Diskuse » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 17. 5. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 17. 5. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 10. května 2022 - 16:45:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7365
Registrován: 3-2006
honzaklonfar:
"Mořepetr: Perlička z tohoto místa v sobotu po poledni... Vstupní/výstupní dveře do haly (vedle pokladen, u výtahu) měly otevřenou jen jednu polovinu[biggrin]

To v době konání Hrnčířských trhů za krásného počasí opravdu nebyl dobrý nápad!"

Jednou jsem tam místní osazenstvo trochu seřval, protože z toho měli prču, jak se tlačí cestující přes jedno křídlo. Ono dokud se tam někomu něco nestane, tak si nedají pokoj.[sad]

Slídil:
"obsluhu řídce osídleného území."
Dobrej vtip, pán je z Tokia? Že se mu zdá okolí Prahy málo osídlené.[biggrin]
Já jen, že je problém rozšířit silnici, nebo přeložit traťě, právě kvůli tomu "minimálnímu" osídlení.


Hajnej:
"To mi připomíná ty silničky, co je na jejich začátku značka Jiné nebezpečí s dodatkovou tabulkou "V zimě se neudržuje".
Stav některých je takový, že mám sto chutí u té cedule zastavit a připsat tam "V létě taky ne"..."

Teď se to zlepšuje, protože se dává zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou za sněhu a náledí. Takže se nemusí udržovat ani v létě, protože ty co nepřečtou dodatkovou tabulku, tam nevjedou.[lol]
Úterý, 10. května 2022 - 20:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14882
Registrován: 8-2004
Pikehead:
"ale jako jo, nicméně po velkých investicích do tratě i stanic fakt nečekám výsledek, že v každé prdelní stanici sedí plácačka a křižuje motoráčky."
Možná to bude v tom, že se žádné investice nekonaly. Jen udržování stavu, jak psal i Bram.
Qěcy:
"Tak ta fungl nová nízká nástupiště v přímé koleji mne nepříjemně překvapují na více tratích. Třeba i na horním Pacifiku."
Dtto jako rychlosti. Udržování SQ.
Hajnej:
"Ona se ta vstřícnost vůči cestujícím neměří jen vůči přestupní frekvenci, ale i vůči té skrzové."
Přesně.[ok] Vyhodit miliardy za přeložky, které pak zabiju kličkováním k baráku nebo miliardy za zdvoukolejnění/peronizace/... (=>zkapacitnění), abych pak jezdil křížem, je takové ... ehm...[uhoh][crazy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 10. května 2022 - 21:17:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 392
Registrován: 2-2012
Hroch:
"Možná to bude v tom, že se žádné investice nekonaly. Jen udržování stavu, jak psal i Bram.
Nepřipadá mi v pořádku udržovat něco 1/4 roku, když zároveň nedojde k žádnému zlepšení. Taky máte po tak dlouhou dobu auto v servisu?

Přesně.[ok] Vyhodit miliardy za přeložky, které pak zabiju kličkováním k baráku nebo miliardy za zdvoukolejnění/peronizace/... (=>zkapacitnění), abych pak jezdil křížem, je takové ... ehm...[uhoh][crazy]"
To teď stejně zabijí trať podél vody. Minutové zdržení (pokud vůbec) je jen zástupný problém, ono se prostě nechce.

