Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 01. 9. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 01. 9. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
dopravopat
Středa, 19. srpna 2020 - 08:27:38  
Neregistrovaný host
.....:
Ďakujem za uvedenie citátu zo zákon o provozu na pozemních komunikacích. Je to jasne uvedené a vinu nesie vodič autobusu.
Břevnovák
Středa, 19. srpna 2020 - 11:21:37  
Neregistrovaný host
Tak ono je potřeba si taky říci, že záleží na tom, o co PČR primárně jde, jestli o prevenci, nebo "plnění výkonů". Zatím to vypadá, že o to druhé, protože haluz v podobě odchytu z civilních aut sice vydělává, ale preventivní účinek nestojí za mnoho, zatímco když jedou jak mají, tak už samotná přítomnost služebního vozu je citelným posílením právě té prevence, byť to tedy asi tolik nehodí.

A co jsem zaregistroval, tak s velkou slávou jsou vždy prezentovány dodávky stealth vybíračů, ne že se některé úseky posílí o běžné hlídky.
Středa, 19. srpna 2020 - 15:15:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19710
Registrován: 8-2005
Twl, tak jasná nehoda, ještě s videem a těch keců k tomu. Když si představim, že některé zde diskutující mužu potkat na ulici v autě tak na mě jdou mdloby. [andel]
SETKÁNÍ OPTIMALIZAČNÍ A TRAMVAJOVÉ DÍSKUSE K-R BUDE 28/8 OD 19,00 TRADIČNĚ NA MĚLNÍKU, HEŘMANOVA UL., P7, VE SKLEPĚ VZÁDU.
Středa, 19. srpna 2020 - 22:19:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8624
Registrován: 6-2004
.....: Lidský faktor je ten, že 1000x zastavíte a přejezdu, protože světla a pak po 1001. to tam pošlete pod vlak.... Prostě zkrat...

Viz i ten bus, 3x se podíval, tramvaj třeba daleko, to stihnu... Na Aktualně to je napsané... "Myslel, že to stihne"... Ten člověk, mohl mít největší přestupek, že šel ve tři ráno na červenou na přechodu, ale ted blik a prásk.... Trest ho nemine, ale těžko ho srovnávat se smažkou, co má 6 zákazů řízení a jede s dvěma promilema a gramem v nose....

Nebo můj osobní případ... LP 2008 zima, na Krejcárku, jak je ta nová silnice. Jezdil sem tam 2 roky poměrně pravidelně. Ovšem jednou jsem jel, byla tam ledovka, podřadil jsem jako vždy a z auta byly sáně a prásk s autem v protisměru... Když přijela sanitka a kluci vyskákali, tak jim začala z toho kopce klouzat taky :D....

Zkuste se trochu zamyslet, kdy se Vám podobný zkrat v životě stal ;-)

Prostě Vaše vyjadřování na mě působí jako lidový soudce z 50.let ....

Ten rozhovor s příslušníkem bude dobrý fake ;-) a nebo Vám věšel bulíky na nos... Navíc mám i osobní zkušenost se "supem" a přijde mi, že jich je dost ;-). Mnohdy potkávám i nehodáky jen tak "číhat" u nájezdů atd. Takže 1 hlídka na 100 km mi přijde jako blbost a pokud je velká nehoda, tak zrovna policie funguje jako když praštíte do sršního hnízda....

Břevnovák: Upřímně hlídka taky moc neřeší... Co se stane? Uvidím policejní auto, pojedu slušně, sjede na kafe a pedál na podlahu?

Tady se musí změnit myšlení lidí a to nezmění ani tisice hlídek na silnicích.... Osobně jezdím většinou 5-10 + na tachu na dálnici do 150 na tachu a nikdy mi za to složenka nepřišla.... Pokud už přišla, tak 159 na 130 nebo 96 na 80 a úplně první pokuta 58 na 40 na Zahradním městě, kde už dnes ani ta 40 není.

