Diskuse » Železnice » Peážní trať Liberec - Zittau - Rybniště » Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 25. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Zittau - R... do 25. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Statistik
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:06:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6818
Registrován: 6-2004
pdon:
A nemá náhodou ten "všeználek, rozumbrada a neúspěšný politik a jánevímcoještě" pravdu? Proč tam asi i ten bus jezdil chvilku? No protože když nikdo nejezdil vlakem, tak logicky ani tím "náhradním" autobusem, že. Prostě už tam nebylo co zachraňovat -> [auto].

Ale klidně běž do té komunální politiky sám a předveď nám nýmandům, jak dostaneš lidi z aut zpátky do vlaku. Do autobusu bys jich pár asi dostal snáz, ale do těch Tvých červených 810 pendlujících souběžně s busem mezi kdysi nádražími, stojícími někde na konci světa... No, docela výzva, ale jo, zkus to.[biggrin]

PS: hele, než tu tapetovat takovýhle sračky typu "rád se nechám poučit, že 6 lidí v 810 je důsledek Covidu proti 1,5 člověka v BUSu" nebo "Pak už by jsme to museli přisoudit jedině impéérialistůům.", nebylo by lepší jít dělat něco smysluplnějšího a nepsat radši nic?
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:11:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2020
S: znova, mluvím o spojích do VDF, vlak a 2 BUSy a znova opakuji, nešlo o místo ve VDF, ale před VDF, už to píšu asi po třetí. Pokus se alespoň ty příspěvky číst pořádně.
Takže znova:
- vlak v 10.54h do VDF měl 6 lidí, kolik z RYB nevím
- 2 busy 10.48, 11.08 celkem 3 lidi, resp. 3 a 0, přičemž stav byl před VDF, tzn u D.Podluží, tedy nešlo ještě o výstupy ve VDF.

Vzhledem k tomu, že hovoříme o konkurenci BUS vs Vlak na linbce DC - VDF, resp. RYB - VDF, tak zrovna místo v Podluží mi přijde asi lepší než ve VDF na náměstí nebo kdekoliv jinde, kde není souběh linek. Ale rád se nechám poučit, kde to příště pozorovat?

Nicméně jak říkám, jsme velmi bohatí, když můžeme mít téměř ve stejný čas vlak s 6 lidma RYB - VDF, který zajišťuje přestup od vlaku ARR z CL a ČD z RBK a 2 spoje BUS, jenž nevím jaké návaznosti mají, ale jejich obsazenost v téže úseku jen 1,5 člověka.

Na každý pád, v tomto případě je něco zbytečné. Možná Covid....Ale pokud je to Covid, jak jiný pisatel píše, tak by asi stálo za úvahu udělat i covidový jř, kde bych třeba zrušil ten hrozný vlak těm 6 lidem a nechal bych ten druhý prázdný bus, kam se mohou všichni naskládat, když už jede prázdný...jen budu doufat, že to lidi nenasere a že do toho BUSu vlezou.
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2020
Všeználek a rozumbrada pravdu nemá, protože jsem psal: bídná obsazenost vlaku, bídná...to je taky sporné, bídná byla v úseku Libouchec - Chlumec, kde tuším vycházelo dle statistik 5-7 lidí na spoj.
Následně se vlak nahradil BUSem, byť už v omezeném rozsahu a po roce se velký bus nahrazoval mikrobusem a následně se zrušil i ten, protože vozil čistou 0.
Nemyslím si, že by po nějakých 2 - 3 letech byl na vině poklesu frekvence vlak, který už tam právě 2 - 3 roky nebyl. Nicméně stejně jako na Civid, i tohle lze třeba hodit na dopravce, tedy toho železničního...??!!

No já jen Rosťovi nebo jak se ten chlapík jmenuje dávám za pravdu, aby se nehádal. Nakonec je to dobrý argument - covid, zavřené školy a v 10-11h prázdné spoje. Nebudu se hádat, že v době školy by tím asi školáci též nejeli.

Však ono se říká, že moudřejší ustoupí....Jen tedy závidím lidem, kteří svým tvrzením takto věří.
Statistik
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:31:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6819
Registrován: 6-2004
Prosimtě, čti pořádně i Ty. Já jsem psal taky o Podluží, protože asi tuším, kde jsi tou dobou stál s foťákem. Tam máš dvě zastávky busu, obsluhované linkami, které jsem vyjmenoval. Proč tam nikdo nejede, resp. nevystupuje/nenastupuje (když tam není v danou dobu plánované zastavení, neb k tomu není důvod), na to si odpověz sám, jestli to dokážeš.