Nehledě na to, že mnohdy by při jízdě křížem zpoždění bylo dokonce menší. Pokud na 6. kolej stihnou doběhnout ti nejrychlejší a nejodhodlanější dobíhači, tak postupně přibíhají i ti další, a vlak prostě nejde vypravit.
[bomba]
Úterý, 10. května 2022 - 21:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3169
Registrován: 12-2007
To je tá istá pesnička ako v Čelákoviciach. Keď sme ten perón postavili tak k nemu budeme jazdiť aj keby sme pri ňom 5 min čakali na kočík z 074. Proste tak to je v tabuľkách a komu se to nelíbí, ať si…
Úterý, 10. května 2022 - 23:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8024
Registrován: 9-2005
Vážně si myslíte, že se tím problémem dodržování jednotných jednoduchých pravidel versus operativním měněním až improvizací nikdo nezabýval? Ani v Česku, ani ve Švýcarsku, v Německu, či jinde? Zabýval. Dopravní chování cestujících, včetně psychologie, proudů pěších a dalších věcí se dělaly tři řitě výzkumů a studií. Je třeba zohlednit všechny výhody a nevýhody. Výstupy z toho jsou.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 10. května 2022 - 23:23:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8025
Registrován: 9-2005
Tratovak: víš jak to má výpravčí správně dělat? A proč to tak je?
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 11. května 2022 - 05:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 12-2007
A vynucujem si snáď aby to robil inak ako má prikázané? Iba píšem svoj názor. A že sa nezhoduje s troma zadkami štúdií? To by život nebol pestrý, keby všetci písali modrým perom. Rovnaké í, rovnaké ó…
Středa, 11. května 2022 - 08:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13759
Registrován: 4-2003
Hajnej:Ona se ta vstřícnost vůči cestujícím neměří jen vůči přestupní frekvenci, ale i vůči té skrzové.

V případě, že to nemá vliv na pravidelné jízdní doby rychlíku mezi Plzní a Prahou (jízdní řád je konstruován s vatou), tak si toho skrzová frekvence nevšimne. Naopak se postavením vlakové cesty k nástupišti, k jehož druhé hraně má přijet zpožděný vlak coby přípoj, tak to urychlí přestup cestujících od zpožděného přípojného vlaku oproti lezení podchodem a ušetří se čas a rychlík nakonec odjede dřív. Nechal bych to na posouzení dispečerovi, který vidí, jak se mu vlaky sjíždí a co si může dovolit.

Ideál by byl samozřejmě vůbec neměnit koleje, které jsou pro vlaky stanovené. Jenže to v síti Správy železnic, kde je kapacity dopravní cesty na vytížených tratí zásadně méně než by mělo i v bezvýlukovém stavu být, v nejbližších desetiletích možné nejspíš nebude [nene].
Slídil
Středa, 11. května 2022 - 08:32:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 7-2002
Mořepetr:
" pán je z Tokia? Že se mu zdá okolí Prahy málo osídlené.[biggrin]"
Myslel jsem to tak nějak všeobecně, ale ano, i okolí Prahy je příliš řídce osídlené pro zachování dvojité dopravní infrastruktury v plném rozsahu.
Mořepetr:
" že je problém rozšířit silnici, nebo přeložit traťě, právě kvůli tomu "minimálnímu" osídlení."
I při řídkém osídlení může něco velmi překážet na "šikovných" místech - to se nevylučuje.
Středa, 11. května 2022 - 08:36:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8026
Registrován: 9-2005
Ano dispečer posoudí a provede dle předpisu. V tom předpisů je to z nějakého důvodu tak napsáno. To, že se mnohde toto nedodržuje, nebo se to ani dodržet nedá, je věc jiná. V Německu a podobných státech se to dodržuje striktněji.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 11. května 2022 - 08:43:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13762
Registrován: 4-2003
Qěcy: V Německu a podobných státech se to dodržuje striktněji.

Když nepočítám zakletý Elbtál, bojují Němci s nedostatkem kapacity?!? Nějak si nedokážu představit, že by v Německu mohla panovat situace jako u nás. Takže až se vyřeší kapacita (řešení z pohledu běžného smrtelníka časově kdesi v nekonečnu), může se pokračovat dál. Nedostatečnou kapacitu je třeba řešit jejím zvýšením a ne zřeďováním vlaků, jak by si stále mnozí jistě přáli [blush].
Mladějov
Středa, 11. května 2022 - 08:45:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17809
Registrován: 3-2007
Tady to zase dneska vypadá [wink]
Středa, 11. května 2022 - 10:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14648
Registrován: 5-2004
K té 174:

1) pro denní dojíždění to zabíjí totálně již léta rozesraná 171 s taktem v modu náhodných výstřelů. Jeden den to jakž takž jede do +5, druhý den +20, třetí den vůbec protože nějaký průser, čtvrtý den +2 a pátý den +27. To je stejné jako je tím zabitá Liteňka kde je nutno pro zajištění přípoje od Prahy jet o vlak dřív...