(Příspěvek byl editován uživatelem 9001.)
Středa, 19. srpna 2020 - 23:15:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6237
Registrován: 7-2011
9001:
".....: Prostě zkrat... "Myslel, že to stihne"... Tady se musí změnit myšlení lidí a to nezmění ani tisice hlídek na silnicích...."
Ty tisíce hlídek samozřejmě nejsou všelék, jenom součást skládačky, nutné právě ke změně toho myšlení a co největší eliminaci podobných "zkratů". Nutné jsou i další kroky, mimo jiné třeba aby případná pokuta přišla "okamžitě" a ne až někdy za půl roku, aby vymahatelnost práva nebyla tak tristní, že magor se třemi zákazy řízení vesele jezdí dál, aby dopravní opatření dávala smysl a nebyl to jen politický alibismus a další.

Lidi jsou k těm "zkratům" kolikrát vlastně "nuceni" (málokdo je natolik psychicky odolnej, aby odolal), vezmi takovou Evropskou, dřív tam bývala zelená vlna a rychlostní semafory se zobrazením rychlosti, jakou stihneš další zelenou (takže rychlí magoři si nepomohli), dneska to tam svítí tak, že sotva tě jeden semafor pustí, na dalším ti skáče červená. Což pochopitelně u třetího, čtvrtého semaforu lidi nevydrží a snaží se to prorvat na oranžovou - a takhle právě dochází k výrobě oněch zkratů, protože po takovéhle zkušenosti je člověk náchylnej k tomu (stává se z toho zvyk), že když někde blikne oranžová, tak dupne na plyn, aby zas nemusel někde zbytečně čekat a pouštět vzduch z vedlejší - a hned je zaděláno na průšvih. Podobné případy jsou například různé třicítky "výjezd ze stavby", přes den smysl chápu, ale proč to tam straší i v noci, když se na stavbě hejbe akorát hlídač v boudě a brána je zavřená? Proč ve chvíli, kdy to není potřeba, tu třicítku někam neuklidí? Pak to pochopitelně vede k tomu, že lidi podobné třicítky v noci ignorují, protože v naprosté většině případů jsou nesmyslné - jenže už jsem taky zažil, že právě obvykle v noci, kdy to nepřekáží, se na stavbu stěhoval jeřáb, nebo jiná rozměrná kráva. Ovšem v tu chvíli tam ta třicítka oprávněná byla, nicméně člověk už "byl naučen", že podobná omezení lze s klidem ignorovat, vletí tam (minimálně) padesát - a na zbytečnej průser je zaděláno. Pak se akorát bude řešit, že chyba řidiče, vždyť tam přece tu třicítku měl, jenže nikdo se už nezamyslí (nebo nechce zamyslet?) nad tím, co vedlo k jejímu porušení. Stejnej případ je i ono pověstné "to stihnu", to má taky základ ve zbytečných omezeních a zbytečném zdržování, protože lidi jsou tím více nervózní, čím více zbytečně postávají a čím více jsou nervózní, tím více jsou náchylní k různým zkratům. Takže jednak je na místě prevence, tedy taková opatření, která lidi k podobnému jednání nutí co nejméně (třeba zelený vlny) a taky represe, aby pokud to někdo nevydrží s nervama a neoprávněně to třeba pošle na koleje, aby objel kolonu, bo se mu nechce čekat, dostal okamžitě přes prsty (to jsou ty tisíce hlídek).

Problém je pochopitelně politický, na jednu stranu lidi řvou, že jiní lidi kašlou na předpisy a pak vznikají třeba přechody se semafory i v kdejaký zapadlý uličce - a jiní lidi pod dojmem nesmyslné buzerace o to víc kašlou na předpisy, na druhou stranu, pokud by se měla dopravní opatření vymáhat do důsledku, tak máme kolony ve městě prakticky 24 hod denně, což by způsobilo další řev, že svými (zhusta pitomými) opatřeními politici prakticky umrtvili dopravu, takže se nad něčím zavírají oči. Jenže politici byli zvoleni (a berou peníze) za to, aby věci fungovaly, ne aby si alibisticky usnadňovali práci (dáme jim tam semafor s třicítkou, aby nebyl řev od jedněch a nebudeme tu třicítku měřit, aby nebyl řev od jiných). Ale protože hovno padá vždy dolů, je potřeba se ozývat, neboť to jinak vždycky odneseme my dole. Každý jeden z nás, co má řidičák a jezdí. Nebo víš o nějakém případě z poslední doby, kdy by došlo ke konstatovaní alespoň částečné vinny i na straně správce komunikace (třeba za nesmyslné opatření, které ke vzniku nehody přispělo)? Já bohužel ne, vždycky se licituje akorát o tom, na kterého z řidičů se to hodí.
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 00:35:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8625
Registrován: 6-2004
Bobik: K tomu asi nic nelze napsat [ok][ok][ok][ok]
McBain
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 08:19:58  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26542
Registrován: 5-2002
Mám dotaz na zdejší znalce dopravních předpisů: když zde minu značku "HLAVNÍ MĚSTO PRAHA", jaká je pak na dálnici (nebo co to pak vlastně je ??) maximální rychlost? 80?
poznámka
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 08:26:27  
Neregistrovaný host
Od Zdib by to měla být "silnice pro motorová vozidla" (nesplňuje to paramatry dálnice - šířka, odstavný pruh) a ano, pokud není rychlost upravena zvláštní značkou, tak platí, že na silnici pro motorová vozidla v uzavřené obci lze max 80 km/h.
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 08:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 3-2004
Je tam nejdřív silnice pro motorová vozidla (do 110 km/h), pak je tam značka do 100 km/h, následuje obec (do 80 km/h).

