tomhle se mluvilo už tak 3 roky zpátky. Nic nového to není

Ano, mluvilo se o tom, ale bylo to místními diskutujícími odsouzeno jako nerealizovatelné, zbytečné atd.. Jenže v dohledné době není šance na jiné prodloužení provozu metra s cestujícími o jednu stanici - trasu D nepočítám. Je otázka, kdy vůbec bude alespoň první kousek trasy zprovozněn, ale do roku 2030 to asi nebude. Kdežto prodloužení do Zličína tu může být třeba v roce 2025, když to dobře půjde. Politikové se u akcí typu prodloužení metra rádi zviditelňují, takže i toto je jeden z důvodů, proč další stanicí metra bude Depo Zličín [wink].

9001:Za ty peníze mi těch 600 míst přijde jako výsměch... :-(

Nejde jen o parkovací místa, ale i o obsluhu nově vzniklého a stále se rozvíjejícího sídliště [wink].
Neděle, 04. října 2020 - 20:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8668
Registrován: 6-2004
Bram: Možná tak ve snech politiků :D. Rozdíl cca 300m v docházkové vzdálenosti za 1 mld ...

Navíc nevím, kde jste přišel na rozvíjející se lokalitu... Tam už se reálně žádná bytovka nepostaví... Na jedné straně Depo, pak Metropole, a samozřejmě D0xD5.... Všechny vhodné pozemky jsou akorát dál od metra...

Současná výstavba Central Group je v docházkové vzdálenosti současné stanice metra.
Petr_k
Neděle, 04. října 2020 - 20:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13135
Registrován: 4-2003
U toho sídliště na poli u metra to chce jedno jediný - dokončit propojení mezi ulicema Na Radosti a Hrozenkovskou, na kterou by se vyštvala 306 a zahustila prodlouženou 249, přičemž by šlo zaříznout slepý střevo 164. Má to akorát jednu drobnou nevýhodu, došlo by k nárůstu ujetých km u DPP, což je fůůj ee.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_k.)
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Neděle, 04. října 2020 - 20:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6288
Registrován: 7-2011
9001:
" Tam už se reálně žádná bytovka nepostaví..."
No, teoreticky by se tam pár baráků ještě vešlo, ale i kdyby se zastavěly všecky zbylý políčka, včetně zličínskýho hřiště, furt je to dost málo na stanici metra. Větší smysl mělo Depo Hostivař. Jenže pokud nějaký Depo Zličín bude, bude spíš proto, protože je to jednoduché a daj se "prezentovat výsledky", než že by to mělo smysl. Smysl by to mělo jedině, pokud by se ta zbývající políčka zastavěla parkovacími domy.
Neděle, 04. října 2020 - 21:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 1-2007
Propojení Hrozenkovské a té účelové komunikace (západně od Sídliště Metropole Zličín) co vede podél pražského okruhu mne taky napadlo, ale nevím jak je to s tamními majetkovými poměry a zda a za jakých podmínek by případní majitelé pozemků trpět (prodat), že by existovala silniční komunikace. Například Prušánecká ulice na západním konci je zaslepena, přestože by se klidně mohla s touto komunikací propojit. Můžeme se bavit i o tom, zda místní obyvatelé (samospráva) o propojení Na Radosti a Hrozenkovské s napojením nové výstavby stojí.

V případě linky 306 by muselo dojít k tomu, že by minimálně v pracovní dny část spojů jezdila přes Sídliště Zličín (škola či přestup na linku 180 směr Řepy).
Břevnovák
Neděle, 04. října 2020 - 22:50:38  
Neregistrovaný host
Emil Švec:
"
Ročně vybere město na parkováni, 150 milionů čistého zisku, dalších 150 milionů jde MČ...
Není to trochu málo (ve smyslu ne vytřískat více, ale kolik je aut)?

"

Není, protože popsané bylo a už dávno není. Z pohledu městské kasy je současnost mnohem lepší a perspektivy jsou opravdu zářné. Jak je to z pohledu občana ... who cares?
Pondělí, 05. října 2020 - 11:45:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 7-2010
Witowski z DPP mluví o prázdné MHD, konkrétní spoje nechce uvést
https://mhd86.cz/2020/10/05/witowski-z-dpp-mluvi-o-prazdne-mhd-ko nkretni-spoje-nechce-uvest/


Aneb Witowski má pořád tendenci si hrát na ředitele ROPIDU.
www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Pondělí, 05. října 2020 - 11:54:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11370
Registrován: 4-2003
Witowského argumentace je tak někde na úrovni 90. let [crazy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Emil Švec
Pondělí, 05. října 2020 - 12:32:28  
Neregistrovaný host
Břevnovák: Přečetl jsem to po tobě asi 5x a absolutně netuším, co jsi mi chtěl sdělit
Mladějov
Pondělí, 05. října 2020 - 12:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15139
Registrován: 3-2007
A ono je pro Witowského a DPP výhodné rušit spoje ? Vždyť za ty zrušené nedostane nic a celkově snižuje množství peněz tekoucí do DP, ne ? Lidí má (teď) dost, vozidel dost..
Takže nejvýhodnější by bylo pro DP zrušit všechno a nechat si jen generální ředitelství ?