Diskuse » Železnice » Aktuální informace z provozu » Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 04. 12. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 04. 12. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 26. listopadu 2022 - 20:00:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 2-2018
Žlutý_petr:
"nadrazi:
"Četa z OTV Bohumín dorazila na místo cca 40 minut po vzniku závady.
40 minut je skvělý čas. Tady v diskuzi je asi plno modelářů, kteří si myslí že se stačí naklonit nad kolejiště a přilátat drátek 😁"Dobře, to se omlouvám, ale asi jedna četa nestačila, když se nejezdilo tak dlouho.

Je úkolem SŽ zajistit, aby hlavní tah mezi Prahou a Ostravou nestál několik hodin 5 dní z 5. Stěžují si snad někde oficiálně, že jim něco chybí, aby zajistili spolehlivý provoz? Nevšiml jsem si. Asi tedy chybí, ale je jim to ukradený. To je na tom nejsmutnější. [ko]"

Až budete za ježdění vlakem platit skutečné náklady, včetně pohotovosti dráteníků v každé druhé stanici a motorové zálohy v každé první, tak můžete požadovat výše uvedené. Jelikož na to poměrně výrazně přispíváme ze svých daní všichni a ke státní pokladně jsou natažené ruce ze všech stran, tak holt je to tak, jak to je. Není to příjemné nikdy, natož v pátek večer (měl jsem tam dva kolegy), ale nebyla to žádná katastrofa.
Všechna náhradní šotoopatření by a) byla v důsledku pomalejší, b) přinesla by řadu dalších problémů, které by se řešily ještě zítra.

Dráteníkům z Bohumína díky [ok]

Btw, to, že jste si něčeho nevšiml, neznamená, že to neexistuje.
Sobota, 26. listopadu 2022 - 20:06:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158
Registrován: 11-2014
Velky_sef:
"Dneska tu je dalsia klasika s TV...[crazy] Len konstatujem, ze na tieto pripady musi byt clovek pripraveny a nebrat to tak vazne."

No nevím, nebrat vážně pětihodinové zpoždění na čtyřhodinové cestě...takových cestujících moc nebude, co by to nebrali vážně.
Sobota, 26. listopadu 2022 - 20:15:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 7-2017
No niekto z fachu by mohol vysvetlit, preco su tie poruchy TV tak caste, zrejme to bude mat nejaky dovod.
O dlzku cesty nejde, je tu jednoducho zima, staci silnejsi vietor/snezenie a cesta 100 km moze zabrat niekolko hodin, pretoze ked spadne meter snehu alebo x stromov na cesty, tak sa proste musia odstranit. Mne osobne sa raz stalo, ze lietadlo kvoli snehovej burke skoro nezobralo vsetku batozinu a nadvazujuci let bol zruseny dalsie 3 dni, takze som zvysok cesty musel absolvovat autom a aj ta cesta trvala o 4 hodiny dlhsie ako za beznych podmienok v lete. Treba s tym pocitat, ze to moze nastat, tentokrat za to mohla porucha.
Sobota, 26. listopadu 2022 - 20:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2020
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vlak-na-karvinsku-srazil-clov eka.A221126_192727_ostrava-zpravy_tty
Sobota, 26. listopadu 2022 - 21:00:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16963
Registrován: 6-2003
Trať 320: úsek Dětmarovice – Bohumín
Mimořádnost: Následky srážky vlaku s osobou
Počátek: 26.11.2022 17:50/ Plánovaný konec: 26.11.2022 21:50
Střet vlaku Os 2949 s osobou pohybující se v kolejišti.
Provoz přerušen. Odklony přes Havířov resp. za Os NAD.
Sobota, 26. listopadu 2022 - 21:20:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9416
Registrován: 2-2006
Wien:
"Ke včerejšímu Suchdolu nad Odrou. Operativně se uvažovalo o odklonech přes Hustopeče nad Bečvou, Hostašovice a Příbor/resp. I Lískovec u Frýdku, ale bohužel ve Valašském Meziříčí ani v Olomouci nedošlo k sehnání strojvedoucích pro odklonovou vozbu v nezávislé trakci."
Ještě mohla být využita odklonová trasa přes Bruntál, Krnov a Opavu, ale dvě úvratě (Opava východ a Svinov) a hlavně probíhající nepřetržitá výluka mezi Olomoucí a Moravským Berounem. Takže tudy to taky nešlo[andel].
Sobota, 26. listopadu 2022 - 22:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16964
Registrován: 6-2003
MIMOŘÁDNOST: HOŘOVICE - KAŘEZ (-KAŘÍZEK)
Naposledy aktualizováno: 26.11.2022 21:51
Od 26.11.2022 21:15
Do provoz obnoven (26.11.2022 21:50)
Dotčené linky R16, S70
Druh události Provoz obnoven, Zpoždění spojů
Důvod Zásah složek integrovaného záchranného systému
Tato mimořádnost byla již ukončena
Popis události
Pohyb osoby se sebevražednými úmysly v kolejišti
Opatření
Na žádost Policie ČR přerušen provoz.
Sobota, 26. listopadu 2022 - 22:33:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 2-2018
Semolina:
"Wien:
"Ke včerejšímu Suchdolu nad Odrou. Operativně se uvažovalo o odklonech přes Hustopeče nad Bečvou, Hostašovice a Příbor/resp. I Lískovec u Frýdku, ale bohužel ve Valašském Meziříčí ani v Olomouci nedošlo k sehnání strojvedoucích pro odklonovou vozbu v nezávislé trakci."Ještě mohla být využita odklonová trasa přes Bruntál, Krnov a Opavu, ale dvě úvratě (Opava východ a Svinov) a hlavně probíhající nepřetržitá výluka mezi Olomoucí a Moravským Berounem. Takže tudy to taky nešlo[andel]."