Pokud chceš hodnotit, pak objektivně a na základě pořádnýho sledování. To, cos tu teď psal, není ani jedno z toho.

Vzhledem k tomu, že hovoříme o konkurenci BUS vs Vlak na linbce DC - VDF, resp. RYB - VDF
Nehovoříme. Nebo aspoň já ne. A ani Ty vlastně ne, když připouštíš, že ten vlak na t089 například zajišťuje přestupní vazbu na vlaky Arrivy, potažmo obecně na směr Rumburk/Lípa. Jseš si jistý, že totéž má zajišťovat třeba bus 402? No asi ne. Tak jaká konkurence.

Navíc jsme fakt asi tak bohatí, že i tady má kaštan na výběr, pokud chce jet VHD:
a) z Rumburku do Vanďáku může jet přes Rybniště vlakem, nebo mimo Rybniště přes Sajfik busem (edit, prvně jsem to napsal nejasně). Srovnávat to radši nebudu, protože kromě výhody pro modré kolenovrty mě nenapadá nic, co by dávalo vlaku mezi Rumburkem a Vanďákem víc bodů.

b) z Lípy do Vanďáku může jet vlakem, i busem. Vlakové spojení neumím zhodnotit, protože na této trase jezdím pravidelně busem, který jezdí do/z Vanďáku poměrně dost narvaný, což je tím, že veze hodně kaštanů do/z Prahy. Ale rád se nechám přesvědčit o tom, jak i ten vlak mezi Vanďákem a Lípou představuje dostatečně kvalitní alternativu k autobusu, když například na "přípoj" Os do Lípy se po nuceném přestupu v Rybništi musí čekat dalších řádově 34 minut na větru a dešti na zabedněném nádraží, kde není ani blbej automat na kafe. Tam má smysl jen přípoj na rychlík, kde je ta vata jen deset minut. Ale ten je pro změnu zase natřenej špatným odstínem modré barvy.[biggrin]

A z pohledu obsluhy zastávek MEZI Rybništěm a Varnsdorfem: tak na tom, že v tomhle případě tam vláček mezi Rybníkem a Vanďákem pendluje naprosto duplicitně k busu 402, na tom si trvám. A zatím tu nepadlo nic, co by mě nutilo to přehodnotit.

No nic, hezký zbytek dne.

(Příspěvek byl editován uživatelem statistik.)
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 916
Registrován: 3-2009
No já jen Rosťovi nebo jak se ten chlapík jmenuje dávám za pravdu, aby se nehádal. Nakonec je to dobrý argument - covid, zavřené školy a v 10-11h prázdné spoje. Nebudu se hádat, že v době školy by tím asi školáci též nejeli.
O školácích jsem ale nic nepsal - to je jednoznačně podsuv z vaší strany.
Zákaz vycházení sice není, ale ledacos je zavřené či omezené, takže lidí ve VHD je o hodně méně - a to v období mezi Vánoc a Silvestrem každoročně, letos kvůli covidu ještě více.
Tedy pro Vás znovu a lépe: Hodnotit na základě dat z období mezi Vánoci a Silvestrem je nesmysl i v době, kdy není covid (poptávka v tomto období klesá každoročně a to o hodně), letos s covidem tím spíš.

Já osobně jsem letos v tomto období také řadu aktivit (návštěv apod.) omezil a stejně tak i mnoho dalších lidí. Co je na tom tak těžkého k pochopení? Já tady netvrdím, jestli ta trať má smysl nebo ne, ale že je naprosto irelevantní argumentovat počty cestujících "nyní"...

Navíc VHD používám dost často a tak ten propad cestujících letos (na jaře extrémně, pak návrat až skoro na normál v srpnu - září, pak zase propad, i když ne až takový jak na jaře) sleduju, takže to není žádné teoretické svádění na covid. Ostatně i v médiích občas někteří dopravci pustí přibližná čísla týkající se propadu cestujících.
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:46:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2020
Ale o výstupu/nástupu řeč není, já se jen divím, proč do VDF dojedou 2 busy a 1 vlak s takovou obsazeností v rozmezí 20min, přičemž bych očekával vetší obsazenost BUSu, protože VHD nerozumím a vycházím z místních masáží.

Nicméně je to jen jedno pozorování, což pro jistotu opakuji po Xté.

Takže pokud ten BUS vlak suplovat nemá, pak tedy není vlak zbytečný, že?

