Diskuse » Železnice » Sny s železniční tématikou » Archiv diskuse Sny s železniční tématikou do 25. 6. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Sny s železniční tématikou do 25. 6. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 18. února 2018 - 21:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 9-2003
Tak já mám doma to samé za zesilovače, gramofony, magnetofony. Ženské prostě koníčky nechápou.
NOBLE BRICKS
Neděle, 18. února 2018 - 22:19:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Ženy sice koníčky nechápou, stejně jako nechápou třeba jaký je pořádně se podrbat na koulích [biggrin], nicméně moudrá žena vhodný koníček svého muže podporuje, zejména jedná-li se o takový koníček, který onoho muže v očích ostatních samic činí zcela nepoužitelným. Nejlépe se v tomto směru osvědčuje železniční modelářství [biggrin]
Pondělí, 19. února 2018 - 00:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15804
Registrován: 5-2002
Sa: který onoho muže v očích ostatních samic činí zcela nepoužitelným
Jojo, je zajímavé poslouchat slezinu samiček, jak se předhánějí v tom, čí starej je víc k ničemu.
Ze stejného důvodu naopak přes svými manželi vyzdvihují výhody ostatních manželů, aby tomu svému snížili představy o jeho šancích u jiných samiček.
Úterý, 20. února 2018 - 15:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2474
Registrován: 9-2003
Asi že jsme se tady o tom bavili, tak to v noci na dnešek přišlo: Potřeboval jsem přejet z polňačky křížem přes hlavní na jinou polňačku. Zastavil jsem před hranicí, důkladně se rozhlédl, po hlavní široko-daleko nic. Šlápnul jsem na plyn a když jsem byl uprotřed, se na hlavní zhmotnilo bílé BMW X1 (pravděpodobně diskutéra AllForOnepnzs z diskuse "GVD platný a připravovaný" [rofl] ) a řítilo se na mne. Šlápl jsem na plyn ale auto se počalo plahočit přes silnici hlemýždí rychlostí. Inu, dopadlo to dobře, bavorák projel těsně za mou prdelí, ani mě neštrejchl [biggrin] . Ale vzbudil jsem se v pět a už jsem nedospal.
NOBLE BRICKS
Úterý, 20. února 2018 - 16:23:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 11-2012
Já se zase včera díval na obrázek M1 v metrodiskuzi a ihned se mi zdálo o tom, že v Praze na Céčku jezdí i samostatné vozy v barvách M1, ale na pásech. Vypadalo to, jako kdyby tam místo podvozku pod kabinou čouhalo Bévépéčko, takže kromě chlóru musí do přerovského bazénu dávat i něco silně halucinogenního...
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Sobota, 17. března 2018 - 11:48:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 936
Registrován: 10-2012
Ve snu jsem si v zdejší diskuzi prohlížel fotografie z vozovny Motol, kde byly fotografie na sebe namačkaných tramvají v depu,kvůli nedostatku místa.Na jedné fotce kdosi zavíral venkovní vrata natěsno k tramvaji s čelem typu T3, a byl popisek u fotky- Martine,pojď do toho! Později jsme se v tom snu ocitli s mojí matkou ve vozovně Motol, matka řešila, proč neposunou zadní zeď dál k nám do místnosti ,aby nebyly tramvaje v depu tolik namačkaný.Zadní zeď tvořila zeď papundeklů, škvírama jsem koukal do toho depa říkám matce,že posunout toto nemá smysl,že stejně už dál nejsou koleje.Dveřmi vešel do místnosti starší pán v monterkách,s dotazem :Neviděli jste ho? Nevěděl jsem o kom mluví,ale pravděpodobně jej měl někdo střídat. Svlékl se a šel do sprchy ,dokola povídal ,To je hrozný, kde je..? Poté na nás vyzvídal,jestli nevíme kolik bere ten koho čekal,na hodinu. Odpovídám dvě stovky.Pak mi to přišlo hodně i v tom snu,tak to změním na necelé dvě stovky. Děda se nijak nerozčiluje ,jen mu vadilo,že musí z platu platit devět korun za cestu do práce.. Sen mi ukončil zvonící telefon.
Slova, ne činy!
Neděle, 25. března 2018 - 18:03:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 938
Registrován: 10-2012
Částí snu se mi zdálo, že se začala budovat trasa D (už takhle nesmysl) .V západní části vestibulu metra Vysočanská probíhal v tisku boj o bistro s kuřaty, který DP potřeboval pro účely trasy D.,a bistro se mělo přesunout za vestibul.Majitel bistra si stěžoval,že jej z tahanic bolí záda..
Slova, ne činy!
Pondělí, 07. května 2018 - 04:27:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 942
Registrován: 10-2012
Náhodně jsem ve snu narazil na rozloučení s jednotkami 451. Souprava přijela s obrovským věncem a s kytkama na čele na Hlavní nádraží od Benešova kolem půl osmé ráno k poslednímu nástupišti. Přijely v ní většinou děti a poté zkoumaly panely s LED texty, které byly navěšeny na voze s číslem 451.118, s historií jednotek. Poté jsem našel na nádraží peřinu a polštář a naaranžoval to na nástupišti 1 jako postel..
Slova, ne činy!
Sobota, 12. května 2018 - 12:30:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 7-2007
Zdálo se mi, že vedu Os vlak z Děčína do České Lípy a je to RegioNova, přičemž vlakvedoucího mi dělá "Sensei" (místní znají), který už se ale s dráhou rozloučil. Kvůli zpoždění 13 minut (výpravčí do vysílačky : "to je moc, počkáte si na vykřižování..") jsme byli nuceni ve Stružnici počkat na protijedoucí rychlík.
Spíš než Stružnici se to tam podobalo Starému Šachovu, což je ale pouze zastávka na jednokolejce. Rychlík strojvůdcoval Hynek, spolužák z průmky, a byla to klasa v čele s Brejlovcem 750.346, ještě ovšem ve žluto-červeném nátěru.
Sensei do toho cosi drmolil, ale když seznal, že chci scénu natáčet, umlkl. Video se moc nezdařilo - pomalu se odtahoval zoom a objektiv se přitom klepal.
Entschuldigung, aber ich habe nicht genug Geld bei mir !
Úterý, 03. července 2018 - 14:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2016
