Diskuse » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 17. 6. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 17. 6. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pikehead
Sobota, 05. března 2022 - 20:27:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8065
Registrován: 3-2007
No zas jeden Bartoušov ten skanzen nezachrání - si to tam někdy projeďte.
Ale zpátky k Dyji - pokud se bavíme o směru do Kostelce, tak mě v prosinci napadla taková revoluční myšlenka: proč ten motorák nevyjede později ze Slavonic. :-)

A rozsah úprav, který nesměruje k nějaké výhledové SJD, je v topm případě krapet nanic (i když na Pacifiku se taky 20 let něco vylepšuje a prostoj se neodstranil).
Neděle, 06. března 2022 - 09:50:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2019
K Davidově povzdechu ohledně traťové rychlosti v úseku Okříšky - Třebíč, neví někdo ze zde diskutujících proč nedošlo k jejímu zvýšení? Jasná je neexistence TZZ a jeden nezabezpečený přejezd mezi Okříškami a Krahulovem. Most za Krahulovem se letos také opraví nově na rychlost 80 km/h. Jinak směrově je to určitě na více než jen na 60 km/h, bezstyková kolej zřízena, SZZ v Krahulově je také ok, přejezd na Nové Hospodě zabezpečen. Předem díky za odpověď.
Neděle, 06. března 2022 - 10:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 403
Registrován: 1-2010
Schmitz: Bohužel nejvíc se s prominutím zprasí žst. Telč. Dojde k naprosto nesmyslné redukci kolejiště a jak píšete - dvě vnější nástupiště u hlavní koleje, rozdělené spojkou; a třetí poloostrovní jednostranné u jiné koleje. Vlastně něco takového je i v Mikulově na Moravě, což umožňuje nedaleká výhybna Sedlec u Mikulova, v našem případě Slaviboř. Kostelecká spojka by rozhodně smysl měla, ale to asi nikdko nezaplatí. Osobně si kladu otázku, proč se celá "revitalizace" nerozdělí na dílčí úseky např. Kostelec-Třešť, Třešť - Telč, Telč - Dačice...
Neděle, 06. března 2022 - 10:39:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9005
Registrován: 12-2011
Osobně si kladu otázku, proč se celá "revitalizace" nerozdělí na dílčí úseky např. Kostelec-Třešť, Třešť - Telč, Telč - Dačice...

Protože je nejlevnější to udělat celé najednou.

Nad Mikulovem nebo Zličínem taky spousta lidí kroutila hlavou, ale stanice normálně fungují. V Aši směrem na Selb je taky to samé.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Schmitz
Neděle, 06. března 2022 - 14:08:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 9-2017
Mike227: V Telči ale žádná redukce kolejiště nebude, spíše naopak
Dnes:
-dopravní koleje 1,2 (dl. á 340 m)
-kol. 4 je dopravní, ale umožňuje odjezd vlaku jen směr Sedlejov (dl. 293 m)
-6b manipulační VNVK 205 m

Nově:
-dopravní koleje 1+1a (dl. 307m + 95m, celková dl. 480 m), 2 (109 m), 4 (409 m)
-8a manipulační VNVK 169 m

Zbytek kolejiště beze změn. Jediné, co se zruší, je vlečka ZZN
Neděle, 06. března 2022 - 16:37:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 2-2006
intelpetr:
"Nad Mikulovem nebo Zličínem taky spousta lidí kroutila hlavou, ale stanice normálně fungují. V Aši směrem na Selb je taky to samé."
Stav, kdy musíš grafikon podřizovat "zpackané" revitalizaci nepovažuji za "normální fungování".

Schmitz:
"Mike227: V Telči ale žádná redukce kolejiště nebude, spíše naopak"
Viz reakce na Petra, zde se bude díky neustálému spojování a rozpojování souprav a požadavku jezdit na "obě první hrany" docházet k přenosu zpoždění místo jeho krácení...
Máte někdo po ruce plánek, jak to po zásahu má vypadat?
Čeština je freeware, ale ne opensource.
Jaký je Váš národní dopravce? ¤¤¤ Databáze vozů //RegioJet
Upozorňujeme cestující, že příspěvek může obsahovat stopy nadsázky, cynismu a pouze vlastní názor diskutujícího.
Neděle, 06. března 2022 - 18:14:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229
Registrován: 9-2017
Schmitz:
Skutečně se vlečka zruší? původně se měla nechávat.
Pondělí, 07. března 2022 - 05:36:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 12-2007
Jnason: ad Mikulov, trošku špatnej pohled na věc. Správně se hodí napsat, že díky dobře provedené revitalizaci mohl být zrušen zpackaný grafikon, který byl vytvořen s ohledem na prehistorický stav tratě. Došlo ke zkrácení jízdních dob o víc jak 20 minut na 1 pár, došlo k odstranění dlouhých prostojů ve stanicích, je umožněna větší variabilita při mimořádnostech a zpožděních (už při zpoždění 10 min lze přeložit křižování ze Sedlece do Valtic nebo Mikulova) a díky tomu nepřenášení zpoždění na protijedoucí vlak anebo prodloužení užitečných délek kolejí, čímž bylo možné zavést NPDV pro nákladní vlaky 605 m.
Původní Mikulov byl nejvíc limitující stanicí na trati, to naštěstí padlo, teď tuto pozici přebraly Novosedly a Božice (z různých důvodů).
Takže závěrem, revitalizace je podle mě povedená a je třeba ji co nejdřív dotáhnout do Znojma v parametrech dle SP Brno - Znojmo.
Úterý, 08. března 2022 - 08:53:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 1-2019
Nevíte někdo, jestli stále jezdí na Os mezi H.Brodem a Jihlavou 242 s patrákem ? Rád bych se tam zase po dlouhé době podíval. Předem díky
Úterý, 08. března 2022 - 19:07:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2019
vixy:
"Nevíte někdo, jestli stále jezdí na Os mezi H.Brodem a Jihlavou 242 s patrákem ? Rád bych se tam zase po dlouhé době podíval. Předem díky"

Ano, jezdí na spojích ve špičkách pracovních dnů. Tzn. ve 38. minutu z Brodu.
Sobota, 12. března 2022 - 12:56:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15912
Registrován: 12-2007
jeden Bartoušov ten skanzen nezachrání - si to tam někdy projeďte
Buďte bez starostí - znám to tam relativně dobře.