Nebo také přes Žilinu...[wink]
Miroslav_ Zikmund
Neděle, 27. listopadu 2022 - 09:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 2-2016
Jena : při povodních 1997 - zhroucený propustek u Polomu - by odklon via Veřovice - Štramberk nebyl k ničemu, protože ani z Valmezu se nedalo jet nikam. Přerov pod vodou, po odtečení vody nefunkční ZZ, přes Holešov do Kojetína to taky nebylo sjízdné ... Olomouc - Zábřeh nesjízdné.
Do Košic se jezdilo z Prahy přes Kutnou Horu a Bratislavu.

První vlak z Prahy do Vítkovic jel až ve druhé polovině září - Praha - Brno - Přerov - Valmez - Frýdek (nádraží mrtvé, návěstidla nesvítila, jezdilo se na "papír", tři páry vlaků denně ... ). Byl jsem u toho ...

Wien : uvažovat se dalo o lecčems, ale mimo strojvedoucích pro lokomotivy nezávislé trakce chybí především ty lokomotivy nezávislé trakce ...
A než se "seženou" strojvedoucí a lokomotivy, tak se přijde s křížkem po "funuse".

Ohendá měl potíže Metropol v lese za hraničním mostem, stromy poškodily TV. Brejlovec, jako pomocný stroj, musel přijet z Brna ...

Rapik : co to melete. Jaká politika ...

Zažil jste nějakou výživnou mimořádnost v dobách ČSD / unitárních ČD ? Oddělení provozu od dopravní cesty nebo "konkurence" na železnici v podobě více dopravců nemá vliv na to, kolik BUS bude k mání pro NAD ...
Autobusoví dopravci obecně trpí nedostatkem řidičů, mnohé místní zakázky dopravní obslužnosti se zadávají menším místním firmám ... Lokalita Suchdol - Studénka - Nový Jičín nepřekypuje zrovna jednak velkým osídlením, jednak širokou nabídkou dopravních BUS služeb. Kde nic není, ani smrt nebere.

Já bych vám přál vidět chaos, který jsem před X lety zažil ve Švýcarsku v Sissachu na trati Basel - Olten, když se jim tam "porouchalo" trakční vedení ...

Díky "jednotnému" systému veřejné dopravy se tam sice poměrně brzo objevilo několik poštovních autobusů, které ovšem nemohou pojmout kapacitu minimálně desetivozových "dálkových spojů" co tam jedou cca každých 20 minut v proložení s regionální dopravou + vlaky jedoucí trianglem mimo Olten.
Ty busy pobraly tak akorát regionální S-Bahn, něco se odklonilo po původní jednokolejce ...

Jenže vycvičený švýcarský cestující v dálkovém vlaku čekal až to "nějak" dopadne, maximálně se mobilovalo, že se nepřijede v předpokládanou dobu ...

Stejný chaos nastane v Německu, kde si dopravci - až na nepatrné výjimky - nekonkurují a jezdí se podle jedněch not. Nicméně když stavební dělníci někde neplánovaně najdou v prostoru železnice bombu, tak nastává chaos, zejména když se to stane v sobotu nebo neděli ... protože TO není důsledně předem naplánováno ... Tzv. krizové řízení ani v pedantském Německu nemá předem připraven detailní plán opatření "co když se najde letecká bomba".

