Diskuse » Železnice » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 05. 8. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Nehody do 05. 8. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
mot
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 11:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 7-2017
Jen počkejte, až budou starostové sedět na dvou či více židlích. Si myslíte, že budou jiní?
Jó, kde je 89, když se volalo "Odborníci na svá místa"... Kolik jich za těch 30 let bylo?


(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 11:50:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12718
Registrován: 4-2003
registrovaný jk:Velmi přesný postřeh. Kromě zdůrazňování německého původu vlaku ("viníka") ještě jedna jeho dějová linka ze včerejších ÚK: Trať je na našem území v daném stavu proto, protože Němci dlouho odmítali uvést svou přeshraniční část do seznamu priorit k modernizaci.


Je před volbami a jelikož jednodušší a zároveň národovecky ladění voliči ANO (či SPD) na tyto řeči slyší, je třeba toho řádně využít. Už slyším, jak táta v nátělníku, sedící na kanapi s kuželkou gambáče v ruce a čumící na bednu, říká: Mámo, podívej, nějakej německej vlak nám tu zabil lidi! Nojo, táto, jak ale vůbec možný, že nám tu jezdí německej vlak? To by bejt nemělo a tomu ten Babiš s Okamurou určitě zabrání, musíme jim dát hlas. Jasně, mámo.
Němec_z_ova
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 11:51:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 4-2009
Kdo je těch 15 největších odborníků na zabezpečení železnice?

Jeden se odkopal tady. A Berounského na mysli nemám.

Pro Davida Votroubka: Projíždění Stůj zas tak běžné není!!! Jak můžete takovou koninu prohlásit do médií?
Mufloni nepatří na koleje[pozor][pozor][pozor]
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 11:56:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4726
Registrován: 9-2003
Votroubek už dávno není fíra ale federant aspirující na politika.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:00:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 5-2002
Hele Johny, můžeš prosím zareagovat na Charyho a říct nám jak teda správně nazývat kinetickou energii,

Karbanátku, myslím, že jsme si nikde a nikdy nepotykali. Zkuste se zamyslet nad svojí otázkou - "Jak správně nazývat kinetickou energii?". Kinetická energie je spisovné a vědecky správné označení pro fyzikální jev a veličinu, stejně jako karbanátek je spisovné a odborně správné označení pro pokrm.
Když budu chtít vysvětlit "co to je kinetická energie", tak začnu od toho, že energie = schopnost konat práci a kinetická znamená pohybová. Tady jde o energii tělesa z nenulovou hmotností, pohybující se v dané vztažné soustavě nenulovou rychlostí... Prostě sousloví "energetický potenciál" je žvást, něco jako třeba "automatický automat". Pokud má nějaké těleso energii (kinetickou nebo potenciální/polohovou), tak má schopnost/potenciál konat práci. Nebo jinak - těleso s nenulovou rychlostí nebo v nenulové výšce má (mechanickou) energii. Pojmy energie a potenciál jsou v daném kontextu synonyma.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Desiro
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 2-2004
Pan Votroubek sem chodí?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2017
Bram - já už to ráno na stavbě od jednoho z dělníků fakt slyšel..."Kua, tak ONI nám tu blokujou modernizaci NAŠÍ tratě a ještě na ní pak nerespektují NAŠE pravidla a vrazí do NAŠEHO vlaku." Taky viděl Události Komentáře a univerzálního Káju naspeedovaného Prchalem...
Marnost nad marnost...[ko]
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:07:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 4-2014
Bram:
"egistrovaný jk:Velmi přesný postřeh. Kromě zdůrazňování německého původu vlaku ("viníka") ještě jedna jeho dějová linka ze včerejších ÚK: Trať je na našem území v daném stavu proto, protože Němci dlouho odmítali uvést svou přeshraniční část do seznamu priorit k modernizaci."


Tak Němci na začátku a ještě v polovině devadesátých let dvacátého století preferovali modernizaci tratě Schwandorf - Domažlice - Plzeň. Jenže česká strana to odmítala a preferovala trať Plzeň - Cheb, ke které se Němci stavěli odmítavě. Takže nakonec to dopadlo tak, že Němci přestali mít o kvalitní železniční spojení přes západní hranici s Českou republikou zájem. Takže se začalo trucovat na obou stranách navzájem a každý si jede a hraje na svém písečku. Česká strana zmodernizovala trať na Cheb i když blbě, ale zmodernizovala a Němci o žádnou modernizaci nestojí defakto do dnes, i když se Němci už trošku rozhoupali, ale na nějakou super modernizaci německého úseku Furth im Wald - Schwandorf, jako bude provedena na českém úseku Plzeň - Domažlice se rozhodně čekat nedá.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:28:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11647
Registrován: 4-2003
do nacionálního ladění předvolební kampaně v režii Agrofertu

Nacionální ladění by vypadalo úplně jinak a hlavně tady úplně absentuje nějaké strašné příkoří.
(způsobené Němci, které mimochodem v Evropě nemá rád nikdo).