Takže vztaženo k t-227 - rozdílem jsou snad jen moderní nástupiště ve většině stanic a části zastávek na t-227 (samozřejmě dobře že jsou; mmch. budována v době, kdy revitalizace tratě byla uváděna coby "blízká k realizaci" - hahaha, resp. kromě nového SZZ ve Slavonicích, vybudovanému na jaře 2009, přičemž ale právě ve Slavonicích mělo nové SZZ menší přínos než by mělo v Dačicích či zejména v Třešti, kde Dobrá správa věděla už od roku 2015, že Kraj Vysočina tam od 12/2019 předpokládá mít celodenně celotýdenně taktové křižování, přičemž neudělala nic pro to, aby tam ta křižování mohla být rychlejší).

Zato z hlediska zab. zař. to je dost podobné, včetně ručně stavěných výhybek, nemožnosti současných vjezdů protijedoucích vlaků (kde tyto dva faktory jsou i odpovědí na otázku "Proč vlak ze Slavonic nepřijede do Dačic o něco později než jak tomu je v nynějších jízdních řádech?").

A rozsah úprav, který nesměruje k nějaké výhledové SJD, je v topm případě krapet nanic
... a právě rozdílem je ten Bartoušov coby "taktová výhybna" vs. sice Slaviboř pro obdobný účel (ale pozor - jen v obdobích s 1h taktem), ale již ne zmiňovaná Peč, kde by křižování vycházelo (v kombinaci s již zrychlenými úseky t-227 + při již rychlém křižování v Třešti) celodenně.

neví někdo ze zde diskutujících proč nedošlo k jejímu zvýšení?
Oficiálně uváděné zdůvodnění bylo, že revitalizační projekt se "potřeboval vejít do miliardy" (což se nakonec stejně nevešel).

přejezd na Nové Hospodě zabezpečen
Červené Hospodě.
Mimochodem došlo k tomu taky až po "revitalizační" výluce, a to v rámci samostatné investiční akce.

stanice normálně fungují. V Aši směrem na Selb je taky to samé.
Taky už několik let Čachovice.

Stav, kdy musíš grafikon podřizovat "zpackané" revitalizaci nepovažuji za "normální fungování".
(...)
zde se bude díky neustálému spojování a rozpojování souprav a požadavku jezdit na "obě první hrany" docházet k přenosu zpoždění místo jeho krácení...

To rozpojování/spojování (pokud vůbec k němu bude za pár let docházet, pokud dojde k plánovanému pořízení větších jednotek) bude mít úplně stejný (stejně velký/stejně malý, jak je ctěná libost) vliv na GVD bez ohledu na konfiguraci žst. Telč.

Mimochodem, jakýkoliv grafikon je z principu podřizován existující (a to byť zmodernizované a to byť tzv. nezpackané) infrastruktuře.
----------------------------------------

K těm vysokorychlostním slibům (kdy už tedy leze ven na povrch, jakými povídačkami byla ta slova o "přínosech VRT pro byť menší města u tratě - jo, např. pro Velké Meziříčí v aktuálním návrhu, že) ještě připomenu cedopácké exkurze pro vysočinské starosty k VRT Ingolstadt - Nürnberg, kdy mezitím ta VRT stejně nemá v blízkosti Humpolce vůbec vést (= asi se tam dál bude vylidňovat venkov [happy]) + že ta exkurze vedla zrovna k trati, kde fakt dvě VRT-nádraží jsou u menších obcí/městeček.

Mohla by nyní následovat další exkurze - pro starosty z okolí Velkého Meziříčí, a to na (od 12/2017 zprovozněnou) VRT přes Durynský les, kde vlaky nezastavují (byť "provozní stanice" v příhodném místě je) ani v blízkosti města Ilmenau (samo město má 21 tis., celé jeho "Gemeinde" 39 tis., obyvatel) a do takového Coburgu (41 ti. obyv., hm, ne o moc méně než má Jihlava) zajíždí z VRT pouhé 4 (!) páry dálkových vlaků denně.

(A to se pak budou někteří divit, když některé obce např. z okolí Velkého Meziříčí budou "bránit pokroku" tím, že nic takového přes svůj katastr nebudou chtít vést, když z toho nebudou mít lautr žádný přínos - když ani žádná VRT-stanice u Velkého Meziříčí nemá vzniknout.)
Pikehead
Sobota, 12. března 2022 - 13:11:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8093
Registrován: 3-2007
Ok, tak díky za vysvětlení, je to tedy o dost horší, než jsem čekal.

A teď se zase ukazuje ten paradox - tady se blouzní o VRT do Jihlavy, přičemž je pro kraj problém prosadit na SŽ(DC) vložení výhybky a mostu v Kostelci nebo osadit zabezpečovačku umožňující současné vjezdy...

To je fakt jako kdyby nějací domorodci v buši začali mluvit o tom, že příští týden začnou vyrábět mikročipy.
Pondělí, 14. března 2022 - 21:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2007
Pikehead: To je zas názor, srovnávat úpravu trati v Kostelci s VRT.

Ale, co jiného čekat od dlouholetého odpůrce VRT, než takto zaslepený projev. Pro K-report jsou podobné příspěvky ke škodě :-(
Úterý, 15. března 2022 - 11:17:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26155
Registrován: 5-2002
Hanz: Pro K-report jsou podobné příspěvky ke škodě
Ke škodě je hlavně Tvé hloupé nálepkování. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 16. března 2022 - 14:10:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2007
Hajnej: Další kvalitní příspěvek, díky Hajnej [proud]
Pátek, 18. března 2022 - 10:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10304
Registrován: 6-2006
Pikehead
Pátek, 18. března 2022 - 11:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8114
Registrován: 3-2007
Hanz 11: No největším odpůrcem stavby VRT v plné délce je ekonomická realita, nikoliv lidé, kteří na ni upozorňují. [biggrin]

Polidštit pro kraj páteřní severojižní trať mi smysl dává, napojovat okresní město na VRT fakt nevím. A mrzí mě, že jste se za ty roky nepřestal na téma VRT dívat tak nábožensky.
Neděle, 20. března 2022 - 13:10:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15923
Registrován: 12-2007
Polidštit pro kraj páteřní severojižní trať mi smysl dává, napojovat okresní město na VRT fakt nevím.
Ehm, máte na mysli napojení krajského (ne okresního) města, že.

