Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 5. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 5. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 11:02:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3717
Registrován: 2-2004
Tys jim k tomu svítil...?
Ne.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 11:14:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11313
Registrován: 4-2003
a svou základní funkci a přenechala společnost jako modelovací pole SKUPINĚ vědců přesvědčených o své schopnosti ji řídit

Pardon, ale já jsem psal o něčem jiném - o hodnocení pandemie jako takové - příčin a dopadů. A to jinak neuděláš, než vědeckými metodami.

Nerozporuji to, že to toho vakua (technicky, organizačně, komunikačně) se namotovali různí vědci s neukojenými ambicemi a představou řídit vědecky svět přesně podle toho VTM. Jenom jejich vliv podle mě přeceňuješ. Samozřžejně odtud jsou ty různé PES a semafory, protože oni nejsou zvyklí se bavit s většinou normálních lidí a převést to do srozumitelné mluvy. Dokonce se obávám, že řada z nich si to ani nepřipustí.

A ti lidi se tam mj. namontovali, protože se ten obor zůstal pozadu, nijak se nevyvíjel a nebudoval odborné kapacity. A zůstala tam bílá místa. Predátor si vždy hledá nejslabší oběť.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 30. dubna 2021 - 11:17:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11314
Registrován: 4-2003
o je argument stylu jako že vozy zase klimatizují kódem "61" na bočnici, t

To je argument pro to používat věcné a něčím aspsoň trochu podložené argumenty které by mohly aspoň hypoteticky uspět před ÚS a ne floskule.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Pátek, 30. dubna 2021 - 11:21:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
"Pardon, ale já jsem psal o něčem jiném - o hodnocení pandemie jako takové - příčin a dopadů. A to jinak neuděláš, než vědeckými metodami.
"
Jo jasně[wink] O tom žádná. Už toho Mňačka asi vidím všude...[sad]
Pátek, 30. dubna 2021 - 11:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13871
Registrován: 5-2004
No a laicky verejnosti jsou uz jakykoli krivky ci modely u prdele a kona jak uzna za vhodne. Neboli vysledek rok a ctvrt trvajiciho pruzeni bez vyhlidky na zmenu. Navic podporeno zkusenosti ze tezky prubeh ma skoro nikdo zatimco o nakaze nevi o par radu lidi vic.

A oblibene tema "mrazaku v ulicich" *v podobe kriteria poctu neboztiku je o nicem neb se v kazdy zemi pocita poruznu jinak. Viz nemecko kde maji dalsko vetsi umrtnost nez my na mensi pocet nakazenych. Zjevne proto ze pocitaji jen nemocne a ne ty co jim nic neni
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 12:24:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3718
Registrován: 2-2004
RadekŠ: Za socíku se ty všechny represálie taky vešly do ústavy, tady mají tu kličku, že je možné práva omezit ze zdravotních důvodů, tehdy tam taky byla nějaká klička.

Hele, jde o to, že tohle rozsáhlé omezování minimálně ekonomických činností společnosti a společenského života nelze dlouhodobě provozovat, tak se musí hledat způsoby, jak fungovat pokud možno co nejvíc normálně.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 14:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14493
Registrován: 8-2012
Nejde a nikdy se to nesmí, nesmí a nesmí zvrhnout v diskusi o modelu
Exponenciální nárůst nakažených, nemocných a mrtvých v Indii není model, ale realita.

Konkrétní příklad země k porovnání jsem už uvedl ve středu
Myslíte Bulharsko? Zemi s porovnatelnými restrikcemi (zavřené školy, restaurace, obchody, povinné roušky... neměli jen "okresní" uzávěru), stejným (ne)zvládnutím podzimní (začátkem prosince bylo Bulharsko chvíli úplně nejhorší) i aktuální zimní "vlny", s porovnatelným počtem "nadúmrtí" (jediné neokecatelné číslo) asi 18% jako v ČR? Tak to jste si vybral super příklad - Bulharsko je v tuto chvíli druhé nejhorší v Evropě (po Maďarsku) a aktuálně na vrcholu vlny nákaz a úmrtí (protože udělali podobnou chybu jako my a drželi předchozí "rozvolnění" do začátku dubna kvůli parlamentním volbám)... Gratuluji.

v podobe kriteria poctu neboztiku je o nicem neb se v kazdy zemi pocita poruznu jinak
Viz výše - počty lidí, kteří zemřeli, jsou "porůznu jinak" nepřepočitatelné. Ti mrtví jsou prostě mrtví bez ohledu na důvod. Takže stačí vzít aktuální počet lidí, kteří zemřeli nad dlouhodobé průměry, a to jsou zemřelí kvůli covidu. Žádné rozumnější vysvětlení neexistuje, i když to samozřejmě budete popírat dál a jiný zas furt dokola tvrdit "není důkaz, že absence restrikcí implikuje průser".

jde o to, že tohle rozsáhlé omezování minimálně ekonomických činností společnosti a společenského života nelze dlouhodobě provozovat, tak se musí hledat způsoby, jak fungovat pokud možno co nejvíc normálně
No sice se furt nemůže do školy, ale už se může na Kladno a na Slávii a do kadeřnictví, tak je to v pohodě, ne?
電車オタク
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 15:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3720
Registrován: 2-2004
sice se furt nemůže do školy, ale už se může na Kladno a na Slávii a do kadeřnictví, tak je to v pohodě, ne?
Vlasy rostou furt a ostříhat si je sám nelze (a nebudu se přít o to, že to někdo dá), takže neexistuje, aby byla holičství a kadeřnictví uzavřena. Potom holt ti holiči a kadeřníci stříhali po bytech a roznášeli nákazu namísto toho, aby tyhle činnosti fungovaly regulovaně a s opatřeními. Vyjma jinýho si ti holiči zvykli nepřiznat příjmy, tak proč v tom nepokračovat? To je o tom, že bud je vláda racionální, nebo není - a ta naše není, takže to dopadlo, jak to dopadlo. Můj holič mi vyprávěl, že ho nakazil zákazník a z jeho dalšího vyprávění jsem odhadl jeho číslo R tak někam k deseti. To jsou ty chyby, co tu nastaly a jejich příčiny se společným jmenovatelem nerealistických opatření.
Takový běžný Franta s omezeným rozhledem pokud jej vláda bude neustále klamat si po x-tém zklamání řekne, že na to bude kašlat, protože je dost dobře možné, že už ty hospody neotevřou vůbec ...