RBK - VDF může, ale o tom řeč není, protože o BUSu RBK - VDF nehovořím.

Otázka je, jak je na tom ten BUS vs vlak s přípojem od DC...nedej bože, že by to bylo podobné.
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:53:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 4-2020
R: ale to platí tedy i pro vlak nebo záhadně jen pro BUS? Já jen, že ten zlý vlak měl několikanásobnou obsazenost. Předpokládám, že pokud jezdí bus v RYB k nádraží, že lidi mohli z vlaků na BUS přejít, což se zde též vyzdvihovalo.
Nebo nebýt Covidu, tak by BUS byl plný a vlak stejně plný nebo prázdný? Já totiž doteď myslel, že v tomto případě covidu jsou na tom takové spoje zhruba stejně.
Tohle je tedy argument jako stehno...lidi nejedou BUSEM, protože je Covid, proto jedou vlakem, protože je Covid.
Bohužel takto mi taková argumentace vychází.
Statistik
Úterý, 29. prosince 2020 - 13:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 6-2004
protože o BUSu RBK - VDF nehovořím.
Ale hovoříš. Včera jsi ho tam viděl a tady jsi napsal, že prý vezl vzduch. On je totiž Vanďák zaintegrovanej busmo ne jen jednou linkou, ale řádově je jich tam 5, víš? A stává se, že se tam tedy ve stejný nebo podobný okamžik sjede z více směrů víc linek...[wink]

Otázka je, jak je na tom ten BUS vs vlak s přípojem od DC
Nebo třeba bus vs vlak mezi Vanďákem (Borem, Lípou, Dubou...) a Prahou, viď? Nebo vlak vs bus mezi Rumburkem a Prahou. Nebo i ten mnohokrát omýlaný přímý bus Vanďák - Děčín versus ten Tvůj vlak s nuceným přestupem na "přípoj" v Rybništi. Jo, to bude všechno určitě "podobné". Zejména ten přestup určitě nebude pro běžného kaštana překážkou (nezapomeň tady zase vyrukovat s nějakým Tvým vymyšleným minutovým nuceným přestupem z busu na bus v Kamenici [proud]).

Prostě včera v té jedné krabce pdon napočítal 6 kaštanů, zatímco nějaký jím náhodně viděný bus nikoho kolem něj zrovna nevezl. Co z toho plyne za "argument"? No logicky ten, že tam ten vlak takhle prostě patří, autobusy tam nikoho nevozí, je jich tam navíc moc a ještě ke všemu jedou souběžně s vlakem, který navíc není horší (ba ne, on je vlastně lepší, protože na něm jezdí 810 v unifiku).
Je to marný, je to marný, je to... Howgh.


(Příspěvek byl editován uživatelem statistik.)
Úterý, 29. prosince 2020 - 14:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 918
Registrován: 3-2009
ale to platí tedy i pro vlak nebo záhadně jen pro BUS? Já jen, že ten zlý vlak měl několikanásobnou obsazenost. Předpokládám, že pokud jezdí bus v RYB k nádraží, že lidi mohli z vlaků na BUS přejít, což se zde též vyzdvihovalo.
Nebo nebýt Covidu, tak by BUS byl plný a vlak stejně plný nebo prázdný? Já totiž doteď myslel, že v tomto případě covidu jsou na tom takové spoje zhruba stejně.
Tohle je tedy argument jako stehno...lidi nejedou BUSEM, protože je Covid, proto jedou vlakem, protože je Covid.

Nene, platí to pro vlak i bus. Ani u jednoho nelze z vašich aktuálních čísel NIC vyvodit. A rozhodně neplatí nějaký jednoduchý přepočet, že teď bylo ve voze tolik lidí, tak po covidu bude (např.) 2* tolik. Pro oba dopravní prostředky samozřejmě stejný přístup.
O tom, že by to mělo platit jen pro bus, jsem nic nepsal, to je opět podsuv z vaší strany. Cestujících v tomto období (Vánoce - konec roku) ubývá každoročně v celé veřejné dopravě (napříč dopravními prostředky) a letos ještě více. Už je to pro vás dostatečné?
Úterý, 29. prosince 2020 - 14:14:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493
Registrován: 4-2020
v IDOSu jsem si našel ty dva v 10:48 a 11:08, ale ani jeden z nich nemá s úsekem RBK - VDF nic společného, leda by měl někde přestup v Jiřetíně nebo v RYB od RBK. Oba mají trs DC - VDF.

