Diskuse » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 14. 12. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Německo do 14. 12. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Saul_Goodman
Pátek, 26. listopadu 2021 - 15:35:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2019
Fkam: Ráj v německé zemi zneuznaného pražského tramvajáka, to už to dlouho nebylo [lol]
Pátek, 26. listopadu 2021 - 15:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8732
Registrován: 12-2011
Němci a nejen oni hlavně nejsou blbci. Minulý týden jsem pobyl pět dní v západní Evropě a přístup k nošení ochrany úst a nosu a kotrolám covid pasů je propastně rozdílný než v naší zemi plné různých slušnočechů a Saulů s falešnými papíry.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 13:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 5-2009
může sama určit, jak to bude vymáhat
Nemůže. Právo zjišťovat údaje o zdravotním stavu mají jen státní orgány, takže Váš Ordnungsamt a Polizei. Nikdy nikomu jinému ve vlaku svoje doklady neukážu, ani DB "Sicherheit" (osobní zkušenost: zatím v případě řešení konfliktů jen přikládali do ohně či je uměle vytvářeli).

ale i AG test max. 24 hodin starý (naštěstí z ČR, tady je kapacit přehršel)
Jinými slovy si lze cokoli uplácat ve Wordu, protože to je nezkontrolovatelné.

přístup k nošení ochrany úst a nosu a kotrolám covid pasů je propastně rozdílný než v naší zemi plné různých slušnočechů a Saulů s falešnými papíry. A proto je dnes život v západní Evropě plný svobody, 24/7 otevřených restaurací a diskoték bez zákazů vycházení, protože tam se dodržují "účinná" opatření [rofl]
Sobota, 27. listopadu 2021 - 14:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8734
Registrován: 12-2011
Ne, ale aspoň mi tam nějaký český buran bez roušky nedýchá v autobuse či ve vlaku za krk.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Rybák
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 5-2008
Němci a nejen oni hlavně nejsou blbci. Minulý týden jsem pobyl pět dní v západní Evropě a přístup k nošení ochrany úst a nosu a kotrolám covid pasů je propastně rozdílný než v naší zemi plné různých slušnočechů a Saulů s falešnými papíry.

Kamarád byl minulý týden v Hamburku a je to tam prý docela drsné, když přijdete do restaurace a nemáte roušku, ani nikdo papír nekontroluje a rovnou vám ukáží cestu ke dveřím, pokud nesouhlasíte, obsluha nemá problém volat Polizei a končíte s pokutou, to je první věc. Pokud v pořádku, asi do deseti vteřin naběhne komando tvořící celá obsluha a chce vidět jedno z potvrzení, pokud nemáte jedná se o nedovolený vstup a opět můžete mít problém se zavolanou Polizei, pokud vše OK, pak se vás teprve zeptají co si dáte. Z pohledu české mentality je to obtížně vstřebatelné, ale u nich se to prý docela pokorně akceptuje a nikdo neremcá ani obsluha že si musí hrát na SS, ani lidi a asi ani nikoho nenapadne psát žaloby na ÚS.
Paul2no
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:32:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 11-2009
Rybák: a ty kontroly a vyhazování se v Německu týkají i třeba fastfoodů, jak jsem slyšel od známých co tam byli. Tam v tom kontrolování objevili nový smysl života. U nás je oficiální postup Mekáče (předpokládám, že ostatní to mají obdobně), se kterým byli seznámeni zaměstnanci: pokud zákazník nemá certifikát, objednávka se mu vydá s sebou (do pytlíku). Pokud si s tím pytlíkem ale někde vevnitř sedne ke stolu, tak už je to jeho problém a zaměstnanci to nemají nijak řešit (tj. žádné vyhazování nebo volání policie).
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8736
Registrován: 12-2011
No a to je ten propastný rozdíl mezi českými burany a Západem. V Belgii v Burger Kingu to probíhalo obdobně, nejdřív kontrola, potom výdej jídla. Ve Francii v restauraci také nejdřív načíst kód, potom objednávka. V Lucembursku jsem byl jen na kebabu a tam samozřejmě nic nechtěli.
Paul2no
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 11-2009
intelpetr: tak ono je to tak jak jsem popsal. Bez certifikátu není povolena obsluha na místě, ale odnos s sebou je povolen. Současně není žádná povinnost vyhazovat lidi z prostoru, kde obsluha vlastně vůbec neprobíhá. Tohle je systémová chyba, protože zákon předpokládá pouze restaurace klasické koncepce (s číšníkem) a třeba právě na fastfoody vůbec nemyslí.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:51:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7648
Registrován: 5-2002
@ Intel - No a třeba ve Švédsku nikoho nezajímal ani certifikát, ani rouška, na Islandu taktéž... Tak nevím, jsou to burani? [happy]
Sobota, 27. listopadu 2021 - 22:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8737
Registrován: 12-2011
Tak jsou ty pravidla v daných zemích dána, takže nikdo nic neporušuje. U nás jsou pravidla daná, ale všichni na to serou. To je celkem podstatný rozdíl.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 22:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7649
Registrován: 5-2002
Měli tam požadavky na roušky třeba na benzínkách, ale nebrali si je ani policisté, tak jsem to ignoroval taky, no... Tak asi zvyklosti, spíš, my jsme burani, oni kultivovaní lidé co si to nařízení jen trochu adaptovali, asi...
Sobota, 27. listopadu 2021 - 22:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2021
P2:pláč na špatném hrobě, zákon hospody a fastfoody nezavřel, ale vláda svým nařízením. A chybné nařízení této vlády nepovažuji za chybu systému. Krom toho, vono to pytlíkování funguje-zatím jsem neviděl nikoho necertifikovanýho dlabat to na stole z pytlíku.

