Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 11. 3. 2022 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 11. 3. 2022

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 09. března 2022 - 13:06:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 7-2017
Ked dojdu argumenty, tak zacne s urazkami...

Ti dobrovolnici boli naockovani este v roku 2020 a boli to desiatky tisic ludi po celom svete. Ako pisem, za normalnych okolnosti je aj vyvoj pomalsi, pretoze to nie je taka priorita. Teraz bola priorita najvyssia a tomu zodpovedalo nasadenie ludi. Ostatne to nebol prvy pripad, podobne sa postupovalo aj pri Hongkongskej chripke (H3N2), len vtedy sa to tak nerozsirilo.
Středa, 09. března 2022 - 15:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26136
Registrován: 5-2002
Bram: Ostatně brojení proti radaru v Brdech je přibližně ze stejné doby.
Jojo, viz "nezvratné důkazy" pplk. Milana Hlobila v.v., prezentované v Reportérech.
Dodnes by mě zajímalo, jestli Wollner věděl, co za sračky pouští do éteru, nebo nevěděl...

Stejně tak Hajnej, viz jeho nedávné poznámky v jiném vlákně o nekooperativnosti, které byly mířeny na mne a které jsem už neměl chuť komentovat.
Jen si poplač, ale nic to nezmění na tom, že nekooperativní egoistickej šmejd opravdu jsi, koneckonců to s drzostí sobě vlastní dokazuješ ve svém #13586:
A aby nebylo pochyb, tak sděluji, že jsem neočkovaný. To jsem si musel nechat dosud pro sebe, protože jsem chodil plavat i v době, kdy jsem jako neočkovaný díky protiprávním opatřením nesměl. Udavačů je v naší zemi je dost na to, abych z toho tehdy mohl mít velké problémy. Plavání pro své zdraví potřebuji a sorry, mé zdraví je u mne na vyšším místě
Nijak jinak se jedinec s takovýmto modem vivendi nazvat nedá.

Desiro: Chytrý zásadový člověk pochopí
To máš bejt jako Ty...? Hahaha...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 09. března 2022 - 16:26:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13588
Registrován: 4-2003
Hajnej:Jen si poplač, ale nic to nezmění na tom, že nekooperativní egoistickej šmejd opravdu jsi, koneckonců to s drzostí sobě vlastní dokazuješ ve svém

Ale jdi Ty, brepto jeden. Prostě jsi tu vedl ideologickou masírku a jako správný egoistický šmejd si se (opět) projevil Ty sám. To je u jedinců, kteří si hrají na spasitele lidstva, vcelku normální jev [wink].

Opatření, která byla proti neočkovaným zavedena, shledal jako protiprávní Nejvyšší správní soud. Je mi jasné, že jsi musel silně kuckat hodně dlouho i potom, co jsi se to dozvěděl. Ale takovej už je život a holt ne vždy to ideologovi a hlavně egoistickému šmejdovi v jedné osobě, jako jsi právě tímto způsobem projevil Ty, vyjde. Nevyšlo, zaplaťpánbůh pro ostatní [wink].
Středa, 09. března 2022 - 16:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 7-2017
Sud ich nikdy neposudzoval, pretoze sudca nema potrebne znalosti, aby o danej veci mohol rozhodovat. Dovod zrusenia bol casto v tom, ze tie opatrenia neboli po pravnej stranke dostatocne zdovodnene. Ostatne z toho dovodu dostala vlada cas tieto nariadenia prepracovat.
Středa, 09. března 2022 - 17:05:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 7-2017
Chtěl bych upozornit, že zrovna ON nikdy za protiprávní shledáno nebylo, přestože se o to mnozí, mnozí snažili. [happy] Takže bych prosil Brama o odzdrojování nebo aby přestal šířit nepravdy. Děkuji!

A většinovým důvodem shození ostatních opatření byl pandemický paskvil 1.0 z pera Ondřeje Dostála&co., což by důvod, proč si 108 tak moc na sílu protlačila pandemický zákon 2.0. Protože 5K zjistila, že něco jiného je mlít hubou a něco jiného nést aspoň nějakou zodpovědnost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
M_g
Středa, 09. března 2022 - 18:42:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 6-2006
Desiro:Jinak Západ za studené války většinově nerušil východní vysílání.
Protože to plynulo z mezinárodních úmluv o radiovém vysílání.
Ze stejného důvodu byla v opačném směru dlouhodobě rušena pouze Svobodná Evropa nikoliv Rádio Svoboda.
Středa, 09. března 2022 - 18:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 6-2019
Pro mě je i v dnešních časech neobhajitelná, protože sice mohou působit fakenews, a to i deepfakes, ale proti tomu existuje hromada informačních zdrojů, kde se dá ověřovat.

Drtivá většina normálních lidí nemá vůbec čas na nějaké ověřování.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 09. března 2022 - 18:27:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 814
Registrován: 10-2005
Desiro:
"Jako před první světovou válkou tu byla propaganda v novinách, co hnala bez uvážení lidi do masomlejnku, tak teď tu máme soudobou variantu. Změnily se jen kulisy. Co když někdo napíše článek kde zhodnotí i negativa jako zatažení ostatních do jaderné války, bude zcenzurován? "

a) Články hodnotící i negativa zatažení ostatních do jaderné války běžně vycházejí.
b) Nevím, co si představujete pod současnou propagandou do masomlejnku?
K té údajné cenzuře; současné principy mezinárodních vztahů a práva, t.j. stát je suverén, chová se standardně civilizovaně a používá pro řešení svých věcí diplomacii a právo, mají původ ve Vídeňském kongresu a lze je považovat v Evropě za celkem zavedenou věc. Pokud nějaký stát hodlá z této linie vystoupit, za což lze aktuálně považovat např. i cílené šíření informací neodpovídajících skutečnému stavu věcí, jež jsou zjevně způsobilé navrtat důvěru občanů cizího státu v jednání jeho vlastní reprezentace, není neočekávané, že na to jiné státy reagují. A reagují na to mimo jiné prizmatem své národní bezpečnosti. To je pojem, který se u nás dlouho nechtěl slyšet, protože s sebou samozřejmě nese souvislosti, které jsou současné občanské cochcárně proto srsti. Občanská cochcárna tvrdí, že je dost chytrá na to, aby si posoudila pravdivost a relevanci všech informací sama. Bohužel v internetové době postavené zejména na audiovizuální prezentaci a na práci expertů na lidskou psychiku, o nichž se vám ani nezdá, na to občanská cochcárna nemá. To je prostě fakt plynoucí už z Gaussovy křivky. Ostatně ona na to neměla ani v době, kdy si mohla maximálně koupit noviny, ale tehdy tu duchem prostší část populace odfiltrovaly jiné faktory.

