Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 3. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 3. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 11. března 2022 - 19:39:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5295
Registrován: 4-2003
Desiro:
"Konkrétní vyjádření ode mne máte"
Očividně nechápete význam slova "konkrétní". Nebyl jste s to uvést konkrétní paragrafy, kterými byste chtěl odstíhat média. Neuvedl jste jedinou mimoparlamentní stranu či alespoň jejich výseč, vůči kterým je dle vás zaměřeno znepřístupnění webových stránek. Jen fráze bez obsahu. Stranou ponechávám logické zkraty ve vašich teoriích a naivitu, se kterou problematiku pojímáte.
Desiro:
"Mám správný dojem?"
Máte naprosto špatný dojem. Což vzhledem k vašim interpretačním neschopnostem není nic překvapivého. Z jaké paty jste vytáhnul, že bych měl psyops považovat za nástroj spiklenců k řízení nás?
Desiro:
"mediální ovlivňování jsme zažili už za Covidu a tam o žádné cizí psyops nešlo"
Když myslíte...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 11. března 2022 - 19:56:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 11-2021
Bob: ve 3. třídě je chladněji, tudíž i zdravěji. Máte pravdu, pro mě je 2. třída taky moc drahá.
Pátek, 11. března 2022 - 20:16:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 7-2017
Rakusania tolko debatovali, az ta vlna prebehla celou krajinou. Ale co bude nasledovat, uvidime. Beran urcite o imunite nieco vie, ale nelieci Covid pacientov, to je dost podstatna informacia.
Pikehead
Pátek, 11. března 2022 - 20:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8087
Registrován: 3-2007
Bobmaster: No tak jsem rád, že všichni vyhrožující nakonec jezdí vlakem i nadále. [happy]
BmbČ
Pátek, 11. března 2022 - 20:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8931
Registrován: 1-2007
Aeronet si samozřejmě můžeš projít i teď dočíst se třeba, že řidiči začátečníci se bojí jezdit s písmenem Z...

Tak jsem to také zkusil a z dalšího čtení téhož článku tam vyplynula otázka: Může soukromá firma, v tomto případě sdružení CZ.NIC, blokovat "konspirační servery" nebo kohokoliv, když poskytuje veřejnou službu, tj. správu české národní domény nejvyšší úrovně .CZ?
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pátek, 11. března 2022 - 21:24:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 7-2017
Kazda firma podlieha pravu daneho statu, takze ak jej to nariadi NBU alebo ina opravnena institucia, tak to urobit musi. Ak by si zvolila inu moznost, tak sa realne moze stat, ze jej prevadzkovatel bude iny.
Sobota, 12. března 2022 - 04:58:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12111
Registrován: 4-2003
Aspoň si přečtete tohle: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dezinformace-weby-legislativ a-zruseni-blokovani-propaganda-rusko-cesko-domena_2203061532_pik
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Sobota, 12. března 2022 - 21:05:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7245
Registrován: 3-2006
MOL má všude stejné problémy.[lol]
Jen přístup se liší.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/mol-prodaval-paliva-za-ce nu-pres-95-kc-za-litr-40390073?
https://soferidinromania.ro/reteaua-mol-a-scazut-preturile-dupa-a menda-cat-costa-acum-un-litru-de-benzina-sau-motorina/
Paul2no
Pondělí, 14. března 2022 - 05:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 11-2009
RadekŠ: blokovájí by (se skřípěním zubů) bylo akceptovatelné, pokud by bylo provedeno například na základě vládního nařízení. Ovšem, pokud soukromý subjekt (ať už CZ.NIC nebo někteří ISP) začnou svévolně blokovat přístup k určitým webům, aniž by k tomu měli zákonnou oporu, tak to je prostě špatně a ze strany provozovatelů těch webů dost možná na žalobu.
Pondělí, 14. března 2022 - 08:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12116
Registrován: 4-2003
bylo akceptovatelné, pokud by bylo provedeno například na základě vládního nařízení.

Nařízení na základě čeho?? Neexistujícího zákona o cenzuře? Myslíte že takový zákon by byl u lidí a potažmo jimi volených zástupců akceptovatelný??

začnou svévolně blokovat přístup k určitým webům, aniž by k tomu měli zákonnou oporu,

Představte si, že třeba rozhodčí v 1. ČMFL dá červenou kartu a hráč dostane distanc na třeba na 3 zápasy. Prostě si liga = lidi sami mezi sebou vydala takový pravidla. Stejně tak CZ.NIC má nějaký pravidla přidělování a odebírání CZ domén, který si odhlasovali členové =lidi a určitě to viděl i nějaký právník. To si fakt myslíte, že to je nějaká parta nazdárků?

ze strany provozovatelů těch webů dost možná na žalobu.


Ve skutečnosti si nikdo na CZ.NIC nestěžoval a ani nepodal žalobu.

A krom toho se samozřejmě jako každý můžou lehce a snadno stát přímo členem CZ.NIC a prosadit si jiný pravidla. Stejně jako fotbalový kluby si můžou odhlasovat jiný pravidla ligy a červená karta bude třeba jánevím ...žlutá.

Nebo to by ve fotbalový lize měly bejt nějaký státní pravidla, státní rozhodčí a na Viktorku to půjde odpískat úředník z MŠMT??[crazy] Fakt má stát strkat čenich do čehokoliv?
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pondělí, 14. března 2022 - 09:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4020
Registrován: 2-2004
RadekŠ Nebo to by ve fotbalový lize měly bejt nějaký státní pravidla, státní rozhodčí a na Viktorku to půjde odpískat úředník z MŠMT??[crazy] Fakt má stát strkat čenich do čehokoliv?
Problém je, že v případě velkých sociálnětechnologických oligopolů jako Meta Facebook, Google ... jsou na ně uvalovány velké regulace, takže se ty firmy začínají chovat jako státní monopol. Konec konců tady ten podnět k zablokování asi osmi webů prý taky přišel od bůhvíodkoho v deep state, tajnejch službách ... takže do toho ten stát prsty strkal.

