Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 13. 2. 2021 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 13. 2. 2021

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pátek, 12. února 2021 - 08:21:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5089
Registrován: 4-2003
Tome L, přistoupím-li na vaši odpověď, pak z ní plyne, že již vaše premisa je zmatečná, logicky je pak nesmyslný i závěr. Ale vzhledem k vašim příspěvkům se stejně přikláním k názoru, že jste si nesmyslnost svého požadavku v tu chvíli neuvědomoval.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 12. února 2021 - 08:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13663
Registrován: 5-2004
jo, rekuperuje. Jak to rekuperovani pusobi na zivotnost naterek? Nemuzu se zbavit dojmu ze kdyz treba mobil pichnu do site kuprikladu 4x za den na 2-8 minut ze za chvili baterka neodejde.

A co se tyce zavrenejch okresu tak z nich je jasny ze hlavni prenos se nekona lyzari na chebsku a sokolovsku ale stejne jak na trutnovsku to je v zamestnani. A tam se nic nemeni i s jezdenim mimookres. Jediny okamzity efekt budou omrzly policajti... Za 2-3 tydny se z tech triokresu stanou premianti neb to prodela skoro kazdej a "hruza" se presune treba do okresu pisek, chrudim a prostejov (ci jinejch)
Pikehead
Pátek, 12. února 2021 - 08:49:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6956
Registrován: 3-2007
Tom_L:
"Co? Že se zveřejňují a pracuje se s daty, které nic neříkají ..... co na tom pořád Doktore nechápete??"

Pro pochopení situace potřebujete testy z reprezentativníhp vzorku populace a v něm vidíte procento pozitivních. Z pozitivních lidí je (předpokládáme že velká) část infekčních. Procento pozitivních testů (při snaze o reprezentativnost vzorku) je celkem použitelný indikátor průseru.

Dalším indikátorem je trend zaplněnosti nemocničních lůžek a intenzivní péče. Pokud roste, nebo je poměrně vysoký, máte problém.

Co vám na těchto datech přijde "nesmyslné" nebo nepochopitelné? Jak si (selským či jiným rozumem) představujete získat lepší data, resp. na základě čeho byste jako epidemiolog rozhodoval? Z vašeho postoje to vypadá, že "Pokud nemám dokonalá data a dokonale prozkoumanou mechaniku přenosu, tak nedělám nic?" Tohle můžete tvrdit jako internetový anonym na šotofóru, ale v křesle ministra zdravotnictví těžko.
Pátek, 12. února 2021 - 08:50:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 6-2019
PV: Tak tak.

ale stejne jak na trutnovsku to je v zamestnani.
Budu se opakovat, ale je to tak. Debílci nám chodili do práce a kanceláří bez roušek a nakažení, vyhazoval jsem je fyzicky ze dveří. Když měli jen +38, tak to byl furt humor. Za dalších pár dní měli +40 a srali doma magi a muselo to ven, takže spousta lidí v karanténě, to se fakt báli o život. No a dneska? Vítám je pozdravem "nazdar koviďáci" a chodí zase bez hadrů přes tlamu. Stejně jako mnoho dalších. K tomu chlastačky a pinčes ve sklepích a podobná socializace.
To nemá s horama nic společného, tam jezdí IMHO ta zdravější část populace (jak fyzicky, tak duševně) a i pod sjezdovou u stánku se každý drží od druhého dál. A ti, kteří se chtějí hejbat, tedy být na čerstvým vzduchu, čili myslí trochu hlavu. No a pak jsou ty lahváčový mejdany...
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pátek, 12. února 2021 - 09:25:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13664
Registrován: 5-2004
mejdany se samozrejme presunuly do soukromejch spelunek, i sudy se uplatni. Jen to stoji stat potazmo danovy poplatniky dlouhy penize neb kompenzace a min se vybere na dph protoze levnejsi chlast z obchodu.

Ono by se to mozna ani tolik nepraktikovalo (a i ostatni opatreni by se vic dodrzovala kdyby si napr v zime slo koupit zimni veci na sebe..) kdyby ta omezeni byla na nejakou urcitou rozumnou dobu mesic-dva a ne na neurcito (rozumej natrvalo). Clovek je tvor spolecensky a skajpovani staci jen urcity maly casti.
Desiro
Pátek, 12. února 2021 - 09:38:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 2-2004
Fascinuje mě, jak proponenti lockdownů na jednu stranu dští síru Babišovi a na druhou stranu by jim od té samé vlády nevadila represe, namířená proti jejich spoluobčanům s jiným názorem.

Nicméně sám Babiš se vyjádřil, že by si občané měli uvědomit, v jak skvělé zemi žijí, protože tady se demonstranti nemlátí. Možná si sám uvědomuje, že nechat to tu pomlátit by znamenalo povstání a pak by za ten katr opravdu šel - ne za ty rozkrádačky, ale třeba za zneužití pravomoci, šíření poplašné zprávy ... ono by se už něco našlo.

