Diskuse » Železnice » 781 (T679.1) - sergeje » Archiv diskuse 781 (T679.1) - sergeje do 19. 5. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse 781 (T679.1) - sergeje do 19. 5. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 22. února 2021 - 15:05:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2006
Sledování úbytku vody ve vyrovnávací nádržce je ke zřeteli prasklé hlavy absolutně mimo mísu. Je to zcela neměřitelné jak uvádí Kolelač, určitě na sergejích taky něco zažil a mluví z něho praxe, ne to co si někdo z pochybných zdrojů přečetl.
Ručně na páce vstřikovacího čerpadla se přidávalo, pokud už nebyl dostatečný pneumatický tlak, který měl za úkol to udělat misto pomocníka.
Nebo baterie už nebyla v kondici a se sepnutím startovacích stykačů (při větším poklesu kapacity baterie zase odpadly a tak se přidržely šroubovákem) a aby motor rychle naskočil, tak se manuálně přidalo na páce. Nebo při přehřátí motorového oleje a tím poklesu mazacího tlaku a následnému stopu dieselu, pro opětovný a rychlý start z důvodu opětovného rozběhu ventilátoru k chlazení vody a oleje. se po nezbytnou dobu přidržela páka paliva až se chod motoru stabilizoval.
Pondělí, 22. února 2021 - 20:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 659
Registrován: 7-2017
Loko . . . Dík. . . . Asi bude těžko pochopitelná další "kuriozita". V jednom období byl akutní nedostatek originálních akumulátorových baterií na Sergeje. Dílna je proto v některých Sergejích nahrazovala klasickými autobateriemi. Dosáhlo se tím sice napětí 75 V. ale kapacita byla mizerná. Stalo se že po stopnutí motoru se ho už nepodařilo natočit. Pokud se to stalo v cizím depu, či v nácestné stanici, vozila se na takto upravených mašinách obdoba startovacích autokáblů. Sergej se zkrátka natočil z baterií sobě rovného.
Groteska ale byla, pokud motor stopl na trati, třeba po sjetí ze stupňů. Zůstalo se stát v poli bez jakéhokoli dorozumění s okolními stanicemi. Čekalo se jen na "zázrak", až pojede po sousední koleji kolega.
Naštěstí, tato kuriózní situace trvala cca půl roku. . . . Příjemnou zábavu. . . . . . . . . . . .[masinka]
Úterý, 23. února 2021 - 15:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660
Registrován: 7-2017
"Mladějov". . . "Tak se krásně i odjinud potvrzuje, že pan K. je tak trochu pohádkář". . . hejtuješ o 106?. . . . . Vidím, že jsem narazil na "špičkového odborníka"[coze]. . . .Můžeš mi prozradit, jak jsi postupoval v případě, že Ti na Serjožovi během jízdy (třeba i opakovaně) zaúčinkovalo RU7 ?. . . . . .[masinka]
Středa, 24. února 2021 - 20:40:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 661
Registrován: 7-2017
. . . . .No jak vidět, zdejšímu "specialistovi" neříká zřejmě RU7 zhola nic, jinak by, jak má ve zvyku bleskově zareagoval a dal najevo svou nezpochybnitelnou převahu. . . . .[sad]

