Diskuse » Železnice » Aktuální informace z provozu » Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 07. 10. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Aktuální informace z provozu do 07. 10. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 03. října 2021 - 14:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 11-2007
Ad Mirek. Z O30 za Jaroměři.
Jo a ještě něco, ono zaplatit příplatek za R, čekat hodinu v Pardubicích a pak jet i na stojaka do Prahy a nebo jet teda vyhlídkovou jízdou přímým pantakem s odjezdem +- stejně? Ty nedělní R byly víceméně vždy na stojaka neb jezdilo kulový, z dnešního pohledu, a navíc jezdilo daleko víc lidí.
Říkám, Jedinej bonus toho R byl ten bufet v Pardubicích. Ten mi chybí.
Neděle, 03. října 2021 - 15:51:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15747
Registrován: 12-2007
Dnes se toto na mnoha tratích (mimo koridorových) v taktovce skrývá do prodloužených JD. Tím to pro neznalé naoko vypadá jak to vše navazuje.
No tak počkat. O pár příspěvků výše kritizujete "našponovanost" nynějšího konceptu JŘ.
A nyní uvádíte, že jízdní doby jsou prodloužené (= tzv. navatované).

To nejde dohromady.

Ale při hlubším zkoumání zjistíte, že výsledný čas z bodu A do bodu B se mnohdy nikterak výrazně nezkrátil, pokud jste zvolil vhodný spoj.
I při shodné cestovní době se reálně vzato zkrátil v té podobě, že během dne je (při taktu bez děr) k dispozici pravidelná nabídka spojení (tzn. včetně započtení aspektů jako např. "doba čekání na nejbližší vhodný spoj"). Na rozdíl od dob existence jednoho solitérního, byť přímého, spoje.
Neděle, 03. října 2021 - 16:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6890
Registrován: 3-2006
mirek55:
"Mořepetr
Ano v poledním sedle jely z Pardubic na Prahu pouze dva Os (panťáky).
Nevím odkud jste na ten první s odjezdem kolem dvanácté (s příjezdem do Prahy střed (M.n.) krátce po čtrnácté) přijížděl. Pokud od Hradce, tak jste měl spíš nastoupit do rychlíku od Letohradu s odjezdem z H.K. krátce po dvanácté hodině a příjezdem do Prahy (hl.n.) téměř ve shodný čas. Ušetřil by jste půlhodinu.
Pokud jste jel z Pardubic tím druhým, měl jste počkat cca hodinu na rychlík a být tam cca o 10 minut později na hlavním. Nebo přijet do Pardubic návozným o cca hodinu později a počkat si cca 10-15' na tentýž rychlík. Bohužel mnoho cestujících i od tohoto pozdějšího návozného Os okamžitě přestoupilo (cca 5' přestup) do Os Pardubice - Praha, v Přelouči předjeti oním rychlíkem, s příjezdem do Prahy o hodinu později.
Asi to bylo také otázkou peněz."

Jel jsem z Pardubic, chtěl jsem být ze zkoušky v Polabinách co nejdříve doma a Masaryčka je lepší tím, že jsem B-čkem na Knížecí za chvilku a tam jsem skočil na CUP Tour a za chvilku jsem byl doma (na zkoušku jsem vyrážel ranním osobákem v půl čtvrté). A druhý den zas do práce na šestou. O penězích to nebylo, spíš o pocitu, sedím a jedu k domovu a tenkrát i s úspěšnou zkouškou v indexu.[happy] Který osobák to byl, už nepamatuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
mot
Neděle, 03. října 2021 - 17:48:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3356
Registrován: 7-2017
Výpravčí: on ne každý škudlil mohl jet dráhou. A ČSAD tehdá (v 80) za dospěláka počítalo 105 km/ 29,- Kčs.
Neděle, 03. října 2021 - 18:03:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 7-2017
Dj_tiësto
Z O30 za Jaroměři.
Blíže ke St. Pace nebo Jaroměři?

David
Ano časy na přestupy jsou našponované, přitom v JD je vata. To se navzájem nepopírá, ba naopak. Z míst zastavení nemůže odjet s náskokem. Přitom jsou případy, kdy R (mající JD s vatou) plánovitě čeká na příjezd vlaků nižší kategorie. Přičemž vlaky nižší kategorie mají tak našponovaný jízdní řád, že musí některá místa zastavení projíždět (i s nesouhlasem obcí) aby stihly následné přípoje a nezpožďovaly ještě více R které již plánovitě zpožďují, nebo ztrácejí v některých uzlových stanicích návaznosti na přípoje.

