Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 01. 12. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 01. 12. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Miloš_jonák
Neděle, 28. listopadu 2021 - 00:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 516
Registrován: 12-2007
754061:
"Tak proč tu už po několikáté píšete, že budem respirátory nosit nadosmrti? "
Nic takového sem nenapsal, vyzýval sem Vás aby jsme mi ukázal, kde tvrdím, že lidi nutím nosit respirátory nebo že je budeme nosit nadosmrti nebo že si v tom dokonce libuju, nedoložil jste nic, jen jste svoje utvrzelé slinty vůči mě zopakoval a nemá cenu s Vámi dále diskutovat. HOWGH
Mimochdem od vyznávání respirátorů jsou tu jiní ne já jak se mě snažíte neustále prokádrovat.
754061:
"Teď je samozřejmě situace jiná. V současné době jsou asi respirátory potřeba. "

Pár dní zpět sem poslouchal rozhovor s jedním epidemiologem a jeho úvaha byla velmi zajímavá: tam kde by respirátory měly smysl, tam si je většina lidí nikdy nevezme kanceláře, hospody, diskotéky, soukromé akce, rodinná setkání, přitom tam je šíření největší, protože mluvení-šíření kapének v kolektivu s minimálními odstupy a pravděpodobně se takto nakazí nejvíce lidí, zato v obchodech, dopravě, úřady, banky, pošty atd.(jsou většinou plexiskla) nebo dokonce studenti na přednášce, tam kde je nošení povinné a nejvíce se na něm bazíruje je překvapivě riziko relativně malé.
Hroch.R420:
"Vážně? On byl přes léto nouzový stav? Omezení akcí, otevírací doby, zákaz vycházení a další?"
Platil pandemický zákon což je ještě horší, protože ten nepodléhá přezkumu potřebnosti parlamentem každý měsíc a to co uvádíte jsou extrémní opatření, když už to jinak nešlo, jinak v létě toho bylo citelného dost, od respirátorů (ani chirurgické roušky nebyly dovoleny), max. počet lidí na akcích s testem, Covid pas i při posezení na zahrádce v 30° venku v max. 4 osobách což bylo vůbec nejabsurdnější, testy kvůli dovoleným atd... Prostě žádná omezení nebyla...
Petr_vlček:
"mne by ockovani nevadilo kdyby byla funkcni vakcina. "
Ono to prostě není tak jednoduché jen izolovat mutaci, upravit vakcínu, začít hromadně vyrábět a distribuovat. Jsou to pořád farmaka, takže vývoj a výroba se musí řídit tisícema přísných norem a když to dáte, tak potřebujete další tisíce razítek pro použití na lidech v jednotlivých zemích, pokud bychom to přeskákali, aby jste měl vakcínu dřív než se sem dostane mutace, tak zase budete řvát, že to vzniklo podezřele rychle, nejste pokusná myš a nesplňuje to bezpečnostní předpisy... [lame] Víc by asi věděl Doktor jak toto reálně funguje.

Desiro 3934: Tentokrát souhlasím, žít půl roku v lockdownu a zbylých půl roku v restrikcích se nedá do nekonečna, jenže jak z toho ven, do toho se politikům chtít nebude, pro ně je jednodušší mít opatření "pro jistotu" i v létě jak jsme letos viděli a to zdaleka nejen v ČR a to je to nejhorší, prohnilost těma opatřeníma prakticky celé zeměkoule kdy jeden se ohání druhým a do toho vlny s přeplněnými nemocnicemi, z toho se budeme prostě těžko a dlouho vyhrabávat, ale je to jen můj osobní názor a můžu se mýlit.

(Příspěvek byl editován uživatelem miloš_jonák.)
Desiro
Neděle, 28. listopadu 2021 - 09:45:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3937
Registrován: 2-2004
pokud by to řešilo problém, že zbytečně umíraj lidi, tak bys vlády přemluvil, aby ti přisypaly na vývoj a schvalovací aparát jel od nevidím do nevidím, tak bys to schválil po celé Evropě
Příspěvek byl směřován k politickému umetání schvalovacích cestiček.

Hroch 420: Příspěvek směřoval k připomenutí, jak jsou jakákoliv opatření trvalá, jinak souhlas s Milošem Jonákem a 754061 v této věci. Nejhorší je, že nikdo v současném stavu - s tím nefunkčním očkováním - nemá z toho exit strategii. Přijde mi debilní potom kohokoliv k čemukoliv nutit. Snad si možnost výbuchu ve společnosti uvědomují i decision makeři.

A vůbec k těm vakcínám, jak tu mnozí ohrnují nos nad ostatními, že prý nepochopili princip funkčnosti vakcín: Principielně je tím pokládáno za normální, že člověk po kalmetizaci bude běžně chrchlat choroboplodný zárodky, nakonec tou tuberou onemocní a zaklepe bačkorama - protože tak je tomu u Covidu. Ale tak tomu není, existuje možnost ověřování hodnoty protilátek (u Covidu pro oficiální účely zakazovaná) i jednoduchá metoda ověření, že se vakcína "ujala" ... Především nám tu bylo slibováno, jak mRNA vakcíny budou spolehlivé a očkování je řešení, zatímco jiné metody ochrany ne. Pak se nedivte, že významná část společnosti se cítí podvedena a nebude svolná s dalším pokračováním experimentu. V ohrnování nosu pokračovat můžete, ale čas hraje proti ...
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 10:50:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 7-2017
Cely prispevok od Desira vlastne ukazuje, ako je dnesna spolocnost mimo. Ked si clovek otvori statistiky, tak vidi, ze na JIP su prakticky len neockovani ludia, ak su tam ockovani, tak casto pacienti, ktori maju uz viacero ochoreni, ktore sme tu uz spominali. Priemerne stravi ockovany clovek par dni na kysliku a ide domov(vakcina neznamena nesmrtelnost), kym neockovany zaberaju UPV a ECMO. Toto su realne zavery, ktore si vie pozriet kazdy a su dokumentovatelne.

