Diskuse » Železnice » Podorlické tratě » Archiv diskuse Podorlické tratě do 02. 5. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Podorlické tratě do 02. 5. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
pet79
Neděle, 14. listopadu 2021 - 18:28:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2017
Vhd_sl:
"pro jaké cílové skupiny jednotlivé spoje vymýšlené linky vůbec jsou. Ani pet79 na toto nedokáže odpovědět, ač je ta linka do Polska tím správným řešením, které určitě bude fungovat. "
Poté, co tu bylo zveřejněno, že první vlak pojede přes hranice až po osmé, tak to bude maximálně pro výletníky a nepravidelné cestující. Co se týká nějakého přežití té linky, tak to samozřejmě závisí na jejím provedení. Ale to už jsem tu vysvětloval Hrochovi. Nikde jsem nepsal, že ta linka bude určitě fungovat, ale při splnění určitých předpokladů by mohla. Ty předpoklady jsem naznačil výše. Ale to je na delší povídání. K tomu tu není prostor, necháme se překvapit, jak to bude vypadat.
Pondělí, 15. listopadu 2021 - 08:12:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 998
Registrován: 3-2009
Vhd sl: Nabízím pokračování diskuze osobně, když vám tady odpovím, tak pořád předkládáte nové a nové otázky, což nebere konce. E-mail mám pod nickem. Myslím, že to tady téměř nikoho dalšího nezajímá.

se "situace vyvíjí"
To je ale snad normální, ne? Lidi fakt mají v čase jiné "potřeby", a to není jen o dopravě. Špatně by bylo, kdyby se to nevyvíjelo. Jestli je to vždy správným směrem, o tom může, resp. má být vedena diskuze...

Jinak technologové na autobusy jsou na kraji tři a jeden na železnici, to snad není tak těžké dohledat.
Pondělí, 15. listopadu 2021 - 09:50:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13076
Registrován: 4-2003
Jis:Polákům bych v tomto nevěřil ani nos mezi očima.

Asi tak [wink].

Viz poslední pokus o obnovení "dálkových" spojů přes Lichkov s LE. Poláci naslibovali hory doly a nakonec skutek utek. Všechno musela táhnout česká strana.

Takže asi bude lepší, když se to do budoucna nechá v režii (mnohými tak nenáviděného) Regiojetu, který si vystačí po obou stranách hranice sám se sebou [wink].
Pondělí, 15. listopadu 2021 - 16:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 1-2006
pet79: [ok]

Rosťav:
"Nabízím pokračování diskuze osobně, když vám tady odpovím, tak pořád předkládáte nové a nové otázky, což nebere konce. E-mail mám pod nickem. Myslím, že to tady téměř nikoho dalšího nezajímá."
K žádnému kontaktu mezi námi do této chvíle nikdy nedošlo. Proč by to mělo být jinak? Pro mne není podstatné to, abyste o tom, co píšu, přemýšlel, nebo abyste měl informace, které sem dám. Budete dělat co uznáte za vhodné a je tomu tak správně. Pro mne je důležité, aby existovalo povědomí o tom, co se v kraji ve veřejné dopravě děje a za jakou cenu. Jedině to Vás trošku přibrzdí tam, kde je to o úletu...

Rosťav:
"se "situace vyvíjí"
To je ale snad normální, ne? Lidi fakt mají v čase jiné "potřeby", a to není jen o dopravě. Špatně by bylo, kdyby se to nevyvíjelo. Jestli je to vždy správným směrem, o tom může, resp. má být vedena diskuze... "
U autobusů možná. U železniční dopravy je to o plánování infrastruktury, které je o deseti letech dopředu na dalších 20 - 30 let bez možnosti korekce několik let od zahájení stavby. Jdete-li do toho s tím, že máte přednost při objednávce, čímž závazný a reálný podklad do této koncepce z Vaší strany není Váš problém, prosím, zvažte zda byste nebyl lépe honorován v jiném oboru. Pevně doufám, že toto není postojem člověka, který má na kraji dráhu na starosti.