Jinak se vrátím ještě k vašemu příspěvku 15746
tak treba praha - martinice se jelo osobakem odpoledne za ca 4:15 (16.44-21),to z vysocan, za 4 rychlikem z hlavaku. A to jedním solitérním spojem jedoucím 1x za den, že. reagujícímu na Petr_vlček

1) Denně krátce po sedmé z Prahy hl.n. R Praha - Hanušovice v pracovní den s přestupem v Chlumci na Sp a příjezdem do Martinic kolem 10:45. Celková jízdní doba včetně cca 12' na přestup se pohybovala 3 a 1/2 hodiny. V sobotu a neděli jste mohl jet z Prahy přímým R o cca 7-10' později (na odhlášku) se stejným příjezdem do Martinic (tedy z Prahy za 3:22).
2) V pátek a neděli krátce po dvanácté z Prahy hl.n. dalším R s přestupem (cca 25') v Chlumci na Os, kolem 15:40 jste byl v Martinicích (z Prahy opět pod cca 3 a 1/2h)
3) Páteční přímý R z Prahy střed (M.n.) kolem 1/2 třetí odpoledne s příjezdem do Martinic kolem půl šesté, opět za necelých 3 a1/2 hodiny.
4) Denně se také nechalo jet Metují s odjezdem z Prahy v cca 16 a 1/4 do Chlumce kde v pátek a neděli navazoval Sp a tím se dojelo do Martinic před půl osmou, tedy za cca 3 hodiny. Jinak čekat na Os
5) Ale také denně Os cca 5' před sedmnáctou z Vysočan na Lysou, Osek Chlumec s přestupem na Martinice s příjezdem kolem osmé hodiny cca 3:10.
6) Následoval denně jezdící přímý Krakonoš s odjezdem z Prahy kolem půl šesté, příjezdem do Martinic kolem půl deváté. Ten to zvládal za cca 3 a 1/4 hodiny.

Pak bylo možno využít různé Os, celková doba dojezdu byla delší.
Miroslav_ Zikmund
Neděle, 03. října 2021 - 18:13:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 973
Registrován: 2-2016
Poborskiii : budiž, to jsem netušil - děkuji - ale je to důvod k zastavení u vjezdu do Vršovic a následně v díře ? Do díry opakovaná výstraha ... těch 50 muselo jet i "to něco" ...
Miroslav_ Zikmund
Neděle, 03. října 2021 - 18:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 974
Registrován: 2-2016
mot : a kolik BUS v téže relaci jelo za den ... ? BUS Pardubice - Praha jistě nejezdil.
Pamatuji Gottwaldov - Žilina 2x denně / So, Ne 3x, Olomouc - České Budějovice 2x (každé krajské ČSAD 1 pár), podobně HK - České Budějovice přes Chrudim, Hlinsko - Liberec jednosměrně - ráno z Hlinska, večer z Liberce ... ČSAD HK - závod Chrudim, provozovna Hlinsko v Čechách ..., Hlinsko - Praha 2 x denně ...
Relace jezdící z Prahy Florence byly místenkovány na sedačku, pak záleželo na řidiči, kolik lidí vezme na stojáka, z nácestné zastávky místenka neexistovala, cestující měli smůlu ... Po dálnici jezdila do Brna pouze oranžová vozidla na sedačku, spoje násobně posilované ...

Mamá jezdila pravidelně do Teplic v Čechách jako externí profesorka na tamní konzervatoř, BUS jízdenku s místenkou si musela kupovat týden předem ... Když se něco časově změnilo, vracení jízdenky na BUS dělalo tehdy potíže ....
Později přesedala na vlak, i když - podle času jízdy - musela v Ústí přestupovat na osobník ... ač vlak jel déle než bus, měla tam více pohodlí a nejela jako sardinka, místenku nepotřebovala ... jízdenku si koupila před odjezdem, sedla si kam chtěla, nikoli tam, kam jí posadil rezervační systém ČSAD ...
Neděle, 03. října 2021 - 19:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2021
EC 177 mimořádně zastavení v M.Žernosekách z důvodu vysazení cestujících bez platného jízdního dokladu a nejspíš i peněz. Pak že EC na zastávce nestaví😄
Neděle, 03. října 2021 - 19:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14235
Registrován: 5-2004
kdyz prolezete stare bus jizdni rady, tak z pardubic do prahy jelo docela dost dalkacu. Lanskroun, prostejov ale treba i nocni opava.

