Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 09. 9. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 09. 9. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 07. září 2022 - 17:55:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7605
Registrován: 3-2006
Pikehead:
"Asi popáté na této stránce opakujeme, že se jedná o neopodstatněnou agresi většího státu proti menšímu, která vedla ke smrti, zraněním i zmrzačením desítek tisíc lidí. "

Souhlas a nutno ještě říct, že Ukrajinci se brání, na rozdíl od nás v 68.(si k tomu průšvihu za 68 klidně přidám i tento nesouhlas se vstupem vojsk)[lol]

Ale to nic nemění na tom, že propaganda je jednou z docela účinných nesmrtících zbraní.
Středa, 07. září 2022 - 19:18:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 3-2013
Tak když trváte na tom Iráku. Saddám Husajn byl bezesporu pěkná svině a skončil, jak si zasloužil. Nenapadl náhodou Irák irán a posléze Kuvajt?
Kdyby amíci Husajna vypráskali hned při operaci pouštní bouře, byl by klid. Takhle to udělali na pokračování, což je poněkud diskutabilní. Ale jak rádi říkali soudruzi - kdo seje vítr, sklízí bouři.
Narozdíl od Iráku a Srbska (za dob Miloševiće) není Ukrajina a ani Chorvatsko nebylo žádný agresivní stát. Což je z mého pohledu dost podstatné.
Středa, 07. září 2022 - 19:20:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14968
Registrován: 5-2004
"Souhlas a nutno ještě říct, že Ukrajinci se brání, na rozdíl od nás v 68"

A ještě připodotknout že na rozdíl od dnešní Ukrajiny u nás v roce 68 neměl západ zainvestováno včetně skoupené půdy tudíž nehrozilo že by nás jakkoli podpořil.
Středa, 07. září 2022 - 19:22:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14969
Registrován: 5-2004
"Kdyby amíci Husajna vypráskali hned při operaci pouštní bouře"

Kdyby ho neinstalovali jako protiváhu Iránu tak nemuseli dělat pouštní bouři. Afganistán s Talibanem přes kopírák, tam to zase instalovali proti tehdejšímu SSSR.
Středa, 07. září 2022 - 19:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 9-2015
@Qěcy
Pokládáte tady otázky a já se je snažím upřímně zodpovídat, jsem tak zvyklý. Snažil jsem se dost podrobně. V normální diskuzi bych vítal trochu informací i o Vás.
Ale ok, odpovím. Snad to nepovede k likvidaci třeba kanálů na youtube nebo podobným demokratickým zásahům.
Nemám nic příliš přesně zmapované, na co jsem narazil při googlení na to koukám, a upřímně, snažím se na to nekoukat, protože to žere čas, nepřidává úplnou pohodu (jsou to těžká témata) a ubírá kamarády, vlastně spíš vybírá, což je vlastně pozitivní. Naštěstí nekamarádím se se samými idioty, takže to nemusím hodnotit jako ten Angličan: "snažím se říct, co se skutečně děje, ale přišel jsem kvůli tomu o skoro všechny známé".
Oprášil jsem ruštinu a trochu zlepšil angličtinu. Francouzštinu nedávám (klasika informací o Donbasu je Anne Laurel Bonnel). V angličtině občas kouknu na Jimmy Dore-ho. V ruštině/angličtině je na místě Patrick Lancaster nebo další, třeba pročínská "CGTN на русском", ale Lancaster je mi nejbližší a právě tam vidím názory obyčejných lidí z míst, kudy šla fronta. Bohužel má asi utrum, těžko říct, jestli ho nakonec skřípla jeho žena nebo pro přílišnou upřímnost Rusové. Nebo možná se nic neděje a jen důsledně dává dovolenou. Ono být válečným zpravodajem v terénu jistě není jednoduché.
Za ukrajinskou stranu, ovšem opoziční pohled: "Анатолий Шарий".
Situační zprávy z fronty jsou na YouTube řekl bych systematicky likvidovány a opět autory obnovovány, pokud Tě to opravdu zajímá, musíš hledat, něco jako ..."боевых действий".
Pokud jsi jednodušší typ a chceš nějakou pohodičku, pusť si "Kurva Hoši". Nebo Bobošíkovou (i když tou "jednoduchostí" jí křivdím - vlastně si ji vážím). Pokud Tě zajímají 1:1 překlady z angličtiny nebo ruštiny bez komentářů, pusť si "vladimir franta".

Zde jsem se opakovaně ptal, zda existují nějaké dokumenty, které by mi trochu pozitivně přiblížily postoj Ukrajiny. Zatím marně. Sám jsem se snažil něco hledat, ale moc jsem toho nenašel, proti těm zdrojům, co svědčí pro ruské obyvatelstvo Donbasu je to špatně dokládáno, lokalizováno a datováno. Nebo to jen říká, že je ostřelují, což při postupu fronty na cizím území mi přijde ne normální, ale pochopitelné. Při ústupu fronty střílet na vlastní ztracené území do vlastních civilistů mi přijde zvěrstvo.
Proukrajinské, které jsem si stáhnul:
How Russian soldiers brutalized a Ukrainian family-Q8mFjVp-ZPE
Surviving Russian atrocities in a destroyed Ukrainian village-kTHmLXFNo1Y
Прифронтовая Авдеевка - какая ситуация в городе-0Wj4JjVDUpg

Je to hezký pocit postovat i něco, za co mě demokrat AŠM nebude vydávat lidovému soudu, ani stavět ke zdi.
Chci tím znova říct, že atmosféra mi velmi připomíná 1952 v Praze nebo 1937 v Berlíně. Vezete se na určité mentální (podle mě zhypnotizované) vlně a vnímáte svůj pohled na svět jako spravedlivý a objektivní. Vyvražďování odpůrců pak brzo následovalo. Tak se nad tím, třeba, zamyslete.
Samozřejmě odpůrců "očkování" a "Unie" je hodně, s těmi se ovšem úplně kamarádit neumím, tak se (uznávám) snažím oslovit, spíše nějaké vnímavé jednotlivce, než dav. Ten ať si dělá, co chce a umí.
Středa, 07. září 2022 - 20:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3415
Registrován: 6-2019
Naštěstí nekamarádím se se samými idioty
Aha, tím se dost věcí vyjasňuje. [biggrin][biggrin][biggrin]

