Diskuse » Železnice » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 08. 1. 2023 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nehody do 08. 1. 2023

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 13:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 4-2014
djst:
" Proto třeba nechápu, proč se nepočítá s předjízdnou kolejí v Zadní Třebani. Zvlášť když možnosti předjíždění v Řevnicích ve směru do Prahy budou taky dost omezené."

Ano, ta Třebaň i po modernizaci žádná hitparáda nebude, pořád se sní počítá pouze jako s odbočkou, nikoliv jako s plnohodnotnou stanicí, kde by byla zřízena aspoň ta jedna předjízdná kolej. Proč tomu tak je, těžko vědět, jedna z možností je opět - optimalizujeme v šetřícím režimu a proto pouze zase jen odbočka, nikoliv plnohodnotná stanice. Kdoví?
Mladějov
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 13:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19084
Registrován: 3-2007
Prokrista, Luboši, a kam tu dostatečně dlouhou předjízdnou kolej (700m) v té kraťoučké Třebani dáte???

Jinak jsou to vážně vyhozené peníze.

Jsem s vámi s potřebou mít koleje pro nákladku, ale chce to řešit nějak systematicky.
Kdybych se chtěl hodně rozmáchnout, tak Řevnice se dvěma nultejma pro bezkolizní točení osobky a Dobřichovice zas pro změnu těch 700 m pro nákladku, když už se fakticky zkurvil Radotín.
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 14:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2012
Djst:
Že by autoblok na 171 pomohl, o tom žádná. Hlavně na tom bábobloku je umístění návěstidel jedna věc, ale druhá věc je okamžik, kdy je možné dát odhlášku. A zvlášť třeba v takové Zadní Třebani nebo Dobřichovicích při jízdě od Berouna je sice oddíl relativně krátký, ale po jeho projetí to ještě drahnou dobu trvá, než přejede konec vlaku kolem obsluhujícího zaměstnance, která dá hradlem odhlášku.

Mejme tedy navestidlo, tvorici hranici oddilu. Pokud vlak v oddilu mine toto navestidlo, oddil se stane volnym a lze do nej vpustit dalsi vlak. Je to zasada prostorove soustavy,ktera kdysi nahradila soustavu casovou a predpokladam ze na teto definici nebude nikdo nic menit a oba se na ni shodneme.

Mame tedy navestidlo a v kolejich bod(misto), kde se vyhodnoti prujezd vlaku.

Baboblok:vlak mine navestidlo(spadne na stuj), uvolni IK a udeluje se hradlove zarazka. Cas ktery k tomu je potreba se nutne musi vejit do 30 sekund.Pokud je to vice, zcela jiste vypravci, nebo sousedni hradlo uz vyzvani a pta se kde je vlak, neb musi stavet pro druhy. Jiste hradlar(signalista) opomene,nebo se zdrzi na WC. Ovsem signalista ktery takto zapomina u kazdeho vlaku, ten bude dost tepan nadrizenym a nedojde li k naprave, bude prelozen pripadne odejit. Muze dojit ke zdravotni indispozici(osobne zazito, prijela rychla) ale to uz vymyslim fakt extrem ktery se ale nedeje kazdy den vsude na 171.

Predpokladam ze se shodneme na tom ze na babobloku se ta odhlaska udeli do 30 sekund od chvile kdy ji muzeme udelit.

Automaticke hradlo a automaticky blok udeli odhlasku ihned po uvolneni useku. Tedy nekde se tam pripletl dlouhy naklad, no dlouhy spise tezky, ma okolo 500m a hmotnost takovou ze strojvedouci je rad ze to rozjel na nejakych 60-70km/h. Vlak projizdi okolo navestidla a to pada na stuj, odhlasku ale udelit nelze, mame v oddile stale vozy toho vlaku. Ubehne tedy nejaka nenulova doba, oddil se uvolni, odhlaska nabehne hned.

Mame tady tedy 30 sekund cloveka a cas prujezdu vlaku tim oddilem, opravdu dokazes jen na 30 sekund tak presne, aby te to ovlivnovalo?

Dalsi dulezitou veci a to moc neovlivni ani signalista, hradlar, vypravci je rychlost jizdy vlaku. Ta je promenliva a zalezi na strojvedoucim. Co si budeme povidat, jsou rychli strelci a pomalici. Nekdo masinu honi, nekdo jede optimalne, nekdo se nenamaha a nerikej ze taci nejsou. Takze na nejakem zacatku, treba v Beroune, jsou vlaky vysilany za sebou v nejakem rozumnem a dostatecnem odstupu, aby se mohli jet a nemuseli zbytecne brzdit. Jenze to co zamestanci dole u koleji neovlivni, to je prave ta rychlost tech vlaku.

