Diskuse » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno (PraK) » Archiv diskuse Rychlodráha Praha - letiště - Kl... do 21. 9. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Rychlodráha Praha - letiště - Kl... do 21. 9. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:55:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14252
Registrován: 4-2003
Velky sef:Ako pisem, moze to postavit stat alebo sa moze spravit PPP projekt, peniaze na to sa najdu, potencial je radovo v milionoch cestujucich rocne, to sa zaplati a nebudeme musiet riesit plky ako autobus, trolejbus a neviem co este.

Peníze se najdou. Fakt?!? Se to zaplatí. To jako fakt?!? Jsem si říkal, že pan "Se" už dlouho nebyl na scéně [biggrin].
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:02:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 8-2017
Hlavně, že by pan Se postavil to metro [crazy]

hjguzf: Protože by to tou tramvají trvalo půl dne a reálně by stejně každej přelezl na to metro na Velsu. A na takovou službu úplně stačí 119.
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:05:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14253
Registrován: 4-2003
hjguzf:Proč je blbost tramvaj?

Je to zoufale pomalý dopravní prostředek.

Je to jediný kapacitnější způsob spojení Hlavní nádraží - letiště, vlak pojede na Masaryčku (pokud nepojede přes nekapacitní Semmering nerozšířitelný na dvě koleje), metro, které navrhuje Bram by také nebylo na hlavní, a taky by stálo strašně miliard

Semmering je brutálně zkapacitněn a jeho kapacita je využita zcela minimálně. Samozřejmě by jakékoliv vlaky od Ostravy v hodinovém taktu vedly spolu s vlaky linek R v hodinovém taktu od Kolína (od Brna a od Olomouce) do Kladna vedlo k vyhubení linky S65 [wink]. Dvě koleje tu pro takový provoz ani nejsou potřeba [nene].

To, že metro A nejede na hlavní nádraží, nevadí. Z hlediska cílů cest cestujících jedoucích z letiště do centra Prahy jde o marginální záležitost.
mot
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:48:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3827
Registrován: 7-2017
Proč myslíte, že valná část cestujících míří z letiště zrovna do centra? Hotely... jinde po Praze nejsou? Osobně si myslím, že klientela do centra volí taxi ev. jinou [auto]dopravu.
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:48:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27046
Registrován: 5-2002
VŠ: Mne teda odpali dekel, ked niekto s pokojom v dusi napise, ze sa metrom odveziem na Dlouhou mili a odtial pojdem autobusom na letisko.
To by Ti ten dekl odpálilo Letiště, pokud by se k tomu V.A2 nepřidalo, nikoliv já...
Nicméně furt by to bylo z té Dlouhé Míle lepší, než hopsat po Evropské z Velsu.

mot: Proč myslíte, že valná část cestujících míří z letiště zrovna do centra? Hotely... jinde po Praze nejsou?
Což o to, samozřejmě že jsou - ale ne na hlavním nádraží...


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 19. srpna 2022 - 17:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14257
Registrován: 4-2003
mot:Proč myslíte, že valná část cestujících míří z letiště zrovna do centra? Hotely... jinde po Praze nejsou? Osobně si myslím, že klientela do centra volí taxi ev. jinou [auto]dopravu.

Nejsme v devadesátých letech minulého století, kdy létání bylo stále výsadou zejména pro vyšší příjmovou vrstvu.


Hajnej:To by Ti ten dekl odpálilo Letiště, pokud by se k tomu V.A2 nepřidalo, nikoliv já...

Asi tak, byť to není na mne [proud].

Což o to, samozřejmě že jsou - ale ne na hlavním nádraží...

