Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 7. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 7. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 17. července 2022 - 15:35:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2014
PH : "roznášet tady po blbcích a důchodcích polopravdy bez jakéhokoliv omezení jako doposud"

„A musíme opustit naivní postoj, že svoboda projevu musí být chráněna za každou cenu,“ řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová [ko]

Zaujímavé,že najväčším "demokratom" FialovskoBruselskeho razenia chýbajú boľševicke metódy [ko] zase sa im zachcelo udávať, zakazovať,určovať ostatným čo je správne a čo nie...[angry] nabudúce kým napíšete niekomu že je prasa,skúste sa pozrieť do zrkadla [wink]
Neděle, 17. července 2022 - 21:26:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2018
ROMMEL: ne že bych žral Jourovou, ale co píšete je demagogie, vytrženo z kontextu.

Jourová / České noviny: "A musíme opustit naivní postoj, že svoboda projevu musí být chráněna za každou cenu," řekla. Vysvětlila, že není možné smířit se s šířením ruské propagandy, proto evropské státy uvalily sankce na ty, kteří tiskovou činnost jen předstírají, ale ve skutečnosti jsou nástrojem Kremlu.

Rommelova utkvělá představa, že svoboda projevu je v demokracii bezbřehá, je pochopitelně mylná. Svoboda jednoho totiž končí tam, kde začíná svoboda druhého.
BmbČ
Neděle, 17. července 2022 - 22:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9015
Registrován: 1-2007
Hodně záleží na podání informací a úhlu pohledu toho, kdo nějakou informaci podává. Když se úplně oprostím od politiky, tak si vzpomenu na to, jak před lety vznikl požár v domě klubu neslyšících, od kterého bydlím ob dům. Hořela jim střecha nad hlavou a oni tom nevěděli. Byl jsem u požáru jako první, nechápající neslyšící jsem pomocí posunků vyhnal z domu ven a přesně vím, co se potom dělo a co kdo dělal včetně policie v době než přijeli hasiči.
Při přečtení náslených oficiálních zpráv v médiích jsem bohužel nabyl dojmu, že jsem se nacházel u úplně jiného požáru... [uhoh]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Neděle, 17. července 2022 - 22:26:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7504
Registrován: 3-2006
Ohledně svobody projevu, pronesl včera americký prezident, toto:
„Budoucnost patří zemím, které dovolí lidem kritizovat své lídry bez strachu z represí,“
odkaz
Pikehead
Neděle, 17. července 2022 - 22:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8674
Registrován: 3-2007
ROMMEL:
"Zaujímavé,že najväčším "demokratom" FialovskoBruselskeho razenia chýbajú boľševicke metódy [ko] zase sa im zachcelo udávať, zakazovať,určovať ostatným čo je správne a čo nie...[angry] nabudúce kým napíšete niekomu že je prasa,skúste sa pozrieť do zrkadla [wink]"
Tak kromě toho, že je to vytažené z kontextu, aby to víc sedělo do russáckého pohledu (za což písknul žlutou už někdo jiný), tak kvůli mě je zbytečné pro těch pár kopějek takhle hysterčit. Já jsem schopný to obsahově dořešit tady.
Pikehead
Neděle, 17. července 2022 - 22:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8675
Registrován: 3-2007
Ajajaj, a vidím, že Quex zase mazal. To musíte pane doktore mazat i s reakcemi, i když jsou užitečné. Stalin na té fotce taky nenechal kus ruky z Ježova - i když proti rukám nic neměl.

A vždyť jsem vás, platonického fašistu, dokonce pochválil jako ostrůvek svobody projevu. Snad vás neurazily ty minoritní cílové skupiny? A to přece šotouši jsou...

Jinak mě čím dál víc začínáte zajímat jako člověk. Třeba se někdy potkáme dole v Sodexu.
Neděle, 17. července 2022 - 23:20:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2014
MVB : "Vysvětlila, že není možné smířit se s šířením ruské propagandy, proto evropské státy uvalily sankce na ty, kteří tiskovou činnost jen předstírají, ale ve skutečnosti jsou nástrojem Kremlu."

verzus

"Zatiaľ čo na Ukrajinu dopadajú bomby, vedie Rusko čoraz mohutnejšiu informačnú vojnu vo východnej Európe, píše agentúra AP. Pomocou falošných účtov a ďalších nástrojov propagandy Moskva rozdúchava obavy z utečencov alebo rastúcich cien benzínu a vykresľuje Západ ako nedôveryhodného partnera."

Takže rastie v Európe inflácia,všetko zdražuje,všetkého začína byť nedostatok ,ale to je vlastne len hnusná propaganda a demagógia vytrhnutá z kontextu, ktorú treba zablokovať a odstrániť....tiež by ste sa mohli pozrieť do zrkadla [ko]

"Rommelova utkvělá představa, že svoboda projevu je v demokracii bezbřehá" a mohli by ste mi ukázať,kde to tvrdím ?


MP : "Budoucnost patří zemím, které dovolí lidem kritizovat své lídry bez strachu z represí,“

a v ďalšom odstavci : "USA potřebují zejména silně autoritářskou Saúdskou Arábii na své straně jako spojence i jako ropnou velmoc, nyní i v souvislosti s válkou na Ukrajině a rostoucími cenami energetických surovin."