Ip: všichni ne. 0
Rybák
Sobota, 27. listopadu 2021 - 23:11:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 5-2008
Intelpetr: U nás jsou pravidla daná, ale všichni na to serou.

Tak to upřímně dost lžete, že potkám v obchodě nebo VHD někoho bez respirátoru je dost vzácnost i v létě to převážná většina lidí dodržovala, namátkové kontroly hygien v restauracích a službách dopadaly co vím podle článků vesměs taky dobře a v restauracích už se nyní kontroluje po počáteční nevoli celkem standardně, protože problémy s úřady už si teď nikdo moc nelajzne ani hosté ani obsluha a jde to i bez toho esesáckého přístupu, který je evidentně Vaším vzorem.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 00:07:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8739
Registrován: 12-2011
Zřejmě žijete v dobré lokalitě, protože já porušovače pravidel potkávám poměrně často. S příchodem podzimní vlny se nošení respirátoru znatelně zlepšilo, ale pořád to není ono. Dnes jsem jel autobusem 4 zastávky a během této krátké doby jsem potkal celkem 7 lidí bez respirátoru. V týdnu jsem jel vlakem a jen v jednom oddíle Bymáku to měli na háku tři, z toho dva zaměstnanci Dráhy.

Znám několik gastroprovozoven, které nevyžadují potvrzení a personál se ani neobtěžuje nějakými nařízeními. Jedna z provozoven dokonce fungovala i během uzavření restaurací a vydávala se za firemní jídelnu, ikdyž to žádná firemní jídelna není. Ty esesáky si laskavě strčte někam.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 09:01:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 6-2019
Čeští burani a západní burani včera v rodišti Alberta Einsteina.

