Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 19. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 19. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 17. března 2021 - 23:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24146
Registrován: 5-2002
MZv: Vezměte si typického blbečka z Pražské Kavárny: miluje / pohrdá / miluje / nenávidí / nenávidí
Nejsem si jist, jestli osoba takto hýřící poměrně nákladnými emocemi vůbec reálně existuje, natož aby byla typická...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 18. března 2021 - 07:42:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11177
Registrován: 4-2003
Vezměte si typického blbečka (nikoli insidera) z Pražské Kavárny:

Umělý konstrukt, umně využitý politickým marketingem a sloužící k mobilisaci lidí, kteří jsou v dnešní společnosti trochu ztraceni a prostě jí nerozumí. Stejně jako nafukovací člun na kačáku uprostřed zapadlé obce, atd.

Tohle je teda totiž odjakživa. Třeba i před 40 lety jsem slýchával, "...co Vy tý Praze vlastně děláte, králíky nemáte, slepice taky ne, chodíte jenom do těch kaváren, divadel,...".
Už v době dospívání mého otce se prý hojně používalo rčení "ošlehán kavárenskými větráky".

Jenom to politický marketér zvednul ze země a umně použil.



(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 18. března 2021 - 07:49:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12195
Registrován: 4-2003
MirekZv:Mě prostě fascinuje ta neuvěřitelná lidská hloupost.
Vezměte si typického blbečka (nikoli insidera) z Pražské Kavárny:
1) miluje Ameriku,
2) pohrdá Rusáky,
3) miluje Izrael,
4) nenávidí Palestince a Araby obecně
5) nenávidí Zemana
Proboha, jak může někdo integrovat 3,4,5 do jednoho názoru? Copak nevidí, co je hlavní Zemanova činnost a úsilí?



Budu hovořit za sebe - platí pro mne jediný bod a to je bod č. 5.. Není den, kdybych si nepřečetl něco, co tento ruský agent neprovede a nad čím si div hlavu neukroutím.

Nenávidět Rusy? Proč? Vždyť to je národ, který měl bohužel smůlu, že se v roce 1917 jeho vývoj zvrtl tak, že se z toho dodnes neměl šanci dodnes vzpamatovat. Kdo z inteligentnějších lidí tehdy mohl, tak emigroval. Kdo to neudělal, tak prošel gulagem a byl vůbec rád, když ho s podlomeným fyzickým i psychickým zdravím vůbec přežil. Nelze se pak divit, kam že to pod bolševickým vedením Rusové klesli, nelze se pak ani divit jejich velice deformovanému pohledu na svět, kdy je coby stéblo záchrany hřeje falešný pocit, že jsou velmocí, ačkoliv skutečnost je úplně jiná.

Milovat Ameriku? Musím jí milovat? Pokud ano, tak proč? Stejně tak Izrael. Ale mohu jak Ameriku, tak Izrael v určitých ohledech obdivovat, což není nic špatného. Nenajdu ale snad téměř nic, za co bych mohl obdivovat Rusko.

Musím nenávidět Palestince a Araby? Ne, jen přítomnost muslimů (nejde zdaleka jen o Araby a Palestince) v Evropě shledávám za v podstatě neřešitelný problém, kdy nedochází jejich asimilaci mezi ostatní obyvatele, čili nedochází třeba k tomu, že v Německu žijí Němci tureckého původu, ale naopak vytvořila se několika generační komunita Turků žijících v Německu.
Pikehead
Čtvrtek, 18. března 2021 - 08:13:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7070
Registrován: 3-2007
Quex: Vy s touhle logikou fakt děláte někde podnikového právníka a těšíte se, že to jednou rupne zase zpátky a získáte teplé místo kádrováka nebo na OV ve Wenzigově, nebo jaká je přesně vaše motivace, pokud neurodegenerativní příčiny popíráte?
Quex
Čtvrtek, 18. března 2021 - 08:20:31  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8164
Registrován: 5-2002
Pikehead: Starejte se o sebe, do ostatních lidí vám nic není. Já se o vás taky nezajímám.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Čtvrtek, 18. března 2021 - 08:21:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11178
Registrován: 4-2003
nelze se pak divit, kam že to pod bolševickým vedením Rusové klesli, nelze se pak ani divit jejich velice deformovanému pohledu na svět

Masy nevzdělaných a snadno ovladatelných mužiků hrály podstanou roli v geopolitickém smýšlení daleko, daleko dřív, třeba u Bismarcka. Ostatně i toho Lenina tam poslali Němci.