Včera/dnes v noci se mi (snad poprvé) zdál nějaký železniční sen. Na hlavním nádraží v České Lípě jsme s jednou šotouškou ze Zlínského kraje, se kterou jsem se viděl dvakrát v životě, stáli u původní nádražní budovy (kde po rekonstrukci zůstala SŽDC, výpravčí a útulek vl. čet) a obdivovali jsme u třetího nástupiště stojícího dvouvozového Regiopantera (kterého jsem v reálu viděl v Č. Budějovicích) a divili se, jak mohlo projít zadrátování pouze té jediné koleje, kde stál onen panter, přičemž ostatní zůstaly, jako nyní, bez elektrifikace. U druhého nástupiště stála rakev v unifiku stejně dlouhá, jako souprava 843+043+943, která nám v ten okamžik připadala ohromně vtipná. Po odjetí všech vlaků jsme se vydali volným krokem z nádraží (asi domů), což není vhodné tady rozebírat, protože daná šotouška je zadaná a ještě bych dostal přes hubu. Taky se na mně asi podepisuje vliv dvou zdepíšících přátel, kteří o podobných tématech plynule debatují každý výlet a každá holka u nich projde podrobným hodnocením. [biggrin]
Úterý, 10. července 2018 - 13:39:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 955
Registrován: 10-2012
V části sny jsme dorazili s T3 tramvají do zastávky Vozovna Žižkov, kde byla konečná ve směru od Ohrady po levé straně v parku podélně Koněvovy, s jednou rovnou kolejí dlouhou na cca dvě soupravy..
Slova, ne činy!
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 04:11:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 1-2010
Nedávno jsem krátce před šestou hodinou ranní ve spánku po delší době cestoval vlakem. Jel jsem klasickou barevnou regionovou, která ale patřila GWTR. Na konečnou jsem jel sám. Konečná stanice měla 3 koleje. Jelikož tam ale nebyly nástupiště a vlak zastavil až kousek za staniční budovou, vystoupil jsem ze dveří na jakési dvounápravové modré vozítko, které bylo na vedlejší koleji a jako na koloběžce jsem na něm dojel kousek zpátky před budovu, kde už byl klasický betonový přechod přes první kolej. Jenže jak jsem z vozítka vystoupil, nějak jsem ho ještě urychlil, takže řízlo vexle a odjelo kamsi na trať. Řekl jsem si, že to bude průser, a v tom okamžiku se směrem za ním dala do pohybu i regína.
No nic, šel jsem z nádraží dál a hned za štěrkovou plochou bylo další nádraží, tentokrát plně opravené. Nástupiště bylo jen malé ostrovní a stálo u něj mnoho vlaků - plecháč s béčky, několik různých 810, 814 a další, do nich se valilo plno lidí. Na dalších kolejích vzadu byly odstavené nějaké starší vozy, podobaly se červenokrémovým Calm (?) z Lužné. Vlezl jsem do budovy, která uvnitř vypadala podobně, jako liberecká. Tam si mě odchytil místní výpravčí (asi), že ví o tom ujetém vozítku, že regína o něj vykolejila a že přijede policie. V tom okamžiku do objektu vnikla zásahovka se zbraněmi a začala mířit všude kolem sebe, tak jsem se jim dobrovolně přihlásil, že jsem to byl já, aby nedělali v hale zbytečný povyk. Když mě odváděli, výpravčí říkal, že to bude v pořádku, že ví, co se přesně stalo. [proud]
Jaký trest mě čekal, už jsem se nedozvěděl, protože venku z neznámého důvodu začal na chodníku dosti intenzivně troubit chlápek s multikárou, což mě pochopitelně vzbudilo. Nebýt mimo dostřel, hodil jsem po něm flašku s vodou, co jsem měl na stole.. [lol]
Neděle, 19. srpna 2018 - 07:16:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 976
Registrován: 10-2012
Dnes v noci na Floře před nákupním střediskem stála na chodníku odstavená T3 v v nátěru červených Bardotek. Vůz byl nejméně o třetinu větší proti normálu,nenesl žádné viditelné poškození, přesto byli spolucestující v 5, když jsme čekali před semaforem od Olš. nám.,v údivu nad velkou nehodou. Chlápci vedle mne tvrdili, že z tramvaje zbyla pouhá třetina.Z nákupního paláce kohosi odnášeli na nosítkách. Tak pozor na Floru.
Slova, ne činy!
Neděle, 19. srpna 2018 - 22:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 977
Registrován: 10-2012
Ještě jeden sen ,po prohlížení hist.fotografií tramvajových tratí-
Zastávka tramvají ve snu byla přímo před Kotvou,kde jsem čekal dlouhou dobu na 24 ve směru na Václavské náměstí. Nevím kudy jsme od Republiky jeli, nejspíš Hybernskou ,protože najednou jsme se objevili od Hlavního zase zpátky na Masarykovo ,místo aby 24 v tom snu jela na Václavské náměstí. Za Masarykovým nádražím tramvaj hlásila další zástávku Plastové obaly. Zastávka Plastové obaly byla kdesi poblíž náměstí Republiky ,byla jen jednosměrná a umístěna v trojúhelníku křižovatky podobné na Chotkových sadech. Řidička zastávku ignorovala, bouchali jsme na ní,ale zastavila až o kousek dál na Náměstí Republiky..
Slova, ne činy!
Středa, 12. září 2018 - 17:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 10-2012
Ve snu jsem jel jako cestující v 81-71 ve směru od Hájů do města.Kdesi snad za Chodovem začal jiskřit podvozek prvního vozu. Strojvůdce jel pomalu ,pak zastavil v tunelu,záhy jsem se ocitl v jeho kabině a jeli jsme pomalu dál.Do depa Kačerov se dalo odbočit přímo i ve směru od Hájů .Koleje v depu byly zatravněné jasně zelenou trávou.V depu posunovači vagony rozpojili a několikanásobnými úvratěmi je tlačili ručně do myčky.. Mylo se jen hadicí,i uvnitř vozů .
Slova, ne činy!
BmbČ
Středa, 12. září 2018 - 20:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7862
Registrován: 1-2007
Ze včerejška na dnešek jsem celou noc řezal pilkou na kov kolejnici. Potřebuju z ní udělat krátkou kovadlinu. Stálo mě to deset pilových listů a ráno stále nebylo hotovo. [blush] Dnes v noci pokračuju. Jestli ji přeříznu, nevím. [sad] Byl bych rád, aby se mi do snu podařilo vtlačit autogen. Pak by i s broušením stačila hodina spánku. [ok]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
BmbČ
Čtvrtek, 13. září 2018 - 22:39:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7866
Registrován: 1-2007
Tak velký zklamání. [sad] Kovadlinu nemám. Zdálo se mi úplně něco jiného. [lol] Ale ono to jednou opět přijde. [wink] A doufám, že u toho bude tentokrát namísto pilky pořádný rozbrus. [jidlo] [vypravci]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pondělí, 17. září 2018 - 19:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 9-2002
BmbČ:
"Ze včerejška na dnešek jsem celou noc řezal pilkou na kov kolejnici."

