Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 11. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 11. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Miloš_jonák
Neděle, 21. listopadu 2021 - 18:50:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 12-2007
S tím se budeme muset naučit žít, vir nezastavíte, to je příroda, projde populací.

To jistě, ovšem není vyloučeno, že se některá opatření nestanou součástí našich životů, při chřipkové epidemii se zakazují návštěvy v nemocnicích a nikomu to divné nepřipadá, tak se může do budoucna stát, že pokud se na podzim zaznamená zvýšený výskyt SARS-Cov-2, hygiena prostě třeba na dva měsíce nařídí roušky ve vnitřních prostorách a omezí se akce. Bude to ještě zajímavé a to i v okolních státech, svět už prostě nebude jaký byl, minimálně už ne pro současnou žijící generaci obyvatel.

(Příspěvek byl editován uživatelem miloš_jonák.)
Neděle, 21. listopadu 2021 - 18:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25407
Registrován: 5-2002
Vlčoun: účastníci Mengeleho pokusu
Netušil jsem, že pode dnem žumpy je ještě jedna, mnohem smradlavější... [ko]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 21. listopadu 2021 - 19:05:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 430
Registrován: 12-2020
Kdyby se většina, alespoň 85% do září naočkovalo, tak jsme mohli mít pokoj a fungovat normálně. Nějaké případy by byly, ale ne takováhle katastrofa jako teď (a bude hůř). Teď budou všichni podnikatelé nadávat, že krachují, umřelo dalších několik tisíc lidí a zdravotníci se stali rukojmími. A co ti lidé, kteří trpí a měli jít na operace, které jsou zrušeny? To je svoboda a demokracie? Těm co odmítají očkování vůbec nedochází, že za jejich hloupost platí jiní lidé svým zdravím či smrtí. Navrhuji následující, kdo se do nějakého datumu nenaočkuje (bez vážného zdravotního důvodu) ať podepíše reverz, že na COVID nevěří, a že v případě onemocnění nebude vyžadovat pomoc lékaře. Pak si může demokraticky zemřít.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 19:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14320
Registrován: 5-2004
Cili kdyz jsem za rok a pul mrazaku a hromad mrtvol neskoncil na jipce ani jednou tak se ockovanim ta nula snizi 18,5x. To by stalo za uvahu - tedy pokud by existovala a) schvalena b) funkcni vakcina.

Jako fakt nechapu jak jsem v situaci kdy rok a pul jedou krematoria na tri smeny prezil.

Kdyz se tak rado argumentuje jinejma ockovanima - tak takovej zaskrt kdyby se ockoval necim co by sic nebranilo onemocneni ani sireni ale umrelo by na nej dejme tomu jen tretina... To bych si tipul ze by nejen zaskrt nevymytilo ale asi by za takovy ockovani nekdo skoncil v lochu.

Pravda je ze taky vim o par lidech co meli po kovidu co neprodelali problemy. Kolega s odkladanou operaci kolena (doktor se mu omluvil ze by to udelal hned ale zakazal jim to prymula) a nekdejsi starsi kolegyni ktery urizli jednu nohu....
Neděle, 21. listopadu 2021 - 19:45:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2020
Takových lidí, kteří třeba trpí velkými bolestmi a musí jimi trpět dál jsou tisíce, protože se odložily operace. Vlčoune, že jste to nechytil to je buď za
a) náhoda - měl jste štěstí
b) máte výjimečně dobrou imunitu
c) mohl jste to mít bez příznaků a třeba i někoho kdo tu imunitu nemá dobrou nakazit.
A teď, když budete to očkování mít, tak se vaše imunita rozhodně nezhorší, ale můžete jiným lidem pomoci, aby jim bylo líp. Zkuste nad tím přemýšlet.
Já jsem to taky zatím neměl, ale to neznamená, že to tak zůstane i do budoucna. To je jako kdybyste si vůbec nečistil zuby a očekával, že je budete mít do smrti zdravé. Ano pár procent lidí je bude mít třeba dobré, ale většina z nich bude mít zuby v katastrofálním stavu nebo je ve 30 ti nebude mít vůbec. Jenže u těch zubů jde jen o vaše zuby, tady však můžete ohrožovat jiné lidi a to je rozdíl.
754061
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2019
Některé bohužel přesvědčí až pobyt s covidem v nemocnici. Pár nevěřících ani to ne. Proto nejsem příznivcem lockdownu. Buď by jsme ho museli mít minimálně do jara, nebo se to jen oddaluje zavíráním a otvíráním společnosti. Je potřeba další důkladné promoření, hlavně těch 20%-ti procent nevěřících na covid jako je pan Vlček. Neočkovaní si vybrali promoření, tak jsem pro jim to umožnit. Můžeme pak mít náskok oproti ostatním zemím příští rok. Bohužel to odnesou opět zdravotníci a další nevinní lidé. Ale zavřít společnost jako minulý rok už nejde. To by způsobilo také velké ekonomické škody a oběti. Takže je to Sophiina volba.