----

Já proti Rusku třeba nic nemám, ale tam prostě není nic, to by nás mohlo nějak obohatit. že bychom si sem třeba importovali víc papaláštví, nepotismu, korupce, odpornou architekturu, výkřiky techniky i v dnešní době X let pozadu...no prostě zůstal jen ten plyn a ropa (a možná jaderná energetika). Z tohohle pohledu tu zastydlou rusofili těžko chápu.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pikehead
Čtvrtek, 18. března 2021 - 08:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7071
Registrován: 3-2007
No opatrností vůči lidem s otevřeným vztahem k režimu fyzicky likvidujícím své oponenty nedělám nic jiného, než že se o sebe starám, Quexi.

S tím Polskem to bylo opravdu za čáru, ale chápu to - vaši sortu lidí je tajná doložka paktu Molotov-Ribentropp jedním z nejvíce kompromitujících materiálů, takže nezbývá než ho a veškeré jeho následky bezostyšně popírat všemi dostupnými metodami.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 08:38:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 9-2002
Masy nevzdělaných a snadno ovladatelných mužiků hrály podstanou roli


Nevzdělaní mužici kladli dovozu produktu německých vzdělanců tři roky ozbrojený odpor a stálo je to miliony životů. Povýšení vzdělanci studující spisy Hegela a Kanta zajistili provedli rasové vyčištění universit prakticky okamžitě. Včetně knihoven.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 11:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 807
Registrován: 9-2015
>> Bram: kdo mohl, emigroval, kdo ne prošel gulagem

.. no a pak ještě ti chudáci, co 1917+ emigrovali třeba k nám, a 1945 je do gulagu odvlekli. Některé nejspíš za bratrské americké pomoci.
Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 11:11:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8582
Registrován: 8-2003
Mirek_Zv.:
"Proboha, jak může někdo integrovat 3,4,5 do jednoho názoru? Copak nevidí, co je hlavní Zemanova činnost a úsilí?"

Z toho, že jsem kamarád s Frantou a kamarád s Pepou nikterak nevyplývá, že Franta a Pepa jsou taky kamarádi. Ale chápu, že na PŠM nebo univerzitě života se takovými kapitalistickými přežitky jako výroková logika nikdo nezdržuje.
Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 11:26:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8583
Registrován: 8-2003
Rusko je samozřejmě zaostalý chudobinec (pravda pořád jsou na tom líp než někde v Zimbabwe), co na mezinárodní scéně jen těžko hledá ztracenou sebejistotu, a já jen těžko chápu nostalgii za ztracenými obchody. Když to vezmu třeba z hlediska železniční dopravy, ztráta zakázek na zastaralé lokomotivy, za které navíc zákazník dlouhodobě a soustavně neplatí opravdu není ztráta, ale jednoznačné plus. Ne, opravdu jsme nepřipravili o žádné jiné zakázky, protože dovozy kolejové techniky ze západu do Ruska opravdu nejsou valné. Rychlovlaky nevyrábíme a běžné soupravy si umějí vyrobit sami. Vyrobit způsobem, který ve vyspělých zemích vzbuzuje buď shovívavý úsměv, nebo rovnou výbuch smíchu (vzpomeňme na srovnání Marfuša vs. Desiro, od tý doby sice postoupili, ale západ, který taky postoupil, rozhodně nedohnali).
Čtvrtek, 18. března 2021 - 12:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 9-2003
Vlček 13804: Výskyt tromboembolických příhod u populace, očkované vakcínou AstraZeneca, je ve srovnání s neočkovanou populací NIŽŠÍ, Vlček kurva, NIŽŠÍ. A odkud víš, kolik lidí zaklepalo bačkorama po Sputniku? Já takové zprávy nemám a tudíž se ke kvalite vakcíny Sputnik nevyjadřuji, vyslovuji jen poochybnosti o tom, proč to Rusáci nemohli od začátku schvalovat standardním procesem a museli to tlačit přes užitečné debily, jako je Orbán, Zmätovič a Zeman.
Ti Němci a další chtějí Sputnik v licenci vyrábět až PO jeho standardním schválení, ne nejlépe hned včera.

Hajnej 24133: V čem skáče Pikehead na špek? Že chtěl Trumpeta lidem píchat dezinfekci je mnohonásobně medializovaná realita.