Velky_sef : No niekto z fachu by mohol vysvetlit, preco su tie poruchy TV tak caste, zrejme to bude mat nejaky dovod.
Mohl byste prosím upřesnit pojem "tak časté" ... a systémový důvod můžete hledat v případě, že se závada opakuje v jednom místě nebo obvodu "údržby". Jednou se to stane ve Valmezu, jindy pod Krušnými horami.
Stejné, jako kdybyste chtěl analyzovat systémově důvod poruchy TV mezi Prešovem a Lipany a mezi Kúty a Trnavou u Jablonice ..

mirek55 : závadu nezpůsobí dopravce, ale zaměstnanec dopravce. Ten je zpravidla pojištěn "pojistkou" na blbost. Zaměstnanec dopravce je odpovědný vůči svému zaměstnavateli. I když "jiné" subjekty uplatní nároky na náhradu škody vůči zaměstnavateli viníka - zaměstnance dopravce, tak ten "TO" přeúčtuje zaměstnanci a za toho "TO" zaplatí pojišťovna ... pojištěný zaměstnanec má nějakou spoluúčast.

Nemám tušení, jak TO funguje v případě agenturních strojvedoucích nebo v případech, kdy si dopravci legálně, na smluvním základě, půjčují strojvedoucí ... a práci si fakturují ...

U OTV mají obvykle dva pracovní režimy - denní osmičky Po-Pá a nepřetržitý provoz ... Pokud nestačí jedna pracovní četa OTV z nepřetržitého provozu, musí se povolat další zaměstnanci. A pokud nefungují v režimu domácí pohotovosti (bez alkoholu) tak to může být problém ...
A drobný detail - zpravidla se MUSÍ vypnout také TV na sousední koleji ...
Mladějov
Neděle, 27. listopadu 2022 - 11:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18781
Registrován: 3-2007
>pokud nefungují v režimu domácí pohotovosti (bez alkoholu) tak to může být problém ...
[lol]

Nejen to, ale na alkohol se i v případě střízlivosti samozřejmě každý druhý z těch "osmičkářů" rád vymluví, nikomu se nechce v noci v mraze k nějakému velkému průseru, kde je riziko dalšího a hromada tvrdé práce, místo aby zítra 6-14:30 pěkně za denního světla kontroloval z plošiny úsekové děliče.

Jinak jste to, tedy kromě vašeho nevím proč tak oblíbeného tématu pojištění strojvedoucích, které jste dodnes pořádně nepochopil, napsal se znalostí věci.

Vyníkovy - Mirek 55 už asi požil [biggrin]
dohlib
Neděle, 27. listopadu 2022 - 11:25:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 534
Registrován: 8-2014
Dneska tu je dalsia klasika s TV...[crazy] Len konstatujem, ze na tieto pripady musi byt clovek pripraveny a nebrat to tak vazne.

No nevím, nebrat vážně pětihodinové zpoždění na čtyřhodinové cestě...takových cestujících moc nebude, co by to nebrali vážně.


No když to někdo sleduje, tak za poslední týden na koridoru každý den něco....
Tak někteří cestující, co věřili vlaku, přesednou do aut, než aby zůstali viset někde ve vlaku či na nádraží. Když se porouchá auto, zavolají si asistenční službu, když je neprůjezdná cesta, dá se to objet jinudy (většinou).
Neděle, 27. listopadu 2022 - 12:17:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3436
Registrován: 7-2017
Frýdlant n.Ostravicí Kunčice pod Ondřej.
Z důvodu nehody silničního vozidla provoz zastaven, předpokládaný konec omezení 27.11.2022 13:00
Neděle, 27. listopadu 2022 - 12:53:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 7-2017
Miroslav_ Zikmund
Sic jste uhnul (jako politici) od původního tématu. Těžko bude Správa železnic požadovat uhrazení nákladu na opravu TV od strojvedoucího, ale dopravce.
Každý dopravce musí být ze zákona pojištěn (podmínka licence).
mot
Neděle, 27. listopadu 2022 - 13:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3936
Registrován: 7-2017
Vždyť to tak MZ píše. Po zaměstnanci bude požadovat náhradu jeho zaměstnavatel (pakliže tedy není zaměstnavatelem přímo SŽ).
Mladějov
Neděle, 27. listopadu 2022 - 13:40:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18789
Registrován: 3-2007
mot: Pokud ovšem tu vinu onen provozní zamec písemně uzná. A to není vždy samozřejmost.

