Diskuse » Železnice » Aktuální informace z provozu » Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 30. 4. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 30. 4. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 26. dubna 2022 - 11:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2005
Lexa: A vy víte, kdy nahlásila četa nebo strojvedoucí na CDP připravenost k odjezdu??? Neříkám, že to bylo příčinou, ale je to dost častý jev, že se čeká než se někdo od dopravce ozve. V takové Chocni denodenní záležitost.
Lexa_karel
Úterý, 26. dubna 2022 - 13:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 12-2009
Nap: popravdě - čekal jsem, kdo začne zpochybňovat liknavost CDP a zatahovat do toho ČD.

Viděl jsem dispečera NAD po příjezdu všech pěti BUSů jak kouká do lejstra a s někým mluví (zda vysilačkou, nebo mobilem si neuvědomuji), tak předpokládám, že to nebylo manželce (měl zářivou vestu s nápisem funkce na zádech).

Ne, provodčího ani strojvedoucího jsem nehlídal - ostatně, točí se na tom celý den a jistě mají zájem mít v Praze chvilku času nakoupit jídlo, tady je konec světa. Z těchhle lidí, kroutících už několikátou dlouhodobou výluku bych pitomce nedělal. Pro ně je jakékoliv zpoždění vidinou nekonečných diskusí a stesků cestujících včetně povinnosti volat/psát dispečerům žádosti o zajištění přípojů. Tady bych příčinu pozdního odjezdu nehledal.
Úterý, 26. dubna 2022 - 15:39:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4675
Registrován: 11-2008
Pane Lexa_karel, vy jste na to kápnul. Ano, my na CDP na to kašlem schválně a nejdříve vypijem kafe a pak teprve, až se nám chce, tak se staráme o řízení provozu. Veřejně vám tady navrhuji, aby jste se ozval do soukromé zprávy a já vám zařídím návštěvu CDP, aby jste to na vlastní oči viděl.[andel][vypravci]
Úterý, 26. dubna 2022 - 15:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4676
Registrován: 11-2008
Nap:
"Lexa: A vy víte, kdy nahlásila četa nebo strojvedoucí na CDP připravenost k odjezdu??? Neříkám, že to bylo příčinou, ale je to dost častý jev, že se čeká než se někdo od dopravce ozve. V takové Chocni denodenní záležitost."
A to se navíc často ozve řidič NAD směsicí Polsko - ukrajinsko - maďarskou hatmatilkou, z které se vůbec nepozná, kdo a co volá a chce říci .....[lol][lol][lol]
Úterý, 26. dubna 2022 - 15:52:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 11-2008
Lexa_karel:
"
Do Olbra přijíždím v 11:37, z okna posledního vozu vidím v 11:40 hod. pospíchat do podchodu poslední cestující.
V 11:41 hod. mizí do čekárny informátoři a řidiči BUSů NAD. "Zavazadlová" dodávka COMETu jela jako první v konvoji. Nebudu dál napínat, bez jakékoliv info odjíždíme až po dalších devíti minutách zbytečného čekání v 11:50 hod. Sqělá práce CDP, lidi nadávají na ČD protože netuší, že existuje nějaká SŽ (bez DC)."
A proč řidiči NAD mizí v čekárně ? Nerozumím vašim myšlenkám ..... Někdo ( řidiči NAD, nebo vlakový doprovod - průvodčí ) se má ozvat výpravčímu ( dispečerům CDP ) a ohlásit ukončení přestupu cestujících a zažádat o souhlas k odjezdu NAD. To se asi někde zadrhlo .....[andel]
Lexa_karel
Úterý, 26. dubna 2022 - 18:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 12-2009
Výpravčíxy: A proč řidiči NAD mizí v čekárně ? Nerozumím vašim myšlenkám ..... Někdo ( řidiči NAD, nebo vlakový doprovod - průvodčí ) se má ozvat výpravčímu ( dispečerům CDP ) a ohlásit ukončení přestupu cestujících a zažádat o souhlas k odjezdu NAD. To se asi někde zadrhlo .....[andel]
Popsal jsem situaci, kterou jsem viděl v Olbramovicích. Prostě po příjezdu se řidiči sešli v čekárně pro cestující, která se pro ně stala denní místností - rychlovarná konvice za oknem tomu nasvědčuje. Na obou konečných (Chotoviny, Olbramovice) není kam zajít, v Chotovinách není ani ta čekárna.
Poměrně dost cestuji, ale tak dobře opakovaně zvládanou NAD nikde jinde nezažívám, fakt. Viditelně označené kompetentní osoby, hlasitá navigace cestujících z hrdel informátorů (nikoliv operátorky CDP) a zapomenou povinnosti hlásit příjezd BUSů???? Vždyť to je zanášeno do systému jízdy vlaků.

