Diskuse » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 12. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 12. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 11. března 2021 - 20:37:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2020
T.H.- tohle vás není hodno. My se celou dobu bavíme o tratích nezrušených čili pojížděných málo nebo nepojížděných , ale nezrušených. Všechny ty tratě co jmenujete, Skalsko-Chotětov, Dobrovice-Dětenice, CHrast-Hrochův Týnec a Zvoleněves-Vinařice(do Kl.Dubí se jezdí) jsou tratě zrušené desítky let a stavbě cyklostezky na tělese zrušené dráhy na nich rozhodně nikdo nebrání a ani bránit nebude. Přesto je tam zatím nikdo nepostavil (proč asi ?).
Že mezi Novým Světem a Jakuszycemi byla lyžařská trasa mi nemusíte připomínat, mockrát jsem po ní jel, jenže ta jaksi nepotřebovala, aby byly vytrhány koleje. A cyklostezka je fakt ideální na obnovu trati. To jako podle vás tam nechají ten asfalt a na něj nasypou štěrk a položí koleje?
Čtvrtek, 11. března 2021 - 21:00:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14133
Registrován: 8-2004
J.M.:
"To jako podle vás tam nechají ten asfalt a na něj nasypou štěrk a položí koleje?"
A proč ne?
(Tímto příspěvkem nemíním nijak zabředávat do diskuze, zda cyklostezky ano nebo ne nebo zda konzervace ano nebo ne.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 11. března 2021 - 21:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 855
Registrován: 7-2017
On chce někdo stavět cyklotrasu na ex-trati Zvoleněves-Vinařice ? A že jsem tak smělý, byl již onen člověk někdy v těch místech ? Třeba obnova mostu hned za stanicí Vinařice u Třebichovic by byla dost fuška...[happy]
Čtvrtek, 11. března 2021 - 21:16:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 8-2017
TH: Ano. Protože tam mělo smysl, aby jezdily vlaky. (A vy mě teď utřete, že pro to nemám důkaz - ne, nemám, užijte si to vítězství...).
Pro jedny je cílem diskuze tříbení názorů, pro jiné utírání oponenta, no.
Já o tom teda silně pochybuju, dokážu si živě představit, jak starostové okolních obcí lamentují, že jim berou turistickou atrakci kvůli nějakým pochybným vlakům, které tady desítky let nikdo nepotřeboval.
Vy samozřejmě můžete mít názor opačný, ale odhaduji, že v tomto případě spíš potřeba diskuzního vítězství zvítězila nad racionálním úsudkem.

Pokud jsou vaše blbosti správné, proč na nich nebyl obnoven provoz?
Buď jste tak hloupý, že nechápete, že podmínka (téměř) nutná (aby těleso trati nebylo mezitím využito k novým účelům) nemusí být zároveň podmínkou postačující, nebo se opět snažíte dost lacině podsouvat.
Čtvrtek, 11. března 2021 - 22:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15556
Registrován: 12-2007
Trať Harrachov - Szklarska Poreba byla/nebyla úředně zrušená?

Pokud by z ní někdo předtím udělal cyklostezku, stalo by se tak v situaci, kdy by trať byla/nebyla úředně zrušená?

Fyzické obnovení tratě (včetně všeho "papírování") bylo/by bylo jednodušší ve chvíli, kdy trať nebyla úředně zrušená než kdyby takto zrušená již byla?
Čtvrtek, 11. března 2021 - 22:19:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14078
Registrován: 8-2012
My se celou dobu bavíme o tratích nezrušených čili pojížděných málo nebo nepojížděných
Ano, celou dobu se bavíme o tratích nezrušených. To byly ty vyjmenované tratě v 70. letech taky. Samozřejmě nenásledovala žádná jejich obnova, stejně jako nikdy nebude následovat žádná obnova Chrudim - Heřmanův Městec nebo Velká Kraš - Vidnava bez ohledu na to, jestli tam bude cyklostezka nebo ne. Existenci cyklostezky jako kritéria pro (ne)obnovení z toho totiž děláte akorát vy nějakou stupidní filipikou.

Vy samozřejmě můžete mít názor opačný, ale odhaduji, že v tomto případě spíš potřeba diskuzního vítězství zvítězila nad racionálním úsudkem
No vždyť diskuzní vítězství je vaše. A na Polaně Jakuszyckej je naopak moje oblíbená síť cyklotras.
電車オタク
Čtvrtek, 11. března 2021 - 22:20:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14079
Registrován: 8-2012
Trať Harrachov - Szklarska Poreba byla/nebyla úředně zrušená?
Takže kritériem obnovitelnosti je úřední (ne)zrušení a nikoli existence cyklostezky? To tedy dostává šototeorie dost povážlivou trhlinu.
電車オタク
Čtvrtek, 11. března 2021 - 23:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15557
Registrován: 12-2007
Takže kritériem obnovitelnosti je úřední (ne)zrušení a nikoli existence cyklostezky?
Nutno dodat, že existence cyklostezky = každopádně úředně zrušený stav (který se nyní může na českém území eventuálně změnit "konzervační" novelou, která žel kromě stavu "aby se nááhodnou někdy dala trať znovuvybudovat dle starých předpisů" řeší i "podměrečnost v počtech spojů" včetně takových zajímavostí, že kritérium v osobní dopravě je stanoveno na 125násobek (!) kritéria v nákladní dopravě).

