Diskuse » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 17. 7. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Optimalizace linkového vedení v ... do 17. 7. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 08. července 2020 - 19:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15350
Registrován: 10-2004
Bobik: 20 minut v noci byl zaveden z důvodů přetížení nekterých směrů, poptávka v nocích na nepracovní den je významně větší než na pracovní den. To teď není potřeba a dlouho nebude. A než se vrátí noční potpávka do původní velikosti, je tu přílěžitost hledat řešení, které bude fungovat na půlhodině. Je potřeba připomenout, že celotýdenní půlhodina buď povede k přetíženým víkendům nebo předimenzovaným pracovním dnům.
Praha si v příštích měsících a letech pořídí jenom to, na co bude mít, vypadlo jí 10 mld na příjmech a 2 mld na jízdném. A položka doprava sežere ročně třetinu rozpočtu. Ty když přideš o část příjmu, tak taky budeš hledat úspory.
Středa, 08. července 2020 - 20:29:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6194
Registrován: 7-2011
Orky: Tohle všechno já vím, ale přesto, i za "nejlepších" časů dvacetiminuty, to bylo o tom, že většina těch tramvají jezdila většinu doby co byla venku, silně nevytížená. A právě díky "politickým rozhodnutím" (například nemožnosti zrušení Lazarský apod.), s tím nešlo dělat nic jinýho, než tohleto. Zrovna o nočních tramvajích si troufám tvrdit, že něco málo vím [happy] a ta dvacetiminuta nebyla zrovna ekonomická. Jenže to byla jediná "politicky průchozí" varianta. A tohle je právě ten největší problém, když se do toho cpe politika, tak ekonomika kdesi pláče.
Břevnovák
Středa, 08. července 2020 - 20:34:45  
Neregistrovaný host
Bobik:
"

Jako já to na jednu stranu všechno chápu, jenom by si "představitelé" měli konečně uvědomit, co vlastně chtějí, jestli "město bez aut", nebo "ušetřit". Tou tragikomedií, co zatím předvádějí, se jim daří akorát nasrat úplně všechny."

Tohle do kamene tesat. Buď ať to je ... máme x giga a víc ani floka a za to zajistíme nějakou základní obslužnost a komu to nevyhovuje, tak ať si jede autem, proč ne. A nebo je cílem max omezit IAD a nabídnout alternativu v podobně komfortní moderní MHD, i když to holt něco stojí a furt, krize nekrize.

Styl ... na dobrou MHD nemáme, ale v autech vás nechceme, takže vám to z toho ježdění budeme dělat co největší pakárnu a vona vám i ta osekaná MHD bude nakonec dobrá, jinak kolo a nohy ... to je prostě [cunik].
Středa, 08. července 2020 - 21:29:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15351
Registrován: 10-2004
Břevnovák: Když jsem se tady ptal, jak má Praha získat peníze na to, aby se nemusela omezovat MHD, tak jsem se dočkal jediné odpovědi: Ať se ti ušetří DPP ve svých nákladech. Nikdo nechápe, že udělat opatření, aby DPP ušetřil řádově miliardy, není žádná sranda a že ušetřit obrovské peníze nejde ze dne na den. Tak běžte za zastupiteli, které jste si zvolili, poraďte Adamovi Scheinherrovi, který je za dopravu zodpovědný, když si myslíte, že sebrat ze dne na den 12 miliard je taková hračka. Ale vás zajímá doprava a jaksi nevidíte, že Praha musí poplatit jiné věci. Praha je vylidněná, turisti tu nejsou, lidi ležej na pláži na Lipně a děti jsou na táborech. Teď jsem na to zrovna dneska odpoledne koukal na Kačerovku: 189 v půl šestý po 7,5 minutách vezla 10 lidí. Většina ostatních autobusů po 10 minutách s volnými místy k sezení. Ale prázdninové omezení busů je likvidační tragedie...
Čtvrtek, 09. července 2020 - 11:34:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6195
Registrován: 7-2011
Orky: Ale Břevnovák říká přesně to, co si myslím taky. Buď je politickým cílem omezit IAD, ale pak to znamená, že MHD bude mnohdy a mnohde (hlavně na koncích) docela nevyužitá a bude něco stát. Nebo je holt potřeba šetřit, protože nejsou příjmy, ale pak to znamená, že IAD moc neomezím, protože lidi zkrátka na dlouhý intervaly a nefunkční přestupy budou kašlat a pojedou autem.