Na druhej strane tu mame nejake testy, ktore nepouzivaju rovnake jednotky, nemaju nejake odporucania. Nevieme povedat, aka hodnota je dostacujuca ochrana ani nevieme vela povedat, ako je nadobudnuta ochrana ucinna proti mutaciam. Ale tymto vysledkom uz podlahlo mnoho ludi ako Desiro, pritom to nema ziadnu vypovednu hodnotu, ale mavaju tym ostosest.

Potom sa nemozeme cudovat, ze sa opat naplnaju nemocnice, ked ludia zase veria nejakym svojim predstavam a viziam, kym realita je uplne inde. Trosku mi to pripomina Pani Bovaryovu, ta tiez lietala dlhy cas v oblakoch az jej zivot preplaval okolo. Ta podobnost s ruzovymi okuliarmi je tam tiez dost silna.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 10:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11888
Registrován: 4-2003
divte, že významná část společnosti se cítí podvedena

Víš co je hlavní problém? Že ty máš něco načtenýho z internetu a myslíš si že tomu rozumíš.

Uznávání protilátek je odborný spor, kde Ty či já asi těžko budeme někomu dělat arbitra, když tomu howno rozumíme. Proboha, aspoň si to konečně přiznej.

A co a proč si myslí společnost..no od toho jsou socilologické průzkumy.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 28. listopadu 2021 - 10:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11889
Registrován: 4-2003
Trosku mi to pripomina Pani Bovaryovu,

Mně spíš kadeta Biegla. Sorry.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 28. listopadu 2021 - 11:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25456
Registrován: 5-2002
Desiro: Principielně je tím pokládáno za normální, že člověk po kalmetizaci bude běžně chrchlat choroboplodný zárodky, nakonec tou tuberou onemocní a zaklepe bačkorama
Ano, bude jich ale chrchlat významně méně, onemocní s výrazně nižší pravděpodobností a zaklepat bačkorama nejspíš stihne na něco úplně jinýho.

Každé očkování je jen a jen o tom, že tělo má potřebné protilátky k dispozici hned a nemusí ztrácet čas vytipováváním té správné a následným sháněním, kdo ji dokáže vyrobit v dostatečném množství, zatímco infekční agens mezitím vesele rozjíždí svoji špinavou práci ve velkém. Ale při dostatečně masivní infekci nepomohou ani ty protilátky (stejně jako při velkém požáru nakonec dojde úhony i papír uložený v ohnivzdorné pokladně).

Úplně totéž jsou třeba regulační tyče v reaktoru - ani ty nijak nezabrání přirozenému rozpadu uranu v palivových prutech, ale nedovolí, aby se to rozjelo v řetězovou reakci. A zrovna tak ta vakcína mávnutím kouzelného proutku nevyhubí viry na celým světě (od toho by bylo spíš nějaké antivirotikum), ale sníží reprodukční faktor.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 28. listopadu 2021 - 11:22:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2018
Víš co je hlavní problém? Že ty máš něco načtenýho z internetu a myslíš si že tomu rozumíš.

Ve skutečnosti je problém horší. Řada lidí totiž nemá načteno nic, přesto si myslí, že tomu rozumí. Viz zdejší nedávný experiment s tabulkou a funkční gramotností. Ale Vlček a Desiro prostě nejsou schopni data absorbovat. Jestli jste někdo viděli dokument The Social Dilemma, tak tam je vznik podobných názorových proudů hezky vysvětlen.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 11:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14355
Registrován: 5-2004
jako ze protilatky ziskane prirozenou cestou jsou pochybne zatimco ty po ckovani co se nezjistuji chrani?

Problem neni co kdo kde nacet ale to ze zastanci nefunkcniho ockovani "cim vickrat do roka tim dokonalejsi" vytahuji stale nove a stale blbejsi argumenty - nebo politicky korektne odlisne od toho co vetsina vidikolem sebe.

Podobnost s volbami kde se snazi delat z oponentu blbce a tim jen utvrdit publikum ze to co doporucuji opravdu ne jiste jen nahodna...

To jako se mam vyhnout ockovanim jipce kam dorazim za par mesicu az roku kvuli srazeninam?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 12:13:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 3-2013
Petr vlček: "To jako se mam vyhnout ockovanim jipce kam dorazim za par mesicu az roku kvuli srazeninam?"

Můžete mi, jako ve věci úplnému laikovi objasnit, jak jste k této větě přišel? Nějaká statistika by nebyla? Z tohoto vašeho výlevu věc vypadá, jakoby poměr mrtvých na sraženiny způsobenými očkováním a počet zachráněných vakcínou byl jedna ku jedné.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 12:29:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14356
Registrován: 5-2004
Dohledejte si to.