Jizdni doba ca 2 hodiny, tedy skoro jak zbt...
Neděle, 03. října 2021 - 20:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2015
Z Prostějova jel autobus ve 4.30 ráno a před devátou byl v Praze. V Hradci měl půl hodiny pauzu
Neděle, 03. října 2021 - 20:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15748
Registrován: 12-2007
Ano časy na přestupy jsou našponované, přitom v JD je vata. To se navzájem nepopírá, ba naopak.
To se popírá do té míry, že (pakliže jde o pravdivou tezi) různá zpoždění se dají pokrátit ještě přímo na trati, čímž pádem ani tak nevadí, že přestupní doby samy o sobě jsou krátké.

EC 177 mimořádně zastavení v M.Žernosekách z důvodu vysazení cestujících bez platného jízdního dokladu a nejspíš i peněz.
[ok][ok][ok]

Do 8/2019 jsem to znal jen ze zdejšího fóra, jak mezi Prahou a Ústím jezdívají někteří příslušníci jisté sociálně slabé skupiny záměrně bezzastávkovými spoji.

Pak přišla chvíle, kdy jsem jel z Prahy až do Berlína, přičemž v Holešovicích ke mně (+ spolu se mnou jela v témže kupé ještě další osoba, která ke mě přistoupila už na hl. n.) přistoupil do kupé jeden sociálně slabší obyvatel Ústí nad Labem; když pak přišel průvodčí, tak dotyčný řekl, že "už ukazoval jízdenku druhému průvodčímu"; jenže ouha - druhý průvodčí krátce poté došel z druhé strany vlaku a vyvrátil, že by dotyčnému jízdenku kontroloval; dotyčný pak řekl, že jízdenku nemá; když průvodčí řekl(i), že si ji tedy bude muset koupit, tak dotyčný řekl, že nemá peníze; takže žádost průvodčího o předložení občanského průkazu, dotyčný řekl, že jej nemá; tak průvodčí řekl "vztyk a celou cestu do Ústí budete stát u dveří".

Fakt to už tehdy chtělo mít koule zastavit v nějaké zastávce a tam ho vysadit.
Neděle, 03. října 2021 - 22:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4803
Registrován: 1-2010
Převážení jistého etnika mezi Holešovicemi a Ústím bez jízdenek jsem na Krušnohorech ještě za doby celo-Béčkových souprav (tehdy to Krušnohory ještě nebyly) potkával furt, byla to tímhle vyhlášená relace. Postupně začali víc jezdit security v množství >1, takže byl obvykle dotyčný vyveden na představek a tam byl zpracován, vysazování nebylo časté. Jak je to dnes, to už nevím, zhruba od doby změny souprav se na R15 moc nepohybuji.
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Neděle, 03. října 2021 - 22:38:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 411
Registrován: 10-2020
VlastaZ 346 - Z Prostějova jel autobus ve 4.30 ráno a před devátou byl v Praze.
To nic není, už téměř před 100 lety ubíraly Busy dráze cestující i na veliké vzdálenosti:
Mladějov
Neděle, 03. října 2021 - 22:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16921
Registrován: 3-2007
Mistře papírků, jak jste k tomu přišel?
Petr_hradecký
Pondělí, 04. října 2021 - 00:03:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4499
Registrován: 4-2015
Dovolil bych si tu vložit dvě již ukončené mimořádnosti z 010:

I.
Trať 010 | V úseku: Pardubice hlavní nádraží – Přelouč

3. října 2021 21:05 - 23:00

Zásah Policie ČR, pohyb osob v kolejišti.

Provoz přerušen 21:05 - 21:57

II.
Trať 010 | V úseku: Kostěnice – Pardubice hlavní nádraží

3. října 2021 20:28 - 23:59

Střet nákladního vlaku s osobou pohybující se v kolejišti.

Provoz přerušen 20:28 - 23:19 z důvodu vyšetřování mimořádné události.

Jestli spolu události nějak souvisí, to opravdu netuším...