Snažit se omezovat IAD, snažit se zároveň šetřit a přitom na nějaký vymáhání pravidel kašlat je cesta akorát do pekla. A otravovat politiky je k ničemu, já ty naše otravuju furt, jenže kromě výmluv a protiřečení si, se člověk ničeho nedočká. A zvolit někoho jinýho? KOHO? Je snad na obzoru někdo alespoň trošku rozumnej? Já bohužel vidím jenom buď zloděje, nebo ideologický cvoky, co nechápou realitu.
Břevnovák
Čtvrtek, 09. července 2020 - 11:42:26  
Neregistrovaný host
O busech na Kačerově nevím vůbec nic, tam jsem jím jel naposledy před revolucí, takže o tom vím prd. Ale třeba tramvají jezdím do/c centra denně, ve špičce, a když mám kliku, tak si občas na kousek sednu.

Nicméně o tom to opravdu není a nebylo a protože se od vás často ledacos dozvím, tak ještě jednou. Já plně chápu omezenost rozpočtových prostředků, v tom není Praha vůbec sama a zrovna teď je na tom dokonce lépe než řada jiných. Takže beru, že jsou tu snahy šetřit. Ale furt to nemění nic na tom, o čem jsem psal. Že buď se dá říci, časy jsou zlé, Kamile:-), do MHD můžeme dát max tolik a tolik a víc ani floka, takže to proškrtáme a zajistíme aspoň základní obslužnost. A pokud z nějakého důvodu potřebujete něco víc, tak si to zařiďte jak umíte, my vám v tom nepomůžeme, ale aspoň vám nebudeme házet klacky pod nohy a když pojedete [auto], tak z vás nebudeme dělat nepřítele lidu a nebudeme vám dělat čím dál větší pakárnu.

A nebo se řekne, že ta auta ve městě fakt nechceme a že těm, kdo místo nich pojedou MHD zajistíme dopravu v cca takovém rozsahu jako dosud (což neznamená, že se nemohou dělat úpravy, které se měly dělat už před koronou). A holt ty náklady nějak dáme. Tady sice padají sumy 8-10-12 giga, což je samozřejmě hodně, ale furt je to cca sedmina ročního rozpočtu a v minulých letech se zrovna moc neinvestovalo i když peníze byly, takže na překlenutí podobného jednorázového výpadku by ty peníze být měly. Ostatně, je určitě řada těch, kteří na nějaké odměny a podobně letos mohou zapomenout a budou jen na základu a ta cca 1/7 běžného ročního příjmu bude taky v kelu, a taky jim Praha tramvajenku nezlevní a odpad/vodu/daň z nemovitostí neodpustí.

A naposledy opakuji, oba přístupy jsou v pořádku a rozumím jim ... co není v pořádku je jejich kombinace, tj. [auto] = nástroj ďáblův a současně osekaná MHD.
Čtvrtek, 09. července 2020 - 12:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15352
Registrován: 10-2004
Bobik/Břevnovák: Ale to já nerozporuju. Kdyby Praha ty peníze měla, taky MHD neomezuje. Ale ona je evidentně nemá, tak co má dělat? Kde je má vzít? Má zavřít školy nebo snížit platy učitelům svých škol, aby mohla MHD převážet ještě větší tuny vzduchu než teď a byl zachován interval?
Břevnovák
Čtvrtek, 09. července 2020 - 13:18:35  
Neregistrovaný host
Cituji sám sebe ... to je vždy fajn[rofl].

A pokud z nějakého důvodu potřebujete něco víc, tak si to zařiďte jak umíte, my vám v tom nepomůžeme, ale aspoň vám nebudeme házet klacky pod nohy a když pojedete [auto], tak z vás nebudeme dělat nepřítele lidu a nebudeme vám dělat čím dál větší pakárnu.

První půlka se zjevně daří:-))), ta druhá půlka mi od vrchnosti ale zatím poněkud chybí.
poznámka
Čtvrtek, 09. července 2020 - 14:24:35  
Neregistrovaný host
Orky:
"Bobik/Břevnovák: Ale to já nerozporuju. Kdyby Praha ty peníze měla, taky MHD neomezuje. Ale ona je evidentně nemá, tak co má dělat? Kde je má vzít? Má zavřít školy nebo snížit platy učitelům svých škol, aby mohla MHD převážet ještě větší tuny vzduchu než teď a byl zachován interval?"

Třeba přestat přimalovávat nesmyslné cyklopruhy odnikud nikam? Dále a dále omezovat možnosti parkování? Vytvářet umělé překážky na ulicích? Nenastavovat SSZ tak, že nasírá řidiče, ale nepreferuje ani tu MHD? Těch věcí je asi milion...