Jo a skutečný stav věcí je celkem jasný. Jeden stát protiprávně a v rozporu s vlastními závazky přepadl ozbrojenou agresí jiný stát, přičemž forma jeho jednání je přímo ohrožující náš vlastní stát. Nad tím není nic k mudrování. A pokud jsou zde weby, které insinuují, že je to celé vlastně naopak, pak je jejich eliminace naprosto správnou a přirozenou reakcí v kategorii národní bezpečnosti.
Středa, 09. března 2022 - 19:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 9-2003
Chce se mi zvracet. Ovšem jako zmrdi se z 99% projevují ti, u kterých jsem to dlouhodobé očekával a předpokládal. Akorát Bram mě zklamal. Ale to se nedá nic dělat.
NOBLE BRICKS
Pikehead
Středa, 09. března 2022 - 22:04:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8080
Registrován: 3-2007
To je možná jen špatnou typologií. Bram patří do kategorie "radši nic neočekávat", protože je to nedůvtipný patlal, což o sobě do značné míry i tuší a proto má potřebu to příležitiostně dohánět podobnými pubertálními revolucemi.

Už je to v podstatě i nuda, byť ten červený text působí sám o sobě dost strašlivě.
Středa, 09. března 2022 - 22:22:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5293
Registrován: 4-2003
Desiro:
"informační akce působí pod krytím boje s vnějším nepřítelem proti vnitřní politické konkurenci"
Mohl byste uvést, koho konkrétně si představit pod onou vnitřní politickou konkurencí? A proč se k radikálním opatřením v boji proti politické konkurenci přistoupilo nelogicky až po volbách, když už jsou karty rozdány? (Nebudete tvrdit, že teprve teď garnitura dostala patřičnou moc a dělá čistky, že ne?) Vaše premisa vykazuje značné trhliny.
Desiro:
"Konstatuji, že o cenzuře se už nezmiňujete."
Slovo "už" není na místě. Já jsem o cenzuře v této souvislosti totiž nikdy nehovořil, neboť to nepovažuji za cenzuru, ale za nezbytnou obranu proti útokům vedeným v rámci informační války, kdy původce útoků přistoupil již i ke konvenčnímu způsobu boje a napadením suverénního státu vyvolal válku v reálném prostředí.
Desiro:
"ale proti tomu existuje hromada informačních zdrojů, kde se dá ověřovat"
Opět ta neskutečná naivita a nepochopení věci.
Desiro:
"Stát nemusí chránit občana prostřednictvím cenzury"
Ale ono nejde o ochranu jednotlivce, v tom se (opět) mýlíte.
Desiro:
"pro média by mělo být zřízeno rychlejší soudnictví"
A prakticky byste si to představoval jak? Už jen na jaký paragraf byste to chtěl odstíhat.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 09. března 2022 - 22:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26138
Registrován: 5-2002
Pike: Bram patří do kategorie "radši nic neočekávat", protože je to nedůvtipný patlal, což o sobě do značné míry i tuší a proto má potřebu to příležitostně dohánět podobnými pubertálními revolucemi.
Naprosto přesně.

Bram: Prostě jsi tu vedl ideologickou masírku a jako správný egoistický šmejd si se (opět) projevil Ty sám.
Egoistickej šmejd jsi z nás dvou jedině Ty. Dva roky jsi parazitoval na těch, kteří ochranná opatření respektovali. Tvé nedávné dojemné plačky o hypoxii jsou toho další důkazem v (bohužel) nekončící řadě.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 10. března 2022 - 06:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13590
Registrován: 4-2003
Hajnej:Egoistickej šmejd jsi z nás dvou jedině Ty. Dva roky jsi parazitoval na těch, kteří ochranná opatření respektovali. Tvé nedávné dojemné plačky o hypoxii jsou toho další důkazem v (bohužel) nekončící řadě.

Jsem velice rád, že se máš možnost vyřádit v zaměstnání a nikoliv ve veřejném životě. Ideolog Tvého ražení je pro společnost velice nebezpečný jedinec.

Zbytek nemá smysl komentovat, ztráta času. Stejné plačky tzv. poctivých, kteří se nechali očkovat jen proto, že zachrání svět, jsem slýchával velice často. Dnes už díky daleko většímu problému, který vznikl díky agresivnímu Rusku na Ukrajině, tyto plačky naštěstí neslýchám. Až tady mi je pár ideologů připomnělo.


S4991023:Akorát Bram mě zklamal. Ale to se nedá nic dělat.

Musíš uvědomit, že cpát pod hrozbami různých (v Rakousku již docela likvidačních) sankcí do lidí to, co do si do sebe z bezpečnostních důvodů cpát nechat nechtějí, opravdu nelze. Je to normální stav, se kterým se demokratická společnost musí vyrovnat a musí ho hlavně respektovat. Pokud ne, tak přestává být demokratickou společností. Doporučuji odchod do Ruska, nebo do jiné nedemokratické země, tam jsi samostatného rozhodování o své osobě ušetřen.

Důvěra v systém se v demokratické společnosti vytváří těžce, ale ztrácí se velice lehce. S oblibou tvrdím, že toto může za úspěch SPD a ANO ve volbách do poslanecké sněmovny minulý rok. Bylo velkým štěstím, že propadla ČSSD a KSČM (mnozí voliči přešli k ANO) a máme tu díky tomu současnou vládu. Vládu, která je v mezích možností demokratická a nedopadá to tak, jak jsme viděli za minulé vlády pod vedením agenta StB Bureše. Čtyřkoaliční vláda ANO, KSČM, SPD a ČSSD by pro tuto zemi byla naprostou katastrofou po všech stránkách, nabralo by to nejspíš směr, který v Maďarsku praktikuje Viktor Orbán. Díky, nechci [nene].