Takže přidám podle něj další svou "pohádku" na dobrou noc. Do depa Blava Východ jsme většinou zajížděli před obratovým vlakem. Zpravidla se zbrojilo okolo 2500-2700 l. nafty a 80-100 kg oleje M9ADSII. Po nazbrojení, jsme se ohlásili tamnímu strojmistrovi. Zahlásil jsem mu č. Sergeje a své jméno. Zvláštní bylo, že pokud jsem mu nahlásil třeba Sergej třináct padesát sedm automaticky mě považoval za Břeclaváka. Zavolal vlakovému "Mám tu Breclaváka", nenechal jsem ho domluvit, opravil jsem ho , že jsem Leopolďák, jinak by mi dali vlak na Břeclav.
Jednou ale dá se říct vypekl on se mnou. Bylo to někdy těsně okolo vánoc, krutá zima. Dozbrojili jsme, šel jsem za strojmistrem zahlásil jsem číslo mašiny třináct padesát sedm . Zavolal vlakovému, a vzápětí mi ohlásil "Beriete vlak z Hlavného". Tak odtud jsme vlaky nikdy nebrali. Řekl jsem mu, že ale já nejsem Břeclavák. On mi odpověděl "Ja viem, ale v Lamači je nehoda, vykolajila a prevrátila sa tam cisterna z benzínom, tak beriete rýchlik odklonom". . . Za dvacet minut jsme byli Lv. na Hlavním. Bylo po půlnoci, mráz okolo dvaceti stupňů.
Po chvíli se od Štúrova dohnal "Meridian" s laminátkou v čele. Po zastavení jsme zajeli na jeho konec, udělali brzdu a za pár minut jsme vyrazili odklonem přes Raču a Pezinok do Trnavy vzdálené okolo 40 km.
Na tu jízdu nikdy nezapomenu. Za Hlavním jsem si odzkoušel brzdu, ale hned potom se probral fíra na laminátce. Začal tlačit a za pár minut jsem měl na rychloměru 120 km/hod. Bohužel tato rychlost trvala jen přes Raču kde tehdy končila trolej. Jak na potvoru jsem měl tehdy mašinu, který se vyznačovala nízkým el. výkonem. Za další stanicí Jurem začíná stoupání až nahoru nad Pezinok. Tehdy čtrnácti vozový rychlík s laminátkou na konci vykonali své. Hore Pezinkem, okolo cihelny jsme se sunuli potupnou, snad čtyřicetikilometrovou rychlostí. Ta ale nebyla o moc větší ani po zlomu tratě nad ním. Do Trnavy jsme ale dojeli bez problémů. Tam nás kolegové vystřídali. Po oběhnutí rychlíku s ním pokračovali přes Š. Stráže do Kútú.
Postávali jsme s kolegou na peroně okolo půl druhé v noci. Pozoroval jsem cestující v Meridianu, který byl povětšinou seskládaný ze spacích vozů. Hodinová absence vytápění vlaku se projevila v plné míře. Všude se svítilo, všichni cestující postávali zachumlaní v uličkách a chodbičkách. Ve vozech musela být neskutečná kosa a to vlastně byli teprve v půli svého martýria. Čekala je totiž ještě téměř stejně dlouhá cesta z Trnavy do Kútú. Své si jistě užil i fíra na laminátce, i když ten se bezpochyby v Trnavě přemístil do přípřežního Sergeje . . . . . . . . .[masinka]
McBain
Čtvrtek, 25. února 2021 - 00:16:12  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26704
Registrován: 5-2002
Hajnej:
"Jojo. To je vždycky úžasný, když nejdřív začne "slibovat" a pak se to najednou změní na pravidelný brumlání..."

Na toto téma existuje asi nepřekonatelné video.