A hlavně tady pořád pomíjíte to hlavní, tedy že komukoli v zaměstnaneckém poměru může být předepsána náhrada maximálně 4,5 jeho hrubého měsíčního platu a na tuto náhradu po něm požadovanou se pojišťuje (se stropem těch 4,5 hrubého)- ne, že by jeho pojišťovna platila celou škodu či co.
Z toho má nějakou spoluúčast danou v jeho smlouvě - obvykle to bývá od třetiny po desetinu té částky, co mu určí.

4,5 platu - sorry, ale z toho se v praxi nezaplatí ani větší NAD, natož oprava škod na TV či jinde.
To je na dopravci, a ten se případně může soudit, jinak dohodnout, nebo se sám pojistit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 27. listopadu 2022 - 13:45:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387
Registrován: 7-2006
*** Ještě k pátečnímu Suchdolu nad Odrou: v případě odklonů přes Říkovice, Hulín a Branky na Moravě do Valašského Meziříčí není komplikace s křižováním ve výhybně Třebětice, ve stanicích Holešov, Bystřice pod Hostýnem, Osíčko a Kunovice-Loučka, ale jak je to s výhybnou Branky na Moravě? Po rekonstrukci není obsazena dopravní službou, pravidelné křižování vlaků osobní dopravy zde probíhá jen 1x večer, je to na samovraty nebo dálkově z Valašského Meziříčí? Díky za info.
Neděle, 27. listopadu 2022 - 14:08:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 7-2017
Beriem to tak, ze medzi Prahou a Ostravou je to castejsie nez na inych tratiach, otazkou je, ci je to dane poctom vlakov, zlymi zberacmi/neudrzbou u dopravcov alebo zla udrzba/technologia zo strany SZ.
Suhlasim s Mladejovom, ze tieto skody len tazko zaplati strojveduci, ale nejaka analyza by padnut mala, inak skutocne nebude zeleznica konkurencieschopna oproti cestnej doprave.
Mladějov
Neděle, 27. listopadu 2022 - 14:53:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18790
Registrován: 3-2007
>ale nejaka analyza by padnut mala

Podívejte, praxe je bohužel taková, že téměř vždy označí pracovníci SŽ za příčinu poruchy TV vadný sběrač a/nebo jeho pozdní stažení
Takto to předloží strojvedoucímu k podpisu - málokdo to nepodepíše a s tím už dopravce těžko může co dělat.

Ono se to moc neřešilo, když to byl všechno jeden podnik (ČSD/ČD), ani později, jen ten fíra to prostě zaplatil, když se neodvolal, ale nyní s faktickými cenami sběračů v řádu statisíců "poněkud" stoupá zájem to řešit spravedlivě - což zatím řeší na vlastní náklady dopravci např. instalací kamer pod sběrač a podobně - jistě vám tady třeba Petr Š. řekne podrobnosti a v kolika případech ušetřili.

Analýzou chybně uzavřených případů nemáte šanci dojít ke správným číslům - nicméně jsem přesvědčen, že údržba sběračů je dostatečná (ono tam není tolik úkonů), spíše jejich porucha bývá problém, o TV a jeho skutečné údržbě a vlastnostech by bylo nejlepší, kdyby pohovořil někdo odtamtud, nechci být nařčen z podjatosti.

Každopádně tam i tam nějaká ta poruchovost je a prakticky v případě nesjízdnosti TV není nikdy pomoc snadná a rychlá - to si představují akorát laičtí řešitelé.

A těžké práce dráteníků si vážím - aby to zas někdo nějak neobracel.
Neděle, 27. listopadu 2022 - 15:28:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12752
Registrován: 12-2009
za příčinu poruchy TV vadný sběrač a/nebo jeho pozdní stažení
Při takových příležitostech se dělá komisionální prohlídka sběrače, se zástupci dopravce i dráteníků, většinou v depu, při ní se určí příčina. Ne že to bere automaticky na sebe fíra.
Samozřejmě nestažení sběrače ignorováním z návěsti jakékoliv příčiny je jasné.
Neděle, 27. listopadu 2022 - 16:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 6-2007
Wien: Branky na Moravě jsou normální stanice (ne výhybna) obsazená výpravčím a žádný problém s křižovaním tam není. Ještě to tam bývá i rychlejší než Bystřice a chození s klíči...
Nicméně v pátek by žádná z obvyklých tras odklonům moc nepomohla. Přes Frýdek a Bruntál výluka, přes Štramberk nelze.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Mladějov
Neděle, 27. listopadu 2022 - 16:22:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18795
Registrován: 3-2007
Prosím tě, co poznáš při komisionelní prohlídce sběrače, co byla příčina a co následek? Třeba utržená ližina, změť trubek svázaná dráteníkama vázacím drátem s dopomocí kladiva atd.?

