Diskuse » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 11. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 11. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 11. listopadu 2021 - 21:48:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6941
Registrován: 3-2006
Pikehead:
"Tak úplně nevím proč srovnáváte koridor prastaré obchodní cesty na Norimberk (který význam měl a mít bude) s městečkem uprostřed ničeho."

Protože tam už se začalo také šetřit u objednávky přeshraniční železniční dopravy.
Viz: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4385293

A neměli bychom zapomenout ani na trať 220, která byla uvedena na druhém listu souboru s omezením na lokálkách ve Středočeském kraji.


Takže nám už zbývá ve směru k jihu jen ta 203 a 200. Kde jsou mi vyčítané ty poznámky 98 a 99.

Prostě ta skládanka do sebe začíná zapadat na většině tratí v interní periferii.

Ale jak jsem již několikrát řekl, nekritizuji, jen konstatuji. Plně chápu, že 52 milionů nezalepí skoro miliardovou díru v rozpočtu kraje. Takže jen čekám co bude další krok (zřejmě opět zdražení tarifu PID).
Čtvrtek, 11. listopadu 2021 - 22:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 8-2017
a síla mezikrajských vazeb na Žatec, Podbořany a Louny - pokud nějaká je, tak ji zabíjí možnosti, které tam dráha má
Já bych řekl, že zrovna na Žatec má dráha o dost větší možnosti, než které v současnosti využívá. Přímoaspoň ve dvouhodině by to bylo o něčem jiném než jednou za čtyři hodiny a ještě s přestupem v Lužné.
Pátek, 12. listopadu 2021 - 04:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13054
Registrován: 4-2003
Pikehead:Když se na to železniční zoufalství v okolí Rakovníka dívám, vidím jako zásadnější otázku jestli by šel zachránit samotný Rakovník pro jeho nejsilnější relaci na Prahu. Je tam zjevná nutnost dost významných přeložek směrem na Kladno, ale uplně bych nevylučoval ani vytuněnou 174 (dráty, něco občas narovnat no a ok, tak 3-4 tunely) kombinovanou s tunelem Praha-Beroun. No to jsme ty wavky nějak rozhicovali...

To železniční zoufalství v okolí Rakovníka ukončí modernizace trati Ruzyně - Kladno, k níž se pomalu kráčí. Bohužel pomalu a železniční doprava tam postupně umírá. Chtělo by to ale také udělat i něco s úsekem Kladno - Rakovník. V Rakovníku se připravuje modernizace stanice, což je fajn. Nic se ale nepřipravuje pro Lužnou, to je naprosto otřesná stanice, kde by bylo nejlepší shodit několik bomb tak, aby nezasáhly DHV, ale ve stanici nezůstal kámen na kameni. Tj. průjezd ve směru Rakovník - Kladno alespoň na těch sedmdesát (Kladno - Žatec alespoň na šedesát), ostrovní nástupiště atd.. Zrušit zastavování v obskurní stanici Nové Strašecí a stanici upravit tak, aby se dalo využít vlečky coby prodloužené staniční koleje pro rychlé křižování a samozřejmě u obou prodloužených staničních kolejí vyzbudovat nástupiště zde: https://en.mapy.cz/s/dajuropuru
Což by také chtělo přesun většiny křižování právě sem.

Zastávku Rynholec přesunout sem: https://en.mapy.cz/s/gazebokele

Pak máme tu megapřeložku, která zase ale tak mega není: https://en.mapy.cz/s/befajezulo

A dále vyhodit do povětří stanici Kamenné Žehrovice a odstranit tam problémy s poddolováním a stanici upravit směrově tak, aby se dalo přes ní jezdit alespoň stovkou.

No nebylo by to hezké? Ale teď zase zpět na zem a lze to přetřídit na záležitosti snadněji realizovatelné a záležitosti realizovatelné hůře (zejména finančně náročněji, jak jinak, že ano [biggrin]). Nějak jsem si ale nevšiml, že by se na Správě železnic nějaké takové akce chystaly [nene]. Tedy krom zmíněné modernizace stanice Rakovník a nezmíněné přeložce mimo rynholecký tunel [wink].
Pátek, 12. listopadu 2021 - 07:45:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13057
Registrován: 4-2003
Šmarja pano, jsem zapomněl ještě na úpravy stanice Stochov: https://en.mapy.cz/s/buvoruzale

Tj. vybudování této legální cesty ke stanici, dále podchodu pod kolejištěm a dvou vnějších nástupišť u krajních kolejí. To by to tak hrálo, aby lidé ze Stochova na vlak nezačali chodit a dokonce ho při cestách do Prahy i využívat. Ale nic naplat, ani toto není v plánu [nene]. Ještě by se mohlo něco viditelně zlepšit a nastaly by u vlaků kapacitní problémy a byl by zcela logický požadavek na elektrizaci trati Kladno - Rakovník. To by se milovníci atmosféry dřívbylolípu podělali do vejšky, kdyby se vyskytly troleje v Lužné a navíc v kombinaci s ostrovním nástupištěm výšky 550 mm nad temenem kolejnic [biggrin][rofl][biggrin].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 12. listopadu 2021 - 08:04:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11824
Registrován: 4-2003
Nic se ale nepřipravuje pro Lužnou, to je naprosto otřesná stanice, kde by

Ale houby.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 12. listopadu 2021 - 08:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13058
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Ale houby.

Jsi li alespoň trochu gramotný, tak si nejprve přečti, o čem tato zakázka je a pak o ní piš. Jmenuje se to Oprava zabezpečovacího zařízení a už jen to napovídá, jaký je rozsah prací. Tj. že jde především o výměnu zabezpečovacího zařízení, o určité úpravy kolejiště, kdy má dojít k odstranění koleje č. 4, nebo č. 6 (jsou dnes obě vyloučené z provozu). Na místo jedné z nich patrně vznikne nástupiště pro historické vlaky, protože budou nově možné odjezdy a vjezdy směr Krupá a Řevničov z kolejí č. 8 a č. 10. Dnes z těchto kolejí jde odjet jen na Krupou a vjezdy neumožňují odnikud. Odstranění výhybek 16, 18 a 20 jde ruku v ruce zrušení nepoužívaných kolejí č. 9 a č. 7b..

Zakázka tedy rozhodně není o vybudování ostrovního nástupiště mezi dnešními kolejemi č. 1 a 5, tj. aby odstranilo to, co je průserem ve stanici Lužná: Pohyb lidí mezi pravidelnými vlaky v kolejišti na nepříjemně vysokých sypaných nástupištích, které jsou v zimě velice kluzká a kde už jsem si dal v zimě při přestupování jednou pěkně do kokosu.

Napsal jsem to dost polopaticky, celopaticky už to dělat nebudu [nene].
Pátek, 12. listopadu 2021 - 13:29:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2020
Mořepetr:
"A neměli bychom zapomenout ani na trať 220, která byla uvedena na druhém listu souboru s omezením na lokálkách ve Středočeském kraji.


Takže nám už zbývá ve směru k jihu jen ta 203 a 200. Kde jsou mi vyčítané ty poznámky 98 a 99.

Prostě ta skládanka do sebe začíná zapadat na většině tratí v interní periferii.

Ale jak jsem již několikrát řekl, nekritizuji, jen konstatuji. Plně chápu, že 52 milionů nezalepí skoro miliardovou díru v rozpočtu kraje. Takže jen čekám co bude další krok (zřejmě opět zdražení tarifu PID)."

Můžu se zeptat, co to je za tabulky, odkud jsou ty tabulky?
Vypadá to jako totální systematická likvidace všeho kolejového.
Pátek, 12. listopadu 2021 - 13:46:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16352
Registrován: 10-2004
Mychal: To jsou tabulky, které byly vydány IDSK v souvislosti s návrhem omezování provozu z důvodů úspor. Na prvním listu jsou úseky, které nemají významný vliv na mezikrajskou dopravu a na nichž dochází k omezování teď od prosince. A na druhém, ze kterého je výřez, jsou úseky mezikrajské, kde je nutná dohoda mezi kraji, a kde se předpokládá omezení od GVD 2023. Jde o důsledek kombinace prohlasovaných změn na daních a zřejmě i nárůstu výdajů na dopravu vlivem nezvládnuté integrace veřejné dopravy dále od Prahy. Bohužel kraj zvolil jednodušší cestu, jenže tady by byla potřeba náročnější zahrnující úpravu tarifního systému, novou optimalizaci ("hodinové takty" busů do každé vesnice ne vždy dávají smysl) a na řadě míst i řešení souběhů.
Pátek, 12. listopadu 2021 - 17:48:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6942
Registrován: 3-2006
Ad Orky: Přesně tak.
Ad Mychal: Je to tak, jak to popsal Orky. Doplním jen že to zveřejnil web Zdopravy.cz a tady ta tabulka je:
https://zdopravy.cz/wp-content/uploads/2021/06/Financni-efekty-za staveni-dopravy.xlsx
A článek v kterém je výše uvedený odkaz
odkaz


(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pátek, 12. listopadu 2021 - 20:44:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14544
Registrován: 8-2004
Mořepetr:
"Hlavně aby se ty linky někde potakaly, když Ústecký kraj bude jezdit vlakem a Středočeský autobusem.
Ono i ve vnitrozemí kraje je problém vymetací linkou trefit autobusové nádraží u toho vlakového."
Proč by se měly potkat? Ony se mohou třeba také doplňovat. Anebo časem třeba ta autobusová vlakovou nahradí. Pořád to ale nevytváří vnitřní hranici, takže to beru tak, že kecáte.
Mořepetr:
"Takže nám už zbývá ve směru k jihu jen ta 203 a 200. Kde jsou mi vyčítané ty poznámky 98 a 99."
Pokud si dobře vzpomínám, tak jste naopak Vy vyčítal návrhu JŘ ty poznámky. Tak to tu nepřevracejte naruby.
Bram:
"Nějak jsem si ale nevšiml, že by se na Správě železnic nějaké takové akce chystaly."
Správa železnic sama od sebe obvykle spravuje ve smyslu udržování v dobrém technickém stavu, ale bez ambice na nějaké změny parametrů (v duchu takových co uvádíte), příp. provádí úpravy směřující k úspoře personálu řídící provoz.
Změny parametrů jsou obvykle vyvolány především nějakými mezinárodními závazky (různé koridory, úmluvy, TEN-T, ...), dotačními pravidly (hledání nějakých přínosů pro akce, kterými by se vyčerpaly dotační programy) nebo politickým zadáním (nově především VRT, příp. i některé krajské akce - třeba odspodu iniciovány i organizátory). A pak je to ještě tu a tam nějaká osobní iniciativa lidí, které büro ještě úplně nesemlelo.
Tratě kolem Rakovníka (ale třeba i valná část SV Čech a mnohé další tratě) nejsou na mezinárodních koridorech. Dotace se čím dál tím víc soustřeďují též na páteřní tranzitní tratě, což se Rakovníka netýká (jediná velká vlna byly revitalizace let cca 2013-15, z nichž některé se pozdržely v přípravě natolik, že se dokončují ještě teď). A politický tlak zrovna Středočechům nikdy moc nešel. Určitě ně nějaký soustavný a smysluplný. A s ohledem na stávající chaotičnost a "kompetentnost" IDSK neočekávám v tomto změnu ani ve výhledu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 12. listopadu 2021 - 21:04:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11825
Registrován: 4-2003
tak si nejprve přečti, o čem tato zakázka je a pak o ní piš.

Prosímtě, přečti si diskusi předtím a zamysli se na co reaguji.

(Ten text jsem samozřejmě četl. Ne teď, ale už v tom únoru.)
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Sobota, 13. listopadu 2021 - 06:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13060
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Prosímtě, přečti si diskusi předtím a zamysli se na co reaguji.

Radku, reaguješ na mne, kdy píšu, že nic se nepřipravuje ve stanici Lužná u Rakovníka. Z pohledu cestujícího a jeho bezpečnosti při pohybu v kolejišti se opravou (ve skutečnosti výměnou) výměnou zabezpečovacího zařízení nic nemění. Stejně tak se nemění nic z pohledu rychlosti vjezdu a průjezdu stanicí po různých kolejích.

Přiznávám se, že když popíráš to, na co reaguješ (přitom to konkrétně uvádíš), tak se ztrácím v tom, na co tedy reaguješ. Prosím uveď jmenovitě, na co vlastně tedy reaguješ. Děkuji.

Krom toho o vybudování ostrovního nástupiště, jeho přístupu k němu a potřebných kolejových úpravách (včetně zvýšení rychlosti průjezdu vlaků) v žst. Lužná jsem diskutoval (odhadem cca dva roky nazpět) s i s Hajným, ten můj návrh dokonce posvětil. A od té doby se na mých názorech na věc nic nezměnilo. Správa železnic přišla pouze s opravou zabezpečovacího zařízení, což je stavba v takovém rozsahu, že z hlediska provozu (krom zvýšení jeho bezpečnosti) bude mít reálný vliv pouze na zlepšení možností provozu historických vlaků.
Sobota, 13. listopadu 2021 - 08:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13062
Registrován: 4-2003
Hroch:Správa železnic sama od sebe obvykle spravuje ve smyslu udržování v dobrém technickém stavu, ale bez ambice na nějaké změny parametrů (v duchu takových co uvádíte), příp. provádí úpravy směřující k úspoře personálu řídící provoz.
Změny parametrů jsou obvykle vyvolány především nějakými mezinárodními závazky (různé koridory, úmluvy, TEN-T, ...), dotačními pravidly (hledání nějakých přínosů pro akce, kterými by se vyčerpaly dotační programy) nebo politickým zadáním (nově především VRT, příp. i některé krajské akce - třeba odspodu iniciovány i organizátory). A pak je to ještě tu a tam nějaká osobní iniciativa lidí, které büro ještě úplně nesemlelo.
Tratě kolem Rakovníka (ale třeba i valná část SV Čech a mnohé další tratě) nejsou na mezinárodních koridorech. Dotace se čím dál tím víc soustřeďují též na páteřní tranzitní tratě, což se Rakovníka netýká (jediná velká vlna byly revitalizace let cca 2013-15, z nichž některé se pozdržely v přípravě natolik, že se dokončují ještě teď). A politický tlak zrovna Středočechům nikdy moc nešel. Určitě ně nějaký soustavný a smysluplný. A s ohledem na stávající chaotičnost a "kompetentnost" IDSK neočekávám v tomto změnu ani ve výhledu.



Správa železnic tu ale není jen k udržování odpovídajícího technického stavu tratí bez ambice změny technických parametrů. Správa železnic by měla reagovat i na vývoj provozu na železnici a vytvářet pro něj odpovídající podmínky. Nikoliv, že bude dlouhodobé požadavky dopravců a objednatelů přehlížet a bude si dělat to, co uzná ona sama za vhodné. Ostatně na poslední konferenci ŽESNADu zazněla od představitele jednoho z dopravců zmínka o zákaznících Správy železnic, kdy jimi nejsou především dopravci, ale stevabení firmy, což u generálního ředitele Správy železnic způsobilo doslova alergickou reakci.
Sobota, 13. listopadu 2021 - 09:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 8-2017
Hroch, poslední odstavec: Který z těchto důvodů způsobil připravovanou výstavbu poloostrovních nástupišť v žst. Rakovník? Nemohl by stejně zapůsobit i v té Lužné?
Sobota, 13. listopadu 2021 - 09:31:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6943
Registrován: 3-2006
Hroch:
"Mořepetr:
"Takže nám už zbývá ve směru k jihu jen ta 203 a 200. Kde jsou mi vyčítané ty poznámky 98 a 99."Pokud si dobře vzpomínám, tak jste naopak Vy vyčítal návrhu JŘ ty poznámky. Tak to tu nepřevracejte naruby. "

Asi jsem se vyjádřil neobratně. Tedy je mi vyčítáno to, že jsem na ně upozorňoval a kritizoval je. Protože to byl první náznak, těchto "pohraničních" problémů.

Hroch:
"Mořepetr:
"Hlavně aby se ty linky někde potakaly, když Ústecký kraj bude jezdit vlakem a Středočeský autobusem.
Ono i ve vnitrozemí kraje je problém vymetací linkou trefit autobusové nádraží u toho vlakového."Proč by se měly potkat? Ony se mohou třeba také doplňovat. Anebo časem třeba ta autobusová vlakovou nahradí. Pořád to ale nevytváří vnitřní hranici, takže to beru tak, že kecáte. "

Jasně linka 380 také doplňuje R26, R16, S60 a S70. Dokonce prodlužuje linku S7 do míst kde nejsou koleje. Bohužel jen se tyto linky nepotkají v jednom přestupním místě.

To samé může nastat na těch krajských hranicích. Ono například z Myslína do Březnice to jde šlapat.

Takže jde o to aby se ústecká linka vlaku, alespoň někde potkala se středočeskou linkou autobusu a pokud možno v co nejmenším časovém okně, protože jinak jsou celkem na draka a ta hranice ve VD tam vznikne. Naštěstí jsou zatím socky [auto], které tu VD nahradí. No a časem se zjistí, že ta trať už není potřeba a čím míň tratí, tím je potřeba zaměstnanců Správy železnic atd.

Bram:
"Správa železnic tu ale není jen k udržování odpovídajícího technického stavu tratí bez ambice změny technických parametrů. Správa železnic by měla reagovat i na vývoj provozu na železnici a vytvářet pro něj odpovídající podmínky."


Přesně[ok][kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Sobota, 13. listopadu 2021 - 10:11:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13063
Registrován: 4-2003
M250.0:Hroch, poslední odstavec: Který z těchto důvodů způsobil připravovanou výstavbu poloostrovních nástupišť v žst. Rakovník? Nemohl by stejně zapůsobit i v té Lužné?

Kladu si stejnou otázku a jsem zvědav, zda na ně dostaneme adekvátní odpověď [uhoh].
Pikehead
Sobota, 13. listopadu 2021 - 10:11:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7740
Registrován: 3-2007
Tak zase Správa železnic není úplně autonomní orgán, pracuje s nějakým politickým zadáním. Pokud by měla reagovat i na vývoj provozu na železnici z ryze technologického či dokonce ekonomického hlediska, tak by se reálně měla začít zabývat zavřením třeba čtvrtiny délky sítě, k čemuž nemá mandát (a naopak největší politikum na SŽDC jsou sračkotémata jako Kozí dráha.)

Co se týče zákazníků Správy železnic, tak ve veřejném sektoru chybí jedna podstatná věc: přímá finanční incentiva pro dodavatele poskytující motivaci pro zákaznickou orientaci. Zákazníci (spíš tedy uživatelé) Správy železnic jsou ta k v pozici chudého dědečka v LDN, který by byl taky rád, aby ho nakrmili a umyli častěji než 1x denně, ale státem alokované kapacity na to nestačí.

Řekl bych, že u nekorodorových staveb skutečně platí Hrochova slova o aktivním tlaku (a jak jinak než přes politiky) - což je nesnadné, protože dopravně osvícení politici se objevují jen jednou za čas (a ve Středočeském kraji ještě méně často).

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Sobota, 13. listopadu 2021 - 10:12:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25352
Registrován: 5-2002
Bram: Správa železnic tu ale není jen k udržování odpovídajícího technického stavu tratí bez ambice změny technických parametrů.
Zdá se, že jsi v Hrochově příspěvku přehlédl důležitá slovíčka "sama o sobě".
Ano, měla by vytipovávat místa, kde by stálo za hřích ty parametry změnit, v tom souhlas, ale bez požehnání majitele těch tratí by to realizovat přece jen neměla... [nene]

Ostatně na poslední konferenci ŽESNADu zazněla od představitele jednoho z dopravců zmínka o zákaznících Správy železnic, kdy jimi nejsou především dopravci, ale stevabení firmy, což u generálního ředitele Správy železnic způsobilo doslova alergickou reakci.
Pokud to nebylo předem výslovně uvedeno jako velká nadsázka, tak se ani nedivím. Účelové otočení reality je totiž poměrně agresivní záležitost...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 13. listopadu 2021 - 10:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2021
Zdar. Mimo téma. Kdyby někdo chtěl fírovskej ruksáček, 3 roky na stroji, ale vypadá k světu a ještě něco odnese.. Od koruny v aukci..
https://aukro.cz/batoh-pro-strojvedouci-cd-vz-2016-6999717462
Sobota, 13. listopadu 2021 - 10:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13064
Registrován: 4-2003
Hajnej:Zdá se, že jsi v Hrochově příspěvku přehlédl důležitá slovíčka "sama o sobě".

Sám o sobě nemůže v tomto směru nikdo nic dělat, vždy to musí být někým posvěceno, nejlépe majitelem.


Ano, měla by vytipovávat místa, kde by stálo za hřích ty parametry změnit, v tom souhlas, ale bez požehnání majitele těch tratí by to realizovat přece jen neměla... [nene]

S tím plný souhlas, není to přeci v rozporu s tím, co píši výše [wink].


Pokud to nebylo předem výslovně uvedeno jako velká nadsázka, tak se ani nedivím. Účelové otočení reality je totiž poměrně agresivní záležitost...

Před pár dny osobně zeptal toho, kdo tato slova pronesl. Na druhou stranu by generální ředitel Správy železnic na danou věc měl reagovat s nadhledem a místo (patrně) velice zbrklé reakce tato slova vyvrátit racionálními argumenty. Možnost měl a nevyužil jí. Dalo by se říci, že to je jeho problém, ve skutečnosti to ale tak není, neb tam generální ředitel Správy železnic na konferenci rozhodně nebyl sám za sebe [nene].
Sobota, 13. listopadu 2021 - 11:02:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6944
Registrován: 3-2006
Pikehead:
"Řekl bych, že u nekorodorových staveb skutečně platí Hrochova slova o aktivním tlaku (a jak jinak než přes politiky) - což je nesnadné, protože dopravně osvícení politici se objevují jen jednou za čas (a ve Středočeském kraji ještě méně často). "

Jenže je tu problém s tím, že ty politici se mění každé dva roky a to vzhledem k tomu, že na nekoridorových trasách jezdí vlaky jak objednávané MD, tak objednávané kraji. Návrhy na rozvoj a modernizaci sítě, by naopak měly vycházet od odborníků, které si stát platí dlouhodobě a to od Správy železnic. Pořád se, asi naivně, domnívám, že dokumenty typu dopravní plán kraje vznikají za přímé spolupráce všech zainteresovaných organizací, tedy i Správy železnic. Přičemž z těchto dokumentů by měl plynout ten dlouhodobý tlak. A to ne jednotlivých politiků, kteří zrovna vyhráli volby, ale celého celku, protože tyto dokumenty neschvaluje jen vedení kraje.
Sobota, 13. listopadu 2021 - 11:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25353
Registrován: 5-2002
Bram: Sám o sobě nemůže v tomto směru nikdo nic dělat, vždy to musí být někým posvěceno, nejlépe majitelem.
Rozdíl je v tom, že údržbu v parametrech lze mnohem snáze posvětit předem.

Na druhou stranu by generální ředitel Správy železnic na danou věc měl reagovat s nadhledem a místo (patrně) velice zbrklé reakce tato slova vyvrátit racionálními argumenty.
V podstatě byl veřejně obviněn, na to přehršle nadhledu nosí po kapsách jen málokdo.
A co "ten, kdo tato slova pronesl", zlepšil tím nějak šanci dosáhnout svého strategického cíle - nebo jen tak exhiboval, aby o něm Bramové mluvili...?

Možnost měl a nevyužil jí.
To už jsou jen jalové kecy. Povíme si, až to na GŘ SŽ dotáhneš Ty (takže nikdy).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 13. listopadu 2021 - 11:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13066
Registrován: 4-2003
Hajnej:To už jsou jen jalové kecy.

Nikoliv. To je jen jeden z osobnostních předpokladů pro výkon takové funkce. Vzhledem ke své všeobecně známé vznětlivosti nesplňuješ tento osobnostní předpoklad například Ty [proud].


Povíme si, až to na GŘ SŽ dotáhneš Ty (takže nikdy).

Jsou i jiné funkce a pozice, kde je tento osobnostní předpoklad nutný. To, že tento osobnostní předpoklad patrně nesplňuje osoba, o které se bavíme a která přitom může být grilována kdekoliv a kýmkoliv, třeba i novináři a politiky, není moc dobré... Tady už to není jen o odborných předpokladech, ty teď nehodnotím. Ale to bys už mohl snad i vědět [wink].

Jinak jsem si nějak nevšiml, že bych se na takové místo (GŘ SŽ) měl ambice dostat. Nebo snad víš něco, co já v tomto směru nevím?!?


V podstatě byl veřejně obviněn, na to přehršle nadhledu nosí po kapsách jen málokdo.

Ne vše je třeba si brát osobně a zejména výše postavení manažeři jsou obvykle trénováni na to, aby takové situace uměli zvládat, neumí li to sami od sebe. Jsou na to docela sofistikované kursy. Někdo se to naučí a někdo holt ne. Ale podstoupit by je měl na manažerských pozicích určitě každý [wink].


A co "ten, kdo tato slova pronesl", zlepšil tím nějak šanci dosáhnout svého strategického cíle - nebo jen tak exhiboval, aby o něm Bramové mluvili...?

Ano, zlepšil. Rozčeřil stojaté vody a připomněl všem, že do klídku a pohody je hodně daleko [wink].



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Sobota, 13. listopadu 2021 - 12:26:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25355
Registrován: 5-2002
Bram: Vzhledem ke své všeobecně známé vznětlivosti nesplňuješ tento osobnostní předpoklad například Ty
Jednak mě vzněcují jen blbci a druhak je to stejně fuk, protože já na žádné vedoucí pozici pracovat nechci.

jsem si nějak nevšiml, že bych se na takové místo (GŘ SŽ) měl ambice dostat. Nebo snad víš něco, co já v tomto směru nevím?!?
Mám oči a vidím, jak víš přesně, jak by na to či ono měl či neměl reagovat.
Nota bene v případě, kdy je někdo někam pozván jako host.

Ano, zlepšil. Rozčeřil stojaté vody a připomněl všem, že do klídku a pohody je hodně daleko
Hezký eufemismus pro to, že neřekl nic nového a jen si barvil peří. [biggrin]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 13. listopadu 2021 - 14:19:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15815
Registrován: 12-2007
Jmenuje se to Oprava zabezpečovacího zařízení a už jen to napovídá, jaký je rozsah prací.
Dodám, že to samo o sobě nemusí (i když pravda může) nic znamenat, protože ve stanicích jako Benešov nad Ploučnicí či Děčín východ v rámci obdobné "opravy zab. zař." před 2, resp. 4 lety vznikla nová vnější i poloostrovní nástupiště (dodávám, že je samozřejmě dobře, že se to do takové "opravy" vešlo).

(O. K., je možné, že v Lužné nic takového nevznikne, nicméně nelze to apriori předjímat z toho, že jde jen o "opravu zab. zař.").

A v Anglii oživují lokálky
Jo, třeba tahle "lokálka" znovuzprovozněná po desítkách let po zrušení, navíc jen v části trasy.
(Přesně jak uvedli předřečníci - to, co se nyní v Anglii či např. Německu v malé míře obnovuje, by u nás ani nyní nebylo zrušeno, ba ani zbaveno osobní dopravy).
Sobota, 13. listopadu 2021 - 18:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14548
Registrován: 8-2004
David:
"(O. K., je možné, že v Lužné nic takového nevznikne, nicméně nelze to apriori předjímat z toho, že jde jen o "opravu zab. zař.")."
Jde to dovodit z toho odkazu, co sem dával RadekŠ.
Mořepetr:
"Bohužel jen se tyto linky nepotkají v jednom přestupním místě. "
Marně přemýšlím, proč by se měly paralelní linky potkávat na přestupním místě. Já bych od obou naopak očekával, že budou v koncových bodech vázat na linky někam dál (ať už v Žatci Chomutov/Most/... nebo v Rakovníku/Lužné směr Beroun/Kladno/...
Takže podle mého paralelními linkami hranice nevzniká, naopak se může i pomáhat stírat (čím víc linek přes hranici, tím méně je hranice patrná).
Bram:
"Správa železnic tu ale není jen k udržování odpovídajícího technického stavu tratí bez ambice změny technických parametrů. Správa železnic by měla reagovat i na vývoj provozu na železnici a vytvářet pro něj odpovídající podmínky."
To by možná měla, ale pozoruji jinou situaci.
Ono to pramení dost z toho, že ty akce vyvolané udržováním v dobrém technickém stavu, mezinárodními závazky, čerpáním dotací a politickým zadáním* už samy o sobě přehlcují reálnou kapacitu všech zúčastněných. Také tu dlouhodobě píšu, že všechny ty deklarované priority nejsou reálné.
(* V předešlém příspěvku jsem zapomněl uvést též konverzi napájení a dále ETCS a akce s ním spojené, což je řekněme na pomezí mezinárodních závazků a politických rozhodnutí.)
A pak je tu také obecně otázka motivace (krom té zmiňované osobní iniciativy pár lidí).
M250.0:
"Který z těchto důvodů způsobil připravovanou výstavbu poloostrovních nástupišť v žst. Rakovník? Nemohl by stejně zapůsobit i v té Lužné?"
Můj ODHAD je, že zajištění dobrého technického stavu (kolejiště, příp. i ZZ a dalších prvků). Přičemž v šuplíku opravy/údržba není na tak velkou stanici dost peněz (resp. by pak nebylo na jiné) a čerpání financí z šuplíku modernizace je mj. podmíněn dosažením normových parametrů, mj. tedy nástupišť 550 mm nad TK.
Pikehead:
"protože dopravně osvícení politici se objevují jen jednou za čas"
Tak ono nemusí být úplně dopravně osvícení politici. Stačí osvícení lidé v aparátu kraje/organizátora VHD a politici, kteří si to nechají vysvětlit a dokážou to dostatečně/patřičně podpořit. Akorát, že i aparát ve Středočeském kraji byl a je (i po vzniku IDSK) tristní. Řekl bych, že třeba dopravní koncepty zejména v minulosti (v době ztaktovávání) jsou leckde opět jen o osobní iniciativě nad rámec povinností lidí naopak u dopravce (ne u kraje).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sobota, 13. listopadu 2021 - 19:46:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6945
Registrován: 3-2006
Hroch:
"Mořepetr:
"Bohužel jen se tyto linky nepotkají v jednom přestupním místě. "Marně přemýšlím, proč by se měly paralelní linky potkávat na přestupním místě. Já bych od obou naopak očekával, že budou v koncových bodech vázat na linky někam dál (ať už v Žatci Chomutov/Most/... nebo v Rakovníku/Lužné směr Beroun/Kladno/...
Takže podle mého paralelními linkami hranice nevzniká, naopak se může i pomáhat stírat (čím víc linek přes hranici, tím méně je hranice patrná). "

No pokud platí, že paralelní linky se nikde neprotínají, jak píšete. Tak se nedoplňují ale jsou samostatné. Pokud se paralelní linky protínají v každé zastávce, tak je to zas zbytečná duplicita.
Ostatně o tom se přemýšlí v souběhu S60 a 531, kde v případě vybudování železniční zastávky Čenkov je uvažováno o navázání autobusové linky v ní pro obsluhu Hluboše a Kardavce. Dnes jsou sice některé spoje 531 vedené do Hluboše z Příbrami (návaznost od S60, ale nejsou již na druhém konci navázané na S6O. Takže paralelní linky obslouží každá své území, ale vzájemně se nedoplní.
Například ona 380, pokud by zajížděla na dopravní terminál v Berouně. jako před integrací Berouna, by díy prodloužení obsloužila jak malé sídliště, tak velké sídliště a Počaply. Přičemž kvůli obsluze prvních dvou jmenovaných, se od GVD musí zavádět nová linka, přičemž jsou potřeba další náležitosti, kterých není zrovna nadbytek.
Příkladná byla spolupráce Plzeňského a Středočeského kraje na S70, kde se neukončila linka v Hořovicích a druhý kraj nezavedl autobusy mimo zastávky a žst. Králův Dvůr, Popovice, Zdice, Stašov a Praskolesy. Bohužel i to od nového GVD částečně končí. Naštěstí v Hořovicích zajíždí většina linek k nádraží, takže jistá návaznost zůstane. V opačném případě by tu opravdu vznikala další vnitrostátní hranice.
Sobota, 13. listopadu 2021 - 23:43:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14300
Registrován: 5-2004
To jsem zvedavej na ten autobus kterym se pujde dostat od karezu na esus z berouna ve 4.19 a do horovic z berouna a spol na prvni vlak na plzen ve 4.36. Kdyz kraj tak pekne lze ze nebude skrtat na hlavnich tratich a zajisti nahradu busy.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 11:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6946
Registrován: 3-2006
Ad Petr_vlček: Lidi si zvyknou a pojedou o spoj dřív[wink] Nebo nastartují socku.[blush]
U těch je ale problém, že ty cesty nad ránem jsou rizikové z pohledu mikrospánku.Pak to může skončit i takto https://www.pribram.cz/clanek/na-pribramsku-pretocil-ridic-auto-p res-strechu-nehodu-neprezil/21253/[sad]
Neděle, 14. listopadu 2021 - 11:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14301
Registrován: 5-2004
jedine sockou protoze o spoj driv vecer den predemfakt nikdo nepojede. O neco se vyprazdni i odpoledni spoje pripadne vhd nekam dal a zaplni silnice.
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:18:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17060
Registrován: 3-2007
Vždycky bude nějaký spoj první a nějaký poslední.
Ale takovej tyjátr, co tady dlouhodobě děláš kvůli spoji ve čtyři ráno, kterým bys třeba jel třikrát za rok na výlet, kdybys vstal [proud], to jsem teda už dlouho neviděl.
Proč teda nedojedeš do těch Hořovic na tu 4:36 tím tvým autem nebo to nevyšlápneš na kole?
Už jsi protestoval třeba u Stč kraje, nebo naříkáš jen tady?
Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11827
Registrován: 4-2003
by generální ředitel Správy železnic na danou věc měl reagovat s nadhledem

No dyť on taky reagoval a ta reakce (aspoň podle toho jak to bylo uvedeno v tisku) byla v podstatě učebnicová jak se to dělat má a jak se to učí. Řekl svoje stanovisko/postoj a dál to nepitval.


Rozčeřil stojaté vody a připomněl všem

To je prostě jenom o tom, že když někdo vybudoval firmu a má peníze, tak nad tohle není u něj záruka naprosto ničeho.

Radku, reaguješ na mne, kdy píšu, že nic se nepřipravuje ve stanici Lužná u Rakovníka.

Ano, je to přesně tak. A dál je to opět zcela zbytečná debata.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:28:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11828
Registrován: 4-2003
Ale takovej tyjátr, co tady dlouhodobě děláš kvůli spoji ve čtyři ráno, kterým bys třeba jel třikrát za rok na výlet, kdybys vstal [proud], to jsem teda už dlouho neviděl.

Tak ve čtyři ráno nejezdí na ryby ani můj soused, který má parkinsona a nemůže dospat. Ani v létě.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:33:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13069
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Ano, je to přesně tak. A dál je to opět zcela zbytečná debata.

Je to zbytečná debata, protože stanice Lužná bude vypadat i po opravě zabezpečovacího zařízení z 99 procent stejně jako teď. Ale pokud jsi přesvědčen, že dojde k převratné a hlavně viditelné změně, rád Tě u toho ponechám [wink].


No dyť on taky reagoval a ta reakce (aspoň podle toho jak to bylo uvedeno v tisku) byla v podstatě učebnicová jak se to dělat má a jak se to učí. Řekl svoje stanovisko/postoj a dál to nepitval.

Mám úplně jiné informace od přítomých (nikoliv od RadkaŠ, který se to dozvěděl odněkud z tisku), takže [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6947
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Už jsi protestoval třeba u Stč kraje, nebo naříkáš jen tady?"
To by mu bylo platné [rofl]
Dostal by odpověď, že se tím budou zabývat, ale v důsledku se nic měnit nebude. Stejně odpovídají jiné organizace a to nejen na stížnosti jednotlivců, ale i obcí.
Dokonce i politici už nevěří v možnost takto něco změnit. A směřují k organizovaným občanským nepokojům. Což si tak úplně nedovedu představit, jak nepokoje organizovat.[rofl]
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 12:51:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17061
Registrován: 3-2007
Mp: Organizovaný občanský nepokoj kvůli vlaku ve čtyři ráno z Berouna do Hořovic? [lol]

Já se jen ptám, jestli udělal to minimum, co se dělá, nebo brečí jen tady a pozastavuju se nad MÍROU toho breku. Že se svěří, OK, ale vyvozovat z toho závěry, jak jde všechno do [zadnice], protože někomu zrušili vláček ve čtyři na vejlet?

Co s tím má společného rozebírání hald? Zase se někdo přivazuje pro změnu k haldám? Snad je dobře, když se ten materiál z nich využije a ještě to dá lidem práci - nebo ne?

Já mluvím o normálním přístupu, že když mi někde zrušej jídelnu, spoj, opravnu obuvi, zubařka jde do důchodu..no tak se prostě musím zařídit jinak a nevyvozuju z toho dalekosáhlé závěry o ucpávání silnic, politice, systému, ubožácích, co se nedostanou do práce atd.
Prostě si (třeba) tady postěžuju, třeba ne, život jde dál.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 13:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11829
Registrován: 4-2003
Bram: Ale pokud jsi přesvědčen

Polemizuješ celou dobu s obyčejnou fikcí "že si něco myslím".

který se to dozvěděl odněkud z tisku

Mám takový dojem, že jsme někde viděl videozáznam (toho kousku, nejsem masochista). Co si chlapci řekli potom někde u baru to je mi fakt fuk.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 14. listopadu 2021 - 14:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6948
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Co s tím má společného rozebírání hald?"

To, že místo sednutí si k jednomu stolu (nebo videohoru), kde se věcně probere co je reálné a co už není a proč, se rozhoduje systémem, my teď rozhodujeme a no tak bude pár lidí nadávat, ale oni si zvyknou.

To použití kameniva z hald se stalo na Příbramsku, jedním z nosných témat předvolební kampaně PirStan. Podobně jako Ano mělo Rožmitálku a Dobříšandu.

V jednom mají ale ty co provádějí změny bez toho projednávání, lidi si přestanou stěžovat, ale pnutí v nich zůstane a následně vzniká rozdělení společnosti a riziko daleko většího průšvihu. A jak říkám stává se z toho standard od řešení VHD, přes rozebírání hald až po očkování. Prostě když lidé spolu nemluví a nenaslouchají si, je to špatné.
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 14:46:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17063
Registrován: 3-2007
A jak chcete sedět třeba s tím Péťou Vlčkem u jednoho stolu a čeho čekáte, že se jako doberete?
On bude prostě chtít svůj vlak ve 4:06 a vy mu budete marně vysvětlovat, že někde ušetřit musíte.
On řekne, že ho to nezajímá, že si platí IN100 a že ten vlak CHCE.

A nátlakových skupin, co jenom brzděj, je plná republika - proti atomovým elektrárnám, proti uhelným elektrárnám, proti novým dálnicím, proti novým železnicím, proti jejich rozšiřování, proti zastávkám, proti rozebírání hald, proti jakékoli nové výstavbě, proti těžbě uhlí, proti zrušení jakéhokoli vlaku (to zrovna vidíte [wink]), proti výstavbě dálkových vedení..
Všimněte si - vždycky je tam to slovíčko PROTI.

Jenže svět vážně nefunguje podle Gréty Thunbergový a PROTI není žádný program. Ona jaksi prosperita a blahobyt a peníze i na veřejné služby nevznikají z nihilismu a ne, ne, ne.
Chcete jako třeba s mladým Stropnickým o něčem diskutovat a na čem si myslíte, že najdete shodu?

Oni to vidí akorát jako BOJ, boj proti (zlému kapitalistickému a pupkáčskému) establishmentu, akorát že naprosto neřeší, jak by ten stát po výhře řídili a kam by to vedlo.
Asi ke znárodnění boháčů (nakonec třeba snahy odebírat lidem nadbytečné byty už jsou slyšet třeba z Berlína) a k nějaké verzi socialismu, což dost dobře řadě těch bojovníků ani nedochází.

Jako proti občanským sdružením nic, ale nemůžu přece ustupovat každému spolku tet, co něco požadují.
Už takhle je jakákoli činnost odysseou, protože "brzdičům" se věnuje víc prostoru než těm, co chtějí něco vybudovat či dokázat.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:00:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14302
Registrován: 5-2004
"Proč teda nedojedeš do těch Hořovic na tu 4:36 tím tvým autem nebo to nevyšlápneš na kole?"

Když už pojedu autem, tak nejsem vůl abych jel na vlak do Hořovic ale odjedu to až do cíle. Jen třeba cestou zpátky budu nadávat na ucpanou Plzeň nebo Prahu v odpoledních hodinách (první vlak do berouna taky skončí).

"Už jsi protestoval třeba u Stč kraje, nebo naříkáš jen tady?"

Už víckrát u jinejch věcí a je to jen a pouze ztráta času.

Mch když tak zasvěceně kecáš o tom že je to "vláček pro mně na výlety" - kolikrát jsi tím jel? Že tím totiž jezděj zjevně lidi do práce, a to i ze Stč do Rokycan a Plzně. To ale podobně jako RadekŠ a hejno zbytnejch politiků na kraji těžko pochopíš, tak se o to ani nesnaž. Umíš o tom ale zasvěceně psát ze správnýho ideovýho pohledu.

Jen na okraj - takto se podařilo zlikvidovat regionální autobusy v devadesátkách. Nejprv ty co vozily lidi z odpolední ve 22,30, následně i ty poslední kolem sedmý a zbyly jako poslední ty v 5 odpoledne. No a pak "zcela nečekaně" to co jezdilo narvaný kolem 14-15 najednou vozilo 15 lidí a to v 17 jich vezlo 5-10 ač dříve i ke dvaceti.

Když se každý dva-tři roky něco zruší - tu švejky. následně hodinovka rychlíků, potom sobotní ranní a večerní 200 a teď v kladiva 170 - tak za chvíli bude pro kargo trať prázdná.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:05:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 998
Registrován: 12-2007
Mladějov: Můžeme být i konkrétní.
7. 9. 2020 Rychleji vlakem z Prahy do Mladé Boleslavi. Stát začal s přípravou Všejanské spojky
3. 7. 2021 Rychlotrať narazila ve Všejanech na odpor. Vadí hluk i vliv na životní prostředí
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:09:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6949
Registrován: 3-2006
Ad Mladějov: Beru to je to Váš názor. Můj je, že pořád lepší dialog, než čekat až nějaká ta parta "proti" přejde od slov k nepředloženým činům.


Mladějov:
"A jak chcete sedět třeba s tím Péťou Vlčkem u jednoho stolu a čeho čekáte, že se jako doberete?
On bude prostě chtít svůj vlak ve 4:06 a vy mu budete marně vysvětlovat, že někde ušetřit musíte.
On řekne, že ho to nezajímá, že si platí IN100 a že ten vlak CHCE. "

No tak když to vezmu odzadu. Platnost IN100 ve formě Klimatiketu, e předpokládá i v tom busu. Pokud nahrazuji vlak autobusem, tak by měl ten vlak opravdu nahrazovat, nikoliv doplňovat. Ale to už se tu probíralo na 210 a 203.Ušetřím a nenas.., tolik lidi.[blush]
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366
Registrován: 2-2018
Mladějov 17063 [ok][ok][ok]

Vlček 14302 [ko] Měl byte také dodat to, že ty spoje, co vozily lidi z odpolední najednou nevozily nikoho. Buď ty fabriky zkrachovaly, anebo ti lidé začali jezdit auty. On, dojet někam v půl dvanácté v noci a jít ještě půl hodiny domů pěšky od vlaku bylo řešení v době, kdy auta nebyla k mání. Pak už to byla volba varianty "píchám ve 22:01 v práci a ve 23:00 najezený a vykoupaný doma".
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:25:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17065
Registrován: 3-2007
Mp: Já nevím, co je klimatiket a ani nevím, zdali ten vlak je něčím nahrazen - takže o čem to tady povídáte???

Kolik lidí nasere zrušení vlaku ve 4:06 mezi Berounem, Královákem a Hořovicema? Petra a další čtyři? No to je zcela zanedbatelný počet.
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:26:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17066
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
""Proč teda nedojedeš do těch Hořovic na tu 4:36 tím tvým autem nebo to nevyšlápneš na kole?"

Když už pojedu autem, tak nejsem vůl abych jel na vlak do Hořovic ale odjedu to až do cíle. Jen třeba cestou zpátky budu nadávat na ucpanou Plzeň nebo Prahu v odpoledních hodinách (první vlak do berouna taky skončí).

"Už jsi protestoval třeba u Stč kraje, nebo naříkáš jen tady?"

Už víckrát u jinejch věcí a je to jen a pouze ztráta času.

Mch když tak zasvěceně kecáš o tom že je to "vláček pro mně na výlety" - kolikrát jsi tím jel? Že tím totiž jezděj zjevně lidi do práce, a to i ze Stč do Rokycan a Plzně. To ale podobně jako RadekŠ a hejno zbytnejch politiků na kraji těžko pochopíš, tak se o to ani nesnaž. Umíš o tom ale zasvěceně psát ze správnýho ideovýho pohledu.

Jen na okraj - takto se podařilo zlikvidovat regionální autobusy v devadesátkách. Nejprv ty co vozily lidi z odpolední ve 22,30, následně i ty poslední kolem sedmý a zbyly jako poslední ty v 5 odpoledne. No a pak "zcela nečekaně" to co jezdilo narvaný kolem 14-15 najednou vozilo 15 lidí a to v 17 jich vezlo 5-10 ač dříve i ke dvaceti.

Když se každý dva-tři roky něco zruší - tu švejky. následně hodinovka rychlíků, potom sobotní ranní a večerní 200 a teď v kladiva 170 - tak za chvíli bude pro kargo trať prázdná."

Aha. Takže tím autem tam lze dojet, ale ty nechceš. O vlak později to taky nejde, jet jinam taky nejde, přespat někde v Tachově a projezdit to, co chceš vidět, pořádně, taky nejde..

Kolenovrti to maj holt strašně těžký [biggrin] a to nemá co dělat s nějakou ideologií či co - a já ti ty vlaky nerušim, jen koukám, jakej je ten jeden vlak hroznej problém.

Já ti poradím: Nebuď takovej škrťák a nebudeš se muset tak trápit a vstávat ve tři, abys ušetřil za nocleh nebo benzín. Peníze si do hrobu nevemeš. Já vím, zvyk..

A neschovávej se za nějaký dva lidi možná do práce, možná bez práce nebo za nějaký podsouvání nějaké ideologie, prosím tě.

Už toho skučení bylo z tvé strany fakt dost [wink], to si nepřipadáš směšný?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7638
Registrován: 5-2002
Tak jako je to spoj na šestou do Plzně, tam v PD jezdí celkem davy a asi někdo bude i od Berouna / Zdic, byť to člověku přijde šílený, být na čtvrtou už na nádraží... Ale zase reálně většina fabrik má vlastní bus / nebo se jede autem třeba ve víc lidech, vždyť je to hodinu úspora...
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6950
Registrován: 3-2006
pilot.pirx:
"Buď ty fabriky zkrachovaly, anebo ti lidé začali jezdit auty"
[ok]


Mladějov:
"Já nevím, co je klimatiket "
https://zdopravy.cz/rakouska-klimaticka-litacka-jde-na-dracku-prv ni-den-se-prodalo-temer-7000-jizdenek-93261/
https://zdopravy.cz/oneticket-jako-klimaticket-cendis-zvazuje-zap ojeni-integrovanych-systemu-95225/

Mladějov:
"a ani nevím, zdali ten vlak je něčím nahrazen "
Vož právě měsíc před GVD neví ani těch pár jedinců co tím jezdí. To je právě ten dialog, navrhnout jim řešení. Bourat a škrtat umí každý.

Mladějov:
"No to je zcela zanedbatelný počet."
Ano to je vždy pokud se to týká někoho jiného. Empatie se v této společnosti nenosí.[lol]

H_k:
"Ale zase reálně většina fabrik má vlastní bus"

Což už se také probíralo, že tu vznikla paralelní HD, protože VHD nebyla schopná se pružně přizpůsobit.[blush]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:44:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11831
Registrován: 4-2003
Když se každý dva-tři roky něco zruší - tu švejky. následně hodinovka rychlíků, potom sobotní ranní

Akorát že abslutní počty vlaků/vlkm i novém GVD budou nadále jedny z historicky nejvyšších na tuzemské železnici.

zlikvidovat regionální autobusy v devadesátkách.

Protože úplně změnily potřeby a priority lidí, což nejste ve svý bublině schopen vidět.
On asi dneska bude kráčet třeba 20 minut na autobusák, pak čekat třeba půl hodiny než něco pojede a to kvůli cestě na vzdálenost 10-15 km.


To ale podobně jako RadekŠ těžko pochopíš

Souhlas.

Chlape, to Vám to fakt nepřipadá směšný?

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 14. listopadu 2021 - 15:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11832
Registrován: 4-2003
Prostě když lidé spolu nemluví a nenaslouchají si

Spíš je smutný vidět takhle nebetyčně zaťatý lidi kvůli takový malichernosti.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6951
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"Prostě když lidé spolu nemluví a nenaslouchají si
Spíš je smutný vidět takhle nebetyčně zaťatý lidi kvůli takový malichernosti.
"
Však to znáte lidstvo vede i války kvůli malichernostem. [sad]
Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:16:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14303
Registrován: 5-2004
Aha. Takže tím autem tam lze dojet ale ty nechceš.

ovšemže lze. Akorát pak nechci slyšet nějaký klimakecy politiků o tom jak se má využívat veřejná doprava.
Mch když nebudu v tom vlaku co zrušej tak pak nebudu ani v návazným z Plzně, návazným z Planý/Chebu nebo do Bezdružic. Dtt odpoledne a večer zpět, takže budeš moct třeba zrušit za chvíli poslední vlak večer.

O vlak později to taky nejde

Jde ale je to k hovnu. Pracovně někam dojet v poledne je jaksi mimo a výletně taky. To by šlo výletně v případě, že by existoval pozdější spoj pro návrat. Ten sice existuje ale protože poslední spoj musí být echt rychlý nesmí stavět v Berouně. Takže de fakto neexistuje. Pominu šotomožnost jet z Plzně do berouna přes Prahu...

jet jinam taky nejde

Jde. I jinam se autem dá dostat. A bude muset.

přespat někde v Tachově a projezdit to, co chceš vidět, pořádně, taky nejde..

Vzhledem k tomu, že židi v protektorátě nesměj do kaváren tak už nejde.
A i kdyby se to někdy ještě vrátilo k normálu - tak za ten nocleh dám asi tolik jako ze banál v dnešních cenách a asi i víc.

Maximálně v létě někam pod širák.

No ale pár lidí si bude mlaskat jak se v kladiva ráno ušetřilo za VHD a může do tý VHD dosypat těch 20 litrů za mně.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:18:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14304
Registrován: 5-2004
"Akorát že abslutní počty vlaků/vlkm i novém GVD budou nadále jedny z historicky nejvyšších na tuzemské železnici"

No tak v lokalitách kde to bude jezdit i jindy než přes poledne tím budou moct lidi jezdit.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13070
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Polemizuješ celou dobu s obyčejnou fikcí "že si něco myslím".

Oprava zabezpečovacího zařízení je záležitost typu udržení provozuschopnosti. Nikoliv zlepšování stavebně technických parametrů trati. Stačí si to konečně uvědomit a také přiznat, čímž by se to dalo celé konečně uzavřít. Jsem zvědav, zda si to tak konečně přebere i RadekŠ [biggrin].
Neděle, 14. listopadu 2021 - 16:58:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6952
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
" VHD dosypat těch 20 litrů za mně."

Bohužel VHD je pořád tak finančně náročná, že i těch 20 litrů je jak plivnutí.[sad]

Otázkou je proč veškerá mobilita je neustále dotována a přitom její převážní většina tak haněna vlivem na klima.
Nejspíš proto, že už by to nenaštvalo jen "zcela zanedbatelný počet".


Petr_vlček:
"Jde. I jinam se autem dá dostat. A bude muset. "

Což potvrzuje teorii o automobilu jako sociálním dopravním prostředku.[sad]
Mladějov
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:16:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17067
Registrován: 3-2007
Mořepetr:
"
Mladějov:
"No to je zcela zanedbatelný počet."Ano to je vždy pokud se to týká někoho jiného. Empatie se v této společnosti nenosí.[lol]

"

No to jste řekl zase pěkně demagogickou kravinu.
Já jsem neempatickej, a vy jste empatickej - tak chudákovi Vlčkovi na ten benzín přidejte ze svýho!
Won každej demagog moc rád kecá o empatii z erárního, ale když má vytáhnout svou šrajtofli, tak je po empatii.

To je to samé jako nějaké proklamace o dialogu - fakticky prostě je s řadou nátlakových skupin dialog kontraproduktivní a co se týče našeho případu - to se jako politik na kraji budete scházet se čtyřma lidma, co je zrušení toho vlaku poškodí a s nima "povedete dialog"???
Pak s pěti jinejma, co jim zavřel hospodskej hospodu? Nebo s militantníma Grýnpísákama, co si platěj drahé právníky?

Jste velmi naivní nebo si to spíš nedovedete představit.

Jinak nejen pro vás podruhé: panu Vlčkovi nic neruším a rušit nechci, ani z toho nemám nějaké uspokojení (proč taky?), jen mne překvapuje u člověka, kterého poměrně dobře znám a vím, že je již od devadesátých let minulého století ne úplně chudým podnikatelem, takovýhle tyjátr kvůli jednomu spoji ve čtyři, ke kterému to má od svého bydliště cca 15-20 minut jízdy autem a na druhou stranu do Berouna na ten jím zmiňovaný ptg ve 4:21 tak cca 8-10 minut.
A to si mohu vysvětlit racionálně tak maximálně dvěma důvody. Už se mi to nechce dál rozvádět.

Nic, už jsme toho tady napovídali kvůli jednomu vzduchovoziči ve čtyři ráno až moc.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:39:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14305
Registrován: 5-2004
"takovýhle tyjátr kvůli jednomu spoji ve čtyři, ke kterému to má od svého bydliště cca 15-20 minut jízdy autem a na druhou stranu do Berouna na ten jím zmiňovaný ptg ve 4:21 tak cca 8-10 minut"

Tak když už sednu do auta tak fakt nevím proč bych ho měl nechávat v hořovicích u vlaku. Když za těch 15-20 minut budu někde před rokycanama a abych byl třeba v půl osmý v tachově tak to už pojedu rovnou autem ale až v 6.

To je totiž o tom, že když máš předplaceno, zkousneš i jisté nepohodlí (viz MHD v Praze). Zatímco když u každý cesty zvážíš "jak rychle a za kolik" tak ti většinou vyjde to auto. Vlak dnes a ani v příštím roce není zajímavej ani do Olomouce nebo Brna protože totální rozklad infra.

Dtto směr Praha. I když vyjedu v 5 tak za 20 minut jsem na Zličíně a za dalších 20 na černým mostě. Ty představy že když už se musí vlézt do auta tak se dojede jen tam kde se milostivě ještě rozhodli VHD zachovat jsou mimo realitu. Zejména kolem Prahy natož od Berouna kde je výluka nebo průser 350 dní v roce.
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:41:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25363
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Vzhledem k tomu, že židi v protektorátě nesměj do kaváren tak už nejde.
Teda, přirovnávat důsledek tvé vlastní zabedněnosti k osudu Židů za protektorátu je poněkud chucpe.
Kam až tvoje čuráctví dosáhne...?

RŠ: No dyť on taky reagoval a ta reakce (aspoň podle toho jak to bylo uvedeno v tisku) byla v podstatě učebnicová jak se to dělat má a jak se to učí. Řekl svoje stanovisko/postoj a dál to nepitval.
Jsem si taky říkal, že Bramova charakteristika reakce jako "hysterické" asi nebude z nejvěrohodnějších... [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6953
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"z erárního"

Nic erární není, jsou to peníze nás všech. To "Erár" si tohle neuvědomuje.

Jasně takže "Erár" si platí tiskové mluvčí, ombudsmany, mediální poradce a právníky, jen proto, že úředník, politik, projektant apod. neumí obhájit svůj návrh řešení.


Mladějov:
"Nic, už jsme toho tady napovídali kvůli jednomu vzduchovoziči ve čtyři ráno až moc. "

Škoda tím bych začal. Kolik vozí vzduchu a kolik cestujících. I pan Borecký to u těch lokálek zveřejnil. Tady není ani to. [rofl]
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14553
Registrován: 8-2004
Mořepetr:
"No pokud platí, že paralelní linky se nikde neprotínají, jak píšete. Tak se nedoplňují ale jsou samostatné. Pokud se paralelní linky protínají v každé zastávce, tak je to zas zbytečná duplicita."
Pokud jede příkladmo vlak ve 14h a autobus v 16h, tak se nemusí ani protínat (přípojovat) ani nejsou duplicitní, přesto se doplňují.

Mladějov (17063):
[ok]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 14. listopadu 2021 - 17:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14554
Registrován: 8-2004
Hajnej:
"Teda, přirovnávat důsledek tvé vlastní zabedněnosti k osudu Židů za protektorátu je poněkud chucpe."
Podpis.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)