Rosťav:
"Jinak technologové na autobusy jsou na kraji tři a jeden na železnici, to snad není tak těžké dohledat."
Pro člověka, který zná náplň funkce analytika jistě ne. Je povinností znát přesnou strukturu daného oddělení nebo si ji dohledávat? A jsou tři lidé to, co je reálně potřeba k tomu, aby se dělalo více než jen běžná údržba daného systému + nějaké posuzování drobnějších korekcí?

Já Vaše odpovědi nepotřebuji, nenapíši-li si o ně do pracovního mailu jako každý jiný občan této země. Větvíte to a generujete další témata. Včetně těch, která by mi na Vašem místě byla tak nepříjemná, že bych diskusi odmítl mnohem dříve a ne pouze odváděním řeči jinam. O pracovních věcech se do detailů ve veřejném prostoru prostě nediskutuje. Zvlášť s lidmi, kteří to, možná na základě nedostatku informací, nevidí tak optimisticky. Je to ale Vaše rozhodnutí.
Úterý, 16. listopadu 2021 - 23:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 7-2017
Vhd_sl
Pokud mne paměť neklame, šlo o cca před dvanácti, třinácti lety o nějaký projekt přímých vlaků z Walbrzychu do Hradce Králové a zpět, květen až červen soboty + neděle + svátky, červenec až srpen denně, září až říjen opět soboty, neděle a svátky.
Vlaky měly i za pomoci navazujících vlaků maximálně s jedním přestupem, umožnit cestujícím z Polska, ale i našim cestujícím navštívit Broumovsko, Adršpašsko-teplické skály, Hronov, Náchod a jeho okolí, Českou Skalici, Ratibořice, Jaroměř, Josefov, Kuks, Dvůr Králové nad Labem (ZOO), Hradec Králové a jeho zajímavosti. V neposlední řadě umožnit i návštěvu míst naučné stezky, kde probíhaly bitvy 1866.

V sobotu, neděli, ani o prázdninách žáci do škol nejezdí. Navíc nevím zda by bylo vhodné v časných ranních hodinách stepovat před kulturními památkami v Broumově, nebo Náchodě a okolí, případně za ranní rosy vyrazit do skal.

Zatím jezdí Wroclaw Adršpach a zpět v letní sezoně o víkendech dva páry GW Train. Neznám jejich obsazenost, ale prý se vzduchem nejezdí.

Dle stávajícího GVD (JŘ) bylo možno v Teplicích po cca 1/2 hodině přestoupit směr Hronov, Náchod, Starkoč. po dalším přestupu směr Česká Skalice/Ratibořice, Jaroměř, Hradec Králové 11:55, 19:55. V Jaroměři přestoupit směr Dvůr Králové nad Labem 11:56, 19:55. kdo ale mířil na Kuks měl smůlu musel počkat cca 42 minut. Od druhého byla absence spojení. Co také večer na Kuksu.
Pokud chtěl jet cestující opačným směrem, tak z Hradce odjezd 9:03 a 17:03, ze Dvora Králové n.L. v 8:00 a 16:00 s poměrně dlouhým čekáním v Jaroměři (nebo jinde), z Jaroměře v 9:18 a 17:18, přestup ve Starkoči, z Náchoda 10:00 a 18:00, z Hronova v 10:09 a 18:09 v Teplicích přestup (18').

V Meziměstí se u prvního spoje necholo přestoupit (6') na Broumov, u druhého s čekáním 56', v Broumově 9:59 a 18:56. V opačném směru z Broumova v 11:02 a 19:02 s přestupem 15' směr Wroclaw.

Od nového grafikonu bude přijíždět GW Train do Meziměstí později a hned pokračovat dále na Teplice, zpět to bude obdobné. možné spojení do a z Broumova bude podmíněno čekáním cca 55'.

