Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 3. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 02. 3. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 02. března 2021 - 09:48:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13952
Registrován: 8-2012
za projevy normální rozumu
Tak zejména ta storka o narvaném vlaku do Železné Rudy byla vysloveným projevem lidové geniality.
Cyklista samozřejmě může jet na nákup v rámci okresu, nikoli katastru. Jo, s cyklostezkou podél Ohře narvanou "nezávisláky" asi bude trochu problém.
No a protože chápu i existenci lidí, jichž se žádné omezení nesmí dotknout, tak akceptuji personifikaci frustrace do mě jako "nenávidícího sportovce z Prahy", "chtějícího restrikce" a přitom "podporujícího kantýny a MADETU", což je klasické falešné dilema. Nijak mi to neubližuje a emoce výjimečnosti musí ven. Ovšem popravou nositele špatných zpráv, že si za to můžeme sami a že dobrovolná "omezení" očividně nefungují viz ty příklady, se na realitě nic nezmění.
Hele, co by vlastně pomohlo českým sobečkům změnit názor? Když zkolabuje některá nebo více nemocnic pražské "velké šestky" (např. několikahodinovým čekáním sanitky na příjem nebo "hledáním místa" pro pacienta)? Nebo že na covid zakuká Klaus? Nebo už vůbec nic? Já fakt nevím... narozdíl od loňského března jsou tu nějaká data, fakta, matematika je furt jedna, ale my furt budeme zkoušet hrát vězňovo dilema v "nespolupracující" strategii a furt dokola se divit, že celkový "společenský" výsledek není ani po roce (paretovsky) optimální? No tak jo, no, můžu za to já hejtováním lyžařů.
電車オタク
Pezos
Úterý, 02. března 2021 - 09:53:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 4-2014
Bram:
"Dále se u stolů v jídelně redukoval počet míst ze čtyř na dvě a stoly mají plexisklo na oddělení baštících jedinců, aby na sebe zbytečně neprskali."
Proto se dnes zavřely závodní jídelny, aby mohli na sebe prskat bez plexiskla a rozestupů někde v šatně.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Úterý, 02. března 2021 - 09:56:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7032
Registrován: 9-2005
Pezos: Platí nařízení, že ve firmách se musejí nosit respirátory, pouze pokud je v místnosti sám jediný člověk, tak nemusí. Takže se to nedodržuje?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 02. března 2021 - 10:01:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12068
Registrován: 4-2003
Qěcy:Jak zavedlo? Jak to bylo donedávna s povinností nosit náhubky v kanclech a vůbec ve firmách? A jak je to od 1. března? Pokud se to dodržovalo a dodržuje, jak to, že je tak velký přenos ve firmách?

Na to si odpověz prosím už sám. Nejspíš se to zejména ve výrobě neřešilo vůbec. Navíc manuálně pracující člověk přes své plíce prožene výrazně více vzduchu, než u počítače sedící kancelářská myška, která je stejně většinu času doma na home office.



T. H.: Bývalý národní koordinátor očkování Zdeněk Blahuta - tenhle chlap asi nemá úplně potřebu hanit Babiše. O to je otřesnější, co popisuje:

Četl jsem a odpovídá to hlavně tomu, co jsem měl možnost vyslechnout od lidí, co přišli s Babišem po pracovní stránce do kontaktu. Vše chce řídit sám, nějak nechápe, že jednotlivé (zejména odborné) úkoly je třeba delegovat, že do delegovaných činností se nezasahuje vyjma případů, kdy ten, co danou věc řeší, to evidentně nezvládá. Ale jen u lidí, co jsou podřízeni přímo jemu a ne aby přeskočil několik manažerských úrovní a řešil věc, kterou může řešit někdo pod ním a on si jen pohlídal, zda se to řeší, pokud je to něco významného.
Quex
Úterý, 02. března 2021 - 10:06:03  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8118
Registrován: 5-2002
Snad ten zasranej virus bude aspoň k něčemu dobrej, a dojde k reformě územního uspořádání. Nebo aspoň k "zarovnání" hranic katastrů tak, aby to bylo provozně použitelné.

Jenže k tomu už došlo od 1. 1. 2021 novým zákonem 51/2020 Sb., kde vyhláška MV č. 346/2020 Sb. stanoví odlišně pro okres Semily toto:

§ 15
(1) Obce Jenišovice a Malá Skála, náležící do
správního obvodu obce s rozšířenou působností
Turnov, náleží do okresu Jablonec nad Nisou.
(2) Obce Čtveřín, Kobyly, Lažany, Paceřice,
Pěnčín, Příšovice, Radimovice, Soběslavice, Svijanský Újezd, Svijany, Sychrov, Vlastibořice a Žďárek,
náležící do správního obvodu obce s rozšířenou působností Turnov, náleží do okresu Liberec.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 10:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16072
Registrován: 3-2007
>odpovídá to hlavně tomu, co jsem měl možnost vyslechnout od lidí, co přišli s Babišem po pracovní stránce do kontaktu.