Pak jsem viděl ve stejný čas BUS z opačného směru, s 0. A pak ten polední v čase Os vlaku. Nic víc, nic míň a nic z RBK.

To je celkem jedno jak jsou na tom BUSY do Dubé a jinam...Já stále píšu jen o tom úseku RYB - VDF, co jsem viděl.

Ano, náhodně jsem viděl vlak a v totožném čase BUSy jedoucí na úseku RYB - VDF.

Však říkám, než mít ve vlaku 6 lidí, tak bych ho zrušil a lidi bych nahnal do toho BUSU co měl 0, tam se v poho vejdou, když zrovna díky Covidu v dvou spojích bylo jen 1,5 člověka i přesto, že ten BUS má neskutečné výhody, jenž všichni kvitují.
Je to holt průser, když posraná 810 veze víc lidí než dva super busy s wifi pro sociální případy, jenž nemají měsíčně 400kč na vlastní internet do mobilu a pokoutně se musejí připojovat za bukem.

Trošku mi to připomíná hlášku Ester Ládové z dávné seznamky: já nebyla kurva, protože jsem se svlékala a prc...ala, já neměla na chleba, já měla hlad. Jo, prostě ona dělala to co ku...rva, ale ku..rva nebyla. A když, tak možná jen trošku a za vše mohl ten pekař, který jí chleba chtěl prodat a ne z milosti dát zdarma.
Úterý, 29. prosince 2020 - 14:18:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 4-2020
R: Takže to stále znamená jedno, že i po Covidu bude ten vlak stále plnější než bus? Třeba BUS 10 a 5 a vlak 15?
Ale stejně mi stále není jasné, že ten výborný BUS použije méně lidí, když je tak výborný. Tedy pokud zrovna v Jiřetíně z prvního busu nevylezlo 12 lidí, zůstatek 3, z dalšího taky 12 lidí, zůstatek 0 a do vlaku nenalezlo těch 6, původně 0. I když to by v případě Jiřetína byla asi celá vesnice....
Úterý, 29. prosince 2020 - 15:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919
Registrován: 3-2009
Takže to stále znamená jedno, že i po Covidu bude ten vlak stále plnější než bus?
Ne, neznamená - může to tak být, ale taky nemusí. Už od začátku se vám snažím vysvětlit, že z těch vašich čísel (několik málo pozorování v současné době) se nedá pro normální stav odvodit NIC ani o absolutním počtu cestujících, ani o jejich poměru vlak vs. bus.
Úterý, 29. prosince 2020 - 15:32:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2020
Dle diskuze za poslední cca týden jsem soudil, že někteří ty přesné tabulky i mimo covid mají. Skoro jsem tomu i věřil, leč po včerejšku to zde beru opravdu s nadhledem. Bohužel to nemění nic na faktu, že jsem viděl co jsem viděl, stále je to víc než zdejší teorie, které se pak evidentně prakticky rozcházejí. Nicméně nepopírám, že BUS CL - Dubá (nejezdí vlak) nebo RBK-Sf-VDF nejezdí plný, stejně jako CL -PH nebo NB - PH, kde ve své podstatě jiná alternativa není.
Úterý, 29. prosince 2020 - 16:11:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13685
Registrován: 8-2012
Tak doufejme, že moudřejší už ustoupili.
電車オタク
Statistik
Úterý, 29. prosince 2020 - 19:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6822
Registrován: 6-2004
Tak doufejme, že moudřejší už ustoupili

Už dávno samozřejmě. Naprostá ztráta času. [vypravci]
Úterý, 29. prosince 2020 - 19:27:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2020
Však jsem přiznal, že ten vlak je na prd, i když měl větší obsazenost než dva busy, ty které jezdí rychleji a mají více zastávek ve městě. Jen nechápu, že ty lidi to tak neberou...[ko]

To je jako s tou kozinou, byť to dnes někteří rozumbradové jsou schopni zapřít, jako nos mezi očima.
Úterý, 12. ledna 2021 - 11:38:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 6-2003
nuts, stal se zázrak :



Prý jsou to ale zatím jenom testovací jízdy.
Úterý, 12. ledna 2021 - 12:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 2-2010
ad Wxdf: Nevěřím, to je snad domalovaný, ne? To by bylo supr, kdyby to zase jezdilo až do Eibau. A lze vůbec končit v Eibau, není tam už jenom jedna dopravní kolej?
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Disp_k
Úterý, 12. ledna 2021 - 15:53:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2010
Ad Trs2004: Ano, Eibau je jen zastávka na trati bez kolejového rozvětvení. Odbočná výhybka směr Varnsdorf je nyní z širé trati.
Úterý, 12. ledna 2021 - 16:08:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 576
Registrován: 4-2020
To je z Ebersbachu celkem dlouhý mezistaniční úsek. Tím pádem řešit přestupy v Eibau asi moc nejde. Nakonec dodělání tratě na Rbk by se zdálo možná lepší varianta, i když na dnešní dobu je to utopie. Jenže dělat nějakou přestupní vazbu v Seifiku a v Rbk na BUS je zase celkem krkolomné.

