Diskuse » Železnice » „Vlára“ a okolí » Archiv diskuse „Vlára“ a okolí do 24. 12. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse „Vlára“ a okolí do 24. 12. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 06. listopadu 2021 - 14:16:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 7-2017
Po čtrnácti dnech průlet teplanské poválečné repliky "Slovenské strely", jak jinak než na Kolelači. . . . . .[masinka] .
,
Neděle, 07. listopadu 2021 - 20:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4346
Registrován: 11-2006
Dík za fotku, posílám jednu z křižování v Nezdenicích.

http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Pondělí, 08. listopadu 2021 - 07:14:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 7-2017
Též díkes za obrázek Lumíre. . . . Tak okolo nezdenického, dolního zhlaví jezdím z autem dost často. Pokaždé si vzpomenu, jak jsem tam postával s manipulákem při křižovačce. Nahoře nad odj. zhlavím byl sad (neoplocený) a v něm na podzim skvělé ovoce. Nedávno jsem znovu jel s autem okolo, stromy za tu dobu (za třicet let) povyrůstly, ovoce na nich bylo až až, ale manipulant široko daleko nikde.
Posílám ještě jednu, detailnější fotku z Kolelače z vaší spanilé jízdy. . . . . . . . . . . . [masinka]
František_plášek
Středa, 10. listopadu 2021 - 21:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 9-2006
AD Kolelač Re: "Majra" . . .Dík za informaci. Byl jsem v domnění, že hranice nap. soustav je v Říkoníně. Před elektrifikací tratě Přerov-Břeclav se vášnivě diskutovalo o tom, kde vlastně hranice bude. Snad mě uvedlo do omylu i nasazení Vectronů na Slovácké expresy. Nakonec, byl jsem zvyklý od dodání nových "Krys" do Blavy, že ty měly modrý lak. "Banány" byly vždy žluté. Včera neschopná 150 měla nátěr modrý . . . Som z toho voľaaký. . . . ! Ale aspoň byla včera sranda. Dík všem za slušnou debatu.

Na změně místa styku napájecích soustav se už "konečně" pracuje a bude to mezi Přerovem a Říkovicemi (Nedakonice byla druhá a poslední žst.kde se udělal styk soustav ve stanici).

Nátěry lokomotiv podle trakce se už léta nedělá. Většina dopravců používá tzv. korporátní nátěr, u ČD a ČDC jde o varianty modré (případně s bílou), u jiných dopravců se používají zase jiné barvy. Koneckonců i zmiňovaná Arriva neprovozuje motorové jednotky v obligátní tmavě červené.

