Diskuse » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 27. 6. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Německo do 27. 6. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 19. května 2021 - 18:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 6-2019
Však nějak takhle v krizi koronavirové asi uvažovali ti Němci, potom, co jsme projevili podobnou solidaritu v krizi uprchlické.
Nedoložitelná spekulace.

Kazdopadne ublizenecka cechackovska mentalita se vsim vyjebat a pak byt ublizeny/mohou za to ostatni u vas funguje prikladne.
S čím se konkrétně snažím vyjebat, pane Noční spoje?
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 19. května 2021 - 18:34:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14699
Registrován: 8-2012
V době, kdy nám v pohraničí kolabovaly nemocnice a potřebovali jsme pomoci, tak nám
V době "dostatečné kapacity reprofilovaných lůžek" a "nepotřebného lockdownu s nulovým výsledkem" (viz jiná diskuze vč. vašich výroků na toto téma) vystoupil přímo v Chebu ministr zdravotnictví jako oficiální zástupce vlády, že Česká republika žádnou pomoc nepotřebuje a o "své" pacienty se postará (nechá je chcípnout ve Znojmě, třeba). To je dobré zapomenout, že?
Mimochodem, co Češi nabídli Němcům (třeba v migrační krizi)?
To je dobré si pamatovat a když se třeba někdy situace obrátí, tak nabídnout obrácený poměr
Normální zamindrákovaný nacionalistiský čecháček. Asi to ti Němci nějak vycítí a pak se k vám podle toho chovají...
電車オタク
Středa, 19. května 2021 - 19:18:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 6-2019
To je dobré zapomenout, že?
To s tou nabídkou nesouvisí a nijak její ubohost neospravedlňuje. Blatný je chudák a vystupoval jako hlupák, zajímavější než jeho trapné působení by bylo vědět, co ho k tomu vedlo. Z vlastní hlavy to jistě neměl (ostatně s jeho manažerskou praxí v řízení malého kolektivu je div, že toho nezvoral daleko víc).

Mimochodem, co Češi nabídli Němcům (třeba v migrační krizi)?
Slabý úhyb, ale ani migrační krize a její "řešení" ala V4 nijak s ubohostí a sprostotou nabídky šesti a dvanácti lůžek nesouvisí.

Normální zamindrákovaný nacionalistiský čecháček. Asi to ti Němci nějak vycítí a pak se k vám podle toho chovají...
Píše zamindrákovaný čecháček, diskuzní vysírač s komplexem své malosti (a asi nejen toho), s hlavou zaraženou v [zadnice] německého kapitálu.
Když chcete být nutně osobní, tak ke mně se chovají normálně, psal jsem například o saském premiérovi a jeho (nejspíš částečně předvolební) drzosti se šesti disponibilními lůžky (v situaci kdy tam má mnoh set Čechů, držících jejich zdravotnictví (on sám se tam vyjádřil)), po tom je vám však zcela lejno.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 19. května 2021 - 21:59:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"S čím se konkrétně snažím vyjebat, pane Noční spoje?"
Bezky v Jure, soceni v Polsku - vase cechacke vyjebavani s Covid pravidly se tady mesice chlubite...
Ahmad_Šáh_Masúd:
"No a například na urážky Čechů od saského premiéra Michaela Kretschmera o zanášení covidu do Saska českými pendlery si také lehce vzpomeneme. "
Vas bratr v triku Saul Goodmann se tady celou Coronu za vaseho povzbuzovani chlubi, jak si vyrabi negativni testy na pocitaci a v dobe, kdy CR (a extra jeste zapadni Cechy) meli incidenci kolem 1200 a vice na 100 tis. obyvatel nebyl vubec zadny div, ze se Corona ve velkem zavazela do Nemec. V te dobe byly vsechny pohranicni Landkreisy v bavorsku a Sasku suverene nejhorsi z celeho Nemecka, proc asi?
Středa, 19. května 2021 - 22:16:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 6-2019
Porucha funkční gramotnosti stále trvá, stále trvá, pane Noční spoje.

Na běžky do Jury se mohlo celou zimu zcela legálně, na nich není co ojebávat (možná to vyvolá pocit malosti v nějakém tom "čecháčkovi" (terminus technicus made by T. H.), co je odsouzen na lyžích objíždět chalupu, ale to je mi ganz egal).

V Polsku jsem poslední dobou velmi často a jsem tam rád a dokonce tím s ničím nevyjebávám. Se s tím smiřte, realita je o dost jiná a lepší než se tu snažíte přestírat. Zítra opět na testy (přestože mi v žilách už půl dne koloje první dávka fajzru) a v pátek šup do Opola, Murów čeká! [lol], další víkend fotoakce v Miškolci (máte-li zájem o uherskou mutaci, rád přivezu), další Trojměstí, opět Polsko, pak několik dní rodinné záležitosti a už tu bude odjezd na delší cestu na daleký sever. Holt žijeme jen jednou a ne každý se nechá zavřít do basy.

SG není můj bratr a nikdy jsem ho neviděl. Jeden z mých bratrů sem píše pod úplně jinou přezdívkou a ten třináctiletý to tu zatím jenom čte, ovšem po mých příbuzných je vám lejno.

nebyl vubec zadny div, ze se Corona ve velkem zavazela do Nemec.
A to máte nějak dokázané? Korelace nerovná se kauzalita, pane. A i kdyby, tak Helmutům beztak nic jiného nezbývalo, že pendlery pustit, protože jak správně konstatoval saský premiér, bez Čechů by jim zdravotnictví rychle zkolabovalo a pak by to nebylo jen o kovidáriích.

OT: Zkuste začít používat diakritiku.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 19. května 2021 - 23:16:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2009
Nejde jen o doklady, ale úřady mají prý právo zkontrolovat, na jaké mobilní síti a jak dlouho jste k ní byl připojený, takže když se třeba objeví, že jsi byl místo T-mobile Cz připojený 13 hodin na T-mobile DE, tak může být problém.

