Diskuse » Železnice » 750, 753 a 754 - brejlovce » Archiv diskuse 750, 753 a 754 - brejlovce do 02. 12. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse 750, 753 a 754 - brejlovce do 02. 12. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 19. listopadu 2021 - 14:50:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25388
Registrován: 5-2002
Rorejs: Ultras Najzmrdu kejhají...
Upřímně: brejle se mi víc líbí v origo nátěru, ale na druhou stranu dokážu pochopit, k čemu je dobrej jednotnej nátěr daného dopravce.
A jestli tady někdo kejhá, tak to jsou naopak ultras z řad šotoušů. Ti tady furt otravují vzduch svými výblitky, kdykoliv nějaká mašina přijde o původní barvy.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 19. listopadu 2021 - 15:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 6-2007
Ještě že dnešní silně konzervativní šotouši neměli možnost podobné remcat třeba v 60.letech. To by muselo být narážek a nářků na mnohdy hodně divoká neobvyklá barevná schemata různých nových lokomotiv a prototypů [proud]
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Pátek, 19. listopadu 2021 - 15:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9585
Registrován: 9-2002
Dneska dopoledne jsem viděl jednoho pacienta na TGM. Vyfotil si žlutej Regiosráč, ale ten modro-bílej vedle ne... Fotil 814.064. Asi by mu prasknul foťák, když by vyfotil votil ten Regiosráč vedle.

Pokud si vlastník vozidel rozhodne namalovat všechno třeba na růžovo, tak je to jeho svobodná vůle, jakkoliv je to hnus.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 19. listopadu 2021 - 16:01:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11846
Registrován: 4-2003
A jestli tady někdo kejhá, tak to jsou naopak ultras z řad šotoušů.


Tristní a o zabedněnosti drážního prostředí v kolince dostetečně vypovídající je to, že ten najbrt jako první corpotate identity byl zaveden až skoro 20 let po revoluci.

A ještě po 13 let poté se o tom vedou zbytečný, votravný a ve svý podstatě nesmyslný diskuse.

Přitom k vzhledem k životnosti CI nejspíš není daleko doba, kdy to bude nahrazeno něčím jiným či dojde k nějakému vývoji, co to zase posune někam dál.

-----
Vojtag: [ok][ok]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 19. listopadu 2021 - 17:02:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2021
Remington: i pacienti s Alzheimerem můžou bejt bohatý a rozhodně nechceš jako potenciální bohatej pacient vidět, že se o tě budou starat způsobem "takhle mu to stačí".
Železniční vozidla se tvarem dost liší, ale ne víc než pixla herinka od pixly tuňáka a o dost míň, než balení sardinek od fazolí nebo špaget. I ty mívají řetězce pod svou vizuálně jednotnou značkou. Takže to jde a železniční specifikum je blbost.

Když se v 80. vymýšlel unifik, šlo se na to vědecky a dosti se na tom podílel výzkumný ústav emailové balistiky či co a výsledek byl z hlediska bezpečnosti i lakýrnické technologie dokonalý, ale taky hnusný.
Pátek, 19. listopadu 2021 - 21:31:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 1-2017
Ze 754 020 zbyl v Plzni už jenom rám. Ale ten vypadá, že ho nikdo šrotovat nechce. Někde tu byl odkaz na tržní konzultace na modernizace 754 - nešetří ho kvůli tomu? Pokud ano, měl by ho někdo podepřít uprostřed, jinak se jim na těch transportních podvozcích pěkně prohne...
Sobota, 20. listopadu 2021 - 01:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 999
Registrován: 12-2007
Honnzok:
"RadekŠ: Tak pardon za ne zcela přesné vyjádření, byly myšleny vlaky Ex, IC, EC..."
Všechno jsou to jen rychlíky, tyhle značky už dávno žádným symbolem "nadvlaku" nejsou, to platilo tak před 10-20 lety pro rozlišení nostalgických vlaků složených z GHW vozů od těch soudobých, pak nejen že rychlíky začali jít kvalitativně nahoru, ale na těch EC/IC/Ex se začalo považovat za standard řazení právě těch GHW a to občas i za hranice.
Hajnej:
"A jestli tady někdo kejhá, tak to jsou naopak ultras z řad šotoušů. Ti tady furt otravují vzduch svými výblitky"
Zejména jistý pán ze západních Čech...
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Sobota, 20. listopadu 2021 - 17:57:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 4-2003
Ještě že nejsem už 12 let ze západních Čech [biggrin]
Jinak mě fascinuje, kolik nevole vzbudí taková blbá poznámka. Já si teda matně pamatuju, že diskuze tady na K-Reportu vznikla před lety pro to, aby si lidi stižení zájmem o železnici vyměňovali informace, co, kam a kdy jede, případně jak a co funguje. Tak nějak to bývali lidé fotící, čili pokud mohu mluvit za tuto sekci, lidé zajímající se o Brejlovce, povětšinou o ty nejhezčí kusy.