Takže ako Nemecko...prve plná huba kecov o demokracii a keď príde na lámanie chleba,plynová turbína pre Gazprom je dôležitejšia...[crazy]

PH : ", aby to víc sedělo do russáckého pohledu "

ale,ale,ale...neviem-neviem ,kto si uzorpuje právo určovať čo ľudia môžu,čo ľudia si majú myslieť,pred čím ich chrániť (samozrejme pre ich dobro,že ?!)

"Já jsem schopný"
to vidíme,ako ste (ne)schopný dodržiavať ,ani vlastne predsavzatie...či už nie som drevený ? [lol][yawn]
Pondělí, 18. července 2022 - 00:00:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 922
Registrován: 11-2021
Bram: společné kultury ne s Ruskem, ale s uživateli jazyka. Jazyk jsou zvyky, tam se nelze odvolávat na logiku. A v češtině je zvykem skloňovat Tolstého právě takhle.
Pondělí, 18. července 2022 - 08:04:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14057
Registrován: 4-2003
původní.gp:Jazyk jsou zvyky, tam se nelze odvolávat na logiku. A v češtině je zvykem skloňovat Tolstého právě takhle.

Jenže zvyk skloňovat Tolstého jako Tolstého mizí, protože čeština se mění, vyvíjí se. A nebude to tak dlouho trvat (maximálně deset až dvacet let) a bude připuštěno skloňovat Tolstého jako Tolstoje. Co je na tom tak divného, když krom malé skupinky lidí, která na skloňování Tolstého jako Tolstého bude bezpodmínečně trvat, ho všichni ostatní budou skloňovat jako Tolstoje?
Pondělí, 18. července 2022 - 09:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12443
Registrován: 4-2003
ě by fakt zajímalo, jak byste hodnotil vývoj WWII 14. července 1942, třeba odněkud z Londýna či New Yorku

Nijak, protože jsem v té době nežil. A na coby kdyby si nemá smysl hrát


Nejde o to kdo kdy žil a o nějaké kdyby, ale o to, že 14. 7.1942 určitě nebylo v novinách a rádiu, že před pár dny to USN nandala japončíkům v rozhodující bitvě u Midway a je to jeden z momentů obratu ve válce.

To že někdo udělal nějakou, chybu, něco odkryl... to bych si nechal na později, s trochou pokory a odstupu.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 18. července 2022 - 10:45:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14063
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Nejde o to kdo kdy žil a o nějaké kdyby, ale o to, že 14. 7.1942 určitě nebylo v novinách a rádiu, že před pár dny to USN nandala japončíkům v rozhodující bitvě u Midway a je to jeden z momentů obratu ve válce.

Připomínám, že není rok 1942 a že dnes máme válečné dění téměř v přímém přenosu. Názory na téměř přímý přenos zpráv z bojiště můžeme mít různé, ale nic s tím neuděláme.


To že někdo udělal nějakou, chybu, něco odkryl... to bych si nechal na později, s trochou pokory a odstupu.

Na později si je hodnocení potřeba nechat přímo na ukrajinském bojišti, ve velení armád NATO atd.. Paralelně s tím se vede informační válka i na tomto diskusním fóru. Takže občasný odstup od pokory je v rámci boje proti naprosto bezostyšné velkohubé propagandě ruSSka v podání jeho zdejších příznivců naprostou nutností. Je třeba jim neúspěchy ruské armády třeba připomínat a občas je zveličit. Jinak by to tu bylo doopravdy rudé peklo [crazy].
Pondělí, 18. července 2022 - 11:19:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12444
Registrován: 4-2003
že není rok 1942 a že dnes máme válečné dění téměř v přímém přenosu.

Ne, válečné dění, ale válečnou propagandu jako součást války a válečného úsilí. Z obou stran, i když samozřejmě z tý východní strany jde o autokracii s cenzurou. Ti novináři můžou psát jenom o tom, kam jsou puštěni a o řady informací (třeba obrázek tanku s ustřelenou věží) zcela chybí kontext, nebo jsou to nějaké domněnky.

A že máme rok 2022 nic neříká o tom, jak to bude vypadat v roce 2025, stejně jako rok 1942 ještě moc nenapovídal o roce 1945. K tomu rozuzlení bylo tehdy strašně daleko.

Proto bych šetřil s výroky, že je něco jasné a že se něco ukázalo.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pondělí, 18. července 2022 - 11:26:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3312
Registrován: 6-2019
Ne, válečné dění, ale válečnou propagandu jako součást války a válečného úsilí.
A pak taky existuje něco jako zpravodajství a schopnost lidí rozlišovat.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Pondělí, 18. července 2022 - 11:55:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14780
Registrován: 5-2004
Nejlepsi propagace cehokoliv je to zakazat. Protoze "k tomu aby nekdo neco zakazoval musi mit duvod".

