Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 23. 4. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 23. 4. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 11:51:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 7-2017
Takže Rusko sa malo pozerať, ako Česi cez Bulharsko predávajú zbrane v Sýrii jeho nepriateľom a tváriť sa, že je to v pohode? Lebo Izrael by sa tiež nečinne neprizeral, podobne USA alebo UK či FR. Takže buď Česko nebude predávať a vyrábať zbrane, alebo si bude dávať pozor, komu ich predáva.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 11:58:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14426
Registrován: 8-2012
s tím už nejde zachránit kšeft pro Rosatom
Jo, načasování se konečně jednou povedlo (v ČR, kde se jinak všechno hned vykecá, je to o to větší úspěch) [happy].
Zdejší kremrole budou hrát nějakou dobu mrtvé brouky a budou čekat, co se bude dít
Tak popření už proběhlo, teď jsme ve fázi "ponížení nepřítele" (to je ten "nedostatek leaderů", pornoherci z gangbangu a jezdec na KAMA3y [happy] ). Samozřejmě to je amatérské a průhledné, i z toho je vidět zatímní neexistence oficiálních notiček. V tomhle je zlodědek z Hradu zběhlejší - má úplnýho bobra mlčení, protože kdyby cokoli řekl, tak si tím vlastní pozici akorát zhorší. Do víkendu vytvoří něco na téma "já neříkám tak ani tak, vono je to všelijak" (mlžení) popř. "sami si za to můžeme, že se na nás východní přátelé zlobí" (ponižování - BIS nahovno, politici nahovno, novináři hyjény ze žumpy).

Ona "jenom" způsobila, že se migranti, převážně ekonomický, začali do Evropy hrnout ve velkým a nelegálně
Čím, "wir schaffen das" v srpnu nebo září 2015? Tou dobou už byl v pohybu milión lidí a zastavit je násilím v chudém a neschopném Řecku + jižní Itálii by způsobilo daleko větší humanitární katastrofu. Vždyť se na to podívejte, po pár letech už to není téma ani pro Okamuru, který teď musí přešaltrovávat z odbojáře proti restrikcím na rusákofílii, aby vůbec měl témata...
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 12:18:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14427
Registrován: 8-2012
Takže Rusko sa malo pozerať, ako Česi
Jojo, zdejší prokremelská rétorika se dnes ponese v duchu "můžeme si za to sami" [happy]

P.S. Srovnání samozřejmě kulhá (ale o to vám snad ani nemohlo jít): Izrael ani USA očividně nelikvidují ruské zbraně přímo v muničákách na ruském území.
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 12:50:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12387
Registrován: 4-2003
T. H.:Jo, načasování se konečně jednou povedlo (v ČR, kde se jinak všechno hned vykecá, je to o to větší úspěch)

Slova o vykecání bych raději nechal stranou, protože tomu, kdo by tuto informaci z BIS vynesl jen tak sám od sebe do médií (samozřejmě za úplatu), by hrozila ze strany ruských tajných služeb okamžitá likvidace. Takže dotyčný, který tuto informaci vynesl, jí vynesl nejspíš tajným službám USA a ty mu okamžitě zařídily novou identitu a teď je nejspíš na nějakém neznámém a bezpečném místě mimo Evropu, kde nějakou dobu ještě setrvá. Tato informace totiž byla pro USA natolik cenná, protože obrací orientaci ČR sama od sebe zády k Rusku, byť naše vláda včetně hradního zlodědka měla cíl naprosto opačný, což by se díky dostavbě Dukovan v režii Rosatomu přesně stalo. A jsem toho názoru, že USA zatlačily na naši vládu, že když tuto informaci nezveřejní, tak jí zveřejní samy a bude to akorát pro naší vládu neskutečná ostuda a shození ČR do pozice absolutně nedůvěryhodného člena NATO a EU. Ale nejspíš to nechtěli takto hrotit ani v USA, protože se to vyhrotilo takto dostatečně a naše vláda takto ještě může alespoň žádat o diplomatickou podporu. Tolik můj názor na věc [wink].
Desiro
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 12:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 2-2004
Potřeba někoho odněkud emigrovat nějak nevznikne s osobu ministerského předsedy, ale se socicálně-ekomomickou i politickou situací v zemi původu.
A "určení" - oni si naši němečtí sousedé opravdu mysleli, že tím pomohou imigrantům i sobě. To je úkol naší doby, přijímat takové migranty, kteří budou užiteční a nebudou bezpečnostní riziko. Wilkommenskultur se Němcům vážně nepovedla, i vzhledem k vztahům s ostatními členy EU.

