Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 23. 2. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 23. 2. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 21. února 2021 - 21:15:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5698
Registrován: 3-2006
U přítelkyně v práci to chytli od jednoho během jediného dne všichni. Ona nakazila samozřejmě doma maminku 70+.Teď jsou v izolaci. Naštěstí jsem u nich nebyl. Takže zatím mimo karanténu. Přes Vánoce to donesla domů manželka kolegy, všichni tím prošli. Jeho maminka zemřela. Naštěstí díky propadu zakázek, byla nařízená dovolená.

Respirátor nosím do rizikových míst (např. nemocnice) už od prosince. Roušku i venku, sich ist sichr.

Holiče také řeším zastřihávačem. Do VHD jsem vlezl naposledy v prosinci, jinak vše IAD.

Stejně je to tanec na ostří nože.[andel]
Neděle, 21. února 2021 - 22:11:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4297
Registrován: 5-2002
Hajnej: To raději spolu se mnou žasni v pozitivním smyslu nad tím, že se ženským podařilo něco takovýho vyloučit z evoluce.
Je-li to pravda, tak myslím, že je tím leccos (skoro vše) vysvětleno.
Neděle, 21. února 2021 - 23:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13738
Registrován: 5-2004
Jo, zadny otrociky pro nastoupeny novootrokarsky rad kde je misto jen pro praci ale uz ne na skolu, kolektiv, kamarady, cestovani, kulturu jsem nevyrabel. U vidiny toho co se tu etabluje jsem za to velmi rad.

Tim padem nejsem ani moc vydiratelnej a mam tim padem moznost komukoli kdo by mi chtel skodit se odmenit. Kdykoli a klidne ze zalohy.
Pondělí, 22. února 2021 - 00:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552
Registrován: 7-2017
Vlčoune přestaň blbnout, opravdu myslíš, že by nás zotročovali takhle hloupě, vzít hry a nechat jen chléb (a jen některým) ? Lid musíš nejen nasytit, ale i zabavit, což není tento případ, kdy všichni sedí doma, kupují kraviny z e-shopů, sjíždějí konspirační weby a občas si zaakční výpravou na hory nebo k sousedovi do garáže na škopek/nějakou tu demošku.

Tvoje příspěvky jsou spíš k pláči, no vlastně některým k trpkému pousmání..., jako kdo by tě chtěl vydírat ? A proč ? Že jsi neměl náhubek ? Za to tě max. omastí jak bramboru, a když si budeš hrát na jó geroje tak dostaneš i úroky a jakej jsi byl. A když ze zálohy bacíš nějakého policajta nebo exekutora do buřinky, akorát se dostaneš do večerní soudničky na CNN Prima Šmejds, a o to fakt nestojíš.

Prostě si dej něco na hubu (možností je spousta), zkus to ještě chvilku vydržet (oni to uvolnit musí, takovou díru v rozpočtu nevyplní ani naše ministryně, a že přibývá vůčihledně) a ještě chvíli to vydrž. Až bude ten prevít aspoň trochu pod kontrolou, můžeš účtovat.
Pondělí, 22. února 2021 - 01:51:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 11-2005
Kde berete pořád jistotu, že to poleví nebo dokonce skončí?
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 22. února 2021 - 07:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5699
Registrován: 3-2006
To bude ze zkušeností lidstva. Ostatně v Berouně to mají napsané i na Plzeňské bráně.[vypravci]
Pezos
Pondělí, 22. února 2021 - 08:24:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 4-2014
Poslední dobou se spekuluje, že pandemie tzv. ruské chřipky koncem 19. století mohla být způsobena koronavirem, který někdy tou dobou přeskočil z krav na člověka a který dnes způsobuje "rýmičku". Blbý na tom je, že pokud je to pravda, tak mu to trvalo asi 5 let.
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Pondělí, 22. února 2021 - 08:35:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13880
Registrován: 8-2012
Hlavně mnohá vládní opatření nedávají vůbec žádný smysl. Třeba zavřená holičství a pod.
Hele, vy napíšete, že vládní opatření zavřeného něčeho nedávají smysl, ale pak následuje litanie o tom, jak to lidi porušují (samozřejmě ze samých nutných a altruistických důvodů)... Vždyť tím přesně popisujete ten problém, který tu je - totiž že za současnou situaci můžeme také "my", nikoli jen "oni".
(Jistěže vláda může za většinu těch dnešních sraček, zejména za to, že si tvrdý lockdown dáme až po pár měsících přidušení... píšu to furt dokola stejně, jen kdyby se zas někdo chtěl pokusit mi něco podsunout.)
No jo, tak hlavně rychle otevřít život zachraňující kadeřnictví (a hospodu, o.c.), ne školu.

Klasické výmluvy, když někdo napíše nesmysl a pak se z toho snaží vykroutit
AŠM hlavně úplně stejně pumpuje na ex-DFČD, kde žádný Mladějov není a balónky pouštět nemusí. Čili jasně, akorát trapná výmluva.

zadny otrociky pro nastoupeny novootrokarsky rad kde je misto jen pro praci ale uz ne na skolu, kolektiv, kamarady, cestovani, kulturu jsem nevyrabel
Hm, tomu už se nedá ani cynicky vysmát, tohle hláškování je prostě jen smutný. Ono vzhledem k tomu, kolik vám je, jste mohl vyrábět "otročíky" pro etablovaný starootrokářský řád v 1980+, ale na to by bylo potřeba mít už tehdy protikus...
komukoli kdo by mi chtel skodit
A kdo by to jako měl být? [uhoh] Blanka Šrůmová? [crazy]

P.S. on byl otrokářský řád dost neefektivní a ty spiknuté globální elity s novým světovým řádem, nebo v co to přesně věříte, jistě nejsou tak blbé, aby do toho znovu šly.
電車オタク
Pondělí, 22. února 2021 - 09:00:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13739
Registrován: 5-2004
tak ono to skutecne polevi ba skonci. Otazka zni kdy, kolik u toho potece krve a cim se dnesni svinstvo nahradi.