Volič ANO a podobných stran nesleduje politiku na nějaé denní bázi, prostě tady si průměrný volič zapamatuje jméno Havlička a to že to bylo nějak zamotaný (a tí pádem nikdo za nic nemůže). Finíto.

Havliček je samozřejě profesionální politik a tohleto ví.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4727
Registrován: 9-2003
Desiro: Nevím, zda i přispívá ale čte to tady.
NOBLE BRICKS
mot
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 7-2017
Luboš: kdo nechce, nepochopí a bude mlít stále svou.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 12:48:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 5-2002
Kolik lidí na ně nadává a pak se se stejně nechají koupit za koblihu
voliči ANO (či SPD) na tyto řeči slyší a tomu ten Babiš s Okamurou určitě zabrání

Tak hlavně, že tady našel viník toho, proč Odborníci na svá místa ani za 100 let nedokázali instalovat něco, co umožní proletět čůro kilem.

Ano má vysoké preference úplně z jiných důvodů.
1. Část voličů ANO si nepřeje mít ze své vlasti Orient. Protibabišovská opozice vytrvale popírá existenci no-gozon v západních zemích, popírá zavlečení blízkovýchodního teorizmu a židovsko-arabského konfliktu do Evropy, jakož i celkovou nekompatibilitu Islámu se západními hodnotami. Nemá-li takový volič jinou volbu, hodí to ANO.
2. Další část voličů ANO jsou bývalí voliči ODS, ČSSD a dalších stran znhusení tím, co jejich předchozí favorité prováděli. Všichni tito voliči si pamatují, jak ODS nechala vládnout milenku Petra Nečase. Všichni tito si pamatují na nezaplacené dluhy právníkovi Altnerovi a mnoho dalšího. Dokud se tyto strany nevyrovnají se svojí minulostí, tak mají pravděpodobně smůlu, i tento volič to hodí ANO. Kolibřík, Mazánek, Janoušek, Dalík, Rath. Má smysl pokračovat?
3. třetí část voličů ANO se děsí toho, že by se k moci dostali komunisti, kteří byli odstavení jinýma komančema v roce 1968. Viz rozhovor od cca 17 minuty: https://ct24.ceskatelevize.cz/3320542-olga-sommerova-hostem-inter view-ct24 Jestli tohle reprezentuje názory poloviny protibabišovské opozice, přičemž druhá část toho je Antifa s feťákama, tak poteš.
4. čtvrtá část voličů má pocit, že fakt není důvod, aby existovalo 68 pohlaví, aby nezletilé děti měly právo na operativní změnu pohlaví před dosažením zletilosti a jejich rodiče povinnost tuto volbu akceptovat. Tato část voličů ANO má pocit, že neziskovky utratily na propagaci a ovlivňování těchto a podobných zvráceností stovky a tisíce násobků čapích hnízd a uvedené se jim natolik ekluje, že budou volit z principu proti.
5. Další část voličů chápe rozdíl mezi ekonomickou rozvědkou státu a udáváním sousedů, proto je nechávají kecy o StB úplně klidnými. Zvlášť, když se to druhé provalilo na řadu komedyjantů a podporovatelů těch, co dneska nejvíce řvou.
6. šestá část voličů už pochopila, že nafta z řepky a soláry vedou akorát k dalším ekologickým problémům, zdražováním a mastěním kapes "velkých kluků" a všimli si reakce premiéra na new geen deal (ekonomický rozvědčík se nezapře)
7. další část voličů se nelíbí bratříčkování se části opozice s Landsmanšaftem a bojí se prolomení benešových dekretů a nějak si nechtějí představit, že bychom se měli omlouvat za vyhoštění a zabavení majetku osob, které po válce na našem území zůstaly bez právního nároku na pobyt, když se předtím dobrovolně vzdaly občanství a přijaly občanství okupační správy.
8. Další část je zhrozená marxistickou rétorikou Pirátů a následným popíráním už vyřčeného ne nepodobné rétorice K. Gottwalda ve 40tých letech. "Pirát" je zhruba 3000 let označení pro lupiče a loupežného vraha, není důvod, aby tomu bylo najednou jinak. Jako fakt chcete volit v roce 2021 někoho, kdo se veřejně hlásí k oslavám vítězného února a VŘSR, případně někoho, kdo s ním bude v koalici?
9. teprve poslední část voličů jsou ti, co něco někomu hodí za koblihu, za valorizaci důchodu nebo za studentskou slevu na vlak pro dítě. Takoví voliči prostě jsou a neznám jeidnou strau u moci, která by takové voliče neměla a v minulosti neuplácela.