Postupem času se to nějak změnilo. Mladí jsou na sociálních sítích, nám starším stačí povětšinou na provoz sledovačky (díky tvůrcům za ně!) a tady? Tady se to zvrátilo... spousta chytrejch, kteří tu dráhu tak, jak jsme ji měli (a máme rádi dodnes), rádi nemají, a snaží se pohanět každej prd, kterej není v souladu s "novou dobou" (nevím, jak to jinak krátce nazvat). Třeba ten můj prd "reflektor na 049 dole" ...jako když tohle napíšu, tak fakt bych dřív nečekal Španělskou inkvizici... ale třeba reakci ve stylu "viděl jsem to naživo a fakt se jim to nepovedlo" nebo "nene, jenom fotka klame". Dneska už teda Španělskou inkvizici čekám, nepřekvapí a mnohdy pobaví.

Víte, opravdu mám tu dráhu jen jako koníček, a proto mě odjakživa zajímalo to, co je hezký. Že se mi za každým mým výlevem, jak vy někteří říkáte, snaží několik lidí hned psát, jak je to správně a jak to má být, a jak to je, a že já jsem lejno na jejich patě... mě už vlastně ani nepřekvapuje. Já mám totiž taky svůj skeptickej pohled na dnešní českou společnost, na náš způsob kapitalismu a dotací atp. Jen je mi líto, že se to třeba tady konkrétně fakt přelilo do, řekněme, negativismu. Byť oni nespokojení určitě řeknou, že negativní jsem já. Ale to je o úhlu pohledu a delší diskuzi z očí do očí a těžko se můžeme pochopit zcela, pokud jsme spolu nikdy nehovořili.

A tak děkuji všem, co zde k Brejlovcům vkládají postřehy, a také věcné dotazy, či normálně na ně odpovídají. Děkuji všem těm, kteří si sice myslí, že dobrej Brejlovec = mrtvej Brejlovec - ale odpustí si tento svůj názor cpát do této diskuze o Brejlovcích vosumkrát do tejdne a prostě se realizují v jiných diskuzích o lokomotivách, které baví pro změnu je. Děkuji všem, kteří jsou ještě dnes odvážní napsat zde v této diskuzi příspěvek typu "ach jo, další najbrt, škoda blesku" ...případně těm, kteří na takový povzdech od sklenice piva buď mlčí nebo bez infarktu normálně reagují, třeba tak, že si jim ten novej docela líbí.
Všichni ostatní - ti, kterým piju krev svoji zálibou ve sledování či dokumentaci Brejlovců - polibte si, však vy víte co. [ko]