To už je pak blbost člověka, který si tohle předem nezjistí. Samozřejmě je to pravda, ale pouze na jedné straně. Německé úřady toto nikdy nesmí! (aneb buďme ještě rádi za GDPR psaný německým perem)

Já si za posledních x let nepamatuji, že bych kdy dal korunu nějakému českému operátorovi a stejně tak se může zařídit i kterýkoli výletníkář a koupit si třeba polskou kartu s neomezeným paušálem za pár drobných a za 4 měsíce ji kvůli romaingovým poplatkům vyhodit. A polskou kartu české úřady nikdy nevypátrají.

triftiger Grund pri ceste do DE uz drahnout dobu neplati

Pokud "drahná doba" je pro Vás jeden týden, tak ano, máte pravdu. Před týdnem se povolil Grenzverkehr a před 12 dny ČR škrtla z Hochinzidenzgebiet na "obyčejné" Risiko-. To ale neznamenalo škrtnutí "triftige Gründe".

meli incidenci kolem 1200 a vice na 100 tis. obyvatel nebyl vubec zadny div, ze se Corona ve velkem zavazela do Nemec
Zvláštní, že v té době jsme byli Virusvariantengebiet a malý pohraniční styk nebyl oficiálně vůbec bez karantény možný! Nějak Vám to nesedí. Koronavirus a zřejmě ani jiné vysoce nakažlivé určitě nezajímají nějaká nesmyslná pravidla roušek a rozestupů a podobných nesmyslů.


Bavoři bývají vždy daleko ostřejší.
To nevím, každopádně saští náckové od Polizei nejsou žádný slabý odvar. Jejich rasistické útoky a sprostoty v obyčejném S-Bahnu z Drážďan směr Bad Schandau v lednu t.r. nezapomenu. Vracel jsem se na víkend do ČR a pořád mi to nevěřili a najednou mě obvinili, že nemám test, který jsem nejenže nepotřeboval, neboť jsem nebyl denní turista (což mi nevěřili), ale ani si o něj neřekli. Že zkoumali právě koupenou pomázanku, zda v ní nejsou drogy a vyhrabali mi oba batohy škoda mluvit. Chtěli si mě vzít na stanici, ale nakonec se sprostými urážkami, ať se je nepokouším o***ávat poloprázdný S-Bahn v Pirně opustili.
Středa, 19. května 2021 - 23:45:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2017
Klavirista:
"To ale neznamenalo škrtnutí "triftige Gründe". "
Ono by ale muselo byt co skrtat. Nesmite si plest narodni pravidla (Verordnung Gesundheitsministeria) a ruzne zemske odlisnosti (napr. saske karanteni pravidla, ktere specialne s ohledem na sousedstvi s "best in covid" na svete byli trochu prisnejsi).

Klavirista:
"Zvláštní, že v té době jsme byli Virusvariantengebiet a malý pohraniční styk nebyl oficiálně vůbec bez karantény možný! Nějak Vám to nesedí. Koronavirus a zřejmě ani jiné vysoce nakažlivé určitě nezajímají nějaká nesmyslná pravidla roušek a rozestupů a podobných nesmyslů. "
Kdyz bylo CR prohlaseno za Virusvariantegebiet, tak uz byla incidence asi 700 (a je obecne znamo, ze aktualni stav nakazenych odrazi realny stav nakazenych ca. pred 2 tydny) a pro pendlery se i pote vymyslely vyjimky. A samozrejme, jak je v popiracskych kruzich normalni nezajimaji coronu lockdowny, rousky a rozestupy, ale je zajimave, ze kde se zavedou, tam se to po nejakem case dostane pod kontrolu.
Čtvrtek, 20. května 2021 - 10:39:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14706
Registrován: 8-2012
diskuzní vysírač s komplexem své malosti (a asi nejen toho), s hlavou zaraženou v [zadnice] německého kapitálu
Jé, ztroskotanec zaprodaný v žoldu nacionalisticky nesprávného imperialisty, to jsem tu už dlouho nebyl. Potěšilo, děkuji [happy]
"Nevrč, brachu, na zrcadlo, když máš křivou hubu." (N.V.Gogol)
"Na rohu ulice vrah o morálce káže" (K.Kryl)
Pátek, 21. května 2021 - 13:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5137
Registrován: 9-2007
Na stránkách MZV je uvedeno, že Pravidla cestování z ČR do Saska jsou regulována spolkovým nařízením pro vstup do Německa tzv. Coronavirus-Einreiseverordnung. Toto nařízení mimo jiné povoluje přeshraniční cesty z ČR do Saska do 24hodin z jakéhokoliv důvodu bez nutnosti testu, karantény či registrace., ale v článku se zároveň píše, že Výjimky z registrační povinnosti a karantény... a Osoby, které přijíždějí do Německa z rizikové země/oblasti (tj. ČR) musí splnit jednu ze tří podmínek pro vstup do Německa. Musí mít buď lékařské potvrzení či výsledek testu na SARS-CoV-2 osvědčující, že daná osoba není nakažená již při vstupu na území Německa,..., takže předpokládám, že test je jistota, protože ač to jedna z prvních vět vylučuje, dál se píše, že by asi být měl. No a údajně je test vyžadován i k posezení na zahrádce.

Já už jsem se v práci s... úplně neskutečně, když se tak objevila vhodná chvíle, šel jsem na test, ten si spolu se stránkami MZV a Saskou karanténní vyhláškou vytiskl, k tomu dodal vytištěnou jízdenku na EC 179 jako doklad, že se v průběhu dne vrátím do Česka, a vyrazil jsem na Labe-Elbe do Německa. [proud]

Měl jsem teda mimořádné štěstí – S1 jezdí o vůz delší, přičemž tyto posily jsou zajišťovány starými DBuza z poslední série (výroba +-1990, reko +-1997) a plete se tam jeden DBpza z roku 1994 (ještě se starými terčíkovými displeji... teda displejem, na jedné straně je a na druhé demontovaný [crazy]). Když jsem tak do Dresden dojel tímto echt vozem, který už jinde v Německu nejezdí (byť si lze vzpomenout jeho bizarní působení na braniborských RE3 a RE5 ještě v roce 2014), spatřil jsem na lince 75 kloubový Solaris 2. generace, který už také velice rychlým tempem mizí ze silnic a odpoledne mi plán "na jistotu" také vyšel (14:04 vyjíždí z vozovny Trachenberge trojiče T4D na linku 46, 14:34-14:44 stojí na konečné Zschertnitz a pak jede zpátky jako ta samá linka do vozovny). Zbytek odpoledne jsme strávili v restauraci u Labe, kde byly otevřené zahrádky, byly plné lidí a test po nás nikdo vidět nechtěl.