Angela se v sedle udržela i proto, že dokázala vycítit kam vane vítr veřejného mínění a následně dokázala flexibilně otočit své názory - viz třeba zde probíraná jaderná energie.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:02:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 3-2005
Bram, bráním se tomu, nazvat tě kxkxtem, to neudělám. Nicméně myslím si,že kdyby nebyla kauza Dukovany, nudili bychom se, jelikož koudelníkův syn by sušil papíry v šuplíku :-)
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11275
Registrován: 4-2003
Wilkommenskultur se Němcům vážně nepovedla,

Bezpochyby -hlavně v tom že nebylo/nechtělo být pochopeno. To jestli v Německu bude 20 či 22 milionů "nepůvodních" obyvatel je v principu jedno.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14428
Registrován: 8-2012
dotyčný, který tuto informaci vynesl, jí vynesl nejspíš tajným službám USA a ty mu okamžitě zařídily novou identitu a teď je nejspíš na nějakém neznámém a bezpečném místě mimo Evropu
[biggrin][crazy] Spiknutí USA s USB se nám rozrůstá a přicházejí první alternativní reality show, jak to bylo, je a bude [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:23:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 811
Registrován: 3-2005
Ta Bramova fantazie je hodna odměnit cenou Vasila Bilaka..
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:27:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2005
Jariss:
"Nicméně myslím si,že kdyby nebyla kauza Dukovany, nudili bychom se, jelikož koudelníkův syn by sušil papíry v šuplíku :-)"

Dokonalé[uhoh]
My Češi vždycky nejlíp víme:
a) že za to někdo může a kdo za to může,
b) že ve skutečnosti je všechno jinak a oni lžou.

To je přesně ten důvod, proč nejsme schopni formulovat národní zájem a proč se potácíme dějinami.

PS. Když tady sleduji tu afinitu k východu, připomínají se mi dvě věci:
a) že spousta zdejších trubek by zasloužila na ZŠ a SŠ postát nedobrovolně párkrát do roka na nějakém tom náměstí jsa nucena vyposlechnout projev začasto i toho či onoho soudruha generála ze střední skupiny,
b) velká chyba, že se ten Palackého dopis do Frankfurtu nečte celý.
Víte, pánové, která mocnost drží veškerý veliký východ našeho dílu světa. Víte, že tato mocnost, již nyní vzrostši u velikost ohromnou, sama sebe a v sobě každého desítiletí větší měrou se sílí a vzmáhá, nežli to díti se může v zemích západních. Že jsouc ve středu svém nepřístupna skoro každému outoku, stala se již dávno nebezpečnou svým sousedům. I ačkoli majíc na půlnoci bránu otevřenou, že vždy přece přirozeným vedena pudem, zvláště na jih rozšiřovati se hleděti bude, že každý krok, kterýž by na této cestě dále ještě učinila kupředu, hrozí během čím dále rychlejším zploditi a založiti universální monarchii, tj. nepřehledné i nevyslovitelné zlé, neštěstí bez míry a hranic, jehož bych já, Slovan tělem i duší pro dobré lidské neméně těžce želel, byť i tato monarchie prohlašovala se za slovanskou.

Touhle pasáží je řečeno vše a nic se na tom za ta léta nezměnilo.
Priapos
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:38:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 10-2012
Jariss:
"Nicméně myslím si,že kdyby nebyla kauza Dukovany, nudili bychom se, jelikož koudelníkův syn by sušil papíry v šuplíku "


Dědové i otec si myslí totéž, viz prý třeba Kubiceho zpráva. Navíc jsou přesvědčeni, že kruciální otázky této aféry nebudou zodpovězeny. Jak se agenti dostali do uzavřených skladů, případná účast českých občanů včetně těch dvou nešťasníků, požár před výbuchem atd.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:44:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12388
Registrován: 4-2003
T. H.:Spiknutí USA s USB se nám rozrůstá a přicházejí první alternativní reality show, jak to bylo, je a bude

I kdyby to mělo být spiknutí (nejspíš se ale žádné nekonalo), tak jsem za něj rád, protože obrací ČR směrem na západ a to je důležité [wink]. Ta informace o původcích výbuchu ve Vrběticích má dnes gigantickou cenu, takže pokud USA poskytly novou identitu vynašeči a dostával rentu do konce života, jsou to vyložně halířové položky, o kterých se nemá cenu ani bavit.