No a ty zvasty o duchodcich jsou zcela mimo. Ti jsou na cenzuru a tim padem hledani si informaci zvykli ze sveho mladi ze sociku.
Pondělí, 18. července 2022 - 12:07:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 923
Registrován: 11-2021
Bram: Ano, vývoj je samozřejmě přirozený, ale nemůže být překotný - potřebujeme, aby se jazyk neměnil příliš rychle, abychom jeho změny stihli vstřebávat. Rozhodně nečekám, že by se během dvaceti let radnice rozhodly vyměňovat lidem občanky v Tolstého ulicích jen kvůli tomu, že na tradičním skloňování trvá "malá skupinka lidí",
když právě ona je ta, která jho dílo zná a pracuje s ním.
Pikehead
Pondělí, 18. července 2022 - 12:45:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8679
Registrován: 3-2007
ROMMEL:
"ale,ale,ale...neviem-neviem ,kto si uzorpuje právo určovať čo ľudia môžu,čo ľudia si majú myslieť,pred čím ich chrániť (samozrejme pre ich dobro,že ?!)"
To někdo někde píše? Celou dobu se bavíme o produkci nevyváženého a účelově produkovaného obsahu podporovaného nepřátelskou mocností.
ROMMEL:
"to vidíme,ako ste (ne)schopný dodržiavať ,ani vlastne predsavzatie...či už nie som drevený ? [lol][yawn]"
To označení svůj účel splnilo, protože od té doby jsi tady válečná zvěrstva nerelativizoval tak hnusným způsobem. Samozřejmě je předčasné to odvolávat a stejně tak je zbytečné pedagogický nástroj používat častěji, než je nezbytné. [biggrin]

Nicméně zase se zamotáváme do nějakých osobních nebo procesních půtek, co teda s těmi energiemi? To nejde takhle nakousnout a pak opustit. Je zvláštní, že Jarda notičky má a na informační frontě maká a tady se to doporučení nedozvíme, i když bychom asi taky měli. Nelze nás zanedbávat jen proto, že jsme minoritní skupina!
Pondělí, 18. července 2022 - 15:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2014
RadekŠ : konečne niekto s nadhľadom [ok]

Bram : "třeba připomínat a občas je zveličit."

asi ako L.Denisova alebo generalna prokurátorka Iryna Venediktovna (vlastne už bývalá) ...skúste predsa to zrkadlo [wink]

PH :"Celou dobu se bavíme o produkci nevyváženého "
aha ho....doteraz to bolo fake-news a propaganda zo St. Peterburgu a zrazu je to už len účelovo nevyvážené ??? Neustupujte,pridajte....máte na viac [lol]

"To označení svůj účel splnilo"
hej ? Prečítajte si ešte raz Vás príspevok c. 8408,ináč ste obyčajny prachsprosty klamár [ko]

"zamotáváme do nějakých osobních nebo procesních půtek, co teda s těmi energiemi? "

Čo ? No otvárajte peňaženky...veď Vy na to máte [crazy]

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-07-18/europe-ener gy-crisis-bailout-will-top-200-billion-if-russia-cuts-gas-supply? srnd=premium-europe
Pondělí, 18. července 2022 - 18:54:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2018
"Rommelova utkvělá představa, že svoboda projevu je v demokracii bezbřehá" a mohli by ste mi ukázať,kde to tvrdím?
Když už slovíčkaříme... Já netvrdím, že vy tvrdíte. Pouze jsem na základě vašich výroků vydedukoval, že trpíte utkvělou představou o bezbřehé svobodě slova.

Čo ? No otvárajte peňaženky...veď Vy na to máte
Osvědčená mantra trollů, už jste s tou inflací nudnej. Ano, potvrzuji, že na to mám. Raději zaplatím za elekřinu 15 Kč místo 5 Kč, než abych ji měl za babku a v Užhorodu ruské rakety.

Btw, zopákněte si interpunkci, váš písemný projev je odstrašující.
Desiro
Pondělí, 18. července 2022 - 19:34:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4065
Registrován: 2-2004
Jednoduše pozor na interpretace událostí, podávané z obou stran propagandisticky a náležitě zcenzurované. Jinak ukrajinská propaganda je dělána velmi dobře, lépe, než ta ruská.

Po velmi dlouhé době souhlas s předřečníkem, kterého jsem si tu dlouho dobíral.
30 let svobody 1989 - 2019
Pondělí, 18. července 2022 - 19:53:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 11-2005
Prosím vás demokrati, očkujte se na covid, nejlíp denně, jedině tak ruského švába (Blattella germanica) porazíme [biggrin][rofl][proud]
Kdo chce mít v [zadnice] kokain, musí do stanu [proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 19. července 2022 - 08:08:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 1-2014
MVB : "Pouze jsem na základě vašich výroků vydedukoval, " v pohode [wink] mýliť sa je predsa ľudské [wink]

"Ano, potvrzuji, že na to mám"

To je síce pekné,ale dúfajme,že na to budú mať hlavne fabriky,doprava a štátne služby [wink] ináč Vám vaša odhodlanosť bude k [zadnice] a čo sa týka inflácie...tak ta začala už dávno pred februárom...ale kľudne si tu mantru opakujte ďalej [crazy]

PS : mrzí ma,že Vám spôsobujem traumu.Budem sa snažiť polepšiť [wink]
Úterý, 19. července 2022 - 19:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7509
Registrován: 3-2006
Jak bude řešit nedostatek plynu město Příbram.
odkaz
Úterý, 19. července 2022 - 20:31:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6087
Registrován: 6-2016
Mořepetr: To je počteníčko... Jen pro informaci - o instalaci TČ uvažujeme a pracujeme na tom. Takže pro klasickou dvojbytovku (3 nadzemní podlaží, 12 stejných bytů) vypočítala firma 3 TČ + 1 elektrokotel. Požadované přípojky by byly jištěny 3 x 50A a 3 x 40A. Vypočítané náklady (v dnešních cenách) na úrovni nákladů stávající plynové kotelny...