A co se týče té Slávie, to je pro mě záhada: Celou zimu až do teď tam běhají po hřištích skupinky dětí s trenéry. Se rozvolnili ignorováním opatření, tj. nelegálně? Nebo legálně, mají výjimku (od Tvrdíka)? Nevím - ale za rizikové to nepovažuji. Stačí dát bacha, aby se to nezatáhlo za ohroženými členy rodin a děti se mohly klidně promořit, k čemuž i možná došlo - a nebo taky ne, každopádně se to nedá použít jako argument pro i proti zákazům dětských tréninků = je to v pohodě.

Prostě bys nás tu všechny zavřel bez dalšího do domácích koncentráků se zákazem vycházení, já tomu tak rozumím. Až na to, že to nebude fungovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 15:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14494
Registrován: 8-2012
Prostě bys nás tu všechny zavřel bez dalšího do domácích koncentráků se zákazem vycházení, já tomu tak rozumím
Do příspěvku doplníme souvislosti a výroky, které původní příspěvek v žádném případě neobsahoval, zuřivě s nimi polemizujeme a slavně diskuzně zvítězíme...
Já ti rozumím, tvé promořovačské teze shořely v listopadu a znovu v březnu jako papíroví čerti, Ekvádor se zalockdownoval, Indie nastala, tak už zbývá jen denunciace nositele nepohodlných prognóz, které se bohužel staly skutečností.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 15:52:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3721
Registrován: 2-2004
Jak vy k my, tak my k vy. Takže pokládáš otázku, rozumím.
Guayas jsem použil jako příklad rychlosti průchodu neomezované epidemie populací. Kdyby tam došlo k další vlně, omlátíš mi to o hlavu - nestalo se.
V Indii probíhá neřízené promořování s obvyklými, tragickými důsledky, stejně jako to proběhlo v tom Ekvádoru.

To že tu podsuneš + pak podsuv několikrát zopakuješ z toho výrok oponenta neudělá.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 16:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6704
Registrován: 7-2011
Já se, pánové, obávám, že řešíte kozu, zatímco vůz zatím kamsi ujel. [happy] Myslím, že nikdo soudnej nezpochybňuje opatření jako taková a uvědomuje si, že nechat to proběhnout populací bez jakýchkoli opatření neřízeně znamená nějakej průšvih. Sice se můžeme hádat o tom, jak moc velkej, ale nějakej průšvih to bude vždycky.
Jenže, předmětem kritiky je obvykle smysl a efekt konkrétních opatření, versus co by se stalo, kdyby ta konkrétní opatření nebyla. A tady je zkrátka nutno uznat, že některá opatření, jejich efekt a celkový přínos jsou přinejmenším sporná.
A bohužel, spíš než nezávislé poměřování nějakých faktů, mám celkově pocit, že diskuse jsou spíš zabarveny nastavením konkrétního jedince. Tedy kdo se víc "bojí", hledá spíš argumenty jak odůvodnit zavírání a kdo se bojí méně, spíš pro otevírání. Málokdy se najde někdo, kdo je ochotný a schopný vcítit se do vidění protistrany, ať už je jakákoli. Jenže bez toho je domluva jaksi nemožná.
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 16:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 2-2004
Bobík: Tak to je.
Jenom pro pořádek - nevidím tu žádného příznivce neřízeného promořování. To tu už ale zaznělo.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 16:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14495
Registrován: 8-2012
Guayas jsem použil jako příklad rychlosti průchodu neomezované epidemie populací
V Ekvádoru byly hned na začátku pandemie zavedeny podobné restrikce jako jinde - až do září 2020 dokonce přísnější než v ČR (COVID stringency index). Netuším, o jaké "neomezované epidemii" tu pořád fabuluješ.
Kdyby tam došlo k další vlně, omlátíš mi to o hlavu - nestalo se
V Ekvádoru právě teď (doufejme) vrcholí třetí vlna epidemie (proti té první teda třetinová, takže "nic se neděje"), restrikce se zpřísňovaly k 1. dubnu. Pozemní hranice do Peru i Kolumbie pořád (dlouhodobě) zavřené.
Zřejmě jen nenastala potřeba omlacování z důvodu tvé nevýznamnosti.
V Indii probíhá neřízené promořování s obvyklými, tragickými důsledky
"Ale pamatuji si, jak jsi jim tady sýčkoval, že tam nastane apokalypsa - no nestalo se."
Očividně se nestalo hlavně tvé pochopení, že jednostranná selekce "důkazů" v rámci konfirmačního zkreslení ještě netvoří realitu a že se tu na to přijde.

