Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 8. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 8. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pad
Pátek, 19. srpna 2022 - 00:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2003
Že by Chruščov byl rozený Ukrajinec, jak je napsané v tom článku, tak to je blbost. Chruščov se narodil v roce 1894 ve vesnici Kalinovka. V té době to byla Kurská gubernie v Ruské říši, i dnes je to na území Ruska. Rodiče byli oba buď Rusové nebo podle jiné verze byl nemanželským synem polského statkáře, u kterého jeho matka pracovala jako služka (tady se asi pravdu už nedozvíme). S Ukrajinou to zatím nemá nic společného. Až později se jeho rodina na Ukrajinu přestěhovala. S Ukrajinou je spojován asi hlavně proto, že tam byl nějakou dobu prvním tajemníkem Komunistické strany Ukrajiny, čili nejvyšší pozice. Ale pořád to byl Rus.
Pikehead
Pátek, 19. srpna 2022 - 00:52:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8780
Registrován: 3-2007
Mirek_Zv.:
"Územní celky a samosprávy, které neuznaly pachatele státního převratu, zůstaly věrné vládě z demokratických voleb a ubránily své území? Nebo ten, kdo provedl krvavý státní převrat a území dokázal obsadit jen částečně?"
Líbí se mi, že i prostí lidé jako vy, Zvolský, mají tak vyvinutý cit pro demokracii. Jen si říkám, jestli těm "územním celkům a samosprávám" někdo náhodou trochu nepomohl, protože běžně obce a samosprávné celky nedisponují vojenskou technikou.
A jestli to nebyla třeba země, kde se svobodné volby poněkud dlouho nekonaly - a to se divím, že tohle vám třeba nevadí. Nebo že se taková nedemokratická země jaksi územně rozšiřuje na území těch statečných samospráv.
Není to tak trochu z deště pod okap, když se z - jak vy říkáte pučistické - Ukrajiny dostanou do Ruska, kde žádná demokracie neexistuje a statečné obce a samosprávy tam taky úplně nemají na růžích ustláno?
Pad
Pátek, 19. srpna 2022 - 00:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 4-2003
Mirek Zv: Historii překrucujete i s tím Berijou. Na zasedání politbyra byl zatčen. Že by ho tam rovnou zastřelili, tak to je taková alternativnější verze, ale ani podle ní ho tam neodstřelil přímo Chruščov, to už je vaše překrucování (a nebo vám to někdo podstrčil).

To, že Berija po Stalinově inicioval amnestii, tak to je bezpečně známo, to není nic zapomenutého. Zase tady překrucujete historii. A abychom se oklikou vrátili k tématu tohoto fóra, tak právě tahle amnestie byla důvodem, proč byla opuštěna stavba polární železnice do Igarky (a i další stavby, které budovali vězni).
Pátek, 19. srpna 2022 - 07:04:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 9-2015
@Pad: Všechno může být, jak píšete. Díky za korekci nebo doplnění.
@Pikehead: S tím taky nejsem moc v rozporu a samozřejmě si nemyslím, že lidi z Donbasu přijel zachránit princ na bílém koni. Spíš to pořád vidím jako boj dvou mafiánských skupin. Ale aspoň je Rusové nevyvražďují, budou mít víc pracovních příležitostí, staří lidé dostanou nějaké minimální důchody. Po 8 letech se jim vrátí nějaká nejzákladnější lidská práva, respektovaná z alespoň nějakého vnějšího státu.
I, jak píšeš, souhlasím, že jim Rusové 2014 asi nějak pomohli. O tom ale nic nevím, před 8 lety jsem to nesledoval. Laicky myslím, že stejně jako na jejich straně zůstala Policie, že se asi přidaly i ukrajinské vojenské posádky, co na Donbasu byly, včetně výzbroje. O Rusech ale říkají: Čekali jsme, že nám Rusové pomůžou, ale oni nepřišli. Až letos v únoru, i když se do toho taky moc nehrnou - ale ta strategie je pochopitelná.
Pikehead
Pátek, 19. srpna 2022 - 08:20:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8781
Registrován: 3-2007
Já tam nežil, ale zavedení ruského satelitního státu ovládaného místníi proruskými mafiány plus válečný stav je posunem k jakýmkoliv svobodám. Ať už válka skončí jakkoliv, bude velký úspěch, když na Donbase a v Luhansku vůbec nějaké obyvatelstvo zůstane.