Nebude to [zadnice], nejen v Příbrami. Tam by ale mohli využít teplo uvnitř hald u bývalých uranových dolů. Nějaké tam určitě bude[biggrin]
Úterý, 19. července 2022 - 20:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14788
Registrován: 5-2004
to centralni zasobovani - ona pribramska teplarna ma jeste funkcni kotle na uhli nebo nejakou stepku vcetne prislusneho hospodarstvi? Na plynnejede?

Ja tedy osobne to vyresim instalaci kamen co jsem nedavno prozirave nevyhodil neb nastesti komin mame. Vyhovim tedy prani eu snizit emise huhliku... Suchejch vetvi je nad barakem plnej haj. Holt si strihnem eu navrat do sociku sedesatejch.
Úterý, 19. července 2022 - 21:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7510
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"to centralni zasobovani - ona pribramska teplarna ma jeste funkcni kotle na uhli nebo nejakou stepku vcetne prislusneho hospodarstvi? Na plynnejede? "

Ne na plyn nejede. Jen štěpka, případně uhlí.
Ad honzaklonfar: Kdysi jsem viděl diplomku na využití tepla z Březohorského revíru.

Jinak plynu dost, stačí vyhlásit omezení vývozu plynu z Příbramska.[lol][biggrin]
https://www.rwe-gasstorage.cz/o-nas/nase-zasobniky/haje
Úterý, 19. července 2022 - 21:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14790
Registrován: 5-2004
no tak to maj na rozdil od treba levyho brehu prahy v pribrami kliku.

Jinac tim resenim s primotopama to nejspis povede k nejakymu vetsimu blackoutu.
Středa, 20. července 2022 - 08:38:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3316
Registrován: 6-2019
Jedna, dnes už skoro historická reportáž českých novinářů z Ruské federace, z Čečenska. Neuvěřitelné, že se ta velká země za více než generaci neposunula téměř nikam.

Čečensko kamerou českých novinářů
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 20. července 2022 - 14:18:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 9-2015
Tak když ruské informace vám smrdí, vybral jsem pro vás ukrajinské. Smutné ...

https://www.youtube.com/watch?v=eNf-9sq_Tt8

Blösche z Frýdlantu.
Německý (československý) vrah židovských civilistů.
VYZNAMENÁN OD HITLERA válečným křížem.
Za vraždy civilistů popraven 1969.

https://www.youtube.com/watch?v=OF7K_XEIip0

Major Bova.
Ukrajinský vrah ukrajinských civilistů v Mariupolu.
Dokumentováno z ukrajinské(!) (nikoli ruské, nikoli separatistické) strany.
VYZNAMENÁN OD ZELENSKÉHO za příkladnou obranu Mariupolu.
Za vraždy vlastních civilistů popraven ????....

????.... -- hned tak to asi nebude, dokud nezaujmeme k těmto zločinům jasný postoj.


PS:
Doporučuji komentáře pod videem - mnohá svědectví ukrajinských občanů z Mariupolu.
A z vyjádření Ukrajinců v té samé diskuzi:
-- Kolik lidí zahubili, od 2014 a během téhle války.. Co se s tímto národem stalo? Jsem jeho součástí, ale nedokážu to pochopit - jak je to možné?! Lidé se mi proměňovali před očima - a to i ti blízcí. Dodneška nechápu, jak se to děje. Šílenství - vzteklina.
-- Podporuji Vás, Natálie. Také mně se okolí před očima proměňuje na nelidské, krev žádající běsy. Naprosté zatemnění rozumu. Bohužel, moji spoluobčané si zvolili sebezničení. A jak jsem pochopil - jen to nakonec Ukrajinu zachrání.
flink
Středa, 20. července 2022 - 15:00:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2017
Mirek_Zv.: povím vám důležité tajemství, ale možná to z vašeho pohledu bude spíš úplná novinka. Do komentářů na YT si můžete kdokoli plkat co se mu zlíbí, pokud tím zjevně neporuší některé z pravidel YT nebo pokud ostatní uživatelé daný komentář nenahlásí.

To znamená, že lidé mohou v komentářích na YT mj. předstírat, lhát, vydávat se za někoho jiného a manipulovat, což vám vzhledem k vaší rádoby "analogii" také není cizí. A dokonce to ani nemusí být skuteční lidé, i to je dnes možné.

