Diskuse » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 12. 9. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse RegioJet do 12. 9. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 08. září 2021 - 11:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2012
Bram:
"Je zajímavé, že většina lidí (včetně mne) si myslí opak a jeho služby využívá. Pro pana Martyka stačí uvést, aby se mu vyhýbal, když z něho má takové ujímání [wink]."

Vy myslíte, že většina lidí na trase Praha – Ostrava jezdí žlutomorem? Já se o to tolik nezajímám, ale mám neodbytný pocit, že tam stále vedou ČD. Já už napsal, že existuje určitá skupina lidí, kterou Jančura svou marketingovou iluzí luxusu dokáže oslovit. Je zcela samozřejmé, že váš sociální okruh bude vyznávat podobné hodnoty a tedy i poptávat podobný servis. Někteří z mých přátel a známých RegioJet zkusili a neoslovil nikoho z nich. Spíše naopak, můj bratr už mnoho let každého před RegioJetem důrazně varuje. Je to podobné jako třeba s bio jídlem. Já a mí známí mu dáváme přednost, vás tipuji na přesný opak.

Proč se stále snažíte odvést diskuzi od původního tématu, které je: „Jakou kvalitu lze očekávat ve vlaku, který vás za nějakých 1750 korun odveze bratru 1000 km vzdušnou čarou a ještě vás při tom ubytuje a jak se může někdo divit tomu, že za tuto cenu je služba horší, než zoufalá?”[wink] A proč se stále snažíte převést diskuzi do osobní roviny? Trpíte argumentační nouzí? Pak mlčte a čekejte, až vás napadne něco věcnějšího, než ujímání, ne?
Středa, 08. září 2021 - 11:20:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12803
Registrován: 4-2003
Martyk:Proč se stále snažíte odvést diskuzi od původního tématu, které je: „Jakou kvalitu lze očekávat ve vlaku, který vás za nějakých 1750 korun odveze bratru 1000 km vzdušnou čarou a ještě vás při tom ubytuje a jak se může někdo divit tomu, že za tuto cenu je služba horší, než zoufalá?”


Nevím nic o tom, že by jakýsi chytrolín Martyk jel s Regiojetem do Splitu. Jak tedy může tvrdit, že jeho služba je zoufalá?!?

Z mé zkušenosti nemohu říci nic o zoufalosti, špatné bylo jen čtyřhodinové zpoždění na příjezdu do Splitu, ale na něj samotný Regiojet vliv neměl.

Trpíte argumentační nouzí? Pak mlčte a čekejte, až vás napadne něco věcnějšího, než ujímání, ne?

Co takhle si dát pohov?!?
Středa, 08. září 2021 - 11:35:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 7-2017
Ja LEO expresu kvitujem, ze v Kosiciach na stanici svojim cestujucim umoznuje pockat v tamojsej cakarni aj v case, kedy je normalne budova stanice zatvorena. Vyuzivaju hlavne ludia z UA, ked cestuju po sviatkoch naspat do CR a nie vzdy sa ich podari natrepat do toho vlaku s odchodom po 23h.

RJ ma zase najjednoduchsi system spravovania rezervacii a obcerstvenie na palube je prijemny bonus.

CD zase maju vyhodu sietovosti, teda na jeden listok sa da ist do tatier skoro z celej CR.

Polohovanie sedaciek neovlada vacsina ludi a ani to nijak neskusa, podobne nerozlisia lehatko od lozka a dalsie veci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Středa, 08. září 2021 - 12:35:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7573
Registrován: 5-2002
Vy myslíte, že většina lidí na trase Praha – Ostrava jezdí žlutomorem?

No ještě když byla ta corona-omezení u ČD, tak v neděli do Prahy měl RJ vyprodáno běžně 12-14 vozů na vlak, a ČD taky po dvou hodinách 5-6 vz soupravu...
Středa, 08. září 2021 - 13:18:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 2-2018
Mladějov: To neříkejte nebo snad vezmu auto a pojedu se tam taky podívat 🙈. Jak se Vám tam líbilo a dospěl jste ke stejným poznatkům jako Marcel, stran důležitosti lokace 🤔🙂?

Jeden_z_mnoha: Link dobrej. Asi nejlepší hláška zatím vůbec [ok]: ,,Na Jančuru čeká v pekle jeho lůžkový vůz…”, vzhledem k tomu, že lůžka nemá, tak je asi v chill-u. Zeptám se, hledáte úmyslně takové zdroje nebo si Vás, ty informace najdou sami 🤔? Jinak ale takovej noční flamendráček Praha - východní Slovač musela být úplně jiná písnička, hajzl z fotky bude proti tomu Mandarin oriental 😉, třeba v Merideanu nebo Mamaje, bych ho radši nechtěl ani vidět 😂😂😂.

Ernie: Předtím díky za minulou smysluplnou diskuzi, pokračování vidím ve stejném duchu. Btw. s tím WLABem to bylo spíš zlehčení, nic dramatického 🙂😎.

Bram: Za celý kupé je stejně cca. 15.000,-Kč poměrně rána (můj názor). Ale jestli Vás to bavilo i s partnerkou společně, super, pak nejsou ani peníze na prvním místě [ok]!
Středa, 08. září 2021 - 13:40:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 7-2017
Tohle mě připadá jako když někdo fandí Spartě a druhý Baníku a k tomu nenávist až za hrob. Jestli tady může hodnotit někdo, tak ti dva, kteří se žlutým tu cestu do HR absolvovali a hodnotili podle mého velice objektivně. Já se žlutým jezdim občas do Vídně k letadlu a v Relaxu to je opravdu super,nemám připomínek. RailJet ČD taky není špatný ale není povinně místenkový takže do Brna nade mnou visí plno lidí,jakýkoliv pohyb nemožný,takže volba jasná, RJ, stejně tak občas i bus, vždy v pohodě.Nechápu, jak někoho muže s..t, že mu steward nabízí služby, je to jeho povinnost a já s tím nemám problém říci kolikrát díky, zatim ne. Párkrát sem kladně hodnotil při zpoždění, že mě sami informovali o náhradním přípoji z Vídně na letište,kde ho najdu,v kolik odjíždí, protože původní přípojný bus už odjel. Nejsem příznivcem nebo odpůrcem žádné společnosti ale vybírám si to, co mě vyhovuje v mnoha ohledech, cenu nevyjímaje.
Mladějov
Středa, 08. září 2021 - 14:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16785
Registrován: 3-2007
AllForOnepnzs:
"Mladějov: To neříkejte nebo snad vezmu auto a pojedu se tam taky podívat 🙈. Jak se Vám tam líbilo a dospěl jste ke stejným poznatkům jako Marcel, stran důležitosti lokace 🤔🙂?