Dál nechci oslabovat význam občanských práv, ale základním právem lidí je právo na život a majetek, což se úplně neslučuje s rusským rozstřílením Mariupolu během jejich invaze na jih Ukrajiny. Počet civilních obětí a lidí zavlečených do Ruska z Jihu dodnes není jasný - přičemž vysvětlení, že tisíce lidí postříleli ukrajinští ostřelovači při cestě pro vodu asi úplně neobstojí...
Quex
Pátek, 19. srpna 2022 - 09:19:13  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8655
Registrován: 5-2002
Bram: Tvé příspěvky začínají soustavně porušovat pravidla diskuse tohoto fóra, ber to jako přátelské upozornění.
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pátek, 19. srpna 2022 - 09:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 3-2013
Rád bych věděl, v čem konkrétně?
Quex
Pátek, 19. srpna 2022 - 09:52:30  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8657
Registrován: 5-2002
Nemyslím, že bych měl právě Vám cokoliv zdůvodňovat. Ale hledejte, určitě najdete. Možná začít u bodu č. 3 pravidel chování na fóru?
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pátek, 19. srpna 2022 - 11:22:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14243
Registrován: 4-2003
Quex:Tvé příspěvky začínají soustavně porušovat pravidla diskuse tohoto fóra, ber to jako přátelské upozornění.

Přátelsky reaguji: Ve své protiruské rétorice nepolevím, ta pravidla diskuse nikterak neporušuje. A reakce na kolaboranty budou psány tak, abys neměl důvod je smáznout a upozorňovat mne na porušování pravidel diskuse, tedy nic osobního. Ale Ty mé protiruské příspěvky stejně smázneš, stejně tak jako protiruské příspěvky jiných diskutujících, o tom si fakt iluze nedělám [nene]. Důvod je jasný - nevyhovují Tvému pohledu na svět [happy].
Pátek, 19. srpna 2022 - 14:23:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 863
Registrován: 10-2005
Mirek_Zv.:
"Postupují pomalu, ale postupují. Jejich ekonomika je stabilní, podporuje je ekonomicky úspěšnější a sociologicky stabilnější část světa. "

Vážený, ještě chvíli pokračujte a příslušná skutková podstata bude naplněna.
To je opravdu neuvěřitelný, co jste zde schopen při přiznání absence jakékoliv vlastní znalosti sovětské a postsovětské historie a kontextu, konstruovat k velebení flagrantního porušení mezinárodního práva ozbrojenou agresí.
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:10:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6160
Registrován: 6-2016
Viajero: Dík za odkaz, začal jsem to číst. Ale dlouho jsem nevydržel, viz:

(4) K ujednáním stanov zužujícím zákonnou úpravu práv kvalifikovaných akcionářů se nepřihlíží.!!!

Jak může někdo schválit stanovy, které odporují platnému zákonu???
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:24:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 947
Registrován: 11-2021
Hk: snadno. Valná hromada změní stanovy, Ty je napadneš u soudu a teprve když soud řekne, že to neplatí, tak to neplatí.
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 864
Registrován: 10-2005
původní.gp:
"Hk: snadno. Valná hromada změní stanovy, Ty je napadneš u soudu a teprve když soud řekne, že to neplatí, tak to neplatí."

Ale tady je to něco jiného, viz zákonná terminologie ...se nepřihlíží Tudíž není třeba cokoli napadat. Jde v podstatě o obdobu nicotnosti. Vyslovení neplatnosti je stiženo prekluzivní lhůtou pro podání návrhu, čemuž se zákonodárce při formulaci citované hypotézy cíleně vyhnul (logicky, aby se principální zákonná ochrana nestala závislou na vlastní aktivitě dotčeného akcionáře, tedy nadřadil ochranu nad vigilantibus iura).
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6161
Registrován: 6-2016
původní.gp: Z příspěvku nicku "Viajero" usuzuji, že neznalci zákonných práv minoritních/kvalifikovaných akcionářů jsme už minimálně 2[biggrin]

Zajímavé by bylo sehnat 3 právníky a zeptat se jich na názor ohledně rozhodování 70% většiny akcionářů v kritických situacích té akciové společnosti (ČEZ). Podle mých dosavadních zkušeností s právníky bychom dostali 3 - 6 závazných právních názorů[rofl]
Pátek, 19. srpna 2022 - 15:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27044
Registrován: 5-2002
HK: Jak může někdo schválit stanovy, které odporují platnému zákonu???
Jednoduše: stačí, když kvalifikovaná většina platný zákon nezná a (byť i v dobré víře) si něco takového odhlasuje. A je úplně jedno, jestli někdo z té zbylé menšiny o tom věděl a upozorňoval je na to, nebo ne.

