Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 06. 5. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 06. 5. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 02. května 2021 - 17:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15619
Registrován: 12-2007
Šel jsem omrknout, jestli je otevřená opravna obuvi, s níž mám dobré zkušenosti (opakovaně si v ní nechávám vyměnit suché zipy + jednou i podrážky v sandálech, se kterými mám - na rozdíl od řady jiných typů - dobré zkušenosti co do pohodlí na delší nošení). Nene, i ona musí mít (už jsem se v těch omezeních ztrácel - asi od 1. 3.?) zavřeno.

Ale o obchůdek vedle je květinářství a to může mít otevřeno.
Takže vyměnit si suché zipy u sandálů tak, aby se mi každou chvíli nerozepínaly, si nemůžu (to je "zbytné"), zato "nezbytnou" kytku v květinářství (ba i nějakou dřevěnou dekoraci tamtéž) si koupit můžu.

Mmch. ta opatření z mého pohledu dost zavání "velkoměstským" pohledem (kdy O. K., omezí se objíždění "zbytných" kšeftů**), zato z pohledu malých měst (ba i městeček či větších obcí) je pak důsledek paradoxně takový, že elektroobchůdek v městečku (kde by si majitel uměl pohlídat, že tam bude max. 1 člověk + jde o městečko s všestranně mizernou dostupností veřejnou dopravou, tzn. do toho obchodu doj(e)dou v rámci města lidi pěšky/autem a z okolních vesnic dojedou téměř výhradně autem) musí mít zavřeno, zato taková pobočka České pošty v témže městečku jako e-shopová výdejna mj. objednané elektroniky fungovat může (přičemž na té poště se za den protočí daleko víc lidí než v tom elektroobchůdku).

Ale pozor - pokud by ten samotný elektroobchůdek měl smlouvu se Zásilkovnou či jinou e-shopovou službou, tak jako výdejna sloužit může (a to i s přímým vstupem lidí do provozovny, nikoliv "z okénka"), včetně výdeje elektroniky.

(Pozn. uvedený obchod je jednou z řady mých přímých zkušeností z konkrétních míst spojených i s mými pracovními aktivitami, tzn. nejde o "virtuální/reálně neexistující případ".)

Pozn. v posledních měsících jsem využil služeb Zásilkovny snad ve dvouciferném počtu případů a ze solidarity využívám byť geograficky vzdálenější elektroobchod (který jinak musí mít "zavřeno", tzn. neprodávat zboží, které na prodejně má) než geograficky bližší obchod se zdravou výživou (který jinak otevřeno mít může i pro svůj sortiment).

** Přičemž "nezbytné" kšefty nebyly regulovány (co do eliminace "rajzování" po nich) nijak, tzn. žádný např. zákaz slevových akcí, takže nejohroženější (tedy - do naočkování) důchodci mohli akce objíždět bez omezení nadále; stejně tak pro ně nadále platila 75% sleva ve veřejné dopravě, takže další motivace ke "zbytným" cestám (navíc vyjma období od 1. 3. do půlky dubna nikoliv přímo nelegálním/vymahatelně kontrolovatelným).

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Neděle, 02. května 2021 - 19:56:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15620
Registrován: 12-2007
Jo a nedávná zdejší polemika ve smyslu vnímání některých občanů na "my" (tzv. obyčejní lidé) vs. "oni" (= politici/vědečtí pracovníci atd.) a návaznost na "naši" ve sportovních utkáních mi dala po delší době vzpomenout na tohleto. [happy]

A zmínka v údajné otázce na Otto von Habsburga v utkání Rakousko vs. Maďarsko mi dala vzpomenout na jaro 2006, kdy před fotbalovým MS (dosud jediným, kterého se tým samostatného Česka účastnil) tradičně ptali různých fotbalových osobností, jak to tipují atd., tak Horst Siegl mj. řekl "Samozřejmě budu fandit našim".

No jo, ale kterým? Těm, co vypadli už ve skupině, nebo těm, kdo byli domácím týmem a nakonec dosáhli na bronz? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Neděle, 02. května 2021 - 22:06:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13879
Registrován: 5-2004
"Ale pozor - pokud by ten samotný elektroobchůdek měl smlouvu se Zásilkovnou či jinou e-shopovou službou, tak jako výdejna sloužit může (a to i s přímým vstupem lidí do provozovny, nikoliv "z okénka"), včetně výdeje elektroniky."

Potkal jsem papírnictví co bylo zavřené, leč fungovalo jako výdejna vlastního e-šopu. S omluvou bylo sděleno, že je třeba si to co chcete koupit nejprve objednat na tom éšopu (pokud by to nebylo z vlastního mobilu byl připraven mobil vydávajícího) a hned poté to vydávač co nesmí být prodavač přinese...

