Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 24. 10. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 24. 10. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 30. září 2022 - 20:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15144
Registrován: 8-2004
Petr_Šimral:
"A podívali jste se do mapy, kde to nádraží vlastně leží? Kdo tam co bude tahat na odstavení?"
No úplně nečekám, že Jamamoto, K6S310DR, mirek55 nebo Miram (kteří tu redukci Heřmaňáku kritizují) dají jasnou odpověď...[wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 30. září 2022 - 21:11:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12080
Registrován: 5-2002
Ale Miram by mohl [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 30. září 2022 - 21:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 8-2017
Hroch: Já bych jeden tip na dopravce, který odstavuje vozy i v podivnějších destinacích, měl: odkaz1, odkaz2
Pátek, 30. září 2022 - 21:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2015
Petr_Šimral: Cemex tam "odevzdaný" vlak nechce, což dává logiku.
Na druhou stranu, proč zbytečně zasírat vozy Přelouč, když Městec je prázdný a nikdo krom ČDC tam neodstavuje.

Výpravčíxy: Kéž by naši ČDC kolegové střídali během pár minut, nechápu co tam dělají. Zatím mám rekord v Kutné Hoře za minutu od příjezdu poslaná připravenost, za dvě od příjezdu odjezd. [proud]
Pátek, 30. září 2022 - 21:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 11-2005
Nechápu ty nářky Žesnadu třeba nad nízkou marží, další poplatek za "parkovné" dáme, ne? [crazy]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 01. října 2022 - 06:13:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 1-2006
"Parkovné" není otázkou dne. Sice by vymítilo potřebu/blokování kapacity tím, že by ze státního zmizely odstavené sklady na kolečkách, ve kterých se, na úkor skutečné nákladní dopravy, spekuluje na cenu zásob, šetří na skladech u výrobce i zákazníka, nebo byly pro tento účel nakoupeny a prostě odstaveny do doby, než bude vhodná příležitost nakoupit ve větším než prostor kam si to dát (zdravím Miram a "jeho" zájmy - aspoň tak chápu jeho vystupování zde, ač to na férovku nenapíše...), ale současně by to bylo drtivé zejména na ČD-C a na veřejné rozpočty skrze ČD. Vždyť vzpomeňte kolik souprav stojí na staničních kolejích z důvodu nedostatečné kapacity nebo technologie v depu (hlavně v zimě) i tam, kde vozové depo je.

Je dobré nezapomínat na to, že je to forma dotace. Tudíž to, co se dnes jeví (je nákladními dopravci prezentováno) jako nezbytná rezerva pro nákladní dopravu ve stanicích typu Heřmaňák, kterou zlá Správa železnic redukuje, protože tam zejména při rekonstrukci stanice nechce sypat zbytečné peníze (ač jen do zhlaví na napojení...), může být jediným rozhodnutím o zrušení téhle podpory drážní nákladní dopravy zcela jinak.

Je potřeba vnímat, že to rozhodnutí může změnit polohu misek vah na poli investic do deponovacích kapacit, protože pak jednoduše nebudou ty vlečky stačit, a že vhodnou cenovou politikou se tady mohou objevit investoři, kteří půjdou do výstavby deponií ve vhodných lokalitách. Jak píše PŠ, asi tam, kde je drát a kapacitní trať. Ale, nebude-li možné udělat dostatečnou kapacitu, věřil bych tomu, že budou vznikat i deponie druhého sledu třeba v rámci opuštěných tratí a vleček. Takové oživení by přeci nebylo špatné... A že by nabídl jen deponii a ne další přidružené služby, na kterých se dá vydělat? I ČD přemýšlí (koná...) jak na svých areálech vydělat otevřením se dalším dopravcům...

Pokud by se nikdo takový neobjevil, bude ze strany dopravců zájem dát si za své dohromady to, co Správa železnic opouští. To je také o zásadní změně, která bude znamenat, že do toho nebude lejt stát z peněz, kterými je potřeba řešit priority.

Priority?

- řešení nedostatku lidských zdrojů dálkovým ovládáním,
- řešení kapacity tratí pro nákladní dopravu tak, aby nám soupravy plynule obíhaly a ty předjízdné na odstavení pokud možno ani nepotřebovaly + tedy retenční kapacita před kapacitně problematickými uzly, kde nemáme řešení...