Klidně sem dej statistiku vašeho depa, kolik z těch případů, co nebyl strom v TV ap. bylo uzavřeno na depo a kolik na SŽ.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
mot
Neděle, 27. listopadu 2022 - 16:54:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3937
Registrován: 7-2017
Když to jde u letadel (a z mnohem větších trosek), proč by to nemělo jít tady?
Neděle, 27. listopadu 2022 - 17:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27762
Registrován: 5-2002
ML: nicméně jsem přesvědčen, že údržba sběračů je dostatečná
Navíc čím dál víc sběračů má ADD...

co poznáš při komisionelní prohlídce sběrače, co byla příčina a co následek?
No tak třeba nekřesťansky sjetou ližinu poznáš i z té hromádky neštěstí, stejně tak se dají poznat čerstvé lomy od dlouhodobě se vyvíjejících.
A asi ti komisaři už pár sběračů v životě viděli...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Miroslav_ Zikmund
Neděle, 27. listopadu 2022 - 18:05:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 2-2016
Rakouské železnice v pondělí ochromí stávka, dotkne se i spojů s Českem [satan][satan][satan]

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/stavka-rakouskych-zeleznic -dopravce-obb-vlaky.A221127_134503_zahranicni_imat
Neděle, 27. listopadu 2022 - 18:31:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12191
Registrován: 5-2002
ad Mladějov a ostatní: Ono se to moc neřešilo, když to byl všechno jeden podnik (ČSD/ČD), ani později, jen ten fíra to prostě zaplatil, když se neodvolal, ale nyní s faktickými cenami sběračů v řádu statisíců "poněkud" stoupá zájem to řešit spravedlivě - což zatím řeší na vlastní náklady dopravci např. instalací kamer pod sběrač a podobně - jistě vám tady třeba Petr Š. řekne podrobnosti a v kolika případech ušetřili.

Já bych to vyhodnotil tak, že typické chyby strojvedoucích typu pozdní stažení sběrače před stahovačkou s hákovnicí nebo vjetí pod plným výkonem do vypínačky jsou v menšině.
Poruchy sběrače typu "rozlámaná ližina nebo vyjeté výrazné žlábky" jsem sice viděl, nicméně nikdy nebyly příčinou závady troleje. A to jsem jednou viděl sběrač již úplně bez ližiny, kde už trolej kousala podkladový hliník (příčinou bylo zapomenutí zapnutí systému ADD při údržbě loko).
Nejčastější jsou různá upadlá laníčka či proudová propojení...

Škoda v případě poškození ližiny je cca 30 - 100 000 Kč.
Škoda v případě poškození sběrače je cca 300 000 - 2 000 000 Kč podle toho, kolik toho ten sběrač vezme ještě s sebou a co se z toho dá ještě opravit.

Zde chyba strojvedoucí, nestažení sběrače...

Zde závada infrastruktury, uvolněné propojovací lano. Systém ADD bezchybně funkční.

A mé oblíbené video. Občas je dobré si pohlídat, aby návěstidla ke stahovačkám byla opravdu tam, kde mají být a viditelná. Nemít kameru, tak jsme to zaplatili my...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Neděle, 27. listopadu 2022 - 18:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 7-2017
Trať 021 Častolovice Rychnov nad Kněžnou
Silniční nehoda na přejezdu. Provoz zastaven, předpokládaný konec omezení 27.11.2022 19:30.
Odřeknutí Os 20222, Os 20247 v úseku Rychnov nad Kněžnou – Častolovice a opačně
Os 20244 - náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Rychnov nad Kněžnou – Častolovice
Mladějov
Neděle, 27. listopadu 2022 - 18:57:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18799
Registrován: 3-2007
mot:
"Když to jde u letadel (a z mnohem větších trosek), proč by to nemělo jít tady?"

Třeba proto, že se nefotí detailně místo poruchy TV a nesbíraj se všechny kousky s označením, kde byly, protože to by se nejezdilo třeba den nebo dva?

Třeba proto, že to žádná ze stran dosud nepožadovala?

Třeba proto, že takováto sranda něco stojí?