Nasazení Vectronů na Slovácké expresy souvisí se zmiňovanou prací na změně styku napájecích soustav. ČD se rozhodly o změnu dříve, navíc bych tipoval, že nasazení Bastardů byl tak trochu omyl u pohledu dynamiky...
Čtvrtek, 11. listopadu 2021 - 17:40:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 3-2018
navíc bych tipoval, že nasazení Bastardů byl tak trochu omyl u pohledu dynamiky... [ok] Po rozjezdu z Hulína se 160 dosáhla někde před Moštěnicí...
Lajos
Čtvrtek, 11. listopadu 2021 - 20:16:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255
Registrován: 8-2014
Franta_Plášek & Starý Hanák: moc mě těší, že stejný poznatek jsem neměl jen já. Inu, výkon 3 mega s takovým tvrdým převodem, jak se to má pak chovat.
Ještě ve spojení vozby "zastávkových rychlíků", tedy s častými rozjezdy a stylem provozu na koridoru z Přerova do Prahy, kde se jede často jen na žlutou, přibržďuje, znovu najíždí do výkonu a tak dokola. Za provozu řady 371 jsem nezažil, že by se zkrátilo zpoždění, a kolikrát byl problém ho i udržet a ještě nezvýšit.
Ty mašiny snad byly nejlépe zužitkované, když rozjely EC v Praze a zastavovaly až v Ústí nad Labem.
https://www.railtrains.sk/
http://www.zdankoweb.estranky.cz/
http://www.lignitove-drahy.estranky.cz/
Čtvrtek, 11. listopadu 2021 - 20:51:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2021
U Hněvic jsi z té 371 mnohdy ani 160 nedostal, s 9 vozy 150-155 a už jsi brzdil na 120.
Ani s bednama 1500t s 372 to nebyl šlágr, proti 163 celkem bastard hrabal, zvláště při horších adhezních vlastnostech.
Naopak taková noční KH, když jsi dojel do KH na přepřah a vlak byl někde u Tišnova, tak se na bastardu pěkně spalo. To bylo velké plus, to ticho.
Sobota, 13. listopadu 2021 - 08:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 859
Registrován: 7-2017
11.listopadu.2021 uplynulo 44 let od chvíle, kdy došlo v žst. Hračovice k tragické srážce dvou vlaků, při níž zahynulo 5 osob. Mezi nimi byl i můj dobrý kamarád, spolužák a fíra Fr.Gazárek, který svoji životní pouť předčasně ukončil v troskách Cecule. . .Za připomenutí dík p.J.Daňkovi. . . . . . [masinka]
Sobota, 13. listopadu 2021 - 17:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 860
Registrován: 7-2017
Vzpomínka na Frantu Gazárka.
Setkali jsme v r. 1967 na praxi ve Veselském depu. Bylo nás tam tehdy okolo dvaceti učnů třetího ročníku oboru "mechanik mot. vozů a mot. lokomotiv". Já jediný jsem přišel z OUŽ Šumperk, ostatní byli z Valtic. Zprvu jsme měli praxi v dřevěném baráku, který se nacházel poblíž nynější tankovačky. Tam jsme v rámci zvýšení odbornosti a zručnosti fušovali ve velkém svícny pro mistra odb. výcviku, které potom prodával v okolí na různých poutích a jarmarcích. Dodnes si pamatuji jeho bílou Cortinu i SPZ. Měli jsme na něj s Frantou vztek, protože mistr si počet vyrobených svícnů hlídal a ufušovat si nějaký i pro sebe byl velký problém. Jednu dobu jsme si s Frantou vymysleli pro mistra i trest, že mu na kolo Cortiny připevníme třaskavku, kterých bylo na odst. parních mašinách celkem dostatek. Naštěstí jsme od tohoto úmyslu upustili. Dost úsměvná byla příhoda, kdy nám při výrobě těchto svícnů začala hořet hadice na autogenu. První kdo vyskočil oknem byl mistr OV
Později , asi po třech měsících nás přeřadili na "dílenskou praxi". Ta spočívala v tom že já, Franta ještě s několika jinými, "vybranými" kolegy jsme byli zaúkolování realizací "Úpravny vody" a jejími rozvody pro vodní okruhy mot.lok. po areálu depa. Rozvody se pokládaly v podzemí depa, což byla obdoba nynějších kolektorových sítí. Byly tam i rozvody parního topení které zhusta netěsnilo. Takže naše činnost probíhala v neuvěřitelném horku, vlhkosti a za svitu poblikávajících zhasínajících karbidek. Mistr OV nás každý den hnal do velkých výkonů, bylo štěstí, že jsme si s Frantou rozuměli až moc, takže spíš než skuhráním nad drsnými podmínkami jsme si práci ulehčovali různým srandičkami. Na "fajront" jsme z podzemí vylézali černí a zpocení jako myši. Směle jsme konkurovali horníkům na ostravských šachtách. Nicméně termín na odevzdání úpravny a rozvodů se nám podařil splnit předčasně. Mistr OV za to shrábl tučnou odměnu, my jsme utřeli nos, museli jsme vystačit s žoldem 130 Kčs na měsíc.
Po složení závěrečných učňovských zkoušek, ti kteří měli v depu správné známosti se ihned stali kandidáty strojvedoucích mot. trakce. Nám kteří tyto "kontakty" neměli bylo řečeno, že napřed musíme odsloužit 6 let ve funkci topič parních lokomotiv. To se mi vůbec nelíbilo, nelíbila se mi ani představa, že bych měl na šichty dojíždět ze vzdálenosti víc jak 60 km.
Proto jsme já a mí dva kolegové navštívili PLD T.Teplá, kde nám náčelník depa sdělil, že nás zaměstná ale
jedině s podmínkou že budeme přijati jako kandidáti strojvedoucích mot. trakce. Náš sen byl splněný. Prošli jsme dílenským, brzdovým zácvikem, technickým a dopravním kurzem na východě Slovenska v Gelnici
Po roce, přesně 30. září 1969 jsme na SVD v Blavě složili závěrečnou zkoušku č.8, stali se z nás hotoví fíři. . . . .O den později 1.října jsme narukovali do VPŽS v Bohumíně. Ze třistadvaceti branců jme měli jen my tři úplné zkoušky, byla o nás velká mela, ale to už je jiná kapitola. . . . . .S Frantou Gazárkem jsem se po příchodu z vojny pár let potkával na Vlárské trati. On na Ceculi, já mot. fíra ve funkci topiče na "Štokrech" za plat fíry kvůli tehdejšímu nedostatku topičů parní trakce.
Nastal osudový okamžik v 1977, Franta tragicky odešel do železničářského nebe, ale nebyl to jediný spolužák a kolega na mašině o kterého jsem takovým způsobem přišel. Věru je nač vzpomínat, i když někdy jsou ty vzpomínky moc těžké, mějte se . . . . . . . . . . . . [masinka]
Sobota, 13. listopadu 2021 - 23:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2020
S_123 48 - jaké bude nasazení brejlovců v novém GVD na vláře ??

a kdy se tam objeví E-loko ? Mají už půl století zpoždění.....
Priapos
Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:43:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 10-2012
csik:
"a kdy se tam objeví E-loko ? Mají už půl století zpoždění.....
"


Všechny zde uvedené tratě jsou dávno elektrizovány.
Pondělí, 15. listopadu 2021 - 00:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2020
Priapos - 25 let zas tak moc "dávno" není.
Za ruské okupace, která měla být "dočasně" na věčné časy byl jednotkou dočasnosti " jeden Furt".......
Věřím, že když tu elektrizaci chystali, tak určitě počítali s jejím "brzy" pokračováním aspoň do Veselí. Asi u nás jiná dvoukolejka bez drátů není, že?
Tak něco z Vláry bez drátů....kdysi....Ivan jistě tu 1127 zná.
Čtvrtek, 18. listopadu 2021 - 10:50:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 947
Registrován: 1-2014
Jak už bývá tradicí, nová garnitura na kraji letos vydala nový plán obslužnost ZK:
https://www.kr-zlinsky.cz/plan-dopravni-obsluznosti-uzemi-zlinske ho-kraje-cl-80.html

Z teď toho nejzajímavějšího:

R18 do Bojkovic?
Zlínský kraj by se rád domluvil s MD o vedení
dvou okrajových párů vlaků linky R18 místo do Luhačovic do a z Bojkovic. Brzké ranní a pozdně večerní dálkové vlaky nemají funkci návozu lázeňských hostů, ale naopak zlepší přímé napojení oblasti od Bojkovic přes Slavičín po Brumov-Bylnici a s využitím přestupního terminálu
v Bojkovicích i pro tuto oblast.


Pokud vím, tak stávající okrajové spoje jezdí jen a z Olomouce, ale slyšel jsem, že byl záměr R18 posílit už z Prahy. Možnost vedení R18 z Bojkovic vítám.