Teda pokud to nemyslel jako výhrůžku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 12. února 2021 - 10:07:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13795
Registrován: 8-2012
Debílci nám chodili do práce a kanceláří bez roušek a nakažení
Ale koblihovláda přece vydala nařízení, aby to nedělali, že? [happy]
Jenže ta samá vláda se už vysrala na to, aby jim to nechození do práce kompenzovala, aby nedostali akorát 60% nemocenské (protože to jsou jistojistě sociální případy, které by s tím měly problém), aby se vyplatilo do práce nechodit. (Jakkoli to zní blbě a jakkoli by to bylo v mnoha případech zneužito, přičemž by to zdravorozumáci ze školy života obdivovali a dávali za následováníhodný příklad, protože kdo nekrade, okrádá rodinu - třeba svobodymilovný bolševik Vlček tak jistě žije i dnes. Pořád by se to vyplatilo víc, než všechny následné, tímto chováním nutně vyvolané lockdowny.) Takže to některé firmy vypružily ve své režii (třeba Škoda Auto nějaká opatření má, zřejmě direktivně shora z VW a lepší než od české vlády, a přes kontinuálně jedoucí fabriku nelehla půlka Boleslavi) a tam, kde to šlo, v home-officech (což byl někde problém technický a hlavně hodně mentální), jinde se to holt šířilo. K tomu předvánoční šoping po obchoďácích, domácí chlastačky (popř. hospody na tajňačku pro štamgasty a na heslo, protože hospodští taky od vlády dostali úplné hovno a lepší vrabec v hrsti), sobecké "budu si dělat co chci, jezdit kam chci, mě se chřipečka netýká" (opět oslavováno a hejtováno o totalitě a ovcích) - a titíž se teď pohoršují nad pozdním, nesystémovým a nespecifickým uzavřením několika okresů?
Vždyť celým smyslem těch opatření má být snížení mobility a kontaktů - není kontakt, není přenos. Zdravorozumák tuhle naprosto jednoduchou věc ne že by nechápal, ale nechce, protože sobecká sebestřednost je větší. Ale pokud by byla ta karanténa nebo izolace "motivována" penězmi (oni mají zdravorozumáci plnou hubu ideálů, ale nakonec z nich stejně vyhřezne hlavně peněženka), pokud by hospodský za zavřenou hospodu dostal místo složitých programů s kreativními názvy rychle a jednoduše třeba část (před)loňského zisku (což je jednoduše dohledatelné v daňových přiznáních, čili nulová administrativa)? Jasně, vláda se bojí zneužití - ale co taky čekat od vlády, jejíž šéf je usvědčený zneužívač? A že se tu argumentuje Austrálií - tam taky mají za premiéra oportunistu, agenta totalitní tajné policie, zloděje a lháře? (A znovu opakuji, ten člověk není v čele země omylem.)
Čerstvý vzduch na hýbání se je opravdu od Prahy nejblíž ve Špindlu? Proč si furt musíme takhle racionalizovat své egoistické "potřeby", jako by se nechumelilo, když se chumelí? Tak prostě místo tvrdého měsíčního lockdownu, kterého se vláda bojí kvůli nelibosti vyvolané u koblih, máme 130 dní jakože nouzového stavu, tucty usnesení a nařízení s omezeními, a nakonec v tom tvrdém (snad jen) měsíčním lockdownu skončíme stejně. Jak malé dítě, co nechce psát písanku (čerstvá zkušenost [happy]) - kravál, brek, vztekání se, a nakonec ji stejně bude muset napsat. Akorát o těch provztekaných třicet, čtyřicet minut později, o které mohlo být dřív naložené v tabletu.
Čemu se kdo vlastně diví? Virus s námi tyhle tanečky o "hýbání se na čerstvém vzduchu" prostě nehraje a s Bureš s ním nic nevyšmelí, neukecá, citovým vydíráním nedosáhne.

Fascinuje mě, jak proponenti lockdownů na jednu stranu dští síru Babišovi a na druhou stranu by jim od té samé vlády
Mě třeba fascinuje, jak relativně chytrý člověk (i když slabší na matematiku, zato ale třeba uznávaný odborník na Ekvádor) nevidí jiné barvy než černou a bílou a "kdo není s náma, je proti nám". Protože když pominu to škatulkování ("proponent lockdownů" by zřejmě měl být někdo, kdo ten lockdown chce a třeba se na něj i těší - pochybuju, že někdo takový vůbec je), tak mezi lockdownem a Burešem je fatální (doslova) rozdíl. Lockdown je neokecatelná realita (pokud chceš točit své teze o promořování, tak bez reakce), Burešův mikromanagement a následné vykrucování se je nějaký alternativní svět "o chřipečce" pro koblihy.
Nebo snad je "chřipečka" a zmizení viru jen názor? Nikáb nebo burka je názor? Že se tu proti tomu před pár lety tak bojovalo... (přitom se na nikáb určitě neumírá).
A lockdown třeba v Německu taky zavedl Babiš, že se to pořád snažíš spojovat do jedné věty?