Ano, mně také (z oblasti zemědělství).
On prostě je "nemocnej" zviditelňováním a "prodáváním" své práce a hlavně sebe sama, na lidi to hodně platí (jak v politice, tak třeba i v zaměstnání, takových vlezdoprdelků, co sami moc nikdy neuměli, zato to málo, co uměj, "prodávaj" znám..)

Prostě klasický "zmrd" (cit. D-Fens)..já se pořád divím, pro kolik lidí je to (i tady) překvapení.
Úterý, 02. března 2021 - 10:09:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24045
Registrován: 5-2002
Bram: Zajímalo by mne, kolik podniků typu Madeta tato opatření již před několika měsíci zavedlo... Nejspíš žádný
Nevím, jestli firmy, s jejichž jídelnami přicházím do styku, jsou "typu Madeta", ale s omezením počtu židlí u stolu (někde až na jednu ze čtyř) a případně i s tím spojeným "grafikonem chození na oběd" podle dílen jsem se setkával celkem běžně.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 02. března 2021 - 10:10:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 991
Registrován: 7-2017
Tak to je dobrá svejkovina, ked sa raz musia nosiť ruska v interiéri, tak ich nosia všetci, bez výnimky. Ak mam zmenu 12h, rovno si vezmem ruska/respiratory dva. Ďalšia konina je to, ze je niekto na HO a potom chodí do práce jeden deň, pritom dnes je skoro všetko online resp už dávno sa na danú situáciu mala firma pripraviť.
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 10:15:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16073
Registrován: 3-2007
Velký šéfe, mohl byste už konečně ve svých projevech buď psát diakritiku všude, nebo pokud to nezvládnete, tak radši nikde?
Třeba ve slově rúško - to se vám povedlo napsat správně snad jednou.

Nepište jako Maďar, ale jako inteligentní Slovák.

Děkuju.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 02. března 2021 - 10:17:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12069
Registrován: 4-2003
T. H.:No a protože chápu i existenci lidí, jichž se žádné omezení nesmí dotknout, tak akceptuji personifikaci frustrace do mě jako "nenávidícího sportovce z Prahy", "chtějícího restrikce" a přitom "podporujícího kantýny a MADETU", což je klasické falešné dilema.


Vidím, že frustrace z toho, že si někdo dovolí upozornit, že diskutující T. H. má se sportovci problém, se hned projevila. Problém se sportovci zejména s Prahy je u diskutujícího T. H. dlouhodobý, zde nejednou provařený a v současné době je jen více možností, jak se sportovci zúčtovat. A když se sportovci povaří s Madetou, která s nimi vůbec nesouvisí, tak z toho vznikne dort jak od Pejska a Kočičky.

Dotaz: Je opravdu tohle hejtování sportovců natolik nutné?


Hele, co by vlastně pomohlo českým sobečkům změnit názor? Když zkolabuje některá nebo více nemocnic pražské "velké šestky" (např. několikahodinovým čekáním sanitky na příjem nebo "hledáním místa" pro pacienta)?

Opravdu díky sportovně laděným lidem zkolabuje některá nemocnice? Jak by k tomu mělo dojít? Tím, že si půjdou zaběhat či zajezdit na kole, nebo vyrazí na turistiku? Tím, že jich naprostá většina zajela na hory autem? Ti lidé by si nejprve museli uhnat nějaký úraz, aby přispěli ke kolapsu nemocnic.
Úterý, 02. března 2021 - 10:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12070
Registrován: 4-2003
Hajnej:Nevím, jestli firmy, s jejichž jídelnami přicházím do styku, jsou "typu Madeta", ale s omezením počtu židlí u stolu (někde až na jednu ze čtyř) a případně i s tím spojeným "grafikonem chození na oběd" podle dílen jsem se setkával celkem běžně.

Specifikum typu Madeta je hlavně smýšlení managementu. Vidíš to pak na červeně svítících obcích s rozšířenou působností, kde je podíl hromadné dopravy na přepravách minimální a je tam i minimum turistů (nejedná se o turisticky atraktivní oblasti, nebo tam již několik týdnů nejen turisté nesmí)...
Úterý, 02. března 2021 - 10:25:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7034
Registrován: 9-2005
No pro mne Babišovo chování a umění vůbec překvapením není. Spíš to, že to tak pěkně detailně Blahuta popisuje, i ta fotka Babiše na injekci je dobrá. Normálním lidem to jako důkaz musí stačit.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 02. března 2021 - 10:38:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 557
Registrován: 7-2017
To zavření závodních jídelen je stejně zajímavé - když jsem byl na exkursi na CDP, průvodce považoval za důležité nám sdělit (a zopakovat), že se na jednotlivých sálech nesmí nic konzumovat, aby nebyly ohroženy ty hyper moderní aparatury, které tam mají. Na pití jsem se neptal, ale podle všech těch hrnečků a butylek to asi povolené měli..., a pak nás nechali nakouknout do nějaké jídelny, nebo co to bylo, že prý tam si mohou dopřávat co hrdlo ráčí. Tak si říkám, jak to asi mají teď, když jim tu jídelnu zavřeli ? Mohou už baštit přímo na pracovišti, nebo si to musí sníst někde na chodbě, nebo dokonce venku na parkovišti ?