Doktor nástroj spiklenců k řízení nás? ... Máte naprosto špatný dojem
V tom případě bych od vás očekával, že v ve světě, kde mohou lidé ovlivňovat běh věcí okolo sebe, je dobré mít všechny přesné informace a necenzurovat. No nic, nepřesvědčím vás, třeba budete mít feedback k vašim názorům přes karmu (a my všichni ostatní s vámi).
30 let svobody 1989 - 2019
Pondělí, 14. března 2022 - 09:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 822
Registrován: 10-2005
Paul2no:
"... ze strany provozovatelů těch webů dost možná na žalobu."

Vážení, obdivuji trpělivost RadkaŠ v jeho osvětovém úsilí.
I pokud by to nevyplývalo z výslovných pravidel cz.nic, pak samotný občanský zákoník obsahuje několik ustanovení, které při situaci konformní interpretaci vedou k závěru, že taková žaloba by s velmi vysokou pravděpodobností nejpozději u některého z vyšších soudů neuspěla. A ani bychom k tomu nepotřebovali kategorii národní bezpečnosti, která je kartou podstatně vyšší (jakkoli jsem přesvědčen, že je zcela na místě).

Fascinující je ta neustála zdejší potřeba ono zavření huby hlásným troubám úchylné rusofilní demagogie, či přímo bůhví čeho smrdícího vlivem Kremlu, zpochybňovat. To opravdu nemáte ke čtení něco lepšího?

PS: S tím čtením bude dobré začít Palackého Psaním do Frankfurtu (jeho ruskou pasáží) a pak můžete přibrat Karla Havlíčka Borovského, třeba Slovan a Čech. Je to velmi aktuální.[sad]
Pondělí, 14. března 2022 - 09:38:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12118
Registrován: 4-2003
velkých sociálnětechnologických oligopolů

Veřejný sdružení není žádný ologopol!!! To jsou právě ti lidi, jimž se poskytují domény a ti se sami sdružují a rozhodují. Stejně jako se sami oraganizujou a rozhodujou čutálisti, hokejisti, sokolové, modeláři. Říká se tomu občanská společnost.

bhtW: To je přesně o tom znalostním levelu, o němž psal Viajero. Sorry.

blokování asi osmi webů prý taky přišel od bůhvíodkoho v deep state

Udělalo to CZ.NIC na základě svých pravidel odklasovaných svýmni členy a na základě konzultace s Národním úřadem kybernetické bezpečnosti, s nímž má uzavřenou smlouvu, kterou (stejně jako stanovy, přihlášku)..lehce najdeš na webu.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Paul2no
Pondělí, 14. března 2022 - 09:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 11-2009
RadekŠ:

Nařízení na základě čeho?? Neexistujícího zákona o cenzuře? Myslíte že takový zákon by byl u lidí a potažmo jimi volených zástupců akceptovatelný??


To je ale problém státu, že takový zákon nemá (vlastně má - viz nepovolené weby s hazardem).


Stejně tak CZ.NIC má nějaký pravidla přidělování a odebírání CZ domén, který si odhlasovali členové =lidi a určitě to viděl i nějaký právník. To si fakt myslíte, že to je nějaká parta nazdárků?
CZ.NIC mají v podmínkách, že mohou zablokovat doménu tehdy, pokud je kybernetickou hrozbou. Kybernetická hrozba však je spíš technického rázu (např. doména, přes kterou se řídí nějaký botnet), a nikoli doména, na níž jsou dostupné tzv. nevhodné informace. Dál navíc ty weby svévolně začali blokovat i velcí ISP jako třeba O2, kteří k tomu už vůbec neměli žádný mandát (síťová neutralita, kterou lze porušit pouze v zákonem stanovených případech).
Desiro
Pondělí, 14. března 2022 - 09:48:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4021
Registrován: 2-2004
Veřejný sdružení není žádný ologopol!!!
Reaguješ na Problém je, že v případě velkých sociálnětechnologických oligopolů jako Meta Facebook, Google ... jsou na ně uvalovány velké regulace, takže se ty firmy začínají chovat jako státní monopol.

Ty vole čti než něco vypustíš z klávesnice!!!

A rozumím, že nejsi ekonom, takže zamyšlení nad tím, jak se na trhu může chovat nad doménou .cz monopolní organizace, regulovaná státem, nejsi sám schopen. Tak třeba Tě externí podnět k tomu donutí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
30 let svobody 1989 - 2019
Pondělí, 14. března 2022 - 09:58:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14560
Registrován: 5-2004
no na to je jednoducha reakce. Kdyz ma erar takovou hruzu z informaci na nejakych webech ze je poklada za nutne zablokovat (kolik lidi se teprve tou blokadou dovedeli o tech webech?). pak je nutno pokladat "ty spravne a povolene" informace za minimalne z pulky vylhane. S tim, ze cast informaci se na nich vubec nevyskytuje. A hledat alternativni info kde se da.
Pondělí, 14. března 2022 - 10:03:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12119
Registrován: 4-2003
Ty vole čti než

Já se jenom vracím k tématu věci... ty vole, protože odbíháš jak veverka překakující z větve na větev.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 14. března 2022 - 10:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 823
Registrován: 10-2005
Paul2no:
"
CZ.NIC mají v podmínkách, že mohou zablokovat doménu tehdy, pokud je kybernetickou hrozbou. Kybernetická hrozba však je spíš technického rázu (např. doména, přes kterou se řídí nějaký botnet), a nikoli doména, na níž jsou dostupné tzv. nevhodné informace. Dál navíc ty weby svévolně začali blokovat i velcí ISP jako třeba O2, kteří k tomu už vůbec neměli žádný mandát (síťová neutralita, kterou lze porušit pouze v zákonem stanovených případech)."