Asi tak [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 19. srpna 2022 - 18:30:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9756
Registrován: 5-2002
Nechci ván do toho kecat, ale ono se na Ruzyň pořád lítá v nějakém zajímavém počtu? Mimo přes léto, kdy to vytíží cestovky? Ta 119 převlečená časem za trolejbus nestačí? Přestup na Veleslavíně bude asi dlouho i z toho metra na "rychlodráhu" také. To pro turistu je skoro jedno.
Pátek, 19. srpna 2022 - 18:48:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15083
Registrován: 8-2004
Velky_sef:
"Uf, to je zase cherrypicking... Co maju spolocne turnikety s nazorom, ze ta trat sa proste nepostavi, lebo ju nikto nepretlaca[crazy] Ved to pisu aj ludia v diskusii, je to uplne na smiech a taka trat s obrovskym potencialom sa nevie postavit"
Jistě. A turnikety jí postaví. Turnikety vydají všechna ta povolení. Až dorazí k turniketu pánové z MHMP, vloží do nich stávající územní plán, vyjede jim z turniketu plán s požadovanou změnou. Turniket všechno naprojektuje. Jen tedy aby turniket stál, tak potřebujete ta povolení, změny ÚP anebo projekt, takže jste se dostal do bludného kruhu.[rofl]
Kdepak, turnikety fakt po tu trať potřeba nejsou.[nene]
Velky_sef:
"Vlak na letisko je jednoducho riesenie viacerych problemov, len je to ako s prazskym okruhom, prilis sa ostupuje par kriciacim. Chce to mat gule a postavit to."
Jistě, mít "gule" porušit zákony a práva ostatních je to pravé.[crazy]
Velky_sef:
"Ostatne, aj v diskusii na zdopravy je vidiet, ze siroka verejnost povazuje vlak na letisko za nieco uplne samozrejme,"
Tak jestli diskutující na zdopravy berete jako širokou veřejnost, tak se nedivím, že z vás padají takové perly jaké padají.
Bram:
"Smiř se s tím, že největší počet lidí, co jedou na letiště, jsou ti, co se přepravují z centra Prahy. A ti vlak na letiště nepotřebují. Ti ostatní mohou jet metrem také a není kvůli tomu třeba zasírat trať Praha - Kladno vlaky na letiště."
S tímto v zásadě souhlas.
Bram:
"Pánové, rozhodne za nás nedostatek peněz. Jelikož nečekám, že se podaří sehnat již dost obludných 19 miliard na tunely pod Ořechovkou,"
Já tedy vsázím spíš na NIMBY.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 19. srpna 2022 - 18:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10206
Registrován: 9-2002
Hele, jsem na K-reportu, nebo na sešlosti jistýho obskurního OS, který nechce dráhu ?

Prakticky všude v civilizovaný Evropě nějaká kapacitní dráha na letiště vede. Někdy je to v režii metra, jinde zase dráhy. Někde je dokonce k mání oboje, ale to jsou už fakt veliký letiště.

Mít v Praze obojí je asi zbytečnej luxus, a aby tam jezdilo metro co pět minut, tak bude zbytečně vozit vzduch - taky zbytečnej luxus. O závleku přes Motol se bavit nebudu.

Ešus třikrát do hodiny to zvládne tak akorát. Dokonce se může i zdvojit. Pokud chci mocímermo z letiště na metro, mám po cestě přestup na všechny linky. Že to nepojede na Hlavní ? - No a co, ani v takovym městě, jako je Paříž se nedostanu ani z ORL ani z CDG na každý "Hlavní" - bez přestupu to nejde. Barcelona to samý v bledě modrym.

Jjjjo... V Ostravě na letiště Ešus jezdí.

A tim bych celou tuhle nesmyslnou debatu považoval za skončenou...