Na hranicích kontrola žádná, ani ve vlaku, ani pak ve zmíněné restauraci či v supermarketu. No a teď se cítím zase skvěle, s chutí do práce a do života, takže já jsem spokojen a teď si klidně zase počkám, až dostanu vakcínu a cestováním nebudu ohrožovat nikoho. [happy] Ale teda doufám, že to nebude dlouho, údajně tam do provozu na linky 65 a 92 zasahuje jeden Mercedes O405GN2. [biggrin]
Pátek, 21. května 2021 - 13:49:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 6-2019
Já když takovou vhodnou chvíli nemám alespoň dva dny v týdnu, tak mi začne bzučet v hlavě a potřebuji rychle někam vypadnout. Minimálně do přírody, ještě lépe za dopravou. Za tři hodiny zamykám kancl a odjíždím na východ...s úplně zbytečným testem v kapse.

až dostanu vakcínu a cestováním nebudu ohrožovat nikoho.
Tos neohrožoval ani před tím. Ohrožovali dementi, kteří se promořovali po garážích a putykách.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 26. května 2021 - 21:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 11-2005
Tak čerstvá dnešní zkušenost z jízdy Cheb - Marktredwitz.

Ve vlaku přes čáru jelo asi 20 lidí, což už je slušné. Ve Schindingu už uniformovaná Polizei nenastoupila a nikdo nekontroloval testy. Ale těsně s příjezdem vlaku tam zastavilo civilní BMW a z něj vylezli 2 příslušníci v civilu, ale v neprůstřelných vestách a rychle utíkali k vlaku. Zuřivě gestikulovali na fíru, ať počká. Probrali tam do detailu jednoho chlápka (Němce) co seděl blízko mě. Kam jede, proč jede, co veze, musel úplně otevřít zavazadlo. Dvě bedničky Pilsner Urquel co měl na polici nad ním je nezajímaly. Nejvíc je zajímala krabička od cigaret a z té si sebrali štětečkem vzorky, které strčili do mobilní laboratoře k analýze.

Pak si ještě podali jednu mladou slečnu (Češku) na druhém konci vagonu, která cestovala s kolem (jela už se mnou Pendolinem z Prahy). Té úplně vysypali batoh a sbírali vzorky z mobilu a kabelky. Trochu se tam rozbrečela. Nicméně po navrácení dokladů totožnosti oba pasažéři nakonec mohli v Marktredwitzu pokračovat dál v jízdě.
Donner au train des idées d'avance...
Čtvrtek, 27. května 2021 - 08:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 6-2019
Chování gestapa. I ve velmi totalitních zemích toto není běžné a cestující obvykle musí své osobní věci vyndavat sami. Tohle je tupá demonstrace síly národa, který se zřejmě stále cítí i v EU nadřazený vůči ostatním.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:16:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2019
Rail 2005 - z téhož přechodu mám obdobnou zkušenost i z doby předkovidové...jel jsem z vánočních trhů maje ssebou pro někoho Slovenský a tuším Maďarský KJŘ a mapu Polska. A borci přesně...celý batoh ven, foťák do detailu co kde kdo jak kam...a krabička sýrů a rohlíky mi rozebrali taky! A jeden mě vzal bokem a kolik čeho je...řekl jsem číslo a pak mi zatrnulo, neboť jsem si nebyl jistý jeslti jsem už cestou něco nesežral..... nic poděkovali odkráčeli....ale to, že někdo jen s batůžkem má mapy a jízdní řády z 3 jiných a nesousedících států, to je nezaujalo....což myslím by bylo teorreticky nejpodezřelejší.....
Čtvrtek, 27. května 2021 - 09:41:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 10-2010
Zajímavé zkušenosti, obdobné informace jsem nedávno četl na netu o Celní správě ve východních Čechách.
https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-pardubicky-kraj/tisk ove-zpravy/2019/Stranky/pardubicti-celnici-odhalili-ve-vlaku-dva- paseraky-drog-po-jednom-z-nich-dokonce-patrala-policie.aspx
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/v-rychliku-od-ceske-trebove -do-pardubic-nasli-celnici-lsd.A131220_143737_pardubice-zpravy_ja h
https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/celnici-pri-osobni-proh lidce-nasli-u-mladika-marihuanu.A140626_152432_krimi_jp
Ano,je to ponižující a gestapácké. Skutečnost, že tito orgáni (CZ, DE) mohou takhle někoho namátkově šacovat [bez důvodného podezření ze spáchání konkrétní lumpárny] mi dosud známa nebyla.
Jinak jsem samozřejmě pro tvrdé represe proti drogové kriminalitě.
Saul_Goodman
Čtvrtek, 27. května 2021 - 10:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808
Registrován: 11-2019
AŠM: Pokud se u nás bude crystal v pohraničí prodávat formou pultového prodeje, tak se nedá čekat změna. Mimochodem Němci jdou hlavně po svých, protože jim jde právě o import. Ze Německa se zase ve velkém vozí do ČR kradené věci z obchodů. Tyhle všemožné buzerace mi opravdu vadí, ale Němcům se na druhou stranu vůbec nedivím.
Saul_Goodman
Čtvrtek, 27. května 2021 - 10:07:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 809
Registrován: 11-2019
Tobik:
"Skutečnost, že tito orgáni (CZ, DE) mohou takhle někoho namátkově šacovat [bez důvodného podezření ze spáchání konkrétní lumpárny] mi dosud známa nebyla."
Pokud vypadám a chovám se jako feťák, tak musím počítat s trochou represe. Nějaké plošné osobní prohlídky by u soudů velice rychle narazily.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 10:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 6-2019
Jezdíval jsem přes tento přechod docela často, ale s podobným přístupem jsem se nesetkal (že však není neobvyklý, o tom svědčí mmmj. i popisované zážitky zde). Absolvoval jsem stovky různě přísných kontrol v různých větších či menších diktaturách, ale na vysypávání batohů jako v Eurosajůzu si tedy nevzpomínám. A fakt to nelze ospravedlnit tím, že nevypadám jako drogový dealer.
Bude třeba jim vracet stejnou mincí. Až je zase za lockdownu potkám na lyžích nebo pěšky na nákupem u nás, tak rovnou volat PČR. [biggrin]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 11:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 2-2010
Já myslím, že když dělají důkladné prohlídky zavazadel, tak je to v pohodě, jen by to tedy mělo fungovat tak, že by jsi ty měl vyndávat věci sám a ne, že se oni v tom hrabou. Takhle by jsi technicky vzato je mohl obvinit, že když se tam hrabali a něco by tam našli, tak by stačilo říci, že ti to tam oni podstrčili, ale když to vyndáš sám a vytáhneš třeba drogy, tak už to neukecáš.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Saul_Goodman
Čtvrtek, 27. května 2021 - 11:18:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 11-2019
Jedinou větší kontrolu jsem zažil v EU, když jsem vycházel z letiště v Mnichově a měl 4 hodiny volna, tak jsem účelově hodil lehce nervózní chování a hned si mě celník natipoval ke kontrole zavazadla, ale žádná osobní prohlídka. Naprosto profesionální a trvalo to 20 minut.