Vůbec ten stav stanic v tomto pohraničí ve své podstatě až po Budyšín je hodně tristní. To je docela zázrak, že v Ebersbachu zůstalo tolik kolejí.
Úterý, 12. ledna 2021 - 16:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 584
Registrován: 6-2003
Trs2004:
"ad Wxdf: Nevěřím, to je snad domalovaný, ne?"

Je to skutečnost. Na https://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?002,9580856,9581 371#msg-9581371 je napsáno, že prý 13.1. tam pojedou vlaky 20904, 20909, 20908 a 20913 [fotic][vypravci]
Úterý, 12. ledna 2021 - 16:56:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2019
https://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?002,9580856

Testfahrten ODEG nach Seifhennersdorf

"Gegen 9 Uhr passierte ein Trilex/ ex ODEG 650 den Bahnübergang Nordstraße vom/zum alten Bahnhof."

Kolem 9:00 projela 650 úrovňovým přejezdem Nordstraße z / na staré vlakové nádraží.

https://abload.de/img/img-20210112-wa00042pjgt.jpg
Všechny texty přeložené pomocí Překladače Google - omlouvá špatné fráze
www.grenzlandbahn.de
Disp_k
Úterý, 12. ledna 2021 - 17:24:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2010
Tak jedině, že by TRILEX začal provozovat některé vlaky relace (Dresden) - Ebersbach(Sachs) - Zittau místo přes Oberoderwitz přes Varnsdorf a Großschönau(Sachs). Pak by se trať Seifhennersdorf - Eibau možná podařilo oživit...
Úterý, 12. ledna 2021 - 19:22:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2019
@Wxdf: Verzeihung für den Doppelten Post - das hatte ich übersehen. Mein Fehler.


Omlouvám se za dvojitý příspěvek - přehlédl jsem to. Moje chyba.
Všechny texty přeložené pomocí Překladače Google - omlouvá špatné fráze
www.grenzlandbahn.de
Středa, 13. ledna 2021 - 13:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 846
Registrován: 1-2012
Loni v září vypadal přejezd v Seifiku takhle zablokovaně.
Hife
Úterý, 19. ledna 2021 - 14:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2009
https://zdopravy.cz/po-peti-letech-opet-projel-vlak-z-ceska-do-sa skeho-seifhennersdorrfu-pravidelny-provoz-ceka-na-papiry-71542/
Sobota, 23. ledna 2021 - 15:58:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3965
Registrován: 7-2012
Disp_k:
"Tak jedině, že by TRILEX začal provozovat některé vlaky relace (Dresden) - Ebersbach(Sachs) - Zittau místo přes Oberoderwitz přes Varnsdorf a Großschönau(Sachs). Pak by se trať Seifhennersdorf - Eibau možná podařilo oživit..."

O tom zatím můžeme jen snít.
Neděle, 24. ledna 2021 - 16:34:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 7-2017
Poslední dobou pozoruji velmi častá zpoždění do 10 minut Liberec - Varnsd.-piv.Kocour z. Tato zpoždění se přenášejí na spoje Varnsdorf Rybniště. Následně v Rybništi převážně na spoje Rumburk Mladá Boleslav hl.n.
V Jedlové to odnášejí zpravidla protijedoucí spoje Mladá Boleslav - Rumburk, sic již zpoždění pokrácená o cca 3', přijíždí do Krásné Lípy později než protijedoucí R na Kolín.
Výsledně je zpožděn spoj Rybniště - Varnsdorf.
Docela mne překvapuje nenávaznost ve stanici Vansdorf, kde ujíždějí cca 5' při nezpožděném spoji Rybniště - Varnsdorf, spoje piv.Kocour z.- Varnsdorf - Liberec.
Vrátím se ale ke spojům Rumburk - Mladá Boleslav. Ty díky zpoždění dochází ke zpožděním nebo ujížděním přípojů v České Lípě, přesouvání křižování a rozvratu GVD.