Ex22 jen do Zlína?
Na rozdíl od připravovaného koncepčního materiálu Ministerstva dopravy k linkovému vedení vysokorychlostních vlaků se dle možností přizpůsobení regionální dopravy a zvýšení přehlednosti celkové nabídky jeví z pohledu Zlínského kraje jako výhodnější vedení linky Ex22 VRT Praha – Brno
– Zlín / Luhačovice nově v hodinovém taktu pouze v relaci Praha – Brno – Zlín a napojení Uherskohradišťska i celé tratě Bylnice – Staré Město u Uherského Hradiště jedním přestupem v Otrokovicích.

Nyní zamýšlená obsluha Zlína ve dvouhodinovém intervalu a Uherskohradišťska také ve dvouhodinovém intervalu výrazně ztrácí atraktivitu pro cestující kvůli dlouhému intervalu a to i přes krátké jízdní doby na VRT. Hodinový interval linky Ex22 vnímá Zlínský kraj i ve vztahu k hodinovým intervalům na páteřních regionálních linkách jako maximální vhodný. Vedení všech spojů do Zlína podpoří město Zlín jako krajské město a znamenalo by uspoření jedné vlakové soupravy. Sjednocení trasy do Zlína je zároveň prvním krokem pro prověření a realizaci železničního spojení Zlína se Vsetínem a Slovenskou republikou (dříve uvažované v trase Vizovice
– Valašská Polanka), resp. následné protažení linky Ex22 do relace Praha – Brno – Zlín – Žilina.


Přiznám se, že jsem tento záměr, čekal a již dříve zde prorocky naznačil.
Pro cestující od Bylnice po Brod je tato varianta výhodnější kvůli tomu, že to budou mít jen na jeden přestup na všechny směry - jak směr Veselí, tak Břeclav, Olomouc, Ostravu, Brno třemi směry, v rámci kraje také do Zlína a Kroměříže. Naopak pro Hradiště a Brod by přibyl přestup navíc, pro Luhačovice 2 přestupy, což není úplně košer, včetně ztráty přímého spojení s Prahou.
Rozumím tomu i tak, že je v úmyslu posílit Sp z Bylnice do Starého Města a později až do Otrokovic na 2h takt a ty Exy by s tím nejspíš kolidovaly a Sp ztrácely by smysl. Z dlouhodobého hlediska se naznačuje uzel celá L 00 SM a S 00 Bylnice a potažmo S 30 HL. Také se tam ale naznačuje rozlomení ramene v Bojkovicích, což by bylo špatně.

Dá se také říct, že na kraji opomněli, že nabídku do Zlína může posílit soukromý dopravce, takže mně nepřipadá úplně dobré s vzdát zajíždění VRT linky až do Luhačovic, když to MD má v plánu, a také přestup v Brodě bude o dost poklidnější a vlak se postupně zaplní, než když se bude dav lidí v Otrokovicích cpát do vlaku cestujícími z Vláry či od Veselí. Ale je to jedna strana mince, která znamená přestup navíc pro periferní část 341. To je ale stále hudba budoucnosti.
Čtvrtek, 18. listopadu 2021 - 21:16:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 171
Registrován: 6-2017
Díky za link, aspoň změna od "Covid sem, covid támhle"...

Dva páry rychlíků na/z Bojkovic by byly určitě super, sám na to delší dobu upozorňuji, kde se dá. Ráno to vozí více vzduchu, než obvykle.

Také mne zahřálo u srdce, že se ZLK snaží obnovit dopravu na Slovensko, tak mi stále přijde nevole ze strany sousedů.

Elektrizace Zlínky do roku 23 pobavila. A na elektrizaci Bojkovic - Bylnice nebudou jak peníze, tak elektřina..
Pátek, 19. listopadu 2021 - 20:23:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867
Registrován: 7-2017
Dnes nás opustila jedna legenda, výpravčí žst. Slavičín vv. pan Josef Šuráň


Odpočívej v tom železničářském nebi v pokoji Jožko


file:///C:/Users/ivan/Downloads/parte_suran_josef%20(1).pdf
Boj
Sobota, 20. listopadu 2021 - 00:11:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2014
VRT linka do Luhačovic [lol]
Sobota, 20. listopadu 2021 - 16:59:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 172
Registrován: 6-2017
Kolelač:
"Dnes nás opustila jedna legenda, výpravčí žst. Slavičín vv. pan Josef Šuráň

Odpočívej v tom železničářském nebi v pokoji Jožko
"

Jelikož se Váš soubor nenahrál, dovolím si přidat odkaz, na kterém ho ostatní najdou.

Upřímnou soustrast.

Smuteční oznámení
Sobota, 20. listopadu 2021 - 17:25:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 7-2017
Jadris . . . poděkování . . . Nechtěl jsem nahrát celou stránku. Stačí stisknout Ctrl-c a Ctrl-v a parte se zobrazí, ale i tak dík za ochotu, je to jednodušší . . . . . .[masinka]
Sobota, 20. listopadu 2021 - 19:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 948
Registrován: 1-2014
Boj:
V podstate nejde o nic jineho, nez ze stavajici R18 bude vedena po rychlejsi trase pres Brno s a JD cca 2,5 h do Prahy. Uvedomil jsem si, ze pokud by nemela Ex22 zajizdet do Luhacovic, tak by trat 341 prisla o dalkovou dopravu uplne.

Jeste k AEX do Nitry.
Vedeni Arrivy planuje obnoveni do 2 let. Podle jejich slov se by se nyni nevesla na koridor, jinymi slovy je tam SZ nechtela pustit.
Sobota, 20. listopadu 2021 - 20:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 6-2017
Kolelač:
"Nechtěl jsem nahrát celou stránku. Stačí stisknout Ctrl-c a Ctrl-v a parte se zobrazí, ale i tak dík za ochotu, je to jednodušší . . . . . .[masinka]"

To bohužel funguje jen u Vás na PC - odkaz vede jen do Vaší složky na počítači. Když si to zkusíte na jiném počítači nebo mobilu tak už to nefunguje a nikdo kromě Vás si nemohl zobrazit. Proto jsem to poslal. [happy] Neberte prosím jako urážku, jen jako malou radu pro příště, jistota je tlačítko "Poslání přílohy" (která má pravda své limity..). [ok]
Sobota, 20. listopadu 2021 - 20:24:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174
Registrován: 6-2017
Portáš:
"
Jeste k AEX do Nitry.
Vedeni Arrivy planuje obnoveni do 2 let. Podle jejich slov se by se nyni nevesla na koridor, jinymi slovy je tam SZ nechtela pustit."