Když někdo vymyslí píčovinu tak je skoro tutovka že se to nějak obejde.
Neděle, 02. května 2021 - 23:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15621
Registrován: 12-2007
Když někdo vymyslí píčovinu tak je skoro tutovka že se to nějak obejde.
Ano, i to je další možnost - že obchod samotný má (ať už z dřívějška či založený právě až při covidových omezeních) založen svůj e-shop (mmch. jeden takový obchod v jiném mně blízkém městečku také znám - 1 provozovna, ale souběžně po větší počet let i e-shop s možností dodání po celé republice vč. figurování v heurékovém systému "Ověřeno zákazníky", přičemž v popsaném režimu "výdejny" funguje i nyní) a jeho obchod slouží jako výdejna (ovšem jen na základě internetové či telefonické objednávky, jak na svých stránkách taky píšou).

Ano, toto "obejití" je přesně v souladu se stanovenými covidovými opatřeními.

A samozřejmě v rozporu se zdůvodněními typu "omezení mobility", kde v rozporu s tímto samozřejmě jsou jakékoliv věci typu "do (byť maličkého) obchodu si tzv. zbytnou věc jít koupit nemůžu, ale do (byť frekventované) e-shopové výdejny si ji - byť veřejnou dopravou - dojet vyzvednout můžu".
------------------------------------

No a když už, tak můžu být konkrétní i k předchozímu příkladu - takže elektrokrámek v odlehlém městečku musí být zavřený (pozn. ale spolupracuje s "We-Do", dřívější Uloženkou, takže jako jeho výdejna sloužit může), zato z těch e-shopů, které nemají smlouvu s We-Do, ale umožňují dodání např. na pobočku (daleko více využívané i jednotlivými e-shopy) Zásilkovny, si zákazníci v tomto městečku můžou objednané zboží (mj. elektroniku) vyzvednout buď v řeznictví (kde se těch lidí určitě potká méně než v tom elektroobchůdku, že [ko]), nebo v outdoor-shopu (tedy v prodejně, která kvůli opatřením může sloužit jen jako e-shopová výdejna; prodej jejich vlastního zboží přímo na prodejně není možný).

A to vše tedy v městečku, do kterého je spojení veřejnou dopravou na skoro všechny strany fakt mizerné = z vesnic do obchodů se tak jako tak jezdí (epidemiologicky bezproblémovým a tím pádem co do "omezení mobility" irelevantním) autem.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pondělí, 03. května 2021 - 01:25:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 7-2017
Objednať niečo na e-shope je ako prísť do potravín s nákupným zoznamom. Strávite tam omnoho menej času a to má byť hlavná pointa toho celého. Bauhaus má navyše tú výhodu, že sú to poväčšinou veľké predajne, kde je riešená aj vzduchotechnika a predpokladá sa nejaká ventilácia, ktorá určite pomáha znižovať riziko, keďže správne by mala vymieňať vzduch v uzavretom priestore. Čo sa týka výnimiek, určite tam budú predajne patriace Agrofertu, Andrej nerad trati.
Pondělí, 03. května 2021 - 07:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24327
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Když někdo vymyslí píčovinu tak je skoro tutovka že se to nějak obejde.
Je půvabné, jak v tom každý vidí to, co vidět chce.
Ti, co by rádi, aby věci fungovaly co nejbezpečněji z pohledu prevence šíření, v tom vidí to, že provozvna jede v režimu s minimálním kontaktem mezi lidmi.
Ochcávač Vlčoun v tom holt vidí ochcávání. Svůj k svému.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 03. května 2021 - 08:02:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11318
Registrován: 4-2003
Potkal jsem papírnictví co bylo zavřené, leč fungovalo jako výdejna vlastního e-šopu. S omluvou bylo sděleno, že je třeba si to co chcete koupit nejprve objednat na tom éšopu (pokud by to nebylo z vlastního mobilu byl připraven mobil vydávajícího) a hned poté to vydávač co nesmí být prodavač přinese...

Když někdo vymyslí píčovinu.


A to je jako co? Exkurze do mentálního světa osmdesátníka??

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 08:30:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13880
Registrován: 5-2004
to je exkurze do reality stupidnich kovidovych opatreni. Dalsi je nakup odevu a bot po netu kdy se zbozi nekolikrat vraci a beha se s tim na postu.

O testovani nemluve - kdyz je ti blbe doprav se nejak na test. Nemas li auto resp je ti tak blbe ze si netroufas ridit hupni do vhd. Coz je mnohde 20 i vice km a 4 dopravni prostredky tam a zpet. A jen uplny hovado by nekoho ukecavalo aby ho tam dovez a tim ho poslal do karanteny.
Pondělí, 03. května 2021 - 09:29:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2017
Potíž je že se příliš dbá na formality a neřeší se reálný problém. Třeba když byl zakázán provoz vleků a nějaký vlekař místo toho začal lidi tahat skútrem. Formálně tím sice nic neporušil ale fakticky tím mařil účel opatření o zákazu provozu vleků. Takový by měl automaticky dostat pokutu v maximální výši navýšenou ještě o 50 % přirážku za vychcanost.
Pondělí, 03. května 2021 - 09:41:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15622
Registrován: 12-2007
Takový by měl automaticky dostat pokutu v maximální výši navýšenou ještě o 50 % přirážku za vychcanost.
K tomu by nebyl právní důvod - sám píšete, že formálně nic neporušil.