"Parkovné" v prvním sledu má význam na modernizovaných elektrizovaných kolejích s dopravním programem s dálkovým ovládáním a s ETCS. Možná by nebylo na škodu zamyšlení, zda vhodným horizontem pro aplikaci "parkovného" na těchto kolejích není zavedení výhradního provozu ETCS, kdy se do toho zabezpečení zase bude sahat...

Tím odpovídám i na to, jestli v Pardubicích budou nějaké kapacity na deponování. Možná budou, ale stát by si je měl proti tomuhle ošetřit, když už do toho rve tolik peněz. Ostatně předávací kolejiště na průmyslové zóně lze rozšířit, bude-li o to někdo mít zájem, a ta deponie nemusí být ve významném uzlu uprostřed krajského města... V budoucnu to třeba v Hradci může být o důvodu pro investici do nějakého nového ranžíru před městem. S kvalitním napojením na D11 a D35, se službami, které mohou být pro nákladní dopravu zajímavé, např. vč. skladování.

Btw. Plošiňáky s drátem Smiřice opustily. Předpokládám, že kolej bude brzy zase plná něčím dalším na dlouhodobé odstavení. Buď Smiřice nebo Předměřice - střídá se to.

Ach jo, proč se pouštím do diskusí zrovna v dobách, kdy padám na držku? [happy]
Sobota, 01. října 2022 - 09:07:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27351
Registrován: 5-2002
Vhd: Ach jo, proč se pouštím do diskusí zrovna v dobách, kdy padám na držku?
Protože se to kryje s tím, kdy je k diskuzi téma...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 01. října 2022 - 09:09:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 11-2005
Zas mám plný meil ZANů z Německa pro přeplněnost sítě, ačkoliv si dopravní cestu
zredukovali dle rad našich domácích hospodářů [crazy]
Když Děčín/DB nebere, stojí vlaky z obou stran v každé stanici s volnou kolejí,
jak se to asi příště udělá??
Letos mám zářez v deponování vozů na vlečce pro ČDC,
Škoda Auto, DB Schenker, Ermewa a CH+T/Skanska - neměli kde na síti SprŽelu odstavit,
v mnoha případech šlo právě o vozy s materiálem pro stavby SprŽel v okruhu 20 kilometrů...[sad][proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 01. října 2022 - 09:15:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 1-2011
Petr Šimral, Hroch: Odstavují tu ČDC, jak bylo psáno výše, hlavně vozy po vykládce v Prachovicích. Nikdo sem z koridoru nic běžně tahat nebude. Přesto jsem tu už viděl i 2x obilovozy dopravce IDS, které tu stály pár dní, než se přistavily k nakládce (předpokládám) v Přelouči.
Já se spíše zajímal o to, zda-li budou stačit jen 4 průjezdné dopravní koleje z původních 6. Jasně, není to každý den, ani týden, ale stalo se: Soukromníci s cca 25 vozy k nakládce dřeva zabrali 3 koleje. Na manipulační se 5-6 vozů nakládalo, na jedné dopravní zbytek prázdných a na druhé postupně přibývaly ty ložené. Chvilku před tím bývalé AWT odjezdilo uhlí do cementárny a do toho ČDC vozilo lejty do Kostelce. A samozřejmě přijížděl a odjížděl motorák. A pak zátěž směr Prachovice se tu dělí, část vozů zabere další kolej. A vracející se HV mohou přijíždět pouze na neobsazenou kolej, teprve pak najíždějí na další vozy.
Já vím, trať z Chrudimi je nejspíš ke zrušení, ale zatím o ní není definitivně rozhodnuto. Kdyby snad nějakým zázrakem se zprovoznila, bude se z ní moci přijet pouze na jednu dopravní průjezdnou kolej nebo na jednu kusou k novému nástupišti.
Co se týče údržby a oprav třeba konkrétně té rušené 11 koleje, 30 let chodím alespoň jednou týdně okolo a nikdy jsem tam neviděl žádný stroj v jakékoli akci, ani nic nového, třeba pár vyměněných pražců. Nic. Ona byla nesjízdná několik let. Z obou stran díky špatnému stavu výměn. Až před pár lety se na přeloučském zhlaví výměny opravovaly a tak se mohlo zase alespoň od Přelouče znovu jezdit na onu 11 kolej a i na 9, která byla po nějaký čas dostupná jen od Prachovic. Pravda, před nějakým časem se tam prořezávaly náletové dřeviny. Ale dnes opět větve olizují odstavené Fallsy.
Sobota, 01. října 2022 - 11:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27354
Registrován: 5-2002
Miram: Letos mám zářez v deponování vozů na vlečce
Čili trh s deponovacími kapacitami by jak vidno fungoval.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 01. října 2022 - 19:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 1-2009
Když to jezdilo do Borohrádku.