No a co jako?
Tak jsou nějaké podmínky; již ty lze zjevně interpretovat přes onu kybernetickou hrozbu (ono "spíš" je vaše nepřesná představa, může být limitována např. tím, že vás ani nenapadne nahlížet na to jinak, co já vím). A pak máme celý právní řád, kde, jak jsem zmínil, lze několik opor pro daný postup najít.

Když tu žalobu někdo zkusí, bude obecnější výkladové pravidlo formované judikaturou. O tom jaké bude, si myslím, co jsem uvedl. Že ten postup bude aprobován.
Jakákoliv kazuistická úprava zákonem je v této oblasti z mnoha důvodů podle mého názoru kontraproduktivní;tohle by mělo být tvořeno judikaturou ze stávající právní úpravy, která pro ten postup nabízí dostatečný rámec.
Pondělí, 14. března 2022 - 10:48:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12120
Registrován: 4-2003
takže zamyšlení nad tím, jak se na trhu může chovat nad doménou .cz monopolní organizace, regulovaná státem, nejsi sám schopen.

Naposledy: CZ.NIC je sdružení držitelů CZ domén (členem může bejt i ten Aeronet, stačí se přihlásit) stát ho nijak nereguluje, oni si to tom členové rozhodují hrůůůůzaááá sami.

A potěš koště, aby se to toho stát nějak sral.

Oligopolní postavení Facebooku nemá nic společnýho s mazáním či nemázáním příspěvků, to je zcela mimoběžný pojem.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pondělí, 14. března 2022 - 12:45:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 2-2004
Tuhle bramboračku z toho děláš ty.
30 let svobody 1989 - 2019
Pondělí, 14. března 2022 - 19:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 664
Registrován: 7-2017
Jinak Pikeheade když už to tak sleduješ - po čerstvé zkušenosti z vlaku 884 se opět vracím do [auto] a akceptuju jakoukoliv cenu. Ono je fakt rozdíl jet cca tři sta kiláků (s jedním přestupem) buď dvě a půl hodiny, nebo sedm. A seru na všechny kecy o ekologii a nutnosti šetřit kterými mě krmí tahle vláda, já se potřebuju vyspat a zítra v práci fungovat, ne trčet někde ve tmě u Brandýsa nad Orlicí. Až skončí výluky, pak to možná zase zkusím [masinka]
Pondělí, 14. března 2022 - 19:52:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 415
Registrován: 3-2013
No já teda nevím, ale Fiala mluví dokola jen o dálnicích, zřídka do toho zamíchá VRTky.
Pondělí, 14. března 2022 - 19:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5296
Registrován: 4-2003
Desiro:
"je dobré mít všechny přesné informace a necenzurovat"
Jako, že zabanované weby byly zdrojem přesných informací? Aha. Na to fakt už nemám slov. Vy opravdu žijete v nějakém odlišném časoprostoru. A znovu zopakuji, akt obrany proti útokům v rámci informační války nepovažuji za cenzuru.
Desiro:
"nepřesvědčím vás"
Od reality odtrženým blábolením mě opravdu nepřesvědčíte. Kdybyste raději uvedl něco konkrétního k věci.
Desiro:
"třeba budete mít feedback k vašim názorům přes karmu"
Tuto myšlenku bych požádal rozvinout. Jak si představujete, že by karma měla zaúčinkovat? A které mé názory by si zasloužily feedback od karmy?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 14. března 2022 - 21:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14561
Registrován: 5-2004
A nezabanovane weby snad zdrojem presnych informaci jsou?
Pondělí, 14. března 2022 - 21:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26152
Registrován: 5-2002
Doktor: Jak si představujete, že by karma měla zaúčinkovat?
Pravděpodobně tak, že spalováním plynu ohřeje vodu. U jedince, který tzv. vaří z vody, je to celkem logická představa.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Úterý, 15. března 2022 - 00:12:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8098
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"A nezabanovane weby snad zdrojem presnych informaci jsou?"

Z pozic radikální nejistoty to samozřejmě tvrdit nelze. Ani že jsou přesným zdrojem, ani že jsou zdrojem, ani že vůbec jsou. Ostatně já si ani nejsem jistý, že na základě vašich příspěvků existujete vy sám - podobnou kombinatorickou dialektiku je schopna dnes generovat i jednodušší AI na běžící na 486 pod stolem.
Úterý, 15. března 2022 - 01:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 275
Registrován: 2-2018
Petr_vlček: OMG WTF?! Rozdíl tendenčních médií a cílené manipulativní propagandy nechápete nebo ho záměrně popíráte? Cenzura (akt obrany regulací) je:
1)Zcela v pořádku! Pokud by patřičnou část společnosti tato znepokojovala či jinak zasahovala, zcela jistě by to dala patřičně najevo a “establishment” by nastalou situaci musel řešit (minimálně naoko), stejně jako např. v případě ceny PHM.
2)Velmi vysoká společenská nebezpečnost. Např. Passer - tapetování nesmyslů na internet může mít totiž i velmi závažné následky, které můžou zasáhnout i daleko větší skupinu společnosti.
3)Díky populismu konkrétního pseudopředsedy (čti majitele) spolku politických ochotníků, vlastně A*teamu obrany národních hodnot, už vznikl prozatím jediný tuzemský terorista (aka islámský džihádista). A jeho rétorika je dle mého názoru soft verze. Na zaBANovaných webech je určitě daleko hrubší zrno…[kladivo]
4)Subjektivně se domnívám, že už panuje lepší situace než v Německu třicátých let. Pokud by tedy lid v opojení “hippies” - no WAR (v reichu tenkrát národ onanoval trochu jiným směrem) byl oblbnut, určitě je k dispozici několik kontrolních mechanismů, které už by snad v obraně svobody projevu zasáhly. Třeba NFNZ nebo to už má pod palcem Soroš?

