Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 07. 4. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 07. 4. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 07. dubna 2021 - 09:18:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5905
Registrován: 3-2006
Ad honzaklonfar: Kolega teď měnil vodní čerpadlo na C-MAXu, to je teprve ten správný hlavolam. Nejřív vyheveroval vlevo, pak povolil silentbloky a pak vyheverovat vpravo.[biggrin]

Bram:
"rání něco či někdo nosit respirátor různým Mořepetrům po zbytek života (tj. několik desetiletí) třeba 24 hodin denně?!? Samozřejmě, že ne, ale ostatní si kvůli jejich soukromým potřebám nebudou přeci ničit zdraví několikaměsíčním nařízeným funěním přes roušku či respirátor. Sice se to tu nejednou bagatelizovalo, ale skutečnost je prostě taková, že přes roušku a respirátor se dýchá výrazně hůře a dlouhodobé dýchání již vydechnutého vzduchu není zdaleka zdravotně tak nezávadné, jak se nám tu někteří snaží tvrdit. Rouška a respirátor se dá na kratší čas akceptovat třeba v městské hromadné dopravě, kde člověk v klidu sedí a může pomalu dýchat, ne tak už při chůzi. Vrcholem už bylo tvrzení, na které jsem narazil v médiích, že i v roušce se dá bez problémů sportovat a že je to takto v pořádku [coze]. "

A kdo říká, že se při chřipce mají nosit jinde, než kde jsou lidé. Nebo je varianta, že ti co posmrkávají, zůstanou doma sedět na [zadnice]

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/proc-asijsti-turisti-nosi-rousk y.A191211_164851_domaci_smls

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Quex
Středa, 07. dubna 2021 - 09:27:53  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8192
Registrován: 5-2002
Jsem zapomněl, že k četbě jsou povoleny jen Sputnik news, Aeronet, Parlamentní listy a Haló noviny

Takové nesmysly tu plácáš jedině ty.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Středa, 07. dubna 2021 - 09:41:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 7-2017
Do skupiny 2 patria zatiaľ aj tehotné ženy a ľudia mladší ako 18 rokov, to nám tu skupinu dosť zväčšuje.
Skupina 3 sú ľudia, ktorí si myslia, ze pre nich fyzikálne zákony neplatia. Ale vírusu je to jedno, existencia tejto skupiny mu umožní naďalej sa množiť, zapĺňať opakovane nemocnice a mutovat, čím ohrozí aj tu skupinu ľudí, ktorá sa už očkovať dala.
Středa, 07. dubna 2021 - 10:22:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14298
Registrován: 8-2012
Skupina č. 3 je naopak velmi rozsáhlá (v Evropě půjde nejspíš o počet velkých desítek milionů lidí, spíš to bude ještě o řád výše)
Ano, tato skupina sobeckých "mě kolektivní imunita nezajímá" hovad dnes funguje i v jiných případech očkování, které tak ztrácí svou účinnost v populaci a vracejí se nemoci považované za "vymýcené" (např. spalničky). Typicky to jsou takové ty "profesionální matky", které si na mimibazaru za pseudovědecké argumentace vyměňují návody, jak "odmítnout" očkování, přičemž stejně jako "odmítači" očkování proti COVIDu jednoduše hodlají egoisticky parazitovat na kolektivní imunitě někoho jiného (což do určité kritické hranice samozřejmě funguje).
S takovou komunitou není možné vést racionální dialog (mj. proto, že se zaštiťují "známými lékaři", "odbornými kapacitami" apod. argumentace ad verecundiam), banalizuje situaci ("neviděl jsem to, tak to neexistuje"), zpochybňuje a nedodržuje zaváděná opatření (Klaus, půlka tohoto diskuzního fóra), mystifikují, šíří hoaxy a fejky (různé konspirační weby) a celé takové chování vydává za projev svobody (obvykle poslední spravedlivý proti převaze zombií, ovcí apod.). Pokud takových bude podkritické množství, tak to půjde přebít tou kolektivní imunitou i s "dírama", kdy sem tam holt někdo vážně onemocní nebo umře (což jsou pro sobečky akceptovatelné "collateral damages"), ale celkově to nějak bude korigovatelné. Pokud to odmítání ale bude znamenat další prodlužování (popř. nové zavádění) omezení, lockdowny, testy, roušky apod., tak to ty zřejmě ty restrikce bude muset znamenat (za ukrutného řevu sobečků o totalitě, šikaně, hejtech o maximalizaci zisků kapitalistů a tak). Rozsah a provedení je holt otázkou dosaženého a požadovaného výsledku a nechci použít fráze, že "záleží na každém z nás", ale nějaké konsekvence z toho jistě poplynou a vzhledem k dementnosti národa nejsem vůbec optimista.
電車オタク
Středa, 07. dubna 2021 - 10:33:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12288
Registrován: 4-2003
T. H.:Ano, tato skupina sobeckých "mě kolektivní imunita nezajímá" hovad dnes funguje i v jiných případech očkování, které tak ztrácí svou účinnost v populaci a vracejí se nemoci považované za "vymýcené" (např. spalničky). Typicky to jsou takové ty "profesionální matky", které si na mimibazaru za pseudovědecké argumentace vyměňují návody, jak "odmítnout" očkování, přičemž stejně jako "odmítači" očkování proti COVIDu jednoduše hodlají egoisticky parazitovat na kolektivní imunitě někoho jiného (což do určité kritické hranice samozřejmě funguje).