Mmch. je někde v Evropě k nalezení případ traťového tělesa, které již bylo přebudováno na cyklostezku, ale po letech tam došlo k obnovení železniční tratě?
Pátek, 12. března 2021 - 07:46:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 11-2007
ad David: Toho se nemá cenu ptát, Ti neodpoví. Stejně si bude mlít tu svou. Prostě se řídí heslem: Nejlepší obrana ja útok[proud]
Pátek, 12. března 2021 - 08:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15558
Registrován: 12-2007
Jo a k tomuhle:

Samozřejmě nenásledovala žádná jejich obnova, stejně jako nikdy nebude následovat žádná obnova Chrudim - Heřmanův Městec nebo Velká Kraš - Vidnava bez ohledu na to, jestli tam bude cyklostezka nebo ne.

A stejně tak jako nikdy nebyla obnovena osobní doprava na trati, po které v té době už delší dobu nejel žádný nákladní vlak a kde osobní doprava byla předtím zastavena již o 11 let dříve.

A stejně tak nebyly snahy objednatele obnovit - v sezónní podobě - osobní dopravu na trati, kde předtím byla o 8 let dříve zastavena, nicméně Dobrá správa již takové obnovení nepřipustila s odkazem na výluku tratě.

Tzn. ve skutečnosti je více katerogií než tratě typu Vidnava a "přes Bylany", mimochodem obě ze specifické kategorie "kde došlo k zastavení osobní dopravy z iniciativy Dobré správy na konci roku 2010" (viz též Jemnice, o pár týdnů později též Netolice) a na kterýchžto dvou tratích to pak Dobrá správa vyřešila vyloučením tratě z provozu.
Pátek, 12. března 2021 - 08:14:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14081
Registrován: 8-2012
Takže když to shrnu - rozhodující pro ne/obnovení provozu na trati není ani tak ne/přítomnost cyklostezky, ale její technický stav a zájem o obnovení provozu.
Akorát nevím, proč tohle trivium bylo potřeba tři dny "dokazovat".
電車オタク
Pátek, 12. března 2021 - 08:18:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 11-2007
T_._H_.: Ok zase žádná odpověď na Davidovu otázku ale pindy o ničem nicméně poslední slovo mít musíš[crazy]
Pátek, 12. března 2021 - 08:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11142
Registrován: 4-2003
A stejně tak jako nikdy nebyla obnovena osobní doprava na trati, po které v té době už delší dobu nejel žádný nákladní vlak

To je úplně marný. Proč se o to vůbec snažíte reagovat na každou pitomost, kterou někdo napíše?

JM, Těsto a další si ten návrh zákona vůbec nepřečetli, natož aby se nad ním zamysleli. Ono za to ani nemůžou, prostě se tak narodili. Nedovedou si něco sami nastudovat, rozeznat reálnou věc od hluposti. Já třeba zase zazpívám leda Ovčácýýý čtvreráííí a neudělám výmyk na hrazdě, ale neseru se do toho.

Ten návrh není nijak dramaticky špatný ... představa že Správa bude proti vůli někoho něco rušit je úplně mimózní. Ale hlavně především blbě zkomunikovaný, pak vznikají hoaxy, fámy, hlouposti. No a dopadne to tak, že se nic nestane, nic se nezmění. Dalíších 10 let se bude pokračovat handrkování o Kozině, což je beztak bouře ve sklenici vody.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 08:39:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 11-2007
Radečku, opět kecáš blbosti. Ale od T.H,Radečka a spol mě to nepřekvapuje. Ani jeden z vás neumí odpovědět konkrétní triviální otázku. Kde byla obnovena železniční doprava na cyklostezce?
Protože odpověď by byla 0 a to se nehodí přiznat,že?
A pindat si můžete co chcete, každej normální v tom návrhu vidí jednodušší cestu na zrušení tratě a nahrazení cyklostezkou. A možnost další zlodějny z EU dotací.
Pátek, 12. března 2021 - 08:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856
Registrován: 7-2017
Že by se stát konečně rozhoupal ? Doufejme.

https://www.lidovky.cz/byznys/doprava/dopravci-maji-prazdne-vlaky -a-trati-miliardy-plan-na-kryti-ztrat-ze-statni-kasy-ale-existuje .A210312_073259_ln-doprava_libs

Dopravci mají prázdné vlaky a přicházejí o miliardy. Plán na krytí ztrát ze státní kasy ale existuje

Ve vagonech, kde dříve zajistila sezení jen místenka, si může cestující pohodlně vybrat, kam se usadí. Ale pro dopravce jsou vyprázdněné vlaky obří problém – na rozdíl třeba od majitelů zájezdových autobusů dosud nedostali od státu žádnou přímou pomoc. Plán existuje: ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) řekl, že ve hře je za loňský i letošní rok vyplatit Českým drahám (ČD), RegioJetu a dalším až 1,5 miliardy korun.

A to jak za spoje, jejichž provoz dotuje stát či kraje, tak i za ty, které dopravci vypravují na takzvané komerční riziko. Třeba z Prahy do Ostravy. „Půjde o velmi solidní podporu: 1,1 miliardy bude závazková doprava a 400 milionů komerční,“ popsal pro Lidovky.cz.
Pátek, 12. března 2021 - 08:54:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11143
Registrován: 4-2003
Kde byla obnovena železniční doprava na cyklostezce?

Nevím, nespíš nikde. Je mi to úplně jedno a proto nemám potřebu to zjiťovat. VÁŽNĚ. A víte proč, protože to je falešný dilema.

Když budou chtít lidi (a jejich zástpuci v podobě kraje, či obce) přeměnit trať na cyklistezku, tak to udělají bez ohledu na nějakou novelu zákona. Jen to bude trvat dýl.