Neděle, 02. října 2022 - 07:16:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 1-2006
Miram:

Nepředpokládám, že je to charita, takže z pohledu vlastníka vlečky by to mohl být zajímavý námět na vylepšení hospodářského výsledku vlečky. Ustájit své zalevno nebo zadarmo a kapacitu pronajmout z podnikatelského hlediska nevypadá zle. Že to podřízené obtěžuje je druhá věc. Skoro by jeden řekl, že z tohohle úhlu pohledu čím míň kolejí dráhy, tím pro vlastníky vleček lépe, ne?

Podle Vašich předešlých povídání předpokládám (nezajímá mě to, své mi stačí...), že daná vlečka je kolem Pardubic nebo Rosic. Vzhledem k tomu, že je lichá skupina v Pardubicích letos mimo stavbou a Rosice byly půl roku jednostranné, btw. právě kvůli minimalizaci dopadů na vlečky, není se čemu divit.

I Němci prostě řeší kam směrovat peníze na investice, aby to mělo nějaký efekt. Predikce nákladky je slušný věštění z koule...

Co zkusit jednou vyklouznout ze svejch bot a zkusit si aspoň představit jak tlačí jiné? Téměř každý má nějaké starosti, a rozhodnout tak, aby se člověk zavděčil všem, nejde. Když tak chodím kolem kolejí, občas, je-li zájem, si s některými z provozu vysvětlujeme co a proč technicky + kde jsou otevřené dveře (které má tendenci vyrážet aniž by vzal za kliku) pokud potřebuje podrobnosti k technickým řešením. Tipněte kolik ze zástupů kritiků se za posledních 20 let stavilo. A kolika z těch, co se stavili, v detailech tam, kde to šlo domluvit, nebylo vyhověno.

Hajnej:

Spíš bych to viděl na to, že je jindy člověk trpělivější a nemá potřebu ventilovat přetlak a deprese ze zmaru diskusí o ničem. Nic, je čas zahodit myš a jít ventilovat focením než přijde déšť...

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 02. října 2022 - 13:36:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 1-2009
Omluva, na druhé a třetí fotce výše, jsem napsal vůz 810.540, ale teď jsem si uvědomil že jsem to nějak popletl, ten den 5.6.2018 jezdil vůz 810.059.

Tak ještě jednou Holice - Borohrádek s vozem 810.059 toho 5.6.2018.


Neděle, 02. října 2022 - 16:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 1-2006
Troška toho, co se ode mne čeká spíš než kecy k parkovnýmu...
Bubu bacha na žilky.

Stéblová - Rosice 02.10.2022:





(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 02. října 2022 - 17:05:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 1-2006
Pardubice-Rosice nad Labem 02.10.2022:
Bez té dvojky a s halami kolem si na to nějak nemůžu zvyknout a pavoučci se vyřádili tak, že se fakt blbě hledá úhel kudy...




Neděle, 02. října 2022 - 17:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309
Registrován: 9-2017
Nedá mi to, třeba mi nějaký dopravní projektant odpoví. Existuje nějaký logický důvod kolem toho peronu nenaprojektovat jeden dlouhý oblouk s velkým poloměrem místo tadytěch dvou zlomů?
Neděle, 02. října 2022 - 18:12:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 1-2006
vojtasTS29:

Úplně nerozumím na co se ptáte, ale obecně je to o potřebě ostrovního nástupiště napojeného rychlými výhybkami a o dvou nákladních kolejích (sedmá má navíc střední zhlaví) dlouhých tak, aby se na ně i s ETCS vešel vlak délky 740 metrů (resp. co nejdelší - retenční kapacita pro cesty do Pardubic) bez toho, aby na Hradec čuměl zadkem do přejezdu, a bez toho, aby na Pardubice čuměl zadkem do zhlaví, s evidentním požadavkem vejít se na původní pozemek dráhy. Na dřevě jsou provizorní, ta spojka zmizí novým zhlavím, čímž takhle zlomené koleje budou tři.