Zly jazykove tvrdi, ze se tato uloha zadavala problematickym sverencum jisteho SOU. Nechodis/nechodils tam nahodou ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 21. listopadu 2018 - 22:50:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418
Registrován: 7-2017
BmbČ:
Ze včerejška na dnešek jsem celou noc řezal pilkou na kov kolejnici.
Dle železničního snáře se brzy opálíte a skončíte ve vazbě.[biggrin]

Dnes v noci pokračuju. Jestli ji přeříznu, nevím.
Tak v tomto je železniční snář nejednoznačný - neví co či koho chcete přeříznout[biggrin]
Čtvrtek, 22. listopadu 2018 - 07:16:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 10-2012
číslo příspěvku: 1025
registrován: 10-2012
Ve snu jsem se ocitl silou myšlenek někde v roce 1985. Bohužel současnými penězi nešlo nic platit, ani lístek na tramvaj.Vyhledal jsem svoje původní já na svém bydlišti a pomoci mladšího sám sebe jsem na svých rodičích vyloudil pár drobných. Nechal jsem mu (sâm sobě) oplátkou nynejší peníze, ať si je schová(m) do doby,až začnou platit.Všechno ,co jsem měl u sebe, tedy mobil, platební karta atd mi bylo na nic. Ve snu mě nenapadlo, že se sice z mobilu nedovolám, ale sháněl jsem fotoaparát na film,přestože jsem mohl tramvaje a vůbec všechno fotit na ten mobil..
...
Edit, ještě jsem si vzpomněl,že jsem v tom snu vystupoval z T3 Mezi hřbitovy a nesl ze zvyku kytku na hrob dědovi,který v té době ještě žil. Chytal jsem se u hrobu rodiny za hlavu ..