Opozice by si měla uvědomit, že nové hlasy získá předložením jasného, stručného a důvěryhodného programu voličům 1-8 a ne jejich urážením tím, že je označí za voliče ad 9. Myšlenka "zbavíme se ho a pak se uvidí" není program ale zoufalost.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4728
Registrován: 9-2003
Ježíšikriste! Ty ovšem zjevně nejseš volič ANO ale SPD nebo Volného.

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:09:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2017
Šmarjapano...[crazy]
(Reakce na PB).

(Příspěvek byl editován uživatelem registrovaný_jk.)
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 11-2004
Prchal hadra
Slova jsou jen schránky pro významy, jednou je bílá černá, a jindy ani černá černou není


Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:18:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 8-2006
Hoďte na něj síť kristovanoho. Nechcete si jít tu vaší předvolební agitaci jít řešit nikam jinam? Tady se řeší nehody a agitace zlodějsko-estébáckého agroklanu tu nikoho nezajímá.
Plzeňský ranžír pod Teplárnou toť jeden ze zbytků práchmatů plzeňských.

Plzeňští strojvůdci - technika, informace z provozu, galerie
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:26:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 5-2002
Ty ovšem zjevně nejseš volič ANO ale SPD nebo Volného.

Kupodivu ani jednoho. Při posledních volbách jsem měl šichtu začínající v pátek před otevřením volebních místností a končící až po zavření místností v sobotu (pro rýpaly s odpočinkem mezi šichtami na ůzemí mimo ČR). Tohle je moje nezávislé hodnocení současné situace, kdy jsem se nmezi čtyřma ptal různých minulých a budoucích voličů.

PS: Když má někdo křivou držku, tak se nesmí zlobit na zrcadlo.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4730
Registrován: 9-2003
To, že ses fyzicky nezúčastnil voleb neznamená, že nejsi voličem nikoho z nich. Tenkrát jsi samozřejmě Volného jako samostatný subjekt ještě ani volit nemohl, protože ještě byl součástí smečky xenofobního Polojaponce.
NOBLE BRICKS
754061
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2019
Votroubek je votroubek. Říct novinářům, že strojvedoucí jezdí na červenou běžně bez dalšího vysvětlení.[crazy] To se dá kvalifikovat jako šíření poplašné zprávy. To je jasné, co si z toho novináři vyberou do nadpisu článku. Já třeba kolem Stůj na autobloku jsem jel zatím jen na simulátoru. Kupodivu Berounský mluví celkem rozumně. To pravidlo, že první vlak pojede do odbočky by platit mělo. Tady to asi nešlo odhadnout, jestli Os zastaví na zastávce na znamení nebo ne. Ale občas se mi stává, že jedu do rovna a pak za 5 minut se proti mě plazí druhý vlak do odbočky. Občas dispečeři nepřemýšlí, jak křižování urychlit. I to že minulý rok se příjímala opatření v panice jako ta ohlašovací povinnost všude. Mám obavy, co ze Správy železnic a MD teď vypadne. Naštěstí Havlíčkovi se už čas krátí na vymýšlení blbostí.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 2-2010
zalez někam ty dutá kobliho a neotravuj furt s propagandou estebáckého zloděje a podvodníka
kdo podporuje šmejda je stejný šmejd
mot
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3246
Registrován: 7-2017
Jo, přijde novej, mladej, a to bude sekáč, pánové [biggrin][biggrin].
Petr_hradecký
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4413
Registrován: 4-2015
PB: "Panebože nad Labem!" Tohle vidím jasně: kdo nevolil, ať mlčí. Jen jste si vytvořil alibi...

Všechno je totiž o tom, že spousta lidí furt věří předvolebním slibům, i když se ukázalo xkrát a nejen v ČR, že politik potřebuje lidi (voliče) jen měsíc před volbama, potom ať si klidně chcípnou, hlavně že politik dostane hlas, za čtyři roky dosáhnou volebního práva stejně další...

Taky ti mírně "ducha mdlého" jaksi hodně pomotaně přemýšlí způsobem: "Maká furt pro lidi a ještě jsme dostali každej koblihu a tužku! Tomu to hodíme, mámo" [uhoh]

Výsledek vlády AB and his melody boys je ten, že teď si to může jít spousta lidí tak leda hodit. A nejde o volební lístek...
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 13:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12720
Registrován: 4-2003
754061:To pravidlo, že první vlak pojede do odbočky by platit mělo.