Děkuji například uživateli 471015 za nedávný postřeh ze 3. října o přesunu 4075+086 do Zvolena. Supr [ok]
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Sobota, 20. listopadu 2021 - 18:08:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 4-2003
A abych to doplnil příkladem nedávným, kdy to schytal někdo jiný za úplnou blbost:
Honnzok napsal "prestižní vlaky" ...každej víme, co je tím myšleno, a přesto to hned schytal [biggrin] Neuvěřitelný.
A hned patří do označení Ultras šotouš. Zajímavý je, že jsem tam těmi, kterým piju krev, také zařazován. Přitom já si teda pod pojmem ultras šoto představuju fotografy, co fotí prakticky každou volnou chvíli, co nejsou v práci. Protože prostě ultra násobně fotí, chcete-li šotí, oproti například mě, kterej si zajede vyfotit něco průměrně jednou za čtrnáct dní, a to ještě tehdy, když mu rosnička slíbí slunce.
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Sobota, 20. listopadu 2021 - 19:49:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25392
Registrován: 5-2002
Savik: Já si teda matně pamatuju, že diskuze tady na K-Reportu vznikla před lety pro to, aby si lidi stižení zájmem o železnici vyměňovali informace, co, kam a kdy jede, případně jak a co funguje.
No a nezpronevěřili se téhle myšlence spíš ti, kdo stvořili výrazy jako hnusovec, kundál či najzmrd, než ti druzí...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 20. listopadu 2021 - 20:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 4-2003
Za mě tedy ne, a to nijak nepopírám iniciativu u přezdívky "Kundál".
Ale na to bychom se fakt potřebovali sejít u piva. Jinak si tady budeme do bezvědomí vjíždět do zbytku vlasů. [wink]
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Sobota, 20. listopadu 2021 - 20:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 12-2009
Savik č. 2120: Jen tak pro pořádek a zajímavost, já se teda osobně domnívám, že jsem nebyl označen za ultras šotouše [wink], neb tato část příspěvku již nebyla mířena na mě... Ale to je dost nepodstatné [rofl]...

Nic nemění na tom, že jste to ale shrnul hezky, trochu se to měnilo pod nadvládou T.H. ten měl chuť se navážet za jakýkoliv názor, jenž nebyl dle jeho představ do všech a furt. (Mnoho lidí pak raději nepsalo vůbec) Od doby co byl "vysazen z tohoto vlaku" se to tu pomalu vrací k původnímu zaměření mám pocit. Ač jisté rozepře tu občas vznikají a občas se tu tře atmosféra mezi lidmi, co mají se železnicí společného více než málo (typu Hajnej, A. Liesk atd) a obyčejnými lidmi nedisponujícími jejich znalostmi, kteří maj znalosti jen zvenku a třeba i trochu v horší kvalitě. Jako můj pokus o vysvětlení funkce hydromechanické převodovky, kterou jsem měl v představě blbě, neb jsem její fungování buď pochopil špatně či mě bylo dost možná už špatně vysvětleno....