Je to hezký pocit postovat i něco, za co mě demokrat AŠM nebude vydávat lidovému soudu, ani stavět ke zdi.
Máte-li pocit, že v ČR existují lidové soudy či stavění ke zdi, prosím urychleně navštivte vašeho psychiatra, ať vám zvýší dávky.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 07. září 2022 - 20:07:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3416
Registrován: 6-2019
Afganistán s Talibanem přes kopírák, tam to zase instalovali proti tehdejšímu SSSR.
To jste tomu Svazu docela prodloužil existenci. [proud]

(tady je dneska nějaký sraz fašounů, nácků a idiotů?)
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 07. září 2022 - 20:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7606
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
""Souhlas a nutno ještě říct, že Ukrajinci se brání, na rozdíl od nás v 68"

A ještě připodotknout že na rozdíl od dnešní Ukrajiny u nás v roce 68 neměl západ zainvestováno včetně skoupené půdy tudíž nehrozilo že by nás jakkoli podpořil."

Tak ona podpora vypadá trochu jinak, takto je to spíš o "královně koloběžce"
Nakonec se stejně čeká jen na to komu ujede ruka na tlačítku.[sad]
Středa, 07. září 2022 - 21:08:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8280
Registrován: 9-2005
MZv: Bobošíková kandidovala za KSČM v roce 2008. Byla členkou Volného bloku. Už jen tyto dvě věci v mých očích tuto paní zcela zdiskreditovaly. A naopak má také výrazně nacionalistické období. Jak se toto slučuje s komunismem? Nijak. Vlastně v jednom bodě ano: násilně zařídíme pořádek ve státě.

KSČ, KSS, KSČM jsou zločinecké organizace. To je fakt, nikoliv názor, všechny se hlásí ke komunistickému manifestu, k násilnému přerozdělení majetku a zejména pak ke Stalinismu. Stalinismus byl jeden z nejbrutálnějších režimu poslední doby na světě. Proč bych měl od těchto lidí čerpat info?

Vladimír Franta je nebo byl zpravodajem ruského Sputniku, čili hlásné trouby Kremlu. Proč mám jemu věřit, když se denně přesvědčuji o tom, že Kreml lze denně? Druhý den popírají to, co včera říkali?

Nebo pročinské zdroje, čili zdroje podporující násilnou zločinnou komunistickou stranu Číny

Pokud se snažíte najít pravdu v mixu mnoha zdrojů z propagandy libovolných stran svárů, tak pravdu nikdy nenajdete. Jen guláš se lží a polopravd, i když budou proUSA, pročinské, prokremelské, proukrajinské. To je jedno.

Já: já jsem velmi ostražitý při tvorbě názorů na konflikty. Ano, i na Ukrajině je příčina složitá, avšak jeden zásadní fakt nepopírá nikdo ze stran sváru: že armáda jedné svrchované země na pokyn jejího řádně zvoleného prezidenta rozpoutala peklo s desetitisíci mrtvých civilistů na území druhé svrchované země. První země (Rusko) přitom písemně uznala nezávislost druhé země (Ukrajiny) před méně než 40 lety v hranicích včetně Donbasu, Luhanské oblasti a Krymu. Tento fakt sám o sobě mě opravňuje odsoudit Rusko a konání jeho oficiálních představitelů jako obrovský zločin. Tento způsob řešení sporů (útok) je nepřípustný vždy.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 07. září 2022 - 22:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 9-2015
@Qěcy
Především oceňuji zájem diskutovat (i při hodně odlišném pohledu) a respektují názor.
O Leninismu a Stalinismu ho sdílím taky. Ovšem vidím ty překabátěné komunisty dnes jinde, třeba od té doby, co jsem pozoroval ty odulé mafiány s jejich gorilami kdysi na schůzi ODS za Prahu 5.
Takže bych řekl, že KSČ byla (!) zločinecká organizace (i když ne každý její člen zločinec), ale dnes již není.

S posledním Vaším odstavcem ovšem nesouhlasím. To jsem už popsal dostatečně, ale ještě přidám, ať se to víc vyjasní: Rusko spíš "napochodovalo" než zaútočilo. A nenazvali to válkou, ale "speciální vojenskou operací". To naše propaganda označila za brutálně cynický newspeak. Je ale potřeba vědět, že to není žádný nový pojem. Ukrajina svou válku 2014 proti vzbouřeným vlastním oblastem označila a označuje právě tak: "speciální vojenská operace". Rusové to tedy nevymysleli ani nezačali. Přidali se do toho jako další strana.