Quex: Ale vždyť tady všichni vědí, že nenávidíš občanskou společnost, rovné příležitosti, registrované partnerství, neziskové organizace, Václava Havla a vůbec všechno, co nějak zavání demokracií, nemusíš to neustále opakovat [rofl] .
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14126
Registrován: 8-2012
Nejsem si jist, jestli osoba takto hýřící poměrně nákladnými emocemi vůbec reálně existuje, natož aby byla typická
Tak pozor, tahle osoba rozhodně v mozku Mirka_Zv. "reálně" existuje. Tzv. projekce.
電車オタク
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808
Registrován: 9-2015
>> TH
Tak to je dobrá zpráva, jestli neexistuje.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 809
Registrován: 9-2015
>> Bkp
Jasně, naroubuj násilně nějakou nesouvisející situaci, přidej jedno moudro ze základů výrokové logiky, a vychloubej se její znalostí.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:17:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14128
Registrován: 8-2012
proč to Rusáci nemohli od začátku schvalovat standardním procesem a museli to tlačit přes užitečné debily, jako je Orbán, Zmätovič a Zeman
Protože pro Rusáky má větší ideologickou cenu vakcína neschválená - standardně posouzený Sputnik je akorát jednou z mnoha alternativ (= efekt jen finanční), ale s neschválenou se dá rozvracet EU jejím podsouváním slabším kusům ve stádě při vyvolávání emocí u jednodušších jedinců (něco do mě napíchejte, hlavně honem). Všimněte si, že by vlček, J.M. a další správně měli obviňovat Rusko, že nepožádalo o řádné schválení už před třemi měsíci - ale logika je to, co po nich lze stěží požadovat.

P.S. Nejvíc chucpe je to, že v Rusku je naočkována procentuálně polovina lidí než v EU, vakcíny je nedostatek a výroba vázne, ale Kreml s ní dělá geopolitiku vyvážením do "spřátelených" míst. Ovšem když to běžným Rusům nevadí...
電車オタク
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12198
Registrován: 4-2003
S4991023:Ti Němci a další chtějí Sputnik v licenci vyrábět až PO jeho standardním schválení, ne nejlépe hned včera.

To ale nejspíš naznačuje jedné věci: Sputnik patrně není nikterak špatná vakcína, ale i po jeho schválení od EMA mají Němci i ostatní obavy o kvalitu dodávek, prostě výrobním podnikům v Rusku nevěří. Raději si ho tedy licenčně vyrobí, než aby řešili obtížně kontrolovatelnou kvalitu dodávek. Ani bych se nedivil, kdyby si Rusko nakonec (zejména z kapacitních důvodů) dováželo licenční Sputnik ze zemí EU. A ještě méně bych se divil tomu, kdyby se domácím Sputnikem Rusové rovnou odmítali nechat očkovat a dožadovali by se očkování jen Sputnikem licenčním [proud].
Pikehead
Čtvrtek, 18. března 2021 - 13:54:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7072
Registrován: 3-2007
Bram: Nechci šířit pomluvy o zemi Sovětů, ale kdesi jsem zaslechl, že ojetý sovětský automobil býval dražší než automobil nový, protože se předpokládalo, že na něm první majitel provedl korekci těch nejhorších výrobních defektů.

Hajnej: Trochu pozdě, ale psali o tom i v Komsomolské Pravdě. Za "you-know-what" si každý dosadí dle vlastní percepce. [biggrin]
Čtvrtek, 18. března 2021 - 14:50:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11179
Registrován: 4-2003
mají Němci i ostatní obavy o kvalitu dodávek, prostě výrobním podnikům v Rusku nevěří. Raději si ho tedy licenčně vyrobí, než aby řešili obtížně kontrolovatelnou kvalitu dodávek

Ve "hře o vakcínu" jde o něco jiného - totiž o to kdo jí bude mít dřív dostatečném množství, bez rizika že někdo vývoz do zahraničí omezí či zakáže (viz Astra-Zeneca a US administrativa a proto je mj. EU výrazně pozadu s vakcinací za USA).

U vakcíny vyráběné v Evropě nemůže Kreml, Washington, Peking, či kdokoliv jiný omezit vývoz do EU a dát přednost vlastním občanům.