Já vím, železniční dotaz v neželezniční diskusi - ale tady je to samý odborník, někteří dokonce od dráhy, třeba mě někdo uklidní, že se aspoň tihle lidé mají šanci v klidu odstravovat [happy]
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 10:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16074
Registrován: 3-2007
>průvodce považoval za důležité nám sdělit (a zopakovat), že se na jednotlivých sálech nesmí nic konzumovat, aby nebyly ohroženy ty hyper moderní aparatury, které tam mají. Na pití jsem se neptal, ale podle všech těch hrnečků a butylek to asi povolené měli..

No já se vůbev nedivím, protože drobilů do klávesnic a mastných chmatalů na myš je víc, než je zdrávo a s někým takovým se střídat..[crazy]

Bych se nedivil, kdyby jim po vašem příspěvku ty hrnečky zakázali [lol]

Nebo aspoň tu jídelnu [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Desiro
Úterý, 02. března 2021 - 10:47:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3655
Registrován: 2-2004
Hajnej: Musím trochu zmírnit Tvůj optimismus: ne nutně každej, kdo byl PCR pozitivní, toho dostal do těla tolik, že se mu udělaly IgM - takže půlku můžeš klidně škrtnout. A pak jsou taky jedinci, kterým se ty protilátky neudělají vůbec.
Půlka je příliš pesimistický scénář, stejně tak že IgG mizí neznamená nutně, že nemá imunitu - vytváří se imunita buněčná. Ale dobře, dejme tomu, že přijmu Tvůj názor bez dalšího - jak už jsem tvrdil někde výše, tak do konce března ani v tom mém "nejpromořenějším" scénáři nečekám, že by kolektivní imunita začala zpomalovat šíření viru - a pak už to bude hlavně o počasí.

Velký šéf k dostatočnej dávke stačí byť vystavený korone len 2-3 minúty, vysoká koncentrácia ľudí na istých miestach veľmi pravdepodobná, ale rúško vonku nemá zmysel. Ľudská hlúposť v plnej kráse
Viděl jste na co reagujete? Desiro píše "Povinnost užití masek nebo respirátorů venku (i) mimo oblasti srocování lidí. Vlamujete se do otevřených dveří a okomentuju to spolu s Hajnýho:
Hády má pravdu: to by bylo, aby nás rozumbradové do tý prdele nakonec nedostali
Víte, to je o tom, že když se dlouho tupě přikazuje, přičemž ty příkazy jsou nereálné, tak potom se vytrácí rozum a přemýšlení nad smyslem daného příkazu, takže následně to dopadá takto. Rozumím tomu tak, že Velký šéf, Hajnej i Hády souhlasí s příkazem zarouškovanosti všude bez dalšího. Takže pánové: Po určité době by se vám tohle nařízení obyvatelstvo přestalo dodržovat a vaše výsledky by byly podobné jako má Babiš těchto dnů.

Opakuji se, naše výrazně horší výsledky proti jiným vážně nejsou způsobeny tím, že by si místní obyvatelstvo schválně zhoršovalo svoji pozici a neuvědomovalo si to, protože by bylo hloupější, než jiné národy stejného geografického prostoru. Tohle si může myslet jenom Tupé Hovado, které má nějaký problém v socializaci a potřebuje se vymezovat proti svým spoluobčanům (a to teda i já když vidím, čeho jsou někteří lidé schopni, z toho je mi šoufl). Důvod je jinde: Tady se dějí systémové chyby ve zmáhání epidemie. Příklad: Tady třeba Hády monologuje něco o potřebě spolupráce a násldně se vymezí proti všem, přičemž cizí názory prostě zvažovat nebude. Nějak podobně to podle svých příspěvků na FB mají takoví ti poraděnkové Babiše jako Kulveit, Steiner ... kteří si jedou svoji a Babiš evidentně nemá na to, aby se na to podíval z nadhledu, Blatný je pod pantoflem, opozice u toho těží, ...

Postupně tu uvádím ty chyby ve zmáhání epidemie, které vidím já, ale může se k tomu přidat i někdo jiný. Hodil bych do placu už PŠ zmíněné systémové uvolňování lidí po karanténě/nemoci z karantén bez testu: Tím totiž není možné odhalit nejen superpřenašeče. Mám s tím i jednu čerstvou zkušenost z firmy.