Event. už je Bilderberg, Rothschild, NWO, Soroš, EU a celá západní žumpa ve vleku ovládnutí zeměkoule a ubližuje chudáčkovu Superkratovu kralování v jeho državě - poslední oáze nezkažené hnusem korporatního konzumu, freegenderu, greendealu, etc..[uhoh][crazy]
😂😂😂

V mých očích xenofóbní, odporná, autokratická despocie, která primitivismus pokládá za přednost. Majíc tužbu, propracovat sebe a národ z třetího světa (nikoliv říše!) na úroveň středověku. Nasazuje-li tedy tyto prostředky v boji, jejich cenzura/regulace (zablokování) je obrana v tomto prostředí. Slabší kusy to naopak pokládají za útok…


Jinak dlužim reakci v jiném vlakně a nezapomněl jsem, z důvodu časové tísně nebyl dosud prostor.
Tohle se ale nedá číst! 🤦🤦🤦

(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)

(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)
Úterý, 15. března 2022 - 08:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 1-2009
Zaměstnankyně ruské státní televize v pondělí narušila živé vysílání, když před kamery vtrhla s transparentem, který vyzýval k zastavení války na Ukrajině. Natočila také video, v němž přiznala, že se stydí za to, že v televizi několik let pracovala. Policie už si ji odvedla a podle nového zákona jí hrozí až patnáctiletý trest vězení.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-televize-zena-transp arent-valka-na-ukrajine.A220314_210017_zahranicni_kha
Úterý, 15. března 2022 - 08:18:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13596
Registrován: 4-2003
Přílepy:Policie už si ji odvedla a podle nového zákona jí hrozí až patnáctiletý trest vězení.

Dá se očekávat, že Rusko nevyhraje. Protesty ruské veřejnosti proti útokům budou sílit a časem musí dojít k tomu, že Putin a jeho kremelská sebranka padne. Urvali si naštěstí moc velké sousto a ještě větší štěstí je, že za prachy určené pro armádu se nakupovaly zahraniční letní sídla a jachty. Velké štěstí pro svět, že Rusko je v tak ukázkovém rozkladu, takže nějakých patnáct let moderátorce reálně naštěstí nehrozí [nene]. Ovšem pobýt i jen pár týdnů v ruském vězení příjemná zkušenost rozhodně nebude [sad].
Úterý, 15. března 2022 - 08:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13597
Registrován: 4-2003
AFO:V mých očích xenofóbní, odporná, autokratická despocie, která primitivismus pokládá za přednost. Majíc tužbu, propracovat sebe a národ z třetího světa (nikoliv říše!) na úroveň středověku. Nasazuje-li tedy tyto prostředky v boji, jejich cenzura/regulace (zablokování) je obrana v tomto prostředí. Slabší kusy to naopak pokládají za útok…

Přesně tak. Jednodušší jedinci hltající pravdy z Aeronetu a pod. a probírající je pak večer v hospodě s podobně uvažujícími jedinci jsou bohužel velice snadnou kořistí. Už se mi jich pár mezi řečí zmínilo, že zablokování těchto webů přinášející tzv. nezávislý pohled na svět je jistě dílem zkurvené západní "demokratůry" [crazy][crazy][crazy][coze][coze][coze].

Prostě zkažený západní svět může za to, že je válka na Ukrajině. Kdyby Rusko svojí rozpínavostí nedráždil, Rusko by jistě nic takového na svojí obranu nepodniklo. OMG...
Úterý, 15. března 2022 - 08:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 1-2009
Bram:ja tiež verím,že novinárka,zamestnankyňa televízie nebude dlho vo väzení

Ale pridám jednu osobnú skúsenosť s Rusmi.Bol som cez víkend na výlete v Karlových Varoch.Je neakceptovateľné,že hotely v KV ubytovávajú Rusákov,ktorí pricestujú do kúpeľov z Nemecka ,autá s nemeckými ŠPZ a hovoriacimi rusky[ko][kladivo]To,že žijú v krajine EU ich neospravedlňuje,sú to Rusáci,a tento národ zabíja nevinných ľudí.Nie sú u nás vítaní.Hotely by mali odmietnuť emailové rezervácie a kapacity hotelov vyčleniť pre utečencov z UA a pre hostí z civilizovaného sveta. To je moj názor.
Mladějov
Úterý, 15. března 2022 - 10:24:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17597
Registrován: 3-2007
>Je neakceptovateľné,že hotely v KV ubytovávajú Rusákov,ktorí pricestujú do kúpeľov z Nemecka ,autá s nemeckými ŠPZ a hovoriacimi rusky

>Hotely by mali odmietnuť emailové rezervácie a kapacity hotelov vyčleniť pre utečencov z UA

Jasně. Já budu majitelem hotelu (penzionu atd.) a vyhodím hosty (jakékoliv), kteří platí tisíc korun za noc a dám si do toho pokoje tři Ukrajince, za něž mi dá stát třikrát 180.- korun a bance řeknu, že splátky zaplatí nějaký Přílepy.
I když mne řekněme někteří hosté vadí, tak mne prostě živí.

Vaše vize společnosti (a to není jen tohle, ale třeba i železnice) je vážně úžasná.