Při jedné z minulých výluk jsem byl svědkem, jak se vlak. četa sešla u fíry a čekalo se, až mu někdo zvedne vysilačku a odpoví na dotaz, proč nejedem - posíchal jsem domů a potřeboval vědět možný rámec zpoždění - proto jsem u toho byl a tehdy to zde také popsal.
Ale rozumím tomu, tyhle vlaky tady jsou modrý, není kam spěchat.
Úterý, 26. dubna 2022 - 18:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4678
Registrován: 11-2008
Ad Lexa_karel: Nějak tu pletete více věcí dohromady a vaše příspěvky vyznívají pokaždé jinak, trochu chaotické a zmatečné..... Poslal jsem vám soukromou zprávu na email.

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
Petr_hradecký
Úterý, 26. dubna 2022 - 19:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4975
Registrován: 4-2015
Jo, to pan Vxy nabízí rád, nějaké "návštěvy"... To známe. Budou vám předstírat, jak všechno dobře, ba skvěle klape. A další věc, když jsem se nabízejícího Vxy zeptal, jestli mi on (nebo CDP) zatáhne cestovní náklady, tak okamžitě úplné ticho po pěšině. Já tam jet nepotřebuju, takže pokud mě někdo zve, očekávám, že mi zatáhne náklady. On přece chce edukovat mě a to aniž bych ho o to žádal...
Na K-Reportu od 2012.
Úterý, 26. dubna 2022 - 20:09:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15671
Registrován: 11-2002
Petr_hradecký: Budou vám předstírat, jak všechno dobře, ba skvěle klape - jakože se na dráze nastaví nějaký modus "Potěmkin" a po dobu exkurze (vlastně ještě nějaký čas X před tím, ať nejsou zřejmé doběhy něčeho "nedávného") se nikde nic prostě nesmí přihodit a ani nepřihodí?! A pro jistotu se ještě připraví růžové brejle?

pokud mě někdo zve, očekávám, že mi zatáhne náklady - to jako, když jakákoli turistická destince zve návštěvníky, má jim uhradit náklady? Takovou máme v rodině přízeň , co má navíc tendence se pozvat sama a navíc předpokládá, že pro ni přijedeme, vše ji tady zaplatíme a zase ji odvezeme. A pak si ještě "za zády" stěžuje, že zase sedí doma. Sama... [crazy]
Úterý, 26. dubna 2022 - 20:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4679
Registrován: 11-2008
Jena:
"Petr_hradecký: Budou vám předstírat, jak všechno dobře, ba skvěle klape - jakože se na dráze nastaví nějaký modus "Potěmkin" a po dobu exkurze (vlastně ještě nějaký čas X před tím, ať nejsou zřejmé doběhy něčeho "nedávného") se nikde nic prostě nesmí přihodit a ani nepřihodí?! A pro jistotu se ještě připraví růžové brejle?

pokud mě někdo zve, očekávám, že mi zatáhne náklady - to jako, když jakákoli turistická destince zve návštěvníky, má jim uhradit náklady? Takovou máme v rodině přízeň , co má navíc tendence se pozvat sama a navíc předpokládá, že pro ni přijedeme, vše ji tady zaplatíme a zase ji odvezeme. A pak si ještě "za zády" stěžuje, že zase sedí doma. Sama... [crazy]"
Lépe bych to nenapsal. Děkuji. [lol][vypravci]
Úterý, 26. dubna 2022 - 20:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 5-2008
Ve stanici Měšice u Prahy stojí vlak směr Praha s 750.705 v čele a okolo docela dost hasičských aut a taky PČR.
Protijedoucí R1156 v Čakovicích nabral 20minut.
Edit: dopravce ČD na svých stránkách píše, že se jedná o technickou závadu HV vlaku Os9535.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirkahagen.)
Úterý, 26. dubna 2022 - 20:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2017
Petr_hradecký:
"Já tam jet nepotřebuju, takže pokud mě někdo zve, očekávám, že mi zatáhne náklady. On přece chce edukovat mě a to aniž bych ho o to žádal..."

Tak pak se ale nedivte, když část (nejen) Vašich příspěvků bude (zcela oprávněně) kritizována. Mluvit či psát o věcech, o kterých mnoho nevím a ještě se v nich nechci nějak erudovat (i přes upřímné nabídky od jiných), je takové typicky...české. [kladivo]

A jen tak pro formu: Nepracuji na CDP.
Petr_hradecký
Úterý, 26. dubna 2022 - 20:50:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4976
Registrován: 4-2015
@Jena: tak předně, byl to lehký sarkasmus...