Kde mimochodem to napojení samo o sobě znamená relativně nízké vícenáklady nad rámec výstavby samotné VRT (no i když - jak tak vidím, že byly škrtnuty vícenáklady na existenci osobní stanice u Velkého Meziříčí + taktéž někde u Kolína/Kutné Hory; perličkou je, že jediná osobní stanice přímo na VRT má tedy být za Jihlavou, tedy u města, které přece bude obsloužené těmi VRT-vlaky přímo; avšak ty VRT vlaky pak nebudou moci mít cestou do Prahy/Brna žádné další zastavení, resp. pokud, tak až na okraji Prahy/Brna - aneb tam dodatečné VRT-zastavení nevadí, zato např. u Velkého Meziříčí by asi škodilo [happy]).

Ale jinak v zásadě souhlas - je příznačné, že ta samá Dobrá správa, která ani nezvládá realizovat všechny své vlastní, drobnější plány (a to nejen v Kraji Vysočina), by najednou měla (nad rámec těch samých plánů) mít (finanční i stavební) kapacity k realizaci celého souboru VRT.

A totéž platí i pro orgány veřejné správy, mnohdy nezvládající zorganizovat daleko drobnější provozní záležitosti, ale vzhlížející k tomu, že "s VRT bude všechno fungovat".

Mimochodem, ty samé orgány Kraje Vysočina, které v oné "výhledové koncepci" řešily linkové i další vedení v kraji po dokončení VRT Praha - Brno, ani nebyly schopny v téže koncepci uvést, jaké změny požadují po dokončení "VRT"... tedy, koridoru Praha - České Budějovice (mimochodem do značné míry již dokončeného/dokončovaného; a i ten nejproblematičtější úsek, tzn. Ševětín - Nemanice, bude hotov určitě dříve než VRT okolo Jihlavy) ruku v ruce na zrychlení spojení Prahy i ČB s Táborem a návazně tím pádem i (v Kraji Vysočina již jsoucím) Pacovem, Pelhřimovem a jejich okolím (čekal bych zmínku např. o tom, že ve spolupráci s JČk se Kraj Vysočina bude snažit o 1h takt Pelhřimov - Tábor, o zrychlení celého spojení v této trase, ale ona "koncepce" nic takového neobsahuje; stejně tak jsem v ní nenašel nic např. o snaze kraje vybudovat v Pelhřimově novou zastávku přibližně zde a propojit ji mj. s přilehlým autobusovým nádražím).

A taky připomenu, že i když s "revitalizací" t-227 souhlasím, tak že vede jen zčásti v "páteřním" směru, kdy směr dojížďky do Jindřichova Hradce (potažmo Českých Budějovic) coby spádového okresního/krajského města pro Dačice/Slavonice je tak jako tak potřeba řešit jinak (a i pro cesty směr Brno je cesta vlakem přes Jihlavu dost okliková).
----------------------------------------



Jinak, v průběhu posledních dvou týdnů byl změněn hlas v hlášeních INISS (z "Anduly" na novou verzi s jiným ženským hlasem) přinejmenším v Třebíči, "Studenci", "Křižanově" a Havlíčkově Brodu (nejsem si jist Jihlavou; tam jsem měl včera dojem, že pořád slyším "Andulu", ale můj dojem mohl být zkreslen přehlušením od dvou hnacích vozidel při "ostrém" přestupu ze Sp od H. Brodu jedoucího s +5min. na R směr Třebíč, který už "měl postaveno" - aby odjel co nejdříve, za tu cenu, že Sp směr Slavonice tím pádem své zpoždění dále navýší).

Fotka z Osové Bítýšky dokumentuje nynější stav mezistaničního úseku Křižanov - Vlkov u Tišnova, kterýžto úsek má od poloviny příštího roku projít rekonstrukcí (= velká náchylnost na přenášení zpoždění mezi rychlíky, které se budou moci míjet až ve Vlkově či za ním, anebo jedině už v žst. Křižanov; plus Os vlaky buď budou muset mít výrazněji posunuté časové polohy, anebo budou po celou dobu rekonstrukce v tomto úseku nahrazeny autobusem, protože jejich míjení s rychlíky vychází právě sem).
Pondělí, 21. března 2022 - 13:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 506
Registrován: 8-2010
Dnešní manipuláček v Olbramkostele do Znojma

herkules2016l
Pondělí, 21. března 2022 - 21:46:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 9-2008
Herkules2016I:Nic mimořádného do Břeclavě se vezla z Jihlavy na mn studená 744 121.2 Hytláky na mn vlaku byly z důvodu zbrojení uhlím ve Starči při zpáteční cestě.Jinak zdravím tě od pc a v práci z Hytláku [wink]
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Neděle, 27. března 2022 - 20:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 8-2010
Dnes v noci pojede v režii Rabbit Rail Horní Cerekev přes Znojmo do Hrušek barča 751 173-6
herkules2016l
Pondělí, 28. března 2022 - 09:51:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 8-2010
Barča s vrací do Cerekve s pěknou lajnou 579 metrů
herkules2016l
Pondělí, 04. dubna 2022 - 04:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 8-2008
263.001 Tišnov 28.8.2014


Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Pondělí, 04. dubna 2022 - 07:54:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 8-2012
Krumpolc: a?
Úterý, 05. dubna 2022 - 15:16:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 404
Registrován: 1-2010
Pondělní zajímavá přeprava z Jihlavy-města [auto] Nevíte někdo, jestli se s tou nakládací rampou počítá i po přestavbě stanice?