Nějaké ubytovávání kohokoli zadarmo (nebo skoro zadarmo) přece nemůže být státem nadekretovaná činnost! Lidi toho dělaj strašně moc - dobrovolně. Ani jsem nečekal, že se něčeho takového dočkám.
Ale tyhle vaše představy, že stát "nařídí a zařídí" a "zdroje jsou" jsou nesmírně naivňoučké a současně, pokud je takových jako vy, hodně, taky dost destruktivní.

Jinak ti "Rusáci" nebo kdokoli, když ty peníze neutratěj tady, tak je utratí třeba v tom Německu - ale to vám zjevně nedochází.

Jinak tady, sorry, stejně nemůžete ubytovat všech 44 milionů Ukrajinců - musí se podílet taky jiné státy, než ČR, Polsko, Maďarsko ap.

Mně vždycky dostává, že čím méně kdo ví o ekonomii, volnoběžné spotřebě paliva regionov[wink], objednávání vlaků krajem, o to je radikálnější - samozřejmě zásadně nikoli za své.
Úterý, 15. března 2022 - 10:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13598
Registrován: 4-2003
Mladějov:Jinak ti "Rusáci" nebo kdokoli, když ty peníze neutratěj tady, tak je utratí třeba v tom Německu - ale to vám zjevně nedochází.

Pochopitelně. Krom toho, pokud by některý hotel tyto praktiky začal provozovat, tak se dostane do problému s našimi právními normami. Už tu pár pokusů proběhlo a státní instituce se na tyto hotely (a restaurace) zaměřily. Takhle vyjadřovat podporu Ukrajině doopravdy nejde [nene].


Jinak tady, sorry, stejně nemůžete ubytovat všech 44 milionů Ukrajinců - musí se podílet taky jiné státy, než ČR, Polsko, Maďarsko ap.

To jednak a za druhé ani oni sem nechtějí natrvalo a většina nejspíš ani krátkodobě. Mají tam své majetky, vztah k místu, kde žijí dlouhá desetiletí atd..
Úterý, 15. března 2022 - 11:17:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14562
Registrován: 5-2004
mne zase prekvapuje kolik trubek si mysli ze vypnutim zdroje informaci tyto informace zaniknou.

A nechape ze pripadny blud z techto zdroju se jejich blokovanim stane v lidovem podani "asi vedi proc to zakazali, neco na tom tedy urcite bude" bludem o par radu vetsim. Zejmena kdyz to podporim informaci vojenskeho komunistickeho prokuratora kolik ze je za nespravny nazor sazba.
Úterý, 15. března 2022 - 11:30:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 7-2017
Osobne mam obavy o jej zivot vzhladom na pocet novinarov, ktori uz v Rusku zahadne zomreli. Nezdielam ani optimizmus v oblasti nejakeho prevratu, minimalne 65% Rusov je extra chudobnych a spravy cerpaju len zo statnej televizie, kde hodiny obvinuju NATO z provokacii a za vsetko zle moze EU a USA.
Úterý, 15. března 2022 - 11:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13599
Registrován: 4-2003
Petr vlček:mne zase prekvapuje kolik trubek si mysli ze vypnutim zdroje informaci tyto informace zaniknou.


Nezaniknou, jen se stanou hůře dostupnými. To úplně stačí, protože mentální schopnosti Lojzy a Máni Lopatových většinou nejsou tak velké, aby mohli hledat dále a nacházeli. Krom toho oni nehledají, protože to je na ně už moc náročné a tím oni si komplikovat život přeci nebudou [nene].
Úterý, 15. března 2022 - 11:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13600
Registrován: 4-2003
Velky sef:Osobne mam obavy o jej zivot vzhladom na pocet novinarov, ktori uz v Rusku zahadne zomreli. Nezdielam ani optimizmus v oblasti nejakeho prevratu, minimalne 65% Rusov je extra chudobnych a spravy cerpaju len zo statnej televizie, kde hodiny obvinuju NATO z provokacii a za vsetko zle moze EU a USA.

Jsem mírným optimistou, protože dopad sankcí na naprostou většinu obyvatel Ruska se bude v následujících dnech jen a jen zvyšovat. To se nedá dlouhodobě ustát, tedy krom toho, že se ruský člověk smíří s faktem, že co si nevypěstuje na zahrádce či nevychová v chlívku, to také nesní atd..
Úterý, 15. března 2022 - 11:40:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8664
Registrován: 1-2007
Mají tam své majetky

Mnozí bohužel už nemají. Ty fotky zničených měst jsou děsivé. Tam nezůstane na kameni kámen. [smrt]
Úterý, 15. března 2022 - 11:55:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 1-2009
Mladějov: ja som písal,že hotely možu ubytovať hostí z civilizovaného sveta,z Británie,z Francúzska atď. V hoteli,kde som bol ja ubytovaný,boli na snídani 4 Slováci,jeden pár z Izraela,počul som aj taliančinu a drtivá väčšina Rusáci s nemeckými autami odparkovanými pred hotelom.
Aspoň v Parkhoteli Richmond bola milá recepčná,Češka a tá mi povedala,že hotel bude spolupracovať s istou cestovnou agentúrou a Rusáci tam nebudú vítaní

Inak aj ČD travel má v katalógu rekreácii pre zamestnancov ČD hotel Kriváň / Slovan vo Varoch ale záujem o rekreáciu nízky.Nikto nechce na dovolenke stretávať na ulici alebo v jedálni vysmiatych Rusov a na Ukrajine budú umierať nevinní ľudia ,a materiálne škody nevyčísliteľné[kladivo][ko]
Mladějov
Úterý, 15. března 2022 - 12:08:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17601
Registrován: 3-2007
Jo tak možu? No to jste hodný - koukám jste teda nic z toho, co jsem psal, ani nezaregistroval, natož pochopil.

