Diskuse » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 28. 4. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tramvaje v Praze do 28. 4. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 21. dubna 2020 - 20:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3841
Registrován: 12-2007
Demon3: Problém spočívá v tom, že pokud se výrazně zvedne jízdné za pražskou MHD, tak řada lidí začne jezdit auty, což povede jednak k přecpanosti pražských komunikací, a jednak ke zvýšení emisí. Jistě jízdné zdarma pro všechny Pražany je blbost, nejsme tak bohatí jako Lucembursko, na straně druhé prostě Praha musí přispívat na MHD. Uznávám, že v současné době, kdy Prahu nenavštěvují cizinci, bude velký propad na jízdném, ale doufám, že třeba v příštím roce se mezinárodní cestovní ruch zase obnoví. Bohužel však nelze příliš počítat s příjmy Pražanů, naopak, lidé závislí na zahraničním cestovním ruchu budou mít snížené příjmy, takže zatím nevidím moc velký prostor na zvyšování jízdného.
nereg.pozorovatel
Úterý, 21. dubna 2020 - 20:51:09  
Neregistrovaný host
[crazy][crazy][crazy][crazy]
Ano, jen pravý cyklista vjede kolem do Veletržní [proud][proud]
Nejsou snad hůře zprasené cyklopruhy, než díky úžasnému starostovi P-7. O bezpečnosti bych vyloženě mlčel. Ještě horší, než Veletržní jsou ty cyklošikany (čti cyklopruhy) na Hlávkově mostě. Není tam snad v historii více nebezpečná situace, než jako je teď. Odbočení z Hlávkova mostu vpravo do Argentinské, co hůř, na Nábřeží Kpt Jaroše přes ten nejúžasnější cyklošikan. To je tak akorát na to, aby auto zabilo cyklistu, případně, aby obralo příslušné "patníky".
Ale to je, bohužel, dnešní doba. Každý je cyklista, má výstroj za 80 tis. Kč, ale pak buď opruzuje celé odpoledne na společné trase kolem ZOO podél Vltavy (a je děsný frajer, že to dal za odpoledne 3x a ujel 6 km) a nebo takto. Co třeba příroda nebo někde, kde to nešikanuje ostatní? Jak je napsáno výše. Využívá to marginální počet a otravuje to deseti a sta tisíce lidí. Ta Veletržní a vůbec celá sedmička je toho důkazem. Potkal jsem tady jen jednou a to jednoho cyklistu. Samozřejmě, v místě zúžení u bývalého MNV a pochopitelně to obtěžovalo. Víc ani ťuk.
Úterý, 21. dubna 2020 - 21:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8486
Registrován: 6-2004
Koronavirus jako advokát dieselů: doprava klesla, ale emise zůstaly

Ono to s těmi emisemi asi nebude tak horké, jak se snaží zelení blázni vykřikovat...

Ve Svatoplukově ulici jsme porovnali data za první dubnový týden letošního roku a stejné období loňska. Výsledek? Ještě extrémnější než ve Stuttgartu. Z meziročního porovnání dvou stejných týdnů vychází hůře ten letošní, kdy byla doprava výrazně menší.