"

Tak já si udělal výlet z domova přes Liberec-Žitavu- Krzewinu do Goerlitz na Euronisu vlakem a velmi zajímavé-z Žitavy po (dnešní) čáře podél dolu Turow, velkorypadla a již rekultivovaného dolu na německé straně, nádraží Krz. v Německu s přechodem přes hraniční potok s patřičnými cedulemi (vesnice v Německu, nádr Ostritz v Polsku, jen jsem na to koukal z vlaku), no a Goerlitz s tram a polským protějškem, nádr jako za druhé světové. V Desiru kafe za euro - no lidovka.

Hezký výlet.

P.S. Mejlíka jsem četl, díky.

P.P.S.: Niská dráha

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 08. září 2021 - 17:10:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 6-2019
Kameny byly, ale přítelkyně s dcerou to daly v botách do vody naprosto v pohodě. Malá ještě na pláži pobíhala, takže jí to asi nebolelo. To by hned jinak byly stížnosti [proud]. Já jsem si boty do vody samozřejmě zapomněl, takže jsem na pláži ťapal pomalu, ale se zatnutím všech zubů jsem to dal a nějak na to špatně nevzpomínám

Já se válel o víkendu u Bodensee a třeba toto už bylo na hraně snesitelnosti:

a nějakého základního pohodlí. Jinak voda teplá až až, výhledy na Alpy překrásné, ale příjemné to prostě není a rodina by mi to na dovolené nesežrala.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Středa, 08. září 2021 - 17:28:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 2-2018
AŠM: Je to individuální, moje rodina a ani blízké okolí, by mi nesežralo (nedovolilo) písek. Kačírek z fotky by byla opačná primární míra snesitelnosti. V botech, pantoflích, sandálech bych určitě nešel do písku nebo oblázků. Možná někde v HR, tam bývají skály ostřejší a při troše nepozornosti se dá poměrně snadno pořezat…
Středa, 08. září 2021 - 23:05:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 685
Registrován: 7-2017
Mám věcný dotaz, pokud je v tomto někdo v obraze. Lehátkové vozy využívané pro chorvatskou linku RJ používá v roce v běžném provoze, nebo nikoliv? Chápu že většinová odpověď bude asi "ne", kvůli oseknaému provozu v průběhu roku, ale někdy v předvánoční době např. to bylo jak?

(nemyslím teď těch několik upravených s poličkami, které jezdívaly jako posily na R8 (jednotky kusů), ale ty ostatní, které tímhle neprošly)
Čtvrtek, 09. září 2021 - 09:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12808
Registrován: 4-2003
AllForOnepnzs:Za celý kupé je stejně cca. 15.000,-Kč poměrně rána (můj názor). Ale jestli Vás to bavilo i s partnerkou společně, super, pak nejsou ani peníze na prvním místě [ok]!

Bylo to necelých 14 tisíc za kupé pro tři lidi tam i zpět.


AŠM:Já se válel o víkendu u Bodensee a třeba toto už bylo na hraně snesitelnosti:

To v HR u Omiše je také a když jsem si půjčil na chvíli boty do vody, tak musím říci, že toto je naprosto v pohodě, dá se to celkem v pohodě i bez bot. Ovšem dál na břehu (cca 2 metry od vody) byly už malé ostré kamínky, tam už to bez bot téměř nejde, ale s botami zase zcela v pohodě.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 10:08:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 11-2007
Tak musím pochválit MÁV. Už se při nákupu lístku nemusí někam do automatu ale jde vytisknout přím[ok]
Čtvrtek, 09. září 2021 - 12:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 2-2018
Bram: Bylo to necelých 14 tisíc za kupé pro tři lidi tam i zpět. .
Moje chyba, netušil jsem, že bydlíte na nádraží a tudíž tím odpadají ostatní náklady. Např. na dopravu na nádraží, rezervu (něco málo přes talíř) asi tedy nepotřebujete/nemáte…
Čtvrtek, 09. září 2021 - 12:16:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 7-2017
Na 1020/21 sa pridavaju sedacky, lozko max jedno/dve(byva 6 lozok,lezadlo a sedacky) zvysok ako zaloha, zvyknu nahradzovat lowcost.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 12:32:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 7-2012
Dnes byla čast soupravy RJ1047 na ONJ tak snad jí tady dali trochu dohromady. Brzy na tento vlak skončí sezóna a majitel může přemýšlet co bude napřesrok.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 13:02:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7717
Registrován: 9-2011
AFO: nechci se vám vměšovat do debaty, ale třeba my Pražáci většinou máme tramvajenku, takže cesta na nádraží je opravdu "zadarmo". Ostatně, pokud vy nebydlíte na letišti, tak musíte nějak řešit i dopravu na letiště, ne?
Rezervu do nákladů počítat nemusím, pokud ji nespotřebuju.
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 09. září 2021 - 16:45:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192
Registrován: 2-2018
Aleš_Liesk.: Jako Váš kolega (Pražák) tramvajenku nemám. Obě důležitá vlaková i ÚA nádraží mám v docházkové vzdálenosti. Asi jí ani nepotřebuju (tramvajenku), většinu cest stejně řeším autem, jinak (třeba včera do Kobylis na katastr) si koupím sms lístek - zrovna pěkně podražil [happy]. Nicméně na dovolenou jsem ještě neletěl (nenávidím to) ale když jedu někam na delší cestu, beru si taxíka, i na těch asi 850m co je Hl.n. vzdáleno, na Mas. bych ještě došel (to je stejný jako do taxíku). Nebo musím někomu říct, což je finančně totéž. O letišti nemluvě, parkovat tam (i poblíž) je nesmysl. 1000,- je málo, když chci tam a po dovolený zpátky (taxíkem)… Rezerva 0-600,- je tak na Happymeal pro dítě a manželku, pokud bude zácpa nebo jiná nahodilost. Dával jste si někdy pivo v restauraci po odbavení?
Čtvrtek, 09. září 2021 - 17:32:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2018
Ještě EDIT:

Bram: Vy: …odešlo na účet Regiojetu z mého účtu 14 439 Kč… - keťas nevyjímám jako extra položku.
Já: …cca. 15.000,-Kč… moje úvaha zahrnovala kompletní náklady na cestu a těch 561,-Kč jsem
považoval, že se vejdou do diskuzní tolerance, z toho důvodu jsem použil cca.