Svět se sice pokazil, ale skuteční muži se nezastaví nikdy a rozhodně si nenechají vzít kus života někde v uzávěrách. Výroční schůze jistého spolku a s tím spojený fotovlak byly letos nasměrovány na hranice Bavorska a Württemberska, do Ulmu.
Propozice pro účast na akci a jízdu vlakem přišly předem - plně očipovaný a max. 24 hodin starý test (jakýkoliv, dokonce by byl uznán i rychlotest před nástupem do vlaku, ovšem bez možnosti odborné verifikace personálem dopravce). Protože čipy pana Gatese už v sobě mám a testovací centrum za rohem, nechal jsem si v pátek vytřít soply AG testem za 201,- Kč. PCR je sice zdarma, tam ovšem nemáte garanci, že vám přijde do druhého dne. A přijít o účast jsem tedy nechtěl.
Dopravu jsem zvažoval i vlakovou, dostat se však do Ulmu na 8 ráno a večer zpět do ČR nejde VHD nijak. Tak jsem holt musel ráno vstát jako do práce, nakrmit přehrávač v autě novou muzikou a odkroutit to sám. Teplota kolem nuly, sucho, dálnice pomalu z domu až na místo, slabý provoz a tak v půl devátý jsem odstavil gumokol před ulmským ranžírem a očekával příjezd vlaku dopravce Schwäbische Alb-bahn v garnituře dvou vozidel NE 81, tedy řady 626.
Do vozu jsem sice nastoupil, ale byl okamžitě zadržen a zkontrolován zda splňuji podmínky obou zemí. Zejména byl kladen důraz na datum testu, ID nikoho moc nezajímalo, ostatně mě znají.
Vozidla pohodlná, ovšem bez WC. Prošmejdili jsme nejdřív celý ranžír, teplárnu, spojky mimo Hbf., a pak postupně téměř všechny vlečky na obou březích Dunaje. U jedný fabriky byla kavárna, kde jsme vykoupili kafe - tato i jiná ráno bez kontrol. Navečer propojení v Amstettenu, původní depo dnes již muzejní dráhy do Gerstettenu a další drobnosti a navečer zpátky do Ulmu na večeři.
Ulm je celkem malebné multikulti velkoměsto, lehce přes 100 000 obyvatel. Kolem nádraží dostatek podniků k zasycení. Odnos v pohodě, sezení uvnitř jen po ukázání testu. Většina lidí na ulici bez náhubků, asi je tam ještě nemusí povinně. V nádražní hale tak půl na půl. Kupodivu klid, žádní ožralí, asi lepší město. Ve vlaku zpět orouškovaní všichni. V neveřejném vlaku roušky všichni, kyslík jsme mohli lapat jen při fotohaltech, nicméně nikdo ze cca 30 účastníků a 4 národností se neudusil. Omikron jsme neviděli. Zpátky také bez kontrol, na hranicích zatím nikdo není. A od Řednice už sněžilo.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Neděle, 28. listopadu 2021 - 17:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 3-2006
Rheinhausen - Cheb
Testovacích by mělo být v Rheinhausenu 6, všechny v neděli zavřené. Takže do Duisburgu vyrážím bez testu, průvodčí je v zadní jednotce a tak nepřijde (je to jedna zastávka).
Podle stránek města Duisburg by testovací místo mělo být v Mercator Apotheke naproti nádraží a otvírat v 10. Přijíždím do Duisburgu na desátou. Přímo před nádražím je bílá buňka na testy (otvírá v 8 [crazy] ), je na ní napsáno “auch ohne Termin”. První otázka, jestli mám termín. [crazy]
Nemám. No tak si tady naskenujte tenhle kód a vyplňte údaje.
Vyplňuji údaje, zaškrtávám volbu, že nechci výsledek do nějaké appky (protože žádnou nemám), odesílám, na mail přichází PDF s objednávkou a QR kódem. Znovu u okýnka, slečna naskenuje QR kód.
Vy nemáte bydliště v Německu? Tak to bude 20 E. - Kartou? - Ne, pouze Bargeld.
Takže na nádraží do bankomatu, ten je mimo provoz, tak na pěší zónu, nejbližší je pouze zlodějský Euronet, co se dá dělat.
Potřetí k okýnku a zaplatím, přejdu si k druhému okýnku a nechám se pošťourat.
Blíží se čas odjezdu a na mailu pořád nic, radši neriskuju a nechám si vlak ujet. Počtvrté u okýnka.
Prosím vás, ještě mi nepřišel Ergebnis a už je to půl hodiny. Kolegyně tu zrovna není, chvilku počkejte. Ono to nepřijde na mail? Stačí vám to na mail? Tak já to tam odešlu.
Během minuty mám v mailu Ergebnis.
V RE do Kasselu přichází průvodčí až někde u Paderbornu, chce vidět jízdenku i potvrzení o 3G.
V ICE do Norimberka prochází před Würzburgem průvodčí a kontroluje respirátory, protože ve Freistaat Bayern nestačí rouška. Spolusedící včetně mě mají roušku a tak jsme vyzváni k nasazení respirátoru. Já ho s sebou nemám, tak průvodčí sáhne do kapsy a dá jeden mi dá. 3G nechce vidět nikdo, jízdenku další průvodčí později.
V RE do Hofu má průvodčí obyčejnou roušku, asi jinej Bayern.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 17:58:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 11-2005
Tak u DB zatím provedeno 80.000 kontrol a nalezeno 40 hříšníků. Takže to máme 0,0005%.
https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/corona-3g-kontr ollen-bei-der-bahn-40-fahrgaeste-mussten-aussteigen-78374888.bild .html

Někde jsem četl, že za prokázání se falešným dokladem začíná na 2000 EUR. Pokud žádný doklad nemáte, je pokuta 250 EUR. Takže se lidé asi fakt bojí.
Donner au train des idées d'avance...
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 07:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2020
Rybák: Nikoliv drsné, ale naprosto v pořádku! Nicméně jsem byl před dvěma týdny ve Francii a shrnutí roušek zhruba takto: V Paříži všichni, v Nice sem tam někdo a na Korsice 0, slovy nula (byl jsem téměř jediný). Čili jde to zhruba ve směru sever - jih [lol]
Saul_Goodman
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 09:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 860
Registrován: 11-2019
Rail2005: Tak to je logické... V Německu se používá přístup ve stylu "účel světí prostředky", takže není problém s ukládáním sankcí na horní hranici. K tomu se široce uplatňuje přeměna pokuty na vězení (v ČR nezmámá věc), to si pak každý rozmyslí, jestli si ten hadr přes xicht dát aspoň na moment v dohledu zaměstnance dopravce [lol]
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 17:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 8-2011
Kamarád byl minulý týden v Hamburku a je to tam prý docela drsné
Byl jsem tam minulý týden ,v restauracích většinou u dveří stolek s cedulkou "čekejte zde, personál si vás vyzvedne ". Samozřejmě po kontrole.
Vánoční trhy na Reeperbahn a u Fischmarketu ,stejně jako lunapark na St.Pauli,všude u vchodu ochranka a vstup pouze po kontrole. Holt někde to jde, jen u nás pořád tuna výmluv.

jde to i bez toho esesáckého přístupu, 
Dodržování platných nařízení je esesácký přístup,? No jo ,není to česká cochcárna a švejkování, tak to někoho může zarazit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.R420.)
Úterý, 30. listopadu 2021 - 11:59:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 11-2005
Kdo může na DB kontrolovat dodržování 3G? Pouze DB Sicherheitsdienst.
https://www.ksta.de/politik/rnd/-aggressive-impfgegner--so-laufen -die-3g-kontrollen-in-zuegen-der-deutschen-bahn-39172286
Donner au train des idées d'avance...
Mladějov
Úterý, 30. listopadu 2021 - 16:08:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17098
Registrován: 3-2007
R2005: No a jaký má praktický smysl někde za Bádem přišlou šafnerin poslat s požadavkem na 3G do řiti, načež ona povolá nejdál do Drážďan ochranku, které to budu muset stejně ukázat?