Malá filmová analogie: to, že se většina statkářů usnesla na tom, že je třeba zabít Sekala, ještě neznamená, že to není vražda, a výsledek hlasování nijak nezakládá beztrestnost takového činu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 865
Registrován: 10-2005
honzaklonfar:
"
Zajímavé by bylo sehnat 3 právníky a zeptat se jich na názor ohledně rozhodování 70% většiny akcionářů v kritických situacích té akciové společnosti (ČEZ)."

Jo, jo, je to všechno velká švanda.
Máte-li velmi slušný budget alespoň v šesticiferném řádu a můžete si tu zajímavost ověřit[biggrin]
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6162
Registrován: 6-2016
Hajnej: Ten "menševik" by si to určitě protlačil do zápisu. Takže "bolševici" ve vedení by měli výrazně zpozornět...

Viajero: Moje zkušenosti s právníky (např. rušení bytového družstva) mi říkají, že se do takového projektu nebudu pouštět. Ceny za právnickou činnost od té doby (2016) jistě "trochu narostly"[biggrin]

Závěrem bych dodal jen tolik, že houština zákonů a předpisů se zahustila do praktické neprůchodnosti.

Se slzou v oku vzpomínám na ustanovení jakéhosi předpisu/normy u mého bývalého zaměstnavatele z oblasti BOZP. Toto ustanovení nutilo zaměstnance chodit po schodech JEN při přidržování se zábradlí oběma rukama...
Na můj dotaz jak že mám přenést osciloskop z patra mého pracoviště o patro výš ke kolegům, jsem dostal odpověď, že mám použít výtah[rofl][rofl][rofl]
Pátek, 19. srpna 2022 - 16:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27048
Registrován: 5-2002
HK: Závěrem bych dodal jen tolik, že houština zákonů a předpisů se zahustila do praktické neprůchodnosti.
W tym przypadku nechápu, proč v případě, že Ti Viajero něco vysvětlí, nemlčíš a jenom nešoupeš nohama...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 19. srpna 2022 - 17:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14256
Registrován: 4-2003
Hajnej:Jednoduše: stačí, když kvalifikovaná většina platný zákon nezná a (byť i v dobré víře) si něco takového odhlasuje. A je úplně jedno, jestli někdo z té zbylé menšiny o tom věděl a upozorňoval je na to, nebo ne.

Tohle je problém mnohých SVJ, kde si navrhovatelé změn stanov absolutně neuvědomují, že tyto změny stanovy nesmí být v rozporu s platnými právními normami. Takže pokud si do stanov něco takového odhlasují, tak je to prostě a jednoduše neplatné. Proto když jsme měnili stanovy u našeho SVJ, byl u toho právník, který změny stanov předem zpracovával a vysvětloval, proč byly změny provedeny (vstoupil do platnosti NOZ). Zároveň zamázl některým příliš hloubavým jedincům jejich dodatečné návrhy na změny, které byly v rozporu s platnými právními normami. Píši to raději takto obecně, protože se sám pouštím do vod, kde bych se tak leda utopil. Na to je třeba vždy placená podpora odborníků, které tu reprezentuje například diskutující Viajero. A rozhodně nemá smysl vypouštět plky typu dva právníci mají tři názory na jednu věc. Takhle se projevuje opravdu jen omezenec (kobliha, volič SPD, absolvent VŠŽ apod.) [crazy].
Pátek, 19. srpna 2022 - 17:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 6-2016
Hajnej: Houština zákonů a předpisů nemá s vysvětlením nicku Viajero nic společného.

To je jen povzdech člověka, který se jí musí občas prodírat...
Pátek, 19. srpna 2022 - 17:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 8-2011
 A lidi tam jsou zvyklí víc poslouchat
Že mě vůbec nepřekvapuje, že rusáky velebí někdo, komu imponuje tohle.