Na druhou stranu je super, že se tu stále drží a píšou neb to umožňuje vznik velmi zajímavých a dost do hloubky jdoucích diskuzí, které jsou pak i velmi zajímavé pro mnoho a mnoho lidí, jako například teď v Otázkách diskuze ohledně m.v. 843...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Sobota, 20. listopadu 2021 - 23:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 1-2012
Hajnej
Já taky chápu jednotný nátěr, nejsem z něj nadšený ale důvody respektuji.Dokonce se mi i v případě Carga docela líbí.Taky ho Cargo mělo na první dobrou, protože není překombinovaný a docela se povedl.Ovšem to co výše zmiňované studio předvedlo v osobce je katastrofa.Evidentně se nechali inspirovat svými pouťovými laky pro některé autobusové dopravce.Ale budiž, jedna věc je, že to navrhli, a druhá, že to někdo u ČD musel schválit.Každopádně bych si po tomhle ale nedovolil tvfdit že jsou NEJ.
Nikdy jsem nepochopil rozpad Československa, nikdy jsem nepochopil prodej českých MiGů-29 a nikdy nepochopím konec Sergejů a Bardotek v Česku!
Sobota, 20. listopadu 2021 - 23:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25395
Registrován: 5-2002
Rorejs: Každopádně bych si po tomhle ale nedovolil tvfdit že jsou NEJ.
Pro mě za mě - ale ono to v byznysu stejně funguje trochu jinak, takže to, co by sis dovolil nebo nedovolil tvrdit (natožpak někomu radil tvrdit nebo netvrdit), stejně vůbec není směrodatné... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 21. listopadu 2021 - 01:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 7-2009
Rorejs:Dokonce se mi i v případě Carga docela líbí.Taky ho Cargo mělo na první dobrou, protože není překombinovaný a docela se povedl.
Jasně, jsme v diskusi o Brejlovcích, takže tady ano; podpis, souhlas. S tím nátěrem ovšem si dovolím maličko nesouhlasit. Korporátní Cargo nátěr byl poprvé tuším na 742.147 a 148, tam ano. Ovšem co z toho potom vylezlo na "dřevěnkách", 122.021, 028, 123.001 to bylo něco strašnýho. Světle modrý přízrak (snad) inspirován sedmdesátými lety a celozelenýma/celočervenýma stejnosměrkama/laminátkama (Plecháče naštěstí hezky polomáčený). Další varianta ovšem už šla. A první Brejláky v Cargo korporátu snad naše 013 a 287.
Se vším co má kola nebo kozy jsou problémy!
=M=
Chary
Neděle, 21. listopadu 2021 - 09:43:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 3-2010
Rorejsi, tím na první dobrou máte na mysli ty první světle modré nátěry, jako třeba na 372.010, ano? Potom teda nechápu, proč se od tohoto prvního nátěru upustilo a hledaly se nějaké další varianty. Například nejprve polomáčený se šedou střechou, jako na 122.053 a až nakonec třetí varianta s tmavě modrou střechou.

Pokud jde o traktory, líbí se mi ta ucelenost napříč řadami. Tím mám na mysli obrovské logo na čele 750.0, malé na čele 753.7 a jako poslední detail bílý proužek u 753.6.

No a třeba to, že první malé čmeláky měly jiný odstín světle modré než ty další, třeba 742.440, to do toho konceptu "na první dobrou" zapadá prakticky ideálně.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 09:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 658
Registrován: 1-2021
Protože 753.7 má na čele zásuvky, takže tam velké logo nacpat nelze.

Jako názorná ukázka odlišnosti bylo dvojče 742.191+093, přičemž později se upustilo od světlé nádrže.

753.6 a pruh je už doplněk aplikovaný přímo Cargem.

Ve své podstatě původní verze od Najbrta, tedy především u ČD je už úplně pase a jede se v modifikaci od ČD, která vyvstala z mnoha důvodů.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 10:15:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11847
Registrován: 4-2003
Honnzok napsal "prestižní vlaky" ...každej víme, co je tím myšleno, a přesto to hned schytal [biggrin] Neuvěřitelný


Nic neschytal. Uvažovat v kategorii "prestižní vlaky" je prostě 30 let starý marketing, dneska obyčejný myšlenkový haraburdí a samozřejmě to už dávno nepoužívají ani ČD. Protože ta doba se posunula a objevila se konkurence, atd.

Já jsem reagoval, protože mě nepřestává udivovat, kolika lidí se to i po létech pořád drží.

líbí se mi ta

Tak se líbí či nelíbí, ale jako kritérim měření je to zcela zcestný. Mně se taky nelíbí 70 % vyráběných aut, nicméně v podstatě žádný auto nemá nekvalitní design. A samozřejmě to nikde netapetuju, protože takhle to má +-každej a moje názory na to co se mi líbí či nelíbí nikoho stejně nezajímají a proč by taky měly.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 21. listopadu 2021 - 10:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 659
Registrován: 1-2021
RadekŠ: a ty děláš strojmistra? nebo oběhy na GŘ?
Strom
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 7-2008
Tak se líbí či nelíbí, ale jako kritérim měření je to zcela zcestný. Mně se taky nelíbí 70 % vyráběných aut, nicméně v podstatě žádný auto nemá nekvalitní design. A samozřejmě to nikde netapetuju, protože takhle to má +-každej a moje názory na to co se mi líbí či nelíbí nikoho stejně nezajímají a proč by taky měly

