Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 20. 11. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 20. 11. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 18. listopadu 2022 - 19:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12752
Registrován: 4-2003
ak si všimnu vývěsky na internetu

Vy si jí všimnete na označníku - a stejně tak představa, že nic neviselo v Kouřimi a nikdo to tomu člověku neřekl je dost málo pravděpodobná.

A nezlobte se, ale mně z toho čiší akorát takový ty postoje strejců, co před změnou GVD naběhli ke Kyselovi do Hybernský a tam honem skoupili všechny možný KJŘ - aby bezpečně věděli, jak se třeba dostat do Kouřimi, kdyby tam zrovna chtěli za třičtvrtě roku úplnou náhodou cestovat. A to i době, kdy už existoval nějaký idosy.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 18. listopadu 2022 - 19:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 11-2021
JH: Jo,taky jsem notebook odlehčil o baterku. Ve vlaku jsou přece zásuvky.Ale ty stahovačky!
RŠ: fakt je, že papírovej JŘ jsem s nůžtičkama a lepidýlkem opatchovával ještě v době, kdy idos i káčko už dávno fungovaly, ale vytáhnout kursbuch a hledat bylo podstatně snazší, než připojovat notebook k telefonní síti.
Mladějov
Pátek, 18. listopadu 2022 - 19:44:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18692
Registrován: 3-2007
Nojo, holt ty problémy si někteří dělaj (a přímo vyráběj) sami [lol]

P.S.: Já jsem taky v lecčems docela konzerva, ale v životě by mne nenapadlo problémy a nepohodlí, co mám "s konzervou" svádět na všechno a všechny jiné, než na sebe.
Pátek, 18. listopadu 2022 - 19:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 12-2020
Aha, takže oni prostě nemůžou ten JŘ změnit k řádné změně (já se nebavil o výlukách) a přizpůsobit to cestujícímu. Naopak cestující se musí přizpůsobit momentálnímu hnutí mysli MD, kraje nebo já nevím ještě koho a povinně si pořídit všechny myslitelné vychytávky a platit si je, aby mohl normálně využívat VHD?
RadekŠ: Radku jste úplně mimo. K čemu mi jako bude, že až přijdu na nádraží, tak na vývěsce zjistím, že vlak kterým zrovna chci jet je zrušený nebo už jel, třeba o několik minut dříve?
U autobusu se to například nedozvím vůbec. Zrovna nedávno jsem na busové zastávce čekal na autobus, který následně jel o 20 minut později, protože byl zase nový jízdní řád. Všechny spoje překopané, informace žádná. a nebyl jsem rozhodne sám, kdo se takto nachytal. To je podle vás dobře?
Mladějov
Pátek, 18. listopadu 2022 - 20:38:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18696
Registrován: 3-2007
Víte, já VHD jezdím a to denně a rozumovat, jestli by měli a kdy nebo neměli měnit JŘ považuji za ztrátu času, protože to spojení budu muset stejně kontrolovat kvůli těm výlukám a xy jiných věcí, takže si stejně nepomůžu.
Už jsem vám to psal, no vy to (tradičně) neregistroval.

Stejně je to o tom, že je vám líto peněz za data.
A zase už jsem vám to psal - já třeba ráno snídám (nebo večer sedím u PC jako teď vy) a kouknu se, jestli mi to zítra (za chvíli) jede jako obvykle. Na to nepotřebujete data v telefonu, nicméně vám doporučuju si ty dvě stovky na tyhle případy ušetřit.
Budete mít zase o problém míň.
Pátek, 18. listopadu 2022 - 20:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 12-2020
Jo takže budu pouštět 150 x ročně počítač na 2 minuty. Ztráta času 300 minut, to se fakt vyplatí. Jasně, že je mi líto peněz za data a taky za zbytečnou el. energii. A teď si představte kolik času a energie to sežere, když takhle na ten Idos kouká denně 5 milionů lidí. Já myslel, že máme šetřit a ne plýtvat. Ale nandal jste mi to jako vždycky, můžete být spokojen.
Já myslel, že VHD je služba občanům. Dle vás evidentně ne.
Pátek, 18. listopadu 2022 - 21:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12754
Registrován: 4-2003
nemůžou ten JŘ změnit k řádné změně a přizpůsobit to cestujícímu

Jakýmu cestujícímu kolovrátku, vždyť tam podle svědků žádný lidi nejezdí.

Ten zbytek změn je většinou právě kvůli cestujícím.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Mladějov
Pátek, 18. listopadu 2022 - 21:32:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18697
Registrován: 3-2007
Já vám nepotřebuji nic "nandávat",naopak vy potřebujete pořád pičovat a čekáte, že tady budem pičovat s váma.
Tak nic nepouštějte, a stůjte pak na zastávce jako pyj - tedy pardon, jako ta dáma.
Pořád je to vaše volba, jak se postavíte ke světu - jako starej frustrovanej dědek, co mu všechno vadí, všeho je škoda, všechno stojí za hovno a jde do prdele, nebo si budete ten život užívat.

Víte, já onehdá slíbil tátovi, že pro něj přijedu na sraz důchodců jednoho velkého stavebního podniku kde dělal a potkal jsem tam jeho spolupracovníky, které jsem třeba znal z lyží z podnikové chaty, když jsem tam kdysi s rodiči jezdil, z pionýrského tábora a podobně.

Řadě z nich je přes osmdesát, jsou to starý dědkové (a báby), ale většinově pořád veselí a v dobré náladě, jezdí ještě na výlety , tak dvakrát ročně objednají autobus a ubytování a jedou se někam kouknout, večer posedí..a nemudrují, jak svět stojí za houno a jak je všechno drahé a pořád dokola.
Samozřejmě maj svoje problémy jako každý - finanční, zdravotní, třeba rodinné - ale uměj se taky pobavit, zatancovat si atd.

Mně to bylo velmi sympatické a věřím, že budu taky jednou takovej důchodce s přáteli a ne zahořklej dědek, kterým jste předčasně ve svých padesáti - a zbytečně.

Víte, ono kolenovrtství - a hlavně přístup k životu - je v hlavě, to je mentální záležitost.