Ja bych rek ze to urcite skupine (celosvetove) vynasi tolik, ze zkousi jestli by to nefungovalo bez tech her, jen pod vyvolanym strachem. Zatimjim to vychazi, v delsim horizontu je to ale stejna neznama jako funkcnost ockovani.

A kdyz uz jsme u ockovani proskakuji zpravy ze naprv britanii firmy zacinaji mit ockovani jako podminku zamestnani. Neboli vyrabeji skupinu nezamestnatelnych. Ti samozrejme hlady nevymrou protoze krast a loupit je odzkousene v kazde dobe. Posili akorat ruzna mafie a gangy.

V cem ze bude ta zmena si lze lehce dovodit. Ostatne kdyz nekdo pred rokem psal o ockovacich pasech jako vstupence do obecneho prostoru bylo to nazyvano spikleneckou teorii. Aneb mezi spikleneckou teorii a rdalitou je rozdil necely rok.
Pondělí, 22. února 2021 - 09:05:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23987
Registrován: 5-2002
Vlčoun: zadny otrociky pro nastoupeny novootrokarsky rad kde je misto jen pro praci ale uz ne na skolu, kolektiv, kamarady, cestovani, kulturu jsem nevyrabel
Až na to, že většina chlapů z Tvého ročníku ty "otročíky" vyráběla ještě za řádu starootrokářského, kdy podle Tebe bylo líp, takže ani Ty jsi neměl důvod je nevyrábět. Nebo tomu máme rozumět, že dřív líp přece jen nebylo...?
Tohle prostě neokecáš, ty baby Tě "ocenily" naprosto přesně.

U vidiny toho co se tu etabluje jsem za to velmi rad.
Spokojenost je na obou stranách.

Kdykoli a klidne ze zalohy.
Jasně. Prostě ryzí chrakter.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 22. února 2021 - 09:11:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23988
Registrován: 5-2002
Miram: Kde berete pořád jistotu, že to poleví nebo dokonce skončí?
Zaprvý v tom, že se věci vyvíjejí tak, jak se dalo očekávat.
A zadruhý v tom, že pokud to polevit přece jen nemělo, tak jsme jako lidstvo prostě skončili, takže nemá smysl se tím zatěžovat.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
M_g
Pondělí, 22. února 2021 - 10:20:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 6-2006
No, polevit nemocnost musí. Počítám v průběhu dubna. Vo tom žádná.
Ale opatření nemusí. Viz jaro. Kdyby opatření nezrušil soud, kdoví, jaká a jak dlouho by byla.

Jen teda teď bude nejspíš celej březen masakr, jestli znovu nespadnou teploty pod nulu.
Tak pěkný předjarní chřipkový počasí...
Paul2no
Pondělí, 22. února 2021 - 10:28:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 11-2009
(Jistěže vláda může za většinu těch dnešních sraček, zejména za to, že si tvrdý lockdown dáme až po pár měsících přidušení... píšu to furt dokola stejně, jen kdyby se zas někdo chtěl pokusit mi něco podsunout.)

Já myslím že vláda dobře ví že lidé by to v současnosti už neakceptovali. A jediný způsob jak si dodržení vynutit by bylo vyhlásit stanné právo a dát policii a armádě stejné pravomoci jako mělo za války gestapo.
Pondělí, 22. února 2021 - 10:44:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13740
Registrován: 5-2004
coz by mne neprekvapilo. Problem je ze i tak by na to lidi srali neb obe instituce nemaji na to uhlidat celej stat. No a pokud by po par zastrelenejch nenastalo veseni na kandelabry model rumunsko 89 tak uz neni vubec duvod zabyvat se nejakou budoucnosti.
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 11:12:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3632
Registrován: 2-2004
vláda dobře ví že lidé by to v současnosti už neakceptovali. A jediný způsob jak si dodržení vynutit by bylo vyhlásit stanné právo a dát policii a armádě stejné pravomoci jako mělo za války gestapo.
Ano, přičemž
a) pokud "jen" vyhlásí zákazy vycházení a nechají jet průmysl, tak se to bude šířit dále. Karanténa buď je nebo není, to je černobílé.
b) pokud hospodářství vypnou, zopakoval bych otázku, kdy to klekne.
Přičemž pokud ten úplný lockdown dle b) po dvou týdnech ode dneška uvolní, tak se jim to rozběhne zase. Pokud to udělají s koncem lockdownu v dubnu, už by nemuselo.

Teď neuvažuji nepokoje - pokud nebude vysloveně mráz, tak spíš jim to obyvatelstvo nebude akceptovat. Konec konců to bylo vidět i před tím fotbalem s Prymulou - před stadionem Slavie stály davy fanoušků, většina bez ochrany úst a nosu. Mezi nimi byli pořadatelé, policajti se schovávali za rohem.

polevit nemocnost musí. Počítám v průběhu dubna. Vo tom žádná.
Ale opatření nemusí. Viz jaro. Kdyby opatření nezrušil soud, kdoví, jaká a jak dlouho by byla.

Nějak tak. Tohle není o nemoci, ale politice. A taky o tom, že si tu mnozí proponenti lockdownu neuvědomují, že to ve společnosti bouchne - resp. už bouchlo, akorát se to tu neprojevuje jako na západě, kde hoří auta, ale jinak (rezignace na opatření, hromadné otevření provozoven, provozování služeb u zákazníků, návštěvy davů u politiků doma).

Pokud jde o budoucnost - ideální by bylo částečně rozvolnit a otevřít školy s testy, služby za hygienických opatření a poskytnout ohroženým ochranu. Na tohle musí přistoupit uzavírači, jednoduše udělat kompromis. Pokud to neudělají - a nejlépe by bylo s jinou vládou, protože tahle nemá důvěru - čáast společnosti se rozvolní spontánně sama.