Takže do skupiny tuberkulóza, obrna, spalničky, pravé neštovice a pod. zařadíme i koronavirus. Jen tak dál [crazy].
Středa, 07. dubna 2021 - 10:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2017
T.H.: tady se ukazuje že liberální přístup jako v Evropě není v krizi to pravé. Autoritářské asijské státy (ne jen komunistická Čína ale i Taiwan nebo Jižní Korea) si vedou výrazně lépe protože tam se vážně nestane že by soud zrušil kritické vládní nařízení kvůli nepodstatné formální chybě. Taky si tam nikdo nedovolí vládní nařízení porušovat nebo dokonce k jejich porušování veřejně vyzývat, s takovými tam úřady udělají krátký proces. I očkování se tam nařídí všem plošně povinně a jestli chceš nebo nechceš se nikdo neptá.
Quex
Středa, 07. dubna 2021 - 10:52:30  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8193
Registrován: 5-2002
S699.0: Tak určitě, to se ví od začátku. Asiaté obecně jsou zvyklí poslouchat autority a tohle prostě absolutně nejsou schopni pochopit, že např. nějaký soud v ČR nařídí škole pokračovat v prezenční výuce v době vrcholící epidemie, Evropané jsou jim pro smích. Taky proto kontinentální Čína hlásí za včerejšek tuším 32 případů (ne tisíc, ale jednotek) a ostatní země na tom jsou podobně.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Středa, 07. dubna 2021 - 10:55:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5906
Registrován: 3-2006
Ad S699.0. Problém je jak to udělat. V Evropě se to řeší už od starého Říma, kde v době ohrožení se volil diktátor. Jenže jak se zas zpátky vrátit k demokracii. To už je problém.

Ono to je řešené trochu i u nás (ve stylu řídit ano, ale jen odtud, potud), když měl řízení převzít Hamáček, tak byl oheň na střeše.
Středa, 07. dubna 2021 - 10:57:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13835
Registrován: 5-2004
"Ano, tato skupina sobeckých "mě kolektivní imunita nezajímá" hovad dnes funguje i v jiných případech očkování"

Ve kterých jiných případech nejsou známy účinky po několika letech?

Už proběhlo že i náčelník EMA nebo jak se jmenuje evropskej SUKL přiznal souvislost mezi trombozama a Astrou od Zeneků. Za rok a u jaký vakcíny se přizná co dalšího? A za dva roky? Za tři? Z podstaty věci to nikdo netuší a očkovaní jsou pokusnými králíky - leda by měl připravenou vakcinu už nějaký ten rok na něco co se teprv objeví...

Jinak třeba spalničky jsem měl, nebylo to nic moc ale nijak to nevybočovalo z jiných chorob. A to jsem je měl hodně pozdě stejně jako neštovice.
Středa, 07. dubna 2021 - 11:06:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14299
Registrován: 8-2012
Takže do skupiny tuberkulóza, obrna, spalničky, pravé neštovice a pod. zařadíme i koronavirus
Vzhledem k důsledkům, jaké způsobuje, to v nějaké formě určitě přijde. Chápu, že to ve své sebestřednosti nerad slyšíte, protože jste ve fázi popírání, že se něco děje, a čekáte v létě "návrat" do předkovidového světa, ale takový svět zatím nejspíš nebude. (I když se ho nějaký populista třeba pokusí předstírat.)

tady se ukazuje že liberální přístup jako v Evropě není v krizi to pravé
Tady se ukazuje, že na liberální přístup potřebujete liberálně laděné obyvatelstvo. Tj. nikoli jen vidět vlastní práva a zájmy doslova přes mrtvoly, ale taky odpovědnost, schopnost rozlišovat podstatné a umět ta svá "práva" v případě potřeby potlačit. (A je to samozřejmě dané taky třeba schopností vlády to omezení práv umět vysvětlit, ale to se už dostáváme do kruhu, protože vláda je jen taková, jaké je obyvatelstvo - je jeho obrazem, nikoli protikladem.)
Rozhodně to není žádný potlesk autoritářským režimům, jestli se to z toho snažíte udělat...
電車オタク
Středa, 07. dubna 2021 - 11:28:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 7-2017
Očkovanie je v Singapure, Kórei alebo Japonsku dobrovoľné, nie povinné. Paradoxne asi najviac odporcov bude mat očkovanie v Japonsku.
Co sa týka tých zrazenín, každý liek má nejaké vedľajšie účinky, sú popísané v pribalovych letákoch. Áno, bohaté štáty môžu zastaviť očkovanie AstraZenecou a nakúpiť viac Pfizeru, pretože aj keby svoje dávky nevyužili, tak ich niekde pošlú ako pomoc alebo predajú, záujem určite bude. Prečo? Pretože ten počet problematických ľudí je zanedbateľný, áno, znie to cynicky, ale je to daň za pokrok. Stáva sa to pri vývoji každého liečiva, len v bežných časoch o tom verejnosť nie je informovaná, len príslušné dozorujúce úrady.
Najväčší problém Covid-19 je ten, ze človek nemusí mať príznaky vôbec alebo po niekoľkých dňoch, za ten čas stihne nakazit pár ďalších ľudí, následky po Covid-19 sú horšie ako po spalnickach.

(Příspěvek byl editován uživatelem Velky_sef.)
Desiro
Středa, 07. dubna 2021 - 11:37:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3691
Registrován: 2-2004
Zásadní je, jestli se to po proočkování všech zájemců otevře.
Zároveň se jedinci domýšlejícímu důsledky očkování rychle spíchnutými a nedostatečně odzkoušenými vakcínami musí povinné očkování příčit. Pokud by mělo způsobit trvalé následky rozsáhlým skupinám obyvatelstva, můžeme se dostat do celospolečensky dost nekorigovatelného stavu.
Uvědomuji si následky, kdy nemusí vzniknout kolektivní imunita a některé menší skupiny obyvatel, které se nebudou moci očkovat a zároveň pro ně bude onemocnění nebezpečné, se budou muset sami chránit jinak. Každý jedinec ale má dostatečné informace o rizicích a vyjma nesvéprávných je také jeho problém, když se rozhodne nesprávně.
Navíc imunita nevzniká jen očkováním, takže bych se řídil již odzkoušenými epidemiologickými postupy. A ano, Covid-19 není tuberkulóza, obrna, spalničky, pravé neštovice, jak píše Bram.