Viajero: Touhle pasáží je řečeno vše a nic se na tom za ta léta nezměnilo.

Nezměnilo a mnozí lidé stále dělají Rusku advokáta a vzhlíží k němu [crazy].
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 13:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14429
Registrován: 8-2012
Tohle je starý jedno a tři čtvrtě století (!!!), ale jak kdyby to bylo napsané včera:

"V celém světě, zvlášť ale Evropě, jsou Rusové buď nenáviděni neb opovrženi (a to skoro napořád z dobrých příčin); bylo jim tedy divno, ale nadmíru příjemno nalézti přece někde na západě přátele. I spřátelili se hned a sbratřili s námi i s Illyry, považujíce se však za starší bratry, za poručníky naše. Ruští panslavisté totiž dle svého pošetilého smyšlení i o nás i o Illyrech se domnívají, že bychom rádi pod jejich vládou stáli, a pevně jsou přesvědčení, že jednou všechny slovanské země v moci své míti budou !!
...
Nemohu zde všechno obšírně vypisovati a na svědectví uváděti, co jsem v Rusích a Slovanstvu mluviti slyšel a vyrozuměl; dosvědčiti však mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a sobecky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by tedy s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám se, že mi Maďaři co zjevní nepřátelé Čechů a Illyrů jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás vstrčiti do kapsy.
"

Jak směšno, jak neprakticky bylo by tedy s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se... dokonalé, přesné, aktuální i po 175 letech.
To by mě fakt zajímalo, co by Havlíček říkal dnešku. (Ne ten dnešní Havlíček...)
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 14:01:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5167
Registrován: 4-2003
Velky_sef:
"Lebo Izrael by sa tiež nečinne neprizeral, podobne USA alebo UK či FR. "
Můžete uvést, kolikrát Izrael, USA, Velká Británie nebo Francie vyhodily do vzduchu muniční sklad v Československu v době, kdy se odtud zbraně dodávaly jejich nepřátelům?

Jariss:
"Bram, bráním se tomu, nazvat tě kxkxtem, to neudělám."
Po velkotovárníkovi Quexovi další hrdina, který sice vulgárně napadá, ale dělá, jako že ne, a schovává se za náznaky. Zajímavé, že i vy jste si zvolil mužský genitál. Jak si vaše fascinace mužským pohlavním údem vysvětlit?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 15:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 7-2017
Doktor, prečo práve v Československu? Určite nejaké akcie boli, ale do tlače sa to nedostalo. Navyše tento sklad patril súkromnej firme, nie priamo armáde. Ale inak likvidácia starých zbraní v Iraku alebo viaceré útoky Izraela na Irán, takisto zbrane, ktoré kúpili Saudi z US sa dostali do rúk protivníkom a Iránu, tých situácii bolo viacero. Prúser na tej akcií bolo to, ze to vybuchlo uz v ČR a zabilo dvoch ľudí. Ak by to buchlo v Bulharsku, toľko ľudí by to neriešilo. Nemyslím si, žeby USA nemali prehľad o predaji zbraní z ČR niekde do zahraničia, hoci tretím stranám. Určite o tom vedela aj BIS, len Amíci dali jasne najavo, že tieto informácie patria na verejnosť, lebo to budú plus body na ich stranu.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 15:31:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14430
Registrován: 8-2012
Doktor, prečo práve v Československu?
Nevím, jestli jste si toho všiml, ale Vrbětice jsou v České republice.
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 15:33:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 10-2005
Velky_sef:
"Prúser na tej akcií bolo to, ze to vybuchlo uz v ČR a zabilo dvoch ľudí. Ak by to buchlo v Bulharsku, toľko ľudí by to neriešilo. "