V německém pohraničí bylo maximum občasné ukázání občanky.

Jinak v Německu to prostě takhle funguje, proto se kontroly těch, co vypadají jako fetny, dělají na hranici s Holandskem nebo s ČR.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 11:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 11-2005
Mě takto na tom přechodu kontrolovali někdy minulý rok (už si datum nepamatuji). Ale přesně, civilní policajt a gumové rukavice. Dal jsem jim občanku, ta hned putovala dál k policajtovi co stál na chodbičce a další dva mě začali šacovat a ptali se, proč jedu do Německa. Když se ptali, co je v batohu a zavazadle, tak jsem jim to chtěl ukázat a oni hned, že ať se toho ani nedotýkám... Sami si to otevřeli a probrali. Před mýma očima pochopitelně. Paradoxně nejvíce je zajímala spousta papírů v mém batohu, které prolistovali jeden po jednom a vytahovali ze slajdů.

Ale tohle dělají jen na CZ/DE hranici. Tady na západě na hranici BE/DE se toto neděje. Když přijede osobák ze Spa do Aachen, občas stojí na perónu v Aachen Hbf čtveřice policajtů a než dovolí odejít cestujícím do podchodu, vytáhnou si z davu několik zpravidla neevropsky vypadajících lidí nebo lidí, co vypadají jako bezdomovci a těm zkontrolují identitu a důvod pobytu. Mě tam ještě nekontrolovali nikdy. To samé v Thalysu nebo ICE. Tam probíhá kontrola mezi Aachen Hbf a Köln Hbf.
Donner au train des idées d'avance...
Čtvrtek, 27. května 2021 - 12:32:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 6-2019
proto se kontroly těch, co vypadají jako fetny, dělají na hranici s Holandskem nebo s ČR.

Jenže problém není v tom, že někdo vypadá jako fetka (ten na to ostatně musí být uvyklý, také například neberu stopaře podobající se fetkám jim jiným "alternativcům"), nýbrž v tom, že třeba ta cyklistka vůbec jako fetka nevypadá a přesto se k ní chovají jako hovada.
Protože příště to budou třeba všichni co nebudou mít modrý voči a světlý vlasy nebo jen budou vypadat chudě. To už tu bylo. Asi to mají v genech.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 441
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Protože příště to budou třeba všichni co nebudou mít modrý voči a světlý vlasy nebo jen budou vypadat chudě. To už tu bylo. Asi to mají v genech."
Je zajimave, ze nejvetsi nacionalisticke srackobiti prichazi od nekoho, kdo u toho nebyl.
Moje matka videla v patek v Schirndingu podobnou kontrolu, prolustrovali tri mladochy a kontrolujici dvojice byla pry "smisena" (jeden policajt Cech a druhej Nemec), to vam do te vasi pohadky o nacistickych hajzlech moc nezapada.

Rail2005:
"Ale tohle dělají jen na CZ/DE hranici."
To, ze jste to jinde nezazil neznamena, ze se to jinde nedeje. Ja byl naposledy podobne lustrovan pred dvema lety pred Flensburkem na ceste do Danska. V obleku, v 1. tride - doklady, ukazat batoh, zadne velke trauma jsem si z toho neodnesl...
Čtvrtek, 27. května 2021 - 20:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 6-2019
Je zajimave, ze nejvetsi nacionalisticke srackobiti prichazi od nekoho, kdo u toho nebyl.
Předpisatelům nemám důvod v této věci nevěřit. Zato vy se tu dlouhodobě profilujete jako tuctový přiblblík, který se dodnes na klávesnici nenaučil ani diakritiku.

Moje matka videla v patek v Schirndingu podobnou kontrolu, prolustrovali tri mladochy a kontrolujici dvojice byla pry "smisena" (jeden policajt Cech a druhej Nemec), to vam do te vasi pohadky o nacistickych hajzlech moc nezapada.
No a co? Já jsem těch kontrol zažil nejspíš nejvíc ze zdejších diskutérů vůbec a iluze si nedělám žádné.