Od března se očkují sedmdesátiletí, takže v Tebou naznačené době už bude očkovaná i moje generace a navíc bude víc sluníčka. Já bych to tak pesimisticky neviděl...
Naše nejstarší, 93 let, registrace hned jak to šlo poté, co jim spadnul systém, ještě bez termínu.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Bkp
Pondělí, 22. února 2021 - 11:20:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8564
Registrován: 8-2003
Vláda hlavně ví, že tvrdý lockdown - tzn. pouze doma ve vlastní domácnosti a pouze nezbytné cesty ven - udělat nejde. Snadno lze uhlídat uzavření provozoven, ale ví, že vzájemné návštěvy uhlídat nejde a těch se lidi nevzdají. Ostatně vláda si něco takového ani netroufne, o čemž svědčí zavedení pátého stupně PES 27. prosince, přestože k tomu podle pravidel mělo dojít dřív - jenže i ministr uvedl něco o tom, že raději až po vánocích.
Navíc přibývá těch, kterým docházejí peníze ani to čemu vláda říká pomoc na tom nic nezmění. Přece jen už to trvá rok a mnozí si řeknou, že být solidárně opatrný je jedna věc, ale riziko koronaviru je přijatelnější než prakticky jistý bankrot.
Takže obě strany - jak přitvrzovači, tak odmítači, budou švejkovat co to dá.
Pondělí, 22. února 2021 - 11:22:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23992
Registrován: 5-2002
Desiro: Asi jak kde - u našich je už proočkovanej celej důchoďák a díky tomu obnoveny návštěvy.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 11:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3633
Registrován: 2-2004
A o tom to je - proočkovat ohrožené a otevřít to. Neprodlužovat to.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pezos
Pondělí, 22. února 2021 - 11:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 4-2014
Zatím není čím, to je ten problém. Ale otázkou je jak to bude, až vakcín bude dost, zvláště když vidím váznoucí distribuci na jedné straně a tu hysterickou vlnu novinářského hatovaní, která se zvedla proti vakcíně od AstraZeneca na straně druhé (za to by se nemusel stydět ani Aeronet a spol).
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 11:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3634
Registrován: 2-2004
Tuhle zdravotní krizi mnohé lokální a nadnárodní entity a jejich představitelé využili pro své účely - tady někdo nakoupil předražený čínský roušky a pak testy, v Bruselu se zase rozhodli nabagrovat malou domů francouzskému národnímu výrobci léčiv, přičemž vývoj se jim prodloužil a prodražil jako 109E a Uršula najednou nemá vakcíny. Pak bylo třeba taky ukázat britskému výrobci vakcín, že si tu společnou Evropu rozvracet nedáme.

Kdyby ta situace s nemocí byla tak vážná, tak se nepolitikaří - a politici nechodí na fotbal.

Osobní odhad: Vakcíny bude na podzim dost. Otázkou je, zda účinné.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 11:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16025
Registrován: 3-2007
D: Nojo, ale to je pořád dokola: Otevřít to bez rizika nezvládnutelné katastrofy můžete teprve až bude značná část obyvatel proočkována (ohrožení + běžná populace cca 50+ včetně)- prostě takové počty, aby křivky nešly příliš nahoru (furt se bavíme o exponenciálním šíření !)

Paradoxně by se (když budu uvažovat jen čistě ekonomicky a etiku a další věci nechám stranou) vyplatilo jít izraelskou cestou - tedy mj. cestou přeplácení vakcín - protože ten rozdíl je pořád řádově menší, než minimálně o 8 měsíců delší omezení a ničení ekonomiky o lidských životech a utrpení nemluvě.
Ale to je zde nemožné, to byla jen taková úvaha.

Jinak pozoruju (ve společnosti i tady) značný rozdíl přístupu lidí, co to už prodělali a mladých a zdravých od těch, co tzv. nevědí, co to vzhledem k jejich věku a zdravotnímu stavu udělá.

Včetně vás.
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 11:40:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16026
Registrován: 3-2007
Desiro:
"
Kdyby ta situace s nemocí byla tak vážná, tak se nepolitikaří - a politici nechodí na fotbal.

"

Nesmysl.
Pondělí, 22. února 2021 - 11:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13742
Registrován: 5-2004
A jako bonbonek ustavni soud shodil "motivacni opatreni" strucne charakterizovany jako "nech si ostrihat psa ale opovaz se si cestou koupit fusekle".

Vakciny - ktery podzim?:-) Aby to nedopadlo tak ze nez se proockujou ti co chteji meli by se uz davno znovu ockovat ti prvni ockovani.
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 11:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 2-2004
by se (když budu uvažovat jen čistě ekonomicky a etiku a další věci nechám stranou) vyplatilo jít izraelskou cestou - tedy mj. cestou přeplácení vakcín - protože ten rozdíl je pořád řádově menší, než minimálně o 8 měsíců delší omezení a ničení ekonomiky o lidských životech a utrpení nemluvě
Tak si představte, že by to udělal každý - nesmysl. To spíš tady zavést licenční výrobu nějaké vakcíny.

Otevřít to bez rizika nezvládnutelné katastrofy můžete teprve až bude značná část obyvatel proočkována (ohrožení + běžná populace cca 50+ včetně)- prostě takové počty, aby křivky nešly příliš nahoru
Jenže to se s těmi proočkovanými ohroženými - tedy chronici a řekněme 65+ - už nestane.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 12:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16027
Registrován: 3-2007
A proč bych si to měl představovat ?
Já přece nechci spasit celý svět, stejně jako to nedělá ten Izrael. Vy máte tyhle ambice ?
On se jen dovede postarat o své lidi, když je třeba, řádově lépe, než ČR.¨

65+, když tady čtete, jak nejsou leckde ještě proočkovaní 84- ?

Už nestane?
Máte na to nějaké důkazy ?
Vzal byste si to, být třeba ministrem zdravotnictví téhle země, na svědomí a na zodpovědnost?
Pondělí, 22. února 2021 - 12:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13743
Registrován: 5-2004
Kam radis mne? Mladej ani nahodou, uplne zdravej taky ne, zato jsem to mozna prodelal (nevim to proto ze neexistuje dostupny samotest kterym bych to doma overil a pretezovat zdravotnictvi padajici na hubu nebudu).

Mladej kolega "dvoudenni viroza" (pokud to bylo onoo, ve stejnou dobu se mnou). Starsi kolega "chripka, 4 dny 38 a pardni unavy. Jeho zena (sestra na stredisku) pochrchlavani, deti 18+bez priznaku. Jeste starsi kolega 60+ negativni a nechyt to od spolubydlici manzelky.