Pikehead:To je možná jen špatnou typologií. Bram patří do kategorie "radši nic neočekávat", protože je to nedůvtipný patlal, což o sobě do značné míry i tuší a proto má potřebu to příležitiostně dohánět podobnými pubertálními revolucemi.

Další ideologická sračka jednoho z novodobých Pepíků Géblsů. Nic nového pod sluncem [wink].


(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 10. března 2022 - 07:05:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7902
Registrován: 9-2005
Takže podvádění je v pořádku, Brame? To, že si to odůvodníš potlačením svobod ze strany vlády, opravňuje k podvodům?

Takových bylo za komoušů v ČSSR plno. A ještě se tím chlubí.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 10. března 2022 - 08:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13591
Registrován: 4-2003
Qěcy:Takže podvádění je v pořádku, Brame? To, že si to odůvodníš potlačením svobod ze strany vlády, opravňuje k podvodům?

Nejde o žádné podvody. Proti potlačení svobod ze strany vlády je třeba se bránit a to i tak, jak jsem napsal. Tedy i obcházením naprosto nesmyslných opatření.

Přiznám se, že mi i to obcházení bylo dost proti srsti, protože jsem neočekával, že v demokratické společnosti zažiji někdy praktiky diktatury. Horší je, že tomu ještě začala nemálo jedinců tleskat a dohlížet na to, zda se i ostatní správně a hlavně dostatečně bičují.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 08:12:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12100
Registrován: 4-2003
Už jen na jaký paragraf byste to chtěl odstíhat.

Logická implikace: zavést do našeho právního řádu cenzuru. Pak by bylo o čem rozhodovat.[crazy]

jeden stát protiprávně a v rozporu s vlastními závazky přepadl ozbrojenou agresí jiný stát, přičemž forma jeho jednání je přímo ohrožující náš vlastní stát.

Přičemž náš stát je dávno zařazen agresorem mezi nepřátele.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 10. března 2022 - 08:21:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12101
Registrován: 4-2003
Dako před první světovou válkou tu byla propaganda v novinách, co hnala bez uvážení lidi do masomlejnku, tak teď tu máme soudobou variantu.

Nic takového tady ve veřejnéím protoru právě není, to jsi ty noviny z tý doby vážně tzv. viděl z Hikari.[crazy]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 10. března 2022 - 08:26:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13592
Registrován: 4-2003
Velky sef:Dovod zrusenia bol casto v tom, ze tie opatrenia neboli po pravnej stranke dostatocne zdovodnene.

To se týkalo jen části opatření. Ty, o kterých se zmiňuji, byly zrušeny z jiných důvodů. Více viz zde: https://www.epravo.cz/top/clanky/aktualni-rozhodnuti-nejvyssiho-s pravniho-soudu-ve-veci-mimoradneho-opatreni-ministerstva-zdravotn ictvi-cr-regulujici-dopady-pandemie-covid-19-v-oblasti-podnikani- a-obcanskeho-zivota-aneb-zruseni-povinneho-ockovani-114250.html


Tantin27:Chtěl bych upozornit, že zrovna ON nikdy za protiprávní shledáno nebylo, přestože se o to mnozí, mnozí snažili. [happy] Takže bych prosil Brama o odzdrojování nebo aby přestal šířit nepravdy. Děkuji!

Co si mám představit pod zkratkou ON?

Jinak výše je v odkazu uveden odborný komentář k rozhodnutím NSS a níže jsou odkazy, kterých rozhodnutí NSS (konkrétní čísla jednací) se to týká.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 08:26:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8658
Registrován: 1-2007
Drtivá většina normálních lidí nemá vůbec čas na nějaké ověřování.

Pochybuju, že nedostatek času na ověřování je primárním důvodem, proč lidé věří dezinformacím.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 09:16:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 815
Registrován: 10-2005
Velky_sef:
"
Ti dobrovolnici boli naockovani este v roku 2020 a boli to desiatky tisic ludi po celom svete. Ako pisem, za normalnych okolnosti je aj vyvoj pomalsi, pretoze to nie je taka priorita. Teraz bola priorita najvyssia a tomu zodpovedalo nasadenie ludi. Ostatne to nebol prvy pripad, podobne sa postupovalo aj pri Hongkongskej chripke (H3N2), len vtedy sa to tak nerozsirilo."

No, tak si také povězme, že přirozenou součástí vědecké práce má být určitá míra pokory. Protože příkladů vědeckého hujerismu je bohužel v historii poměrně dost včetně těch s fatálními následky (thalidomid). Kdo tvrdí, že se to nikdy nemůže opakovat a že dnes jsme někde jinde, lže.
Priorita najvyssia se mimo jiné velmi negativně projevila v uječení (a jinak se např. u nás chování Hořejšího a spol. nazvat nedá) jakýchkoliv kritických hlasů, jak týkajících se opatření vůči covidu, tak očkování, včetně těch které považuji za velmi respektuhodné (Beran, Svoboda). Ponechání volného prostoru těm, kteří si ve svém přesvědčení o vlastním nedocenění pod praporem obecného blaha velmi dobře osvojili technologii moci (příkladmo Koubkem na slabé lajně počínaje a Kulveitem na té chytřejší konče) prkaticky zlikvidovalo jakoukoli kritickou diskusi, která je esenciální součástí vědecké práce.
Pod falešným pláštíkem boje a války, i zde občas idiotsky vzývaného, se tak trochu dost postupovalo stylem, když se kácí les, lítají třísky. Nechcete mi tvrdit opak, že?