V obleku, v 1. tride - doklady, ukazat batoh, zadne velke trauma jsem si z toho neodnesl...
Taky vám ho nevysypali na podlahu, což je to o čem se tu diskutuje. O formě.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:12:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 442
Registrován: 8-2017
Rail2005:
"…Kam jede, proč jede, co veze, musel úplně otevřít zavazadlo. Dvě bedničky Pilsner Urquel co měl na polici nad ním je nezajímaly. Nejvíc je zajímala krabička od cigaret a z té si sebrali štětečkem vzorky, které strčili do mobilní laboratoře k analýze. Pak si ještě podali jednu mladou slečnu (Češku) na druhém konci vagonu, která cestovala s kolem (jela už se mnou Pendolinem z Prahy). Té úplně vysypali batoh a sbírali vzorky z mobilu a kabelky."
Kde se pise o vysipani veci na zem? Kdyz nemate argumenty tak prijdou urazky a vysirky, to u vas uz zname [kladivo]
Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:15:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 6-2019
Checht, my zase známe vás (ano, obtěžoval jsem si zjistit kdo jste, stejně jako u Rail2005 a dalších). [wink][crazy][crazy][crazy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:47:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7651
Registrován: 5-2010
V sobotu i v neděli jsem byl v Elbtalu, kontrola ve vlaku žádná jen v neděli tři kousky Bundespolizei v Bádu na nástupišti, ale nikoho ani nelustrovali.Mám sebou na papíře čtvrteční PCR test a hotovo.
Ty kontroly konkrétně v Elbtalu jsou naprosto běžné, protože jsem tam dost často již několik let, tak jsem jim taky někdy neunikl.A co vím tak je to o drogách, taky jsem jim musel ukázat párkrát "rucksack".Jednou jsem měl sebou v alobalu domácí štrůdl a ouha moučkový cukr se sypal a sypal po rucksacku a očička BP to zmerčila, tak bylo co vysvětlovat.Nakonec jsme se tomu zasmáli.Často jsme ráno chodili ze Schöny pěšky od pendlu z Děčína na flek do Schmilky někdy pozorováni z druhého břehu BP a stalo se, že nebyli líní přejet za náma přívozem na druhou stranu a lustrovat.Pak se mě i stávalo, že již jsem byl tak profláknutej, tak jen mávli rukou a byl klid.Jo ty pětivozové zesily jsou dobrý, hlavně ty kočáry s orientací Halle.
Čtvrtek, 27. května 2021 - 21:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 443
Registrován: 8-2017
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Checht, my zase známe vás (ano, obtěžoval jsem si zjistit kdo jste, stejně jako u Rail2005 a dalších). [wink][crazy][crazy][crazy]"
A co jako? Si myslite, ze mam strach, ze napisete, kdo jsem?
Pátek, 28. května 2021 - 02:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2009
A jeden mě vzal bokem a kolik čeho je...řekl jsem číslo a pak mi zatrnulo, neboť jsem si nebyl jistý jeslti jsem už cestou něco nesežral..... nic poděkovali odkráčeli....
To jste měl štěstí. Mně nepoděkovali, naopak řvali po mně sprostoty, ale odkráčeli taky. Nezapadnul jsem do jejich předpojatého stereotypu a pochopili, že já mám nařízení nastudovaná a taky znám kromě povinností i svoje práva. Vůbec bych o tom nezačal, kdyby mě z ničehonic nezačali obviňovat ze lží a snažit se hodit na mě povinnost negativního testu, kterou jsem v inkriminovaném čase a místě neměl. Ale to jejich primitivní hlavy dodnes nepobraly.

Jinak v Německu to prostě takhle funguje
Co myslíte výrazem funguje? Že se tam proto žije líp? Kvůli těmto kontrolám? Nebo že je jejich rasismus normou, takže jako teda OK a držet pusu a krok?

Mimochodem Němci jdou hlavně po svých, protože jim jde právě o import.
Tak proč mě šikanovali ve směru z Drážďan do ČR?

proto se kontroly těch, co vypadají jako fetny
Prosím definovat: mám si do vlaku brát oblek, který nosím jinak na koncertě, abych pro Polizei vypadal dostatečně váženě? Nebo to je teda ten trhák pro dealery, ať si ty obleky pořídí?

Nějaké plošné osobní prohlídky by u soudů velice rychle narazily.
Prosím Vás, zjistěte si význam slova Schleierfahndung, pak se můžem dál bavit. Bohužel nemáte pravdu.

to vam do te vasi pohadky o nacistickych hajzlech moc nezapada
A mně docela jo, když se to dělo na území Rajchu. Pokud se na té prasárně podílí i Čech, tak to na meritu věci naprosto nic nemění. Čímž neobhajuji zvolené přirovnání, ale pokud ho interpretuji alegoricky, tak je to hřebíček trefený na hlavičku.
Saul_Goodman
Pátek, 28. května 2021 - 09:08:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 811
Registrován: 11-2019
Klavirista: Jestli jste takhle arogantní a agresor (jako tady na káčku za poslední roky) i v reálném životě, tak se opravdu o čem bavit nemáme. Spíš potřebujete trochu sebereflexe [wink]
Pátek, 28. května 2021 - 10:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 8-2011
v situaci kdy tam má mnoh set Čechů, držících jejich zdravotnictví
No jo no ,kdy by celý Německo bez nás bylo ,že? Ale že bez práce v Německu by tito lidé byli buď na pracáku nebo bouchali někde za patnáct tisíc ,o tom se moc nemluví,že?
Zajímavý, že když na jaře zavřeli naši hranice ,tak nejvíc vřískali zrovna ty vykořisťovaný pendleři.

cestující obvykle musí své osobní věci vyndavat sami
Jako nechat někoho hrabat v batohu a čekat jestli z toho nevytáhne zbraň? Zažil jsem kontrol jak od Polizei tak Zoll poměrně dost a vždy teda korektní vystupování a nesmyslnou buzeraci teda vždy východním směrem.

Protože příště to budou třeba všichni co nebudou mít modrý voči a světlý vlasy nebo jen budou vypadat chudě.
Typický čecháčkovský ublíženectví,stejné namátkové kontroly probíhají na hranicích s Polskem nebo na balkánské stezce na A3 u Passau. Jenom holt nám se furt ubližuje.
(Mimochodem byl jsem svědkem kontroly bulharů v dodávce kdesi u Jihlavy a vypadalo to naprosto stejně, všechny zavazadla ven a všechno otevřít. Že by jim i naši ublizovali třeba kvůli barvě vlasů?).
Pátek, 28. května 2021 - 18:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 6-2019
Ale že bez práce v Německu by tito lidé byli buď na pracáku nebo bouchali někde za patnáct tisíc ,o tom se moc nemluví,že?
Část z nich by normálně pracovala (a ujišťuji vás, že 15 000 Kč čistého už taky ve zdravotnictví není běžné) a část se vezla v sociální síti. Jenže to se vezou taky, nemyslete, že tady na nic nedosáhnou.

nesmyslnou buzeraci teda vždy východním směrem.
Možná jste si jí vysloužil. Já jezdím napříč Evropou co týden a rozhodně mě nikdo nebuzeruje.