[jidlo][jidlo]
Čtvrtek, 25. února 2021 - 08:29:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662
Registrován: 7-2017
"McBain" . . . . Hezké, ale takové video se dalo v zimním období natočit v kterémkoli našem depu depu. Stalo se to i mně, když jsem měl protáčení lokomotiv v depu. Venku, přímo pod okny náčelníkovy kanceláře stála "Bangle", která se vzpírala tomu, aby ji někdo nastartoval. Trpěla totiž neduhem, že se po stopnutí motoru dost rychle zavzdušnila. Zpětná záklopka byla ok. tak nad ní mávli rukou. Snad jsem se tehdy i trochu nudil. Naftový okruh "Bangle" jsem řádně čerpadlo po čerpadle odvzdušnil a ihned jsem ji nastaroval. Teploměry okruhů vykazovaly tehdy teplotu těsně nad nulou. Start proběhl celkem bez problémů, ale projevy které start provázely . . Střílení do výfuku, rachot, hlavně efektní, vysoko a rychle vyletující kroužky dýmu přilákaly k oknu náčelníka. Otevřel okno, já jsem na něj zavolal "A přece se točí". Mávl rukou a zavřel okno, ale vždy , když mě potka, beze slova jen zakroutil hlavou a pokračoval dál . . . . . . . . .[masinka]
Čtvrtek, 25. února 2021 - 11:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2018
Na toto téma existuje asi nepřekonatelné video[happy]
Čtvrtek, 25. února 2021 - 17:18:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 525
Registrován: 7-2011
Ale Koleleči já Vás přece nezrazuji od toho co Vám bylo přikázáno - povolit, protáčet. Já jsem zde popsal postup jak na prasklou (kterou) přijít. Odpovědný fíra neodstaví Sergeje s prasklou hlavou, (víme jak se projevuje) aníž by pro to něco neudělal. Mladějov Vám asi načůral do mraveniště, že na něj s bandůrskou, co by kdyby RU7... třeba by neudělal nic, nebo něco jo.
Lakro, máte ten start nějak komplikovaný, při jednočlence jste si musel pomoci jinak, apropo, nejspíš jste v osmdesátkách ještě tahal kačera, že nevíte že nafta tehdy stála 3 Kčs.
Čtvrtek, 25. února 2021 - 17:59:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9327
Registrován: 9-2002
740 (?) u toho někdo zvěčnil:
https://m.youtube.com/watch?v=Eoo-MfSUS-w
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 25. února 2021 - 18:39:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 8-2006
Frako - prosím, já jsem si při startu mašinky na jednočlence ,vždy dokázal poradit.V osmdesátkách jsem jezdil jako ďas. Kolik stála nafta nevím ,auto a ani naftové topení jsem nevlastnil.
Zeptejte se pana Loko.
Čtvrtek, 25. února 2021 - 19:19:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663
Registrován: 7-2017
Re: "Frako" . . .Já jsem zase popsal to, co co nařídilo vedení depa.
Se jmenovanou závadou jsem se setkal x-krát. Dokonce si pamatuji lokality či stanice, kde se mi to stalo. Někdy byla prasklá hlava příčinou okamžité neschopnosti HV. Jindy se zase vědělo, že je prasklina v hlavě válce. Sergej ještě jeden dva dny jezdil, než se třeba dostal do domovského depa. Sám jsem jeden takový přebral v nácestné stanici od kolegy, který mě o tom informoval, odkroutil jsem s ním celou čtrnácti hodinovou šichtu. S mašinou se dalo jet jen po jedenáctý stupeň. Na třináctém už teplota vody stoupala neúměrně nahoru.
Jinak žádný fíra si určitě nedovolil odstavit do depa mašinu s prasklinou v hlavě , aniž by o tom dílnu v knize oprav neinformoval, ale zjišťovat během provozu na které hlavě se vlastně prasklina nachází je trochu utopie. Nebyl na to během šichty čas a nebyla to ani povinnost lok čety.
Zmiňovanému "význačnému teoretikovi" zn. "Mladějov" obhájce tedy dělat nemusíte. "Protistátní pindy"o ničem jsou jeho koníčkem. Nevšiml jsem si, že by někdy někde přidal svoji zkušenost a nebo zážitek. Dementní poznámky na adresu druhých jsou jeho koníčkem. . . . . Takže ten váš příměr o nějakém "počuraném mraveništi" jde trochu mimo. Mějte se. . . . . . . . . . . . [masinka]
McBain
Čtvrtek, 25. února 2021 - 21:05:39  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26705
Registrován: 5-2002
Aviatik:
"Na toto téma existuje asi nepřekonatelné video[happy]"