Jena:
"jakože se na dráze nastaví nějaký modus "Potěmkin" "

Modus "Potěmkin" existuje prakticky v každé větší firmě, která má pobočky a centrální ředitelství, obvykle v Praze nebo okolo. Sám jsem se účastnil několika takových akci ve svých předchozích zaměstnáních.

Jena:
"jako, když jakákoli turistická destince zve návštěvníky, má jim uhradit náklady? "

Tedy, co se člověk nedozví... CDP je turistická destinace? [coze] Kde se pořádají pravidelné turistické prohlídky?

Zase nepochopení, on tohle "zvaní" používá Vxy opakovaně jako argument typu "tak se přijeďte podívat, když jste tak chytrej, já vám to zařídím". Možná nějakého echt nadšence do řízení dopravy by to chytlo. Jsou firmy, které opravdu nemusím, třeba zrovna pro chování jejich zaměstnanců (případ Dobré správy). A rozhodně se nepoženu někam sto nebo víc kiláků na vlastní náklady, abych viděl něco, co už dávno ukazovali v TV...

@Bdmteo: už jsem to popsal vejš, nejde o to, jestli chci, ale jestli já si vyhodnotím, že to potřebuju. Obzvláště je-li to nastaveno tak, že mě někdo čistě o své vůli a z vlastní inciativy chce edukovat, ale na mé vlastní náklady Ne každá inicitiva je žádoucí a vítaná, obzvláště když mám s tím nikoliv životně nezbytné náklady. BTW: mám právo na vlastní názor, klidně i chybný. Jestli mi někdo chce ukázat ten správný, opět to je jen jeho iniciativa. Chápeme se?

Hezký večer všem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_hradecký.)
Na K-Reportu od 2012.
Úterý, 26. dubna 2022 - 21:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4680
Registrován: 11-2008
To, co ukazují média a skutečnost, je mnohdy velký rozdíl. V 5-ti minutové reportáži se nedá ukázat všechno. Ale posadit se vedle dispečera na CDP aspoň na půlku směny a sledovat jeho práci, nejen v době "klidu", ale i v době "zvýšeného provozu", nebo při vzniku nějakého zádrhelu ( mimořádnost typu "skokan", porucha a podobně ) je o něčem jiném ......[vypravci] A platí to i o jiných profesích, nejen o železnici .... [andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
Úterý, 26. dubna 2022 - 21:09:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15672
Registrován: 11-2002
Petr_hradecký: Zase nepochopení - nesežral jsem moudrost světa, to určitě ne, ale nebojte, pochopil. Ale Vy máte jasno předem a i kdyby se to náhodou té představě nakonec vymykalo, stejně to bude o tom, že "tohle divadýlko je jen více promakaný". Argument o ne/uhrazených nákladech je jen zástěrka...

A navíc to bylo v TV...

Taky hezký večer... [happy]
Úterý, 26. dubna 2022 - 21:10:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14871
Registrován: 8-2004
balik:
"Jo tak to se příště budete muset stavět na hlavu, odstrkovat ušima a především! lépe formulovat."
Že neumíte číst CELÉ souvětí není závada na mém vysílači.[nene]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pikehead
Úterý, 26. dubna 2022 - 21:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8321
Registrován: 3-2007
K výluce v Olbramovicích a postřehům pana Lexy snad jen tolik, že řidiči nemizí v čekárně, ale v denní místnosti zřízené jako zázemí řidičů PID.

Dále jsem tam pokaždé zažil jen excelentní práci koordinátora ČD - je tam velmi aktivní týpek, který se všech ptá, jestli jedou NAD a všem vysvětluje, co je potřeba. A viděl jsem ho tam v takové kombinaci časů, že tam snad musí i bydlet [happy]
Petr_hradecký
Úterý, 26. dubna 2022 - 22:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4977
Registrován: 4-2015
Jena:
""tohle divadýlko je jen více promakaný". "

Nic takovýho jsem nenapsal (ani nemyslel). To jste mi vložil do klávesnice vy.

Mimochodem na kritiku vlastní odpovídat kritikou toho druhého (že se hned a na vlastní náklady nepoženu někam xxx kilometrů, žádné zástupné důvody, myslíte, že si snad čas někde vyrábím? Rád bych...) je sice běžný diskusní prvek, říká se tomu "retorsio argumenti", jenže já nejsem zdaleka jediný kritik "Dobré správy" a také nejsem státní organizace...