A nějaké podsuvy, že dle mne není VHD služba občanům (proč? Protože paní nejel včera autobus?) jsou hloupé - já si jen dovedu poradit, vy umíte akorát celé dny na všechno pičovat - jste prostě fosil už v padesáti.
Zase jen a jen vaše vlastní volba, lenost, pohodlnost. To se nezlobte, ale tak to je - a budete furt nasranější a protivnější..[wink]

Já si třeba velmi rád čtu některé vaše reportáže třeba z důlních železniček Slovenska, na to jste dobrej, ale jinak mentálně za těma 80+ důchodcema z toho podniku, o kterém jsem mluvil.
Pátek, 18. listopadu 2022 - 21:40:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 12-2017
Martin zlivský:
Už jste si všimli, že některé osobáky od Peček nově nejedou až do Kouřimi, ale odstojí to v Bošicích?

Ano už od poloviny září. A také jsme si všimli, že došlo k posílení dopravy v úseku Pečky-Plaňany kde se nějaká veřejná doprava skutečně odehrává (hlavně Radim a Chotutice). Vše ostatní je o ničem. Takže za mne to dává smysl. Osekám vzduchovoziče, kde jezdí 0 max 2 lidi a posílím spoje tam, kde jezdí vyšší desítky lidí.

J.M.
Že je to pokus o další zvýšení nepoužitelnost je jasné
Ne nikoliv, nepoužitelnost vlaku do těchto končin trvá více jak 20 let.

Hlavně všechny změny dělat mimo pravidelný termín změny JŘ, aby si toho nikdo nevšiml
Však si toho taky nikdo nevšiml v celém Podlipansku, ano nekonají se žádné petice, žádné protesty, nikdo nepíše dopisy starostům na obec. Holt vlak nikoho nezajímá.

Ty tři páry v x co zůstanou, už opravdu smysl pro Kouřim mít nebudou.
Jo to jsou ty nejvytíženější. Někdy s tím jedou až 2 lidi[ok].
Pátek, 18. listopadu 2022 - 22:07:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318
Registrován: 9-2017
bandita:
Nic se nekoná, protože se koná studie řešení VHD kolem 012 zadaná krajem a v Podlipansku se tak logicky čeká na její výsledky [happy]
Sobota, 19. listopadu 2022 - 00:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27695
Registrován: 5-2002
RŠ: K čemu mi jako bude, že až přijdu na nádraží, tak na vývěsce zjistím, že vlak kterým zrovna chci jet je zrušený nebo už jel, třeba o několik minut dříve?
No v takovémto případě už fakt -gh-.
Jenže pokud jste opravdu oním pravidelným dojížděčem, kterým se tu neustále oháníte (jinak byste nemusel ten počítač zapínat 150x ročně, q.e.d.), tak takový případ může nastat jedině při vaší fatální nepozornosti - ona tam totiž musí být vyvěšena s určitým cca týdenním předstihem.

Radku jste úplně mimo.
Radek ne... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 19. listopadu 2022 - 06:27:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14539
Registrován: 4-2003
J.M.:Jo takže budu pouštět 150 x ročně počítač na 2 minuty. Ztráta času 300 minut, to se fakt vyplatí.

Tři sta minut je šest hodin, což je v počtu hodin za rok naprosté nic.

Ale zato jet na sjezdové lyžování do Špindlerova Mlýna z Prahy kombinací vlak/autobus, to se skutečně vyplatí [coze]. Dvě takové akce za rok a ušetřím si osm hodin času, když pojedu autobusem přímo z Prahy [biggrin].


Radku jste úplně mimo. K čemu mi jako bude, že až přijdu na nádraží, tak na vývěsce zjistím, že vlak kterým zrovna chci jet je zrušený nebo už jel, třeba o několik minut dříve?

Dodnes jsem nepochopil, proč se někdo tak zuřivě brání mít internet v telefonu [nene][biggrin]. Stačí mrknout na idos a vím, kdy vlak či autobus skutečně jede a jak velké zpoždění má. Nebo také že jede na čas. To je taková dobrá pomůcka, zejména, když se jede na výlet někam dál a nejezdí to už každou čtvrthodinu či půlhodinu. Kupodivu to šetří i čas a nervy [wink].

Přiznám se, že o tom, kdo je mimo mísu, mám poněkud odlišné mínění [wink].
Sobota, 19. listopadu 2022 - 06:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14540
Registrován: 4-2003
vojtasTS29:Nic se nekoná, protože se koná studie řešení VHD kolem 012 zadaná krajem a v Podlipansku se tak logicky čeká na její výsledky

Výsledky jsou předem známé: Vlak o Peček má smysl maximálně jen do Zalešan, dále ne. Tedy krom soboty a neděle od května do září, aby se neřeklo, že se kašle na turisty. Nic jiného tu nelze zjistit. Stejně tak nelze zajistit, aby kombinace vlak/vlak přes Pečky byla z Kouřimi do Prahy rychlejší než kombinace autobus/vlak přes Český Brod. Pochybovat o těchto záležitostech je to samé, jako pochybovat, zda 1 + 1 jsou skutečně 2 a zkoumat, zda to není třeba 11 [proud].
Sobota, 19. listopadu 2022 - 06:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14541
Registrován: 4-2003
bandita:Ne nikoliv, nepoužitelnost vlaku do těchto končin trvá více jak 20 let.

Jen dvacet let? Bych řekl, že vlak do Kouřimi lidé ignorují mnohem déle [wink].

Však si toho taky nikdo nevšiml v celém Podlipansku, ano nekonají se žádné petice, žádné protesty, nikdo nepíše dopisy starostům na obec. Holt vlak nikoho nezajímá.

Z dnešního pohledu vede trať bohužel úplně nesmyslně a nic se s tím nedá dělat [nene].
Sobota, 19. listopadu 2022 - 08:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12755
Registrován: 4-2003
Dodnes jsem nepochopil, proč se někdo tak zuřivě brání mít internet v telefonu.