Nemuzu se zbavit dojmu ze nakazeni ci prubeh nezavisi az tak na nejakych rouskach ale na tom v jake kondici se udrzuje dotycny kus. Vsichni totiz jsou aktivni a furt venku bud pri praci kol baraku nebo rovnou v lesich, na horach a pod. Ja jsem obcas rozchrchlanej, to ale kazdou zimu kdyz jezdim na kole i v mrazu. No a kvuli tomu nepolezu na lov kovidu i s cestovanim na nejaky odberovy misto a to vcetne opruzu kolem odberu. Ono u nas ve meste odberny misto ani neni a musi se hoblovat po okrese. I proto je na tom praha lip nez venkov kde ochota jezdit nekde od kraslic nebo z takovy borovnice nekam pres pul okresu kdyz je dotycnymu blbe asi nebude vysoka.
Pondělí, 22. února 2021 - 12:23:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13744
Registrován: 5-2004
A asi bych moc nevsadil na to ze nejvetsi sanci to chytit budou mit ti co si poctive matlaj na ruce dezinfekci, menej denne nekolik rousek ve kterych chodi i venku (lze potkat i silence s nahubkem uprostred lesa) a "pokud mozno nevychazeji ven". Ty totiz slozi casem cokoliv a v oslabeni kovid taky.

Mozna i na tohle konto (a vypestovany strach "tohle bych asi neprezil) stoupa pocet pozitivnicb i pres prijata opatreni.
Pondělí, 22. února 2021 - 12:40:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13746
Registrován: 5-2004
A je to tady. Bude vydano narizeni vlady ze se respirator musi menit kazdy den.

Bude k tomu i vydana provadeci smernice kde bude stanoveno kdo bude menit s kym
Pondělí, 22. února 2021 - 12:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13883
Registrován: 8-2012
Já myslím že vláda dobře ví že lidé by to v současnosti už neakceptovali
Vláda hlavně ví, že tvrdý lockdown - tzn. pouze doma ve vlastní domácnosti a pouze nezbytné cesty ven - udělat nejde

Další dávka falešných nadějí?
Jenže ono jí prostě nic jiného nezbyde. To je úplně jednoduchá matematika (statistická analýza), britská mutace začne nabíhat v následujících dvou týdnech ("neviditelný" začátek exponenciály už máme za sebou). Otázkou je jen čas a hloubka lockdownu - jsou to populisti a už jedou předvolební kampaň, takže to zase bude spíš pět minut po dvanácté a lockdown "tvrdý" jen jako, aby koblihy nadměrně nezneklidnily, takže u viru "na funkci to nebude mít vliv" a o to dýl to tu pak budeme slibama "rozvolňovat".
Ale můžeme dál jet černobílé "přitvrzovače", škatulkovat "podporovače Babiše", plánovat ojebávačky a podobné tanečky, poněkolikáté znovu. OK, když to někoho baví, proč ne. Ale nejdřív se radši připravte, abyste s tím "nejde to" a "nemůže" nebyli pak překvapeni.

Očkování: vakcíny bude v ČR dost (= bude jí víc než zájemců o ni) asi tak v květnu, ale bude problém s distribucí a vlastním očkováním (místo, personál, stříkačky, jehly - Babiš už má uchystánu výmluvu, že vinu hodí na kraje, protože na EU to hodit nepůjde) a spousta se jí asi i zmaří. No a na podzim budeme doufat, že zase nepřijde drsnější mutace (on ten virus nepotřebuje drsnější mutace, pro něj to je taky prohra, ale holt po "krátký" čas - mnohem delší než je hard-lockdown - má agresivní mutace navrch, než zabije své nositele a vymizí).

značný rozdíl přístupu lidí, co to už prodělali a mladých a zdravých od těch, co tzv. nevědí, co to vzhledem k jejich věku a zdravotnímu stavu udělá
Nebo sobeckých hovad od těch, co mají za někoho odpovědnost.
(Mimochodem, manželce to kamarádku-popíračku zkosilo teprve minulý týden ale tak, že v čtyřicítkách lezla po zdi a byla ráda, když do sebe ten týden dostala a udržela půlku rohlíku denně. Jo, chřipečka. Tak jestli by neměla přece jen zbystřit i sobecká hovada včetně těch, co to měla letos už třikrát a poprvé v sedmdesátých letech minulého století. Že by se to nechytalo santusáků se zatím neprokázalo a v USA radši očkujou houmlesy mezi prvními.)
電車オタク
Pondělí, 22. února 2021 - 14:34:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 424
Registrován: 7-2017
Ono to hlavně už dávno není o tom, jestli to jedinec chytí/nechytí.
Dnes je to hlavně o tom KDY a jak MOC.
Bkp
Pondělí, 22. února 2021 - 14:53:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8565
Registrován: 8-2003
T_._H_.:
"Jenže ono jí prostě nic jiného nezbyde."

No jo, ale to spolehneme na morální integritu národa, nebo vezmeme jako fakt, že to polovina lidí nedodrží? Toto je totiž velmi obtížně vymahatelné - jak efektivně zabráníme lidem navštívit např. své rodiče, zejm. pokud bydlí ve stejném městě? Pro mnoho lidí je odložení rodinného života až na dobu po pandemii nepřijatelné. Zavření restaurací lze ohlídat, ale to spolehneme na udavače. Navíc se blíží velikonoce, to už vláda nikoho doma neudrží.