Pan Válek se zatím moc nepředvedl. V opozici pořád volali po regionálních opatřeních a najednou pan Válek chce, aby MZ plošně nařídilo nemocnicím omezit "odložitelnou" péči. Prý se odkládají i onkologické operace, což mi moc odložitelné nepřipadá. Proč by se měla omezovat péče v Chebu, když zaplněné nemocnice jsou v Ostravě? U Moravce to i pan Kuba kritizoval, že by to nechal na ředitelích jednotlivých nemocnic. Plus dnes ty řeči o 4.dávce, když nikdo neví, jak to dopadne po té 3.dávce a jak se bude imunita vyvíjet. Myslím, že to bude z bláta do louže. Lockdown nová vláda nezavede, zítřejší opatření dříve či později shodí nějaký soud, tak nám nezbyde než to promoření.

Ale trochu mi vrtá hlavou Velká Británie. Po rozvolnění se tam Covid rozjel, ale zase jdou do podzimu více promoření a zátěž nemocnic si tak rozdělili na delší časový úsek v menší intenzitě. Zatím jsem žádné články, že tam kolabují nemocnice, nečetl. Zatímco u nás a v okolních zemích letí čísla mnohem výše, než kdy VB od toho rozvolnění měla. Ve vakcinaci jsou na tom tedy o 10% lépe než mi, ale skoro stejně jako Německo.[blush]

JInak jako obvykle u ČD zmatek. Poslali 2 dokumenty k seznámení. V jednom je, že se budou příští týden testovat všichni i očkovaní. V druhém zas je, že očkovaní a po prodělání nemoci mají výjimku. Tak jsem zvědav, jak to zítra bude. Pokud se budu muset sám testovat a vyplnit a odevzdat čestné prohlášení, tak bude zítra míň času na přípravu HV a může být vlak opožděn. O tom, že mi zaplatí dřívější nástup, v tom dokumentu nic není. Z toho druhého zmatečného dokumentu asi vyplývá, že příští týden se budou testovat všichni a v dalších týdnech jen neočkovaní. Některé odstavce v tom 2.dokumentu si protiřečí. Asi mají ČD hodně strojvedoucích, tak proč jich neposlat pár díky nespolehlivým AG testům domů. Asi budou dost zahlcená místa na testování PCR, když se všude začne testovat v rozjeté epidemii, tak se ten pobyt doma může protáhnut na dost dní.
M_g
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 6-2006
Hajnej: Vážně chceš do téže tabulky míchat mezi slušně přesná čísla nějaké dohady...?
Jaké dohady?
ÚZIS nám podle seznam.cz eviduje dnes cca 1 700 000 zotavených a "jen" cca 6 200 000 očkovaných.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:14:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14321
Registrován: 5-2004
20% neockovany populace zaplnuje jipky? Nebude dlouho trvat a budou to mit za sebou skoro vsichni. Leda by na tech jipkach koncilo nezanedbatelne ockovanejch.

No a pokud to budu mit bezpriznakove ted tak se na to prijde leda by to chyt antigen v praci. Pcr uz se neockovany netestujou, neni duvod kdyz nikam nesmej.

A to dost kaslu na opatreni, natoz abych se nekde matlal dezinfekci. Zato se rad vyskytuju venku, v lese a to i na kole. A to i v dobe zakazu na jare. Tak treba mne to proto neslozilo.

Ale potreboval bych to - byl by papir o prodelani.
754061
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:30:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2019
20% neockovany populace zaplnuje jipky?

Ono to tak je. Ve věku 50+ je průměrná proočkovanost asi 80%. Přitom k dnešnímu dni je v nemocnicích hospitalizováno 42% očkovaných a na JIP jen 34% očkovaných. Aby se dalo mluvit o tom, že vakcinace nefunguje, tak by v nemocnicích muselo být hospitalizováno 4krát více očkovaných než neočkovaných. A předpokládám, že s aplikací 3.dávky se to procento očkovaných bude snižovat. V hospitalizacích je i velký rozdíl v průměrném věku 62 let neočkovaní, 74 let očkovaní.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:34:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 433
Registrován: 12-2020
Ano - 20% neočkovaných skutečně Jipky naplňuje, je jich tam naprostá vetšina. Je to 2 miliony lidí a pokud to dostane jen každý desátý, tak je to 200 tisíc lidí, pokud jen každý desátý bude mít těžký průběh je to 20 tisíc lidí, to se vám zdá málo? K tomu pár těch co mají víc nemocí a očkování je neochránilo, protože není všemocné. Evropa je tom špatně a to už poněkolikáté, proč má spousta méně rozvinutých zemí mnohem méně mrtvých než Evropa? Protože tam jsou lidi rádi, když nějakou vakcínu vůbec dostanou a taky ta opatření více dodržují. Podle hustoty obyvatel by největší průser měl být v nejlidnatějších zemí typu Číny. A neslyším, že by tomu tak bylo.
Potíž je v tom, že u nás většina lidí si myslí, že oni nemají vůči státu či vůči jiným lidem žádné povinnosti. Ale když cokoli potřebují, tak si myslí, že mají na všechno nárok. Neočkovaní jsou toho typickým příkladem. Mají možnost prevence, ale nechtějí ji využít. Když ale onemocní, tak budou požadovat plnou péči a ihned a zadarmo. Kde vzít místa v nemocnicích a kde vzít personál, to už nám neřeknou. Zkuste se trochu zamyslet. Ono většinou všechno souvisí se vším.
Miloš_jonák
Neděle, 21. listopadu 2021 - 20:51:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 12-2007
20% neockovany populace zaplnuje jipky?
Z 10 milionů jsou to 2 miliony, kolik je kapacita JIPek aniž by došlo k přetížení personálu a lůžek a neohrozilo to další péči? Řekněme 1000, takže méně než každý 2000. člověk už může znamenat přetížení.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:04:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 7-2017
Hlavne tie mnoziny nie su disjunktne, takze to nejde spocitat pomocou jednoducheho a+b
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6964
Registrován: 3-2006
Miloš_jonák:
"20% neockovany populace zaplnuje jipky?
Z 10 milionů jsou to 2 miliony, kolik je kapacita JIPek aniž by došlo k přetížení personálu a lůžek a neohrozilo to další péči? Řekněme 1000, takže méně než každý 2000. člověk už může znamenat přetížení."