Navíc nevím, proč bych měl bojovat proti tomu, aby na dávmo nepoužívaných tratích vyrostly cyklostezky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 09:06:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 11-2007
No tak to už je aspoň příspěvěk se kterým se dá nesouhlasit ale není špatnej.
Tady taky nikdo nemluvil o tratích, kde už dávno není provoz a koleje už asi ani nejsou. Mluvilo se tu o lokálkách kde je třeba jen turistický provoz Bruntál- Morávka a tak. Ty by dle toho návrhu bylo možno přeměnit na cyklostezku celkem jednuduše a navíc by si mohlo pár lidí na SŽ namastit kapsu z EU dotací.
Pátek, 12. března 2021 - 09:27:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11145
Registrován: 4-2003
návrhu bylo možno přeměnit na cyklostezku celkem jednuduše

Především v tom návrhu je slovo může a je naivní si myslet, že to dnes či v budoucnu Správa udělá navzdory obcím, krajům či dopravcům.

navíc by si mohlo pár lidí na SŽ namastit kapsu

Zatímco doteď jí musí udržovat a lítají tam desítky milionů třeba za nový PZZ. Protože veřejná trať se nedá udržovat napůl, stejně jako ženská nemůže bejt napůl těhotná.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 09:38:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15559
Registrován: 12-2007
je naivní si myslet, že to dnes či v budoucnu Správa udělá navzdory obcím, krajům či dopravcům.

Třeba stejně tak, jak Správa navzdory kraji (2016), resp. jednomu z dopravců (2020), odmítla přidělit kapacitu pro vlaky na trati Děčín - Telnice?

Jinak vyjádření ze SŽDC ohledně "spolupráce" s kraji či "netrvání" na stanoveném limitu 1500 spojů/rok (mmch. jestliže "vlastník tohoto limitu určitě nevyužije", tak proč by tam takový limit vůbec byl stanovován?) viz např. Návrh konzervace drah jsme se zmiňovanými subjekty neprojednávali, neboť případné (ne)zakonzervování dráhy lze ze strany krajů (obcí) či krajských (obecních) objednatelů železniční dopravy výrazným způsobem ovlivnit prostřednictvím případné deklarace (ne)zájmu o provoz na dané konkrétní dráze převtělené do odpovídající objednávky příslušného počtu vlaků.
Pátek, 12. března 2021 - 10:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 11-2007
RadekŠ: Opět těžká demagogie ze strany zlodějů ze SŽ. Žádné těžké miliony do lokálek typu Žlutice-Bečov rozhodně nejdou a už vůbec ne do tratí typu Kralovice jak se SŽ snaží namluvit. Já sem si třeba Bečov prošel ale všude svršek co pamatuje tak leda železniční vojsko a dost možná ještě starší. A tak je to s většinou prdelních lokálek. Nebo mi dej příklad těch miliónů investovaných do těchto tratí?
Pátek, 12. března 2021 - 10:20:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 11-2007
Ty tratě žijou víceméně z podstaty jak třeba silničky 3.třídy. Prostě tam jezdí lehká 810 párkrát za den a když se zadaří tak nějakej FMn[happy]Takže tu trať nemá prakticky co zičit, stejně jako ty prdelní silničky
Pátek, 12. března 2021 - 10:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11146
Registrován: 4-2003
Žádné těžké miliony do lokálek typu Žlutice-Bečov rozhodně nejdou

Tady není řeč o Žlutice - Bečov, ale o tratích s minimálním (sezonním, náhodným) provozem a tam jsou aktálně vypsány vysoutěžny a realizovány zakázky v desítkách milionů třeba -aktálně na PZZ u Bruntálu či v Obrubcích, kde přitom měsíce jezdí velké kulové. Dtto opravné práce. Například.

Ale to je klasika. Vy radši bude plácat něco o demagogii, aníž byste se obtěžoval si zjistit základní fakta snadno dostupná na internetu. No tak se mějte.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 11:08:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15934
Registrován: 10-2004
Dj_tiësto: Jenže mezi železnicí a silnicí je zásadní rozdíl. Na silnice může každý, kdo má řidičák, je potřeba pro sanitky či hasiče. Silnice ve 21. století je potřeba pro každou obec, bez železnice se dá fungovat docela dobře. Trať má co zničit. Na trať nepůsobí jen samotná vozidla svým zatížením a dynamikou, ale musí odolávat vlivům stárnutí materiálu, vlivu počasí, vody, vegetace... Takže každá lokálka, i když se po ní jezdí minimálně, jednou dožije a její oprava sežere stamiliony až miliardy. Jaký smysl pak má vydat takové prostředky na to, aby trať využilo několik desítek cestujících denně? Výhodnost takových lokálek je zpravidla nulový a oproti silnici ekonomicky, ale dneska už i ekologicky, nevýhodný. Ty lokálky se drží spíš kvůli politice než nějaké výhodě.
Takové lokálky, které jsou prakticky bez provozu a u niž je zřejmé, že nemají strategický význam pro stát, by se měly převést na kraje. Myslím si, že by pak boj krajů za každou nesmyslnou lokálku utichl. Dnes je vysoce nepravděpodobné, že by někdy měla přijít renesance takových tratí. Proč by měl stát udržovat lokálku s téměř nulovým provozem jenom proto, že to kraje chtějí, byť je využití takových tratí mizivé. To se to hezky požaduje, když příspěvek krajů na tuhle fakticky nepotřebnou infratrukturu je nula.
Pátek, 12. března 2021 - 11:32:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11147
Registrován: 4-2003
význam pro stát, by se měly převést na kraje.

Nežijete v nějaký diktatuře, ke vládne Mobutu Buse Seko, Vladimir Putin či někdo jim podobný.

Kraje jsou samospráva, ta (=lidi) by s nějakým převodem musela souhlasit. Proč by to dělala? K čemu by to bylo dobré? Kde by na to vzala kvalifikované lidi a finanční zdroje?

In general je to stejná ptákovina, jako lidi by něco měli.