Na tu bídu, co tam prostorově je, se to danému člověku podařilo vymyslet poměrně zajímavě...

Edit: Jo aha, asi to je dotaz na tu třetí kolej uprostřed nástupiště. To je ale vidět - na podchod je potřeba nějaká osovka a do štíhlejší výhybky je potřeba se nějak trefit. Obecně bych to ale spíš viděl na zkreslení objektivem - tak moc to reálně není.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 02. října 2022 - 18:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 1-2006
Pardubice 02.10.2022 (1/2):

Zejména lávka a práce kolem pátého nástupiště...





... a sousedi...

Neděle, 02. října 2022 - 18:46:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 1-2006
Pardubice 02.10.2022 (2/2):

... a zbytek kolem aktuálního návratu kolejí na nový most, který je v provozu od 29.09.2022. Nechce se mi do kolejiště, když ve volnu nemusím, takže se to blbě fotí.
Obecně jde na měsíc o to, že se první kolej vrací na nový most, kde už je nová kolej do průmyslové zóny, zatímco se ještě ve druhé koleji jednokolejně na Kostěnice jezdí provizorní vaničkou.





Pondělí, 03. října 2022 - 11:32:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 10-2011
Vhd Sl: Děkuji za krásnou fotodokundamentaci :D

Ani mě nedá spát pár věcí, proto se zeptám: Nevím, jestli tedy nakonec platí, že po dokončení stavby by v úseku mezi Rosicemi a Stéblovou měly zmizet celkem dva nebo tři přejezdy. Jisté je, že zůstanou Rosice a Stéblová a zmizí dva přejezdy u Semtína. Jak je to s tím třetím? Kdy, pokud ano, by měl zmizet?

Druhá věc: Předpokládám, že po dokončení rekonstrukce zmizí všechny provizorní přejezdy z hlavního nádraží. Nebo ne? Nezůstane tam třeba zabezpečený přejezd přes příjezdovou cestu či vlečky, jako je tomu v Přerově?

Děkuji za reakce... [happy]
Čtvrtek, 06. října 2022 - 07:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 1-2009
Rozevírání tratí.

016 - 020 - Borohrádek.
010 - 016 - Moravany - Holice.
010 - 016 - Moravany - Chrudim.
017 - 016 - Chrudim.
238 - 016 - Chrudim.


Pátek, 07. října 2022 - 09:22:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 1-2009
Včera jsem si byl udělat po delší době pár fotek nádraží Chrudim město, ten den jezdil vůz 810.298.
Pár změn tam nastalo, třeba zaplechování spodních oken nádraží.


Pátek, 07. října 2022 - 18:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 1-2009
Ještě jednu fotku za včerejška, vlastně kvůli této fotce jsem tam jel.

Trolleybus
Sobota, 08. října 2022 - 10:04:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 5-2002
Na přejezdu P5030 (křížení tratě 015 se silnicí II/342 ve Valech) jsou nainstalované a včera již funkční závory.
https://mapy.cz/s/kotupuzapu
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Sobota, 08. října 2022 - 10:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2020
Neví prosím někdo, v jaké dny bývá nejsilnější nákladní doprava na trati 015? Ono sice např. v GVD je psáno několik párů manipuláků, nicméně z vlastní zkušenosti vím, že to vůbec nemusí znamenat, že ty vlaky pojedou, proto se ptám.
Sobota, 08. října 2022 - 12:14:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2015
Karel_Z_Hermanaku: Záleží podle potřeb zákazníků, jestli vozy s ohledem na výluky dojedou,... Aktuálně v pondělí budou ložené cisterny do Kostelce, takže nejspíš v úterý pojedou prázdné zpět.
Michal
Neděle, 09. října 2022 - 22:34:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2002
v rámci zkvalitňování služeb ČD na Hradečanech lehátkový vůz [happy]) Fotka sice nicmoc, ale je tam, druhý za loko.
Pondělí, 10. října 2022 - 11:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 2-2010
ad Michal: To jim došli vozy, nebo proč to tak pravidelně na jednom páru jezdí?
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Michal
Pondělí, 10. října 2022 - 13:43:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2002
Netuším, asi došly vozy.
Pondělí, 10. října 2022 - 14:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 1-2006
Michal:
"v rámci zkvalitňování služeb ČD na Hradečanech lehátkový vůz [happy]) Fotka sice nicmoc, ale je tam, druhý za loko.
"