V tom případě by se třeba v Praze Satalicích nemohl vykřižovat pravidelně projíždějící rychlík se zastavujícím osobním vlakem. Totéž třeba Měšice a takových stanic není nikterak málo.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 14:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 5-2002
Igore, o volbě Volného nebo Okamury ani dokupy ani zvlášť jsem nikdy ani neuvažoval.


Podívejte, hoši, já vám tady na základě dlouhodobého sledování sepsal, proč má ANO takovou podporu. Nic z toho nemám. Můžete mě za to urážet a vykřikovat, ale změny volebních preferencí voličscké základny tím fakt nedosáhnete. Ty lidi toho Babiše prostě volej, ale není to "za koblihu", to se fakt hluboce mýlíte. Čím dřív to opozice pochopí, tím líp.

A ve vztahu k tématu debaty: Možná za něco může, ale určitě nemůže za to, že se v roce 2021, po 40 letech debat, dá proletět návěstidlo stovkou, jak tady několik lidí přede mnou naznačovalo. Akorát pokračuje v trendu strkání hlavy do písku a výmluv, jaký nastavili a drželi jeho předchůdci.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
754061
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 14:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2019
zalez někam ty dutá kobliho a neotravuj furt s propagandou estebáckého zloděje a podvodníka
kdo podporuje šmejda je stejný šmejd


Když dojdou argumenty, tak přichází nadávky. Já p.Berounského neznám a vycházím jen z toho rozhovoru, na který tu byl odkaz. A prohlášení pana Votroubka považuji za skandální. Že strojvedoucí jezdí na červenou běžně, to určitě veřejnost vyloženě uklidnilo.[crazy]

V tom případě by se třeba v Praze Satalicích nemohl vykřižovat pravidelně projíždějící rychlík se zastavujícím osobním vlakem. Totéž třeba Měšice a takových stanic není nikterak málo.

Já zas zrovna znám stanice, kde tomu nic nebrání a neděje se tak.[wink]
Petr_hradecký
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 14:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 4-2015
PB: samozřejmě že AB volej, na populistický kecy totiž lidi slyšej...

Petr_hradecký:
"Všechno je totiž o tom, že spousta lidí furt věří předvolebním slibům, i když se ukázalo xkrát a nejen v ČR, že politik potřebuje lidi (voliče) jen měsíc před volbama, potom ať si klidně chcípnou, hlavně že politik dostane hlas, za čtyři roky dosáhnou volebního práva stejně další... "

Za tímhle si stojím, ukázalo se to naprosto pravdivým i v daleko větších státech než jsme my.

"Čím dřív to opozice pochopí, tím líp" Tady jste se hezky odkopal, kam patříte... [wink]
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 15:24:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623
Registrován: 7-2017
OT.

Uživatel Petr Bachránek akorát sepsal svůj pohled na věc, bohužel dost přesně vystihl současnou situaci. Mohl sice připojit ještě druhý pohled na věc (A. B. toho má za sebou taky dost), ale neudělal to, o tom jeho příspěvek nebyl. Takže to bude stejné jako ve všech předchozích volbách - budeme volit zlo, menší zlo, a nebo nějakého nového Mesiáše, což bylo ANO ještě před pár lety taky (a před ním třeba VV).

A tomu všemu se souhrnně říká Blbá nálada. Co jsem zjistil že to není jen česká specialita tak jsem v klidu, nasraní jsou lidi tak nějak všeobecně. Spíš se začínám modlit, aby z toho nebylo něco horšího [uhoh]

Konec OT.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 15:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 2-2010
kdyby tu bylo politické diskuzní forum tak ti dodám argumentů vic než dost, není