Aleš_Liesk.: Pokud se to Bramovi líbilo i kdyby to stálo 25.000,- - dokážu to pochopit. Taky umím utratit ranec i za blbost. Jen jsem napsal, že cca. 15.000,- mi přijde hodně (za to se tam otočím s Karosou, přes HU vč. postele a sprchy)… Jak si tam každý jede - jeho peníze, jeho čas a jeho věc ! Také jsem názoru, že čím víc se člověk s 💩 maže, tak tím víc smrdí 🤷…
Čtvrtek, 09. září 2021 - 19:20:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 3-2013
Nevím jak Bram, ale já jsem pořídil jízdenku Split - Brno lůžka vlastní kupé pro 4 osoby za 3872,- Kč.
Čtvrtek, 09. září 2021 - 21:12:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368
Registrován: 10-2020
Změna je život, už to není u RJ1046 v CZ 3x tolik, ale skoro 30x tolik.....než bylo na GRencach HŽ/MÁV..... a to dnes už nejel 1047, aby měl přednost před 1046. Tak co nám k tomu vševědi vymyslí, zas stále jen ta špatná chorvatská infra??

Mladějov
Čtvrtek, 09. září 2021 - 21:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16791
Registrován: 3-2007
No ještě, že tady máme Vás [biggrin]
Čtvrtek, 09. září 2021 - 21:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2017
Regiojet v Tuklatech

Čtvrtek, 09. září 2021 - 22:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 7-2017
zas stále jen ta špatná chorvatská infra

Já jsem si nevšiml že by se tady "stále jen mluvilo o chorvatské infře", já a Bram jsme zmiňovali jako zjevně hlavní důvod salámování zpoždění hraniční kontrolu (Koprivnica je před hranicemi), pak tady ještě někdo třeba zmiňoval Bratislavu a v nějakých přehledech se nabíralo zpoždění v HU.

PS: Ono většinou zpoždění vznikne tam, kde se počítá s rychlou jízdou a vlak jede pomalu nebo stojí. Tam, kde se počítá s rychlostí jízdního kola, se tak snadno zpoždění nenabírá [proud] (pro odlehčení...)
Čtvrtek, 09. září 2021 - 23:35:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194
Registrován: 2-2018
TMB: Otázka je kdy - jestli v sezóně, až teď, event. před ní. Vaše cena 3872,- byla za vlastní oddíl tam i zpět? Pokud ano, předpokládám bez občerstvení. Nebo jste v ní měl ještě něco zahrnuto?
Pátek, 10. září 2021 - 07:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 3-2013
Rezervaci celého kupé jsem dělal už koncem března na 11.8. z Brna do Splitu a 19.8. zpět.
Nakonec jsem ze zdravotních důvodů dva týdny před odjezdem rezervaci rušil. Cena byla tam 3272,- Kč zpět 3872,- Kč. Samozřejmě jídlo do toho nepočítám.

Nyní plánuji sám koncem září cestu do Zagrebu a Splitu s návratem 26.9. Zatím jsem si pořídil VJE do Zagrebu přes Villach za cca 1700,- Kč první třída (něco přes 1300,- Kč druhá třída), abych byl v Zagrebu kolem 9.hod večer kvůli ubytování. Trochu mě jen děsí nějakých 7 minut na přestup mezi RJ a EC ve Villachu. Zpět ze Splitu o Regiojetu uvažuji, uvidíme.
Pátek, 10. září 2021 - 08:23:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177
Registrován: 7-2017
csik 3x tolik nebo 30x tolik čeho vlastně? Co tím svým příspěvkem a obrázky nákladních vláčků ve vlákně Žluťák vlastně míníte?😄
Pátek, 10. září 2021 - 08:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 754
Registrován: 1-2016
Je to podobné jako třeba s bio jídlem. Já a mí známí mu dáváme přednost, vás tipuji na přesný opak.

Další co si myslí, že když se na něco dá nálepka "bio" že je to nějak automaticky kvalitnější a lepší. Tím se leccos vysvětluje...

PS: Ta "automaticky zahrnutá lahvička vody v ceně jízdného" - ono není povinné si ji brát. Nikdy mi ji nikdo násilím necpal, když jsem řekl, že děkuji a stačí nám pro rodinu třeba dvě nebo že nechci vůbec.... zbytek těch nesmyslů nemá smysl komentovat, prostě jste lepší člověk. Mimochodem, cestují RJ jsou ze všech skupin, nejsou to jen ti, co by jeli busem nebo starým autem.
Pátek, 10. září 2021 - 12:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12811
Registrován: 4-2003
csik:Změna je život, už to není u RJ1046 v CZ 3x tolik, ale skoro 30x tolik.....než bylo na GRencach HŽ/MÁV..... a to dnes už nejel 1047, aby měl přednost před 1046. Tak co nám k tomu vševědi vymyslí, zas stále jen ta špatná chorvatská infra??


Ano, infrastruktura v HR je špatná. Pro informaci: Mezi Ogulinem a Splitem je několik desítek omezení rychlosti, které by nemusely být, kdyby bylo zprovozněno již nainstalované zabezpečovací zařízení ve všech stanicích mezi Ogulinem a Kninem a tedy odstraněna omezení rychlosti na 40 km/h, dále dosazeno (mnohde jen zprovozněno) PZS na všech přejezdech s omezením na 20 km/h. A samozřejmě opravena trať mezi Karlovacem a Ogulinem, kde se jede nějakých šedesát kilometrů rychlostí 20 až 40 km/h, ač trať svými směrovými poměry umožňuje odhadem 70 až 80 km/h. Pak bychom pohledem do jízdního řádu zjistili, že jízdní doba vlaku mezi Záhřebem a Splitem může být oproti dnešku kratší i o dvě hodiny. A pak že ta infrastruktura v HR je v pořádku [biggrin].
Pátek, 10. září 2021 - 12:36:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 384
Registrován: 9-2012
Aha. Takže podle skalních uctívačů RegiJetu jsou s železnou pravidelností se opakující mnohahodinová zpoždění projevem služby nejvyšší kvality.

Člověk se pak ptá, proč NightJet z Vídně do Amsterdamu stojí v Pasově 18 minut a v Norimberku dokonce 45 minut anebo NigtJet z Mnichovu do Římu postojí 36 minut v Běláku a dalších 16 minut hned za kopcem u Tarvisia. Navíc mají oba delší jízdní doby, než vlaky denní. Vždyť DB přece mohou stanovit jízdní řád tak, aby v ideálním případě všechno na vteřinu klaplo a zpožděné vlaky pak svalovat vinu na ÖBB-Infra a na Rete Ferroviaria.