https://jihlavsky.denik.cz/zpravy_region/zadne-slovensko-tanky-z- jihlavy-odjely-primo-do-valky-na-ukrajine-20220405.html
Úterý, 05. dubna 2022 - 18:07:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2019
Ano bude tam, ale v jiném místě, AČR si to pohlídala.
Úterý, 05. dubna 2022 - 21:41:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 7-2017
Dvoumiliardová rekonstrukce trati Kostelec – Slavonice má územní rozhodnutí

https://zdopravy.cz/dvoumiliardova-rekonstrukce-trati-kostelec-sl avonice-ma-uzemni-rozhodnuti-110132/
Pátek, 08. dubna 2022 - 15:22:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 514
Registrován: 8-2010
Dnes měla dorazit z Tišnova přes Hrušovany a Znojmo do Jemnice 831... Bohužel asi nějaká závada.Trasa zrušena. Měl jsem v plánu [fotic], křížování v Olbramkostele.
Měla jezdit foto jízdy o víkendu Jemnice-Mor. Budějovice.
herkules2016l
Pátek, 08. dubna 2022 - 16:13:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 7-2003
Herkules : kdyby šlo dát echo chvíli předem až pojede, šel bych se na ni podívat. Na 244 příjemná změna. Díky.
Středa, 13. dubna 2022 - 14:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 516
Registrován: 8-2010
V Mor. Budějovicích právě zastavila 811 020. Bude pokračovat do Jemnice do depa... Opět na Jemnické novinka.
herkules2016l
Středa, 13. dubna 2022 - 17:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 517
Registrován: 8-2010
O víkendu brázdila Jemnickou 820 místo 831....
herkules2016l
Čtvrtek, 14. dubna 2022 - 21:27:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 12-2007
V sobotu v 10:50 bude návoz motoráku 810 z Moravských Budějovic do Hrušovan jako Sv na nedělní jízdy, zpět pojede v pondělí ve 12 hodin z Hrušovan.

Kompletní jízdní řád do Hevlína je na IDOSu i v aplikaci Můj vlak[ok]
Pátek, 15. dubna 2022 - 20:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 8-2006
Měl bych dotaz - po dobu aktuální výluky na 4. koridoru je dle ROV po trati 225 veden pár odklonových nákladních vlaků 44501/62146. Má někdo orientační přehled, jak často to reálně jezdí a případně, jak moc se dodržují plánované časy? Díky moc!
Osobní fotogalerie ZDE
ICQ: 327584807
Neděle, 01. května 2022 - 08:20:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15998
Registrován: 12-2007
Den před bezmála 2měsíční (!) výlukou Třebíč - Jihlava (přičemž např. 1měsíční výluka Okříšky - Jihlava se konala loni na podzim; teď tedy ještě dvojnásobně dlouhé vyloučení provozu) přidávám nějaké ty fotky (nejen) z tohoto úseku.

Psala se Bílá sobota 16. 4. 2022, v žádném z mnou použitých (výhradně Os) vlaků nejelo více než 15 cestujících (jsem zvědav, kolik by jich bylo, pokud by už nyní jezdily nové, 120místné jednotky, k jejichž postupnému uvádění do provozu jsou ČD smluvně zavázány v průběhu od jara do podzimu 2023 [happy]).

Odjezd Os vlaku v 9:15 h = (při 30min. víkendovém intervalu MHD) nutnost přijet v MHD (do tzv. přestupního terminálu znamenajícího mj. "Vyšší atraktivita veřejné dopravy – taktové propojení v novém přestupním uzlu" a "budoucí zkrácení jízdních dob do Jihlavy i Brna" [happy] již v 8:51 h = nutnost vyjít z reálného výchozího bodu mé cesty v cca 8:30 h (zato kdo by v témže bodě - v oblasti cca 15tisícihlavé oblasti Nové Dvory/Hájek sedl v témže čase do auta, byl by už za cca 10 minut na výpadovce ze města, tzn. čistá ztráta při použití veřejné dopravy = 35 minut času).


Výměna mostku u žst. Krahulov v roce 2022 tedy znamená roční skluz oproti situaci, kdy by byl vyměněn v rámci elektrizace tratě do Okříšek, která by měla být hotova okolo roku 2021.

Zastávka Přímělkov na okraji stejnojmenné osady (místní části města Brtnice) se 125 obyvateli a její nástupiště rozdělené přejezdem (naštěstí zde zastavují - vyjma jednoho páru Os vlaků, u kterého pro tak velkou soupravu také není "frekvenční" opodstatnění):


V Okříškách 47min. přestupní doba směr Moravské Budějovice. V situaci, kdy jsem chtěl jet výhradně vlakem, neměl jsem jinou možnost než jet již takto v 9:15 h (R-240 a Os-241 si v Okříškách - jak známo - od 12/2019 o 5 minut ujíždějí).

V Moravských Budějovicích jsem jednak spatřil (mimo záběr) ještě funkční mechanická návěstidla (= nedodržení předpokladu toto realizovat již v roce 2021) a také čekárnu zavřenou z důvodu poškozování "závadovými osobami". Tzn. bezmála hodinové čekání na vlak do Jemnice (kteréžto vlaky od roku 2020 - po přesunutí křižování Os-241 v S:00 h z MB až do Šumné) jsem (mj. v relativně chladném počasí) absolvoval v jediném přístupném prostoru - tedy vestibulu s vchodem z ulice (tedy "z vestibulu k vlaku jedině přes přednádražní prostor).

Překvapilo mě ale, že vůz (pouze o Velikonocích 811.020; poté již 810.611) do Jemnice stojí na manipulační koleji. Poté jsem se dozvěděl, že dopolední pár spojů byl kvůli poruše vozu nahrazen "po silnici"; naštěstí po poledni již byl vůz opět provozuschopný.


Bílá sobota byla jediným dnem nad rámec červencových + srpnových sobot, kdy byl v provozu pár "Výletního vlaku"; posun vozu 811.020 směrem k vozům Výletního vlaku v Jemnici jsem poslal Mapám.cz.

Po odpoledním příjezdu "Výletním vlakem" do MB přišlo směrem ke mně i dalším cestujícím škemrání jednoho ("závadového"?) chlapce stojícího na nádraží se slovy "Dáte nám peníze? Ujel nám autobus".

Následovalo mé další bezmála hodinové v MB (na vlak směr Okříšky). A protože v Okříškách bych (pokud bych měl jet výhradně vlakem) čekal 1 h 17 min. (16:58 - 18:15 h), využil jsem toho k cestě do Dolního Smrčného - osady (součást města Brtnice) o 86 stálých obyvatelích, resp. zastávky s cca 195metrovým nástupištěm, po několik měsíců však mírně zkráceným vlivem přestavby mostku přes potok, kde pokračování této přestavby je asi další z příčin té 2měsíční výluky.


