Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 7. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 7. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 20. června 2021 - 22:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6819
Registrován: 7-2011
Desiro:
"
Jeho názory považuji za relevantní..."
U VK je problém (a vždycky byl) ne v tom CO říká, ale JAK to říká. Protože to druhé notně sráží to první a spousta lidí ho kvůli tomu ani neposlouchá.
Neděle, 20. června 2021 - 23:17:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 7-2017
No a už vrátil to pero?
Pondělí, 21. června 2021 - 09:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11501
Registrován: 4-2003
Děláte chybu, že nečtete, mohl jste to výhodně koupit přes ulici. ¨

Nehodlám přijít o zbytky duševního zdraví, navíc to co je v tom odkazu jsem tak z 80 % zažil porůznu na vlastní oči a uši.[crazy]

Čtu tedy radši předražené historické či politologické knihy a od třetiřadých bezvýznamných autorů (teď mám například konečně rozečteno Kissingerovo Umění diplomacie) a knihám od politiků se důsledně vyhýbám. Resp. výroky a činy politiků s tímhle konfrontuji.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 21. června 2021 - 10:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 716
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
" Kissingerovo Umění diplomacie.."
[ok][wink]
Jeho Uspořádání světa bylo famózní čtení.

Kdyby každý, kdo se chce vyjadřovat k mezinárodním vztahům, začal alespoň tím, že si přečte Johnsonovy Dějiny XX. století a Palackého Dopis do Frankfurtu, dost by se internetu ulevilo...
Pondělí, 21. června 2021 - 11:31:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11502
Registrován: 4-2003
Uspořádání světa bylo famózní čtení.

Tohle je taky, ale oproti Uspořádání světa je to 3x delší a mnohem náročnější na čtení.

Když vezmu, že oboje psal kolem či po devadesátce, tak to je naprosto neuvěřitelný.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 21. června 2021 - 12:09:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24594
Registrován: 5-2002
J.M.: Mohl byste prosím trochu výrazněji odlišovat citovaný text od vlastního...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Quex
Pondělí, 21. června 2021 - 15:09:48  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8342
Registrován: 5-2002
Kdyby každý, kdo se chce vyjadřovat k mezinárodním vztahům, začal alespoň tím, že si přečte Johnsonovy Dějiny XX. století a Palackého Dopis do Frankfurtu, dost by se internetu ulevilo...

Jak řekl plk. Žitný v Růži pro Zemana (30. díle): "Vidím, že jsme čítali různé knihy."[biggrin]
"Doba střelců neskončila. A já Vás o tom přesvědčím. A nejen Vás!"
Pondělí, 21. června 2021 - 18:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5211
Registrován: 4-2003
J.M., postrádám odpověď na otázky, kdo je tím odborníkem, kterému by se mělo věřit, a kterému z odborníků věřit, když mají různé, třeba i opačné názory. Toto jsou stěžejní otázky, bez jejichž vypořádání vaše konstrukce padá jako domeček z karet. Nuže?

Nepíšu, že jste psal, že se děti nemají učit anglicky. Vždyť co jsem napsal, sám citujete (formu citace ovšem neovládáte). Upozadění výuky angličtiny na úkor absurdního požadavku na výuku etiky zmiňujete ve svém příspěvku 228.

Význam pojmů etika a etiketa vám očividně zůstává stále neznámý. Z etikety je předškolní dítě schopno pojmout maximálně "dobrý den - na shledanou" a "prosím - děkuji". Etika je pak už zcela mimo jeho obzory chápání. A zopakuji, že morální hodnoty se neučí, ty se formují. A jejich formování se rozhodně neomezuje na dobu před nástupem do školy, ty se mohou formovat po celý život. Zase jste se zaseknul na nesmyslu, který točíte dokola a nenecháte si ho vymluvit.

Návrhů se ode mne nedočkáte, právě proto, že jsem tak chytrý, tudíž bez důkladné znalosti problematiky se nepouštím do zaručených rad a spásných řešení či nevynáším jednoznačné soudy.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 21. června 2021 - 19:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5209
Registrován: 6-2016
"Návrhů se ode mne nedočkáte, právě proto, že jsem tak chytrý, tudíž bez důkladné znalosti problematiky se nepouštím do zaručených rad a spásných řešení či nevynáším jednoznačné soudy."

To je pro některé zdejší diskutéry opravdu hlavní mantra. Aneb - "já neříkám tak, ani tak ale na moje slova (možná...) dojde[uhoh]

U jednoho doktora to nevadí, ale státní instituce jsou takových "specialistů" bohužel plné. A taky to podle toho vypadá...