Jaký má smysl vůbec vytvářet nějaké paralelní struktury ke Správě železnic? Jaký to má proboha v ČR smysl?

PS: Pokud je někdo myšlenkově naprosto v [zadnice], tak holt začne vytvářet nápady na chaotické organizační změny.[crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 11:44:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 11-2007
ad Orky:Tak jsitě, přírodní vlivy tu jsou ale evidentně to není tak strašné. Říkám, jděte si projít nějakou zapadlou lokálku a stačí se kouknout jak staré kolejnice a pražce tam jsou...A pak mi ukažte co je tam udělaného za posledních 30 let. Jestli je někde pár vyměněnejch pražců tak je to moc, možná semtam nějaký propustek. pokud tam jsou betonové pražce tak jakou mají životnost? Když ne neomezenou tak myslím, že nás přežijou[proud] Většina těch lokálek je dost zarostlá a nejen ony...takže tam ty milionové náklady asi taky nebudou. Tak kde tedy jsou?
A pak tedy, proč je násilně rušit, když tam kraj dopravu chce? Je problém je nechat tak zvaně dožít a pokud budou vyžadovat už opravdu velkou investici, typu Mšeno, tak jít na kraj zda má dlouhodobě zájem na zachování či nikoliv?
Pátek, 12. března 2021 - 12:02:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15935
Registrován: 10-2004
RadekŠ: Tak vymyslete něco lepšího. Teď tu máme situaci, kdy se stát za peníze daňových poplatníků stará i něco, co reálně není potřeba, ale musí se o to starat, protože tam kraje objednávají za zlomek nákladů něco, co je velice spoře využíváno. A když někdo z toho státu přijde s tím, že by se takové plýtvání mělo řešit, tak je to špatně.
Jaký smysl má vytvářet paralelní struktury ke Správě železnic je podobně hloupý dotaz jako jaký smysl má tvořit jiné dopravce. Úkol Správy železnic je udržovat a provozovat infrastrukturu. Správa železnic by se mohla starat o infrastrukturu krajů stejně, jako to dělá pro stát, nebo by to mohl být soukromý subjekt jako v případě jiných soukromých tratí. Co je na tom špatně?
Takže když se o číst silniční sítě (silnice II. a III. třídy) starají kraje, proč by to nemohlo být i v případě části železniční infastrkutury?
Pátek, 12. března 2021 - 12:31:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15560
Registrován: 12-2007
protože tam kraje objednávají za zlomek nákladů něco, co je velice spoře využíváno.
Kraje to tam objednávají za částku pokrývající většinu nákladů.

A když někdo z toho státu přijde s tím, že by se takové plýtvání mělo řešit, tak je to špatně.
Nikoliv; konzervační návrh nijak nezohledňuje reálnou výši nákladů na údržbu té které trati (naopak - ty provozně nejdražší tímto návrhem nejsou řešeny vůbec).

Jaký smysl má vytvářet paralelní struktury ke Správě železnic je podobně hloupý dotaz jako jaký smysl má tvořit jiné dopravce.
Nikoliv.

Více dopravců = konkurují si mezi sebou v komerční dopravě či v soutěžích na závazkovou dopravu.

Více provozovatelů dráhy (až 14 nových při "zkrajštění" lokálek) = každý z nich provozuje "jen to své", včetně složitostí typu "každý provozovatel má různé předpisy", "každý z nich by měl mít své údržbové stroje" či "každý z nich bude mít svůj řídicí personál" (rozpor např. s trendem CDP a obecně dálkového řízení) či "každý z nich bude dopravcům fakturovat poplatky za DC zvlášť" atd.
Pátek, 12. března 2021 - 12:36:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5815
Registrován: 3-2006
No asi mne ukamenujete, ale nemělo by to spíš být tak, že o všechny tratě TEN-T, by se starala organizace na úrovni EU a o ty ostatní by se starala národní Správa železnic.
Pátek, 12. března 2021 - 12:58:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15936
Registrován: 10-2004
David:
"Kraje to tam objednávají za částku pokrývající většinu nákladů."
Nikoliv. Objednávka krajů pokryje většinu nákladů dopravce, který zaplatí provozovateli dráhy danou částku, která je však směšným podílem celkových nákladů na údržbu dráhy. Třeba u takové trati 063, kde jezdí 7 vlaků 7 měsíců v roce o víkendech je roční výkon řádově 7600 km/rok, tudíž správce infrastruktury od dopravce zřejmě nedostane víc jak 100 tisíc Kč. Za to se nedá opravit prakticky nic. A jsou tratě, které jsou na tom podstatně hůře.
Pátek, 12. března 2021 - 13:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15561
Registrován: 12-2007
Objednávka krajů pokryje většinu nákladů dopravce, který zaplatí provozovateli dráhy danou částku, která je však směšným podílem celkových nákladů na údržbu dráhy.
Jo takto - nákladů provozovatele dráhy.

Každopádně, tak jako tak tu větší část jeho nákladů pokryje příspěvek od SFDI, kterýžto příspěvek dostává Dobrá správa na všechny své tratě ve své správě (bez ohledu na rozsah dopravy na příslušné trati!), resp. další provozovatelé dráhy (tito za podmínky splnění stanoveného rozsahu osobní dopravy na příslušné trati).