T_._H_.:
"sobeckých hovad"
No jo, ono je občas je bohužel lepší být sobecké hovado a jít ven, vydělat peníze a mít na účty, než být hrdinně doma, ale s dluhy na krku, aneb ne každému přijde 11. na účet výplata/důchod (ve stejné výši, jako dřív). Pro jistou byť ne majoritní část obyvatelstva ekonomická situace ohrožuje víc, než koronavirus a upřímně nelze se jim divit, že se chovají dost pragmaticky.
Ostatně, koronavirus je sice problém číslo 1, ale pro problému číslo 1 dřív nebo později přijde problém číslo 2 a další a jedním z nich bude ekonomická situace. Ostatně, i v této situace stát zlepšil příjmovou situaci učitelů a neslyšel jsem moc z nich to odmítat a žádat po vládě spíš ty peníze nasměrovat na škody způsobené koronavirem*. Ostatně, i ČD měly v loňském roce v osobní dopravě rekordní propad cestujících i tržeb a nemálo železničářů si postěžovalo, že zhruba dvouprocentní nárůst mezd je nedostatečný.
Hodně lidí sice tvrdí, že na penězích nezáleží, důležité jsou životy, ale mnozí z nich tím myslí peníze státu, firmy, souseda, zkrátka hlavně ne svoje. Takže pro mě sobecké hovado je někdo kdo bezdůvodně někoho ohrozí rizikem přenosu nákazy, ale i ten, kdo se dožaduje restrikcí, ale sám zejména ty finanční, je není ochotný snést.
(*Jistě, z makroekonomického hlediska to zase stojí poněkud jinak, jde o zdůraznění přístupu zejm. v otázce kdo je nebo není jaké hovado.)
Pondělí, 22. února 2021 - 15:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2018
Desiro:
" v Bruselu se zase rozhodli nabagrovat malou domů francouzskému národnímu výrobci léčiv, přičemž vývoj se jim prodloužil a prodražil jako 109E a Uršula najednou nemá vakcíny. "

Na těhle hejtech na žabožrouty je nejsrandovnější, že Germánskej národní výrobce CureVac Tübingen, od kterýho si EU slibovala stejně vakcín jak od Sanofi, protože dva hlavní zdroje a dvě součásti, zkolaboval zřejmě docela, akorát v německý zájmový sféře se o tom mezi mediálníma džentlmenama nemluví. Takže zaplať pámbu že Pfizer aspoň zvýšil sliby, když ne dodávky.
Pondělí, 22. února 2021 - 15:27:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5700
Registrován: 3-2006
Aktuálně pěkný příspěvek o respirátorech a nanorouškách na ČT24.
Ve stručnosti, respirátor není dle medicínské, ale průmyslové normy. Tedy neexistuje například dětský, protože v Evropě je dětská práce zakázaná.
Z toho plyne, že každý respirátor by měl být označen že není zdravotnický.
Výdrž respirátoru, dokud se nezačne z vnitřní strany třepit, nebo se z venku nepoškodí, případně znečistí..
Ošetření respirátoru ethanolem ve spreji a nechat uschnout.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/22141 1058300222/

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pondělí, 22. února 2021 - 16:28:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15514
Registrován: 12-2007
Z toho plyne, že každý respirátor by měl být označen že není zdravotnický.
Platí předpokládám pro FFP2.

(FFP3 jsou medicínské.)
Pondělí, 22. února 2021 - 16:42:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5701
Registrován: 3-2006
Ad David. Ano mluvil o FFP2, konkrétně normě EN 149.
Je tam spíš otázka, jak poznat, že respirátor obsahuje nano membránu.

Jinak zde porovnání norem, kupodivu EN 149 má 94% a N95 a KN95 95%
https://www.korunacek.cz/user/documents/upload/Porovn%C3%A1n%C3%A D_FFP2_KN95_N95.pdf

samotný záchyt virů je prý na 80%.
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 16:56:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 2-2004
Mladějov: A proč bych si to měl představovat ? Já přece nechci spasit celý svět, stejně jako to nedělá ten Izrael. Vy máte tyhle ambice ?
No protože se na to ptáte, proto si to představujte! Tak já vás trochu postrčím, co se stane - ten, kdo přeplatí ji mít bude, ceny poletí výrazně nahoru a zbytek utře nos. Což pro nás jako ne úplně nejbohatší stát znamená, že ... (dál to nebudu rozvádět - je to, jak správně píšete, jen teoretické cvičení).

65+, když tady čtete, jak nejsou leckde ještě proočkovaní 84- ?
Mluvíme tak o výhledu na dva až čtyři další měsíce.

Už nestane? Máte na to nějaké důkazy ?
Třeba ten. Odpovědnost bych vzal.

A tady jsem ještě zapomněl na osobní poznámku : Jinak pozoruju (ve společnosti i tady) značný rozdíl přístupu lidí, co to už prodělali a mladých a zdravých od těch, co tzv. nevědí, co to vzhledem k jejich věku a zdravotnímu stavu udělá.
Včetně vás.

Mě už tady někdo upozornil, že taky nejsem úplně v pořádku abych si mohl úplně vyskakovat. To má pravdu, ale tak tomu budu rozumně čelit - budu jíst vitaminy, chodit ven, v uzavřených prostorách si vezmu respirátor nebo nanoroušku a naopak venku budu dýchat čerstvý vzduch. Rozhodně není řešením, že se všichni zavřeme doma a budeme se třást strachy.
Já už jsem to tu psal: Menšinové skupině obyvatel - počítejme do 30 % obyvatelstva, spíše méně - může jít o život a chce od většinové skupiny aby se třeba na mnoho let kvůli ní zásadně omezila na svobodě, vzdělání (především pro své děti) a často i blahobytu a nic jí za to obratem nedá. To jednoduše nemůže dlouhodobě fungovat a očekávám střet mezi nimi. Člověk, kterému nevadí obětování budoucnosti mnoha spoluobčanů včetně dětí, je asociální hovado, pokud to dělá kvůli sobě tak navíc ještě sobecký, a většinová společnost má morální právo tyto neoprávněné požadavky odmítnout.

Germánskej národní výrobce CureVac Tübingen, od kterýho si EU slibovala stejně vakcín jak od Sanofi, protože dva hlavní zdroje a dvě součásti, zkolaboval zřejmě docela, akorát v německý zájmový sféře se o tom mezi mediálníma džentlmenama nemluví
Němečtí mediální džentlemani se teď zabývají tím, jak spolkové ministerstvo zdravotnictví nařídilo politvědcům vytvořit matematický model s co nejhoršími výsledky (vyšlo jim tam milion mrtvých) s cílem prodat lockdown, tvrdou linii a různý zákazy (takový jejich Kulveit se Steinerem, známe od nás). Následně tento materiál v režimu důvěrné leakovali německým mediálním džentlemenům ...
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 22. února 2021 - 17:00:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11064
Registrován: 4-2003
jak poznat, že respirátor obsahuje nano membránu.