On každý železniční dopravce velmi dobře ví, že zpožděný vlak musí čekat na víceméně náhodně uvolněné traťové úseky a zpoždění pak zákonitě narůstá. Způsob řízení dopravy, kdy se kvůli zpožděnému vlaku zpožďují další vlaky, rozhodně není evropským standardem, naopak je to nemocné specifikum Česka a možná některých dalších východoevropských zemí.

A dobře to vědí i v RegioJetu. Svým zákazníkům ale slíbí to, o čem vědí, že to není možné splnit. Pro takové obchodní praktiky se u nás vžilo označení „šmejdské”.
Pátek, 10. září 2021 - 16:30:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4190
Registrován: 7-2012
Martyk:
"A dobře to vědí i v RegioJetu. Svým zákazníkům ale slíbí to, o čem vědí, že to není možné splnit. Pro takové obchodní praktiky se u nás vžilo označení „šmejdské”."

Tam chybí ještě jedna proměnná! jaké je vybavení trati Zagreb - Split a jaké třeba Zageb - Ploče? https://www.azd.cz/cs/historie-aktualit/azd-praha-uspesne-dokonci la-projekt-v-bosne-a-hercegovine On to nikdo nechce moc slyšet, že AŽD udělá centrální dispečinky časem přes celou Bosnu od Chorvatských hranic až po Jadran (Ploče, Čapljina) a to, že do trati Ogulin - Split se moc neinvestovalo je dané argumentem Je tam dálnice tak nač modernizovat dráhu. Tenhle prostoduchý argument bohužel před volbami poslanců stačí. Pokud jedu na Makarskou Rivieru tak stejně musím kus busem a je jedno jestli ten přestup je ve Splitu nebo třeba v Mostaru.
Pátek, 10. září 2021 - 20:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 687
Registrován: 7-2017
Svým zákazníkům ale slíbí to, o čem vědí, že to není možné splnit. Pro takové obchodní praktiky se u nás vžilo označení „šmejdské”.

Šmejdské obchodní praktiky by to byly, kdyby následně neuznával reklamace na důsledky tímto jednáním způsobené - což není pravda, uznává je bez problémů a na počkání. V nedávném příspěvku jsem vyjmenoval všechny problémy, které sám sobě RJ svými zpožděními působí. Zatímco cestující ztratí pár hodin dovolené, dopravce opakovaně tratí miliony Kč vyplácením kompenzací, zajišťováním zdvojené návazné autobusové dopravy, přesčasy zaměstnanců atd. Nevím, jestli v tomto čtete že tomu říkám projevem služby nejvyšší kvality a neříká to ani nikdo jiný, prostě si to vymýšlíte.
Pátek, 10. září 2021 - 23:48:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2020
Chronosphere 177- obrázky nákladních vláčků...
naši předkové říkali: chytrému napověz, blbému dolož...tak snad jsi to už pochopil, jak to vysvětlil Martyk .

Martykse kvůli zpožděnému vlaku zpožďují další vlaky, rozhodně není evropským standardem
díky za to vysvětlení, jak to na dráze funguje, Kdysi jsem přesně tohle zažil na DB: z HH bylo +20 a do Ffm jsme dojeli +120. Ti co jeli včas, nás v různých stanicích předjížděli.

Bram 12811 - Mezi Ogulinem a Splitem je několik desítek omezení rychlosti...
Brame v tom máš pravdu, ale když s tím GVD počítá, tak tohle nenaruší jízdní doby, vlak jede pomalu, ale jede včas! Nikdo z vševědů se zde neobtěžoval vysvětlením, proč zrovna Jančuráci zde jezdí celé léto tak blbě, zatímco vlakům MÁV a ZSSK ten GVD vyhovuje, a jezdí včas nebo skoro včas.....každej tu jen papouškuje „špatná infra na HŽ“.
Těch 30 %o tam není, jen 26 – provoz tam zpočátku vedly výkonné stroje, u ČSD pozdější řady 310.0......a ZG-Ogul, ta trvalá 20 je na vjezdu do Ogulinu, dlouhá 1 km, ty ostatní jsou tedy jen „dočasné“....

Zítra se naposled letos sjedou ve Splitu vlaky z center bývalé Monarchie – pak už tam bude jezdit jen ten „iz Prági“.....

Sobota, 11. září 2021 - 05:56:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12812
Registrován: 4-2003
csik:Brame v tom máš pravdu, ale když s tím GVD počítá, tak tohle nenaruší jízdní doby, vlak jede pomalu, ale jede včas!

Ve spojení s tím, že Praha je od Bratislavy (či Vídně) dále o čtyři hodiny jízdy, to ale působí nedostatek času na obrat v případě zpoždění. Kdyby byla infrastruktura v Chorvatsku v pořádku, je na obrat o dvě hodiny více. Pokud se točí jen dvě soupravy, tak to způsobí, že vlaky nejezdí opožděné jen ze Splitu, ale i z Prahy. Takže by to chtělo ještě další soupravu, aby zpoždění z Prahy bylo vždy NULA. A přetah souprav ze Společného nádraží na hlavní nádraží v Praze holt bude muset v případě velkých zpoždění dělat i žehlička od WYNX, kterou mají u Regiojetu v nájmu...


Nikdo z vševědů se zde neobtěžoval vysvětlením, proč zrovna Jančuráci zde jezdí celé léto tak blbě, zatímco vlakům MÁV a ZSSK ten GVD vyhovuje, a jezdí včas nebo skoro včas.....

Viz výše, krom toho jsou velké výluky i na síti Správy železnic, kdy například obě tratě z Kolína do Prahy mají omezenou kapacitu, neb jsou tam jednokolejné úseky. Ani v Budapešti úvrať neprobíhá tak, jak jsme zvyklí na síti Správy železnic, kde všichni dispečeři a výpravčí (samozřejmě včetně strojvedoucího) kmitají tak, že se za deset minut po příjezdu zase jede, tady mají všichni času poněkud více... Dále jsem tu zmiňoval pasovou prohlídku v Gyékényesi a zpoždění vzniklá díky tomu, že tam asi nechtějí mít ve stanici při prohlídce jak vlak 1046, tak 1047. To ještě ale jde a vlak dojede až do Splitu. Extrémy s NAD v Chorvatsku tu byly až v případě poruch lokomotiv.