S auty je to lež... Parkovací místa nejsou nafukovací, takže tam samoregulace prostě funguje... Navíc myslím, že ted pár let lidi ani na to moc mít nebudou (Já vím Káeme tvoje věty :D), takže zvednutí ročního kuponu klidně na 5-6 000 není problém... Navíc kdyby DP udělal oficiální možnost "na splátky" tak už není co řešit...
Úterý, 21. dubna 2020 - 21:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8457
Registrován: 2-2006
Wagon:
"Problém spočívá v tom, že pokud se výrazně zvedne jízdné za pražskou MHD, tak řada lidí začne jezdit auty, což povede jednak k přecpanosti pražských komunikací"
Nikdo nechce jízdné zvyšovat razantně, jen je nanejvýš vhodné ho přizpůsobit nabídce. Relevantní cena by mohla být kolem 5000 za roční, což by určitě nikoho do aut nenahnalo, stejně jako nikdo nepřešel na MHD z důvodu snížení ceny před několika lety.
Navíc kapacita komunikací už je naplněna teď, takže další "přecpanost" se nedá moc očekávat.
Jízdné zdarma je nesmysl, na tom naprostá shoda...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
nereg.pozorovatel
Úterý, 21. dubna 2020 - 21:42:53  
Neregistrovaný host
Jenže do celé této diskuze je potřeba vnést ještě jeden, poměrně důležitý aspekt. MHD zdarma nic moc neřeší, to je pravda. Naopak případně natáhne někoho, koho v MHD vůbec nechceme.
Ale zejména v dnešní době se to projevuje velmi znatelně. Když člověk tady čte příspěvky některých diskutujících, zaplakal by a právě proto, například já osobně, do MHD, byť jsem její příznivce, milovník, lezu poměrně málo.
Uvedu to zkušeností z minulého pátku. Bylo pěkně, tak jsem se šel pěšky projít do parku. Samozřejmě, jak už tak bývá, primitivové si vše vykládají po svém, protože jsou pořád živeni tím, jak jsou roušky k ničemu (a to si člověk přečte i tady). Jeden týpek, uprostřed pikniku, náležitě alkoholově opojen s pivem v ruce, samozřejmě bez roušky, aby zvýšil svoji "sexuální přitažlivost" před obdobnými slečnami, vyřvával, že on přece roušku nosit nebude, na co, že má na to, aby si zaplatil pokutu. Tak to přesně vypovídá o jeho inteligenci a nějaké odpovědnosti k okolí. Přece je on, on se nenechá omezovat, on má svobodu přece.... A zpět k tématu: samozřejmě i do tramvaje lezou občas bez roušek.
A když není rouškový stav a já třeba občas jedu v ranní špičce přervanou tramvají, ba ještě hůř, kolem 18:30 je snad vrchol všech špiček, tak když mi někdo začne chrchlat za krkem a nedá si ruku před pusu, případně se někdo rve první do tramvaje, aby zůstal hned u dveří a bránil výstupu a nástupu, tak si pak řeknu - mám já zapotřebí s tímto jezdit? Třikrát do roka je chřipková epidemie, a že bych si v tom liboval, to opravdu ne. Mám akorát vztek, s jakým dobytkem jezdím.
Takže, věřím, že stejně jako já, těch aut je tolik nikoliv proto, že by MHD nebyla kvalitní. Naopak, je super. Myslím, že je opravdu jedna z nejlepších na světě. Jsem na MHD Praha patřičně hrdý. Ale díky prasatům, co v ní jezdí, s ní jezdím opravdu jen málo, protože, když už v létě nejsou chřipky, tak specialitou MHD zejména v Praze je smrad. Základní návyk, každý den se umýt a případně navonět, abych po propocení méně smrděl, to se nepěstuje. Takže i toto může být zdůvodnění. Cena je opravdu to poslední, co někdo v Praze řeší.
Břevnovák
Úterý, 21. dubna 2020 - 23:28:26  
Neregistrovaný host
Bobik:
"Ne, nejsem si jist, že to vadí převážné většině. Ale jsem si naprosto jist, že pokud převážná většina tu tramvaj chce, tak se neumí dostatečně ozvat. "

Já s vámi souhlasím. Částečně. Je tu skupina, která tam trať nechce ... osobně se jim nedivím, ale beru, že to má každý jinak ... a řve. Pak je tam skupina, co by tramvaj chtěla, a taky by mohla řvát. Min by mohla chtít to referendum. Kdyby ale fakt chtěla. Že neřve je její boj a spíš to nasvědčuje tomu, že to s tím chtěním není tak horký. A zbytek jsou ti, kterým je to úplně někde.

A má za takové situace smysl tam TT stavět? Já si myslím, že nikoli. Praha má dost jiných způsobů jak ty peníze utratit, a některé jsou dokonce smysluplné:-). Tak proč tam tu TT mermomocí cpát.
Břevnovák
Úterý, 21. dubna 2020 - 23:35:26  
Neregistrovaný host
Demon3:
"Relevantní cena by mohla být kolem 5000 za roční, což by určitě nikoho do aut nenahnalo, stejně jako nikdo nepřešel na MHD z důvodu snížení ceny před několika lety.
"

S prvním souhlasím, byť u této ceny bych se už fakt přimlouval za možnost splátek (2/4), přeci jen pro některé rodiny by to mohl být celkem citelný jednorázový výdaj.

To druhé ... opravdu tomu tak je? Já bych naopak měl dojem, že ta nižší cena vedla víc lidí ke koupi ročního kuponu a jakmile už tu legitku mají, tak bych očekával větší snahu ji využívat. A to jak na úkor chůze, což není úplně žádoucí, tak na úkor jízdy autem, což naopak žádoucí je.
Středa, 22. dubna 2020 - 01:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8487
Registrován: 6-2004
Břevnovák: Ono ji koupilo dost lidí co jezdilo třeba na Q a natož měsíční. Ten rozdíl byl tak vyrazný, že se to prostě vyplatilo...

Ale jeden příklad za všechny. V pracovní den mi ze zastávky jezdí bus po 8 minutách, o víkendu až oi 40 minutách...