Mmch. už před pár týdny jsem si všiml, že např. "zbytné/epidemiologicky problematické" hodinářství (ve kterém se i dřív těžko kdy setkalo víc zákazníků než jeden, a i pokud, tak to by se dalo vyřešit omezením počtu lidí na metr čtvereční tak, jak to funguje i u "nezbytných" provozoven typu květinářství atd.) v "mém" 35tisícovém městě po 3,5 měsících nuceného uzavření otevřeno formou "výdejového okénka".

Takže mobilita vzrostla [happy] - lidi si po 3,5 měsících můžou jít koupit či nechat opravit hodinky.

Zato maličké zlatnictví na témže hlavním náměstí je už přes 4 měsíce nuceně zavřené (a bez "okénka"). Tak schválně, jestlipak jeho zavření přispělo k nenakažení byť jednoho jediného člověka. [happy]
Pondělí, 03. května 2021 - 09:51:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13881
Registrován: 5-2004
jo kdyby na chebsku a sokolovsku (na podzim rakovnicku) ty vleky stopli driv tak se to nemuselo tak rozjet:-D
Pondělí, 03. května 2021 - 09:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14517
Registrován: 8-2012
O testovani nemluve - kdyz je ti blbe doprav se nejak na test
Ne, má pro tebe přijet RZS a kompletní výsadek v atombordelu.
Hlavně že jste zároveň popírač s hláškama typu "měl jsem to na podzim už dvakrát"...
To není kritika opatření, ale prostá dlouhodobá negace čehokoli (a tak je tu i vnímána, jestli vám to ještě furt nedošlo).
電車オタク
Pondělí, 03. května 2021 - 10:03:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 6-2016
S699.0: Pak by erár musel pokutovat rodiny s dětmi, které si dopravu "nahoru" zajišťovaly pomocí vlastních automobilů (viděno osobně 3x za zimu na Klínovci). Pokutu bych měl dostat i já, který to šlapal na skialpech, že[biggrin]

Podle mě byl zákaz provozu lanovek a vleků nesmysl. Rozumné opatření by bylo povolení jednodenního lyžování pro předem objednané lyžaře (počet omezen kapacitou parkoviště). Protože riziko přenosu na vleku/lanovce je minimální, na sjezdovce pak nulové. Největší riziko přenosu (podle mě) představují noční mejdany...

Vyloženě se vtírá otázka, zda se nejednalo o cílenou akci, aby "někdo" mohl koupit zkrachovalé areály hluboko pod cenou...
Paul2no
Pondělí, 03. května 2021 - 10:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 11-2009
Mnoho opatření je nedomyšlených a nedotažených. Třeba tady (v Praze) nesmyslné nařízení, že autobusy a tramvaje musí na všech zastávkách (tramvaje i na zastávkách na znamení) ovevírat všechny dveře. Díky tomu je ve vozech permanentně zima, nadměrně to opotřebovává dveřní mechanizmy, a přínos je přinejmenším diskutabilní. Ale současně nikoho nenapadne, že by třeba bylo dobré v metru zapnout všechny eskalátory, aby se lidi neštosovali pouze na těch jedněch co jsou v provozu.
Pondělí, 03. května 2021 - 10:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14518
Registrován: 8-2012
Díky tomu je ve vozech permanentně zima, nadměrně to opotřebovává dveřní mechanizmy
[biggrin] To vypukla nějaká soutěž o absurditu dne, týdne? [crazy]
電車オタク
Pondělí, 03. května 2021 - 10:37:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11319
Registrován: 4-2003
Dalsi je nakup odevu a bot po netu kdy se zbozi nekolikrat vraci a beha se s tim na postu.

No to je určitě nepřekonatelný ploblém pro dospělýho chlapa, který se stará akorát sám o sebe. Ale to je příznačné...

Možná by Vás měli vzít k někomu do rodiny, třeba někam kde mají dospívající dceru. Která fakt nekupuje hadry u HomelessTM a finančně spotřebuje za měsíc roční budget kolenovrta.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 10:39:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11320
Registrován: 4-2003
Díky tomu je ve vozech permanentně zima, nadměrně to opotřebovává dveřní mechanizmy

A mě se smíchy opotřebuje bránice. Tak to sem radši už nepište.[proud]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 11:17:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13882
Registrován: 5-2004
Není to nepřekonatelný problém a dá se překonat stejně jako jiné problémy způsobené stupidními opatřeními. Totiř obcházením těch opatření.