Aha, takže vlastně se jednalo o legitimní součást zahraniční politiky, jen to bohužel trošku nevyšlo.
Panečku, tady se člověk ještě dozví moudra.[coze]
Na železničním fóru by se dalo očekávat, že i pro duchem slabší byla Marfuša s onou zemí dostatečnou zkušeností.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 15:43:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 7-2017
V čom je rozdiel, ak Izrael hackne nuklearny výskum v Irane alebo im tam pošle nejakého drona na poškodenie objektu oproti tomu, co spravila ruská rozviedka súkromnej zbrojárskej firme v ČR? Toto bolo len drobné zneškodnenie tovaru, ktorý nemal byť doručený, takých akcií spravia tajné služby za rok desiatky. Áno, odhalenie sa dobre použije proti Rusku, ale zase také haló by som z toho nerobil, chce to popracovať na ochrane podobných zariadení.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:07:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5168
Registrován: 4-2003
Velky_sef:
"Doktor, prečo práve v Československu?"
T.H. už mě předběhl s odpovědí – protože se událost odehrála v České republice, resp. ex Československu. Ostatně sám hovoříte o Česku a v tomto kontextu uvádíte, že by tomu vámi jmenované země nečinně nepřihlížely.

Tedy kolik bylo takových útoků v Československu? Pokud žádný, tak se konstrukce vašeho komentáře hroutí jako domeček z karet. Nuž?
Velky_sef:
"Navyše tento sklad patril súkromnej firme, nie priamo armáde."
Velky_sef:
"Toto bolo len drobné zneškodnenie tovaru"
Aha, útok na zboží. Souvislosti vám očividně unikají. I to, že při tom zemřeli dva lidé a řadě dalších lidí vznikly majetkové škody.

Jinak sklad soukromé firmě nepatřil, ta ho měla v pronájmu. Sklad i areál patří státu.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:19:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 7-2017
Majetkové škody by mal zaplatiť štát, ako môže niekto skladovať toľko munície, ze to ohrozuje aj civilné obyvateľstvo? Vybuchnúť to mohlo aj bez asistencie GRU. Práve to, že výbuch nakoniec prebehol uz v ČR a zomreli pri tom dvaja ľudia je tá spackana časť misie GRU, vďaka čomu môže ČR znížiť počet ľudí na ruskej ambasáde. Za toto agenti GRU pochvaly nedostanú. Inak munícia vybuchla aj pri Novakoch na Slovensku. Fakt je ale ten, že munícia mala ísť cez Bulharsko do tretích krajín, čo vždy pritiahne pozornosť tajných služieb. Môžete si pozrieť seriál Za sklom, tam sa podobná vec riešila a tiež to monitoroval človek z Mossadu. Sústreďte sa aj na to, nielen dookola na pár rozbitých okien, co je chyba štátu a dvoch mŕtvych
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:21:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 7-2017
Inak samozrejme, za Československa bola lepšie chránená hranica aj samotné vojenské objekty, cenzúra tlače, orgány by takú vec tutlali, teraz to tiež vyšlo na svet iba vďaka tlaku zo strany USA
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5169
Registrován: 4-2003
A ten počet takových útoků v Československu ze strany Izraele, USA, Velké Británie či Francie? Nestyďte se, řekněte to číslo.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 7-2017
To je utajené, nemám prístup k vojenským archívom
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 16:52:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5170
Registrován: 4-2003
A domeček z karet se za doprovodu trapné výmluvy do základů zhroutil...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 17:15:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 7-2017
Ale vôbec sa nezrutil, len vy nie ste schopní vidieť svet v kontexte. Toto nebol útok na ČR, ale na tú firmičku, ktorá chcela na trh, kde nemá čo robiť resp mala by určite lepšie strážiť svoje sklady.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 17:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14431
Registrován: 8-2012
Dnešní papouškování "můžeme si za to sami", díl druhý [happy]
V čom je rozdiel, ak Izrael hackne nuklearny výskum v Irane
V tom, že Írán bude vypovídat izraelské diplomaty? [biggrin][rofl][crazy]
len vy nie ste schopní vidieť svet v kontexte
Tak to je super, že jste nám otevřel oči!

P.S. Rusáci vyklidí ambasádu na paritu s českou v Rusku a jsou vykopnuti z Dukovan (protože příště by tu mohla bouchnout třeba atomová elektrárna). To je celkem dobrý kontext.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 17:49:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2018
...viaceré útoky Izraela na Irán...