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr_hradecký.)
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Pondělí, 04. října 2021 - 07:43:11  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74490
Registrován: 4-2003
zveroboj85:
"EC 177 mimořádně zastavení v M.Žernosekách z důvodu vysazení cestujících bez platného jízdního dokladu a nejspíš i peněz. Pak že EC na zastávce nestaví😄"
Staví i pravidelně, přinejmenším v zastávce Velešín město.

RJ 1001 jede dneska na závěsu zpožděného RJ 1041.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pondělí, 04. října 2021 - 08:03:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 7-2007
RJ 1001 jede dneska na závěsu zpožděného RJ 1041.

1001 z České Třebové poveze 163.244 ČD.
Pezos
Pondělí, 04. října 2021 - 08:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 4-2014
Martin_zlivský:
"Staví i pravidelně, přinejmenším v zastávce Velešín město. [wink] "
Ústí nad Orlicí město, Třinec centrum [happy]
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Pondělí, 04. října 2021 - 14:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15749
Registrován: 12-2007
R 668 dnes od Zastávky +60min. kvůli poruše lokomotivy.
O cca 5 h později R 664 od Luk n/J. +80 min. kvůli poruše lokomotivy.

Cítím plnou sociální solidaritu s pokusnými králíky, ehm, tedy platícími cestujícími firmy ČD, a.s., kteří v těchto vlacích jeli.

Wow, a ČD, a.s, už vědí, že NAD bude zavedena i o půl deváté večer za R 655?


Nebo si (zase) pletou R 655 s R 665?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pondělí, 04. října 2021 - 16:35:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7266
Registrován: 8-2006
R937 přes Libeň[coze], asi z důvodu poruchy ZZ v úseku Čelákovice - Lysá. Pendl 9475 přijel do Čelákovic v 16:10, kde stály dvoješusy S2 na Nymburk a S22 na Milovice. Pendl ukončil jízdu v Čelákovicích.
Miroslav_ Zikmund
Pondělí, 04. října 2021 - 18:33:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 980
Registrován: 2-2016
David : proč ne, z důvodu výluky Horažďovice - Strakonice jsou rozdrbané oběhy a "díky" poruchám HV se plánovitě rozdrbané oběhy dodrbaly operativně ...
Pondělí, 04. října 2021 - 19:07:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4804
Registrován: 1-2010
Obrat 660/669 (mašina Brno-Jihlava-Brno) jede vlak, stejně tak jede 652 vlakem, takže mašina pro 655 v Jihlavě bude..
669 (za "běžné" výlukové situace s ostrým obratem v ČB) byl otočen ve Veselí n.L.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1510015.)
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Úterý, 05. října 2021 - 08:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15750
Registrován: 12-2007
Jo, R 655 normálně jel.

Zato R 667 náhrada busem z Jihlavy až do Brna.
Úterý, 05. října 2021 - 09:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2010
Před chvílí jsem viděl vyjet z brněnského hlavního nádraží rakouskou soupravu složenku z klasických ÖBB vozů včetně dvou nebo tří nightjet vozů. Jelo to směrem na Židenice, více jsem neviděl. Co to mělo být?
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Můj nový web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
vrjos
Úterý, 05. října 2021 - 09:29:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2019
Miropiro:
To same jsem videl v nedeli 3.10. na rj 70 Vindobona do Prahy s odjezdem z Brna v 8:39. Predpokladam tedy, ze jde o nahradu soupravy rj.
Úterý, 05. října 2021 - 10:43:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 6-2008
Miropiro: Vlivem výluky na území Rakouska jsou vlaky rj 70 a rj 375 veden klasickou soupravou z vozů ÖBB
Petr_hradecký
Úterý, 05. října 2021 - 17:06:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4500
Registrován: 4-2015
Trať 257 | V úseku: Studenec – Budišov u Třebíče

5. října 2021 15:40 - 18:00

Vlak Os 24910 najel do spadlého stromu v TK, provoz zastaven. Vlak je v úseku Studenec - Rudíkov odřeknut, v úseku Rudíkov - Velké Meziříčí zastávka nahrazen autobusem, dále do Křižanova pokračuje vlak. Zastávka Oslavice nebude obsloužena.


Trať 310 | V úseku: Olomouc hlavní nádraží – Valšov

5. října 2021 16:30 - 19:00

Porucha motorového vozu u vlaku R 1324 Praděd ve stanici Valšov. Vlak v úseku Valšov - Olomouc hl.n. nepojede, cestující využijí vlak R 1322.

Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Petr_hradecký
Úterý, 05. října 2021 - 18:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 4-2015
Aktuálně z Jaroměře všechno minimálně s +10...

Krakonoš R 931 průběžně nabírá/ubírá z výchozích +6 z Prahy, nabral v Nymburce, udržel až do HK hl.n. kde pokrácením pobytu ubral, aktuálně s +14 v Jaroměři a vjíždí do notně hnusnýho počasí z přecházející fronty...
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Petr_hradecký
Úterý, 05. října 2021 - 21:52:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4502
Registrován: 4-2015
V KHK a LBK s odpuštěním "chčije a chčije", jinde zase fučí a padají stromy... Z toho prvního zatím nehlášeno nic, Slezsko hlásí toto:

Trať 295 | V úseku: Javorník ve Slezsku – Velká Kraš

5. října 2021 21:22 - 23:22

Následky silného větru - spadlý strom na trati

Provoz zastaven. Čeká se na odstranění překážky HZS.
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Středa, 06. října 2021 - 08:45:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7268
Registrován: 8-2006
Dnes by měl být poslední den Hradečanů na t232 přes Lysou? A od zítřka opět přes Sadskou? Platí to stále?
Středa, 06. října 2021 - 09:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2019
Odklony Hradečanů přes Lysou jsou prodlouženy do 12.10.

(Příspěvek byl editován uživatelem davčus.)
Středa, 06. října 2021 - 10:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7269
Registrován: 8-2006
Aha - proč to posunutí?
Středa, 06. října 2021 - 11:17:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 7-2017
Tak jsem zvědav, kdo pojede dřív.
R 92848 Hradečan odjezd Lysá nad Labem 10:30 (+17), předpoklad Odb. Káraný 10:34
R 92825 Krakonoš Mstětice 10:31 (+3), předpoklad Čelákovice 10:35

Už je to jasný R 92848 Hradečan je již za Odb. Káraný. Hned za ním Os 5816 10:38 (+9) s plánovaným do Čelákovic 10:43
To znamená R 92825 (925) Krakonoš z Čelákovic 10:44 (+9). K tomu ještě Nymburk a Nymburk předjízdný - Poděbrady. Zase asi bude na 040, 041, 031 a 030 veselo.

R 945 Hradečan přijel do Čelakovic také s +2, odjel s +16, z Nymburka +24, z Odb. Babín to vyšlo, Poděbrady +25, Chlumec nad Cidlinou +24 +23, Os 5709 na St. Paku odjel ve svém čase, cestující si počkají těch cca 35' na další Sp.

R 1188 odjel z Kolína 10:20 (+45), aktuálně Výh. Bezděčín 11:08 (+40). Nechci nyní spekulovat, kde bude mačkanice, zda v Mladé Boleslavi, nebo Debři. U těch +40 to ale asi nezůstane. Předpokládám že ani Os Č.L. nepojede na čas.
mot
Středa, 06. října 2021 - 11:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 7-2017
čelakovičan: smolné Poříčany?

Koukám na Babitron a mám dotaz:
trať 061: bus 15811, prav. odj. 11:04, skut. 11:00, Kopidlno(NAD), 4 min. náskok

Jak může spoj odjet o 4 minuty dřív?

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Petr_hradecký
Středa, 06. října 2021 - 11:31:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4503
Registrován: 4-2015
Vypadá to tak. Kvůli opravám po vykolejení a různému přepojování zabzař je až do 21.10. hlášeno v Poříčanech možné zpoždění až + 30. Postiženy můžou být právě Hradečany/Krakonošové, Vindobony, Metropolitany, různé "expresy" atd.
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Babilon
Středa, 06. října 2021 - 12:09:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4431
Registrován: 12-2007
mot: Ty autobusy tam jedou dva. Údaj o skut. odjezdu (11:00) se nejspíš týká toho s dřívějším prav. odjezdem (10:54), tj. ve skutečnosti neměl náskok, ale 6' zpoždění.
Středa, 06. října 2021 - 12:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7270
Registrován: 8-2006
Takže se dají očekávat Hradečany u nás případně až do 21.10.? Zrovna dneska nic moc ( viz mirek55 ), takže osobáky S2/S22 dostávají na frak.[uhoh]
mot
Středa, 06. října 2021 - 12:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3359
Registrován: 7-2017
Babilon: to je možné.