Tahle nemoc tady s námi bude v nějaké podobě dlouho, nelze ji řešit trvalým omezením celé společnosti.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Středa, 07. dubna 2021 - 11:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4501
Registrován: 9-2003
Vlčkovi zjevně poškodilo mozek nějaké očkování proti TBC, které mu v dětství píchli, aniž by se ho ptali na jeho názor a on jako vohnout samozřejmě ani nepípnul, protože tenkrát ještě nebyl K-Report, kde by mohl planě píčovat.
NOBLE BRICKS
Bububu
Středa, 07. dubna 2021 - 11:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 1-2011
Petr_vlček:
"A za dva roky? Za tři? Z podstaty věci to nikdo netuší a očkovaní jsou pokusnými králíky"

A prodělání covida není pokusná králičina? Nemůže se za pár let po prodělání něco projevit?
Priapos
Středa, 07. dubna 2021 - 11:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 10-2012
Petr_vlček:
"Jinak třeba spalničky jsem měl, nebylo to nic moc ale nijak to nevybočovalo z jiných chorob. A to jsem je měl hodně pozdě stejně jako neštovice."


Vám asi není známo, že spalničky jsou velmi nebezpečná nemoc. V těch nejméně rozvinutých zemích patří mezi hlavní příčiny úmrtí v dětském věku. Jsou totiž většinou provázeny sekundárními bakteriálními infekcemi, častá je pneumonie.
Středa, 07. dubna 2021 - 12:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 7-2017
Tieto argumenty ma bavia, neurobím nič pre to, aby táto pandémia mohla skončiť skôr a následne prorokujem, ze tu s nami koronavirus bude ešte dlho. No pri tom prístupe určite bude, ale poviem vám k tomu pár ďalších noviniek. Opatrenia tu budú dovtedy, kým nepominie riziko záťaže na zdravotný systém. Bez ohľadu na to, koľkokrát tu niekto napíše, ze je unavený alebo ho opatrenia nebavia. Vakcíny, ich bezpečnosť sa skúma v prvej fáze, ktorú normálne absolvovali všetky, drvivá väčšina nepriaznivých účinkov sa prejaví do troch mesiacov od začatia intenzívnejšieho očkovania. Urobilo sa všetko pre to, aby vakcina bola bezpečná. Farmafirmy nemali problém robiť vývoj aj viac rokov, ale politici pochopili, ze obmedzenia na dva tri roky sú v súčasnej situácii neakceptovalne a radšej sa ľudia začnú očkovať skôr. Takže máte možnosť prispieť k urýchleniu návratu tým, ze sa dáte očkovať. Nechcete? Fajn, ale potom tu opatrenia budú ešte dlho. Lebo vy sa sťažujete, ze pre vás platia prírodné zákony, ktorým ani právnici alebo politici nevedia poručit.
Středa, 07. dubna 2021 - 12:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24216
Registrován: 5-2002
Desiro: Zároveň se jedinci domýšlejícímu důsledky očkování rychle spíchnutými a nedostatečně odzkoušenými vakcínami musí povinné očkování příčit.
Divné je, pokud se témuž jedinci současně nepříčí promořování, které se z podstaty věci provádí rovnou za pochodu a zcela nahodilými dávkami (zatímco ty mRNA vakcíny jsou poměrně usilovně zkoumány přinejmenším už od toho prvního SARSu).

Bram: Skupina č. 3 je naopak velmi rozsáhlá (v Evropě půjde nejspíš o počet velkých desítek milionů lidí, spíš to bude ještě o řád výše)
O řád výše než velké desítky milionů jsou velké stovky milionů, což jsou prakticky všichni Evropané. A natolik rozsáhlá ta skupina arogantních egocentrických zmrdů Tvého ražení přece jen není... [nene]

a s její existenci se holt budou muset sebestřední jedinci a nařizovači opatření v jedné osobě smířit
Egocentrik označuje jiné za sebestředné...? To jsou mi věci...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 07. dubna 2021 - 12:18:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 9-2006
Petr vlček: Z podstaty věci to nikdo netuší a očkovaní jsou pokusnými králíky - leda by měl připravenou vakcinu už nějaký ten rok na něco co se teprv objeví...

Vakcina se de facto začala připravovat při epidemii SARS, která vypukla koncem roku 2002. Další práce pokračovaly při epidemii MERS v r. 2012. Takže vakcína proti SARS Covid 19, který se šíří stejným způsobem a jako obě předchozí choroby, měla již slušný základ, na který se dalo navázat a proto se vakcíny relativně rychle podařilo vyvinout, vyrobit a dát k dispozici.

A to jsem je měl hodně pozdě stejně jako neštovice.
Jenže to jsi měl plané neštovice, které se "léčí" tekutým pudrem, antihistaminiky a paracetamolem. Pravé neštovice měly smrtnost okolo 30%. Díky povinnému očkování, zavedenému v ČSR v r. 1919 se je do poloviny 20. let minulého století povedlo téměř zcela vyhladit.
http://www.szu.cz/uploads/documents/CeM/Zpravy_EM/19_2010/01_lede n/34_historie.pdf

Odhady hovoří o 300 - 500 milionech mrtvých na neštovice po celém světě během 20. století. Až v r. 1977 let se podařilo za pomoci WHO a zdravotních správ v jednotlivých státech neštovice "obklíčit" a zlikvidovat poslední ohnisko nákazy v Somálsku. Velkou zásluhu na tom měl český lékař epidemiolog dr. Karel Raška.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11091597618-ceske-zazraky/419 235100021001-frajer-ktery-vymytil-prave-nestovice/

Mimochodem, jak se lze dočíst v dokumentu z prvního linku, odmítači očkování byli i tehdy, zřejmě na podobné mentální úrovni jako dnes.

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Středa, 07. dubna 2021 - 12:46:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12289
Registrován: 4-2003
Hajnej:O řád výše než velké desítky milionů jsou velké stovky milionů, což jsou prakticky všichni Evropané. A natolik rozsáhlá ta skupina arogantních egocentrických zmrdů Tvého ražení přece jen není... [nene]

Tyto Tvé standardní úlevy Tvého ega snad ani nemá cenu komentovat, je to dosti hlubko pod mojí úrovní. Ale když Ti tato úroveň jednání vyhovuje, nic Ti nebrání, abys v ní setrval i nadále. Ovšem po mne ale nemůžeš chtít, abych dobrovolně sestoupil na tuto úroveň [nene].


Desiro: Uvědomuji si následky, kdy nemusí vzniknout kolektivní imunita a některé menší skupiny obyvatel, které se nebudou moci očkovat a zároveň pro ně bude onemocnění nebezpečné, se budou muset sami chránit jinak. Každý jedinec ale má dostatečné informace o rizicích a vyjma nesvéprávných je také jeho problém, když se rozhodne nesprávně.