To písemné uznání nezávislosti Ukrajiny .. nemělo nějaké podmínky? Nemohu ho nějak najít. Našel jsem Bělověžské dohody o zániku SSSR a vzniku Společenství nezávislých států. To jste myslel? Ty ovšem Ukrajina neratifikovala.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)
Středa, 07. září 2022 - 23:08:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 8-2011
Rusko spíš "napochodovalo" než zaútočilo. A nenazvali to válkou, ale "speciální vojenskou operací". To naše propaganda označila za brutálně cynický newspeak. Je ale potřeba vědět, že to není žádný nový pojem. Ukrajina svou válku 2014 proti vzbouřeným vlastním oblastem označila a označuje právě tak: "speciální vojenská operace". Rusové to tedy nevymysleli ani nezačali. Přidali se do toho jako další strana

Hoďte na něj síť!!!
Středa, 07. září 2022 - 23:13:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 9-2015
@Hroch: [happy]
Středa, 07. září 2022 - 23:33:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8282
Registrován: 9-2005
MZv: hledejte lépe. Budapešťské memorandum se to jmenuje a pokud nevíte, co máte hledat, zadejte si třeba "celistvost Ukrajiny".
Takže na základě BM ať táhne Rusko z Ukrajiny do prdele.
Víte, KSČ formálně pozvala RA do Československa, takže tehdy o útoku řeč být nemohla, i když šlo o okupaci. Už před druhou světovou až do roku 1989 byla KSČ jen loutkou v rukách KSSS. Čeští komunisti si nemohli ani prdnout bez souhlasu Kremlu. Takže si s československém mohl SSSR vytírat prdel. Od té doby jsme bohužel v zájmové zóně Ruska, jehož vedení a způsoby politiky i vůči vlastním Rusům nesnáším a proto chci mít s Ruskem co nejméně společného. No a naprostá většina Ukrajinců zřejmě taky. Možná proto, že to u nás a jinde poznali během prvních let samostatnosti Ukrajiny, kdy u nich byl bordel větší, než v Rusku. Pak se ale poměry otočily. A nežijete v tom, že ukrajinský prezident Zelenskyj a vláda jde proti vlastnímu lidu a je to dílo mafie. Oni si ho zvolili, teď ho velebí ještě víc. To píšu při vědomí toho, že stále má Ukrajina oligarchy, (my taky, že), stále má různé nedostatky, chyby, úplatky atd.

Na Ukrajinu letos vjela RA bez pozvání, což je akt útoku. I kdyby nestřílela. Nevím, jak na Ukrajině a v Rusku, ale u nás se válka nevyhlašuje. Není to v právním systému. Vyhlašuje se jen válečný stav a to za účelem obrany ČR. V mezinárodním právu toto řeší haagské úmluvy. Toť k té speciální operaci. Kdyby totéž, co udělalo Rusko na Ukrajině letos udělal jiný stát u nás, tak máme vyhlášen válečný stav a z pohledu českého práva je u nas válka. Pokud bude česká armáda v Česku střílet po občanech ČR bude to něco jiného, nevím, zda by vůbec mohlo jít o válečný stav. Z hlediska utrpení a zla stejně není důležitý název, ale činy a řeči a myšlenky.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 08. září 2022 - 01:21:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2014
TMB :"Saddám Husajn byl bezesporu pěkná svině a skončil, jak si zasloužil"

Tak keď kvôli tomu muselo umrieť milión ľudí a krajina na padrť...tak o čo ste lepší ako tá sviňa ? [ko] Ináč dôvodom na inváziu do Iraku boli chemické zbrane ! Že to bolo klamstvo priznal potom aj vtedajší britský premiér Tony Blair
A najlepším paradoxom je,že sami im počas vojny Irak-Iran,dodávali američania s britmi zbrane (vrátane chemických)
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 871
Registrován: 10-2005
Qěcy:
"
Víte, KSČ formálně pozvala RA do Československa."

Pozor, s tímto opatrně, to je oblíbená mantra většiny normalizačních nekomunistů, co vždycky nenáviděli komunismus, ale přitom žili své v podstatě pohodové nekonfliktní životy. Naprosto to neodpovídá historické skutečnosti.

Zvací dopis/y byl soukromou aktivitou.
Za jediné legální momenty lze považovat provolání předsednictva ÚV KSČ z 21.8.1968 a projev ministra zahraničí Jiřího Hájka na zasedání RB OSN 24.8.1968, přičemž obé bylo zcela jednoznačné označení okupace za porušení mezinárodního práva.
To, že zdraví soudruzi vše později retroaktivně vymazali, na tom nic nemění.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2014
Klobouk dolů před Mirkem Zv. (ačkoliv s jeho názory hrubě nesouhlasím). Ale je schopen věcné diskuze a ochoten vysvětlit, na základě čeho si staví svůj světonázor. A klobouček také Qěcimu, za jeho věcnou argumenaci bez osobních výpadů. Názory typu "hoďte na něj síť" pak věcné diskuzi vyloženě škodí (a strčte si je někam).

Nicméně zásadní otázkou je tento odstavec:

Qěcy:
"Armáda jedné svrchované země na pokyn jejího řádně zvoleného prezidenta rozpoutala peklo s desetitisíci mrtvých civilistů na území druhé svrchované země. První země (Rusko) přitom písemně uznala nezávislost druhé země (Ukrajiny) před méně než 40 lety v hranicích včetně Donbasu, Luhanské oblasti a Krymu. Tento fakt sám o sobě mě opravňuje odsoudit Rusko a konání jeho oficiálních představitelů jako obrovský zločin. Tento způsob řešení sporů (útok) je nepřípustný vždy."

Zajímavé je sledovat, jak se dá tento fakt relativizovat obraty typu speciální vojenská operace, napochodováním, Miloševičem, Husajnem nebo kmotry v ODS na Praze 5 a diskuzi díky tomu stáčet jinam. Jak je vidět, tak tato taktika funguje bohužel velmi drobře.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 10-2005
Mirek_Zv.
...ale ještě přidám
:

" ale "speciální vojenskou operací".
(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)"

Nechtěl byste raději dělat něco jiného, třeba jít zasadit nějaký strom, nebo zamést chodník?
Mělo by to pro vás pouze pozitiva a jistoty. V opačném případě dalšího přidávání je to opravdu na pováženou a nezbývá mi než připomenout ve vašem zájmu vyvarování se následných problémů mé předchozí upozornění.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:16:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 10-2005
Lusc:
"
... na základě čeho si staví svůj světonázor. "

A v tom je bohužel zásadní problém, proč setrvale dopadá jako apologet neobhajitelného.
To je velmi častá potíž současného práva každého na názor, i když by měl šoupat nohama.