Jinak Sp 1809 čekal na R 925 a dostal +12, tím pádem z Ostroměře protijedoucí Sp 1808 +9. R 928 tak v Chlumci taky nejspíš +pár minut nabere. (Byť osobně se mi stalo, že nečekal a jelo se Sp až do Kolína. Jenže teď se do Kolína nejezdí...)
Středa, 06. října 2021 - 12:31:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 7-2017
mot:
Přitom ve VJŘ má NAD (515811) psán odjezd z Kopidlna 10:54 a 15811 11:04. Každý jede z důvodů rozhrabaných přejezdů někudy jinudy. Příjezd do Jičína shodný 11:29.
Podle grafikonu, knižního i sešitového JŘ má psán také odjezd 11:04.
Možná se někdo upsal.
Nebo usoudili, že případně v ulici U Nádražní dobíhajícím zastaví, na křižovatce se podívají, zda někdo nedobíhá zprava od náměstí a za přejezdem poberou dobíhající z opačného směru.
Středa, 06. října 2021 - 13:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 7-2017
David číslo příspěvku: 15748
To se popírá do té míry, že (pakliže jde o pravdivou tezi) různá zpoždění se dají pokrátit ještě přímo na trati, čímž pádem ani tak nevadí, že přestupní doby samy o sobě jsou krátké.

Za našich mladých let byl prvořadý JŘ a JD pro rychlíky (dálkové vlaky) ty měly minimální vatu. Přípojné návozné vlaky nižší kategorie (Sp, Os, ale i regionální R) se psaly s vatou a dostatečným časem na přestup.
Obdobně tomu bylo s návaznými přípojnými vlaky odvoznými (nižší kategorie). Proto také měly průjezdné vlaky nižší kategorie v uzlových stanicích delší pobyt.
Prosím zkuste si prohlédnout návaznosti například v uzlu St. Paka. Pak možná pochopíte mé připomínky nad některými nesmyslnostmi.
Zjistěte si (u zastupitelů obcí) proč nestaví Os v Zachrašťanech a Lukové.
Dopravní obslužnost se snaží kraj zachránit kličkujícím autobusovým spojem 151, v pracovních dnech 2x dně z centra Záchrašťan s JD do Chlumce 17', do Nového Bydžova 11'(8'). O víkendu to musí sporadicky zachraňovat vlak.
Zatím co Os v pracovní dny Záchrašťany projíždí 8x denně oběma směry s JD do Chlumce 8', do Nového Bydžova 4'.