(Příspěvek byl editován uživatelem JardaČerný.)
Slova, ne činy!
Sobota, 29. prosince 2018 - 21:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 10-2008
Zamknul jsem branku kterou se dalo vcházet do prostoru před průjezdnou halou která připomínala kostel,jen co jsem vyndal klíč ze zámku už tam byl nějaký šotouš který se dožadoval vstupu dovnitř,že nese nějaký dárek a taky že si musí něco vyfotit,otevřenými vraty jsem viděl,že ve vedlejší menší hale do které vedly tramvajové koleje a spousta výměn stála 749.121,šotoušovi sem řekl ať vydrží,že musím převézt mašinu,jen v trenýrkách,ale ve svetru jsem se vydal jejím směrem,cestou začal padat sníh,topírenský Ivošek na mě volal,že jsem měl sníh včas nahlásit,že nic uklízet nebude,na tramvajových výměnách ho byly celkem hromady,pomyslel jsem si,že to půjde opatrně prohrnout abych vůbec věděl,kam je postaveno,vylezu nahoru na mašinu,na druhé stanoviště,všude ticho,volám,nic..klíč řízení byl otočený,brzdič v jízdě,mašina nafoukaná,přídavná zabržděná,tak startuju,najednou vidím přes zavřené dveře jak někdo ve strojovně jde,otevírají se a postava povídá,podívej to jsem přece říkal,v místě hydročerpadel VV0 stojí jakýsi vzduchem chlazený pomocný jednoválec který vypadá jak z Jawy 250,z otvoru po vyšroubované svíčce vytéká jakási tekutina,je šero,nevidím pořádně,já sem to říkal,zní hlas neznámého fíry,budím se zpocený a nechápu : ))
Neděle, 30. prosince 2018 - 20:05:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 10-2012
Dnes se mi zdál sen ,ve kterém jela sólo T3 na lince 9 ve světle modrém reklamním nátěru. Řidič bohužel spal za jízdy, jak jsem si všiml. Později tento vůz projel s jedním pasažerem bez zastavení stanicí Lipanská do centra, řidič stále spal. Volal jsem na dopravní podnik dispečink., tam mi řekli, že toto neřeší, že mám zavolat do některé vozovny vedoucímu. Pátral jsem bez úspěchu po tomto voze po Praze, na Ohradě jsem narazil jen na vykolejenou 18 v křižovatce.
Slova, ne činy!
Neděle, 30. prosince 2018 - 21:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 7-2017
mě se jednou zdálo,že mě zamráča honí po poli[lol][lol]no hrozný sen
Pondělí, 31. prosince 2018 - 13:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 2-2009
zeuke: něco jako tohle?[proud]
Sobota, 30. března 2019 - 02:16:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 1-2010
Nedávnou noc jsem jel v humanizovaném Bd, v kupé blízko plošině na kola. Vykoukl jsem z něj a napravo na plošině, přibližně mezi sloupkem s ruční brzdou a dveřmi, byla taková malá kabinka akorát na jednoho člověka. Byla v ní paní oblečená jako průvodčí a prodávala drobné občerstvení, jako minibar, z čehož jsem byl nemálo nadšen.
Den poté jsem skutečně v humanizovaném Bd jel, ale minibar tam bohužel nebyl..
Neděle, 02. června 2019 - 06:40:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 10-2012
Na Chmelnici do centra mi ve snu ujela devítka.U stanice Chmelnice,kde je středisko,byla místo něj velká samoobsluha ,za vchodem do ní byl bufet s obrovským množtví jídel- všechna hotová jídla byla naskládaná od země na sobě v plastových vaničkách ,bez dalšího zabalení, ve stylu vem a jez (možná budoucí realita). Přešla mě po chvíli chuť.Do zastávky přijela nezvyklá T3 14 začínající dvěma čtyřkama ,s otevřenou kabinou, řidič hlásil ,že se pojede přes Libeňský most.Přestože od Chmelnice jela tramvaj rovně, objevili jsme se po chvíli na Palmovce u Primy.
Slova, ne činy!
Pondělí, 24. června 2019 - 06:51:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9628
Registrován: 10-2003
Manželce, která v minulosti řídila tramvaj, se dnes zdálo, že řídila kloubovou Karosu ze zadního stanoviště. Jela poslepu bez pokrytí normálním směrem, jen to řídila ze zadní plošiny. Na kruháči v Kohoutovicích vjela opačně do protisměru. Najednou se proti ní kutálel náš domácí mělký talíř, se kterým se střetla a rozbila ho.
Pondělí, 24. června 2019 - 07:01:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 10-2012
Ve snu byla objízdná tram trať v ulicích Zelenky-Hájského, Biskupcova. Magnetickým polštářem jsem kýval nad výhybkou před Teskem na Ohradě,ta se přehazovala sem a tam. Za rohem v Zelenky-Hájského stálo RP, známý mi volal ,jestli to RP můžu odvézt do Vozovny Žižkov.Vůz mi dojel jen na křižovatku Ohrada, za něj dojel s tramvají ten známý a poslal mě do vozovny Žižkov pro jiného řidiče. Do vozovny jsem se dostal bez jakékoli překážky. Hned za vraty byli dva dělníci, z bucharu se jim valila zelená vazelína ,sršeli nadávkama.Vazelína byla všude ,všichni ji měli i ve vlasech a každý měl začerněné tváře. Ve vozovně nebyly žádné koleje ani tramvaje jen samé stroje.Hledal jsem mistra,Byl to ten nejčistší.Ležel na zemi ,vyprávím mu co se stalo.Otevřel plechovou skříňku a ukázal mi záznamy řidičů, u mého známého měl dvě vyryté čárky. Ještě jsem zahlédl starou T3 dvojici s orientací 19 ,uvnitř byly vozy ve stavu vraku ,pak mě probudil budík.
Slova, ne činy!
Sobota, 19. října 2019 - 07:33:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 11-2012
Borci, ČD Cargo si asi nekupovalo šestikoláky na bázi Krokodýla, co? V opačném případě to byl teda sen, no...
Zajímavé bylo, že se to nějak rozjelo a já jak na sviňu nemohl najít brzdič.
Kočátko říká, že poctivý analog je lepší než digitální náhražky.
Pohrdám všema, co si nechaj kálet na hlavu jakožto aj těma, kdo jim na tu hlavu kálí...
Úterý, 10. prosince 2019 - 19:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2017
Za pár dnů má v našem regionu nastoupit nový dopravce. Jako bývalý fíra u ČD, jsem večer v posteli meditoval o tom, že bych to ještě chvíli u nich zkusil? S tím jsem i zaspal.
V noci se mi zdálo, že po prodělaném zácviku jsem měl před nějakou komisí pronést závěrečnou řeč. Předstoupil jsem před ně se dvěma listy. Vzal jsem první bílý, a na tom nic nebylo. Vzal jsem druhý modrý, i ten byl čistý. V kapse jsem ale měl ještě "tahák" . . . . .cibuli, Sáhl jsem pro ni, rozmotal ji a tam též nic nebylo. Tak předčasně skončila moje slibná kariéra u nového dopravce. Ale neva, takže budu raději v klidu užívat důchodu. . . . . . . . [masinka]
Neděle, 16. února 2020 - 17:11:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6541
Registrován: 11-2009
Když jsem dnes dopoledne koukal do hledáčku fotoaparátu, tak se mi asi něco zdálo .... [biggrin] [biggrin]
Neděle, 16. února 2020 - 20:14:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6542
Registrován: 11-2009
A tohle, to už byl vrchol !! [coze]

To tady ještě nikdy nejelo ... [biggrin]
Pondělí, 17. února 2020 - 13:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 9-2013
Union pacific: No to musí být velmi kvalitní ,,matroš", když člověk po něm vidí něco takového. [rofl][biggrin]
Pondělí, 17. února 2020 - 19:41:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6548
Registrován: 11-2009
Rychloběžka [ok] už ti ani nevím co to bylo, ale běželo to dokonce i v televizi .... [biggrin]

To nejde, já mám strašně velkou představivost. [biggrin]
Pondělí, 17. února 2020 - 21:05:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9335
Registrován: 5-2002
Tedy vy jste tu troubu rozhicovali [biggrin]
Středa, 26. února 2020 - 07:48:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10343
Registrován: 4-2003
Jsme v diskusním vláknu, které se nazývá Sny s železniční tematikou, tak zde jeden takový sen uvedu. Jde o sen dětský a můj, který se navíc dočkal naplnění. Pravda, až po dlouhých desetiletích, ale dočkal [wink].

Bylo mi tak okolo jedenácti let, kdy jsem konečně dostal k mapám turistickým měřítka 1:100 000 od pražské kartografie (u nás doma je bohužel nikdo k ničemu nepotřeboval, tak jsem je prostě neměl [sad]) a napasoval na ně své znalosti jízdních řádů a rozkládací železniční mapy ČSD, která se volně přidávala do celostátního jízdního řádu. Bydlel jsem tehdy s rodiči na pražském sídlišti Lhotka a do centra Prahy jsme jezdili vždy přes Kačerov, čili ze sídliště autobusem pod železniční tratí v Krči. Tak mi vrtalo hlavou, proč alespoň některé osobní vlaky od Berouna nejezdí přes Branický most, nádraží Krč a Vršovice třeba až na hlavní nádraží. Jelikož tyto vlaky nejezdily (a nejezdí pravidelně dodnes), tak začaly jezdit alespoň v mých snech. Takové vlaky (souprava jednoho vozu Ds a dvou tehdy zcela nových vozů Bymee) jsem si představoval jako zrychlené, které by zastavily na nádraží Krč a byl li sen poněkud divočejší, tak i na kačerovské zastávce, která tehdy existovala taktéž jen v mých představách. Byl li sen obzvlášť divoký a silný, tak jsem počítal i s napěťovou výlukou, takže místo elektrické lokomotivy (ve snech nejčastěji E499.1) v čele této soupravy stanul krásný celočervený čtyřkový brejlovec s malým žlutým proužkem na čele.