Tak já se taky třeba s kamarády u piva, doma nebo cestou v autě na výlet/z výletu bavím i o designu aut (líbí/nelíbí). A taky to nikde netapetuju (netapetujem), protože víc se zajímáme o starý drážní diesely (brejlovce, bardotky, čmeláky, karkulky atd.) A když se o ně zajímáme víc, tak holt chodíme na K-report a v příslušných diskuzích občas i něco tapetujem. A jsou to třeba moje (naše) povzdechy, jindy zase chvála (to třeba když v Děčíně v létě 2018 rozleštili 4.061 nebo třeba když stejná lokomotiva loni v zimě dostala do vínku ten lak, jaký měla i předtím).
A už to sem včera napsal jeden z kamarádů.
Je to tak jasný? To nemá bejt kritika tvýho oblíbenýho nátěru. To je náš povzdech, že nám zase další kus zmizel nebo ho třeba do...kundálem nebo dostal v dílnách korporátní lak... Jsou to postřehy mezi námi v příslušný diskuzi.
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 10:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25412
Registrován: 5-2002
Strom: ještě jednou - aby povzdech byl opravdu povzdechem, neměl by být ani hanlivý, ani urážlivý.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Strom
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 12:45:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 7-2008
Hajnej: Prostě máme na to jinej názor, viz výše. Já na tom povzdechu "modrej kýbl" nevidím nic hanlivýho. Ještě dejme tomu kundál,pičoid (verze Najbrt 1.0), hnusovec (753.6), tam dejme tomu. To první slovo jsem převzal, ty další 2 nepoužívám. 753.6 říkám bizon.
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 13:12:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9586
Registrován: 9-2002
Označení "hnusovec" používá jen jeden konkrétní exot. Kundál tady na KR skoro vymizel.

A kýbl se vždycky řikalo strojům v nevyhovujícím stavu nebo s nevyhovujícími parametry vzhledem k použití - extremní příklad může být třeba Brejlovec na Ostravu.

Označovat 754 jako kýbl se nabízí zejména v souvislosti s její V max a výkonem dieselu. Např. Siemens ER 20 je na tom o dost líp a ty Brejle jezdí snad 40 let - ty nejnovější. A i když projdou Catrizací, tak pořád je to lok s výkonem do 1500 kW a stejnou Vmax, takže "je to pořád stejnej kýbl."

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 23. listopadu 2021 - 20:17:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2016
Nebylo by přece jenom lepší nakoupit nové stroje, než rekonstruovat 754. Vzhledem k tomu, že taková přestavba musí plnit současné normy TSI, včetně moderních kabin plnící nárazové normy?
Úterý, 23. listopadu 2021 - 21:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11592
Registrován: 5-2002
Nebylo by přece jenom lepší nakoupit nové stroje, než rekonstruovat 754.

Ono se to tak jeví. Ještě před deseti lety bych měl zcela jednoznačný názor: 754 přesunout na zcela podřadné výkony či zálohy a pro pravidelné výkony pořídit stroje typu ER20 nebo Vectron DE...

Dnes je ale už o dost jiná doba. Diesely jsou v klatbě, nikdo pořádně neví, co bude za pět let v módě.
Zde považuji za rozumnější spíše prodloužení životnosti již existujícího, než někde vůbec někdo pořádně vyvine a vyzkouší něco, co by mohlo mít smysl třeba na dalších třicet let...

To může být rozhodnutí o elektrizaci posledních neelektrizovaných rychlíkových ramen v klasických soupravách nebo jejich převedení do čistě elektrických jednotek nebo do jednotek elektrických s bateriemi (v rychlíkové vozbě by až tolik nevadilo, že jsou těžší), možné nasazení třeba duálních lokomotiv, z jiného ranku kompletní obměna lokomotiv pro posun atd., atd.