Jedná se o Bcmz v rámci zkušebního provozu. Musí najezdit km než se schválí. Je to to samý jako když pinďa jezdil na R mezi Prahou a Děčínem.
A jelikož je to repase z Nymburka tak aby jim to jezdilo okolo komína. Přeci jen do HK je to blíž než kdyby to bylo pod Chebem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Knapido.)
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Pondělí, 10. října 2022 - 17:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2018
Jezdí tu už hodně dlouho. Minulý týden jsem v něm jel z Prahy a na sezení teda nic moc.
Pondělí, 10. října 2022 - 20:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 1-2006
maaaca:
"Jezdí tu už hodně dlouho. Minulý týden jsem v něm jel z Prahy a na sezení teda nic moc.
"

Od jara se tu asi 5 ks vystřídalo.
Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo... a když né to, tak použij flexu!! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla!

Na K-reportu od 23.ledna 2006
Úterý, 11. října 2022 - 11:39:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 1-2011
Minulý týden došlo k úpravě přejezdu P5044 v Heřm.Městci a stal se jednokolejný. Druhá (výtažná) kolej je již mimo provoz, možná i zrušená, ale samotné křížení zatím zůstalo.
Napadá mě, je tento stav vlastně vůbec dle platných předpisů, když vozovku zatím stále protínají kolejnice a není to nijak označeno jako křížení trati s komunikací?
Úterý, 11. října 2022 - 12:34:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 1-2011
Modernizace v Heřm.Městci začala minulý týden
Úterý, 11. října 2022 - 15:52:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12094
Registrován: 5-2002
ad Vojtas29: Nedá mi to, třeba mi nějaký dopravní projektant odpoví. Existuje nějaký logický důvod kolem toho peronu nenaprojektovat jeden dlouhý oblouk s velkým poloměrem místo tadytěch dvou zlomů?

Já sice nejsem projektant, ale na projednávání staveb běžně chodím. Pro projektování nástupišť jsou poměrně přísná pravidla a nejširší logicky vychází u východu z podchodu. A plocha nástupiště je samozřejmě dražší, než plocha zemní, takže tam zcela logicky vidíte oblouk, aby se na koncích mohlo nástupiště zúžit.

ad Diskuze o odstavování souprav: A víte, jaký je nejlepší byznys? Své vozy si zdarma odstavím na SŽ a svou vlečku pak pronajímám pěkně za "fufníky" [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 11. října 2022 - 16:35:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 10-2011
Ad Jamamoto: Nevím, jestli je to v rozporu s platnými předpisy, ale takových přejezdů je víc. Třeba ve Velimi je naprosto to samé. Vzpomínám si, že jsme přes takový neoznačený přejezd jezdili se základkou do osady Fořt, kde byla škola v přírodě. Jó, to bývaly časy a nyní výjimečně nemyslím obec... [uhoh]
Úterý, 11. října 2022 - 20:10:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 2-2018
K lehátkům na Hradečanech:
+/pro: Z laického pohledu dojem fresh interiéru a celkově moderního looku. Na laické úrovni téměř nepostřehnutelný skutečný stav, těžko soudit, na jak dlouho. Pohodlná jízda potažmo “chodové vlastnosti”, tady nejsem schopen říct, jestli taky dočasně naoko nebo jde o skutečně kvalitní provedení (nikdy jsem to nedělal ani k tomu nepřišel a podvozek jsem samotný zblízka viděl jen v ČKD KH za bránou). Klima - na R10 v ostatních oddílových vozech nee [uhoh][nene].(Bmz, vyjímečně A,AB - Bautzen). Možnost uzamčení jednotlivých oddílů (kupé) zevnitř. Celoplošné neprůsvitné záclonky. Samostatná umývárna (asi fest subjektivní).