No protože se to může.[wink] Stejně jako je možné vyluzovat ty zdejší litanie s tím že si z toho člověka spíš bude někdo utahovat, než aby to vzbudilo zájem či souhlas.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 19. listopadu 2022 - 08:52:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6903
Registrován: 12-2004
Jaký bude význam ježdění několika spojů vlaku na pole u Bošic místo konce v Plaňanech?
To je kvůli Zalešanům?


Protože tohle přímo v Bošicích je tam málo?
https://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/421/20221101/421_lin ka.pdf
Sobota, 19. listopadu 2022 - 09:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 12-2020
Mladějov: nebo si budete ten život užívat.
Zase jste nic nepochopil. Já si ten život užívám velmi dobře. Ale právě takové věci jako neustálé změny JŘ mi to užívání zhoršují. Tak mi vadí a stěžuju si na to. Co je tom divného?
Víte, ono kolenovrtství - a hlavně přístup k životu - je v hlavě, to je mentální záležitost
No to je zvláštní logika. Vy zastánce šetření ve VHD (vlaky a busy nesmí jezdit s pár lidmi) se mi snažíte namluvit, že když se stejně tedy neplýtvavě) chovám v osobním životě tak jsem podle vás kolenovrt. Takže když nemám všechny věci jako ostatní většina (byť jejich využití pro mě je velmi nehospodárné) tak tomu říkáte najednou ne odpovědný přístup k životu, ale kolenovrtství. To je zajímavá úvaha.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 09:06:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 12-2020
Hajnej: Jenže pokud jste opravdu oním pravidelným dojížděčem, kterým se tu neustále oháníte (jinak byste nemusel ten počítač zapínat 150x ročně, q.e.d.), tak takový případ může nastat jedině při vaší fatální nepozornosti - ona tam totiž musí být vyvěšena s určitým cca týdenním předstihem.
Opravdu? Například ze zaměstnání jedu po 18 hodině nebo ráno před 6.00, kdy je pokladna a čekárna ve stanici uzavřena a tedy k vývěskám se vůbec nedostanu. Tak nevykládejte zase hlouposti.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 10:15:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12758
Registrován: 4-2003
Ale právě takové věci jako neustálé změny JŘ mi to užívání zhoršují. Tak mi vadí a stěžuju si

Spoje do práce Vám jezdí furt stejně a to nám s Jarathem chcete namluvit, že ptpo ostatní =náhodný si z hlavy pamatujete jízdní řády PID v celým kraji??

To že se někdo ocitne při nějaký úplně náhodný cestě na vidrholci u nádraží v Bošicích a musí jít ve šlépějích husitů pěšky směrem ku Kouřimi - to bych čekal spíš u Štancla. Nebo ani to ne, i te by se dopředu podíval.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 19. listopadu 2022 - 10:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 12-2020
Spoje do práce Vám jezdí furt stejně a to nám s Jarathem chcete namluvit, že ptpo ostatní =náhodný si z hlavy pamatujete jízdní řády PID v celým kraji??
Na to Radku existuje taková knížka, jmenuje se jízdní řády ROPIDu a jsou tam obsaženy všechny tratě v kraji...A hledání v ní nestojí nic a je rychlejší než v mobilu.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 10:58:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 581
Registrován: 12-2017
vojtasTS29: protože se koná studie řešení VHD kolem 012 zadaná krajem a v Podlipansku se tak logicky čeká na její výsledky
aha, tak to jsem v klidu [proud].

Bram: Jen dvacet let? Bych řekl, že vlak do Kouřimi lidé ignorují mnohem déle
Tak ono za bolševika tam někdo jezdil, to zas jo. v 90tých letech to šlo do kopru a úplný zlom nastal v nultých letech, asi jako všude na tratích tohoto typu.

Zzz: Jaký bude význam ježdění několika spojů vlaku na pole u Bošic místo konce v Plaňanech?
To je kvůli Zalešanům?

Tak argument je zajíždění pro děti do Zalešan, Žabonos a Bošic a návoz/odvoz ze základky v Plaňanech. Ale nevím jestli fakt někdo jezdí. Hodně dětí z těchto končin vozí rodiče do školy přímo a žádnou VHD k tomu nepotřebujou. Jinak občas se nějaký pracující najde, kdo jede z těchto končin vlakem, ale jsou to jednotky lidí, žádné vysoké desítky.

Bus linka 421 je zavedena pár let, určená hlavně pro návoz do Kolína což opět dává smysl (studenti) a tím pádem využití vlaku v Bošicích od zavedení linky 421 kleslo na úplné minimum. Ale možná si toho na dráze nikdo nevšiml a proto to zajíždění 810 až do Bošic [happy].
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 10:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18704
Registrován: 3-2007
>hledání v ní nestojí nic
[lol]
Už zase..a je taky zadarmo, co?

Jenže tam nemáte ty změny - o kterých tady pořád troubíte [crazy]
Podruhé: Mně by taky vyhovovalo měnit JŘ jednou do roka - ale prostě to tak není, tak se umím zařídit jinak (a nepíšu o tom tady brečlavé litanie).

To je zas a pořád o tom mentálním přístupu.
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 11:09:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18705
Registrován: 3-2007
bandita:
"a tím pádem využití vlaku v Bošicích od zavedení linky 421 kleslo na úplné minimum. Ale možná si toho na dráze nikdo nevšiml a proto to zajíždění 810 až do Bošic [happy]."

Spíš na ROPIDu, ne?
(smajlík vidím)
Sobota, 19. listopadu 2022 - 11:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 12-2020
Mladějov: Podruhé: Mně by taky vyhovovalo měnit JŘ jednou do roka - ale prostě to tak není, tak se umím zařídit jinak (a nepíšu o tom tady brečlavé litanie).
Takže vy se mnou vlastně souhlasíte, ale musíte si do mě kopnout, že? Když mi něco nevyhovuje a napíšu to, tak podle vás jsou to brečlivé litanie. No dobře je to váš názor. Pak ovšem nevím proč ty mé údajné litanie neignorujete a stále vás něco nutí na ně odpovídat.
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 11:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18706
Registrován: 3-2007
Víte, to je o míře.
Když nám to povíte jednou, pak podruhé o nějaké paní (co jí to ani nijak nezměnili, jen byl svátek), tak OK.
Ale mít to jako flašinetové téma je už dost nudné, tuplem když pak sháníte všechny možné důvody, proč ten problém nemůžete a nechcete vyřešit - napřed protože nemáte internet v mobilu, pak že je to drahé, doma se na to kouknout nemůžete, protože to byste plýtval energií..