V 18:31 h příjezd (v Os 14847) do žst. Třebíč; nejbližší spoj MHD směr Nové Dvory/Hájek už za 7 minut (jeden z mála případů přijatelné víkendové přestupní doby v tomto tzv. terminálu znamenajícím mj. "zlepšení úrovně a kvality veřejné dopravy nejen ve městě, ale také v regionu".
-------------------------------------------------

Zajímalo mě, jaká je letošní výše úhrady za mnou použité Os vlaky s oněmi max. 15 cestujícími.

Jak lze dohledat v Registru smluv, tak jemnické vlaky (pozn. vyjma "Výletního vlaku", který není objednáván - proto v něm platí zvláštní tarif) jezdí za nákladovou cenu 89 Kč/vlkm (od které se odečítají tržby; dopravce dostane rozdíl těchto částek). Mimochodem ta částka je zajímavě nízká zejména ve srovnání s (obdobně provozně vymezenou) linkou Děčín - Telnice, kde Ústecký kraj s KŽC zasmluvnil nákladovou cenu (od které se odečítají tržby; dopravce dostane rozdíl těchto částek) 174 Kč/vlkm pro sólo 810.

Když jsem chtěl najít, kolik Kč dostávají za 1 vlkm Os-240 či Os-241, nenašel jsem nic konkrétního. Jen z údajů o objemu financí placených v roce 2022 od Kraje Vysočina do rukou ČD + z objemu vlkm zasmluvněných v (nesoutěženém/nepoptávaném) kontraktu od 12/2019 jsem dopočítal, že výše kompenzace (tedy finální částka "netto" bez ohledu na reálný počet cestujících; riziko tržeb nese dopravce) činí 140 Kč/vlkm, ale bez průkazného rozklíčování na konkrétní trať/linku, tzn. průměrná částka za všechny regionální výkony ČD v Kraji Vysočina.

Co se týče pravidelných úhrad od krajského úřadu do rukou dopravce, stojí za povšimnutí, jaký že z bankovních účtů krajského úřadu byl určen coby "kontaktní" v rámci plnění kontraktu (nejen s ČD, ale i s Railway Capital): [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pondělí, 02. května 2022 - 22:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2010
Nakládka pšenice Olbramkostel

herkules2016l
Sobota, 07. května 2022 - 15:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90
Registrován: 3-2020
Jihlavou před chvílí nějaký ČDC Vectron (asi 383.004) s ucelenkou prázdných autovozů GEFCO, může mi někdo prosím říct, o jakou jde relaci, popřípadě jestli je pravidelná? Protože tuto ucelenku jsem na trati 225 již párkrát viděl.
363084
Neděle, 08. května 2022 - 07:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 751
Registrován: 1-2010
To by mělo být z H. Dvořiště do Kolína a jezdí to tu kvůli výluce na trati 220.
Pondělí, 09. května 2022 - 07:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16007
Registrován: 12-2007
Psalo se 30. 4. 2022 a i když se mi skoro vůbec nechtělo, protože jsem si říkal, že se beztak v provozu zase něco zasekne či skřípne + vůbec s dalšími úskalími s vědomím toho, že jde o poslední možnost jízdy tím směrem před výlukou (protože nad rámec pracovního týdne jsem pak měl pracovní povinnosti i ve Svátek práce 1. 5.), zamířil jsem jednak do "nadcházejících výlukových" míst + pak ještě na "odklonový koridor".


Žst. Jihlava byla přinejmenším toho 30. 4. jednou z mála INISSových stanic v Kraji Vysočina, kde hlásila ještě Andula a ne nová verze hlasu. A tento hlas ohlásil, že Sp 1909 bude o 10 min. opožděn.

Nakonec to bylo skoro +13min. (klasická příčina - čekání v HB na zpožděný R od Prahy). R 663 směr Brno na něj v JI čekal.


Přestupní vazby v L:00 h v HB směr Kolín i směr Žďár navzdory více než 10min. zpoždění Os 8354 vyšly, takže jsem ve 13:30 h (včas) dojel do zastávky Sázavka, náležící stejnojmenné, 320hlavé obci, vzdálené (v závislosti na konkrétním domě) 1 - 1,7 km od zastávky.


Ona stahovačka také znamená, že Os vlaky směr HB musejí zastavit až na samém konci nástupiště směrem na HB (tak, aby lokomotiva při zastavení již byla za koncem stahovačky), což při pouze 2vozových (i tak plně dostačujících; oba mnou použité Os vlaky byly vytíženy celkem slabě, ale vzhledem k patrovému řazení bych se neodvažoval počítat přesné číslo, protože z podhledu + tak jako tak přes temnější okna je o to méně zvenku vidět do vlakových souprav) Os vlacích znamená zastavení na opačném konci nástupiště než na jakém je příchod k němu/odchod od něj.

Nová Ves u Leštiny. Zastávka v této 120hlavé obci je relativně novodobá - vybudována byla až v polovině 90. let 20. stol., a to se 180metrovým ( = pro nynější Os vlaky neuvěřitelně předimenzovaným) nástupištěm.


A "můj" Os 5917, kterým jsem z Nové Vsi chtěl odjet, měl +76 min. (příčina: závada na zab. zař. mezi Kolínem a Kutnou Horou; provoz řízen každopádně mezistaničně + nejsem si jist, jestli ne i jednokolejně aneb problém na jednom místě způsobí přenos zpoždění i na vzdálenější místa).


Cílem nasazení RS1 na Os 5917 mezi HB a ZR byla eliminace přenosu zpoždění ve ZR (nepotřebnost objíždění soupravy) vůči obratovému Os 5917, který díky tomu získal v ZR "jen" +31min. zpoždění.

Sp vlak směr Jihlava po té 18. h počkal na zpožděný Os 5917, nemohl však čekat na rychlík od Prahy, který si (coby následek té závady mezi KH a Kolínem) vezl cca +30min., takže přípoj na Jihlavu od tohoto R byl tvořen až Os vlakem po 19. h (díky čemuž v tomto Os vlaku jelo o to víc, cca 40 - 50, cestujících), kterýžto Os vlak ale netvořil přípoj vůči Os vlaku od Kolína, protože i ten měl okolo půlhodinového zpoždění.