2) krom neustálých výluk má 174 tu vlastnost, že každý rok jezdí vlaky o něco málo jinak, tudíž tu je přípoj na rychlík, jindy na osobák, někdy na Plzeň rychlíkem, někdy osobákem.

A alternativa? Silnice podle vody dejme tomu že pro Žloukovice, Nižbor a Hýskov. Po téže silnici jede i autobus (z Nižbora, Žloukovice už mají v Nižboru přestup). Nižbor má nádraží celkem v centru. Pak jsou přes lávku Stradonice kde je jen bus a Hýskov. Tak vyrost mohutný šmoulov směrem na Chyňavu a jelikož bus jezdí spodem tak je na něj z podstatný části vsi o pár metrů dál než na vlak. No a pak dorazí bus v koloně aut do berouna, kde nejprve udělá kolečko na Závodí a poté skáče v koloně skrz ves, ve špičce klidně i 15 minut k nádraží, což vede k tomu že je rychlejší na to nádraží dojít pěšky od Koně.

Přestup na bus na Prahu na Brožíkově co tu někdo zmínil - vzhledem k tomu, že je permanentně a každoročně rozkopaná i D5 (před Prahou trvale, teď se zas rejpali v mostě v Berouně takže kolona ráno i proti špičce až někam za Vráž tudíž i zcela zazděnej průjezd Berounem nad obvyklou mez) tak přestup na bus do Prahy s vidinou kvadrátu stání (na výjezdu z Berouna se sedne málokdy a pak se stojí v busu co stojí v koloně) by mně nelákal. No a po letošním zdražení PIDu s předstihem (o čtvrtinu) je tím pádem jasný že kdo může jede autem. Po zdražení benzínu je poměr cen benál versus PID stejnej jako loni. Tím autem je ale šance nějak se do Prahy dostat na rozdíl od stavu "porucha zabzař". To už by se z toho busu mohlo rovnou jít na Závodí na reginu.... Ještě snad pokud by někdo jel do motolskýho špitálu a vydržel poskakující 380...

Někdo tu zmiňoval pendo zazděný za Leem. Tak to asi bylo to co v úterý v podvečer domrdalo 8862 "Chuchle +7, Beroun +23" neb hned dvojité předjíždění (Dobřichovice nebo Řevnice) pendem a za chvilku po něm celkem včas jedoucím R16. Pokud by si někdo myslel že třeba z Karlštejna přestoupí na R směr Plzeň (což je záležitost spíš víkendová) tak ani náhodou...
Středa, 11. května 2022 - 10:15:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14649
Registrován: 5-2004
K tomu zrychlování - nebyla mírně zrychlena v mezích zákona Liteňka? Připadá mně že tam je nějak hodně šedesátek a i jízdní doby typu Hostomice - Osov 4 minuty a Osov - Vižina 3 minuty byly delší přičemž je šukafon stíhá s prstem v nose a ještě i mírně krátí.