Třeba proto, že stržených sběračů a spadlých trolejí je řádově víc, než spadlých letadel?
Pondělí, 28. listopadu 2022 - 09:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3439
Registrován: 7-2017
Trať 083: úsek Šluknov – Velký Šenov
Počátek: 28.11.2022 08:28/ Plánovaný konec: 28.11.2022 10:28 dle SŽ 11:00
Střet osobního automobilu s drážním vozidlem na přejezdu.
Provoz zastaven
NAD mezi stanicemi Rumburk – Velký Šenov
Pondělí, 28. listopadu 2022 - 10:15:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12192
Registrován: 5-2002
ad Mladějov: Třeba proto, že se nefotí detailně místo poruchy TV a nesbíraj se všechny kousky s označením, kde byly, protože to by se nejezdilo třeba den nebo dva?

Třeba proto, že to žádná ze stran dosud nepožadovala?

Třeba proto, že takováto sranda něco stojí?

Třeba proto, že stržených sběračů a spadlých trolejí je řádově víc, než spadlých letadel?


Ale občas se i ty kousky sbírají. Například když se na proslulém místě pro padání sběračů okamžitě tvrdí, že jsme určitě měli rozpraskanou ližinu... A tak jsem jí celou vyhledal, poskládal a nakonec jsme našli i to zrezlé směrové lano (teda oni o něm věděli, ale na mě to zkusili s ližinou).

Je - li na místě kamera z lokomotivy, nejsou problémy s důkazním materiálem...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 28. listopadu 2022 - 13:50:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 7-2017
Z dnesnych udalosti
Srážka vlaku R 343 se psem mezi stanicemi Bohumín a Dětmarovice.
Probíhá vyšetřování mimořádné události.

Inak toto je presne vec, o ktorej pisem. Mame niekde zhrdzavene lanko, ale vinu sa snazim hodit na dopravcu. Snad SZ ma evidenciu, kedy kde tie lanka menili a aku maju zivotnost resp robia obhliadky a tym padom mozu tymto udalostiam predchadzat.
Kazdopadne vdaka vsetkym za odpovede.
Úterý, 29. listopadu 2022 - 18:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240
Registrován: 6-2018
Prosím vás vědoucí, proč chybí v Pardubkách kus koleje směr Praha?
Úterý, 29. listopadu 2022 - 19:36:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 6-2015
Tam nechybí jen kus koleje, ale i nástupiště...
Středa, 30. listopadu 2022 - 08:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 12-2007
PŠ: To je dost šílené, že fíra musí sbírat zbytky ližiny, aby se vyhnul trestu [crazy][angry]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 30. listopadu 2022 - 11:46:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12768
Registrován: 12-2009
se dají poznat čerstvé lomy
Přesně. Kolikrát je na první pohled vidět, že to ližina schytala od něčeho v troleji a to další jsou jen následky. Vyjeté drážky nebo vylomení uhlíku jsou v mizivém množství. Řekl bych, že většina nahodilých problémů jsou lanička nebo větve.
Středa, 30. listopadu 2022 - 15:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 2-2007
Provoz zastaven mezi stanicemi Ostrava-Kunčice - Ostrava-Vítkovice.

Vlaky linky Český Těšín - Ostrava-Vítkovice - Opava východ (S1) jedou v úseku Ostrava-Kunčice - Ostrava-Svinov odklonem mimo stanici Ostrava-Vítkovice.

Cestující do/z stanice Ostrava-Vítkovice mohou využít vlaky relace Ostrava-Svinov - Ostrava-Vítkovice (-Ostrava-Kunčice).


Poznámka
Vykolejení nákladního vlaku v obvodu stanice Ostrava-Kunčice.

Na místě probíhá vyšetřování a po jeho ukončení dojde k nakolejení nákladního vozu a oprava v kolejišti.