Jen poněkud nabourává neviditelnou vnitřní logiku omezení pohybu a kontaktů neb místo jedné návštěvy krámu se jde několikrát na poštu. Přičemž se měly vrácený hadry dávat do karantény což o použitém obalovém materiálu doma rozhodně neplatilo....

Ale kliodně si ty píčoviny hajte do roztrhání těla. Jen se pak nedivte že lidi serou i na to co by smysl mělo.
Pondělí, 03. května 2021 - 11:21:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13883
Registrován: 5-2004
O excesech hodných propadlíka ze zvláštní školy typu "kafe pijte venku ze sáčku" nebo závodní jídelny v pondělí smí dávat jen do krabiček zatímco v úterý už jde jíst normálně" nemluvě.

Ono momentální otevření holičství a dalších služeb "s testem ale pořádně se neví jakým" stojí taky zato. Už vidím jak někdo cestuje příští týden někam 20 kiláků na test aby moh jít k holiči. To už je jednodušší se domluvit s tím holičem že zaskočí domů a dát mu to co by stál test a cesta na něj....
Mladějov
Pondělí, 03. května 2021 - 11:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16441
Registrován: 3-2007
Umíš taky něco jinýho, než furt pičovat?

Jinak do těch svých příspěvků mícháš své výmysly samozřejmě tak, aby to bylo horší (zřejmě tvá záliba): V závodce jsem byl v Ústí před třemi týdny a normálka, u holiče stačí přinést ukázat test. Tak za týden, až se to trochu uklidní, tam chci zajít taky a klidně ti to povím, jak to probíhalo, ale pochybuju, že ty k holiči chodíš.

Já blbá opatření nehájím, jen mne překvapuje, jak jdeš po té šedesátce dolů - jen nadáváš a pičuješ jako nějakej vzteklej bolševickej dědek plný žluči.
Uvědom si to, prosím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pondělí, 03. května 2021 - 12:17:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13884
Registrován: 5-2004
No já byl v tý závodce v úterý poté co se tam v neděli předtím dověděli že od pondělí musí fungovat "na krabičky" a v to pondělí že od úterý zase budou moct fungovat normálně.

Obsluha byly samý vzteklý bolševický baby jak jsi je právě definoval. Uvědom si to prosím.
Mladějov
Pondělí, 03. května 2021 - 12:20:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16442
Registrován: 3-2007
Tak nic, koukám, že to ode mne nebereš, tak si to užívej dál.
Pondělí, 03. května 2021 - 12:23:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13885
Registrován: 5-2004
No a třeba některá opatření chválím.

Třeba ochranu dýchacích cest v uzavřených prostorech.

Nebo odběrový tým který v případě podezření na kovid vyšle domů k podezřelému nejdéle druhý den hygiena/obvoďák aby dotyčný zbytečně necoural po okrese mezi lidma a nejdéle další den se dozví jak na tom je a zda karanténa nebo ne.
No a když to předchozí nejde tak alespoň v každé obci nad 3000 ks odběrný místo. Tak aby vždy byl termín odběru do 24 hodin včetně víkendů.

Je škoda že není co chválit.
Pondělí, 03. května 2021 - 13:09:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 6-2019
u holiče stačí přinést ukázat test.
A to jako proč když je tu zavedený systém kdy kadeřnice chodí po bytech a pracují hezky mobilně a bez nějakých testů? [biggrin][crazy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 03. května 2021 - 13:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11321
Registrován: 4-2003
odběrový tým který v případě podezření na kovid vyšle domů k podezřelému...alespoň v každé obci nad 3000 ks odběrný místo

Obcí nad 3000 obyvatel je 400, počet odběrných míst je přes 800.

Je nějaký podstaný rozdíl, když to k odběrnému místu máte 1,5 km či 15 km? Půjdete to snad pěšky??

Obsluha byly samý vzteklý bolševický baby

Ale to jste se mohl správně rozčílit a hned se Vám zlepšila nálada, ne?
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 13:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14520
Registrován: 8-2012
A to jako proč když je tu zavedený systém kdy kadeřnice chodí po bytech
Tak i proto jste tam dopadli, jak jste dopadli. (A nejpozději od té doby pochybuju, že kadeřnice houfně chodí po bytech...)
Ona jedna věc jsou opatření (chaotická a blbě komunikovaná) a druhá vrozená debilita "best in covid" národa.
電車オタク
Pondělí, 03. května 2021 - 13:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11322
Registrován: 4-2003
nejpozději od té doby pochybuju, že kadeřnice houfně chodí po bytech.

Já o tom pochybuju od samýho začátku a tipnu si, že počet sociálních kontaktů tady klesnul třeba na 1/3.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Paul2no
Pondělí, 03. května 2021 - 14:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 11-2009
Já o tom pochybuju od samýho začátku a tipnu si, že počet sociálních kontaktů tady klesnul třeba na 1/3.