Shrnutí: důvěryhodnost takto získaných informací je <= JPP.
Středa, 20. července 2022 - 18:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 9-2015
Ruská PVO si dnes sundala vlastní letadlo. Údajně už druhý případ. Ale jak říká flink, může to být JPP.
Čtvrtek, 21. července 2022 - 01:03:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26857
Registrován: 5-2002
Bram: u nás v ulici víme nejen to, jak se Tolstoj správně skloňuje, ale i to, kterej z těch dvou to byl.
Běž si raději pustit něco od "Čajkovskije", ať si doplníš vzdělání...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 21. července 2022 - 07:41:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6090
Registrován: 6-2016
Dovolím si přiložit polínko do pícky ve zdejší politicko-výchovné světnici:

Olaf Scholz
"Mezi roky 1987 a 1989 byl místopředsedou Mezinárodní unie socialistické mládeže, v jejímž vedení působil také současný generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Scholz tehdy podporoval marxistickou studentskou organizaci Freudenberger Kreis. Ve svých článcích v Zeitschrift für sozialistische Politik und Wirtschaft psal o „překonání kapitalistické ekonomiky“ a brojil proti „agresivně-imperialistickému NATO“.[1][2] V mládí chtěl znárodňovat velké obchodní společnosti, ale později jako starosta Hamburku naopak velké korporace podporoval."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Olaf_Scholz

Naše budoucnost je ve sqělých rukách, čekají nás už jen samá pozitiva a sociálně - fyzikální jistoty[angry] Pro zdejší uvědomělé ZVP zdůrazňuji, že komančové a rusáci mají u mě již dlouhé desítky let ÚPP (úplně po piči). Ale tahleta sebranka utopických eurosocioekologistů taky (i když trochu kratší dobu)!
Čtvrtek, 21. července 2022 - 08:27:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 9-2015
A co ta sebranka převlékačů kabátů? Co hovoří vždycky to, co se zdá přinášet osobní prospěch. A za rok něco úplně jiného, viz ten Scholz. Vždyť to je ten skutečný problém. A když tahle sebranka dost početně naroste, je z toho kolaps civilizace, právě teď to zase zažíváme.
flink
Čtvrtek, 21. července 2022 - 09:00:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2017
Kolik znáte lidí, co už od svého mládí mají prakticky neměnný politický postoj, kterého se rigidně drží stůj co stůj, bez ohledu na nejen např. socio-ekonomický vývoj, ale i řadu dalších podstatných důvodů a životních zkušeností? Ano, převlékači kabátů existují, ale na druhou stranu „jen idiot nemění názory.“
Čtvrtek, 21. července 2022 - 09:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14794
Registrován: 5-2004
Tak on je podstatný rozdíl "politický postoj" kontra aktivní činnost. Viz u nás aktivní lezači do KSČ čistě z prospěchových důvodů jako třeba jistý generál co kandiduje na prezidenta. Dnes antikomunisti až za hrob...

Mch zkušenost praví že takovéto typy bývají daleko větší škodiči než ti, kteří v danou byť blbou ideologii skutečně věří.
Čtvrtek, 21. července 2022 - 09:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 12-2020
Flink: Já třeba skoro všechny ve svém okolí. Naopak znám osobně jen velmi málo těch, kteří názor změnili. Takže jsou podle vás všichni idioti?
Že Scholz změnil názory není dané ani tak jeho prozřením, ale prostě poznáním, že se svými původními názory v politice prostě neprorazí. Tak změnil názory a má funkce a dobře placené. Tak jednoduché to je. A tak to funguje i u nás. Mladí mají nějaké ideály. Pak ale poznají, že ideálů se nenají a tak postupně změní ty názory na ty společností akceptovatelné. Za změnu názorů pak obrdží dobře placené funkce. Říká se tomu taky politická prozíravost nebo převlékání kabátů. Taky na to existuje přísloví Kam vítr tam plášť, záleží na úhlu pohledu.
Takhle funguje každý politický systém na světě a jiné to asi nikdy nebude.
flink
Čtvrtek, 21. července 2022 - 09:58:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2017
Petr_vlček: nesouhlasím. Bez znalosti širšího kontextu a dostatečně průkazných informací, které např. potvrzují ono převlékání kabátů, ten rozdíl podle mě není podstatný, ale to by nebylo dostatečně jednoduché...

J.M.: nikoli podle mě. To byl Miloš Zeman. A když už jsme u těch přísloví, tak existuje i jiné - podle sebe soudím tebe. Mají přísloví (nejen) v této diskuzi vůbec nějakou relevanci, a příp. za jakých okolností? Je to dost otevřená otázka, doporučuji ji považovat za řečnickou.
Čtvrtek, 21. července 2022 - 10:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 12-2020
Však jasně, my to tady nevyřešíme. Politici budou vždy tvrdit do roztrhání těla, že jim jde o blaho lidí, ale většinou jim jde jen o blaho vlastní (čest výjimkám).
Čtvrtek, 21. července 2022 - 17:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 855
Registrován: 10-2005
J.M.:
"Flink:
...postupně změní ty názory na ty společností akceptovatelné."

Gratuluji, právě jste odhalil základní princip vývoje ve společnosti, která se obejde bez násilných zvratů. Mladí, kteří zestárli a neopustili ideály, nám to velmi dobře předvedli např. v letech 1917, 1933, 1948. Sice k tomu potřebovali i unikátní historické konstelace, ale ty zase nejsou tak výjimečné.
Takhle jednoduché to je.