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 12. února 2021 - 10:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11024
Registrován: 4-2003
ak se z přesvědčivého a mezinárodně uznávaného leadera dá zplachtit do ligy Miroslava Sládka

[nene]

U VK si jen nemálo tuzemců neuvědomuje, resp. neví , že on byl venku kolikrát bohužel spíš pro smích a kolikrát to to bylo takový mudrování typu "kuře poučuje slepici".

Dávno předtím, že se začal montovat do klimatických změn či krást pera. Loni začali být v Institutu VK odborníci i na viry a pandemie.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. února 2021 - 10:53:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13665
Registrován: 5-2004
jen pitomec jako je th si muze myslet ze prazaci houfne vyrazej na cerstvy vzduch na sokolovsko a chebsko, stejne jako kolem vanoc nevyrazeli na rakovnicko.

No a za ten rok stannyho prava se taky uz mirne prozkoumal virus a jeho priznaky. Postupne bylo publikum krom plaseni s jipkama pouceno ze priznakem je temer cokoli "dychaciho", bolest hlavy, kloubu, ba i sracka. Tedy neco co prodelal skoro kazdy a za zivot vicekrat. Vcetne nekolikadennich vysokych horecek -, jen se tomu nerikalo kovid.

A kdyz uz nekdo vyjde z testu jako pozitivni tak se to nijak neleci neb neni cim "vylezte to s horkym cajem" jako jakakoli jina viroza.

O tom ze mimo prahu je minimum testovacich mist kam je nutno se harcovat "pres pul okresu" i ve stavu kdy je cloveku blbe a mel by byt doma a ne ridit v horecce nebo jet vhd nemluve. Testy tyci do palice a ty z flusu slibovany od rijna kde nic tu nic - to vse vede k dlabani na to.

A relativne dobry stav prahy je mozna i proto ze za testy se tam nemusi cestovat "do horouci prdele"
Desiro
Pátek, 12. února 2021 - 11:01:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 2-2004
Ty zase neuděláš ten krok n+1 a nepoložíš si tu otázku co se stane, až skončí lockdown? A co pak dělat dál? A to jsi byl kdysi člověk s bystrým úsudkem.
A právě, že to není jen o tom, co se děje tady, ale i jinde. Holandsko - nepokoje, naopak v USA promořeno proočkováno. No a v Německu se rozhodli to potlačit co nejvíce to jde a ukáže se, jestli i při jejich disciplinovanosti jim nevyletí nějaká vlna, jako se to stalo na Slovensku.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pátek, 12. února 2021 - 11:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 975
Registrován: 7-2017
Následne kroky by boli relatívne jasné, hranice zatvorené resp po návrate povinná 14 dňová karanténa karanténa. Prevádzky by sa otvorili najskôr s veľkými odstupmi 1 človek na 15 m2 a postupne by sa ta plocha zmensovala. Ľudia by sa mohli stretnúť najskôr len v menších skupinách a len s jednou alebo dvomi domácnosťami. Intenzívne by sa testovalo naďalej. To by bol tak koniec marca najskôr. V apríli by sa uz mohli otvoriť podniky, najskôr len take away, ale ku koncu mesiaca uz aj so zníženou kapacitou. Ak by čísla klesli pod 100 prípadov za deň, tak by sa uz mohli otvoriť reštaurácie na väčší počet ľudí s povinným registrovanim. V princípe by otvorili všetky služby len so zníženou kapacitou, všetci by boli na HO a ľudia, ktorí musia do práce by sa mali správať obozretne. Ak bude preockovanost okolo 50% tak by sa uz mohli povoliť aj hromadné oslavy a podujatia.
Pátek, 12. února 2021 - 11:30:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13796
Registrován: 8-2012
naopak v USA promořeno proočkováno
Aha, takže ke specializaci na Ekvádor přibyla ještě severní Amerika. A to je ale náhoda, opět velký "promořovací" vzor. Jo, v Bronxu ty mrazáky na mrtvoly měli... (Jinde měli lockdown jako řemen a 50$ pokuty za nenošení roušky - ono nelze soudit jen podle psychopatického prezidenta, jednotlivé státy mají svou zdravotnickou a epidemiologickou pravomoc.)
A možná ještě nějaký slum v Bombaji, o tom jsem taky nedávno četl, že tam to "pustili do lidí" a teď má zhruba polovina z nich protilátky (ta druhá je zřejmě na prkně, to asi nikdo moc nezkoumá).
Vždyť máme dobré nemocnice, tak proč je neotestovat na přeplnění. Kdyžtak si nabrnkneme nová covid lůžka, je to přece jen administrativa, viď? A k nim i nějaký ten personál, Bimbác má harfičku.
電車オタク
Pátek, 12. února 2021 - 11:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13666
Registrován: 5-2004
no jestli je pulka ze slumu v bombaji na prkne tak by to vylidneni melo byt videt okem, ne?
Quex
Pátek, 12. února 2021 - 12:28:33  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8091
Registrován: 5-2002
Jenže ta samá vláda se už vysrala na to, aby jim to nechození do práce kompenzovala, aby nedostali akorát 60% nemocenské (protože to jsou jistojistě sociální případy, které by s tím měly problém), aby se vyplatilo do práce nechodit.