PS: To 754061 - Ale pochopil jsem, že jsem přesně neadresoval, takžes to vzal na sebe ale já mluvil o politické agitaci a to ty neděláš. To dělá jen barchánek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Amper.)
Desiro
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 16:09:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3854
Registrován: 2-2004
Velká část téhle diskuze by měla probíhat ve všeobecné neželezniční diskuzi.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 16:16:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 8-2011
 já vám tady na základě dlouhodobého sledování sepsal, proč má ANO takovou podporu
Soubor nejčastějších výmluv voliče ANO, který sice někde vzadu v hlavě ví, že to je eklhaft, ale musí si to před sebou a ostatními nějak obhájit . A i kdyby se opozice na hlavu stavěla, tak takové nikdy nepřesvědčí.
(Úplně nejlepší je prozření o bionaftě z řepky a proto si zvolíme toho ,kdo z toho má největší profit)
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 16:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2021
Oprava: opravdu dnes brzo ráno vykolejení Elefanta na vykolejce Ústí nad Labem Západ.
Bartsk
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 17:02:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 10-2008
754061:Aby první vlak vjížděl do odbočky a druhý prosvištěl po přímé koleji se zdá logické. Ale jen do té doby než by ti vjel do lidí vystupujících z prvního vlaku, nebo mohl ohrozit opožděného cestujícího s klapkami na očích a sluchátky na uších, co potřebuje stihnout ten vlak co už tam stojí.
Proto je preferováno aby první vlak zastavil blíž výpravní budově (východu z nástupiště) a druhý vlak vjíždí bezpečně za ním. A protože v každé stanici to nemají kolejově stejně, občas čekáš na první koleji až se druhý vlak proplíží vzadu za Tvým vlakem[vypravci].
754061
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 18:33:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2019
ad Bartsk
Však už to psal Bram. Jsou stanice, kde by to uskutečnit nešlo. Mě to vysvělovat nemusíte. Ale já znám x stanic, kde by to šlo a občas se tak neděje.

ad Amper
Jsem si zadal Berounského do vyhledavače a chápu, že je asi kontroverzní osoba ohledně názorů na liberalizaci, ale nějaké přímé napojení na Babiše jsem u něj nenašel. Jsem myslel, že je to nějaký Babišův dopravní expert, když jste tak vystartoval.[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem 754061.)
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 18:42:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2007
V Žatci na Lounsku projel ve čtvrtek ráno rychlík jedoucí z Mostu do Plzně návěst stůj. Událost se obešla bez zranění, trať byla v době vyšetřování incidentu neprůjezdná, sdělil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Na událost upozornil server Zdopravy.cz. Na nádraží v Ústí nad Labem - Západ rovněž ve čtvrtek ráno vykolejil vlak, jak upozornila Česká televize, opět projel návěst stůj.

Špatná konstalace hvězd???
Petr_hradecký
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 18:55:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4416
Registrován: 4-2015
Ještě to pokračuje takto:

V Ústí nad Labem byl provoz omezený během nakolejování vlaku, kdy bylo nutné vypojit trakční vedení. "Došlo k vykolejení osobního vlaku, bylo to na manipulační koleji při posunu, nebylo to při běžném provozu," uvedl Gavenda. Dodal, že strojvedoucí nerespektoval návěstidlo zakazující jízdu a vlak vykolejil dvěma podvozky. Škoda byla předběžně odhadnuta na více než 300 tisíc korun, incident se obešel bez zranění.

A protože včera byla ta velmi nešťastná událost na 180, tak se příčina zatloukla a na web se dalo toto (ještě že máme Google Cache, kdo hledá, občas i najde):


Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 18:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 606
Registrován: 8-2005
jak upozornila Česká televize, opět projel návěst stůj.

Já slyšel,že projel posun zakázán. Sice je to podobné,ale v jiné barvě.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:19:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 5-2002
Špatná konstalace hvězd???

1.chybějící zabzař, které by nedovolilo letět plnou rychlostí proti stůj
2.jízdní řády na krev stylem "včera rekord, dneska norma"
3.souběh výluk a mimořádností na všech možných ramenech, takřka nulové objízdné trasy.
4.oběhy lidí a souprav na krev (aby objednavatelé ušetřili)
5.snaha vyjezdit přes prázdniny všecky výkony a zároveň umožnit zaměstnancům čerpat dovolenou
6.z předchozích pěti bodů vyplývající snaha vyjezdit maximum vlaků s minimem náležitostí a dohnat zpoždění
7.mnoho dalších rozptýlení od šíleného systému přenášení informací ve stylu "všecko máš v tabletu, tak si to tam nalistuj", až po telefonáty
8.naprosto nesmyslná ergonomie moderních vozidel, která vyžadují nepoměrně delší pohledy do diagnostických displejů, než vteřinové hození jedním okem na vodoznak a na manometr (to by bylo samo o sobě v pohodě, kdyby k těm displejům a tabletům byl zabezpečovač - na oči se dá bez větších chyb jezdit s párou a staršími mašinami).
9. nástupy a konce směn nerespektující biorytmus, zejména pak opožděné nástupy na směnu ve stylu "šichta je plánovaná na poledne a konec o půlnoci, tak si fíra jde lehnout v jednu ráno a vstane v devět, jenže v deset se dozví, že vlak pojede v důsledku výluk a zpoždění až o půlnoci a šichta mu zkončí v poledne. Pokud vstal v devět, tak před nástupem o půlnoci už neusne a v momentě nástupu na mašinu mu začne padat hlava.
10. k tomu ještě ryze české specifikum, kdy se fírové učí z generace na generaci, že se proti stůj jezdí jako k ohni a "vždycky se to tak dělalo"