Například nyní aktuálně takhle dopadá Os 6015 Rumburk - Mladá Boleslav, Č.L. 15:43 (+11) 15:44 (+7), Bezděz (+14)
R 1350 Liberec - Ústí n.L., z Č.L. 15:44 (+6),
R 1192 Kolín - Šluknov, Č.L. 15:44 (+4)
Os 6613 Děčín hl.n. Liberec nečekal a odjel 15:36
Sobota, 30. ledna 2021 - 15:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2020
mirek55:
"Poslední dobou pozoruji velmi častá zpoždění do 10 minut Liberec - Varnsd.-piv.Kocour z. Tato zpoždění se přenášejí na spoje Varnsdorf Rybniště. Následně v Rybništi převážně na spoje Rumburk Mladá Boleslav hl.n.
V Jedlové to odnášejí zpravidla protijedoucí spoje Mladá Boleslav - Rumburk, sic již zpoždění pokrácená o cca 3', přijíždí do Krásné Lípy později než protijedoucí R na Kolín.
Výsledně je zpožděn spoj Rybniště - Varnsdorf.
Docela mne překvapuje nenávaznost ve stanici Vansdorf, kde ujíždějí cca 5' při nezpožděném spoji Rybniště - Varnsdorf, spoje piv.Kocour z.- Varnsdorf - Liberec.
Vrátím se ale ke spojům Rumburk - Mladá Boleslav. Ty díky zpoždění dochází ke zpožděním nebo ujížděním přípojů v České Lípě, přesouvání křižování a rozvratu GVD.

Například nyní aktuálně takhle dopadá Os 6015 Rumburk - Mladá Boleslav, Č.L. 15:43 (+11) 15:44 (+7), Bezděz (+14)
R 1350 Liberec - Ústí n.L., z Č.L. 15:44 (+6),
R 1192 Kolín - Šluknov, Č.L. 15:44 (+4)
Os 6613 Děčín hl.n. Liberec nečekal a odjel 15:36"

Čekal bych mírné zlepšení stavu, až budou aktivována všechna nová SSZ mezi Varnsdorfem a Rybništěm a mohla by se tedy mírně zvýšit rychlost (odstranit propady).
Jinak, to že přípoj odjel, může znamenat i to, že přestupní frekvence nebyla a vlakvedoucí to dal vědět, aby se čekat nemuselo.

To samé by se hodilo i v tom Varnsdorfu, aby vlaková četa Trilexu dala zprávu a případně se čekat zbytečně nemuselo... (pokud to tedy tak nefunguje automaticky).
Neděle, 31. ledna 2021 - 15:19:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2898
Registrován: 4-2014
Zdravím Mám prosím dotaz ohledně stavění vlakových cest z Chrastavy do Hrádku a opačně, kde je řídící přístroj ve směru z /do Hrádku sloučen i s výhybkářským přístrojem a nikde ani v DÚ předpisu Z1 není popsaný postup jak se provádí příprava vlakových cest.
Podle mě se hradlové závěry návěstidel od / do Hrádku uvolňují sami po obsluze směrového závěrníku do polohy vjezd / odjezd, aby výpravčí mohl návěstidla přestavit do polohy volno a hradlová zarážka se vybavuje po projetí IK.
A také závěr výměn od / do Hrádku se uvolňuje sám (-tedy zelená clonka na bílou) po přeložení směrového závěrníku do základní polohy, kdy předtím výpravčí uzavře hradlový závěr návěstidla společně s hradlovou zarážkou do základní polohy.

Obrázek Řídícího přístroje sloučeného s výhybkářským přístrojem ve směru z / do Hrádku nad Nisou. + plánek stanice Chrastava.


(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Pátek, 05. února 2021 - 12:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2018
Zvu Vás ke zhlédnutí mého videa ze Zv Horní Podluží s 810.571 https://www.youtube.com/watch?v=g5fdkG0h2Ok [vypravci]
Sobota, 06. února 2021 - 17:14:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 11-2007
Máš to moc hezký [jidlo]
Neděle, 07. února 2021 - 19:33:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2018
Dj_tiësto:
"Máš to moc hezký [jidlo]"
Díky [happy]
Sobota, 13. února 2021 - 18:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 7-2017
Přerušení vlakové dopravy mezi ČR a Německem od 14.2.2021

Aktualizováno 12/02/21

Z důvodu uzavření státní hranice mezi Českou republikou a Německem kvůli aktuálnímu vývoji pandemie Covid-19 od neděle 14.února 2021 dojde na mezinárodní železniční trati Liberec - Hrádek nad Nisou - Zittau - Varnsdorf k následujícím opatřením:

Provoz všech osobních vlaků na lince L7 Liberec - Hrádek n.Nisou - Varnsdorf zůstává zachován, všechny vlaky však budou přes německé území projíždět bez zastavení. Výstup a nástup ve stanicích Zittau, Mittelherwigsdorf, Hainewalde a Grossschönau nebude možný.