Takze dojde nutne k tomu, ze se stavi vcas, ale jeden vlak dojede druhy. V Revnicich doplnene o tlacitko ovladani zavor. A tam jak uz tady zaznelo, jsou nedockavci u prejezdu a nevysvetlis jim, ze tu chvili proste musi pockat. A nejsou vyjimecne utoky tech nedockavcu i na zamestnance(ja jsem kdysi slouzil na zavorach a nemam spocitane, kdy mi hrozil nejaky primy utok od nedockavce, ale za celych 20let sluzby jich bylo neurekom).

Predpokladam ze to vse vidis ze sedla lokomotivy, ale ta problematika je mnohem obsahlejsi a kazdy se snazi jak nejlepe umi. Nepredpokladam ze nekdo jde do smeny se saboterskymi umysly.

To nejlepsi co by te trati prospelo by bylo DOZ a AB a zrusit vsechny exponovane prejezdy. DOZ s AB to se mi asi splni jako prani, ale ty prejezdy, ty tam zustanou, neni tam proste misto, kde ty silnice zakopat nebo zvednout pres koleje.

A zustanou-li tam prejezdy, pak i ty prejezdy budou muset mit nejakou predzvanecku, protoze musis dat cas lidem aby od spusteni vystrahy mohli odejit z prejezdu. Na krizovatce taky nikdy nepadne cervena a do kolizniho smeru ihned zelena. Vzdycky tam musi byt cas na opozdilce, protoze opozdilci byli, jsou a budou.

Pokud mas zajem a kdokoliv jiny kdo to po me bude cist, pisnete mi na mail geforce6166bx@gmail.com a muzeme se slusne a pratelsky bavit dale. Nemam nijakou potrebu urazet druhe, naopak nazor strojvedoucich, vypravcich me zajima. Zajima me proto ze kdyz nekde resim poruchu, snazim se vzit do situace toho vypravciho a dopredu myslet tak, abych jej co nejmene obtezoval. Cim min obtezuju vypravciho, tim je mensi pravdepodobnost vzniku nehody. A to same plati o strojvedoucich, pokud vim jak se chovaji, premysli, resi jizdu, muzu i ja jim pripravit mene vrasek. Neni nic lepsiho, kdyz nekdo na posledni chvili v oranzovem se vyloupne nekde a fira muze akorat houkat a pak uz jen brzdit. Predpis Bp1 je jedna vec, ale chovat se bezpecne je vec druha. Bohuzel jsou situace kdy to nelze splnit.
Mladějov
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 14:52:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19085
Registrován: 3-2007
Nenosíte náhodou tričko s dlouhým rukávem a na něm s krátkým na St. v Řevnicích? [wink].
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 14:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 11-2012
Mladejov:
Ne, nenosim. Nejsem signalista, jsem zabezpecovak a slouzim pohotovosti
djst
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 15:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 8-2014
Mladějov: Já určitě, a myslím, že ani Luboš, nemyslel 700m kolej pro nákladní vlaky. Ta je hned vedle v Karlštejně. Ale pro osobku. Protože v Řevnicích moc nepůjde předjíždět, tam to půjde jedině kolizně s protisměrem. Takže zbývá Karlštejn a Dobřichovice. No a to znamená zbytečné navýšení zpoždění buď pro osobák (bude čekat déle na předjetí) nebo pro rychlík (bude poskakovat za osobákem). Navíc to znamená možnost vzít na předjízdnou v Dobřichovicích nějaký ten náklad, když nebude potřeba k předjíždění Os.
Dále, ne všechny náklady mají 700 m, takže to bude částečně využitelné i pro ně.
Nejméně prostorově náročné řešení pro Zadní Třebaň, které by se zcela určitě vešlo, by bylo ponechat 1. kolej bez nástupiště a mít ostrovní nástupiště u 3./5. koleje. Samozřejmě s rychlými spojkami a hlavně spojkou i na řevnickém zhlaví, aby se při výluce traťové koleje nemuselo jezdit jednokolejně z Řevnic až do Karlštejna. Nějak takto.