Z centra Záchrašťan to mají cca 600 m na státovku, ale také na vlak. Stejně tak to mají cca 600 m z Vysočan na vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirek55.)
Petr_hradecký
Středa, 06. října 2021 - 14:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4504
Registrován: 4-2015
@čelakovičan: ofiko na ČD mimo žádné odklony ale psané nejsou, jen ta výluka části Poříčan, tak kdo ví. Otázka spíš na Davčuse...
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Středa, 06. října 2021 - 14:33:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2019
na webu ČD jsou psaný odklony i od 7.10. do 12.10. 23:59
Středa, 06. října 2021 - 16:03:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 12-2007
Co se zase děje na 221? Pojede někdy nějaký vlak v ranní či odpolední špičce včas? Teď jsme shnili v Hostivaři. Ráno 9115 sekera 15 minut Říčany-Strančice odřeknut.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 06. října 2021 - 16:46:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16560
Registrován: 6-2003
Nevim, nějak vám to nejelo do kopce. Jinak ještě pár dní, až skončí výluky kvůli přepojování ZZ, a mělo by být na 221 lépe. Ale třeba 9115 jede z Kolína a zpoždění si tak veze už z rozestavěné 231, na 221 se pak nevejde do slotu.
Středa, 06. října 2021 - 17:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7271
Registrován: 8-2006
Ohledně Hradečanů všem díky.[happy]
Středa, 06. října 2021 - 18:59:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14462
Registrován: 8-2004
čelakovičan:
"Dnes by měl být poslední den Hradečanů na t232 přes Lysou? A od zítřka opět přes Sadskou? Platí to stále?
Aha - proč to posunutí?"
Naopak období 7. - 12. 10. bylo jediné od počátku projednávání výluk ZZ v Poříčanech uvažováno jako období s odklonem R přes Lysou.
Dosavadní odklony i příp. odklony po 12.10. jsou nějaké relativně na poslední chvíli ad hoc rozhodnutí (a podle toho to na 232 také vypadá [angry]).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 06. října 2021 - 21:09:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 7-2004
V sobotu 9.10. pojede souprava cyklovlaku s bixy z důvodu výluky vlaky 1965 Děčín – Jedlová / 6659 Děčín / 6658 Jedlová / 1967 Děčín. Takže možnost si nafotit bixy v jiném násvitu, než je běžné a asi naposledy, nebo pokud by se chtěl někdo "více" povozit.
Čtvrtek, 07. října 2021 - 01:01:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 12-2007
Tak zpoždění bylo z důvodu jednokolejky mezi zastávkou Horní Měcholupy a Uhříněves. A jako bonus byla pomalá jízda na přejezdu Bartošové v Uhříněvsi. Motorkář se pokusil prorazit závory. Vlaky zde jezdily krokem, ale motorka zůstala před přejezdem.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
vrjos
Čtvrtek, 07. října 2021 - 11:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 3-2019
R_1463Úpa:
Bokem: Pred par lety jsem cestou vlakem z Rican do Prahy zaslechl mistni mladez nazyvat dane misto "U Ivety".
mot
Čtvrtek, 07. října 2021 - 12:24:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3361
Registrován: 7-2017
Tak dnes si R 925 dovezl do Hradce +20 a Sp 1809 jede na čas.
Čtvrtek, 07. října 2021 - 13:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 7-2017
mot
Tak tak. Začíná to být několikrát denně jak u Hradečanu tak Krakonošů.
R 925 Krakonoš
křižoval 12:27/12:29 v Předměřicích s projíždějícím 12:28 (-1) R 1063
V Jaroměři křižoval 12:39/12:40 (+22) s Sp 1893 12:39/12:41 (-1). Cestující od R 1063 si počkali směr Česká Skalice, Starkoč a dále po 032 +22'. Ti co chtěli jet směr Náchod si ještě počkají na další spoj cca 40'
Další křižování s protijedoucím R 926 Krakonoš proběhne cca 13:10 v Červeném Kostelci.

Přípoje v Chlumci, Hradci, Jaroměři ani Starkoči se nekonaly.
Samozřejmě ani autobusové přípoje jaksi nesedly na vzdory plaketě na nádraží v Červeném Kostelci za perfektní organizaci VHD a návazností na busové přípoje.

Hlavně že je našponovaný JŘ a JD mezi Chlumcem a Starou Pakou.
Jako by nemohly odjíždět z Chlumce vlaky pravidelně později s vatou v JD a příjezdem včas do St. Paky s vatou a opačně (i se zastavením Os v Záchrašťanech a Lukové) proti vlakům na 030, kterým by se tak umožnilo zkrátit současné vaty v JD, zbytečné pobyty, a tím dosáhnout podstatně kratší JD mezi Libercem, Jaroměří a Pardubicemi (především rychlíkům, též i osobním vlakům) v obou směrech. O stejný čas posunout i spoje na 041. Pravda, prodloužila by se nepatrně jízdní doba mezi Prahou, Martinicemi, Kunčicemi a tím i na lokálky. Zvýšila by se podstatně stabilita JŘ a přestupnosti.
Poslední dobou také málo kdy křižuje pražský a liberecký R v Jaroměři a jde to.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirek55.)
Čtvrtek, 07. října 2021 - 15:00:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 7-2017
Již výše zmíněný
R 926 Krakonoš Červený Kostelec po křižování odjezd na čas 13:11, Starkoč 13:45(+24)/13:47(+25), Díky výluce Hronov Teplice Sp zpožděn a cestujícím došla trpělivost, tak to odnáší i R.
Česká Skalice 13:52 (+25)/13:53(+24), Jaroměř 14:03(+23)/14:03(+22), R 1068 odjel směr Dvůr Králové n.L. 13:43 na čas, tudíž bez přípoje. Cestující jedou 14:27(+5) Os 5472 do St. Paky tedy o hodinku později.
Hradec Králové 14:16 (+21)/14:28(+20), Chlumec nad Cidlinou 14:46(+19), Os 5715 směr Stará Paka odjel 14:33 pouze s frekvencí od Městce, místní a R 947 Hradečan. Opět ztráty kytičky.
Os 15654 směr Městec Králové odjel v 14:50(+14).
Sp 1812 na Kolín na odhlášku 14:52(+17)

Na 020, 031 a 032 téměř vše dostalo zpoždění do 10'.