Já tomu zase nevěřím. Možná těch viditelných, ale tam kam není vidět se schází stále. My také srazy děláme, když to nejde v hospodě, tak se zařídíme jinak.

A slyšel jsem že kadeřnice nechodí po bytech, ale naopak si zřizují improvizované salóny doma v komoře (pro známé a známé známých).
Pondělí, 03. května 2021 - 14:32:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14522
Registrován: 8-2012
Ale můžou za to "ti nahoře".
電車オタク
Pondělí, 03. května 2021 - 14:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13886
Registrován: 5-2004
"Obcí nad 3000 obyvatel je 400, počet odběrných míst je přes 800."

A co jako? Na jeden okres jsou tak dvě odběrný místa. Ten zbytek je nakumulován ve velkých městech.

Ale jo, do tý Prahy se těch 50 kiláků dá taky dojet v rámci omezování kontaktů.

"Obsluha byly samý vzteklý bolševický baby" dle Mladějova.

Jinak to byly fajn ženský co se snažily vyhovět a jen jaksi nadávaly na tu bandu hovad co se snaží akorát lidem komplikovat život.

"Tak i proto jste tam dopadli, jak jste dopadli."

Tak to nebyly lyžaři ale holičky po bytech?
Pondělí, 03. května 2021 - 14:54:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11323
Registrován: 4-2003
A co jako? Na jeden okres jsou tak dvě odběrný místa

Takže průměrný člověk to má co ? Čtvrthodinu autem. Co řešíte?

o se snažily vyhovět a jen jaksi nadávaly na tu bandu hovad

Tak se na ně vyseru a příště do tý jídelny vůbec nepudu a ať třeba přijdou o práci. Protože si vod takových lidí a jejich STZH nenechám votravovat a oběd a život. Do jídelny se chodí pro jídlo a né pro politický názory. Na něco takovýho fakt nejsem zvědav.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 14:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24331
Registrován: 5-2002
P2no: Třeba tady (v Praze) nesmyslné nařízení, že autobusy a tramvaje musí na všech zastávkách (tramvaje i na zastávkách na znamení) otevírat všechny dveře.
Uvážíme-li, že jsou zároveň zablokované (a zevnitř "zamlíkované") první dveře, tak to nějaký smysl přece jen má.

TH: pochybuju, že kadeřnice houfně chodí po bytech
Pochybuješ správně - vypadá to spíš na to, že se chodí naopak ke kadeřnici do bytu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 03. května 2021 - 15:02:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24332
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Na jeden okres jsou tak dvě odběrný místa. Ten zbytek je nakumulován ve velkých městech.
Aha, takže 150 míst je "po okresech" a zbylých 650 je v těch velkých městech?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 03. května 2021 - 15:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11324
Registrován: 4-2003
vypadá to spíš na to, že se chodí naopak ke kadeřnici do bytu.

Zajímavý je, že u nás to vypadá +- podobně, případně se to děje v zamčené provozovně se staženýma roletama.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pondělí, 03. května 2021 - 16:35:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14523
Registrován: 8-2012
vypadá to spíš na to, že se chodí naopak ke kadeřnici do bytu
Ne všichni a ne ke každé, takže nějakého účelu opatření bylo dosaženo. Zbytek je o debilitě národa, která se naplno předvedla v březnu (opatření byla celosvětově podobná, ale následky u nás nejhorší).
電車オタク
Desiro
Pondělí, 03. května 2021 - 18:28:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 2-2004
TH, kadeřnice: můžou za to "ti nahoře
Ano (a už jsme si psali proč).
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Úterý, 04. května 2021 - 01:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 7-2017
To je Pech, začul som niečo o Lovosiciach, kde Hamacek zhabal nejakých 800k rusok, len 100k patrilo červenému krížu a mali ísť do Talianska. No a tá firma, ktorej patril zvyšok predala pohľadávku voči MV ruským špekulantom, takže tie rusky vyšli celkovo asi na 31 mega, co je o 2 mega viac, nez by ste zaplatili v tom čase za daný tovar na trhu. To len aby sa nezabudlo, že nielen Andrej, ale aj CSSD vás stojí nemalé prachy.
Quex
Úterý, 04. května 2021 - 10:24:58  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8260
Registrován: 5-2002
https://cnn.iprima.cz/misto-prvomajoveho-polibku-rozchod-byvalou- mel-kopnout-do-zadku-a-poskrabat-ji-auto-24479

Tohle zas stojí za to, v hlavní roli 43letý přítel, koloběžka a kopnutí do p....e bývalé přítelkyně, ze kterého je zpráva dne...[coze][crazy]
Místo aby pisálci psali o normálních věcech, jak se rozbíhá osev na polích, jaká je aktuální situace v zemědělství, co nového v průmyslu a podobně, tak servírují národu tohle...[cunik][lol] Pak se člověk nediví, že rozhled dnešní populace je takový, jaký je.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Pikehead
Úterý, 04. května 2021 - 11:04:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7165
Registrován: 3-2007
Já naštěstí mám rozhled ještě dobrý - formoval se v dobách, kdy v televizi vždy bylo jakou továrnu navštívil generální tajemník se stranickou delegací a co mu zástupci vedoucích a stranických orgánů podniku řekli o aktuálních problémech, kterým podnik v rámci přestavby hospodářského mechanismu čelí.