Bohužel od téhle vlády i opozice nelze čekat systémový přístup.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Úterý, 02. března 2021 - 11:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5750
Registrován: 3-2006
Ad Bobmaster a Mladějov: A to nezapomeňte, že musí na tom CDP pořád sundávat a nasazovat roušky.
Jinak s tím drobením a matláním po myši a klávesnici. Ono se to stejně musí i tam zřejmě , při střídání vydesinfikovat, nebo co je ještě lepší, pokud to jde je že každý si nosí svou myš a klávesnici. Ale tyhle opatření jsem zažil ve firmách už loni. Je to pak zábava, pokud něco nastavujete a uživatel si to musí vyzkoušet, to je člověk jak Monk kombinovaný se slečnou na telefonní ústředně.[lol]
Úterý, 02. března 2021 - 11:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7035
Registrován: 9-2005
Desiro: To je všechno dejme tomu hezký. Jenže. I v Německu chodí všichni v náhubkách proto, že se tam nedodržení rovnou pokutuje. Jak by to tam asi bylo dodržováno, kdyby bylo toto vymáháno a sankcionováno jako v Česku? A to ani nepíšu o tom, jak zpatlaně řídí česká vláda tuto krizi, tedy vlastně neřídí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 02. března 2021 - 11:07:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 6-2019
Ti lidé by si nejprve museli uhnat nějaký úraz, aby přispěli ke kolapsu nemocnic.
To by se museli zraňovat extrémně často a ve velkém množství. Chirurgické ambulance normálně fungují a kde asi jinde lyžař v 99 % skončí.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Desiro
Úterý, 02. března 2021 - 11:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3656
Registrován: 2-2004
I v Německu chodí všichni v náhubkách proto, že se tam nedodržení rovnou pokutuje.
Povinnost nosit ochranu dýchacích cest venku (až na výjimky jako nádraží) nemají. Protože je to neúčinné.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 11:16:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16076
Registrován: 3-2007
Mořepetr:
"
Jinak s tím drobením a matláním po myši a klávesnici. Ono se to stejně musí i tam zřejmě , při střídání vydesinfikovat, nebo co je ještě lepší, pokud to jde je že každý si nosí svou myš a klávesnici. "

Tak otřít asi jo, ale oni se střídaj i když jdou na WC, přece nenecháte stát čtyři vlaky u vjezdů, že jste si pomalu utíral pozadí, nehledě na silný pocit nepohody při konání potřeby (bez smajlíka).

To je prostě "pásová výroba".
Snad zrovna ty klikače by snad bylo lepší nechat být, než jim veřejně vymýšlet "zlepšovací návrhy" zrovna teď a tady.
Úterý, 02. března 2021 - 11:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11092
Registrován: 4-2003
Zajímalo by mne, kolik podniků typu Madeta tato opatření již před několika měsíci zavedlo...

Já na tyhle zprávy čumím jak puk. Z mě v práci je už několik měsíců v jídelně možný jen výdej omezeného sortimentu jídla do uzavřených nádob za přísných opatření a zbytek jídleny je zapáskovaný. Konzumece je povolena pouze v kancelářích, a to jen soukromě, žádný družení se.

----
A Madeta je bohužel stejný případ jako divize Agrofertu s názvem ČR - řídí jí vrtochy jednoho člověka už postaršího věku. Mnohdy už neschopného pochopit společenský vývoj.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 02. března 2021 - 11:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11093
Registrován: 4-2003
I v Německu chodí všichni v náhubkách proto, že se tam nedodržení rovnou pokutuje.

Projeděte si ulicemi Berlina (třeba) a uvidíte, jak to doopravdy je v reálu.

[wink]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 11:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16077
Registrován: 3-2007
>Mnohdy už neschopného pochopit společenský vývoj.

To není až tak věkem, to je psychopatickou osobností.

Vrtochy - kdyby tě tam dneska posadili, co bys udělal konkrétního jako premiér v rámci opatření? Zrušil něco? Co?

Díky za odpověď (a ne kličku).
Pezos
Úterý, 02. března 2021 - 11:43:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 4-2014
Desiro:
"Viděl jste na co reagujete? Desiro píše "Povinnost užití masek nebo respirátorů venku (i) mimo oblasti srocování lidí. "
Na Slovensku je až neuvěřitelný rouškový fetišismus. Ostatně je to snad jediná země světa (v Evropě určitě), kde moderátoři zpráv jsou pořád ve studiu v roušce (sice to není k ničemu dobré, ale zato jim není pořádně rozumět, na co si opakovaně stěžovali zástupci postižených). Nemyslím tím debaty typu OVM nebo rozhovory, ale úplně normální večerní zpravodajství. I u nás po první vlně pochopili, že tudy fakt cesta nevede.