Pane T.H., to je sice dobrá myšlenka, ale naráží na to, proč by pak měli být zvýhodnění jen ti s karanténou kvůli covidu? A když někdo bude doma s karanténou třeba na spalničky, tak bude mít jen 60 %? Takže by se to asi muselo ustálit na 100 % všem v karanténě bez rozdílu a zase budou vznikat rozdíly, že za karanténu je to 100 %, ale za nemoc jen 60 % atd.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Quex
Pátek, 12. února 2021 - 12:30:20  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8092
Registrován: 5-2002
U VK si jen nemálo tuzemců neuvědomuje, resp. neví , že on byl venku kolikrát bohužel spíš pro smích a kolikrát to to bylo takový mudrování typu "kuře poučuje slepici".

Především v jeho případě se 100% potvrzuje, že tihle různí odpírači roušek atd. jsou sebestředné narcisitní osobnosti.
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Pátek, 12. února 2021 - 12:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13797
Registrován: 8-2012
ale naráží na to, proč
OK, tak zase akorát vymyslíme tisíc důvodů, proč něco nejde a je lepší nedělat nic, popř. to nějak ojebat. A proto je tahle republika fprdely, zcela jasně a neoddiskutovatelně. Za to fakt nemůže jenom nějaký Babiš, to je akorát zrcadlo zdejší většinové kultury, mentality, (a teď mě poflušete ze všeho nejvíc) solidarity (odporné slovo, chápu). On jen dělá a na těch tiskovkách říká (teď už tam teda ani neleze a posílá tam své fámuly) akorát to, co chcete slyšet.

P.S. Německý Robert-Koch-Institut právě oficiálně zařadil Českou republiku, Slovensko a rakouské Tyrolsko do nejvyššího stupně epiemiologického rizika - oblasti s výskytem nových variant viru. Od neděle totální špéra hranic do Německa. Jo, takhle jsme to přece chtěli.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Quex
Pátek, 12. února 2021 - 12:59:47  
Administrátor
Číslo příspěvku: 8093
Registrován: 5-2002
Ano, bohužel to tak je.
A jak už jsem uvedl jinde, vláda se sice nějaká opatření zavést pokusí, což opět napadne nějaký č...k u soudu správní žalobou, které bude okamžitě vyhověno a do týdne čekám počty nových případů přesahující dosavadní rekordy z října a do dvou týdnů je to totální katastrofa... Však už jeden před chvílí mluvil z obrazovky, jak má na všechno právo a nikdo ho nesmí omezovat...
"...bude potřeba zvládnout zákony po našem..."
Pátek, 12. února 2021 - 13:39:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13667
Registrován: 5-2004
pokud vim tak do nemecka uz se nesmi hodne dlouho. Ted to jen zatrhnou ceskymu zdravotnickymu personalu co tam jezdi makat.

A ano - pokud se v pondeli otevrou kramy a sluzby tak nejspis nastane srumec. Ne proto ze by lidi byli nak extra nezodpovedny ale proto ze budou dohanet co si mesice koupit nemohli ale navic tam vlitne i ten kdo by pockat moh ale nebude riskovat ze na to zas hodej deku.

Analogie se snahou nacpat na urady co nejvic lidi 2 dny v tejdnu 4 hodiny misto naopak rozsireni doby a tim rozredeni lidi.