Suma sumárum: Těch příčin zpoždění je zjevně více a někdy se jich sejde i více dohromady a je vymalováno, protože v souvislosti s tím, co píšu výše, se to nemá šanci srovnat ani v Praze a mít odtud odjezd vlaku vždy s nulovým zpožděním [nene][sad].
Sobota, 11. září 2021 - 07:34:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11847
Registrován: 12-2009
příčin zpoždění je zjevně více a ... je vymalováno,
A platí to i v případě jiných dopravců?[wink]
Sobota, 11. září 2021 - 08:07:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 7-2012
Adria expres Budapest Split byl jenom v maďarském jízdním řádu. Regiojet nemohl vědět, že bude stát někde u vjezdu dokud Adria nebude celně odbavena. To není německo česká hranice kde se odbavuje během jízdy a debilní předpis , současně smí být v pohraniční stanici odbavován jen 1 vlak, aby cestující nemohli přelézt je pro zpoždění vhodný nástroj.
Sobota, 11. září 2021 - 08:13:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7577
Registrován: 5-2002
A platí to i v případě jiných dopravců?

No v době kdy se tu hejtil RJ Jadran za zpoždění jezdily běžně Railjety / Metropolitany s +80, ale nikoho to nezajímalo... To je jak zvláštní škola - nechte to na lidech , určitě příště rádi pojedou ČD Jadranem, nebo s Leošem do Rijeky nebo třeba Arrivou nebo Flixtrainem, určitě...

( Já ČD Jadranem opravdu jel, zpoždění měl tenkrát taky, ale návazný bus logicky čekal a bylo to úplně jedno... Jo, tenkrát to na ČD šlo)
Sobota, 11. září 2021 - 08:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 7-2012
H_k:
"určitě příště rádi pojedou ČD Jadranem, nebo s Leošem do Rijeky nebo třeba Arrivou nebo Flixtrainem, určitě... "

Flixbus mám aplikaci v mobilu, ale to co uvádíte ČD, Flixtrain nebo Leoš hned tak jezdit nebude.
Mladějov
Sobota, 11. září 2021 - 11:19:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16799
Registrován: 3-2007
Marcel_Štancl:
"Adria expres Budapest Split byl jenom v maďarském jízdním řádu. Regiojet nemohl vědět, že bude stát někde u vjezdu dokud Adria nebude celně odbavena. "
MŠ 4191:
Jo. Tak přesně tenhle přístup udělal na Balkáně z železniční osobní dopravy jen takovou tragickou trosku. Protože se vždycky najde něco, "s čím nikdo nepočítal", "co nikdo netušil" a "nikdo za nic nemůže".
A způsobem taky typicky antizákaznickým - místo aby vlak vjel do stanice a tam byli cestující informováni, tak je prostě nechaj stát hodinu a půl u vjezdu, přičemž nikdo netuší, jestli těch hodin nebude třeba šest.

Když tohle můžete hájit, tak jste vážně blázen.
Miroslav_ Zikmund
Sobota, 11. září 2021 - 21:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919
Registrován: 2-2016
Porovnání jízdy vlaků 1046 (Praha), 1252 (Vídeň, Bratislava), 1205 (Budapešť) v noci 7.9. / 8.9.:

1046 - obrat od 1047 (Split 14,28 + 46) - odjel 16,07 + 14; Ogulin př. 22,13 + 17; Koprivnica Grenze 2,46 + 7 > Gyékenyes 2,48; Rusovce 10,43 + 148; Kúty 12,11 + 166; Kolín + 206 na odjezdu (stál na ranžíru 35 minut); Praha hl.n. 16,41 + 209

1252 - včas; Savski Marof + 17; Graz 6,15 + 25; Bruck a.d. Mur 7,01 + 30; Wiener N. 8.27 + 17; DNV 10,53 + 16.

1205 - včas; Koprivnica Grenze 5,07 včas; Gyékenyes 5,49 včas; Bp-K včas ....
Österreich
Sobota, 11. září 2021 - 22:32:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2018
U vlaků 1046 a 1252 se jedná o noc 8./9.9. A k 1252 malá poznámka: mezi Vídní a Marcheggem se jezdí odklonem a tomu byl přizpůsoben i jízdní řád - do Bratislavy je výlukový příjezd 10:59 (původní 10:46). Onoho 9.9. jsme do Bratislavy přijeli v 11:05 - tedy +6.
Sobota, 11. září 2021 - 22:57:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 8-2017
Martyk:
"Člověk se pak ptá, proč NightJet z Vídně do Amsterdamu stojí v Pasově 18 minut a v Norimberku dokonce 45 minut anebo NigtJet z Mnichovu do Římu postojí 36 minut v Běláku a dalších 16 minut hned za kopcem u Tarvisia. Navíc mají oba delší jízdní doby, než vlaky denní. Vždyť DB přece mohou stanovit jízdní řád tak, aby v ideálním případě všechno na vteřinu klaplo a zpožděné vlaky pak svalovat vinu na ÖBB-Infra a na Rete Ferroviaria. "
Pohadky ovci babicky, v Norimberku a Villachu se stoji, protoze se tam vymenuji vozy (Viden-Amstr;Innsbruck-Hamburk a to same smer Italie Viden/Mnichov-Milano/Rim). V Pasove a Tarvisiu se stoji, bo celni/pasova/hranicni kontrola. A ohledne zpozdeni si nema Regiojet se spoji Viden-Amstr moc co vycitat. Jsou tydny, kdy !prumerne! zpozdeni nejde u NJ pod 100 minut.
Sobota, 11. září 2021 - 23:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8599
Registrován: 12-2011
Má poclední cesta NJ do Švýcarska byla s +130 minutami. Lůžkem z Zurichu jsem do Prahy ani nedojel, vyklopili nás v Linzi.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Neděle, 12. září 2021 - 00:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 2-2018
TMB: Díky za odpověď. Tušil jsem, že to tak bude. Když Bram uváděl celkovou cenu, tak částka za jednu cestu mi taky nepřijde jako úplně košer argument … Ale stejně je to půlka, což je fest markantní a řekl bych, že tam stejně ještě něco nesedí… Nebylo to v luxusnější sedačce (4místný oddíl)?