Takže v PD je motivace jasná, o víkendu i s roční lítačkou člověk sedne do auta...
Smithers
Středa, 22. dubna 2020 - 07:02:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 719
Registrován: 12-2007
Demon: bylo to v diskuzích na Facebooku, ale dohledávat tam to nebudu.
Jen aktuální citát z PIDího Facebooku ke třístovkám: Bohužel řada cestujících si dosavadní opatření vyložila jako bezplatnou přepravu. Dokonce jsme již dostali dotazy, jestli si teď zas bude nutné dobít Lítačku.
Jak to asi může dopadnout v Praze, když revizora potkám jednou za 3 měsíce?
Středa, 22. dubna 2020 - 07:20:31  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8996
Registrován: 6-2002
Na Barrandově už probíhá pokládka výhybek směr Holyně.

Středa, 22. dubna 2020 - 09:53:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 876
Registrován: 7-2010
Šotouši to nevydrželi. Místo karantény chodí fotit retro tramvaje na „dvojku“
http://mhd86.cz/2020/04/22/sotousi-to-nevydrzeli-misto-karanteny- chodi-fotit-retro-tramvaje-na-dvojku/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Středa, 22. dubna 2020 - 10:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 10-2012
Proč by nemohli fotit, procházka je doporučena a co při ní kdo dělá je jedno, když se nelepí na ostatní lidi..
Strach - oslabuje.
Středa, 22. dubna 2020 - 12:33:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 10-2012
Šotouši to nevydrželi. Místo karantény chodí fotit retro tramvaje na „dvojku“ a jeden z nich je určitě Omh, jinak by to nevěděl [rofl][fotic]
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
Středa, 22. dubna 2020 - 12:47:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19538
Registrován: 8-2005
nereg pozorovatel. Musí, když tam bydlí vy chytráku.- A o P7 se neotírejte, žiju tam 30 let a tudíž to dovedu posoudit, jak se to za posledních 6 let mění. Zvykejte si, že se bude upřednostňovat nejen MHD, ale i zdravá individuální doprava. [satan]
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
Středa, 22. dubna 2020 - 12:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5242
Registrován: 12-2007
Co je na cyklo jízdě do kopce v koloně aut zdravého?
Středa, 22. dubna 2020 - 13:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8489
Registrován: 6-2004
Káem: Myslíš ty elektrokola, které výrobci prodávají jak na běžícím pásu a na kterém bych i já projel Prahou bez zapocení? [rofl]
Fkam
Středa, 22. dubna 2020 - 13:30:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3793
Registrován: 3-2011
Cílem jízdy na kole není zpotit se. Mnohdy je to na kole rychlejší než MHD nebo autem. Na kole se jezdí nejen do práce, ale i třeba na nákup.
Každý den žiji tak, jako by byl poslední.
Dovolená 2020 Alpy a Skandinávie
Středa, 22. dubna 2020 - 13:33:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3650
Registrován: 4-2007
No, zdražovat tramvajenku v době, kdy bude muset MHD bojovat o zákazníky... nevím no.

Jen taková technická. Lze nějak reklamovat, nebo pozastavit platnost ročního kupónu?
Středa, 22. dubna 2020 - 14:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19540
Registrován: 8-2005
Gab: Všim sis , že od dob Blanky projedeš Veletržní bez zastavení?
9001: jednou klesnu i tak hluboko, už se na to připravuju
DJ:1) myslíš v době, kdy lidi nebudou mít na benzín? 2) ne nejde.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
Středa, 22. dubna 2020 - 14:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5244
Registrován: 12-2007
Všiml sem si že jezdíš do práce autem a ne na Tebou tak propagovaném kole.
Středa, 22. dubna 2020 - 14:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 4-2007
KM: Cena benzinu bude irelevantní, tak do cca 45 kč/litr. Strach z nemoci bude vyšší.
Jinak díky, takže jen reklamace případně.
nereg.pozorovatel
Středa, 22. dubna 2020 - 15:36:43  
Neregistrovaný host
Káem: když dovolíte, budu se otírat. Váš argument mi připadá trapný, nicméně, působím tady stejný způsobem, o kterém píšete, o dost více, než Vy, takže jste se netrefil a hodnotit (soudě Vaší "logikou") mám větší nárok. Ten rozdíl je v desítkách procent té doby, co o ní píšete.
Zpátky k tématu - do doby, co bude ve vedení P-7 pan učitel a jemu podobní, věřím, že se podobná zvěrstva s dalším cyklošikanem, dementní úpravou zastávek, budou dít i nadále. Stejně tak věřím, že je to však naposledy.
Kvalita argumentu odpovídá i platnosti teorie o průjezdu Veletržní bez zastavení. Možná v noci při hodně štěstí, ale ve špičce jistě neprojedu bez zastavení! V neděli v 7 ráno možná a to navíc za situace, že Veletržní začnu počítat až ZA semafory s Oveneckou. To jen pro pořádek.
Břevnovák
Středa, 22. dubna 2020 - 16:10:51  
Neregistrovaný host
P7 se nemění .. stálo to tam za pikaču vždycky a jsou věci, který se prostě nemění a nezmění:-).