Ovšem ve středočeských poměrech se obávám zastavení provozu protože do trati se dost investuje. Přesun zastávky Osov směrem k obydleným místům, v Litni po sto letech nehází výhybku průvodčí a teď se kolem Vižiny bagruje a kabeluje což bych tipnul na PZZ směr Lážovice i Osov. Třeba se při tom sveze i osvětlení zastávky ve Vižině...
Středa, 11. května 2022 - 10:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13763
Registrován: 4-2003
Mladějov:Tady to zase dneska vypadá

Různí diskutéři tu v klidu napsali své názory, tak kde je problém?!?
Středa, 11. května 2022 - 10:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 805
Registrován: 10-2009
Petr_vlček: Máte obráceně příčinnost. Složky SŽ se někdy snaží na poslední chvíli dávat do ohrožených tratí peníze, protože si myslí, že se tím s argumentem na vydané prostředky poté nemůže trať zavřít. Většinou to má podobu provedení třeba 20 let zanedbané údržby, aby se trať vizuálně tak nerozpadala (podbití, svaření, vyčištění...). Vzhledem k nepochopení problému se ale tímto samozřejmě obvykle neodstraní ty věci, pro které je omezení provozu uvažováno (diskomfort infra, pomalost, propady rychlostí, kolikrát absurfní technologické úkony, špatná poloha výhyben), takže je to ve finále jako obvykle k ničemu.
Te audire non possum, musa sapientum fixa est in aure.
Je monte, je valide!
Středa, 11. května 2022 - 10:58:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2017
Smasska:
Dodnes mi nikdo nebyl schopen vysvětlit, proč se v jiných OŘ v rámci oprav dělají SRP, zatímco v OŘ Praha je zákaz a musí se to opravit přesně do původního stavu, včetně všech propadů atd.
Středa, 11. května 2022 - 12:22:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8027
Registrován: 9-2005
V Berouně u nástupních hran a v Čelákovicích u nástupních hran je dlouhodobě kapacity přehršel. Takže prosím o vysvětlení.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 11. května 2022 - 12:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8028
Registrován: 9-2005
Já zákaz zlepšování parametrů trati a stanic v ramci oprav a rekonstrukcí v OŘ Praha taky nechápu a chtěl bych 6nst jména těch, kteří tak rozhodli. Proč se vyhazují peníze za fungl nová nástupiště a traťové koleje se zastaralými parametry??
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Středa, 11. května 2022 - 12:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17810
Registrován: 3-2007
Jména! Řekněte mi jména! Nebuďte slušnej! (citát) [biggrin]

Co ti budou platná jména? Ono je to spíš naopak - o zvýšení musí někdo rozhodnout.
Si jako myslíš, že ti sem někdo napíše "Zabil to František Vomáčka, vedoucí oddělení toho a toho, telefon 9722 123 45" ??? Zvlášť když většina věcí je kolektivní rozhodnutí?

[crazy]
Středa, 11. května 2022 - 12:49:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 12-2007
se zastaralými parametry
Neviem ako inde, ale pri poslednej oprave 074 (Čel - BnL) bolo v zadaní spracovať projekt s prihliadnutím na max. možné zvýšenie TR. Inými slovami - sú tam úseky, ktoré vyhovujú napr. 70 km/h, akurát na to chýba to správne razítko...
Takže ak by niekoho osvietilo a do chystaných nových PZZ by zahrnul i túto skutočnosť, tak by sa to mohlo skolaudovať durch a bolo by vymaľované. Dúfam len, že tie PZZ nebudú na súčasných 40 km/h...
Středa, 11. května 2022 - 13:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8029
Registrován: 9-2005
Mla: pořešíme diskutéra...
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Slídil
Středa, 11. května 2022 - 14:26:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 7-2002
Smasska:
"Složky SŽ se někdy snaží na poslední chvíli dávat do ohrožených tratí peníze, protože si myslí, že se tím s argumentem na vydané prostředky poté nemůže trať zavřít."
Jo, taky mám ten pocit. Viz např. modernizace zabzař v posledních letech na zcela zbytečné trati Tábor - Písek.
Středa, 11. května 2022 - 14:46:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 250
Registrován: 9-2017
Tratovak:
Co přesně by se muselo udělat k tomu, aby se ty rychlosti do TTP napsaly?
Středa, 11. května 2022 - 14:49:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16010
Registrován: 12-2007
Viz např. modernizace zabzař v posledních letech na zcela zbytečné trati Tábor - Písek.