Přesně tak [wink].
Středa, 07. dubna 2021 - 12:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11223
Registrován: 4-2003
Kolega teď měnil vodní čerpadlo na C-MAXu, to je teprve ten správný hlavolam. Nejřív vyheveroval vlevo, pak povolil silentbloky a pak vyheverovat vpravo

Hlavně především s tou vodní pumpou se musí vždy vyměnit i rozvody za nové (pokud to není hnáno nějak jinak a i tak se musí vyměnit i ten pohon) a takto se tam normálně určitě neleze.
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Středa, 07. dubna 2021 - 13:00:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11224
Registrován: 4-2003
Vlčkovi zjevně poškodilo mozek nějaké očkování proti TBC

To nevím, ale každopádně ta ztráta základních kognitivních funkcí na prahu šedesátky je dost tristní.[crazy]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Středa, 07. dubna 2021 - 13:34:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6641
Registrován: 7-2011
T_._H_.:
"
Ano, tato skupina sobeckých "mě kolektivní imunita nezajímá" hovad dnes funguje i v jiných případech očkování, které tak ztrácí svou účinnost v populaci a vracejí se nemoci považované za "vymýcené" Typicky to jsou takové ty "profesionální matky", které si na mimibazaru za pseudovědecké argumentace vyměňují návody, jak "odmítnout" očkování, přičemž stejně jako "odmítači" očkování proti COVIDu jednoduše hodlají egoisticky parazitovat na kolektivní imunitě někoho jiného (což do určité kritické hranice samozřejmě funguje)."
Ehmmm. Dovolím si namítnout, že existuje jistý rozdíl. Pokud někdo odmítá POVINNÉ očkování, pak je to jistě špatně. Ovšem pokud někdo odmítá dobrovolné očkování, pak mu nelze vyčítat vůbec nic a nějaká "hra na city" a označovaní takových jako nějakých egoistů, parazitů na kolektivní imunitě a podobně, je akorát neskutečná prasárna, jelikož nenechat se očkovat je v tomhle případě jejich rozhodnutí, na které mají plné právo.
Tady je míček a případná chyba jasně na straně státu, jelikož buď je nemoc nebezpečná a pak má stát nařídit povinnost očkování, nebo pokud povinné očkování nenařídí, pak tím vysílá signál, že ta nemoc asi tak nebezpečná nebude.

A co už vůbec nechápu, je třeba ta komedie s jakýmisi novodobými "očkovacími průkazy", navíc u dobrovolného očkovaní, které ani není schopnost zařídit v rozumné době byť jenom pro zájemce o něj.
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 13:50:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16292
Registrován: 3-2007
>jelikož buď je nemoc nebezpečná a pak má stát nařídit povinnost očkování, nebo pokud povinné očkování nenařídí, pak tím vysílá signál, že ta nemoc asi tak nebezpečná nebude.

No kéž by to bylo takto jednoduché..

Prakticky ještě dlouho nebudou uspokojeni ti, co to očkování chtějí od začátku a budeme rádi, když se ti dobrovolní stihnou oočkovat do zimy.

A jestli teda bude v té dočasné fázi potřeba nějaký papír třeba na vstup do kina, školy nebo hospody..no ne že bych nad tím jásal, ale to je přece ta každého volba, nechat se očkovat je i slušnost k ostatním a nikdo ho nikomu neupírá.
Rozhodně bych tedy nikoho nenutil, ale jak to teda jinak udělat, abychom všichni (i díky těm odpíračům) nenosili ty pitomý roušky/respirátory do smrti?

Holt je c-19 jedna z věcí která přinesla (a bude přinášet) jistá omezení..jako všechno. Bohužel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Desiro
Středa, 07. dubna 2021 - 13:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3692
Registrován: 2-2004
Divné je, pokud se témuž jedinci současně nepříčí promořování, které se z podstaty věci provádí rovnou za pochodu a zcela nahodilými dávkami
To je připomínka, která se tváří jako odhalující nekonzistentnost v logice argumentace, uznávám. Jenže to očkování si můžeš vybrat - nákazu (obvykle) ne.

Opatrenia tu budú dovtedy, kým nepominie riziko záťaže na zdravotný systém
Tak to stačí proočkovat výše uvedené ohrožené skupiny a plus tři týdny máme vyhráno.

máte možnosť prispieť k urýchleniu návratu tým, ze sa dáte očkovať. Nechcete? Fajn, ale potom tu opatrenia budú ešte dlho
Tenhle kolektivismus vám odmítnou obě dvě skupiny obyvatel - očkovaní i jeho odmítači.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Středa, 07. dubna 2021 - 13:56:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12291
Registrován: 4-2003
Bobik: Pokud někdo odmítá POVINNÉ očkování, pak je to jistě špatně.

Navíc jde o odmítání vyzkoušených vakcín na skutečné metly lidstva s výrazně vyšší smrtností oproti koronaviru. V případě dobrovolné vakcinace, kterou jsem absolvoval u encefalitidy, jsem také zvažoval pro a proti. Pro jednoznačně převážilo, navíc jde o vyzkoušenou vakcínu. Vzhledem k tomu, že se velmi často vyskytuji v přírodě, tak případné přehlédnutí klíštěte, které by bylo v mém případě pravděpodobné, by mne to mohlo vyřadit z provozu klidně na rok s tím, že by mohlo dojít i nevratnému poškození zdraví a to k výrazně rozsáhlejšímu, než dochází v případě koronaviru. I svojí přítelkyni jsem dotlačil alespoň k tomu, aby nechala očkovat svojí sedmiletou dceru, když sama pro sebe to nepovažuje za nutné a nešla na očkování ani tehdy, když jsem jí nabídl, že jí to zaplatím.
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 13:59:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16293
Registrován: 3-2007
>Tenhle kolektivismus vám odmítnou obě dvě skupiny obyvatel - očkovaní i jeho odmítači.

No, fakta se dají jistě popírat..nicméně se tím nic nezmění.