Opět nic, co by již nebylo dávno vyřešeno (a ani při eventuálním rozkouskování železniční sítě na "celostátní síť" a "krajskou síť", resp. druhé jmenované spíše "krajské izolované rozkouskované tratě", by se na tomto postupu samo o sobě nic nezměnilo).
Pátek, 12. března 2021 - 13:25:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11148
Registrován: 4-2003
Správa železnic by se mohla starat o infrastrukturu krajů stejně, jako to dělá pro stát,

Pokud někdo přijde a takovou ptákovinou, tak ty kraje to nebudou chtít převzít. Proč by to dělaly?? K čemu by to pro ně bylo přínosem? Jaký má čistě obecně smysl měnit kompetemnce (a stím i finační toky) mezi státem a samoprávami?[crazy][crazy][crazy]

To se zjevně nejak nevejde do vašeho světa "by" a "vymyslete".
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 14:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15937
Registrován: 10-2004
RadekŠ: No tak by to kraje nepřevzaly a na trati by se zastavil provoz. Šotouši by sice ronili slzy, ale společenský dopad by byl naprosto minimální. Ale situace, kdy kraj objednává vlaky pro nikoho a tím nutí stát vynakládat prostředky na provoz a údržbu jenom proto, aby vlaky převezly vzduch a ošupovaly koleje, není správný přístup. Proto se nedivím tomu, že někdo hledá nějakou hranici smyslu trati, která je větší, než nula, tedy úplného nezájmu. Kdyby nebyla žádná alternativa, tak neřeknu, ale "skoro nula" se dá odvézt prakticky po libovolné silnici.
Pátek, 12. března 2021 - 14:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15562
Registrován: 12-2007
No tak by to kraje nepřevzaly a na trati by se zastavil provoz.
Nikoliv - trať by nadále byla v majetku státu (+ tak jako tak - dle tvojí teze - ve správě Správy železnic, což by ale - dle tvé teze - byla i při krajském vlastnictví tratě).

Ale situace, kdy kraj objednává vlaky pro nikoho a tím nutí stát vynakládat prostředky na provoz a údržbu jenom proto, aby vlaky převezly vzduch
... je situací primárně řešitelnou tím, že např. český stát nebude na takové spoje přispívat tou poměrnou částí příspěvku na regionální dopravu.

Nicméně, sám onen český stát se v roce 2019 zavázal, že toto dalších 15 let činit bude (a to mj. bez ohledu na další okolnosti jako např. "příměstskost"/"regionálnost" tratě atd.).

Mimochodem ve své úvaze zcela pomíjíš nákladní dopravu.

Proto se nedivím tomu, že někdo hledá nějakou hranici smyslu trati, která je větší, než nula, tedy úplného nezájmu. Kdyby nebyla žádná alternativa, tak neřeknu, ale "skoro nula" se dá odvézt prakticky po libovolné silnici.
I tady připomenu, že konzervační hranice vůbec nebere v potaz počty cestujících ani správnost/nesprávnost objednávky osobní dopravy na té které trati (+ stejně tak nebere v potaz výši nákladů na údržbu, případně i řízení provozu, té které trati).
Pátek, 12. března 2021 - 15:35:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11150
Registrován: 4-2003
No tak by to kraje nepřevzaly a na trati by se zastavil provoz. Šotouši by

To by nedřív musela bejt nějaká obskurní diktatura či vláda totálních ignorantů, aby tohle udělala. Nebo společnost, kde zhroutil politický systém i ekonomika.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 16:05:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15938
Registrován: 10-2004
David: Nepomíjím nic a konkrétní hranice neřeším. Jen říkám, že chápu, že někdo přišel s tím, aby hranice pro ukončení údržby z peněz státu byla větší než čistá nula. A nevidím nic špatného na tom, aby kraje převzaly náklady na správu takových tratí, kde kraje takticky objednávají dopravu s minimálním využitím, aby stát donutily sypat do nich další prostředky a aby náhodou nepřešly do nějaké formy útlumu.

RadekŠ: Ale to je mi jasné, že pro šotouše každá vláda, která přijde s něčím jako rušení zbytných tratí (ač fakticky bez poptávky jak osobní tak nákladní), je vláda totálních ignorantů. Ale co je špatného a totalitního na tom, neudržovat prakticky nepoužívanou věc?

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Pátek, 12. března 2021 - 16:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8012
Registrován: 8-2007
Dj_tiësto:
"Radečku, opět kecáš blbosti. Ale od T.H,Radečka a spol mě to nepřekvapuje. Ani jeden z vás neumí odpovědět konkrétní triviální otázku. Kde byla obnovena železniční doprava na cyklostezce?
Protože odpověď by byla 0 a to se nehodí přiznat,že?
A pindat si můžete co chcete, každej normální v tom návrhu vidí jednodušší cestu na zrušení tratě a nahrazení cyklostezkou. A možnost další zlodějny z EU dotací."
No příklad je v Chomutově.Tam je zakonzervován pozemek pro budoucí nádraží.Teď je tam cylkopark, který byl vybudován na tomto pozemku, aby tam nebyl 10 let zarostlý pozemek.
Pátek, 12. března 2021 - 16:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 1-2013
David:
" fotka je z Rakouska (nevím přesně kde, ani nejsem autorem fotky).

Tipnu si, že to je u Thörlu."

Dík! To by odpovídalo. (Reaguji až teď, dřív jsem se sem nedostal.)
Pátek, 12. března 2021 - 16:17:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15563
Registrován: 12-2007
někdo přišel s tím, aby hranice pro ukončení údržby z peněz státu byla větší než čistá nula.
Přičemž ten "někdo" mj. stanovil, že postačí, aby po předmětné trati projelo 12 nákladních vlaků za rok (přičemž může jít o nákladní vlaky s byť jediným vozem) při souběžném nulovém počtu vlaků osobní přepravy. To je teprve "nenulová hranice". [happy]

Mimochodem opět nemáš pravdu - to není hranice "ukončení údržby z peněz státu" (tedy příspěvku od SFDI vůči Dobré správě, kde - zopakuji - kterýkoliv jiný provozovatel dráhy než Dobrá správa už takovou hranici má po delší dobu stanovenou).