Persink163054: To jsme se asi nepochopili. Jde mi o to, že zatímco na AH nebo AB dojde odhláška ihned, jakmile celý vlak mine návěstidlo (pochopitelně ne, když je ve stanici elektromechanika), tak na bábobloku musí nejdřív uvolnit IK a projet kolem stanoviště, kde sedí zaměstnanec, který kontroluje konce a dává odhlášky. Tomu odpovídají ty mé příklady. Například v Dobřichovicích je vjezd už před přejezdem u mostu, ale zavřít se za vlakem může až ve chvíli, kdy projede celý zhlavím a vybaví IK. Takže traťový oddíl je sice už volný, ale odhláška dojde až o něco později. Zvlášť pokud je postaveno do boku a vlak vjíždí čtyřicítkou. Zadní Třebaň to samé. Od vjezdového návěstidla S je to k dopravě, kde sedí výpravčí, sleduje konce a obsluhuje koncové traťové hradlo, pro vlak ještě pěkný kus cesty.

P. S. Kdepak, nepracuji jako strojvedoucí, nedělám ani přímo na dráze, ale nejblíž mám asi k zab. zař.
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 15:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 4-2014
djst. Ano tak jsem to myslel, ještě bych ten plánek doplnil na zhlaví i o protisměrné kolejové spojky, tedy z první do druhé koleje.
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 17:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8449
Registrován: 9-2005
Mladějov:
"Prokrista, Luboši, a kam tu dostatečně dlouhou předjízdnou kolej (700m) v té kraťoučké Třebani dáte???
Jinak jsou to vážně vyhozené peníze. Jsem s vámi s potřebou mít koleje pro nákladku, ale chce to řešit nějak systematicky. Kdybych se chtěl hodně rozmáchnout, tak Řevnice se dvěma nultejma pro bezkolizní točení osobky a Dobřichovice zas pro změnu těch 700 m pro nákladku, když už se fakticky zkurvil Radotín."
Třebaň je jen odbočka, ostatně je to vidět na typizovaných mezistaničních vzdálenostech celé BWB. A hlavně ve dnešní době provoz a výluky vyžadují nikoliv stsnice se 2 a více předjízdnými každých 9 km, ale stačí jen s jednou předjízdnou ale zato mezistaniční úseky rozdělené odbočkami. Vlaky mají jezdit a ne stát na predjizdnych kolejích. A ano i ty nákladní i při výlukách.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 18:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7731
Registrován: 3-2006
Ad djst:[ok]
Čtvrtek, 29. prosince 2022 - 19:13:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27947
Registrován: 5-2002
Q: Přesně - v Třebani mnohem víc práce, než nějaká předjízdná kolej, nadělá doplnění opačné spojky mezi traťové koleje...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 31. prosince 2022 - 13:46:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10517
Registrován: 9-2002
Už by toho magora mohli najít:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koleje-kameny-hrob-teplicko- vlak_2212311226_cen
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 31. prosince 2022 - 15:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27954
Registrován: 5-2002
... a indikovat mu orchektomii. [angry]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Tomáš_Eybl
Sobota, 31. prosince 2022 - 17:20:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2019
Indikovat nebo aplikovat?
Sobota, 31. prosince 2022 - 18:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10519
Registrován: 9-2002
Aplikovat... Uvázat ke kupli a Posun Dovolen !!!
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 01. ledna 2023 - 12:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 4-2014
https://zdopravy.cz/stat-rozdelil-pres-miliardu-korun-dopravcum-n a-etcs-dotace-pujde-i-na-zabezpeceni-70-let-starych-motoraku-1375 97/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_ variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Neděle, 01. ledna 2023 - 12:31:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 993
Registrován: 7-2017
Re: "Hajnej" "Tomáš_Eybl" "Agent" . . . Velmi sofístikované a erudované příspěvky. . . Mám ale dojem, že "Posun dovolený" by nic nevyřešil. . . Co tak použít dnes už zřejmě zapomenutý "Posun trhnutím" ? ! [lame]
Neděle, 01. ledna 2023 - 14:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10520
Registrován: 9-2002
To je zbytečná komplikace
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 01. ledna 2023 - 19:03:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12219
Registrován: 5-2002
ad Kolelač: Re: "Hajnej" "Tomáš_Eybl" "Agent" . . . Velmi sofístikované a erudované příspěvky. . . Mám ale dojem, že "Posun dovolený" by nic nevyřešil. . . Co tak použít dnes už zřejmě zapomenutý "Posun trhnutím" ? ! [lame]

No, dnes si ho už nedovedu představit.