Termín obnovení provozu budeme aktualizovat.
Středa, 30. listopadu 2022 - 15:47:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2018
VlastaZ: to jste mi toho moc neřekl. [happy] Už je ta nová kolej položená? Já jen až tam v úterý zase pojedu, tak aby to nebylo bez výluky. [happy]
Středa, 30. listopadu 2022 - 15:55:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 2-2007
starý Ivoš: stačí se podívat na stránky ČD a tam je výlukový jízdní řád na období:
platí dne 22. listopadu od 14:00 hod. do 18:00 hod. a od 23. listopadu od 00:00 hod.
nepřetržitě do 10. prosince 2022 do 23:59 hod.
Dnes v noci byla místo kolejí a výhybek směr Přelouč jen díra...[wink]
mot
Středa, 30. listopadu 2022 - 17:06:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 7-2017
starý Ivoš: to se vám po té výluce tak stýská?
Středa, 30. listopadu 2022 - 18:23:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2018
Ale houbeles. Jen jsem chtěl vědět, co se děje, protože tím směrem jedu 1x týdně a na výluky se pochopitelně nedívám. Jen mě zajímalo, proč tam ta díra je (to jste mi neřekli) a jak dlouho bude trvat. Mot: představte si, že se mi po té výluce vůbec nestýská...[biggrin][biggrin]
Středa, 30. listopadu 2022 - 20:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27776
Registrován: 5-2002
sI: Prosím vás vědoucí, proč chybí v Pardubkách kus koleje směr Praha?
Možná proto, že se chystá pokládka výhybky číslo 90 (tvoří spojku s výhybkou 85)...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 30. listopadu 2022 - 22:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 6-2018
No, konečně něco konkrétního. Dík, Hajnej.[jidlo]
Čtvrtek, 01. prosince 2022 - 10:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27778
Registrován: 5-2002
Není za co, je to jen hypotéza doplněná tím, co jsem včera viděl.
Podle postupů by to sice asi mělo být jinak, ale ty se od doby, co jsem je získal, mohly změnit.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. prosince 2022 - 12:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2020
Tak koukám, zase nějaký folklór SŽ:

GRAPP SŽ píše ve Vysočanech "mimořádná událost na železnici"
ČD píší "porucha výhybek ve stanici Vysočany."

Nevím zda píší o tomtéž. Nicméně v tomto úseku by mimořádnou událostí na železnici bylo, kdyby náhodou všechno fungovalo. [happy]
Ghost
Čtvrtek, 01. prosince 2022 - 12:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 1-2011
Píší o tomtéž: došlo k poškození výhybky v důsledku MU.
Čtvrtek, 01. prosince 2022 - 12:55:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16965
Registrován: 6-2003
PID.cz (11:31):
Provoz vlaků v úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha- Horní Počernice/Čakovice je obnoven po jedné koleji. Je třeba očekávat zpoždění. Provoz na lince S34 zůstává jako na jediné zastaven! I nadále se uznávají doklady ČD v následujících trasách a linkách.
Miroslav_ Zikmund
Pátek, 02. prosince 2022 - 17:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 2-2016
POZORUHODNÉ

Trať 199 | České Budějovice - Gmünd NÖ - Wien
V úseku: České Velenice – Gmünd NÖ

Obecné opatření v regionální dopravě

Vlak Os 2127 je v úseku České Velenice a Gmünd NÖ odřeknut.

Poznámka
Nedostatek vozidel partnerského dopravce ÖBB.
Miroslav_ Zikmund
Pátek, 02. prosince 2022 - 17:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 2-2016
mirek55 : Sic jste uhnul (jako politici) od původního tématu. Těžko bude Správa železnic požadovat uhrazení nákladu na opravu TV od strojvedoucího, ale dopravce.
Každý dopravce musí být ze zákona pojištěn (podmínka licence).


Při vašich hlubokých znalostech - u koho jsou pojištěny ČD ? [crazy]
Nestačí k vydání licence prokázání finanční způsobilosti ?
Pátek, 02. prosince 2022 - 19:25:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6381
Registrován: 6-2016
Začíná se to červenat... https://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2#mapa

Sníh v Černošicích je zcela sněhulákového typu, ideální do výměn...
Pátek, 02. prosince 2022 - 20:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 7-2017
070 Mladá Boleslav hl.n. Chotětov
Zásah Policie ČR. Provoz zastaven, předpokládaný konec omezení 2.12.2022 21:30
Pátek, 02. prosince 2022 - 21:25:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3443
Registrován: 7-2017
Miroslav_ Zikmund
.. u koho jsou pojištěny ČD ?
Obraťte se na odpovědnou osobu ČD
Nestačí k vydání licence prokázání finanční způsobilosti ?
Nestačí!

Zákon o dráhách - Licence
Znění platné od 1. 2. 2022 (ale i předchozí)
§ 25
Udělení oprávnění k provozování drážní dopravy.

(1) Drážní správní úřad udělí na žádost oprávnění k provozování drážní dopravy na dráze celostátní a regionální, pokud žadatel
.........
g) je ke dni zahájení provozu drážní dopravy pojištěn pro případ povinnosti nahradit újmu způsobenou tímto provozem a
.........
Pátek, 02. prosince 2022 - 22:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 5-2008
Miroslav_ Zikmund: jednou si pro přítelkyni do Velenic,přijel taxík, který poslalo OBB , z důvodu zpoždění vlaku z Vídně
Don Parmezano
Sobota, 03. prosince 2022 - 12:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7697
Registrován: 3-2006
mirek55:
"Udělení oprávnění k provozování drážní dopravy. "

A pro již udělené licence, je to požadováno zpětně?
Sobota, 03. prosince 2022 - 15:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12197
Registrován: 5-2002
A pro již udělené licence, je to požadováno zpětně?