Typický čecháčkovský ublíženectví,stejné namátkové kontroly probíhají na hranicích s Polskem nebo na balkánské stezce na A3 u Passau. Jenom holt nám se furt ubližuje.
(Mimochodem byl jsem svědkem kontroly bulharů v dodávce kdesi u Jihlavy a vypadalo to naprosto stejně, všechny zavazadla ven a všechno otevřít. Že by jim i naši ublizovali třeba kvůli barvě vlasů?).

Všechno otevřít nebo vysypat?
Ublíženectví tady předvádějí jiní.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Sobota, 29. května 2021 - 07:21:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 8-2011
Možná jste si jí vysloužil. Já jezdím napříč Evropou co týden a rozhodně mě nikdo nebuzeruje.
Tak proč tu děláte takový scény o gestapu apod plky? To se tedy rozhořčujete nad něčím, co máte z doslechu a samotnému se vám to nikdy nestalo ? A podle vaší logiky si teda všichni tu buzeraci vysloužili sami ?
Sobota, 29. května 2021 - 07:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 6-2019
Zatím tady ječíte jen vy. Samozřejmě, že slušnému člověku vadí, když mu někdo vysype obsah zavazadla na zem. A jak píšu, i v řadě docela tvrdých diktatur (třeba v Sýrii) se silové složky uměly chovat lépe než ve výše uváděných případech. Ale klidně si to obhajujte, to je vaše vizitka.

To se tedy rozhořčujete nad něčím, co máte z doslechu a samotnému se vám to nikdy nestalo ?
Já tam ty kontroly zažívám běžně a nemám důvod nevěřit, že se stává to, co bylo popsáno výše. Přeci fakt, že mně nevysypou batoh na zem neznamená, že budu obhajovat podobný hulvátství u jiných.

A podle vaší logiky si teda všichni tu buzeraci vysloužili sami ?
Logika nebude vaše silná stránka. [crazy][crazy][crazy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Sobota, 29. května 2021 - 13:21:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444
Registrován: 8-2017
Na zem nikomu nikdo nic nevysypal, asi mate trochu potize se ctenim [crazy]
Sobota, 29. května 2021 - 13:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 6-2019
Pak si ještě podali jednu mladou slečnu (Češku) na druhém konci vagonu, která cestovala s kolem (jela už se mnou Pendolinem z Prahy). Té úplně vysypali batoh a sbírali vzorky z mobilu a kabelky. Trochu se tam rozbrečela.

Problém máte zjevně vy, protože sloveso vysypat se v češtině vykládá prostě vysypat, tedy od sypání. Ne vyndat, vyložit, ale pan Rail2005 píše vysypat. Prostě demonstrace moci, nic víc. V civilizovaných diktaturách to nechají cestujícího vyložit (ne vysypat) samotného. Jestli na zem, na lavici, na sedačku nebo kamkoliv je fuk, o tom nic psáno nebylo.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Sobota, 29. května 2021 - 13:44:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 8-2011
Ale klidně si to obhajujte, to je vaše vizitka
Neobhajuji žádné hulvátství, já jen prostě těm pohádkám ovčí babičky nevěřím. A znám mnoho lidí který si svoji blbostí způsobili problémy a pak vykřikovali o gestapácích stejně jak vy . Ale to je zase vaše vizitka.
Sobota, 29. května 2021 - 14:23:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 6-2019
A máte nějaký speciální důvod (krom nějakého obecného, že třeba nevěříte lidem) proč nevěřit zrovna těmto přispěvatelům? Já tedy ne. Rail2005 je sice občas podivín (zejména co se týká prognóz toho co bude za 15 let), ale v těchto běžných záležitostech IMHO k tomu nemá důvod.

A znám mnoho lidí který si svoji blbostí způsobili problémy a pak vykřikovali o gestapácích stejně jak vy . Ale to je zase vaše vizitka.
Asi máte chytré kamarády. [biggrin][biggrin][biggrin]
Ano, lidí co si vlastní hloupostí způsobují problémy je dost, obvykle to nejsou ti, co jsou schopní se odbavit a odjet z Prahy s kolem vlakem někam do SRN. To je spíš záležitost různých Marcelů Štanclů (čili lidí sociálně méně inteligentních nebo s různými formami Asperga).
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Sobota, 29. května 2021 - 20:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 8-2011
A máte nějaký speciální důvod (krom nějakého obecného, že třeba nevěříte lidem) proč nevěřit zrovna těmto přispěvatelům?
Třeba to, jak jsem vám už psal ,že se mi nikdy nestalo, aby mi někdo rozsypával zavazadla ? A ani nevím o nikom ,komu ano ? A také ,že vždy když někdo vykřikoval o gestapu a jak chudáčkovi z Čech ublížili, přitom k nikomu jinému si to netroufnou, tak z toho nakonec vylezlo ,že máslo na hlavě měl ten dotyčný sám.
Ale věřte si samozřejmě čemu chcete ,ja jen pořád tvrdím, že ti co se ohánějí gestapem, by měli skutečné gestapo zažít na vlastní kůži.
Neděle, 30. května 2021 - 16:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 6-2019
ja jen ja jen pořád tvrdím, že ti co se ohánějí gestapem, by měli skutečné gestapo zažít na vlastní kůži.pořád tvrdím, že ti co se ohánějí gestapem, by měli skutečné gestapo zažít na vlastní kůži.

Hele já jsem byl několikrát zavřenej a ne jen na pár hodin, jen tak předběžně, protože v některých zemích to tak občas chodí a v některých zemích ty silové i tajné složky moci byly v takové formě, že by jim gestapo mohlo možná i závidět. Máte horší zkušenost? Osobně tipuji, že krom lidí co překračují hranice pracovně, tady s panem Rail2005 máme asi nejvyšší počet a tedy i statisticky počet zážitků z přechodů ČR/DE vlakem.
A trvám si na svém názoru. Klidně zde můžete kvičet doalelujá, ale začíná to být docela nudné. Užitečnější bude, když se vrátíte k německé železnici, pokud ovšem něco k tématu máte.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Neděle, 30. května 2021 - 19:49:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4587
Registrován: 9-2003
AŠM 2170: Já jezdím napříč Evropou co týden a rozhodně mě nikdo nebuzeruje.

AŠM 2181:Hele já jsem byl několikrát zavřenej a ne jen na pár hodin, jen tak předběžně, protože v některých zemích to tak občas chodí a v některých zemích ty silové i tajné složky moci byly v takové formě, že by jim gestapo mohlo možná i závidět.