Prave kvuli podobnejm opatrenim vedoucim max k sireni epidemie a nasirani lidi roste skupina co dlabe na vse.
Pátek, 12. února 2021 - 14:25:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13799
Registrován: 8-2012
Vláda se k tomu třeba postaví po bolševicku a zavede minutu po skončení tohoto nouzového stavu úplně nový, se starým naprosto nesouvisející nouzový stav, který bude moct držet 30 dní i bez parlamentu. Prostě to nějak ojebe a ještě si zatleská.
Ale to je jedno; v tuhle chvíli tu přece máme jakože lockdown čtyři měsíce, děti byly ve škole naposled někdy v půlce října (týden před podzimními prázdninami už ne). Proč bychom vlastně dnes měli řešit prodlužování nouzového stavu a hloubku lockdownu, co ta vláda dělala doteď? No nic, Babiš si jel svý kšeftíky a mikromanagement, falešný naděje a sliby pro koblihy.
A tak zatímco stejným opatřením vyřazuje RKI třeba jeden dánský region z rizikových zemí úplně, my jsme jednou z nejzasyflenějších zemí v Evropě a na stejné lodi s Brazílií, Mozambikem a Zimbabwe. A ještě budeme rozhazovat rukama, co budeme dělat, když není nouzový stav, tak se v pondělí otevřou krámy a hospody. No já tam asi nepůjdu ani tak, teď prostě už jedeme každý za sebe a svou rodinu. Ale jiní to samozřejmě využijí po vlčkovsku - když mi to nezakážete, tak já vám tam najust půjdu. A když mi to zakážete, budu pičovat, že jste mi to zakázali.
電車オタク
Pátek, 12. února 2021 - 15:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11025
Registrován: 4-2003
se snahou nacpat na urady co nejvic lidi 2 dny v tejdnu 4 hodiny misto naopak rozsireni doby a tim rozredeni lidi.

A kde vezmou lidi, který v tý rošířený době budou pracovat, to prosimvás řešíte??[crazy] Když jich ten úřad z různých důvodů (očetřovačky, karantény, ale i potřebu preventivně poslat část lidi na HO) má naopak míň??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 12. února 2021 - 21:02:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23863
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Jak to rekuperovani pusobi na zivotnost naterek?
Pokud se dodrží proud, tak nijak zvlášť.

Quex: Především v jeho případě se 100% potvrzuje, že tihle různí odpírači roušek atd. jsou sebestředné narcisitní osobnosti.
To je jen jedna část. Tou druhou jsou lůzři, kteří mají pocit, že se tím odpíráním mohou srovnat na (nebo i vyvýšit nad) úroveň "dodržovačů". Taky jich tu pár máme.

TH: Ale jiní to samozřejmě využijí po vlčkovsku - když mi to nezakážete, tak já vám tam najust půjdu.
Dlužno konstatovat, že covidu nelze upřít jednu vysoce pozitivní vlastnost: v plné nahotě se ukáže, kdo je čurák.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
BmbČ
Pátek, 12. února 2021 - 21:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8590
Registrován: 1-2007
Je to takový zvláštní pocit, když u auta s vyřazenou rychlostí nemusíte ani při větším klesání brzdit, nebo dokonce úplně zastavit, aniž byste sáhl na brzdu. [auto] [wink]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Pátek, 12. února 2021 - 22:52:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13669
Registrován: 5-2004
to je pravda, curaci tu pisou.

Apropo proc by se nesmelo jit tam kam se smi jit? Nebo se snad podle zdejsich curaku jak to tu tituluje hajnej ma jit tam kam se nesmi? }
Pátek, 12. února 2021 - 23:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23869
Registrován: 5-2002
Vlčoun: Protože všichni soudní vědí, jak se k tomu "smění" došlo.
(ale je od Tebe hezké, že ses poznal)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 13. února 2021 - 08:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11027
Registrován: 4-2003
Až na to, že to snižuje ekologickou image toho auta.
Vůbec ne - bufík má větší účinnost než spalovák.


Dnešní elektroauta nemají bufík - a vůbec systémové problémy běžných aut i elektroaut jsou někde úplně jinde.

Jinak tady je jedno docela zajímavé video.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 08:55:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23870
Registrován: 5-2002
RŠ: Zajímavý to video je, i když je fakt, že mě tam toho až zas tak moc nepřekvapilo - extra ovladač na ERB se dal očekávat a nastavení "míry vybíhavosti" s ohledem na řidičské zvyky ze spalováků vlastně taky. Orezlý brzdový kotouče se daly čekat taky (koneckonců málo jetý kotouče máme s Petrem Šimralem taky).
Akorát ta cena je prostě taková, že bych si to pro svoje potřeby fakt nekoupil - a o tom to je. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Sobota, 13. února 2021 - 09:12:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11028
Registrován: 4-2003
tam toho až zas tak moc nepřekvapilo

Jistě, ale spousta lidí žije ve všelijakých bludech a ráda si je pěstuje.