Myslím, že nikdo soudnej nezpochybňuje opatření jako taková a uvědomuje si
Vy to tu čtete dneska poprvé? Řízené promořování "po česku" na limitech zdravotnictví pomocí opatření ve školství, maloobchodu, kontaktů mezi osobami, zakrývání dýchacích cest atd. je tu předmětem zdrcující kritiky, ojebávači jsou glorifikováni, opatření jsou zpochybňována a je kontinuálně požadováno co nejširší rozvolnění (zejména pro konkrétní potřebu přispěvatele).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 30. dubna 2021 - 17:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24314
Registrován: 5-2002
Vlčoun: laicky verejnosti jsou uz jakykoli krivky ci modely u prdele a kona jak uzna za vhodne. Neboli vysledek rok a ctvrt trvajiciho pruzeni bez vyhlidky na zmenu.
Kouzlo nechtěného nebo nějaký náhlý záchvat upřímnosti...? [rofl]

Desiro: Vlasy rostou furt a ostříhat si je sám nelze
Hehe, to mě stříhá manželka mašinkou už drahně let k oboustranné spokojenosti.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 30. dubna 2021 - 18:27:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7239
Registrován: 9-2005
Znám několik chlapů, co se mašinkou stříhají sami.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Desiro
Pátek, 30. dubna 2021 - 18:29:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 2-2004
nenastala potřeba omlacování z důvodu tvé nevýznamnosti.
Jsem pro tebe významný, jinak by sis mě nevšímal. A nedokážeš s tou pozorností přestat.
No a ten zbytek jsme si tady už řekli a nebudu to znova opakovat.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 30. dubna 2021 - 18:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13872
Registrován: 5-2004
Podivej se nekdy ven kolik lidi na ulici ma nahubek. Serou na to, protoze nejprv masirka s rouskama a kdyz se vyprodaly sklady tak se preslo na respiratory. A kolik toho sedi treba ted venku na zahradkach - pardon lavickach u okynek. Tech zahradkach co erar mozna otevre dle poslednich zprav 17. kvetna, jen zapomneli rict kteryho roku.

O blbinach typu semafor nebo pes, udajne vytvorenych proto aby mel plebs predstavu jak se co bude otvirat/zavirat a podle ceho pricemz tvurce na sva pravidla sere od zacatku - tak proc by na to nemel srat taky?

A mrtvych mohlo byt min ne pri noseni dvou rousek najednou ale pokud by lidi s priznaky byli nejak - treba i experimentalne - leceni. Nezese jim dostane rady "zalez domu a nejak si porad".
Pátek, 30. dubna 2021 - 19:36:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14500
Registrován: 8-2012
Jsem pro tebe významný, jinak by sis mě nevšímal
Nevšímám si tebe *), ale výroků, které tu kladeš. Jseš na hladině významnosti Vlček, Klonfar a spol., vybraná to společnost [happy].
nebudu to znova opakovat
Tak se tím řiď - dnes jsi opět zopakoval mj. nesmysl o "průchodu neomezené epidemie populací" v Ekvádoru, což už bylo vyvráceno. Neměl jsem si toho tedy všímat?

*) jakkoli si to myslíš (a klidně mysli dál), protože jseš při svém egu rád středem pozornosti, až se musíš vlísávat dotazy "Chce se mě tu někdo na něco zeptat?" [biggrin]


pokud by lidi s priznaky byli nejak - treba i experimentalne - leceni
Vy jste prostě úžasnej, jak bezelstně jedete ty konspirační weby... V mém okolí dostali pacienti třeba isoprinosin, prednizon, kolega zas chodil dávat kovidní plazmu, takže chybí jen ty koňské tabletky na škrkavky (ale o těch nejspíš právě mluvíte [happy]).
Jenže problém nebyli ti s příznaky, ale (na začátku onemocnění) bezpříznakoví přenašeči - šiřitelé.
電車オタク
Pátek, 30. dubna 2021 - 19:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14501
Registrován: 8-2012
politika u nás nejprve populisticky selhala a následně zcela rezignovala na svou základní funkci a přenechala společnost jako modelovací pole SKUPINĚ vědců
Ale vždyť to není pravda, zcela očividně a naprosto nepochybně! Právě naopak, u nás bohužel "politika" nenechala společnost k řízení "vědcům", to bychom nikdy neskončili v takových sračkách. Neustále se jim do toho srala, vláda slibovala nesplnitelné ("v pondělí rozvolníme" - "hm, tak smůla, nerozvolníme" rozhodně nebyla práce žádných vědců), jen aby papaláši vypadali dobře, vybírala si z doporučení to, co chtěla, opatření zaváděla pozdě a nedostatečně (a o to déle ty restrikce trvaly a průser byl hlubší), z různých poradních skupin se stal průchoďák, protože ti lidé měli natolik sebeúcty, aby se sebou nenechali vytírat... Versus srovnání s Německem, kde má velké slovo RKI ("vědci" s modely) a kde to dokázali ukočírovat (za cenu místy velmi tvrdých restrikcí).
電車オタク
Pátek, 30. dubna 2021 - 20:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15618
Registrován: 12-2007
Znám několik chlapů, co se mašinkou stříhají sami.
Já takto činím (tehdy + i dnes vynuceně) od loňského jara (e-shopem pořízen strojek), mezitím jsem tak učinil už 4x (a to i v době, kdy holičství otevřena byla) a nepředpokládám, že k holičce ještě někdy zajdu.

Ale je mi jasné, že toto (možná) je řešením pro muže - návštěvníky holičství, ne však pro ženy - návštěvnice kadeřnictví.
Pátek, 30. dubna 2021 - 20:46:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 10-2005
T_._H_.:
"
Ale vždyť to není pravda, zcela očividně a naprosto nepochybně! Právě naopak, u nás bohužel "politika" nenechala společnost k řízení "vědcům""

Pokud používáte zcela vážně frázi "bohužel politika nenechala společnost k řízení vědcům", tak zjevně nechápete, o čem politika je a má být, co je to demokratický právní stát; a prostor pro jakoukoli debatu považuji tudíž nadále za vyprázdněný. Nemáme se o čem bavit.