Dětský sen postupně odvál čas, ale přesto jsem si na něj občas vzpomněl. Asi to byl fakt hodně silný a živý sen...[masinka][andel]. Uběhlo ale několik desetiletí, vlaků od Berouna začalo jezdit do Prahy čím dál více a jelikož se ve vybavení trati zabezpečovacím zařízezním od mých dětských let téměř nic nezměnilo, tak na stále nebanalizované trati začalo být při výlukách trochu těsno a postupně začalo docházet k tomu, že část osobních zastávkových část vlaků v protišpičkovém směru začala být vedena mezi Radotínem a Hlavním nádražím přes Krč a Vršovice. Vlaky však v Krči nestavěly, jen se s nimi projíždělo. V roce 2014 byla konečně otevřena zastávka Kačerov, ale ani tam odkloněné vlaky od Berouna nestavěly. Důvodem je krátké nástupiště kam se dva spojené slony nevejdou, chybí asi dvacet metrů délky nástupiště [crazy]. Teprve nyní, kdy jsou výluky kvůli stavbě koridoru mezi Smíchovem a Radotínem v zimním období a tedy víkendové vlaky jezdí jen v podobě jednoslonové, nastala ta správná konstelace, aby odkloněný osobní elektrický vlak od Berouna jedoucí na Hlavní nádraží zastavil nejen Krči, ale konečně i na Kačerově, což někoho na ROPDIu napadlo chytře využít i kvůli v Krči ukončeným vlakům od Vraného [wink].

Takže když jsem se vracel v neděli odpoledne z Rakovníka do Prahy, tak jsem se při čekání v berounské nádražní budově kouknul na výlukový jízdní řád a hle, byly v něm uvedeny osobní vlaky, které staví v Krči a na Kačerově. Tak mi zasvítily oči, ihned jsem si vzpoměl na svůj pozapomenutý dětský sen, vykašlal jsem se na rychlík a šup do osobáku. Byl to opravdu zvláštní pocit, když jsem vystupoval na Kačerově z elektrického vlaku. Prostě po dlouhé době zase bylo v mém životě něco poprvé a dětský sen byl splněn [wink]. Pochlubil jsem se s tím i své přítelkyni, která byla se svojí šestiletou dcerou na odpolední dětské diskotéce, kam jsem díky tomu dorazil samozřejmě později, než jsem původně avizoval. Přítelkyně nad tím, jak jsem měl z takového nesmyslu radost, jen nevěřícně kroutila hlavou, ale hned mi řekla, že jsem si opravdu dobře vybral místo a čas pro sdělení o naplnění dětského snu [proud][proud][proud].