Apropo Vojtech coby ockovanej chyt kovida proto ze opatreni jsou nefunkcni, opatreni nedodrzoval nebo oboje dohromady?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 12:33:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25459
Registrován: 5-2002
Vlčoun: jako ze protilatky ziskane prirozenou cestou jsou pochybne
Nejsou pochybné, ale ne zcela predikovatelné, proti kterému antigenu se zrovna vytvoří. Kdežto u očkování se to ví mnohem spolehlivěji.

zastanci nefunkcniho ockovani "cim vickrat do roka tim dokonalejsi"
Zaprvé: pokud tu nechceš být za kokota, přestaň už konečně používat to "nefunkční", protože to evidentně funguje.
Zadruhé: kupříkladu u klíšťové encefalitidy za mě bylo očkovací schéma 3 měsíce, 1 rok a pak každé 3 roky, nyní každých 5 let. Prostě žádné "jednou a napořád".
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Neděle, 28. listopadu 2021 - 12:35:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3938
Registrován: 2-2004
Ked si clovek otvori statistiky, tak vidi, ze na JIP su prakticky len neockovani ludia
Stav hospitalizací 27.11.:
👉2777 očko, neprodělali (264 na JIP) - z cca 6,3 milionu očkovaných
👉3302 neočko, neprodělali (607 na JIP) ze zbytku do 12 let
👉44 neočko, prodělali (3 na JIP)
👉46 očko, prodělali (3 na JIP)
= výrok Velkého šéfa není pravdivý.

ak su tam ockovani, tak casto pacienti, ktori maju uz viacero ochoreni, ktore sme tu uz spominali ... Toto su realne zavery, ktore si vie pozriet kazdy a su dokumentovatelne.
Také není pravdou, ve většině případů je přítomna ještě nejméně jedna nemoc či více komorbidit. A nechte si ty arogantní přezíravý komentáře.

MaxvonBrünn: Jaké z výše uvedených statistik chcete dělat ode mne odlišné závěry? A nejdřív bych prosil sem teda nakopírovat mé závěry z takových dat ... příjemné hledání.

Na druhej strane tu mame nejake testy, ktore nepouzivaju rovnake jednotky, nemaju nejake odporucania. Nevieme povedat, aka hodnota je dostacujuca ochrana ani nevieme vela povedat, ako je nadobudnuta ochrana ucinna proti mutaciam. Ale tymto vysledkom uz podlahlo mnoho ludi ako Desiro, pritom to nema ziadnu vypovednu hodnotu, ale mavaju tym ostosest ... Víš co je hlavní problém? Že ty máš něco načtenýho z internetu a myslíš si že tomu rozumíš. ... Uznávání protilátek je odborný spor, kde Ty či já asi těžko budeme někomu dělat arbitra, když tomu howno rozumíme. Proboha, aspoň si to konečně přiznej.
Tak já především rozumím tomu, že přítomnost protilátek je podstata imunity, tak nevidím důvod, proč je neuznat. Stejné u očkování, jako u proběhlé nemoci. Taky má ta přirozená imunita jednu výraznou nevýhodu - vyjma testů se na ní nedá vydělávat ...

co a proč si myslí společnost..no od toho jsou socilologické průzkumy
Neudivuje mě, že to necháš bez komentáře. Máte problém.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 13:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5274
Registrován: 4-2003
Petře Vlčku, proč se tu pořád na něco ptáte? Jednak sám neodpovídáte na položené dotazy. A hlavně byste odpovědi stejně nepochopil a bez ohledu na odpověď dál pokračoval v generování blábolů.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 28. listopadu 2021 - 13:42:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2018
...s tím nefunkčním očkováním... Jaké z výše uvedených statistik chcete dělat ode mne odlišné závěry?
Není potřeba nic hledat, už sem linkuju asi potřetí, že očkování funguje. Očkování pravděpodobnost hospitalizace dramaticky snižuje, 3x - 15x, dle věkové skupiny.

...přítomnost protilátek je podstata imunity, tak nevidím důvod, proč je neuznat
Osobně jsem pro, jenom bude potřeba stanovit nějakou docela složitou metodiku. Existuje totiž vícero druhů protilátek, vícero druhů testů, dávají výsledky na různých škálách.
754061
Neděle, 28. listopadu 2021 - 13:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2019
ad Miloš Jonák 3.11
Možná bude fakt lepší si zvyknout, že už to je součást našich životů než se frustrovat. Občas koukám na zprávy a roušky se nosí prostě po celém světě a těch pár vyjímek jen potvrzuje pravidlo a na letištích je to povinné snad komplet po celém světě.

Z toho mi vyplývá, že předpovídáte trvalé nošení náhubků na letištích. Od toho je už jen kousek k celoročnímu povinnému nošení ve všech vnitřních prostorách. Proč letiště ano a nádraží, hokejové stadiony, vlaky, hospody ne? Protože tahle představa se mi vůbec nelíbí, tak jsem reagoval dost podrážděně.[wink] Ale už bych to nechal být a lepší je řešit současnou situaci. Na pesimistické předpovědi mi stačí Flégr. Snad ty Vaše předpovědi dopadnou stejně jako ty jeho.[proud]

44 neočko, prodělali (3 na JIP)
👉46 očko, prodělali (3 na JIP)