Bylo to o "hubu". Aplikovali jsme ho pravidelně v Perštejně k přístavbě vozů na skladiště ve směru Chomutov - KV. Přece nebudeme 2 x objíždět.
Koleje zpravidla oslizlé, když na T669.0007 dorazily keramické špalky, už to prostě nešlo...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Neděle, 01. ledna 2023 - 21:52:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3120
Registrován: 5-2008
Dělaly se všelijaký "vylomeniny", v jedné stanici co jsem sloužil se odráželo "proti kopcu" , za vjezdovou výhybku do "tratě", jak to za ni zajelo , tak se obrátila a ten posun. díl sjel sám do "sudé "skupiny, kam ho bylo potřeba dostat , bez objíždění mašiny
Don Parmezano
Neděle, 01. ledna 2023 - 21:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 995
Registrován: 7-2017
Re: "Petr_Šimral". . . .Pravdu díš. "Trhák" vždy zaváněl průšvihem, zvlášť když na něj nebylo
dostatek místa. Krátká kolej na rozjezd, potom přibrzdit, vyvěsit vůz a zmizet s mašinou. Někdy posunovač pro malou mezeru ani nestihl přestavit výměnu a vůz jel zpět na mašinu. . . . V každém případě to byla v té době celkem běžná forma posunu. .. Ale některé obzvlášť "vydařené trháky" si pamatuji dodnes. . . . . . . . . [masinka]
Neděle, 01. ledna 2023 - 22:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4123
Registrován: 4-2014
Parmezano:
"Dělaly se všelijaký "vylomeniny", v jedné stanici co jsem sloužil se odráželo "proti kopcu" , za vjezdovou výhybku do "tratě", jak to za ni zajelo , tak se obrátila a ten posun. díl sjel sám do "sudé "skupiny, kam ho bylo potřeba dostat , bez objíždění mašiny"

To se dělalo i u nás ve stanici, stejným způsobem se i takto nahrazoval svážný hrb - mašina to celé vytáhla nahoru na kopec a pak se vozy spouštěly jednotlivě z kopce, (který měl klesání 15 promile) dolů do stanice.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 01:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239
Registrován: 7-2017
U toho Hrobu se objevily divoké spekulace o použití drezíny jistého spolku..snad to tak nebylo.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 17:59:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 898
Registrován: 10-2020
Kolelač - "Trhák" vždy zaváněl průšvihem, zvlášť když na něj nebylo dostatek místa

byly místa kde se „štajrák“ dělal turnusově, několikrát za den, někdy pár vozů, jindy i 20-30.....pak rozházet na 3 koleje...... (čísla pořadí jízd, modrá je mašina).... a po 100 letech ho zakázali...?
Pondělí, 02. ledna 2023 - 18:04:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27961
Registrován: 5-2002
Turnov...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
djst
Pondělí, 02. ledna 2023 - 19:06:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 8-2014
a po 100 letech ho zakázali...?
Spíš tak nějak postupně a logicky. Čím dál tím méně výhybek se staví ručně. A nejlépe ještě bez zabezpečení. Protože i na výměnách se zámky to je o průšvih, posunovač ji může zapomenout odemknout. Nebo se tam může schovávat nesklopená výkolejka... V neposlední řadě na to potřebujete docela dost lidí.
Posun trhnutím sice donedávna v předpisu existoval, ale v kolika stanicích nebylo už hodně let ve staničním řádu napsáno, že je zakázán v celém obvodu stanice?
Byl to prostě relikt minulosti, stejně jako nemožné dorozumění a povolenky.
Pondělí, 02. ledna 2023 - 21:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 5-2008
djst:viděl jsem trhák na ústředně stavěným angličáku a povedl se
Don Parmezano
Pondělí, 02. ledna 2023 - 22:43:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 7-2017
🌲🪓😳
Úterý, 03. ledna 2023 - 08:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8427
Registrován: 9-2011
Trh byl na ústředně stavěných výměnách zakázaný (má to logiku).
Všichni jste volové. Servít
djst
Úterý, 03. ledna 2023 - 09:23:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 8-2014
Parmezano:
"djst:viděl jsem trhák na ústředně stavěným angličáku a povedl se"
Aleš_Liesk.:
"Trh byl na ústředně stavěných výměnách zakázaný (má to logiku)."
Při ústředním stavění zpravidla nemá výhybkář tak dobrý přehled, aby dokázal vyhodnotit, jestli to stihne přestavit. Dělat to podle indikací na pultu je největší volovina, protože stačí malý odstup a máme vidlicovku. A s mechanickými přestavníky je to zase o život toho výhybkáře, když mu ta páka trochu nafláká. Dále, když někdo přijde výhybku přestavit ručně, všimne si různého bordelu, co ve výhybce může být. Při ústředním přestavování na takové zjištění a reverzaci může být pozdě.
Proto byl posun trhnutím přes ústředně i místně stavěné výměny vždy zakázán.
Regpetrs
Úterý, 03. ledna 2023 - 10:00:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 827
Registrován: 2-2007
Parmezano 3120: Ve Znojmě tak pravidelně otáčely motoráky od Okříšek. Motor vytlačil Balmy proti kopci a posunovač (průvodčí ?) je pak brzdil ruční brzdou, ať už k perónu nebo na odstavnou kolej.
Úterý, 03. ledna 2023 - 10:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2018
Totéž kdysi ve Světlé nad Sázavou.
Úterý, 03. ledna 2023 - 10:18:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 12-2009
Chrono: Jo, tam pokud je pravdivá ta informace, že v místě u kamenů nebyly žádné stopy (bot, aut nic) je trochu více zarážející. Tam pak ta spekulaca o tom, že si na to někdo "půjčil" drezínu, takto příhodně odparkovanou jako určitý směr
a zdravou logiku má.... Tím však nechci rozhodně nikoho podezírat... Ale nějaké kolejové vozidlo se toho pak nejspíše účastnit muselo... Zas tak nepozorovaně dostat drážní vozidlo na koncovou trať totiž taky není úplně sranda...