PS. Pokud v pochybnostech v jeho prospěch připustíme, že činí, jak činí, z pouhé naivity a nevědomosti a nedělá to vědomě a úmyslně.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:34:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6212
Registrován: 6-2016
Viajero: Ono to s těmi zvacími dopisy bylo trochu jinak, že? Oni je nepsali prostí selští sekáčkové trávy, ale funkcionáři ÚV KSČ, že?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zvac%C3%AD_dopis
Čtvrtek, 08. září 2022 - 10:43:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 874
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
"Viajero: Ono to s těmi zvacími dopisy bylo trochu jinak, že? Oni je nepsali prostí selští sekáčkové trávy, ale funkcionáři ÚV KSČ, že?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zvac%C3%AD_dopis"

No a co, to všichni víme.
I z pohledu KSČ to byla neoficiální (soukromá aktivita) aktivita Koldera a spol. (už jenom to předání, tuším Šelestovi, někde na hajzlíku).

PS. Taky právo na názor, tentokráte rádoby podložené wikipedií. A není to málo Janeklofnaroviči?[biggrin]
Čtvrtek, 08. září 2022 - 11:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 7-2017
Viajero: Tak to máte velmi zajímavý pohled na věc, Na jednu stranu tady platí, že každé jednání nějaké osoby v určitém politickém postavení nemůže být v žádném případě soukromé, když se jedná o politické otázky. A člen ÚV KSČ může vámi popsaných způsobem, během jednání at už na hajzlíku, nebo kdekoliv jinde vyvíjet soukromou aktivitu, týkající se osudu celého státu. To tedy nejenom z pohledu KSČ ale i Vašeho je velmi zvláštní názor.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 11:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6213
Registrován: 6-2016
Viajero: Mně bylo v roce 68 17 let. Takže jsem to docela sledoval. A vím bezpečně, že kdyby jakýkoliv soudruh z ÚV KSČ udělal něco, co nebylo rovnoběžné s právě panující stranickou linií, tak by v lepším případě letěl, v horším k soudu.

Takže kecy o tom, že Bilak, Indra, Kolder zvali jako soukromé osoby jsou jen mlhy a páry! Promoskevské křídlo ÚV KSČ jim dalo úkol, a oni ho poslušně splnili.

Jako když dnešní věrchuška dostane úkol z brusele a iniciativně ho plní. Politika byla, je a bude svinstvo. Bez ohledu na barvu práporu, kterým je máváno.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:07:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 875
Registrován: 10-2005
Michal7:
"Viajero: Na jednu stranu tady platí, že každé jednání nějaké osoby v určitém politickém postavení nemůže být v žádném případě soukromé, když se jedná o politické otázky. A člen ÚV KSČ může vámi popsaných způsobem, během jednání at už na hajzlíku, nebo kdekoliv jinde vyvíjet soukromou aktivitu, týkající se osudu celého státu. To tedy nejenom z pohledu KSČ ale i Vašeho je velmi zvláštní názor."

Je úplně jedno zda dotyční měli to, či ono postavení; jejich jednání nebylo ani legální ani legitimní. I v KSČ byla určitá pravidla pro formování, řekněme řádného, výstupu, který lze považovat za oficiální stanovisko. A to je prostě historicky dokumentováno, stejně jako že aktivita jmenovaných měla z tohoto (jedině přijatelného) úhlu pohledu pokoutnou či neoficiální, máte-li problém s adjektivem soukromý, povahu. Takto je to ostatně i (bavíme-li se o seriozních, neidologických pracech) historicky hodnoceno. Opakuji, žádná následná snaha normalizátorů tvrdit, že tráva byla vždycky rudá, na tom nic změnit nemůže. Je velmi smutné, že v tomto směru zjevně v řadě hlav Poučení z krizového vývoje stále residuje.

To, že honzoklofnarovi bylo 17 a mele si své, na tom nic nezmění. Já jsem to uvedl pouze s cílem předejít dle mého názoru velmi neadekvátní zkratce, že KSČ pozvala v šedesátémosmém rusáky, což je časté nasazování té "svaté" části normalizačního obyvatelstva, která si samozřejmě nikdy nezadala, jen si v poklidu žila a čerpala husákovské novomanželské půjčky, na "nesvatou" část, která se někdy předtím více či méně zapletla, pak za to často pykala, ale má být navždy zatracena. Což mi opravdu hodně vadí, neboť z pohledu obecné cnosti jsou pro mne takoví František Kriegel nebo Jiří Hájek (neplést exministra s normalizačním kulturträgerem) mnohem přijatelnější postavou než velká řada významných porevolučních politických aktérů.

PS: Samozřejmě, že nahoře na piedestálu mají být ti, co si nezadali nikdy; mezi nimiž pro mne vyniká např. Jiří Hejda, jehož Žil jsem zbytečně doporučuji všem, co mají pocit, že jsou se současnými poměry režimově špatně (a že jich tady je[sad]).
Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:23:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 9-2015
@Qěcy
Překvapuje mě, že ČSSR 1968 vidíte takto.
"KSČ formálně pozvala RA do Československa" - tak to snad nebylo, ale byla to individuální akce části komunistických hlavounů, kteří v žádném případě nebyli oprávněni jednat za KSČ.
Navíc v ČSSR nebyla žádná část obyvatel, kteří by "návštěvu" vítali na základě národnostního nebo územního klíče.
Takže formálně (právně) neoprávněná agrese & vedená proti zájmům většiny obyvatel.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12565
Registrován: 4-2003
v....dnešní věrchuška dostane úkol z brusele a iniciativně ho plní.

Tyhle bludy bych celkem čekal od traktoristy z JZD Horní Dolní, nikoliv ovšem od vysokoškolsky vzdělaného člověka z předměstí Prahy.