Jedinou výjimkou je ten Fuchsův barák ... a i ten nechali vyhořet:-).
Středa, 22. dubna 2020 - 16:44:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19541
Registrován: 8-2005
nereg.poz.: Jo to jsem čekal, že si vzpomenete na semafory. Moh byste taky pro objektivitu říct, že místo dvou semaforů je na křižovatce se strojnickou jen jeden a to jen kvůli přechodu. Pokud v P7 žijete déle než já, tak chápu, to je nostalgie po starých časech. [satan] nejste vy nějaký nezvolený zasTupitel?
GAb: Protože musim, bylo mi to nařízeno. I tak ale vidim dost tramvají na to, abych tomu rozuměl. Na kole jezdim za zábavou. Ale v roušce to fakt nedávám.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
Středa, 22. dubna 2020 - 17:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8459
Registrován: 2-2006
Káem:
"Zvykejte si, že se bude upřednostňovat nejen MHD, ale i zdravá individuální doprava."
Tak to by mě zajímalo, kdy se na to upřednostňování MHD na Praze 7 dostane řada a bude-li přes ty vybudovaný cyklobariéry vůbec jak upřednostňovat... [angry]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
Středa, 22. dubna 2020 - 17:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8460
Registrován: 2-2006
Káem:
"od dob Blanky projedeš Veletržní bez zastavení?"
Kde že to bydlíš ? Kdyby ses občas vyskytl ve Veletržní nemohl by sis nevšimnout, že tam zmizel jízdní pruh, byla zaslepena Strojnická a v korunovační vyrostl semafor na vytváření kolon, tudíž místo plynulého průjezdu z dob před Blankou teď poskakuješ v koloně zúženou ulicí od jednoho semaforu ke druhému... [uhoh]
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
nereg.pozorovatel
Středa, 22. dubna 2020 - 17:35:41  
Neregistrovaný host
Že si vzpomenu? A proč bych na ně měl zapomínat? Takže vono to s tou průjezdností asi nebude tak horké, že? [biggrin][biggrin][biggrin]
Jo Strojnická, dobře, že zmiňujete. To "zklidnění" dopravy v pojetí odboru dopravy na P-7 je taktéž opravdu, ale opravdu famózní [rofl][rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]. Tím bych asi tady plevelení tramvajového provozu v Praze ukončil, protože Vy patříte k těm zeleným ekoteroristům, co nerozumí dopravě, bo kolo. Inteligentní člověk totiž nad dopravní situací na P-7 kroutí hlavou a hloupé čtenáře nemáme [proud]. To byste za chvíli totiž mohl vytáhnout dokonalost uzpůsobení dopravní situace v Kostelní a další a další a to bych pak mohl začít používat vulgární výrazy a to bych dost nerad [wink]
nereg.pozorovatel
Středa, 22. dubna 2020 - 17:38:55  
Neregistrovaný host
Tak tak, přesně jak píše Démon [ok].
Radno doplnit ještě to perfektní seřízení světel, kdy při odbočení z Korunovační zůstanou stát v křižovatce. Seřízení světel kde? Ve V E L E T R Ž N Í [happy] [happy] [happy]. Pravda, ještě ten cancour vedle Billy, co se ještě nejmenuje Veletržní detto.
Garfield
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 08:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13148
Registrován: 10-2004
Káem:
Kamýcká? Tam mi jede cyklo147, víš?
Nově i cyklopruh vzniklý díky novému buspruhu v opačném směru.

(Příspěvek byl editován uživatelem garfield.)
Jahu
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 09:41:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2005
Zvykejte si, že se bude upřednostňovat nejen MHD, ale i zdravá individuální doprava.
Cykloterorismus v Praze narostl do obludných rozměrů. Důležité dopravní stavby typu Radlická radiála se nestaví a místo toho se všude jen kreslí postradatelné cyklopruhy, jejichž využití je na spoustě míst mizivé (např. Vrbova ve směru od Branického nám. na Novodvorskou). Veletržní od Dukelských hrdinů k Letenskému náměstí bude něco podobného. A vymýšlejí se další - Modřanská, Strakonická ...
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 09:58:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6053
Registrován: 7-2011
Tak zdravá individuální doprava se upřednostňuje už dlouho, akorát zdraví individuální občané na ní jaxi hází bobek. [biggrin]
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 10:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 8-2017
Jahu: Pokud je něco postradatelné, tak je to právě Radlická radiála od bazénu nahoru. Škoda jen, že se musela zmršit Radlická úzkými přechody, odbočovacími pruhy a dokonce parkovacími stáními (!!!), aby se mohlo dokázat, jak je ta radiála strašně nezbytná.
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 12:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19542
Registrován: 8-2005
Zaslepená Strojnická? Ty Démone zase kecáš, co? [ko]
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
yardam
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 12:54:40  
Neregistrovaný host
Káeme