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Sobota, 07. března 2020 - 08:31:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 10-2012
Zdálo do mi že M Florenc byl zase Sokolovská a část této stanice linky C byla zcela na povrchu, zbytek s prosklenou střechou.
Slova, ne činy!
Čtvrtek, 07. května 2020 - 06:12:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 10-2012
Zdál se mi sen, kdy jsem jel odněkud ze západní části Středočeského kraje do Prahy. Autobus měl odjezd přesně na čas v 15:00, což jsem hlídal podle hodin na kostelní věži, přijela poměrně zachovalá ŠL11. Na předním skle měla mřížovaný polep. Řidič chtěl dvojnásobné jízdné, argumentoval, že je to daleko a stěžoval si, že všichni jedou jen do Prahy. Nechal jsem mu jako dýško krabičku Sparet. Cesta ubíhala docela docela rychle, ale v Praze se řidič rozpovídal a nevěnoval se příliš řízení. V zastávce Václavské náměstí málem zezadu naboural do tramvaje a srážce se vyhnul vjetím na nástupiště. Po cestě se začal i převlékat, tak jsem vyrovnával volant a on prý že klidně můžu řídit, že jde stejně dělat jinou práci, doporučil jsem mu taxikaření. Řidič na to odpověděl, že by se neuživil. V Olšanské ulici jsem jel protisměrem, řekl mi, že se to na tomto místě stává často. Někde jsem přestoupil na tramvaj a před zastávkou Nábř. kapitána Jaroše se mi podařilo vypadnout ze dveří, ale ještě jsem tu tramvaj zase doběhl v zastávce. Pokáral jsem bratra, který zkoumal zásuvky mezi vozy..
Strach - oslabuje.
Sobota, 23. května 2020 - 06:52:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 10-2012
Zdálo se mi, že na Anděl přijela tramvaj stylo Evo1, bez řidiče. Kabina byla otevřená, bez přepážky a za ní bylo dvojlůžko. Z něj vylezli ze spacáku dva řidiči v retro uniformách se slovy - od Motola to jelo samo, dál radši budeme řídit..
Strach - oslabuje.
Úterý, 02. června 2020 - 04:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 10-2012
V Krkonoších jsme manipulovali s nákladními vagóny, jeden naložený dřevem nám ujel dolů, nijak jsme to neřešili. Pokusil jsem jsem jej zastavit rukou, ale nestačil zareagovat. Zvláštností bylo, že se naložené vagóny daly lehce tlačit rukama i do kopce, jako nákupní vozík. Záhy se v údolí ozvala rána, ale to prý místní babka se vydala pytlačit s pistolí. Později jela dolů M296 a nahoru taky, před námi se čelně srazily. Nejspíš mozek chtěl v tom snu ušetřit hrůzu, tak cestující byli animovaní, zahlédl jsem uvnitř Simpsonovi a Springe Bob, nic se jim nestalo. Horní M296 se proměnila na nepoškozeného Brejlovce a spodní se zkoušeli rozjezdit, později odjeli všichni pryč.
Strach - oslabuje.
Pátek, 17. července 2020 - 08:03:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 10-2012
Zdálo se mi, že po Praze jezdila tramvaj ojetá kloubová nízkopodlažní tramvaj zakoupená z Německa, s T3 čely. Měla označení Jízda na pozvání, ale dalo se do ní běžně nastoupit a jela pro trase linky 1 směr Spojovací. Byla docela hlučná a rozjezd byl podobný zvuku T3M.
Strach - oslabuje.
Pondělí, 07. prosince 2020 - 20:57:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595
Registrován: 7-2017
Minulou noc nad ránem se mi zdálo, že jsem přijel na přípřeži na Mn. vl. s banglí do nz. Šumice. Po zastavení jsem z bangle odstranil brzdové zdrže nacházející se nejblíž pal, nádrže. Mašinu jsem odvěsil od vlaku, a odjel s ní k nedalekému pohostinství. Chvíli jsem pokecal s hostinským, poté se vrátil zpět. Manipulák už byl pryč. Snažil jsem se nasadit zdrže zpět, ale vůbec se mi nedařilo. Po chvilce přišla závorářka s tím, že volá strojmistr, chce vědět, proč jsem s mašinou zůstal v Šumicích? Byl jsem z toho dost přepadlý. Naštěstí vtom jsem se probudil, mohu konstatovat, že jsem byl velice rád, že to byl jen sen. . . .Tak takové fantasmagorie se mi zdávají po víc jak pětadvaceti létech, co jsem naposledy slezl z mašiny .[masinka]
Iiii
Sobota, 19. prosince 2020 - 10:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 5-2002
Zdálo se mi že jedeme odněkud z Českolipska rychlíkem do Prahy. Rychlík soukromého dopravce byl tvořen třemi plošinovými vozy bez postranic, fíra měl jednoduché sedátko, jinak tem nebylo nic. Jelo se přes noc, spali jsme tam přikrytí peřinami, nikdo se nebál že spadne.
Čtvrtek, 07. ledna 2021 - 08:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2003
Čekaje na metro ve stanici Veleslavín, přijel po koleji do centra brejlovec modrošedivé barvy bez jakéhokoliv označení provozovatele, za doprovodu služebního hlášení upozorňujícího na nutnost odstavení tohoto vozidla. Zdálo se v noci na dnešek někdy mezi 4:30 a 5:40.
https://www.facebook.com/david.pecina.12
Sobota, 23. ledna 2021 - 10:47:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2015
Zdálo se mi, že K-Report toto vlákno zrušil.. Bohužel následovalo probuzení..
Tedy... Nechci dělat vlny na poklidné hladině tohoto tematu.. Ale to co se mi zdálo ze soboty na neděli poté, co jsem dýchal skrz roušku déle než je zdravé, nepovažuji za ten pravý topic pro tento thread. Spíše mám představu, že se tu lidé, kteří k tomu mají co říci, budou dělit s ostatními o své sny ve smyslu (pokud možno realizovatelných) vizí. Se snem, že jsem jel parníkem Robert E. Lee z Můstku na Muzeum se fakt moc pracovat nedá.
Slovy Jiřího Wolkera "To lidé jsou z masa a kostí, tvoření světa dědicové věční, co krásné sny zabíjejí tím, že je uskuteční..." A Wolker těmi sny určitě nemyslel něco, co se mu z dálo v noci po opici. .
Netlučte do počítačů... Jsou to taky jenom .. lidi...
Úterý, 02. března 2021 - 22:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 930
Registrován: 2-2009
Dneska nad ránem jsem cestoval z Rodvínova do Jindřichova Hradce (i když před lety jsem takto jezdil denně, zastávka už je od prosince zrušená). Od Jarošova přijelo nějaký červenokrémový kvatro a za ním byla zapřažená dvouvozová Regionova. Při odjezdu z rodvínovský zastávky jsem stál v zadní části Regionovy, která se v okamžiku rozjezdu roztrhla vejpůl a já sledoval ubíhající zbytek soupravy, která zmizela v oblouku v lese. Zadní část Regíny samovolně dojela na konec městskýho lesa a při vjezdu na odbočku Kanclov najednou kolejiště vedlo v prudkým klesání a my všichni cestující v utržený části začali nekontrolovatelně zrychlovat. Až mě to probudilo, jinak bych asi zažil slušnej náraz [proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem Kadlos.)
Pátek, 09. dubna 2021 - 23:04:44  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74303
Registrován: 4-2003
Mně se dneska zdálo, že jsem jel, tak jako obvykle, do Hluboký u Borovan, akorát se zrovna vysunoval v Trocnově nový most, takže oproti běžné výluce, kdy se akorát Trocnov projíždí pod neutrálem, byla NAD už z Budějc.
Na NAD sice jela 21Tr, ale řídil jí strojvedoucí, kterej hned z Budějc děsně nadával na tu stahovačku a jak ho při tom ETCS otravuje, že tam párkrát už málem zůstal viset. Oproti realitě vedly dráty minimálně na novou točnu do Hodějc pod dálniční estakádu. Chvilku poté jsme ale už byli v Trocnově u zastávky, kde už se jelo na pomocný diesel a fírovi se vůbec nedařilo řazení, takže mu to při otáčení několikrát chcíplo. (Kdo to tam zná, tak ví, že by se tam neotočil skoro ani osobák.) Konec byl, že fíra tak dlouho řadil, až najednou při couvání zlomil kloub (najednou to nebyla 21Tr, ale 22Tr) a část za harmonikou spadla i s lidma do rybníka.
[crazy][rofl][rofl][rofl][rofl]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 09. dubna 2021 - 23:13:41  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74304
Registrován: 4-2003
A před pár dny ještě jedna mnohem větší blbina. [crazy]