Za Krndy se tu po dvou letech psalo "zlatej Bém"... No, vypadá to, že zlatá Krnda. Což je naprosto šílené.
Čtvrtek, 09. července 2020 - 14:44:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19660
Registrován: 8-2005
Abysme to uvedli na pravou míru - dvacet minut bylo zavedeno proto, že si DPP nechal zku*vit Lazarskou tak, že se do ní víc jak 3 vozy nevejdou, čímž dostal argument, že na nočních linkách NELZE mít soupravy nebo článkový tramvaje (ale když mu nevyjdou oběhy, tak jedno kolo článková tramvaj ráda odjede, že jo, 92,94). Stejně tak je tabu i nízkopodlaha na nočních tramvajích a to tak dogmaticky, že i na Barrandov vytáhli 5 T6 a honěj je jen v noci, aby náhodou nevyjela wana. Prostě u tramvají platí víc než kde jinde NIKDY SE TO NEDĚLALO, NENI NA TO PŘEDPIS A PROČ PRÁVĚ MY. Přitom místo 20 minut by stačily v sone soupravy na 91,94 a 99 a to by bylo celý. Zajímavý, že busy článkový a nízkopodlažní jezděj desítky let.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Čtvrtek, 09. července 2020 - 14:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19661
Registrován: 8-2005
ad Poznámka - ne, furt se říká Zlatý Bém. O Krndě nebyla řeč nikdy.
ad Orky: Já se v 21,30 málem nevešel na Krejcárku do 136.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Čtvrtek, 09. července 2020 - 15:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 988
Registrován: 3-2007
Káem:
"... že i na Barrandov vytáhli 5 T6 a honěj je jen v noci, aby náhodou nevyjela wana..."

Abychom TOHLE uvedli na pravou míru: Každý den jsou na 32 dvě noční pořadí. Zastávkové jizdní řády sice ukazují negarantované spoje, pravda, ale od začátku výluky byly T6 na noční pořadí vypraveny celkem 11x a to následovně:
10.6. obě pořadí - 8658 a 8747
12.6. obě pořadí - 8748 a 8658
14.6. /52 - 8658
15.6. obě pořadí - 8739 a 8716
16.6. /51 - 8658
22.6. obě pořadí - 8658 a 8748
23.6. /52 - 8739

Celkem od 1.6. do dnes vyjelo 78 nočních pořadí, tudíž T6 vyjely pouze na cca 14% pořadí. To znáš jen z mapy, viď? [lame]
Vokovice!

Anvilia *2007
Čtvrtek, 09. července 2020 - 15:20:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19662
Registrován: 8-2005
Děkuji za upřesnění. Hrůza mi nedovolí být po skončení denního provozu na Barrandově, zejména když muj oblíbený bar Na Modré zavírá kolem půlnoci. Ale znám to právě ze studia JŘ na sloupku na modrý.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Čtvrtek, 09. července 2020 - 18:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 7-2011
...Káem:
"že si DPP nechal zku*vit Lazarskou..."
Ale tak já chápu, že ti starší už na tom nejsou s pamětí nejlépe, ostatně, všechny nás to čeká. [biggrin] Nicméně zkurvení Lazara bylo přesně to pitomý politický rozhodnutí. Vzpomeň, řešilo se to i na nějakým srazu, MŠ snad byl tenkrát ještě na TSK-ÚDI a ti z toho kvetli všichni. A všechny rozumnější a/nebo kompromisnější řešení právě politici smetli ze stolu, takže vzniknul tenhle paskvil. Zkracování zastávek je to samý v bledě modrým, však stačí se podívat, co vyvedla P666 s Kulaťákem (Vítězné nám. hlavně DC).
Pátek, 10. července 2020 - 22:11:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 984
Registrován: 1-2015
To, že si nechal DPP zkurvit Lazarskou...to je ono. Prostě koho napadla tahle debilní móda mít jenom ostrůvek pro jednu soupravu???? To je na zbláznění. Jako zkracování zastávek je ta nejhorší možná varianta. Dementi.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Pátek, 10. července 2020 - 23:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8580
Registrován: 6-2004
Pepan.1981: Tak ono se třeba jednou dočkáme VN a tam bude místa dost :-))))
Sobota, 11. července 2020 - 06:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6198
Registrován: 7-2011
Pepan.1981:
"Prostě koho napadla tahle debilní móda mít jenom ostrůvek pro jednu soupravu????"
Hádej, můžeš třikrát. Koho asi, když se tím mimo jiné "vyřešilo" spousta nedostatečných parkovacích míst. [wink]
A tam, kde nevyřešilo, je to typická ukázka současného politického myšlení ve stylu nahrazování (drahých) policajtů (levnými) fyzickými zábranami. Viz Kamenická, například - proč dělat bezbariérovou Vídeň a zachovávat zastávku na dvě soupravy, když "to není potřeba" a zároveň se tím naženou auta do zúženého prostoru na kolejích, čímž se přece zároveň zpomalí. Že to v praxi tak úplně nefunguje a že to je mnohdy řešení ve stylu odstraníme jeden problém za cenu vzniku problému jiného, nikoho moc netrápí. Hlavně, že ovčánci vidí, jak je o ně postaráno (hle, myslíme na potřebné a zřídili jsme vám bezbariérovou zastávku). Ale ono je to vlastně jedno, na Maninách Vídeň sice je, ale jako by nebyla, protože spousta to stejně objíždí po kolejích. Přece nebudou kvůli nějaký blbý zastávce zpomalovat, no ne? [crazy]
Neděle, 12. července 2020 - 18:05:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 985
Registrován: 1-2015
9001:
"Pepan.1981: Tak ono se třeba jednou dočkáme VN a tam bude místa dost :-))))"
To mě tolik netrápí, to už tady nebudu.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Neděle, 12. července 2020 - 18:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19663
Registrován: 8-2005
Netahej sem problém zastávek obecně - tady jde o to, že DPP a Ropid měli předpokládat, že noční doprava poroste a od toho jsou to odborníci, aby o tom politiky přesvědčili. Ostatně, podívejme se na Brno, kolik busů se jistě navíc vejde do tram zastávek a který se nevejdou (61) stojej kolmo. To je v Praze nemyslitelný. Že by třeba jedna linka stála ve Spálený občasný,druhá proti ní (před výhybkou spálená x lazarská , dispečeři vystrčili [zadnice] z auta a osobně dohlídli na to že všichni správně přestoupili a pak dali pokyn k rozjezdu. Tady se to hodí na prvního v řadě, přičemž ten ve spálený zc ani netuší, jestli všichni vůbec přijeli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
poznámka
Neděle, 12. července 2020 - 18:23:19  
Neregistrovaný host
Nic není jednoznačné...
Koho asi, když se tím mimo jiné "vyřešilo" spousta nedostatečných parkovacích míst.
Když se jiná parkovací míst azrušila například z důvodu vytváření "ostrůvků pro chodce" i tam, kde být nemusí a jsou zbytečná...