Jo, to znám. Russian locomotive. [biggrin]
Čtvrtek, 25. února 2021 - 23:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 5-2006
Kolelač-Nazdar, hlavně se nenech vytočit. Piš dál, dobře se to čte, mám z toho
radost. Obecně rád čtu a poslouchám takové příhody.
Jo, a RU7, přetlak v karteru, tak to se mně nikdy nestalo. Je třeba říct, že na ruskejch emigrantech sem toho moc nenajezdil.
V Lounech toho moc nebylo, a potom jsem sloužil na brejlovci.
Zdar vespolek. Vašek Lapka
Pátek, 26. února 2021 - 00:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24019
Registrován: 5-2002
Kolelač: "význačnému teoretikovi" zn. "Mladějov"
Namemorovaný relátka ještě fíru nedělají. Strašně rád bych vás viděl na nějaké moderní mašině...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 26. února 2021 - 08:15:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 665
Registrován: 7-2017
Re: "Hajnej" Pokud si vzpomeneš, složil jsem poklonu tvým vědomostem. Ano doba a pokrok jde stále dopředu, nikdo ale není "univerzální" vševěd. Ty bys třeba ukočíroval A320? Jo, pamatuji "dřevní" dobu železnice se vším všudy co k ní patřilo, ale urážet se kvůli tomu určitě nenechám. A aby o mě nějaký nýmand, který Sergeje viděl možná tak ve velikosti H0, vypisoval, že jsem pohádkář, na to stavěný nejsem, a "vo tom to je" . . . . . .[masinka]
Pátek, 26. února 2021 - 12:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 667
Registrován: 7-2017
Re "Hajnej" . . . S tou A320 jsem to přehnal. . . . . Nad dnešními mašinami bych určitě po těch 25 létech, co jsem od dráhy odešel "maturoval", i když jsem pětkové Eso párkrát v rukou měl. Ale na rovinu pane "Hajnej", dokázal by si pro změnu třeba Ty osobně po vyzbrojení a ošetření Štokra v depu Blava s ním odvézt do 200 km, vzdálené Žiliny vlak o hmotnosti třeba 1800 tun? Mně by to i po těch 4O létech problém nedělalo. . . . . . . . . .[masinka]
M_g
Pátek, 26. února 2021 - 13:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 6-2006
A k čemu by bylo Hajnýmu dobrý odvézt štokrem vlak 200km?
Vždyť sám nejste schopen udělat ani tisícinu jeho práce.
Co to má dokazovat? Že si troufnete udělat něco, co už nikdo skoro nepotřebuje?
No a?
Pátek, 26. února 2021 - 15:49:10  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74127
Registrován: 4-2003
Pánové, nehašteřte se tu prosím jak báby na trhu. [sad]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pátek, 26. února 2021 - 16:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 526
Registrován: 7-2011
Lakro, omlouvám se Vám za nemístnou poznámku na Vaši adresu.
Kolelači, neustále jsem utvrzován jaký jsem to břídil oproti Vám, pro mne byl vrchol techniky tehdy instalace vysílačky na Sergeje a zanedlouho jsem končil.
Ale dohoním to, Péťa Šimral mě dá školení už mě poslal nějaká schémátka, zatím jsem nevyužil ani jeho nabídky na zácvik, počkám na lepší časy, jsem mírný optimista.
Pátek, 26. února 2021 - 17:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11050
Registrován: 5-2002
ad frako: To jsem to dopracoval [biggrin]. Já budu učit mého hodného vedoucího směny [biggrin].

Ne, zase jste tady předvedli úplně normální typickou hašteřici strojvedoucích...

Když já přišel do depa, tak jsem taky poslouchal řeči typu: Kremáka byste lopatou neutopili, v trati byste si nevěděli rady, jó - teď vám tam ta nafta teče sama, ale dřív, to sis ten výkon musel umět vyrobit, atd., atd.
Samozřejmě, že bychom Kremáka utopili jako generace před námi. Ale už to naštěstí nebylo potřeba.

A dnes je to stále úplně stejné. Přijdou mladí strojvedoucí a ta generace nad nimi opět spustí ty své litánie: nic neumíte, zadat data do ETCS neumíte atd... [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Mladějov
Pátek, 26. února 2021 - 17:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16051
Registrován: 3-2007
Petře, ono je to trochu jinak : To agresivní "mazáctví", jak je někdo blbej, protože nezná RU7, většinou provozovali a provozují ti jednodušší.
Chytrej chlap tohle dělat nepotřebuje a většinou to o něčem svědčí.