To platilo vždy.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 03. prosince 2022 - 15:18:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7702
Registrován: 3-2006
Petr_Šimral:
"A pro již udělené licence, je to požadováno zpětně?

To platilo vždy."

No takže pojištěné jsou.[vypravci]
Mladějov
Sobota, 03. prosince 2022 - 16:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18866
Registrován: 3-2007
Parmezano:
"Miroslav_ Zikmund: jednou si pro přítelkyni do Velenic,přijel taxík, který poslalo OBB , z důvodu zpoždění vlaku z Vídně"

No, několikrát se tam stalo, že místo dvoufrekvenční loko (Taurus)nasadily OeBB jen jednosystémovou, (kterých maj hafo) a točí se pak ve Gmuendu.
Snad tam jednou (JPP) i někdo setrvačností k peronu do Velenic dojel - a zpátky ho logicky museli táhnout (což mohla být samozřejmě i prostá porucha loko).
Neděle, 04. prosince 2022 - 10:41:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3444
Registrován: 7-2017
Trať 225 Rantířov – Jihlava město
04. prosince 2022 08:55 Najetí lokomotivy do spadlého stromu a poškození trakčního vedení.
Provoz přerušen.
Zajištěna náhradní autobusová doprava v omezeném počtu.
- R 638: V úseku Jihlava – Kostelec u Jihlavy zavedena náhradní autobusová doprava.
- R 631: V úseku Kostelec u Jihlavy – Jihlava zavedena náhradní autobusová doprava.
- Sp 1906 Renesancv odřeknut v úseku Kostelec u Jihlavy – Havlíčkův Brod
- Os 18404 Sp 1907 Renesance Os 18404 - Náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Jihlava – Kostelec u Jihlavy.
SŽ předpokládaný konec omezení 4.12.2022 12:00, dle ČD 14:00
Neděle, 04. prosince 2022 - 11:21:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3445
Registrován: 7-2017
Trať 225 Rantířov – Jihlava město
SŽ předpokládaný konec omezení:4.12.2022 13:00
R 631 Rožmberk Kostelec u Jihlavy vlak 10:00+3/NAD 10:22+24, Jihlava NAD 10:42+24/vlak 10:46+20 [ok]
R 638 Rožmberk Jihlava vlak 09:41+8/NAD 10:30+50/Kostelec u Jihlavy NAD 10:54+57/vlak 10:59+61 [ko]
Os 18413 Jihlava NAD 10:45+8, Rantířov 11:01+12 zde NAD ukončena /vlak 11:03+14[ok]
Os 18406 také změna jako vlak pojede až do st. Rantířov. (předpokládané zpoždění z Kostelce cca 10'), skutečné +13 [ok]
Horší to bude s Sp 1907 Renesance. Oficiálně čeká v Jihlavě (od 10:28) na nějaký autobus. Neoficiálně již cestující odjeli předchozí NAD.
Neděle, 04. prosince 2022 - 13:22:21  
Administrátor
Číslo příspěvku: 75011
Registrován: 4-2003
Že (i) na Vysočině, to je smutné, ale tohle bude horší. [sad]

Trať č. 010
Název tratě: (Kolín - Česká Třebová)
Úsek: Choceň - Brandýs nad Orlicí - trať 010
Datum a čas: 04.prosince 2022 12:54 - 04.prosince 2022 16:30

Příčina mimořádnosti: porucha trakčního vedení

Opatření v dálkové dopravě:
Provoz přerušen.

Opatření v regionální dopravě:
Provoz přerušen.

Poznámka:
Porucha trakčního vedení.

Správa železnic pracuje na opravě poškozeného trakčního vedení. Termín ukončení mimořádnosti budeme průběžně aktualizovat.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Garfield
Neděle, 04. prosince 2022 - 14:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13566
Registrován: 10-2004
Ode dneška tam na pár dnů měla být hákovnice, takže hned první den zářez? [proud]
Neděle, 04. prosince 2022 - 14:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 5-2007
Kdepak dnes, Jihlava až do pondělích 12:00...[uhoh]
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/strom-lokomotiva-naraz-prerus eny-provoz-jihlava.A221204_095811_jihlava-zpravy_zdo