Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 16. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 15. března 2021 - 13:09:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14099
Registrován: 8-2012
tak abyste byl trochu v realitě, tak já vám mohu sdělit, že v mém okolí (rodina, příbuzní, přátelé, spolupracovníci atd.) s tímto mým názorem souhlasí cca 80% lidí, což ukazuje na to, že většina lidí
To akorát ukazuje na to, že jste v bublině podobných (od reality spíš odtržených) osob. Ono třeba pičovat na "Ameriku" patří k levičáckému bontonu i v západní Evropě odjakživa a že vy sám vidíte akorát "velebení a hanění" a nic mezi tím taky není nic originálního (jen počkejte, seběhnou se sem ještě další).
To je prostě marný, racio tu nehraje roli. Ale třeba vám na to někdo naskočí a budete tu moct dát průchod vašemu vidění světa.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
M_g
Pondělí, 15. března 2021 - 13:12:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 6-2006
Quex: Ano.
Pondělí, 15. března 2021 - 13:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 11-2005
RadekŠ:
"Dával jsem sem článek celý, asi za hodinu a půl tu už nic nebylo."

Jestli to chápu správně, tak když jste tu tapetoval copy-and-pastováním celého textu článku z jiného webu, tak není moc divu, že to někdo z adminů smazal, z několika důvodů.

---

Mě nejvíc dostává, jak naprosto každý jeden z rusofilů, když se s ním začnu dohadovat o různých aspektech vztahů Česka a Ruska, najednou úplně z ničeho vyrukuje s USA, o nichž do té doby řeč nebyla. To je doslova příznačné.

J.M.:
" v mém okolí s tímto mým názorem souhlasí cca 80% lidí, což ukazuje na to, že většina lidí"

Chybná interpolace jedné sociální bubliny na celou společnost.

J.M.:
"Že je podobný plot na hranici Mexiko/USA vědí všichni. Zajímavé, že nikde nebylo slyšet fuj USA, fuj Trump."

Bylo, špatně jste poslouchal.
Pondělí, 15. března 2021 - 14:42:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2020
Libcha. Já nic neinterpretuji na většinovou společnost (to se mi tady snažíte podsunout vy), říkám jediné - co slyším ve svém okolí, když mi tady T.H. vysvětluje, že v podstatě jde i pár pomýlených jedinců.

M_G - cca 25 osob.
Pondělí, 15. března 2021 - 14:50:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14101
Registrován: 8-2012
No tak se podívejte, čím tahle diskuze začala - pokusem obhájit, proč by se tu nějakou (čirou náhodou ruskou...) vakcínou mělo očkovat bez jejího posouzení a schválení EMA (s tím podsunem, že je ruská a tudíž by se údajně z nějakých ideových důvodů zřejmě řádně neschválila). Protože tu narozdíl od vaší bubliny jsou lidé, kteří takové obcházení pravidel vidí u (jakékoli) vakcíny jako nežádoucí, tak vám to zkusili vyargumentovat. Jednoduše každému měřit stejným metrem, žádné "velebení a hanění".
No a protože na to jste nebyl schopen reagovat věcně (což chápu, ono se na to moc věcně reagovat nedá - příkop mezi slovy různých těch politruků o tom, jak je ruský občan zmanipulovaný Financial Times, a realitou je prostě moc velký), tak racio vypínáte a dál jedete na vlně ideologie o velebení a hanění.
To je totiž přesně to, oč těm propagandistům jde - vyvolávat furt pocit nějakého "ubližování Rusku". A proto taky nepodali někdy v listopadu úplně normálně žádost o posouzení a schválení vakcíny podle nastavených pravidel tak jako všichni ostatní. (A vy jim v tom akorát děláte užitečného idiota, protože tak chytrý, abyste to nedělal zadarmo, taky nejste.)
No tak si to užijte i s tou vaší bublinovou "většinou".

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 15:01:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 6-2019
J. M. by měl změnit dealera. [crazy][crazy][crazy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 15. března 2021 - 15:07:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 9-2003
Je zajímavé, že pan administrátor Quex tady sice jiné obviňuje, že se prohlašují za apoštoly správných názorů ale je zajímavé, že se přitom stále zajímá o to, zda příslušný diskutér v dané zemi byl, jaké má vzdělání, jaké má jazykové znalosti etc. ale současně nikomu nic není do toho, jaké a na co má názory. To ovšem víme i bez toho, aby nám to podprahově prozrazoval.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 15. března 2021 - 15:09:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12182
Registrován: 4-2003
J.M:M_G - cca 25 osob.

Převedu do srozumitelného jazyka: Vrána k vráně si sedá, stejný stejného si hledá.

Prostě v sociální bublině, kde se diskutující J.M. pohybuje, je stejně uvažujících většina a nedá se z toho moc dobře vyskočit a navíc vzniká falšený dojem, že většina v sociální bublině je názorově shodná s většinou společnosti. Není [nene].
Pondělí, 15. března 2021 - 15:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 12-2020
Bram: To jsem netušil, že spolupracovníky v zaměstnání si vybírám dle politických názorů.
Ahmad: Z jakého důvodu mě urážíte? Pro jiný názor? Tak demokracii bychom už měli, tak teď ještě nějaké ty demokraty.
T.H.- normálně lžete, nikde jsem nepsal, že by se Sputnik měl očkovat bez schválení, jen jsem se ptal, proč když tady umírají desetitisíce lidí a v Rusku vakcína byla už před půl rokem a jinou jsme neměli, tak proč ji někdo z našich politiků/zdravotníků nechtěl vyzkoušet a přihlásit k registraci v EU. Ona by třeba neprošla, jenže ono se to ani nevyzkoušelo...Čili dle mého v překladu-vakcíny budou jen z EU nebo USA, jinak prostě budou lidé umírat.
Pondělí, 15. března 2021 - 15:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 11-2005
J.M.:
"Já nic neinterpretuji na většinovou společnost (to se mi tady snažíte podsunout vy)"