Stejně jako okolo 12., tak i okolo 20. h nastává u Os vlaků mezi Jihlavou a Třebíčí stav s vychýlením osy symetrie taktu o cca 10 minut, a to z důvodu vyjezditelnosti jízdního řádu s ohledem na sobotní (dopoledne), resp. nedělní (večer) Sp vlak v lichém směru jízdy (křižování se "sudým" Os v Bransouzích). Jenže - v neděli dopoledne, resp. v sobotu večer, je toto vychýlení vlastně zbytečné, protože onen Sp vlak v ten den nejede.


Důsledkem tohoto vychýlení je, že zatímco v pracovní dny přijíždí do Třebíče Os vlak od Jihlavy ve 20:33 h, o víkendech (přitom v sobotu je toto opatření zbytečné - viz předchozí bod) je to až ve 20:41 h. Takže zatímco v X se dá stihnout přípoj linkou č. 4 třebíčské MHD do rozlehlých, cca 15tisícových sídlišť Hájek + Nové Dvory (pozn. městské části Nové Dvory + Nové Město mají právě tento počet obyvatel), o víkendu to není možné; další spoj MHD jede až za půl hodiny.

Perličkou je, že o víkendu zajíždějí do tzv. přestupního terminálu u vlakového nádraží všechny spoje linky č. 4 ve směru jízdy na Nové Dvory, tedy i spoj jedoucí ve 20:39 h (i když vlakový přípoj od Jihlavy o 2 minuty nevychází), zato v pracovní dny tam spoj jedoucí v této časové poloze nezajíždí, i když vlakový přípoj od Jihlavy by o 6 minut vycházel.

V pracovní dny tak je pro přestup na MHD nadále nutné zamířit po schodech dolů Chlumeckého ulicí na zastávku Bráfova, tedy stav úplně stejný jaký si z téže časové polohy pamatuji i zejména z dřívějších let, kdy jsem tudy s dalšími přestupujícími přecházel na MHD od R z Brna (který po dlouhá léta přijížděl do Třebíče ve 20:31 nebo 20:32 h) a kdy pak ve 20:34 h přijížděl Os vlak od Jihlavy.

Včetně vzpomínek na situace typu "náš R měl 5min. zpoždění, ale to přemístění o 2 ulice níž jsme stihli; autobus MHD už - ve 20:40 h - přijíždí do zastávky, když vtom přiběhne z Chlumeckého ulice několik lidí s radostí ve smyslu "uff, taktak jsme od toho osobáku z Jihlavy stihli doběhnout" (při cca 3min. zpoždění toho Os vlaku). Na podzim 2012 + pak v průběhu roku 2013 jsem si při několika takových situacích říkal "To jste měli štěstí, že Os vlak, se kterým jste se v Krahulově křižovali, na vás nepřenesl zpoždění o cca 1,5 min. vyšší než jaké na vás ve skutečnosti přenesl, protože jinak byste to nestihli; kteréžto zpoždění by na ně toho dne bylo přeneseno, pokud by se onen sudý Os vlak o těch cca 1,5 min. zdržel mezi Vladislaví a Třebíčí, jako tomu bylo v cca 1/3 - 1/4 jeho všednodenních případů (mj. 3. 10. 2013, kdy nedlouho poté už toto dlouholeté zmiňované zdržování už ustalo a pravděpodobnost stihnutí této přestupní vazby "vlak-MHD" se poté zvýšila [happy]).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Čtvrtek, 12. května 2022 - 00:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10392
Registrován: 6-2006
Ve stanici Havlíčkův Brod, možná ještě u šturcu stojí červenožlutá Laminátka a Kocour ZSSK CARGO[pozor]
3690013
Pátek, 13. května 2022 - 13:45:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2011

Úterý, 17. května 2022 - 21:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16039
Registrován: 12-2007
Tady jsem se počátkem května dočetl, že VÚD v Budišově to mají "za pár", tak jsem se tam o pár dní později vydal (naštěstí - stejně jako v dalších dnech - takovým způsobem, že už jsem nemusel sedat do žádného z vlaků, tzn. veškerá zpoždění i další provozní záležitosti jsem sledoval jen "pohledem zvenku")..

Os 24905 vyjel ze žst. Křižanov s +14min., protože čekal na zpožděný Os 4608 od Brna (který tam přijel s 16min.). Cestou do žst. Studenec stáhl své zpoždění na 9 min. (přípojné vlaky směr Třebíč a Brno na něj vyčkaly cca 5 min. nad rámec svých pravidelných časů odjezdu).


O 1 h a cca 20 min. později v Osové Bítýšce nastalo další očekávání (nejen mě, ale i skupinky cestujících) - kde je Os 4610? Měl 23min. zpoždění; a kdo z (nejen) Osové Bítýšky (ale i dalších nerychlíkových zastávek) potřeboval ze Žďáru pokračovat dál rychlíkem, měl smůlu.


Koncem loňského srpna byl zprovozněn silniční obchvat Osové Bítýšky. Zatímco dříve bylo možné jet autem od železniční zastávky kterýmkoliv směrem, po dokončení obchvatu je to možné pouze směrem vpravo (tzn. na nadjezd nad tratí), protože směrem vlevo je zákaz odbočení (a přímý směr byl zaslepen). Ale pokud chcete k nádraží přijet, tak naopak od mostu nad tratí tam odbočit (vlevo) nesmíte. Přijet smíte jen z opačné strany.


Jediný legální přístup k nástupišti u 2. TK (tzn. pro vlaky od Brna, resp. do Žďáru) je zde nadále touto oklikou, mj. s chůzí po okraji silnice I/37 (i po přestavbě tohoto úseku při výstavbě navazujícího obchvatu nedošlo k výstavbě odděleného chodníku).

Zaujalo mě, že počet obyvatel této obce se dlouhodobě zvyšuje, srov. s tvrzeními, že kvůli neexistenci vysokorychlostní tratě se vybydluje venkov (pozn. jak zde již bylo psáno, nakonec ani u Velké Bíteše nebude žádné zastavovací místo přímo na vysokorychlostní trati, ale pouze na přivaděči mezi touto VRT a stávající dvoukolejkou u Osové Bítýšky, kteréžto místo bude použitelné jen pro směr jízdy po VRT do Brna + po konvenční trati směr Žďár - H. Brod - tímto relativně zdlouhavě Praha; ne však pro směr jízdy přímo po VRT do Prahy, resp. do Jihlavy). [happy]
-----------------------------------

2měsíční (2. 5. - 30. 6.) výluka Jihlava - Třebíč na fotkách z (zjevně zcela nepracovní, co se výlukových prací týkalo) neděle 15. 5. včetně zajímavého zjištění, že silnice pod (t. č. fyzicky neexistujícím) podjezdem silnice z vylidňujících se Bransouz směrem na vylidňující se Číchov [happy] je uzavřena (soudě z podoby zákazové značky) i pro autobusy NAD nahrazující Os vlaky (kteréžto autobusy tím pádem jezdí po této silničce? prodloužená - 9minutová - jízdní doba autobusů mezi Bransouzemi a Číchovem by tomu napovídala).