Že nejezdí železničáři do Varů s ČD travel kvůli Rusům je akorát vaše spekulace - heleďte, to nemá cenu, já to vzdávám, žijte si ve svém světě.
Nechte to na majitelích těch hotelů a penzionů - co vy na to? Proč chcete rozhodovat za ně? Budovatel lepších zítřků? To už jsme tu někteří starší zažili, děkuji, nechci.

Vše, zjevně některé souvislosti nejste schopen pobrat, nic ve zlém.
Pikehead
Úterý, 15. března 2022 - 12:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8100
Registrován: 3-2007
Petr Koubský, náš asi nejlepší vědecký novinář, posílá každý týden newsletter nazvaný Částečný součet. Jeho poslední část je věnovaná tomu, co aktuálně čte. Teď nečte nic, ale napsal tohle:

Co teď čtu
Nic pořádného, nemám čas. Zprávy z Ukrajiny a Ruska, pracovně, protože umím azbuku. Mimo jiné to znamená, že jsem naplno vystaven ruské oficiální propagandě – kdo kromě několika politologů jí kdy v Česku věnoval pozornost? – a brní mě z ní hlava. Vážně; fyzicky. Problém není v tom, že to jsou lži, to člověk očekává. Problém je, že to nemá žádnou zjevnou logiku, že propaganda není konzistentní, často vyvrací sama sebe. „Nikoho nebombardujeme a kromě toho v té nemocnici byli místo pacientů ukrajinští nacisti vyzbrojení americkými biologickými zbraněmi“ není žádná velká nadsázka, spíš jen zestručnění. Pořád nemůžu přijít na to, jestli je ta rozporuplnost výsledkem neschopnosti, nebo jestli je v tom záměr – zpitomět lidi natolik, že už je jim úplně jedno, co jim kdo říká. Vím, že se odborníci na hybridní válku přiklánějí k tomu druhému výkladu, dlouho jsem jim nevěřil, ale asi začnu.

A vysvětlovalo by to i některé úkazy v tomto romantickém fóru.
Desiro
Úterý, 15. března 2022 - 13:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 2-2004
Tak jestli se někdo diví, že ve válce je propaganda a v ní se lže, tak to je sakra naivní jedinec. A prozradím vám tajemství, dělají to obě dvě strany. A metoda zpitomět lidi natolik, že už je jim úplně jedno, co jim kdo říká se používá i tady, viz situace za Covidu a veletoče v opatřeních, byť částečně způsobené i postupným vědeckým poznáním. Mě zase brní hlava z klimatický politiky EU pro její naprostou nerealističnost a mimo jiné také závislost na plynu ze zahraničí mimo EU. Když pak vidím ten veletoč, že teď teda se vzdáme ruskýho plynu, tak to ve mě vyvolává ještě navíc pocity pohrdání autory takových myšlenek.

K politice Kremlu a ruské propagandě doporučím Sulovskou pár dnů zpátky na jejím FB.
30 let svobody 1989 - 2019
Úterý, 15. března 2022 - 15:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 7-2017
Chudoba je v Rusku uplne bezna uz mnoho rokov, navyse Putin im pridal par rublov, takze vacsina ludi ho bude adorovat a uveria mu, ze hladuju opat vdaka zlej USA a NATO. Oni su na to zvyknuti a propaganda im masiruje mozgy kazdy den.
Úterý, 15. března 2022 - 15:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8666
Registrován: 1-2007
Špionážní skandál na Slovensku: Prorektor Vojenské akademie prozradil Rusku tajné informace NATO
Nedělejme si iluze, že podobné ruské filcky nejsou i u nás.
Úterý, 15. března 2022 - 16:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26156
Registrován: 5-2002
Bram: Krom toho oni nehledají, protože...
...si ty dezinformace naopak nacházejí je, a to prostřednictvím algoritmů na cílení reklamy.

Pike: propaganda není konzistentní, často vyvrací sama sebe
Tu nemocnici jsme nebombardovali. A počet raket taky nesedí.

Desiro: A prozradím vám tajemství
Volejte sláva! Po týdnech, které jsme strávili v temnotách, k nám sestoupil Desiro a zjevil nám pravdu!

Přilepy: drtivá väčšina Rusáci s nemeckými autami odparkovanými pred hotelom
Hele, kdybys v 80. letech slyšel v zahraničí češtinu od někoho, kdo měl před hotelem zaparkované německé auto, tak by to byl spíš Husákovo stoupenec, anebo odpůrce...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 15. března 2022 - 16:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2018
Pikehead: Naopak se kloním k variantě cíleného záměru. Když se to do těch slabších leje horem dolem, tak to přijmou za své a v případě “indoktrinace” (reálně spíš lobotomie) již od narození, stane se to normou. Náckové taky naučili děti “hlásit” nesprávné chování či řeči rodičů, když “nechápali/nebyly” v zájmu či souznění s národním socialismem. Normálním pohledem to v dnešní době je morální zvrácenost. I v dnešní době existují vyjímky, poměrně dost i na zdejším fóru. Jinak přesně znám jev, který popisujete. Asi těžko přenositelná zkušenost. Doopravdy to fyzicky bolí a ubližuje…

Mouka: Někdy ani nevíte jestli nejsou přímo ve Vašem velmi blízkém okolí, samozřejmě mající plnou hubu opačné rétoriky (ještě se tváří sounáležitě), fakt eklhaft! Rozhodně nepopisuji situaci: Známej dobrýho kámoše a k tomu v !nejednom! případě. 😱🤮
Úterý, 15. března 2022 - 16:50:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12123
Registrován: 4-2003
Chudoba je v Rusku uplne bezna uz mnoho rokov,

Chudoba na úrovni třetího světa byla v Rusku vždycky, protože i to komáři museli nejřív někoho zastřelit, zavřít, nechat vyhlasovět, rozšířit revoluci, postavit masovým vrahům pomníky, zbrojit proti imperialistům.. a na pořádný sociální rozvoj nikdy nezbyl čas a peníze. A to přejalo i současné Rusko, takže dnešní ekonomické a sociální charakteristiky v mnohém zaostávají za Brazílií.