Zrovna dnes je opravdu nejrozumnější dát tomu, co mám dnes tak nějakých 5 - 10 let navíc...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 23. listopadu 2021 - 21:03:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9591
Registrován: 9-2002
Na reko čehokoliv se TSI nevztahují. Jinak ale i na mnohé Brejlovce čeká šroťák dřiv nebo později.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Statistik
Úterý, 23. listopadu 2021 - 21:23:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7035
Registrován: 6-2004
Na reko čehokoliv se TSI nevztahují

Ó, tak to žiješ v hodně hlubokém omylu, Agente. Bylo by to sice fajn, ale realita je jiná. Kdybys napsal, že se na ty "reko" téesíčka vztahovat mohou, ale nemusejí (p-že záleží jak konkrétní změnu co do rozsahu posoudíš a jaká na Tebe vypadne předdefinovaná procesní varianta "legalizace" té změny, taky hraje roli o jaký typ vozidla jde, na jaký typ dráhy je vozidlo určeno atd. ), tak budiž.
Úterý, 23. listopadu 2021 - 21:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9592
Registrován: 9-2002
No, dík za rozšíření obzorů.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Úterý, 23. listopadu 2021 - 22:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 9-2009
RadekŠ: Tak se líbí či nelíbí, ale jako kritérim měření je to zcela zcestný. Mně se taky nelíbí 70 % vyráběných aut, nicméně v podstatě žádný auto nemá nekvalitní design. A samozřejmě to nikde netapetuju, protože takhle to má +-každej a moje názory na to co se mi líbí či nelíbí nikoho stejně nezajímají a proč by taky měly.

Není neslušné druhým říkat o čem je správné a nesprávné se bavit či diskutovat? To je stejné jako si v hospodě sednout např. k rybářům a kritizovat smysl a význam jejich rozhovorů.

Rovněž jsem se začal zajímat o drážní vozidla jen kvůli jejich vzhledu, a ačkoliv jsem z elektro oboru, tak mě jejich trakční motory nebo hlavní vypínače nezajímali. Zaujala mě ta pestrost vozidel, množství, atd. Líbil se nám tehdy nový nátěr lokomotivy S 499.0242 z Chebu, neboť to byla změna. Řešili jsme vzhled lokomotivy, a nikoliv její výkon. Když vznikl ten nový nátěr "Najbrt", tak jsem to rovněž považoval za návrat do počátku osmdesátých let (tzv. klíny). Občas musím vytvořit rovněž nějaký design, a zajímají mne názory na vzhled ostatních.
Středa, 24. listopadu 2021 - 00:26:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25426
Registrován: 5-2002
Kuřil: nějak jsem si nevšiml, že by RŠ v citovaném textu někomu něco takového říkal...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 24. listopadu 2021 - 01:02:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2881
Registrován: 9-2009
Hajnej: Reaguji i na věty z jiných příspěvků "A ještě po 13 let poté se o tom vedou zbytečný, votravný a ve svý podstatě nesmyslný diskuse."

Resp., proč má pořád někdo potřebu říkat druhým, co je a není správné? Je to diskuze o mašinkách, takže je přirozené, že se řeší cokoliv, i po třinácti letech.