To je perla. A postřehl jste, že nejvyšší představitelé Íránu chtějí Izrael vymazat z mapy? Copak snad ČR plánuje vymazat z mapy Rusko, nebo jak tomu srovnání máme rozumět?
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 17:54:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 3-2013
Nezlobte se, ale jakýkoliv útok tajné služby cizího státu na území druhého státu JE útok na suverenitu dané země.
Rozdíl proti Izraeli a Iránu je v tom, že obě země jsou v nepřátelském stavu a netají se tím. Tudíž akcí ve Vrběticích se Rusko našim nepřítelem stalo.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 18:03:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14433
Registrován: 8-2012
Nechte velkeho_sefa ještě chvíli blábolit... brzy se dozvíme, že 9/11 nebyl terorismus v USA, ale jen útok na firmičku Larryho Silversteina, co si měl líp hlídat mrakodrapy.
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 18:50:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6683
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"Potřeba někoho odněkud emigrovat nějak nevznikne s osobu ministerského předsedy, ale se socicálně-ekomomickou i politickou situací v zemi původu...Stejně tak ekomomický migrant není urážka, už před Merkelovou tito lidé tvořili 20 % obyvatel Německa...A zrovna německý systém jak integrovat přistěhovalce je poměrně dosti efektivní a nelze na něj nahlížet prvoplánově přihlouplou logikou"
Ach jo, vážně na někoho slovo "migrant" působí jak hadr na bejka a začne vrčet naučený fráze, aniž by se zamyslel, jestli jeho jeho odpověď v kontextu nepůsobí přinejmenším divně, protože odpovídá na něco, o čem vůbec není řeč? Jinak viz odpověď Brama (12386)
T_._H_.:
"Čím, "wir schaffen das" v srpnu nebo září 2015? Tou dobou už byl v pohybu milión lidí a zastavit je násilím v chudém a neschopném Řecku + jižní Itálii by způsobilo daleko větší humanitární katastrofu."
V roce 2015 už bylo trošku pozdě. A třeba Itálie řvala už bezmála o deset let dřív, že se jich k nim valí čím dál tím víc. Jenže to nikoho nezajímalo, to byl problém Itálie. Kdyby hned od začátku dala Evropa jako ta Austrálie jasně najevo, že platí nějaký pravidla a že je hodlá tvrdě vymáhat, nějaká humanitární katastrofa by ani neměla šanci vzniknout. Mimochodem kde byla teta Anděla, když Itálie začala zatýkat pašeráky lidí, stavět je před soud (Pia Klemp např.) a progresivisti začali řvát? Vymezila se snad jasně, že platí nějaký pravidla a zastala se Itálie?
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 19:00:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13861
Registrován: 5-2004
"Copak snad ČR plánuje vymazat z mapy Rusko"

Někdy to vypadá že ne ČR ale Praha 6[biggrin][biggrin]

A už Rusku vyhlásily válku Řeporyje?
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 19:51:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 7-2017
Tak ČR je v NATO a Rusko je jedným z oponentov tejto organizácie. Takisto je ČR v EÚ, čo je tiež organizácia, ktorú Rusko úplne nemusí. Ale je pravda, že túto skutočnosť máme na svete vďaka Američanom, ktorí dali jasne najavo, ze ak to nezverejnia Česi, tak to zverejnia oni. BIS túto informáciu nemá krátko a určite sa podelila aj s najvyššími predstaviteľmi. Ak by to buchlo v Bulharsku, tak by to nikomu z vás ani nevadilo. Napokon ploštice u seba našla aj Merkelova a odpočúvali ju Američania. Jednoducho tajné služby pracujú neustále a podľa potrieb plnia aj zahraničné misie, veď Američania mali prsty skoro v každej revolúcii v Amerike. Vzhľadom na počet Rusov v ČR je logické, ze budú mať v ČR svoje úlohy.

Ceskoslovensko by som neťahal, ako hovorím, vtedy boli lepšie strážené hranice a navyše odbyt vojenskej techniky zabezpečovala Varšavská zmluva a sovietske záujmy, ako to padlo, tak odišlo aj množstvo zbrojárskych závodov. Pár ich ostalo a môžu hľadať odbyt svojich výrobkov. Samozrejme ak vyveziete zbrane do Venezuely, tak môžete určite čakať návštevu Američanov, pretože ti si nenechajú kafrat do svojich záujmov.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 21:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 11-2005
Copak nechápete, že svět je černobílý a Rusko je to zlo???[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 21:14:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14434
Registrován: 8-2012
Svět není černobílý a Rusko nám škodí. A naštěstí se už nemusíme tvářit, že se nic neděje, anebo předstírat, že děje, ale nám to nevadí.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 21:19:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 587
Registrován: 7-2017
V kontextu toho, co někteří nejen tady blábolí, jsme dost možná přímými svědky přepisování dějin. Protože pokud se to bude opakovat dostatečně dlouho, bude to uznáno jako fakt a zaneseno do dějin [crazy][crazy][crazy]

Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:00:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14435
Registrován: 8-2012
Realita: ruská tajná služba zpackala "útok na zboží", ruská státní společnost Rosatom vypadla z přípravy dostavby JEDU, naddimenzované ruské velvyslanectví se během dvou měsíců smrskne o osmdesát lidí.
Co na tom chcete přepisovat?
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:04:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5172
Registrován: 4-2003
Velky_sef:
"Ale vôbec sa nezrutil"
Atak na muniční sklad jste zdůvodnil prodejem zbraní nepřátelům Ruska a legitimizoval to prohlášením, že by vyjmenované státy postupovaly stejně (nečinně by nepřihlížely). Historie však ukázala, že se žádný takový útok v dobách, kdy bylo Československo "na druhé straně", neodehrál. Tudíž konstrukt, na němž jste založil legitimizaci, se zhroutil. Jako domeček z karet.

Ke zbytku vašich komentářů jednoduchá reakce – facepalm.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:10:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14436
Registrován: 8-2012
Takhle? [biggrin]
電車オタク
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 11-2005
A protože se konečně zbavíme okovů Ruska, už v létě tu bude každý mít Německé platy, Francouzské odchody do důchodu
a "Pražskou" pracovní dobu třeba i v Bohuslavicích nad Vláří...[lol]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5173
Registrován: 4-2003
Touché!
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pikehead
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:27:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7143
Registrován: 3-2007
A českou gramatiku třeba i v chemičce.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:40:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 7-2017
Tak otázka za zlatého bludistaka, Prečo sa teda tieto skutočnosti roky tajili a museli prísť az Američania, než sa to prevalilo?
Pokiaľ niekto zamrzol v roku 1992, tak samozrejme nerozumie svetu v roku 2021, s tým ja samozrejme nič neurobím.
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 11-2005
Ten datum máš špatně, demokrati roztrhli Masarykovo Československo 1.1.1993[proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
BmbČ
Čtvrtek, 22. dubna 2021 - 22:48:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8683
Registrován: 1-2007
Necháme se překvapit co všechno měly výbuchy muničáku zamaskovat a proč se s nimi vylezlo právě teď. Že by náhoda? To ani náhodou. [nene] To se ještě dozvíme věcí. [coze]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pátek, 23. dubna 2021 - 06:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12389
Registrován: 4-2003
Koukám, že tady je to zase rejdiště proruských živlů. To by si fakt člověk nejradši odplivl [crazy]. Kontaminace ČR těmito odpornými jedinci je patrně dosti vysoká a ruské tajné služby tu mají ideální podmínky pro práci [angry].
Pátek, 23. dubna 2021 - 06:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 11-2005
To víš že jo...[wink][proud] Bouře ve sklenici vody končí, užiteční idioti svoje splnili a moudří litují
vyřazení špičkové technologie Rosatomu z výběrka. Je třeba si za pár let green deal
pořádně vychutnat s nedokončenými jadernými bloky[ok]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pezos
Pátek, 23. dubna 2021 - 07:04:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 4-2014

Někde se snad válela i česká verze.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Pátek, 23. dubna 2021 - 07:07:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4525
Registrován: 9-2003
Bram: Náhodou je to dobrý takový první hrubý filtr na lidi. Někteří jen potvrzují, co bylo dávno jasné (Bobmaster, Miram, BmbČ), jiní nepříjemně překvapují (Velký_šéf) a o některých (třeba Tobě) vím, že i když se nad některými tématy neshodneme, diskuse je v principu možná.
NOBLE BRICKS
BmbČ
Pátek, 23. dubna 2021 - 07:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8684
Registrován: 1-2007
Správně! Není nad nad to mít ve všem ihned jasno. [ok] Kádrujete? [blush]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pátek, 23. dubna 2021 - 08:15:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7223
Registrován: 9-2005
Miram: víte, co to je moudrost?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 10-2005
S4991023:
"Náhodou je to dobrý takový první hrubý filtr na lidi. "
Podle mne, ale trochu jinej, než je shora míněno. Nerozumím dlouhodobě, proč se všude teď pro hloupost, co by nadnášela, používají eufemismy jako proruský živel.