Proto dovolte, abych se té Vaší míře nepochopení současnýho světa podivil.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:44:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 9-2015
@Viajero
Zatím sbírám PET flašky po prasátkách, taky jsem se asi 2x dokopal na Trash Hero akci. Přítelkyně příbuzný to taky dělal, ale pak se mu sousedi i při jeho pozdním věku vysmívali, tak toho nechal.
Hele, já se svým životním stylem přežiju důsledky vlastizrady Pražské kavárny a Pětikolky snadno, no i slušných péřových spacáků mám zásobu. A to je právě to, proč uvažuji, že je možná v podstatě dobře, že se věci dějí, jak se dějí. Mně se to vlastně asi bude líbit, až budou autopojížděči odstavovat své miláčky, protože už nemají kam jezdit do práce. Až budou hypotékáři opouštět své domečky, zahaleni jen do modrožlutého sárí. Bohužel spravedlnost bude slepá, padni komu padni.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6214
Registrován: 6-2016
Tak já tu pec ještě více rozhicuju - odkaz na skupinu stejných blbců (traktoristů a traktoristek) jako jsem já[biggrin]
https://energieneniluxus.cz/

A něco k roku 68... Snad se toho géniové, kteří tvrdí že rusáky nepozvali komunisti chytnou. Jak někdo, kdo má zjevně nadprůměrnou inteligenci (zcela bez ironie) může napsat takovou blbost??? Co říkáte politruci na tohle?

"Od roku 1945 byl jedním z vedoucích představitelů pražské komunistické organizace a v únoru 1948 se jako organizační tajemník pražské organizace KSČ a zástupce velitele Lidových milicí aktivně podílel na komunistickém převratu."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Kriegel
Čtvrtek, 08. září 2022 - 13:52:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 9-2015
v....dnešní věrchuška dostane úkol z brusele a iniciativně ho plní

Tak já souhlasím s RadkemŠ, kdo by si to pomyslel. Dnešní věrchuška si dělá, co se jí nebo jejím loutkovodičům hodí, nebo možná jak píská Amerika (ale to u RadkaŠ neprojde). A při špatných důsledcích vytváří zdání, že za to může Unie.
Proto Viajero má pravdu, že sázení stromů nebo zametání chodníku je perspektiva pro mě, protože s rozbíječi EU a s těmi, co podle nich injekce likvidují imunitu, se asi fakt paktovat po náměstích nebudu. Stejně jako s tím nemakačenkem z Vodňan nebo odkud byl, jak mu půl národa tleskalo při jeho jediném programu likvidovat pana Babiše.
Pikehead
Čtvrtek, 08. září 2022 - 14:03:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8884
Registrován: 3-2007
Konečně to nějakej jouda z prdelákovic vodhalil, celosvětový spiknutí Wall Street - Mainz - Vodňany! Sbírejte petflašky, dokud sou!
Čtvrtek, 08. září 2022 - 14:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 9-2015
@honzaklofar
Nevěděl jsem, že Krieglovic byli židovská rodina. Tak asi taky viděli ty věci trošku jinak. Jako dnešní Židé - ti si taky dobře pamatují, co jim Ukrajinci provedli. A nesdílejí tak úplně nadšení modrožlutých úderníků z této diskuse. Na druhou stranu jim taky, stejně jako těm úderníkům, nejspíš nevadí, kolik civilistů a kluků ukrajinskejch tam zařve. Jen je to o trochu jiném úhlu pohledu.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 14:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 9-2015
No jo, petflašky, topení na zimu. Kruh se nám uzavírá. Tak to dělám hodně dobře, že paličům nějakou vyfouknu. Ale Ty se drž hnědýho uhlí! .. a dost, musím makat; zas tak za týden.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 14:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16264
Registrován: 12-2007
Až budou hypotékáři opouštět své domečky, zahaleni jen do modrožlutého sárí.
A namísto nich se do těch domů nastěhuje kdo?

Mimochodem jak za to bude moci Pětikoalice, resp. v čem má spočívat její vlastizrádnost?

P. S. Rád bych si od vás přečetl odpověď na moji dřívější otázku - to (dle vašeho tvrzení probíhající) vyvražďování ukrajinských občanů ukrajinskými vojenskými silami (načež - dle vašeho tvrzení - jsou ruská vojska tamními občany vnímána jako osvoboditelská) probíhá až po 24. 2. 2022 nebo k němu docházelo již dříve?
Čtvrtek, 08. září 2022 - 14:25:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
" ... může napsat takovou blbost??? "
}

Je dobře klonfare, že jste tu propíchl svůj věk... nejlepší léta prožitá za normalizace. Ti vždycky vědí všechno nejlíp. Zejména, kdo byl jaká swině.[sad]

(Příspěvek byl editován uživatelem Viajero.)
Jef
Čtvrtek, 08. září 2022 - 15:16:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 5-2002
Až budou hypotékáři opouštět své domečky, zahaleni jen do modrožlutého sárí.
A namísto nich se do těch domů nastěhuje kdo?


Přece migranti, které nám do těch domů nadiriguje Brusel[lame]

Nečtete řetězové maily? Z novostaveb se rychle stanou no-go zóny, kde bude platit právo šaría.[uhoh]
Pikehead
Čtvrtek, 08. září 2022 - 15:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8885
Registrován: 3-2007
Klonfare, opět jste objevil krásný web, gratuluju. Jinak autorský kolektiv je pěkná sbírka, to nemohu říct.
https://manipulatori.cz/cesi-ve-sluzbach-putina-alena-vitaskova/
https://manipulatori.cz/vladimir-stepan-jako-dalsi-hlasna-trouba- ruske-propagandy/

A že neuhodnu, co vám ti experti poradí?
Čtvrtek, 08. září 2022 - 16:10:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 11-2005
Hlavně že je vše jasné...



Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 08. září 2022 - 16:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8285
Registrován: 9-2005
Miram: historici píší o Banderovcích daleko více zajímavých fakt, než to, co jste tu vylepil.