Toto sleduji dlouhodobě a data jsou stále podobná, takže to vidím jako podporu uznávání protilátek. Nejlepší by bylo opsat švýcarský model. Někde snad bylo, že test na protilátky platí 90 dní a lidé si ho platí sami? Snížilo by to pnutí ve společnosti a je třeba se opravdu v omezeních zaměřit na ty, co nemají protilátky ani očkování. I by byla větší šance, že se opatření omezující neočkované udrží a neshodí je soud. Také je to častý argument antivaxerů, že jde jen o byznys s vakcínami a proto se neuznávají protilátky.
Desiro
Neděle, 28. listopadu 2021 - 13:51:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3939
Registrován: 2-2004
tím nefunkčním očkováním... Jaké z výše uvedených statistik chcete dělat ode mne odlišné závěry?
Není potřeba nic hledat, už sem linkuju asi potřetí, že očkování funguje. Očkování pravděpodobnost hospitalizace dramaticky snižuje, 3x - 15x, dle věkové skupiny

V těchto číslech nejsme nyní ve sporu, kde je tedy to mé údajné neabsorbovani dat ? Proč to očkování nepovažuji za účinné jsem komentoval výše.
Ve spojitosti s problematickým odzkoušením bych měl za sebe velký problém to bodat do lidí co půl roku.

přítomnost protilátek je podstata imunity, tak nevidím důvod, proč je neuznat
Osobně jsem pro, jenom bude potřeba stanovit nějakou docela složitou metodiku. Existuje totiž vícero druhů protilátek, vícero druhů testů, dávají výsledky na různých škálách.

Ano, už k tomu něco dělalo více vědeckých týmů. Do hloubky tomu nerozumím, ale irituje mě ten nezájem.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 13:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 7-2017
Pritomnost protilatok hovori bud o prekonavani alebo nedavno prekonani ochorenia resp ockovaniu, ktore taketo reakcie vyvolava tiez. Nic to ale nehovori o dlhodobej imunite.
Vase cisla ukazuju iba rez v konkretnom case t, ale tu sa bavime kontinualnej casovej rade.
Na zvysok nema ani cenu reagovat.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 14:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 7-2017
No ten nezaujem je vcelku ocakavatelny, cley vyskum by totiz musel niekto zaplatit, potrebovali by ste k tomu ludi, ktori maju momentalne mnozstvo inej prace. Dalsi krok je potrebne vybavenie takeho laboratoria, zohnat vzorky od ludi, zistit, aky mali prebeh a dalsie veci. V konecnom dosledku vam vyjde, ze taky vyskum je drahy s neistym vysledkom v case, ked ma svet mnozstvo inych problemov. Ale nic vam nebrani samozrejme nieco take skusit niekde objednat a zaplatit.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 14:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2020
754061: Nejlepší by bylo opsat švýcarský model.
Švýcarsko od 27. 11. vyžaduje od cizinců (všech i očkovaných!!!), registraci, negativní test a ještě minimálně 7 denní karanténu. Protilátky se neuznávají. Tranzit (bus + auto) možný jen bez vystoupení z dopravního prostředku. To je rozumné, také bychom to mohli zavést.
Desiro
Neděle, 28. listopadu 2021 - 14:07:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3940
Registrován: 2-2004
Nic to ale nehovori o dlhodobej imunite.
No tak asi se na tu dlouhodobou imunitu zítra nevykasleme, že ...

zvysok nema ani cenu reagovat
Chybí protiargumenty, rozumím. Rozumím, že jednáte z pozice pracovníka farmaceutického průmyslu.}
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 14:35:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6982
Registrován: 3-2006
J.M.:
"754061: Nejlepší by bylo opsat švýcarský model.
Švýcarsko od 27. 11. vyžaduje od cizinců (všech i očkovaných!!!), registraci, negativní test a ještě minimálně 7 denní karanténu. Protilátky se neuznávají. Tranzit (bus + auto) možný jen bez vystoupení z dopravního prostředku. To je rozumné, také bychom to mohli zavést."

Nobless Line, píše, že je povinná desetidenní karanténa.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 16:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11890
Registrován: 4-2003
Desiro: přítomnost protilátek je podstata imunity, ta...

Aspoň si o tom něco proboha přečti od lidí co tomu rozumí.

https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/plati-ze-imunita-rovna-se-prot ilatky

https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/namestkyne-martina-koziar- vasakova-protilatky-nejsou-totez-co-imunita/



se na ní nedá vydělávat ...

To je jeden z nejdebilnějších argumentů, které znám. Vždycky na jakémkoliv rozhodnutí někdo vydělá nebo naopak prodělá - i kdyby to rozhodnutí byla nečinnost, resp. zachování statusu quo (což je taky rozhodnutí, i když to tak většina populace není schopna vnímat).

Příklad: Zákaz vánočních trhů přeci není jen o tom, že prodělají stánkaři, tam je přeci protistrana těch kteří na tom zase nějakým způsobem vydělají (a vůbec nehodnotím, zda tohle parciální rozhodnutí je správné, či ne. dokonce na to ani nemám vyhraněný názor).

Test na protilátky (nikoliv imunitu!!) stojí podobně jako vakcína.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 28. listopadu 2021 - 16:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 12-2007
Ked si clovek otvori statistiky, tak vidi, ze na JIP su prakticky len neockovani ludia, ak su tam ockovani, tak casto pacienti, ktori maju uz viacero ochoreni, ktore sme tu uz spominali.

A kde je teda tá štatistika, ktorá uvádza, že na JIP iba očkovaní majú viacero ochorení?
Napr. ČT i CNN Prima NEWS ako neočkovaného kajúcnika z nemocnice ukázali ženské s min. 130 kg...
Neděle, 28. listopadu 2021 - 19:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 7-2017
Pisem casto a nie iba,
spomina sa to skoro v kazdom clanku s clovekom, ktori na takom oddeleni pracuje, inak su tieto statistiky neverejne a max ich mozno zbiera IZA alebo MZ, no verejne dostupne nie su.