Spíš je tristní, že ti lidi mají mentalitu nevolníků a vůbec se nebouří - přestože je to země jako malokterá přímo zralá na nějakou sociální revoluci. Která by vzhledem k obrovským sociálním nerovnostem dávala smysl.

A než budou vypnuty Google Streets, tak doporučuji procházku po průměrným ruským městě či vesnici - ne to vážně není zahrádkářská kolonie těsně před asanací či Luník, ale naproto běžný standard. A u PC nebudete ani potřebovat holinky a ušetříte za dopravu.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Úterý, 15. března 2022 - 17:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2017
RadekŠ: v Rusku stejně jako v Číně totiž nezažili to čemu říkáme novověk. Tam šli ze středověkého feudalismu rovnou do moderních diktatur. I proto tam společnost vypadá jak ypadá.
Pikehead
Úterý, 15. března 2022 - 17:25:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8105
Registrován: 3-2007
A to je právě neuvěřitelný paradox. SSSR se rozpadl někdy v roce 91 a kam ty země (s výjimkou Pobaltí) došly. Ukrajina se probrala po 20 letech (to je jedna generace), v Bělorusku bude něco jako tady v osmdesátkách - průser a změna v nedohlednu; Rusko od desíti k pěti. Střední Asii nesleduju dopodrobna, ale taky spíš průser a stagnace...
Mladějov
Úterý, 15. března 2022 - 17:27:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17605
Registrován: 3-2007
V Rusku ani v Číně především nezažili to, čemu se říká demokracie a svobodné volby, svoboda tisku atd.
A je to na těch lidech, na té společnosti samozřejmě velmi poznat.

Pike: Tak nezapomínejme na silný nacionalismus..což bývá vždycky problém.

V Bělorusku jako tady v osmdesátkách? Rozhodně ne - to už tady byly socialismus a věchuška dávno společensky zprofanovány, tam se prostě věří na silný stát - a ne na individualitu. Nakonec jako na té Ukrajině do 2014 a svým způsobem dodnes (pomíjím současnou válku).

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 15. března 2022 - 17:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 12-2017
Chudoba je v Rusku uplne bezna uz mnoho rokov
Chudoba je v Rusku asi posledních 150 let a ruskému člověku a všem generacím není cizí. V devadesátých letech, kdy to tam bylo na pokraji hladomoru, tak po nástupu Putina a stabilizace hospodářské situace najednou začaly lidem "chodit důchody" a to byl pro některé takový šok, že se od té doby k Putinovi modlí. Ruský člověk vydrží strašně moc, i po té fyzické stránce, je dokázáno že v lágrech za Stalina ze všech vězněných lidí různých etnik a národů, tak ruský člověk vydržel "nejvíc".
Úterý, 15. března 2022 - 20:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277
Registrován: 2-2018
RadekŠ: Spíš je tristní, že ti lidi mají mentalitu nevolníků a vůbec se nebouří - přestože je to země jako malokterá přímo zralá na nějakou sociální revoluci. Která by vzhledem k obrovským sociálním nerovnostem dávala smysl.

Přesně tohle je idelaní základ pro:

Naopak se kloním k variantě cíleného záměru. Když se to do těch slabších leje horem dolem, tak to přijmou za své a v případě “indoktrinace” (reálně spíš lobotomie) již od narození, stane se to normou.

Do toho jim tam vymývaj hlavu totálníma srač*ama už déle než století. Na druhou stranu objektivním pohledem, se do toho narodit, utvořit si časem vlastní kloudný obraz, bude fest náročný. Ani nemluvím o odvaze to posléze prezentovat veřejně. Pro průměrného ruského občana (které jsem měl možnost poznat) bude stejně pravděpodobná jako jackpot v euromilionech…
Úterý, 15. března 2022 - 20:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 7-2017
Nie je to paradox, Litva a Lotysko maju spolocnu minulost s Polskom a Estonsko zase malo na svojom uzemi vacsinu slachty nemeckeho povodu a boli pod nadvladou Svedska, az neskor sa dostali pod nadvladu Ruska a po WWII sucastou ZSSR, lenze mentalita je inde ako u Rusov. Ukrajinci su zase rozdeleni, cast krajiny ma spolocnu minulost s Rakusko Uhorskom resp Polskom a cast patrila relativne dlho Rusku.
Oproti tomu Rusko najskor dlho ovladali Mongoli a po ich odchode zacali Rusi dobijat narody na Sibiri a neustale zvacsovat svoju risu a neskor tam o vsetkom rozhodoval car. No a po carovi uz prisiel Lenin, ktory este mal trochu rozumu, ale Stalin uz bol cisto blazon. Ked clovek pride do mesta na Sibiri, tak socha aspon jedneho z nich je samozrejmostou a kazdy vam tam povie, ze za ich vlady sa najviac prosperovalo, kedze sa industrializovalo. Na druhej strane je tam zivot dost narocny, zima do aprila, potom dva tyzdne jar a hned leto, ktore skonci v spetembri a hned pride zima, je to dost nehostinne v porovnani s nasimi zemepisnymi sirkami. Problem je prave v tom, ze to vsetko bohatsvo odtecie do vreciek ludom v Moskve, par drobnych dostanu riaditelia a zvysok ludi utrie. Suhlasim, ze Putin im nejake kosti hodil a teraz ho za to miluju, o tom, ako to funguje v Europe ma predstavu len malo ludi za Uralom, o to lahsie je ich poslat na Ukrajinu.
Úterý, 15. března 2022 - 20:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278
Registrován: 2-2018
Mladějov/Přílepy: Kriváň a Slovan jsou tuzemská lázeňská zařízení (skoro nemocnice), nevím jestli pořád ve vlastnictví státu (na 75% je zřizovatel + provozovatel) a ruskou škvárou si upravovali (čti dosyp) rozpočet. Pokud by měli příslušníci modré armády na tyto služby nárok. Zcela určitě by měli před ruskou klientelou (nevím jak názorově orientovanou) přednost - něco jako Ex před Os. K tomu bych vzal v úvahu, že pokud by tam někdo rejžoval na “nesprávných” ruských klientech. Věřím, že v současnosti (vzhledem k tomu co obsahuje veškerý TV primetime) by byla možnost festovýho přihřatí PR polívky přímo ložená a určite se jí někdo chytil.