Stejně nechápu, proč to neřeší návazem na přestup. StmUh/Brno/Olomouc - Nitra. To je opravdu tak lukrativní mít přímou linku? S LEOšem je jistá forma spolupráce na Lintech, proč nejezdit ze STM s "garantovaným" přípojem. Nebo zkusit zatím jezdit jen to Brno s přípoji na LEOše/R18.

Myslím si, že za tím bude nedostatek jednotek 845 v kombinaci s Vmax 120. Odtud stanovisko SŽ. Škoda, že padl ten nákup Bavorských pendolin prý kvůli nedostatku náhradních dílů. Vmax 160, naklápěcí. Úplně linku neodpískali, v JŘ 2022 se stále objevuje kategorie vlaků AEx...
Sobota, 20. listopadu 2021 - 21:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 870
Registrován: 7-2017
Re jadris" . . . .Nevím proč bych se měl urážet, nejsem v PC tak zběhlý, takže ještě jednou upřímný dík za výpomoc.
Sleduji tu debatu ohledně znovuzavedení vlaku AEx. protože tento vlak jsem rád využíval. Nevím jestli by byl přes Vláru zavedený opět ve své původní trase? Něco by se ale muselo změnit. Totiž úsek tratě za moravskou hranicí po H.Srní, mi připomíná film "Přejezd Kassandra". No snad to naši sousedé stihnou zrychtovat do přijatelného stavu?. . . . . .[masinka]
Neděle, 21. listopadu 2021 - 11:24:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4362
Registrován: 11-2006
Ivane, ŽSR nemá love ani na údržbu hlavních tratí. Pohraniční úsek vlárské dráhy, kde notabene jezdí 4 pravidelné vlaky do týdne (kromě prázdnin), je momentálně úplně mimo jejich zorné pole. Až tak kritické to tam zatím není, jen ty dvě 30 a jedna 40 kvůli přejezdům to tam dost brzdí.
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Neděle, 21. listopadu 2021 - 18:36:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 949
Registrován: 1-2014
jadris:

Bavorské pendolíno, je už za zenitem.
Jel jsem s tím z Chebu do Norimberku a pak ještě kus cesty v Bádensku a shledal ho dost nepohodlným, zejména málo místa pro nohy, Linty a GTW co nám tu teď jezdí, jsou úplně někde jinde.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 00:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8719
Registrován: 12-2011
RegioSwinger jsem použil dnes na dané trase a je to pohodlný vůz. V minulosti jsem s ním taky sjezdil vice cest a s ničím výše uvedeným nesouhlasím. Jel jsem i starší verzi 611, to je ale retro.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 01:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 950
Registrován: 1-2014
610 je Regio Swinger?
Nespletl jste si to s Bombardierem, pane kolego?
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 02:14:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8721
Registrován: 12-2011
Omlouvám se, na telefonu jsem to přehlédl. 610 jsem v provozu nestihl.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 14:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 2-2010
Jednou nejsou hřebíky, jednou nejsou kladiva a jednou nejsou ... osobní vozy. NAD 12200, 12205, 12204, 12207, 4334
Čtvrtek, 25. listopadu 2021 - 18:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2010
Dobrý den, prosím Vás, jaká je čekací doba v Uherském Brodu mezi R887 a Arr 4365? Kdo má "hlavní slovo"? Dnes tam bylo myslím +12 na příjezdu R do Brodu, osobák nečekal. A pokud jsou OK podmínky, o kolik minut se dá krátit jízdní doba z Brodu do Bylnice? Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem andy206.)

(Příspěvek byl editován uživatelem andy206.)
Čtvrtek, 25. listopadu 2021 - 18:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175
Registrován: 6-2017
Andy206: tuším Os čeká 10min na R a R čeká 5min na Os bez ohledu dopravce, neurčí-li podmínky jinak. Druhou část musí zodpovědět někdo jiný.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 11:05:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 951
Registrován: 1-2014
Andy206,Jadris:

R18 je dost nespolehlivá linka, vždy když jedu do Hradiště, tak je zpoždění, 2x jsem díky tomu trčel 2 hodiny v Brodě, a to jezdím občasně.

Už jsem tu naznačil, že se z dlouhodobého hlediska nebude hýbat s uzly Horní Lideč X/30 a Bylnice X/00, které mají zásadní vliv na to, proč vlak v Brodě déle jak 10 minut nečeká, vůle hýbat s uzlem Olomouc je o tom samém.

Z toho vychází, že je potřeba zrychlit celé rameno Lideč-Bylnice-Staré Město. Z Kunovic do Šumic asi nebude problém mít časem 100km/h, někde možná 120, ale vše drhne na SP Slovácko, které nebylo schváleno, neprošlo (je to o lidech).

Úsek z Bojkovic do Bylnice se bude muset dát do pořádku tak jako tak, to samé z Bylnice do Lidče, kde je potenciál zvýšit rychlost na 90-100km/h a díky tomu získat vatu.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 12:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2019


Z dnešního příkladu je vidět, že určité zpoždění se dá stáhnout. Každopádně pravidelné cestování R18 a přestupem v UB je pěkně otravné, nestává se moc často, že by vlak dojel načas. A špatný proklad s linkou R13 spojení na Olomouc/Prahu nepomáhá.