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 19. srpna 2022 - 19:34:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194
Registrován: 11-2020
Tramvaj je pomalá, ale kapacitní. Rychlá doprava už existuje, jmenuje se airport express, pochybuju, že bude vlak rychlejší. Modernizace trati je určitě potřeba, ale kvůli relaci Praha - Kladno, ne kvůli letišti. Když už je tramvaj na Dědině, tak by byla škoda ji na letiště neprotáhnout.
Pátek, 19. srpna 2022 - 20:50:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10207
Registrován: 9-2002
Tak dík... z letiště do centra hodinu. Dokonalá šotodemagogie.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 19. srpna 2022 - 21:36:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 7-2017
Napriklad v Dubline vlak na letisko nejazdi, ale tam zase nema ani VHD ci vlaky taku prioritu ako v CR, v porovnatelnych krajinach vlak na letisko maju. Pri vlaku je vyhoda v tom, ze letisko sa stava dostupnym sirokemu okoliu, z Prahy lietaju aj ludia z Plzne ci Pardubic alebo Olomouce. Takto by sa z hlavniho presunuli civilizovane chodbou na druhy vlak, ktory ich odvezie na letisko a mozu letiet.
Ano, sluzobky jazdia vacsinou taxikmi a objednanymi sofermi, zajazdy maju autobusy alebo mikrobusy no a ten zvysok smeruje do mesta MHD. Samozrejme ludia cestuju na Malu Stranu ci inde, ale prave preto ma vlak viacero zastavok s moznostou prestupu na dalsie linky. Jednoducho ak potrebujeme spojit Prahu a Kladno, tak ma to spojenie na letisko vyznam, jednak vela ludi z Kladna na letisku pracuje a po druhe, dava to dalsi ekonomicky vyznam.
Nepopieram ziadne prava ludi ozvat sa, ale musia davat logiku no a potom je tu akesi vacsie dobro pre celu spolocnost.
Zvysok su len brepty, netusim, preco ludia tak Kcku broja proti vlakom...
Pátek, 19. srpna 2022 - 22:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2017
Když mluvíte o logice a dobro pro celou společnost, nepopíráte žíadne práva ludí,ale vše ostatní jsou brebty, tak si snad nevidíte do úst. Vám připadají logické dva tunely souběžně pár stovek vedle sebe přes celé Dejvice,Vokovice. Preferujete přestupy všude kde Vás napadne, civilizovanou chodbu mezi masar a hlavákem, boha jeho, ta spodina se do té Vaši chodby nastěhuje z toho parku nahoře, v zimě určitě. Myslim že tady nikdo neni proti vlakům,naopak, ale tam kde to má smysl a logiku, kterou tak vyznáváte. A těch potřeb a možností a nutnosti nových staveb je nepřeberně, tady to tak úplně jednoznačné není. Znáte Vy vůbec způsob života,způsob dopravy v aglomeraci jako je Praha? Pohybujete se denně po městě, tramvaj je třeba pomalejší, ale někdy, v určitém případě je časově výhodnější použít tramvaj až do cíle, než ty Vaše přestupy, pojedu li dvě stanice tramvají, pak přestoupim na metro a po pár stanicích zase do tramvaje, v čemž vy se slovně využíváte. Nemám na mysli tu blbost tramvaj na letiště. Necpete ten vlak, tam kde to není zrovna logické časově ani z jiných důvodů, dokonce v případě, kdy to neznamená časové ani jiné zlepšení proti dnešnímu stavu. Naopak v jiných případech ve městě, příměstě je vlak přínos. Máte rád vlaky, neberu Vám to,jen tady proboha neoperujte ekonomikou, dobrem pro společnost a právy lidí. Ani Vy, ani já a spousta tady o alternativách rozhodovat nebude. Vy máte svůj názor, jiní zase opačný, nebo úplně jiný, už o nich víme, tak si počkejme, co se z toho uskuteční. Třeba se někteří dočkají.
Sobota, 20. srpna 2022 - 01:08:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 7-2017
Tram jazdia v Prahe ale iba v sirsom centre, viacere periferie tram nemaju vobec a jej cestovna doba na letisko je nekonkurencna. Zoberme namatkovo zoberiem kancelarie Chodov, Roztyly,Pankrac, Budejovicka, tam ziadna tram nevedie alebo je nekonkurencna casovo, takto by ti ludia sadli na metro, odviezli sa na Vltavsku, kde by prestupili na priamy vlak na letisko a bolo by to pohodlnejsie, nez prestup na A a zase na 119 a nemuseli by ste sa spoliehat, ze vam sekretarka zavola taxik a ze ho niekto neodchyti. Takze si to mozeme zhrnut, ze tram je konkurencna na spojenia typu Hlavni nadrazi Andel, ale nie pri ceste na uplny okraj mesta.
Sobota, 20. srpna 2022 - 08:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10208
Registrován: 9-2002
Vy tady pořád máte problém s tim, že to nepojede na Hlavní. Tak si počkejte na NS2...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. srpna 2022 - 08:34:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14263
Registrován: 4-2003
Hroch:Já tedy vsázím spíš na NIMBY.

Už jsem je ve formě létajících vidlí zmiňoval s tím, že půjde zejména o úsek Veleslavín - Ruzyně. Nějak se mi nechce věřit, že průchod Libocí bude bezproblémový, protože to bude znamenat kácení stromů ve velkém a to se líbit místním určitě nebude. I případná pouhá elektrizace stávající jednokolejné trati by s sebou nesla určité redukce počtu stromů, ale co teprve zdvoukolejnění a nutná výstavba protihlukových stěn?!? Vždyť tím místní přijdou o oázu zeleně...


Agent:Vy tady pořád máte problém s tim, že to nepojede na Hlavní. Tak si počkejte na NS2...