Sicherheitsdienst - to vyvolává fakt bezva reminiscence [biggrin]
Úterý, 30. listopadu 2021 - 16:57:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2021
Punk 's not dead?
Úterý, 30. listopadu 2021 - 18:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 8-2011
Tak jsem dnes zcela nedobrovolně skončil v Drážďanech v servisu. A i tady 3G kontrolují. Měl jsem je poslat do řiti s tím, že na to nemají nárok? [talker]
Středa, 01. prosince 2021 - 00:20:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8743
Registrován: 12-2011
TominoLopez:
"Rybák: Nikoliv drsné, ale naprosto v pořádku! Nicméně jsem byl před dvěma týdny ve Francii a shrnutí roušek zhruba takto: V Paříži všichni, v Nice sem tam někdo a na Korsice 0, slovy nula (byl jsem téměř jediný). Čili jde to zhruba ve směru sever - jih [lol]"

Ve Štraburku na ulici to bylo půl na půl, jen v okolí nádraží všichni. Ale zaujali mě cyklisti v rouškách [happy]

Ještě ke kontrolám na hranicích, při návratu z Norimberka do Chebu byl protijedoucí vlak kontrolován pohraniční stráží a někoho s sebou odváděli.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Středa, 01. prosince 2021 - 08:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 6-2019
Ale zaujali mě cyklisti v rouškách
Kandidáti na Darwinovu cenu.

Mikulda: Takže v Porýní - Vestfálsku také do VHD jen (krom očkování) s testem do 24 h starým? To mi poněkud nabourává plány... dalších 20 éček, to je skoro na auto...[angry]
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 01. prosince 2021 - 11:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2020
intelpetr: Tam je to celkem běžné už z doby předcovidové, stejně tak mezi Furth im Wald a Schwandorfem. O praktikách a chování bavorské Polizei/Zoll radši pomlčím...
Saul_Goodman
Středa, 01. prosince 2021 - 11:17:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866
Registrován: 11-2019
TominoLopez: Pokud nemáte dredy, nevypadáte jako smažka nebo sebou nemáte objemné sportovní tašky (alternativně vyplněné alobalem a naplněné čorkama z mnichovských obchodů) tak je to většinou pohled na občanku a nazdar. Ale pokud chtějí, tak vás můžou naprosto beztrestně podusit...
Středa, 01. prosince 2021 - 12:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Mikulda: Takže v Porýní - Vestfálsku také do VHD jen (krom očkování) s testem do 24 h starým? To mi poněkud nabourává plány... dalších 20 éček, to je skoro na auto...[angry]"
Plati 3G, takze pokud jste ockovany, tak nic nepotrebujete. Predpokladam, ze Mikulda ockovany neni a proto si delal test. Jinak jeste k Bürgertest - zatim jsem nezazil, ze by nekdo kontroloval neco jineho nez nemeckou adresu a jmeno na obcance/ridicaku, tudiz staci vyplnit jakoukoliv nemeckou adresu a budete mit antigeni test zdarma.
Saul_Goodman:
"(alternativně vyplněné alobalem a naplněné čorkama z mnichovských obchodů) "
Kontroluje se smer do Nemecka a hledaji se drogy, tak s corkama z Mnichova v pohode projedete [wink]. Ohledne chovani bavorske Zoll - behem mych ca. 25 cest v poslednich 3 letech jsem osobne nezazil zadny exces, ale nedelam si iluze, ze to tak probiha vzdy, prece jenom vsude se najdou ve vetsi (ci mensi mire) blbci, kteri maji potrebu si neco dokazovat.
Miroslav_ Zikmund
Středa, 01. prosince 2021 - 13:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 2-2016
DB dnes vyvěsily nové kursbuchové tabulky [crazy]
Středa, 01. prosince 2021 - 13:16:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2020
Saul_Goodman: Nemám vůbec nic z výše uvedeného. Bylo to před pár lety, když jsem žil v Německu a vracel jsem se z víkendové návštěvy rodičů v Praze zpátky do Nbg. Jel jsem jenom na jeden den na otočku, takže bez ničeho a nechtělo se mi jet autem, bo únava po práci (chyba!)... Do ZápExpresu nastoupili ve Furth im Wald bavorští celníci a za nic na světě nedokázali pochopit, jaktože mezinárodně cestuji bez kufrů a osobních věcí a hned jsem v jejich očích byl Pablo Escobar. Byť jsem se choval slušně a spolupracoval, div mě tam nesvlékli do naha a bez optání ze mě rvali oblečení a vyndávali věci z kapes. Samozřejmě nenašli nic a mé švýcarské spolucestující z kupé se nestačily divit. K jejich velkému překvapení (hlavně jednoho velmi turecky vyhlížejícího a nejvíc aktivního policisty) je zaskočil dotaz mou plynulou němčinou s bavorským přízvukem, zda je tento postup standardní. Na to mi neřekli nic a odešli do vedlejšího vagonu. Tož asi tak... (Omlouvám se za Off Topic)
Saul_Goodman
Středa, 01. prosince 2021 - 13:46:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867
Registrován: 11-2019
TominoLopez: To já vůbec nepopírám, taky jsem zmínil, že to je nakonec na jejich libovůli. Nějaký Turek, kde jeho rodiče byly pastevci ve středním Turecku a sourozenci makají v opravně aut... Bránit se nemáte vůbec jak.
Středa, 01. prosince 2021 - 15:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5518
Registrován: 6-2016
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mnichov-puma-vybuch-vlaky- nadrazi.A211201_153034_zahranicni_jhr