Viz třeba zde na Sůrawebu: odkaz Minimálně v půlce komentářů je zmíněna SŽ a rozhodně ne pozitivně...
Na K-Reportu od 2012.
Středa, 27. dubna 2022 - 04:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 12-2007
Hele, výpravčíxy asi dělá svou práci dobře a dokáže si jí obhájit a proto mu vadí (i můj) slovní útok na SŽ. Bohužel SŽ není jen výpravčíxy, ale celá organizace, která je zkrátka nefunkční. Posledních řekněme 10 let to vidíme dnes a denně. Od modrého zábradlí počínaje, přes výpalné na údržbu tratí, které ale nikdo neudržuje, až tam nejde objednat provoz, až po neinformovanost cestujících nejen v případě MÚ konče.

Proč si např. stále SŽ nevšimla, že mezi Vršovicemi a Zahradním Městem je 4kolejka a nenechává přejíždět osobní vlaky S9 expresy Ex7? [crazy]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 27. dubna 2022 - 07:27:04  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74859
Registrován: 4-2003
R_1463Úpa:
"Proč si např. stále SŽ nevšimla, že mezi Vršovicemi a Zahradním Městem je 4kolejka a nenechává přejíždět osobní vlaky S9 expresy Ex7? [crazy]
"
Byl bys asi radši, kdybys to nevěděl. Ale když se ptáš...
Je to kvůli tomu, že stále platná PND7 část B to od Hostivaře zakazuje.
A ne, nenapíšu, kdo tak odpověděl. Ale šlo bohužel o osobu z CDP.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Středa, 27. dubna 2022 - 07:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7470
Registrován: 8-2006
Na Masaryčce na třetí stál před půl osmou brejlovec 750 326 ČDC s diagnostickou soupravou SŽDC - to je kvůli Hloubětínu? (Na konci soupravy ještě nějaký kocour.)
Středa, 27. dubna 2022 - 08:13:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12182
Registrován: 4-2003
stanici Měšice u Prahy stojí vlak směr Praha s 750.705 v čele a okolo docela dost hasičských aut a taky PČR.

Tak stojí doteď u perónu(=11 hodin) a nejde křižovat os.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Středa, 27. dubna 2022 - 09:14:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 12-2007
V osm už to hasiči balili, ale jeden osobák na majáky ještě přijel [wink]


Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Lysá - Vysočany * Hostivař - hlavní * trosky stavební diskuse na ttnz.cz

Petr_hradecký
Středa, 27. dubna 2022 - 11:31:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4979
Registrován: 4-2015
@Úpa: já ale netvrdím, že Výpravčíxy dělá svou práci špatně. Pracovníci SŽ (asi kromě právě toho Vxy...) by jako sůl potřebovali nějaký kurz jak jednat s "civilníma" lidma, protože to je pravidelně děs. Navíc spousta cestujících má všechny zaměstnance ČD i SŽ v jedný škatulce jako "ty od dráhy" a nijak nerozlišuje... Samozřejmě a opět je to v lidech. Je možno vidět, že poradí i člověk od SŽ (jako zrovna večera jsem viděl v TU na hlavním" ale taky je zase vidět "nevím, neznám, zeptejte se někoho od ČD" (Ml. Boleslav dva roky zpět), nebo když na vás zle ňafe existence v propopceným oranžovým triku s oloupaným logem společnosti (výluka Paka - Hradec, opakovaně)...
Pro případné rejpaly: nelezu kam nemám a řídím se pokyny.
Na K-Reportu od 2012.
Středa, 27. dubna 2022 - 15:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 7-2017
Někdo (řidiči NAD, nebo vlakový doprovod - průvodčí) se má ozvat výpravčímu (dispečerům CDP) a ohlásit ukončení přestupu cestujících a zažádat o souhlas k odjezdu NAD. To se asi někde zadrhlo .....

Většina dnešních dopravců nežádá o souhlas k odjezdu NAD. Netýká se to kolejí.

Ala příjezd vlaků R od Liberce do Hradce Králové je poslední "pravdivý" údaj zaznamenán u SŽ. NAD do Pardubic je věcí dopravce a budete jej těžko včetně zastavení v Rosicích u SŽ někde hledat. V Opačném směru je pravdivý u SŽ pouze odjezd z Hradce na Liberec. Mezi Pardubicemi a Hradcem je to opět věc dopravce a časy mezi Pardubicemi a Hradcem jsou nesmyslné, automaticky dopočítány systémem SŽ.