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Úterý, 02. března 2021 - 11:47:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4877
Registrován: 6-2016
Quex: O tom zákonu jsem nevěděl. Ale jak je vidět, ta jeho důmyslná opatření jaxi "do švestek nevydržela"...
Ale třeba pro to byl nějaký dobrý důvod, který asi bude v důvodové zprávě. Hledat to nebudu.
754061
Úterý, 02. března 2021 - 11:50:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2019
Projeděte si ulicemi Berlina (třeba) a uvidíte, jak to doopravdy je v reálu.

Já bych řekl, že stejně to vypadá ve městech i u nás. Nějakou německou vesnici tam nemáte, jestli Němci na liduprázné ulici nosí na hubě náhubky.[proud]

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babisuv-poslanec-plna-nemocens ka-je-blbost-malacova-vydira-premiera-145095#dop_ab_variant=0&dop _source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=uz6uwlH3XwU-2021030 21028&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_so urce=www.seznam.cz

Toto bude ještě zajímavé. Chudák pan premiér se nechává vydírat Maláčovou. Babiš na vládě populisticky hlasoval pro, ale určitě přes svoje poslance má zařízené, aby hlasovali proti. I tak by to snad mohlo projít přes ČSSD, KSČM, Piráty a SPD.
Úterý, 02. března 2021 - 11:52:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12074
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Projeděte si ulicemi Berlina (třeba) a uvidíte, jak to doopravdy je v reálu.

Kdybych si odmyslel německé nápisy a další reálie, řekl bych, že to může být i v ČR. Podíl zarouškovaných/nezarouškovaných stejný je tam okomotricky stejný jako u nás [wink].
Úterý, 02. března 2021 - 11:53:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13765
Registrován: 5-2004
"Vrtochy - kdyby tě tam dneska posadili, co bys udělal konkrétního jako premiér v rámci opatření? Zrušil něco? Co?"

Co třeba píčoviny co naserou kdekoho a snižují ochotu dodržovat.

Namátkou zákaz nákupu v sousedním okrese. Protože nevidím účel cestování přes vlastní okres když jde nakoupit kousek za železnou oponou.

Podobně krávovinu se sportem a relaxací na katastrálním území vedoucí ke sportu v podobě hledání jak obejít tuto kravinu například cestou na nákup neb to se totiž může. Tedy přímo návod ke lhaní že když vyrazíš na kole či pěšky na relax po okrese tak si musíš vzít bágl a předstírat nákup. O tom že se budou hromadit lidi v několika málo lokalitách venku nemluvě.

Postřeh ze včera - tam a zpět ca 200 km po dálnicích a jedničkách skrz Prahu. Za celou cestu jedna kontrola tam a jedna zpět, oboje na tomtéž místě. Ale ten systém SSSR sedmdesátý léta a bumážka na opuštění oblasti vedou k prima jízdě protože provoz jak v těch sedmdesátejch. Tedy na hlavních tazích kde dálkovka. Místní doprava frčí dál.
Úterý, 02. března 2021 - 11:58:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11094
Registrován: 4-2003
ě tam dneska posadili, co bys udělal konkrétního jako premiér v rámci opatření?

V zásadě nic dramaticky jiného než se zavádí teď, ale o 4 měsíce dříve.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 02. března 2021 - 12:01:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11095
Registrován: 4-2003
i odmyslel německé nápisy a další reálie, řekl bych, že to může být i v ČR. Podíl zarouškovaných/nezarouškovaných stejný je tam okomotricky stejný jako u nás

No dyť jo. Lidi jsou v podstatě všude stejný.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 12:05:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16079
Registrován: 3-2007
Ano Petře. Samozřejmě, že jde všechno obechcat, tuplem v demokratickém státě a jsi koukám na to mistr.

Já se ptal konkrétně Radka, jako reakci na jeho výrok, že Babiš nechápe společenský vývoj, tak mne zajímalo, co by dělal jinak ten, co ho chápe.
Pezos
Úterý, 02. března 2021 - 12:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 4-2014
754061:
"Já bych řekl, že stejně to vypadá ve městech i u nás. Nějakou německou vesnici tam nemáte, jestli Němci na liduprázné ulici nosí na hubě náhubky.[proud] "
Pokud se nic nezměnilo, tak v Německu jsou přesně vyjmenovány místa, kde se roušky venku musí nosit (zastávky MHD, pěší zóny, okolí nákupních center atd.) Takže ano, na vesnici ji venku v podstatě nikdo nosit nebude.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Úterý, 02. března 2021 - 12:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7036
Registrován: 9-2005
V Německu má každá spolková země svá omezení. V Bavorsku a Berlině se nemusejí nosit náhubky venku ve městě. U nás musejí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 12:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16080
Registrován: 3-2007
>U nás musejí.

Já teda bych v "opatřeních" pořád nehledal hnidy (to není na tebe, ale jak to řekl Hajný, na některé "chytrolíny"), prostě se vláda dostala až ke stržení záchranné brzdy ("zakážeme všechno, co jde"), aby nepřetekly nemocnice.