Mimochodem SRN je příklad politického řešení, t.j. jako výsledek politiky, ne jako výsledek vědeckého (z podstaty partikulárního a z pohledu právního státu nedemokratického) řízení společnosti.
Lukfi
Sobota, 01. května 2021 - 09:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 10-2010
T_._H_.:
"(…) opatření ve školství, maloobchodu, kontaktů mezi osobami, zakrývání dýchacích cest atd. je tu předmětem zdrcující kritiky, ojebávači jsou glorifikováni, opatření jsou zpochybňována a je kontinuálně požadováno co nejširší rozvolnění (zejména pro konkrétní potřebu přispěvatele)."
Já bych si to dovolil trochu upřesnit. Opatření jsou podle mě předmětem kritiky hlavně proto, že:
1) mnohdy postrádají vnitřní logiku („zavřeme obchody v neděli, aby se tam v sobotu nacpalo 2× tolik lidí“),
2) nejsou srozumitelně obhájena, podložena daty z trasování (proč zavíráme právě toto); není nijak podloženo, že nošení respirátorů FFP2 venku v parku skutečně někoho chrání; existuje nějaký důkaz, že zákaz cesty mimo okres pomohl zpomalit šíření?
3) existují pochybnosti, zdali opatření nejsou přizpůsobena „konkrétní potřebě“ nějakých zájmových skupin – obchody, služby, restaurace jsou zavřené, ale výrobní podniky jedou jako normálně,
4) a v neposlední řadě na ta opatření soustavně serou lidé, kteří nám je nařizují – scházejí se na večeřích a pak tvrdí, že si jídlo strkali pod roušku, potkávají se v zavřených restauracích, Schillerová chodí vždy s perfektně upraveným účesem, ačkoliv kadeřnictví jsou zavřená…
K tomu přičtěte únavu z toho, že nikdo už víc jak rok neví jistě, co bude pozítří otevřeno a zavřeno (jak už tu zaznělo), a nemůžete se divit, že lidi na ta opatření serou.
Desiro
Sobota, 01. května 2021 - 09:57:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3724
Registrován: 2-2004
TH: Už pár dní si všímám, jak se se mnou snažíš vyvolat flame o té Indii a Ekvádoru, ale přímo se se mnou bavit nebudeš. Tvoje duševní pochody nechápu, připomínají mi tu anekdotu o nahý ženský, co leží na posteli jak prkno a nechá do sebe zasouvat s tím, že ona když nic nedělá, tak vlastně není nevěrná; no a nějak tak je to s tím tvým předsevzetím a jeho dodržováním.

Mě vadí, že se s tebou nedá normálně diskutovat, jedeš v režimu diskuzního vítězství a tomu podřídíš všechno, včetně používání diskuzních faulů a lží (tady třeba záměna provincie Guayas za celý Ekvádor - ano, všimnul jsem si toho). A když jsem tě tady minule argumentačně sesekal, tak to tvoje ego evidentně nedalo, že tě dostal někdo kdo nepatří mezi (podle tvýho pohledu) tzv. lepší lidi.

Já tu třeba někdy používám tvrdší argumentaci, ale věcně a pokud možno o věci, neosobně. Ony už mi hovory s tebou ani nedávají moc přidané hodnoty.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 01. května 2021 - 10:58:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13874
Registrován: 5-2004
vcera cestou snad u kazdy vsi carodejnickej vohen. Pochybuju ze bez lidi a tuplem pochybuju ze ti co tam byli snupali respirator a prolisovavali skrz nej burty...

No a proc to tak je napsal velmi srozumitelne lukfi. Ze to nekterym nejen zdejsim tteoretikum "co se chovaji adekvatne situaci" (tedy podle nich...) nedojde ze se lidi necjovaji dle modelu je jejich problem.
Mladějov
Sobota, 01. května 2021 - 11:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16430
Registrován: 3-2007
A co ty? Pořád máš jen ty dva zaprášený respirátory zpoza skříně, co sis do nich vyrobil dirky?
Sobota, 01. května 2021 - 11:08:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11316
Registrován: 4-2003
mnohdy postrádají vnitřní logiku („zavřeme obchody v neděli, aby se tam v sobotu nacpalo 2× tolik lidí“),

A jak víte že postrádají vnitřní logiku? [uhoh][uhoh][uhoh] Ony můžou mít naopak velmi hlubokou vnitřní logiku, akorát je to pro leckoho hodně těžko srozumitelné.

A o tom to celý je, že to musíte udělat a vysvětlit přesvědčivě a jednoduše. A to není PES, semafor, ani model (a vadná rétorika rozhodl jsem protože PES ukazuje, protože model říká...a plooč to model říká... no protože proměnná beta... a co je to beta... no beta je nepozorovaná veličina[crazy]).