Doufejme, že jakmile budou Dluhonice dokončeny, zpoždění se minimalizují.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 20:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 3-2018
Syca144: Doufejme, že jakmile budou Dluhonice dokončeny, zpoždění se minimalizují. Dluhonice jsou jen jednou kostičkou ze skládačky příčin zpoždění mezi Prahou a Starým Městem. Do budoucna vidím jako největší problém Brandýs, tam je to sice teď lepší, ale to je jen dočasné...
Neděle, 28. listopadu 2021 - 12:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2019
Samozřejmě jsou Dluhonice jenom částí skládačky, ale dost často se mi stává, že při výjezdu z Olomouce načas nebo s mírným zpožděním dojedu do Přerova třeba s +10 nebo +15. Už toto zpoždění může bourat vazby v UB.

Na jednu stranu je super, že se v posledních letech tak investuje do infrastruktury (Brandys, Pardubice, zmiňované Dluhonice), na druhou stranu je však docela smutné, že výsledkem bude de facto plus minus stejný stav jako před rekonstrukcemi.
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 21:10:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2010
Portáš, Syca144:

Děkuji za odpovědi. Bohužel aktuálně R18 je opravdu nespolehlivá. Buď si sekeru veze už z Čech nebo pak ony Dluhonice. Je to škoda, že se Uherský Brod při GVD nepohlídal tak, aby tam bylo o něco více minut na přestup/vyčkání spoje. Posunout odjezdy Arr Os o +5, +7 by neměl být problém a zvládne se obrat a i případný přestup v Bylnici na Os směr H.L. (byť tato frekvence je velmi nízká, co jsem občas jel). Pokud někdo směřuje za Újezdec dále, pak myslím v případě nečekání Os spoje musí čekat 1-2 hodiny (dle cílové zastávky).

Na kráse máte ideální spoj z Prahy, Čech, ale v reálu při +11 a více nejspíše pláčete.

K Dluhonicím - budou dokončeny k 11.12.? A jedná se o dokončení hlavních prací, přerušení prací ... ? Jaké budou traťové rychlosti jednotlivými směry?
Pátek, 03. prosince 2021 - 05:40:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 3-2018
Andy206: K Dluhonicím - budou dokončeny k 11.12.? Stavba pokračuje i v příštím roce.
Pondělí, 06. prosince 2021 - 00:02:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8753
Registrován: 12-2011

Pondělí, 06. prosince 2021 - 19:26:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11892
Registrován: 6-2004
jadris: přesně tak, mělo by to být (Nitra) Trenčnín-Bylnice-Staré Město a zpět, je nesmysl, aby to pod drátama jelo až do Prahy... to ten MOTOR tohoto stroje zvládne?
Pondělí, 06. prosince 2021 - 20:24:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 952
Registrován: 1-2014
Fany:
"jadris: přesně tak, mělo by to být (Nitra) Trenčnín-Bylnice-Staré Město a zpět, je nesmysl, aby to pod drátama jelo až do Prahy... to ten MOTOR tohoto stroje zvládne?"

Osobně by mě to nevadilo, pokud by to jezdilo třeba 4x denně, preferuji to, co nám tady na Vláře chybí, rychlé spojení max. na 1 přestup s Brnem, když máme do Prahy R18, na druhé straně myslím, že úspěch AEX stojí, tedy stál právě na tom, že ta linka byla přímá a díky krátké trase mohla být i relativně levná.
Úterý, 07. prosince 2021 - 18:20:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 7-2017
https://www.regionvalassko.cz/v-bojkovicich-horela-palenice/

Zdravím. Možná se bude zdát, že tato smutná záležitost nemá se štrekou nic společného, ale?
Minulý týden jsem v této pálenici proměnil své podzimní úsilí zaslouženě v trnkový destilát 50.6 %.
Této pálenici, na rozdíl od ostatních jsem dával vždy přednost už kvůli jejímu "géniu loci"?
Tak tomu bylo i onoho 30 listopadu, kdy jsem naléval okolo oběda kvas do kotle. Vždy mě fascinuje vůně tamní pálenice, směs hořícího dřeva a čokoládovo-švestkového aroma při přeměně trnek v destilát. to je naprostý zážitek.To se s "plynovkou" u nás nedá srovnat.
Páleničář, jinak penzista, původním povoláním signalista, další též sice signalista, ale ještě aktivní. Ten v minulosti sloužil v Bojkovicích, nyní po zrušení funkci v Bojko. dojíždí na šichty až do vzdáleného Bzence. Co víc si při takové sešlosti přát, není nad to být mezi svými bývalými kolegy.
Samozřejmě mě jako bývalého fíru, a hlavně bývalého topiče perní trakce, zajímal i systém ohřevu kotle a vlastně celý proces přeměny.
Páleničář mi podrobně popsal systém vytápění i ohřevu kotle i tu zázračnou přeměnu. Napadlo mě, že to všechno musí žárem dostávat pořádný záhul, protože pálenice jede na plné pecky nonstop 24 hod denně po dobu min. 4 měsíců.
Za pár dní po mé prac. návštěvě, došlo čemu došlo. Údajně je to konec letošní sezóny pálenice v Bojkovicích. Je mi nesmírně líto těch, kteří jsou v pořadníku snad až do konce února, pro ně osobně to musí být katastrofa srovnatelná snad s krachem "Bohemia energy". Doufám, že se tamním zaměstnancům snad podaří pálenici zprovoznit alespoň v nouzovém režimu. Tato "nehoda" se dá plně srovnat s nehodou na železnici. Útěchou může být, že nedošlo k žádnému zranění jak personálu, tak i nahodilých návštěvníků.
Tož držme bojkovským páleničářům - štrekařům alespoň palce [ok]. . . . . . . . . Věřím, že mi tento malý úlet prominete. . . . . . . . [masinka]
Sobota, 11. prosince 2021 - 12:22:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205
Registrován: 12-2009
ad Kolelač: To jsou kecy[crazy]
Sobota, 11. prosince 2021 - 12:43:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 953
Registrován: 1-2014
Kolelač:
Kdo sám pálí, rozumí tomu, jaká je to katastrofa, když pálenice vyhoří 🙄
Sobota, 11. prosince 2021 - 19:39:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4391
Registrován: 11-2006
Legoušek:
To nejsou žádné kecy, to je z Vaší strany pouze nedostatek životních zkušeností. Můj moravský děda mě učil už dávno, že k dobré slivovici se musíš propít. A taková má úzkou vazbu na to, jakou pálenici zvolíš. [wink]
Abych nebyl úplně OT, tak dám něco z běžného života v depu na druhém konci vlárské dráhy.