Kapacita v březnu byla 2318 lůžek na JIP a ARO.[kecal] Problém je, že nejde využít vše na COVID, protože je požadavek i od "běžných" akutních případů.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14322
Registrován: 5-2004
A proc teda neco vubec resi takova belgie kde udavaji 85%ockovanejch?
Paul2no
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:32:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 11-2009
Potíž je v tom, že u nás většina lidí si myslí, že oni nemají vůči státu či vůči jiným lidem žádné povinnosti. Ale když cokoli potřebují, tak si myslí, že mají na všechno nárok. Neočkovaní jsou toho typickým příkladem. Mají možnost prevence, ale nechtějí ji využít. Když ale onemocní, tak budou požadovat plnou péči a ihned a zadarmo.

Já jsem neočkovaný a očkovat se nehodlám. Ovšem byl bych ochoten akceptovat stav, kdy neočkovaní nebudou mít nárok v případě nemoci na pobyt na JIP. Je to každého rozhodnutí.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:41:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 12-2020
Třeba mají těch lůžek prostě méně. Petře, nevím co řeší Belgie, ale tím, že se očkujete prostě nic nezkazíte. Ano, třeba ani toto očkování nebude konečné, ale zatím je to nejúčinnější věc jakou můžeme udělat. Tedy kromě absolutní izolace od druhých lidí a to asi nikdo nechce, že?
Neděle, 21. listopadu 2021 - 21:51:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 436
Registrován: 12-2020
Paul2no: No jo to jste vy, jenže kdyby se to zavedlo, tak další tisíce lidí budou protestovat, že je to diskriminace a soud to zajisté zruší. Takže takhle nám zase lidi budou umírat zbytečně, protože se někdo prostě zasekl. Dobře to dnes řekl p. Prymula. Politici vždy hasí až katastrofu, protože nařídit něco z pozice státu je prostě nepopulární a tedy v podstatě proti zájmu politiků. Tady se jasně ukazuje průšvih a to systémový. Tento politický systém prostě s průsery tohoto typu nepočítá a proto taky s tím bojujeme zatím marně.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 22:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 7-2017
V prvom rade je to dane tym, ze tam maju omnoho prisnejsie nastavene hodnoty, od ktorych zacnu platit opatrenia. Napriklad v takom Dansku zacinaju uz pri cislach, kde ludia volaju po odpiskani tejto "saskarne".
Konkretne v Belgicku maju ale aj menej lozok nez v CR.
Spoplatnenie hospitalizacie by znamenalo zmenu ustavy a kompletne prekopanie systemu financovania zdravotneho systemu, co urcite nie je otazka, ktoru by sa dalo vyriesit za par dni.
Podobne nejde triedit pacientov podla toho, ci su ockovani alebo nie a tiez podla veku. Musi to byt uplne na zaklade zdravotneho stavu.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 22:19:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14323
Registrován: 5-2004
Ještě by mně zajímal detail - po jaké léčbě ihned po zjištění infekčnosti na těch jipkách skončili. Jestli to byl "acylpyrin a vyležet" jako před rokem a půl nebo už se předepisuje alespo%n Isoprinosine a jeho klony.

Ono ale těžko nasadit ihned nějakou léčbu když na test se jde za 2-3 dny "až je volno" a výsledek je za další 2-3 dny.
754061
Neděle, 21. listopadu 2021 - 22:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2019
Tak Belgie je na tom zatím o dost lépe v hospitalizacích a očkovaných má jen 75%. Stejně tak Irsko s 85% očkovaných. By mě nenapadlo, že Babišovým srovnáním ČR s Irskem se inspirují ve 168 hodin a také tam ukáží počty hospitalizacích v těchto zemích, což jasně dokazuje, že vakcinace pomáhá. Pěkně sestříhané výroky pana Válka z posledního týdne ve 168 hodin. Nikdo nechápe, co tam říká. Také jsem nenašel recept, jaký má pan Válek na Covid. Hlavně očkovat a testovat a nikoho neomezovat na svobodě. Takže vlastně přírodní promoření, akorát to pan Válek nechce říct naplno. To bude z bláta do louže.[proud]
Neděle, 21. listopadu 2021 - 22:54:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 7-2017
Tak kmenovi samani predpisuju kde co, konske davky ivermektinu, isoprinosine, bromhexin a vodku ...
Vacsinou na tej JIP skoncia podla urovne saturacie kyslikom, ktoru maju dost nizku a ktoru by si mali merat doma. Urcite by sa tak dalo vela ludi dostat do nemocnice vcas, ale nedavno bolo interview s praktikom, ktory mal v ambulancii aj ultrazvuk, na ktorom sa da poznat, ci uz pacient ma zapal pluc. Tym ale nedisponuje ani zdaleka kazdy obvodak.
Nedavno EMA schvalila na pouzitie Legavrion (monulpiravir), ktory sa uz zacal pouzivat aj v UK.
Neděle, 21. listopadu 2021 - 23:08:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25408
Registrován: 5-2002
M_g: ÚZIS nám podle seznam.cz eviduje dnes cca 1 700 000 zotavených
A jsem mezi nimi já nebo ne? To je to, oč tu běží.