Důvod je jasný - nevyhovují Tvému pohledu na svět
Další zablokovaný,místo kterého přijdou kvalitní diskutující? A přišli už místo toho prvního? 😀
Pátek, 19. srpna 2022 - 18:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 179
Registrován: 7-2017
Mirek ZV. Zdá se mi, že Vaše historické skutečnosti které zde citujete a sám přiznáváte, že z internetu, jsou pouze bláboly, různých rádoby novinářů, nebo dokumentárních TV stanic, tam mimochodem v jednom dílu o sovětské historii udělali z Berii málem demokrata, bylo tam také o jeho zásluze rozpouštění gulagů, propouštění žen atd, jeden nesmysl za druhým. Andropov vám byl celkem sympatický, no prosím, jako bývalý šef KGB, proti gustu. Zkuste čerpat jinde, než jen z článků na netu, které zplodí kdejakej blb. Tento týden vzdělaná architektka objevila, že nejstarší část velkeho strahovského stadionu je východní tribuna,ona si jen asi nevšimla že za moderní přístavbou západní tibuny se naléze ta nejstarší část, nebo že na ploše téhož bylo setkání s papežem. Tyhle nesmysly se pak šíří dál, at je to v jakékoliv oblasti. Aspon se pak nebudete muset omlouvat, že to bylo na netu, ale blbě. Nic ve zlým, ale trhá to voči.
Sobota, 20. srpna 2022 - 02:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16223
Registrován: 12-2007
Ti teď mají průměrný měsíční příjem 167 000, nevím, jak to dokázali, ale eliminovali hochštaplery a mafiány a o národní bohatství se rovnoměrně
Dokázali to mj. z těžby ropy, přičemž ten samý stát teď na svém vlastním území pokrytecky protežuje tzv. elektromobilitu.
A taky nikdy u nich nikdy nebyl komunistický režim.

Rusko má nerostného bohatství také hodně, tzn. potenciálně by v něm mohla být podobná životní úroveň jako v Norsku.
Jak je tomu doopravdy? [happy]

Co to je přebytek? Když zdraží pečivo, má pekárna v naší ulici prodávat housky za cenu náklady +5% markup a až zbytek (velmi volně nazvané přebytky) prodávat za tržní cenu jinam? Nebo má prodávat v rámci města a přebytky posílat jen do kraje? A proč by to měla dělat?
A hlavně - podle čeho ta pekárna ráno určí, že tenhle objem pečiva dnes může být "doma" prodán (tzn. nejde o přebytek) a jen tenhle objem bude "přebytečný" (vždyť to po ránu nemůžou tušit) a může být prodán dráže "venku"?

(obdobně tak s elektřinou; i když O. K., objem vyrobené elektřiny v danou chvíli je - s ohledem na nestabilitu některých druhů její výroby - méně předpověditelný než objem vyrobeného pečiva)

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 20. srpna 2022 - 07:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14262
Registrován: 4-2003
David:Rusko má nerostného bohatství také hodně, tzn. potenciálně by v něm mohla být podobná životní úroveň jako v Norsku.

Ano, Rusko by mohlo být velice bohatou zemí.

Jak je tomu doopravdy?

Bída s nouzí, která bude trvat do té doby, dokud v Rusku bude vadný autokratický režim. A jelikož Rusové většinově nemají na to, aby pochopili, že to jde i jinak, než jak je tam teď, bude tam vadný autokratický režim nejspíš navždy. Ale současná situace, kdy si Rusové zkouší, jaké to je, když si všechno vyrábí sami, třeba povede k nějakému prozření u části společnosti. Mít morálně dvacet let starý počítač, telefon a plno dalších věcí, včetně vojenské techniky, asi není úplně ta nejlepší cesta za světlými zítřky [biggrin].
Sobota, 20. srpna 2022 - 09:11:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14876
Registrován: 5-2004
no ja jsem zvedavej kdo tady bude od podzimu kvicet jak podsvince ze je vsude smrad protoze lidi topej misto plynem a elektrinou vsim co hori.

O tom ze na drahy energie padnou maly nezavisly provozy typu pekaren, sklaren atd nemluve takze posilej a budou moct zdrazit ruzny velko(cokoli) vcetne treba agrofertu. Kdyz jinej chleba nebude takpenam koupi kazdej.

No ale bude to tak spravny protoze drobni akcionari cezu si musi nahrabnout co nejvic a bez burzy to nejde...

Ze solary na strese nejsou to ono se zjisti hned v zime.