Obdoba je nyní u jiného dopravce při výluce Jaroměř - Česká Skalice.
Z Hradce do Jaroměře co jede po kolejích a z České Skalice dále za Starkoč odpovídá odjezdům vlaků, nikoli NAD, které jezdí "teoreticky" dle výlukového JŘ.

Ve Staré Pace nyní skutečně zahlásí dozorčí do vysílačky odjezd a příjezd NAD směr Lomnice na Popelkou.

Ne vždy tomu tak je u všech dopravců. U předchozích výluk na 030 jsem byl několikrát svědkem, že NAD odjela po nastoupení cestujících a doprovodu vlaku bez čekání na mírně zpožděné přípojné vlaky "k velké radosti cestujících", kopajících do všeho, co jim stálo v cestě. Než došel dozorčí s vysílačkou před budovu, neměl již co řešit a jen to schytával od cestujících.

Z Trutnova do Svobody nad Úpou také zajímá SŽ pouze odjezd z Trutnova v opačném směru nahlášení a postavení na vjezd do Trutnova. co se děje za "hi Trutnov hl.n." je věc dopravce a provozovatele daného úseku trati.

U odjezdů vlaků (i po přestupu z NAD) po kolejích spravovaných SŽ se hlásí připravenost k odjezdu. Otázkou je, zda dopravce má splněny i další náležitosti (souhlas, složení), aby výpravčí (Dispečer CDP) mohl postavit dopravní cestu, jinak mu to dnešní systém řízení dopravy "neumožní".
Středa, 27. dubna 2022 - 15:48:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 11-2008
ad Mirek55: Tak s posledním Vašim příspěvkem ( 3037 ) plně souhlasím. Vůbec se mně nechce věřit, že jste ho psal vy sám. [happy]. Tak to v praxi, až na drobné bezvýznamné vyjímky, je. Když je ve stanici staniční dozorce, tak se dá operativně preventivně upozornit řidiče NAD, aby neodjížděl a počkal na případný zpožděný vlak. Ale všude ten dozorce není a případný nějaký "koordinátor, či informátor" je zaměstnanec dopravce. A záleží na dopravci, jestli si ho tam dá, nebo ne. A tak je výpravčí na DOZ, nebo dispečer na CDP závislý jen na tom, jestli řidič NAD ( nebo vlaková četa, když s tím busem také jede ) se ohlásí, že přijel, případně zažádá o povolení k odjezdu. A podle výlukových rozkazů a opatřeních dopravců, tomu tak má vždy být. Ve skutečnosti se to v mnoha případech nedodržuje a řidiči si jezdí "jak chtějí". Stávají se občas i případy, že řidič NAD vlakové četě, která s ním má jet a ona se má výpravčímu ohlásit, ujede. [lol] A navíc se často stává, že řidič NAD se sice snaží zažádat o souhlas k odjezdu NAD, ale neumí česky a není možné se sním domluvit a vysvětlit, že má čekat. [andel] Jeden kolega to zkoušel řešit, že mu do telefonu opakovaně říkal STOP, STOP, STOP. A když mu po příjezdu zpožděného vlaku volal zpět, tak už autobus NAD byl dávno pryč. [lol][lol][lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
Středa, 27. dubna 2022 - 15:52:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2020
Trať 321 | Albrechtice u Českého Těšína - Havířov

Provoz zastaven.

Počátek: 14:30
Předpokládaný konec: 16:30

Příčina:
Střet vlaku Sp 1622 {471.056} s osobou.

Opatření:
Sp 1622 v úseku Havířov - Opava východ odřeknut.
Sp 1625 v úseku Opava východ - Český Těšín odřeknut.
Náhradní doprava mezi stanicemi Havířov a Albrechtice u Českého Těšína pro vlaky Os 3421, Os 3423, Os 3426, Sp 1621, Sp 1623, Sp 1624, Sp 1626. Zastávka Havířov střed se neobsluhuje.
Miroslav_ Zikmund
Středa, 27. dubna 2022 - 16:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 2-2016
VEx 128 - chcípla 361 127, přitom vlak se probojoval přes všechny výluky do Kolína včas.
Vlak ukončen, cestující odkázáni na SlEx 888; po dojezdu 888 a nástupu cestujících byly obě soupravy spojeny a dlouhá souprava pokračovala (+ 28) do Prahy (HLN +31).
Středa, 27. dubna 2022 - 16:46:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4683
Registrován: 11-2008
Miroslav_ Zikmund:
"VEx 128 - chcípla 361 127, přitom vlak se probojoval přes všechny výluky do Kolína včas.
Vlak ukončen, cestující odkázáni na SlEx 888; po dojezdu 888 a nástupu cestujících byly obě soupravy spojeny a dlouhá souprava pokračovala (+ 28) do Prahy (HLN +31)."
Že by se ČD poučili od RJ ? [andel] Ten neschopnost Lv řeší v 95 % podobně. Počká hodinu na další svůj spoj a s tím to spojí. [andel]
Petr_hradecký
Středa, 27. dubna 2022 - 18:48:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 4-2015
@Vxy:
Výpravčíxy:
"řidiči si jezdí "jak chtějí". Stávají se občas i případy, že řidič NAD vlakové četě, která s ním má jet a ona se má výpravčímu ohlásit, ujede. [lol] "