Takych zien v rizikovom veku je v CR alebo CR strasne vela, bohuzial malo ludi dokaze upravit svoj jedalnicek vzhladom na zmeny metabolizmu po obdobi andropauzy resp menopauzy.
Neděle, 28. listopadu 2021 - 20:12:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3091
Registrován: 12-2007
spomina sa to skoro v kazdom clanku s clovekom, ktori na takom oddeleni pracuje

Veď ja netvrdím, že klamú.
Rovnako ako ČT neklame, keď si vyberie pár nemocníc a povie, že vo vybraných nemocniciach je to tak.

Lenže čo si potom myslieť napr. o tomto?
"Prakticky všichni pacienti, zejména pak na JIP, trpí vícečetnými onemocněními, včetně onkologických."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-hospitalizace-pomer-j ip-druha-davka-neockovani.A211013_103430_domaci_remy

Áno, tie štatistiky sú evidentne neverejné.
Prečo?
Napr. čo ak platia súčane oba výroky?
1) Na ARO je z 10 ľudí 8 neočkovaných.
2) Na ARO je z 10 ľudí 5 s obezitou, 2 s cukrovkou, 1 s rakovinou.

Pečo by malo byť zaujímavé iba to, že tí dvaja očkovní majú ďalšiu chorobu?

Nehľadá sa kľúčik tam, kde je svetlo a nie tam, kde sa stratil?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 20:51:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 7-2017
Musis si to zasadit do casoveho ramca, tych pripadov v tom case este nebolo tak vela a ludia s komorbitami ci s oslabenou imunitou su prvi na rade, ktorych zvykne koronavirus poslat do nemocnic.
To je otazka skor na zdravotnikov, ale u nas je celkovo problem dostat sa k nejakym verejnym datam.
Moze to byt dane tym, ze to nestihaju nejakym sposobom evidovat resp, musel by byt niekto, kto by to zbieral a elektronizoval, bohuzial vela veci sa dnes este stale u lekarov pise na papier.

Nadvahu ma dnes skoro kazdy druhy dochodca, cukrovku alebo rakovinu moze mat nezistenu, v pripade rakoviny ide skor o naslednu liecbu (chemoterapia, radioterapia...) ale toto su jednotlive faktory, ktore prispievaju k tomu, ze ma pacient horsi priebeh.
reportaz
Neděle, 28. listopadu 2021 - 21:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11891
Registrován: 4-2003
Áno, tie štatistiky sú evidentne neverejné.Prečo?

Ale ony veřejné jsou, ale jen pro vědecké a statistické účely viz odst.8. par. 73 zák. 372/2011 Sb. Musíte o to ale požádat a může to být zpoplatněno.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 28. listopadu 2021 - 21:23:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 12-2007
tych pripadov v tom case este nebolo tak vela
Isto?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 21:29:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 12-2007
Musíte o to ale požádat a může to být zpoplatněno.
Takže predsa len kľúčik-svetlo?
Alebo to fakt nikoho nezaujíma?
Neděle, 28. listopadu 2021 - 21:56:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11892
Registrován: 4-2003
Takže predsa len kľúčik-svetlo?
Alebo to fakt nikoho nezaujíma?


Protože zákonodárce v minulosti takto explicitně vymezil přístup. Převážil zájem ochrany osobních dat občanů nad jinými zájmy - tak jako v řadě podobných případů týkajících se osobních dat; za nevole vědců, pirátů,... .

Je to tak vždy - data může státní subjekt sbírat na základě zákona a jen za účelem uvedený v zákoně a žádným jiným. To platí i pro jejich poskytování jiným subjektům, byť anonymizovaných, a to včetně jiných složek státu (!).
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 28. listopadu 2021 - 23:20:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 7-2017
Tratovak:
"Musíte o to ale požádat a může to být zpoplatněno.
Takže predsa len kľúčik-svetlo?
Alebo to fakt nikoho nezaujíma?"

Zaujima, no narazis na viacero problemov. AKo pise Radek, prvy val je zakon, ked sa cez neho dostanes, este to nemusi znamenat, ze ti tie data poskytnu v nejakej spracovatelnej podobe vid napriklad kauza s DPP Praha. Pokial by sa tento problem nevyskytol, tak zase narazis na datovu kvalitu, mimo velkych nemocnic budes dostavat data v roznych intervaloch ci neuplne (napriklad nedavny prudky nararst kvoli chybe reportu z Novych Zamkov, kde tusim za den prijali 600 pacientov).

Je to podobny chaos ako take meskanie vlakov na ZSR a pristup je podobny resp horsi, kedze tu sa mozes ohanat aj sukromim pacienta resp nepraje si detaily zaznamenat atd.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 03:58:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 12-2007
Takže máme údaje k čiernej a bielej a tak sa hádame o čiernej a bielej. Ale že rozhodujúce môžu byť modrá a červená...

Ako vraví klasik - aj tak sa nedozvieš, kto proti komu s kým. (potí sa svedomie, terén je horúci...)

OK, toto som chcel vedieť. Ďakujem.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 08:38:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11893
Registrován: 4-2003
ze ti tie data poskytnu v nejakej spracovatelnej podobe vid napriklad kauza s DPP Praha.

To je jiný případ.