Za komančů podobní týpkové argumentovali proletářským internacionalismem, vědeckým komunismem a zkušenostmi sovětských stachanovců a kolchozníků[rofl]
Pondělí, 21. června 2021 - 19:40:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5212
Registrován: 4-2003
Sice úplně mimo, ale u vás je to pochopitelné.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 21. června 2021 - 21:40:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 12-2020
Doktor: Takže řešení nemáte, ale kritizovat umíte dobře. Takových je v politice taky dost, nechcete taky kandidovat?
Jestli nevíte kdo je odborník, tak je další diskuze zbytečná. Téměř všichni odborníci, ať už virologové, vakcinologové nebo epidemiologové jasně říkají, že je třeba proočkovat alespoň 3/4 polulace. Přesto tomu spousta lidí a hlavně mladších nevěří a vykládají pohádky o všemožných spiknutích. A to umějí anglicky! Ale na kvalitě jejich uvažování se to zřejmě kladně neprojevuje.
Jestli mi chcete říct, že předškolní dítě se nemůže učit (netvrdím že ihned naučit) slušnému a ohleduplnému chování, tak si prostě myslím, že se mýlíte. Nicméně právě na vašem chování je vidět, že se ve škole podobné věci asi moc neučí a vám zřejmě z rodiny nebylo dáno.
Pondělí, 21. června 2021 - 22:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 947
Registrován: 12-2007
J.M.:
"Určitě by to bylo lepší než se tam učit anglicky. "
Mimochodem komunikativní znalost angličtiny má dnes už mnohdy i větší váhu než samotné odborné znalosti na dané pracovní pozici a pracovní pohovor dost často může začít právě pokecem v angličtině jako vstupní brána aby se s Vámi dále vůbec následně někdo bavil (mluvím z vlastních zkušeností jako uchazeč i přísedící výběrové komise). Takže učit děti již od mala cizí jazyky je spíše alfa-omega pro jejich přežití v dospělosti.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pikehead
Pondělí, 21. června 2021 - 22:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7317
Registrován: 3-2007
RadekŠ: pozor, to byl humoristický web. [happy]
A a Kissinger je dobrej, trochu jiná liga než knihovnička IVK. Překvapení dne pro mě je, že stále žije.
Pondělí, 21. června 2021 - 22:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5213
Registrován: 4-2003
J.M., nemám zaručené řešení koronavirové epidemie, kritizuji vaše nesmyslné výroky. To jsou dvě odlišné záležitosti, které nepatřičně směšujete dohromady.

Otázka nezněla, kdo je odborník, ale kdo je odborník, kterému by se mělo věřit, a kterému z odborníků by se mělo věřit, když mají rozdílné názory. Diskuze je vskutku zbytečná, když nejste s to porozumět jednoduché otázce, případně se cíleně uchylujete k úhybným manévrům. Mimochodem, vy sám jste příkladem člověka, který nenaslouchá odborníkům a kafrá svoje zkreslené představy. Tedy konáte přesně to, proti čemu vystupujete.

Jasně a srozumitelně píšu, že předškolní dítě úplné základy etikety zvládne. Co vám chci či nechci říci tak opět vyvozujete naprosto mylně. A pochybnosti, zda rozumíte významu pojmů etika a etiketa nadále přetrvávají.

Zkuste rozvinout svoji myšlenku ze své poslední věty stran mého chování. Co jste z mého chování vydedukoval, v čem pozorujete deficit? Etiketu ovládám a chovám se i k vám slušně a ohleduplně.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 21. června 2021 - 22:56:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15649
Registrován: 12-2007
Mimochodem komunikativní znalost angličtiny má dnes už mnohdy i větší váhu než samotné odborné znalosti na dané pracovní pozici
Dal jste mi připomenout moji starší kolegyni, jejíž syn (cca 30 let) pracuje ve spedici nadnárodní dopravní firmy, přičemž nemá dopravní vzdělání, ale gymnázium + filosofickou fakultu se zaměřením na studium angličtiny a japonštiny coby jazyků jako takových.