... která přinejmenším v případě Vlastce (pozn. co se týče ostatních stanic, nejsem si jist, kde všude předtím byli signalisté, kteří s novým zab. zař. zmizeli také) znamenala úsporu personálu provozovatele dráhy.

Ale o dost víc "z gruntu" se na to šlo už v letech 2006 - 2007 na sousední (beztak taky "zcela zbytečné" ze slídilovského pohledu) trati Tábor - Horní Cerekev, odkud tehdy zmizeli výpravčí zcela (vyjma řídicího v Pelhřimově).
Středa, 11. května 2022 - 15:01:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3172
Registrován: 12-2007
vojtasTS29:
"Tratovak:
Co přesně by se muselo udělat k tomu, aby se ty rychlosti do TTP napsaly?"
Kolaudácia?
Ja to beriem tak, že kde je 5 právnikov, tam vznikne 10 právnych názorov a tak čo niekde ide, tam inde nie...
Středa, 11. května 2022 - 15:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3771
Registrován: 4-2014
David:
"Viz např. modernizace zabzař v posledních letech na zcela zbytečné trati Tábor - Písek.

... která přinejmenším v případě Vlastce (pozn. co se týče ostatních stanic, nejsem si jist, kde všude předtím byli signalisté, kteří s novým zab. zař. zmizeli také) znamenala úsporu personálu provozovatele dráhy.

Ale o dost víc "z gruntu" se na to šlo už v letech 2006 - 2007 na sousední (beztak taky "zcela zbytečné" ze slídilovského pohledu) trati Tábor - Horní Cerekev, odkud tehdy zmizeli výpravčí zcela (vyjma řídicího v Pelhřimově)."

David - Ta náhrda zab. zařízení a mizení výpravčích a signalistů je pro SŽ z dlouhodobého hlediska, pokud se na díváme takto, prostě úspora s tím se bohužel nedá nic dělat. Dnes je doba taková, že každý podnikatel či firma kouká na to mít ve výrobě co nejmíň lidí a veškerá práce lidí, která jde nahradit, tak se nahrazuje automatizací. Bohužel umělá přezaměstnanost dávno skončila.
Mladějov
Středa, 11. května 2022 - 16:33:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17811
Registrován: 3-2007
Ale Davidovi přece náhrada ZZ "z doby Vlasty Buriana" dálkovinou přece snad nevadí, ba naopak.
Nebo jsem něco přehlédl?

Jinak (Slídil): Proč je Písek-Tábor zbytečná a 174 není zbytečná? Na základě čeho jsi tak rozhodl?
Děkuju.
Středa, 11. května 2022 - 17:53:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7366
Registrován: 3-2006
Slídil:
"Mořepetr:
" pán je z Tokia? Že se mu zdá okolí Prahy málo osídlené.[biggrin]"Myslel jsem to tak nějak všeobecně, ale ano, i okolí Prahy je příliš řídce osídlené pro zachování dvojité dopravní infrastruktury v plném rozsahu. "

A to jim někde udržují i vodní cestu. Takže co třeba v Davli si budou muset vybrat.

Slídil:
"Mořepetr:
" že je problém rozšířit silnici, nebo přeložit traťě, právě kvůli tomu "minimálnímu" osídlení."I při řídkém osídlení může něco velmi překážet na "šikovných" místech - to se nevylučuje."
No třeba na II/118 je mezi Hluboší a Lochovicemi jen jedno "šikovné" místo (začíná v Hluboši a končí v Lochovicích).

Slídil:
"Smasska:
"Složky SŽ se někdy snaží na poslední chvíli dávat do ohrožených tratí peníze, protože si myslí, že se tím s argumentem na vydané prostředky poté nemůže trať zavřít."Jo, taky mám ten pocit. Viz např. modernizace zabzař v posledních letech na zcela zbytečné trati Tábor - Písek."