Provoz všech spěšných vlaků na lince RE2 Dresden - Zittau - Liberec bude rozdělen na samostatné části Liberec - Hrádek nad Nisou a Zittau - Dresden.

Děkujeme za pochopení
Mladějov
Sobota, 13. února 2021 - 18:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15946
Registrován: 3-2007
Vy už to rozkopírováváte do více rubrik ?
Dej aspergikovi Crtl-C a Crtl-V a zamoří celý K-report svojí aktivitou od rána do noci

[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 14. února 2021 - 17:26:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 3-2006
Od včerejška pendluje na osobácích mezi Rybništěm a Varnsdorfem rakev 010.

Neděle, 14. února 2021 - 20:02:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 12-2009
Šošon: To je optimální využití [biggrin]
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Čtvrtek, 18. února 2021 - 18:33:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2015
mirek55:
"
Výsledně je zpožděn spoj Rybniště - Varnsdorf.
Docela mne překvapuje nenávaznost ve stanici Vansdorf, kde ujíždějí cca 5' při nezpožděném spoji Rybniště - Varnsdorf, spoje piv.Kocour z.- Varnsdorf - Liberec.
Vrátím se ale ke spojům Rumburk - Mladá Boleslav. Ty díky zpoždění dochází ke zpožděním nebo ujížděním přípojů v České Lípě, přesouvání křižování a rozvratu GVD.

Například nyní aktuálně takhle dopadá Os 6015 Rumburk - Mladá Boleslav, Č.L. 15:43 (+11) 15:44 (+7), Bezděz (+14)
R 1350 Liberec - Ústí n.L., z Č.L. 15:44 (+6),
R 1192 Kolín - Šluknov, Č.L. 15:44 (+4)
Os 6613 Děčín hl.n. Liberec nečekal a odjel 15:36"

Žádám / Prosím, abyste nezaplaveloval všechny stránky těmito detaily. Troufnu si tvrdit, že to jen znesnadňuje hledání kvalitních příspěvků, děkuji
Pátek, 26. února 2021 - 21:40:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 7-2017
Petropolian
Žádám / Prosím, abyste nezapleveloval stránky zbytečným překopírováváním již uvedených textů. Troufnu si tvrdit, že to jen znesnadňuje hledání kvalitních příspěvků, děkuji.
Pátek, 26. února 2021 - 21:57:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 3-2018
Mirku jdete do ....


Vlastního vlákna!!!
Sobota, 27. února 2021 - 09:21:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 7-2017
Turnovak jděte do ...
Která jsou prosím vaše vlastní vlákna?
Pokud zde nebudete rejpat, budu psát pouze příspěvky týkající se této peážní trati.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirek55.)
Sobota, 27. února 2021 - 11:30:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 3-2018
Ale já své vlákno na plevelení nepotřebuji
Kůň
Neděle, 28. února 2021 - 20:29:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 1-2012
Dnes zmizela červená 843 a jezdí bohužel modrá 810 [sad].
Každý má právo na můj vlastní názor.
Na K-Reportu již od 09/2005.
Neděle, 21. března 2021 - 11:47:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 3-2006
Jak taky může vypadat přístupová cesta k nástupišti. Pozemek by měl patřit SŽ, tak je to pěkná vizitka.
Nevím, proč se musí stavět perón jak letiště v místech, kde nastupují jen jednotky cestujících, ale s přístupovou cestou se už v projektu nepočítá.
Dolní Podluží, 20.3.2021.
Neděle, 21. března 2021 - 15:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 989
Registrován: 3-2004
Šošon:
Ta fotka mi silně připomíná přístupovou cestu na nástupiště v Duchcově, podobně to tam vypadá už půl roku... [uhoh]
Neděle, 21. března 2021 - 16:53:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 865
Registrován: 1-2012
Dolní Podluží? To už je Náhorní Karabach takže čemu se divíte.
Neděle, 21. března 2021 - 17:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 3-2006
Mechanické šraňky v Horním Podluží a Jiřetíně jsou ode dneška minulostí.