Nejdřív si udělám názor a podle něj si vyhledávám fakta, která jej podporují. Příznačné.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pikehead
Čtvrtek, 08. září 2022 - 16:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8887
Registrován: 3-2007
A hlavně co má společného Bandera s ruským vpádem na Ukrajinu? Rusáci tam hledají Banderu?
Čtvrtek, 08. září 2022 - 16:46:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12566
Registrován: 4-2003
pozvala v šedesátémosmém rusáky, což je časté nasazování té "svaté" části normalizačního obyvatelstva, která si samozřejmě nikdy nezadala

No hlavně a především to je ultrapříšerná hovadina, stejně jako třeba Hilsnerova rituální vražda nebo že Havel zavřel zbrojovky na Slovensku.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 08. září 2022 - 16:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6215
Registrován: 6-2016
Viajero: A k tématu (Kriegel) něco nemáš, vševěde??? Chováš se úplně stejně jako komanči. Už chybí jen, že mě nařkneš, že jsem pod "vlivem východních ideodiverzních centrál"[biggrin]

Pikehead: Jasně! Vitásková a Štěpán nevědí o energetice vůbec nic. Napíšu jim, aby se Tě zeptali, až budou v úzkých[rofl] A u těch "manipulátorů.cz" jsi ani trochu nejsem jistý pro koho a jak manipulují[biggrin]
Čtvrtek, 08. září 2022 - 17:30:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 877
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
"A k tématu (Kriegel) něco nemáš"

Hele strejdo, tykejte si vnoučatům... a jinak, vždyť vám píšu, že to víte nejlíp, tak co bych zrovna vám vysvětloval[biggrin]

PS. Jinak si melte, co chcete; naštěstí žijeme ve svobodné společnosti.
Pikehead
Čtvrtek, 08. září 2022 - 17:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8888
Registrován: 3-2007
Já ale nepíšu nic o tom, že Vitásková a Štěpán neví nic o energetice.

Jen vzhledem k Vitáskové těsným vazbám na Putinův režim (a rozsah jejích proruských aktivit je skutečně úctyhodný) nevím kde berete přesvědčení, že jejím cílem je blaho a energetická bezpečnost českých důchodců.
Čtvrtek, 08. září 2022 - 18:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16266
Registrován: 12-2007
Ten "zákon paměti" byl schválen prezidentem Porošenkem (viz 1. odstavec) zcela samostatně (dalo by se říct autokraticky), nebo to šlo i ukrajinským parlamentem?

A změnilo/nezměnilo se na tom zákonu něco poté, co byl Porošenko v roce 2019 celkem značně poražen Zelenským (který ve 2. kole nejsilněji zvítězil v regionech na východě Ukrajiny)?
Pikehead
Čtvrtek, 08. září 2022 - 19:37:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8892
Registrován: 3-2007
Pokusy o uzákonění interpretace ukrajinské minulosti byly taková zajímavá agenda mezi ukrajinskými politickými silami (nacionalistickými vs. proruskými).

Je o tom dokonce kniha Memory Laws, Memory Wars od Nikolaje Koposova (je to o celé Evropě, kapitola 4 je o Ukrajině).

(Bohužel to sem nemůžu plácnout, mohli by mi sebrat přístup do knihovny a byl bych nahranej... :-) )
Čtvrtek, 08. září 2022 - 21:16:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27211
Registrován: 5-2002
Q: Nejdřív si udělám názor a podle něj si vyhledávám fakta, která jej podporují. Příznačné.
Kdyby jen to...
Ono to dnes už totiž funguje samo: nejdřív prezentuju názor a reklamní algoritmy mi ta podporující "fakta" naservírují samy. A různí troubové si pak myslí, kdovíjací nejsou investigativci...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 09. září 2022 - 07:09:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 8-2011
Názory typu "hoďte na něj síť" pak věcné diskuzi vyloženě škodí
Jakou věcnou diskuzi máte na mysli? Tu dojmologii prokládanou nesmysly z webů, kde "vám řeknou zaručenou pravdu,kterou vám ČT neřekne ?"
Jako tvrdit pořád dokola,že válka je speciální operace a že "nezaútočili ale napochodovali" ,tak na to musí být člověk buď blbec nebo něco horšího.
A když si přečtu další perly o Pražské kavárně, zradě, diktátu USA ,tak se přikláním k druhé možnosti.
Pátek, 09. září 2022 - 07:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14352
Registrován: 4-2003
Hroch.R420:Jakou věcnou diskuzi máte na mysli? Tu dojmologii prokládanou nesmysly z webů, kde "vám řeknou zaručenou pravdu,kterou vám ČT neřekne ?"
Jako tvrdit pořád dokola,že válka je speciální operace a že "nezaútočili ale napochodovali" ,tak na to musí být člověk buď blbec nebo něco horšího.
A když si přečtu další perly o Pražské kavárně, zradě, diktátu USA ,tak se přikláním k druhé možnosti.



A teď si vezmi, že se ve válce (nikoliv speciální operaci) vůbec ruSSku nedaří, tak se naše prokremelská pátá kolona může zbláznit a je to na jejím písemném projevu hned vidět [biggrin]. Žádné prsení se jako koncem února, že druhá nejsilnější armáda na světě na Ukrajině nastolí pořádek během několika dnů. Stejně tak jim hroutí jejich modla, údajná mocnost ruSSko. Všichni vidí, že ruSSko mocnost není, ale jde opravdu jen o Horní Voltu, které díky nedůslednosti západních zemí zůstaly jaderné hlavice.