je to vlastně jedno, na Maninách Vídeň sice je, ale jako by nebyla, protože spousta to stejně objíždí po kolejích. Přece nebudou kvůli nějaký blbý zastávce zpomalovat, no ne?
Kolik těch "Vídní" v Praze? Nejsou na ně zvyklí ani řidiči, ani cestující. Spousta řidičů se do nějakých pravidel od dob autoškoly ani nepodívala a tohle je relativní novinka (reaůtivní v tom smyslu, že tu máme lidi, kteří absolvovali autoškolu před 20 - 50 lety. A cestující? Na Albertově je naprosto běžné, že lidé stojí u hrany, i když žádná tramvaj není v dohledu. Protože jsou přeci na "zastávce".

Největší průšvih je v otm, že tak, jak se mění politická reprezentace, tak se mění i osazenstvo "iperitů" a podle toho to vypadá. Tu opajcujeme někde něco, tu někde něco jiného...koncepce je dobré slovo do volebních programů, ale jakmile se dostane k moci jiná parta, tak prohlásí ty předchozí za blbce a vítězoslavně vyleze zpátky na stromy. Cílem je pochopitelně utrácet peníz eza nezávazné studie, zadávané kamarádům, nikoliv něco řešit. [sad]
Neděle, 12. července 2020 - 19:00:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19664
Registrován: 8-2005
Typický je Letenský náměstí. DC je Vídeň, takže lidi maj stát na chodníku, ZC je mys, takže lidi mužou až ke kolejim. Je to tak blbý, že P7 musela rozvěsit letáky Jak správně stát na zastávce tramvaje.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Neděle, 12. července 2020 - 20:07:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605
Registrován: 4-2019
poznámka:
"Kolik těch "Vídní" v Praze?"
Jenom v Holešovicích vím o osmi. Mezi Orteňákem a Tuzarovou je spíš vzácnost uvidět nějakou jinou …
Na Letenském náměstí je ve směru od Strossu zákaz vjezdu mimo MHD, takže ten chodník ke kolejím je jediné logické řešení. V opačném směru je zákaz pro motorová vozidla s podtabulkou, takže teoreticky přes tu Vídeň nějaké auto může jet, ale v praxi jsem ho tam ještě neviděl.
Neděle, 12. července 2020 - 20:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19665
Registrován: 8-2005
a to já jo. Přes Vídeň, lidi hrozili a křičeli, pak po kolejích a několikrát taky kompromis - jedna strana koleje, druhá videň. Nižší auta až do konce ovšem neprojedou [auto][proud]
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Pondělí, 13. července 2020 - 05:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6202
Registrován: 7-2011
pdk:
"takže teoreticky přes tu Vídeň nějaké auto může jet, ale v praxi jsem ho tam ještě neviděl."
Po ránu je tam fůra zásobovačů. Navíc, "díky" genitálnímu oddělení chodníku od vozovky sloupky, tam nemají kam uhnout do boku a tím pádem dost překáží, takže není vyjímkou vystupovat do auta, nebo v rychlosti hledat jiný dveře. Jinak nelegálně tam dost aut jezdí taky, ale ty to berou spíš po kolejích.
Káem:
"a od toho jsou to odborníci, aby o tom politiky přesvědčili."
Byť celkově lze s tezí souhlasit, nesmíš zapomínat, že to může být i dvousečné. Buď se skuteční odborníci částečně podvolí (a prosadí, nebo zkorigují alespoň něco), nebo se jich politici zbaví a natahaj se tam všelijací rádobyodborníci z leknutí typu OMG. Navíc pořád to závisí na "kvalitě" příslušného politika - a ta obecně není nijak valná. Takže, co je ve výsledku lepší?
poznámka:
"Když se jiná parkovací místa zrušila například z důvodu vytváření "ostrůvků pro chodce" i tam, kde být nemusí a jsou zbytečná..."
Všechno souvisí se vším - proč se asi zrušila a vytvořily ty ostrůvky? No protože je to jednak levnější než policajt a jednak se to dá prezentovat coby "starost o bezpečí chodců" (zlepšení rozhledových poměrů). Což je zároveň i odpověď na to, proč se to zřizuje i tam, kde by nemuselo - dobře se to dá "prodat", ovčan to sežere a ještě zatleská.
Ploki
Pondělí, 13. července 2020 - 11:00:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 862
Registrován: 2-2012
Káem:
"Já se v 21,30 málem nevešel na Krejcárku do 136."
Není nad to si v pondělí ráno přečíst dobré vtipy [rofl][proud]
3xx jsou zkáza pražské MHD! Resp. pro ty, kteří cestují pouze po Praze. Koho baví čekat frontu na autobus? A pak vytahovat tramvajenku?
Pondělí, 13. července 2020 - 12:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 966
Registrován: 7-2010
Ambiciózní vítězný návrh na přebarvení všech vozidel pražské MHD radní tak dlouho tajili, až návrh prosákl ven v době, kdy vedení Prahy omezuje provoz městské dopravy. „Ideální načasování“.