To je neštěstí moderní společnosti, dříve měl pitomec svou klasse a jsa si toho vědom se neznemožňoval mimo její rámec.
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12393
Registrován: 4-2003
Qěcy:víte, co to je moudrost?

Miramovi napoví nejlépe Miroslav Horníček, kde podle něj je moudrost něco, co nepřichází obvykle s věkem. Někdy totiž věk přichází sám...


S4991023:Náhodou je to dobrý takový první hrubý filtr na lidi. Někteří jen potvrzují, co bylo dávno jasné (Bobmaster, Miram, BmbČ), jiní nepříjemně překvapují (Velký_šéf) a o některých (třeba Tobě) vím, že i když se nad některými tématy neshodneme, diskuse je v principu možná.

Hrubý filtr je to velice dobrý. Přesto nechápu jednu věc: Co různé jedince vede k tomu, že k Rusku tak vzhlíží. Chybějící vzor v jejich životě? Chybějící předem nalajnovaná životní dráha? Chybějící ideový vůdce a zároveň protektor, čili ochránce? Fakt je mi to záhadou. Nechápu to ani u lidí, které díky divokým devadesátým letům přišli o majetek, nebo o někoho blízkého. To si jako myslí, že pod ruskou taktovkou by snad bylo lépe?!?

To, že se nad některými tématy neshodneme, je normální. Ale jsem toho názoru, že ta shoda by byla výrazně vyšší při osobní diskusi, než při diskusi před k-report.
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:07:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7224
Registrován: 9-2005
Co kdybychom přestali hodnotit lidi, ale hodnotili jejich činy? Každý dělá a říká dobré i zlé věci.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12394
Registrován: 4-2003
Viajero:To je neštěstí moderní společnosti, dříve měl pitomec svou klasse a jsa si toho vědom se neznemožňoval mimo její rámec.

Dovolil bych si i nesouhlasit. Znám docela dost schopných inteligentních lidí, kteří jsou patřičně vzděláni (třeba jde o doktory technických věd), přesto jsou prorusky orientováni a pokud zbytečně nechci s nimi zabředávat do zcela neplodných diskusí a někdy i hádek, tak se diskusím o politice s nimi rád vyhnu. Jejich častá tvrzení, že Miloš měl zase pravdu a Klaus to už dávno říkal, slyšet fakt nepotřebuji [nene].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7225
Registrován: 9-2005
Lidi, kteří uznávají chytrost a hlavně vychcanost, nebudou nikdy vzhlížet k moudrým vůdcům (možno říci k mj. osvíceným panovníkům). Pravděpodobně od Druhé světové a kvůli komunismu se mezi Čechy dost rozmohlo uznávání vychcanosti a trvá to dodnes. Oni nejsou schopni pochopit, co je správné a dobré, je jim to jedno. Pro ně je smyslem života něco jiného.

Moudrost je z principu nezištná a nevypočítavá. Není mstivá. Chce dobro, dává moudrému pevnou půdu pod nohama, ale zároveň mu dává najevo obrovskou složitost a množení problémů (moudrý ví, že nic neví). Moudrost chce dobro pro všechny, má nadhled a není slabá. Nenajdeš ji, když budeš přemýšlet, jestli se to vyplatí.
Moudrý člověk, tedy i moudrý vůdce je týmový hráč, hraje otevřeně, je pokorný a empatický. Hraje pro radost, ne pro výhru, nebo pro svůj zisk. Moudrý vůdce umí oddělit intelekt od ega.
Kdo chce být moudrý s největší pravděpodobností během svého života moudrosti dosáhne. Kupříkladu kritickým hodnocením svého jednání - co mohl udělat lépe, moudřeji. Opravdu moudrých je málo.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:22:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7226
Registrován: 9-2005
Proruská orientace - tenhle "pojem" je zavádějící. Používal bych třeba proputinovská orientace. Kdyby totiž zavládl Rusku někdo moudrý, tak s ním rád budu sympatizovat. Na národnosti mi nezáleží.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12395
Registrován: 4-2003
Qěcy:Proruská orientace - tenhle "pojem" je zavádějící. Používal bych třeba proputinovská orientace. Kdyby totiž zavládl Rusku někdo moudrý, tak s ním rád budu sympatizovat. Na národnosti mi nezáleží.