Kdosi tu zmínil i potřebu cestování z Polska za prací na naše území. I to může být důvod zavedení dalších spojů. Ve firmách na našem území je stále nedostatek pracovní síly. Přece nic nevylučuje, aby případný ranní spoj suploval stávající spoje a obsluhoval z Jaroměře na Hradec dle potřeby další místa zastavením.
Ne každá firma si může dovolit dovážet zaměstnance ke svému závodu vlastními spoji.
Středa, 17. listopadu 2021 - 08:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 1-2006
mirek55:

Vše co píšete nezpochybňuji, ač mi z toho jasná cílová skupina, která to fakt bude používat pravidelně ve všední dny, nekouká - na dojíždění do práce ve větším počtu je to dlouhé. Přivěšení něčeho z Polska na Sp do HK, bude-li to tam tak, aby to odjíždělo včas nebo na dalším spoji, se nebráním. Stejně jako se nebráním víkendovým spojům z/do Polska.

Na druhou stranu, sám jste tu v propagaci výhybny Kuks sepisoval jaká zpoždění se na 031 pravidelně dostávají a jak se s nimi díky jednokolejce nedaří pracovat. Opravdu si myslíte, že nové zařízení v Jaroměři něco změnilo, a že je rozumné víceméně celodenně obsazovat natolik, že zbude jediná volná trasa ve dvouhodinovce (která je už teď obsazená vyrovnáváním zpoždění...)? Tedy že je OK zabírání prostoru na 031, který je dnes využíván k eliminaci zpoždění? To je přeci za současného stavu tratí kolem úlet.

Doby přestupů? Zkoušel jste se vlakem do/ze Smiřic dostat jinam než do Pardubic nebo HK? Proč jsou důležité přestupní doby pro Polsko, když pro naše lidi jsou nepodstatné s tvrzením, že se nedá vyhovět všem?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Středa, 24. listopadu 2021 - 07:42:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2019
Dobrý den,v sobotu jede Mikuláš do Dolní Lipky,nevíte někdo kdy se bude navážet souprava a co pojede za vozy? Měl by to táhnout 433 002.Dik za info
Středa, 24. listopadu 2021 - 09:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640
Registrován: 2-2007
HonzaK: Obě Mikulášské jízdy (Dolní Lipka a Choceň) jsou zrušeny.
Středa, 24. listopadu 2021 - 13:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 8-2005
Ahoj, zítra 750 059 s meřákem, ČT - Záb - Hanuš - LET - TÝN - Broumov - Opočno - Václav - Trutnov [fotic][vypravci]
Neděle, 28. listopadu 2021 - 16:21:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2021
Hledáme nového člena našeho týmu - dopravní specialistku/specialistu (analýzy). 🤝

Chceš být součástí týmu Veřejné dopravy Královéhradeckého kraje? Podívej se na nabídku výběrového řízení a pokud Tě zaujme, zašli nám přihlášku.🧐

Co je náplní práce analytika?
☑ vyhodnocuje objednávané veřejné služby v přepravě cestujících a s tím spojené plnění smluvně stanovených ukazatelů kvality, přesnosti a spolehlivosti
☑ vyhodnocuje ekonomickou a provozní efektivitu systému veřejné dopravy
☑ podílí se na tvorbě analýz týkajících se veřejné linkové a drážní dopravy pro Královéhradecký kraj
☑ připravuje podklady pro aktualizaci změny výše nákladů, výnosů a kompenzace v průběhu trvání smluvního zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících
☑ provádí kontrolu dodržování Technických a provozních standardů veřejné dopravy Královéhradeckého kraje a vyměřuje sankce dopravcům při jejich porušení
☑ kontroluje vyúčtování odměny a kompenzace z provozu autobusové a drážní dopravy ... a další

Nabídneme ti:
☑ skvělý kolektiv lidí
☑ jistotu a stabilitu
☑ zajímavé finanční ohodnocení
☑ pracovní poměr na dobu neurčitou
☑ příspěvek na stravování
☑ jiné benefity