Akorát ta cena je prostě taková

Tak samozřejmě.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Desiro
Sobota, 13. února 2021 - 09:26:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 2-2004
TH ha, takže ke specializaci na Ekvádor přibyla ještě severní Amerika. A to je ale náhoda, opět velký "promořovací" vzor. Jo, v Bronxu ty mrazáky na mrtvoly měli...
... a to dokonce po mnoho měsíců - konkrétně ty z jara tam byly ještě na konci listopadu - protože tam skladují těla, aby si je mohli vyzvednout a pohřbít jejich příbuzní, kteří nejsou dohledatelní nebo se k tomu nemají. Takže to není proto, že by tam nestíhali kremace a pohřby, jak tady predikoval Flégr; aneb jak vznikají fake news.

A možná ještě nějaký slum v Bombaji, o tom jsem taky nedávno četl, že tam to "pustili do lidí" a teď má zhruba polovina z nich protilátky (ta druhá je zřejmě na prkně, to asi nikdo moc nezkoumá).
Jsem rád, že tě moje aktivita vyprovokovala k hledání informací a přemýšlení. Ona je vůbec zajímavá celá Indie - tam byly 4- 5 měsíců, zhruba v období dešťů, plný špitály a teď klid (čímž neříkám, že mají promořeno). Ale pamatuji si, jak jsi jim tady sýčkoval, že tam nastane apokalypsa - no nestalo se.

Vždyť máme dobré nemocnice, tak proč je neotestovat na přeplnění. Kdyžtak si nabrnkneme nová covid lůžka, je to přece jen administrativa, viď? A k nim i nějaký ten personál, Bimbác má harfičku.
Stejně jako se v případě statistik úmrtí hádají lidé, zda to bylo na covid, nebo s covidem či na něco jiného a fakticky tvrdá data jsou jen nadúmrtí, tak tady je tvrdými daty počet lůžek, počet lůžek s kyslíkem, ÚPV, jejich obsazenost a počet personálu k nim.

A teď: Nadále si nepřeju, abys měl na mě blbý kecy - třeba Bimbácovu harfičku si zkoušej na manželku. Já se taky zdržím poznámek. Pokud to bude pokračovat, prostě s tebou nebudu mluvit.

Stále jsem se nedozvěděl, co bys chtěl dělat dál, pokud nebude k dispozici (funkční, v dostatečné míře) očkování. To je ta zásadní věc.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 13. února 2021 - 09:49:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4846
Registrován: 6-2016
Elektrovideo fakt zajímavý. Když se topí "pro všechny, tak dojezd klesá o 25%. A o tom jsem tady "hovořil Mlhové"[biggrin]

To testované auto bude nejspíš verze POWER, cena cca 1,2 míče. To by při šetrné jízdě z Prahy do Špindlu a zpět bez dobíjení v zimě s odřenýma ušima dojelo. Ty menší verze ECO ANI NÁHODOU!

"Zvolte si paket Range s výbavou pro delší dojezd
10,5kW třífázovou palubní nabíječkou Tepelné čerpadlo pro delší dojezd v zimě Systém předhřevu akumulátoru"

To je pro ty ECO...

Kdo na to má, ať si to klidně koupí, proti tomu nic nemám. Ale ať mi to nikdo nevnucuje jako "ÚŽASNÝ ZÁZRAK", když to zázrak není ani náhodou!
Sobota, 13. února 2021 - 10:30:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4386
Registrován: 9-2003
Desiro: Ty tomu tady velíš?
Klonfar: Kdo a kde ti vnucuje elektromobil jako úžasný zázrak? Si kup do zásoby tři Logany, zakonzervuj a uschovej v suché garáži a jsi nadosmrti v klidu. Elektromobily mě serou zejména kvůli jednomu praštěnému fanatickému uctívači a zachránci světa prostřednictvím elektromobility jménem Lukáš Hataš ale moji toleranci k nim zase zvětšuje fanatický hejtr Honza Klonfar.
NOBLE BRICKS
BmbČ
Sobota, 13. února 2021 - 10:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8591
Registrován: 1-2007
Ještě k tomu elektromobilovému videu. Rozplývají se tam nad faktem, že po roce provozu má baterie 100 % kapacitu. No to by bylo tedy sakra špatný, kdyby nebyla. [sad] Náš dědeček elmobil (*1993) si držel 100 % 10 let zcela v souladu s předpokladem výrobce (že po 10 letech provozu a správném ošetřování* bude baterie na svém kapacitním vrcholu). Ano, při kapacitní zkoušce tenkrát měla 103 %. Pak zčala kapacita pozvolna klesat. Po 25 letech provozu jsme byli odhadem tak na 60 %. To už jsme kapacitní zkoušku neprovedli. Za tu dobu jsme museli 2x vyměnit 12 V baterii dobíjenou z trakční baterie (tedy stejný princip jako dnes).
* správné ošetřování trakční baterie spočívalo v pravidelné kontrole výšky hladiny elektrolytu (když byla 96 V baterie potřeba dolít, spolkla cca 12 - 15 litrů demivody) [coze] a 1x ročně vybití baterie přes externí odporník na "nulu". Centrální dolévání baterie mělo svá pravidla v závislosti na externím dobíjení, což bylo svým způsobem omezující a paměťový efekt baterie byl také omezující. To asi v nových elektromobilech nehrozí. [wink]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Sobota, 13. února 2021 - 11:44:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4847
Registrován: 6-2016
S4991023: Samozřejmě že nikdo, jsou to jen mé psychotické úlety[rofl]

Nejsou na to dotace, automobilky nevyřazují normální auta z výroby a světoví hřibodní ekomamlasové neuzavírají města pro normální auta.