(Taky tady na DF máme přesvědčené marxisty, mentální bolševiky, ty, kteří pevně věří, že to tady řídí Aštar Šeran nebo někdo jinej a psal to i Karel Gott..a?)
Středa, 07. dubna 2021 - 13:59:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13837
Registrován: 5-2004
kolik lidi bylotreba v ty evrope ockovano tema vakcinama na sars a mers? A kdyz jsou stejny a odzkouseny tak coze nenajela vyroba uz loni touto dobou? Resp proc se musi neco udajne overeneho schvalovat?
Středa, 07. dubna 2021 - 14:03:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14300
Registrován: 8-2012
Divné je, pokud se témuž jedinci současně nepříčí promořování, které se z podstaty věci provádí rovnou za pochodu a zcela nahodilými dávkami
Já bych místo slova "divné" spíš napsal "příznačné". Divného na tom s ohledem na ostatní vystupování není nic (viz třeba hned ten další podsun trvalých následků rozsáhlých skupin obyvatelstva - nic takového se neděje, je to pět tisícin promile, což je "nula" i v zabezpečovácké praxi, ne? [happy] ).
Ale koukám, že po onkologovi to zkusíme s dermatologem, a jestli dostal za úkol protlačit Sputnik a Sinovac, tak to by mohlo vyřešit aspoň vlčkův problém s "pokusným králictvím"... (P.S. jen tak mimochodem: na Slovensko doputovaly jiné šarže Sputniku, než byly ty s byť nedostatečnou, ale aspoň nějakou klinickou studií, a teď tam hoří urputná bitva, jak politicky donutit ŠÚKL vydat odborné stanovisko, že to "nevadí").
No a pořád tu ještě je víra v možnost, že virus prostě "zmizí" - to hlásala např. hradním ožralou oceněná, popírači hodně citovaná "odborná kapacita" a usvědčená lhářka Soňa Peková; ta se ale nějak teď (po naivním pokusu prohlásit stávající mutaci za jiný virus, zatíco ten původní fakt zmizel [happy] ) bůhvíproč neprezentuje... Ale bez sarkasmu; to se třeba v případě "španělské" chřipky opravdu stalo, problém je, že nikdo dodnes neví proč (a druhý problém je, že to bylo za cenu stovek miliónů mrtvých).

Ovšem pokud někdo odmítá dobrovolné očkování, pak mu nelze vyčítat vůbec nic
Však já nikomu nic nevyčítám, sobectví je prostě pojmenování skutečného stavu věcí a vyčítat si ty pokračující lockdowny budou moci jen sami sobě (protože to opravdu není o ne/chtění někoho, ale o reálném přetížení zdravotního systému - na nic jiného přece ta vláda nereaguje). Jen bych řekl, že odmítači očkování jsou zrovna ti první v řadě u hysterických výlevů, že nemůžou chlastat a cestovat.
No a o nějakých "covid-pasech" se sice může vést sáhodlouhá diskuze s tunama dalších odkazů na "známé lékaře" apod., ale v létě budou realitou (samozřejmě zejména jako další útok na "svobodymyslné" jedince po jejich očipování testováním a oonemocnění lockdownem [biggrin]).
Ovšem vždycky bude možnost se tu vyplakat z totality a šikany... protože s tímhle přístupem to tu je nejpozději v říjnu zase zpět (BTW, sezónnost respiračních virů je taky oblíbeným tématem k popírání).
電車オタク
Středa, 07. dubna 2021 - 14:05:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6642
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"ale jak to teda jinak udělat, abychom všichni (i díky těm odpíračům) nenosili ty pitomý roušky/respirátory do smrti?"
Tady zkrátka jiná možnost než buď/anebo nejspíš neexistuje. Tady si nejde hrát na nějakou slušnost a ohledy, tady se zkrátka musí říznout. Buď je to nebezpečný - a proto musíme mít roušky/respirátory - a pak jiná možnost, než nařízení povinnosti očkovat není. Nebo je to o neschopnosti institucí rozhodnout a strachu z odpovědnosti za rozhodnutí.
Já tu komedii upřímně nechápu. Máme zapytlovaný huby, máme lockdowny, straší se v médiích, mluví se o očkování coby jediný možnosti jak z toho ven, ale povinnost očkování mít nebudeme? Tak co je to za šaškárnu?
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 14:06:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16294
Registrován: 3-2007
Bram 12291: No to je hezké, že se očkuješ na "encku", ale boreliózu dostaneš taky a následky bývají často ještě horší.
Ono je nebezpečné vlastně úplně všechno [wink].
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 14:08:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16295
Registrován: 3-2007
Petr_vlček:
"kolik lidi bylotreba v ty evrope ockovano tema vakcinama na sars a mers? A kdyz jsou stejny a odzkouseny tak coze nenajela vyroba uz loni touto dobou? Resp proc se musi neco udajne overeneho schvalovat?"

To se ptáš mně?
No přeci spiknutí - spokojen?
Středa, 07. dubna 2021 - 14:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6643
Registrován: 7-2011
T_._H_.:
"
Však já nikomu nic nevyčítám, sobectví je prostě pojmenování skutečného stavu věcí"
Chápu. Každý se může dobrovolně rozhodnout jak chce, ale pokud se rozhodne jinak, než je můj "jediný správný názor", pak je to sobec. [proud]
Středa, 07. dubna 2021 - 14:18:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5908
Registrován: 3-2006
jsem věděl, že se dneska zasměju.[rofl]
https://www.pribram.cz/clanek/chcipl-pes-neposilejte-deti-do-skol y-podminky-navratu-porusuji-zakon/19246
Středa, 07. dubna 2021 - 14:19:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14301
Registrován: 8-2012
Když to stavíte do roviny "můj jediný správný názor", tak těžko něco věcného dodávat, co ještě nebylo řečeno a co se právě snažíte ad-personam zúčtováním eliminovat.
(Snad jen, že smajlík [proud] má vyjadřovat "hrdost" (proud), zatímco vy ho zřejmě používáte jako nějakou verzi smějícího se (laughing) emotikonu.)
電車オタク
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 14:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16296
Registrován: 3-2007
Bobiku, ono se to krásně rozdělí i bez (kontroverzního) nařizování: Ti, co žijí normální život, chtějí cestovat, chodit mezi lidi, třeba do bazénu, třeba kamkoli, kde jsou lidi a nechtějí potenciálně ohrožovat jiné, tak si to pigáro(a) nechaj dát a nebudou z toho dělat tyjátr.