(Mmch. taky hezký reálný příklad na - některými lidmi vnímané "skrz prsty" - téma o údajné neuplatnitelnosti absolventů filosofických, případně jiných humanitních, oborů.)
Úterý, 22. června 2021 - 06:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 236
Registrován: 12-2020
Doktor: Opravdu se chováte slušně a ohleduplně? Já si pamatuji vaše výroky při zákazu cestování, které o vašem slušném vychování a ohleduplnosti rozhodně nesvědčily. Porušování vládních nařízení či zákonů totiž považuji za minimálně neohleduplnost vůči druhým. Ale nechme toho ta debata s vámi je opradu zbytečná.
Úterý, 22. června 2021 - 07:01:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6821
Registrován: 7-2011
Doktor:
"zda rozumíte významu pojmů etika a etiketa..."
Etiketa...to je takový to na flašce, ne? [rofl]
David:
"Mmch. taky hezký reálný příklad na - některými lidmi vnímané "skrz prsty" - téma o údajné neuplatnitelnosti absolventů filosofických, případně jiných humanitních, oborů."
Když on je tam problém spíš v něčem jiným. Jednak v uplatnitelnosti v oboru a jednak v nich samých, protože některý koukaj dost blbě na to, že by po tolika letech studií teď měli pracovat rukama. A někteří jdou na humanitní obory především proto, protože chtěj titul, ale normální vejšku by nedali.
To, že se mnozí nakonec na trhu práce přece uplatní, je věc jiná, ostatně i nouze naučila Dalibora housti, že. [proud]
Úterý, 22. června 2021 - 07:04:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24603
Registrován: 5-2002
JM: Přesto tomu spousta lidí a hlavně mladších nevěří a vykládají pohádky o všemožných spiknutích.
Asi žiju v jiné sociální bublině, ale já ty pohádky slýchám spíš od starších. Naposledy v neděli od jednoho týpka 60+ na břehu Labe, který nás tam poučil, že při očkování dostáváme do těla toho vira a přitom se to dá v pohodě léčit acylpyrinem.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 22. června 2021 - 07:20:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15650
Registrován: 12-2007
Když už jsem to zmínil, tak velmi zajímavým případem je i sama zmiňovaná kolegyně (kterou jsem před 2 lety coby "služebně starší" zaškoloval do její nové pracovní agendy) aneb "nikdy není pozdě na to, úplně změnit pracovní obor, když člověk opravdu chce" - z původní učitelky 2. stupně ZŠ, která před 19 - 23 lety měla po celé 4 roky 2. stupně ZŠ moje spolužačky (+ holky ze sousední třídy téhož ročníku, dohromady v jedné skupině) na tělocvik, se až v jejích cca 40 letech stala pracovnice se znalostí účetních a daňových záležitostí. [ok]

Etiketa...to je takový to na flašce, ne? [rofl]
Homonymum úplně stejně jako např. půda.
-------------------------

Jinak tedy po tom středečním večeru mě zejména ve čtvrtek (ale zčásti až cca do neděle) dost bolelo levé rameno v místě, kam mi byl ten Gatesův čip implantován. Asi se ten čip nechtěl vstřebat či co. [satan]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Úterý, 22. června 2021 - 07:30:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6822
Registrován: 7-2011
David - co jsem tak zjistil, je to u každýho různý. Někomu bylo blbě až blivno, jinej to měl víceméně pohodě. Mě třeba začalo bolet rameno až v pátek večer (aplikace ráno), v sobotu pobolívalo, bylo mi mírně "divně" a to bylo celý, v neděli jsem šel normálně v pohodě do práce a nebylo mi nic. Kolegovi, o dost mladšímu, bylo dost mizerně (horečka), brečel jak želva a dva dny volna mu nestačili. Ale tak vcelku nic nepřekvapivýho, každej organismus je jinej a reaguje jinak, bez ohledu na věk, či (překvapivě) kondici.
Úterý, 22. června 2021 - 08:35:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5214
Registrován: 4-2003
J.M.:
"Já si pamatuji vaše výroky při zákazu cestování, které o vašem slušném vychování a ohleduplnosti rozhodně nesvědčily. Porušování vládních nařízení či zákonů totiž považuji za minimálně neohleduplnost vůči druhým."
Mohl byste připomenout ony výroky, které jsem měl dle vás pronést? Vládní nařízení jsem dodržoval, a to včetně těch omezujících cestování jak do zahraničí, tak v rámci republiky, tak netuším, o jaké neohleduplnosti a o jakých výrocích hovoříte.