A pokud mě paměť neklame, tak jsme četl i něco o tom, že nějkaým způsobem certifikovaná musí být i výroba (zařízení a postupy), ale to by asi lépe osvětlil Doktor.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 14:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8588
Registrován: 8-2003
Pikehead: Tehdy byly regulované ceny i automobilů, takže situaci, kdy na trhu byl převis poptávky nad nabídkou, bez problémů vznikla situace, kdy ojetila byla dražší než funglovka. Podobnost s cenou valut na černém trhu čistě nenáhodná. Často jsem se pamětníků ptal, jak tehdejší režim, ekonomika vlastně fungovaly. Při chybě jsem se zeptal, že proč to neudělali líp, nakonec jsem pochopil, že protože socialismus. Kdyby dostali rozum, už by to totiž nebyl socialismus.
Sovětské výrobky byly mnohdy zastaralé, všelijak "sdělané", ale celkem robusní a spolehlivé, jinak to na zejména na Sibiři nemělo nejmenší šanci.
Mladějov
Čtvrtek, 18. března 2021 - 14:56:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16186
Registrován: 3-2007
>ojetý sovětský automobil býval dražší než automobil nový, protože se předpokládalo, že na něm první majitel provedl korekci těch nejhorších výrobních defektů.

To, že ojetý býval dražší jak nový skončilo v Československu až teprve někdy v průběhu 70.let minulého století [wink].

Ne tedy z vámi uváděných důvodů (to je jen dobový vtip), ale prostě proto, že nová auta byla na pořadník (i několikaletý), kdežto když vám někdo prodal ojeté, bylo to hned.

Řada lidí s nějakým kapitálem na tom měla postaveno za socíku velmi slušné živobytí, když si jménem svým i příbuzných objednávali auta (musel se deponovat vklad!) a pak je třeba po roce prodávali.

Holt pořád narážíme na nové a nové zákruty života v reálném socialismu [biggrin]

Jinak (motoristické okénko) to platilo spíš o značce Moskvič, žigulíci už byli v pohodě, ba držáci, to se italským a sovětským soudruhům povedlo, akorát že tehdy byla antikorozní ochrana na velmi nízké úrovni a auta z tenkých plechů, takže pokud jste jezdili denně v zimě a soli, tak vám auto tak po pěti letech shnilo.

Ale proti "hundrtkám" byl Žigul 2101, natož "patnáctistovka" bourák.
Nakonec to bylo auto roku (Fiat 124), bohužel tedy 1966 [wink].
S tou licencí a spoluprací s Fiatem měli sovětští soudruzi šťastnou ruku.

Takže já se nějak ke kritice sovětských aut nepřipojuji, (a naše byla ve stejné době mnohem sráčovitější).

A to prosím byly časy, kdy se po 100 000 km dělala generálka a auto se 150 000 km byla už totální popelnice.

EDIT: Než jsem to nadatloval a zalil kávu, tak mne Bkp předběhl.[ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 18. března 2021 - 14:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4481
Registrován: 9-2003
TH 14128: Mně je to jasný, čekal jsem jen na Trollwölfchenovy absurdní argumenty.

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
NOBLE BRICKS
Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8589
Registrován: 8-2003
Mirek_Zv.:
"Jasně, naroubuj násilně nějakou nesouvisející situaci..."

Já nemusím nic roubovat, mě stačí použít to, co je napsáno a logicky se nad tím zamyslet. Pokud to bylo myšleno jinak, tak to mělo být i jinak napsané.
Ale řečeno úplně natvrdo, já nevidím rozpor v tom "milovat" Izrael a nesnášet Miloše Zemana, o čemž ten příspěvek, na který jsem reagoval, byl.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:08:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4482
Registrován: 9-2003
Téma o autech: Ač celoživotní škodovkář, musím říci, že to "DOdělej DOma" platilo spíše pro produkty domácího průmyslu. Ruská i třeba dederónská auta byla sice beznadějně zastaralá ale celkem slušně provedená i spolehlivá (a to včetně těch Moskalů). Problémy byly akorát s kvalitou laku. A na tu korozi sovětských plechů pak doplatil i FIAT v Itálii, protože mu Rusové plechama platili za užívání licence a jim pak hnilo všechno, včetně třeba legendárního Alfasudu, který napůl shnil, než ho člověk v prodejně dal na značky. My jsme měli echt italskýho Fiata 124 Special, rok výroby 1970, v roce 1973 se prostě rozsypal na prach. Stejně tak hnily i psiącké Fiaty, jugošské Zastavy a podobně.
Mladějov: To nebylo tloušťkou plechů ale u těch sovětských prostě i špatnou technologickou kázní při výrobě. A ojetina dražší nového platilo třeba ještě i na začátku kapíku pro nedostatkové Favority, Žiguly nebo když zabloudilo do Mototechny něco západnějšího (Fiat Uno).