To jsme takhle vymejšleli, jak se v celý Praze změní napájení veškerý dopravy na 2×25 kV, 50 Hz. Díky tomu jezdily po tratích obojživelný trolejbusy, po silnicích (bez kolejí) obojživelný tramvaje a zadrátovaná byla dokonce Vltava (pod vodou bylo taky nějaký vodicí zařízení, a to včetně výhybek).
Závěrem pak jistý zabezpečovák všeuměl MR (modří vědí) přišel s tím, že vše včetně světelných křižovatek bude samozřejmě řízeno z CDP, které ale místo Balabenky bude sídlit na Hradě, a bude plně dohlíženo ETCS L3, které nepohlídá jen polohu vozidla, ale i obsazení vozidel počtem osob (kvůli optimalizaci řízení provozu [rofl]).
Skončilo to tím, že se nedařilo vymyslet, jak bezpečně zajede nákladní auto k rampě, aniž by do ní narazilo, ale zároveň aby u ní bylo dost blízko. [kladivo]

Tak snad budu mít od podobných volovin zase nějakou dobu klid, místy to působilo až moc reálně. [uhoh][coze][biggrin]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 09. dubna 2021 - 23:24:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2018
Teď, někdy se mi zdálo, že jsem jel autem kolem stanice Trutnov střed. A právě probíhalo dokončování elektrifikace.Všechny sloupy a dráty byly černý. Na troleji ještě pracoval dělník a na koleji s nástupištěn už stálo najbrtový eso s rychlíkem.
Můj web:Kolejiště Trutnov tt

Ekoblázni přestaňte [kecal][kecal][kecal] do zemědělství.
Čtvrtek, 13. května 2021 - 11:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 10-2005
Dodnes vzpomínám na sen, co se mi zdál krátce po zkouškách na řidiče tramvaje. A to, že ve vozovně Moravská Ostrava (Křivá) na mě čeká Brejlovec + 2x Bt a dostal jsem to na linku 6. Jsem celou dobu nadával, že jsme se na mašinách neučili jezdit [biggrin] Bohužel si nevzpomínám jak to dopadlo [happy]
Punk's not dead! blesk happy
BmbČ
Úterý, 18. května 2021 - 22:55:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8707
Registrován: 1-2007
Čekám na vlak v jedné větší stanici. Najednou se z nádražního rozhlasu ozve: Žádáme všechny zaměstnance stanice, aby se ihned shromáždili na 1. nástupišti. Nějaký malér, předpokládám. Ne. Po chvilce kolem zaměstnanců shromážděných na 1. nástupišti profrčel motorový vůz ř. 810, kde byl jen fíra a v oddíle seděl jeden člověk v bílém plášti. Z rozhlasu se poté ozvalo: Můžete se rozejít, právě jste byli prohlédnuti podnikovým lékařem. [andel]

Sen nejspíš vznikl na motivy hodně dávno slyšeného vtipu. [blush]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
BmbČ
Středa, 19. května 2021 - 07:21:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8708
Registrován: 1-2007
Kadlos: všichni cestující v utržený části začali nekontrolovatelně zrychlovat.

Ještě že tam průvodčí nezačal vybírat rychlíkový příplatek. [wink]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pondělí, 09. srpna 2021 - 20:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 10-2012
Kamarád mi ve snu svěřil tramvaj T3.RP, zjistil jsem,že jezdil s tmavými záclonami na předním skle.Přední sklo bylo jen dvojdílné.Jel jsem z kopce a nic neviděl, tak jsem si poodhrnul tu záclonu. Projel jsem zastávku a slyšel nadávky cestujících na zastávce, na další zastávce se mi podařilo zastavit, ale na pultu jsem nemohl najít otevírání dveří.Přišel ten kamarád ,že už má někde vzadu tramvaj opravenou a ukázal mi,že otevírání dveří je na panelu nad hlavou...
Strach oslabuje.
Úterý, 14. září 2021 - 19:01:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 12-2008
Dnes se mi zdál sen že náš spolek vlastnil autobus Crossway v nátěru PID. Nejsem si jistý délkou ani tím zda-li měl klimatizaci, ale 100% měl ty novější zadní světla jako tento:odkaz
P_v
Úterý, 28. prosince 2021 - 10:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 5-2002
Kam s tím, asi sem.
https://cs7.pikabu.ru/post_img/big/2018/04/14/0/15236562361534424 11.jpg
Pátek, 07. ledna 2022 - 17:58:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 525
Registrován: 7-2017
Tak jsem po dlouhé době zažil zase jeden železniční sen - napřed jsme chodil po nějakém německém nádraží a obdivoval hodně malý rozchod kolejí (asi 30 cm).
Poté jsem nastoupil do posledního vozu, na jeho konci byla sedačka snad pro dva lidi, ale tísnili jsme se tam tři.
Vlak se rozjel a docela svižně jel lesnatou krajinou. Vedle mne sedící cestující se ptal jestli nejdeme moc rychle. Já si v tu chvíli všiml štítku dole u podlahy, kde bylo napsáno Vmax=72,5 km/h (zajímavá hodnota, což?).
Potom jsme dojeli do nějaké stanice, kde s vlakem chvíli šibovali, znovu jsme vyjeli a najednou jsme jeli po strašně vysokém mostě nebo náspu, který byl celý z cihel.