Problém je v tom, že když ta data dáte jentak ven, byť v anonymizované podobě, tak si dřív či později někdo nezákonně a v podstatě bez možnosti to odhalit propojí s jinými daty a přes shodu kvantifikátorů (jiné veřejné databáze, sociální sítě,,...) se dostane k individuání anamnéze konkrétních lidí. Čili k něčemu, k čemu má přístup doteď jen taxativně vymezený velmi úzký okruh lidí a zneužití je sankcionovatelné.

Zatímco když publikujete výzkum či nějaká zpracovaná data, kde budou jen mediány, decily, percentily a podobně, tak tohle je vyloučeno. To ale samozřejmě neodpoví na jakoukoliv otázku, ale jen na to co je zrovna zkoumáno či co je zrovna spočítáno.

Oprůrci stávajícího stavu se klasicky rekrutují ze svou skupin:

- zájem vědy je nadřazen individálním zájmům občanů, musí k tomu být přístup bez omezení, aby i každý student...je to i v USA (pozn: tam je i Black Lives Matter,...)
- slušný občan nemá důvod něco tajit, je právo všech vědět všechno, jedině tak vymýtíme... (pozn. dosaďte si skoro cokoliv...).
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 08:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3941
Registrován: 2-2004
RadekŠ: Už jsem k tomu něco četl (odkaz a odkaz2 a děkuji za další čtení. Co se týče toho Tvého druhého odkazu s paní náměstkyní, proti ní se někteří ohrazují.

Taky má ta přirozená imunita jednu výraznou nevýhodu - vyjma testů se na ní nedá vydělávat ... To je jeden z nejdebilnějších argumentů, které znám.
Vakcína má svého výrobce, co na ní bude vydělávat, to přirozená imunita tak silného finančního interesenta nemá ... to je debilní dedukce?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 09:21:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14357
Registrován: 5-2004
tak hlavni hygienicka taky dlabe na opatreni[proud]
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 09:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25464
Registrován: 5-2002
Desiro: Vakcína má svého výrobce, co na ní bude vydělávat
Jasně, a recepturu na tu vakcínu našel ten výrobce na stromě. Byla to tuším třetí hruška v pátý řadě na jihozápadním svahu. [crazy]

přirozená imunita tak silného finančního interesenta nemá
A co výrobci a poskytovatelé všelijakých testů, kterými se neočkovaní čekajíce na vylosování k přirozené imunizaci prokazují...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 10:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 7-2017
Tratovak:
"Takže máme údaje k čiernej a bielej a tak sa hádame o čiernej a bielej. Ale že rozhodujúce môžu byť modrá a červená...

Ako vraví klasik - aj tak sa nedozvieš, kto proti komu s kým. (potí sa svedomie, terén je horúci...)

OK, toto som chcel vedieť. Ďakujem."

Ak by to bola modra a cervena, tak uz o tom davno vieme. Je to z toho dovodu, ze k tymto statistikam sa vedci dostanu a Covid je svojim sposobom aj taky zavod, kto prinesie takuto novinku, uz by bol davno na prvych stranach vedeckych casopisov. Ale tak jednoznacne to nie, je tam vela dalsich faktorov a doteraz sa neprislo na to, preco su niektori ludia supersiritelmi virusu.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 11:51:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11896
Registrován: 4-2003
dkazu s paní náměstkyní, proti ní se někteří ohrazují.

Ale oni se neohrazují vůči jejímu vysvětlování rozdílu mezi protilátkama a imunitou, s tím přeci nikdo nepolemizuje.

Jen se jim jeví, že by ty testy bylo vhodné z nějakých parciálních důvodů přeci jen aplikovat.

Někdo znás asi těžko bude arbitrem toho sporu, na to nemáme vhodné vzdělání, praxi, ani relevantní podklady.

Když to začneš dělat, tak jenom projektuješ do řešení nějakého problému pouze a jenom svůj emocionální vztah k nějakým lidem či řešení či -ismu.

to přirozená imunita tak silného finančního interesenta nemá ... to je debilní dedukce?

Zatímco testy na protilátky (nikoliv imunitu!!) asi nemají svoje výrobce a firmy který je dělají?? Tam bude u tuzemských poskytovatelů nejspíš větší zisk/přidaná hodnota, než z píchnutí injekce.

Možná jsi to nepostřehl, teď politici a doktoři hasí zuřící požár, a ty přitom něco vysíláš o požární prevenci. [crazy]