+ si k tomu připočtěte new geen deal, který nařizuje nereálné převedení dalších objemů osobní a nákladní dopravy na už tak každý den z přetížení kolabující železniční síť.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2017
Petr_barchánek: Zjevná krize maskulinity [crazy][crazy].
Prostě stárnoucí bílí muž, který nezvládá měnící se svět okolo jako z příručny progresivistických aktivistů. [satan]
Petr_hradecký
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 4-2015
Petr_barchánek:
"připočtěte new green deal, který nařizuje nereálné převedení dalších objemů osobní a nákladní dopravy na už tak každý den z přetížení kolabující železniční síť."

Nereálné, nevyjezditelné. Můžou to zkusit, až nedojede pár nákladů pro důležitý zakázky a někdo přijde o hodně velký prachy, tak to bude po někom chtít a bude se hledat (typicky česky) kdo za to může.
Taky nemůžete zakázat dopravní automobilové firmě podnikat, tedy dopravovat kamiony zboží...

To ale jen tak na okraj, aby řeč nestála.
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 2-2010
754061: Jo vystartoval ale ne na tebe takže za nepřesnou adresaci ještě jednou sory jako.

Problém nejsou žádné stresy či jaké vlivy. Ty byly vždy a budou stále. Stres je součástí života, konkurence, evoluce a jen současná progresivistická kultura se snaží dělat z lidí přecitlivělé primadony.
Problém je technické vybavení, které zaostalo za minulého režimu a ten současný není schopen to zpoždění dohnat, protože se soustředí na dokonalosti. Projekty, které se daly před 20 či ještě 10 lety udělat za pár mld. by dnes stály desítky mld. a jsou tím pohřbeny. Jako třeba zlínka. A to ETCS je jen jeden z píkladů.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:54:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 5-2002
Jo, díky za připomenutí - 11. neustále se zvyšující věk pro odchod do penze a fluktuace zaměstnanců mající za následek to, že je železnice plná padesátiletých začátečníků v oboru, vesměs značně utahaných z předchozích pracovních pozic. Nezkušené, ale čerstvé dvacetileté ucho se spíš naučí jezdit, než padesátnk utahaný z předchozích zkušeností.

Pár těch faktorů 1-11 samo o sobě nebo i v nějaké kombinaci se dá vydržet, ale všechno najednou prostě vytváří průserové situace.

Klidně se na mě (dosud konzervativního voliče zoufalého z nabídky opozice) zase sesypejte, ale prostě je-li fíra najednou utahaný, unavený, nezkušený, dohání sekyru a ještě na něj vyskočí v blbý moment chybová hláška z diagnostiky, tak je neštěstí na světě.

Hradecký: Jednu firmu zlikvidovat můžete, ale těžko podseknete celé odvětví (i když snahy tady jsou).
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 19:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 2-2010
Zoufalý konzervativní volič neexistuje. Konzervativní člověk není nedočkavec, hledající stále nějakého mesiáše a umí si najít informace a porovnat nabídku a práci. Třeba kdo jak hlasuje v europarlamentu o právech lidí afrického původu a pak tu neopakuje agropropagandu. Takže ještě jednou, nech si to na schůzi koblich.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9438
Registrován: 9-2002
kuna:
"Petr_barchánek: Zjevná krize maskulinity [crazy][crazy].
Prostě stárnoucí bílí muž, který nezvládá měnící se svět okolo jako z příručny progresivistických aktivistů. [satan]"

Tak to na tom eště možná nejsem tak zle...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
mot
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:18:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 7-2017
Bílí muž, jo? To ten svět opravdu měníte...
Petr_hradecký
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:23:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4419
Registrován: 4-2015
Diskriminace! Proč by nemohly bílit ženy? [rofl]
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:25:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5212
Registrován: 3-2004
Pár těch faktorů 1-11 samo o sobě nebo i v nějaké kombinaci se dá vydržet, ale všechno najednou prostě vytváří průserové situace.