Na jednu stranu kritický komentář k přístupu radních...

Přebarvit pražskou MHD? Teď, když nejsou peníze na provoz?
http://mhd86.cz/2020/07/13/prebarvit-prazskou-mhd-ted-kdyz-nejsou -penize-na-provoz/


a na druhou stranu únorový komentář, že jednotný vizuál je potřeba...

Pražské MHD chybí přes 25 let jednotný vzhled vozidel. Teď je šance to napravit
http://mhd86.cz/2020/02/20/prazske-mhd-chybi-pres-25-let-jednotny -vzhled-vozidel-ted-je-sance-to-napravit/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Pondělí, 13. července 2020 - 14:01:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19667
Registrován: 8-2005
Ploki: Až v tom buse pojedete, pak pište, ano? Já vim že od stolu se netlačíte. Někdy tu MHD použijte.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Ploki
Pondělí, 13. července 2020 - 14:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 2-2012
Zde na diskuzi kecám do autobusů a do oblastí, které znám. Není to tak dávno, co jsem 136 jezdil téměř každý den. Dokonce i přes Krejcárek a marně vzpomínám, zda jsem někdy při průjezdu této zastávky v busu neseděl. 136 je vytížená z Flory na Žižkov, ale přes Krejcárek už rozhodně ne. Takže kromě zcela náhodné mimořádné situaci nevěřím, že by se do ní na Krejcárku nikdo nevešel.
3xx jsou zkáza pražské MHD! Resp. pro ty, kteří cestují pouze po Praze. Koho baví čekat frontu na autobus? A pak vytahovat tramvajenku?
Pondělí, 13. července 2020 - 14:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19668
Registrován: 8-2005
Hovořím o prázdninách, kdy to má od 21,00 int 20. Věřím, že nedávno, při int 15 to bylo lepší. Toto bylo ve směru Ohrada a byl to jednoznačně stupeň 4. Až se tam objevím, vyfotím.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Pondělí, 13. července 2020 - 20:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 9-2005
Káem: Ale vodvezlo se to, ne? [biggrin]
Úterý, 14. července 2020 - 09:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 986
Registrován: 1-2015
Jiří_T: Jo ale za jakou cenu???? Že to bylo stupeň 4N (nepobírá)
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Úterý, 14. července 2020 - 09:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 968
Registrován: 7-2010
Superprázdninové jízdní řády způsobují problémy plánovačům na ROPIDu. Nový standardizovaný interval 20 minut se nehodí na všechny autobusové linky a tak vznikají paskvily.