Jaký podsuv? Prostě jste doslova napsal "v mém okolí s tímto mým názorem souhlasí cca 80% lidí, což ukazuje na to, že většina lidí (něco)", jak jsem taky ocitoval. Znamená pro vás "většina lidí" něco jiného než "většinová společnost"? Nerozumíte psanému textu, ani tomu, který jste napsal sám? A mimochodem, nemluvil jsem o interpretaci, ale interpolaci.
Pondělí, 15. března 2021 - 15:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14102
Registrován: 8-2012
proč ji někdo z našich politiků/zdravotníků nechtěl vyzkoušet a přihlásit k registraci v EU
Je naprosto marné snažit se vám furt dokola vysvětlovat, že žádný "náš politik/zdravotník" nic takového udělat nemůže, protože nemá přístup k té vakcíně, k její dokumentaci ani do prostor její výroby. To prostě musí udělat výrobce, ne někdo "kolemjdoucí". Navíc Sputniku nebylo, není a v nejbližší době nebude nijak významné množství k dispozici (daleko míň, než se dnes válí ve skladech vakcín schválených).
Ale je to marný, žijte si ve vaší "většinové" iluzi neustálého ubližování Rusákům.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 16:20:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11165
Registrován: 4-2003
J.M. před půl rokem a jinou jsme neměli, tak proč ji někdo z našich politiků/zdravotníků nechtěl vyzkoušet

Protože chtí ubližovat vlastním lidem a okrádat je, jak jinak.[lol]

Protože před půl rokem nebyla jakákoliv vakcína k dipozici. Jakákoliv.

Očkování Sputnikem V začalo v Rusku v prosinci 2020, jinde až během ledna či února 2020, a to ve velmi malých počtech. Divadýlka Orbána či Maťoviče nic neřeší. To jsou směšné počty.

U nás začalo očkování koncem prosice 2020 a proočkovanost populace je násobně vyšší oproti zemím, používajícím výhradně Sputnik V. (Rusko, Bělorusko, Irán).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 15. března 2021 - 17:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 12-2020
Libcha: takže když napíšu, 80% lidí v mé okolí si myslí, tak automaticky říkám, že si to myslí 80% všech obyvatel? No jestli ano, tak pak je jakákoli diskuze zbytečná.

T.H.: mě nemusíte dokola nic vysvětlovat, já rozumím tomu, že systém to nezvládá (protože vakcínu musí schvalovat instituce EU), a jestli jste to nepochopili, tak ten systém kritizuji. Za normální situace byl možná vyhovující, ale při tomto Covid kolapsu určitě ne. A za tím si stojím.

RadekŠ: Takže naše zdroje lžou, když uvádí, že Sputnik byl zaregistrován 11.srpna 2020?
Můžete pochopit, že Rusko ani Čínu nijak nemusím, ostatně nikdy jsem tam ani nebyl a ani mě to neláká, a je mi fakt jedno odkud k nám ta vakcína přijde, pokud bude funkční. Zrovna tak nijak nekritizuju co si doma dělá USA, to s Trumpem bylo sice šílené až směšné, ale nakonec je to věc Američanů a nikdy by mě nenapadlo jim do toho zasahovat(zkritizovat to ale snad můžu, ne?). Tak bych jenom chtěl, aby nám tady do toho nikdo ani z USA, ani z Ruska ani z Číny nezasahoval. A pokud zasahuje, tak od toho snad máme tajnou službu, aby tyto věci řešila? Nebo ne?
Pondělí, 15. března 2021 - 17:16:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14103
Registrován: 8-2012
systém to nezvládá (protože vakcínu musí schvalovat instituce EU)
Když o schválení nepožádá výrobce, není co schvalovat.
Normálně trvá schválení dva roky, dnes se za dva měsíce pouští k "experimentálnímu použití".
Je to marný! Vy prostě "haníte" EU a "velebíte" Rusáky, to je celá vaše argumentace. Hlavně že se proti tomu vymezujete.

Jak a kým byl Sputnik V schválený v srpnu 2020? Myslíte tu propagandistickou ukázku pro kremloboty s vakcínou aplikovanou naprosto nedostatečnému vzorku zdravých mladých vojáků?
Je to marný!
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 17:21:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14104
Registrován: 8-2012
je mi fakt jedno odkud k nám ta vakcína přijde, pokud bude funkční
Jak se zjistí, že je vakcína funkční, když ji nemá schvalovat léková agentura?
Je vaše tupost opravdu tak teflonová, že je to marný opakovat i několikrát, nebo jen trollíte?
(Bohužel se obávám, že první možnost je správná.)
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 17:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109
Registrován: 12-2020
T.H: Tak uvádí to Wikipedie a jinak cca před týdnem v hlavních televizních novinách řečeno totéž. Proto se ptám jestli tedy naše (demokratická) média lžou?

A jinak, když budete shánět nějaké zboží a budete vědět, že existuje, tak budete jen čekat, až vám ho někdo nabídne? Nezavoláte tam třeba nebo nepošlete mail s dotazem, budete prostě jen trpně čekat, až vám to někdo nabídne? A když nenabídne, tak prostě nic mít nebudete?

Vidíte to je přesně ten váš argument, proč nevěřím nikomu, ani Západu, ani Východu. Protože vy asi máte největší strach, že kdyby náhodou Sputnik fungoval a byl vyvinut dříve než jinde, tak že by to bylo jakési vítězství Východu a Rusko by nás asi ihned schramstlo. Já to tedy vidím bez rudého hadru před očima. Je to zhruba jako kdybych řekl, že ukrajinské oplatky nebo čokoláda musely být do roku 1991, kdy se rozpadl SSSR prostě nechutně hnusné, zatímco nyní jsou výborné protože Ukrajina již není SSSR. Mimochodem jsou opravdu výborné, kam se na ně hrabou ty naše...
Jinak včera Astra Zeneca oznámila další obrovský výpadek. Ale jinak je vše v naprostém pořádku. Naštěstí i Němci už asi pochopili a chtějí ten odporný Sputnik vyrábět...
Před vstupem do EU u nás léky schvaloval prosím kdo? Nebyl to náhodou SÚKL? Že by se nám od té doby změnila anatomie, anebo teď to schválit prostě nemůže, protože je to prostě politicky nevhodné?
Pondělí, 15. března 2021 - 17:41:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14105
Registrován: 8-2012
JE TO MARNÝ, JE TO MARNÝ, JE TO... MARNÝ!
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 17:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11166
Registrován: 4-2003
Takže naše zdroje lžou, když uvádí, že Sputnik byl zaregistrován 11.srpna 2020?

Vakcinace Sputnikem 5 byla v Rusku spuštěna 5. prosince 2020, poprvé v zahraničí v Bělorusku, a to 29.prosince 2020.

V Rusku bylo proočkováno dodnes asi třetina lidi oproti průměru EU, v Bělorusku je to zanedbatelné.


Můžete pochopit, že Rusko ani Čínu nijak nemusím

Já se Vámi o Čině či USA nijak nebavil.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 15. března 2021 - 17:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11167
Registrován: 4-2003
JE TO MARNÝ, JE TO MARNÝ, JE TO... MARNÝ!

Mně to přippomíná tu debatu na nádraží v Pardubicích s tím jedením člověkem, co tvrdil že rušící vlak má naplánovanou srážku na širé trati. A nechtěl si to nechat vymluvit.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 15. března 2021 - 18:00:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5138
Registrován: 4-2003
J.M.:
"mě nemusíte dokola nic vysvětlovat, já rozumím tomu, že systém to nezvládá (protože vakcínu musí schvalovat instituce EU), a jestli jste to nepochopili, tak ten systém kritizuji."
Ne, nerozumíte tomu. Nemusí bezpodmínečně schvalovat EMA, stačí, když bude léčivý přípravek registrován národní autoritou. Ale stále platí, že žádost o registraci podává výrobce či jiná osoba s vazbou na něj. Už jen z toho důvodu, co vše se při žádosti o registraci předkládá, je absurdní a nelogická představa, že by o registraci žádali politici/zdravotníci.
J.M.:
" Takže naše zdroje lžou, když uvádí, že Sputnik byl zaregistrován 11.srpna 2020?"
Sputnik V není registrován ani v České republice, ani v žádném jiném státě EU.
J.M.:
"je mi fakt jedno odkud k nám ta vakcína přijde, pokud bude funkční."
A na základě čeho budete vědět, že je funkční (a současně i bezpečná), když neproběhne proces registrace?
J.M.:
"A pokud zasahuje, tak od toho snad máme tajnou službu, aby tyto věci řešila? Nebo ne?"
Jako že zahraniční politiku země tvoří tajné služby? To fakt ne.
J.M.:
"A jinak, když budete shánět nějaké zboží a budete vědět, že existuje, tak budete jen čekat, až vám ho někdo nabídne? Nezavoláte tam třeba nebo nepošlete mail s dotazem, budete prostě jen trpně čekat, až vám to někdo nabídne? A když nenabídne, tak prostě nic mít nebudete?"
Pokud půjde o zboží, jehož užití je podmíněno registrací, homologací, či jakýmkoliv jiným schválením, a toto zboží ono schválení mít nebude, na co by mi takové zboží bylo, když bych ho nesměl používat? A se Sputnikem V se to má úplně stejně. Jen by ležel ve skladech.
J.M.:
"Já to tedy vidím bez rudého hadru před očima."
Řekl bych, že jste právě vy, kdo tu úplně od věci mává rudým hadrem.
J.M.:
"Protože vy asi máte největší strach, že kdyby náhodou Sputnik fungoval a byl vyvinut dříve než jinde, tak že by to bylo jakési vítězství Východu a Rusko by nás asi ihned schramstlo."
Váš konstrukt má díry v logice jako "pětatřicítka" po letošní zimě.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 15. března 2021 - 18:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 11-2005
J.M.:
"Libcha: takže když napíšu, 80% lidí v mé okolí si myslí, tak automaticky říkám, že si to myslí 80% všech obyvatel?"

Neříkáte to automaticky, ale říkáte to zcela explicitně. A neříkáte, že si to myslí 80% všech obyvatel, ale že si to myslí většina. Diskuze je zbytečná, dokud si po sobě nepřečtete, to jste napsal a já vám dvakrát ocitoval. Nebo mi tu nakonec ještě budete tvrdit, že jste to vůbec neřekl, nebo řekl něco jiného? Nebuďte Babiš.
Pondělí, 15. března 2021 - 18:05:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 999
Registrován: 7-2017
Sputnikom sa ockuje v Maďarsku, takže tam zrejme má povolenie. Ale ako Srbsko tak Maďari teraz očkuju hlavne Sinovacom, keďže Rusi nestíhajú dodávky.
Pondělí, 15. března 2021 - 18:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5827
Registrován: 3-2006
To schválení v Rusku, připomínalo spouštění turbíny za socialismu, když se musel dodržet termín, tak se navezl bordel do komína a zapálil se, aby byl čmoud a delegace slavnostně spustila výrobu el. energie, a dnes již bývalý kolega magnetem za panelem "najížděl" na měřáku ručičku výkonu.[rofl]
https://www.investigace.cz/vakcina-sputnik-v-odzkousena-na-76-voj acich/

No a z toho plánovaného září, byl najednou prosinec.[blush]
https://www.bbc.com/news/world-europe-55198166
Pondělí, 15. března 2021 - 18:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5828
Registrován: 3-2006
Tak copak asi začnou v Německu "vařit" jako první.

https://www.manager-magazin.de/unternehmen/pharma/dessauer-firma- soll-impfstoff-fuer-johnson-und-johnson-produzieren-a-1381b530-98 e0-4866-9391-597f4831c9d3
Pondělí, 15. března 2021 - 19:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14106
Registrován: 8-2012
No a z toho plánovaného září, byl najednou prosinec
... a dnes je v Rusku naočkováno procentuálně polovina lidí oproti té "pomalé" EU a politicky se musí hledat nový nepřítel pro situaci, že obyvatelstvo vakcínu odmítá...
Ale je to marný, boj s hloupostí se nedá vyhrát a za chvíli se tu poněkolikáté otočí teze, že sputnik schválený v srpnu (podle nějakých ruských kritérií "мы первые") mohl schválit SÚKL (asi teda hlavně nějak ojebat, aby to bylo rychleji než odborně a kapacitně daleko lépe vybavená EMA + dalších šestadvacet spolupracujících národních autorit), přičemž by vakcínu sehnal nějak pokoutně nějaký zdravotník/politik (dokumentací, testováním a kontrolou výroby by se nezalamoval), a dnes už to mohli rvát do J.M.
Byla by to docela zajímavá filozofická úvaha, nakolik je hlásání těhle nesmyslů způsobené prostou hloupostí, nakolik potřebou upnout se k nějakému "řešení" (samozřejmě lepšímu, hlupák se považuje za největšího odborníka - klasický Dunning-Kruger) a nakolik je to indoktrinace zvenku (protože tu propagandu o hanění a vynášení někdo vytvoří, ale pak ji ještě další musí šířit a sdílet).
Ale protože střetů s teflonovou tupostí bylo pro dnešek dost, nemám chuť dál pokračovat.
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 19:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14107
Registrován: 8-2012
Tak copak asi začnou v Německu "vařit" jako první
Nevím, co začnou vařit jako první, ale dovedu si vcelku živě představit, že nebudu očkován, ale geimpft. Protože to prostě pro ty Němce bude někdy v květnu výhodnější očkovat někde v Žitavě každého, kdo se dostaví, bez ohledu na původ, než čekat, že Babiš konečně přestane dělat svůj populistický mikromanagement v rámci předvolební kampaně, během níž jim do Rajchu furt lezou nakažení Češi...
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 19:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 6-2019
J. M. Normálně to nemám zapotřebí, ale tohle vypadá opravdu na nějakej špatnej matroš. Neuvěřitelná snůška nějaký lidový slovesnosti ze čtvrté cenové. Chápu, že máte svojí sociální bublinu, ale zkuste z ní občas vystoupit a rozhlédnout se kolem sebe. Píšete, že jste hodně cestoval, no dobrá, poznání je obvykle smyslem cest. Tak zkuste třeba i to Rusko a další jeho bývalé či současné satelity, střet s realitou někdy vede k prozření.
Na druhou stranu si uvědomuji, že tohle je prostě někde běžný. Většina mých i vašich kolegů to má všechno tak nějak pomotané dohromady, hrušky, jabka, jogurty, zelí a krutá pravda je, že k tomu abyste plně chápal příspěvky pánů výše (třeba Libcha, Radek, Pikehead, TH atd.) musíte mít o dost větší obecný přehled a nejspíš nejen to.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 15. března 2021 - 19:30:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 12-2020
Doktor: Ano, takže Ema nejsou zdravotníci(jasně že ne ti ve službě, ale zdravotnické vzdělání asi mít budou, ne?). A pokud vím,tak ministr zdravotnictví může požádat o výjimku. On to není politik?

Sputnik je registrován v Rusku, nepsal jsem nic o tom, že byl registrován v EU a bylo mi tady ovšem opět podstrkováno ,že se začalo očkovat v prosinci. Otázka však zněla, kdy byl registrován. Takže jsem odpověděl, že v srpnu. Nevím kdo je tady mimo...

Neříkal jsem, že má být používán bez registrace. Když si přečtete mé příspěvky, tak se to tam dočtete.
Tajnou službou jsem myslel to, že pokud tady stále někdo říká jak nás tady Čína nebo Rusko rozkládá počítačovými viry, tak by to asi měla tajná služba řešit. Nebo to budem řešit my tady ?
Nikdy jsem nebyl členem žádné strany, ani moji rodiče, nebyl jsem dokonce ani v SSM, kde byly skoro všichni ,ale jsem asi rudoch, protože nesdílím vaše názory.
Pondělí, 15. března 2021 - 19:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5829
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"Nevím, co začnou vařit jako první, ale dovedu si vcelku živě představit, že nebudu očkován, ale geimpft."

Už to dneska proběhlo virtuálním prostorem, že by se tady mohlo očkovat mimo stát, prozatím myšleno soukromě. Je zajímavé, že cokoliv řeší stát, a nejen u nás, je to minimálně zpožděné, to snad by měl někdo začít zkoumat, jako přírodní jev.[blush]
Pondělí, 15. března 2021 - 19:41:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2020
Prohlašuji, že Rusko je nejhorší země na světě. Pardon ještě Kuba, Čína, Severní Korea, Írán, Bělorusko.....další můžete dle libosti dosadit. Naopak nejlepší na světě jsou všechny země EU, USA a Izrael ....další dle libosti můžete dosadit. Zavazuji se, že žádné výrobky z těchto zemí (ani ty necertifikované, které se tady běžně prodávají) nebudu kupovat, ani používat. V případě, že je objevím, okamžitě je budu ekologicky likvidovat. Dále prohlašuji, že situace s Covidem je u nás výborná, očkujeme skvěle. Nikdo zde neumírá a nemocnice jsou prázdné. Další vakcíny nejsou třeba, protože je jich všude dost. Vlastně tady žádný Covid ani není. Před ministerstvem zdravotnictví se taky nikdo nezabil. Stačí to takhle nebo mě ještě chcete lynčovat?
Pondělí, 15. března 2021 - 19:49:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 6-2019
Smiřte se s tím, že svět je podstatně složitější než tušíte.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 15. března 2021 - 19:55:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2016
Každopádně je Rusko nejhorší zemí na světě. A až čecháčkům zavře ropu tak bude ještě horší.
Pondělí, 15. března 2021 - 20:00:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14108
Registrován: 8-2012
Takže ropa je podle vás pro Rusáky nikoli předmětem obchodu, ale ideologie a nátlaku?
Skvělá to země.
A co vlastně budou dělat, až tu ropu zavřou - a tudíž nebudou mít prachy za ni? Nic moc jiného na prodej nemají...
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 20:00:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 7-2017
Tá registrácia v auguste bola čistá Potemkinova dedina, ktorej uverilo snáď len zopár zufalcov. Problém ruskej strany je ten, ze je schopná toho veľa sľúbiť, ale už má problém tie sľuby plniť, nestíha dodávať do Srbska, Maďarska, pochybujem, že dôjdu všetky dodávky na Slovensko načas. Problém Sputnika je ten, ze preskočili tretiu fázu, čím jednak zvýšili nedôveru vlastných obyvateľov v očkovanie a tiež sa vystavili tým problémom, kedy nemajú potrebné podklady pre EMA, aby ich mohla preveriť. Ale ten dovoz do Maďarska a na Slovensko splní účel, objednali to a môže sa tým ruská vládna úderka pochváliť.
Prúser s Astrou je ten, že ona stále počíta, ze tie vakcíny dovezie do EÚ, lenže krajiny ako India alebo USA zakázali vývoz vakcín vyrobených na svojom území a tak nemôžu doviezť viac dávok. Navyše v Európe je silný tlak na očkovanie kvoli neochote občanov dodržiavať pravidlá. V tom je problém práve čínskej vakcíny, odpoveď na vakcínu s oslabeným vírusom trvá IS najdlhšie, čo takej Číne nevadí, pretože plán je ja tak preockovat dosť ľudí az v lete 2022 a dovtedy si vystačia s lockdownom.
Pondělí, 15. března 2021 - 20:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2016
T . H . : ty vůbec nic nechápeš co?
Pondělí, 15. března 2021 - 20:11:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14109
Registrován: 8-2012
No tak mi to vysvětlete.
電車オタク
Pondělí, 15. března 2021 - 21:10:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13804
Registrován: 5-2004
pruser s astrou je momentalne ponekud jinde...

A medialnim prostorem probehlo ze nemci, italove a spanele nectou zdejsi forum ba jednaji s ruskem o vyrobe sputnika.

ps: to by byl rev kdyby po sputniku par kusu zaklepalo backorama a par bylo zachranovano po spitalech.

pps: co bude s lidma po kterykoli vakcine za 2-4 roky netusi nikdo
Pezos
Pondělí, 15. března 2021 - 21:12:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 4-2014
Velky_sef:
"pochybujem, že dôjdu všetky dodávky na Slovensko načas"
To se vylže, například, že Slováci ji vlastně nechtějí, tak proč spěchat.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Pondělí, 15. března 2021 - 21:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5830
Registrován: 3-2006
Petr_vlček:
"A medialnim prostorem probehlo ze nemci, italove a spanele nectou zdejsi forum ba jednaji s ruskem o vyrobe sputnika. "

Možná čtou tohle https://www.hindustantimes.com/world-news/russia-to-trial-combine d-astrazeneca-sputnik-v-vaccine-in-ukraine/story-Azf4d2OGiPDwxs9C c911WI.html

Zatím jsem nenašel výsledek "pokusu", ale dnešní prohlášení, že by se AstraZeneka a Sputnik vyráběl v jedné továrně, rozhodně stojí za to aby neupadlo v zapomnění.
Pondělí, 15. března 2021 - 21:46:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5139
Registrován: 4-2003
J.M.:
"Ano, takže Ema nejsou zdravotníci(jasně že ne ti ve službě, ale zdravotnické vzdělání asi mít budou, ne?)."
Když už, tak EMA, je to akronym. A samozřejmě, že tam pracují zdravotníci, což je vzhledem k zaměření této instituce logické. Oni ovšem žádosti o registraci posuzují, v žádném případě žádosti nepředkládají, což ani nejde, neboť logicky nemohou doložit věci, které může poskytnout pouze výrobce. Bylo vám to vysvětleno už opakovaně, že to stále nechápete a splétáte nesmysly, je vina přijímače.
J.M.:
"A pokud vím,tak ministr zdravotnictví může požádat o výjimku."
Nikoliv ministr zdravotnictví, ale Ministerstvo zdravotnictví, nikoliv výjimka, ale povolení distribuce, výdeje a používání neregistrovaného léčivého přípravku, čímž se nijak nemění fakt, že dané léčivo je stále neregistrované. Pak jde odpovědnost za erárem. V případě plošné aplikace neznámého léčiva se pod to nikdo lucidní nepodepíše. Je fakt, že na Slovensku si nad tím umyli ruce a veškerou odpovědnost hodili na ošetřující lékaře.
J.M.:
"Sputnik je registrován v Rusku"
Což je pro nás relevantní jako informace, že na druhé straně Země je jasno a letní teploty.
J.M.:
"Neříkal jsem, že má být používán bez registrace. Když si přečtete mé příspěvky, tak se to tam dočtete."
Ano, ale nejste absolutně schopen pochopit proces registrace, že o registraci žádá výrobce a nikoliv potenciální uživatel.
J.M.:
"Stačí to takhle nebo mě ještě chcete lynčovat?"
Řekl bych, že jste zde každému ukradnutý, maximálně tak k smíchu. A vaše afektovaná reakce na tom nic nemění.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 15. března 2021 - 22:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 791
Registrován: 9-2015
>> JM/AŠM abyste plně chápal příspěvky pánů výše musíte mít podstatně větší obecný přehled

V psychologii.
Pondělí, 15. března 2021 - 22:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5140
Registrován: 4-2003
Díky, že jste se připomněl.
Mirek_Zv.:
"Zde jde místní partičce vymaštěnců o to, zlikvidovat každého, kdo k nim nepřistoupí dostatečně servilně."
Chápu, že vás taková možnost ani nenapadla a rozhodně si ji nepřipustíte, každopádně je taky možné, že tím vymaštěncem jste vy a nejde o servilnost, ale že plácáte hlouposti.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 15. března 2021 - 22:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2020
Doktor: Však klid - já jsem se zatím v telce podíval na první díl Putování po železnicích USA s M. Palinem. Sice tam o železnicích nebylo nic moc, ale jinak jsem viděl nejkrásnější stát na světě, jednu pěknou Baldwinku, která taky byla nej - sice jezdila jen pár let, ale v USA je přece všechno největší, nejkrásnější...
A jinak nemusíte slovíčkařit. Já vím, že jste doktor, tak přece musíte být chytřejší, to mi nemusíte dokazovat.
Ale ještě byste mi mohl odpovědět na jednu doplňující otázku. Ta vakcína Astra Zeneca, to je nějak mícháno speciálně pro každou zemi zvlášť? Že v několika zemích se to očkování zastavilo, protože se neví zda je to dost bezpečné. A jinde, včetně ČR, se s ní očkuje bez omezení dál? Já myslel, že v celé EU tedy platí jednotná pravidla, když je tedy jednotná i ta registrace? Nebo, že by to bylo zase jinak?
Pondělí, 15. března 2021 - 22:48:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792
Registrován: 9-2015
>> JM
Hezky jste to napsal. Ale bohužel: podstatně větší.
Pondělí, 15. března 2021 - 23:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 7-2017
Zloženie je rovnaké a z každej šarže sa nejaká časť kontroluje, či spĺňa potrebné požiadavky. Pozastavenie je na každom štáte, EMA len skúma, či tie vedľajšie účinky spôsobilo očkovanie.
Úterý, 16. března 2021 - 03:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4359
Registrován: 5-2002
T_._H_.:
"Takže ropa je podle vás pro Rusáky nikoli předmětem obchodu, ale ideologie a nátlaku?
Skvělá to země.
A co vlastně budou dělat, až tu ropu zavřou - a tudíž nebudou mít prachy za ni? Nic moc jiného na prodej nemají..."
Doufejme, že se to stane co nejpozději, protože pak budeme "všetci v riti".[uhoh]

Jinak tedy zírám, kolik lidí tu zapomíná na zásadu: „Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci.“ Na jednu stranu to obdivuju, ale některý elektrony jsou myslím fakt neekologicky spotřebovaný.[proud]
Úterý, 16. března 2021 - 05:03:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14110
Registrován: 8-2012
Já myslel
To je oxymoron.
電車オタク
Úterý, 16. března 2021 - 06:56:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14111
Registrován: 8-2012
Doufejme, že se to stane co nejpozději
To se nestane nikdy. Já chápu, že to je zajímavá diskuzní pozice pro advokáty Ruska (Puťka je na nás vlastně hodný, že nechává otevřené kohoutky, ale nesmíme ho moc zlobit), ale africké země taky nepřestanou vyvážet nerostné suroviny. Vždyť na vývozu fosilních paliv stojí ruská ekonomika (dvě třetiny exportu a třetina HDP).
Proč "nám" asi "nezavřelo kohoutky" v reakci na sankce kvůli Krymu, co myslíte?
電車オタク
Úterý, 16. března 2021 - 08:04:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 793
Registrován: 9-2015
>> JM/Dok Jste to právě vy, kdo tu mává rudým hadrem.

Vidíte, JM, to je zase další část té psychologie, na to jsem ani nepomyslel.

Když někdo naznačil možné smíření s Německem, následovala brutálně hysterická reakce. Jistě i od obětí a svědků německých zločinů. Ale ta hysterie opravdu na krev byla od českých zrůdiček, často konfidentů, káp v táborech apod., co se s koncem války potřebovali ukázat jako největší antifašističtí hrdinové, podle plánu NKVD si jezdili zastřílet Němce, do Sudet nebo třeba do Přerova, zabrali si německý majetek, zabrali si "německý" majetek ukradený Židům, apod. Teprv když ta generace vymírá, začíná se o věcech dát mluvit normálně.

Když někdo řekl v devadesátých letech, že komunisté opravdu spáchali brutální zločiny, odsoudilo se to verbálně, ale na kořen věci se jít nemohlo, protože pachatelé nejhorších hrůz, vrazi z padesátých let, často ti samí, co jsem je zmínil v minulém odstavci, byli buď na lukrativní penzi nebo seděli pod Havlovou ochranou ještě v BISce. A reakce na prošetření čehokoli byly pochopitelně hysterické. Což je dnes už jinak, protože ti zločinci pomřeli (ovšem také pamětníci obětí).

Tady zas pán vidí před obličejem rudý hadr, ačkoli ten hadr nikde není. To má taky jistě svoje příčiny.
Úterý, 16. března 2021 - 08:17:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5831
Registrován: 3-2006
Tomáš_záruba:
"Doufejme, že se to stane co nejpozději, protože pak budeme "všetci v riti".[uhoh] "

Copak ropa, tu se tu snažíme pořád víc vytlačit, alespoň z dopravy, a přeci jen jde převážet a skladovat lépe, než zemní plyn, na který si tu zaděláváme s pěknou závislostí (paroplynové elektrárny). Ono prakticky za chvilku, bude problém v soběstačnosti i u tepláren, kde se tlačí zas biomasa.
Úterý, 16. března 2021 - 08:19:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4360
Registrován: 5-2002
T_._H_.:
"Doufejme, že se to stane co nejpozději
To se nestane nikdy. Já chápu, že to je zajímavá diskuzní pozice pro advokáty Ruska (Puťka je na nás vlastně hodný, že nechává otevřené kohoutky, ale nesmíme ho moc zlobit), ale africké země taky nepřestanou vyvážet nerostné suroviny. Vždyť na vývozu fosilních paliv stojí ruská ekonomika (dvě třetiny exportu a třetina HDP).
Proč "nám" asi "nezavřelo kohoutky" v reakci na sankce kvůli Krymu, co myslíte?"
Ehm, tady asi někdo něco těžce nepochopil.[biggrin] Snažil jsem se naznačit, že zaplaťpámbu má Ivan zatím aspoň ty prachy z ropy/plynu, protože pak už ho na uzdě nic držet nebude a v podstatě mu nezbyde, než někoho kolem sebe sežrat.
Jako hele, že vidím jinak než ty nějaký věci, neznamená, že nemohu být na témže břehu zase v jiných (a dokonce bych řekl, že jich je větší část). Tak ten startér přestaň mačkat tak automaticky, jo?[wink]
Úterý, 16. března 2021 - 08:37:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14112
Registrován: 8-2012
Vůbec tu nejde o tebe (to ti jen tvrdí tvoje namyšlenost). Ale až "dojde ropa" (tvá oblíbená mantra, že [happy] ), tak bude Rusko (resp. ti oligarchové, co si ho rozparcelují v té době) ze své šestiny světa vyvážet něco jiného. Jenže to je (postiženo "faktorem 50 let" - už víc jak století se tvrdí, že ropa dojde nejpozději za 50 let) ještě hodně daleko.
No a když ne, tak tam holt budeme úplně stejně jako do té Afriky vozit potravinovou pomoc a sbírat uprchlíky u bulharských břehů v Černém moři [happy].
電車オタク
Úterý, 16. března 2021 - 08:53:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4362
Registrován: 5-2002
Takový optimista bych právě nebyl. Ony ty africké banánistány jsou odkázány na pomoc obávám se hlavně proto, že nemají atomovky a Specnaz.
A "o mě" právě šlo, neb jsi mě zařadil mezi "advokáty Ruska", což mě fakt dost naštvalo.
Úterý, 16. března 2021 - 09:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5141
Registrován: 4-2003
J.M.:
"nemusíte slovíčkařit"
Pokud nebudete rozumět významu jednotlivých slov, těžko pochopíte celou větu.
J.M.:
"Já vím, že jste doktor"
Tak to víte – opět – špatně.
J.M.:
"Však klid"
Emoce do toho vnášíte vy, což svým příspěvkem zase jen potvrzujete. Pochopte, že nikdo to nestaví do roviny Rusko vs. USA, potažmo Západ. To je konstrukt pouze ve vaší hlavě.
J.M.:
"Ta vakcína Astra Zeneca, to je nějak mícháno speciálně pro každou zemi zvlášť? ..."
O pozastavení používání si může rozhodnout každá země, od toho existují národní autority. A abyste v tom zas neviděl nějaké spiknutí či co, vězte, že nejde o nic mimořádného a vakcíny nejsou prvním takovým případem. Z hlavy mě napadá protizánětlivá a analgetická léčivá látka nimesulid.

--- --- ---
Mirek_Zv.:
"Tady zas pán vidí před obličejem rudý hadr, ačkoli ten hadr nikde není. To má taky jistě svoje příčiny."
Pán žádný rudý hadr před obličejem nevidí, ostatně ani nic takového nepíše. Pán píše o mávání rudým hadrem. A rudý hadr slouží jako metafora. Nečekám, že byste to pochopil, když nedokážete ani interpretovat obsah věty, kterou navíc citujete. Ale samozřejmě, vymaštěnci jsou ti všichni okolo.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 16. března 2021 - 10:03:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11168
Registrován: 4-2003
Takový optimista bych právě nebyl. Ony ty africké banánistány jsou odkázány

Já bych sem netahal jakýkoliv banánistány. Rusko je středně vyspělá země středně velká (!!) země a pokud mu něco chybí dlouhodobě, tak motory růstu. Protože ubývá obyvatel, k tomu odliv mozků a ekonomika je postavena ve velké míře na exportu fosilních paliv. A k tomu zabetonované společenské struktury věrchušky. Málokdo by si asi takovou zemi vybral jako potenciálního kandidáta na budoucí ekonomický boom.

že nemají atomovky a Specnaz

Jakékoliv "úspěchy" Ruska na okolních bojištích jsou primárně dány nezájmem USA a EU se kdekoliv angažovat. Debakl v Čečensku, debakl v Gruzii (ano, opravdu), hybridní válka, ve které vůči slaboučkému soupeři dobyli ekonomiku 19. století na Donbase, momentálně prohraná válka v Arménii.
A k tomu neuvěřitelně zkorumpovaný a ekonomicky podvyživený tzv. vojensko-průmyslový komplex, který je navíc vlivem sankcí bez moderních technologií, které si musí draze a neefektivně vyvíjet sám (zatímco takový gigant jako Lockheed Martin si je kupuje).


Ostatně se někdy podívej na tu dráhu - ještě loni produkovali lokomotivy s odporovou regulací, motorové kolomotivy jsou 150. reinkarnací (tehdy i docela moderních) strojů ze 60. let minulého století a tak dále.

A pak je tady společenská změna a nástup generace lidí, kterou nezajímá nějaký válčení.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 16. března 2021 - 10:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4364
Registrován: 5-2002
Jakékoliv "úspěchy" Ruska na okolních bojištích jsou primárně dány nezájmem USA a EU se kdekoliv angažovat. Debakl v Čečensku, debakl v Gruzii (ano, opravdu), hybridní válka, ve které vůči slaboučkému soupeři dobyli ekonomiku 19. století na Donbase, momentálně prohraná válka v Arménii.
Hele jako to je možný (byť ta Arménie byla myslím spíš o tom, že se schválně příliš nezapojili, aby ukázali, že to bez nich nejde - ale nesledoval jsem to pravda nijak detailně). Jenže přes všechny ty debakly je z Čečny, Gruzie (dané části) atd. docela pohřebiště a bydlet bych tam tedy nechtěl. A jakkoli chápu, že jsou v naprostém klidu Francouzi či Španělé, Italové, do jisté míry rozumím i západním Němcům (na USA základny si Rus netroufne), tak pohled na mapu, co mám v pracovně, říká že my už bychom mezi těmi šťastnějšími být nemuseli. Protože z Ostravy je na (bělo-)ruské hranice nepříjemně blízko, včetně třeba Kaliningradu. Nemluvě o tom, jak na tom jsou v tomto ohledu v Pobaltí a že nás k nim také vážou jisté smlouvy.

A pak je tady společenská změna a nástup generace lidí, kterou nezajímá nějaký válčení.
No jo, ale co je to platný, když mačkat čudlíky budou vždycky "staří pardáli", částečně právě proto, aby zastrašili i ty svoje mladé. Připomínám, že diskuse je v tuto chvíli o tom, co se stane, až/jestli Rusku vypadnou příjmy z ropy a plynu (a já tvrdím, že je to zažene natolik do kouta, že kousnou).
Úterý, 16. března 2021 - 11:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2016
Ta vaše chiméra o výpadku příjmů je skoro až dojemná. Ropa se prodá komukoliv, ropa je nejsilnější zbraň světa a ještě hodně dlouho bude (žvanění o e-mobilitě na tom nic nemění). Indie, Čína i jiné superlidnaté země spolykají sami o sobě veškeré zdroje planety Země. Skoupí cokoliv. I kdyby nakrásně Rusko mělo jenom tu ropu pořád má milionkrát více než my. Co my můžeme Rusku nabídnout? Hovno. Ale bez ruské ropy si čecháčci mohou do těch svých čínských plechovek leda nachcat.
Úterý, 16. března 2021 - 11:28:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14113
Registrován: 8-2012
Jenže přes všechny ty debakly je z Čečny, Gruzie (dané části) atd. docela pohřebiště a bydlet bych tam tedy nechtěl
Jenže to může zneklidňovat zas akorát Rusáky, nikoli nás, kdy se jim zas nějaký Čečenec odpálí v metru.
pohled na mapu, co mám v pracovně, říká že my už bychom mezi těmi šťastnějšími být nemuseli
Ale dnes už jsme zakotveni na tom "Západě" (včetně toho, že tu nějaká frustrovaná skupinka bude svobodně vykřikovat, že Západ stojí za hovno - ostatně to je ten primární rozdíl proti vykřikování, že Rusko stojí za hovno, v Rusku [biggrin]). Ostatně ani volby 1946 nebo rok 1948 nebyl převrat ruský, ale udělali si ho Češi sami... ale OK, tehdy byla taková atmosféra a neměli jsme třeba historickou zkušenost Poláků (kteří v tom roce 1948 ještě furt vedli podzemní odpor v rámci ROAK).
Takže i když nás ti jednodušší jedinci kohoutky s ropou furt straší, k reálné "akci" už nikdy nedojde. A Němci nepotřebujou dobývat Moskvu, prostě si koupí podíl v Gazpromu. Víc nemám, co bych dodal.
電車オタク
Úterý, 16. března 2021 - 11:37:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11169
Registrován: 4-2003
byť ta Arménie byla myslím spíš o tom, že se schválně příliš nezapojili,

Ne, to prosrali. Samozřejmě nešlo o žádný Armény, který se prostě historicky vyskytli na blbým místě, Karabach a jiný pikačoviny - to je dobrý pro ovládání lidí. Ale o přístupový cesty a kontrolu nad nima.

A tom konfliktu na rozdíl od mediálně vděčných dronů sehrálo poměrně zásadní roli opět dělostřelectvo a v něm hrály velkou roli čs. houfnice, dodané přenedávnem jednou českou firmou. Protože - a teď pozor - naším spojencem je fakticky Ázerbajdžán, tady agresor.


co se stane, až/jestli Rusku vypadnou příjmy z ropy a plynu

Já bych to řešil spolu s tím, co se stane v Texasu či Rijádu a hlavně se to nestane hned. Stejně jako se hned nenahradilo uhlí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 16. března 2021 - 11:45:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12190
Registrován: 4-2003
Hlodavec:Co my můžeme Rusku nabídnout?

A musíme Rusku vůbec něco nabízet? Pokud je zboží kvalitní, tak si ho rádi sami koupí. Ale pokud tam mají nastaveno to jejich importozameščenije, tak se prostě budou snažit nakupovat ze zahraničí minimálně a vše si vyvinout a vyrobit sami, což není nic jiného, než cesta do pekel. Ať si jí užijí, když po ní tak touží. Budou na tom jako země socialistického bloku v roce 1989: Výrobků bude málo, úrovně těch ze "západu" dosahovat nebudou a hlavně budou neskutečně drahé.