Odpovědí stran odborníků se od vás očividně nedočkáme. Tím ovšem byl váš kolovrátek naprosto zbytečný.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 22. června 2021 - 09:32:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24606
Registrován: 5-2002
Dr: Vládní nařízení jsem dodržoval, a to včetně těch omezujících cestování jak do zahraničí, tak v rámci republiky, tak netuším, o jaké neohleduplnosti a o jakých výrocích hovoříte
Možná jste se nevyjadřoval dostatečně uctivě na adresu těch, co naopak nedodržovali... [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 22. června 2021 - 13:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11504
Registrován: 4-2003
Přesto tomu spousta lidí a hlavně mladších nevěří a vykládají pohádky

Vůbec ta mládež dneska....[biggrin].
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pezos
Úterý, 22. června 2021 - 19:10:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 4-2014
Micík asi zase uvolnil svěrací kazajku: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jaroslav-flegr-ockovani-pandem ie.A210622_153450_domaci_kzem

Považuji za naprosté selhání médií, že i po odstavení klaunů šmuclerova typu, pořád nestydatě prezentují tohoto pána jako odborníka. Kdo by náhodou nevěděl - momentálně se Česko nachází v lockdownu, který způsobilo příliš rychlé rozvolnění ve školách na začátku května.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Úterý, 22. června 2021 - 20:07:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6827
Registrován: 7-2011
No, jenom tak mezi řečí a ze zvědavosti, čím přesně si Šmucler vysloužil tu nálepku klauna?
Pezos
Úterý, 22. června 2021 - 20:38:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 4-2014
Třeba jak se začal přirovnávat k Husovi, nebo že Covid zvládáme famózně.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Úterý, 22. června 2021 - 20:38:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6334
Registrován: 3-2006
Bobik:
"No, jenom tak mezi řečí a ze zvědavosti, čím přesně si Šmucler vysloužil tu nálepku klauna?"

Měl bych ho bránit jako Příbramana, ale on měl dilema, zda jít na FAMU, nebo na medicínu.
https://youtu.be/S4qjMVrOl2M
Kočkopes
Úterý, 22. června 2021 - 20:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 10-2017
Flegr si vysloužil nálepku šílence tím, že předpovídal to, co lidi nechtěli slyšet. Některé vylízané kremrole ho navrhovaly obvinit za šíření poplašné zprávy, ovšem už málokdo ví, že např. jeho "mrazáky" - byť tedy ne v podobě, jakou si většina lidí představovala (asi si mysleli, že přijdou do hospody, a v chladničce s průhlednýma dveřma bude místo Coca-Coly mrtvola), se staly realitou:

"Kvůli skladování zvýšeného počtu zesnulých ostravské krematorium už na podzim přistavělo dodatečné chladicí zařízení. V posledních týdnech k nim přidalo dva mrazicí kamiony."

I když je objektivně nutno uznat, že ostravské krematorium, ač obrovské, je jediné ve svém kraji.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ostrava-krematorium-koronavi rus-v-cesku_2101111057_pj

"Ty jeden za**anej Covidfašisto!" za 3, 2, 1, ...
Pezos
Úterý, 22. června 2021 - 21:38:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 4-2014
Flegrova předpověď se potvrdila jen v případě, že předpovídal "když bude pršet, zmokneme". Většinou se snažil "po akci" tvrdit, že vlastně to celé myslel úplně jinak.
Kočkopes:
"Některé vylízané kremrole ho navrhovaly obvinit za šíření poplašné zprávy"
Pokud myslíme stejný případ, tak tehdy se přiznal, že přeháněl, aby lidi vystrašil (a "donutil dodržovat opatření")

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Středa, 23. června 2021 - 01:15:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 7-2017
Tak stačí reakcia na očkovanie, ľudia ju majú deň dva po očkovaní a on ju dostane po dvoch týždňoch. No a zhodou okolností to je rovnaká reakcia, akú človek dostane pri zákroku u zubára, pričom sám Smucler je zubár... Zrejme mu uz chýba kamera.
Středa, 23. června 2021 - 08:24:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11507
Registrován: 4-2003
Flegr si vysloužil nálepku šílence tím, že předpovídal t

Nálepku cvoka měl dávno před nějakým covidem, když si vpravil do těla Toxoplasmu. Akorát ho většina lidí neznala. Protože o jeho existenci měli potuchy třeba pravidelní čtenáři HN a což je ani ne desetina lidí oproti Blesku.