Cestující z linky 140 přišly o kapacitní autobusy, ROPID je převedl na linku 188
http://mhd86.cz/2020/07/14/cestujici-z-linky-140-prisly-o-kapacit ni-autobusy-ropid-je-prevedl-na-linku-188/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Smithers
Úterý, 14. července 2020 - 12:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 732
Registrován: 12-2007
Omh: no a linka 140 nepobírá? Pokud pobírá, tak je celý článek o ničem. Stejně tak se dá mluvit o prokladu 2 a 3 nebo 2 a 18 - sólo vs. souprava. Pokud to funguje, tak proč to řešit.
F.v.
Úterý, 14. července 2020 - 13:04:42  
Neregistrovaný host
A hlavně 140 je z jiný garáže než 188.Pane Omh ,udělejte si napřed v tomto jasno,a neopakujte věci,co napíšou bulváři.
Úterý, 14. července 2020 - 13:29:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 12-2007
Jaký vliv mají peníze na výpravu z jednotlivých garáží?
Hádám že se snažíte na článku najít a kritizovat něco, co tam není.
Jva
Úterý, 14. července 2020 - 13:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4521
Registrován: 6-2002
"Cestující ... přišlY" - nebavme se o kapacitě, ale o diskriminaci. Nebo spíš o debilitě "novináře"?
Cynik - tak říká optimista realistovi...
Úterý, 14. července 2020 - 13:38:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5317
Registrován: 12-2007
Řeknete mu to do očí?
Úterý, 14. července 2020 - 14:30:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19669
Registrován: 8-2005
Smithers - ale ono to nefunguje. Ani 2-3 ani 2-18. Dvojka je jen pro ukájení šotoušů ve středu a v sobotu , na nic jinýho neni dobrá.
GAb: CIT: Jaký vliv mají peníze na výpravu z jednotlivých garáží? Třeba režijní náklady na jízdy z a do garáží versus "rovnoměrná" vypravenost ze všech garáží?
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Středa, 15. července 2020 - 10:09:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 760
Registrován: 7-2007
A nepromitaji se do zmeny rozdilne naklady na provoz/odpisy Sd vuci Kb?
Loxodonta urbana
Středa, 15. července 2020 - 10:19:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 1-2015
Omh:
"Cestující z linky 140 přišlY
"
Když dva dělají totéž, není to totéž, takže Ondřeji, nauč se pravopis to za prvé a za druhé, hledáš problém tam, kde evidentně není. Ona 188 je vypravována z Kačerova, nikoliv z Klíčova, ale to ti asi nikdo neřekl.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Zplgul
Středa, 15. července 2020 - 12:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2019
Orky:
"Ad Modřany: A do pohled z druhé strany: Opravdu je správné, že z Modřan na želvu jede autobus v intervalu 3/7,5/3,75/10 a z Jílovské čí Tempa nic? Výměna za linku 196 by dala tuto možnost Jílovské a zároveň by zůstal alespoň částečně zachován silný svazek z tohoto ramene."

Přesně tak, protažení 196 přes Michelskou na Želivského na úkor jedné z dosavadních linek se mi zdá jako rozumné řešení. Z Modřan přitom stále jedna linka za Kačerov zůstane. Jediná otázka je, co s víkendem, zda by to 196 v sólech pobrala, či by na ni byly vyslány klouby. Teoreticky je možnost ji o víkendu se zbylou linkou proložit např. po 8 a 12 minutách namísto 10 a 10, aby sólo vždy "schytalo" méně lidí. Možná by to ve finále vyšlo lépe než teď, kdy 124 jezdí z Jemnické směrem na Želivského ve stejnou minutu jako 150 (obě kvůli prokladu se 139, s níž má každá společnou určitou část trasy).

Ploki:
"Káem:
"Já se v 21,30 málem nevešel na Krejcárku do 136."
Není nad to si v pondělí ráno přečíst dobré vtipy [rofl][proud]"
Ona ta 136 ale skutečně jezdí dost zaplněná (alespoň v jižní části trasy). Většinou je to ve špičce, ale může se to přihodit i večer. Ve špičce je to často i z důvodu zpoždění, na Spořilově ji pak kolikrát nechám ujet a za chvíli přijede prázdná 213 (nebo obráceně).
Středa, 15. července 2020 - 15:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19670
Registrován: 8-2005
Jiří T: Ale jo, vodvezlo se to. Já nejsem cimprlich a nacpu se všude [kecal][kladivo]
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Čtvrtek, 16. července 2020 - 09:11:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 970
Registrován: 7-2010
Ne. Není to žert. DPP se bojí konkurence v tramvajové dopravě 😂. A nebo je to jen výmluva? 😉

Pražský dopravní podnik se bojí konkurence v tramvajové dopravě
http://mhd86.cz/2020/07/16/prazsky-dopravni-podnik-se-boji-konkur ence-v-tramvajove-doprave/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Čtvrtek, 16. července 2020 - 09:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 988
Registrován: 1-2015
Káem:
"Smithers - ale ono to nefunguje. Ani 2-3 ani 2-18. Dvojka je jen pro ukájení šotoušů ve středu a v sobotu , na nic jinýho neni dobrá."
Takže jako myslíš, že by se měla zrušit?
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."