(Pokud teda upustíme od naprosto ultra nápadů, typu dronu, vrtulníku aj.)



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. ledna 2023 - 10:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10522
Registrován: 9-2002
A co když ten magor chodí pěšky po kolejích ? - To po něm taky žádný stopy nezůstanou. A podle mýho nesměrodatnýho názoru to je určitě někdo místní.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 03. ledna 2023 - 10:28:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 12-2009
Agent: Ja tam nebyl, tak nevím, odkud by třeba až musel jít, ale ty kameny něco váží, po temeni kolejnice se zas tak dobře nechodí a vrávorat s kamenama no nevím no... To by snad musel být baleťák...



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. ledna 2023 - 11:15:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4071
Registrován: 3-2010
Starý Ivoš No, co si vzpomínám, ve Světlé jsme přívěšák motorem odrazili směr Ledeč a motor počkal před návěstidlem, až se přívěšák uhne. No a k těm trhákům, byl to majstrštyk a měl jsem to rád, jen jednou mi při něm vypadl na 731 jistič řízení , trochu to bouchlo a vagónek se vrátil tam, odkud jsme vyjeli[lol]
Úterý, 03. ledna 2023 - 11:58:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2017
Jisté veřejnoprávní médium uvádí, že naposled byl použit kámen o váze víc než 100kg.
Úterý, 03. ledna 2023 - 12:00:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 12-2009
To už je i na dva chlapy vcelku dost..
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. ledna 2023 - 12:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9056
Registrován: 1-2007
Chronosphere: Jisté veřejnoprávní médium uvádí, že naposled byl použit kámen o váze víc než 100kg.

Které? Česká televize, ani Český rozhlas o hmotnosti neinformují.
Úterý, 03. ledna 2023 - 13:10:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10523
Registrován: 9-2002
Samý drby a fámy, ale žádný konkrétní informace.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 03. ledna 2023 - 13:27:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244
Registrován: 7-2017
iRozhlas
Úterý, 03. ledna 2023 - 13:49:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245
Registrován: 7-2017
Noó,tak jsem se tam znovu díval,a článek je už najednou jenom poloviční. Ani nic o kamenech,ani nic o tom, že policie e usilovně pátrá i za pomocí dronů a fotopastí,ani vyjádření šéfa toho spolku co má sídlo na trati,že poskytují policii pomoc při hledání pachatele,dokonce ji zapůjčili jednu fotopast.😅
Asi to nebylo moc taktické.
Řek bych,že víckrát se už tam problémy neobjeví.
Úterý, 03. ledna 2023 - 15:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12979
Registrován: 4-2003
Poslyšte, nechtěl byste svůj příspěvek č.245 smazat??
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Úterý, 03. ledna 2023 - 16:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 11-2021
HK: dvě vodovodní trubky, čtyři ložiska, nějaký tyčky a máš vozíček,na kterým převezeš takových šutrů čtvrt tuny ani nevíš jak. Předpokládám, že železniční terorista je znalý věci a nebude kamení někam, kam vedou koleje, vozit žárovkou.
Úterý, 03. ledna 2023 - 17:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 11-2021
A nebude kamení vozit svítivou diodou. Nebo Tatrou.
Úterý, 03. ledna 2023 - 22:28:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10528
Registrován: 9-2002
U nějaký firmy přes ZZ jsem viděl takovej vozejček - má to kolečka a ložnou plochu zhruba 1,5 x 1,5 metru. Vozili si na tom stykový trafáky nebo přestavníky. A samo-domo to jistě nepůjde nijak tězko vyrobit. Ale do [zadnice] proč se s tim někdo zaobírá zrovna k sabotáži dráhy ? - Dokud na tohle PČR nepřijde, tak nic nezjistí. A to je úkol pro operativní šetření v terénu...