A ony jsou tu relevantní otázky např. k tomu Pfizeru. Předpokládám, že také nechcete tvrdit, že vyhodnocení masového nasazení na miliardách lidí v období dvou let je kvalitativně totéž, jako vývoj a testování očkovací látky trvající v postupných krocích podstatně delší období? Protože občas pracuji v tropických zemích jsem očkován proti lecčemu, a očkování považuji za jeden z největších vydobytků vědy. Nicméně rezignace na pokoru a kritický náhled mi hodně vadí, zejména když se extrémní silou tlačilo očkování dětí. Jak si může věda dovolit říci, že na organismus ve vývoji očkování s dosavadní dobou sbírání poznatků cca 2 roky nikdy nebude mít žádný negativní vliv? Nemůže, může maximálně říci, že v těch následujících 2 letech. Já jako rodič, který by o tom rozhodl, se rozhodně nechci setkat se situací, že za 10-15 let, kdy se ukáže, že ta pokora byla na místě, dítě přijde a položí otázku: Proč?

Něco jiného je mé očkování Pfizerem na základě racionálního rozhodnutí, že nemám zapotřebí nechat se buzerovat na straně jedné a že přecejen jsou tu v mém věku očekávatelné benefity, pokud bych si vytáhl špatnou kartu.

Rezignace značné části vědecké obce na kritický odstup považuji za velké selhání a potenciálně mimořádně nebezpečný přístup pro futuro.
Pikehead
Čtvrtek, 10. března 2022 - 09:30:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8082
Registrován: 3-2007
Mouka: Ale to je přece podstata této diskusní figury. Desiro a spol. neřeší skutečný důvod a situační kontext (a jeho přínosy vs. rizika), oni hovoří jakoby byl rok 2012 a někdo tu z ničeho nic dezinformační weby vypnul a snášejí na hromádku všechna rizika, která taková praxe může mít.

Neměl jsem rád slovo "polopravda" a moc jsem ho nechápal (na tuto oblast se snažím dívat spíš booleovsky), ale možná tohle je přesně situace, na kterou by to slovo sedělo. Vylíčí se - zcela pravdivě a včetně možných důsledků - pouze výseč reality. Největší mistři polopravd se ani neobtěžují zmiňovat a dezinterpretovat ten zbytek - ten prostě není.

Bram: Věta se slovem diktatura se ti moc povedla, je taková... vlčkovská. Nabíráš skvělý trend, chlapče.

Viajero: Ano, principy, které jste tu napsal, by se daly považovat za maximu našich snah. V reálném světě (zvlášť s velkou částí nejistoty ohledně současného i budoucího stavu) je otázka do jaké míry se jí podaří naplnit. Aby se odpověděly všechny otázky amatérských virologů, aby bramům nikdo vlásek na hlavě despoticky neskřivil. (Je možné, že pokud by se takové zadání formalizovalo, jednalo by se o neřešitelnou úlohu.)
Takže neříkám že ex post analýza nějaké siuace k ničemu není (pokud není diletantská a spekulativní jako vaše sekce o bezpečností vakcín), ale její hodnota je přece jen výrazně menší než nutnost se zodpovědností rozhodovat v reálném čase vyhodnocovat komplexní a nejasné věci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Čtvrtek, 10. března 2022 - 09:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14555
Registrován: 5-2004
no a ja kdyz mi prisel pozitivni pcr (4 dny pote co mi bylo den blbe) jsem stornoval mistenku do flegrova mrazaku.

Ockovani zajiste, ale proti nebezpecnym chorobam. Aneb atgument 93lete pani "proc mne s tim otravujou, jakej je rozdil jestli za mesic dva umru vekem nebo na kovid". A nepiste tu o tom ze by tim chranila jiny - fake news statnich sdelovacich prostredku o tom ze ockovani brani prenosu jiz praxe vyvratila.
Pikehead
Čtvrtek, 10. března 2022 - 10:04:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8083
Registrován: 3-2007
Nejen fake news, ale i fake studie.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 10:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 10-2005
Pikehead:
"pokud není diletantská a spekulativní jako vaše sekce o bezpečností vakcín
"

a) o tom si budeme moci povídat tak za 20 let.
b) aktuálně jsem o bezpečnosti vakcín opravdu nic nepsal, to vy máte problém s chápáním psaného textu. Psal jsem toliko o tom, že argumentace kvantitou v krátké časové řadě není úplně totéž jako dosavadní standard a o hujerovské absenci pokory, když se na takto vystavěném základě hlásí plná bezpečnost ve vztahu k organismu ve vývoji. Ano, může to být to být spekulativní, ale legitimní. Víte proč, protože sám pojem spekulace zahrnuje i reálnou hypotézu a současná úroveň poznání prostě neumožňuje konečný závěr, že se limitně blíží k nule.
I spekulativní míra rizika je pořád míra rizika, kterou u svých i jiných dětí velmi vážím. Máte děti?

PS: Je možné, že je vše v pořádku a já si to přeji, ale k takovému závěru je i ve vědecké obci příliš mnoho nekonzistence. A prostě ten případ thalidomidu, byť ve věcné konotaci jiný, je v tomto směru dobrým mementem, neboť i tehdejší úroveň poznání zpočátku vylučovala cokoliv špatného.
Desiro
Čtvrtek, 10. března 2022 - 10:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4014
Registrován: 2-2004
Viajero: Ve vaší úvaze nevidím soutěž myšlenek v demokratickém státě. V diskutovaném konkrétním případě se ty weby nevěnovaly vysloveně jednomu tématu ruské invaze, ale muselo to být vypnuto všechno.

Druhá věta je zásadní faktická informace, i pro ostatní. Z ní jsou pak vyvozovány další. K cenzuře mimo tohoto tu docházelo i v souvislosti s Covidem.

Doktor: Mohl byste uvést, koho konkrétně si představit pod onou vnitřní politickou konkurencí?
Konkrétně strany mimoparlamentní, které v parlamentu ještě nebyly, s výjimkou strany Přísaha. Jednoduše snaha o zamezení vstupu do odvětví, tedy sněmovny. Z parlamentních mezi ně možná nepatří, vzhledem k jejich nedávným postojům a konstatuji to s překvapením, SPD. Naopak postoj kdysi pravicových stran vládní koalice je pro mě zklamání. Zákaz webů je zřejmě první vějička, na které se odzkouší, jaká je reakce veřejnosti a následně se uvidí, jak dále.