Jan Masaryk
Čtvrtek, 16. července 2020 - 14:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19671
Registrován: 8-2005
Samozřejmě. ale ne samostatně, ale v návaznosti na další změny.
Například:
zrušit 2,8,21,24
metrolinkovej interval na 3,18,26 (půlka trojek večer a v sone končí u bílý labutě, půlka 18 muže končit na Otakarově pokud by někomu vadilo že jede až k vozovně 4)
linka 15 od Smíchova z Nám.Rep na St.Hl. (místo 8), na Smíchově na Barrandov, proklad s 12
linka 20 Radlice - Petřiny jen v kladiva do 20 hod, sóla.
[tramvaj][satan][kladivo]
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Čtvrtek, 16. července 2020 - 19:23:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 989
Registrován: 1-2015
Káem:
Tohle mi přijde docela odvážné, zrušit 8. To by tě OMH moc nepochválil. Dále linka 2 je spojnicí z Petřin na Karlovo náměstí. Dál ji tahat fakt nemá smysl, Já bych spíše využil oblouku Na Moráni směrem k Mánesu a tam to zase otočit na Národku.
"Pravda zvítězí, ale dá to fušku."
Jan Masaryk

Nejdebilnější výrok v historii: "Nevěřte všemu, co je na internetu, to už říkal Masaryk". Jakub Michálek (Piráti)
Čtvrtek, 16. července 2020 - 21:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 8-2017
OMH: A co teprv až přijde konkurence i do pěší dopravy: odkaz [biggrin]
Čtvrtek, 16. července 2020 - 21:32:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5322
Registrován: 12-2007
Já bych dal 2 k Vodárně když je to retro tak pořádně.
Jef
Pátek, 17. července 2020 - 09:11:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5969
Registrován: 5-2002
Metrolinku 3 (pásmovaná) už jsme tu měli po jájopájovské revoluci - nejdřív byla na "krátkých" 3 sóla, takže občas poloprázdná souprava dojela přeplněné sólo a tak (no prostě proklad souprav se sóly), pak jezdilo všechno v soupravách, ale sjíždělo se to a kolem Jindřišské a Lazarské byly metrotrojky zaručeně ty nejprázdnější spoje (tedy snad kromě prvních dvou vozů vláčku).
Zlatý současný stav se směrovou nabídkou. Jsem až překvapen, jak se v centru chytla i třeba 6 v klikaté trase od náměstí Republiky na Václavák, Karlák, IPP a dolů Bělehradskou, kterou předtím mnoho let nic nejezdilo.
Pátek, 17. července 2020 - 10:25:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 5-2003
Roční kupon na MHD může zdražit o polovinu, Praha chce víc i z parkovného
Určitě to bude ňákej bandita, jenže moje paměť se stále ještě nechytá, film o sedmi statečných běží mou hlavou,
odkud já jenom znám ten jeho výraz, Calvera, no ne, buenos dias, odkdypak jezdíš městskou dopravou?

P. Dobeš: Calvera

Jahu
Pátek, 17. července 2020 - 10:28:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 927
Registrován: 8-2005
...Dále linka 2 je spojnicí z Petřin na Karlovo náměstí...
A musí mít Petřiny přímou tramvajovou linku na Karlovo náměstí? Dle mého názoru nemusí. Mají k dispozici rychlejší spojení metrem. Pásmo na áčku bylo navíc poměrně nedávno zrušeno...
Jahu
Pátek, 17. července 2020 - 10:32:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 928
Registrován: 8-2005
Zlatý současný stav se směrovou nabídkou....
To je věc názoru. Současný nesmyslně vysoký počet linek způsobuje reálně nefungující proklady. Velká část cestujících naopak jede tramvají / autobusem pouze k nejbližší stanici metra a ocenila by raději rovnoměrný interval ze sídliště k metru než nějakou směrovou nabídku.
Jef
Pátek, 17. července 2020 - 11:10:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5970
Registrován: 5-2002
Velká část cestujících naopak jede tramvají / autobusem pouze k nejbližší stanici metra

Jak kde. U autobusů tohle určitě platí, na mnoha místech jsou i právě k tomuto účelu vedeny, ale u tramvají už moc napaječů nevidím. Spíš částečné souběhy s metrem, které většinou jede ještě někam dál než tramvaj, případně jinam. Návoz k metru býval silný na Dejvickou a Hradčanskou, i tam už ale máme pár let metro prodloužené. Kde ještě teď přestupuje většina na metro? Zřejmě z dlouhých větví od Barrandova, Řep a Modřan na B? Já znám z Řep a Košíř lidi, co do práce do centra pokračují devítkou a na metro nepřestupují, podobně i třeba 3/24 z oblasti Bulovky. Pracuju v okolí náměstí Republiky a jsem překvapen, kolik kolegů dojíždí přímými tramvajemi i ze vzdálenějších míst, případně z míst, kde by to šlo vzít i metrem s přestupem nebo procházkou (třeba z Červeného vrchu).