Telini
Úterý, 17. května 2022 - 22:01:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 811
Registrován: 10-2006
David:
"Ale pokud chcete k nádraží přijet, tak naopak od mostu nad tratí tam odbočit (vlevo) nesmíte. Přijet smíte jen z opačné strany."
Dopravní značení ale posílá vozidla k "železniční stanici" přes obce.
Čtvrtek, 19. května 2022 - 10:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 8-2010
Zdravím, 19.-20.5. má být v Krpoli odstaven protidrogový vlak, platí 742 383 v čele? A byly by nějaké časy odjezdu? Díky.
Schmitz
Čtvrtek, 19. května 2022 - 13:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2017
Telini:
"David:
"Ale pokud chcete k nádraží přijet, tak naopak od mostu nad tratí tam odbočit (vlevo) nesmíte. Přijet smíte jen z opačné strany.

"Dopravní značení ale posílá vozidla k "železniční stanici" přes obce."

Tady je podle mě hlavní nedostatek chybějící chodník na nadjezdu, kudy vede cesta na vzdálenější nástupiště...
Telini
Čtvrtek, 19. května 2022 - 14:46:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 812
Registrován: 10-2006
Asi nebyl vůbec ve stavbě obchvatu požadována a chce se to vyřešit až v rámci modernizace trati.
Pátek, 20. května 2022 - 13:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2019
Darwa: protidrogový vlak je v Berouně a v Brně letos nebude vůbec... ale 742.383 v čele je [proud][wink]
Pátek, 20. května 2022 - 22:56:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 8-2010
Vixy: jojo, spletla mě síla zvyku, poměrně záhy jsem se dočetl, o jaký vlak jde.
Středa, 25. května 2022 - 21:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 4-2013
Měl bych zde dotaz.... Potřebuji během výluky jet z Třebíče do HB a v Jihlavě je přestup na který je dvě minuty. Idos mi ho píše. Ale je reálně stihatelný NAD z Třebíče vlak v Jihlavě? Děkuji bylo by to v přij 15:35/ odjezd 15:37
Sobota, 28. května 2022 - 16:39:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16059
Registrován: 12-2007
Ale je reálně stihatelný NAD z Třebíče vlak v Jihlavě?

Když tady ani po třech dnech nikdo další nenapsal odpověď, pokusím se uvést pár bodů, aniž bych (naštěstí) měl s jízdami na této výluce nějakou osobní zkušenost (vyjma pozorování "zvenčí", které se ale netýká této konkrétní situace):

- Popisovaný autobus NAD vyjíždí z Třebíče a nemusí tam (ani v Okříškách) na nic dalšího čekat, což by mohlo znamenat, že by k jihlavskému nádraží mohl přijet včas

- Ale - na okraji Jihlavy se tento autobus může zdržet v kyvadlovém provozu, jehož časové vymezení je jak na potvoru skoro stejné jako vymezení výluky/NAD.

- Půjde-li pracovní den, čekal bych okolo 15:30 h i hustší provoz v jihlavských ulicích, který by mohl vést ke zdržení autobusu.

(Plus by se chtělo ironicky dodat, že spoje ČD na spoje ČD přeci čekají; ujížděli by jen soukromníci; dle teze dlouhodobě hlásané jistými zaměstnaneckými zájmovými skupinami. [happy])
-------------------------------------




(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 28. května 2022 - 22:21:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 9-2003
Na mapce výluk píšou, že konec výluky Třebíč - Jihlava je až 7. 7. 2022. Nebylo to původně kratší?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Sobota, 28. května 2022 - 23:42:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16060
Registrován: 12-2007
Nebylo to původně kratší?
NAD za rychlíky je od začátku inzerována s platností až do 7. 7.

Ale ano, je pravda, že ještě v mapě výluk pro týden 9. - 15. 5. bylo uvedeno "do 30. 6.", až od dalšího týdne byl příslušný údaj změněn na "do 7. 7.".

Ale pozor - příslušné oznámení nadále vymezuje výluku, resp. s ní spjatou NAD, pouze do 30. 6. 2022, 14:45 h (pozn. já bych to tipoval tak, že trať bude uvedena do provozu toho 30. 6. odpoledne, ale dalších 7 dní na ní budou probíhat takové pomalé jízdy, že by rychlíky nestíhaly jízdní doby a křižování, takže tam budou jezdit jen Os vlaky; ale kdo ví, třeba to je jinak; resp. i pokud by to bylo tak jak píšu, tak by to mohly ČD, a.s., výslovně uvést).

A aby toho nebylo málo - pro trať č. 241 není v sekci "Omezení provozu" uvedeno vůbec nic. Stejně tak není žádný VJŘ týkající se úseku od Okříšek do Moravských Budějovic uveden v traťových jízdních řádech.

Přitom pokud by na nádraží v Moravských Budějovicích přišel zítra v takových 13:30 či 15:30 h cestující občan s tím, že dle jízdního řádu + v situaci, kdy pro t-241 není uvedena žádná výluka, chce za 2 minuty jet do žst. Jaroměřice nad Rokytnou (záměrně nepíšu "do Jaroměřic", protože to není totéž), tak ten vlak mu tam...

ano, správně, nepojede, což se dá odvodit z VJŘ platného pro Os/Sp-240 (resp. v nadpisu tabulek je nepravdivě uvedeno, že "obsahuje pouze vlaky kategorie Os"!) a uvedeného pouze a právě u tratě č. 240, která však s úsekem Moravské Budějovice - Jaroměřice nad Rokytnou nemá vůbec nic společného...