Stalo se kupříkladu, právě v mnou citované Boleslavi, že řidič NAD odvezl průvodčího, ale ujel fírovi, který se zdržel na mašině (přecházel z HV před výlukou na HV po výluce). Fíru pak jako jedinýho "cestujícího" dovezl extra bus NAD. Taky kvůli tomu jsme tenkrát chytli hodinu zpoždění, první ranní spoj a mašina studená...
Na K-Reportu od 2012.
Středa, 27. dubna 2022 - 20:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8113
Registrován: 5-2010
Na Masaryčce na třetí stál před půl osmou brejlovec 750 326 ČDC s diagnostickou soupravou SŽDC - to je kvůli Hloubětínu? (Na konci soupravy ještě nějaký kocour.)
Pendlovalo to po pražském uzlu, někde to jelo i dvakrát po stejné trase Masna-Vysočany-Bubeneč-Malešice-Běchovice-Holešovice a pak do Nymburka.
Miroslav_ Zikmund
Středa, 27. dubna 2022 - 20:23:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 2-2016
Výpravčíxy : ono TO jaksi jinak nešlo ... sežeňte v Kolíně náhradní Lv. Jak byste to řešil ?

Sice se tam před 888 objevila 388 007 od dcérenky, ale doba, kdy by se lupla na VEx a šupajdila do Prahy je dávnou minulostí ... zkrátka LÍP na české železnici UŽ BYLO ...
Souprava s chcíplou mašinou na rovné koleji 102 přece jen SŽ překáží, tak i manipulace byla nečekaně rychlá ...
Středa, 27. dubna 2022 - 20:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10425
Registrován: 5-2007
Miroslav_ Zikmund: Akože to "LÍP" na českej železnici je definované možnosťou neobmedzene oj*bávať zákazníkov služieb nákladnej dopravy na kvalite služby?
Středa, 27. dubna 2022 - 20:54:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14874
Registrován: 8-2004
Od pozdního odpoledne se jezdí Vysočany - Hloubětín opět dvoukolejně. Uvidíme, kdy přijde další epizoda tohoto lehce hororového seriálu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 27. dubna 2022 - 21:35:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4685
Registrován: 11-2008
Miroslav_ Zikmund:
"Výpravčíxy : ono TO jaksi jinak nešlo ... sežeňte v Kolíně náhradní Lv. Jak byste to řešil ?

..."
Přesně tak, jak se to udělalo. V této situaci nejlepší řešení. [vypravci]
Středa, 27. dubna 2022 - 21:41:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4686
Registrován: 11-2008
Asdf:
"Miroslav_ Zikmund: Akože to "LÍP" na českej železnici je definované možnosťou neobmedzene oj*bávať zákazníkov služieb nákladnej dopravy na kvalite služby?"
Za doby "Dřiv bylo líp" jsem v této situaci vzal první mašinu od nákladu a za 15 minut pokračoval s rychlíkem v jízdě. Za hodinu - dvě byla jiná na nákladu a ten pokračoval také. Dvě hodiny pro nákladní vlak není zase tak rozhodující zpoždění ...... Dneska po rozparcelování železnice to už bohužel nejde ......[andel] Ale to už jsem popisoval ve svých příspěvcích mnohokrát.
Středa, 27. dubna 2022 - 22:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10426
Registrován: 5-2007
Výpravčíxy: Ja si pamätám teda len koniec tej doby, keď teda bolo "lepšie", a tá hodina - dve boli koľkokrát teda dosť iluzórne.
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 09:59:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271
Registrován: 6-2020
Trať 240 | Náměšť nad Oslavou - Kralice nad Oslavou

Provoz zastaven

Počátek: 09:35
Předpokládaný konec: 11:35

Příčina:
Střet vlaku R 653 "Rožmberk" {754.068} s osobou.