Přílepy: Ještě když jsem provozoval ubytování v centru Prahy (už jsem zde psal), tak možnost nebrat ruský neandrtálce prostě neexistovala! Po Krymu to zkusil majitel hotelu Brioni z Ovy Stodolní a už tenkrát z toho bylo docela téma (bohužel opačným směrem). V mém případě nejen z důvodu (min. tehdejší) company policy, proste to nešlo a kurw* jsem se o to snažil, už před Covidem! Jinak podnikání nejen ve službách, jest trochu širší a složitější záležitostí

(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)
Úterý, 15. března 2022 - 21:22:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 2-2018
Mladějov: Jasně. Já budu majitelem hotelu (penzionu atd.) a vyhodím hosty (jakékoliv), kteří platí tisíc korun za noc….
Nikoliv! Napíšete tomu kdo Vás úvěruje mail. V tomto sdělíte, že platící ruskou klientelu jste vyfáknul/vyhodil - jedná se totiž o Vaši osobní formu boje proti primitivní zvůli a naopak humanitárně (čti grátis) ubytovávate ukrajinský uprchlíky. Tímpádem samozřejmě očekáváte odepsání veškerých plnění, kterými jste povinen ze stejných důvodů a považujete za správné, z pohnutek + uvědomělého nasazení, které sám děláte. Ještě se můžete klidně zaklínat i něčím k tomu.

😂😂😂
Úterý, 15. března 2022 - 21:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280
Registrován: 2-2018
Přílepy: Nabídku Kriváně/Slovanu ČD cestovkou, viděl bych to více na relikt minulosti, když byl svět ještě v pořádku a dráha unitární. Z 90% to bývalo režijním (zároveň režimním) benefitem (paralela s FIP čistě náhodná). Nezájem ze strany zaměstnanců dráhy je velmi pravděpodobnou variantou ukončení cálování z eráru.
1)Většina tuzemských drážních zaměstnanců má sklony k autokratickodespotickým tendencím, tudíž problém potkávání “nepřátel” v lokále, bych za tímto stavem nehledal.
2)Kdyby jim na to furt dráha většinu doplatila, jsem přesvědčen, že i dneska by tam bylo nádražakama natřískáno…

…milá recepčná,Češka a tá mi povedala,že hotel bude spolupracovať s istou cestovnou agentúrou a Rusáci tam nebudú vítaní konkretizovala ta milá recepčná kroky, kterými to budou provádět nebo o ubytovávaní + kasírování nemluvila 🤔?






(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)
Úterý, 15. března 2022 - 23:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 7-2017
Napriklad liecebny dom Pro Patria v Piestanoch postavili pre vojakov a jeho vystavbu financovala VUB(majitelom bol pan Rotschild) s 0% urokom. Viem si predstavit, ze s bankou by sa takyto pocin vedel dohodnut, hotel ubytuje utecencov z Ukrajiny, ide totiz o pro bono vec a na to pocuju aj banky, ktore si na tom mozu prihriat polievcicku.
Co sa tyka neubytovania tejto klientely, schvalne som sa pozrel na ceny Krivana a za to by nemal byt problem naplnit hotel ani ludmi z CR, navyse kusok od hranic s Nemeckom.
Mladějov
Středa, 16. března 2022 - 00:01:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17607
Registrován: 3-2007
Tak pozor, Přílepy udělal diskusní piruetku: Od Richmondu a vlastní(?) zkušenosti přeskočil, nevím proč, na CK ČD a Kriváň.
A požaduje (tradičně) nařizování někomu ve jménu něčeho státem - to je úplně jiná malvice, než to, co diskutujete teď.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 16. března 2022 - 00:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2018
Biggboss: Přijde mi, že zapomínáte (neberete v úvahu) potřebu úvěr zaplatit. Protože když budu muset platit splátky (byť nezatížené úroky), stejně na ně musím někde vzít a to z poskytování ubytování forfree nejde. Nic totiž nezkásnete (nebudete mít tržbu), logicky tedy ani na splátky. To málo, které teď stát dává nevystačí ani na energie a údržbu (180,-Kč/Os). Možná tak na hnusnou ubytovnu v teskáči někde na periferii, původně určenou jako svobodárna pro ČKD… Nebo uvažujete směrem dělby? Reprezentativní příklad: Banka to zainvestuje s 0% úrokem na dobrou věc a aby se dalo uvažovat o návratnosti. V 1/3 ubytujete uprchlíky a ve zbylých 2/3 platící zákazníky. Event. jinou alternativou?
Středa, 16. března 2022 - 00:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 282
Registrován: 2-2018
Mladějov: Zase to má Přílepy konzistentní. Postup konkrétními činy/zákazy předpokládám stejný jak v Richmondu, tak Kriváni. Dokonce se v obou dvou možná na rusky hovořící klientelu budou blbě koukat… (nebude vítaná)