Pak je taky možný, že pachatel to tady čte, takže je varován...

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 04. ledna 2023 - 00:03:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9058
Registrován: 1-2007
Chronosphere: Máte opravdu, v dalším článku Českého rozhlasu je skutečně uvedeno: "Ten poslední kámen byl obrovský, měl přes metrák."
Středa, 04. ledna 2023 - 08:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9059
Registrován: 1-2007
Agent: U nějaký firmy přes ZZ jsem viděl takovej vozejček - má to kolečka a ložnou plochu zhruba 1,5 x 1,5 metru. Vozili si na tom stykový trafáky nebo přestavníky.

Nebo drážní hasiči mrtvoly.
Středa, 04. ledna 2023 - 19:03:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2018
Mouka:
""Ten poslední kámen byl obrovský, měl přes metrák.""
Třeba tam někdo má dvojcestnej bagr.
Středa, 04. ledna 2023 - 19:46:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 11-2021
Ag: furt lepší, když bude terorista varován a nechá toho, než aby se policajti radovali, že mají neprůstřelné důkazy.
Středa, 04. ledna 2023 - 19:59:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10530
Registrován: 9-2002
Ono by bohatě stačilo, kdyby benga našli ten vozejček i s majitelem. Nebo kdyby to někdo prásknul.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 05. ledna 2023 - 09:25:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8432
Registrován: 9-2011
gp: myslíš, že varování teroristu odradí? Jen si bude dávat větší pozor, aby ho nikdo, ani kamery, neviděl [sad]
(a kromě vykolejeného vlaku tak budeme mít ještě několik zničených kamer)
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 05. ledna 2023 - 17:21:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10532
Registrován: 9-2002
To už záleží na tom, jak moc to je velkej magor.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 05. ledna 2023 - 18:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3267
Registrován: 11-2006
Každopádně je to magor, kterýmu bude líp v blázinci, než v kriminále. A hmotnost šutru se řešila i na Radiožurnálu
Čtvrtek, 05. ledna 2023 - 19:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 11-2021
A. L.: Nemyslím, ale mohlo by odradit, rozhodně lepší když toho nechá, než abychom mu platili pobyt. Zlodějům jsou kamery šumák. Kapuce, brejle, respirátor, v tom můžou dneska kamkoli a nikomu nejsou nápadný. S takovou nemusejí kamery hledat, natož ničit.
Pátek, 06. ledna 2023 - 18:08:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5748
Registrován: 5-2002
Předpokládám, že se pachtele pokusí vystopovat stejnou metodou, jaku u požáru v Hřensku.
Pátek, 06. ledna 2023 - 20:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10533
Registrován: 9-2002
Jakože pomocí registru telefonních operátorů ? - Třeba já bych si asi tel. vypnul už dlouho předtim, než bych na něco takovýho vyrazil. Anebo bych ho nechal doma.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 06. ledna 2023 - 21:00:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 11-2021
Ag: jenže Ty jsi zkušený agent. Kriminalisté se zaměřili na souvislost s událostí 11. XII. a prověřují ženy, které o den dříve nadměrně slavily jmeniny.
Sobota, 07. ledna 2023 - 15:19:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17021
Registrován: 6-2003
Při nehodě nákladního vlaku ve Slovinsku byl vážně zraněn Čech
Neděle, 08. ledna 2023 - 07:15:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2019
Nehoda Slovinsko

Regpetrs
Neděle, 08. ledna 2023 - 09:31:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 840
Registrován: 2-2007
To vypadá, jako kdyby to při pomalém průjezdu kolem nějaké překážky přehnali s bočním vychýlením.