Tak to už Velky sef bude akorá prdět do hlíny a nebude tu rozdávat svá moudra [rofl].
Sobota, 20. srpna 2022 - 10:11:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10209
Registrován: 9-2002
Bram:
"Tak to už Velky sef bude akorá prdět do hlíny a nebude tu rozdávat svá moudra [rofl]."

Neboj, já asi taky.

Ale napadla mi taková blbost - jezdit na Hlavní úvratí v Libni. Ale asi s tim tvrdě narazim na modrej §1b) - Nikdy se to tak nedělalo. A už slyšim ty kecy, že na co na letiště dvě linky - jedna na TGM a druhá na Váguson. I když... Před výstavbou NS takto úvraťovaly vlaky do/z Nymburka z/na TGM.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. srpna 2022 - 10:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9312
Registrován: 12-2011
Agent:
"Hele, jsem na K-reportu, nebo na sešlosti jistýho obskurního OS, který nechce dráhu ?

Prakticky všude v civilizovaný Evropě nějaká kapacitní dráha na letiště vede. Někdy je to v režii metra, jinde zase dráhy. Někde je dokonce k
Ešus třikrát do hodiny to zvládne tak akorát. Dokonce se může i zdvojit. Pokud chci mocímermo z letiště na metro, mám po cestě přestup na všechny linky. Že to nepojede na Hlavní ? - No a co, ani v takovym městě, jako je Paříž se nedostanu ani z ORL ani z CDG na každý "Hlavní" - bez přestupu to nejde. Barcelona to samý v bledě modrym. "
To není pravda, v Barceloně jezdí vlaky přímo na hlavní nádraží Sants.
Sobota, 20. srpna 2022 - 10:24:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10210
Registrován: 9-2002
A na Estacion Francia taky ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. srpna 2022 - 10:40:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16226
Registrován: 12-2007
Že to nepojede na Hlavní ? - No a co, ani v takovym městě, jako je Paříž
Když už, tak (nejen) v této věci srovnávat srovnatelné - tzn. města s jedním centrálním nádražím (Praha vs. Vídeň, Berlín, Amsterdam, Brusel, Kodaň).

A ne s neodstraněným/neodstranitelným stavem většího počtu "centrálních" nádraží (Paříž, Londýn atd.).
Sobota, 20. srpna 2022 - 10:49:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10211
Registrován: 9-2002
Praha má dvě centrální stanice, i když se každá používá na něco jinýho.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. srpna 2022 - 11:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 7-2017
Ono je to tazke, ked vystavbu VRT moze zablokovat obec, ktora argumentuje, ze jej taka trat nic neprinesie. Ktovie, ako to robia v Japonsku, Nemecku, Francuzsku a dalsich krajinach, kde VRT maju a tiez tam vlaky nezastavuju. Podobne je to tu, kazdu chvilu sa niekto ozve, ze mu 15m pod nohami budu jazdit vlaky.
Sobota, 20. srpna 2022 - 11:48:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27053
Registrován: 5-2002
Agent: Ale napadla mi taková blbost - jezdit na Hlavní úvratí v Libni. Ale asi s tim tvrdě narazim na modrej §1b) - Nikdy se to tak nedělalo.
S tím narazíš určitě, ale ne na §1b, ale prostě na to, že to blbost opravdu je...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 20. srpna 2022 - 13:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9313
Registrován: 12-2011
Agent:
"A na Estacion Francia taky ?"

To není hlavní, to je místní Masaryčka.
Sobota, 20. srpna 2022 - 15:35:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10212
Registrován: 9-2002
Dálkovka tam jezdí a Rodalia jen jedna linka. Takže se shodnem, nebo neshodnem ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. srpna 2022 - 19:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9314
Registrován: 12-2011
Ale tam žádná dálková doprava nejezdí. Pouze R2 a regionální expresy. AVE a další jezdí ze Sants.
Sobota, 20. srpna 2022 - 20:10:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15086
Registrován: 8-2004
Bram:
"Už jsem je ve formě létajících vidlí zmiňoval s tím, že půjde zejména o úsek Veleslavín - Ruzyně. Nějak se mi nechce věřit, že průchod Libocí bude bezproblémový,"
Zatím (?) je problematický (i) úsek Dejvice - Veleslavín.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 20. srpna 2022 - 20:33:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 7-2017
Tie problemy su skor teoretickeho razu, chapem SZ, ze sa chce dohodnut, ale tie argumenty su uplne mimo. Je potrebne to oznacit za strategicku stavbu a dovody uz budu musiet byt skutocne.
Sobota, 20. srpna 2022 - 21:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10213
Registrován: 9-2002
intelpetr:
"Ale tam žádná dálková doprava nejezdí."