A v devět se Eva Jurinová nebála jít do většího detailu, třeba do toho vtáhnout i úvahy o úsporách materiálů, zapojení mikropočítačů nebo třeba i tu ekologii, o té se hodně mluvilo. Jó, to byly časy.
Úterý, 04. května 2021 - 12:05:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14529
Registrován: 8-2012
No a taky že na nejvyšší státní a stranickou návštěvu přiletěl generální tajemník ústředního výboru komunistické strany Rumunska soudruh Nikolae Čaučesku a na ruzyňském letišti ho přivítali soudruzi Miloš Jakeš, Gustáv Husák, Lubomír Štrougal a Josef Lenárt, aby s rumunskou delegací následně probrali další rozvoj vzájemných vztahů a spolupráce při realizaci politiky míru a přátelství mezi oběma zeměmi, jejím prohlubování a zdokonalování!
A dneska? Jiřina Bohdalová, no.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Úterý, 04. května 2021 - 12:07:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 7-2017
Quexi jestli sleduješ zpravodajství od včerejška, nota bene na takových obskurdních kanálech, tak se nediv že píšou o tomhle. Dělají to lidé o lidech, pro lidi a kvůli prachům, nic víc za tím nehledej. Pro informace o úspěších kombajnérů, hutníků a podobně si budeš muset pustit něco z archivu, nebo dokument typu Plechová kavalerie, osobně doporučuji dnes již zahraniční tvorbu Svetlá nad prístavom (Kanyza a Brabec ve stejnokrojích ČSD jsou k sežrání). Od té doby se toho moc nezměnilo, i populace je v podstatě stejná.
Úterý, 04. května 2021 - 12:09:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14531
Registrován: 8-2012
dokument typu Plechová kavalerie
[biggrin][crazy]
A dneska se normálně zaseje a sklidí s většími výnosy i bez boje o zrno.
電車オタク
Úterý, 04. května 2021 - 12:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24340
Registrován: 5-2002
TH: A dneska se normálně zaseje a sklidí s většími výnosy i bez boje o zrno.
Dnes se boj o zrno přesunul na železnici - to když někdo jede do kopce, má přes normu a skoro prázdný písečníky... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 04. května 2021 - 12:47:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11329
Registrován: 4-2003
Místo aby pisálci psali o normálních věcech, jak se rozbíhá osev na polích, jaká je aktuální situace v zemědělství, co nového v průmyslu a podobně


[uhoh]

Tak si kupte Hospodářské noviny, předplaťe si E15.cz, Ekonoma, nebo jděte třeba na server Agris.cz

Kde je ploblémek....že to většinu lidí nezajímá??
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Úterý, 04. května 2021 - 13:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14533
Registrován: 8-2012
Kde je ploblémek
Že by si to musel koupit (zatímco reklamní clickbajty jsou zadarmo).
電車オタク
Pikehead
Úterý, 04. května 2021 - 13:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7167
Registrován: 3-2007
Bobmaster: Ježiš děkuju, Svetlá nad prístavom mi unikly a vůbec nevím, jak to je možné. Jsem zvědavý, jestli zaútočí na film, který považuju za vrchol WTF žánru - sovětský film Trasa (taky Kanyza + Jandák, ještě jako milé selátko).

Trochu mě překvapuje, že stará režimní děvka Brabec měl na stará kolena potřebu hrát v podobných volovinách - nebo možná naopak věděl, že tyhle rezortní agitky jsou dobře placený a potřeboval si vydělat na novou Volhu nebo podobnýho.

A Keksovi se to bude líbit, uniformy, ordnung, lidi co makaj pro ten Společnej Cíl, vo tom by měl bejt život, lidi přece.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Úterý, 04. května 2021 - 15:51:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592
Registrován: 7-2017
Pikehead: Rádo se stalo, já to objevil teprve nedávno, a to jsem myslel, že už jsem viděl všechno..., jsem naplněn nadějí, že se v archivu ukrývají další podobné skvosty, i seriál Velitel byl pro mě velkým překvapením. Trasa je v podstatě to samé, akorát to všechno narvali do jednoho filmu, což je jedině dobře vzhledem k ději Svetel nad prístavom.