A na ty jednodušší vždycky působí má titul a je z velkýmo města = je to odborník. Ostatně na podobném principu stojí reklama se známými sportovci (například).
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Středa, 23. června 2021 - 12:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24615
Registrován: 5-2002
RŠ: Akorát ho většina lidí neznala.
Mám pocit, že byl u Šípa ve Všechnopárty - ale protože tam zmiňoval tu toxoplasmu, tak si ho většina lidí pamatuje jen jako toho cvoka...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 23. června 2021 - 12:23:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6828
Registrován: 7-2011
Tak on je známej hlavně díky tý toxoplazmóze, však za ní dostal i Ig Nobelovu cenu, díky čemuž se stal známějším. Do tý doby o něm nikdo nic moc nevěděl, byť se docela snažil, ale podobnejch "zneuznanejch" géniů, který nikdo nedokáže patřičně ocenit a dohlédnout jejich geniality jsou mraky (mimochodem, spolu s ním to získali ještě dva další, ale o těch se neví, "jméno" si na tom udělal jen Micík).
Čtvrtek, 24. června 2021 - 07:21:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 11-2005
Moc se nehodí vědět, že mají také inteligenti ze svých domácích mazlíčků v těle parazity, kteří je myšlenkově ovlivňují [wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 24. června 2021 - 08:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24623
Registrován: 5-2002
Miram: Nesouhlas - za rohaté zvíře jsem Tě měl už v době, kdy jsme psa ještě neměli... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pezos
Čtvrtek, 24. června 2021 - 16:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 4-2014
RadekŠ:
"A na ty jednodušší vždycky působí má titul a je z velkýmo města = je to odborník. Ostatně na podobném principu stojí reklama se známými sportovci (například)."
Toto taky. Ale měl jsem na mysli novinářské podsouvání, jako třeba nyní, kdy se na čestném místě stranického iTisku tlemí Flegr přímo titulovaný jako "expert" (ke covidu).

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Pátek, 25. června 2021 - 06:39:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6834
Registrován: 7-2011
Pezos:
"novinářské podsouvání"
Když oni to taky nemaj jednoduchý. Tím se jich nezastávám, jen konstatuju. Ono sehnat odborníka, který by měl čas a chuť mluvit, natož na jméno a ještě nejlépe tak, aby ty složitosti pochopila i teta z Horní-Dolní (natož pisálek) a ještě ke všemu o věcech, na který nepanuje jednotný názor ani mezi těmi odborníky (což je téměř cokoli), je značný problém. Co však problém není, je sehnat nějakého "takyodborníka", takových je dvanáct do tuctu a rádi kdykoli "fundovaně" odpoví na cokoli, pěstováním rajčat počínaje a teorií strun konče.
Neděle, 27. června 2021 - 23:39:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5215
Registrován: 4-2003
J.M., dočkám se od vás odpovědi, jaké neslušné a neohleduplné výroky při zákazu cestování jsem měl dle vás pronést, a čím jsem dle vás porušil vládní nařízení a zákony?

Když osočujete druhé, to je zřejmě projevem slušného vychování a ohleduplnosti, po kterém tak voláte, že?

Vaše chování je opět v rozporu s tím, co hlásáte. Vaše slova jsou tak jen prázdné fráze.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 30. června 2021 - 23:20:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15660
Registrován: 12-2007
Ideální proticovidová ochrana při pohybu po nádraží - plynová maska + gumové rukavice. [satan]

Čtvrtek, 01. července 2021 - 08:42:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6390
Registrován: 3-2006
Ad David: Na nádražích, to někdy nemusí jen proti COVIDu.[rofl]
Desiro
Čtvrtek, 01. července 2021 - 10:33:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 2-2004
Na covidové frontě je především za zenitem snaha o eradikaci (vymýcení) viru - ano, takové byly reálné snahy mnohých skupin ještě na podzim - a některé země už ani nebudou tlačit na dosažení co nejnižší incidence (počtu případů), ale budou k tomu přistupovat jako k běžné infekci, třeba Singapur a v Evropě Velká Británie.

Už víme, že současná česká vláda není ve věci Covidu na špici vývoje a navíc je pod vlivem různých apokalyptiků a uzavíračů ze Sněhů a MeSESů, příp. má potřebu marketingově ukázat, že něco dělá pro lidi, kteří se cítí ohroženi, ale s nějakými rozsáhlými uzavíráními natož lockdowny je konec.