Je faktem, že v BCN jsem léta nebyl. Ale viděl jsem tehdy tam stát 252 s Talgem. I Euromed tam byl. Ale už je to dávno.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 22. srpna 2022 - 09:44:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8203
Registrován: 9-2011
hjguz: Rychlá doprava už existuje, jmenuje se airport express, pochybuju, že bude vlak rychlejší.
Pochybujte.
Dnes jede osobní vlak z Mas. na Ruzyň 22 minut a AE má dobu jízdy okolo 40 minut.
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 22. srpna 2022 - 09:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10216
Registrován: 9-2002
S obratem přes Libeň by to bylo na Váguson možná i o pár minut rychlejší... Ale souhlasim, že je to šílenost.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 14:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14288
Registrován: 4-2003
Hroch:Zatím (?) je problematický (i) úsek Dejvice - Veleslavín.

Všechno přijde, jakmile se bude žádat o vydání územního rozhodnutí.

Velky sef:Tie problemy su skor teoretickeho razu, chapem SZ, ze sa chce dohodnut, ale tie argumenty su uplne mimo. Je potrebne to oznacit za strategicku stavbu a dovody uz budu musiet byt skutocne.

Tento stát má zkratku ČR a nikoliv ČLR [nene]. V ČLR by se s nikým nemazali (pro moc velké odpůrce by to končilo [smrt]) a tak je velké štěstí, že jsme ČR a nikoliv ČLR [wink].
Pondělí, 29. srpna 2022 - 15:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 7-2017
Dakujeme za ukazku pravnej nevedomosti, stat ma samozrejme pravo obmedzit prava jednotlivca, ak tym plni svoje povinnosti voci obcanom. Podobne to uznali aj sudy pocas Covidu, kedy mal stat pravo povedat, ze niektore prava budu obmedzene, pretoze ochrana zdravia celej spolocnosti ma prednost. Nemyslim si, zeby tu SZ nechcela dohodu s obcanmi, ale obcania prevracaju kabaty kazdu chvilu, takze uz je skutocne nacase povedat dost, vybrat konkretnu moznost a postavit ju.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 15:48:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14290
Registrován: 4-2003
Velky sef:Dakujeme za ukazku pravnej nevedomosti, stat ma samozrejme pravo obmedzit prava jednotlivca, ak tym plni svoje povinnosti voci obcanom.

Takže pro umožnění výstavby úseku Výstaviště - Ruzyně se vyhlásí nouzový stav, nebo jaxi to vlastně myslel?!? Takže dobrý den, pane Šašku [biggrin].
Pondělí, 29. srpna 2022 - 16:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4905
Registrován: 12-2007
Bram: Pokud vím, tak se má pouze rozšířit dokumentace k EIA o vliv tunelu na horninové prostředí. A až po tom doplnění bude možné usuzovat, zda se postaví tunel v navrhované trase.
Jinak jak známo, pokud je výstavba zejména liniových staveb ve veřejném zájmu, a jejich alternativa prakticky neexistuje, tak je možné stavbu prosadit i přes odpor místních.
Nedávno Ústavní soud zamítl žalobu bratrů Bratránkových v Táboře, kteří řadu let blokovali úsek dálnice D 3 u Tábora, protože Ústavní soud prohlásil, že nelze vést tuto dálnici jinudy.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 16:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14291
Registrován: 4-2003
Wagon:Nedávno Ústavní soud zamítl žalobu bratrů Bratránkových v Táboře, kteří řadu let blokovali úsek dálnice D 3 u Tábora, protože Ústavní soud prohlásil, že nelze vést tuto dálnici jinudy.

V Táboře D3 opravdu vést jinudy NEJDE. Nemusím snad vysvětlovat proč.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 16:43:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 7-2017
No a ktora trasa je pre vlaky priechodna? Pretoze pokial viem, do vsetkych hodil niekto vidle.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 17:09:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14292
Registrován: 4-2003
Velky sef:No a ktora trasa je pre vlaky priechodna? Pretoze pokial viem, do vsetkych hodil niekto vidle.