No a ti pičovatelé to budou dokola opičovávat, protože to je jejich způsob žití a budou se scházet v těch garážích.
Holt někdo řeší - někdo pičuje. Každého volba (a já bych tu vakcínu fakt nikomu nenutil.
Jen by byla legrace, kdyby každý měl nést taky důsledky svých rozhodnutí - třeba neotravovat na JIPce, když je to "teda jen chřipečka", nebo si tu péči třeba "jen" zaplatit - jé, to by bylo řevu a řečí o svobodě, ale to je samozřejmě nereálné (a oni to moc dobře vědí).
Pezos
Středa, 07. dubna 2021 - 14:22:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 4-2014
T_._H_.:
"P.S. jen tak mimochodem: na Slovensko doputovaly jiné šarže Sputniku, než byly ty s byť nedostatečnou, ale aspoň nějakou klinickou studií, a teď tam hoří urputná bitva, jak politicky donutit ŠÚKL vydat odborné stanovisko, že to "nevadí""
Takže evropské země chtějí rozjet licenční výrobu nejspíš proto, aby měli záruku, že ze závodu vyleze to, co má [proud]
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 14:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16297
Registrován: 3-2007
T_._H_.:
"
(Snad jen, že smajlík [proud] má vyjadřovat "hrdost" (proud), zatímco vy ho zřejmě používáte jako nějakou verzi smějícího se (laughing) emotikonu.)"

Proud jo, ale česky - elektrický [lol]
Desiro
Středa, 07. dubna 2021 - 14:29:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3693
Registrován: 2-2004
TH podsun trvalých následků rozsáhlých skupin obyvatelstva - nic takového se neděje
Fakt ti nebudu vysvětlovat, proč je tenhle argument chybný, ty to víš. A taky ty neustálé projekce podsunu do jednání jiných - to je taky, jak přesně píšeš, u tebe příznačné.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Středa, 07. dubna 2021 - 14:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2323
Registrován: 9-2006
Petr vlček: kolik lidi bylotreba v ty evrope ockovano tema vakcinama na sars a mers? A kdyz jsou stejny a odzkouseny tak coze nenajela vyroba uz loni touto dobou? Resp proc se musi neco udajne overeneho schvalovat?

Když seš tupej a neumíš pochopit tři jednoduchá souvětí: "Vakcina se de facto začala připravovat při epidemii SARS, která vypukla koncem roku 2002. Další práce pokračovaly při epidemii MERS v r. 2012. Takže vakcína proti SARS Covid 19, který se šíří stejným způsobem a jako obě předchozí choroby, měla již slušný základ, na který se dalo navázat a proto se vakcíny relativně rychle podařilo vyvinout, vyrobit a dát k dispozici."

Vyrobena tehdy nebyla, nebyla tedy odzkoušena, ale tehdejší výzkum se použil jako základ pro vakcínu na Covid 19. Což je, společně s obrovskými investicemi, jeden ze dvou hlavních důvodů, proč byla vyrobena a odzkoušena v čase kratším než obvyklém.

Tak pro ty mentálně zpomalené ještě jednou. Na SARS a MERS vakcína vyrobena nebyla, protože obě epidemie celkem rychle odezněly.
https://cs.wikipedia.org/wiki/SARS
https://cs.wikipedia.org/wiki/MERS

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Středa, 07. dubna 2021 - 14:38:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6644
Registrován: 7-2011
T_._H_.:
"Když to stavíte do roviny "můj jediný správný názor", tak těžko něco věcného dodávat, co ještě nebylo řečeno a co se právě snažíte ad-personam zúčtováním eliminovat.
(Snad jen, že smajlík [proud] má vyjadřovat "hrdost" (proud), zatímco vy ho zřejmě používáte jako nějakou verzi smějícího se (laughing) emotikonu.)"
Tady bylo řečeno vše podstatné už spojením "dobrovolnost" a "sobec".
A ne, ten smajlík byl použit ve smyslu, že to nemyslím zle, jako nějaký vysírání, byl použit ve smyslu určitého "zjemnění" diskuse (nesouhlasíme spolu sice, ale to nemusí nutně znamenat, že si půjdem po krku). Mimochodem stěžovat si na ad-personam a podsuvy (obecně, ne nutně u mě) a zároveň je sám používat, je poněkud - zvláštní. [happy]
Mladějov:
"Bobiku, ono se to krásně rozdělí i bez (kontroverzního) nařizování"
No, právě. Jenže to považuju za ještě horší cestu než ono (kontroverzní) nařizování, protože tohle nerozhodnutí akorát ještě více rozdělí už tak rozdělenou společnost. "Rouškaři" budou nadávat "popíračům" dál a "popírači" zcela logicky argumentovat tou dobrovolností, stejně jako se zcela logicky rozčilovat nad tím dobrovolně-povinným cirkusem. A díky chybějícímu nařízení a rozhodnutí (a jemu předcházející diskuse) a tedy nedostatku faktů, se vlastně nebude moci nic vyčítat ani jedné straně. Obě budou mít své obavy, svoje argumentu, jen to oficiální rozhodnutí (a hlavně jemu předcházející odborná diskuse) bude chybět.
Středa, 07. dubna 2021 - 14:42:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11225
Registrován: 4-2003

Když seš tupej a neumíš pochopit tři jednoduchá souvětí:


Njn, mentální sešup k Marcelovi pokračuje.... obávám se, že u Ing. V. brzy nastane litanie, že na člověka furt křičí...krušné stáří.[crazy] Smutný příběh.[uhoh]

Možná by mu mohli píchnout tohohle Sputnika, žihadlo jako žihadlo: https://dennikn.sk/2333976/sputnik-v-u-nas-nie-je-ten-isty-ako-te n-v-lancete-statny-ustav-nema-dost-informacii-na-to-aby-odporucil -ockovanie/
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 14:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16300
Registrován: 3-2007
Bobik:
"
"Bobiku, ono se to krásně rozdělí i bez (kontroverzního) nařizování"No, právě. Jenže to považuju za ještě horší cestu než ono (kontroverzní) nařizování, protože tohle nerozhodnutí akorát ještě více rozdělí už tak rozdělenou společnost. "Rouškaři" budou nadávat "popíračům" dál a "popírači" zcela logicky argumentovat tou dobrovolností, stejně jako se zcela logicky rozčilovat nad tím dobrovolně-povinným cirkusem. A díky chybějícímu nařízení a rozhodnutí (a jemu předcházející diskuse) a tedy nedostatku faktů, se vlastně nebude moci nic vyčítat ani jedné straně. Obě budou mít své obavy, svoje argumentu, jen to oficiální rozhodnutí (a hlavně jemu předcházející odborná diskuse) bude chybět."