A proč se k radikálním opatřením v boji proti politické konkurenci přistoupilo nelogicky až po volbách, když už jsou karty rozdány? (Nebudete tvrdit, že teprve teď garnitura dostala patřičnou moc a dělá čistky, že ne?)
Položíte otázku a odpověď znáte. Teprve když obdrží moc, je možné dělat opatření.

A prakticky byste si to představoval jak? Už jen na jaký paragraf byste to chtěl odstíhat.
Ty stejné jako dnes, akorát rychle.

RadekŠ Nic takového tady ve veřejnéím protoru právě není, to jsi ty noviny z tý doby vážně tzv. viděl z Hikari.
Do první války se v roce 1914 rukovalo s odhodláním a tím, že do zimy budou doma. V roce 1915 se už při odvodech jen brečelo. Jako literaturu k tomu doporučuji vyjma dobových novin taky Remarque: Na západní frontě klid a postava válečného štváče Kantorka. Co se dnešní situace týče, tak mě zrovna u Tebe nepřekvapuje, že se svým pohledem na svět to štvaní nevnímáš. Teď jde o to, aby se kritická masa politiků s rozhodovací pravomocí nenechala navézt za účelem zvýšení svého voličského potenciálu do akce proti jaderné velmoci s tím, že já budu jako pro a ostatní to zastaví - jenže oni to nezastaví a prostě se to převalí do jaderný katastrofy. Pokusy tu máme.

Pikehead Neměl jsem rád slovo "polopravda" a moc jsem ho nechápal (na tuto oblast se snažím dívat spíš booleovsky), ale možná tohle je přesně situace, na kterou by to slovo sedělo. Vylíčí se - zcela pravdivě a včetně možných důsledků - pouze výseč reality. Největší mistři polopravd se ani neobtěžují zmiňovat a dezinterpretovat ten zbytek - ten prostě není.
Právě ty polopravdy jsou nejhorší, když už se nedořekne to b. Tak je dobrý mít tu někoho, kdo to dořekne.

Jinak téma cenzury je evidentně zajímavé pro mnoho lidí, jinak by tu nebyla taková diskuze.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
30 let svobody 1989 - 2019
Čtvrtek, 10. března 2022 - 11:04:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 817
Registrován: 10-2005
Desiro:
"Viajero: Ve vaší úvaze nevidím soutěž myšlenek v demokratickém státě.

Jako literaturu k tomu doporučuji vyjma dobových novin taky Remarque"

a) Insinuace není myšlenka. S tou se soutěžit opravdu nedá. Opravdu si myslíte, že bylo možné, vhodné, účelné soutěžit s Der Stürmer nebo Völkischer Beobachter?

b) Víte, kdo to byl Jean Jaurès? Kdybyste přišel do argumentace s ním, alespoň bych si myslel, že máte nějakou solidnější znalostní základnu. To jen na okraj. Pokud reakci NATO, resp. demokratické politické formy, hodnotíte jako potenciálně podléhající válečnému štvaní (koho nad rámec marginální části spektra?), pak je diskuse s vámi naprosto zbytečná. Protože nic takového se prostě v relevantní rovině neděje, naopak zdrženlivost je mimořádná. Podotýkám opětovně, tváří v tvář naprosto flagrantnímu porušení mezinárodního práva na úrovni přepadení Polska v roce 1939 (resp. horší, protože Locarnské úmluvy záruky východních hranic Německa neobsahovaly, zatímco Budapešťské Memorandum územní celistvost Ukrajiny stvrzovalo). Tím je řešeno vše.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 11:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12102
Registrován: 4-2003
Jako literaturu k tomu doporučuji vyjma dobových novin taky Remarque: Na západní frontě klid a postava válečného štváče Kantorka. Co se dnešní situace týče, tak mě zrovna u Tebe nepřekvapuje, že se svým pohledem na svět to štvaní nevnímáš.

Mám přečeteno mnohem víc než toho AMR a a to co se děje nyní není ani omylem válečné štvaní, natož něco jen vzdáleně podobného roku 1914. Je to naopak mimořádná zdrženlivost.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Čtvrtek, 10. března 2022 - 11:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 2-2004
Pokud reakci NATO, resp. demokratické politické formy, hodnotíte jako potenciálně podléhající válečnému štvaní (koho nad rámec marginální části spektra?), pak je diskuse s vámi naprosto zbytečná. Protože nic takového se prostě v relevantní rovině neděje, naopak zdrženlivost je mimořádná.
Vnímám snahy Polska o předání stíhacích letounů, přičemž tato snaha by mohla být RF vyhodnocena jako nepřátelský akt Polska proti sobě. Z toho důvodu jsou tu snahy Polska o předání skrze USA / NATO / z Německa, aby v tom nezůstali sami, přičemž ostatní zmínění od toho dávají ruce pryč. Jinak je prozatím NATO zdrženlivé, ano.

a) Insinuace není myšlenka. S tou se soutěžit opravdu nedá. Opravdu si myslíte, že bylo možné, vhodné, účelné soutěžit s Der Stürmer nebo Völkischer Beobachter?
Do téhle polohy to tlačíte Vy, já jsem nikdy nic takového neřekl a nesouhlasím s takovým viděním.

b) Víte, kdo to byl Jean Jaurès? Kdybyste přišel do argumentace s ním, alespoň bych si myslel, že máte nějakou solidnější znalostní základnu. To jen na okraj.
Potřeba otřít se o protivníka, posílit ego? Požádám vás slušně, nedělejte to.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
30 let svobody 1989 - 2019
Čtvrtek, 10. března 2022 - 11:32:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12103
Registrován: 4-2003
svém přesvědčení o vlastním nedocenění pod praporem obecného blaha velmi dobře osvojili technologii moci (příkladmo Koubkem na slabé lajně počínaje a Kulveitem na té chytřejší konče)

Podpis.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 10. března 2022 - 12:24:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 10-2005
Desiro:
"Potřeba otřít se o protivníka, posílit ego? Požádám vás slušně, nedělejte to. (Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)"