A protoze jinde mimo evropu energiie za rozumny ceny maji tak se tam presune z evropy (a my budeme v cele) vyroba skoro vseho. A to jsem zvedavej kdo pak bude fedrovat prachy do ukrajiny... Mozna se tech rusu tady nakonec pres tu burzu a nenazrany prekupniky dockame.
Sobota, 20. srpna 2022 - 09:14:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27052
Registrován: 5-2002
David: podle čeho ta pekárna ráno určí, že tenhle objem pečiva dnes může být "doma" prodán (tzn. nejde o přebytek) a jen tenhle objem bude "přebytečný" (vždyť to po ránu nemůžou tušit)
Pekárna jednoduše: podle toho, že se to neprodalo.

a může být prodán dráže "venku"?
To už v tu chvíli nepůjde, bo budou trvdý...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 20. srpna 2022 - 09:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16225
Registrován: 12-2007
To už v tu chvíli nepůjde, bo budou trvdý...
No právě - ve skutečnosti už by to musela odhadnout hned ráno, co je "budoucí přebytek" a co "nepřebytková domácí spotřeba".

No ale bude to tak spravny protoze drobni akcionari cezu si musi nahrabnout co nejvic a bez burzy to nejde...
On tu málokdo píše, že to tak je nejsprávnější.
Ale málokdo tu taky píše, že změna na "hraní si na vlastním písečku by byla bezproblémová".

Taky připomenu, že (zdaleka nejen) ty pekárny již po mnoho let jsou příjemcem stavu, kdy cenový rozdíl mezi nákladovou cenou na těžbu 1 l ropy + nákladovou cenou na její zpracování mj. na naftu/benzín je, oproti prodejní ceně benzínu/nafty, velmi vysoký.

Nicméně - relativně vysoká burzovní cena ropy (oproti nákladům na její těžbu) motivuje k její těžbě i ty subjekty + na těch místech, kde by se to za "nákladovou cenu platnou pro snáze těžitelná místa" nevyplatilo.

Neplatí náhodou obdobný mechanismus i pro tu elektřinu? (fakt nevím; ptám se zcela nezaujatě)

P. S. Výroba ledasčeho se už dřív přesunula mimo Evropu mj. s ohledem na mzdové náklady a i ten převoz toho zboží např. z Asie do Evropy je samozřejmě zasažen zvýšením cen pohonných hmot.

Mmch. "agrofertí" sklárna, to by bylo od které firmy z koncernu Agrofert?
Sobota, 20. srpna 2022 - 11:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14880
Registrován: 5-2004
chytrej pochopi ze s agrofertem souvisi pekarny. Blbej do agrofertu prida sklarnu.

Ad vyroba - no mozna ta vyroba elektriny se za chvili vyplati pro ruzny chajdy kam se jede obcas a kde napr nejede trvale lednice. Akorat to nebude pres nejaky oze ale k radosti ekologistu benalova centrala. Uz jen kvuli poplatkum za pripojeni.
M_g
Sobota, 20. srpna 2022 - 12:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 6-2006
Jé, mohl byste nám svou představu finanční výhodnosti vyrobené elektřiny uvést na příkladu některých elektrocentrál?
Sobota, 20. srpna 2022 - 13:21:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 8-2011
Takže jaké mají "nefialoví" voliči řesení? Lézt rusovi do zadku a doufat, že nám usype za levno ze svého? To zkouší celou dobu Orbán a má stejný prd jako ostatní.
Sobota, 20. srpna 2022 - 13:32:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14273
Registrován: 4-2003
Hroch.R420:Takže jaké mají "nefialoví" voliči řesení? Lézt rusovi do zadku a doufat, že nám usype za levno ze svého? To zkouší celou dobu Orbán a má stejný prd jako ostatní.

Přesně tak. Orbán nejenže má prd od rusáků, ale asi bude mít brzy prd i od EU. To se vážně oplatí, jak říkávají naši flastenci z SPD [biggrin].
Sobota, 20. srpna 2022 - 20:54:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 1-2014
Sa mi páči ako poniektorí súdruhovia sa vytesuju aký prd budú mať Maďari.....a pri tom sú na rovnakej lodi,resp. budú mať ešte väčší prd [crazy] no jo no....fialový pohúnci majú jednoduchšie videnie sveta [sad]

https://oenergetice.cz/komoditni-trhy/cena-plynu-pro-evropsky-trh -uzavrela-na-rekordnich-257-eur-za-megawatthodinu

R420 : "Lézt rusovi do zadku a doufat"
Obchodný kontrakt je lezenie do zadku ?? [crazy]
Sobota, 20. srpna 2022 - 23:47:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 8-2011
fialový pohúnci majú jednoduchšie videnie sveta
No tak hlavně, ze vy nám tu ukazujete,jaký máte přehled. No tak šup,šup,jak by to řešila nefialová vláda,aby byl blahobyt?
Mladějov
Sobota, 20. srpna 2022 - 23:55:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18353
Registrován: 3-2007
No přece znárodněním, vládou lidu a socialistickým právem - vždyť to tady zaznívá úplně jasně a nejednou.
Neděle, 21. srpna 2022 - 11:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"No přece znárodněním, vládou lidu a socialistickým právem - vždyť to tady zaznívá úplně jasně a nejednou."