Nakonec základní vojenskou službu jsi absolvoval a tam to bylo přesně takové - ti největší dutoni si hráli na největší mazáky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pátek, 26. února 2021 - 19:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 7-2017
"Mladějov". . . . "Tak se krásně i odjinud potvrzuje, že pan K. je tak trochu pohádkář".. . . . .. . 17.43 hod. . . Zase jen uboze podrypuješ a zároveň se okamžitě dovoláváš pomoci od od jiných?
Je zvláštní, že bez problémů debatuješ ve vlákně o Sergejích, aniž by si s nimi měl kdy co do činění. Navíc někoho, kdo na nich odjezdil hezkých pár let označíš za "pohádkáře"? . . . . Neptal jsem se, co je RU7, ale co jsi dělal, pokud Ti na Sergeji zaúčinkovalo? Když jsi takový "King", nebude to snad pro Tebe takový problém. Můžeš použít i nápovědu. Kecy o tom, kdo je jednoduchý a kdo ne, si nech pro sebe, chudáčku.

Re: "M_g". . .Opravdu nemám a ani jsem neměl nic proti "Hajnému", jeho nepopiratelné zásluhy znám. Zareagoval jsem jen na jeho příspěvek, že by mě velmi rád viděl na nějaké moderní mašině. Odpověděl jsem mu jak jsem mu odpověděl. . . . - Nakonec, pokud se za "moderní" mašinu dá považovat 363.5, jsem na ní docela často Ano, je tam celkem viditelný rozdíl v obsluze mezi nim a zmiňovaným Štokrem. . . . . . . . . .[masinka]
Mladějov
Pátek, 26. února 2021 - 19:50:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16057
Registrován: 3-2007
Koukám vy opravdu nikdy nerozdýcháte, že jsem napsal, že se mi moc nelíbí, že ve vašem podání vypadají železničáři jako banda alkoholiků a hlupáků. Protože od toho okamžiku prvního nesouhlasu jste se do mne začal vysírat.

To, co jsem vám psal, jste zjevně nepochopil a jen se podivujete, jak mám drzost sem psát, když "jsem se Sergeji neměl co do činění" [lol]

No představte si, že právě proto, že jsem se o nich chtěl něco zajímavého dozvědět.

"Neptal jsem se, co je RU7, ale co jsi dělal, pokud Ti na Sergeji zaúčinkovalo?"

Pořád dokola [lol]
To jste tak hloupý, že vás nenapadne, že když to nevím, tak se můžu klidně někoho zeptat (třeba Petra Šimrala či kamarádů, co na tom jezdili) a předstírat znalost?

Já to nevím a ani se za to nestydím, představte si [biggrin]

Přesně zapadáte do kolonky těch ubožáků, co si něco jednou namemorovali, znali pořádně možná čtyři mašiny a budou dělat machry na mladší koukám i v důchodu. Se štokrem, s RU 7 [biggrin], s čímkoli, co ten druhý asi neví a s čím se můžete vytahovat.
O tom pohádkářství už jsem psal, stejně jako o tom, že se mi vaše pábitelské příhody líbily..ale holt jsem dost hlasitě netleskal a nešoupal před starým mazákem nohama, že, dutohlave?

Nechtěl jsem to napsat, začal to Hajnej, a jemu a dalším (Lakro, Frako, M-g atd.) za zastání děkuju.

Ještě že už takoví prchliví namyšlenci na málo jako vy jsou už z té dráhy pryč, ono se hned líp dýchá.

Pro ostatní - omlouvám se, ale pán si mne furt bere do huby, i za to, že jsem nereagoval do 24 hodin.
Holt nejsem napruženej dědek na penzi.

Vše a další diskusi na tohle téma pokládám za bezpředmětnou.

Neznalec Sergejů.
Pátek, 26. února 2021 - 21:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11051
Registrován: 5-2002
Mladějově, o co Ti proboha jde?

Jak frako, tak Kolelač jsou naši generační předchůdci.
Každý má spoustu zkušeností úplně stejně, jako je máme my. A zcela samozřejmě je má každý trochu jiné...

Vždyť není žádná povinnost mít všechny myšlenky stejné.