Máte pravdu je to jen chabá náhrada za dvoukolejku z Plzně do Havlbrodu. Jenže to by se tam udržovala dvojitá infrastruktura v "řídce" osídlené oblasti. Vlastně a sakra, ona tam chybí i ta silnice od Olbramovic.

Ad Luboš_3.21: Bohužel nejdražší jsou lidé, ale už je dotahuje doprava a super je někam dopravovat zaměstnance.
Středa, 11. května 2022 - 18:18:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 717
Registrován: 11-2021
Moře: Ty by sis měl taky vybrat. Moře? Na Káčku?
Středa, 11. května 2022 - 18:34:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5872
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Kdo ta místa nezná a neprojíždí, tak má na problematiku optimistický názor... Nejen kolem Protivínky!

Ale jak praví stará hláška z dob budování rozvinuté socialistické společnosti - "I s takovými soudruhy musíme pracovat"[biggrin]
Středa, 11. května 2022 - 19:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7367
Registrován: 3-2006
původní.gp:
"Moře: Ty by sis měl taky vybrat. Moře? Na Káčku?"

Proč, na moři není doprava?[wink]

Ad honzaklonfar. Mám také optimistické názory, třeba věřím, že na Levíně ten most vydrží ještě pár nehod na D5 apod. Jenže jsem i dopravní ateista, dokud neuvidím, neuvěřím.[blush]

Ano musí se s nimi pracovat, obzvláště když jejich funkce má nějaký vliv na dopravu.
Středa, 11. května 2022 - 20:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14883
Registrován: 8-2004
Někdo:
"Minutové zdržení (pokud vůbec) je jen zástupný problém, ono se prostě nechce."
... pokud je to minutové zdržení.
Petr_vlček:
"A alternativa? Silnice podle vody dejme tomu že pro Žloukovice, Nižbor a Hýskov."
Silnice také pro Roztoky, Křivoklát a Městečko - jen nevede paralelně s tratí, ale delší není.
Slídil:
"Viz např. modernizace zabzař v posledních letech na zcela zbytečné trati Tábor - Písek."
Pokud vím, tak důvodem byl mj. nedostatek provozního personálu. Tedy ani ne tak úspora, jak psal David, jako spíš řešení podstavu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 12. května 2022 - 07:28:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26424
Registrován: 5-2002
Hroch: Tedy ani ne tak úspora, jak psal David, jako spíš řešení podstavu.
To se špatně vysvětluje příslušníkům národa, který má v hlavách zažránu památnou hlášku Stelly Zázvorkové o sklářích, kteří nebudou mít co žrát.
Reakce na naše zkoušky s autonomním vlakem byly podle téhož mustru...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Čtvrtek, 12. května 2022 - 10:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8376
Registrován: 3-2007
Pozoruhodné to tu je. [biggrin]

Pro Brama ke kapacitě v Německu - je tam i kromě Elbtalu úzkých hrdel povícero (a jedním z nich je uzel Drážďany), úplný seznam z hlavy umí vysypat Petr Šimral a myslím, že se sem o nich jednou i rozepsal.
Čtvrtek, 12. května 2022 - 10:36:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16012
Registrován: 12-2007
památnou hlášku Stelly Zázvorkové o sklářích, kteří nebudou mít co žrát
Dle (nejen) tohoto zdroje ta hláška mimochodem nebyla ve scénáři; Stella Zázvorková ji při natáčení řekla spontánně.

je tam i kromě Elbtalu úzkých hrdel povícero (a jedním z nich je uzel Drážďany)
Mělo by to platit přinejmenším i pro levobřežní Rheinbahn (Mainz - Koblenz - Köln), resp. přinejmenším takto byly dopravcem zdůvodňována četná odřeknutí zastávkových vlaků.

Davidovi přece náhrada ZZ "z doby Vlasty Buriana" dálkovinou přece snad nevadí, ba naopak.
Přesně tak.