Nejvíc ušetříte energie, když si necháte předepsat od doktora třeba prášky na spaní a vezmete si je najednou [biggrin]


Neignoruji to proto, protože jednak píšete pořád totéž a jednak s omezeností se má bojovat.
A jednak (asi marně) věřím v lidi a tedy i ve vás, že třeba něco pochopíte a nebudete maličkostem, jako je se před cestou kouknout do idosu, věnovat tolik energie k omílání, proč to nejde a nejde a nejde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 19. listopadu 2022 - 11:45:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16370
Registrován: 12-2007
došlo k posílení dopravy v úseku Pečky-Plaňany kde se nějaká veřejná doprava skutečně odehrává (hlavně Radim a Chotutice). Vše ostatní je o ničem. Takže za mne to dává smysl. Osekám vzduchovoziče
Smysl by v tomto kontextu dávalo leda tak to, co bylo plánováno původně - s jediným vozem vyjezdit vše v relaci Pečky - Plaňany zast.; zbylou část odstřelit.

Takhle je to podivný kočkopes s "nedojetím ty 3 km na okraj Kouřimi" a namísto o to delšího prostoje vozu + strojvedoucího v poli za Bošicemi.
--------------------------------------

Technická poznámka k mému předchozímu zdejšímu příspěvku: přefakturace za spoje na t-124 samozřejmě probíhá opačným směrem, a to Ústecký kraj vůči Středočeskému kraji. Tzn. tam dojde (na základě zájmu/žádosti Středočeského kraje) o odpřefakturování Ústeckého kraje vůči kraji Středočeskému (ne naopak, jak jsem chybně napsal).

(Mmch. o to víc zůstanou Ústeckému kraji viset na krku fixní náklady, když podíl km vztažený na Středočeský kraj se znatelně sníží - ?)

Když nám to povíte jednou, pak podruhé o nějaké paní (co jí to ani nijak nezměnili, jen byl svátek),
Nesměšujete dohromady J. M. a Fanyho?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 11:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18708
Registrován: 3-2007
Máte pravdu - oni jsou oba pánové svými vnějšími projevy dost podobní a tak jsem to omylem připsal panu J.M., pardon.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 12:42:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12760
Registrován: 4-2003
existuje taková knížka, jmenuje se jízdní řády ROPIDu a jsou tam obsaženy všechny tratě v kraji...


Většina lidí nepoužívá žádnou knížku a než někam ad-hoc jede, tak se prostě podívá na internet.

Mně je jasné že "to máte jinak", a je to Vaše věc. Ale ta většina se Vám prostě nebude přizpůsovoat či brát ohled.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 19. listopadu 2022 - 12:46:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27698
Registrován: 5-2002
JM: kdy je pokladna a čekárna ve stanici uzavřena a tedy k vývěskám se vůbec nedostanu
V tom případě napište "obálce" stížnost, ať to ta stanice kouká vyvěsit i venku.

ML: doma se na to kouknout nemůžete, protože to byste plýtval energií
Zajímavé je, že na vytisknutí toho JŘ se podle JM nejspíš žádná energie nevynakládá...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 12:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18710
Registrován: 3-2007
Ani ne - ono mu nejde o energii, ale akorát o vlastní kapsu.
Prázdné vlaky jsou plýtvání násobná a ty naopak vyžaduje (viz diskuse o zastavených cancourech ala Trhový Štěpánov a Boreckém, co mu už zřejmě ve kštici rostou čertí rohy - ďábel sám..)
Sobota, 19. listopadu 2022 - 13:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 12-2020
Hajnej: V tom případě napište "obálce" stížnost, ať to ta stanice kouká vyvěsit i venku. Tak podle vás si mám stěžovat, podle Mladějova si zase stěžovat nemám a mám se přizpůsobit. Tak se asi budu muset rozdvojit....
Já si s prominutím budu stěžovat radši na ty neustálé změny mimo termín změn jízdního řádu, to je totiž prapůvodní příčina všech těchto potíží.
RadekŠ: Většina lidí nepoužívá žádnou knížku a než někam ad-hoc jede, tak se prostě podívá na internet.

Mně je jasné že "to máte jinak", a je to Vaše věc. Ale ta většina se Vám prostě nebude přizpůsobovat či brát ohled.

Vždyť já jim ten internet neberu, tak mě zase neberte ten JŘ. Proč teda máme ty dva termíny změny JŘ, když se jízdní řád mění nestále? Nikdo nechce aby se mi většina přizpůsobovala, ale brát ohled na druhé by bylo dobré. Když se všechno tlačí na sílu, tak to dopadá jako teď, kdy politikům (prý demokratickým) už skoro nikdo nevěří.
A k Boreckému, když si o to koledujete. Co si mám myslet o člověku, který nejdřív halasně vysílá zprávy o tom, že současný systém Integrované dopravy v Středočeském kraji nelze finančně utáhnout a přitom stále zavádí další a další nevyužité autobusové linky (i mimo náhrady vlakových linek) a pak ohlásí, že na málo vytížených tratích nahradí 810 a 814 za ojetiny, jejichž provoz ovšem bude stát násobně víc?
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 14:03:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18712
Registrován: 3-2007
>A k Boreckému, když si o to koledujete.

No - asi jste si nevšiml, že já aktivity p. Boreckého ani jeho tady nikdy nehodnotil, upřímně, mně je volnej stejně jako jeho předchůdci, kteří prostě jako politici musej lidem něco slíbit a něco dát - třeba ty lepší motoráčky, protože výhoda, že železniční vozidlo vydrží třeba 50 let, je z hlediska morální životnosti (jestli víte, co to je) spíš nevýhodou.
Autobus vydrží v průměru tak deset let a pak se cestující zase dočkají něčeho nového.
A jestli se zruší provoz na pár tratích, kde jezděj jen jednotky kusů a ta trať nemá žádný dopravní význam, tak je to jen dobře, protože ty peníze zbydou na něco jiného.