... frázi "bohužel politika nenechala společnost k řízení vědcům", tak zjevně nechápete, o čem politika je a má být, co je to demokratický právní stát;

Přesně.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Sobota, 01. května 2021 - 11:13:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14503
Registrován: 8-2012
Opatření jsou podle mě předmětem kritiky
Opatření mají být předmětem kritického pohledu, ale popírání, sebestřednost, papouškování hejtů a fejků a další, co tu kontinuálně předvádí třeba vlček a další, s kritikou nemá nic společného. Tahle vláda je totálně nahovno a není schopná své kroky komunikovat, ale to víme už čtyři roky a voliči to věděli, už když si ji zvolili - proto si ji zvolili, protože je jejich věrným obrazem. Ale to ještě neznamená, že ta opatření nejsou potřeba a nefungují - jenže různí "tvrdší" a natvrdlejší argumentátoři tu rovnou "kriticky" podsouvají koncentráky.

tady třeba záměna provincie Guayas za celý Ekvádor
Jistě, v provincii Guayas (ne)měli jiná opatření než ve zbytku Ekvádoru. (Mimochodem, Guayaquil je v aktuální vlně opět jedním z nejhorších míst, přitom už tam měli být dle tvých teorií promoření a s kolektivní imunitou?) A onu nenastalou Indii taky vlastně můžeš rozsekat na jednotlivé státy (nejvíc fprdely je asi Uttarpradéš a naopak Kérala je celkem fpohodě), abys tím urval diskuzní vítězství.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Mladějov
Sobota, 01. května 2021 - 11:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16431
Registrován: 3-2007
RadekŠ:
"
A jak víte že postrádají vnitřní logiku? [uhoh][uhoh][uhoh] Ony můžou mít naopak velmi hlubokou vnitřní logiku, akorát je to pro leckoho hodně těžko srozumitelné.
"

Což můžeš prohlásit o čemkoliv a je to prakticky nevyvratitelné.
Sobota, 01. května 2021 - 11:43:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 11-2005
Já bych si od zde diskutujících třeba rád nechal osvětlit význam zákazu nočního vycházení. Přičemž to není žádný babišvýmysl, to je docela populární opatření "proti covidu" všude možně po světě. Ale stejně mi jeho předpokládaný mechanismus zůstává utajen. Vždy (i 2019) platilo, že v noci je prakticky na všech veřejných místech méně lidí, než ve dne. Logicky by tedy byl lepší přesný opak: aby vláda doporučila všem, aby když nějaké věci potřebují vyřídit, činili tak přednostně v noci (mohou-li). A aby obchody a služby (a úřady?), které můžou, co nejvíce prodlužovaly své otevírací doby, a to nejlépe na 24/7. Opatřeními byl však v různé míře zaváděn přesný opak. Rád si nechám vysvětlit, kam tím bylo mířeno, a jestli se tím něčeho dosáhlo.
Mladějov
Sobota, 01. května 2021 - 11:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16433
Registrován: 3-2007
No já vám nebudu zákaz vycházení obhajovat, to ode mne nečekejte.
Jen vám doporučím se trochu zamyslet - velkým problémem je šíření nákazy při posezení při popíjení (padaj zábrany).

Tak se zakázaly hospody a aby se omezil počet lidí, co choděj sosat ke známým, tak se zavedl oný zákaz (těžko obhájíte jít po půlnoci po ulici pod vlivem i s manželkou/přítelkyní/přáteli nějakou pracovní cestou).

Ono je to složitější, než si asi myslíte. Stejně jako při argumentaci typu "proč povolili tohle a zakázali tamto, když je to ještě horší".
Sobota, 01. května 2021 - 11:56:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14505
Registrován: 8-2012
Já bych si od zde diskutujících třeba rád nechal osvětlit význam zákazu nočního vycházení
Osvětlení: Není kontakt, není přenos. Především není "možnost" chodit na dlouhé (pokoutní domácí) chlastačky (samozřejmě jen teoreticky). Nemohl jste táhnout domů z tahu v jednu v noci, ale buď domů už v devět, nebo až ráno (což už málokdo připustí, že mu bude tlupa ožralů vládnout v baráku až do pěti, navíc to neustojí ti ožralové). Ale i to se tu už řešilo... (A teď z toho zase akorát uděláte, že to obhajuju a chci lidi zavřít do koncentráku.)
A zrovna u nočního (ne)vycházení si myslím, že to nikoho zde výrazně nepostihlo na jeho sobeckých "právech" tvářit se, že se nic neděje. Přitom tohle opatření není žádný český vynález, ale používalo se v nejrůznějších obměnách po Evropě i celém světě (specialisté na příkladný Ekvádor vám jistě potvrdí, že v provincii Guayas teď v dubnu měli zákazy vycházení už od osmi večer)...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Lukfi
Sobota, 01. května 2021 - 12:30:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 10-2010
RadekŠ:
"A jak víte že postrádají vnitřní logiku? [uhoh][uhoh][uhoh] Ony můžou mít naopak velmi hlubokou vnitřní logiku, akorát je to pro leckoho hodně těžko srozumitelné.

A o tom to celý je, že to musíte udělat a vysvětlit přesvědčivě a jednoduše. A to není PES, semafor, ani model (a vadná rétorika rozhodl jsem protože PES ukazuje, protože model říká...a plooč to model říká... no protože proměnná beta... a co je to beta... no beta je nepozorovaná veličina[crazy])."
No ale to je přesně ono. Pokud je nám měsíce vtloukáno do hlavy, že musíme omezit kontakt, ale následně se zkracuje doba provozu obchodů a úřadů, takže se tam lidé víc hromadí – tak to z našeho laického pohledu nedává vnitřní logiku, a pokud ji to má, tak nám to měl někdo vysvětlit. A tak jako vy můžete věřit, že tam ta logika je, i když ji nevidíte, tak já tomu můžu nevěřit.
Sobota, 01. května 2021 - 12:34:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13875
Registrován: 5-2004
vylezte z prahy a krajskejch mest. Na venkove neni kdo by zakaz nocniho vychazeni kontroloval a lidi to moc dobre a ryvchle pochopili.

Ja se odnekud vracel asi 3x davno po devaty (ze sluzebky s cestakem v kapse) a ani jednou. A to ani pri prestupu na hlavaku. Kontrolni otazka - kolik tak policejnich hlidek je v nocni sichte na okres a mestaku na okresni mesto?