Sorry, ale těch 11 faktorů se dá naroubovat na:
- jakékoli odvětví výroby, nejen na Dráhu. Představte si, všude, chce management vyrábět víc, ivestovat méně a vydělt víc a víc.
- jakoukoli dobu, úplně si umím vaše nářky představit nějak na dobu přechodu z páry na elektriku

Co se týče těch dispejů - tam jsem s vámi chtěl původně souhlasit, ale pak jsem si vzpoměl nasvoje gumokolní zážitky. Od jisté doby mám auto, kde se nedá řadit podle zvuku, ale občas je potřeba mrknout na rychloměr/otáčkoměr. Ale taky má to auto tempomat a tak vlastně na ten displej nemusím koukat př plynulé jízdě skoro vůbec. Předpokládám, že soudobé železniční vozidlo prostě nevyžaduje mít jedno oko na rychloměru a druhé na ampérmetru - prostě to tam fláknu a jedu...
mot
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 7-2017
Hlavně, že se za vás ten manážment při nějakém průšvihu postaví.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:50:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3967
Registrován: 3-2006
Tak ako nám nepríde divné, že dnes na koridor nikto nepustí koňku,
Koňku asi ne, koně by si zlámali kopyta na první výhybce, ale třeba takovej Adler si na koridor klidně pustí.

Zdravotní problém, polospánek, oslnění sluníčkem, odvedení pozornosti čímkoliv od chybové hlášky z diagnostiky HV po telefonát.
Sluníčko si asi můžeme škrtnout (to by muselo svítit na severu), spíš by mě zajímalo, jestli se v okolí odjezdového návěstidla teď neobjeví hodně čerstvé pařezy.

jak by tomuhle zabránilo PZB, když ke srážce došlo cca 50-100 za návěstidlem?
Nezabránilo, ale zmírnilo, vrazilo by to do sebe v mnohem menší rychlosti. PZB by spustilo rychlobrzdu 250 m před odjezdovým návěstidlem.

a přitom by na to stačila cívka vedle koleje a od ní dvojlinka ke kontaktu relé v zabezpečovačce - tj. v porovnání s ETCS investice naprosto nicotná.
Dokonce to relé ani není v reléovce, ale v bedýnce hned u návěstidla.

Zrovna tu by to nebolo až také drahé, až v okamihu keď by niekto niekam posadil prvé cestové návestidlo a prvú návesť na nedostatočnú, začalo by to traťovú časť PZB kua komplikovať.

Můžete mi to nějak vysvětlit? PZB je úplně jedno, jestli je na dostatečnou nebo nedostatečnou.

Stavba nových opakovacích návěstidel byla (naprosto správně) ukončena snad ještě před roke 1989.
A proto se někdy předloni postavily nové v Prostředním Žlebu bez jakékoliv změny kolejí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:56:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6910
Registrován: 7-2011
Honzasl:
"Sorry, ale těch 11 faktorů se dá naroubovat na:
- jakékoli odvětví výroby, nejen na Dráhu. Představte si, všude, chce management vyrábět víc, investovat méně a vydělat víc a víc."
Však jo. Vždyť to tak i je. Akorát je rozdíl ve velikosti průšvihů, když tahle snaha managementu narazí na svoje limity.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 20:56:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 5-2002
Nevím, v jakém oboru děláte, ale představte si, že by na vás vyskočila chybová hláška o naprosté marginalitě typu "nepustila se sušička vzduchu, neseplo relé XY, bla bla bla", vy byste ve snaze prolistovat menu na pět-sedm vteřin sehnul zrak. Zkuste si vzít PC na balkon, koukat deset minut do dálky, pak těch pár vetřin hledat ikonku na ploše počítače a pak zase do dálky, na první pohled to není to moc času, ale ani málo. S kouknutím na otáčkoměr v autě se to srovnat nedá. Ten vidíte hned, je to ručička, nemusíte ostřit oči z pohledu na dálku na písmenka na blízko. Pokud je trať podobná zelenému tunelu, tak za tu dobu prohvízdnete okolo předvěsti a další návěstidlo je na stůj. Pokud jste odpočatý, zkušený, přesně znalý trati a soustředěný, tak víte, že teď se hrabat v diagnostice nemůžete, protože bude předvěst. Pokud ne, a pokud je další klacek za obloukem a v křoví, tak jste zavinil hromadu jako u Nezamyslic/Domažlic. Jak říkám - moderní vozidla a stále stoupající nároky na lidi ano, ale s adekvátním zabezpečením.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5213
Registrován: 3-2004
No dobře, ale chybové hlášky tohoto typu přece vůbec nemusím řešit při jízdě, stejně jako v gumokolu ignoruju všechny oranžové ikonky a při jízdě mě zajímá pouze sdružená kontrolka STOP, která dle návodu chce okamžite zastavit vozidlo.