To se snad v Praze nestane!
Miloš_jonák
Středa, 01. prosince 2021 - 16:47:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2007
TominoLopez:
"Byť jsem se choval slušně a spolupracoval, div mě tam nesvlékli do naha "
To není nic k chlubení že jste byl slušný a spolupracoval, to je totiž jediná možnost pokud nechcete aby Vás zajistili, vyndali z vlaku a převezli na nejbližší Bundeskriminalamt k řádnému prověření co jste zač a co tam hodláte dělat. Ve finále vás o pár hodinách vykopnou před služebnu odkud se třeba nikam nedostanete a ještě zaplatíte pokutu za výtržnictví a nikoho to zajímat nebude.
Středa, 01. prosince 2021 - 18:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 6-2019
Plati 3G, takze pokud jste ockovany, tak nic nepotrebujete.
Samozřejmě očkovaný jsem, nicméně mě trochu mate, že do privátního vlaku v sobotu jsem musel mít i test (ale to může být bráno i jako společenská akce, nevím).
Blbé je, že člověk přejíždí více spolkových zemí a dodržet je třeba vše. V mém případě R.-W., Hesensko, Bavorsko a při další cestě Sasko, Sasko-Anhaltsko, Branibory, Dolní Sasko, Hamburk a ještě tu úplně nejsevernější.
Na druhou stranu jízdenky Super Spar preise jsou skutečně velmi levné i na zajímavé trasy, takže vlak vychází výrazně výhodněji než auto. No, budu to muset dobře prostudovat a propočítat.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 01. prosince 2021 - 19:40:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 499
Registrován: 8-2017
Ve vlacich a MHD plati (zatim) vsude 3G - ten vas vlak byla specialni akce. Ubytovani uz je trochu vetsi orisek, ve stale vice spolkovych zemich plati 2G (Brandenburg, Berlin, Bremen, Hamburg, Rheinland-Pfalz, Saarland), v nekterych dokonce 2G+ (2G + test - zatim "pouze" LK Rostock), Ba-Wü a Bayern uznava k 2G pouze PCR test.

Jak jsem psal, muzete si udelat Bürgertest zadarmo, kdyz uvedete nemeckou adresu. Testovaci mista nyni opet rostou jako houby po desti.

Vlaky jsou jinak, ne prekvapive relativne prazdne.
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 07:31:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 4-2020
Saul_Goodman: Přesně tak...
Miloš_jonák: No je to ovšem velmi smutný příběh, že si někteří na cizincích takhle hezky léčili svoje ultrakonzervativní bavorské komplexy. Jinak ověřen jsem byl asi tak za minutu včetně potvrzení z jejich centrály o trvalém pobytu. Někdy si celkem užívám, když člověk všemu rozumí a oni si myslí, že ne [happy] (Jinak na Kriminalamt asi těžko, když už tak na nějakou místní Polizei ve Schwandorfu a to by se člověk musel už hodně snažit...) Jinak podobných příběhů bylo z tohoto období celkem dost, bylo o tom i dost článků v českém tisku, takže náhoda to nebyla. Dokonce se do toho před pár lety vkládalo i české ministerstvo, poté se naštěstí vše uklidnilo a dnes už se to doufám neděje.
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 11:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2019
K všeobecným info na šotovlaky - šotovlak není brán jak v Rakousku tak Německu jako "přepravní prostředek", nýbrž jako zájezd.....a na zájezdy se uplatňují jiné normálie, proto např. ten PCR test, který by třeba ve stejné soupravě leč pravidelném vlaku potřeba nebyl.....toliko k podivování.