Ono je to totiž ve skutečnosti o hodně složitější, než to vidíte vy, jednodušší ultras - třeba s tou ekologií: Když budu investovat do úzkých míst naší žel. sítě, abych tam provezl více nákladních vlaků po celý den bez mnohahodinového čekání, tak pro tu ekologii udělám násobně víc, než udržováním nějaké lokálky, co v ní dnes jezdí 0-5 lidí (a tedy i provoz toho šukafonu je násobně neekologičtější, než ty lidi dopravit jinak, o penězích do údržby trati nemluvě.

Ale to vy stejně nepochopíte a pochopit ani nechcete.
Včetně vaší tradiční představy, že stát "peníze prostě má" a že jen záleží, na co je přiklepne.

Jinak já jezdím léta pravidelně po 212, šukafony tam jezděj ve výhradní dopravě (kromě letních "kácováků") od grafikonu 1983/4, začátky byly o dva roky dříve, takže minimálně 40 let a výhled na změnu v nedohlednu - možná 2029, až bude končit smlouva s ČD a přimějí se tam nasadit něco jiného, nebo to získá jiný dopravce. Takže na "plýtvání" nasazením modernějších vozidel mám svůj názor - šukafon už je hodně za zenitem a toleroval bych ho někde na tratích do půlhodiny cesty - takové Kralupy-Velvary třeba.
Ale jezdit s tím na ramenech ala Pacifik - dříve Čerčany-Havl.Brod (120km?) nebo dnes do Ledče dvě a půl hodiny i víc..fakt ne.
A nevěřím, že to nějaký Borecký změní k lepšímu.

Víte, ono pokud eko, tak ta železnice potřebuje neztratit především lidi, co s tím cestují denně
- do práce, do školy. A jen povzdech dědy, co veze vnoučata na Šternberk - no vida, já tím jezdil před čtyřiceti lety do Sázavy do školy - je docela deklasující.
Železnice nemůže být muzeum v přírodě - to s ní budou jezdit akorát režisti a důchodci, co to maj (skoro) zadarmo.

Tady si to hromada lidí transformuje do potřeby mít zábavu na sobotní výlet - a to je trochu drahá sranda, když započítáte peníze do údržby jak trati, tak potřeby vozidel.

No, myslím, že to píšu stejně zbytečně.
Pikehead
Sobota, 19. listopadu 2022 - 14:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8983
Registrován: 3-2007
J.M.:
"Když se všechno tlačí na sílu, tak to dopadá jako teď, kdy politikům (prý demokratickým) už skoro nikdo nevěří."
Co se tlačí "na sílu"? Změna jízdních řádů na Kouřimské trati? A "nikdo nevěří" je přesně kdo - čeští nenažraní důchodci, kteří už nevědí co by, tak šíří blbosti a nenávist?
J.M.:
"další a další nevyužité autobusové linky (i mimo náhrady vlakových linek)"
Těmi "dalšími a dalšími linkami" se snaží do dalších oblastí dostat standard obslužnosti, který mají sídla na dráze. V některých civilizovanějších krajích (třeba JMK) to nastalo už od dekádu, dvě dříve.
A chápu, že jako drážnímu režistovi vám jsou tato místa u prdele, ale prostě i tam žijí lidé (napříkald já) a kraj by měl mít nějaký standard který nevychází jen z toho, že přes sídlo vede náhodou hlavní silnice nebo lokálka.
J.M.:
"a pak ohlásí, že na málo vytížených tratích nahradí 810 a 814 za ojetiny, jejichž provoz ovšem bude stát násobně víc?"
Ojetiny (Desiro, Regoshuttle) jsou nízkopodlažní, možná i klimatizované a mají výrazně lepší jízdní vlastnosti než deriváty 810. Ojetiny kupuje proto, že vlak o velikosti regioshuttle se nevyrábí a kolikanásobně víc to bude stát zatím nikdo neví - pokud ojetiny dnes umí provozovat několik zdatnějších krajů, není důvod proč by je nebyl schopný zaplatit kraj středočeský.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 14:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27702
Registrován: 5-2002
JM: Já si s prominutím budu stěžovat radši na ty neustálé změny mimo termín změn jízdního řádu
Na změny vyplývající ze změny koncepce dopravní obslužnosti nebo změny v důsledku stavebních výluk?
Na ty první bych si stěžoval taky, ale bez těch druhých bychom se daleko nedostali.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 14:26:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18713
Registrován: 3-2007
To už jsem mu psal..vyignorováno.
Jinak si všimni, že jsou to u něho a jemu podobných vždycky nějaké nekonkrétní stížnosti - protože je to možná třeba taky trochu nebo úplně jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Sobota, 19. listopadu 2022 - 14:46:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 3-2010
Pikehead: jen klid s těmi důchodci, když jsme chodili do školy, tak byli v produktivním věku a svými daněmi nám to platili, trochu účty by vážně neuškodilo .
Pikehead
Sobota, 19. listopadu 2022 - 15:11:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8985
Registrován: 3-2007
Určitě takoví nejsou všichni, ale u části (doufejme malé, ale s prominentní viditelností na internetu) je nenažranost značná, založená na absenci jakýchkoliv hodnot kromě "měl bych se mít výrazně líp a někdo by to měl zařídit", ideálně je to vylepšené o nějakého nepřítele, proti kterému se i na sklonku života musí bojovat.