Nebo to má dráha nějak principálně jinak? Opravdu se po fírovi chce, aby za jízdy řešil diagnostiku vozidla?
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:11:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291
Registrován: 7-2017
Mohu poprosit - nechte si ty politický agitky pro sebe nebo někam jinam. Tady by to mělo být o nehodách. A k věci: dnes v článku MF Dnes nejvyšší drážní inspektor uvedl, že "už když vjížděl do výhybny, viděl na odjezdovém návěstidle červenou". To jako fakt myslí vážně? Je to 700m, přes dvoje křoví do oblouku, návěstidlo bude natočené. Tohle snad nemůže myslet vážně! Na 700m neuvidí ani sloup, natož návěstidlo. Uvidí roští. Trochu se bojím, že to tam už bude vyřezané....
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:21:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 12-2006
Odjezdové návěstidlo je vidět ze vzdálenosti cca 240 metrů. Dál brání křoví vpravo podél tratě.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2007
Honzasl: Ano, záleží na vozidle ale většinou je třeba závadu potvrdit tlačítkem/na obrazovce, jinak vozidlo nejde do výkonu. V hodně případech jsou to pro strojvedoucího zcela zbytečné hlášky, které jen odvádí pozornost a neustále se opakují (porucha nějakého snímače atd.)...
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:28:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 1-2010
Mám otázku k Te včerejší nehodě. Predesilam ze nikoho neodsuzuji.
Tedy je to pouze v teoreticke úvaze ale..
Ten Os 7406 je jako jediny vlak na teto trati predjizden Expresem.Nemůže byt i toto jeden z faktorů, který s nehodou souvisí?

A ještě jedna otázka. Muže se stát že by systém na HV indikoval jinou navest než tu co by byla realne na navestidle?
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost [happy]

DP Hradec Králové [satan]

A=Končí na zastávce Kozlovka
F=Končí na zastávce Kingspan
T=Končí na zastávce Podzámčí
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:33:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 5-2002
No dobře, ale chybové hlášky tohoto typu přece vůbec nemusím řešit při jízdě, stejně jako v gumokolu ignoruju všechny oranžové ikonky a při jízdě mě zajímá pouze sdružená kontrolka STOP, která dle návodu chce okamžite zastavit vozidlo.

Z toho je vidět, že to nechápete a neznáte. Pokud si neprolistujete diagnostiku, tak nezjistíte o jakou chybu se jedná. Máte pouze akustickou signalizaci, která začne do zblbnutí opakovat slovo "Porucha", nebo "Störung" nebo tak a to přitáhne pozornost. Jak říkám - nové vozidlo není stavěné na provoz po zarostlých tratích bez rozhledu, bez zabezpečovače a s unaveným, vystresovaným, nebo nezkušeným fírou.

Muže se stát že by systém na HV indikoval jinou navest než tu co by byla realne na navestidle?
V tomto konkrétním případě ne, protože tam žádný takový systém není.
From station to station, back to Düsseldorf City
Meet Iggy Pop and David Bowie
Trans-Europe Express
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:35:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2007
Adalbertinum: Občas dochází k výpadkům kódu, nebo barvičky přeblikávají, proto je určeno, že brát ohled na světlo návěstního opakovače se má až po pěti vteřinách stálého vitu. Na autobloku, pokud je návěstidlo zhaslé ale opakovač pracuje, se jede podle opakovače.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:40:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11393
Registrován: 5-2002
ad Adalbertinum: A ještě jedna otázka. Muže se stát že by systém na HV indikoval jinou navest než tu co by byla realne na navestidle?

Tam, kde není traťová část žádného zabezpečovače, není možné, aby na HV bylo indikováno cokoliv.

Na kecy našeho dvojministra o "blikající červené kontrolce" klidně zapomeňte, to bylo určeno pro voliče a je to v lepším případě "nepravda" [angry]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:46:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 11-2006
Cyrda: Nicméně, abychom ho nepletli v kontextu této nehody, tak na této trati není nainstalován žadný systém přenosu návěsti na hnací vozidlo, čili se strojvedoucímu žadný návěstní znak nezobrazoval jak píše PB. Tedy bylo důležité vidět návěst výstraha přímo na vjezdovém náv. během rámcově 6 sekund jeho viditelnosti, a návěst stůj z odj. návěstidla během asi 11 sekund jeho viditelnosti (odhadem z videa z konce prodobného vlaku - pokud Ex jel době nehody podobnou rychlostí).
EDIT: A jak píše PŠ, který byl rychlejší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sonic.)
Čtvrtek, 05. srpna 2021 - 21:46:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4094
Registrován: 4-2006
Adalbertinum: Můžete upřesnit, jak by mělo plánované
předjetí toho osobáku jiným expresem ve Staňkově souviset s tou nehodou? Já tam tedy žádnou souvislost nevidím.