Stejny s tim prechodem posezeni (ono to zdaleka neni jen o chlastu jak si mistni notori mysli) do sedy ekonomiky to je i s dalsima sluzbama co se nesmeji delat v provozovne ale muzou v byte. Samozrejme v urccitych komunitach kde se lidi znaji a tudiz je mala pravdepodobnost ze se najde praskac.

Jo a mam 3 koupeny respiratory, v kazdy bunde bydli jeden v kapse abych ho nezapomnel doma, protoze bez nej si pripadny dalsi venku nekoupim neb hlava 22. Jednou za tyden dva ho hodim s pradlem do pracky aby nevypadal spinavej. Zatim drzej pohromade a jen ujednoho se vytrhla gumicka tak jsem ji navazal.
Mladějov
Sobota, 01. května 2021 - 12:46:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16434
Registrován: 3-2007
>mam 3 koupeny respiratory

No ty ses rozšoup! [biggrin]

Že ses dušoval, že si nic nekoupíš a nebudeš vyhazovat peníze zbytečně, protože "ti nahoře" zavedou za chvíli něco jiného.
Paul2no
Sobota, 01. května 2021 - 13:02:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 11-2009
Nemohl jste táhnout domů z tahu v jednu v noci

Ale mohli. Kdo si to nařízení přečetl pozorně, věděl že na návrat do místa bydliště byla výjimka.
Sobota, 01. května 2021 - 13:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6065
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"Jo a mam 3 koupeny respiratory"

A to mi nadávají, že jsem škrob, když mám aktuálně v "aktivní službě" pro sebe sedm respirátorů a kupuju to jen po desítkách kusů.[blush][andel]
Sobota, 01. května 2021 - 14:38:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13876
Registrován: 5-2004
K vcemu to je dobry?

Ja mam jeste nekde krabici rousek. Pote co bylo zjisteno ze jsouk hovnu pujdou az je najdu do kotle.

A rozhodne nebudu kupovat uz cokoli v mnozstvi vetsim nez naprosto nezbytne nutnem protoze zasiste nekdo brzy zjisti ze ma plnej sklad ffp3 tudiz ffp2 se razem stanou neucinnymi.
Sobota, 01. května 2021 - 15:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14506
Registrován: 8-2012
mam jeste nekde krabici rousek
No jo, hubou nejtvrdší kritik, ale najednou má státně konformně nakoupeno ze všech nejvíc [biggrin]
Pote co bylo zjisteno ze jsouk hovnu pujdou az je najdu do kotle
A nepůjdou za skříň? Abyste je mohl "najít" a proděrovat, až se to bude hodit [happy]
電車オタク
Sobota, 01. května 2021 - 19:10:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6066
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"K vcemu to je dobry? "
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kazdemu-staci-sedm-respiratoru -radi-expert-jak-se-chranit-ale-usetrit-143321

Respirátor mi většinou odejde na nevzhlednost, jak se to pořád sundává a nasazuje, tak se zmačká.
Vybavyl jsem kompletně rodinu, proto jen ty desítky kusů.

Roušky nevyhazuju, zjistil jsem, že fungují lépe na prach než ty stavební náčumenky, co jsem měl dřív. Člověk pak nesmrká cihly nebo brikety, když dělá v prašném prostředí.
Desiro
Sobota, 01. května 2021 - 19:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3725
Registrován: 2-2004
specialisté na příkladný Ekvádor vám jistě potvrdí, že v provincii Guayas
Ti specialisté používají Guayas jako takovou živou laboratoř, jak se ten neomezený virus chová, protože všechny ty lockdowny tam byly zavedeny až když šla křivka dolů ...
Guayaquil je v aktuální vlně opět jedním z nejhorších míst, přitom už tam měli být dle tvých teorií promoření a s kolektivní imunitou?)
Ofiko čísla do konce března nevypadají zle a není to nejvyšší peak. Tak všude okolo ještě zuří lockdowny omezovaná epidemie, jim tam cestují lidé odjinud a rozsévají nákazu, takže jim prohořívají ještě nepromořené clustery, třeba je to jiná mutace, ti co měli nedokonalou imunitu si to projdou znovu, ale jinak už většina imunitu má a nejvíce ohrožení už nejsou mezi námi = další vlny jsou menší ... Jinak smrtnost 0,2 % obyvatelstva, to je jak někde v karlovarském kraji. Tolik naposledy ke Guayasu.
A k Indii nemám co jiného říci, než jsem řekl.

A jak víte že postrádají vnitřní logiku? [uhoh][uhoh][uhoh] Ony můžou mít naopak velmi hlubokou vnitřní logiku, akorát je to pro leckoho hodně těžko srozumitelné
A máš k tomu Ty nějaké vysvětlení? Protože to už jsme tady probírali. Mimochodem, ty tu ty modely často bráníš, kdo vám k nim dělá nalejvárnu?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 01. května 2021 - 19:50:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24319
Registrován: 5-2002
Desiro: Mimochodem, ty tu ty modely často bráníš, kdo vám k nim dělá nalejvárnu?
Buranštějc už ta otázka položit nešla...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 01. května 2021 - 19:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13877
Registrován: 5-2004
kdyz zacne cernat tak ho vyperu. Podstatny je ze na nem drzi ce a ffp2 aby nemoh nikdo blbe pyskovat v krame a pod.