-/proti: Z technického pohledu je provedená/odvedená práce prasečina nonplus ultra, na úrovni Jak se staví sen či Potěmkin styl. Nalepení + ořez umakartů, tmelení spár a chybně zhotovených otvorů/připrav, předělávek po odhalení/viditelnosti prvotních chyb, nedotažené některé věci a ani neočistění po servisním zásahu. Naštěstí nevím, kolik ta “rekonstrukce” stála… Sedí se v tom otřesně (m.j. krátká délka sedáku), ležet jsem nezkoušel ale postel mi evokuje dojmem ZSSK WLABu k autovlaku a v ničem horším jsem asi nespal [uhoh][ko]. Velikostí kupé působí/vyvolává stísněné, kde je evidentní nedostatek prostoru i při obsazení jedním člověkem. Na delší cestu - no nevím, nevím. Moderně vyhlížející infotainment, který reálně poskytuje totéž co: Tahem zapni, stiskem vypni [crazy]. Oddíl umí při správné kombinaci světla a počasí, působit hodně ponuře jako cela nebo kobka… Lámačky [zadnice][crazy].

Celkově bych řekl 65% a to jen kvůli rychlosti a RIC.
Úterý, 11. října 2022 - 23:07:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 2-2018
K interiéru Bcmz jsem našel jednu fotku a vzhledem k vláknu (“lůžko” SKANSKA stálo v Poděbradech), sem lze vylepit i dvě další, které na mě u toho též vypadly. Nebudu tím zbytečně spamovat i jinde…
Středa, 12. října 2022 - 19:50:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 3-2018
dojem fresh interiéru a celkově moderního looku. Božínku, to je čeština? Zlatý "vole"... [proud]
Středa, 12. října 2022 - 21:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 1-2009
Včerejší fotky na trati 016 v Chrudimi.

Sobota, 15. října 2022 - 07:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 1-2009
Když jezdila Regionova na Os 25339 z Holic do Chrudimi, tak se na trati setkávala 3 x s vozy 810.

Neděle, 16. října 2022 - 09:17:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 1-2009
Když se to žlutilo letos u Bořic.

mot
Neděle, 16. října 2022 - 10:44:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3879
Registrován: 7-2017
Být tam ještě žlutá Regína, je to dokonalé maskování [proud].
Neděle, 16. října 2022 - 18:44:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 10-2011
Tahle krabička se maskuje nebem..... [lol]
Pondělí, 17. října 2022 - 08:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 1-2009
Moravany, Os 5007 KOLÍN - Ústí nad Orlicí, 28.9.2022.

Úterý, 18. října 2022 - 11:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 1-2009
Moravany, náhodné fotky, 18.3.2022.

Středa, 19. října 2022 - 18:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 1-2009
Moravany z mostu.

Čtvrtek, 20. října 2022 - 07:41:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 1-2009
Cyklostezka Choceň - Ústí nad Orlicí - Letohrad jsem si několikrát projel, za Chocní vede souběžně cyklostezka a železniční trať, tak jsem si tam v roce 2015 udělal nějaké fotky.





Čtvrtek, 20. října 2022 - 17:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2012
V 17:07 jel trilobit z Hradce do Letohradu ve složení 854 204 + 057 + 854 225.
Sobota, 22. října 2022 - 11:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 1-2009
Včerejší Chrudim.

Neděle, 23. října 2022 - 18:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 1-2006
Pardubice-Semtín 23.10.2022:

Už to bude nějakejch 10 dní, co se na Semtíně místo přejezdu běhá podchodem ve výstavbě. Ne, nachcáno v něm ještě není - to jen ještě místy nemá střechu a zapršelo... Asi to bude architektura, jako všechno, čemu nerozumim. [happy] Nebo že by ten obklad byl lepší na mytí toho, co se tam očekává?