A to pořád ještě nejsme na úplném dnu žumpy, kde jsou uloženy skvosty typu Botostroj, Výstraha, Hroch nebo Za volantem nepřítel, Tobě hrana zvonit nebude a ta hrůza, kde mladí pionýři sledují své rodiče, kradou jim peníze a jídlo pro nějaké soudruhy v ilegalitě a končí to naprosto bezdůvodnou střelbou četníků do lidí, ani název si už nepamatuju.

Ale abych jenom nehaněl, pro vyvážení mohu doporučit třeba Jak se krade milión s Rudolfem Hrušínským, který mi přijde neprávem opomenutý. Je v něm mnoho nadčasových scén a dialogů, včetně nejvýstižnější poslední scény.
Úterý, 04. května 2021 - 17:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6077
Registrován: 3-2006
Bobmaster:
"Ale abych jenom nehaněl, pro vyvážení mohu doporučit třeba Jak se krade milión s Rudolfem Hrušínským, který mi přijde neprávem opomenutý. Je v něm mnoho nadčasových scén a dialogů, včetně nejvýstižnější poslední scény."

kdykoliv, jdu okolo kostela, tak si na to vzpomenu. Jednou tady upadla i pozlacená ručička z hodin, ale tu nálezce vrátil.[rofl] Jinak ten kostel má spojitost i s železnicí, je v něm freska s vyobrazením příbramského nádraží.
Úterý, 04. května 2021 - 19:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5181
Registrován: 4-2003
Quex:
"Místo aby pisálci psali o normálních věcech"
Lidi jsou různí, a tak jsou logicky různé i zprávy, svým obsahem a formou přizpůsobené cílové skupině. Každý si hledá a může najít to svoje. Váš komentář tak ve finále nejvíce vypovídá o vás, ať už jako o konzumentovi bulváru, případně osobě nechápající realitu.

--- --- ---

Bobmaster: Díky za tipy, některé jsem neznal. Jinak Velitel byl i pro mne překvapením, a to pozitivním. Čekal jsem, že to bude mnohem větší brak. Shodou okolností jsem ho objevil, když jsem pobýval v Dědicích, kde se odehrávají první díly.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 04. května 2021 - 20:31:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 11-2005
Dnes měl Beránek v ČT hrdinu týdne[ok][ok][ok], který ukázal na běžné praktiky vyzobávačů rozinek,
v tomto případě Orlen Unipetrol Dopravy, která jde v provozu přes mrtvoly...[cunik][zadnice]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 04. května 2021 - 21:27:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593
Registrován: 7-2017
Miram: Rádo se stalo, na Velitelovi mě asi nejvíc pobavilo v prvním díle, že se VÚ 1970 ve Vyškově od té doby vůbec nezměnil, dokonce ani uvnitř [lol] I když podle posledních zvěstí některá íčka dostávají plastová okna a Wi-Fi, ale kdo ví, my jeden čas spali i v base, jinde nebylo místo. Takovou spoustu techniky už taky nikdo nikdy pro natáčení nevyplánuje...

Honza Beránek je pro mě velkým překvapením, kam se na něj hrabe celá Sůrova kohorta [ok]
Úterý, 04. května 2021 - 22:24:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5182
Registrován: 4-2003
Bobmaster:
"na Velitelovi mě asi nejvíc pobavilo v prvním díle, že se VÚ 1970 ve Vyškově od té doby vůbec nezměnil, dokonce ani uvnitř"
Přesně! Pouze ve vstupní hale jsou teď turnikety a bankomat, jinak by tam šlo točit pokračování, aniž by byl rozdíl 40 let postřehnutelný.

Íčka postupně procházejí rekonstrukcemi, krom plastu jsou nové i sociálky. Tedy alespoň tam, kde jsem bydlel já. Co jsem si všimnul, dokonce došlo i na jeden blok učeben.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mladějov
Středa, 05. května 2021 - 10:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16446
Registrován: 3-2007
Tak já si píši: Velitel (to jsem fakt neviděl) a Světla nad přístavem (to jsem kdysi viděl a moc se mi to nelíbilo, ale na agenta Kanyzu se rád kouknu znovu, děj jsem už za těch 30+ let stejně zapomněl, jen jak mu tam naschvál pouštěj vozy tak, aby je nestačil chytit).
Za volantem nepřítel - jo pěkná sračka s kovaným Willigem (a stejnou dobou se točily třeba legendární komedie!)

Trasa je k sežrání, to mám na disku.
Pikehead
Středa, 05. května 2021 - 11:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7171
Registrován: 3-2007
Tohle je podobné Trase v tom, že Kanyza taky bojuje o archetypálně slovanskou ženu (shodou okolností vlastní manželku) a rehabilituje se z basy / civilu přes montérky zase k dvojhvězdičkové uniformě, aby konečně prosadil zlepšovák úchytu navijáku přidržovače zvedače.