Takže sláva mladým, co opouštějí své ideály, ne?[biggrin]
Čtvrtek, 21. července 2022 - 18:33:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12446
Registrován: 4-2003
Mladí mají nějaké ideály. Pak ale poznají, že ideálů se nenají a tak postupně změní...viz ten Scholz

Myslím že hlavní problém tohoto fóra je přesně opačný typ jedince - mentálně ustrnul někdy ve dvaceti a i v šedesáti furt plácá to samý a z dobrě míněných rad okolí si není schopen nic vzít a do budoucna to skoro vypadá na Alzheimer centrum.[crazy]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 21. července 2022 - 19:12:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 12-2020
Problém tohoto fóra žádný není, tady se jenom plácá. Tady se fakt o životě, převratech ani ekonomice nerozhoduje.
Viajero: Ne všichni, kteří mají (měli) ideály je prosazují silou. Takových je naprosté minimum. Většina časem vyměkne neb zjistí, že to nemá žádnou cenu a stane se z nich mlčící (ev. nadávající) většina.
Čtvrtek, 21. července 2022 - 19:35:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12447
Registrován: 4-2003
aktivní lezači do KSČ čistě z prospěchových důvodů jako třeba jistý generál

Petře, na to abyste mohl v ČKD dostat fci nějakýho inženýrskýho ucha ve svých 23 letech jste na rozdíl od nějakýho poručíka u paragánů a ještě k prvosledovýho útvaru žádnou rudou knížku nepotřeboval. Ta míra selekce a tlaku byla v každém z těch případů úplně jiná.

Krom toho hodnotit kohokoliv co dělal v tomhle mladým věku a ještě v totálně indokrinované společnosti před 4 deákdama mě přijde jako hloupost. Neměl by se nahodou v šedesáti někdo stydět za to, že ve dvou letech nestihl doběhnout na nočník??

Mně to tedy přijdou jako zoufalý argumenty, bez ohledu na to koho se týkají.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Čtvrtek, 21. července 2022 - 19:57:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3479
Registrován: 8-2009
Mirek_Zv. 1139[ok]

Ahmad :A pak taky existuje něco jako zpravodajství a schopnost lidí rozlišovat.
Trefa[pozor] Jen pořád nechápu potřebu některých jedinců neustále prosazovat ten jediný správný názor[satan][kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Čtvrtek, 21. července 2022 - 22:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14798
Registrován: 5-2004
"Petře, na to abyste mohl v ČKD dostat fci nějakýho inženýrskýho ucha ve svých 23 letech jste na rozdíl od nějakýho poručíka u paragánů a ještě k prvosledovýho útvaru žádnou rudou knížku nepotřeboval"

Přesně tak. Třeba proto jsem volil práci tak ABYCH JI NEPOTŘEBOVAL. A nelez tam kde to jaksi bolševik vyžadoval. Mch viděl jsem i v tom ČKD lidi, kteří do KSČ lezli i tam z prospěchových důvodů a byli kurva aktivní. Ač nemuseli, ba dokonce byl docela problém tam nalézt protože komáři chtěli mít nějaký podíl THP a dělnictva. No a dělnictvo jim na to houfně dlabalo protože na ně v podstatě nikdo nemoh...

Dost pochybuju že by mu někdo držel pistoli u hlavy s tím, že musí nastoupit "na poručíka u paragánů a ještě k prvosledovýmu útvaru" a tím nafasovat rudou knížku (a odpřisáhnout věrnost Varšavské smlouvě). Práce a docela zajímavé kde rudá knížka potřeba nebyla bylo dost.

"Krom toho hodnotit kohokoliv co dělal v tomhle mladým věku a ještě v totálně indokrinované společnosti před 4 deákdama mě přijde jako hloupost"

V tom okamžiku ale padá lustrační zákon a nějaký STB by mělo být všem u prdele. Ostatně tvrdím že by být mělo, už proto že kupa lejster zmizela hned po Plyšáku za (nečekaně) lidovce Sachra. Bohužel nejsou jaksi seznamy kdo skutečně někomu škodil.
Čtvrtek, 21. července 2022 - 23:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12448
Registrován: 4-2003
Třeba proto jsem volil práci tak ABYCH JI NEPOTŘEBOVAL. A nelez tam kde to...

Taky dneska nekandidujete na prezidenta, ale jste"jen" baráčnickým bafuňářem v č.p.75. To není o politických názorech, ale především o osobnostních rysech a o tom že lidi jsou různý mají i úplně odlišný potřeby a schopnosti. Někdo potřebuje bejt mermomocí zašitej a někdo chce bejt vepředu. Obyčejná typologie lidí.

Takže vzhledem k historickému vývoji ti kandidáti 60+ jsou dneska buď exkomunisti (dříve Zeman, Drahoš, Babiš, Pavel, Zima) nebo disidenti a ten zbytek jsou buď lidi mladší, nebo bezvýznamní komici typu majitel stavebnin. To je prostě historická zákonitost. Stejně jakokolega mi vyprávěl, že kdysi za studii v Lenigradě potřeboval na škole bumážku a dal mu jí ...fcionář Vladimír Putin... vidíte a nějakou fci má dodnes.