Hm, tak povinné očkování by ten národ rozdělilo daleko víc - už vidím třeba Petra Vlčka, jak se schovává pod falešným jménem a na data předvolání se schovává v lese [biggrin]

Já vím, že je sice (od Marie Terezie) povinná školní docházka, že jsou povinná očkování, že je plno "povinných" ale fakticky nedodržovaných věcí..si jako myslíš, že by měl stát vůli něco takového DOOPRAVDY vymoci?
Vždyť to by byla sebevražda každého politika..do toho ti nikdo nepůjde.

A i z těchle důvodů jsem osobně proti povinnému očkování každého (a to neřeším právní spory atd.)

Odborníci ti NIKDY nedají jednoznačný názor.
Středa, 07. dubna 2021 - 14:51:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6645
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"Ti, co žijí normální život, chtějí cestovat, chodit mezi lidi, třeba do bazénu, třeba kamkoli, kde jsou lidi a nechtějí potenciálně ohrožovat jiné, tak si to pigáro(a) nechaj dát a nebudou z toho dělat tyjátr."
K tomu mě ještě napadlo - jaký právní základ třeba bude mít tohleto? Na jakém základě někoho někam nepustí, protože neabsolvoval něco, co je dobrovolné? Chápu, že třeba můžou odmítnout vzít dítě do školky, protože nemá - povinné - očkování na spalničky. Jenže odmítnout vzít dítě do školky, protože nemá dobrovolné očkování třeba na tu encku nikdo nesmí.
Takže co? Takže budeme dál kurvit právo a ohýbat ho, jak se nám hodí, jenom abychom nemuseli rozhodnout v něčem, kde se nám nechce?
Středa, 07. dubna 2021 - 14:54:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4502
Registrován: 9-2003
RadekŠ 11224: Když si uvědomím, že ten člověk je jen o 4 roky starší než já, jímá mě hrůza z budoucnosti. Ale jiskérku naděje mi dává, že Vlček byl pošuk už v době, kdy jsem ho poznal.
NOBLE BRICKS
Středa, 07. dubna 2021 - 14:58:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6646
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"
Vždyť to by byla sebevražda každého politika..do toho ti nikdo nepůjde. "
Riziko povolání. Však nikdo nikoho kandidovat nenutil. Prostě tu práci vzal a tohle k tomu taky patří. Sorryjako. [proud]
Mladějov:
"
Odborníci ti NIKDY nedají jednoznačný názor."
A právě proto rozhodují (a nesou odpovědnost politici). Kteří od těch odborníků mají chtít akorát scénáře s riziky a alternativami, aby měli na základě čeho rozhodovat. Ovšem rozhodnout musí sami.
Středa, 07. dubna 2021 - 15:01:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24217
Registrován: 5-2002
Desiro: Tak to stačí proočkovat výše uvedené ohrožené skupiny
Včera slezl po měsíci hrobníkovi z lopaty (z ECMO) jeden pětačtyřicetiletej. A dneska jsem viděl parte dvaačtyřicetiletého sportovce...

Vlčoun: A kdyz jsou stejny a odzkouseny
Nejsou stejný, ale fungující na stejným principu. Na covid bylo potřeba vytipovat vhodný protein a vakcínu na něj "přeštelovat".

tak coze nenajela vyroba uz loni touto dobou?
Ale ona hned po vytipování a nasekvenování "čudlíků" najela - ovšem zpočátku jen v míře potřebné pro klinické studie.

ML: boreliózu dostaneš taky a následky bývají často ještě horší
Ta se ale aspoň dá léčit a mívá poměrně jasné příznaky (zato ta encka se často maskuje jako ledacos jinýho).
A relativně nedávno jsem četl něco o tom, že se udělal další krůček ve výzkumu vakcíny.

Bobik: Na jakém základě někoho někam nepustí, protože neabsolvoval něco, co je dobrovolné?
Že by na podobném základě, podle kterého nesmíš řídit auto na pozemní komunikaci, pokud sis dobrovolně neudělal řidičák...?


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 07. dubna 2021 - 15:07:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14302
Registrován: 8-2012
Na jakém základě někoho někam nepustí, protože neabsolvoval něco, co je dobrovolné?
Normálně: Jakýsi muž nás hned u dveří třídil. Kdo byl holka, letěl vlevo, kdo kluk, vpravo. Jeden chlapec s delším vlasem byl omylem vstrčen mezi holky, proti čemuž se ohradil slovy: "Nevidíš kvádro, vole, jsem muskej!" Dostal pohlavek a vytřídili ho ze dveří.
Akorát to nebudou vlasy, ale "očkováky".
Ono v okamžiku, kdy ten hospodskej bude mít dost štamgastů s očkováním (protože ti většinově akorát vedou silácké "promořovací" a "odmítačské" řeči, ale kdyby jim to někdo teďka nabídl, budou se ještě předbíhat ve frontě), vytřídí si ze dveří ty kverulanty sám, aby měl klid. A tomu se právě říká kolektivní imunita [happy].
電車オタク
Středa, 07. dubna 2021 - 15:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6648
Registrován: 7-2011
Hajnej:
"
Že by na podobném základě, podle kterého nesmíš řídit auto na pozemní komunikaci, pokud sis dobrovolně neudělal řidičák...? "
Obávám se, že by to nemusel být stejný případ, jelikož tady se jedná o získání určité "odbornosti" ohledně ovládání nějakého stroje.
Desiro
Středa, 07. dubna 2021 - 15:10:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3694
Registrován: 2-2004
Hajnej: Statistika obsazení Covid lůžek podle věku už tu byla. Chtěl bys mít opatření zavedená už trvale?
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Středa, 07. dubna 2021 - 15:11:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6649
Registrován: 7-2011
T.H.[biggrin][ok][ok][ok]
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 15:13:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16301
Registrován: 3-2007
B: No dyť rozhodli - je nepovinné [wink]

Politici a odpovědnost?
Má odpovědnost někdo, kdo mávnutím ruky udělá letos půl bilionu dluhů, příští rok taky atd, atd..?