Na stavarinu mam ty stary respiratory s ventilem. Mozna by ty rousky ale sly pouzit na cestach misto hajzlpapiru.
Mch pamatujete na to vysilovani s plastem pred kovidem - stouratka do usi, brcka, pribory? A najednou nevadej hory plastu z testu (kontaminovanyho), krabicky na jidlo misto taliru, rukavice v krame (nastesti to pouziva cim dal min lidi) nerkuli atombordel ze spitalu...
Desiro
Sobota, 01. května 2021 - 20:03:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 2-2004
Buranštějc už ta otázka položit nešla...?
Něco k věci ? Nebyla tahle věta zbytečná až kontraproduktivní?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 01. května 2021 - 20:08:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14510
Registrován: 8-2012
Ofiko čísla do konce března nevypadají zle a není to nejvyšší peak
Jistě, ten tam vrcholí někdy od minulého týdne doteď (např. zákazy vycházení, což je většinou reakce na rozjíždějící se průser, se tam opětovně zaváděly od 2. dubna, víkendové zákazy jízd auty asi o čtrnáct dní později). Čili zase jen selekce "důkazů", aby to správně zapadalo do vidění světa.
takže jim prohořívají ještě nepromořené clustery
Ale? "viz třeba graf z Ekvádoru, jak vypadá průchod epidemiologicky naivní populací: Dva měsíce a je to pryč, následně při promořené populaci graf konverguje k nule"... no, zatím ten graf už rok k nule nekonverguje. (Dnes je na tom líp třeba Velká Británie, což byl průserář loňského roku - jistě, díky očkování.)
třeba je to jiná mutace
Tak že by to s tím promořením nebylo tak jednoduché, jak se nám snaží tvrdit tvé nekonečné sebevědomí? No a nebo by se to dalo podle další "expertky" p. Pekové (kde je jí asi konec?) prohlásit za úplně nový a jiný virus, když ten původní zmizel na podzim...
Mimochodem, ty tu ty modely často bráníš, kdo vám k nim dělá nalejvárnu?
Desiro přece diskutuje věcně a k věci a ad-personam je jen "tvrdší argumentací" [happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Desiro
Sobota, 01. května 2021 - 20:22:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3727
Registrován: 2-2004
vrcholí někdy od minulého týdne doteď (např. zákazy vycházení, což je většinou reakce na rozjíždějící se průser, se tam opětovně zaváděly od 2. dubna, víkendové zákazy jízd auty asi o čtrnáct dní pozděj
Důkaz?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 01. května 2021 - 22:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6067
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"Mch pamatujete na to vysilovani s plastem pred kovidem. "
Pamatuji. Kdyby to v Asii nesypali do vody, tak by to tolik nevadilo. Co pak pomůže, že v Evropě zakáží igelitové tašky.

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/90-veskerych-plastu-se -do-oceanu-dostane-jen-z-deseti-rek-asie-a-afriky

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Neděle, 02. května 2021 - 07:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24322
Registrován: 5-2002
Desiro: Nebyla tahle věta zbytečná až kontraproduktivní?
Zajímavé je, že nemáš starost spíš o kontraproduktivnost Tvé otázky. Tak, jak byla položena, totiž předjímá, že větší vliv než vlastní praktická zkušenost má nějaká nalejvárna zvenčí. Zbytečně tím nasíráš lidi, od kterých se chceš něco dozvědět. Anebo ses snad dozvědět ve skutečnosti nic nechtěl...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Neděle, 02. května 2021 - 07:20:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 2-2004
Chci se o tom něco dozvědět. No, bez podkladů tam snad neanalyzují? Tak otázka zní odkud, od koho jsou. Zní to lépe?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 02. května 2021 - 09:09:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11317
Registrován: 4-2003
řadů, takže se tam lidé víc hromadí

Nebo tam třeba míň chodí. Máte na to data co z toho platí?

Což můžeš prohlásit o čemkoliv a je to prakticky nevyvratitelné.

Ano. Právě pro to má lidem smysl vysvětlovat přesvědčivou story, ne technikálie.

A právě ty technikálie a od toho odvozená doporučení vyrábí komise (ještěktomu z vědců, což je trochu jiná dispciplína) na DPP a pětinový úvazek, tím že "když Vy nedodržíte přesně to co my řekneme" a "pudeme od toho".. no to je totální bullshit.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Neděle, 02. května 2021 - 09:10:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2018
Ony můžou mít naopak velmi hlubokou vnitřní logiku, akorát je to pro leckoho hodně těžko srozumitelné.

Jasně, jakožto majitel živnosťáku "Poskytování software" si ten pytel malty koupit můžu, zatímco jako fyzická osoba si ho koupit nemůžu. Jediné smysluplné vysvětlení je, že pomocí nahodile volené buzerace omezíme pohyb lidí. Ale to se dost obtížně vysvětluje voličům, protože to nevypadá hezky.