Dřív byla pod obcí dodatková do 100 km/h, ale vydržela tam jednotky měsíců.

Většinou tam těch osmdesát jedu od začátku obce po první křižovatku sám. Ovšem jsou tam mezi tím radary - finančně budou asi dost úspěšné.

9001: Jojo, taky si říkám a divím se těm jednoznačným odsuzovačům. Může se stát každému. Naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo, a řidič si to bude asi pamatovat do konce života.
jentak
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 10:08:15  
Neregistrovaný host
Bobik ... nesouhlasim, nevim proc lidem predsouvas hloupost a netrpelivost ... zrejme sam svym vzorem.
Nic cloveka neopravnuje ohrozovat ostatni.
Jestli ti vadi Cesky system omezeni na silnici, tak se odstehuj ... treba do Polska - to se ti bude moc libit ... zakladni doba cervene 2-3 minuty a ani chodci, si tu nedovoli jit na cervenou
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 14:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19711
Registrován: 8-2005
Bobik: Takhle to dopadá, když má někdo 40 minut pauzu na konečný. [tramvaj][bomba][cunik][zadnice]
SETKÁNÍ OPTIMALIZAČNÍ A TRAMVAJOVÉ DÍSKUSE K-R BUDE 28/8 OD 19,00 TRADIČNĚ NA MĚLNÍKU, HEŘMANOVA UL., P7, VE SKLEPĚ VZÁDU.
Jva
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 15:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4530
Registrován: 6-2002
Nic cloveka neopravnuje ohrozovat ostatni. - na straně druhé - co opravňuje firmy a veřejnou správu někoho bezdůvodně omezovat? - To jsou ony omezení rychlosti či zábory veřejných ploch, když akce toto omezení vyžadující neprobíhá. Kdo jede 40 po silnici, kterou před měsícem látali a dodnes jim omezující značky nechybí? To by riskoval někoho v kufru... Oprava provozovny, zábor chodníku, nejaká norma 2x0,75m šířky chodníku u [zadnice] (a to ještě ze zbytku ční sloupek semaforu) - obejít to znamená obkroužit rušnou křižovatku přes 4 semafory - to jen aktualitky z mého okolí...
Ano, omezit je méně než ohrozit, ale pokud chci po někom dodržování nějakých pravidel, nesmím mít máslo na hlavě.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
Čtvrtek, 20. srpna 2020 - 22:12:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8626
Registrován: 6-2004
McBain: Hlavně modrou neřešíš ;-) Ta je čistě informativní, že si protnul katastrální hranici Prahy ;-).

Takže jak píše Ústečák. Od "auta" 110, protože silnice pro motorová vozidla (i když do umělého navýšení počtu km dálnic byla 130 běžná :-)). pak je 100 a pak "bílá" Praha to je 80.


jentak: Spíš bych se uklidnil a pak lze pokračovat v normální diskuzi ;-). A už vůbec bych si neidealizoval zahraničí ;-).A zrovna u Poláků s jejich přístupem se mi nechce věřit, že by byli extra poslušní :D
Pátek, 21. srpna 2020 - 19:36:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2017
Strašnice:
Pátek, 21. srpna 2020 - 20:51:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 10-2012
Souprava cedulačka na Husinecké.