Uzávěrka přihlášek je 10.12.2021 ve 14:00 hod.
Kompletní charakteristiku vykonávané práce, další požadované dovednosti, schopnosti a znalosti, veškeré informace k zaslání přihlášky ➡ https://bit.ly/3FG9loS nebo v příloze.
application/pdf
VR_dopravni analytik.pdf (183.8 k)
Neděle, 28. listopadu 2021 - 16:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 1-2006
Jaj, už dlouhou jsem nekoukal na tarifní třídy státní správy. 11.třída pro rok 2022, tedy 23 - 32 tisíc brutto... Za to může být ochoten někdo s vysokoškolským vzděláním pracovat? Naši nabízejí podstatně víc (ač ten rozdíl je v prémiích) a hledají poslední čtyři roky v Hradci marně. Koho jde za ty finance naverbovat jako dobrovolného otroka v době, kdy měsíční splátka hypotéky na nejmenší byt v HK je vejš? A jak pak má vypadat doprava v kraji, pokud je nadšenců málo a za tak bídných podmínek?
Pátek, 03. prosince 2021 - 23:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8749
Registrován: 12-2011
Pro někoho, kdo je čerstvě po škole a hledá praxi pro začátek kariéry, je to dobrá pracovní nabídka. Ale pokud si chce někdo pořídit bydlení či dokonce založit rodinu, je to finančně úplně mimo.
Sobota, 04. prosince 2021 - 07:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 674
Registrován: 1-2021
To už snad i ROPID dává víc [ko]
Sunshine
Úterý, 07. prosince 2021 - 14:23:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2019
Vhd_sl:
"Jaj, už dlouhou jsem nekoukal na tarifní třídy státní správy. 11.třída pro rok 2022, tedy 23 - 32 tisíc brutto..."
Nemůže být háček v tom, že nařízení 341/2017 hovoří o platovém tarifu, ale reálně na výplatní pásce bude ještě nějaké osobní ohodnocení? Souhlasím s Vámi, že za 23 hrubého by to byl nonsens
Úterý, 07. prosince 2021 - 19:55:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 1-2006
Sunshine:

Vědět nemohu - daná náplň je mimo můj obor. Spíš bych čekal (tichou?) toleranci práce pro jiné ve stejném oboru a podobné "úlevy". Osobní ohodnocení je něco, co záleží na nadřízeném. Být něčí hračkou v tom, zda budu nebo nebudu mít na nájem/hypotéku? Na to musí mít člověk silné nervy, stojí-li to osobní ohodnocení za řeč - s tím bych zkušenost měl...

Nezávidím, s takovými možnostmi bych v Hradci chlapa shánět nechtěl.
Sobota, 11. prosince 2021 - 01:15:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3031
Registrován: 8-2008
841.016 Mladkov 10.3.2014


Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Neděle, 12. prosince 2021 - 11:44:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 4-2013
Koukám, že v Doudlebech padla pokladna je to tak?

A Opočno padlo dřív nebo až teď?
A V Adršpachu to funguje jen v sezóně?
Neděle, 12. prosince 2021 - 11:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2015
juki: Adršpach jen v sezoně a oproti dřívějším letům je otevřen kratší dobu. Tušim červen - srpen, býval květen - září.
Neděle, 12. prosince 2021 - 18:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7732
Registrován: 9-2003
juki - ano,Doudleby výměnou za zrušení "kasičky" do Rokytnice..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Sunshine
Pondělí, 13. prosince 2021 - 07:51:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2019
K6S310DR:
"juki: Adršpach jen v sezoně a oproti dřívějším letům je otevřen kratší dobu. Tušim červen - srpen, býval květen - září."
Adršpach bude i nadále 30.4. - 28.9., je to ve smlouvě KHK-ČD, která je veřejná.
Pátek, 17. prosince 2021 - 03:57:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2015
Sunshine: Tak to je změna proti letošnímu roku.
Karel
Sobota, 18. prosince 2021 - 23:16:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 865
Registrován: 11-2003
juki: Opočno padlo loni v prosinci ke GVD.
Pondělí, 03. ledna 2022 - 14:22:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 6-2007
Dnešní Sv 11955 z Trutnova do České Třebové ve složení
810 539-7 + 810 564-5 + 810 541-3 + 810 550-4 + 810 565-2