Tak znárodnění vznikne snadno i když se zestátňuje, stačí když stát nezaplatí.[sad]
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyz y-vlada-ma-na-stole-razne-reseni-cen-energii-oprasila-zestatneni- elektraren-202643
Neděle, 21. srpna 2022 - 12:12:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14894
Registrován: 5-2004
Kdyby se neprováděla previtizace klíčových strategických odvětví tak by se nemuselo nic zestátňovat. A měli bysme třeba plyn v českých zásobnících a ne v zahraničních na českým území.
Neděle, 21. srpna 2022 - 12:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14895
Registrován: 5-2004
I když ještě lepší byly strategický zásoby ropy nedobytně uložený v Německu.
Neděle, 21. srpna 2022 - 13:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7572
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"Kdyby se neprováděla previtizace klíčových strategických odvětví tak by se nemuselo nic zestátňovat. A měli bysme třeba plyn v českých zásobnících a ne v zahraničních na českým území."

To se ale stále v dějinách opakuje, není to nic zvláštního, vzpomeňme na StEG, nejdřív privatizace, následně pak zestátnění.
Neděle, 21. srpna 2022 - 13:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229
Registrován: 1-2014
R420 : v prvom rade,by bolo načase si vytiahnuť hlavu z [zadnice] a zistiť,kde nastala chyba a kde to zeleny súdruhovia z Bruselu a ich farebné podržtasky z národných parlamentov za posledných 10 rokov zmrvili ! Bez toho sa budú stále len riešiť dôsledky a nie príčiny [wink]

Mladejov : BINGO ! Správne...len si spomeňte kto chcel mesiac-dva dozadu vysankovat malých akcionárov z CEZ-u -defakto znárodniť !
Kto kontroloval marze pumparov,žeby si nedovolili nepredávať podľa Siekelovych predstáv..sociálne tarify na elektrinu ?? ale kľudne si kakjte do úst aj naďalej [crazy]
Neděle, 21. srpna 2022 - 14:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6166
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Dík za odkaz! Snad to vyjde, a to i ve vlastnictví plynových zásobníků. Považoval bych to za vítězství rozumu, nejen selského.

"Zestátnění části ČEZ by státu usnadnilo i další regulační kroky. Ministerstvo průmyslu připravuje založení státního obchodníka s energiemi, který má uzavírat přímé kontrakty na nákup plynu a elektřiny u výrobců. Obešla by se tak burza s jejími cenovými výkyvy, české firmy a domácnosti by se mohly snáz dostat k levnější energii. Roli obchodníka by mohl převzít právě zestátněný ČEZ."
Neděle, 21. srpna 2022 - 14:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7575
Registrován: 3-2006
Ad honzaklonfar: Řekl bych, že nikdo dnes netuší, jak to bude vše pokračovat. Jisté je jen, že se firmy i občané připravují na různé alternativy, přičemž se to pohybuje od nejčernějších scénářů až po to, že se nic dít nebude.
Mladějov
Neděle, 21. srpna 2022 - 15:14:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18358
Registrován: 3-2007
Rommel: Chovejte se slušně, jestli jste toho schopen.
Pořád tedy čekáme na vaši odpověď na otázku, položenou vám Hrochem420 v jeho příspěvku 1271.
Neděle, 21. srpna 2022 - 15:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27061
Registrován: 5-2002
ML: Chovejte se slušně, jestli jste toho schopen.
Není. Silou slov se snaží zastínit prázdnotu myšlenek...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 21. srpna 2022 - 15:47:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 8-2011
v prvom rade,by bolo načase si vytiahnuť hlavu z  ...
Ano,jedna strana už si tu hlavu pomalu vytahuje a zjišťuje ,že dělat zelenou ekonomiku založenou na levném ruském plynu nebyla ta správná cesta a že i kdyz se s rusem bude jednat jako s rovnocenným obchodním partnerem neznamená,že vás kdykolikv nepojebe. Mejdan skončil.