H. Podluží:


Snad najdou další využití...
Neděle, 21. března 2021 - 17:20:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 3-2006
Zároveň byly / nebo budou snesena oddílová návěstidla, a tím zanikla i hláska Jiřetín.
Neděle, 21. března 2021 - 19:35:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 8-2006
Ahr tam nebude?
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Prcekzlipy
Neděle, 21. března 2021 - 20:38:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 11-2007
ne
Pondělí, 22. března 2021 - 06:39:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2021
Pokrok nezastavíš. Rozblácené cesty, zrušené hradlo...Takže opět se vše vylepšilo. To nemá smysl ani komentovat.
Úterý, 23. března 2021 - 16:50:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 872
Registrován: 11-2010
pokrok k horšímu..hlavně ušetřit..na všem..a co zbyde šoupnout do vlastní kapsičky..asi to plánují a schvalují "ekonomové" ..
Pantograf 451 forever
Středa, 24. března 2021 - 05:56:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4024
Registrován: 7-2012
Kde jsou časy kdy jezdil rychlík Kamenice Děčín - Zittau - Liberec. Pokorok zastavíš.....
Středa, 24. března 2021 - 06:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 507
Registrován: 3-2018
A pak také pokračoval i dále až do Pardubic. Celodenní výlet a dvojí překračování Labe. No jsem rád, že tenhle dálkový spoj už neexistuje.
Středa, 24. března 2021 - 17:50:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873
Registrován: 11-2010
Turnovák : tak se konečně dobře vyspinkáte ...[crazy]
Pantograf 451 forever
Středa, 24. března 2021 - 18:55:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14167
Registrován: 8-2012
hlavně ušetřit..na všem..a co zbyde šoupnout do vlastní kapsičky
Já bych doporučil vyndat si hlavu z [zadnice] a uvědomit si, že alternativou tohohle "šetření" (reálně úplně nesmyslně obrovský peníze vzhledem k nulovému významu, žádnému budoucímu potenciálu téhle tratě i definitivní vylidněnosti oblasti s jejími démony) je akorát to, že tu nebude jezdit vůbec nic a celý se to postupně rozpadne (což asi bude ta pravá šotoromantika).
Ale ono je to asi marný, akorát to vybudí nějaké to hejtění.
電車オタク
Středa, 24. března 2021 - 19:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 876
Registrován: 11-2010
T_._H_.:
"Já bych doporučil vyndat si hlavu z [zadnice]"

A já bych zase doporučil přesný opak..tu hlavu si tam nacpat a hlavně nevyndavat! a bude klid.. protože tyhle stejné komentáře, jak přes kopírák, od stejných lidí [crazy]..nedělám si iluze, nikdo z nás se nezmění.. řešení je jediné.. vyměnit těchto pár "ekonomů".. a železnice bude zase hned romantická[lame]
Pantograf 451 forever
Čtvrtek, 25. března 2021 - 09:58:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14169
Registrován: 8-2012
protože tyhle stejné komentáře, jak přes kopírák
No a proč byste měl dostávat na tyhle stejné plačky jak přes kopírák různé reakce?
Nebo snad trať, kde jezdí 810 maximálně jednou za hodinu (patnáct minut tam, patnáct zpátky) a rozvojový potenciál je nulový, spíš hrozí úplné zastavení provozu, má nějaký problém se zrušením hlásky Jiřetín pod Jedlovou? Proč, aby mohl jet šotobrýlovec 750.338 o dest minut dřív? Nebo se zbořením budovy v Horním Podluží, kde by už nechtěli bydlet ani sociálně nepřizpůsobiví?
電車オタク
Čtvrtek, 25. března 2021 - 11:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12237
Registrován: 4-2003
Sergej11:vyměnit těchto pár "ekonomů".. a železnice bude zase hned romantická

Romantická železnice a funkční železnice ve většině případů nejdou dohromady [nene].
Mladějov
Čtvrtek, 25. března 2021 - 11:07:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16250
Registrován: 3-2007
Nojo, ale to je to, co jich většina nepochopí do smrti smrťoucí [lol]

Představa lokálek s panem přednostou, pokladní, pakrem, výhybkářem a muškáty v oknech, mechanickými návětidly s petrolejkou a hurvínkem je sice krásná, ale oni nikdy nepochopí, že to v roce 2020 jako p r a v i d e l n á doprava osob neobstojí - a straašně se divěj, jak to, že to šlo v roce 1968 a dneska už ne.

Ach jo.
Holt vzdělání či větší rozhled asi mnohým chybí..

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)