Žádat můžete, ale o ničem jiném než té vzdělanostní základně to není. A ta určuje, jestli jde o názor nebo “názor”. Říkávalo se to mu klasse, kdo ji měl, ten střízlivě usoudil, na co má. Takže, když na mne vytáhnete Remarquea, který bez ohledu na nesporné literární kvality je emblematickou postavou tzv. protiválečné literatury, je celkem jasné z jaké základny čerpáte. To není nic osobního, jak se často dnes podává, to je k věci. Já jsem do drážních témat taky obvykle chodím šoupat nohama, nebo spíš jen číst.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 14:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26139
Registrován: 5-2002
Vlčoun: fake news statnich sdelovacich prostredku o tom ze ockovani brani prenosu jiz praxe vyvratila
Nojo, no, když někdo považuje snížení pravděpodobnosti za "bránění", tak pak může snadno nabýt i dojmu, že nějaké "praxe" něco "vyvrátila".
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 10. března 2022 - 14:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13593
Registrován: 4-2003
Zejména s příspěvky 815 a 816 pana Viajera vyjadřuji naprostý souhlas [wink]. A s příspěvky 817 a 818 také [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 10. března 2022 - 15:58:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14556
Registrován: 5-2004
no ja to chyt tak na 90% od cloveka po treti davce, tejden predem jsem s nikym jinym v delsim kontaktu nebyl. Mch mladej kluk, po treti davce furt s necim marodi... A neni v okoli v tomto sam.

A jestli to od nej fakt bylo tak super ze jsem to konecne chyt. Jeste zbyva tak za 2 tydny zkusit protilatky - jestli treba nelhal ten pcr a pravdu nemely 3 domaci flusaky a nebyla to uplne obycejna chripkoviroza....
Čtvrtek, 10. března 2022 - 16:00:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12105
Registrován: 4-2003
naopak postoj kdysi pravicových stran vládní koalice je pro mě zklamání. Zákaz webů je zřejmě první vějička, na které se odzkouší,

Mně je zcela ukradený postoj pravicových nebo jiných stran, protože jediné k čemu došlo bylo to, že zájmové družení právnických osob CZ.NIC odebralo tuzemskou doménu asi osmi webům. O tom se vážně nehlasovalo (a nejspíš ani nedebatovalo) ani v Parlamentu a ani na jednání vlády. Třeba jenom z toho důvodu, že stát nespravuje web, stejně jako nerozhoduje o tom, zda někdo nechá či nenechá zahrát v univezitní hale kremroli Nohavicu nebo jesli v ČMFL bude čutat 14 či 16 týmů.

Samozřejmě nečekám, že odlišíš takové zásadní niance, jako odebráníCZ domény versus zablokování obsahu z jiné domény - viz debata o zákonné úpravě online hazardních her v roce 2017, proti němuž se tehdy sdružení CZ.NIC ostře vymezilo.

Aeronet si samozřejmě můžeš projít i teď dočíst se třeba, že řidiči začátečníci se bojí jezdit s písmenem Z a podobný kraviny.


téma cenzury je evidentně zajímavé pro mnoho lidí, ji


No mně jenom vadí něčí bezobsažné blábolení.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 10. března 2022 - 16:23:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 502
Registrován: 11-2021
Vlč: na omikron nepotřebuješ delší kontakt, takže jestli usuzuješ, žes to chyt zrovna od něj, tak to usuzuješ blbě. Čímž netvrdím, žes to od něj nechyt.
Desiro
Čtvrtek, 10. března 2022 - 16:35:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 2-2004
S odstupem času už se ty z hlediska IT lépe zařízené weby dokázaly obnovit na jiných adresách. Co jsem viděl dva tak je to ta obsahově největší hrůza. Celý to působí jako zpackaná huráakce pro média.
30 let svobody 1989 - 2019
Čtvrtek, 10. března 2022 - 17:23:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12106
Registrován: 4-2003
Nejde o odstup času, ale právě o těch prvních pár kritických dní. Což bylo Ondřejem Filipem komunikováno, pokud tedy není člověk natvrdlej.

Kdyby třeba v té době nastal kvůli dezinformacím třeba masový run na banky, tak tu nesměje nikdo.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Čtvrtek, 10. března 2022 - 17:57:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4017
Registrován: 2-2004
Kdyby třeba v té době nastal kvůli dezinformacím třeba masový run na banky, tak tu nesměje nikdo.
Jako protože by něco teoreticky napsali na Protiproudu, Skrytý pravdě ... tak by mohly následovat hromadné výběry z bank? Hele ty si fakt myslíš že má těch asi osm webů (tvoje slova) takový dosah, jo ?

Nejde o odstup času, ale právě o těch prvních pár kritických dní.
Co budeš říkat, až zavedou další cenzuru?
30 let svobody 1989 - 2019
Pezos
Čtvrtek, 10. března 2022 - 18:07:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2234
Registrován: 4-2014
Pokud to musí oficiálně dementovat ČNB (osobně si myslím, že toto byl i důvod těch front před směnárnami)...
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Desiro
Čtvrtek, 10. března 2022 - 18:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4018
Registrován: 2-2004
Ještě jednou opakuju: Opravdu myslíte vážně, že bez zákazu asi osmi dezinformačních webů by došlo k runu na banky ?

Jinak si k tomu můžete pustit reklamu na jadernou válku.
30 let svobody 1989 - 2019
Čtvrtek, 10. března 2022 - 18:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 503
Registrován: 11-2021
Des: nebude říkat nic. Přestěhuje si web mimo dosah cenzury nebo si zřídí ve sklepě tiskárnu.
Ne, nikdo rozumnej neřekne, že runu něco zabránilo. Obvykle se dá říct, co ho způsobilo. Ale povaha runů je chaotická a blbě se předvídají.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 19:21:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 7-2017
Viajero, Z hladiska vyvoja tie vakciny presli vsetkymi potrebnymi testami, samotne schvalenie ockovania uz nerobili farmafirmy, ale prislusne urady, ktore este mohli ovplyvnovat politici. Ono tu stale bola ta druha stranka veci, ako by vyzerala druha vlna, ak by sa neockovalo? Podobne to bolo u deti, ktore anjskor nekoncili az tak casto v nemocnici, ale s prichodom delty sa ten pocet hospitalizacii zvysil.
Suhlasim, ze odborna oponentura je cenena a nemyslim si, zeby bola nejakym sposobom zhadzovana. Skor islo o to, ze teoretici ako p.Beran sa snazili davat rady, ktore nasledne ludia z nemocnic, ktori videli Covid pacientov museli vyvracat ako nepravdive ci neuzitocne. Potom vznika u ludi pocit, ze sa situacia dala zvladnut lahsie.
Zoberme si napriklad testovanie v skolach, kym v zahranici mali deti na laviciach plexisklo a sedeli osamote plus testovanie bolo castejsie a aj PCR testami, tak v CR to boli len antigeny a deti neboli oddelene a dokonca na Slovensku to bolo dobrovolne, takze polovica ludi na hlasenie vysledkov kaslala. Potom sa tazko daju riesit podobne situacie, ak sa pol naroda nemieni prisposobit podmienkam.
Čtvrtek, 10. března 2022 - 21:43:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5294
Registrován: 4-2003
Desiro:
"Konkrétně strany mimoparlamentní"
Mimoparlamentní strany je obecný pojem zahrnující celé politické spektrum. Buďte tedy konkrétní. Anebo má jít o spiknutí cílené proti všem mimoparlamentním stranám bez ohledu na zastávanou politiku?
Desiro:
"Položíte otázku a odpověď znáte."
Naznačenou prvoplánovou konspiraci právě nepovažuji za odpověď. Navíc tato teorie ve světle vaší předchozí odpovědi pokulhává – pokud jde o eliminaci mimoparlamentních stran en bloc jako konkurence parlamentních stran, pak to není vázané na volby ani na právě vládnoucí garnituru. Poněkud jste to překombinoval.
Desiro:
"Ty stejné jako dnes, akorát rychle."
No tak uveďte, o které konkrétní paragrafy se jedná.

Pouze vršíte obecné, nicneříkající fráze, jasná a konkrétní vyjádření chybí. Navíc ta vaše neskutečná naivita.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 11. března 2022 - 08:27:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12107
Registrován: 4-2003
bez zákazu asi osmi dezinformačních webů

K zákazu webů nedošlo. To je právně i technicky nesmysl, jen tu papouškuješ volovinu. Šlo o dočasnou paralyzaci pár webů pro pár kritických hodin, nic víc.

Mimochodem pokud byla někomu upřeny nějaký domnělá práva, tak ať se právně brání a zažaluje CZ.NIC. Ale to je přeci hovadina, protože tím by se Aeronet odkopal.

myslíte vážně, že bez ....by došlo k runu

Tvoje představy o tom jak lecos funguje a o rozhodovacích procesech a kritérich jsou velmi naivní. Nekterý věci se fakt neřídí jako autobazar či stavebniny v okresním městě.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 11. března 2022 - 10:04:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 819
Registrován: 10-2005
Velky_sef:
"Viajero, Z hladiska vyvoja tie vakciny presli vsetkymi potrebnymi testami, samotne schvalenie ockovania uz nerobili farmafirmy, ale prislusne urady, ktore este mohli ovplyvnovat politici.

Skor islo o to, ze teoretici ako p.Beran sa snazili davat rady"

Proboha člověče, tohle je přesně cesta, jak navrtat důvěru lidí. Jako podle kopíráku. Tím, že předstíráte hotové informace, které pak kdekdo relevantně zpochybní a důvěra je v háji.
Pfizer obdržel full approval od FDA až 23. 8. 2021 a u EMA ho nemá dodnes. Takže to až tak "vsemi potrebnymi" a "schvaleni" nebude.
To není nic proti tomu, co se dělá, natož proti očkování v současné podobě, nýbrž výhradně proti tomu, jak se to (vámi aktuálně vzorově předvedeno) prezentuje. A tohle kličkování a mlžení té uječenější části vědeckých autorit je přesně to, co značným podílem rozložilo počáteční opravdu velkou důvěru populace.

Prof. Beran byl před časem přinejmenším 10 let klinikem na infekční klinice FNHK, takže je to úplnej teoretik...

Působíte jako zajímavý insider z oboru, ale budete-li pokračovat tímhle stylem argumentace, tak už to zajímavé nebude... (a je jedno zda z neznalosti nebo tak trochu otočením skutečnosti, jak to do vašeho myšlenkového konceptu zapadá).

PS. Oni ti rakouští borci včas couvají, takže na to asi nedojde, ale z pohledu mého oboru by mne velmi zajímalo, jak by dopadl ústavní přezkum té zákonné povinnosti očkovat se (která obecně ústavně obstojí) při pouhém "Conditional marketing authorisation", tedy "on the basis of less comprehensive data than normally required". Já bych si na tu ústavní aprobaci nevsadil.
Pezos
Pátek, 11. března 2022 - 10:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2235
Registrován: 4-2014
Schválně, kolik "teoretiků z akademické sféry" bylo třeba v Mesesu...
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Pátek, 11. března 2022 - 11:20:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 506
Registrován: 11-2021
Via: ale tím, že nebudeš říkat "hotové informace" a poctivě přiznáš "my zatím nevíme s jistotou," tu důvěru lidí taky moc nezískáš.
Desiro
Pátek, 11. března 2022 - 11:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4019
Registrován: 2-2004
Doktor: Konkrétní vyjádření ode mne máte, já od vás ne. Třeba jste mi neodpověděl na otázky: Co když někdo napíše článek kde zhodnotí i negativa jako zatažení ostatních do jaderné války, bude zcenzurován? A je to správně? Uvědomí si starší jednodušší člověk rizika toho návrhu bez uvedení dalšího? Považujete ty zabanované weby, o kterých tu byla řeč, za psyops? Nebo mluvíme o něčem jiném, třeba o reklamě na bezletovou zónu nebo výklad té události na Hadím ostrově?

Získávám z vašich vyjádření dojem, že psyops považujete za nástroj nějakých spiklenců (vaše slova), kteří nás s jejich pomocí řídí. Mám správný dojem?

RadekŠ: K zákazu webů nedošlo. To je právně i technicky nesmysl, jen tu papouškuješ volovinu. Šlo o dočasnou paralyzaci pár webů pro pár kritických hodin, nic víc.
Evidentně nečteš, co jsem tu psal. Zároveň jsou některé ty weby, z IT hlediska slabší, dočasně paralyzovány dodnes. Není to pravda.

Tvoje představy o tom jak lecos funguje a o rozhodovacích procesech a kritérich jsou velmi naivní.
Asi jsi stále ještě nezapomněl na to, jak ses významně seknul ve svých predikcích, zatímco my "naivové" jsme měli pravdu. Co se týče Sebranky, tak tam byl důvod potenciálního runu na ni jiný, než údajné pomluvy z asi osmi dezinformačních webů, ty "profesionále", a nevím proč zrovna třeba Aeronet by měl na ni útočit, když to evidentně není v zájmu RF jako provozovatele.

Jestli má profesionální úroveň naší obrany proti psyops takovou úroveň, tak pochybuji jak o jejím určení proti jiným státům, tak rovněž o kvalitě provedení. A plně chápu, proč se někomu cenzura hodí a z Tvého insiderovského pohledu si beru, že to nebyla poslední akce.

Konec konců mediální ovlivňování jsme zažili už za Covidu a tam o žádné cizí psyops nešlo.


(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
30 let svobody 1989 - 2019
Pátek, 11. března 2022 - 11:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14557
Registrován: 5-2004
Dnes byl na jednom povoleném médiu jménem seznam článek kterak lidi vykupují naftu a velkým odběratelům jsou kráceny dodávky. Proč ji asi lidi nakupují do zásoby? Není to třeba proto že s její cenou vláda nechce nic dělat a lidi logicky čekají další nárůsty o více jednotek korun?

No a důležitý je se bránit proti webům zatímco zatoulaný bezpiloťák zřejmě z Ukrajiny přistál v klidu a pohodě na okraji Záhřebu a nikdo ho cestou neřešil. Mít jadernou nebo špinavou hlavici....
Pátek, 11. března 2022 - 12:15:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 820
Registrován: 10-2005
původní.gp:
"Via: ale tím, že nebudeš říkat "hotové informace" a poctivě přiznáš "my zatím nevíme s jistotou," tu důvěru lidí taky moc nezískáš."

V prvním momentu nikoli, nicméně v delším horizontu na tom budu rozhodně lépe. To je prostě psychologie a rozdíl mezi postupným budováním důvěry bez kategorických axiomů a snahou tu již ztracenou znovu obnovit. Hochu, smiřte se s tím.[proud]
Pátek, 11. března 2022 - 12:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12109
Registrován: 4-2003
Evidentně nečteš, co jsem tu psal.

Tak nepiš fanstasy, ale literaturu faktu.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 11. března 2022 - 13:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 507
Registrován: 11-2021
Via: jenže delší horizont je prd platnej, když řešíš problém, kterej se během toho delšího horizontu vyřeší sám.
Pátek, 11. března 2022 - 13:17:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7904
Registrován: 9-2005
Důvěra se buduje těžko a ztrácí lehko. To je pravidlo už pro děti, natož pro dospělé.
Nejlíp a největší důvěra se buduje otevřeností, pravdomluvností, nezatajovánim ani částí pravdy. A také nezanedbatelnou mírou vcítění. K tomu je dobré znát psychologii a psychologické postupy.
Jakmile něco z toho výše uvedeného vynechám, nebude to fungovat. Maximálně tak se mi povede vymýt mozky.
♥️🇺🇦 Слава Україні!
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 11. března 2022 - 14:00:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 508
Registrován: 11-2021
Q: no jo, ale s tím nezatajováním a pravdou je potíž: co když mám jen statistiku? A když se s pravdomluvností střetne empatie, má vyhrát pravda nebo ohledy? Sám mluvíš o psychologii, čili potřebu prezentovat informace podle dopadu na příjemce přiznáváš.
Pátek, 11. března 2022 - 14:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 821
Registrován: 10-2005
původní.gp:
"Via: jenže delší horizont je prd platnej, když řešíš problém, kterej se během toho delšího horizontu vyřeší sám."

Petitio principii.
Pěkný víkend.
Pátek, 11. března 2022 - 15:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 510
Registrován: 11-2021
Via: bylo potřeba, aby se ty lidi očkovali dřív, než citlivé koronáč zabije. Když by se s výzvou čekalo až na pravdivé a spolehlivé informace, že vakcína funguje a neškodí,už by byli mrtví. Ještě jsme ani nevybudovali důvěru a už máme mrtvoly. To není důkaz kruhem.
Pátek, 11. března 2022 - 15:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662
Registrován: 7-2017
To je pořád samá sbírka na Ukrajinu, výzvy k utahování opasků, snižování závislosti na zlém Rusku, nabádání k využívání VHD a pak si člověk přečte tohle:

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/draha-nafta-jizdni-rady-mhd-zmen a.A220311_655034_brno-zpravy_mos1?zdroj=patro

A to jsem chtěl letos víc využívat [auto] protože výluky na železnici kam se podívám dělají z běžné cesty do práce jedno velké dobrodružství [sad]
Pikehead
Pátek, 11. března 2022 - 16:05:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8085
Registrován: 3-2007
Moment, neříkal jste už dávno, že tou strašně nespolehlivou dráhou přestáváte jezdit?
Pátek, 11. března 2022 - 16:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 11-2005
Co říkáte na videa Ukrajiny na Youtube: "Ukraine – the shield of Europe" ??? [crazy]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 11. března 2022 - 19:25:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663
Registrován: 7-2017
Piku, já už skoro přestal, pak se na chvíli vrátil (natažené jízdní doby = pohoda klídek na přestupy, teda když neběží výluky), no a teď jsem si chtěl zase dopřát trochu toho pohodlí a luxusu pro svoji [zadnice] než mi zelení ekofašos zakážou i tohle. No a nakonec ten úder přišel úplně z jiné strany, a ne že bych na to neměl, ale ze zásady odmítám platit výpalné nenažrancům.