Opatření:
Probíhá zajišťování náhradní dopravy.
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 10:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2020
Trať 323 | Frýdlant nad Ostravicí - Kunčice pod Ondřejníkem

Provoz zastaven.

Počátek: 09:30
Předpokládaný konec: 10:30

Příčina:
Uvázlý vlak Os 13118 {814.072} v zastávce Čeladná.

Opatření:
Os 13115 v úseku Kunčice pod Ondřejníkem - Frýdlant nad Ostravicí odřeknut. Cestující mohou využít následný vlak Os 13119.
Os 13118 v úseku Frýdlant nad Ostravicí - Valašské Meziříčí odřeknut. Cestující mohou využít následný vlak Os 13120, ze stanice Frenštát pod Radhoštěm je zajištěna náhradní doprava směr Veřovice, Hostašovice a Valašské Meziříčí.
Chodec
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 12:35:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2007
Martin_zlivský můžeš prosím pro lajky napsat co je PND7 část B?
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 12:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 7-2006
Je to kvůli tomu, že stále platná PND7 část B to od Hostivaře zakazuje.

Po dobu výluk nově už z Uhří .. s využitím 4kolejky ano,ale stále ještě v obvodu Vršovic PLATÍ rychlostní omezení,prosím ..[vypravci]
Zklamání změní člověka k nepoznání ..
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 12:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3042
Registrován: 5-2008
Chodec: PND7 část B, jsou to pokyny pro DA a výpravčí jak postupovat při řešení odchylek od jízdního řádu při řízení sledu vlaků na jednotlivých tratích

(Příspěvek byl editován uživatelem parmezano.)

(Příspěvek byl editován uživatelem parmezano.)
Don Parmezano
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 14:45:26  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74861
Registrován: 4-2003
Láďa:
"Po dobu výluk nově už z Uhří .. s využitím 4kolejky ano,ale stále ještě v obvodu Vršovic PLATÍ rychlostní omezení,prosím ..[vypravci]"
Ano, předjíždění v Uhříněvsi ROPIDu nešmakovalo a narozdíl od MD za své vlaky bojuje... A 50 bude ještě dlouho, protože to prej nikomu (včetně úseku řízení provozu!) vlastně nevadí.

Dálkovka takhle jede za osobákem už od Říčan, takže když se čtyřkolejka nevyužije, je z toho dalších +10 navíc hned, často i +15, a to už se pak nestíhá ani doject do Holešovic na obrat. Když se objektivní příčiny pro jízdu za osobákem až na hlavák nenajdou, většinou se to do +8 vejde.
Mají ty Sv v tabeláru už aspoň traťovou, anebo jezdí stále z hlaváku až do Holešovic jen 60, protože v KADRu je chyba, kterou nemá cenu řešit obratem opravou tabeláru, ale až opravou programu, protože to taky vlastně nikomu nevadí? [angry]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 15:53:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273
Registrován: 6-2020
Trať 072 | Mělník - Liběchov

Provoz zastaven.

Počátek: 15:08
Předpokládaný konec: 17:08

Příčina:
Uvázlý kamion na P2938.
Vlak Pn 62500 {123.018} zastavil před silničním vozidlem, bez střetu.
Petr_hradecký
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 17:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4984
Registrován: 4-2015
Půlhodinová porucha zabzař celé stanice Lysá nad Labem (16:24 -17:00) způsobila:

jeden odklon přes Poříčany (Os 5834), který v Poříčanech nestaví

odřeknutí 1 páru Os Čelákovice - Lysá (a opačně)

odřeknutí 1 páru Os Milovice - Lysá (a opačně)

zpoždění 6 vlaků Os mezi 15-30 minutami

Hups...
Na K-Reportu od 2012.
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 17:54:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7356
Registrován: 3-2006
Dnešní MU na trati 200 (most přes Litavku v Trhových Dušníkách odkaz
Petr_hradecký
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 18:01:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 4-2015
@Mořepetr: nepište MU, pište mimořádnost, zase se budou někteří pohoršovat... [wink]

Další (už ne)probíhající mimořádnost zde:

Trať 310 | V úseku: Moravský Beroun – Dětřichov nad Bystřicí

28. dubna 2022 17:30 - 18:30

Zásah složek záchranného systému v blízkosti tratě, provoz přerušen 17:30-17:57.

Vlaky R 842 Praděd a R 853 Praděd budou asi 20 minut opožděny.


Trať 270 | V úseku: Zábřeh na Moravě – Mohelnice

28. dubna 2022 17:34 - 18:30

Výpadek zabezpečovacího zařízení ve stanici Lukavice na Moravě, provoz přerušen.