Vlčoun: Jako fakt nechapu jak jsem v situaci kdy rok a pul jedou krematoria na tri smeny prezil.
To jsem Ti psal už loni: i ten virus má svoji hrdost.

tedy pokud by existovala a) schvalena b) funkcni vakcina.
Dejme tomu, že by se dalo diskutovat, nakolik je dočasné schválení rovno definitivnímu. Ale zpochybňovat funkčnost může dnes už jen úplný idiot.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Neděle, 21. listopadu 2021 - 23:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3933
Registrován: 2-2004
RŠ: vůbec nebudu o činnosti kohokoliv čerpat infomace z mentální žumpy zvané sociální sítě
Začínáme se dozvídat, proč Ti tolik věcí uniká. Jako by ty různý NGOs říkali něco jiného na síti a ... jinde.

754061: Ano.

Hajnej: Tak chtěl jsem k tomu napsat něco delšího, ale urážet se nenechám. Zavři se do karantény a třeba tam shnij - času na to při aktuální strategii budeš mít tak akorát.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
M_g
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 01:05:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 6-2006
Hajnej:A jsem mezi nimi já nebo ne? To je to, oč tu běží.
Nejspíš ne a to je pro danou statistiku správně.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 01:06:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11859
Registrován: 4-2003
Začínáme se dozvídat,

Tak já jsme hlavně nepsal skoro vůbec nic, ale hlavně že jste mě tam u Vás Vy a pan okresní hejtman prokádrovali.

Schválně jsme se podíval. R. Maďar neměl nic před koncem týdne lepšího na práci, než na Twitteru prokádrovat Koziar-Vašákovou z epidemologie a předtím se ještě provést objev kontinentu, že některý praktici neočkujou.

No tenhle svět kdy jeden si myslí že je chytřejší než ten druhej a dává to ještě okatě najevo mi fakt strašně chyběl.[crazy]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 06:03:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2017
Paul2no: No jo to jste vy, jenže kdyby se to zavedlo, tak další tisíce lidí budou protestovat, že je to diskriminace a soud to zajisté zruší. Takže takhle nám zase lidi budou umírat zbytečně, protože se někdo prostě zasekl. Dobře to dnes řekl p. Prymula. Politici vždy hasí až katastrofu, protože nařídit něco z pozice státu je prostě nepopulární a tedy v podstatě proti zájmu politiků. Tady se jasně ukazuje průšvih a to systémový. Tento politický systém prostě s průsery tohoto typu nepočítá a proto taky s tím bojujeme zatím marně

Ano to je problém. V Asii se s tím nemažou a myslím že většině Evropanů by se demokracie asijského typu hrubě nelíbila. Jinak ano současné státy jsou slabé. Za první republiky kdyby byla takováhle epidemie a takový přístup obyvatel tak už by stát dávno na celém území vyhlásil stanné právo a Landa a spol. už by se houpali na oprátce za podněcování k občanské neposlušnosti.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 07:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7640
Registrován: 5-2002
myslím že většině Evropanů by se demokracie asijského typu hrubě nelíbila.

Asi proto, že to v mnoha případech demokracie není.

Za první republiky kdyby byla takováhle epidemie

Tak by jednak evidovaný nemocní byli nemocní, ne lidi s pozitivním výsledkem PCR... Jednak by tyhle přecitlivělé statistky neměl ráno každý jouda na mobilu jako headline ( a k tomu na joudabooku teorie o spiknutí všech proti všem), nejspíš by to prošlo planetou jako chřipková epidemie.

Nejdůležitější starost lidstva by stále byla jak se uživit a mít domov kde je bezpečí a teplo, a ideálně neumřít v nejbližší válce.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 11:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25413
Registrován: 5-2002
Desiro: Tak chtěl jsem k tomu napsat něco delšího, ale urážet se nenechám.
Jinými slovy přiznáváš, žes chtěl napsat podobnou píčovinu, jako byla #3931, akorát delší. [rofl]
To byla totiž premisa poslední věty v mém #25403. [proud]
(a čistě technicky vzato, poslání ke všem čertům není urážka, anóbrž výzva, které nemusíš uposlechnout)

Zavři se do karantény a třeba tam shnij
Hezky ses nám odkopal.
Původně jsem chtěl napsat, že ztrácíš glanc, jenže ten jsi stejně nikdy neměl... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 11:45:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13094
Registrován: 4-2003
Hajnej:Ale zpochybňovat funkčnost může dnes už jen úplný idiot.