Ad Zollpolizei - už jsem to tu psal....zažil jsem svého času i zběsilou kontrolu všeho, včetně přepočítání rohlíku (na obsah jsem byl předem tázán....nenapadlo mne že to vezmou doslovně, a několik vteřin jsem přemýšlel, jestli jsem cestou z Mnichova již nějaký nesnědl)...sice velmi poklidně, leč důkladně prošacovali x sáčků a krabiček (s taveňákem), ale že v druhém oddíle batohu, který nějak přešli, byla hromada map, plánů kolejišť a jízdních řádů (byl jsem den předtím mimo ČR i Německo a známý mne podaroval)...to je nechalo klidnými....přičemž bych to z obecného charakteru považoval za mnohem podezřelejší obsah, mít v batohu polské a italské nebo jaké mapy, foťák, v noci na D/Cz hranici, než balíček taveňáku s rohlíkama.......ale nejsem policajt
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 21:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 11-2005
Vynucování 3G v praxi.

Dnes jsem poprvé, co se 3G pravidla zavedla ve veřejné dopravě, viděl kontrolu i v MHD. Vystoupil jsem z tramvaje a do ní nastoupili 4 revizoři KVB. Dveře se zavřely a já směřoval k přechodu přes koleje, kde si vždy dávám bacha, když je tramvaj na odjezdu. Ještě ukazuji řidiči, že má jet, že o něm vím, jak to dělám obvykle. Jenže tentokrát se zablokovanými dveřmi tam stál a naznačil že mám přejít já. Je tam hned křižovatka, takže ještě nechal celý cyklus světel proběhnout 2x a pak se pomalu rozjel rychlostí do 20 km/h v úseku, kde se jezdí normálně 50 km/h směrem k další zastávce, která je vzdálena asi 800 m. Přestože byla tramvaj docela plná, tak v přední jednotce byli před příjezdem do další zastávky bezpochyby zkontrolováni všichni.
Donner au train des idées d'avance...
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 23:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500
Registrován: 8-2017
Ad Rail 2005: Paneboze, to snad musela mit ta tramvaj i 2 minuty zpozdeni [rofl]
Sobota, 04. prosince 2021 - 20:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 11-2007
Pár postřehů z výletu do německého vnitrozemí, konkrétně Magdeburgu. Díky včasné jizdence to lze absolvovat za velmi přijatelnou cenu. Zpáteční za nějakých 750kc mi přijde téměř zadarmo 👍
U nás nadavame na to, že je v 810 pár lidí ale za celou cestu se obsazenost pohybovala do stovky kusů což je na 5vz Re dost málo.
Opět sem si potvrdil rozdilnej přístup k reko trati. Zatímco u nás jsou tratě v takřka dezolatnim stavu a staví se i v nejzapadlejsi stání i
Sobota, 04. prosince 2021 - 20:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 11-2007
Stanici megaperony tak tam máj tratě v bezvadném stavu, kam se na to hrabe náš koridor, ale stanice jsou mnohdy původní. Dokonce na jedné stanici na hlavní trati po příjezdu vlaku drážní zrizenec odepnul řetízek a obecenstvo mohlo přejít proti kolej na malý peronek mezi kolejemi a nastoupit do vlaku.
Sobota, 04. prosince 2021 - 20:55:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 11-2007
Zpáteční cesta IC byla téměř stejná jak v RE, ta samá jednotka jene s kobereckem a trochou imitace dřeva ale zase v RE byla WiFi a v IC nikoliv 🙄Takže nakonec nejobsazenejsi byly vlaky přes hranici. Neb IC do Dresden dojelo cca 20 lidí.
Sobota, 04. prosince 2021 - 21:02:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 11-2007
Mně osobně přijde jejich přístup lepší, nejdřív mít v cajku tratě a pak teprv zastávky ale holt u nás vyhrávají modrý zábradlícka a megaperony zatímco tratě jsou v dezolatnim stavu
Sobota, 04. prosince 2021 - 21:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 11-2007
Mně osobně přijde jejich přístup lepší, nejdřív mít v cajku tratě a pak teprv zastávky ale holt u nás vyhrávají modrý zábradlícka a megaperony zatímco tratě jsou v dezolatnim stavu
Neděle, 05. prosince 2021 - 10:39:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 5-2002
na jedné stanici na hlavní trati po příjezdu vlaku drážní zrizenec odepnul řetízek a obecenstvo mohlo přejít proti kolej na malý peronek mezi kolejemi a nastoupit do vlaku
Levné, jednoduché, bezpečné a blbuvzdorné řešení. Jasně, na hodně zatížených tratích to nejde, ale tam to taky není.
Neděle, 05. prosince 2021 - 11:58:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2305
Registrován: 11-2007
Nevím jak je na tom tak Cargo ale Dessau - Magdeburg není osobou zas tak nevytizena. Co hodinu Re, i když bych spíš řekl osobak pač to stojí všude a do toho ještě IC.
Neděle, 05. prosince 2021 - 14:05:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11909
Registrován: 4-2003
Levné, jednoduché, bezpečné a blbuvzdorné řešení.

Ale to je přeci jen přežívající relikt dávné minulosti, nic víc. U nás ty vrátka na perón skončily někdy v sedmdesátkách (třeba Dejvice).