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
NOBLE BRICKS
Mladějov
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16187
Registrován: 3-2007
Bkp:
"Mirek_Zv.:
"Jasně, naroubuj násilně nějakou nesouvisející situaci..."
Já nemusím nic roubovat, mě stačí použít to, co je napsáno a logicky se nad tím zamyslet. Pokud to bylo myšleno jinak, tak to mělo být i jinak napsané.
Ale řečeno úplně natvrdo, já nevidím rozpor v tom "milovat" Izrael a nesnášet Miloše Zemana, o čemž ten příspěvek, na který jsem reagoval, byl."

Já bych řekl, že se spíš zase někomu (MZv) povedlo podsouváním úspěšně obrátit diskusi.
Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8590
Registrován: 8-2003
Mladějov:
"
Já bych řekl, že se spíš zase někomu (MZv) povedlo podsouváním úspěšně obrátit diskusi."

No jo, holt jsem nechal tonoucího podívat se na stéblo.
Mladějov
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:22:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16188
Registrován: 3-2007
S499.1: Děkuji ti náčelníku, že si se mne a sovětských výrobků zastal [biggrin]

Já byl jakožto pasažér rodinného žiguli, poté Š120 a ještě poté několikaletý majitel jiné skoro nejeté stodvácy velmi nepříjemně zaskočen, jaká to byla fabrika na práci oproti Žigulovi.
2101 byla prostě držák - jednoduché auto s velkým kufrem, motor jako pila a topilo to, chladilo to naprosto bez problému - tanečky okolo Škodivky byly dost otrava, bez rozdílu 1000,100 či 105/120. Bohužel.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 15:44:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810
Registrován: 9-2015
>> Bkp
Já vypsal relace subjektu A k B,C,D,.. a že ze vztahu B-C vyplývá, že určité vztahy A-B,A-C jsou v rozporu.
Ty jsi šel obráceně, že z A-B,A-C nelze vyvozovat nic o B-C.
Tudíž trochu o voze a o koze a do debaty o výrokové logice nevhod.
Ale uznávám a musím souhlasit se Tvým názorem o + vztahu k Izraeli a - vztahu k Zemanovi, že v tom velký rozpor není (a tak, jak jsem to napsal já, to skutečně bylo jen o tom, že jsem byl právě v nevhodné náladě bavit se lehkým provokováním).
Bkp
Čtvrtek, 18. března 2021 - 16:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8592
Registrován: 8-2003
Mirek_Zv.:
"že ze vztahu B-C vyplývá, že určité vztahy A-B,A-C jsou v rozporu. "

Nejsou v rozporu.
Hele, nestálo by za to se v tom dalšími příspěvky nezamotat ještě víc a nechat to na tom, že to byla provokace? On
Čtvrtek, 18. března 2021 - 17:13:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24155
Registrován: 5-2002
S499: Že chtěl Trumpeta lidem píchat dezinfekci je mnohonásobně medializovaná realita.
No právě že medializovaná, tudíž s původní realitou nemající nic moc společného.

Bram: To ale nejspíš naznačuje jedné věci: Sputnik patrně není nikterak špatná vakcína, ale i po jeho schválení od EMA mají Němci i ostatní obavy o kvalitu dodávek, prostě výrobním podnikům v Rusku nevěří.
Viděl bych to taky tak.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 18. března 2021 - 17:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14130
Registrován: 8-2012
Raději si ho tedy licenčně vyrobí, než aby řešili obtížně kontrolovatelnou kvalitu dodávek
Spíš tak nějak "budou držet licenci", co kdyby náhodou to zase vylítlo a znovu by se objevil vakcínový nacionalismus. (Popř. budou vyrábět na vývoz do zaostalejších zemí.) Ona totiž Merkel už dostala pěkně pokouřit za to, že se crcala se zaostalejšími zeměmi EU na jih a východ od Německa a čekala na "konsenzus" mj. s "Visegrádem", místo aby objednala cokoli za cokoli EXW co nejdřív.

že ze vztahu B-C vyplývá, že určité vztahy A-B,A-C jsou v rozporu
Jste si tím úplně jist? [happy] ("Pane kolego, raději ten index ani nevytahujte.")
Hele, tady nejste na Novinkách, abyste na nás zkoušel tyhle primitivní černobílismy a myslel si, že vám to projde, protože "kavárna" a blik blik první signální.
電車オタク
Quex
Čtvrtek, 18. března 2021 - 17:44:41  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8165
Registrován: 5-2002
Spíš tak nějak "budou držet licenci", co kdyby náhodou to zase vylítlo a znovu by se objevil vakcínový nacionalismus.