Ještě v roce 2006 tam byly tři jízdní pruhy.
yardam
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 13:21:22  
Neregistrovaný host
Mimochodem, když už je tu řeč o automobilové dopravě (přičemž ta tramvajová jde jaksi stranou), tak asi před týdnem upravili Rabakovskou od Jižní spojky po ten podjezd. Býval tam jeden klasický pruh + bus pruh s omezenou platností (klasicky Po-Pá 6-10 14-19). Teď je ten bus pruh trvalej a za zast. Plošná na přechodu z jednoho ostrůvku udělali hned dva (směr Hostivař | ostrůvek | směr Strašnice | ostrůvek | bus pruh směr Strašnice). Smysl mi uniká. Divím se, že tam tu sedmdesátku vůbec nechali.

Pravda, Rabakovská není typ ulice, kde by se tvořily kolony. Ale místo toho, aby se zprovoznil aspoň ten sjezd z Jižní spojky, nebo aby tam konečně začali kopat ten tunel na Spojovací, nebo by ASPOŇ mohli namalovat dělicí čáru ve směru na Hostivař (stejně se tam normálně předjíždí), tak vymýšlejí takové kraviny, které, byť dopravu zásadně neomezí, tak naserou dost lidí a prospěch je nulový.
Břevnovák
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 13:32:48  
Neregistrovaný host
ROPID a IPR po non-stop buspruzích touží celým srdcem a kudy chodí, tudy brečí, že to nejde všude.
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 13:33:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8490
Registrován: 6-2004
yardam: Mizení omezení bus pruhů je celkem plošné. Letnany taky...

Bus pruh na Rabakovské společně s pruhem Na Padesátém směr Skalka a vlastně až k Černokostelecké jsou spíš čárky do ročenky než pomoc dopravě...

Břevnovák: A město už se třese, protože ve Sněmovně leží změna zákona od Dolínka, že půjde kasírovat i busy pruhy kamerami... Takže už se těším na pokuty, kdy ve tří ráno někdo pojede bus pruhem a plesk....

(Příspěvek byl editován uživatelem 9001.)
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 14:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19544
Registrován: 8-2005
yardam: V roce 2006 nebyla Blanka. Bydlim 250 metrů od toho, tak mě nemusíš poučovat. Já mám foto přímo z místa a nemusim si to gůglit. až budeš chtít příště poučovat, aspoň zvedni [zadnice] a jdi se tam podívat.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
yardam
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 14:58:12  
Neregistrovaný host
Náhodou, kamery na bus pruhy mi přijdou v pořádku. Jako řidič, který bus pruhy respektuje, mě vždycky akorát naštve, když stojím v koloně a napravo ode mě si to hasí kokůtci v bus pruhu.

Zároveň by se ale musel zavést nějaký registr vozidel, která mohou do těchto pruhů. Bus pruhy nejsou totiž jen pro autobusy, ale také pro taxikáře a IZS/MP. Plus samozřejmě nějakou časovou toleranci, ne všichni mají hodiny v autě nastavené stejně (a při změně letního/zimního času toleranci až +/-1 hodina).

Káem: Já tě nepoučuju. To ty jsi tady začal osočovat ostatní ze lží, tak tě uvádím na pravou míru. Jinak nevím, co přesně chceš tímhle svým komenřářem říct. Bydlíš odtamtud 250 metrů, máš fotku z místa, vidíš na vlastní oči, jak se mrví doprava, tak o co ti jde? A co že nebyla v roce 2006 Blanka, to jako když teď je, tak to je důvodem k omezování dopravy na původních tazích? Bože, to je krávovina.