Viz "na sílu", "tzv. demokratický" - to je strašný... Co chtějí, pohádkáře typu Orbán/Babiš/Mečiar?
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 15:16:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18715
Registrován: 3-2007
Piku, mýlíš se ve věku - pan J.M. není doochodce, jemu je tak mezi 50 a 55, on jen svými názory působí jako minimálně o dvacet let starší.
Stejně jako třeba Fany a další "stojítozahovňáci".
Sobota, 19. listopadu 2022 - 16:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 12-2020
Pikehead: Těmi "dalšími a dalšími linkami" se snaží do dalších oblastí dostat standard obslužnosti, který mají sídla na dráze. V některých civilizovanějších krajích (třeba JMK) to nastalo už od dekádu, dvě dříve.
A chápu, že jako drážnímu režistovi vám jsou tato místa u prdele, ale prostě i tam žijí lidé (napříkald já) a kraj by měl mít nějaký standard který nevychází jen z toho, že přes sídlo vede náhodou hlavní silnice nebo lokálka

Plácáte nesmysly. Já vůbec nebydlím u dráhy, a ty nové busové linky u nás jezdí úplně prázdné. Nejsou totiž ve směru do Prahy, kde je interval 60 minut i o víkendu, ale prostě jinam, kam nikdy bus o víkend nejezdil. Ale já proti těm novým linkám nic nemám, ale proč p. Borecký pak pláče, že to nedokáže ufinancovat? Já když něco nedokážu ufinancovat a vím, že na to nebudu mít, tak si to nekoupím.
Mladějov: další "stojítozahovňáci". Já zapoměl, že se máme stále líp. Jen všechno zdražilo za rok o 100% a úspory ztratily 20% hodnoty, ale máme se stále lépe. A vy ještě máte tu drzost si to chválit a toho kdo s vámi nesouhlasí dehonestovat. Uvědomte si, kde ekonomicky jsme. Podívejte se na výšku našich dluhů, skoro všechno už jede na dluh. Když nemám na 810, těžko můžu kupovat něco na provoz dražšího, jen kvůli nízkopodlažnosti.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 18:06:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12761
Registrován: 4-2003
dráhy, a ty nové busové linky u nás jezdí úplně prázdné. Nejsou totiž ve směru do Prahy, kde je interval 60 minut i o víkendu, ale prostě jinam, kam nikdy bus o víkend nejezdil.

Teď už lžete.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Sobota, 19. listopadu 2022 - 18:37:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12171
Registrován: 5-2002
Já bych k té diskuzi trošku přidal...

Uvědomujeme si vůbec, že zde nejde o ty extra prdelní lokálky, kde dvacet let nikdo nejezdí, ale že jde o tratě podstatně důležitější, které jsou držené při životě prakticky jen rozvozem školáků?

Například Nymburk - Jičín, Dolní Pacifik od Vraného do Čerčan, Horní Pacifik od Sázavy výše, Kolín - Ledečko, Kutná Hora město - Zruč, Čáslav - Třemošnice?

Tam všude již jsou frekvence na sólo 810, občas v ranní špičce to je o trošku plnější.

A podívejme se třeba na Nymburk - Jičín, jak se pěkně klikatí...
Mám hrůzu z názorů šotoušů a jim na roveň postavených, že to přece opravíme, vytuníme, dáme nástupiště 550 mm, podchody, zvýšíme rychlost až na 95 km/h, dáme nová, kapacitnější vozidla s obrovskou žravostí a po skončení celé akce budeme jezdit o tři minuty rychleji a nejenom, že to bude stát 5 miliard, ale my na to budeme i nadále provozně doplácet násobně více, než bychom museli. A k tomu si ještě pořídíme něco, co musíme 40 let pracně udržovat místo toho, abychom si mohli koupit něco, co za 8 - 10 let prodáme na východ a můžeme si koupit zase nové, moderní...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 19:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16371
Registrován: 12-2007
Nymburk - Jičín, Dolní Pacifik od Vraného do Čerčan
(...)
A podívejme se třeba na Nymburk - Jičín, jak se pěkně klikatí...
(...)
přece opravíme, vytuníme, dáme nástupiště 550 mm, podchody, zvýšíme rychlost až na 95 km/h


- Vrané - Čerčany už je, v rámci možností, "vytuněno" (snad vyjma výh./žst. na Svárově umožňující bezprostojové vedení vlaků z Prahy až do Čerčan). A obešlo se to bez podchodů.

- Na t-061 již zrychlení proběhlo (a žádných 5 mld. to nestálo); další zrychlení by bylo možné při zespěšnění přinejmenším části vlaků tak, aby zastavovaly jen ve významných sídlech. A i tam by se modernizace obešla bez podchodů.

- Ano proč to nepřiznat: ze zmiňovaných tratí má t-236 mj. nepříliš vhodně umístěná nádraží v Ronově/Žlebech, takže čistě z hlediska "obsluhy do Čáslavi" by to tam asi lépe obsloužil autobus (zejména když by pak pokračoval z Třemošnice přímo až do Chrudimi).

- 3 min. časové úspory za investovaných 5 mld. Kč je hooodně přitažené za vlasy; takto mizerný poměr cena-užitek nevyšel snad nikde.

A k tomu si ještě pořídíme něco, co musíme 40 let pracně udržovat místo toho, abychom si mohli koupit něco, co za 8 - 10 let prodáme na východ a můžeme si koupit zase nové, moderní...
A to nové, moderní nebude potřeba "pracně udržovat"?

Jen všechno zdražilo za rok o 100% a úspory ztratily 20% hodnoty, ale máme se stále lépe.
O 100 % rozhodně všechno nezdražilo (jinak by ta inflace činila 100 %, přeci).

Před rokem (tzn. než ta inflace začala) byste tedy byl spokojen?

Podívejte se na výšku našich dluhů, skoro všechno už jede na dluh. Když nemám na 810, těžko můžu kupovat něco na provoz dražšího, jen kvůli nízkopodlažnosti.
Trochu něco jiného je státní dluh vs. "skoro nedluh" krajů zajišťujících provoz (nejen) těch 810.
Mmch. přinejmenším Regionovy jezdí už skoro všude.

Ale pokud i to je problém, tak holt ten nízkopodlažní autobus lze obvykle zajistit levněji.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 19:19:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 12-2020
O 100 % rozhodně všechno nezdražilo (jinak by ta inflace činila 100 %, přeci).
Teoreticky máte samozřejmě pravdu. Ale to co já nejvíc platím a používám (potraviny, energie apod. ) tak tam většina věcí opravdu o 100 procent. Jistě spousta věcí o méně, jenže ty většinou nekupuji.
Před rokem (tzn. než ta inflace začala) byste tedy byl spokojen? Ano. Ale já obecně nemluvím o sobě. Já mohu být spokojen i teď, ale k zhoršení životní úrovně došlo a ještě dojde skoro u všech lidí a to o hodně. To je prostě pravda.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 19:23:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15144
Registrován: 5-2004
na nymburk jicin byl leta letouci na hovno grafikon protoze hniti v kopidlne smer jicin. Tomu se snazil vyhnout kdekdo.