Systémový_specialista
Pondělí, 03. ledna 2022 - 16:26:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2021
Na hřbitov?
Pondělí, 03. ledna 2022 - 16:46:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2015
Systémový_specialista: Ano, všechny na výzisk náhradních dílů.}
Systémový_specialista
Čtvrtek, 20. ledna 2022 - 15:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2021
V Teplicích nad Metují městě se bude výhledově křižovat? Nebo proč má smysl tu dělat poloostrovní nástupiště a samovraty? To samé se má letos dít v Janovicích, ale tam to smysl má a mělo to být už dávno. Zdroj mapy.spravazeleznic.cz a roční přehled výluk

(Příspěvek byl editován uživatelem Systémový_specialista.)
Pátek, 21. ledna 2022 - 19:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 6-2007
Dnešní R 10109 z Hostinného do České Třebové
s lokomotivami 750 199-2 a 750 059-8 [masinka][masinka]

Pátek, 21. ledna 2022 - 20:34:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 413
Registrován: 3-2013
Systémový_specialista: Přesně tak, v Teplicích by se mělo křižovat kvůli Adršpachu.
Pátek, 21. ledna 2022 - 21:52:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 6-2007
750 059-8 a 750 199-2 dnes nebyly jediný [masinka]
další 750 byla na Mn a to 750 275-0 [vypravci]

Úterý, 08. února 2022 - 11:37:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7746
Registrován: 9-2003
Poláci jsou zdá se v poslední době aktivní a už se začala obnova některých tratí v pohraničí,některé jsou v přípravě.Aktuálně i možnost dokončení obnovy spojení s Broumovem či lokálky do Radkowa.

http://dkl24.pl/pl/a/12071/pod-gory-stolowe-powroci-kolej.html?fb clid=IwAR3dAwdnTwjHUKThpp4zlWtKsv1rKrOLy1oSpGoqapYI2oFIXM0XamwwfA g
..pořádná mašina má kotel a komín..
Úterý, 08. února 2022 - 11:56:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 820
Registrován: 12-2020
V současné době finišuje obnova tratě Wroclaw - Sobótka - Swidnica. Osobní vlaky by tu měly vyjet v březnu. Další úsek do Jedliny Zdróje je momentálně avizován na prosinec 2022. Další tratí k obnově je Karpacz. V současné době běží výběrové řízení na úsek J. Góra - Myslakowice. Další etapa by měla být Myslakowice - Karpacz/Kowary Górne. Začínají také práce na úseku Gryfów - Mirsk (Sw. Zdrój) a velmi nadějně vypadá i Bogatynia. Kromě toho se plánuje obnova tratě Legnica - Zlotoryja s ev. dalším prodloužení přes Lwówek do J. Góry. O Radkówě se již také mluvilo a totéž Otovice. Tam snad již obce změnily názor a vlak údajně chtějí. Tak uvidíme. Také by se měl dělat úsek Kobierzyce - Pilawa.
Úterý, 08. února 2022 - 17:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 3-2018
Myslím, že pro turistický ruch (nejen) by byly přínosné Stronie Śl. Ale to je asi jen zbožné přání?
Úterý, 08. února 2022 - 17:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2020
Pro turisty super, ale trať je asi v pořadí. Vzhledem k tomu, že tratí na obnovu jsou haldy, tak to moc nadějně nevidím.
Úterý, 08. února 2022 - 19:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2020
Tak Ladek Zdrój a Stronie Sl. mají opravené nádražní budovy, ale obnova tratě prý vypadla z plánu do roku 2027. V současné době se jedná o autobusech v provozu Kolejí Sl. s přípoji v Klodzku.
Středa, 09. února 2022 - 01:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7747
Registrován: 9-2003
Ty Otovice myslím mají solidní šanci,neb díky těžbě štěrku na polské straně byla trať v podstatě postavena znovu včetně mostů..Též se na polské staně objevily i úvahy o případné obnově trati do našich Jindřichovic z Mirsku(Gryfów - Mirsk)..koneckonců o tom se vedla debata už v 90.letech,jenže to vrcholil naopak útlum tratí na polské straně.. Na facebooku se objevují zajímavé fotky z přípravy a realizace oprav vyjmenovaných tratí viz.text kolegy J.M. výše..
..pořádná mašina má kotel a komín..
dědek_hank
Středa, 09. února 2022 - 11:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 7-2017
Starý Hanák, J.M., Alf: To jsem zvědav, kdy někdo otřepe staré návrhy na tunel pod Kladským sedlem... Sudetoněmečtí furianti z Moravského Starého Města (Mähr. Altstadt) prý poslali do Říše poslední žádost o propojení obou lokálek ještě začátkem roku 1945... [biggrin]
Středa, 09. února 2022 - 12:07:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4254
Registrován: 6-2007
Převzetí tratě do Stronia Śląskiego blokuje byrokracie a neschopnost PKP a PKP PLK se domluvit... Jinak už by tam asi vlaky dávno jezdily, přece jen zhruba polovina tratě je stále v provozu a ten zbytek na tom zas tak moc špatně není, aby to musela být rekonstrukce na několik let.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Středa, 09. února 2022 - 19:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 414
Registrován: 3-2013
To,že se nejezdí přes Otovice, je mimo jiné zásluha některých novinářů, kteří kolem roku 2010 rozjeli histerii o kšeftování s kamenem, o tranzitu přes naše území. Místní samosprávy zareagovaly odporem proti spojení kolejí a dopadlo to, jak to dopadlo.
Příliš vzdálené Broumovsko nemá v současné době šanci na odpovídající dopravu, peníze jsou, ale efekt pro výběžek mizivý.
Středa, 09. února 2022 - 23:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 5-2004
... no a tranzit přes Broumovsko do českého vnitrozemí tak místo ve vagonech jede v korbách tatraktorů, to je tuším to, co obrátilo pohled veřejného mínění a politiky nejvíc ze všeho. [happy]
Pátek, 18. února 2022 - 19:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2016
Včera (17.2.2022) v Letohradě jsem kolem 16hod. zahlédr neobvyklou kombinaci. 843 019-1 ve spojení s 854 xxx-x (buhužel, číslo nevím). K tomu mě do záběru ještě vjela 744 001-9. Tak jen dokumentačně mobilovka.

Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Systémový_specialista
Pátek, 18. února 2022 - 20:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2021
Ony ty letohradské Sp jsou v posledních dnech poněkud divoké. Už několíkátý den jezdí na jednom oběhu 2x814, dnes ráno jela souprava 854+054+854

(Příspěvek byl editován uživatelem Systémový_specialista.)
Honza215
Pátek, 18. února 2022 - 21:24:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 8-2005
Pafko:
"Včera (17.2.2022) v Letohradě jsem kolem 16hod. zahlédr neobvyklou kombinaci. 843 019-1 ve spojení s 854 xxx-x (buhužel, číslo nevím). K tomu mě do záběru ještě vjela 744 001-9. Tak jen dokumentačně mobilovka.
"

Přeprava 854.005 z dílen do Trutnova a 843.019 z Olomouce tamtéž. V Letohradě se dobíral mezi to mrtvý brejlovec 754.059
Pátek, 18. února 2022 - 22:17:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 9-2016
At.Honza215: Tak to sedí. To jsem cvaknul, než jsem odjel z místa focení.

Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Sobota, 19. února 2022 - 00:58:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7750
Registrován: 9-2003
Brejlovec byl v letohradském depu na seřízení na suchém odporu,jinak je ok,no zajímavá sestava :-)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Honza215
Sobota, 19. února 2022 - 02:36:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 8-2005
Alf:
"Brejlovec byl v letohradském depu na seřízení na suchém odporu,jinak je ok,no zajímavá sestava :-)
"
To souhlasí, ale OK není, proto se taky odtahuje. Vyskytla se tam závada v olejovém okruhu motoru
Pátek, 25. února 2022 - 22:52:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543
Registrován: 10-2017
Dnes na Letovicích opět 810.325-1 . Neví někdo - bude tam i zítra (26.2.) ? Či případně pojede nějaká třebovská 810 jinde?
Předem děkuji
Čtvrtek, 10. března 2022 - 01:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 8-2008
810.007