Jsem zvědavej, kdy se stejným způsobem zmrší ulice Na Strži, Čs. exilu, Türkova, Švehlova, Průmyslová, Černokostelecká od Dřevčické, Českobrodská, Spojovací, atd atd (dal bych víc příkladů, ale už mě nebavilo jezdit po mapě).
yardam
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 15:06:00  
Neregistrovaný host
A ještě si neodpustím: K čemu je sakra ten bus pruh na Strakonické od Lahoviček po Dostihovou, když ho autobusáci stejně nepoužívají?
Břevnovák
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 15:22:36  
Neregistrovaný host
yardam:
"Náhodou, kamery na bus pruhy mi přijdou v pořádku. Jako řidič, který bus pruhy respektuje, mě vždycky akorát naštve, když stojím v koloně a napravo ode mě si to hasí kokůtci v bus pruhu.

"

No, to co píšete ... why not ... pointa je, že snahou města je cpát všude právě ty non-stop buspruhy. Což bude v kombinaci s kamerami znamenat, že když za minimálního provozu třeba někdy brzo ráno o víkendu pojedete buspruhem, tak budete cálovat.

Což je prostě buzerace a prasárna.

A nebo se budete hádat o materiální aspekt přestupku. Sice to nakonec uhrajete, ale [lame]
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 15:30:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19545
Registrován: 8-2005
yardam - ano, převedeme-li dopravu do tunelu, zklidníme ulice. Proč bysme ten tunel jinak stavěli? Jinak já se nekoukám jak se to mrví , mě se to líbí. A píšu to tu proto, aby si místní šotouši uvědomili, že neexistuje jen jediný správný šotonázor a zvykli si na to. Až vyrostou, budou to snášet snáz.
Břevnovák - všiml jste si, že u NAPROSTÝ většiny buspruhů je omezení obvykle po-pá ráno a večer? Takže když pojedete buspruhem jak píšete, budete cálovat hovno. Poskytl jste mi typický příklad, jak se tu lže a zkresluje z neznalosti jen od stolu.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
nereg.pozorovatel
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 16:33:15  
Neregistrovaný host
Káem: no zatím jste jediný, kdo tady žvaní páté přes desáté, jste Vy. To ani není deváté, to je spíše desáté[biggrin]. Máte jasný důkaz, že Strojnická je zaslepená a začnete "kvičet". Tak až příště půjdete do toho místa vzdáleného 250 m (a nebo lépe, pojede na svém kole), tak se laskavě podívejte pořádně. A můžete poreferovat, co jste zjistil. A také doporučuji obhlédnout ve špičce, jak děsně pomáhá zrušení pruhu směrem dolů po Veletržní, kvůli cyklošikaně, jak odbočovací pruh kolem OC Stromovka vůbec nechybí, jak je to vše sluncem zalité, svěží a krásné. Svatá prostoto.
A když už tady poučujete, tak jenom drobnost: časové období začínající 14. hodinou (to časové vymezení platnosti některých bus pruhů) jistě není večer. To pro příště, ju? [kiss]. I to by leccos vysvětlilo, jestli si myslíte, že je to večer [lol]
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 17:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19546
Registrován: 8-2005
Twl, nereg.pozorovateli, všim sis, že ze strojnický mužeš podél vchodu do NC Stromovka vjet na Veletržní? Že ta původní jednosměrná spojka byla zobousměrněna? A že je to jednodušší křižovatka tvaru T než ten předchozí Y se dvěma dalšíma odobočkama? twl, at neučí laskavě žába orla létat, jo?
o tom že neumíš odbočit doleva se hádat nebudu.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
nereg.pozorovatel
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 18:21:37  
Neregistrovaný host
Strojnická ulice byla zaslepena. To je fakt a máte to doloženo i obrazově. Tvrdíte, že nebyla? Psal Vám tady někdo, že se z ní nedá vyjet? Mluvíme o STROJNICKÉ ULICI, ne o nějaké spojce. Ano, místo jízdy přímo, bez nutnosti odbočit, dojedete do světelně řízené křižovatky, kde bezpečně zastavíte, dále se rozjedete a pokračujete Veletržní, versus musíte odbočit do spojky vlevo, na nesvětelné křižovatce čekat, až exponovaná Veletržní dovolí odbočit vpravo a pak si stejně obvykle světla vyčkat pro přechod, co tam je, (jak jste jej správně zmiňoval). Není to zlepšení, že ne?
Takže přestaňte honit vodu, jděte si to tam ve špičce prohlédnout (ve špičce, ne prosím večer, pokud už víte, kdy to je) .... Nemáte o dopravě na Letné nejmenší šajn, byť tady třeba bydlíte už 30 let. Můžete ještě napsat, jako oblíbený komentátor, že už jste byl v šesti městech a jste odborník. Tím tomu dáte korunu [proud]
Odbočovat vlevo? Já? Vy jste mne někdy viděl a zhodnotil jste, že to neumím? Nebo soudíte na základě toho, že jsem Vás upozornil, abyste se šel podívat, co to způsobilo s daným odbočením VLEVO? Ne, neodbočuji tam. Pěkně prosím, do OC Stromovka nechodím a už vůbec nejezdím automobilem, takže jste se, zase opět spletl a zase opět jste doňa mimoňa. Naopak: já jedu směrem přímo a nadávám těm, co tu dopravní situaci způsobili, když stojím v koloně a dříve jsem tam nestál. Je to samozřejmě příčině způsobeno příšerným cyklošikanem, v jehož důsledku došlo ke snížení počtu pruhů (a zániku odbočovacího pruhu vlevo). Ale to asi nikdy nepochopíte. Je to asi nad Vaše logické chápání. A ten orel ale nejste Vy, že? [proud].
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 18:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8491
Registrován: 6-2004
Káem: Tady se musím zastat předřeníčka... Právě tyhle omezení začaly houfně mizet...