Asi to bude na tom respirátoru explicitně uvedeno, ne? Opačný postup nedává smysl.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 22. února 2021 - 17:11:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5702
Registrován: 3-2006
Ad RadekŠ. Tomu co je na výrobku uvedeno, už dávno nevěřím, stejně tak, jako prohlášením o shodě.
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 17:24:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16030
Registrován: 3-2007
D: Tak já to myslel tak, že jste mladý, štíhlý, zdravý - a podle sebe soudíte druhé.
Bohužel všichni nemají tu výsadu se zavřít doma na home office, pojídat vitaminy a ani třeba to vzdělání a třeba ani tu snahu se chovat zodpovědně - to je totiž především o té snaze, ne o tom, co je momentálně někým dovoleno či zakázáno.
A přečasto i ti uvědomělí mají staré rodiče, příbuzné..
Támhle paní pokladní v marketu nebo třeba průvodčí třeba vaši odolnost nemá a přijde za směnu do kontaktu s násobnou náloží viru než vy úplně v pohodě a je jí třeba 50 pryč + noční + třeba nezdravý způsob života. Půlka národa má taky IQ pod 100 a moc po nich nemůžete chtít, aby si něco moc složitého uvědomovali.
Budete rozhodovat "klidně" za ni, za ně, že necháte rozšířit nákazu x-krát víc ?

Jinak tedy úplně nechápu, co chcete (se mnou) zásadního řešit, když povídáte o +4 měsících.

Situace, kdy bude proočkováno těch 40 či 50% populace by u nás mohla nastat snad někdy v září, říjnu (já předpokládám pesimisticky někdy v prosinci) a ten puvoár vám stejně nikdo nedá - ten byste si musel vzít.

Samozřejmě nikdo neví, co nové mutace, co získaná imunita - ale pořád platí, že jestli tu nemoc někdo dostane i po delším čase po očkování, bude mít o hodně lehčí průběh.
Po 100% ochraně tady nikdo nevolá, nevšiml jsem si, že by volal a ani to není možné.

Ale v současnosti je stav nejhorší od začátku pandemie - nebo ne?
Pondělí, 22. února 2021 - 17:43:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13748
Registrován: 5-2004
no nevim. S par pruvodcima jsem sluvko prohodil kdyz pro nedostatek substratu nemeli co delat. A jestli jim neco vadilo tak nikoli hruza z kovidu ale celou sichtu nahubek. Na muj navrh ze kdyz tam jsme dva bez kamer muzem si to sundat a bavit se jako lidi a ne psi pred kramem bylo vzdy reagovano kladne.

Samozrejme si sypu popel na hlavu za ty tisice mrtvejch...

Jo a neslo o pohodli ale o vyrazku nebo kasel co zmizel do hodiny po sundani nahubku.
Pondělí, 22. února 2021 - 18:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4423
Registrován: 9-2003
Mořepetr: Nevím, co je na ČT24 ale samozřejmě existují respirátory FFP2 "medical" i FFP3 "non-medical". A moje děti mají dětské respirátory. Asi jiná dimenze.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 22. února 2021 - 18:13:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13884
Registrován: 8-2012
Ve stručnosti, respirátor není dle medicínské, ale průmyslové normy
Nikdo nikdy netvrdil nic jiného. FFP je "Filtering Face Piece", čili norma na prostupnost (efektivitu záchytu), nikoli sterilitu apod. Přesto se v medicínské praxci normálně používají.

FFP3 jsou medicínské
Nejsou. Označení FFP neříká o "medicinálnosti" vůbec nic. A FFP3 si máte vzít, např. když jdete bourat azbest.
電車オタク
Pondělí, 22. února 2021 - 18:41:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 3-2006
S4991023:
"Mořepetr: Nevím, co je na ČT24 ale samozřejmě existují respirátory FFP2 "medical" i FFP3 "non-medical". A moje děti mají dětské respirátory. Asi jiná dimenze."

Nevím, byl to rozhovor s Jiřím Kůsem, předsedou výkonné rady, Asociace nanotechnologického průmyslu ČR.

Ty dětské zdůvodnil, dovozem z Číny (menší obličej)

Medical, zřejmě nějaký bude, ale nebude to jen FFP nebo FFP3, ale ještě nějaká + další zdravotnická norma.

Ad T_._H_.: Samozřejmě, ve zdravotnictví se používá spousta věcí "non medical", u těch respirátorů je to například předpoklad toho, že když to odfiltruje určitou velikost "prachu", vezme to i nějaký vir.

Časem, se možná nějaké zdravotnické normy na respirátory dočkáme. Teď na to tak nějak není čas.[blush]

Tak jsem dohledal tu normu na viry je to ASTM 1671 a EN ISO 374-5

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 18:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16034
Registrován: 3-2007
Tak nechci odborníkům fušovati do řemesla, ale ty viry ve vzduchu velmi často cestují nasedlé na kapénkách nebo prachových částicích.
Desiro
Pondělí, 22. února 2021 - 19:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 2-2004
Mladějov: Jo tak jistěže si tuhle zdravotní krizi můžeme politickým rozhodnutím rozšířit o ekonomické potíže - jak to pak asi dopadne na vámi vyjmenované skupiny?
V současné době u nás není stav (?) nejhorší od začátku epidemie - ale to si můžete vyhledat třeba na seznamu ...
No nic
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Miloš_jonák
Pondělí, 22. února 2021 - 19:32:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 447
Registrován: 12-2007
Hroch.R420:
"co je pravdy na tom, že Němci dodržují omezeni podstatně více, než Češi proto, že tam policajti rovnou sázejí pokuty.
Minulý týden v jednom severoneměmeckém městě, celé centrum ,včetně pěších zón označené cedulemi o povinnosti používání roušek i na ulici . Nepotkal jsem jediného policajta a stejně tak jsem nepotkal jediného člověka bez roušky/respirátoru. "
Protože policajti se objevují prostě namátkově v rámci hlídkové služby, zato když už někoho přistihnou, tak nediskutují a dotyčný se nedoplatí a oni z toho mají respekt, na Slovensku by to snad mělo být podobné. U nás jsme si na nošení roušek venku udělaly asi 20 výjimek a tak se reálně nic kontrolovat ani vymáhat nedá.
Mladějov
Pondělí, 22. února 2021 - 19:39:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16037
Registrován: 3-2007
Desiro:
"Mladějov: Jo tak jistěže si tuhle zdravotní krizi můžeme politickým rozhodnutím rozšířit o ekonomické potíže - jak to pak asi dopadne na vámi vyjmenované skupiny?
V současné době u nás není stav (?) nejhorší od začátku epidemie - ale to si můžete vyhledat třeba na seznamu ...
No nic"