Pořád je prostor např. na kontroly "karanténistů", kontroly v podnicích atd, shánění vakcín, stavbě očkovacích středisek, sjednocení a maximálnímu zrychlení postupů tamtéž, očkování třeba o víkendech (když vidím ty statistiky..[crazy]), vyřešení zapojení praktických lékařů (a sester !) do očkování.

Ale stejně nedonutíš já nevím horníky v dole, nebo tetky v kanclu, aby si ty roušky okamžitě po odchodu nadřízeného nesundali, takže se prostě zpřísňuje i jinde (kde by to při dodržování nebylo ani potřeba).


(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 02. března 2021 - 12:33:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24049
Registrován: 5-2002
Desiro: stejně tak že IgG mizí neznamená nutně, že nemá imunitu - vytváří se imunita buněčná
IgG nebo IgM...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Saul_Goodman
Úterý, 02. března 2021 - 12:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 709
Registrován: 11-2019
Mladějov:
"Pořád je prostor např. na kontroly "karanténistů", kontroly v podnicích atd, shánění vakcín, stavbě očkovacích středisek, sjednocení a maximálnímu zrychlení postupů tamtéž, očkování třeba o víkendech (když vidím ty statistiky..[crazy]), vyřešení zapojení praktických lékařů (a sester !) do očkování."
Ale to není mediálně příliš atraktivní. Systematická kontrola karantény je naprosto nereálná, protože na to zcela nejsou kapacity.

Každopádně bych chtěl vidět ty gumy, které pracují na legislativních odborech vlády a ministerstvech, to musí být strašná tragédie [zadnice][cunik]
Úterý, 02. března 2021 - 12:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2015
>> Desiro
Co když je ten mizerný stav v Čechách daný převládající inverzí a smogem v zimních měsících? Stačí se kdykoli podívat dolů třeba od Dvorské boudy. (no, teda v těchhle týdnech to nepůjde). Země, kde skoro pořád fouká svěží vítr od Atlantiku nebo prostě nemají takhle pěkně ohraničenou kotlinku, jsou ve výhodě.
Úterý, 02. března 2021 - 12:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 767
Registrován: 9-2015
Jo, je to boj. Tady je docela podrobně popsaná historie FLCCC a ivermektinu na lokálním písečku US:
https://www.medpagetoday.com/infectiousdisease/covid19/90552
Naproti tomu třeba Merck píše, že všechny studie z celého světa sleduje, ale zatím nenašel nic ve prospěch toho, že by to opravdu fungovalo. Kdoví? Ale asi i o nezaujatosti Mercku v téhle věci by bylo vhodné uvažovat.
Quex
Úterý, 02. března 2021 - 13:01:55  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8119
Registrován: 5-2002
Každopádně bych chtěl vidět ty gumy, které pracují na legislativních odborech vlády a ministerstvech, to musí být strašná tragédie

Strašná tragédie jsou především zdejší narcisitní exoti...[lol]
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 13:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16081
Registrován: 3-2007
Saul_Goodman:
"Mladějov:
"Pořád je prostor např. na shánění vakcín,

"Ale to není mediálně příliš atraktivní."
¨

No když přiletěly roušky z Číny, tak na letišti stál Hamáček v pozoru, jestli tohle není spíš naopak..

Jestli přiletí Sputnik, tak tam bude vedle něj i Zeman s Babišem, zachránci národa.

Dyť z nás musej mít [zadnice] jak ti Číňani, tak ten Putin.
Úterý, 02. března 2021 - 13:15:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4878
Registrován: 6-2016
To je směšné jachachacha, tuze směšné jachacha[rofl]

"Vláda v úterý znovu povolila zaměstnanecké stravování. A to za podmínky dodržování hygienických opatření. Závodní jídelny zakázal kabinet jen o den dříve, aby omezil přenos nemoci covid-19. Nezakázal jejich činnost, jen se v nich strávníci nemohli najíst a jídlo si museli vzít jinam. V rámci nařízení tak ale uzavřel jídelny třeba i zaměstnancům v nemocnicích.

"Oznámil tak, že vláda zrušila opatření, které přijala jen o den dříve. Kabinet totiž na svém pondělním zasedání upravil dřívější usnesení, které provoz jídelen pro zaměstnance umožňovalo. Nově k němu ale přidal „v provozovně zaměstnaneckého stravování se zakazuje konzumovat pokrmy (slouží jen pro prodej nebo podání pokrmů)“."
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-opatreni-omezeni-zavodni -jidelny-nemocnice-uzavreni.A210302_112419_domaci_rapc
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-opatreni-omezeni-zavodni -jidelny-nemocnice-uzavreni.A210302_112419_domaci_rapc
Quex
Úterý, 02. března 2021 - 13:16:26  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8120
Registrován: 5-2002
Dyť z nás musej mít [zadnice] jak ti Číňani, tak ten Putin.