depo Letohrad, 22.05.2006



Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Úterý, 29. března 2022 - 12:55:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2005
Ahoj,
Zítra přeprava lokomotiv z Pardubic do Meziměstí na opravu (včetně 750 302), v čele vlaku 750 199 a na postrku 749 251, návrat ve čtvrtek [vypravci]
Úterý, 05. dubna 2022 - 07:25:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 9-2011
Praha - Letohrad - Lichkov - Dolní Lipka - Štíty - Dolní Lipka - Hanušovice dnes pojede MV ERTMS (ex. 851.014). Příjezd do Štítů cca po poledni.
Úterý, 05. dubna 2022 - 13:22:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 12-2011
Bude někdo fotit ve Štítech?[fotic]
Úterý, 05. dubna 2022 - 13:31:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 9-2011
Měřák už jede do Hanušovic, ve Štítech byl 12:25 - 13:10. Před chvílí odjel z Králíků.
hrejzadarmo
Čtvrtek, 07. dubna 2022 - 18:30:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 2-2014
Lokálky expres [vypravci]
Pátek, 08. dubna 2022 - 21:06:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 409
Registrován: 12-2011
hrejzadarmo: pěkná trasa a jaký stroj je nasazen? na Grappu jej nevidím
Pátek, 08. dubna 2022 - 21:24:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 7-2009
Škaredý posprejovaný ex ZSSK 811.021...
Pátek, 08. dubna 2022 - 21:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 12-2011
Petr165: Díky [ok]
Sobota, 09. dubna 2022 - 14:54:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175
Registrován: 9-2016
Včera jsem zahlédl 121 023-6 v Letohradě. Tak jen dokumentačně mobilovka.

Nejhorší je smrt z nudy, proto jsem furt v . . .
Sobota, 30. dubna 2022 - 13:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3045
Registrován: 7-2017
Od dnešního dne platí na 047 tak zvaný letní JŘ. Dnes to ale někdo pěkně podělal.

Os 25450 Wrocław Gł. -> Adršpach
Stanice Meziměstí st.hr. (+4), Meziměstí (+4)/(+5), Teplice nad Metují 10:03(+8)/10:43(+43), Adršpach 10:58(+46).
Co bylo příčinou?
Nejdříve drobná zpoždění na 027, následně zpoždění na 047 a zmatky.
Os 15755 z Trutnova do Adršpach +-5. Najednou se zasekl. Asi se rozhodovalo kdo má přednost vnitrostátní Os 15755, nebo mezistátní Os 25450?
Zvítězil vnitrostátní Os 15755 a odjel z Adršpachu s +12, do Teplic s +14. To je ale běžné, protože někdo špatně spočítal JD, nebo nepočítal, že budou nastupovat a vystupovat i cestující, pro které mají vlaky sloužit v tak významném a frekventovaném úseku trati.

Os 25451 Adršpach -> Wrocław Gł.,
Adršpach 11:13 (10:45)+28, Teplice nad Metují 11:27 (10:57)+30 odjezd 11:46 (11:03)+43 (Čekal na x s Sp 1863, předjetí Sp 1856 který měl +7), Meziměstí 11:55 (11:11)+44 /12:09 (11:12)+57.

ČD na vlacích mezi Teplicemi a Adršpachem se daří po cca tří a půl hodinách (přes poledne kdy nejezdí tolik cestujících) srovnat zpoždění do 5', což je na této trati celkem běžné zpoždění.