Lidi jsou pitomci, o tom žádná. Tak polovina kovidů, co znám, pochází z různých rodinných párty. Jenomže ta potíž je v tom, že stejně jako na párty se nakazí mládež ve škole. Párty můžu zkusit zakázat, ale zavírání škol? Zákaz jít ven na hřiště? To je fakt společenská pohroma. A hledat velmi hlubokou vnitřní logiku, že si venku nesmím zahrát fotbal, že jsou školy doposud zavřené, a přitom na Slávii se do hlediště smí... to fakt nevymyslíš.
Neděle, 02. května 2021 - 11:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2017
MaxVonBrun: potíž je že hlavně stát není schopný si vymoct dodržování nařízení. Po celou dobu nouzového stavu byl fakticky zákaz vycházení (omezení volného pohybu). Mohlo to být specifikováno i tak že je zákaz pobývat mimo místo bydliště. Stát mohl klidně dát v rámci nouzového stavu policii mimořádnou pravomoc kontrolovat domácnosti, jestli se tam nenachází někdo kdo tam nemá co dělat. Stejně tak tvrdě postihovat ostatní věci jako shromažďování, viz náplavka. Tam to policajti měli z obou stran obšancovat a všechny tam zadržet, legitimovat a dát takové pokuty že by je spláceli až do smrti.
Neděle, 02. května 2021 - 11:04:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14512
Registrován: 8-2012
Důkaz?
Důkaz čeho - že se to tam děje? Třeba odkaz v příspěvku 14503, když už si to jako odborník na Ekvádor nedokážeš ověřit sám.
電車オタク
Neděle, 02. května 2021 - 11:19:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24323
Registrován: 5-2002
MVB: Jasně, jakožto majitel živnosťáku "Poskytování software" si ten pytel malty koupit můžu, zatímco jako fyzická osoba si ho koupit nemůžu.
Ono je to založeno na celkem jednoduché statistice: obvyklý majitel živnosťáku jdoucí do Bauhausu je nějaká stavební profese, který ví, co chce koupit a kde to najde, takže za poměrně krátkou dobu udělá velkej kšeft a přitom toho jen málo naprská. Kdežto neživnostňák bude chvíli bloudit, Xkrát se ptát na cestu, pak to obracet jak opice ořech (snad mě za to UEFA nesejme) a nakonec utratí dvě stovky. Kvůli komu se tomu Bauhausu vyplatí jít do rizika, že u nich někdo něco chytne...?

P.S. Ne, že by mě v únoru nesralo, že jsem si nemohl koupit roháček, hadičku a napoušťák ke splachovadlu sám a hned, ale přes známého ing. Štalatéra to při jeho nejbližším nákupu proběhlo úplně v pohodě.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Neděle, 02. května 2021 - 11:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 2-2004
TH Takže o co je méně důkazů, o to je tvrdší rétorika, nepřekvapuje mě to. Tobě to tak vyhovuje, ale mě tohle dohadování přijde nedůstojný, tak s ním končím.

Stát mohl klidně dát v rámci nouzového stavu policii mimořádnou pravomoc kontrolovat domácnosti, jestli se tam nenachází někdo kdo tam nemá co dělat. Stejně tak tvrdě postihovat ostatní věci jako shromažďování, viz náplavka. Tam to policajti měli z obou stran obšancovat a všechny tam zadržet, legitimovat a dát takové pokuty že by je spláceli až do smrti.
Některým ta hořící auta vysloveně chybí.
----------------------
Jinak k imunitě získané nemocí vyšel hezký článek už i v mainstreamu. No a k promořování se vyjádřil šéf MeSeS Smejkal, že se ho nemáme bát - ale tak říkal to před rokem, to ještě nebyl politik ...
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 02. května 2021 - 12:01:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14513
Registrován: 8-2012
Takže o co je méně důkazů
Takže znova - jakých důkazů, čeho? Že je v Ekvádoru třetí vlna epidemie a Guayaquil v ní zase hraje (logicky, jako největší město) prim? Tak si konkrétně řekni, co chceš dokázat, ty tvrdší argumentátore.
(Připomíná mi to slavné doby nebožky DFČD, kdy na mě JPB taky pokřikoval "dokaž" a nespecifikoval co přesně, aby mohl na jakoukoli odpověď zkonstatovat, že to je chybějící a nedostatečné, a postavit se do pozice morálního vítěze).
mě tohle dohadování přijde nedůstojný, tak s ním končím
Tzv. "prásknutí dveřmi" jako únik z argumentační nouze. OK, akceptuji.
電車オタク
Desiro
Neděle, 02. května 2021 - 12:07:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3731
Registrován: 2-2004
Tzv. "prásknutí dveřmi" jako únik z argumentační nouze. OK, akceptuji.
Chovám se přesně jako ty, už jsi mi to tady v tomhle tématu nedávno udělal. Nechutná ti vlastní polívčička ?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Neděle, 02. května 2021 - 14:29:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13878
Registrován: 5-2004
jako ze budou fizlove chodit po barakach vykopavat dvere (od domu a nasledne bytu) kdyz jim nikdo neotevre?

Tohle udelat tak asi zacnu po ulicich ztracet posmrkany a pochrchlany papirovy kapesniky
Neděle, 02. května 2021 - 15:43:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14514
Registrován: 8-2012
zacnu po ulicich ztracet posmrkany a pochrchlany papirovy kapesniky
Teda to je ale hustej odboj [biggrin]
電車オタク
Neděle, 02. května 2021 - 17:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24325
Registrován: 5-2002
Desiro: Jinak k imunitě získané nemocí vyšel hezký článek...
...který potvrzuje, že Elíza je dražší, než očkování, a stejně Ti zjistí jen protilátky, ale ne paměťovou stopu. Tedy nic, co by potvrzovalo, že je stávající strategie nějak zásadně špatná.
V čem bych ale souhlasil, je to, že by se ta hladina protilátek uznávat mohla (s tím, že test za svý).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 02. května 2021 - 17:36:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 11-2005
MaxVonBrün:
"Jediné smysluplné vysvětlení je, že pomocí nahodile volené buzerace omezíme pohyb lidí."

Ano, tohle vypadá jako nejvěrohodnější vysvětlení vládních opatření zrovna tady v Česku.

Petr_vlček:
"A najednou nevadej hory plastu"

Oni vaděj, ale jaksi se řeklo (a správně), že dočasně je větší problém umírání na covid a až se to pořeší, má smysl pokračovat s problémem plastů a dalších odpadů.

S699.0:
"dát takové pokuty že by je spláceli až do smrti"

Upřímně doufám, že zbytečně drakonické tresty za kdeco dopadnou jako první na ty, kdo je prosazují.