Já se nemůžu zbavit pocitu, že chcete někoho podobnýho sobě, jenže takovýhle lidi právě nekandidujou a kandidovat nikdy nebudou. Krom toho že mi tedy uniká spojitost vstupu do KSČ před 40 lety s výkonem fce prezidenta v příších 6 letech. Ale to už asi kladu moc složitý otázky...
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 22. července 2022 - 00:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26863
Registrován: 5-2002
RŠ: Vzpomínám si, jak nás ve čtvrťáku lanařil do partaje jeden asák. Asi mu to dali na hrb, když si dělal CSc.
Použil jsem tehdy negaci odkladem a pak už naštěstí přišel listopad.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 22. července 2022 - 06:40:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6097
Registrován: 6-2016
Přihodím trochu historické praxe... Konec roku 1974, ležím v "osobním volnu" na palandě a na cimru vrazí dozorčí.
"Nástup na schůzi SSM"! Ležím dál, neb nejsem členem. "Vstávej vole, a mazej"! "Proč, nejsem člen". "Ale jsi"...
A skutečně, byl jsem[rofl] Aniž by se mě někdo ptal, nebo jsem něco podepsal... Jo, na prezidenta kandidovat nebudu[rofl]

Ten PV zmíněný poměr dělnictva a pracující inteligence u komančů se skutečně striktně dodržoval. Aneb - chceš zůstat u zkoušení LVZ? Tak si sežeň 2 dělňasy, abys s nimi mohl vstoupit do strany! A tak se stal můj kámoš Jirka členem... Při našem ježdění na vodě, nebo na lyžích se to nikterak neprojevovalo. Ale jeho to hodně sralo!
Pátek, 22. července 2022 - 07:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12450
Registrován: 4-2003
Nápodobně.

Matka to v 2H80s dostala befelem jako tzv. ročníkový učitel (něco jako tříďa na VŠ), ačkoliv v KSČ nikdy nebyla.

Samozřejmě neměli lákat nějaký jelimany, který po škole skončí na místě bezpečnostního technika v JZD.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 22. července 2022 - 07:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14799
Registrován: 5-2004
Problem neni vstup do ksc pred 40-ti lety.
Problem je vstup do ksc dnesniho antikomunisty co klidne konvertuje k islamskymu statu kdyz mu to prinese prospech.

No a ja mam volbu takovy material nevolit.
Pátek, 22. července 2022 - 07:57:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 9-2015
@honzaklofar
Zajímavé. 1974 jsem ještě nic nesledoval, až tak 1980, tedy jsem to celkem zažil - a obě Tvé informace (zápis za zády i shánění dělníka) jsou pro mě nové (ale 100% věřím).
Asi byly i velmi rozdílné praxe. Jedna věc mi třeba pořád nejde do hlavy, že by někoho stříleli na hranicích, v případně mlátili ve věznici, a současně někoho nechali odejít nebo přímo přinutili k odchodu? Jako možné to třeba je. Třeba bych si to uměl představit u nějakého cizího státního příslušníka, co se sem třeba přiženil. Ale jinak si myslím, že pokud takto lidé "museli" odejít, tak šli s konkrétním úkolem.
Pátek, 22. července 2022 - 08:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 9-2015
@PetrVlček
Jojo, pálili to jako o život. A muselo to být s vědomým souhlasem pana Havla. Nebo by tedy musel být ještě víc vypitej, než o něm pomlouvači tvrdí.
Takže do ODS naběhli lidi se škraloupem, který na ně může být kdykoli vyřazen, a naběhli tam taky lidi, kterým nová nomenklatura cestičku pečlivě umetla. Pečlivě připravené kádrové rezervy. Ti mohou v pohodě do BIS a kamkoli, získat prověrky, kandidovat, a likvidovat obviněními ze spolupráce (třeba i pravdivými) ty nevybrané.
Pátek, 22. července 2022 - 08:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 8-2009
Proč, nejsem člen". "Ale jsi" Taky se mi to tak přihodilo. Pravda až v 87-mém[kecal]
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Pátek, 22. července 2022 - 08:42:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12451
Registrován: 4-2003
vstup do ksc dnesniho antikomunisty

A jak se ten antikomunismus PP projevuje?? [uhoh] Von dneska někdo bojuje proto komunistům, který nejsou ani ve sněmovně a padají řadu let volným pádem do propadliště dějin?? Nebo se někde v NATO účastnil nějakýho křižáckýho tažení proti komunistům a vylodil se někde v zátoce Sviní??[uhoh]

Mně tedy spíš přijde že zastydlý antikomunisti mu vyčítají členství v KSČ. Aniž si uvědomujou, že tím čistě z pohledu volební aritmetiky významně napomáhají jiným exkomunistům a primárně Babišovi. A po volbách budou dost možná zase čumět jako vejři.[crazy]

Mně to tedy připomíná některé kolegyně, 35+, 2x VŠ, doktorát, atraktivní vzhled ale žádnej chlap, protože žádnej není dost dobrej. Protože žádnej nevypadá jako Belmondo, nemá současně profesuru z MIT a není milenec jako Rocco Sifredi a neuběhne 100 metrů pod 10s. Prostě si neuvědomuj že můžou mít jenom ty chlapy, co jsou k mání. A možná se takovej najde za 15 let, ale to už si o ně možná někdo neopře ani koloběžku.
------------------
Já si tedy s dovolením budu myslet že zrovna u PP je u řady lidí problém v tom, že nevypadá jako mutant, měl či má pěkný ženský, atd... a to nasere. Prostě takový klasický řev podprůměrnosti zabalený do nějakýho pseudoproblému.