Pozoruhodné na té věci je, že i jako šotouš level 2 jsem až na dvě výjimky nepochopil role jednotlivých uniformovaných nádražáků, protože všichni tak pozoruhodně kecají do všeho jako v kibucu. Jedině ta sexbomba byla výpravčí (to se poznalo podle čepice) a bodrý rusky mluvící (takže jsem mu nerozuměl ani slovo) chasník měl uniformu odlišnou, tak to byl asi nějaký styčný soudruh od SŽD.

V prvním díle mě zarazila glasnosť, se kterou se přiznávala úroveň bordelu, ale to byla asi jen dramatická příprava pro další díly, kde veškerý bordel Kanyza a další klaďasové vyřeší a zvýší tak efektivitu ruční vykládky vagonů o sedm a půl procenta.
Středa, 05. května 2021 - 11:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594
Registrován: 7-2017
A ještě Botostroj a Výstraha, to je tak brutální výlet do padesátých let, že se jednomu dělá špatně [sad] Ale vidět Sováka jako mašinfíru v chemičce, nebo poslouchat hlody o krásném terénu pro stalinské lyžaře (rekreanti ROH přece musí mít výhled na svoje Stalinky i o dovolené), to fakt stojí za to. Když zkoušeli promítat Botostroj v Gottwaldově, diváci jim samou radostí začali demolovat kino. Tož taká práca [kladivo]

Pikehead: ještě jsi zapomněl na vykládací rampu, ta byla přece klíčová pro celé překladiště !!! Kdyby mě takhle začal Brabec poučovat o vykládce vozů, jako tu partu hic, hodil bych ho dolů za tím normovačem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobmaster.)
Pikehead
Čtvrtek, 06. května 2021 - 00:55:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7172
Registrován: 3-2007
Překládka sovětských (částečně) výsypných vozů, ze kterých se z rampy ruda vysype na zem, aby se mohla bagrem nakládat do vozu Es, byla opravdu skvěle vymyšlená. K vyřešení výzev tohoto pracoviště (osm maníků s lopatama + puckama a pajcrama na manipulaci s otevírací mechanikou) došlo nasazením sovětského počítače a dedikované soudružky ekonomky, kterou pracoviště s tak vysokou přidanou hodnotou bylo schopné hravě uživit.

Ale pokrokovější prvky tam jsou - v druhém díle je Kanyza s čubami nahrazen kolejnicovými brzdami, které ovládá jeho čubka manželka a objevují se i zárodky kontejnerové přepravy.

Potěšila scéna, ve které Kanyza leze na padesátimetrový tovární komín. Na této scéně je zajímavé, že ve filmu vůbec není a tvůrci jí vyřešili lowcostově ve stylu Trháku: střihem a dotazem "Jaké to bylo, když jsem byl na tom komíně?" v rámci další scény.

Dopravně pozoruhodné bylo zastavení vlaku pomocí návěstidla autobloku. Měl jsem za to, že pomocí SZZ se červená na střelnici nijak vyvolat nedá, ale magickou elektromechanikou v dopravně Slanec to šlo.

Postupně to nabíralo takové veletoče, že bylo jasné, že od druhého dílu byl scénárista zcela namol a od třetího dílu zřejmě i režisér. Děkuju, pokračuju Velitelem. [happy]
Čtvrtek, 06. května 2021 - 09:34:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24358
Registrován: 5-2002
Pike: Měl jsem za to, že pomocí SZZ se červená na střelnici nijak vyvolat nedá
Čistě technicky: zcela určitě se musí nechat vyvolat zhasnutím vjezdového návěstidla.
Jiná věc samozřejmě je možnost to navodit (po existenci tlačítka "Stůj autoblok x-tá.TK" jsem fakt nepátral).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Čtvrtek, 06. května 2021 - 12:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7174
Registrován: 3-2007
Jasně, ale zhasínání vjezdu se asi nedá dosáhnout běžnou obsluhou, to je už poměrně pokročilý diverzní zásah. Ale v D1 píšou, že by střelnice měla jít zčervenit přivolávačkou na vjezdu (což je v bezchybném stavu taková soft diverze, navíc pod plombou/počítadlem a to se v kontextu děje nehodilo).

A taky by střelnice ze svojí AB podstaty měla návěstit červenou při obsazení následujícího oddílu, ale nic takového tam nebylo.
Čtvrtek, 06. května 2021 - 14:39:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 3-2013
Tak jen informace k očkování - od včera jsem se mohl registrovat. Proběhlo to zcela bez problémů, dnes obdržen PIN2, zarezervován termín na přiští pátek (a šlo by to i v pondělí). Takže to kupodivu funguje.
Čtvrtek, 06. května 2021 - 14:44:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11174
Registrován: 5-2002
Potvrzuji.

Včera 0:02 registrován.
14:24 přidělen PIN2
14:26 potvrzen termín očkování.
Dnes v 11:35 očkován v Sedlčanech při termínu ve 12:00.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.