Protože víkendové Sp (tzn. takové, které nezastavují v Okříškách) jsou nahrazeny busem výhradně v celé trase z Jihlavy až do Moravských Budějovic, odkud bus NAD pokračuje do Jaroměřic (stav platný pro sobotní dopolední spoj; u nedělních toto platí v opačném gardu - tzn. NAD z Jaroměřic přes MB do Jihlavy).

Na rozdíl od všednodenních Sp, výchozích (ve směru na Znojmo) z Okříšek (byť další autobus NAD za tyto vlaky jede i v trase Jihlava - Moravské Budějovice).


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Neděle, 29. května 2022 - 20:46:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16063
Registrován: 12-2007
... a k otázce na čekání Sp-225 směr HB na R-240 od TR (i když rozdílem samozřejmě je ta NAD) se hodí připomenutí oněch podivných tří měsíců od 15. 12. 2019 do 15. 3. 2020 s celodenně, celotýdenně potenciálně nezotavitelným grafikonem na t-240 před Jihlavou (dvojice Os vlaků vklíněná mezi dvojici rychlíků), kdy při "dobře mířeném" (žel nikoliv výjimečném), cca 15min. zpoždění "lichého" R, přicházelo dilema, zda obdobnou výší zpoždění zpozdit i protijedoucí R, anebo zda "lichému" Os "nasolit" přinejmenším +25min.: https://www.youtube.com/watch?v=_lWytl43b7Y

V první části videosestřihu jsou zdokumentovány obě situace (první z nich, kdy "sudý" R přijel do Bransouz s +4min., ale odjel odtud po 11min. pobytu s +15min., takže - nejen - v Jihlavě ujeté přípoje + své zpoždění už cestou dál nemohl snižovat, je hned z 15. 12. 2019, tedy prvního dne GVD, kdy jsem předem věděl, že tyto situace budou provozním průšvihem, na rozdíl od jistých orgánů veřejné správy, které ten koncept označovaly za "beroucí ohled na omezenou propustnost tratě mezi Okříškami a Jihlavou").

V dalších částech sestřihu pak jsou zdokumentovány různé pozdější provozní varianty s časovými polohami posunutými (přinejmenším v jednom směru jízdy) o hodinu (= výrazné zvýšení stability GVD) + různé situace s přestupy nejprve v X dopoledne/po část odpoledne v Náměšti (do 6/2020), pak vždy v Zastávce (na NAD, do 9/2021) a nakonec v Třebíči (opět dopoledne + po část odpoledne); to vše s měnící se vozbou aneb Regionovy nejprve v X na většině spojů Jihlava - Náměšť, poté na menší části spojů - a to jen v X - ale klidně až do Zastávky; a nakonec na skoro všech spojích, ale výhradně v úseku Jihlava - Třebíč.
----------------------------------------------

K předchozí otázce na (ne)stihnutí přestupu z NAD v Jihlavě můžu dodat dnešní postřeh, že R 960 dovedl v žst. Jihlava počkat 18 (!) minut na zpožděný bus NAD za Sp 1932 (jehož souprava přijela do Moravských Budějovic v 13:35 h, zato autobus NAD přijel až někdy ve 13:57 h; odjel přesně ve 14:00 h.
(i když, samozřejmě, to je jiný případ než dotazovaný, srov. Sp směr H. Brod včetně ostrých obratů v HB vs. nedělní R Jihlava - Praha).


Neděle, 05. června 2022 - 11:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57
Registrován: 5-2014
Zpestření v neděli nahoru do kopce brouka Berta 115 od KDS
Neděle, 05. června 2022 - 19:11:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2014
Dnes byl prima den jedná Bardotka s dunkarama a jedna Bardotka na studeno

https://balu73.rajce.idnes.cz/Bardotky_5._6._2022/
Středa, 15. června 2022 - 21:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16111
Registrován: 12-2007
V neděli 15. 5. (tehdy plánovaně) a o 4 dny později (tehdy neplánovaně poté, co jsem předtím ve "Studenci" viděl, že na t-257 pendluje výjimečně Regionova v nátěru typu Pardubický kraj) jsem navštívil žst. Velké Meziříčí, s naddimenzovanou odbavovací halou, jejíž úprava do znatelně menší podoby měla začít v roce 2021, od října 2021, od jara 2022, resp. od roku 2024. [satan]


Pátek, 17. června 2022 - 07:44:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2018
Dobrý den může sem prosím někdo napsat jak to aktuálně vypadá s nasazením 841.2 na trati 227 nebo na okolních tratích. Předem dík za odpověď.
Pátek, 17. června 2022 - 13:40:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2019
DEJV82:
"Dobrý den může sem prosím někdo napsat jak to aktuálně vypadá s nasazením 841.2 na trati 227 nebo na okolních tratích. Předem dík za odpověď."

Nijak, 841 222 je nasazována pouze na trať do Ledče nad Sázavou.
Pátek, 17. června 2022 - 14:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 9-2008
Během zítřejšího konání historické slavnosti Barchan v Jemnici budou spoje na Jemnické lokálce Č. 243 posíleny o další mimořádné spoje v řežii RC.Na spojích objednaných krajem Vysočina platí tarif VDV ikdyž bude spoj posílen o bufetový vůz SVD-JZM.Jedná se o spoje s odjezdem z Jemnice v 7:00,11:00,17:00.Odjezd z Moravských Budějovic v 8:30,12:30,18:30 u těchto spojů budou uznávány jízdenky VDV,One ticket a sítová jízdenka ČD.
Uspojů mimořádných s odjezdem z Jemnice v 9:20,14:52,20:45,24:00,Odjezdy z M.B.:10:10,15:55,21:30 platí tarif RC.Přeprava kol na všech spojich zajištěna.
V nedělu je doprava zajištěna pravidelnými vlaky v objednávce kraje Vysočina a jízdném v tarifu VDV a One ticket.
Sobotní spoje kromě prvního páru budou vedeny v režii motoroveho vozu M 152.611+Bufetový vůz SVD-JZM[fotic][vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bardotak.)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Pátek, 17. června 2022 - 18:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2018
heralecak:Dík za odpověď,nevíš jestli bude jezdit zítra?
Pátek, 17. června 2022 - 22:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2019
DEJV82:
"heralecak:Dík za odpověď,nevíš jestli bude jezdit zítra?"

Nevím to jistě, ale domnívám se, že o víkendu jezdí na 24856 a zpátky na 24859.