Zatímco druhá strana si vytažení hlavy ze zadnice představuje jako pokleknout a políbit Putinovi prsten a doufat,že při dostatečně ohnuté páteři něco kápne. Že nekápne poznal už i ten Orbán.
Takže tady máme situaci,která nejde vyřešit v okamžiku týdnů či měsíců a pořád od vás čekám nějaké nefialové a rychlé řešení.
Zatím teda vidím,že generace co sdílí obrázky ,jak v dětství si hrála v blátě a pila vodu z hadice kope kolem sebe jak zběsilá,protože bude muset slevit ze svého standartu.
Neděle, 21. srpna 2022 - 16:12:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230
Registrován: 1-2014
Mladejov : "Chovejte se slušně"
môžem sa opýtať,čím som Vás urazil ?

"Pořád tedy čekáme na vaši odpověď"
Môj hovorca Vám už 15:45 odpovedal ..a čo odpoveď na môj príspevok 228 ?

R420 : "dělat zelenou ekonomiku založenou na levném ruském plynu"

sím pekne,to je niečo ako "tehotná panna" ?? [rofl][talker]

Teraz budete robiť "zelenú ekonomiku založenu na predraženom (koľko násobne drahšie Vám predávajú nemci od Gazpromu ??) ruskom plyne.....a to sa Horste oplatí [crazy][ko]

Zvyšok nemá cenu komentovat...Vaše predstavy vtesnavate do myslenia druhých...
Neděle, 21. srpna 2022 - 17:05:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 8-2011
Já bych řekl,že ta cena je výměnou za to ,že se nebudou muset přepsat učebnice zeměpisu a učit se ,že s vámi,Polskem a Maďarskem sousedí Russko docela ještě ok.
Nehledě na to ,že ač to nebude hned a bude to něco stát, ona si ta Evropa poradí i bez toho Gazpromu,z čeho zase rusofilům popraskají žilky. Lidstvo přežilo horší katastrofy než zdražení plynu.
Neděle, 21. srpna 2022 - 17:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5128
Registrován: 9-2003
Rommel by s RuZZkem nechtěl sousedit, on by chtěl být v něm.
NOBLE BRICKS
Neděle, 21. srpna 2022 - 17:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14899
Registrován: 5-2004
generace o ktere je rec ze sveho standardu po plysaku uz vickrat slevila. A samosebou to zvladne protoze proste prejde do modu topeni pred 60-ti lety. Kvicet jak podvincata na jatkach budou jiny - na tema ze vzduch v zime je horsi nez v osmdesatkach protoze lidi topej vsim co hori. Ale asi to je zamer tvurcu cen energii.
Neděle, 21. srpna 2022 - 17:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231
Registrován: 1-2014
R420 : "že ta cena je výměnou za to ,že se nebudou muset přepsat učebnice"

Už ste ako henti klimaalarmisti...nevedia čo bude budúci polrok,ale bezpečne vedia čo bude o 20 rokov [crazy]

"ona si ta Evropa poradí i bez toho Gazpromu"

jojo...to nám názorne Európa ukazuje,ako kupujeme ruské ropné produkty cez Indiu,Nórsko alebo Saudskú Arabiu [biggrin][biggrin]

S : pán Igor kluuuud [lame] tá paranoja musí byť náročná
Neděle, 21. srpna 2022 - 18:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7577
Registrován: 3-2006
Občané už si začínají hlavně zvykat, že když stát něco propaguje, smrdí to průšvihem.
Dotace na přímotopy
https://www.respekt.cz/tydenik/1995/37/podraz-s-primotopy
Dotace na plynofikaci
https://www.enviweb.cz/45298
Prostě bohužel pořád platí:
" Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán uklouz a sedlák si za něj nohu zláme."[sad]
Neděle, 21. srpna 2022 - 18:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6167
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Já si dovolím přidat "zázrak" v podobě solárních kolektorů[biggrin]
Neděle, 21. srpna 2022 - 18:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7578
Registrován: 3-2006
honzaklonfar:
"Mořepetr: Já si dovolím přidat "zázrak" v podobě solárních kolektorů[biggrin]"

Tak z toho mají největší "švandu" hasiči, když přijedou k domu, který hoří a má to na střeše.
Ale už se blýská na časy. Uvidíme, jak se změní podmínky připojení do sítě. Jinak ostrovní provoz, proč ne.
Jen to znamená podobné problémy, jako použití šedé vody.
Mladějov
Neděle, 21. srpna 2022 - 19:45:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18359
Registrován: 3-2007
Mořepetr:
"Občané už si začínají hlavně zvykat, že když stát něco propaguje, smrdí to průšvihem.