Já tady hlavně vidím, že AŠM má svůj obvyklý problém, že se neví rozhodnout, zda spí na peróně přikrytý novinami, nebo nebere méně, než tři hvězdy.
NOBLE BRICKS
Pikehead
Neděle, 30. května 2021 - 21:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7252
Registrován: 3-2007
Prosimvás hlavně z toho tady nedělejte žumpu, mizej pak vodsud kvalitní diskutéři.
Mladějov
Neděle, 30. května 2021 - 21:47:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16509
Registrován: 3-2007
Jména! Nebuďte slušnej a řekněte mi jména!

[biggrin][biggrin][biggrin][biggrin]
Saul_Goodman
Neděle, 30. května 2021 - 21:53:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 814
Registrován: 11-2019
[rofl][rofl][rofl]
Neděle, 30. května 2021 - 22:03:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 8-2017
Mladějov:
"Jména! Nebuďte slušnej a řekněte mi jména!"
Bevelo!
Neděle, 30. května 2021 - 22:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2020
Dovolím si přidat jeden zážitek z trasy Cheb - Marktredwitz tuším z roku 2006. Ještě nebyl Schengen, ale už se jezdilo na občanky a dámu z PČR velmi pohoršila kartička, kterou jsem jí podal. Informovala mě, že od ledna platí novela, která daný typ OP pro přeshraniční cesty neschvaluje. Řekla něco jako "kdyby šlo o mě, nedělala bych z toho vědu, ale u Němců to neprojde", aby vzápětí přišedšímu maníkovi z Grenzpolizei meldovala němčinou z Alles Gute "šau, mit vas ér vil rajzn". Němec si prohlédl můj OP a dámě sdělil, že pro něj jde o platný doklad pro vstup do BRD, ale pokud si ona nepřeje, nebudu do Německa vpuštěn (pokud si vzpomínám, tato scéna se odehrávala už za Schirndingem). Pro případ, že by mu nerozuměla, jsem jí to přeložil - a pak už nic nenásledovalo. Upocený pocit z té kontroly zůstal, ovšem ne vůči německé straně ...
Pondělí, 31. května 2021 - 06:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4588
Registrován: 9-2003
Měl jsem obdobný zážitek na slovensko - rakouské hranici. Jel jsem si v roce 1998 do Vídně koupit CityStar do Paříže - internetový prodej ještě moc nekvetl a nízkonákladovky také ne, takže nejlevnější způsob, jak se dostat do Paříže, byl právě tento. EU v dálce nezměrné, o Schengenu ani nemluvě. Po odjezdu z Bratislavy se dostavil slovenský pasovák, kterému se na mém pasu nezdál nějaký odchlíplý rožek a spustil přesně tuhle tirádu - kdyby bylo na mně, tak o nic nejde ale u Rakušáka to neprojde. %ak mi začal nabízet, že mi ten rožek u nich ve služebním kupé odborně spraví. Celou tu dobu hrozně řval a tím pasem mával kolem sebe, až se objevil rakouský pasovák, ten pas mu jemně z ruky vzal, oštemploval a jemně mu ho vložil do ruky zpět se slovy "du kannst jetzt weiter schreien" .
NOBLE BRICKS
Pondělí, 31. května 2021 - 08:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 6-2019
Já tady hlavně vidím, že AŠM má svůj obvyklý problém, že se neví rozhodnout, zda spí na peróně přikrytý novinami, nebo nebere méně, než tři hvězdy.
Klasické falešné dilema a krom toho nejde o problém, nýbrž o slaboduchý podsuv.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 31. května 2021 - 08:56:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 6-2019
Jména! Nebuďte slušnej a řekněte mi jména!
Jen já jich znám hned několik, přičemž nejméně jeden explicitně uvedl, kvůli kterému hovnometu odešel. Stačí zavzpomínat.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 31. května 2021 - 12:40:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 8-2011
já jsem byl několikrát zavřenej a ne jen na pár hodin, jen tak předběžně, protože v některých zemích to tak občas chodí a v některých zemích ty silové i tajné složky moci byly v takové
Děkuji, takové kratochvíle si rád odpustím. Jen doufám,že to nebylo nikde na východ od nás, protože jak jste psal ,za buzeraci v těchto zemích si člověk může sám.

tady s panem Rail2005 máme asi nejvyšší počet a tedy i statisticky počet zážitků z přechodů ČR/DE vlakem.
Gratuluji,máte ho delšího [happy]

Užitečnější bude, když se vrátíte k německé železnici, pokud ovšem něco k tématu máte.
Pravda ,lepší probrat stav německého zdravotnictví a jeho držení na nohou českým personálem, to je snad k tématu železnice v Německu ok.
Úterý, 01. června 2021 - 12:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 6-2019
ěkuji, takové kratochvíle si rád odpustím. Jen doufám,že to nebylo nikde na východ od nás, protože jak jste psal ,za buzeraci v těchto zemích si člověk může sám.
Škoda, je to zajímavá zkušenost. A nesnižujte se na úroveň jistého zabanovaného TéHá, nikde jsem nepsal, že za buzeraci na východě si člověk může sám.

Gratuluji,máte ho delšího
Není k čemu, víte jak bouchá do kolen?

Pravda ,lepší probrat stav německého zdravotnictví a jeho držení na nohou českým personálem, to je snad k tématu železnice v Německu ok.
O tom řeč nebyla.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 03. června 2021 - 16:19:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 11-2005
Mimochodem asi někdy koncem dubna nebo počátkem května muselo dojít k výměně kolejového roštu včetně štěrku v úseku Kirchenlaibach - Marktredwitz. Tedy s výjimkou stanice Neusorg a jejího bezprostředního okolí. Lože je čisté, kolejnice očividně nedávno zbroušené a vlak po tom jede neobvykle tiše. Nicméně obnova ve stanici Neusorg bude patrně brzy pokračovat, protože tam jsou nové kolejnice složené při straně.
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 09. června 2021 - 23:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 5-2009
Jestli jste takhle arogantní a agresor (jako tady na káčku za poslední roky)

[uhoh] [biggrin] V kontextu toho, co se na těchto stránkách občas odehrává za invektivy, jste mě docela pobavil [wink]

Jestli je pro Vás odpovídání na otázky policie bez jediného zvýšení hlasu arogance nebo agrese, je to Váš názor, já Vám ho neberu. Ale určitě to není podklad pro sprostoty od státního orgánu.