Neděle, 23. října 2022 - 18:55:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 7-2009
"Ultramoderní" Semtín mi silně připomíná podchod v mých rodných Moravanech.
Nemuselo pršet, ale přesto podchod byl (na směsi písků a jílů) a bývá pěkně provlhlý, hodit tam nebo na schodišti "hubu" no problem. Když tu fungoval staniční, několikrát za směnu šůroval dlaždice, aby z toho nebyla bruslařská dráha. Jenže historie se i po více jak 100 letech opakuje.
Dřív bylo o strach chodit na holickej peron po prehistorické nýtované lávce s vyhnilými prkny.
Skutečná stezka odvahy, mnoho spoluobčanů to radši bralo rovnou přes koleje [happy]
Neděle, 23. října 2022 - 21:20:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2012
Dnešní setkání 754.022 s 751.115 v HK.

Trolleybus
Neděle, 23. října 2022 - 21:52:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3128
Registrován: 5-2002
Petr165:
""Ultramoderní" Semtín mi silně připomíná podchod v mých rodných Moravanech.
Nemuselo pršet, ale přesto podchod byl (na směsi písků a jílů) a bývá pěkně provlhlý, hodit tam nebo na schodišti "hubu" no problem. Když tu fungoval staniční, několikrát za směnu šůroval dlaždice, aby z toho nebyla bruslařská dráha. Jenže historie se i po více jak 100 letech opakuje.
Dřív bylo o strach chodit na holickej peron po prehistorické nýtované lávce s vyhnilými prkny.
Skutečná stezka odvahy, mnoho spoluobčanů to radši bralo rovnou přes koleje [happy]"

Pokud v Semtíně nebude mezi kolejemi plot, který nelze snadno zničit, tak podchodem stejně bude chodit málokdo. Viz časté přecházení přes trať nad myší dírou v Pardubicích nebo o pár set metrů dál hodně frekventovaná pěšina nad zasypaným podchodem před bývalou Telegrafií/Teslou.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pondělí, 24. října 2022 - 00:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 4-2013
Vhd_sl: to vypadá pěkně takto[ok][ok] že to bude jednotné s hlavním nádražím... Bude podobně ozdobený i rosický podchod?
Pondělí, 24. října 2022 - 00:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 4-2013
Vhd_sl: to vypadá pěkně takto[ok][ok] že to bude jednotné s hlavním nádražím... Bude podobně ozdobený i rosický podchod?
Pondělí, 24. října 2022 - 07:10:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 1-2006
Trolleybus:

Nemyslim si. Na podchod dolepi PHS a hrana 550 nad TK je dost odrazujici a dlouha. Normalni tranzitujici clovek tim pujde. Jediny co nebude fungovat budou frajerici ucni ve stadu z vlaku (na vlak podchodem pujdou) tedy od Pardubic, nepojede-li po nespravny. Do doby nez tam nekoho z nich vlak sejme.

juki:

Na neco takoveho vypadaji i Rosice. Nevim, staci kouknout co je po necelem roce v podchodu Sladkovskeho (u polikliniky), kde je tech lidi vic... neumej se chovat, beton by mel stacit rozdil mezi betonem a obkladem bude v cisteni znat... ale treba ten obklad drhnout chemii pujde beze ztrat...
Pondělí, 24. října 2022 - 09:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27512
Registrován: 5-2002
Vhd: treba ten obklad drhnout chemii pujde beze ztrat
Jestli jsou ty obkládačky glazovaný, tak to půjde určitě líp než beton.
Ale je fakt, že kombinace kachlíčků s tím odvodňovacím šlicem připomíná pisoár dost nápadně a někdo společensky unavenej nejspíš nebude ve stavu to od skutečného hajzlíku odlišit...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Systémový_specialista
Pondělí, 24. října 2022 - 09:13:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2021
Na R948 několik Bdt [crazy]
Kříž
Pondělí, 24. října 2022 - 09:36:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 11-2005
Semtín: No co, další etapou někdy (asi relativně brzy, neboť ten semtínský nadjezd přes dráhu vypadá od spodu dost hrozně) bude reko silničních nadjezdů, tak se třeba současně vystaví chodník/schodiště z peronů přímo k bohdanečské/poděbradské silnici.

Nyní lidé po výstupu z vlaku čekají až vlak odjede a ...