A snad už zruší povinnost roušek v VHD, která z ní velmi efektivně vyhání lidi do aut. Nepovinně si do vlaku klidně může vzít každý i plynovou masku...
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 01. července 2021 - 10:52:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6391
Registrován: 3-2006
Tak zatím dělají opatření spíš země okolo nás, uvidíme odpoledne zda se na něco zmůžeme, nebo zafunguje opět ochrana proti COVIDu, typu "Volby".[blush]
Čtvrtek, 01. července 2021 - 11:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24655
Registrován: 5-2002
Desiro: některé země už ani nebudou tlačit na dosažení co nejnižší incidence (počtu případů), ale budou k tomu přistupovat jako k běžné infekci
To asi nebude náhoda, že tyhle "některé" země mají docela vysokou proočkovanost, že...?

Už víme, že současná česká vláda není ve věci Covidu na špici vývoje
Zato český plebs je na špici vývoje velmi přesvědčivých zdůvodnění, proč zrovna dotyčný to či ono nemusí dodržovat.
Hele, teď už je to fakt v rovině, že vláda nevláda, nejvíc si to posírají sami lidé.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. července 2021 - 11:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 7-2017
Len pre predstavu, ako bude New normal v Sin vyzerat.
Prides do prace, fuknes do pristroja, ci si negativny- pozitivny ide domov na HO-povinny report uradom a poistovni. Mas sluzobnu cestu, urobis si test doma, udaje vyplnis na prislusnej stranke a mozes cestovat. Nic take ako odmietnutie testu nebude mozne. V pripade vyssieho vyskytu nakazy opat povinne na HO. Takze vlastne vsetko, co odporcovia odmietaju.[kecal][satan]

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Desiro
Čtvrtek, 01. července 2021 - 12:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3778
Registrován: 2-2004
Hajnej:
"Desiro:
To asi nebude náhoda, že tyhle "některé" země mají docela vysokou proočkovanost, že...? ."
Británie 49 %, my 30 %, bez uvažování dalšího dorovnatelne na stejnou úroveň během dvou letních měsíců.


Hajnej:
"Desiro: český plebs je na špici vývoje velmi přesvědčivých zdůvodnění, proč zrovna dotyčný to či ono nemusí dodržovat. Hele, teď už je to fakt v rovině, že vláda nevláda, nejvíc si to posírají sami lidé."

A k tomu máš nějaký podklad, že se český plebs chová jinak než zahraniční plebs? A co neplebs, tam je to jak? Víš co - snažím se pochopit, co mnoho lidí k takovým prohlášením, že za to můžou lidi, vede.


Velky_sef:
" vlastne vsetko, co odporcovia odmietaju. "
Dost paušalizace a slaměný panák, nemyslíte?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 01. července 2021 - 12:49:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24657
Registrován: 5-2002
VŠ: Takze vlastne vsetko, co odporcovia odmietaju.
Pes bude možná zakopán v tom, co v té které zemi znamená "přistupovat jako k běžné infekci" - nepřekvapilo by mě, kdyby to bylo na hony vzdáleno naivním představám o naprosté cochcárně...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. července 2021 - 13:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24658
Registrován: 5-2002
Desiro: bez uvažování dalšího dorovnatelne na stejnou úroveň během dvou letních měsíců
To jako že Britové nebudou přes prázdniny očkovat a budou čekat, až je na těch 49 procentech doženeme?
Nebo co všechno "dalšího" nemám uvažovat...?

A k tomu máš nějaký podklad, že se český plebs chová jinak než zahraniční plebs?
V pár zemích jsem loni byl (D, I, CH, GB)... Hlavně ta letní Itálie byla poučná.

Krom toho to nejspíš nebude jen můj subjektivní dojem, protože zrovna včera na to přišla řeč při venčení psiska a byla v tomto všeobecná shoda (přičemž kromě vlastnictví psa přítomné nespojovalo prakticky nic a jsou z různých věkových, profesních i sociálních skupin).

snažím se pochopit, co mnoho lidí k takovým prohlášením, že za to můžou lidi, vede.
Stačí chvíli pozorovat chování některých lidí a poslouchat jejich (pseudo)argumenty...
P.S.: To, že Hádyho zahlušil Rtuťák, nemění nic na tom, že má v tomhle pravdu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. července 2021 - 13:09:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 7-2017
Podstatny rozdiel je ten, ze Britania ockuje postupne od najstarsich po najmladsich, takze aj ked tam teraz maju Deltu, vacsina rizikovej populacie je chranena. To sa o CR povedat neda a o Slovensku uz vobec.