Já si sice na RU7 a další věci ze Sergeje pamatuji, ale jen povrchně. Zcela logicky --> nejvíc jsem si s nimi najezdil jako pomocník a na topíráku. A tak na rozdíl od starých mazáků se mi do hluboké kůry mozkové toto neuložilo.

A mám tam pro změnu věci třeba z TRAXXe [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pátek, 26. února 2021 - 21:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493
Registrován: 3-2018
Mohu se zeptat kolem čeho se to tu točí. Tedy co je zač to relé RU7? Díky.
Sobota, 27. února 2021 - 08:04:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 7-2017
Re "Mladějpov" . . . .S oblibou se zde používá slovo "primárně". . . .Takže náš problém se týká primárně toho, že jsi mě veřejně označil za "pohádkáře" (později na to že si hraji na "starého mazáka, že jsem patřil mezi tehdejší bandu železničářských alkoholiků atd ).
Pokud jsem "pohádkář", je zvláštní, že jsi nedokázal vyvrátit nic z toho co jsem napsal. No nic omluvy se od tebe stěží dočkám, navíc jak čtu tvůj poslední příspěvek začínáš trošku ztrácet nervy , uchyluješ se k vulgaritám a kopíruješ věrně výrazy jiných.
Jak můžeš zjistit, nemám potřebu, na rozdíl od Tebe se nikoho dovolávat, ani se za nikoho schovávat
Pokud já jsem "pohádkář", nakonec proč bych se za to měl stydět, že? Tak Ty mi pro změnu připomínáš jinou postavu, jednoho lampasáka v "Černých baronech", který věděl vždy všechno "naprosto přesně" a vlastně nevěděl zhola nic. . . . . Měj se, tím ta "výživná debata" mezi námi alespoň doufám na čas skončila, i když? Nepochybuji o tom, že si mě vyčíháš jinde, ono je to totiž jak už dost dlouho sleduji tvé "hobby" . . . Měj se. . . . . .[masinka]
Sobota, 27. února 2021 - 14:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24032
Registrován: 5-2002
Kolelač: Ale na rovinu pane "Hajnej", dokázal by si pro změnu třeba Ty osobně po vyzbrojení a ošetření Štokra v depu Blava s ním odvézt do 200 km, vzdálené Žiliny vlak o hmotnosti třeba 1800 tun?
Zfleku samozřejmě ne, ale naučit bych se to určitě dokázal - páru jsem už v ruce měl (a odnesl jsem si z toho poznatek, že mnohem větší kumšt je umět topit než řídit).
Ono když chci něco regulovat počítačem, tak o tom musím vědět docela dost. Proto mi tohle fírovské poměřování pinďourů přijde být docela komické...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 27. února 2021 - 17:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 7-2017
Re "Hajnej" . . . . Pokud vím, vyzkoušet si "moderní" mašinu jsi mi doporučil Ty. Jestli je pětkové ESO moderní mašina, tak se na ní mezi H.Lidčem a Žilinou Tepličkou dostanu dost často, takže jaké také povědomí o ní snad mám. Nemají to hošani na nich lehké, když na zpáteční cestě s dvěma dvojčaty s 2450 t. zátěže do dvaceti promil, jim voltmetr ukazuje na slovenské straně napětí 2500 V, navíc v půlce stoupání je "stahovačka". . . V jiném vlákně jsem napsal reportáž z jedné této cesty i s větším počtem obrázků z nově budovaného koridoru. . . . . Schytal jsem za ni, jak je zde "dobrým zvykem" těžkou kritiku.
Co se týká páry, dá se s Tebou vcelku souhlasit. To ale jak topič topí, záleží i na fírovi. Pokud ti razantním způsobem jízdy "vytrhá díry" v ohni a nebo ti včas neřekne že zavírá regulátor, potom se můžeš i zjančit. . . . . . Měj se . . . . [masinka]
+
Neděle, 28. února 2021 - 00:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 7-2017
Něco pro potěchu oka
Neděle, 28. února 2021 - 08:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9621
Registrován: 6-2006
To Lvčko na třetí fotce je také před Rynholcem? Dík.
Neděle, 28. února 2021 - 09:00:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 7-2017
Marťa_rak :Ano, to Lv je před Rynholcem. Asi takhle.