Ernie: Souhlas

Martyk: Aha. Takže podle skalních uctívačů RegiJetu jsou s železnou pravidelností se opakující mnohahodinová zpoždění projevem služby nejvyšší kvality.
Klientela i názory celkem v rovnováze. Mnou zmiňovaná mediální (pro)kampaň měla posléze i odezvu pro letošek. Boostovat marketing (byť se mi to taky nelíbí), též není trestný (to mi nevadí). Lidi, kteří mu fandí nebo je baví s ním jezdit, jen mají větší sklony k relativizováním/obhajování jeho chyb + příčin, stejně naopak. Nikde jsem nezaznamenal žlutý fanatismus ortodoxních ultras, bažících po krvi bezvěrců… 🤦😂
Jen se to před sezónou moc našponovalo (posralo), tak už se to musí vyjezdit 🤷, Avala bývala o dost lepší. Jinak marketing se běžně takovými výrazy zaklíná (…služby nejvyšší kvality…), zcela normální komerční záležitost. Jen by to chtělo, přihlásit/přiznat se k lowcostu (i marketingově), když je to cílovka, zároveň fakt a nehrát si na Emirates. V Amazonu taky nemaj na plakátech: Mrd*ovej džob pro totální dementy, za úplný 💩! [ok]😂… Stejně naivní jako zeptat se obsluhy v hospodě: Jak tu vaříte? 🤦🤦🤦
Naháněcě na Hl.n. RJ snad taky nemá…

Je to podobné jako třeba s bio jídlem. Já a mí známí mu dáváme přednost, vás tipuji na přesný opak.
Cítím hipsterský nádech (raw a podob.). Vzpomněl jsem si na vtip: Jak se pozná vegetarián… 😂😂😂

A dobře to vědí i v RegioJetu. Svým zákazníkům ale slíbí to, o čem vědí, že to není možné splnit. Pro takové obchodní praktiky se u nás vžilo označení „šmejdské”.
Byznys model RJ mi úplně nesedí (např. diference lůžko/lehátko) ale prodává se to - viz výše. Svoje chyby taktéž musí zalepit (nebude to komplet málo) + si napravovat pověst. Za sebe (maximální hype), bych to nazval - nekorektní ale nemám poruchy spánku z fake marketingu RJ. Způsob, kterým do toho jdete bych spíš nazval - radikální/militantní (možná trochu hysterický)… Proběhla už někdy žaloba vůči RJ pro klamání spotřebitele nebo náhradu škody 🤔? Pokud za svým názorem stojíte - jděte do něj a klidně mu k tomu můžete pěkně naložit na ČOIce 😉. Ani jsem nikde nepostřehl pokutu (od právě ČOI) v nejvyšší možné palbě (10M), kterou několik takových firem (“šmejdi”) dostalo 🤷…

Mladějov: Není to na Vás . Marcelovo plačky (nemohl vědět, a podob.) jsou nesmyslný alibistický pindy!
1) Jízdní řád (event. návrh) MÁV,HŽ,ÖBB určitě není státní tajemství.
2) Mimo to, že se to našponovalo, tak to jde na RJ, kde buď selhalo plánování nebo něčí lenost.
3) V silniční nadměrné dopravě se pozice jmenuje “trasař”, jehož úkolem je plán i komunikace s
úřady a ostatními dopravci - kolizní trasy, odstavení, atd..
4) Můj názor: Šlo se do toho moc naostro a úplně se to nepotkalo.
Neděle, 12. září 2021 - 07:06:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 7-2012
AllForOnepnzs:
"4) Můj názor: Šlo se do toho moc naostro a úplně se to nepotkalo."

Regiojet je rád, že ohlídá sebe celkem 4 vlaky za noc do Splitu je dost myslí RJ, Adria, Vídeň autovlak a jedno vnitro Zagreb - Split. A Ploče (Dubrovník ) není na pořadu dne.
PepaN
Neděle, 12. září 2021 - 08:59:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 847
Registrován: 1-2012
Sezóna končí, tak zde přidávám rj 1047 s 15 kočáry na pár záběrech z trati 230.

Odkaz na Youtube
Neděle, 12. září 2021 - 16:08:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 8-2017
AllForOnepnzs:
"Proběhla už někdy žaloba vůči RJ pro klamání spotřebitele nebo náhradu škody 🤔? Pokud za svým názorem stojíte - jděte do něj a klidně mu k tomu můžete pěkně naložit na ČOIce 😉. Ani jsem nikde nepostřehl pokutu (od právě ČOI) v nejvyšší možné palbě (10M), kterou několik takových firem (“šmejdi”) dostalo 🤷… "
Mne neprestane udivovat, jake pravni bezvedomi u leckterych lidi vladne. Tusite vubec, ze s Regiojetem/CD (kymkoliv) uzavirate smlouvu a tim kliknutim pred nakupem odsouhlasite SPP, kterymi se to ridi. Zkuste si je otevrit a precist, za co vlastne platite, pak byste pripadne nepsal takovy hovadiny. Ale on jednoduchy svet soudkyne Barbary, ktera odsoudi Radima za 3 minuty pro klamani kastanstva za zpozdeni na ceste z Balkanu k propadnuti veskereho majetku a 20 letum domaciho vezeni na chate v Beskydech, je proste tak lakavy [kladivo]
Neděle, 12. září 2021 - 16:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 6-2019
V Pasove a Tarvisiu se stoji, bo celni/pasova/hranicni kontrola.
Můžete nám vysvětlit jak probíhá pasová a dokonce i celní (!) kontrola v Pasově a Tarvisiu? [lol][lol][lol]
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Neděle, 12. září 2021 - 17:21:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 7-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
" V Pasove a Tarvisiu se stoji, bo celni/pasova/hranicni kontrola.
Můžete nám vysvětlit jak probíhá pasová a dokonce i celní (!) kontrola v Pasově a Tarvisiu? [lol][lol][lol]"

Za beznych okolnosti nijak, ale namatkovo sa kontroly robia vsade, vcera som jednu zazil o 10 vecer.
Neděle, 12. září 2021 - 19:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 3-2013
Tak jen pro pořádek - psal jsem záměrně cenu jízdenky Split - Brno a předpokládal, že násobit dvěma všichni umí. Cenou za jízdu do Splitu jsem si nebyl jistý, jen jsem tušil, že byla nižší.
Jiný záměr v tom nebyl.
Momentálně mám jednu jízdenku za lehátko 25.9. ze Splitu do Brna za 1390,- Kč. Pro srovnání (jak už jsem psal) - cca stejně vychází VJE Brno - Zagreb přes Villach.
Jinak do Chorvatska žádné lepší kupé není. Vybrat lze sedadlo, sedadlo + kolo, lůžko, lůžko + kolo, celé kupé.
Miroslav_ Zikmund
Neděle, 12. září 2021 - 19:07:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 920
Registrován: 2-2016
Österreich : můžete prosím upřesnit kudy se jede z Vídně do Marcheggu tím odklonem ? Na ZUGRADARU SCOTTY se jelo "normálně", samozřejmě nějaký "slalom" po vídeňských vedlejších kolejích není vidět.
Protože se projíždí Marcheggem předpokládám, že to táhne 2016 s rakouským personálem do DNV. V DNV se přepřahá (?) nebo je tam jen covidová kontrola ?