Takže ano budeme cálovat...
Břevnovák
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 20:11:02  
Neregistrovaný host
9001:
"Káem: Tady se musím zastat předřeníčka... Právě tyhle omezení začaly houfně mizet...

Takže ano budeme cálovat..."

Díky náčelníku, ale to je dobrý ... von prostě už zvládne přečíst vždy jen kousek, třeba nás to jednou taky čeká:-).
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 20:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8462
Registrován: 2-2006
Káem:
"Zaslepená Strojnická? Ty Démone zase kecáš, co? "
Ty vole jak dlouho jsi nebyl doma, že tohle nevíš ???
Káem:
"převedeme-li dopravu do tunelu, zklidníme ulice. Proč bysme ten tunel jinak stavěli?"
Převedeme-li dopravu do tunelu, a tady bych ještě zmínil, že podmínkou je funkční a otevřený tunel, čemuž Blanka příliš neodpovídá, doprava v ulicích se mi zklidní tak nějak sama od sebe a nemusim kvůli tomu mrvit životní prostor pro ty, kterým tunel nepomůže nebo likvidovat dopravu v časech, kdy je ten tunel mimo provoz.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Informace uvedené v příspěvku pocházejí výhradně z veřejných zdrojů a mohou, ale nemusí vyjadřovat názor autora příspěvku.
Na trolly se nereaguje !!!
watslaw
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 23:55:22  
Neregistrovaný host
ad Rabakovská: nebyl jsem tam ted po uprave, ale tam byl problem, ze buspruh koncil jeste pred prechodem pred Plosnou, a to zrejme prave kvuli tomu, ze normy zapovidaji prechod pres dva pruhy v jednom smeru (i kdyz o kus dal u Michelangelovy proslo, ze zrizenim buspruhu tato situace nastala). Takze to prodlouzeni bych videl jako dulezitejsi zmenu, nez zruseni casoveho omezeni. Co se zbytecnosti tyce, jeste asi pred 5 nebo 6 lety, kdyz jsem tamtudy dojizdel 271, tak tam zacpy rano byly casto (hlavne kdyz se neco delo na Jizni Spojce, ale i jindy), ale ve vetsine pripadu fronta zacinala az tam, kde uz buspruh nebyl. Co se zruseni casoveho omezeni, jsem spise neutralni, na jednu stranu moznost predjet fabii jedouci 30, na druhou stranu pri prujezdu brejlit na ten traktát s výčtem časů a premejslet, jestli vpravo uz ted, nebo az za pul hodiny. Ale chytáky, jako Opatovská, kde se střídaj úseky trvalé a s časovým omezením (doufám, že aspoň všude stejným), ty mě vyloženě s*rou.
Pátek, 24. dubna 2020 - 12:27:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 882
Registrován: 7-2010
Retro tramvaj jedna denně na lince 2. Větší najíždění potřebných kilometrů pro opravy vozů není asi potřeba, jak někteří dříve psali.

Retro tramvaje budou nyní jezdit jen na lince 2
http://mhd86.cz/2020/04/24/retro-tramvaje-budou-nyni-jezdit-jen-n a-lince-2/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Pátek, 24. dubna 2020 - 15:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19547
Registrován: 8-2005
Nereg pozorovatel píše: CIT:"Pěkně prosím, do OC Stromovka nechodím a už vůbec nejezdím automobilem, " a takovejdle člověk mě bude poučovat o dopravě.
D3 a NRG.P - najděte si ve slovníku význam slova "zaslepen" a pak si to nechte ještě od někoho vysvětlit.
9001 - jmenuj jediný místo, kde to zmizelo. Naopak ti prozradím jinou věc - na magistrále už není 70. Zatim to nikdo nezaregistroval. Možná to sníží schodek magošího rozpočtu.
Tímto tuto debatu končím.
SMYSLUPLNÁ TRASA LINKY 23: (jednosměrně): Pohořelec-Král.Letohr.-(bez zastavení na Malostr) Čechův most-Dlouhá-Masna-Václ.n.-Národní tř.-Staroměstská-Malostr-Pohořelec. Rychlý a jednoznačný návoz i odvoz turistů v relaci centrum-Hrad.
čítatel
Pátek, 24. dubna 2020 - 19:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 354
Registrován: 4-2012
Káem:
"prozradím jinou věc - na magistrále už není 70. Zatim to nikdo nezaregistroval. "
Dobré ráno [wink]
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha-sjednotila-rychlost-na-se verojizni-magistrale-na-50.A190904_120002_praha-zpravy_rsr