Jinak report dnes na hranici: protože Němci si lebedí v uplatňování svých perfektních korona pravidýlek, tak stále v ECčkách provozují svoji policejní "vojenskou" parádu, abychom nezapomněli, že sice od neděle ČR není rizikovou oblastí, ale každý, kdo v ČR v sobotu byl, byl ještě v rizikové oblasti a tedy platí pro něj ještě 14 dní přísná opatření.

Dneska je ale překonala průvodčí, protože zatímco dnes jsem je až tak nezajímal, tak průvodčí mě dost naštvaně seřvala, co si to dovoluji být sám v kupé bez roušky, že tam je klimatizace, tak ať to ani nezkouším. Do restauračního už za mnou nešla [jidlo], tam ta klimatizace asi na mozek neleze ;-)

Takže s nějakými šoto výlety do Německa bych ještě počkal do 20.6. Snad tahle informace třeba někomu pomůže, snažím se nebýt úplně off-topic a to se mi moc nedaří, za což se proti duchu arogance všem omlouvám. ;-)
Čtvrtek, 10. června 2021 - 09:04:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 448
Registrován: 8-2017
Klavirista:
"Jinak report dnes na hranici: protože Němci si lebedí v uplatňování svých perfektních korona pravidýlek, tak stále v ECčkách provozují svoji policejní "vojenskou" parádu, abychom nezapomněli, že sice od neděle ČR není rizikovou oblastí, ale každý, kdo v ČR v sobotu byl, byl ještě v rizikové oblasti a tedy platí pro něj ještě 14 dní přísná opatření. "
Kontroly nemaji s Coronou nic spolecneho a probihaji pravidelne od roku 2015. Funguje to tak, ze projdou vlak a kdo ma tmavsi barvu kuze musi ukazat doklady. To ale vite, tak nevim proc musite sirit nesmysly.
Klavirista:
"do v ČR v sobotu byl, byl ještě v rizikové oblasti a tedy platí pro něj ještě 14 dní přísná opatření. "
Je to 10 dni a "prisna" znamena, ze musi mit negativni antigeni test, ktery stejne potrebujete do jakehokoliv hotelu a stejne to nikdo nekontroluje (coz zajiste take vite).
Klavirista:
"Dneska je ale překonala průvodčí, protože zatímco dnes jsem je až tak nezajímal, tak průvodčí mě dost naštvaně seřvala, co si to dovoluji být sám v kupé bez roušky, že tam je klimatizace, tak ať to ani nezkouším. "
A udelala spravne, dle nemeckeho corona narizeni (stejne jako ceskeho) plati povinost nosit FFP2 masku v prostredcich verejne dopravy a zadna vyjimka pro klaviristu sediciho v kupe tam neni. Ono si predstavte, ze mate jako ceta ve vlaku 10 podobnych vysiracu, kteri si masku nenasadi, protoze sedi 5 metru od nekoho a podobne vymluvy, ktere muzeme tady videt v mire vrchovate, pak si jim (pokud jste schopen zakladni empatie) divit nebudete.
McBain
Čtvrtek, 10. června 2021 - 10:03:52  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26794
Registrován: 5-2002
Nocni_spoje:
"Kontroly nemaji s Coronou nic spolecneho a probihaji pravidelne od roku 2015. Funguje to tak, ze projdou vlak a kdo ma tmavsi barvu kuze musi ukazat doklady. To ale vite, tak nevim proc musite sirit nesmysly."

Já jsem relativně nedávno, myslím, že to bylo na jaře 2015 (určitě to bylo před Wir schaffen das) zažil, že za Rozvadovem najelo před DB IC Bus z Prahy do Norimberka policejní PKW a odnavigovalo nás z Via Carolina až sem. Zavezli nás do jedné z těch hal a všichni jsme museli vystoupit a jeden po druhém se pod dohledem prohrabali ve svých zavazadlech a zodpovídali několik odost dotěrných otázek. Pak nás všechny zase naložili do busu a pustili dál. V Norimberku samozřejmě zpoždění minimlálně hodina a všechny možné přípoje v [zadnice].

Byl to opravdu divný zážitek a dodnes nechápu, co to mělo znamenat.
Mladějov
Čtvrtek, 10. června 2021 - 11:31:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16526
Registrován: 3-2007
>dodnes nechápu, co to mělo znamenat.

Reakce na anonymní i neanonymní udání, tip.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 11. června 2021 - 23:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15638
Registrován: 12-2007
dle nemeckeho corona narizeni (stejne jako ceskeho) plati povinost nosit FFP2 masku v prostredcich verejne dopravy a zadna vyjimka pro klaviristu sediciho v kupe tam neni.

A jen tak pro zajímavost a pro srovnání směrem k rakouským Nightjetům: https://www.nightjet.com/en/

Mouth and nose protection* is mandatory in the ÖBB Nightjet.
Exceptions:

Stay in your own compartment without other passengers
While sleeping

Středa, 16. června 2021 - 20:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2015
Bottrop. JV


Čtvrtek, 17. června 2021 - 20:22:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 11-2007
Tak dnes další špatná zpráva pro přeshraniční OS do Badu. Jako by nestačil Covid teď navíc otevřeli v Praze Primark, což bude pravděpodobně znamenat podstatný úbytek lidí. Pamatuju, že jezdili dokonce dvě cestovky z Prahy co měly přímo v naplni návštěvu Primarku 😀
Takže cestovky přišly o klientelu a dráhy taky.
Ponechám bez komentáře, co dnes na Vaclavaku předvedly nedockavy dámy 😀
Neděle, 20. června 2021 - 10:10:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2015
Podruhé v Kolíně. Tam by jeden vydžel celý den, akorát "paráda" je, když vyjedou/přijedou 3 nebo 4 vlaky naráz, je po focení. Jsem tam stál asi jen 10 minut, jsem byl na kole. JV


Neděle, 27. června 2021 - 19:59:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2015
Bottrop.