No a něco přihodím.
Neděle, 28. února 2021 - 10:22:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9623
Registrován: 6-2006
Pěkné. Haldu a hlásku pamatuji s mých průjezdů na učňák v posledním období, konkrétně 1997/99. Závory už byly moderní z výstražníky.
Neděle, 28. února 2021 - 15:34:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2019
Viki59 : zase paráda
Neděle, 21. března 2021 - 13:10:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2010
,,Gagarin,, ST44-1250 severních sousedů na jižní Moravě



Jel i ve středu 17.3.2021 s ucelenkou autovozů...
Čtvrtek, 01. dubna 2021 - 23:39:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 7-2017
Kdysi jsem s oblibou prosazoval heslo "Foťte Sergeje - nebudou". Všichni mí kamarádi se smáli a klepali na čelo. Tady je jeden pozdrav z té doby. Zvolen 1987
Pátek, 02. dubna 2021 - 09:28:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13687
Registrován: 4-2003
A 403 o 11 let později.
V depech nikdy nechápali proč chci fotit ty staré vraky a ne tamhle tu loko po dílnách ...



Snad je ten datum správný ,nedaří se mi najít papírovou fotku ...
Pátek, 02. dubna 2021 - 16:14:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49
Registrován: 10-2017
Jnd: mas tam preklep je to 1493 ex Brezno.
Pátek, 02. dubna 2021 - 20:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2017
Je to 493, stala ve Zvolenu jeste v roce 1999. Kdy byla zlikvidovana?
Sobota, 03. dubna 2021 - 14:54:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13689
Registrován: 4-2003
Oka dík.
Pondělí, 12. dubna 2021 - 13:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 486
Registrován: 12-2007
Lokomotiva která nikdy nepřijela do Československa.
https://trainpix.org/vehicle/162543/#n241528
Úterý, 13. dubna 2021 - 23:55:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2009
121019:
"Lokomotiva která nikdy nepřijela do Československa.
https://trainpix.org/vehicle/162543/#n241528"

?? Jak nepřijela ??

A co je to tam za bláboly?

Cписки подвижного состава:
— Železničná spoločnosť Slovensko → SPD Zvolen → 781 (T 679)
— Прочее → Прочее → 781 (T 679)
— Železničná spoločnosť Slovensko → SPD Zvolen
— Прочее → Прочее
— Železničná spoločnosť Slovensko → 781 (T 679)
— Прочее → 781 (T 679)
— 781 (T 679)
Středa, 14. dubna 2021 - 01:48:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7702
Registrován: 9-2003
Je zřejmě myšleno,že stroj označený T679.1354 prostě nebyl dodán..[wink]i když existoval..Důvod nevím..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Středa, 14. dubna 2021 - 21:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4507
Registrován: 10-2005
T679.1354 byl přeznačen po výstavě ve Šcerbince na T679.1400 tuším kvůli nějaké komunistické oslavě, aby dodávána série končila kulatým číslem...předávání 400. lokomotivy vypadalo prostě lépe než 399. Jen se pak znovudodani chybějící 354 zapomnělo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Alešt.)
Pondělí, 19. dubna 2021 - 22:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2017
podla pamatnikov, ked prisla 400 ako novovyrobena do Zvolena, bola v depe taka mala slavnost, pri ktorej boli usporiadane aj "preteky" v startovani najnovšej 400 a najstarsej 001.
Rychlejsie nastartovala na ten cas uz vybehana 001.[biggrin]
ovšem je to jenom pověst...
Pondělí, 19. dubna 2021 - 22:41:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4127
Registrován: 11-2006
Já jsem 1400 potkal v živote asi jen jednou v roce 1984.

http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Úterý, 20. dubna 2021 - 18:06:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2017
inak ked sa tu teda ta 400 spomina, pred vianocami 1990 alebo 91 mala ist do generalky ZOS Nymburg, bola uz pripravena na odvoz, odzbrojena, nalepky na prepravu v oknach, pripravena na odovzdavkovej kolaji. Naraz prislo rozhodnutie a masina ostala v depe ZV, kde sa este niekolko rokov kanibalizovala az prisiel nevyhnutny autogen. v turnuse ju nahradila 1367.