Jak se daří krátit zpoždění do stanice Wrocław Gł. toť otázkou.
Neděle, 01. května 2022 - 16:13:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 3-2018
No na kraji jsou odborníci na svém místě , tak podle toho to tak vypadá v Královehradeckém kraji.
Nejdřív si nechají nacpat 843 , a teď se diví , že se tam nevejdou ani kola , o spolehlivosti netřeba mluvit, teď toto (doprava do Adršpachu) V Trutnově z důvodu hodně uzavírek plánuje kraj nasadit vlaky nejraději z Horního Starého města , Nejraději do Poříči, ovšem tam se jim nelíbí budova, tak prý se b ude lezdit až do Libče s vlakem, zřejmě tam je lepší plechová budka. O tom jak si to představuji , jako hurvínek válku svědčí požadavek obsadit Kalnou Vodu a Svobodu nad Úpou výpravčím, a ve Svobodě nad Úpou zřídit návěstidlo. Takto , tito řídí zde dopravu. Papežtější než Papež
Neděle, 01. května 2022 - 21:18:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3055
Registrován: 7-2017
Nádraží v Poříčí mělo kdysi honosnou budovu s restaurací, nesoucí název Trutnov.
Ano bylo to první nádraží v blízkosti Trutnova po prodloužení trati od Malých Svatoňovic (1.8.1868) do 27.10.1870 respektive 21.12.1870 kdy začala jezdit oficiálně osobní doprava do Kunčic (nyní Kunčice nad Labem).
I po postavení trati Velký Osek - Trutnov dceřinnou společností si ještě po nějakou dobu zachovalo jméno Trutnov. Dnešní nádraží Trutnov hl. se zprvu jmenovalo Trutnov město.
Odbočná trať (17.12.1871) do Svobody nad Úpou - (Jánských Lázní) měla dlouhá léta obsazeny dopravny Kalná Voda a Svoboda nad Úpou.
V Kalné Vodě se dokonce pravidelně křižovalo. Na přelomu 19 a 20 století zde jezdilo až 16 pravidelných osobních (smíšených) vlaků denně. Nebýt první světové války, pravděpodobně by byla trať prodloužena do Maršova.
Za první republiky zde jezdilo až 20, se zavedením dálkových rychlíků dokonce 24 vlaků.
K tomu ještě přímé rekreační vlaky od (do) Košic, Bratislavy, Plzně, Budějovic, Prahy, Ústí a dokonce i Drážďan a od Berlína.
Ze Svobody se od pravidelných vlaků rozjížděly autobusové spoje do centra Jánských Lázní, na Pomezní Boudy, do Pece pod Sněžkou, ale také směr Hofmanovy Boudy - Černý důl - Vrchlabí.
Od rekreačních vlaků jezdily speciální autobusy do hor k jednotlivým rekreačním objektům.
Po postavení nové silnice Trutnov - Svoboda vzniklo velké množství dálkových autobusových linek a tím se uvolnila kapacita přecpaných vlaků i pro místí obslužnost.
Později kdosi usoudil, že je zbytečné aby jezdilo z Trutnova do Svobody tolik vaků a došlo k jejich redukci a nahrazením přímými autobusovými linkami (tak zvané "autobusové lobi"), následně zrušení obsazení Kalné Vody.
Ze strany Českých drah došlo 28. září 1997 k zastavení osobní dopravy k nelibosti veřejnosti. V té době několik firem (dopravců) nabídlo obnovení provozu. Od 12. prosince 1997 se stala provozovatelem pravidelné osobní dopravy společnost Viamont. Došlo i k zrušení obsazení Svobody nad Úpou a nahrazením dispečerem dopravce.
Dnes je situace zcela jiná, mnohem komplikovanější.
Sic zde opět od 12. 12. 2021 zajištují osobní dopravu ČD jako dopravce, ale pod jiným provozovatelem.
Při jakémkoli zpoždění vlaků včetně Sp od Hradce Králové dochází k dalším fatálnějším zpožděním a rozvázáním návazností na přípojné spoje vlakové i autobusové k velké radosti cestujících[proud].
Ano o malé kapacitě pro umístění kol jsem zaslechl od Velikonoc také několik připomínek cestujících a to i u Sp na trati 032 a 040.
Kříž
Pondělí, 02. května 2022 - 09:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2005
O tom jak si to představuji , jako hurvínek válku svědčí požadavek obsadit Kalnou Vodu a Svobodu nad Úpou výpravčím, a ve Svobodě nad Úpou zřídit návěstidlo. Takto , tito řídí zde dopravu. Papežtější než Papež

Co se na to podívat trochu politicky? Pokud budeme jen z technického hlediska hodnotit, že to všemožně nelze, pak celkově dosáhneme tak velký houno!

Osobně bych řekl, že ti co v KHK řídí dopravu jsou v tom ještě relativně úspěšní [ok]. Současně chápu, že pro laika se může zápas jedné instituce s jinou zdát nelogický.