V zahranici si televizie nedovolia dat vyjadrenie nejakej pani, ktora sa rozhorcuje nad zmenou pravidiel v inej krajine, kvoli ktorej jej dcera zrazu potrebuje test. Pritom ten test od nej mozu pytat aj v Rakusku na pumpe alebo ubytovani ci na wc, potom bude robit co? Postavene na hlavu, ze sa vobec zaoberame nejakymi pseudoargumetami, preco sa netestovat neockovat, nechces ockovanie, budes sa testovat a hotovo, koniec.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Desiro
Čtvrtek, 01. července 2021 - 13:48:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 2-2004
Hajnej Britové nebudou přes prázdniny očkovat a budou čekat, až je na těch 49 procentech doženeme?
Tak když jsou s to to uvolnit při 49% proočkovanosti, tak proč ne my na stejné úrovni - a to tuhle hodnotu nijak neobhajuji, pouze akceptuji bez dalšího - když je tu ...
Nebo co všechno "dalšího" nemám uvažovat...?
... rozsáhlé promoření.
Podstatny rozdiel je ten, ze Britania ockuje postupne od najstarsich po najmladsich, takze aj ked tam teraz maju Deltu, vacsina rizikovej populacie je chranena. To sa o CR povedat neda a o Slovensku uz vobec.
To je pravda a je to chyba.

Hajnej Krom toho to nejspíš nebude jen můj subjektivní dojem, protože zrovna včera na to přišla řeč při venčení psiska a byla v tomto všeobecná shoda (přičemž kromě vlastnictví psa přítomné nespojovalo prakticky nic a jsou z různých věkových, profesních i sociálních skupin).
Všichni Češi?
Tak já jsem si nějakého rozdílu my vs. jinde nevšiml (jasně, v Indii to bude jiný) a důkaz nemáš. Zase dochází na to, že dlouhodobě a globálně nelze lidi držet pod zámkem. Rozumné politické vedení to už pochopilo. Ale to už jsem tu psal.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 02. července 2021 - 00:17:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 336
Registrován: 10-2018
Desiro:
"Víš co - snažím se pochopit, co mnoho lidí k takovým prohlášením, že za to můžou lidi, vede.
"
To je docela jednoduchý, vláda se může třeba stavět na hlavu, ale když na to budou lidi srát, tak nezmůže nic. Jak poznal už Ladislav Adamec na podzim 1989.
prej jsou i země, hned kousek za kopečkama, kde na dodržování těch opatření dbá nejen policie, ale i kelneři v hospodách, protože by s ní mohli jinak mít sami problém. Tady je to jen folklor.
Pátek, 02. července 2021 - 00:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 337
Registrován: 10-2018
Velky_sef:
"Podstatny rozdiel je ten, ze Britania ockuje postupne od najstarsich po najmladsich, takze aj ked tam teraz maju Deltu, vacsina rizikovej populacie je chranena. To sa o CR povedat neda a o Slovensku uz vobec.

"
Prečo by sa nedalo. Skupina 80+, proočkovanost 79%, aktuální zájem 80%. Až do 65+ je to dost podobný, pak zájem klesá úměrně věku. Je to dobrovolný a demokratickej parlament dohlédl, aby každej musel projevit aktivní zájem a registrovat se. Ve skutečnosti to bude o trochu lepší, protože v tom neni zahrnuta vakcinace u obvoďáků.

V UK prý dojde v příslušný termín pro věkovou skupinu nabídka očkovacích termínů v nejbližšim centru každýmu registrovanýmu v NHS automaticky, tak ne tom budou o chlup líp. Ale to by se tady asi považovalo za nepřípustněj nátlak.
Pátek, 02. července 2021 - 08:36:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 7-2011
Prag:
"vláda se může třeba stavět na hlavu, ale když na to budou lidi srát, tak nezmůže nic."
Samozřejmě. Teď ještě správně rozklíčovat, proč na to lidi serou a proč je obecně důvěra v instituce tak nízká, že.
(předpokládám jasné a nekompromisní odpovědi typu "protože jsou lidi blbí, nezodpovědní, egoističtí" a podobné variace. [wink][proud])
Pátek, 02. července 2021 - 10:18:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24661
Registrován: 5-2002
Desiro: Tak když jsou s to to uvolnit při 49% proočkovanosti, tak proč ne my na stejné úrovni
Protože oproti nám lépe dodržují nastavená pravidla, je to tak těžké pochopit?