To taky mají, ale jinak, než myslíte. Ono je i v rámci Evropy celkem unikátní, aby za situace 15000 nových případů denně nějaký místní soud nařídil otevřít školu nebo že někde může být stále otevřená restaurace nebo lyžařský vlek a ten stát prostě neumí vymoci svá vlastní opatření. To máte pravdu, to tam prostě nebudou schopni pochopit.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 13:25:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16082
Registrován: 3-2007
A vy to berete taky jako slabost nebo naopak a proč, resp. co byste změnil, aby tomu tak nebylo?
Quex
Úterý, 02. března 2021 - 13:33:04  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8121
Registrován: 5-2002
Samozřejmě je to slabost státu, pokud to neumí vymoci. Tvrdé vymáhání opatření, pokud někdo schválně, systematicky a neustále má otevřenou hospodu, už dávno se měl zodpovídat před soudem, minimálně pro šíření nakažlivé choroby, k tomu by se dalo přihodit i zločinné spolčení a sabotáž, v nouzovém stavu by to hodilo okolo 15-20 let, nevím, přesně jsem se do trestního zákona na to nedíval. Pár takových exemplárních případů a byl by klid.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Voyageur
Úterý, 02. března 2021 - 13:39:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2019
honzaklonfar:
"Vláda v úterý znovu povolila zaměstnanecké stravování."

No jasně. Ministr nedostal oběd. A řekl si: "Tohle nejde.".
Úterý, 02. března 2021 - 13:57:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5751
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Tak otřít asi jo, ale oni se střídaj i když jdou na WC, přece nenecháte stát čtyři vlaky u vjezdů, že jste si pomalu utíral pozadí, nehledě na silný pocit nepohody při konání potřeby (bez smajlíka). "

Ono nejde převzít ovládání daného úseku z jiného pracoviště v sále?[coze] To opravdu musí přejít náhradník k jeho stolu, když jde třeba na WC?
To jsme od toho Ranku moc neposunuli.
Úterý, 02. března 2021 - 14:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11096
Registrován: 4-2003
V rámci nařízení tak ale uzavřel jídelny třeba i zaměstnancům v nemocnicích.

To je jak u bbejch na dvorečku... tohleto je přeci záležitsot MANAGEMENTU nemocnice, aby jim vytvořili prostory pro konzumaci.

Nebo to nemocnici vedou nesvéprávní či pětiletý děcka??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Paul2no
Úterý, 02. března 2021 - 14:20:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 11-2009
Quex:
"...aby za situace 15000 nových případů denně nějaký místní soud nařídil otevřít školu..."

Naštěstí ČR je stále ještě právní stát, kde i vládnoucí struktury jsou vázány zákony.
Úterý, 02. března 2021 - 14:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7037
Registrován: 9-2005
Dá se to ovládání dělat různě. Záleží na pravidlech pro obsluhu a dále pak na tom, odkud odevšad lze předmětné dopravny, či jejich skupiny řídit. Jsou stavědla i ve stanicích, odkud lze řídit celou trať, ale slouží to jen jako záloha. A pokud vím, sály na CDP se zase dají celé přepínat do jiných sálů (jestli do libovolných, to pochybuju). Krom toho se vždy zaznamenává, přes čí PIKartu byl prvek v JOP obsloužen. V mnoha stanicích běží třeba dva zadávací PC současně (ZPC ESA, DOP Káčko) a obsluhovat lze oba dva terminály současně a to zcela paralelně, pokud máte zasunuty v každém snímači PIK kartu s oprávněním pro obsluhu. Takže teoreticky oba výpravčí mohou obsluhovat všechny prvky paralelně. Jenže administrativně si obvykle vždy musí každý výpravčí hledět svého úseku, či svých prvků.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 02. března 2021 - 14:34:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5752
Registrován: 3-2006
Ad Qěcy: Díky, za vysvětlení.[vypravci]
Bylo mi divné, že by to takto nešlo, když to tak je na každé "kotelně".
Úterý, 02. března 2021 - 14:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13766
Registrován: 5-2004
Taky bych třeba jeden den nevyhlásil a druhej nepopřel zákaz závodního stravování.

Odvolávám co jsem odvolal, slibuju co jsem slíbil.

Mám obavy že tohle je ještě daleko směšnější než že nějaký soud povolil fungování školy.

A je to jen další střípek ilustrace debility opatření. Viz snaha lidi shromažďovat co nejvíc na jednom místě od začátku epidemie. Když zkrátěj ouřední hodiny a omezí prodejní dobu + počet obchodů aby v tom zbytku bylo co nejvíc najednou a jako bonus vysvětlí že roušky co rok nosíme jsou od 1.3. neúčinný a je třeba něčeho dražšího (= na čem vydělají překupníci) - tak jak proboha někdo chce aby lidi dodržovali pokyny takovýhohle materiálu? Když na tiskovkách ministr zdravotnictví nařizuje aby lidi utratili peníze za respirátory a názorně předvádí jak se fakt ale nemá nosit?