Spesnaky by mely projet co? Ja ze krom Jiqe kde se stejne projizdi byva frekvence poruznu a dle denni doby vsude. Jeste snad Stary Misto je jalovy. Ale pri zastavkach na znameni je rozdil minimalni a hlavne by se to stejne odstalo na krizovani.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 19:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15145
Registrován: 5-2004
On je to komplex duvodu proc lidi utikaji z vhd. Od nespolehlivosti dane ostrymi prestupy a obraty v siti kde je permanentne a dlouhodobe neco rozkopany pres ruseni okrajovych spoju cimz ubydou lidi i v tom zbytku po drahy a neprehledny tarif.

Kdyby to bylo o rychlosti tak regionalnim busem nejede nikdo.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 20:26:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27704
Registrován: 5-2002
JM: Uvědomte si, kde ekonomicky jsme.
Zdaleka ne v takové [zadnice], jak si někteří nespokojenci myslí...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 19. listopadu 2022 - 20:53:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 12-2020
Tak jasně, proti Rumunsku nebo Ukrajině jsme na tom ještě výborně. Bude hůř.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 21:30:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6905
Registrován: 12-2004
J.M. Tak nakoukněte k vašemu oblíbenému vůdci Orbánovi aspol, jak se jim daří.......
Sobota, 19. listopadu 2022 - 21:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 12-2020
A na tuhle blbost jste zase přišel jak? Že jsem jako letos po několika letech byl týden v Maďarsku, tak jsem příznivcem Orbána? Můžu vás ubezpečit, že o politické scéně v Maďarsku nevím vůbec nic, tudíž o fandění někomu nemůže být vůbec řeč.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 21:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6906
Registrován: 12-2004
JM: Tak to se omlouvám, to byl jiný zastánce lokálek.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 21:49:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12172
Registrován: 5-2002
ad David: Ale pokud i to je problém, tak holt ten nízkopodlažní autobus lze obvykle zajistit levněji.

Vy jste ty citace nějak pomíchal, zdaleka ne všechny jsou ode mě...

Jinak za důležité považuji si uvědomit, že my dnes tam, kde vedou cestujícími málo využívané tratě vydáváme prostředky dvakrát. Jednou na autobusy, podruhé na vlaky.
Kdybychom toto dokázali soustředit do jedné úrovně (autobusy), umožnilo by nám to za podobné peníze udělat plošnou obsluhu území na úplně jiné úrovni i včetně spěšných autobusů...

A tunění tratí z cestovní rychlosti 40 km/h na 46 km/h bychom si mohli vynechat a pokochat se můžeme vyrazit o víkendu s KŽC... Ostatně "tunění lokálek" nastalo hlavně pro potřebu utratit evropské peníze v době, kdy nebyly připravené velké projekty.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Mladějov
Sobota, 19. listopadu 2022 - 21:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18722
Registrován: 3-2007
>Kdybychom toto dokázali soustředit do jedné úrovně (autobusy), umožnilo by nám to za podobné peníze udělat plošnou obsluhu území na úplně jiné úrovni i včetně spěšných autobusů...

Pakliže ty ušetřené peníze nezmizí úplně jinde ve státním či krajském rozpočtu [wink]
Sobota, 19. listopadu 2022 - 22:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 12-2020
A řidiče na spěšné busy seženete kde? Pokud vím tak všude naříkají, že jich tisíce chybí a ti stávající mají šílené přesčasy. Od nás třeba ty ,,spěšné busy" jezdí už dvacet let. Zpočátku měly jízdní dobu kolem 20 minut, teď jedou většinou 35 minut 15 km. Čili průměrná rychlost ani ne 30 km/h, horší než lokálka.
Sobota, 19. listopadu 2022 - 22:30:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16373
Registrován: 12-2007
A tunění tratí z cestovní rychlosti 40 km/h na 46 km/h bychom si mohli vynechat a pokochat se můžeme vyrazit o víkendu s KŽC
srov. s
zvýšíme rychlost až na 95 km/h, dáme nová, kapacitnější vozidla s obrovskou žravostí a po skončení celé akce budeme jezdit o tři minuty rychleji a nejenom, že to bude stát 5 miliard

Aneb na eventuální "revitalizaci ve stávající stopě" nadávat tím, že zvýšení cestovní rychlosti bude příliš nízké; do velkorysejší modernizace kopat tím, že to bude příliš drahé.

Jiný pohled na věc zrovna v relaci Nymburk - Jičín může namítnout, že dlouhodobým cílem by měla být mj. elektrizace tratě se vznikem páteřních Sp Praha - Nymburk - Jičín(sko), v úseku Praha - Nymburk jedoucích pokud možno v prokladu s hradeckými R (a tím jim ulehčujícími).

A neřešit ani tak "kolik cestujících v Os-061 jede dnes" (mmch. pokud je číslo nižší, tak o to lépe by mohlo vyjít ekonomické hodnocení "nárůst počtu cestujících vlivem modernizace") jako "jaký je reálný přepravní proud v relaci Jičínsko - Praha/jiné relevantní části středních Čech, realizovaný nyní byť po silnici; a jakou část z něj může převzít v hlavním přepravním směru dostatečně rychlá železnice".

(Jo, na rozdíl od tratí typu KH - Zruč a řady dalších, kde ta dostřednost ve směru do Prahy a vůbec potenciál růstu ani moc není.)

Kdybychom toto dokázali soustředit do jedné úrovně (autobusy), umožnilo by nám to za podobné peníze udělat plošnou obsluhu území na úplně jiné úrovni i včetně spěšných autobusů...
Na některých místech možná; nicméně Praha - Vrané - Čerčany a t-061 IMHO do této kategorie nepatří. Ty naopak umějí být páteří i vůči návazným bus-linkám.