http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Neděle, 12. prosince 2021 - 08:40:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 875
Registrován: 7-2017
Re: "Legoušek" . . . Podle nicku a kecu se dá usoudit, že ty vlastníš leda tak pálenici ze stavebnice "Lego".[ok]

RE: "E499001". . . .Dík za obrázek Lumíre. Pamatuji si první příjezdy banglí do teplanského depa. Byla to tehdy paráda. Pět mašinek, pět barevných kombinací. . . Dnes se valná většina z nich změnila i "tvarově", jestli k lepšímu, to už posoudit nemohu . . . . . . . . [masinka]
Pondělí, 13. prosince 2021 - 18:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 176
Registrován: 6-2017
Nový GVD přinesl lepší přípojné vazby z Vláry na Zlín za cenu přestupu z vlaku na autobus. Zajímavé bude do budoucnosti napojení vlakové.
Rozseknutí pátečního Sp z Brna má (kromě nevýhod, kterými se tu hemžilo) oproti loňsku alespoň plošinu pro vozíčkáře, když už JMK netrvá na nízkopodlažních vlacích.
Večerní Sp 1287 jako jediný zastavuje v Újezdci - proč?
Díky posunutí ranního Sp 1280 je JD Bojkovice - Brno pod 2h (Bylnice 2:35), což už je pěkný čas.
Taktéž je fajn, že na pár Sp navazuje LEO z/do Prahy, kde je z Bojkovic rychlejší skoro o půl h, než kombinace Slováckého expresu a návazného Os. V pátky je JD Praha - Vlárský Průsmyk 4h53m (pamatuje někdo, za kolik to dával AEx?)



Kolelač: "Pálenice Bojkovice oznamuje, že v úterý 14. prosince 2021 opět zahajuje provoz". Takže vše se nakonec v dobré obrátilo.
Pondělí, 13. prosince 2021 - 19:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8772
Registrován: 12-2011
Příchod nového GVD 2022 přinesl návrat starých dobrých časů, do turnusu na 343 se vrátil ropovod 810+010+810. [proud][fotic]
Pondělí, 13. prosince 2021 - 19:24:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177
Registrován: 6-2017
intelpetr:
"Příchod nového GVD 2022 přinesl návrat starých dobrých časů, do turnusu na 343 se vrátil ropovod 810+010+810. [proud][fotic]"
Tak ve středních Čechách se jich zbavují (odkaz), u nás se s velkou slávou opět nasazují? [uhoh]
A to jsem myslel, že 814 mají dost, když na 341 (bohudík) nejezdí ani jedna [wink]
Pondělí, 13. prosince 2021 - 19:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 3-2018
Není to jen dočasně po dobu oprav 814.2?
Priapos
Pondělí, 13. prosince 2021 - 20:32:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 10-2012
Starý_Hanák:
"Není to jen dočasně po dobu oprav 814.2?"