Dle mého názoru bude muset být tunelová trasa od Výstaviště až do Ruzyně. A hlavně je potřeba veškerou dokumentaci pro územní rozhodnutí naprosto v pořádku, aby se do toho nikdo nemohl trefovat a veškeré námitky šly vypořádat jako neopodstatněné.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 17:35:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10229
Registrován: 9-2002
Ono kdyby se začalo salámovou metodou, kde výchozí bod by bylo prostý zadrátování ve stávající trase, tak by se už aspoň s nečim dávno pohnulo, i kdyby fáze "druhá kolej" měla jít pod zem.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 20:43:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15096
Registrován: 8-2004
Velky_sef:
"Dakujeme za ukazku pravnej nevedomosti,"
Právní nevědomost (a ignoranci) tu předvádíte především Vy sám.[crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 29. srpna 2022 - 22:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 7-2017
Hroch:
"Velky_sef:
"Dakujeme za ukazku pravnej nevedomosti,"Právní nevědomost (a ignoranci) tu předvádíte především Vy sám.[crazy]"
Nemusi sa vam to pacit, ale taka je realita, vase prava nie su nadradene potrebam spolocnosti, v ktorej zijete.

Bram: Bavime sa o tom, ze tym ludom sa nepacia tunelove alternativy. Ja tu nevidim ine vychodisko, nez oznacit trasu na letisko a Kladno za strategicku stavbu a napriek odporu vilkarov z Orechovky jednu trasu postavit.
Pondělí, 29. srpna 2022 - 22:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2017
Velký sef: Nerad bych se Vás dotkl, ale z které světové strany máte názor o nadřazenosti potřeb spoločnosti vůči mým právům? Tyhle Vaše názory mě nějak silně připomínají něco, co už sem někdy zažil a slyšel, dokonce v podobném jazykovém podání. No nic, třeba je to tim vašim nickem, do kterého ste se ráčil vžít celou svoji osobou.
Úterý, 30. srpna 2022 - 07:10:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14293
Registrován: 4-2003
Agent:Ono kdyby se začalo salámovou metodou, kde výchozí bod by bylo prostý zadrátování ve stávající trase, tak by se už aspoň s nečim dávno pohnulo, i kdyby fáze "druhá kolej" měla jít pod zem.

Vydrž, vše má svůj čas. Teď by se měly zahájit stavby Kladno - Ostrovec a Bubny - Výstaviště, pak (za dva roky ?!?) bude následovat Kladno - Ruzyně. Až tohle bude spět ke konci, očekávám návrhy na provizorní řešení úseku Výstaviště - Ruzyně. Předpokládám elektrizaci a polidštění všech stanic v tomto úseku. V Dejvicích vyhnutí první staniční koleje do míst bývalé manipulační koleje a vytvoření poloostrovního nástupiště. Ve Veleslavíně vytvoření bočních nástupišť u obou krajních dopravních kolejí přístupných přes přejezd. V Ruzyni tak leda u první koleje na opačné straně než se do vlaků leze dnes. A i to bude hezká provizorní modernizace, protože lidé konečně přestanou zběsile lítat v kolejišti a vlaky jezdit do nich. Vyjma elektrizace by se tyto úpravy stanic daly provést již dnes [wink]. Ale zjevně se nechce a čeká se, až bude modernizace úseku Výstaviště - Ruzyně [proud]. To se ale načekáme [biggrin].
Úterý, 30. srpna 2022 - 15:18:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2017
Bram: a bude taková modernizace a elektrizace projednatelná? Nezapomínejte že pro lidi kolem té tratě je ultimátní cíl, aby zmizela z povrchu zemského. Proto očekávám že jakákoli modernizace mající za následek zkapacitnění narazí na tvrdý odpor.
Úterý, 30. srpna 2022 - 15:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14315
Registrován: 4-2003
S699.0: a bude taková modernizace a elektrizace projednatelná? Nezapomínejte že pro lidi kolem té tratě je ultimátní cíl, aby zmizela z povrchu zemského. Proto očekávám že jakákoli modernizace mající za následek zkapacitnění narazí na tvrdý odpor.