Prostě bohužel pořád platí:
" Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán uklouz a sedlák si za něj nohu zláme."[sad]"

A on ten stát někomu drží pistoli u hlavy, že si tu dotaci musí vzít? Vážně potřebujete každej vodit za ručičku státem od narození až do pohřbu?
Neděle, 21. srpna 2022 - 19:57:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7580
Registrován: 3-2006
Ad Mladějov: To netuším, sám jsem jim na žádnou takovouto dotaci neskočil i když jsem se jeden čas bál otevřít rybičky, aby na mne nevyskočila reklama na dotace.
Jen mne trochu štve, že si i já za to platím stát.[lol]
Neděle, 21. srpna 2022 - 20:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 8-2011
generace o ktere je rec ze sveho standardu po plysaku uz vickrat slevila
No to tak v životě chodí,že se střídají roky blahobytu a hubená léta. Problém je v tom,že někdo si myslí, že stát je od toho,aby jim ten nekonečný blahobyt zajistil.

protoze lidi topej vsim co hori
Jasný,lidi nekoupí dřevo a uhlí a vemou útokem žlutý popelnice na petflašky😀

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Mladějov
Neděle, 21. srpna 2022 - 22:09:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18360
Registrován: 3-2007
PV: A jak jsi "po plyšáku" několikrát slevoval ty konkrétně?
Pondělí, 22. srpna 2022 - 06:42:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14902
Registrován: 5-2004
Uhli ac za vyrazne vyssi ceny je malokde bez cekacky a totoz palivovy drevo. No a zluty popelnice se ve velkym vybirat nebudou, jen toho v nich skonci min.

Mladejov: vynuceny odchod z prahy, vykradeny zamestnavatel a s tim souvisejici omezeni. Z investic jen litr za investicni fondy coz je ale dobra cena za pouceni ze uz nikdy zadnej fond a pod takze se mi neztraci penize v zadnym fondu duchodovym a pod
Pondělí, 22. srpna 2022 - 06:44:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14903
Registrován: 5-2004
No a ted prechod z topeni plynem na drevo. Nastesti stary petry jsou ve sklepe pripraveny takze jen roury a pod ne plech.
Pondělí, 22. srpna 2022 - 08:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2015
@pv
No jo, tahle zima bude k přežití jen v Praze nebo na samotě. V městečkách a vesnicích to tam bude těch 10% místních inteligentů, místo aby si 3x dojeli pro dřevo, kterého je pořád v uschlých lesích dost, cpát pod tlakem. Ještě se za nízkého tlaku budou radovat, jak jde pěkně rakovinotvorný dým sousedovi do okna. Plicní nemoci a rakovina. Další vylidňování venkova. Povinná výměna kotlů odložena - ono by si to se specializovaným kotlem vyšší třídy rychle rozmysleli, až by při takovém palivu přestal fungovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mirek_Zv..)
Pikehead
Pondělí, 22. srpna 2022 - 09:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8790
Registrován: 3-2007
S4991023:
"Rommel by s RuZZkem nechtěl sousedit, on by chtěl být v něm."
Ten v Rusku už dávno je, ale je placený za to, abychom tam byli i my.
Petr_vlček:
"generace o ktere je rec ze sveho standardu po plysaku uz vickrat slevila."
Mhm, takže vlastně jste několikrát slevili, takže jste na tom jako generace hůř než před rokem 1990. To je strašné, nemůžu vám 17.11. poslat někam symbolických 1989 Kč?
Tohle neustálý kňourání a dožadování se, aby vám někdo utíral prdel, děláte celý život, nebo jsou to nějaké záchvaty na stará kolena?
Petr_vlček:
"vynuceny odchod z prahy"
Ve dvě v noci přišla StB, sbalte si věci, přesídlujeme vás do pohraničí na státní statek? Nebo jak ten příběh vypadal?
Do Prahy přišlo mezitím z Moravy, Slovenska, Ukrajiny, ba i zbytku Čech několik set tisíc lidí. Všichni se tam udrželi, ale Petr Vlček, gastrarbeiter z Pojizeří už se svým vzděláním (vysoká škola) a věkem (okolo 30) neměl naprosto šanci... Smutný příběh, some are born for sweet delight, some are born for endless night...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)