Nefungující proklady jsou pravda, taky mi poslední dobou lezly na nervy důsledně za sebou jezdící 8 a 26 mezi Dejvickou a náměstím Republiky, ale když pak jede každá jinam, tak je mi to mnohem milejší než selhávající proklady na metrolinkách a vláčky prázdných souprav tvrdošíjně směřujících na stejné místo (jako bývala 22 od Strašnic dál, nebo i na Bílou Horu).

Můj dojem je, že v současném linkovém vedení u tramvají nevidím vyloženě frekvenčně slabé úseky jako byla ta M3, konce M22, nebo jako 6 po roce 2012 (když jezdila mezi Národní a Smíchovem buď prázdná, nebo se občas trefila do nějakého výpadku devítek a pak sólo přetékalo).
Pátek, 17. července 2020 - 12:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8604
Registrován: 2-2006
Jef:
"Jsem až překvapen, jak se v centru chytla i třeba 6 ... IPP a dolů Bělehradskou, kterou předtím mnoho let nic nejezdilo."
Timhle naprosto překvapen nejsem, jelikož to nebylo mnoho let, ale celkem krátce po JájoPájovské revoluci a vyvolalo to spousty protestů, takže se to logicky zase vrátilo do původní podoby...
Celkově je Káemův návrh naprostej nesmysl, ale někomu holt nestačí vyhodit jednou dveřma a stále se snaží vloupat oknem...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
Břevnovák
Pátek, 17. července 2020 - 12:51:27  
Neregistrovaný host


Koukám, že při troše stávajícího nadšení a budování lepších zítřků Bába za rok konečně vyhraje i v té Praze.
Jef
Pátek, 17. července 2020 - 12:57:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5971
Registrován: 5-2002
To "mnoho let nic nejezdilo" jsem nemyslel tradiční trasu Ječná-Bělehradská-nádraží Vršovice, ale část trasy Bělehradská - IPP - Václavák. Na první pohled objížďka a mladí zdraví si někam do Vodičkovy bez problému dojdou třeba od Muzea, ale znám lidi kolem Bělehradské, kteří přímé (i když delší) spojení i třeba do oblasti Jindřišské a Masaryčky uvítali a využívají.

Bělehradskou mám jinak za jedno z míst, kde se hodně ukázaly slabiny metrolinek - zůstala tam pouze M11, z níž "dole" byly přestupy komplikovanější tím, že půlka odbočovala na Otakarovu a půlka jela dál na Synkáč a Spořilov, a "nahoře" všechno rovně na Muzeum, kdežto na Karlák (a vlastně kamkoli na metro B) to šlo jedině s přestupem...
Pátek, 17. července 2020 - 13:31:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9118
Registrován: 5-2002
Jahu: linka 2 neobsluhuje jen stanici metra Petřiny! A nejezdí až tak prázdná mimo koncového úseku přes sídliště. Na Hradčanské není bezbariérový přístup do metra (a ani na Malostranský a Staroměstský). Tedy je alternativou spojení Střešovic bez nutnosti použít dlouhé jezdící schody nebo více přestupů.
jentak
Pátek, 17. července 2020 - 13:39:10  
Neregistrovaný host
Jef:
kolem Jindřišské a Lazarské byly metrotrojky zaručeně ty nejprázdnější spoje
Hele a všiml jste si, že ta M3 stále žije - jen se jmenuje 3+24 [biggrin][biggrin]
Pátek, 17. července 2020 - 13:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19673
Registrován: 8-2005
Břevnovák - no ty máš krátkou paměť.
Demon - tos to odbyl dost rychle. Ale vim proč - nemužeš napadnout, že by to bylo dražší a víc souprav, zas tak moc směrovejch nabídek neubylo, neubyla ani kapacita a nabídka míst a zpřehlednilo se linkové vedení.Něco z toho zkus vyvrátit. A odstranilo by to přesně to , co tu píše Jef o 8/26. Protže problém je i 15/26 a podobně.
Borovička - počet lidí z Petřin na Karlák bude stejnej jako počet lidí z Petřin na anděla. je to úplně jedno, kam ta linka jede.

Jinak ano, i já jedu z Vršovic na Letnou šestkou, ale cítím se nesmírně provinile. K dokonalosti by 6 měla ject na Černokosteleckou místo 7 a na Lehovec místo 6. To by nedal ani Démon a v půlce by ho omejvali [proud][satan]
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.
Pátek, 17. července 2020 - 13:46:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19674
Registrován: 8-2005
jentak - přesně. Jen to znepřehledňuje linkový vedení. Změna jen proto, aby se ukázalo že to Pája a Jája dělali špatně. nedělali.
Smysluplné využití retro T3: zimní období linka 41, letní období linka 42: Pohořelec-Hrad-Malostr.-Starom.-ND-VN-Masna-Bílá labuť.