O funkčnosti očkování nejlépe vypovídají nejlépe denní přírůstky hospitalizovaných na JIPkách, kde očkovaní tvoří 30 až 45 procent denních přírůstků. Pro nepochybování o funkčnosti očkování bych tedy viděl jiné výsledky, třeba přírůstek očkovaných na JIPkách maximálně okolo dvou či tří procent z celkového počtu denních přírůstků.

V denním přírůstku všech hospitalizovaných tvoří očkovaní stabilně hodnoty 40 až 50 procent z celkového denního přírůstku hospitalizovaných.

Též denní přírůstky počtu nakažených by neměly být u očkovaných na hodnotě až 50 procent z celkových denních přírůstků nakažených. Obzvláště to vyniká zejména díky tomu, že očkovaní se testují výrazně méně, než neočkovaní a v případě, že měli rizikový kontakt, tak se na ně nevztahuje karanténa.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 11:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14324
Registrován: 5-2004
hajnej, rozumim ti spravne ze kdyby vsichni byli jako ja tak se jich virus bude stitit a zdechne? Zatimco ted se soustreduje prave na ty lepsolidi co se jich nestiti? [biggrin]
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 13:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25414
Registrován: 5-2002
Bram: O funkčnosti očkování nejlépe vypovídají nejlépe denní přírůstky hospitalizovaných na JIPkách, kde očkovaní tvoří 30 až 45 procent denních přírůstků.
Chybná úvaha - musíš to přepočítat na počet očkovaných a neočkovaných. Tak, jako je to v té tabulce od Maxe.
Měli jste vůbec na strojárně statistiku? Takhle to vypadá, že ne...

Pro nepochybování o funkčnosti očkování bych tedy viděl jiné výsledky, třeba přírůstek očkovaných na JIPkách maximálně okolo dvou či tří procent z celkového počtu denních přírůstků.
Ve věkové skupině 40-49 jsi na těchto číslech už dnes.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 14:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13095
Registrován: 4-2003
Hajnej:Chybná úvaha - musíš to přepočítat na počet očkovaných a neočkovaných. Tak, jako je to v té tabulce od Maxe.
Měli jste vůbec na strojárně statistiku? Takhle to vypadá, že ne...


Vzhledem k tomu, že poměr očkovaných ku neočkovaným je zhruba 57:43, tak si snad toto zjednodušení mohu bez problémů dovolit [wink].

Neboj, nejsi první a určitě ani ne poslední, který mi tuto "chybu" vytýká. Zjevně patříš i k těm, co tato data záměrně zkreslují dále také tím, že do nich nepočítají děti a mládež do 18 let. Tak to jo, pak to totiž tak velice pěkně "vychází" [biggrin].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11860
Registrován: 4-2003
funkčnosti očkování bych tedy viděl jiné výsledky, třeba přírůstek očkovaných na JIPkách maximálně okolo dvou či tří procent

To by musela být účinnost očkování v čase extrémně vysoká, v podstatě pořád poblíž 100 %, zcela mimo možnosti této technologie.Nikdy to nemůže vyjít, třeba už protože jako první byla očkování nejrizikovější senioři, u části z nich už vyprchla účinek prvních dvou dávek a mají mnohem větší pravděpodobnost výskytu na JIP obcecně.

Nebo by naopak muselo být % očkovaných velmi nízké.


ku neočkovaným je zhruba 57:43

Při tomhle poměru je nějakých Těbou uvedenáých 30 % hospitalizovaných s očkováním znamená, že neočkovaní mají pravděpodobnost hospitalizace víc jak 3x vyšší.

Ale hlavně a především je to potřeba vidět přes ty věkové distribuce, protože v každé je to jinak a pak to má úplně jiné implikace. Viz Maxova tabulka, nebo tady.


mco tato data záměrně zkreslují

To je stejný nesmysl tvrdit jako že je zkreslená nezaměstnanost, protože se do ní nepočítají lidi v důchodovém věku.

Děti se z různých důvodů neočkují, nekončí na JIP, nemá vůbec smysl je do toho zahrnovat.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:18:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13098
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Při tomhle poměru je nějakých Těbou uvedenáých 30 % hospitalizovaných s očkováním znamená, že neočkovaní mají pravděpodobnost hospitalizace víc jak 3x vyšší.

Přečti si pořádně, co jsem psal: V denním přírůstku všech hospitalizovaných tvoří očkovaní stabilně hodnoty 40 až 50 procent z celkového denního přírůstku hospitalizovaných.

Nepíšu nic o třiceti procentech (to by nebyla pravda), procenta se spíše blíží k padesáti.


Děti se z různých důvodů neočkují, nekončí na JIP, nemá vůbec smysl je do toho zahrnovat.

Aneb data zkreslíme zrovna tak, jak potřebujeme. Pročpak je tak velký tlak na zahájení očkování dětí a mladistvých do osmnácti let?!?
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:22:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25415
Registrován: 5-2002
Bram: Vzhledem k tomu, že poměr očkovaných ku neočkovaným je zhruba 57:43, tak si snad toto zjednodušení mohu bez problémů dovolit
Nemůžeš, protože procento proočkování je v různých věkových skupinách různé, takže musíš přihlížet k věkovému složení JIPkařů.

Zjevně patříš i k těm, co tato data záměrně zkreslují
Omyl. Jen jim zjevně rozumím líp než Ty.

Co takhle jednoduchá úvaha: když budou všichni očkovaní, pak na JIPkách 100 % očkovaných. Znamená to, že očkování nefunguje? Podle Tebe (13094) ano.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13099
Registrován: 4-2003
Hajnej:Co takhle jednoduchá úvaha: když budou všichni očkovaní, pak na JIPkách 100 % očkovaných. Znamená to, že očkování nefunguje? Podle Tebe (13094) ano.

Ale jdi. Kreativní jsi docela dost, ale správně by to mělo vypadat tak, že i při stech procentech očkovaných by se (nejen) na JIPkách měli očkovaní vyskytovat minimálně, tj. že by to v absolutních číslech byl natolik malý počet, že by nikdo nemohl uvádět, že hrozí zahlcení nemocnic. To by byl správný stav, ale k němu to zjevně nesměřuje [nene]. Ostatně je to hezky vidět na počtech hospitalizovaných, kterých je nyní jen o cca 500 méně (5000), než loni touto dobou (5500 při maximu). A zatím není jasné, že dnešních 5000 je již maximum. Přičemž proočkovanost je dnes neporovnatelná s dobou před rokem, kdy vakcínu mělo minimum lidí.


Omyl. Jen jim zjevně rozumím líp než Ty.

Nikoliv, jen si data zkresluješ právě tak, jak zrovna potřebuješ. Není to tu zdaleka poprvé [nene].
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 447
Registrován: 12-2020
Nemůžete srovnávat letošní a loňský virus. Současná varianta je výrazně nakažlivější a pokud si pamatuji tak právě předtím lékaři varovali. Tedy čím méně naočkovaných (celosvětově) tím častější a silnější mutace.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:58:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11861
Registrován: 4-2003
Nepíšu nic o třiceti procentech (to by nebyla pravda), procenta se spíše blíží k padesáti.


V příspěvku 13094 bezpochyby ano

------------------

Kdyby byla 100% proočkovanost mezi dospělými, tak všichni hospitalizovaní budou očkovaní (lze vykládat, že očkování je neúčinné) a naopak kdyby nikdo nebyl očkován, tak nebude žádný očkovaný hospitalizován (a lze tvrdit, že očkování je 100 % účinné).

Doufám, že z výše napsaného je zřejmé, že % hospitalizovaných na JIP je nesmyslný ukazatel - myšleno k hodnocení účinnosti vakcín.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 15:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14325
Registrován: 5-2004
"Nemůžete srovnávat letošní a loňský virus. Současná varianta je výrazně nakažlivější a pokud si pamatuji tak právě předtím lékaři varovali. Tedy čím méně naočkovaných (celosvětově) tím častější a silnější mutace."

A je i "škodlivější"? Tj posílá víc lidí do futrálu a na jipky? Třeba u chřipky to rozhodně není tak že by rok od roku umíralo na ni víc a víc lidí.

Je otázka zda o fous míň vážných případů letos jde na konto očkování nebo línýho virusa.

Mimoto dost lidí má i protilátky. A nejspíš to funguje stejně jako u očkování, tj nebrání to dostání ale brání vážnýmu průběhu.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 16:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7626
Registrován: 9-2005
Radekš: právě proto se procenta hospitalizovaných a JIPkovaných přepočítávají na stejně velké skupiny. Už jsem to tu zdůrazňoval. Kdo chce, ten to pochopí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 16:06:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7627
Registrován: 9-2005
Brame, rozumíš vůbec statistice? Vona to zas taková [zadnice] není.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
754061
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 16:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2019
A mládež a děti jsou ohrožení nějak vážně covidem? U očkování děti mám i pochybnosti stejně jako pan Šinkora. Me zajima věková kategorie 50+,která hlavně zatěžuje nemocnice. Já bych třeba byl pro povinné ockovani ve věku 50+. Pokud tomu nebrání zdravotní stav. Na tom se shodnou snad všichni odborníci, že pro tuto věkovou kategorii má ockovani jasná pozitiva. Dokonce i pan Sinkora a Dostál. Pan Dostál se dnes pekne odkopal. Podle něj nejsou potřeba žádná omezení, jen ochránit ohrožené skupiny. Tedy je zavřít doma a příbuzní ať se o ně postarají. Pritom třeba dnes v tramvaji jediný kdo neměl respirator byla asi 70 léta ženská. Me to připadá, že těch 300 tisic neockovanych seniorů se už přesvědčit k ockovani nepodaří. Uvěřili konspiracnim teoriim nebo jsou pod vlivem příbuzných. A právě tito lidé pak ani nedodržují opatření. Takže je jen otázkou času než se dostanou do nemocnic.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 16:12:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7628
Registrován: 9-2005
Procento hospitalizovaných očkovaných a neočkovaných je naprosté hausnumero, když každá věková skupina je proočkována diametrálně jinak. Pokud se nebudeš dívat na jednotlivé věkové skupiny, tak to nemá žádnou vypovídací hodnotu. Hádej, proč je těch očkovaných v nemocnicích tolik, když největší procento proočkovanych je mezi nejstaršími věkovými skupinami a zrovna jim hrozí smrt s nejtěžší průběh nejvíce.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 16:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13100
Registrován: 4-2003
Qěcy:Procento hospitalizovaných očkovaných a neočkovaných je naprosté hausnumero

Chápu, některé lidi tato čísla silně štvou a byli by velice rádi, kdyby nebyla uváděna. Navíc v absolutních číslech o žádná hausnumera již nejde. To jsou skutečné přírůstky počtu hospitalizovaných.

Ovšem podstatná záležitost je počet hospitalizovaných (vzpomeňme na bývalého zdejšího snad nejaktivnějšího diskutéra, který se tímto číslem rád zaštiťoval) a ten je nyní téměř shodný jako v těchto dnech v loňském roce. Copak?!? I toto jsou jen špatná data či hausnumera?!? Tak schválně, jestli za rok v tuto dobu, nebo třeba už v březnu příštího roku, kdy by měla dosáhnout proočkovanost k osmdesáti procentům a tedy by už mělo dojít k dosažení kolektivní imunity, budou data počtu hospitalizovaných výrazně lepší. Data ze států, kde je proočkovanost výrazně vyšší, než u nás, moc optimismu nedávají...

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 17:09:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11862
Registrován: 4-2003
některé lidi tato čísla silně štvou

[uhoh][uhoh][uhoh]

Nebuď paranoidní, tím tomu akorát nasazuješ korunu.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 17:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13101
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Nebuď paranoidní, tím tomu akorát nasazuješ korunu.

Jistě, takže ta uveřejněná data nejsou platnými daty jen proto, že se někomu nehodí do krámu. No nic, počkám si na osmdesátiprocentní proočkovanost, kdy už by měla údajně být dosažena kolektivní imunita a pak se uvidí.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 17:38:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14326
Registrován: 5-2004
"Me to připadá, že těch 300 tisic neockovanych seniorů se už přesvědčit k ockovani nepodaří"

Tak ono třeba u 70+ je celkem legitimní názor že je dost jedno jestli umřou za rok nebo půlrok a zda na kovid nebo něco jinýho. Zejména když je třeba v důchoďákách zašili jak v kriminále bez osobního kontaktu s blízkými "pro jejich ochranu".
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 18:07:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2018
některé lidi tato čísla silně štvou

Brame, dej si deset dřepů, pak deset kliků, aby se ti prokrvil mozek. Následně zkus vstřebat oficiální statistiku MZČR: pravděpodobnost hospitalizace očkovaného v produktivním věku je cca 12x nižší, než neočkovaného. Tatáž pravděpodobnost u lidí 70+ je cca 4x nižší. Zdroj - viz výše.

Vlčku, děláš ze sebe pitomce, stejně jako Bram. Že 70+ jsou v důchoďácích? Mám jich v příbuzenstvu fůru, a žijou dost aktivním životem, a starají se nejen o sobe, ale i o jiné.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 18:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 7-2017
No a kam zapocitame tych, ktori potvrdenie o ockovani maju, ale pred vakcinou usli ako v Jihlave? Alebo ti, co maju falosne potvrdenie o ockovani, teda zaplatili a davku dostali odpadne vody?

Kazdopadne, hospitalizovany ockovany clovek nemusi byt problem, mnohi z nich su v nemocnici kratsie a staci im trochu kysliku, naopak ARO a JIP navstevuju prakticky len neockovani pacienti, tu je dost podstatny rozdiel. Ano, obcas sa tam vyskytne aj niekto ockovany, ale pri ich diagnozach bohuzial je to casto o tom poslednom klinci.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 18:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 448
Registrován: 12-2020
Přesně tak jsem to slyšel od několika odborníků i lékařů. Nejde jen o hospitalizované, ale především o JIP a na těch jsou v podstatě jen neočkovaní. Výjimečně někdo očkovaný ve vysokém věku či několika vážnějšími chorobami. Ale tohle přece lékaři říkali od začátku, že očkování bude chránit především před těžkým průběhem, nikoli že bude chránit absolutně, takže já nikde žádné lhaní a upravování údajů nevidím. Naopak vidím u hodně lidí těžkou chorobu zvanou blbost, ta je bohužel nevyléčitelná. Chtělo by to taky nějakou vakcínu a očkovat povinně, to by svět hned pookřál.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 19:08:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2021
Vlč: od kolika let je názor "když se budu dusit, nechte mě ležet na posteli, dokaď neumřu" legitimní? V mým věku je to na psychiatra.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 19:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3085
Registrován: 12-2007
Neviete či je niekde zverejňovaná štatistika, aké ďalšie choroby majú hospitalizovaní, bez ohľadu očkovaní/neočkovaní, a koľkí tam ležia čisto iba s kovidom? V zmysle čo je väčšia príťaž, či obezita, cukrovka, rakovina, vysoký tlak,...? Zaujala má totiž informácia, že vlani umrelo 10 000 diabetikov “nad priemer” a tak či sa štatisticky sleduje aj táto linka...
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 19:18:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11863
Registrován: 4-2003
takže ta uveřejněná data nejsou platnými daty

Jsou. Ale sama o sobě takto uvedená nemají žádnou hlubší a smysluplnou interpretaci.

Aby jí měla, tak se provádí přepočet na příslušné kohorty a pravděpodobnosti - viz Maxova tabulka.


že se někomu nehodí do krámu

Pokud někdo začne s touhle, tak je jasný, že už to myšlení vypnul.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 19:41:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 7-2017
CDC Najviac obezita a nasledne metabolicke a kardiovaskularne ochorenia.

Dovera robila studiu
Podľa údajov zdravotnej poisťovne Dôvera bol podiel zomretých pacientov v skupine diabetikov v období počas pandémie COVID-19 až 7-krát vyšší než v skupine nediabetikov. Hoci podiel pacientov s diabetom v rámci poistného kmeňa predstavoval iba 5,4 %(cca 90tisic ludi), podiel zomretých predstavoval až 29 %

Statistiky umrti

PS doplnil som, odhadom mala Dovera 90 tisic diabetikov, ale kolko mala umrti, to zatial nevieme a presne ani nebude, max nejaky odhad bude. Aj tych 90 tisic je len odhad.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 20:10:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14328
Registrován: 5-2004
"Že 70+ jsou v důchoďácích? Mám jich v příbuzenstvu fůru, a žijou dost aktivním životem, a starají se nejen o sobe, ale i o jiné."

No a to tam jako jsou 70-?

Kolik že je průměrná doba dožití? Nějak lehce nad 75? Takže 70-80 je standardní doba úhynu. Přičemž zdaleka ne každý má to štěstí se toho věku dožít v použitelném fyzickém stavu. A kovid je jeden z důvodů úhynu a zdaleka ne ten hlavní.

Někde jsem čet konstatování jedné hodně starší paní: "naše parta čítá 20 lidí a celkem máme ca 1400 let. No a občas si vyjedeme a uděláme si táborák s kytarama. Občas se u nás objeví fízlové. když ale vidí o koho se jedná tak zas odjedou". To bylo zjara kdy se nesmělo za přísně střeženou hranici katastru a v zemi krále Miroslava se nesmělo zpívat... Zcela zjevně si hodlali užít zbytek života a ne se chránit někde ve skafandru ve sklepě třeba o 2-3 roky déle. Ono totiž info že "za rok už bude po epidemii" přičemž roční období jsou lokdaun-léto-lokdaun-lokdaun je pro staré lidi totéž jako "zapomeňte na nějaké záliby a zalezte po zbytek života do krytu".
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 20:39:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11864
Registrován: 4-2003
Ještě pozn: https://pbs.twimg.com/media/FEzC9XxXwAACFA_?format=jpg&name=900x9 00
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 22. listopadu 2021 - 20:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2018
Tak ono třeba u 70+ je celkem legitimní názor že je dost jedno jestli umřou za rok nebo půlrok a zda na kovid nebo něco jinýho.

Rok nebo půlrok?? Je to marný, ale ještě to zkusím. Takže cvičení pro Vlčka, test funkční gramotnosti. Na základě článku urči, kolik let života čeká v průměru muže, žijícího v JM kraji, který se v roce 2014 se dožil 70 let. Těším se na tvou odpověď [happy]
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 20:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14329
Registrován: 5-2004
"kolik let života čeká v průměru muže"

s průměrným důchodem poté co bral průměrnou mzdu.

Prostě a dobře k vegetativnímu přežívání v podobě prokazování se nějakým certifikátem pomalu i při cestě na hajzl a 3x do roka očkováním po zbytek života nemá chuť každej. Zejména pokud má za sebou socík s dobrovolnejma účastma na průvodech, akcích Z nebo dobrovoným vstupem do KSČ.
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 20:52:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25416
Registrován: 5-2002
Bram: správně by to mělo vypadat tak, že i při stech procentech očkovaných by se (nejen) na JIPkách měli očkovaní vyskytovat minimálně, tj. že by to v absolutních číslech byl natolik malý počet, že by nikdo nemohl uvádět, že hrozí zahlcení nemocnic
Takhle je to v pořádku, ale Tys předtím "dokazoval" neúčinnost očkování na základě procent...

jen si data zkresluješ právě tak, jak zrovna potřebuješ
Nikoliv. Já je jenom hodnotím s přihlédnutím k jejich struktuře a neberu to kupeckejma počtama jako Ty.

Navíc v absolutních číslech o žádná hausnumera již nejde.
V absolutních číslech je třicítka díra proti osmdesátce Íčku málo, ale záleží na tom, jestli ji uděláš uprostřed stojiny, nebo jestli tím odvrtáš bezmála půl pásnice...

Takže 70-80 je standardní doba úhynu.
Nedávno jsem měl možnost vidět vzorek 31 zemřelých v domově pro seniory za dva roky. Byli mezi nimi tři nebo čtyři 100+ a hodně 90+. Jedinců 80- tam naopak bylo docela málo, takže ten standard předkládaný Tebou k věření by to fakt nedalo. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. listopadu 2021 - 21:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8506
Registrován: 1-2007
Psycholog Klimeš: Senioři nejsou ignoranti. Dělají se opatření v jejich prospěch, o která nestojí

Vím, že je to již téměř rok staré, nemusíme s psychologem ve všem souhlasit, ale některá jeho vyjádření jsou minimálně k zamyšlení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mouka.)