A to bylo všechno...
Úterý, 01. února 2022 - 06:48:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 11-2003
Dnes v noci jsem měl hezký šotosen. Dojel jsme metrem do stanice, zajímavé bylo že jsme přijeli po nersprávé koleji, stanice měla ostrovní nástupiště a za stanicí byl kříž a odstavné koleje. Při odjezdu najednou souprava zastavila, že prý jsme někoho přejeli. Takže pujdeme dál pěšky, kupodivu jsme se vydali tunelem, pak jsme vyšli z tunelu ven u metráckého depa. Jsem tam ruzně přeskakoval přívodky, a část kolejí byla zrušená. Vedle depa bylo nádraží, tak že tam počkáme na vlak. První co přijelo bylo dvojice tramvají KT4 bílo / tmavočerveném nátěru. Vzadu měla připojené dva osobní vozy Rybák bez jakýchkoliv nápisů. Tak tim že prý nepojedeme. Jako další přijel panták řady 460 ale ve fialovém nátěru Žabotlamu. Pak jsem se teda už radši probudil.
https://www.facebook.com/david.pecina.12
Pondělí, 28. března 2022 - 21:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 957
Registrován: 2-2009
Dnešní šotosen nad ránem - stál jsem u splítky v Jindřichově Hradci, v oblouku kousek od Haláčkovy vechtrovny v Dolním Skrejchově, kde probíhala jakási kavalkáda vozidel - sem a tam projížděly různý lokomotivy a vagony (samy od sebe [proud] ) ale nejzajímavější byl hybrid túčka a parní lokomotivy. Normální túčko v černý barvě s červeným šípem, na jednom konci byla budka pro topiče a fíru, mělo to klasický červený soukolí a na střeše komín a všechno co k páře patří - túčko bylo v podstatě místo kotle [biggrin] no hrozná slátatnina, třeba se mi to jednou podaří nakreslit, jestli bude trochu času [lol][lol][lol]
Neděle, 03. dubna 2022 - 11:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 920
Registrován: 7-2017
Zdravím. . . . Do háje, tak ona se propaganda vtírá už i do snů. Nad ránem se mi "snívalo", že jsem před domem opravoval chodník ze zámkové dlažby. Se zálibou jsem prohlížel právě dokončené dílo, když v tom se v zatáčce či oblouku objevil typický profil "Čmeláka" i s jeho, pro fíru tak lahodným zvukovým doprovodem. Dobrzdil a zůstal stát před mým domem, na čerstvě opravené zámkovce, kterou řádně rozoral. Po zastavení Čmeldy jsem si jej se zaujetím prohlížel. Zřejmě to byla jeho nějaká zkrácená verze. Pojezd byl ze stroje T334 "Rosničky". Kapota měla snad jen poloviční délku. Po chvíli se ze stroje šplhala zády ke mně otočená jeho posádka. Když se "fíra" ke mně otočil, zjistil jsem, že je to Džamila S.. . . . .Od rána mám po náladě a to mě ještě čeká oprava Čmeldou rozryté zámkovky[sad]. . . . . . . . . . . . .[masinka]
Kočkopes
Sobota, 25. června 2022 - 10:43:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 10-2017
Dneska v noci se mi hlavě odehrál pořádný železniční guláš.

Jedno příjemné slunečné ráno, po bujarém večer na setkání s bývalými spolužáky, jsem šel některé kusy vyprovodit na vlak. Na nástupišti jsme obsadili lavičku hned vedle informačního panelu, na kterém se téměř vzápětí objevil "Ex 8:48 Košice zpoždění +10", kterým spolužáci zamýšleli jet... Co však bylo zvláštní, že tento vlak přes nás ani jet neměl, byl to nějaký mimořádný odklon. Pak však začalo zpoždění raketově narůstat (asi stejnou rychlostí, jako v seriálu Černobyl nekontrolovatelně rostl výkon reaktoru před výbuchem)... 18, 21, 22, 27, 33, 35, 55, 95. Jeden spolužák naříkal, že jak se on teď dostane do Považské Bystrice (přičemž odtud ani nepocházel) a pak se vydal hledat záchod. Postupně s tím, jak zpoždění rostlo, se jasná obloha postupně zatahovala a začalo silně pršet. Najednou veškerý ruch na nádraží ustal, zhasly všechny lampy i ony informační tabule, jenom zářivky na nástupišti zůstaly svítit, a na všech návěstidlech spadlo na stůj.
Informační tabule se zbláznily. Místo obvyklého zeleného a červeného písma se na nich žlutě objevily nápisy jako "Koncert zrušen", "Zvláštní vlak OKD-Doprava směr Borová u Poličky NEJEDE". Byly tam i nápisy cizojazyčné, v němčině a polštině. Nejbizarnější ze všech nápisů byl však tento: "Fotografové by všichni chtěli na 5. a 6. fotce mlhu, ale na 8. fotografii slunce, za což si však můžou sami, neboť nezaplatili poplatek Jihomoravskému kraji."
Na nástupišti celou dobu přítomný německy mluvící školní výlet (zřejmě chtěli jet vlakem směr Graz, který však měl přijet k nástupišti na druhé straně) se začal chovat jako zmatené stádo, učitelka začala neustále přepočítávat své žáky, ke kterým započítávala i mě, avšak stále se nemohla dopočítat.
Okolo zmíněného nástupiště na druhé straně kolejí projel vlak složený z jednotek Newag Impuls polského dopravce Polregio, který celou stanici projel po rovné koleji a proti stůj (asi na rozkaz, i když pro žádný nezastavoval). A hned za ním se objevil právě i vlak směr Graz Hbf, ovšem rovněž velmi zajímavě složený... V čele motorový vůz řady 831 v polomáčeném nátěru se žlutým proužkem na čele, za ním přípojný vůz řady 020 (krátký Balm, nebo Btx, chcete-li), pak vůz řady BDs v najbrtu, 2 vozy z nové soupravy Interjet, a na postrku Taurus. I ten odjel proti stůj, tomu už však výpravčí přinesl rozkaz.
A do toho k třetímu nástupišti přijela lokálka, která zřejmě jako jediná byla schopná jezdit normálně i přes výpadek všeho možného, protože celý den jezdí jen na jednu kolej, tam a zpátky. Já jsem vlastně ani na žádný vlak nečekal, tak jsem spolužákům popřál, ať dobře dojedou, a vydal se směrem na zastávku autobusu a k domovu. Ani nevím, jestli všichni dojeli tam, kam chtěli...

Druhý sen měl podstatně prostší děj. Jako traťový dělník jsem s partou nasedl v Kojetíně na MUVku a měli jsme jet něco dělat do Tovačova. Po příjezdu na nádraží v Tovačově jsem zahlédl svého bratra, jak leží v kolejišti se svou někdejší holkou, drží se za ruce a pak se políbili. Výpravčímu to zřejmě nevadilo. Bratr, jak mě uviděl, tak rychle vstal, slečnu poslal někam se ukrýt (neboť věděl, že si z něj budu utahovat) a tvářil se, jako že tam čeká na vlak... My jsme s traťovkou ručně! podbili jednu kolej, a pak jsem nabídl bratrovi, že ho svezeme zpátky, ať dlouho nečeká (vzhledem k tomu, že trať je bez osobní dopravy, asi by se načekal). Milou slečnu na nádraží nechal, možná to byl ten pravý důvod, proč se pak ve skutečnosti rozešli [proud]