Prosím tě, nech toho..[wink]

Prostě i politická kultura se mění, bohužel asi k horšímu - čím dál větší otrlosti národa i díky politikovi, který lidi mj. naučil "státe dej".

Když si vzpomenu, jak Gross odstoupil kvůli pár set tisícům "od strýce na byt", nebo Kalvoda, že neměl rigo..
Středa, 07. dubna 2021 - 15:16:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14303
Registrován: 8-2012
Včera slezl po měsíci hrobníkovi z lopaty (z ECMO) jeden pětačtyřicetiletej
V Jablonci minulý týden K.O. třicet devět roků, máma od dětí.
Ale ono to zřejmě u někoho vyžaduje osobní zkušenost "horká kamna pálí".
Spíš by bylo zajímavé vědět, jakou cestou by se teda mělo jít, když očkování ne, přibržďování pomocí omezení natrvalo taky ne, praktická (ne)funkčnost promořování už taky byla otestována (ale víra dodnes setrvala?)... tak fakt už jen tvářit se, jak se na tom chcíplým koni báječně jede.
電車オタク
Středa, 07. dubna 2021 - 15:20:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6650
Registrován: 7-2011
Mladějov: Jo, taknějak taky pozoruju, že se to pomalu, ale jistě sune buď k občanský válce, nebo revoluci. Jediná neznámá je, kolik času ještě zbývá. [uhoh]
Tristní, ale asi logické.
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 15:28:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16302
Registrován: 3-2007
Ale houbec.
Lidi jsou naopak v globále mnohem pohodlnější než třeba v devadesátých letech, stát dává to a to, lidi (i ty dole) se maj materiálně tak, jako nikdy předtím.

Tady žádná občanská válka nebude.
Ta vzniká buď z chudoby, nebo z nacionalistických důvodů - a nic z toho tady masově není.
Středa, 07. dubna 2021 - 15:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 7-2017
Keďže Covid-19 je infekčná choroba, tak tá budúcnosť je vcelku jasná, bud očkovanie alebo pravidelné testovanie a ochranné pomôcky alebo neschopnosť preukázať svoju bezinfekcnost a teda A v práci. Prečo nie očkovanie povinné, štát to o zatiaľ nechce urobiť preto, ze ešte má stále odkiaľ brať ľudí na očkovanie a vakcíny ešte nemajú hotové posledné štúdie. Ja predpokladám, ze do konca tohto roku by sa uz vakcíny mohli aj schváliť trvalo a potom štát uz bude môcť nariadiť plošné očkovanie. Oporu v zákonoch to má, keďže Covid-19 sa dá sa prirovnať aj k žltačke a kto nevie zdokladovať svoju bezinfekcnost, ide do karanteny,. keďže štát je povinný chrániť svojich obyvateľov. Kto to porušuje, dopúšťa sa šírenia nakazlivej choroby z nedbanlivosti, podľa trestného zákona.
Čo sa týka SARS, tá pandémia trvala len niekoľko mesiacov, ale to aj vďaka tomu, že relatívne krátko po vypuknutí stratil vírus asi 20% svojej genetickej informácie,. ktorú uz nedokázal pomocou bežných nástrojov opraviť. Navyše ľudia po nakazení mali príznaky skoro hneď, čím sa dalo ľahšie predchádzať ďalšiemu šíreniu. Bohužiaľ SARS nCoV-2 je schopný sa neprejavit relatívne dlho a tak ho môže infekčná osoba šíriť relatívne dlho. To je tá najhoršia správa pre nás.
Středa, 07. dubna 2021 - 15:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5909
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Tady žádná občanská válka nebude. "

Stačí pár "blbců". Pak se už špatně rozlišuje, zda jde o terorismus, nebo občanskou válku.[sad]
Středa, 07. dubna 2021 - 15:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 7-2017
Hajnej, určite by som toto ešte nepísal, keď človeka odpoja z ECMO, tak nejaký čas ešte trvá, než začnú pľúca pracovať samostatne. No a potom je tu ďalší zabijak v podobe pľúcnej embólie. To uz je ale bohužiaľ stav, kedy človeku nemôžete veľmi pomôcť, len príbuzným oznámiť, ze je čas sa rozlúčiť a prip zavolať kňaza.
Středa, 07. dubna 2021 - 15:51:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11226
Registrován: 4-2003
už vidím třeba Petra Vlčka, jak se schovává pod falešným jménem a na data předvolání se schovává v lese [biggrin]

s doklady na jméno doktor Horák.

má mě hrůza z budoucnosti. Ale jiskérku naděje mi dává, že

Odstrašující příklady varují[pozor]
BPS M7, Giesecke & Devrient Currency Technology GmbH

Středa, 07. dubna 2021 - 15:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14304
Registrován: 8-2012
taknějak taky pozoruju, že se to pomalu, ale jistě sune buď k občanský válce, nebo revoluci
Už se těším!
(Lidi jsou tak přežraní a pohodlní, že se musí strašit válkami a revolucemi, aby měli aspoň nějaké vzrůšo. Vždyť i zdejší nejtvrdší marxisti vyhrožují, že kapitalismus může trvat ještě stovky let, tak vám nevím...)
電車オタク
Mladějov
Středa, 07. dubna 2021 - 15:55:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16304
Registrován: 3-2007
Profesor Horák [wink]

No varují-wono s tím nic nenaděláš a taková senilita bývá pro toho postiženého obvykle úplně v pohodě - po zdi lezou ti ostatní.