Až příště nebudu něco vědět, tak se tě zeptám, vševěde!

Něco k virusovi - ti pravověrní Rakušáci mají v provozu Hochficht[biggrin] https://www.bergfex.cz/hochficht/webcams/c1059/

A v kabinkové lanovce! Asi mají nějaký superantivirus...
Sobota, 13. února 2021 - 12:12:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13811
Registrován: 8-2012
Asi mají nějaký superantivirus
Spíš to mají fpičy (loni na jaře to tuším byl Ischgl, kde hrál orchestr na palubě do poslední chvíle?). Tak vyražte.
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 16:06:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13814
Registrován: 8-2012
A Poláci to mají taky fpičy, na Szrenici se lyžuje, samozřejmě včetně pohádek o rozestupech na lanovkách a tak. Takže můžete kdyžtak vyrazit i tam. Skvělý čísla (o 20% víc úmrtí za 2020 proti průměru, nejvíc od konce 2. světové války), skvělé zdravotnictví, no nekupte to.
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 17:49:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13816
Registrován: 8-2012
Přeneseno z "Aktuální" diskuze:
myslíte, že to fakt tak dopadne?
V tuhle chvíli musím říct, že nevím. Vláda už na vládnutí rezignovala, akorát honí poslední populistické body, takže se bude chovat naprosto nepředvídatelně a matematika tu nefunguje. Možná psychologie, ale s tímhle materiálem už neudělá nic ani Mára Prchal. Každopádně s případným koncem nouzového stavu se to zlomí, což se samo o sobě neprojeví dřív než koncem února. (Ale myslím si, že Bureš to vezme nějak po bolševicku a vyhlásí NS znova.)
Lidi, co "musí" na hory jsou samozřejmě jen vrcholek ledovce celkového dění. Podle mého neprůkazného odhadu třetina lidí švejkuje kolem "zakrytí dýchacích cest" (to bylo třeba leckde v Asii považováno za základní slušnost i bez covidu), čtvrtina se courá po krámech s příznaky respiračního onemocnění (o.c. nikoli nutně covidu), protože přece "nebude sedět zavřená doma". To už nejsou akorát ti systémově antisystémoví "stojítozahovno", to už je mainstream. Dá se tomu rozumět, protože máme 130 dní "nouzový stav", během kterého se mělo (do)řešit testování, trasování, očkování a ekonomika, a dořešilo se hovno, akorát falešný naděje a planý sliby, a pořád nějak chybí to "světlo na konci tunelu", i když píárkově se růžový zítřky objeví vždycky od teď za čtrnáct dní. Samozřejmě se všichni v pondělí nevrhnou do posiloven a hospod, většina lidí nejsou totální kreténi, na druhou stranu (nějaký volební průzkum) má Bureš furt 27% voličů - v lednu 2021, to jako fakt, ne v říjnu 2017 (a už tehdy to bylo dost nepochopitelné). Plus komo, softkomo a nacisti, takže lze reálně předpokládat, že třetina národa opravdu kreténi jsou (odpovídá to i Gaussovi). Všichni se do hospod teda nevrhnou (oni asi ani všichni neotevřou), ale i kdyby to byla desetina (a to spíš ti sociálně rizikovější, natěšení rozvolňovači "není to zakázaný, tak tam just půjdeme"), tak by se to někde jinde muselo přetlačit, aby to nevylítlo - ale ono není kde, možná právě jen v tom pohybu (do naplnění kapacit aspoň symbolických kontrol). Na jaře třeba udělal hejtman Libereckého kraje nařízení podle zákona o krajích, že se na Smědavě a v Bedřichově a ještě někde nesmí parkovat, tudíž to odrazovalo aspoň takhle.
Ale to fakt neberte jako závaznou predikci, já se v sociologických odhadech velmi často mýlím, protože jsem přílišný optimista a nepovažuju lidi za tak dementní, jak obvykle jsou. Takže jak to dopadne nevím, co udělá vláda nevím, co udělám já vím. Teď už jedeme každý za sebe.