(Příspěvek byl editován uživatelem kfk.)
Pondělí, 26. dubna 2021 - 23:20:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 7-2017
Před pár lety se stačilo rozvalit na lavičce v Kladně Rozdělově a za několik desítek minut odejít s povzdechem, že ty Sergeje mi už lezou krkem.
Filípek
Úterý, 27. dubna 2021 - 08:37:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511
Registrován: 12-2013
njn. a co dnes ?
dnes se to dá říct o 99 procentech toho hnusu co se po kolejích pohybuje, budte rád, že jste mohl tu užasnou dobu Českého železničního obrození zažít.[wink] to už se nebude nikdy opakovat. Dřív jste mohl odjet když vás to přestalo bavit, dnes ... kde nic není už ani smrt nebere[ko]
Úterý, 27. dubna 2021 - 10:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 11-2019
Viki59 - zase super vzpomínka.
Úterý, 27. dubna 2021 - 16:11:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9710
Registrován: 6-2006
Já jako mladší, pamatuji chvilku jen tu předvěst hlásky Lapák. Boudu už ne.
Středa, 28. dubna 2021 - 11:39:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 539
Registrován: 7-2011
Viky59, tak mě to příjde, jako že Vršovák tam rve 15 Wapů pro teplárnu Veleslavín, které jsem mu já přivezl do Kadaně a on mě nexák, který jsem já vyvěsil v K.V. a v 17:20 jsem končil. Možná to sedí. Ale není to pár let, ale je to let 35, tipuji r. 86.
Středa, 28. dubna 2021 - 13:55:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 7-2017
frako: Může být. Ten rok nesedí, ale jen o kousíček (1984). Přidám ještě něco ze Stochova (také 1984)
Čtvrtek, 13. května 2021 - 19:40:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 7-2002
Jeden "veterán" se opět vyskytl na Ferdinandce...
aspoň dokumentačně:
Neděle, 16. května 2021 - 14:20:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 7-2017
T 679.1586 a T 679.1076 s vápencem mezi Kačicí a Stochovem
Pondělí, 17. května 2021 - 10:38:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11193
Registrován: 5-2002
To tedy koukám...
Písky, vápence, fenoly, vždy jen na přípřeži.
A postupně došlo i na uhlí, taky jen na přípřeži.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Pondělí, 17. května 2021 - 10:51:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164
Registrován: 7-2020
@Tridvatri: A ten skład to jechał z FCA Tychy ?
Pondělí, 17. května 2021 - 11:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14823
Registrován: 11-2002
Lubie_Placki: jelo to do DO Polska. [wink]
Úterý, 18. května 2021 - 08:59:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 542
Registrován: 7-2011
Pískům na přípřeži bylo pravidlo už za parní éry. Přípřež mourům jsme prosadili my, "hrdí Sokolíci",nechtěje žrát zvedající se uhelný prach, notabene filtraci vzduchu Sergeje to také ulehčilo, nehledě na právě vypucovanou kastli. Přípřežím odzvonilo odstavením Sergejů a zavedením dvojčat Brejlí. Kouřící Sergej na fotce má problém, nejspíš přidřená některá vložka.
Středa, 19. května 2021 - 08:13:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 7-2017
Re "frako" Kouřící Sergej na fotce má problém, nejspíš přidřená některá vložka?. . . .Pochybuji, že by to byla tato závada a fíra riskoval další jízdu s přidřeným pístem s následnou těžkou havárií motoru.
A pro odlehčení debaty. . . .K čemu sloužily tyto díly na ruských, resp. sovětských strojích prezentované na obrázcích?. . . . . . .[masinka]


Středa, 19. května 2021 - 08:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3522
Registrován: 5-2002
Oni na to byli schopni dát ramínko stěrače 😂😂😂