(Příspěvek byl editován uživatelem JardaČerný.)
Strach - oslabuje.
Pondělí, 24. srpna 2020 - 17:58:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 2-2015
DOPRAVNÍ KALENDÁŘ 2021

Kdo by měl zájem, na mailu tram-bus@tram-bus.cz si můžete objednat Dopravní kalendář pro příští rok. Náhled v odkazu.

https://www.tram-bus.cz/zabava/dopravni-kalendar/
Největší web o veřejné hromadné dopravě v ČR i ve světě
https://www.tram-bus.cz/
Regpetrs
Úterý, 25. srpna 2020 - 10:57:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 2-2007
Prvně jsem tam viděl kačenu s velkými okny, jenže pak už zádná nejela. Tak aspoň čtrnáctka.
Úterý, 25. srpna 2020 - 12:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 7-2010
Návrat T3SUCS na linku 24. Už ve čtvrtek 😉
http://mhd86.cz/2020/08/25/retro-tramvaje-vyjedou-na-linku-24/
www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Úterý, 25. srpna 2020 - 19:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2019
Zdravím, možná trochu zbytečná otázka ale nevíte proč v hloubětínských retrovozech hlásí Hazdrová?
jentak
Úterý, 25. srpna 2020 - 20:25:02  
Neregistrovaný host
jsou dvě možnosti, buď se to popletlo
nebo současné hlášení obsahuje sekvence, které nejsou "retro" hlasem namluvené ...
McBain
Středa, 26. srpna 2020 - 00:40:01  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26546
Registrován: 5-2002
signalista1:
"Strašnice: "

Dotaz - i po téhle rekonstrukci to bude tak, že [tramvaj][tramvaj] to budou muset celé objet a pak couvat z téměř výchozího místa na ulici do haly?
Středa, 26. srpna 2020 - 05:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6243
Registrován: 7-2011
McBain:
"Dotaz"
Ano. Díky malýmu dvorečku a dvojem vratům (resp. tomu, že do určitých částí depa se z horních vrat zkrátka nedostaneš) to jinak udělat vlastně ani nejde.
Mimochodem právě z tohohle důvodu mi ten přesun zastávek v oblasti, způsobem, jakým proběhl, přijde jako pěkná blbost.
Středa, 26. srpna 2020 - 14:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19716
Registrován: 8-2005
A proč se to objíždí, proč se necouvá rovnou? Posun zastávek je super, mám to blíž k hospodě [jidlo]
SETKÁNÍ OPTIMALIZAČNÍ A TRAMVAJOVÉ DÍSKUSE K-R BUDE 28/8 OD 19,00 TRADIČNĚ NA MĚLNÍKU, HEŘMANOVA UL., P7, VE SKLEPĚ VZÁDU.
Středa, 26. srpna 2020 - 15:12:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 3-2004
Protože by jinak širé okolí tramvaje při zátahu zcela zaflákaly.
McBain
Středa, 26. srpna 2020 - 16:07:48  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26547
Registrován: 5-2002
V pondělí jsem koukal, že dochází ke zklidňování* Karláku a Ječné. Nová světla atd.

*) [crazy][crazy]
Středa, 26. srpna 2020 - 16:10:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6245
Registrován: 7-2011
Káem:
"A proč se to objíždí, proč se necouvá rovnou? "
Jak píše Ústečák. Takhle se zatahující schovají na objízdku a nepřekáží na ulici. Ostatně vzpomeň na Vokovice, když se ještě zatahovalo postaru couváním z Evropské, tam kolikrát stály tramvaje až na Džbán. A to to tam je v přímé, ne za roh, kam není vidět a díky samostatnému tělesu překážely jen samy sobě.
poznámka
Středa, 26. srpna 2020 - 18:00:51  
Neregistrovaný host
McBain:
"V pondělí jsem koukal, že dochází ke zklidňování* Karláku a Ječné. Nová světla atd. "

No jasně, další "humanizace" v aktivistickém stylu... jsem zvědav, kde se tam umístí ty imbecilní židličky a stolečky na sousedské snídaně [crazy].