Pane T. H., vy ale považujete za hotovou věc, že jim někdo licenci dá a pokud dá, tak stejně nevíte za jakých podmínek. V licenčních smlouvách jsou třeba minimální/maximální objemy pro držitele licence, dokonce povinnost licenci využívat, časové omezení licence a tak dále a tak dále. Představa, že si pořídí licenci a mohou si s tím pak pak dělat, co chtějí, je přinejmenším naivní.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Čtvrtek, 18. března 2021 - 17:47:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11181
Registrován: 4-2003
Viděl bych to taky tak.

Ten hlavní důvod je zajištění bezpečnosti dodávek jako takových.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 18. března 2021 - 18:05:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14131
Registrován: 8-2012
V licenčních smlouvách jsou třeba minimální/maximální objemy pro držitele licence
Proto taky píšu, že budou nějak "držet" licenci. OK, měl jsem napsat "udržovat", aby to bylo jasné i vám. A nic o tom, kolik tím musí naočkovat Němců, v licenčních podmínkách určitě není - zato tu krom Evropy je ještě celý "třetí svět", který chce vakcínu taky a je mu celkem jedno, která to bude, důležitá bude cena (samozřejmě až po naplnění skladů vlastních hmotných rezerv). Stejně tak se de-facto do EU "lokalizují" Comirnaty i vakcína AZ, ale tady přes vlastní výrobní závody (Pfizer v Belgii, AstraZeneca v Nizozemí).
電車オタク
Čtvrtek, 18. března 2021 - 18:23:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5836
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"Raději si ho tedy licenčně vyrobí, než aby řešili obtížně kontrolovatelnou kvalitu dodávek
Spíš tak nějak "budou držet licenci", co kdyby náhodou to zase vylítlo a znovu by se objevil vakcínový nacionalismus. (Popř. budou vyrábět na vývoz do zaostalejších zemí.) Ona totiž Merkel už dostala pěkně pokouřit za to, že se crcala se zaostalejšími zeměmi EU na jih a východ od Německa a čekala na "konsenzus" mj. s "Visegrádem", místo aby objednala cokoli za cokoli EXW co nejdřív. "

Tak ono jde do tuhého v Německu ohledně toho, že místní poukazují na to, že pro místní není práce (jsou na kurzarbeitu) a firmy si nechávají práce dělat v zahraničí.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 18:35:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 9-2003
Mořepetr 5836: Jakou práci, kterou by Němci byli i ochotni dělat, si firmy nechávají dělat v zahraničí?
Hajnej 24155: A jaká byla tedy ta původní realita? Tys o tom mluvil přímo s Trumpem?
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 18. března 2021 - 18:58:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5837
Registrován: 3-2006
S4991023:
"Mořepetr 5836: Jakou práci, kterou by Němci byli i ochotni dělat, si firmy nechávají dělat v zahraničí? "

Třeba projekční činnosti.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 19:06:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 9-2003
Vážně pochybuji o tom, že by projektanti byli na Kurzarbeitu. Navíc by jim ten Kurzarbeit ani stát nezaplatil, kdyby to samé outsourcovali.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 18. března 2021 - 19:14:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14132
Registrován: 8-2012
místní poukazují na to, že pro místní není práce (jsou na kurzarbeitu)
Jo, tak určitě kvůli tomu se řeší licence na Sputnik.

P.S. jestli místní nemají práci, tak bych věděl, kde se mají hlásit. Strojvedoucích je furt málo.
電車オタク
Čtvrtek, 18. března 2021 - 19:15:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5838
Registrován: 3-2006
S4991023:
"Vážně pochybuji o tom, že by projektanti byli na Kurzarbeitu. Navíc by jim ten Kurzarbeit ani stát nezaplatil, kdyby to samé outsourcovali."

No proto to stahují. Je ekonomická krize, jen u nás se o tom ještě nějak nemluví. Pandemie je prostě jen začátek.[sad] Snad to neskončí jako ta minulá velká světová krize a to nemyslím takovou pidi krizi jako v roce 2008. Ostatně Británie už zbrojí.odkaz
Čtvrtek, 18. března 2021 - 19:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5839
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"P.S. jestli místní nemají práci, tak bych věděl, kde se mají hlásit. Strojvedoucích je furt málo."