Jenže to, co jsem pro úsek Výstaviště - Ruzyně navrhl, není modernizace za účelem zkapacitnění. Je to spíš jen řešení bezpečnosti cestujících. Že se tím jako vedlejší efekt zkrátí doba potřebná pro křižování vlaků, se nikde přeci vytrubovat nemusí [wink].
Úterý, 30. srpna 2022 - 15:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2017
Bram: to platí pro obnovu zabzař, ale těžko si takhle obhájíte elektrizaci ve stávající stopě. Místo zkapacitnění jsem mohl napsat "cokoli co prodlouží životnost trati". A i tak, ultimátním cílem místních je trať zlikvidovat, takže pokud shnije do stavu že se stane nesjízdnou, tím lépe (z jejich pohledu).
Středa, 31. srpna 2022 - 21:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15100
Registrován: 8-2004
Velky_sef:
"taka je realita, vase prava nie su nadradene potrebam spolocnosti, v ktorej zijete"
To ani nepíšu. Já jen píšu, že tu hlásáte neskutečné bludy.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Paul2no
Úterý, 20. září 2022 - 08:17:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2809
Registrován: 11-2009
Správa železnic podepsala smlouvu na proměnu železnice v Kladně, stavba může začít
Úterý, 20. září 2022 - 09:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9771
Registrován: 5-2002
To vypadá na stavbu kladenského S-bahnu - elekrifikovaná dvojkolejka izolovaná od okolní sítě...
Úterý, 20. září 2022 - 11:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6223
Registrován: 6-2016
Borovička: Navíc v délce cca 3,6 km (trať)... Takže s velkou pravděpodobností se na kladenském "hlaváku" bude přestupovat z Regín do nějakého střídavého syslografu a z Ostrovce (města) obráceně. Snad to bude realizováno u jednoho nástupiště[biggrin]
Úterý, 20. září 2022 - 11:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14983
Registrován: 5-2004
spis to dopadne tak ze tam jeste leta nic elektricky jezdit nebude (krom "strihani pasky" kdy tam bangli dotahnou odnekud dvoudilnyho pantera "a timhle budete uz za tricet let jezdit do prahy") a nez se povede zadratovat a postavit neco smysluplnyho budou draty minimalne z lesa uz ve sbernach...
Úterý, 20. září 2022 - 12:20:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9774
Registrován: 5-2002
Já mám bohužel vizi, že co se letos nerozestaví, tam se další léta nekopne. Tedy dálnice a koridory se maximálně dostaví, pokud jsou rozestavěné, poněvadž zakonzervování stavby také něco stojí. Ostatní počká až budou prostředky.
Úterý, 20. září 2022 - 22:43:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304
Registrován: 9-2017
Možná blbej dotaz, a mám si to přečíst ve studii, ale počítá se na trati Praha-Kladno s nákladní dopravou? Nebo je do budoucna elektrifikovaná trasa Všetaty - Kralupy - Kladno - Bubny - Karlínský viadukt - Libeň oproti koridoru úplně k ničemu?
Úterý, 20. září 2022 - 23:19:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10299
Registrován: 9-2002
To je vážně blbej dotaz...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 20. září 2022 - 23:32:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 9-2017
Agent:
Měl jsem za to, že elektrifikaci Všetaty-Kladno si přál ŽESNAD, proto se na to ptám.
Dj_cargo
Středa, 21. září 2022 - 11:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 11-2005
Agent:
"To je vážně blbej dotaz..."

Proč je to blbej dotaz?
Středa, 21. září 2022 - 13:22:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10303
Registrován: 9-2002
Protože všechny cz dráhy celostátní i regionální jsou způsobilý k jízdě nákladních vlaků. Jiná je otázka, zda tam-kde náklady (ne)jezdí.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 21. září 2022 - 14:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9778
Registrován: 5-2002
No někudy ty náklady z Kladna do Prahy musí. Že by se Kladno obsluhovalo přes Rakovník a Louny nebo Žatec a Louny? Nebo bylo bez obsluhy. To asi ne. Na rychlodráze bude plno, takže se nabízí právě ty Kralupy.
Středa, 21. září 2022 - 16:00:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 12-2007
Kladno Ostrovec se bude drátovat až bude hotovo všude, do té doby dvojkolejka bez drátů, bo by kabele zmizely.
Adam_r
Středa, 21. září 2022 - 21:52:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 10-2003
Da se predpokladat, ze na dvoukolejce mezi Kladnem a Hostivici misto pro naklady bude. Ve srovnani s ostatnimi dvoukolejkami z Prahy tam bude vyrazne mensi provoz. Z Hostivice pak nejspis stejne po zadratovane trati pres Zlicin, kde jsou (a zustanou) vyrazne lepsi sklonove podminky. Hlavne "od Prahy" naklad pres Dejvice moc nedava smysl.