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_hradecký.)
Na K-Reportu od 2012.
Pajas2
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 18:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 10-2009
+ potíže S9, která přijela včas těsně před poruchou (cca 16:18), ale v 16:45 už neodjela zpět. Další S9 o hodinu později z Prahy pak ukončena v Čelákovicích. Následující odjezd 17:45 opět až z Čelákovic. Kromě toho byl primární příčinou výpadek napájení VN.

Jinak dnešní S9 z hl.n. směr Lysá nad Labem a zpět úspěšně zatajen ve všech elektronických on-line i off-line vyhledávačích a stejně tak i aktuality na webu pid.cz chybně uváděly, že jsou S9 stále zrušeny. Což není pravda, jezdí se od prvního spoje z hl.n. ve 13:37. Tomu odpovídal i počet cestujících - nízké desítky, tedy výrazně méně, než je běžné.
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 18:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7471
Registrován: 8-2006
Odpoledne 5835 z Prahy na čas a na čas v 17:21[ok] jsem vystupoval v Čelákovicích. Jenže v těch samých 17:21 tam "k budově" přijel 5832, který tak měl +40.[uhoh] U nástupiště my a S9.
Petr_hradecký
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 19:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4986
Registrován: 4-2015
PČR zase už někoho nahání v úseku MasNa - Vysočany. Provoz na 232 a 070 je od 18:28 zastaven (odhad do 20:28)

270 prodlouženo do 19:10

171 porucha [masinka] Os 10085 v Řevnicích
Na K-Reportu od 2012.
Čtvrtek, 28. dubna 2022 - 20:22:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2020
270... v 19:15 se přes Lukavici začalo jezdit, zatím jen omezeně (od 23:15 snad už bez omezení).

(Příspěvek byl editován uživatelem Prokop_Buben.)
Pátek, 29. dubna 2022 - 15:49:00  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74862
Registrován: 4-2003
Pořád to samé... IC 511 je v Praze, ač by už měl bejt u Chocně, ale v Pardubicích mu svítí +30.
Takové IS jsou fakt užitečný... [ko]

A že zrovna v Pardubicích se jinak obvykle hlásí/píše i změna řazení sv a v hlášení se uvádí, kde je stanoviště NAD (včetně čísla stání!!!), a ne ten ultrastupidní a zcela zbytečnej blábol odkazující na VJŘ (který navíc minimálně u mimořádek ani neexistuje).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 29. dubna 2022 - 21:54:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 5-2007
Já to tedy dal do správného vlákna zvláštních jízd apod., ale vzhledem k rozsáhlosti soupisu ten odkaz vložím i sem, třeba se bude někomu hodit..
https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku/parni-nostalgicke-zazitko ve-jizdy-seznam-vlaky-jizda-vlak-lokomotiva.A210927_105008_po-ces ku_vrja
Pátek, 29. dubna 2022 - 22:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3044
Registrován: 7-2017
Copak se stalo mezi Březovou nad Svitavou a nádražím Svitavy cca 18 - 19:30?
R 862 Svitava jel sice z výchozí stanice Blansko s drobným zpožděním (+15), do Březové (+20), z Březové (+35), Svitavy (+96), Česká Třebová (+102), Praha hl.n. (+99).
Pátek, 29. dubna 2022 - 22:49:45  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74863
Registrován: 4-2003
Zdechlo eso (asi mu nezachutnal styk), tak se to stáhlo spojený se spěšňákem do MuNu a dál už samostatně s mašinou od Sp.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 29. dubna 2022 - 23:07:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 7-2017
Jarda krapas - hm, a na Moravě ani ťuk.
Vyjma Osoblažky, ale ta je taky docela daleko.
Sobota, 30. dubna 2022 - 07:08:27  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74864
Registrován: 4-2003
Na lahváči na 14. koleji (sever) se nějak zasekl RJ 1041, takže EC 123 se právě z jižní části přestavuje přes vinohradský tunely na 8. kolej, aby mohl odject...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Sobota, 30. dubna 2022 - 07:40:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8116
Registrován: 5-2010
Na RJ 1041 již ze Smíchova míří strojně 388 212 a vystřídá na něm 388 208.
Sobota, 30. dubna 2022 - 08:03:37  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74865
Registrován: 4-2003
Díky za doplnění. [ok]

Púchov už získané zpoždění, navzdory sledu za Traučem, téměř dohnal. [ok]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Sobota, 30. dubna 2022 - 10:24:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 12-2009
V Kostelci nad Orlicí 1827 x auto....
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!