(Příspěvek byl editován uživatelem Kuřil_p.)
Středa, 24. listopadu 2021 - 08:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9593
Registrován: 9-2002
Kolikery prsa jsou na prvním obrázku ? [biggrin][biggrin][biggrin]
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Duchodce_z_vysočiny
Středa, 24. listopadu 2021 - 09:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2010
by nám musel ukázat interier stanoviště s pohledem 360° [proud]
Mimochodem to vypadá že stroj je z áček, svařený ze dvou, na rámu 749.236, na čele 264 a ve výsledku je to spíš 751
Jinak ale hezký a smekám, jeho tvorbu jsem vždy obdivoval a rád se podíval

(Příspěvek byl editován uživatelem duchodce_z_vysočiny.)
Středa, 24. listopadu 2021 - 17:35:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299
Registrován: 7-2013
750 199 již v novém laku. Odkaz zde: https://www.facebook.com/vychodoceskadraha/photos/pcb.63271699814 5904/632716901479247
Čtvrtek, 25. listopadu 2021 - 09:41:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 5-2012
Jedna na začátku prací a druhá na konci.
Sobota, 27. listopadu 2021 - 19:26:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 4-2019
Na "staré" Tišnovce 24.5.2009 - 754 009-9 a 754 049-5


Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:31:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439
Registrován: 1-2012
Psal se rok 2014 a začali jsme natáčet první naše videa na foťák. Není to kdoví co, ale chtěli jsme zaznamenat mašinky, které tehdy vozily Sp z Brna. Většina videí je nahraná v žst Rožná. Nečekám chválu, jsou to jen vzpomínky:www.youtube.com/watch?v=NmZsqmkRZTU
Sobota, 27. listopadu 2021 - 21:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 10-2007
Václav_Kolář :

Kdyby někdo tušil, že foťáky budou časem digitální, telefony budou umět leckdy aspoň srovnatelné obrázky jako foťáky
a videa budou v takové kvalitě a ostrosti, že nám z toho jde mráz po zádech, tak by tomu nikdo neuvěřil.
Každý z nás se snažil s tím co má zachytit většinou to, co dnes již není. I když to není někdy moc ke koukání, nechť nás hřeje to,
že máme něco, co dnes už ani moderní technika nedokáže zachytit, protože ty stroje, vagony, návěstidla a budovy prostě už nejsou
nebo se po některých tratích dávno nejezdí. Je to v přinejmenším zachování vzpomínek z té doby. Díky za to, že to máme !

[vypravci]
Každá správná mašina musí být cítit naftou a být aspoň trochu špinavá od oleje !
ČKD Praha můj vzor ! [fotic] [fotic] [fotic] [vypravci]

[ok] [ok] [ok] K6S 310 DR [ok] [ok] [ok]
Sobota, 27. listopadu 2021 - 22:36:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 713
Registrován: 4-2019
V_K: Nečekáš, přesto chválím! Pod Bystřicí lepší než Rožná, subjektivně, samozřejmě... [wink]
Neděle, 28. listopadu 2021 - 11:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25457
Registrován: 5-2002
Hubič: hezky je to vidět na srovnání dvou fotek Pluta, mezi nimiž je 24 let (1994 a 2018)...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 28. listopadu 2021 - 18:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 715
Registrován: 4-2019
Ivančický viadukt 5.6.2009

754 012-3 s Sp z HnJ

(Příspěvek byl editován uživatelem Stašek.)
Neděle, 28. listopadu 2021 - 18:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 2-2009
Stašek: Luxus[ok]
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Neděle, 28. listopadu 2021 - 20:59:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 716
Registrován: 4-2019
Děkuji!
Vlak je Sp 1921
Neděle, 28. listopadu 2021 - 21:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 12-2007
Stašek: parádní [ok]
Čerství sníh v listopadu mě vyhnal k trati [jidlo]


Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Neděle, 28. listopadu 2021 - 22:05:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9597
Registrován: 9-2002
Byla výluka, nebo se veze zdechlina ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 22:31:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8740
Registrován: 12-2011
Mlho, vy jste se vážně probudil až teď?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 22:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9598
Registrován: 9-2002
Nevim, tak se ptám...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 22:47:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8218
Registrován: 8-2007
Agent: Klíčové slovo-tornádo na jižní moravě.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 17:54:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 717
Registrován: 4-2019
Na "staré" Tišnovce 13.6.2009 - 754 046-1 a 754 074-3
Cobram
Úterý, 30. listopadu 2021 - 08:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 466
Registrován: 10-2019
Tak abych trošku odlehčil tu bojovnou atmosféru ...
Bizon jest zvíře ryze emerické, tak jim budu říkat pěkně po domácku - Zubr ...
Úterý, 30. listopadu 2021 - 13:29:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25472
Registrován: 5-2002
Cobram: Bizon jest zvíře ryze emerické...
...a proto se zubr evropský jmenuje Bison bonasus? [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm
Úterý, 30. listopadu 2021 - 13:55:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2018
Hnusovec - Hnusoid hnusasus [biggrin]
Cobram
Úterý, 30. listopadu 2021 - 15:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 467
Registrován: 10-2019
Hajnej:
To, že americký bizon je bison bison, a evropský zubr je bison bonansus, to překvapivě vím, protože přírodověda je moje láska už od dětství.
Ale přesto, zubr je prostě zubr.
A hlavně, bylo to myšleno pro odlehčení těch dohadů.
Evidentně se to nepodařilo ...
Úterý, 30. listopadu 2021 - 16:11:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25474
Registrován: 5-2002
Cobram: my se bizona učili jako zubra amerického...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 01. prosince 2021 - 11:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 1-2012
Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm skoro, ono to je tak že Hnusovec - bison hnusasus[biggrin]

A mimochodem, pro "Agenta":mluv jen za sebe a nezevšeobecňuj, přezdívku Hnusovec používá mnohem více lidí než jen Maršál který ji vymyslel (mě napadla tenkrát taky, ale Maršál byl rychlejší [biggrin]),prostě proto že té mašině na rozdíl od Bizona sedí. Nebo ty snad ve vzhledu či vlastnostech té lokomotivy vidíš Bizona? Bizon je jen obchodní jméno a zbožná snaha managementu výrobce zabránit vzniku jiné,přiléhavější přezdívky vzniklé na základě praxe a lidové tvořivosti, což stejně nefunguje(podobně dopadla 380 - Emil Zátopek - lidem zvaná Messcherschmitt)





)
Nikdy jsem nepochopil rozpad Československa, nikdy jsem nepochopil prodej českých MiGů-29 a nikdy nepochopím konec Sergejů a Bardotek v Česku!
Středa, 01. prosince 2021 - 13:46:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25485
Registrován: 5-2002
Rorejs: vzniku jiné, přiléhavější přezdívky vzniklé na základě praxe a lidové tvořivosti
No ono to s tím vznikem lidových přezdívek není tak jednoduché, jak si to představuješ. Obvykle jich zpočátku vznikne víc, ale časem se ten počet zredukuje. Kupříkladu Ledovec pro celou řadu teď už nikdo nepoužívá, nanejvýš jako upřesnění jedné z nátěrových podvariant (a i to zřídka).
Typicky takto zanikají přezdívky, které používá jenom pár jedinců, nezřídka poněkud podivínského chování.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 11:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9603
Registrován: 9-2002
Si tomu říkejte, jak uznáte za vhodné. Mě se ta mašina na pohled celkem líbí. Jestli to je střep, to už neposoudim. Já s tim nejezdim.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 12:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13907
Registrován: 4-2003
Řekl bych , že někteří jedinci budou mít problém i v Tatrách. )))


Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 13:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 1-2021
Dle dostupných informací, bude problém všech nespokojených příští rok vyřešen. Jedno už je teď jisté, chocholoušek bude mít "vyprodáno", neboť chystaný přetlak někteří jedinci nedají. [jidlo][fotic]
Čtvrtek, 02. prosince 2021 - 23:16:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2017
k Vojtěch z 25. 11. 2021: V které opravně jsou foceny ty 754? Je mi divné, že Brejle bez střechy stojí de facto pod širákem. Na Meziměstí mi to nesedí, tam pokud to ještě běželo, tak nebyly Brejle v Najbrtu. Probrouzdal jsem těch opraven dost, ale tato mi de facto nic neříká.