Stejně tak se ruSSkým agentům úplně nepovedl pokus ovlivnit mínění v České republice, kdy část veřejnosti v jimi vyvolaném strachu z budoucnosti skočila na lep a zjevně nevědomky přišla na Václavské náměstí podpořit proruSSké zaprodance typu Skála, Volný, Majerová, Ševčík a další výtečníky. Naštěstí náš ministerský předseda Petr Fiala zcela správně označil organizátory demonstrace ve svém vyjádření, kdy řekl: ...že (sobotní) protivládní demonstraci svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci. A nedotkl se nikterak demonstrantů samotných, což by u nás okamžitě proruské síly zneužily. Takhle nešlo zneužít nic, i když se mnohá proruSSká média dost křečovitě jeho vyjádření snažila překroutit. Nepovedlo se, naštěstí [wink].
Pikehead
Pátek, 09. září 2022 - 09:35:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8896
Registrován: 3-2007
Hroch.R420:
"A když si přečtu další perly o Pražské kavárně, zradě, diktátu USA, tak se přikláním k druhé možnosti."
Sonnenklar.
Bram:
"Takhle nešlo zneužít nic, i když se mnohá proruSSká média dost křečovitě jeho vyjádření snažila překroutit. Nepovedlo se, naštěstí [wink]."
Já bych to překroucení za docela úspěšné považoval, ale to je prostě jejich denní chleba. Proces by se dal metaforicky nazvat "nasypat slepicím".
Quex
Pátek, 09. září 2022 - 09:54:28  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8693
Registrován: 5-2002
díky nedůslednosti západních zemí zůstaly jaderné hlavice.

A jak měla v praxi vypadat ta "důslednost"?[rofl]

ve válce (nikoliv speciální operaci) vůbec ruSSku nedaří

Tak určitě, Ukrajina vítězí na všech frontách za novou Evropu, bojuje i za nás před bolševickými hordami.[biggrin] Nové zázračné zbraně drtí Rusko dnem i nocí, Rusko každý týden krachuje ekonomicky minimálně 2x, už v květnu mu měla dojít munice i strava pro vojsko, ruské tanky odtahují zemědělci traktory, tento týden zas důchodce sestřelil puškou Su-34, jeden si říká, že už dávno není po válce? Ještě ale chybí nějaké pořádné plakáty do ulic, něco jako Zachvátí-li Tě, zahyneš![biggrin] Nebo uspořádat na Výstavišti výstavu Ruský ráj, ať všichni vidí, co je to zač, to by mohl "náš ministerský předseda" uspořádat a vyslat jasný signál![biggrin]

A nedotkl se nikterak demonstrantů samotných, což by u nás okamžitě proruské síly zneužily.

Zato ty jsi tu napsal dva takové pěkné příspěvky, čímž sis vysloužil zcela poslední výstrahu na tomto serveru.

proruSSké zaprodance typu Skála, Volný, Majerová, Ševčík a další výtečníky

Správně ztroskotanci a zaprodanci a kdo seje vítr, sklízí bouři.[biggrin] Ještě bys měl na sobě zapracovat.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pikehead
Pátek, 09. září 2022 - 10:05:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8897
Registrován: 3-2007
Až na to že nic takového tu nikdo nepíše a je to blbé i jako hyperbola. Jen máme - což je dáno asi výchovou a méně patologickým psychologickým profilem - radost z toho, že se v nerovném boji slabší drží proti silnějšímu, nota bene s československou historickou zkušeností.

Ale jak vidím, nebude to trvat dlouho a zařadíte se naplno na mentální šroťák k Vlčkovi a Klonfarovi. Jen Vás upozorňuju, že tohle není nevyhnutný aspekt raného stáří, ale (trochu nenápadně a implicitně provedená) volba každého z nás.
Pátek, 09. září 2022 - 10:58:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3419
Registrován: 6-2019
Rusko každý týden krachuje ekonomicky minimálně 2x
To se zásadně pletete. Rusko vzkvétá jako nikdy za vlády Putlera. Blahobyt je vidět doslova na každém roku a stejně tak i nadšení obyvatelstva nad další osvobozeneckou válkou. Určitě nejen v bohatých evropských ruských městech, ale i v Magadamu či na Sachalinu si lidé rochní, jak je na tom Rusko skvěle.

Ještě ale chybí nějaké pořádné plakáty do ulic, něco jako Zachvátí-li Tě, zahyneš!
To znáte ruské reálie hodně špatně, oni pouhé plakáty nepoužívají:

(Kaliningrad, 2004)
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Pátek, 09. září 2022 - 11:42:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14355
Registrován: 4-2003
Pikehead:Až na to že nic takového tu nikdo nepíše a je to blbé i jako hyperbola. Jen máme - což je dáno asi výchovou a méně patologickým psychologickým profilem - radost z toho, že se v nerovném boji slabší drží proti silnějšímu, nota bene s československou historickou zkušeností.

Přesně tak [wink].


Quex:Zato ty jsi tu napsal dva takové pěkné příspěvky, čímž sis vysloužil zcela poslední výstrahu na tomto serveru.

Zabanování mé osoby ale nebude mít žádný vliv na zhoršující se hospodářskou situaci ruSSka a ještě menší vliv bude mít na prohru ruSSka ve válce s Ukrajinou [wink].

To jen pro připomenutí toho, co zjevně budeš muset v nedaleké budoucnosti strávit a řekl bych, že to pro Tebe budou daleko hořčejší pilulky, než které Ti občas svými komentáři přichystám [wink].
Pátek, 09. září 2022 - 11:48:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 1-2014
"že se ve válce (nikoliv speciální operaci) "

na "humanitárne bombardovanie" má copyright demo západ,tak museli vymyslieť niečo nové [crazy]

R420 : "Tu dojmologii prokládanou nesmysly z webů, kde "vám řeknou zaručenou pravdu,kterou vám ČT neřekne ?"