To už je ve stavu že lidi by spíš poslouchali Špejbla s Hurvajzem než vládní plky...
Saul_Goodman
Úterý, 02. března 2021 - 14:46:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 710
Registrován: 11-2019
Nemáte tiskárnu na potvrzení? Jděte k sousedům nebo do práce, radí policie

Docela bych chtěl vidět takové správní řízení, kde bude fízl argumentovat tím, že si mám prostě sehnat někoho s tiskárnou, máme těžkou dobu... [lol]

Samozřejmě to dopadne tak, že to řešit nijak nebude, protože se nebude chtít na ulici ztrapňovat, posílat na sebe inspekci nebo být předvolaný jako svědek ke správnímu řízení.

Kdybych neměl práce nad hlavu, s chutí bych to všechno vyzkoušel [lame]
Úterý, 02. března 2021 - 15:11:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 6-2019
No, to je vidět jak je blbá. Problém přece není v tiskárně, ale v tom, že část lidí prostě nemá ani PC (třeba 70+). Tak má doporučit obyčejný papír a propisku. Schválně používám co nejstarší makulaturu z 80. let. [lol]

PV: Vždyť ty opatření důsledně dodržují snad jen šimpanzi a bachaři. [crazy] Je jich tolik, že do nějaké výjimky spadne skoro každý. Na D6 už odstranili blokposty, nyní sedí esenbáci na hlavních vjezdech na D6 a sem tam na hranici katastrů. Ale třeba včera Vary průtah totálně bez příslušníků. [crazy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 02. března 2021 - 15:18:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7038
Registrován: 9-2005
Proč bych si potvrzení nemohl napsat na stroji, nebo růčo?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Úterý, 02. března 2021 - 15:25:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7039
Registrován: 9-2005
A jak je to s podpisem písemného potvrzení v elektronické podobě?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Quex
Úterý, 02. března 2021 - 16:10:06  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8122
Registrován: 5-2002
A jak je to s podpisem písemného potvrzení v elektronické podobě?

Víte, co je elektronická konverze? Kromě toho nikde není zakázáno si to "jen" vytisknout.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Úterý, 02. března 2021 - 16:27:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13767
Registrován: 5-2004
Mně spíš přijde krapet divný zakazovat setkávání rodin a najednou je košer somrovat po sousedech vytištění nějakejch papírů.

Aneb hlava 22 - potvrzení o tom abyste mohli jít do práce si dojděte vytisknout do práce.

Ještě někdo netuší proč mají lidi z opatření vlády prdel?
Saul_Goodman
Úterý, 02. března 2021 - 16:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 711
Registrován: 11-2019
Fraška pokračuje. Pak se tu někteří diví, že jsou stávající opatření pro smích, když je neumí ani jejich autoři aplikovat do praxe a nakonec se ukáže druhý den, že je to úplný nesmysl.

Policie couvla, potvrzení na mobilu uzná. Na papíře je hygieničtější

Taky by mě zajímalo, od kdy provádí výklad toho nařízení fízlové. Pokud se jim něco nelíbí u občanů, nechť to pošlou správnímu orgánu, který ale policajty ugriluje [crazy]

Ale ostatně co chtít od policajtů, kteří jsou schopni na silnici postavit kriminálku v civilním oblečení v reflexní vestě s nápisem "územní odbor" nebo udělat blokpost pořádkové jednotky se samopaly (viděl jsem na vlastní oči [crazy])................
Mladějov
Úterý, 02. března 2021 - 17:03:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16083
Registrován: 3-2007
A vám vadí, když si vezmou samopal? Proč?
To je přece jejich problém (když to nechaj podřízené tahat celou šichtu).
Úterý, 02. března 2021 - 17:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13953
Registrován: 8-2012
Projeděte si ulicemi Berlina (třeba) a uvidíte, jak to doopravdy je v reálu
V reálu se v tom Německu (třeba Sasku - ono je to 14 gesundheit-systémů) zavedl lockdown v rozsahu, nad kterým my teď pičujeme a svádíme to na nenávist vůči sportovcům, už někdy v prosinci loňského roku, bez předvánočních šopinků, christkindlmarktů, za velkého omezení pohybu (Sasko okruh max. 15 km od baráku) apod.
Opravte mě, jestli se mýlím, ale neměli jsme si z nich brát reálný příklad daleko dřív, než až teď? Teď (včera) tam šly děti do školy.
Navíc teda nemáme Institut Roberta Kocha, zato máme ANOfert Andreje Babiše (a nemáme Angelu Merkelovou, právě naopak - patří k bontonu českého koblihovoliče se školou života do ní vysírat).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク