Diskuse » Železnice » Slovensko » Archiv diskuse Slovensko do 19. 10. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Slovensko do 19. 10. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Miroslav_ Zikmund
Sobota, 25. září 2021 - 18:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 956
Registrován: 2-2016
csik : dovolil bych si o tom Szobu - 550 km silně pochybovat ...

Je doloženo v obězích, že některé R Praha - Bohumín, tahané pražskými albatrosy, s úvratí v Přerově jezdily do depa na točnu a současně tam dozbrojily uhlí ...

Jak se jezdilo Fiľakovo - Bohumín nevím, ale nedal bych ruku do ohně za to, že při úvrati ve Zvolenu (nebo se jezdilo spojkou z nákladního ???) se zajelo do depa na otočku a zrovna se dobralo uhlí.
Jaký byl pobyt - aby si ctihodná společnost mohla zakoupit "studené párky + teplé pivo" ... [crazy][crazy][crazy]
Sobota, 25. září 2021 - 23:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2020
Zvolen – úvrať? Kam? Od Füleku to šlo do všech směrů přímo......
Na nové nádraží si ve Zv, stejně jako v Pu, počkali skoro 40 let.
V MB už čekají skoro 100 let, a těch slibů , co za tu dobu slyšeli....

Které vlaky tahaly pražské 498(0,1) do Bohumína a kdy?
Szob – od Pu vyjel 498.0 na Grándorf, a pak už se kulil dole kopcom až do Szobu.....možná mu v Praze dávali špatný uhlí, tak to potom zkrátili do Brt. Albík byl spočítaný na kvalitní slezské, s horším neuvařil.

Když člověk ví, jak to tady celých 100 let vypadá, těžko může věřit pohádkám o tom, že za hodinu bude z Prágu v Brně....
Úterý, 28. září 2021 - 16:35:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5055
Registrován: 6-2008




Nedělní Žilina.
Dotaz. Nevíte někdo za bude současný podchod prodloužen skrz nádraží? Zatím to vypadá na další nástupiště. Či případně zda vznikne ještě jeden podchod na opačné straně kterým by se dalo rovnou na AS. Ta současná situace není dobrá a mohla by být výrazně lepší co se týká přestupů 🚂 na 🚍 a zpět...?
Pezos
Úterý, 28. září 2021 - 17:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 4-2014
Současný podchod bude prodloužen až ke stadionu. Druhý podchod vznikne, ale jen po technologickou budovu, na autobusák se bude muset přes cestu úrovňově.

Současná situace je špatná i přestupu z vlaku na vlak, protože se musí na úplný konec nástupiště (fajn u 13vozového rychlíku). Kvůli tomu je jeden výlez přetížený a druhý prázdný a zároveň se prodlužují přestupní doby.
Autobusová stanice je kapitola sama o sobě. Ruina jako (minimálně) všude, kde je SAD Žilina.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Úterý, 28. září 2021 - 19:07:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5056
Registrován: 6-2008
Pezos : [ok]
Je to už i vidět to prodloužení stávajícího podchodu. Hodil by se tam i nějaký parkovací dům za nádražím.
Kope se i ten druhý. Škoda že to nepojali velkolepěji a udělali zároveň něco i s tím AS. I přes určitá zlepšení jako platba kartou v buse je to fakt tragédie...

Když je hezky tak je to do Terchové Vrátné doliny lepší 🚍.
V podstatě od vesnic pod Terchovou v Terchové až po Štefanovou a Vratnou dolinu jedno velké parkoviště. Kdo nepřijede po osmé nejpozději tak jde k lanovce i dva kilometry skoro...

Problém nastane když má vlak s příjezdem v 8:35 do Žiliny zpoždění a nestihne se 🚍 v 9 hodin. Pak jedině může člověk zajít mrknout na žraloka do obchodního centra Mirage nebo zajet smočit [zadnice] do Afrodity v Rajeckých Teplicích. Maximálně se dá ještě do Súlovských skal. Ale všechno téměř během bez oběda jen dát rychle 🍺 na žízeň. Už se mi to stalo...

Další zpoždění jsem pak zaznamenal v neděli. 40 minut ve frontě na lanovku Vratná Chleb. Takže nezbylo víc než na krátkou hřebenovku a k busu...
Ne že by jich nejezdilo zpět dost, ale člověk musí být obezřetný aby mu to neujelo. Něco jede v sobotu Něco v neděli. Jednou od tama. Po druhé odsud. Jezdí systémem ad hoc. A musí se rozhodnout kam zeslézt. Vratná, Štefanová či ještě jinam. Mám v záloze číslo na taxi z Terchové raději...

Po debatě s šoférem jsem dostal toto info.
Všeci chcú skorší vlak a posunúť autobusy o pár minút. Nadriaděný mi odpovedal, však chodia autobusy a niekedy aj idě posila. Majú prísť skór. Intervenoval jsem i na SAD Žilina, ale není zájem něco řešit. Není zájem něco koordinovat natož na tom vydělat. Důležitý je spoj do kostela a ostatní ať jedou [auto]...




Nahoře luxus...


Úterý, 28. září 2021 - 20:45:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4302
Registrován: 11-2006
Ten třetí snímek od konce s pohledem na Stoh a oba Rozsutce je nejspíš pořízený z Poľudňového grúňa. Hezký pohled i dozadu na Choč a Vysoké Tatry. Dnes jsem se po dlouhé době dostal služebně do Žiliny. Při cestě do depa se mi naskytly pohledy do té doby nevídané. Místo myčky díra v zemi, násep po výtažné koleji právě likvidovaný bagrem, stromy mezi štrekou a areálem Sloveny žádné, staré stavědlo taky fuč včetně hrbu. Při pohledu na rýsující se nové těleso trati v prostoru Staré a Nové harfy se mi stále víc zdá, že vjezdové výhybky do motorového i elektrického depa budou muset jít někam jinam. Bude docela zajímavé dostávat během stavby mašiny a vozy do depa a zřejmě bude opět po čase aktivováno pomocné stavědlo a angličan z elektrického depa do "rušňovej koľaje".
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Středa, 29. září 2021 - 06:44:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5058
Registrován: 6-2008
E499001 : [ok]

Jojo. Oblast Poludňového Grúňě. Výhledy všude na vše v ten den. Právě z důvodu zdržení už nevyšlo jít přes Stoh do Štefanové.

Trať ze Žiliny na Bytču se staví v uzlu Žilina úplně bokem


A těch mostů a estakád je v okolí Žiliny mnoho.


Bytča a pár dokumentačních.



Súlovské skály jsou pak samozřejmě úžasné. Včetně luk a vesniček v okolí.
Je třeba však taky dobře kombinovat spoje a dle času se rozhodnout kam se odebrat k autobusu či vlaku. Systém taky žádný a navaznosti bídné jako by někdy žádné jindy náhodné.

Středa, 29. září 2021 - 08:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 7-2017
V Ziline ostane chodnik na Kysuckej a predlzi sa podchod na druhu stranu do Uholnej ulice. Druhy podchod nebude, predlzit sa ma ulica 1.maja s napojenim na lavobreznu, kde sa ale s chodcami nepocita.
Středa, 29. září 2021 - 09:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 6-2019
IC 540: Nádherné hory... vždycky když tohle vidím, tak zalituji, že nežiji nějakých 500 km dále na východ. Tady máme třeba už téměř dokonale syntetickou Šumavu (ne, že by tam nebylo hezky, ale to prostě přelidněná oblast s dokonalou infrastrukturou a o německé části ani nemluvě).

Mna by celkom zaujimalo, ako si ludia predstavuju, ze sa ta situacia v danych okresoch mala zvladnut. Pocuvam, ze sa tam mali urychlene poslat vakciny, ak sa hned naockovalo dajme tomu 50% populacie, vysledky by boli vidiet tak za 4-6 tyzdnov. Vakcina uz nemohla byt riesenim vtedy, ak sa niekde virus nekontrolovatelne siri. Mozno tam mala nabehnut kontrola a zistit, ako ludia dodrziavaju opatrenia, ale to uz by tiez neriesilo situaciu, lebo vtedy to pochopili aj ludia, ze situacia je zla. Riesenim bolo fakt len tvrdy lockdown alebo plosne testovanie s moznostou infikovanych izolovat na nejakej ubytovni/hoteli.
Tady v ČR? Tady žádná tvrdý lockdown nebyl (to se podívejte na jiné kontinenty), tady byla zavedena parodie na uzavření okresů a to dost pozdě (asi tak o 2 měsíce, první větší promořovací akce na Chebsku začala před vánoci na trzích, jarmarcích či čem - a pak už to bylo jen o nezastavitelném šíření a nikdo neměl odvahu to zakázat), uzávěra začala platit už v době, kdy jsem s dětmi v parku pozoroval nestíhající sanity a taxíky směřující do nemocnic snad každých 5 - 10 minut a už bylo minimálně v nemocnicích jasné, že to nelze kapacitně zvládnout a transporty budou nutné).
Vrcholný amatérismus byl i v nepochopení regionu, kdy celý kraj je vlastně jeden okres, kdy reálně má valná část lidí/rodin vazby na sousední okresy, protože jsou prostě příliš malé (rozlohou i počtem obyvatel) a tím pádem jsou lidé nuceni dojíždět napříč dvěma i více okresy (to sice spadali do výjimek z opatření, ale vedlo to ke kilometrovým frontám na D6, i jinde). Vrcholem absurdních rozhodnutí té burešoidní sebranky lumpů a gengstrů bylo odmítnutí převozů do SRN a Prahy, velmi dětinsky odůvodněné, tomu nevěřil nikdo už tenkrát (nutnost překladů chorobopisů v době, kdy většina pochází z latiny, diagnózy mají mezinárodní formát a slovu covid rozumělo i pětileté dítě a další).
Samozřejmě, že bylo možné převážet těžké případy do nejbližších volných kapacit nebo i do SRN (mmch. ono by se pak hned vidělo, jestli odmítnou na Pomezí převzít sanitu nebo ne, o pár týdnů později se nám pak vysmáli oficiálně (nabidkou 6 nebo 12 volných míst v Bavorsku a Sasku).
Ale to je dost mimo téma, zkuste zůstat na Slovensku.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 29. září 2021 - 10:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 12-2007
V Ziline ostane chodnik na Kysuckej
Bude tam aj cesta:


Druhy podchod nebude
Bude:


Alebo sa niečo zmenilo?
Středa, 29. září 2021 - 10:43:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8440
Registrován: 1-2007
Jak to vypadá na zubačce? Už přemontovali ozubnicový pás? Kdy se bude jezdit?
Středa, 29. září 2021 - 13:16:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 7-2017
Tratovak, nebude az k AS, tak to bolo myslene.
Čtvrtek, 30. září 2021 - 10:38:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4855
Registrován: 9-2003
Kuna: No jo, práve výzkumníka rašeliny na Masarykově, kdysi Mendelově univerzitě kvalifikuje na epidemiologa?
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 30. září 2021 - 12:56:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8442
Registrován: 1-2007
K zubačce si nakonec odpovím sám: Zde je reportáž.
Sobota, 02. října 2021 - 12:31:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 8-2017
Já myslím, že by diskuze ohledně mediálně nafukované chřipky mohla skončit. Stejně kdo není úplný pitomec, ví dobře, že se nikdy nemělo dělat nic (kromě opatření v nemocnicích, domovech důchodců, LDN, onkologických ústavech, atd.), a za to šílený buzerování lidí a huntování ekonomiky debilníma opatřeníma by měli být všichni odpovědní, ať to jsou pravičáci nebo levičáci, zavření až zčernaj.
Sháním fotky a videa z tratí Kolín - Havlíčkův Brod - Brno a Brno - Česká Třebová z let 1966 až 1996, a také ze sídliště Brno Vinohrady z 80. a 90. let.
Pikehead
Sobota, 02. října 2021 - 20:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7643
Registrován: 3-2007
...šéfkuchař na něj přišel, propích ho vidličkou....
Neděle, 03. října 2021 - 11:10:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 6-2008
Aktuálně nad tunelem u Vrútek.[fotic]
Kurňa ale štreka a řádně do kopce.[crazy]
Jako vždy na Fatře.[happy]



Jak je vidět tak se mi podařil kapitální úlovek. Bažant s Kriváněm...[biggrin]

Více později či zítra...[wink]
Mladějov
Neděle, 03. října 2021 - 11:14:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16914
Registrován: 3-2007
Starý komunisti by hrozně rádi furt někoho zavírali, až zčerná.
Neděle, 03. října 2021 - 12:40:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4864
Registrován: 9-2003
Honza St. je úplný bolševický pitomec. Možná by se nechal zaočkovat, kdyby mu paralelně vytetovali na prsa symbol vítězství pracujícího lidu.
NOBLE BRICKS
Mladějov
Neděle, 03. října 2021 - 12:48:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16916
Registrován: 3-2007
Tak já o očkování nemluvil - a když, tak soudruhy jedině Sputnikem! [biggrin]

Mne na tom jeho výroku zaujalo "zavřel bych je, až by zčernali" - prostě jsou typické způsoby vyjadřování pro mentálního komunistu - třeba časté používání pojmu "levičák-pravičák", "zavřel bych je až..", "neměli jste cinkat klíčema" a tak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 04. října 2021 - 10:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 355
Registrován: 12-2020
Tak nějaké další info ze zářijového Slovenska. Pozůstatky PLŽ stále ubývají. Z Král. Lehoty těleso zarostlé, občas zbytky mostku či ztrouchnivělý pražec, od Svarína na Nižný Chmelienec těleso zachováno jako cesta, občas nějaký kilometrovník nebo propust. Pod N. Chmeliencem zachovány pěkné opěry mostku, druhý větší most přes Váh se nedochoval. Dále až na Č. Váh zatopeno přehradou. Na Č. Váhu je muzeum, bohužel normálně uzavřené. Dále až na Benkovo je po tělese značka a cyklotrasa. Pro cyklisty je ovšem po posledních polomech nesjízdno, chodec těžko, ale projde. Točna před Benkovem je již tak zarostlá, že téměř není vidět, navíc těžké polomy v okolí. U bývalé stanice Benkovo je dosud ocelová konstrukce mostu, stanička je již naprosto v troskách, těleso dále k Tepličce zarostlé, neprůchodné (polomy). Těleso odbočky na Kremeniny je viditelné, zarostlé. První zářez a dále téměř neprůchodno. Nad silnicí totéž, dále celá stráň vytěžená po obrovských polomech, těleso viditelné, použité pro odvoz dřeva. Následný úsek velice těžko průchodný, 100 metrů cca 20 minut. Most přes potok na odbočce naštěstí dosud dochován, ale dostat se na něj, to je peklo.

Pondělí, 04. října 2021 - 10:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 12-2020
A ještě odbočka na Kremeniny.

Pondělí, 04. října 2021 - 10:50:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 755
Registrován: 9-2010
Nevěděl by někdo prosím, jak funguje v současné době nákladní doprava na tratích Trebišov-Strážské a Bánovce n. O.-Maťovce, kde se pohybují stroje ř. 751/752 z depa Humenné? V ZCP je sice uvedeno několik párů vlaků Mn a Pn, ale předpokládám, že realita asi bude jiná.
Mladějov
Pondělí, 04. října 2021 - 10:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16924
Registrován: 3-2007
J.M. Pěkná dokumentace! [ok]
Úterý, 05. října 2021 - 12:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 12-2020
Dnes nahlédneme pod Královu Hoľu. Těleso PLŽ na hlavní trati od V. Brunova na Kolesárky. První úsek je zarostlý, dále až k Tepličce je na něm rozšířená silnice/cesta. Od Tepličky na Kolesárky opět zarostlé.

Úterý, 05. října 2021 - 12:02:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2020
A ještě doplnění: na autobusové zastávce Biely Potok jsou stále v silnici vidět zaasfaltované koleje (foto nemám, byl jsem v busu).
Úterý, 05. října 2021 - 12:28:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 6-2019
Kdo by chtěl projet (nelépe na kole) celou a dlouhou LŽ, tak se přímo nabízí Trenčín - Selec. Podle map je v prakticky celé délce cyklostezka (dříve polní či lesní cesty, ještě dříve dráha).
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Úterý, 05. října 2021 - 17:06:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3917
Registrován: 4-2007
Chtěl bych se zeptat, kdy skončilo depo v Margecanoch? A odku se vystavují 812 na trať 173? Z Košic?
Úterý, 05. října 2021 - 17:18:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14238
Registrován: 5-2004
cet jsem ze budujou cyklostezku po byvale lesni a pionyrske presovske uzke od solivaru po sigord. Planoval jsem to spojit se slanskejma vrchama lec bohuzel - slovensky vizum s domacim vezenim jaksi nuti zmenit smer na madarsko...
Mladějov
Úterý, 05. října 2021 - 18:35:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16937
Registrován: 3-2007
>lec bohuzel - slovensky vizum s domacim vezenim

Trp kozáče, budeš atamanem. Kočkovanejm takovouhle prudu nedělaj. Vybral sis to sám.
Úterý, 05. října 2021 - 19:28:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14239
Registrován: 5-2004
Ani ne. Peníze dovezu jinam kde jsou normální. Tipnu si že příští léto už nebude leckam potřeba ani test, zejména s přihlédnutím k faktu že už i mejnstrým zaregistroval bující byznys s falešnejma kovidpasama. No když se někdo nepoučil z růstu vlivu mafie za prohibice ve státech...
Pikehead
Úterý, 05. října 2021 - 20:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7654
Registrován: 3-2007
Jojo, Slovákům zbydou oči pro pláč, svobodomyslní backpackeři prostě jedou jinam.
Mohli mít - ať nežeru! - i 20 euro na den den plus nějaké to přírodní hnojivo různě po křovíčkách.
Takhle se to prostě přesune do Maďarska.
Úterý, 05. října 2021 - 20:39:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11773
Registrován: 4-2003
Peníze dovezu jinam

[biggrin][rofl][lol]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Úterý, 05. října 2021 - 21:07:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 11-2006
Ahmad_Šáh_Masúd:
Ano, těleso selecké LŽ je snad kromě úseku od obalovačky u silnice č.9, přes podjezd pod tratí po 180° oblouk Na Jarkoch u severního zhlaví stanice Mníchova Lehota sjízdné na bajku. Nejzajímavější je však lesní úsek mezi Mníchovou Lehotou a Selcem, kde je zachováno poměrně dost umělých staveb.
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Úterý, 05. října 2021 - 21:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14240
Registrován: 5-2004
nezer.

Taky musi bejt kde utratit... Nekdy to tech 20e skutecne je - nocleh za 12 a zbytek nekde v krame neb najit treba hospodu kde varej se zdaleka ne vsuxe podari.

Jo a na rozdil od zdejsich ofrnovacu nad dvackou ecek mistni za ne byli zjevne radi.
Středa, 06. října 2021 - 03:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5072
Registrován: 6-2008





Dokumentačně z pod Strečna v neděli cestou do Žiliny...
Středa, 06. října 2021 - 04:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5073
Registrován: 6-2008




Dokumentačně z nad Strečna. Z rozhledny.

Převozník na Váhu.
A Kojšovský budzogáň v havraních skalách nad Strečnem.


Středa, 06. října 2021 - 04:35:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5074
Registrován: 6-2008





Nedělní čekání na pendolino. Žilina dokumentačně...
Středa, 06. října 2021 - 08:32:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 475
Registrován: 8-2017
Petr_vlček:
"zejména s přihlédnutím k faktu že už i mejnstrým zaregistroval bující byznys s falešnejma kovidpasama. No když se někdo nepoučil z růstu vlivu mafie za prohibice ve státech..."
Jako ze cesti odmitaci si kupuji na Darknetu zfalsovane Covid pasy za 100 Euro? To asi ne [nene], tady si maximalne ti trochu zdatnejsi budou hrat s photoshopem.
Petr_vlček:
"Nekdy to tech 20e skutecne je - nocleh za 12 a zbytek nekde v krame neb najit treba hospodu kde varej se zdaleka ne vsuxe podari. "
A nesmi se zapomenout kolo rezervace, kterou zkasiruje ZSSK [rofl]
Středa, 06. října 2021 - 13:23:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 2-2010
Ic540: Žilina: Koukám, hodně toho vyrhali, ale že by také něco stavěli, to se mi nezdá
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Pezos
Středa, 06. října 2021 - 13:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 4-2014
Zatím se staví prodloužení podchodu.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Středa, 06. října 2021 - 14:22:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3517
Registrován: 2-2007
Žilina: Koukám, hodně toho vyrhali, ale že by také něco stavěli, to se mi nezdá

Tak ono to ze dne na den nebude. V prostoru vytrhaných kolejí se betonují patky TV, někde už jsou stožáry postavené i s bránami. Výstavba nového nadjezdu na konci nástupiště směrem na Vrútky už měla dávno běžet, ale pro nedořešený spor o kousek pozemku, na kterém je potřeba hodně zbohatnout, brzdí prakticky celou stavbu na dlouho dopředu....[crazy]
Středa, 06. října 2021 - 20:12:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2020
Další info ze Slovenska:
-trať Piešťany - Vrbové dosud existuje, i když již loni bylo slibováno její snesení. Kolej je mírně ojetá, evidentně ji traťovka stále v minimální míře udržuje. Někde již rozebrané spojky vlak by asi již neprojel, jen drezína.

Středa, 06. října 2021 - 20:33:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 363
Registrován: 12-2020
A ještě doplnění. V obci Borovce jižně od Vrbového se nacházela asi 3 km dlouhá zemědělská drážka vedoucí západním směrem ke dvoru Mária. Na prvorepublikových mapách je uváděna. Na mapě z roku 1955 je kreslena jako snesená, mapa z roku 1964 ji opět uvádí. Jak to asi bylo doopravdy?
Zajímavý je současný stav. Prvních cca 300 m zmizelo, pak začíná mohutný až 4 m vysoký násep následně přecházející do zářezu. U křížení s polní cestou se těleso na chvíli ztratí, ale po chvíli opět pokračuje stále formou mírného náspu, většinou zarostlého. Takto pokračuje až před dvůr, který je dodnes hospodářsky využíván. Zachováno je cca 80% tělesa - to by byla muzejní animální drážka jako vyšitá. Úplně tam vidím koně nebo vola s vagonkem. A volů máme dost, mohli bychom je tam i dodávat...
Středa, 06. října 2021 - 22:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 11-2006
J.M.
Traťováci "Čango" udržují právě jen po tu předvěst vedle kruháče u Tesca. Zbytek trati je již v pronájmu cykloteroristů, kteří to dotáhli do patové situace a nemají zdroje na vybudování cyklostezky podle smlouvy. Takže ani vlak, ani bicykl.[ko]
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Lofofor
Čtvrtek, 07. října 2021 - 22:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 7-2010
https://www.handlova.sk/novinka/25200/v-bani-handlova-ukoncili-ta zobnu-cinnost

Vyzerá to na koniec baníckeho PNka do Handlovej...
Čtvrtek, 07. října 2021 - 23:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 7-2017
Rekonstrukcia Kosice

Eskalatory by som este ozelel, ale ziadne 4.nastupistie, ziadna reko kolajiska a ziadne zab zariadenie v druhom najvacsom meste a dolezitom uzle.
Pátek, 08. října 2021 - 07:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2514
Registrován: 6-2019
lofofor: Sakra, já být propuštěný "podľa pravidiel štátnej pomoci Európskej únie," tak chrochtám blahem, děkuji Bruselu za pomoc a určitě volím proevropské strany. [crazy][crazy][crazy]
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Pátek, 08. října 2021 - 09:13:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10227
Registrován: 5-2007
AŠM: Lenže kauzalita je naopak. Najprv bola žiadosť SR o povolenie štátnej pomoci pri útlme ťažby, potom boli dohodnuté podmienky "podľa pravidiel štátnej pomoci Európskej únie". Nikto z Bruselu nič vyhodením tých ľudí nepodmieňoval, len stanovil podmienky, za ktorých môže HBP to prepúšťanie zasanovať štát. Takže to, na čo sa snažíte poukázať, síce nie je pravda, ale mohla by byť, všakže. [crazy] Ostatne tie podmienky sa dojednávali ešte za Fica, a ten by sa predsa Bruselu nezapredal. Či? [andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Pátek, 08. října 2021 - 12:11:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2515
Registrován: 6-2019
Jo, jasné, to víme třeba my tady na K-repu, ale jen si představuji toho horníka z Handlové (a ne zrovna hlavního mechanika nebo někoho z řízení) jak takové informace asi pobere (nijak - půjde do hospody podporu propít).
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Pátek, 08. října 2021 - 13:58:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 757
Registrován: 9-2010
Lofofor:
Když jsem tu byl naposled v létě, tak mi bylo řečeno, že se má baňa Handlová zavřít až příští rok, bohužel si nějak pospíšili.

770 613; Pn 60560; 13.7.2021
https://www.youtube.com/watch?v=x-kxyQCklVo
Sobota, 09. října 2021 - 00:12:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5247
Registrován: 4-2003
Ahmad_Šáh_Masúd:
"půjde do hospody podporu propít"
Podporu z dotyčného programu rozhodně nepropije. A ano, je pravděpodobné, že horníkovi z Handlové, stejně jako vám, budou souvislosti unikat.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 09. října 2021 - 10:48:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2017
Neví někdo něco o štrbské zubačce? Je už hotovo a jezdí se? Na to, že se jedná o docela zajímavou rekonstrukci, tak tady o ní není ani slovo nebo fotka.
Sobota, 09. října 2021 - 18:37:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 8-2015
PAL: Probíhají testovací jízdy viz: https://www.facebook.com/groups/160133721375123/permalink/9043901 16949476/
Úterý, 12. října 2021 - 00:11:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3010
Registrován: 8-2008
771.142 Stankovany 26. července 2006


Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Úterý, 12. října 2021 - 22:23:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2947
Registrován: 9-2013
Krumpolc: paráda [ok][jidlo]
Úterý, 12. října 2021 - 23:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4328
Registrován: 11-2006
Jejda, naše Klotylda. To byl hroznej dárek, když to přišlo do Žiliny. [proud]
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Úterý, 19. října 2021 - 15:34:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 382
Registrován: 12-2020
Trať bez provozu mezi Plav. Podhradím a Plav. Mikulášem. Při procházení v září tohoto roku bylo dost náročné trasu projít, místy bylo již nutno jít mimo těleso trati po poli, protože vegetace nedovolovala průchod. Neví někdo kdy zde byla zastavena nákladní doprava a kdy jel poslední vlak (pravděpodobně turistický)?


Úterý, 19. října 2021 - 16:12:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2013
AD J M.:
"Neví někdo kdy zde byla zastavena nákladní doprava a kdy jel poslední vlak (pravděpodobně turistický)?"
1. Osobná doprava do Plaveckého Mikuláša bola zastavená od 2.2. 2003, nakoľko dopravca ZSSK, ani žiadny iný si neobjednal trasy vlakov.

2. Po stopách nepoužívaných, zrušených, či nedostavaných železničných tratí 57: Zohor – Plavecký Mikuláš

3. fotky z trate
Úterý, 19. října 2021 - 16:39:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2020
Díky za odkaz, zajímavý článek a pěkná dokumentace, ale zastavení nákladní dopravy jsem tam nenašel a jízdu posledního tur. vlaku také ne. A ještě k zastávce Obora na Záhorí, existovala nebo ne? Jízdní řád 1958/59 ji uvádí s projížděním všech vlaků, ale na mapě z 50 let zakreslená není.