Tak já jsem očekával, že se konkrétně vyjádříte k mým "námitkám".
Marně.

A já nezastávám názory, s kterými byste musel tvrdě polemizovat - na to si vyberte spíše jiné.
Pondělí, 22. února 2021 - 20:12:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5704
Registrován: 3-2006
Mladějov:
"Tak nechci odborníkům fušovati do řemesla, ale ty viry ve vzduchu velmi často cestují nasedlé na kapénkách nebo prachových částicích."

Těžko říct, to musí říct odborníci.

Co bych jako laik uvítal, je spíš nějaká forma detekce určitých virů. I ta blbá radioaktivita jde v prostředí změřit, ale nějaký detektor na viry, to jsem ještě neviděl.
Pondělí, 22. února 2021 - 20:39:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 841
Registrován: 10-2007
Dovolím si přispět do debaty odkazem na Osla. Na jednu stranu je fascinující vidět evoluci v přímém přenosu, ale také to znamená, že ani s vakcínami zatím coby lidstvo vyhráno zdaleka nemáme. A pozornosti p.t. publika doporučuji i další oslí články (nejen) o covidu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jabberwocky.)
Úterý, 23. února 2021 - 06:20:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13886
Registrován: 8-2012
Časem, se možná nějaké zdravotnické normy na respirátory dočkáme
Ale proč?
Ona je snad nějaká "zdravotnická" norma na bílý pláště? A přesto je doktoři nosí... Co to zas je za podivnou argumentaci - nějaká snaha o "důkaz", že respirátor je nahowno a celé je to akorát STZH spiknutí, protože na něj není zdravotnická norma?

I ta blbá radioaktivita jde v prostředí změřit, ale nějaký detektor na viry, to jsem ještě neviděl
Víte, nebo aspoň tušíte, jak se detekuje "blbá radioaktivita"?
Jaká je vaše představa detekce určitých virů (to slovo je nejdůležitější, protože i kdyby se dala jednoduše detekovat obecně hladina virů, tak byste je detekoval vždycky a byla by to informace zcela k ničemu). Detekovat konkrétní viry - jak byste to chtěl dělat?
(Nemluvě teda o tom, že detekce ještě neznamená inaktivaci viru, o kterou nám hlavně jde.)

P.S. Za včerejšek nejvíc pobavila myšlenka Středuly na tvrdý lockdown (až) kolem velikonoc - pěkné nepochopení dynamiky dějů [happy].
電車オタク
Mladějov
Úterý, 23. února 2021 - 07:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16038
Registrován: 3-2007
>Za včerejšek nejvíc pobavila myšlenka Středuly na tvrdý lockdown (až) kolem velikonoc

Tak on přece chce být tím, kdo koupí pracujícím za cizí peníze týden dovolené navíc zdarma a ty čtyři dny přece stát dá a lidem se to bude okolo velikonoc nejvíc hodit - třeba na návštěvy a výlety.

No a budem tomu říkat tvrdý lockdown.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 23. února 2021 - 08:31:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5705
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"Ona je snad nějaká "zdravotnická" norma na bílý pláště? A přesto je doktoři nosí... "

ČSN P ENV 14237 (80 4110) Textilie ve zdravotnictví
PNJ 600-80-2005 Prádlo pro zdravotnictví
ČSN EN 13795-3 (85 5810) Operační roušky, pláště a operační oděvy do čistých prostor používané jako zdravotnické prostředky pro pacienty, nemocniční personál a zařízení.


T_._H_.:
"I ta blbá radioaktivita jde v prostředí změřit, ale nějaký detektor na viry, to jsem ještě neviděl
Víte, nebo aspoň tušíte, jak se detekuje "blbá radioaktivita"? "

Příbramana se na to ptát, je úsměvné.[blush]


T_._H_.:
"Jaká je vaše představa detekce určitých virů (to slovo je nejdůležitější, protože i kdyby se dala jednoduše detekovat obecně hladina virů, tak byste je detekoval vždycky a byla by to informace zcela k ničemu). Detekovat konkrétní viry - jak byste to chtěl dělat? "

Tak něco bych asi dal, ale je to pohled laika. Co třeba činidlo. Nebo analyzátor vzorků vzduchu. Ano šlo by pouze o indikaci přítomnosti.


T_._H_.:
"P.S. Za včerejšek nejvíc pobavila myšlenka Středuly na tvrdý lockdown (až) kolem velikonoc - pěkné nepochopení dynamiky dějů [happy]."

To mne také pobavilo, oni prostě na odborech mají jiný časoprostor.[lol]
Úterý, 23. února 2021 - 08:33:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 6-2019
Jasně, pokusný balónek, kejhání hus... Klasické výmluvy, když někdo napíše nesmysl a pak se z toho snaží vykroutit s tvrzením, že to tak napsal záměrně, přičemž zcela pomíjí kontext svých ostatních komentářů.
Ale samozřejmě vy jste výjimka, vy jste to tak určitě napsal schválně.


Člověče nerušte, vrtám dírky do nové várky replikátorů, víte jakou to dá práci??!!
[lol][lol][lol]
Vy jste tak jednoduchej, až je to k smíchu.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 23. února 2021 - 08:48:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13887
Registrován: 8-2012
Textilie ve zdravotnictví
OK [happy]. Co třeba ty gumový sandále?