(A jestli jde o vyřešení problému s nedostatkem pracovníků, tak tím pádem jde o - s prominutím - zabití dvou much jednou ranou. [happy]).
Čtvrtek, 12. května 2022 - 11:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 718
Registrován: 11-2021
Moře: Na moři je. Ale často zbytečně a souběžně s dopravou pozemní. A ta údržba infrastruktury! Víš kolik se musí vypít piva, aby hladina v německých přístavech nekolisala?
Čtvrtek, 12. května 2022 - 15:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26427
Registrován: 5-2002
David: ta hláška mimochodem nebyla ve scénáři
Takovejch hlášek v (nejen) české kinematografii už bylo...

Stella Zázvorková ji při natáčení řekla spontánně
Však taky paní Stella nebyla jen tak leckdo - spolu s Jaroslavou Adamovou měly od Jana Wericha výjimku pro vstup na jinak ryze mužské akce.

p.gp: Víš kolik se musí vypít piva, aby hladina v německých přístavech nekolisala?
A taky chodíme venčit psisko několikrát denně, aby to kolísání bylo co nejmenší.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 12. května 2022 - 19:46:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 930
Registrován: 5-2020
Dnešní přeprava cisteren s leteckým palivem v podání ČD Cargo ve stanici Středokluky
Pátek, 13. května 2022 - 04:45:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8765
Registrován: 10-2003
Na řevnické obracáky vystaven dneska "Peršinkgraf" 162 068-1, 4x patra (108,110,142,143) a 162 088-9.
Pátek, 13. května 2022 - 07:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 6-2016
Zapa: Nejezdilo něco takového před 20 lety za povodní?
Pátek, 13. května 2022 - 07:59:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8766
Registrován: 10-2003
Tak ono těch verzí s dvouma lokotkama bylo víc, včetně elektrika/diesel, ovšem nevím jestli zrovna kolem povodní. Tohle je ale WTB souprava.
Slídil
Pátek, 13. května 2022 - 08:47:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 7-2002
Zapa:
"Na řevnické obracáky vystaven dneska "Peršinkgraf" 162 068-1, 4x patra (108,110,142,143) a 162 088-9."
To není nic nového, tahle sračko-souprava už kolovala minimálně v úterý a měl jsem to nepotěšení ráno i odpoledne *). Když pominu, že se v těch Bmto nedá sedět (jsou to vozy pro odvoz německých válečných invalidů - předpokládá se, že v dolním patře ten u okna sedící nemá nohu, a nahoře že nemá hlavu), navíc, ty podélné lavice v dolním patře, tam snad látkou potáhli přímo prkno, jet tím v letním odpoledni bez klimatizace ...

BTW, co jsem tak vodposlech', obrat není jen tak, ale vyžaduje to nějaké uzavírání kohoutů na opouštěné mašině, nebo tak něco.

*) Když na všech vlacích svítilo +80 a jiné podobné veselé hodnoty, vzal jsem za vděk tím, co vypadalo, že pojede, jinak bych tomu udělal pápá.
Pátek, 13. května 2022 - 09:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 12-2007
Slídil:
"Zapa:"To není nic nového, tahle sračko-souprava už kolovala minimálně v úterý a měl jsem to nepotěšení ráno i odpoledne *)."
Je tedy lepší nevypravit nic?
Pátek, 13. května 2022 - 10:16:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4260
Registrován: 5-2002
Peršinkografy a banánografy jezdily tak před 15 lety na benešovské trati běžně jeden obrat odpoledne, někde bych možná vyhrabal fotky.
Slídil
Pátek, 13. května 2022 - 10:48:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 7-2002
Gabuliatko:
"Je tedy lepší nevypravit nic?"
Argument "buďte rádi, že něco jelo, protože taky nemuselo jet nic" je už docela trapnej.
Pátek, 13. května 2022 - 11:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 721
Registrován: 11-2021
Vždyť to sám píšeš, žes jel radši sračkosoupravou, než abys přes hodinu čekal. Samozřejmě, že nejlepší by bylo, aby kraj s tak mizerným dopravcem vypověděl smlouvu a byly nové volby. Akorátže v mezičase by Tě místo prdele bolely nohy, nebo - je léto - ruce od pádlování.
Pátek, 13. května 2022 - 11:58:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5880
Registrován: 6-2016
Syslografy (se dvěma i se třema) jezdí na Řevničákách už léta páně. Není to žádná superliga, ale do Prahy (a z5) se to vydržet dá. Chápu ale, že golemoidní cestující (nad 190 cm výšky) mají trochu problém.