Také jich bude dost. Nesoulad je pouze časový.[blush]

Tady už mají také "trochu" problém, kdo by to řekl.
https://www.luzernerzeitung.ch/wirtschaft/sbb-bilanz-ld.2114624

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Desiro
Čtvrtek, 18. března 2021 - 20:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 2-2004
Svýho času pracovala v NoBo části jednoho z německých TÜWů na schvalování vozidel holka, co přišla z farmacie, kde dělala v řízení a kontrole kvality výroby. Prý jsou tamní procesy podobný hlavně všem těm SB SD ... modulům co jsou v TSI. Holka teda dělala nejenom tyhle audity, rychle se zorientovala a byla šikovná.

Chci tím říct, že se vůbec nedivím, že Němci nechtějí Sputnik z Ruska nebo kdokoli jiný AstraZenecu z Indie. A představa někde tam kontrolovat kvalitu výroby mi připomíná historky o SD auditu jednoho čínského vlaku pro evropské prostředí. Ne že by to nešlo, ale hromadně bodat lektvary z výrobny v obecně bordelózním prostředí a ještě ušitý horkou jehlou si asi nikdo nechce vzít na triko.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Čtvrtek, 18. března 2021 - 21:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 9-2003
Mořepetr: Kdo co stahuje? Ekonomická krize teprve přijde. Ale s Kurzarbeitem projektantů ani s licenčním Sputnikem to nesouvisí.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 18. března 2021 - 21:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4487
Registrován: 9-2003
TÜW?
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 18. března 2021 - 22:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24156
Registrován: 5-2002
S499: A jaká byla tedy ta původní realita?
To, co říkal a jak se u toho tvářil. Ne to, co po něm někdo přežvejkal.

Desiro: ušitý horkou jehlou
Tohle zrovna bych tomuhle typu vakcíny nevyčítal, je docela flexibilní už z podstaty.
Technologie jako taková byla totiž vyvíjena už někdy od SARSu (ne-li dýl).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 19. března 2021 - 05:34:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4488
Registrován: 9-2003
Schválně jsem si toho Trumpetu vygooglil. Prostě to myslel zcela vážně a říkal přesně to, o čem se tady bavíme. On není žádný intelektuál, co by se bavil VSP.
NOBLE BRICKS
Pátek, 19. března 2021 - 07:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12211
Registrován: 4-2003
Něco pro Quexe, aby tu mohl přestat na nějakou dobu psát své rudohnědé nesmysly a mohl v klidu na home office zavzpomínat, jak dřív bylo líp: https://www.youtube.com/watch?v=AVAXXo6eadE

Tento film jsem viděl někdy v osmdesátých letech v televizi (matně jsem si vzpomněl na letecké souboje) a teď na mne vyskočil na youtube. Z dnešního pohledu velice dobrá komedie [proud].
Pátek, 19. března 2021 - 08:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5840
Registrován: 3-2006
S4991023:
"Mořepetr: Kdo co stahuje? Ekonomická krize teprve přijde. Ale s Kurzarbeitem projektantů ani s licenčním Sputnikem to nesouvisí."

Pokud o tom ještě nevíte, co se stahuje, buďte rád. Loni se o tom jen povídalo a to ve vztahu k Číně, pak to začalo v Evropě díky Brexitu a v současnosti už se nám to šíří po Evropě. Ale znáte to "nesmíme ani naznačovat".
Pátek, 19. března 2021 - 09:51:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14137
Registrován: 8-2012
Pokud o tom ještě nevíte, co se stahuje, buďte rád ... Ale znáte to "nesmíme ani naznačovat"
Jojo, to známe, "nesmíme ani naznačovat", ale "my jsme to říkali".
Na brexitu Německo vydělá (samozřejmě ne až tak montovna Fordů v Kolíně nad Rýnem, ale "Bankfurt"), schopní konstruktéři nebudou řešit hranice ani nadále (např. Česana bude projektovat nového pašíka) a katastrofální krachy a kolapsy měly v uplynulých pár letech přijít už asi pětkrát.
Stahují se kalhoty před vzdáleným brodem [happy].
電車オタク
Pátek, 19. března 2021 - 10:01:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5841
Registrován: 3-2006
Ad T_._H_.:
Nevím proč mluvíte pořád o autíčkách, jsou i jiné obory.
Ale je pravda, že jsou odvětví, kde modernizaci nebrzdí ani pandemie.
https://www.zpravypribram.cz/pribramska-veznice-je-bezpecnejsi-do slo-k-navyseni-ohradni-zdi/?
Pátek, 19. března 2021 - 10:13:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4491
Registrován: 9-2003
Mořepetr: No jo, pán je minimálně agentem BIS. Tak já vám řeknu své protoctví: Přijde standardní krize, která zase skončí.
NOBLE BRICKS
Pezos
Pátek, 19. března 2021 - 10:14:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 4-2014
T_._H_.:
"a katastrofální krachy a kolapsy měly v uplynulých pár letech přijít už asi pětkrát"
Ráno jsem viděl ve stranickém tisku další rozhovor se Šichtařovou, ta si na tom postavila kariéru [lol]
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Pátek, 19. března 2021 - 10:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5842
Registrován: 3-2006
S4991023:
"Mořepetr: No jo, pán je minimálně agentem BIS. Tak já vám řeknu své protoctví: Přijde standardní krize, která zase skončí."