PS: Kdybyste nepsal že PP je nečitelnej, tak Vám to klidně podepíšu.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 22. července 2022 - 09:09:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14075
Registrován: 4-2003
Petr vlček:No a ja mam volbu takovy material nevolit.

Tak doufám, že se toho budeš držet a nebudeš volit jiného člena KSČ, tím míním agenta StB Bureše [biggrin].
Mladějov
Pátek, 22. července 2022 - 09:21:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18170
Registrován: 3-2007
Cha cha cha, přesně totéž mne napadlo uż včera, že vlčoun jako odstrašující příklad tutově nevybere typického dojiče socialismu Bureše, co mu tatínek vštípil ty správné postoje pro kariéru, včetně KSČ a konfidentství, ale Pavla.

Jen jsem to nechal být.

Radku, Vlčoun vážně není zastydlý antikomunista [biggrin], ta jeho kritika jde především zleva - od lidí typu Petra.

No Petře, klid, já Pavla volit nebudu, pokud to nebude nutné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 22. července 2022 - 09:21:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14076
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Mně tedy spíš přijde že zastydlý antikomunisti mu vyčítají členství v KSČ.

Také nemám dvakrát radost z toho, že byl Petr Pavel členem KSČ, ale...


Aniž si uvědomujou, že tím čistě z pohledu volební aritmetiky významně napomáhají jiným exkomunistům a primárně Babišovi. A po volbách budou dost možná zase čumět jako vejři.

...to by nemuselo být ani po volbách, ale už před druhým kolem, kam se dostane zcela určitě Babiš. Přičemž v případě nějaké rozhádanosti a nejednotnosti u stran v současné vládě může dojít k situaci, že jeho protikandidátem bude Středula. Vskutku šílená situace, které bych se nerad dočkal [crazy][coze][blush]. Mnozí tímto výsledkem prvního kola znechucení lidé by na druhé kolo rezignovali a Babiš by se stal prezidentem [crazy][uhoh][coze][sad].
Mladějov
Pátek, 22. července 2022 - 09:26:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18171
Registrován: 3-2007
Brame, pokud to sám nesloží, tak Babiš prezidentem bude a taky si na to nejspíš vsadím.
Pátek, 22. července 2022 - 10:09:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12452
Registrován: 4-2003
Vlčoun vážně není zastydlý antikomunista

Já ho podezřívám jen z chronické zastydlosti.[biggrin]
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!

Pátek, 22. července 2022 - 10:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14077
Registrován: 4-2003
Mladějov:Brame, pokud to sám nesloží, tak Babiš prezidentem bude a taky si na to nejspíš vsadím.

Odhlédnu li se od svých preferencí, tak na Babiše bych si tedy nevsadil. Babiš má svoje voliče jisté, ale není jich tolik, kolik by jich do druhého kola potřeboval. On to moc dobře ví a s ohlášením kandidatury si rád počká podle toho, jak se situace bude vyvíjet, tj. jak zabere kampaň Za Babiše bylo líp, jak moc bude v následujících měsících úspěšná tato vláda atd.. Je tu moc proměnných, takže sázet na Babiše fakt nebudu [nene].
Pátek, 22. července 2022 - 10:34:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 3-2013
Co se týče střílení na hranici, vidím to takhle. Pokud by se nehlídalo a nestřílelo (což samozřejmě je naprosto odsouzenihodné - nemusím snad psát, že to neobhajuji), zřejmě by zdrhla daleko větší část lidí. A ten zbytek by třeba zjistil, že ten kapitalismus zas tak zahnívající není. Na druhé straně existovalo řádově podstatně méně disidentů, kterých by se režim rád zbavil, ale ti chtěli jako disidenti dále působit a ne se nechat na hranicích zastřelit - i když by to jistě soudruzi rádi s gustemn udělali. Takže, pokud se jich režim chtěl zbavit, k emigaraci se je snažil přimět. Čili oba postupy nebyly v rozporu.
Ohledně generála Pavla - to, že se synek z lampasácké rodiny dal k armádě a komunistům, lze vcelku pochopit. Že po roce 1989 prozřel a stal se profesionálem, který to dotáhl až tak daleko, mu spíše slouží ke cti. O dalším jeho převlékání kabátů nevím. A že i po roce 1989 byla potřeba armáda, vč. rozumných velitelů, byť s komunistickou minulosti, nelze pochybovat. Zda má být takový člověk prezident je věci volby každého, kdo tam ten lístek půjde hodit. Ale moc velký výběr nebude a osobně - i jako člověk k minulému režimu velmi kritický - bych s ním problém neměl.