Myslite tu jedine správnu ČT,ktorá informovala o duchu Kyjeva,o vyplodoch Ljudmily Denisovej,o tom že jediné ukrajinské obilie zachráni Afriku od hladomoru,o vojne v Sýrii,Lybii,Jemene ? To už je lepsi aj PH s tými "manipulátormi" [crazy]

Najlepšie je,keď lumeni z krajiny ktoré má jednu z najväčších inflácii v Európe,nemá zabezpečený dostatok energií na zimu,nevie ani ako pomôže obyvateľstvu,nieto ešte priemyslu...a oni idú vykrikovať o niekom že je na tom biedne [rofl] už ste počuli o zrkadle [wink]

"ještě menší vliv bude mít na prohru ruSSka"

ďalší čo má sklenenú guľu ? Zatiaľ naisto jediný skutočný porazený sú európsky priemysle a európska stredná trieda [ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem ROMMEL.)
Pátek, 09. září 2022 - 12:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14357
Registrován: 4-2003
ROMMEL:Zatiaľ naisto jediný skutočný porazený sú európsky priemysle a európska stredná trieda [ko]

Kecy, prdy a beďary, aneb odvádění pozornosti od skutečného problému a tím je agresivní útok ruSSka na Ukrajinu. Vše jen proto, protože se zdejším příznivcům ruSSka nelíbí, že už dávno všichni nemáme hlavy v Putinově [zadnice]. Nebo mu alespoň nelíbáme nohy a nejdeme odprosit naší údajnou pomýlenost, které jsme se dopustili [crazy].


ďalší čo má sklenenú guľu ?

Predikce budoucnosti na základě informací z bojiště, horšící se hospodářské situace ruSSka dané sankcemi (včetně naprostému nedostatku elektroniky pro moderní zbraně), dodávkami zbraní pro ukrajinskou armádu a výcvik její armády atd., je možný.

Není to nic zaručeného, ale každým dnem vzrůstá pravděpodobnost, že tomu tak bude [wink]. Ovšem plně chápu, že pro příznivce ruSSka to rozhodně nejsou dobré vyhlídky [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pikehead
Pátek, 09. září 2022 - 12:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8898
Registrován: 3-2007
Na "humanitárne bombardovanie" má copyright nikoliv Západ, ale normalizační bolševik Jan Keller. Idea je tak úspěšná, že se jí od té doby chytil kdo mohl, zejména pak proruská dezinfo scéna.

Jediný, kdo tu prezentoval nějaké přehnaně pozitivní obrazy situace na Ukrajině, byl Quex, který (jestli jsem to správně pochopil) to myslel jako satiru. A jak vidíte i v mojí reakci na něj, biedne tendencie tam jsou...

A s těmi energiemi - vím, že u vás v Leningradě je to jedno - ale ani třeba takové Slovensko nějak zásadně dál není, memorandu navzdory. Ale abychom to zakončili pozitivně, jsem rád, že vidím pod nickem Rommel odpočatějšího, nebo úplně nového agenta a není to ta zombie co minule. [ok]
Pikehead
Pátek, 09. září 2022 - 12:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8899
Registrován: 3-2007
Bram:
"Nebo mu alespoň nelíbáme nohy a nejdeme odprosit naší údajnou pomýlenost, které jsme se dopustili [crazy]."
Ono se navíc ukázalo, že jednoduché lezení do prdele nestačí. Orbán to dělal a plyn a ropu zalevno stejně nedostal. Podle mě po Orbánovi chtěl Putin mnohem víc (odhaduju dělat větší bordel v EU), ale Orbán jako mafián živený penězovody z EU v tomhle má taky nějaké hranice.
Pátek, 09. září 2022 - 12:19:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2022
chybí nějaké pořádné plakáty do ulic

Vyhovuje?
Pátek, 09. září 2022 - 12:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244
Registrován: 1-2014
Bram : "Kecy, prdy a beďary, aneb odvádění pozornosti od skutečného problému "

Možno žijete stále pri mamičke a ceny v obchodoch a na slozenkach Vám nič nevravia...uvidíme po zime,kde občania Európy uvidia svoj skutočný problém [wink]

A čo sa týka zvyšku...zase projektujete Vaše myšlienky do niekoho druhého...len si poslúžte,uľaví za Vám [wink]

PH :"ale ani třeba takové Slovensko nějak zásadně dál není"

Keby to bol problém len týchto dvoch krajin,tak si mozeme v Európe pogratulovať [ok]
A ozaj...k tomu predraženemu kupovaniu ruskej ropy a plynu cez čínskych komunistov,alebo fanatické džamahirije nemáte nič ? Nech viem do akého spodného prádla Vás zaradiť [ko]
PS : teraz je práce vyše hlavy,tak človek nemôže byť stále odpočinuty [happy]
Pátek, 09. září 2022 - 12:42:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12568
Registrován: 4-2003
že nic takového tu nikdo nepíše

To je jedno, bude se za to vylučovat[blesk]


ROMMLEl: i{o duchu Kyjeva,o vyplodoch Ljudmily Denisovej,o tom že jediné ukrajinské obilie zachráni Afriku od hladomoru}

Výplody blábolíte jedině Vy, aniž byste si ověřil základní fakta.

Export UA pšenice dělal před válkou cca 1/8 světového trhu s pšenicí a je v podobném řádu (cca 20 mil. tun ročně), jako dovoz severoafrických zemí, které se nachází na přirozených dopravních trasách z Černého moře.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Quex
Pátek, 09. září 2022 - 13:23:33  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8694
Registrován: 5-2002
Export UA pšenice dělal před válkou cca 1/8 světového trhu s pšenicí a je v podobném řádu (cca 20 mil. tun ročně)

Hm, zajímavé, ten údaj je odkud? Tento článek uvádí něco jiného, podíl Ukrajiny má být cca 7 % na světovém vývozu pšenice (objemově mezi Austrálií a Francií):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-data-az-ctvrtina-psenice -pochazi-z-ruska-a-ukrajiny-jeji-cena-roste-191019
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"