A jinak stav některých místních nádraží v Německu (nejen v tom východním), to je teda místama slušný děs. Třeba takový přejezd Venlo-Kaldenkirchen, to je jako kdyby na NL hranicema začínalo Rumunsko.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Miroslav_ Zikmund
Pondělí, 06. prosince 2021 - 12:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 2-2016
Anatol_J. : rohlík s taveňákem jsou vhodné pro pašování drog ... do mapy toho moc neschováte ... o víkendu ukazovala jedna česká TV, jak do kriminálu pašovaly drogy ve držáku pálky na stolní tenis ... vynalézavost nezná mezí ... bohužel trestní systém v tuzemsku není postaven tak, že výtečník, který si drogu "objednal" (byla mu určena) bude mít anulován dosud vykonaný trest, ale návdavkem se mu zdvojnásobí ... dosavadní "převýchova" se minula účinkem, tak si jí zopakuje od začátku ...

Člověk by očekával, že drogy bude hledat cvičený hafan z něhož jde strach na pohled ....[angry]
Miroslav_ Zikmund
Středa, 08. prosince 2021 - 11:23:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 2-2016
Pro zájemce : kursbuch DB ve 4 balíčcích :

www.uschovna.cz/zasilka/SVMDX8H7RP8GYC28-RFT
www.uschovna.cz/zasilka/SVTRTPMKZWX45C7P-XMT
www.uschovna.cz/zasilka/SVHWIE468NSU4LP7-G4R
www.uschovna.cz/zasilka/SV93DHFIBLHEMY74-WH6

Kdyby limit 30 kusů došel, dejte vědět, uschová se znovu... [crazy]
Saul_Goodman
Středa, 08. prosince 2021 - 13:05:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 870
Registrován: 11-2019
MZ: A není to lepší našupat na ulož.to nebo Google Drive?
Středa, 08. prosince 2021 - 13:16:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 2-2010
Jízdní řády na rok 2022: odkaz (různé země)

(Příspěvek byl editován uživatelem trs2004.)
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Miroslav_ Zikmund
Čtvrtek, 09. prosince 2021 - 10:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 2-2016
Saul_Goodman : uloženka max 18 MB, to další neznám .... zip komplet přes 90 MB; takže "z bláta" do louže .... úschovna 30 MB, takže balíčky něco mezi tím
Pátek, 10. prosince 2021 - 23:22:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 5-2002
MZ a TRS : Ušetřili jste mě moooc a mooc klikání. Já i moje myška velmi děkujeme :-)

<font color="ff0000">Ujet se dá na ledasčem , záleží jen na rozjezdu .. </font>
<font color="0000ff"> ..." Do Pekla Máme Blízko "...</font>
Neděle, 12. prosince 2021 - 09:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 6-2019
Zatímco většina českých šotoušků zapíjela siderodromofilní Silvestr, objížděla končící šukafony a truchlila nad relikty minulosti ve formě umírajících českých lokálek, my jsme raději opustili českou zemi a navštívili naše severní sousedy. A tam se děly věci.

V Drážďanech je interesantní výluka na Großenhainer Straße, díky čemuž linka č. 3 z Wilder Mannu má naprosto úchvatné přetrasování přes smyčku Mickten a zejména manipulační trať za nádražím Neustadt. Projížděč tak má možnost za lidových 2,5 eura projet jedním spojem hned jednu novou trať, jednu z velké části neprojížděnou smyčku a další dvě spojky. Za hodinu je hotovo a můžeme pokračovat do Lužice.

Nejprve zastavení u Hoyerswerdy u rekultivovaných hnědouhelných velkolomů:


Dočkáme se i u nás na Medardu či Ležácích přístavu a jachet? [lol]

Pokračujeme do Branibor, Forstu. Město duchů mělo od 1893 do 1965 interezantní síť 24 km o dvou rozchodech travajové pouliční dráhy. Od jiných se však vyznačuje neuvěřitelným urbexem schátralých domů, továren, zakamarek ... a kolejí, které leží dodnes. Podobný popis by byl na samostatné téma, jen letmý náhled:






Celá síť se dá projet (autem, na kole, koloběžce ...) zhruba za dvě hodiny.
Nepřežil ani městský most do Zasiek, dnešního Polska:


Závěr dne patřil největší zajímavosti, nové úzkokolejné dráze u cihelny v Klein Kölzigu. Braniborská vláda sice vánoční trhy zrušila, ne všechno je však třeba brát vážně. Vláček jezdil, okruh má 1,4 km a spokojení byli všichni.


Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Mladějov
Pondělí, 13. prosince 2021 - 22:02:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17183
Registrován: 3-2007
Hm, hm, hm, zajímavé..a co covid buzerace (ve vlaku, na hranicích, restaurace, sámošky..)?
Nějak bych se tam (Sasko, Dráždany a spol.) rád (nejspíš mezi svátky nebo v lednu) taky kouknul.
Ty velkolomy s přístavem jachet fakt nemaj chybu [biggrin], dá se tam dostat nějak rozumně vlakem z ČR?
Pondělí, 13. prosince 2021 - 23:14:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 11-2005
3G kontroly v lokální dopravě - skoro žádná porušení Corona opatření v KVB.
https://www.ksta.de/koeln/3g-kontrollen-im-nahverkehr-kaum-versto esse-gegen-corona-regeln-in-der-kvb-39302390
Donner au train des idées d'avance...
Úterý, 14. prosince 2021 - 07:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 6-2019
Ml.:
S přípravou výletu to bylo vůbec zajímavé, protože obě spolkové země, tedy Sasko i Braniborsko už v listopadu plošně zakázaly všechny vánoční trhy. Informace o adventních jízdnách v odkazhttp://www.ziegeleibahn-klein-koelzig.de/ vypadala podezřele, tak jsem napsal pořadateli a až v pátek mi potvrdil, že veselo bude. Inu, do Postupimi daleko.
Jeli jsme autem, protože jinak se ani do Kölzigu dostat nedá - dráha z Forstu do Weißwasseru zanikla už hodně dávno, zato dálniční síť se rozrostla a vylepšila natolik, že nebylo celkem co řešit, i přes ranní mrazy a lehký sníh. V Trmicích jsem nabral kolegu a po D8 jsme za chvíli byli v Dresden. Průjezd centrem bez potíží, v sobotu dopoledne hodně slabý provoz.
Ten přístav je v Lejnu (bez ironie - odkazhttps://mapy.cz/zakladni?x=14.1205191&y=51.4912628&z=16&sour ce=osm&id=127401460 ), tedy v lužickém Geierswalde a VHD asi neřešitelný. Forst je dosažitelný i vlakem, ale pomalu, leží na málo využívané vedlejší trati do Polska.
Weihnachtsmarkt u cihelny byl komorní, ale s kontrolou certifikátů, takže tam jsme si promořování odpustili. Oběd jsme dali ve Forstu, ale to taky nebylo úplně snadné, to město je fakt mrtvý. Centrum kolem kostela a náměstí je prázdný, samý fastfoody, nakonec jsme skončili v nějaký "indický" restauraci - pizzerii, která ovšem personálem a provozem převážně "do wynosu" vypadala taky spíš jako osmanský fastfood. Já indický pálivý moc nemusím, ale najíst se tam dalo. Opět kontrola červyfikátů. Na rozloučenou se mě pokusila obsluha donutit zaplatit ještě jednou (nějak se nedokázali domluvit ani mezi sebou), takže jsem ho musel hocha trochu srovnat. Řízek, přílohy, docela dost, kola, celkem za 13. A těžký na žaludek to bylo taky, kafe jsem měl v termosce z domova. VHD by to za den nešlo vůbec, vzývaným elektromobilem samozřejmě také ne. Plán bé pro případ, že by úzkokolejka nejezdila byly jen Drážďany na Labe-elbe ticket a k nim třeba nejsevernější bod ČR nebo např. procházka po Saském Švýcarsku.
S autem to však šlo více v klidu, svobodně, takže s dostatečnou rezervou jsme už po půl sedmé večer byli zpátky v Ústí nad Labem a mohli se rozjet domů. Benzín jsem doplnil u Globusu v Trmicích za 33,9 českých, takže na osobu to nákladově nakonec vyšlo zhruba jako jeden länderticket. Pro zajímavost - koukal jsem i na ceny v Zasiekách, na druhé straně Lužické Nysy, ale tam to bylo absolutně nezajímavé (severně od Forstu je nový most a tak turistika na pumpy a další zjevně funguje, ceny se mi zdály lehce pod německými, ale vyšší než u nás).
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Saul_Goodman
Úterý, 14. prosince 2021 - 09:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 11-2019
No přesně, jet teďka vlakem do Rajchu nedává smysl v současné hysterii. Jinak zajímavá místa a fotky. Ideální čas na podobné aktivity, kde se nemusí vynuceně páchat dobro [happy]
Úterý, 14. prosince 2021 - 18:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 2-2010
Zrovna dnes jsem jel na otočku na výlet do Drážďán, a žádná buzerace se nekonala, roušky ve VHD a uzavřených prostorech (obchody atd), v Zittau po nástupišti se jen procházeli dva policisté (po příjezdu vlaku z ČR), tak 20 % lidí ve vlaků roušky ani nenasadili a nikdo jim ani nic neříkal. Ranní spoj Liberec (8:28-10:28) Dresden obsazen z Liberce do Hrádku 20%, z Hrádku do Zittau jsme jeli 3 cestující, v ŽItavě tak opět 20% a postupně přistupovali a z Radebergu jelo tak přes 50%. Zpět v 13:30 do Zittau (15:00), ze Zittau dvě spřažený jednotky (z Bischoswerda solo), obsazenost 75%, které se drželi do Ebersbach, kde nastoupilo dost studenstva a odtamtud asi 90%.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/