Proruská orientace není zavádějící, zavádějící je naopak proputinovská orientace, protože vyměnit Putina za někoho, kdo bude moudrý a nepůjde směrem jakým jde on, je pravděpodobné asi tak jako let lidské posádky na Mars. A lidé u nás neuctívají ani tak Putina, jako Rusko samotné, protože velice vědí, že do vedení Ruska nemá nikdo s odlišnou politickou orientací šanci se dostat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pátek, 23. dubna 2021 - 09:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7227
Registrován: 9-2005
Bram:
"...zavádějící je naopak proputinovská orientace, protože vyměnit Putina za někoho, kdo bude moudrý a nepůjde směrem jakým jde on, je pravděpodobné asi tak jako let lidské posádky na Mars. A lidé u nás neuctívají ani tak Putina, jako Rusko samotné, protože velice vědí, že do vedení Ruska nemá nikdo s odlišnou politickou orientací šanci se dostat. "

To je logika jak stehno. [nene] Proruská orientace, nebo rusofilie samozřejmě existují, ale dávat tomu (také) význam sympatizování s putinovskou politikou, je chyba.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 23. dubna 2021 - 10:02:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14437
Registrován: 8-2012
je to dobrý takový první hrubý filtr na lidi
Je hlavně zajímavé sledovat, jak se po prvotním šoku rozjíždí v Kremlu fabrika na žrádlo pro papoušky a ti se pomalu probouzejí [happy]. Ty pořád stejné fráze a výchozí teze, jak si za to můžeme sami, jak jsme hloupí a jak sloužíme někomu jinému... ne nadarmo se říká "podle sebe soudím tebe".

Kontaminace ČR těmito odpornými jedinci je patrně dosti vysoká
Není, to je jen sociálně-mediální obraz.

za pár let green deal bude docela problém právě pro to Rusko, kterému postupně začnou vypadávat příjmy z ropy pro výrobu pohonných hmot.

Kdyby totiž zavládl Rusku někdo moudrý
To je přesně ten problém, že se nic takového nestane. Národ, který si sto let systematicky likvidoval inteligenci, jinak smýšlející a rovnou řečeno schopné a "moudré" (a to včetně dneška - akorát v light verzi prostřednictvím emigrace), je prostě mentálně v prdeli a bude na to potřebovat dalších sto let. To není jen o vládnoucích politicích, ti jsou vždy obrazem svého voličstva (zvlášť když to je očividně dlouhodobá věc - Putin je u moci od 1999).

P.S. ještě pořád mi tu chybí teorie, že to všechno se děje proto, aby kapytalysti zničili nejlepší vakcínu na světě [happy].
電車オタク
Pátek, 23. dubna 2021 - 10:15:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 10-2005
Bram:
"Viajero:To je neštěstí moderní společnosti, dříve měl pitomec svou klasse a jsa si toho vědom se neznemožňoval mimo její rámec.

Dovolil bych si i nesouhlasit. Znám docela dost schopných inteligentních lidí, kteří jsou patřičně vzděláni (třeba jde o doktory technických věd),
(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)"

I jednoformátoví experti mívali a měli by mít svou klasse, což s sebou imanentně nese, že si nebudou za každou cenu myslet, že jsou nejchytřejší i mimo svůj formát.
Zrovna tohoto nešvaru jsme každodeními svědky, když pro neschopnost naší politiky zvládnout svoji bazální úlohu multikriteriálního vyvažování zájmů a potřeb a útěk k "expertům" se nám vytvořila zvláštní entita některých matfyzáků, přírodovědců, atd., pro jejichž sociálně inženýrské působení nápadně začíná platit Mňačkovo "Jak chutná moc".
A zatím si v dětech zejména 1. stupně ZŠ zakládáme na generaci sociálních deprivantů.

Ano, jsou vyjímeční lidé, kteří tvoří špičku, aniž by na ně tyto limity jakkoli dopadaly, jako byli např. Albert Schweitzer, Linus Pauling, Carl Friedrich von Weizsäcker nebo Richard Feynmann. V ČR mne nikdo takový momentálně nenapadá.