Ohledně zmíněného pádlování musím konstatovat (jako vysloužilý vodák a veslař), že z Prahy proti proudu by to byla "docela makačka"[biggrin]
Pátek, 13. května 2022 - 12:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4261
Registrován: 5-2002
Tak já jsem tím peršinkografem myslel sestavu, jak psal Zapa v příspěvku 8765.
Pátek, 13. května 2022 - 12:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8767
Registrován: 10-2003
Slídil: Já jsem toho cestování po 171 naštěstí, proti minulosti,z větší části ušetřen. Tohle byl poznatek z rána z ONJ a nějak nebyl čas a hlavně chuť procházet ráno K-report a zjišťovat, jestli se to tu už objevilo, nebo ne. Pořád to spíš beru jako šotostránky, takže tady to určitě nezapadne. To že jsou to klumpry nepopírám, ale jezdí to.
Sobota, 14. května 2022 - 14:05:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 9-2013
https://youtu.be/zsvuu9BWsLY

Bardotky, parní vlaky a dokonce i narozeninový vlak.
Sobota, 14. května 2022 - 15:14:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5705
Registrován: 12-2007
Mezi Zbraslaví a Braníkem bude prosím pendlovat Regina nebo solo 810?
kutipe
Sobota, 14. května 2022 - 19:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 4-2012
Gabuliatko: 809
Neděle, 15. května 2022 - 19:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 937
Registrován: 5-2020
Jedna z dávné doby dokumentační, v době focení si pro cisterny s leteckým palivem na vlečku jezdilo ještě AWT s loko ř. 753. Foto je přímo z vlečky, líp se to tady fotit nedalo
Neděle, 15. května 2022 - 20:38:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8033
Registrován: 9-2005
Zundapp: kde to je? Ne každý to pozná.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Neděle, 15. května 2022 - 20:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13769
Registrován: 4-2003
Qěcy:kde to je? Ne každý to pozná.


Tady: https://mapy.cz/s/begokoferu
Pondělí, 16. května 2022 - 05:34:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 938
Registrován: 5-2020
Qěcy: zapomněl jsem napsat, že je to vlečka letiště Ruzyně. Jinak Bram to ukázal přesně [wink]
Cobram
Úterý, 17. května 2022 - 06:54:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 613
Registrován: 10-2019
Zundapp:
Včera tam stál Hercules ER-20.001.
Byl jsem se tam vyvětrat na kole.
Ale přes den mašina jako obvykle ze strany sluníčka "přilepená" ke křoví, takže se dá bohužel fotit jenom proti světlu.
Úterý, 17. května 2022 - 16:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 941
Registrován: 5-2020
Cobram: ten Herkules je vcelku pravidlo, teď výjimečně tam bylo v týdnu ČDC, já dělám v Kněževsi, takže cestou domů jedu kolem. PKP Cargo int. jsem tam teď dlouho neviděl. Jinak v pátek je skoro vždycky pravidlo, že Herkules najede kolem 2 - 3 odpoledne. A tím násvitem to tam nikdy nevyjde to vím. Jde to fotit tak zrcadlovkou v polojasnu...
Úterý, 17. května 2022 - 17:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 735
Registrován: 11-2021
Slídil: objevil jsem zajímavou věc: ty patra jsou ideální pro siderodromofily, na hajzlíku si otevře okýnko, pozoruje okolní železniční cvrkot a může se u toho vyvrcholit. 😁 1. 2 fáze jsem včera vyzkoušel.