V tom máte pravdu, bude to standardní krize.[ok]
Pátek, 19. března 2021 - 10:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4492
Registrován: 9-2003
Pezos: Šichtařová, to je taková Honsová mezi ekonomy. Bohužel si na rozdíl od Honsové myslí, že má patent na rozum i v jiných oblastech lidské činnosti, než jen ta její ekonomie. A ten její manžel je stejnej Pytlík.
NOBLE BRICKS
Pátek, 19. března 2021 - 10:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5843
Registrován: 3-2006
No koukám, že i s tím hledání stahováním u Automotive má T_._H_. pravdu. Už to jiskří jižně od nás.
https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/wirtschaft/oesterreich/2 096982-Linzer-Unternehmer-mit-Plan-fuer-1.850-Stellen.html
Pikehead
Pátek, 19. března 2021 - 10:48:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7075
Registrován: 3-2007
Pezos:
"rozhovor se Šichtařovou, ta si na tom postavila kariéru [lol]"
Já jsem tu "kariéru" dodnes nepochopil. Ona maká v nějakém investičním fondu a k tomu vydává nějaké alarmistické knihy argumentující na hraně fake news. Vrcholem této kariéry je instalace do Trikolóry mezi Zahradníkovou a psychopata Ševčíka. Tož takovou kariéru by chtěl mít každý.
Pátek, 19. března 2021 - 11:03:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11182
Registrován: 4-2003
taková Honsová mezi ekonomy.

Dneska to už u nás ani nevzbuzuje před 10-15 lety obvyklé emoce typu klepání na hlavu či záchvaty smíchu. Prostě ona je jenom mediálně známá, jinak jsou to většinou strašný bláboly.

To je jako kdyby se třeba u doktorů někdo vyjadřoval k operacím srdce, přitom jeho specializací byla hygiena. A to základě toho, že měl někdy ve druháku základy anatomie.[crazy]

Jo a místo Pytlík si tam napiš Napoleon.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 19. března 2021 - 11:38:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11183
Registrován: 4-2003
Ona maká v nějakém investičním fondu

To jí patří.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 19. března 2021 - 13:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14139
Registrován: 8-2012
Nevím proč mluvíte pořád o autíčkách, jsou i jiné obory
Protože a) do automotive trochu vidím a b) se hospodářské cykly na automotive projevují o dost výrazněji oproti třeba zahradnictví. Tak nahoďte jiný obor, kde podle vás očekáváte ten doomsday, zatím jste akorát rádobyvtipný s věznicí.
A že MAN (dcerka Volkswagenu) "musí" zachraňovat (manuálně montážní, ne konstruktérská!) pracovní místa v Linzi, i když by ten Steyr nejradši zavřela, s hospodářskou situací kvůli pandemii taky nijak nesouvisí - ta fabrika je na zavření už několik let a nabízela se i Tatře. (Ostatně MAN na to zachování dostane peníze z Green Dealu nebo něčeho podobného.)

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 19. března 2021 - 14:08:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5844
Registrován: 3-2006
Ad T_._H_.: Však jsem Vám dal za pravdu.

Ale první přece jdou ty místa, která mají vyšší přidanou hodnotu. Tedy nejdříve Smart, pak ruce. A tady už se hýbou i ty ruce (jak tu zaznělo kdo by to v Německu dělal).

Máte pravdu i s tím, že firmy nabízejí přesunutí pracovníků do svých centrál.

Ta věznice je myšlena vážně. Stát je totiž celkem stabilní jistota. A to i v případě předlužení. Ostatně proto má Nový zdroj Dukovany financovat stát a nikoliv jen polostátní ČEZ (ČEZ nebo např. ČD, jdou vždy v nejhorším prodat, tak proč je zadlužit).