Je mi jasné. že to není vinou dopravce.
Čtvrtek, 07. října 2021 - 15:58:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 7-2017
Aby nebyl všemu konec
V Kaníně již čeká s náskokem (-1) Sp 1815 na křižování se zpožděným R 926 Krakonoš, k Velkému Oseku se blíží na čas jedoucí R 929 Krakonoš.
Sp 1815 odjel z Kanína (+5), křižování v Dobšicích 15:09(+5) s Sp 1812, to už ale po nové spojce jede R 929 Krakonoš, projel Kanínem směr Dobšice
Sp 1812 z Dobšic směr Kolín 15:14(+23).

Mezi tím Os 15654 dorazil 15:05(+10) do stanice Městec Králové, a ostrým obratem se motor vrací jako Os 15655 do Chlumce (+2)
Os 15626 z Městce na Křinec odjel s +9
Os 15816 od Jičína na Nymburk projel Odb. Kamensko na čas. Vypadá to, že z Křince díky vatovému pobytu na křižování s Os 15819 odjede na čas.
Bohužel cestující z Nymburku od zpožděného R 926 Krakonoš si budou muset počkat na následné spoje.

R 10713 Hradečan od Prahy zatím jede na čas, aktuálně Mstětice (+2)
Proti němu Os 5828 na jednokolejce na křižování do Čelákovic, ale také zpožděný R 926 Krakonoš.
Ve finále odjel s +6. Z toho snad něco do Chlumce pokrátí.
Protijedoucí R 924 Krakonoš projel stanicí Předměřice nad Labem (+4).
Čtvrtek, 07. října 2021 - 16:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 7-2009
[rofl][rofl][rofl][rofl][rofl]
Čtvrtek, 07. října 2021 - 16:21:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7273
Registrován: 8-2006
SC509 - 680.005
Ex129 - 362.002
R686 - 371.002
R947 - 150.210 a v obráceném řazení
R937 - 150.203
R610 - 151.001
Čtvrtek, 07. října 2021 - 16:23:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 1-2010
Ve Vašem kraji je dvacetiminutové zpoždění a ujetí přípojů jezdících v 1h taktu tak vzácné, že si zaslouží tolik slov zde? V Jihočeském kraji je +20´ tak nějak normální, třeba linka R11 nebo panterové osobáky bez panterů si to vozí každý den.. [proud]
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD [new]
Čtvrtek, 07. října 2021 - 17:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 8-2017
1510015 - čím častěji spoje jezdí, tím víc stížností je, v místech, kde spoje jezdí 3x za den nějakých 20 min. nikdo neřeší a lidi jsou rádi, že jim tam vůbec něco jede
Čtvrtek, 07. října 2021 - 18:22:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10225
Registrován: 5-2007
Practicus: Áno, pretože tam už vlakom jazdia len tí, čo si to po časovej stránke môžu dovoliť a je im to teda u [zadnice].
Petr_hradecký
Čtvrtek, 07. října 2021 - 18:25:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4505
Registrován: 4-2015
@Practicus: V tom případě jsme tam, kde byly ČSD koncem totality...
Ono jaksi je někdy problém i zahájit cestu samotnou. To se furt vnucujou všelijaké elektronické peněženky a integrované kartičky, ale když si chceš dobít a jet, tak ono to nejde, protože nejde proud... [uhoh] (Trutnov hlavní nádraží dnes cca 10:20). A místo nějakého prozákaznického přístupu (jako to opravdu není problém klienta, že dopravci nejde proud) na vás pokladní štěkne, až si jdete dobít do kanceláře Arrivy...
Fakt knížecí rada, když jste přijel z neobsazený stanice, dobít si předem jaksi nebylo kde, na přestup nějakých pět minut a jet prostě musíte... Good job, ČD [ok]
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 07. října 2021 - 19:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 939
Registrován: 8-2017
Asdf - pravidlo č. 1. - při cestování MHD si dejte dostatečnou časovou rezervu

pravidlo č. 2. - zjistěte si i další spoje, ne jen jeden konkrétní


Petr_hradecký - to není jenom ČSD, to je MHD obecně - když někde v měnírně shoří rychlovypínač, tak ho neopravíte/nevyměníte za pár sekund dvěma kliknutím myši