Ostatně "tunění lokálek" nastalo hlavně pro potřebu utratit evropské peníze v době, kdy nebyly připravené velké projekty.
Mj. "lokálek" jako Klatovy - Železná Ruda, Zastávka - Třebíč, Stará Paka - Liberec či Bludov - Hanušovice - Lipová Lázně.
Kdy nebyl připraven "velký projekt" typu odsunu brněnského nádraží, že.
Neděle, 20. listopadu 2022 - 01:58:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 525
Registrován: 2-2018
David: Mj. "lokálek" jako Klatovy - Železná Ruda, Zastávka - Třebíč, Stará Paka - Liberec či Bludov - Hanušovice - Lipová Lázně. Kdy nebyl připraven "velký projekt" typu odsunu brněnského nádraží, že.
Nebo taky lokálky na Mšeno či do Lužce n/Vlt., pokud by v jejich frekvenci byl každému cestujícímu, po dobu následujících cca čtyřicet let zaplacenej taxál, vyšlo by to lacinější… Mám i svoje mínění o reko trati do Třemáku, tam se to dá okecat aspoň silnou nákladní vozbou.

Petr_Š. + ost. to vidí normálním pohledem. Pokud se součet nutných prostředků na provoz vlaků vč. údržby u pravěký lokálky, která má stanice/zastávky většinou v úplný [zadnice], použije na nákup např. midibusů (Iveco/SKD), údržbu a samozřejmě i provoz, určitě to vyjde levněji a může to vozit cestující až ke dveřím jejich domovů. Teď (v aktuálních povětrnostních podmínkách) jít na zastávku v Bežerovicich nebo na nádraží do Bošic je pecka [ok]. To chceš [jidlo]!
[crazy][crazy][crazy]
Neděle, 20. listopadu 2022 - 06:30:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 12-2007
Mám hrůzu z názorů šotoušů a jim na roveň postavených, že to přece opravíme, vytuníme, dáme nástupiště 550 mm, podchody, zvýšíme rychlost až na 95 km/h, dáme nová, kapacitnější vozidla s obrovskou žravostí a
A ja mám hrôzu z toho, že keď to vytuníme, tak tam necháme 40 km/h a šukafon…
Neděle, 20. listopadu 2022 - 10:16:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16374
Registrován: 12-2007
Nebo taky lokálky na Mšeno či do Lužce n/Vlt.
Nikoliv - tam nešlo o "revitalizaci" placenou z eurofondů, ale o provedení běžné opravy (první případ), resp. úprav spjatých s investicí do vodních cest (druhý případ).

Mmch. ty p. Šimralem zmíněné spěšné autobusy by měly/neměly vyšší cestovní rychlost než 46 km/h?
A v nich by ve větší míře jezdily i jiné skupiny lidí než školáci (+ eventuálně důchodci), na rozdíl od tratí i (prý) typu t-061?

P. S. Zrovna víkendové rychlíky/motoráčky KŽC (ale i kdyby ČD) dávat za příklad "projetí se"... Jeden z neméně efektivních provozů o "jednom spoji tam a druhém zpět", dlouhý prostoj vozidel i personálu na konečné; do určité míry duplicita s pravidelnými celoročními spoji (i když holt jejich cestovní rychlost není vyšší než 46 km/h)...
Neděle, 20. listopadu 2022 - 16:46:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 3-2010
Tratovak: Přesně tak, ta trať o který mluvíš i budu mluvit já, se nachází mezi městem s chemickou tradici 5. Největším městem ve Středočeském kraji hned po Kolínu a městem ležícím na koridorizovane (v součastnosti) trati. Borecký si ji projel ve špičce a nejvytíženější sukafon (indický vlak) měl okolo 100 lidí, však za chvilku vylezou výsledky.. I bez zvyšování rychlosti velmi dobře , navíc to pátý město bude brzy třetí.. Dana trať dle sčítání o kterém mluvím je na tom asi 3x lépe než např. to rať 070 ( Vsetaty-Mlada Boleslav) .. Přeji příjemnou zábavu...[happy]
Neděle, 20. listopadu 2022 - 16:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 11-2021
JM: kdybych na to mockrát nenarazil, že červnovej visí v květnu, školní 28. srpna (taky svého druhu svátek) a vánoční na Lucii, tak bych se moh' divit, kdyby nebyly ve zvyku výlukáče a koronáče. Jenže to všechno je. A když od počtu cestujících v posunutém spojí odečtu ty, kteří to vědí, protože do idosu čumí furt qůli cestování koření a babky v šátku, co jim to řekne řidič/průvodčí zbydou mi akorát ti, kteří změnu připustí jen k řádnému termínu a holt to zbytečný ježdění chtěj platit. Podotýkám že ze společnýho,aby si sami ušetřili ten voser s idosem.
Neděle, 20. listopadu 2022 - 16:54:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 526
Registrován: 2-2018
Tratovak: [ok] Přesně tak, jen v roce 2034, už bude mít možná klimu a Wi-Fi 😂😂😂.
[crazy]

David: Cestovní rychlost bude +/- podobná, rozdíl je v návazných docházkových vzdálenostech, které je potřeba připočítat a onen čas je klíčový. Třeba Kanina nebo Žlebské Chvalovice, kde použitelnost vlaku je minimální a midibus to dá až před barák. Ale je pravdou, že řádně zkurw*t se dají i linky autobusových spojů. Např. Svoboda n/Ú. (kdysi Trutnov) - Pec p/S - Malá Úpa a teď už i Jánky, kde se stal autobus pro denní dojíždění nepoužitelný… Nebo oblast kolem Kutné Hory a Čáslavi, kde o víkendu nejezdí vůbec nic a třeba ze Sv. Kateřiny musí lidi, buď pěšky do Hory nebo opět pěšky na vlak do Záboří, protože autobus žádnej nejede. V tom má zase vlak (nejen do Třemošnice) velkou výhodu - kolem Žlebů a Ronova n/D. o víkendu též autobusy nejezdí…