Pokud bude některá ze zbylých v opravě, tak nastoupí další ropovod. Už několik měsíců nebyla v 814.2 žádná záloha a od nového GVD už není ani na pokrytí turnusu. Ten, kdo dělá podobné přesuny vozidel, by měl uhradit vzniklé zvýšené náklady (mzdy strojvedoucích).
Pondělí, 13. prosince 2021 - 21:45:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8774
Registrován: 12-2011
Jedna veselská Regionova byla dočasně přesunuta do Maloměřic a nasazena Tišnovku. Viz sledovačka.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Úterý, 14. prosince 2021 - 18:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 522
Registrován: 11-2007
Když se dívám do sledovačky, tak tam máme 814 209 + 210, 814 229 + 230 a 810 433. Ta 810 537 ta už je naše bývalá[proud] Ale dostanem z Valach 3x 810.
Neděle, 19. prosince 2021 - 18:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 878
Registrován: 7-2017
Zdravím, pět dní se tu "nepohnulo kolo". Ležím už šestý den na JIP ve FNUSA. . (to je ale nehezká zkratka, i když oficiální) pro neznalé, jedná se o FN u "Svaté Anny v Brně. I když jsem v nemocnici byl dvakrát za život, teprve nyní mám možnost se cítit jako skutečný papaláš. Ležím totiž již sedmý den na prominentním pokoji, bohužel ale zcela sám. Přesto, že pokoj skýtá všemožné vymoženosti, chybí mi společnost jiných pacientů. Proto se můžu oddávat jen vzpomínkám na doby dávno minulé. Ty jsem zde ale popsal už před časem. Jedna se mi ale právě díky tomuto období vrátila už několikrát.
Jedná se v ní o lidském soucitu a pochopení. I když jsem ji zde před časem zveřejnil, snad Vám nebude vadit, když ji zde opět po létech zopakuji. Bohužel, nepodařilo se mi v archívu dohledat původní text, tak musím vydolovat z paměti to, co v ní ještě po téměř čtyřiceti létech zůstalo.
Událo se to na Štědrý den, Tehdy jsme s kolegou, též fírou a ze stejného bydliště měli nástup na denní šichtu okolo deváté hodiny. Ten nástup se nám vůbec nezamlouval, protože byl Štědrý den. Poslední vlak domů nám na Moravu jel rychl. s odjezdem z T. Teplé v 19.20 hod. Představa, že strávíme Štědrý večer někde na mašině, či na nocležně v depu a domů pojedeme až ráno, měla díky tehdejší prac. době 12-15 hod na mašině celkem reálný základ.
Strojmistr nás tehdy poslal rg. do Trenčína, kde jsme počkali asi půl hodiny. Po této době leopoldovská četa přivezla od Blavy nějaký Pn. vl. pro Trenčín. Četu jsme vyměnili a vyčkávali asi hodinu, než nám záloha sestavila Pn.62243 s cílovou stanicí Žilina předn.
Z Trenčína jsme vypadli někdy krátce po obědě. Kojili jsme se nadějí, že Žilina bude plná (což se stávalo dost zhusta a že to odstojíme v stanici před ní v Hričově. Bohužel, čekala nás až po Žilinu "zelená ulička". Na předn. jsme zastavili okolo 14 hod.
Neodolal jsem pokušení o poslední pokus. Slezl jsem z mašiny a šel do dopr. kanc. orodovat u žil. lok. dispečera, že jsme na mašině dva "Moravci" a že nám posl. vlak domů z T.Teplé jede v 19.20 hod. Řekl mi jen "dobre" a polpžil telefon. Pomyslel jsem si "ten nás má na háku" i s našim rychlíkem domů a šel jsem zpět na Sergeje. Posunem jsme přejeli na dolní zhlaví. Na 42 koleji v seř. st. jsme měli hotový vlak. Po splnění všech povinností a náležitostí, jsme krátce před patnáctou hodinou ze stanice vypadli. Nebylo mým zvykem "šuchtat" se po štrece, věděl jsem , že těch pár minut o kterou prodloužím jízdní dobu, nás od smůly která nás čeká nezachrání. Navíc, jak na potvoru, tak jak jsme jeli nahoru, snad ještě rychleji jsme mazali dolů Váhom. V Dubnici nad/Váhom nás pustili do boku. Zastavili jsme okolo 16.30 hod. Neustále jsem pozoroval odj.náv. Nic se nedělo, čas pomalu ubíhal. Pojednou se na druhé koleji rozsvítíla zelená. Předjel nás Pn. s cisternami. Po něm Os. vl. a poté ještě další dva Pn. vl. Vyčkávání na to, kdy se nám rozsvítí 4O a volno bylo nervy drásající. Stalo se tak před půl sedmou večer. Měli jsme jen devět a půl hodiny výkonu. A Štědrý večer je v pytli, to byla myšlenka moje i kolegy. V pochmurné náladě jsme vjížděli do T.Teplé, kde nás výpravčí odchytil na červené světlo. Po zastavení se od dopravy odlouply dvě postavy. V 18.40 hod nás kolegové vyměnili. Slezli jsme z mašiny, papíry jsem poslal do depa a šel poděkovat žilinskému dispečerovi za jeho ochotu.
Domů jsme přijeli ve dvacet hodin a za půl hodiny už jsme seděli u trochu opožděné štědrovečerní večeře.
Strašidlo štědrovečerní noci strávené bůhvíkde na Považí bylo zažehnané.
Tak, jsem odpojený od všech těch přístrojů, hadiček a bůhvíčeho, zítra mažu domů.
Veselé svátky vánoční všem. . . . . . ..[masinka]
balik
Pondělí, 20. prosince 2021 - 11:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 11-2002
Kolelač: [ok] pěkné
a už buďte rači zdravý [wink]
Pondělí, 20. prosince 2021 - 12:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 114
Registrován: 7-2017
Kolelač : buďte prosím brzy zdráv. Vaše vyprávění by jistě hodně lidem scházelo, i mě.
Pondělí, 20. prosince 2021 - 17:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 3-2013
Též se přípojuji s přáním štastných a veselých Vánoc a do Nového roku hlavně to zdraví.
Pondělí, 20. prosince 2021 - 20:07:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 879
Registrován: 7-2017
. . . Díky za přání brzkého uzdravení. . . Už jsem doma, ale hned po mém návratu mě zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku pouhých 59 let nás opustil další kolega, kamarád, bývalý výpravčí na Vláře, poté kontrolor dopravy pan Karel Lysák z Brumova Bylnice. Bohužel jsem se nemohl posledního rozloučení ze zdrav důvodů zúčastnit. . . .Budiž mu valašská země lehká.. . . . . . . [masinka]
Středa, 22. prosince 2021 - 22:09:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 880
Registrován: 7-2017
. . . . .A zase ten Pn.62243 z Trenčína jako v předešlém příběhu. Jenže tentokrát nám strojmistr při nástupu podal klíče od bangle 742 339-5 řka jedete do Trenčína na Žilinu-.Předesílám, že při směnném nasazení, byla priorita č. 1 chytit poslední vlak domů ve 21:40 hod. Tomu jsem vždy podřídil celou šichtu. Zpravidla až na pár výjimek mi to celkem vycházelo.
No ale abychom pokračovali dál. Otočit z Trenčína Žilinu a zpět po T. Teplou, kde by nás čekalo vystřídání po dvanácti hodinách se tehdy jevilo celkem nadějně, jenže nevyzpytatelný osud či děj, tak jako už mnohokrát to změnil.
Z Trenčína jsme vypadli s necelými 1400 t. někdy okolo 14 hod. Vlak jel skvěle, mašinka(později se stala mou turnusovou) vyhrávala jedna radost. Projeli jsme T. Teplou, Dubnicu, Ilavu a sunuli se do stanice Ladce. Tam jsme vjeli na třetí kolej. Po zastavení přišel pod mašinu výpravčí a sdělil nám "stopněte to, Púchov nebere". Tehdy to bylo pro neustále přecpaný Púchov celkem běžná věc. Stopl jsem motor, za chvíli jsem zdříml i já. Po víc jak hodíně mě probudil rachot a skřípot jako od nějakého tanku.
Kousek pod dopr.budovou stál na place, který měli pronajatý lesáci tahač s podvalníkem a z něj právě sjížděl úctyhodný buldozer Caterpillar. Buldozer sjel dolů. Tahač i s podvalníkem se vyhnul někam za dopravu. Po chvilce se ještě dohnala Tatra 603 se žilinskou SPZ. Buldozerista slezl ze svého stroje a šel zřejmě za nějakým šéfem, který se právě škrábal ven z Tatry.Ten měl v ruce nějaká lejstra. Chvíli šermovali a rozhazovali rukama. Poté se buldozerista uvelebil ve svém stroji, otočil jej na místě, zapíchl do země tři zuby které měl za sebou a rozjel se. Tedy musím říct, že ten stroj měl obrovitou sílu vyletovaly za ním metrákové balvany , Nedalo mi to, slezl jsem z mašiny dolů a šel podebatovat se šéfem, který postával opodál a pozoroval prácí stroje. Vychválil jsem mu buldozer. On mo odpověděl "Ta mašina se nám už stokrát" zaplatila, na Kysucách dělala lesní cesty v čisté skále". Chvíli jsme tak postávali, sledovali práci buldozeru, který jezdil neúnavně sem a tam a poctivě planýroval skládkový a nakládkový prostor dřeva pro ZSL Žilina. Po nějaké době se ale za buldozerem objevila ze země vytažená na pohled vypadající jako nějaká požární hadice. Šéf máváním rukama dal buldozeristovi najevo ať zastaví, ten slezl ze stroje dolů a šli zjistit, co to vlastně ze země vytáhli. Téměř současně ale z dopravy vyběhl výpravčí a vykřikoval, že mu nejdou telefony, zhasly návěstidla , nejde prý mu vůbec nic. Později se zjistilo, že roztrhli nějaké kabely, které spojovaly stanice od Blavy až po Žilinu či dokonce Košice a též kabel zab zař. Ladce. Výpravčí neměl spojení ani s jedním stavědlem, neměl spojení se sousedními stanicemi. Žst Ladce jako by přestala existovat.
Trvalo hodnou chvíli, než se výpravčí alespoň nějak zdirigoval. Po čtvrthodině se odebral do krčmy, která byla 50 m. za stanicí, tam měli státní telefon, kterým informoval nadřízené v tehdy PO Žilina a podařilo se mu dohodnout ze sousedními stanicemi, že se bude jezdit v mezistaničním úseku Beluša - Ilava. Problémem ale byly stavědla se kterými neměl žádný kontakt a které byly tehdy i závorářskými stanovišťmi. No dopadlo to tak, že výpravčí neustáe pobíhal mezi dopravní kanceláří a krčmou a já s pomocníkem jsme zase pendlovali mezi dopr. kanceláří a jednotlivými stavědly a nosili jim "V"rozkazy. Doprava byla obnovená, ale jen po první a druhé trať koleji a jen pro os dopravu. Asi za hodinu a půl se z Žiliny dohnala ještě jedna Tatra 603. Tentokrát s papalášem tehdejšího PO Žilina. Ten hned po zastavení vyletěl z Tatry jako čert z krabičky a s nadávkami se hnal za postávajícím ředitelem ZSL a bagristou. Když k nim po oraništi doklopýtal, chvíli se dohadovali. Poté šéf ZSL vytáhl nějaké lejstro, ve kterém bylo sdělení, že v místě pracoviště se žádné telekomunikační kabely nenacházejí.
Ještě asi dvě hodiny jsme s pomocníkem dělali spojky mezi dopravou a stavědly. Mezitím přijeli spojaři a začali opravovat roztržený kabel silný jako paže svalnatého muže. Začalo se stmívat. s pomocníkem jsme usoudili, že už jsme toho naběhali jako spojky až až, sbalili jsme si "švestky", zamkli mašinu a okolo dvacáté hodiny jsme jeli rg domů. Hodilo to víc jak dvanáct hodin, ale při ujetých necelých třiceti km. to byl celkem slušný výkon. . . . Kdy se jim podařil obnovit zdevastovaný kabel a plný provoz jsem netušil, ale dřív než ráno to rozhodně nebylo. . . . . . . [masinka]
Čtvrtek, 23. prosince 2021 - 09:32:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 10-2007
Zajímavá příhoda, jako vždy [happy]

Kolelač:
"sdělení, že v místě pracoviště se žádné telekomunikační kabely nenacházejí"
Bohužel takovéto situace se u inženýrských sítí (teď myslím obecně, ne jen drážní) stávají i dnes. Nové sítě se zaměřují, ale dřív se to dělalo všelijak (nebo nedělalo, nebo se evidence ztratila), takže dodnes dochází k "překopnutím" něčeho, co by tam papírově být nemělo.

Jeden nedávný příklad: "nalezení neevidovaného kabelu vysokého napětí v mostu".
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Čtvrtek, 23. prosince 2021 - 16:45:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 881
Registrován: 7-2017
Re: "Joe". . . Později jsem při elektrifikaci tratě Blava-Púchov. zažil takových příhod až až. Jenže to nemělo tak fatální následky pro kolejovou dopravu jako tehdy v žst. Ladce. V té době jsem míval často na "vložák" prac vlak. Na "Px" voze byl bagr "Poclain" a ten co 50 m, hloubil základy pro stožáry trakčního vedení. Stávalo se, že krom zeminy občas vytáhl z výkopu i nějaký kabel. Většinou to odneslo napájení nedalekého přejezdového zařízení či předvěst. . . . . . . . . . .[masinka]
Pátek, 24. prosince 2021 - 02:08:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 2-2010
Kolelač:
"Bohužel jsem se nemohl posledního rozloučení ze zdrav důvodů zúčastnit. . . "

Už by ses ani nevlezl, moře lidí se sjelo..
No budiž mu země lehká, nakonec to vzalo rychlý konec.