(Proč je primátorem Prahy Hřib? Protože celý magistrát je na houby... )
Středa, 26. srpna 2020 - 19:03:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8633
Registrován: 6-2004
Káem: To si povíme, až tam přijede do nácestné zastávky tram s označením linky a konečnou, otevře dveře, ale řidič půjde jenom k zadnímu stanovišti a hurá zpátky do vrat ;-).
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 09:16:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2018
7191+7275 na 24 dnes úspěšně vyjela:




Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 09:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 1-2013
Jan T. pěkné fotky! [ok]

Jenom taková malá poznámka: na teploměru chybí zastávka Novoměstská radnice, ale to je detail...
kubiqcz
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 12:34:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2013
Jaroslav_T:
"Jenom taková malá poznámka:"
Tak ono na tom teploměru je uvedena zastávka Oblouková, která už se tak nějaký ten pátek nejmenuje.
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 14:39:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19719
Registrován: 8-2005
Ten teploměr je tak blbě, že je to víc ostudy než užitku. Tak třetí chyba - Stejskalova je nyní Libeňský zámek. Kdyby neblbli a soustředili se na provoz.
SETKÁNÍ OPTIMALIZAČNÍ A TRAMVAJOVÉ DÍSKUSE K-R BUDE 28/8 OD 19,00 TRADIČNĚ NA MĚLNÍKU, HEŘMANOVA UL., P7, VE SKLEPĚ VZÁDU.
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 14:46:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3822
Registrován: 5-2003
Tak zas aspoň kvůli tomu šotoblbnutí neutráceli za nový transparenty, ale vytáhli něco "z kopřiv"[lol]
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Lc_736__c_954
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 16:36:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6482
Registrován: 6-2006
A čelní cedule "Na Knížecí" vozů DVC na lince 5 jste viděli ? [lol]
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 22:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8635
Registrován: 2-2006
Mít tak na aspoň na den vaše starosti, pánové... [crazy][crazy][crazy]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 22:41:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2019
Káem:
"Ten teploměr je tak blbě, že je to víc ostudy než užitku. Tak třetí chyba - Stejskalova je nyní Libeňský zámek. Kdyby neblbli a soustředili se na provoz."
Tak si aspoň můžete zapátrat, z kterého roku ta cedule nejspíš je.
Čtvrtek, 27. srpna 2020 - 23:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2018
Podle trasy a starých názvů bude z let 2008—2012, ale dobová nebude, protože pod tím prosvítá linka 23 a BŘEVNOV, KRÁLOVKA.
Pátek, 28. srpna 2020 - 00:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8637
Registrován: 6-2004
00P-3: Proč by nemohla být ?:-) Pamatuji si Žižkov cca rok 2005, kde ve skladu měli natisknutých cedulí na papíře mraky :-) Tenkrát jsem vyškemral od každého dvě včetně 54 Sídliště Barrandov :D

Dokážu si představit, že při útlumu ceduláků 95% neskončilo ve skartu, ale u šotoušů ;-)
Pátek, 28. srpna 2020 - 10:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 10-2012
Pro některě řidiče je dočasně neřízená křižovatka semafory nepřekonatelný problém..(Seifertova x Italská)

Strach - oslabuje.
Pátek, 28. srpna 2020 - 15:36:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19721
Registrován: 8-2005
Lc 736 - ano, právě dneska. O nějakém standardu Ropidu nebylo ani řeči. A4 a vytištěno fontem 20.
pdk: nejpozději z prvního pololetí 2012.
D3: my se se svejma starostma večer s tebou podělíme, neboj [jidlo]
SETKÁNÍ OPTIMALIZAČNÍ A TRAMVAJOVÉ DÍSKUSE K-R BUDE 28/8 OD 19,00 TRADIČNĚ NA MĚLNÍKU, HEŘMANOVA UL., P7, VE SKLEPĚ VZÁDU.
Sobota, 29. srpna 2020 - 11:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2018
Sobota, 29. srpna 2020 - 17:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 10-2012
Libeňský most
Strach - oslabuje.
Sobota, 29. srpna 2020 - 17:55:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 959
Registrován: 7-2017
Trocha nostalgie. Asi první celoplošná reklama v Praze. Píšeme rok 1991.
Neděle, 30. srpna 2020 - 11:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2020
Viki59: Ano, i já tuto dobu pamatuji. Toto byla na žižkovské dvojici skutečně první celovozová reklama na vozech T3[happy]
Neděle, 30. srpna 2020 - 12:55:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 4-2005
Ty T2 jsou parádní, ale napadá mě otázka: jak se řeší jízda vozu s tyčovým sběračem, vždyť současné trakční vedení tomu není uzpůsobené? Odtah nebo stahování a nouzový průjezd setrvačností při křížení?
Neděle, 30. srpna 2020 - 14:12:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 3-2004
Michal Ř: Vlekla ji T3R.P: viz krátké video. [happy]
Neděle, 30. srpna 2020 - 14:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 466
Registrován: 6-2004
Michal_Ř: Pro samostatný pohyb lze připevnit sběrací lištu:
odkaz
Dobrodružný způsob byl použit třeba na akci 130 let MHD dne 18.9.2005:

Lc_736__c_954
Neděle, 30. srpna 2020 - 14:23:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6483
Registrován: 6-2006
Jedno řešení je vidět i na této fotce.
Neděle, 30. srpna 2020 - 14:25:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 10-2002
U starých dvounápravových vozů stačí zajistit sběrač (aby nevybočoval) a nasadit na něj adaptér.
U vozů T (T1 a T2) platí vámi zmíněné varianty. Při večejší jízdě byla T2 tažena vozem T3R.P. Pro stahování sběrače se za tramvaj připojí malý vozík na kterým sedí pracovník co obsluhuje sběrač.
http://prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyosobni/0088-009.jpg - adaptér na starých vozech
http://prazsketramvaje.cz/obrazky/vozypracovni/6006-004.jpg - vozík pro obsluhu sběrače
Neděle, 30. srpna 2020 - 14:34:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 4-2005
Pánové, děkuji všem:-) Velmi zajímavé.
Neděle, 30. srpna 2020 - 16:07:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 10-2012

Strach - oslabuje.
Neděle, 30. srpna 2020 - 18:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 5-2002
T6 na konci (pražských) kolejí:
Pondělí, 31. srpna 2020 - 18:30:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2007
Rada hlavního města odhlasovala přípravu nové tramvajové trati Olšanská – Habrová
Ivoo
Pondělí, 31. srpna 2020 - 20:19:52  
Neregistrovaný host
RE: Dufíno
pondělí, 31. srpna 2020 - 18:30:39
Kdy se začne cca stavět a kdy bude cca uvedena do provozu?
[tramvaj]
Pondělí, 31. srpna 2020 - 21:55:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 4-2019
Ivoo:
"RE: Dufíno
pondělí, 31. srpna 2020 - 18:30:39
Kdy se začne cca stavět a kdy bude cca uvedena do provozu?
[tramvaj]"
To měl být vtip nebo předpoklad jasnovidných schopností? Odhlasovala PŘÍPRAVU, takže si lze dosadit libovolné hausnumero. Takových tratí jsou plné skříně.
Úterý, 01. září 2020 - 11:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 763
Registrován: 7-2007
Dnes kratce po devate jsem u Depa Hostivar zahledl KTN s klimatizaci a LED transparenty - muzeme cekat prirustek do provozu? [jidlo]
Loxodonta urbana
Úterý, 01. září 2020 - 11:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8636
Registrován: 2-2006
Slyda: 9099. Blíží se předání, o přírůstku do provozu bych nerad spekuloval...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
Úterý, 01. září 2020 - 15:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2020
to Dufíno : Docela mě v článku pobavila informace, že dále bude moci pokračovat stavba tram trati až do Malešic. ÁÁle,japato, copato??? Já myslel, že do Malešic se už jezdí 40 let po Počernické odbočením z Vinohradské a že tam jezdí patnáctka a šestnáctka[biggrin]. To budou mít naši malešičtí spoluobčané v brzké budoucnosti na výběr 2 trasy, či čo??
Úterý, 01. září 2020 - 19:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 467
Registrován: 6-2004
ježura: To se propojí s Počernickou, konečnou v Hrdlořezích a Černokosteleckou. Výhled rok 2099. Jen nevím, jestli zahájení nebo ukončení výstavby.
Úterý, 01. září 2020 - 19:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2020
Jsem optimista- určitě to je rok ukončení výstavby, střihání pásky a zahájení provozu. Rád bych ale věděl, která linka tam bude jezdit- to je to , co je veledůležité[proud][proud][proud][proud]