Data z minulé noci 11./12.9.
příjezdy Split 11.9.:
1204 včas
1253 10.34 + 44 (v noci v z Grazu + 20)
1047 14.18 + 36 (Praha + 0, Petržalka 21.49 + 12)

odjezdy 11.9.
12O5 včas - končil v Bp-Kelenfeld +1 (asi rozpuštění Sv)
1252 včas, Savski Marof 2.21 + 23, Graz 6.04 + 14, Bruck a.d. M 6.40 + 9, Wien + 0, DNV 10.47, B.HST 11.04
1046 včas, Ogulin př. 21.59 + 3, Zagreb př. 0.42 -12, Koprivnica Grenze 3.22 + 43, Rusovce 12.04 + 229, HST 13.24 + 277, Kúty 14.02 + 278, Brno Maloměřice 15.01 + 300, dále přes ČT (16.04-16.05), PU 16.40 - 16.44, Kolín 17.12 - 17.14 (+ 280), z Blatova přes Malešice - HLN 18.07 + 297.

Co se děje v Maďarsku je záhadou. "Nabrat" z Rusovců na HST 48 minut je též k zamyšlení, co se dělo.

Ačkoli by v Praze měla být "druhá" souprava na 1047, tak v "současné době" je předpokládán odjezd 1047 v 19.26.

Zajímavostí bylo, že z Bratislavy do Brna jel za 1046 "na interval" zpožděný 1048. 1048 pokračoval v plánované trase přes HB. Za 1046 jel na interval 114.
Pro zajímavost v příloze z GRAPPU stažený úsek Kolín-Praha, jak vypadal "souboj" těchto vlaků ....



application/pdf
GRAPP - Graficka prezentace polohy1046 1209.pdf (453.8 k)
application/pdf
GRAPP - Graficka prezentace polohy114 1209.pdf (363.6 k)
application/pdf
GRAPP - Graficka prezentace polohy1048 1209.pdf (229.1 k)
Neděle, 12. září 2021 - 19:24:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
" V Pasove a Tarvisiu se stoji, bo celni/pasova/hranicni kontrola.
Můžete nám vysvětlit jak probíhá pasová a dokonce i celní (!) kontrola v Pasově a Tarvisiu? [lol][lol][lol]"
Mohu, v Pasove nechava Horst kontrolovat kazdy nocni vlak/Nightjet a to hezky vsechny vozy, kazdy vzbudit a ukazat doklady. A je to tedy pasova kontrola, v realu hledani migrantu.
V Tarvisiu se kontroluje taky pravidelne, ale pouze sedackove vozy.
Takze LOL [lol] je pouze vase nevedomost...
Neděle, 12. září 2021 - 19:45:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2447
Registrován: 6-2019
Za beznych okolnosti nijak, ale namatkovo sa kontroly robia vsade, vcera som jednu zazil o 10 vecer.
Určitě však nešlo o celní prohlídku, [rofl] jak se nám tady snaží někdo namluvit.

A je to tedy pasova kontrola, v realu hledani migrantu.
V Tarvisiu se kontroluje taky pravidelne, ale pouze sedackove vozy.

To je kontrola ID, ztotožnění a už vůbec ne nějaká vaše vymyšlená celní kontrola. To jste jen mentálně zamrzl o čtvrt století nazpět.
Ešteže ľudia majú tváre a vravia o nich viac než memoáre. Ešteže smrť si tyká s každým
Bez rozdielu, raz a navždy.


Neděle, 12. září 2021 - 19:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 465
Registrován: 8-2017
Kontrola ID a ztotozneni neni pasova kontrola? Tak to pak jo, uz se v tom radsi moc nerejpejte [biggrin]
Neděle, 12. září 2021 - 19:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 10-2020
Nespokojený Brame, koukni se jak jezdí long way train ( treni lunga percorrenza) ve vyspělé části EU, a porovnej s tím Prága-Split, moc rozdílů tam nevidím. A tady je hezky vidět, co toho jezdilo k moři před 30 lety.
Adria svůj první i poslední vlak odjela perfektně, ale občas tam taky zdrhlo, třeba 8.8. v Budimpešti přihazovali minuty jak je zvykem (i dnes) v Prágu...nakonec odjela s +113, a ve Splitu měla +145.
8.8. tam 1047 dorazil s jen +76, což je letos docela „pěkný“ čas....a obrat na 1046 stihli včas. Jestli doplnili taky vodu a vycucli WC.....za tak krátkou dobu asi sotva, nebo jo??

Bram - Kdyby byla infrastruktura v Chorvatsku v pořádku
GVD se dělá dle skutečné infra a ne podle „kdyby...“.....a jak vidíš na kopiích, tak JD té infra odpovídají.
jsem tu zmiňoval pasovou prohlídku v Gyékényesi
- jenže ten 1046 u MÁV zadrbali, i když proti žádnej 1047 už nejel....tak asi ten problém není v Gyék, ale jinde...

Nocni_spoje
461 – byl jsi někdy po půlnoci ve Villachu? Jeden NJ stojí u 2.peronu, další u 5. a ani kolo se nehne. Tam je mrtvo, klid a žádnej posun, dobře by se spalo na lavičce, když je teplo. A v Tarvisu žádná kontrola není, jen změna vlak. a lok čety.
Když přijede 3:57 EN499 od Salz, tak za 20´ odjíždí do ZG, a ten do Venezie tam dalších 25´stojí – žádnej posun, pouze ta „vata“, ani Covid Greenpassy nikdo nechce.....

AFO – ta „plánovaná“ trasa po „příšerné infra HŽ“ vyhovuje i žlutejm vlakům, jak dokazují ukázky. Jen nesmí mít na odjezdu už ze Splitu hodinu, to už pak narušuje trasu jiným, a musí se čekat. Je to jednokolejka, a některé stanice jsou i 18 km od sebe. Nejvíc toho 1046 nabere v Dolných Uhrách, něco i v Horných, a z Lanžhota do Prágu taky aspoň dalších +30...dnes opustil HŽ s +43 a pak dorazil do Prágu s +300.........
Adria i dnes včas , v cíli má +1. Takže infra MÁV nemá problémy? Kde to ten 1046 furt nabírá?