Mimochodem spor Vašáková vs. epidemiologové je v jiné rovině a trvá od loňska. Ona by posilovala tu přirozenou imunitu, zatíco oni na ní křičí "máte tady pandemii, řešte to, to je úplně jiná úloha" a nevyřešíte to obrazně řečeno tím, že lidem budete doporučovat, aby jedli pomeranče!!.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 12:18:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3944
Registrován: 2-2004
Tak to se konečně shodneme a především tímto:
}Zatímco testy na protilátky (nikoliv imunitu!!) asi nemají svoje výrobce a firmy který je dělají?? Tam bude u tuzemských poskytovatelů nejspíš větší zisk/přidaná hodnota, než z píchnutí injekce.
Se nabouráváš do otevřených dveří.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 12:45:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25466
Registrován: 5-2002
Desiro: Se nabouráváš do otevřených dveří.
Pokud jsou ty dveře otevřené, tak proč jsi ve svém #3941 psal o absenci silného interesenta?
Tos´ ho těmi otevřenými dveřmi neviděl nebo nechtěl vidět? Jsi tedy trouba, anebo pokrytec...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 13:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3945
Registrován: 2-2004
Hajnej: A tobě chybí funkční gramotnost, nebo máš prostě nějakej duševní problém?
Jak už jsem ti psal, zalez si do karantény a shnij tam.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 14:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25467
Registrován: 5-2002
Desiro: Jak už jsem ti psal, zalez si do karantény a shnij tam.
Proč bych měl bezdůvodně zalézat do karantény? Nebo snad mně nebo někomu z mého okolí přeješ, aby to chytil?
Jak už jsem psal já tobě, hezky ses nám odkopal. Jako malej bezskrupulózní zmrdík, ze kterýho mindráky stříkaj´, jako když se otřepává mokrej pes.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 16:16:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 2-2004
Když ty už si ani neumíš najít naši diskusi a nepamatuješ si, co jsme si psali a proč to píšu, hledáš další důvody k hádce (ne že bychom jich měli málo) a seš emotivní neřízenej automat na urážky, tak to pak není o čem mluvit. Ale ty tu diskuzi ve skutečnosti utnout nechceš a pokládáš další otázky... Hele, se mnou si už svoje duševní pnutí nekompenzuješ: Asi sis ani nevšimnul, že na tebe už pěkných pár dní nereaguju. Ale nerad bych s tebou byl dneska doma, aby třeba od tebe někdo v rámci dekompenzace nechytil např. facku.

Prostě si někam zalez a nereaguj na mě.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 19:22:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 12-2007
Ak by to bola modra a cervena, tak uz o tom davno vieme.
Kto vedieť chce, ten vie.
Iný príklad:
https://denikn.cz/707862/obezita-covidovym-zabijakem-data-potvrdi la-jakou-hrozbou-jsou-kila-navic/

Mňa iba zaujímalo, či sa tie "farby" dajú skontrolovať/overiť podľa nejakej dostupnej štatistiky...
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 20:20:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 407
Registrován: 10-2018
Hajnej:
"A co výrobci a poskytovatelé všelijakých testů, kterými se neočkovaní čekajíce na vylosování k přirozené imunizaci prokazují...?"


Ti jsou celkem za vodou. Zatim provedeno 40 milionů PCR testů, v ceně která začínala na 3,5 tisíce a postupně klesala přes 14 stovek na současných osm, to je objem přes 50 miliard, čili skoro řádově víc, než zatim stála vakcína pro očkované. Antigeny nepočítaně k tomu.
Desiro
Pondělí, 29. listopadu 2021 - 22:10:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3948
Registrován: 2-2004
Prag: Řeč byla o dlouhodobé imunitě, tu PCR testem nezjistite. Mimoběžný argument.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Úterý, 30. listopadu 2021 - 07:51:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25468
Registrován: 5-2002
Desiro: Řeč byla o dlouhodobé imunitě, tu PCR testem nezjistite.
A ten test bude řádově levnější než ten PCR nebo třeba i dražší, aby se fakt něco zjistilo...?

Mimoběžný argument.
Mimoběžný není - když to necháš na živelném promořování, tak prostě budeš muset dělat víc testů, abys měl přehled.

nepamatuješ si, co jsme si psali
Máš pravdu, nepamatuju.
Není totiž proč, tak důležitej fakt nejsi a já jsem dostatečně zásobenej mnohem zajímavějšíma podnětama, než je tvůj kolovrátek.

Prostě si někam zalez a nereaguj na mě.
Komanduj si někoho jinýho, cucáku.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 30. listopadu 2021 - 19:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 408
Registrován: 10-2018
Desiro:
"Prag: Řeč byla o dlouhodobé imunitě, tu PCR testem nezjistite. Mimoběžný argument."

Řeč byla že na vakcíně někdo vydělává, tak jen upozorňuju že na testech asi tak desetkrát a více tolik. To nějak odpůrcům farmalobby furt nedochází.
Úterý, 30. listopadu 2021 - 22:14:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14358
Registrován: 5-2004
ale vzdyt si to nijak neodporuje. Jeden vyvar je naockovat a druhy ockovanyho testovat protoze vakciny nebrani nakazeni.
Desiro
Úterý, 30. listopadu 2021 - 22:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3949
Registrován: 2-2004
Tak cílem by mělo být naočkovat nebo zjistit IgM/IgG protilátky, obojí za 500-800 Kč, a za testy nebo léčbu nevyhazovat další prachy.

Leč realita je jiná.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Úterý, 30. listopadu 2021 - 23:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25478
Registrován: 5-2002
Desiro: cílem by mělo být naočkovat nebo zjistit IgM/IgG protilátky
Dejme tomu. Leč k té druhé možnosti ještě pořád chybí jedna podstatná věc: konsenzuální prahová hodnota a doba "platnosti". Dokud tohle nebude stanoveno, je k mání jen očkování.

za testy nebo léčbu nevyhazovat další prachy
Předpokládám tedy, že u sebe nosíš úředně ověřený papír, že v případě covidu tě nemají v žádném případě nijak léčit.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 01. prosince 2021 - 07:29:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14359
Registrován: 5-2004
Hajnej, tvuj potencial je zdezretelne nevyuzit. Neuvazoval jsi ze by ses zapojil do boje proti kovidu na nejake vyssi urovni? Treba takovej flegr vypada obcas natolik zmaten ze by se mu nejaky poradce - treba planovac do kterych ulic prednostne instalovat mrazaky - hodil...
Středa, 01. prosince 2021 - 08:35:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 412
Registrován: 3-2013
Petr vlček: Toho poradce bych tipoval raději na Vás. Co takhle pomoci Klausovi a Šmuclerovi?
Oranžový_petr
Středa, 01. prosince 2021 - 08:45:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2005
cílem by mělo být naočkovat nebo zjistit IgM/IgG protilátky
Dejme tomu. Leč k té druhé možnosti ještě pořád chybí jedna podstatná věc: konsenzuální prahová hodnota a doba "platnosti". Dokud tohle nebude stanoveno, je k mání jen očkování.


Konsenzuální prahovou hodnotu nemáte stanovenu ani u jedné, doba "platnosti" očkování a imunitě po předchozí prodělané infekci je stanovena v různých zemích různě, a to obvykle ve stejné délce.
Středa, 01. prosince 2021 - 09:24:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8536
Registrován: 1-2007
Předpokládám tedy, že u sebe nosíš úředně ověřený papír, že v případě covidu tě nemají v žádném případě nijak léčit.

Ono něco takového v praxi funguje?
Středa, 01. prosince 2021 - 09:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25481
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Hajnej, tvuj potencial je zdezretelne nevyuzit.
No já se ho snažím využívat především někde jinde, takže potvrzení, že se mi to daří, mě docela potěšilo. [proud]

Neuvazoval jsi ze by ses zapojil do boje proti kovidu na nejake vyssi urovni?
Neuvažoval. Ono by bohatě stačilo, kdyby lidi jako Ty místo blbýho pičování dělali to, co já.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Středa, 01. prosince 2021 - 09:47:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3950
Registrován: 2-2004
úředně ověřený papír, že v případě covidu tě nemají v žádném případě nijak léčit. ... Ono něco takového v praxi funguje?
Ne a z mnoha důvodů ani nejde. Teda papír s čímkoli si napsat jistě můžeš ...

Nicméně při přeplnění kapacit dojde k lámání chleba právě u toho zdravotníka, který bude rozhodovat o tom, kdo dostane přednostně lůžko a kdo ne. Při téhle triáži se uplatňuje princip, že lůžko dostane ten, kdo má vyšší šanci na přežití, ať už je očkovaný či neočkovaný.
A teď už brainstorming: Takže úprava pravidel pro triáž je možnou cestou, ale tak, aby očkovaný sedmdesátník s komorbiditami nebyl upřednostněn před neočkovaným čtyřicetiletým tátou od dětí. Fakticky by se tedy týkalo rozhodnutí zda dostane přednost člověk s nízkými nadějemi očkovaný vs. neočkovaný ...
Třeba Saský premiér už něco v tomto smyslu říkal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Středa, 01. prosince 2021 - 12:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25482
Registrován: 5-2002
Desiro: Teda papír s čímkoli si napsat jistě můžeš
No já nemusím, protože nehlásám to, co hlásáš ty. [proud]

úprava pravidel pro triáž je možnou cestou
Hlavním cílem by mělo být to, aby k triáži pokud možno nemuselo vůbec docházet. [nene]
A tohle je potřeba si připomenout na začátku každé debaty o pravidlech.

rozhodnutí zda dostane přednost
Možná by ses měl už konečně dozvědět, že většina normálních lidí to má tak, že neaspirujou na to, hrát si na Pánaboha.
Důsledkem je, že čím víc budeš odvracet kolaps zdravotnictví triáží, tím víc ho budeš zároveň přivolávat, protože tuhle psychickou zátěž přestane po nějaké době personál vydejchávat a začne řečeno s klasikem hledat klidnější práci v nedaleké továrně na třaskaviny.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 01. prosince 2021 - 13:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11901
Registrován: 4-2003
by očkovaný sedmdesátník s komorbiditami nebyl upřednostněn před neočkovaným čtyřicetiletým tátou od dětí

Jenže mr.BYCH nesedí naklonován v Parlamentu a nadto zjevně nemá potřebu poloboha stanovovat nějaká pofiderní kritéria života a smrti, nepoužitelná v barvité realitě života někde na JIP. Takový kritéria ve společnosti léta neprochází např. lidovcům třeba pokud jde o starobní důchody a tady nejde o život či smrt, ale o pár stovek.

Mimochodem, já nikde nevidím,že bych měl ve svých zdravotních záznamech svoje děti. Asi protože to není nemoc.

Krom toho triáž se dávno dělá - většinou odpojením od přístrojů tam, kde je mizivá šance na zlepšení.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Desiro
Středa, 01. prosince 2021 - 16:11:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3951
Registrován: 2-2004
Radek Š: triáž se dávno dělá - většinou odpojením od přístrojů tam, kde je mizivá šance na zlepšení
Ano, úplně běžně a v epidemii ve větší míře než dříve, chvíli jsi ÚPV měl a teď někoho přivezli, tak už nemáš. Nějaký klíč k rozdělení na život a smrt na každém jedné JIP má ... lékař? vrchní sestra? někdo v roli pánaboha v tu chvíli a místě ... a jsou tím pádem všude jiná, možná někde pofidérní. To je ta barvitá realita života v dnešní denní praxi.

Asi jsi tím chtěl říci, že rozlišovat na očkované a neočkované je při přidělování nemocničních kapacit blbost? Hele - já se o tom s Tebou přít nebudu, ale pak praxe vypadá tak, jak jsme oba popsali.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.