Příbramana se na to ptát, je úsměvné
Takže si jistě dokážete sám vysvětlit, na které všechny nohy to srovnání detekce radiace a virů kulhá.
Co třeba činidlo
Jaký činidlo? Nejlepším činidlem na viry je savo [happy].
Nebo analyzátor vzorků vzduchu
Na analýzu viru potřebujete dost složitý postup v přesně kontrolovaných podmínkách. Zkuste si najít třeba postup při PCR neboli polymerační řetězové reakci - tam ten virus vybudíte k replikaci jemu typické části (čímž ho identifikujete) díky nějakému jím oblíbenému enzymu, který mu podstrčíte. To fakt nejde udělat v "polních" podmínkách, že tam přiběhne nějaká ta Ripleyová s detektorem, který začne pípat (a kruh na displeji se zužovat).
Ano šlo by pouze o indikaci přítomnosti
Na to nepotřebujete indikaci - viry jsou přítomné vždycky a všude. Ale vy nechcete indikátor přítomnosti virů, vy chcete indikátor přítomnosti konkrétních virů, ne?

P.S. Zábava nad Středulovým plácáním končí v okamžiku, kdy - asi jako jedna z mála zemí světa - právě jedeme vlastně už čtvrtou vlnu (v porovnání s níž byl březen loňského roku jen takové šplouchnutí) a pořád si tu vytváříme iluzi, že není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř... bude.
電車オタク
Úterý, 23. února 2021 - 09:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5706
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"Takže si jistě dokážete sám vysvětlit, na které všechny nohy to srovnání detekce radiace a virů kulhá. "

Bohužel ne, nejsem odborník, ale vidím, že Vy to zvládnete, protože máte odbornou znalost obou vědních disciplín.

Ano přítomnost určitých virů, by byla OK.[blush]

Jen pozor i tady platí heslo odborníků: "Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždy najde někdo, kdo to udělá".

Ostatně obdobně platí, že: "Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř"[vypravci]

Edit: Tak jsem našel někoho, komu jste neřekl, že to nejde.
https://plus.rozhlas.cz/novy-detektor-biologickych-materialu-6641 498

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Úterý, 23. února 2021 - 09:17:54  
Administrátor
Číslo příspěvku: 74092
Registrován: 4-2003
By mě zajímalo, za koho vlastně ten blb Středula mluví? A co je vůbec zač? Už jen výpis o něm na wikipedii je výživnej. [crazy]

Josef Středula (* 12. listopadu 1967 Opava) je český odborář, od dubna 2014 předseda ČMKOS, v letech 2005 až 2014 předseda Odborového svazu KOVO.

Absolvoval Střední průmyslovou školu strojnickou v Opavě. Po škole pracoval ve vítkovických železárnách na údržbě válcovací trati.

Po listopadu 89 se podílel na přeměně Revolučního odborového hnutí (ROH) ve standardní odbory.

V letech 1990 až 1993 byl místopředsedou základní organizace Odborového svazu KOVO Vítkovice - závod 2 (dnes Vítkovice Steel). Následně pak v letech 1993 až 2005 působil jako místopředseda celorepublikového Odborového svazu KOVO. V červnu 2005 byl na sjezdu Odborového svazu KOVO zvolen předsedou celé organizace.
Tuto funkci pak dvakrát obhájil, a to v letech 2009 a 2013.

Dne 25. dubna 2014 byl na VI. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů v Praze zvolen předsedou ČMKOS. Získal 142 hlasů z 227 možných hlasů (tj. 63 %) a porazil tak svého protikandidáta Václava Pícla.[5] Na VII. sjezdu v dubnu 2018 svou funkci obhájil.[6]


Dělal ve skutečnosti vůbec někdy něco? Podle výpisu snad možná teoreticky působil nějaké 2 nebo 3 roky „na údržbě”. Což bude tak akorát zácvik, než se ho zbavili. [crazy] Což by vysvětlovalo, proč pracujícím dlouhodobě tak akorát škodí. [angry]
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Úterý, 23. února 2021 - 09:24:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13889
Registrován: 8-2012
Mořepetr: OK, tak místo sava a germicidních zářičů čekejte dál na jednoduchý kapesní COVID-detektor, protože respirátory nejsou podle zdravotnické normy.
Je to marný.
電車オタク
Úterý, 23. února 2021 - 09:34:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5707
Registrován: 3-2006
T_._H_.:
"Mořepetr: OK, tak místo sava a germicidních zářičů čekejte dál na jednoduchý kapesní COVID-detektor, protože respirátory nejsou podle zdravotnické normy.
Je to marný."

Vnucujete něco co tu vůbec nezaznělo. Pokud si přečtete moje příspěvky, nikde jsem nepsal, že respirátor nefunguje, naopak, psal jsem, že má dle odborníků cca 80% záchyt virů (takže dle toho soudím, že časem obdrží i tu zdravotní certifikaci a normu). Jen je to pořád improvizace, stejně jako použití šitých roušek, ale kdo by chtěl chodit v přetlakovém obleku, že?
Úterý, 23. února 2021 - 09:35:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 6-2019
Dělal ve skutečnosti vůbec někdy něco? Podle výpisu snad možná teoreticky působil nějaké 2 nebo 3 roky „na údržbě”. Což bude tak akorát zácvik, než se ho zbavili. [crazy] Což by vysvětlovalo, proč pracujícím dlouhodobě tak akorát škodí. [angry]
Většině "profi" odborových funkcionářů práce smrdí nebo smrděla nebo měli tzv. ruce levý.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 23. února 2021 - 09:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13890
Registrován: 8-2012
Jen je to pořád improvizace, stejně jako použití šitých roušek, ale kdo by chtěl chodit v přetlakovém obleku, že?
A k tomu přikládáte argumentaci "neřekl že nejde" o detektoru, který bude v daleké budoucnosti (možná) jeden na celou nemocnici (OK, bude s ním běhat ta Ripleyová) a na každý vir (možná i kmen viru) extra jiný? To není chození v přetlakovém obleku, to je ještě o level výš...
電車オタク