A nevidím nic špatného na tom, aby kraje převzaly náklady na správu takových tratí, kde kraje takticky objednávají dopravu s minimálním využitím
Přičemž stanovená "konzervační" hranice umožňuje, že takové "taktické" tratě s 2 páry spojů denně (jde-li o celotýdenní/celoroční provoz) + nějaký ten 3. pár "po jeden den v týdnu" nadále budou nad limitem 1500 spojů za rok.

Zato např. trať Dolní Lipka - Hanušovice se 4 páry celoročních víkendových/svátečních spojů bude pod tímto limitem.

No příklad je v Chomutově.Tam je zakonzervován pozemek pro budoucí nádraží.
Běžný případ tzv. stavební uzávěry.

Nicméně jde o něco jiného než situaci, "kde předtím byla trať".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Pátek, 12. března 2021 - 16:40:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11152
Registrován: 4-2003
Oraky: Ale to je mi jasné, že pro šotouše každá vláda,

Vy bohužel absolutně nechápete, jak funguje demokratická země a politický život v ní, role různých institucí a vyvažování moci. To fakt nefunguje jako stavebniny, kde majitel vyleze na plac a nařídí Lojzovi, aby ještěrkou vyskladnil dvě palety hurdisek.

Nějací šotouši s tím nemají absolutně vůbec nic společného.

Misto zbytku zdejší debaty si raději počtu Miguel de Cervantes y Saavedra: Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha. To je aspoň literárně hodnotné a člověk se zasměje.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Mladějov
Pátek, 12. března 2021 - 17:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16163
Registrován: 3-2007
Jo. "Je to tak, jak to je a je to tak dobře"

[biggrin]
Pátek, 12. března 2021 - 18:43:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8013
Registrován: 8-2007
Nicméně jde o něco jiného než situaci, "kde předtím byla trať"
Ale je to situace,kde bude trať místo cyklostesky.Šotouši pořád chtějí důkaz,kde byla trať,pak cyklosteska a pak zase trať.Ale to ještě nebylo,protože se diskutuje teprve o návrhu zákona o konzervaci tratě.


Běžný případ tzv. stavební uzávěry.
Přesně stejná stavební uzávěra bude na té zakonzervované trati,na které může být cyklosteska.Bude to stejné,jako v tom Chomutově.[proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
Pátek, 12. března 2021 - 18:51:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 8-2017
RadekŠ: Můžete nějak pro nás nechápavé vysvětlit, co je tak kulervoucího na představě, že by lokálky byly ve vlastnictví kraje úplně stejně jako silnice nižších tříd?

Ten návrh není nijak dramaticky špatný ... představa že Správa bude proti vůli někoho něco rušit je úplně mimózní.
Mně připadá trochu pokrytecké tvářit se, že to vlastně není zrušení, ale de facto se o zrušení jedná, protože nejsou stanovena žádná kritéria případné obnovy.

Orky: [ok]
Pátek, 12. března 2021 - 18:53:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15564
Registrován: 12-2007
Šotouši pořád chtějí důkaz,kde byla trať,pak cyklosteska a pak zase trať.Ale to ještě nebylo,protože se diskutuje teprve o návrhu zákona o konzervaci tratě.

Ptal jsem se na příklad ze zahraničních zemí.

I sama Dobrá správa dává zahraničí za příklad přestavby tratí na cyklostezky, tak jistě v daném kontextu umí obhájit oprávněnost likvidace tratí s byť dosavadním víkendovým provozem na cyklostezky za účelem "ochrany tratě za účelem budoucího využití", tak jistě z té fůry zahraničních cyklostezek vybudovaných na tělese bývalých tratí existuje nějaký příklad postupu trať - cyklostezka - zase trať.

Mmch. na těch fotkách teda žádnou cyklostezku nevidím.
Pátek, 12. března 2021 - 19:00:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8014
Registrován: 8-2007

Mmch. na těch fotkách teda žádnou cyklostezku nevidím.


Slovíčkaříte.Je to ještě víc,než jen šotolina na cyklostezce.Je to bikepark.

tak jistě z té fůry zahraničních cyklostezek vybudovaných na tělese bývalých tratí existuje nějaký příklad postupu trať - cyklostezka - zase trať.

Tak nějaké tratě se někde obnovily,ale zda tam byla cyklostezka je irevelantní.Vy máte největší strach z toho,že tu trať už nikdo z cyklostezky na trať přestavovat nebude chtít,protože nikomu nebude chybět(kromě šotoušků jako Těsto,který nebude moct běhat s foťáčkem za červeným Šukafonem).

(Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.)
Pátek, 12. března 2021 - 19:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15939
Registrován: 10-2004
RadekŠ: Nerozumím tomu, co je nedemokratického na tom, že se stát rozhodne neudržovat věc, která je spoře využívána a která je v jeho majetku. A je jedno, že se jedná zrovna o železniční trať. Jistě, v současné době to je v rozporu ze zákonem, neboť ten vyžaduje udržovat trať sjízdnou, ale to je možné změnit. Změnu zákona provádí demokraticky zvolený parlament a pokud by jej změnil, tak v tom nebude nic nedemokratického. A pokud by zákon změnil hranici povinnosti udržovat železniční trať pod určité parametry výkonu, pak by v tom opět nebylo nic nedemokratického. A stejně tak může být demokraticky zvolený postup, jak umožnit zachování provozu, údržby či převodu tratí, který by byl pod stanovenými parametry.
Pátek, 12. března 2021 - 20:47:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11153
Registrován: 4-2003
needemokratického na tom, že se stát rozhodne neudržovat věc,

Tady nejde to, že by to bylo nedemokratický, ale že vyspělejší demokracie funguje mnohem složitěji než si představujete. Třeba například tak že na těch krajích sedí stejný či podobný strany jako v Parlamentu a ti lidi se spolu v normální společnosti baví. Krom protože tu jsou i další struktury, jako je třeba Svaz obcí či Asociace krajů. A nebudou si dělat naschvály ve zcela zbytečný věci, notabene ještě takový, kde nic oba subjekty politicky nezískají, zato můžou snadno počítat ztráty.


Takže třeba ten Kolomazníkův návrh (mající z mého pohledu i dosti velké racio) nejspíš právě proto neprojde. A i kdyby ano, tak to nebude fungovat tak, že Správa někomu bez ptaní a politické diskuse z třeba s kraji a obcemi jentak zničehonic zavře trať.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. března 2021 - 21:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2020
Orky: Trať 063 by vůbec do návrhu na zrušení nespadala, protože kromě osobních vlaků, kterými zde operujete, tam jezdí pravidelná nákladní doprava. Z Bakova do Kněžmostu ucelené vlaky s zem. produkty + dřevo. Dále do D.Bousova se jezdí sice nepravidelně, ale poměrně často. Takže SŽ na této trati dle mého názoru vybere dlouhodobě možná více než kolik utratí za nějaké PZZ u Obrubců. Můžete zkusit se na SŽ zeptat kolik tam vyberou. Nehledě na to, že na tento provoz cca 2-4 vlaky denně nevidím důvod proč by tam moderní PZZ muselo být, když je tedy provoz tak slabý.
Ale uvádět seznam aktuálně dotčených tratí je celkem zbytečné, protože ten zákon pokud bude schválen bude platit i v budoucích časech. Čili stačí aby třeba kraj řekl, že z důvodu krize na spoje na té které trati nemá dost financí a postižena může být jakákoli trať. Tady vůbec nejde jen o ty tratě, které by byly postiženy nyní.
A zákon jsem si opravdu nepřečetl. Za to aby si to přečetli a také tomu rozuměli a správně rozhodli jsou velmi dobře placeni zákonodárci a jestli nejsou schopni to správně předložit novinářům, tak je to asi jejich problém. Ale prohlášení SŽ k tomuto je naprosto jasné a ředitel Svoboda se ani netají tím, že nejde o konzervaci, ale o zrušení. To pojmenování konzervace tam je jen proto, aby to neznělo tak ošklivě. To je jako kdyby konzervace nějakého domu, památky, hradu apod. proběhla tak, že se to nedřív zbourá, ale milostivě se zanechá prostor nezastavěný, aby se to výhledově mohlo obnovit. Mimochodem při slově výhledově si vždy vzpomenu na hlášku p. Sováka z chalupářů - ,,Já Vám taky můžu slíbit, že v Třešňový postavíme metro. Ovšem výhledově..."
Jasně, je jiná doba - kolektiv Říman, Šíp, Bárta a spol. totiž i po velkém úsilí prosadil zrušení jen několika tratí. Nakonec byl prosazen současný zákon a předpokládalo se, že časem nebude problém hodně tratí zrušit, protože o ně nikdo stát nebude. Jenže to se nestalo a skoro vždy se našel nějaký zájemce, tak to SŽ chce zjednodušit, aby s tím neměli tolik práce. Proto SŽ argumentuje tím, že jinde je to normální (částečně má pravdu, ale už neříká, že právě díky použití ř.809 jsou náklady na provoz nižší než jinde v cizině) a nastupuje mediálně přijatelnější cestu mlžení. Aneb přímý nátlakem to nešlo, tak to zkusíme obchvatem. Naštěstí kraje i někteří poslanci to snad prohlédli, tak doufám, že to neprojde.
Jinak pokud jde o trať CHrudim - Heřmanův Městec, tak tam jejímu zrušení brání případná odklonová trasa pro sklad státních hmotných rezerv v Kostelci u Heřmanova Městci. Čili SŽ s tím pravděpodobně nemá nic společného. Ti by se jí jistě zbavili rádi. Nicméně kompromisní řešení je prosté. Místo cyklostezky tam mohou zřídit provoz cyklodrezín po vzoru Ratíškovic. Dokud nebude potřeba jezdit s vlaky, mohou jezdit cyklodrezíny, ale třeba i jiné muzejní vlaky. Jakmile bude potřeba tam jet s nějakým odklonem zavede se ,,výluka" a vlaky mohou vyjet...
Pátek, 12. března 2021 - 22:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 12-2007
J.M: A je zcela nutné, aby sklad Státních hmotných rezerv v Kostelci u Heřmanova Městce musel být v každém případě napojen na železniční trať, pokud by nebyla v provozu trať 015? Anebo tam skladují kolejová vozidla? Pokud se týká cyklodrezín, ty také musí někdo provozovat a udržovat, asi by měly být v atraktivním místě apod. Je otázka, který podnikatel by je provozoval. Podobně by to asi bylo i s historickými vlaky, ne že by nebyly, ale je otázka, zda by na té trati jejich majitelé vydělali na provoz.
Pátek, 12. března 2021 - 22:10:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 11-2007
Ad J. M. :Hezký jsi to napsal a obdivuji Tě, že jsi si dal s tím takovou práci.
Jen mi to přijde psát to tupcum typu RadekS jako házet perel svinim [proud]Tyhle potomci dal budou obhajovat ten zlodějskej návrh ať se děje co se děje.
Přesně je z toho návrhu vidět scénář jak si to ty zloději představujou:
1.trat nesplnujici podmínky se navhrne ke konzervaci
2.starostum,kteří budou protestovat se vysvětlí, že nejde o zrušení ale že se možná jen dočasně místo tratě udělá cyklostezka
3.vetsina starostů za podpory cyklistické lobby na to přistoupí
4.tech pár lidí co to jentak"nesezerou"bude označeno za ultras
5.vybere se spratelena firma co zlikviduje trať, takže první možnost rozkradacky
6.zazada se o EU dotace na cyklostezku, na to EU slyší, takže problém nebude
7.no a tady bude největší příležitost na rozkradacku.
8.kruh se uzavře SZ má o starost méně a úkol nakrad co můžeš splněn
Pátek, 12. března 2021 - 22:19:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 11-2007
Wagon :Ty si fakt magor. Na to se snad zeptej správce hmotnejch rezerv. Bože do čeho si duši dal 🙄
Pátek, 12. března 2021 - 22:31:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15566
Registrován: 12-2007
Na to se snad zeptej správce hmotnejch rezerv.
Zjevně žádné zásadní slovo nemá, když je trať přes Bylany již cca 9 let vyloučena z provozu a Dobrá správa na ni vlak nepustí ani v případě zájmu (viz několik případů požadavků o přidělení kapacity v rámci jednorázové železniční akce).
Pátek, 12. března 2021 - 22:33:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14136
Registrován: 8-2004
Orky: [ok]

David:
"Každopádně, tak jako tak tu větší část jeho nákladů pokryje příspěvek od SFDI, kterýžto příspěvek dostává Dobrá správa na všechny své tratě ve své správě"
... a mohla by je využít na něco smysluplnějšího.
Dj_tiësto:
"Žádné těžké miliony do lokálek typu Žlutice-Bečov rozhodně nejdou a už vůbec ne do tratí typu Kralovice jak se SŽ snaží namluvit."
Když tu tak halasně vymáháte po jiných odpovědi, mohl byste odpovědět, proč jste vybral zrovna tratě Žlutice - Bečov nebo Rakovník? - Kralovice? Proč jste nevybral třeba trať Pňovany - Bezdružice, Karlovy Vary - Nejdek, Rybník - Lipno nebo Mělník - Mladá Boleslav?
J.M.:
"Takže SŽ na této trati dle mého názoru vybere dlouhodobě možná více než kolik utratí za nějaké PZZ u Obrubců. Můžete zkusit se na SŽ zeptat kolik tam vyberou."
Můžete to nějak doložit?
J.M.:
"Jinak pokud jde o trať CHrudim - Heřmanův Městec, tak tam jejímu zrušení brání případná odklonová trasa pro sklad státních hmotných rezerv v Kostelci u Heřmanova Městci."
Nemáte pravdu. Zkuste popřemýšlet proč.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 12. března 2021 - 22:38:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 11-2007
Ad David:Tak zloději od SZ to je stát ve státě, je to politická trafika, kde se krade za prohlížení napric politickým spektrem. Na ně nikdo nemá, Ty si delaj co chtěj.
Zadnej plán nemaj. Srovnej s bahn 200O.
Je to hezký vidět u Krusnohorskej tunelu. DB už jedna a zločinci od SZ ani nevědí kudy to povede dal.
Pátek, 12. března 2021 - 22:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4368
Registrován: 12-2007
Dj_tiësto: Pokud je mi známo, tak informace o tom, co kde skladuje Správa státních hmotných rezerv, jsou neveřejné. Takže opravdu nevím, co se skladuje v Kostelci u Heřmanova Městce. Ale pokud to nejsou kolejová vozidla, tak asi vždy by bylo možné jejich obsah naložit do nákladních automobilů nebo na nějaké tahače. A dost pochybuji, že by někdo něco tahal v případě výluky úseku Přelouč - Heřmanův Městec přes Chrudim město a Moravany.
Pátek, 12. března 2021 - 22:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 11-2007
Ad Hroch :A proč bych vybíral Lipenku, která splňuje podmínky a Mělník-Mšeno je hotová a tu se nikdo rušit neodhodla.
Mám návrh, kdo tady s kverulantu má chuť si jednotlivou lokalku, potencionalne navrženou na zrušení, projít a ukázat mi co tam bylo za posledních 30 let uděláno? 😀
A pak to porovnat s kalkulaci ročních nákladů od zlodějů že SZ?
Pátek, 12. března 2021 - 22:49:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 11-2007
Ad Wagon. Jinými slovy víš o tom kulový ale remcas. Tak já Ti prozradím, jsou tam zásobníky na ropu pokud se nemýlím
Pátek, 12. března 2021 - 22:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 12-2007
Dj_tiësto: A ropu by z těch zásobníků nemohly v případě vyloučení provozu v úseku Přelouč - Heřmanův Městec dopravit nějaká cisternová silniční vozidla?
Pátek, 12. března 2021 - 22:58:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 11-2007
Mimochodem aby jste se všichni z těch cyklostezek nepokakali. Ve valné většině je to jen o dojení dotaci z EU, čili nás všech. Většina cyklostezek co mají cenu je kolem velkejch měst a tam o rušení trati řeč není a tam kde řídké osídlení není ani zas taková poptávka ani po železnici ani po cyklostezce a když už někdo rád jezdí na kole tak v těch oblastech jsou silnice 3.tridy téměř bez provozu tak pak není důvod dělat další asfaltové pásy
Pátek, 12. března 2021 - 23:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 11-2007
Ad Wagon:za jedno, od toho jsou tu odborníci, co vědí co dělají a ne my, laici a za druhé, kolik je potřeba kamiónů na třeba 20 vz vlak...
Pátek, 12. března 2021 - 23:06:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 11-2007
Jinak oceňuji, že alespoň normálně komunikujes🙂Já se sám přiznám, že občas ujedu ale prostě mám vlaky rád a nestydím se za to. No a nechápu proč sem chodí lidi typu RadekS, když jim vlaky leží v žaludku