Pro méně chápavé železniční inženýry to zkusím ještě jinak: dokud se naše populace bude chovat jako vlak, na kterém je půlka vozů vypnutá z brzdy, tak holt budou muset na těch zbylejch vozech padat i magnety - a když nevyjdou procenta ani s nimi, tak se na nějakou trať s větším spádem prostě nepojede vůbec.

rozsáhlé promoření
Přání otcem myšlenky?
Promoření Ti je k prdu, pokud spontánní reakci organismu vyvolalo něco ne zcela charakteristického.

Zase dochází na to, že dlouhodobě a globálně nelze lidi držet pod zámkem.
Ono by je nebylo nutné držet pod zámkem, kdyby dodržovali to, co se po nich chce. Viz výše.

Bobik: Teď ještě správně rozklíčovat, proč na to lidi serou
Protože to potřebujou někomu nandat a spravit si tím ego.
To sis ještě nevšiml, že míra rebelie koreluje s mírou lůzrovitosti...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pezos
Pátek, 02. července 2021 - 11:43:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 4-2014
Prag:
"Prečo by sa nedalo. Skupina 80+, proočkovanost 79%, aktuální zájem 80%. Až do 65+ je to dost podobný, pak zájem klesá úměrně věku"
V Anglii v této skupině 95 %, proočkovanost víc než 90 % mají ve všech skupinách nad 65.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.

Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost. Hanlonova břitva
Pátek, 02. července 2021 - 12:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14019
Registrován: 5-2004
"o sis ještě nevšiml, že míra rebelie koreluje s mírou lůzrovitosti...?"

zatímco ty nelůzrovitý nadlidi budou nosit zelený fusekle až někdo nařídí že jsou zdravotně prospěšný protože nezpůsobujou puchejře...
Desiro
Pátek, 02. července 2021 - 14:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 2-2004
oproti nám lépe dodržují nastavená pravidla, je to tak těžké pochopit?
Ale důkaz pro to nemáš, spíš je to přání otcem myšlenky, že?
---
Ještě upozornění, že počty dokončených očkování odpovídají zhruba počtu členů širších ohrožených skupin. To je zároveň to, co jsem tu pro tento termín předpovídal v únoru.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 02. července 2021 - 15:12:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6845
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"
To sis ještě nevšiml, že míra rebelie koreluje s mírou lůzrovitosti...?"
Možná bych definoval lůzra. Já měl za to, že se jedná o jedince typu sedm tříd základky, víc stejně netřeba, všechno ví, všechno zná, všude byl, reálně je ale na všechno levej, ovšem vždycky za to můžou všichni ostatní. V tom případě mi to teda silně nekoreluje. Aby to korelovalo, pak by lůzr musel mít i vysokoškolský vzdělání a bejt vcelku úspěšnej v práci i životě.
Pátek, 02. července 2021 - 15:57:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24668
Registrován: 5-2002
Desiro: Ale důkaz pro to nemáš, spíš je to přání otcem myšlenky, že?
Co vidím, to vidím. Ale sepisovat z toho pro Tebe formální důkaz nebudu, na to si příliš vážím svého času.

Bobik: Možná bych definoval lůzra. Já měl za to, že se jedná o jedince...
...nespokojeného se svým společenským postavením a s tím, čeho (ne)dosáhl.

Aby to korelovalo
Korelace není nic reléového, tím by byla 100% shoda. [nene]

pak by lůzr musel mít i vysokoškolský vzdělání
Asi by bylo přesnější "mohl", ale se vzděláním se to nevylučuje. Zejména, pokud bylo prolezení školy náhradní berličkou.
Koneckonců jeden exemplární lůzr s VŠ vzděláním se ozval o pár příspěvků vejš se zelenejma fuseklema.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 02. července 2021 - 18:08:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 7-2017
Ja na jednej strane nepochopím, prečo MZ ČR tlačí na nosenie respiratorov vo vlaku, ak je chirurgické rúško rovnako účinné ako FFP 2, akurát slabšie filtruje nasavany vzduch. Takisto nútiť reštauraterov, aby kontrolovali zákazníkov. Na toto majú štátne úrady dosť svojich ľudí, aby robili kontroly. Na druhej strane ľudia aj restaurateri musia pochopiť, že koniec pandémie ešte nie je a ak ani oni sami neprilozia ruku k dielu, tak na jeseň budú opäť obmedzovať.
Pátek, 02. července 2021 - 18:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14021
Registrován: 5-2004
tak tu definici jeste upresnime. Luzr je spokojenej se svym prozitym zivotem neb ma rozumny pratele a stih prozit veci ktery neluzr v nastavajicim totaci nebude mit sanci prozit v realu a casem nejspis ani virtualne.