Jak byla dřív většina Vašich příspěvků oživením diskuze a podnětem k zamyšlení, tak teď Vám úplně nerozumím... Proč jste tu proti všem, když ve spoustě věcí co se tu teď diskutují prostě nemáte pravdu a dokazuje Vám to více lidí...

PS. že nereg.pozorovatel nechodí ani nejezdí autem do OC Stromovka neznamená, že nemůže klidně 4x týdně jet a 2x jít okolo...
nereg.pozorovatel
Pátek, 24. dubna 2020 - 21:38:39  
Neregistrovaný host
čítatel: díky, předběhl jste mne [happy]. Je to přesně tak, jak píšete. A důvod toho, že jste mne předběhl? Projížděl jsem autem (dnes už podruhé) kolem OC Stromovka ve Veletržní ulici [biggrin]. Když jsem tam dnes poprvé projížděl, zvažoval jsem, jestli mám porušit předpisy, vzít do ruky telefon a cestou to fotit, abychom si jednak to zklidnění a jednak bezpečnost všech těch šikan, včetně po odbočení z Veletržní směrem na Hlávkův most a na samotném Hlávkově mostu, ukázali. Ale pak jsem si řekl, že mi nestojí za to porušovat předpisy, když to jistě většina lidí tady viděla, minimálně tu podělanou Strojnickou a zelený cyklista jistě nepřizná ani pod palbou dalších důkazů, že je totál mimo[proud]. To raději ukončí diskuzi a brečí doma do polštáře [biggrin] (ve vzdálenosti 250 metrů od Veletržní).
Pondělí, 27. dubna 2020 - 09:01:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 438
Registrován: 7-2012
3.etapa Karlova náměstí
6 z Náměstí Republiky odkloněna na Bílou Labuť
10 mezi I.P.Pavlova-Palackého náměstí odkloněna přes Bruselská,Otakarova,Svatoplukova,Albertov a Výtoň
16 z I.P.Pavlova odkloněna na Zvonařku
22,97 mezi Koh-i-noor-Karlovo náměstí odkloněny přes Bohemians,Otakarova,Svatoplukova a Albertov(na lince 22 se ruší páteřní provoz)
32 zavedena v trase Radošovická-Slavia-Koh-i-noor-Vršovické náměstí-Ruská-Náměstí Míru-I.P.Pavlova-Zvonařka
91,99 mezi I.P.Pavlova-Karlovo náměstí odkloněny přes Bruselská,Otakarova,Svatoplukova,Albertov(linka 99 je navíc zkrácena jen na Kubánské náměstí)
96 mezi Otakarova-Karlovo náměstí odkloněna přes Svatoplukova a Albertov

X22 zavedena v trase I.P.Pavlova-Ve Smečkách-Lazarská-Karlovo náměstí-Štěpánská-I.P.Pavlova
Pondělí, 27. dubna 2020 - 12:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 2-2011
Káem:
"na magistrále už není 70. Zatim to nikdo nezaregistroval"
A do pí.. pardon ..či, to abych očekával červenou obálku.. nebo zelenou, nebo jakou vlastně.
modra
Pondělí, 27. dubna 2020 - 17:03:09  
Neregistrovaný host
Modrá je správně...
Danny
Úterý, 28. dubna 2020 - 02:24:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 176
Registrován: 2-2010
ad Lupinek: konečně zase nějaký příspěvek o tramvajích😊 Díky
Úterý, 28. dubna 2020 - 21:58:41  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8999
Registrován: 6-2002
Zase trochu kolejí do Holyně [happy]


Úterý, 28. dubna 2020 - 22:34:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6059
Registrován: 7-2011
No, spíš do křoví...zatím. Uvidíme, jak dlouho. [proud]
Úterý, 28. dubna 2020 - 22:57:04  
Neregistrovaný host
Do rána je 91 vedena odklonem přes Nádr. Podbaba a tak je super možnost si legálně projet smyčku.
Posláno z mobilu. 2.0