S tím obratem ve Splitu jsem hned říkal, že to nejde točit s jednou soupravou.....tam není čas na WC ani na vodu, ale oni tohle nepochopili. Asi si mysleli, že když pendly Wien-Prešpurk taky celej tejden pendlujou bez vody a vejcucu WC, že oni mohou taky. Ale ten Prešpurk bez vody jede jen hodinu....a WC jsou tam klasika, ta se nikdy nepřeplní! A tohle asi vodporníci u RJ nepochopili! Při současných reko vozů TI pro IC/ICN taky nechali u WC osvědčenou klasiku, moc dobře vědí proč.


Österreich
Neděle, 12. září 2021 - 20:09:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2018
MZ:Jelo se odklonem přes Gänsendorf. Přepřah probíhá při odvěšování autovozů ve Vídni - Wien Hfb Autoreisezuganlage. A Marcheggem se neprojíždí, zastavení je v jízdním řádu, zde probíhá výměna vlakvedoucích a naopak DNV se projíždí.Žádná kontrola na slovensko - rakouských hranicích nebyla. Jinak kontrola jízdenek byla zajímavá - v Chorvatsku ani na Slovinsku nikdo nic kontroloval - a to tam vlakvedoucí byli. Kontrola proběhla až po přistoupení rakouského vlakvedoucího ve Spielfeldu.
Neděle, 12. září 2021 - 20:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 198
Registrován: 2-2018
Nocni_spoje: Evidentně jste to nepochopil 🤦🤦🤦! Nejsem č***k abych tohle nevěděl. Byly to směrem k Martykovi řečnické otázky… Co zahrnuje můj přehled, tak o ničem takovém nevím (žaloby a jiný sra**y vůči RJ), tudíž je dle mého názoru všechno v pořádku. Nevím jaký žánr máte rád, osobně pořady, které snižují IQ nesleduji 🤷🏿… Jinak, snažíte se, něco si (mi) dokázat?!
[uhoh][uhoh][uhoh]
Neděle, 12. září 2021 - 20:24:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 2-2018
Ještě Edit: Než čumět na takový nesmysly (nějaká soudkyně či co), tak bych radši sledoval na jakou stranu se mi točí voda v hajzlu, když spláchnu
Neděle, 12. září 2021 - 20:29:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 7-2017
celni sprava kontrola

Staci sa pozriet, colnici samozrejme kontroly robia a tyka sa to autobusov, vlakov aj beznych aut.
Neděle, 12. září 2021 - 20:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 388
Registrován: 9-2012
csik:
"Martyk – se kvůli zpožděnému vlaku zpožďují další vlaky, rozhodně není evropským standardem
díky za to vysvětlení, jak to na dráze funguje, Kdysi jsem přesně tohle zažil na DB: z HH bylo +20 a do Ffm jsme dojeli +120. Ti co jeli včas, nás v různých stanicích předjížděli."

Sice netuším, co je to HH, ale pokud je to Hamburk hlavní, pak je to kvůli zaplněnosti tratí více, než pravděpodobné.

Nejlépe to samozřejmě dělají ve Švýcarsku. Tam přijede zpožděný ICE z Německa, vystřídají se posádky a buď se během pár minut odjede nebo se v místně obvyklých čtyřech až pěti jazycích ozve hlášení přibližně tohoto znění: „Vážení cestující, dispečink hledá pro náš vlak volný slot na trati. Neodjedeme dříve, než za deset minut a čas odjezd a časy příjezdů do následujících budou oznámeny nejpozději 5 minut před skutečným odjezdem. Můžete si tedy dojít nakoupit na galerii, nákupy ve staniční hale nedopručujeme. Kouřit je možno v sektorech … (to si nepamatuju, už 10 let nekouřím).” Dokonce jsem zažil hlášení, kde personál doporučil cestujícím, kteří spěchají, využít vlaky SBB, protože zpoždění ICE vzroste o cca 30 minut.


Velky_sef:
"Za beznych okolnosti nijak, ale namatkovo sa kontroly robia vsade, vcera som jednu zazil o 10 vecer."

A to kvůli ní zastavili vlak a vyrobili mu zpoždění? Já zažil mnoho kontrol, z toho byla jedna jediná, která by zastavila vlak. Bylo to po nějakém nějakém šíleném teroristickém útoku. EC z Mnichova zastavili v Bozenu a udělali mu asi 2,5 hodiny zpoždění. Před tím vlak zastavil na italském území ve stanicích Brenner, Franzensfeste a Brixen. Bavoři kontrolují na hranicích velmi často, policisté i celníci ale chodí v civilu, takže je lze snadno přehlédnout. Například mezi Koubou a Brodem nad Lesy je zkontrolován téměř každý vlak. Pravidelní cestující se tam s policisty i zdraví.

O nočních vlacích nic nevím, já jednou k Interrailu do 1. třídy doplatil 190 € v single en suite a v podstatě jsem nezamhouřil oka (možná je to tím, že téměř nepiju alkohol) a takové utrpení už nikdy postoupit nehodlám. Koneckonců je to de facto kapslový hotel drahý jako hotel pětihvězdičkový, takže je lepší přespat v hotelu zděném a cestovat přes den. Lehátko s více páchnoucími a hlučnými spolucestujícími jsem nikdy ani nevyzkoušel. Zamlada, když pro mě západ byl cenově nedostupný, jsem i do Chorvatska letěl. V nejbližší době se chystám vlakem do Španělska a Portugalska. Francii projedu TERy, je to velmi pohodlné cestování a nesmírně zajímavá země, z níž z TGV nevidíte v podstatě nic.

Zdá se mi, že zdejší fanklub RegioJetu má pocit, že člověk musí být fanatickým zastáncem jednoho dopravce. Takový myšlenkový koncept je pro mě nemocný. Pokud by bylo po mém, tak jsou ČD už dávno zlikvidovány a veřejnou dopravu by provozovaly soukromé firmy placené státem, který by vybíral jízdné v jednotném tarifu pro všechny druhy dopravy a objednával všechny výkony. Pokud ale mám v současné situaci vybrat mezi RegioJetem a ČD, pak je pro mě RegioJet volbou nouzovou. Nejraději bych jezdil LEO Expressem, ale protože cesty neplánuju, tak mi nedávají smysl jeho ceny. A to většinou platí i pro RegioJet. Pro všechny tyto dopravce mám nelichotivé přezdívky – Žlutomor, EGO expres a Zločinecká organizace. Jo a DB jsou taky černá díra na peníze.
Neděle, 12. září 2021 - 20:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2018
TMB: Proto ten emotikon, není v tom nic negativního… Ještě jednou díky za vysvětlení a je možné, že např. Bramovu cestu, ještě prodrazuje následná doprava na místo určení a zpět… Proste i tak mi poloviční rozdíl přijde zvláštní…