V Klánovickém lese je úplně stejnej pražskej smrad jako u Vltavy, akorát zředěnej
A co teda třeba ty Brdy nebo třeba Dobříšsko a Vlašimsko? Pokud to fakt je jen o pohybu na čerstvém vzduchu. (Ale asi to bude stejný rozdíl jako Krušky a Jura, spíš statusový a chlubítkový než reálně hmatatelný.)

P.S. jedna zpráva, která možná zapadne v pěně dní, ale mě dost děsí: dvě stě demonstrantů dneska zkusilo "vyhledat" ministra české vlády (jméno není důležité) u něj doma, aby se... něco mělo udít, ale nenašli ho (buďto ho stihla vyndat OS PČR, nebo byl na "čerstvém vzduchu"), tak se vyřádili akorát v baráku v nějakém vandalismu. Chápete, ne demoška před úřední budovou, ale privátní atak někde na sídlišti v bytovce (ne každý má barák v Průhonicích s pár tisíci metrů okolo a napojený na PCO jako Bureš), davová psychóza, sousedi co s tím nemají nic společného? Já doufám, že tu jednou nepoteče krev.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 18:11:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11031
Registrován: 4-2003
co teda třeba ty Brdy nebo třeba Dobříšsko a Vlašimsko? Pokud to fakt je jen o pohybu na čerstvém vzduchu.

Nebo třeba Lány, kam vyrazila ségra minulej tejden a za pár minut zase strkala běžky do auta, protože to drhlo.

Vo né každej se chodí projít, na kolo to nejde a v Praze a okolí bydlí dva miliony lidí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 18:20:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 6-2019
Mno, tomu nerozumím - v Lánech jsem byl v prosinci s potomkem za účelem prosté turistiky (koněspřežka, údolí Klíčavy aj.) a na běžky bych to asi nezkoušel. Od toho jsou ty Prdy a možná ještě nějaký další lokality, zas tak dobře to tam neznám. Ale jistě vím, že jezdit někam 5 - 10 km kolem metropole asi nebude mít nic moc efekt vyvenčení a vyvětrání si organismu.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Sobota, 13. února 2021 - 18:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11032
Registrován: 4-2003
Rozplývají se tam nad faktem, že po roce provozu má baterie 100 % kapacitu. No to by bylo tedy sakra špatný, kdyby nebyla. [sad] Náš dědeček elmobil (*1993) si držel 100 % 10 let zcela v souladu s předpokladem výrobce

Zapoměňe na takový srovnávání, to jako kdybyste chtěl třeba na počítači defragmentovat SSD (a i kdyby tam byla plotna, tak se už nic takového ručně nedělá). Tak je to jiný. To samý ostatně platí i pro spalovací motory. Vždyť ani není jasné, co těch 100 % vlastně znamená.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 18:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13817
Registrován: 8-2012
Já jsem ale nenapsal Lány (třeba to tam nešlo, co já vím, ale ti lyžaři kolem Vinoře se mi teda nezdáli).
A proč "to nejde" se projít/proběhnout?
Protože se musíme tvářit, že se nic neděje a svět je jako jindy, hlavně se neomezovat, protože "máme právo a zakázaný to není"?
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 18:41:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4848
Registrován: 6-2016
Mám pro ségru jednu ověřenou informaci o běžkování v okolí Lán - od stavědla 2 v Žehrovicích nahoru pod tuchlovickou haldu (cyklostezka v trase bývalé vlečky) a zpět. 12 km, ověřeno tento týden 4x. Haldu včera sjížděla partička mladých na pekáčích[biggrin]
Sobota, 13. února 2021 - 18:43:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4849
Registrován: 6-2016
A ten Hochficht jsem stihnul, bylo tam krásně[rofl]

Desiro
Sobota, 13. února 2021 - 18:56:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 2-2004
Dovolil bych si reagovat na PŠ z všeobecné V CZ je člověk s pozitivním testem na covid automaticky a bez kontrolního testu prohlášen desátým dnem za zdravého a smí kamkoliv a ještě je nabuzen tím, že on má protilátky a nemusí se bát.

V Německu ho neuzdraví dříve, než absolvuje skutečně negativní test a do té doby opravdu nesmí nikam. Vím o případu, kdy u mladého bezpříznakového člověka není negativní test ani po měsíci a stále mu na hotelu nosí jídlo za dveře a hygiena ho každý den kontroluje a varuje, že pokud poruší pravidla karantény, tak za ním vyšle policajty, aby ho chytil


To je právě to, co je v Čechách špatně. Teď je nutné hledat superspreadery, superšiřitele, typicky mladý člověk s dostatečnou imunitou aby přepral projevy nemoci, byl infekční, ale zároveň neměl obtíže. Člověk, co jezdí a šíří nemoc. Při dobrém trasování po několika iteracích musí být chycen. To je právě to strategické myšlení - od Babiše nebo jeho bandy datových vědců ho evidentně čekat nelze. Lockdowny jim ale jdou.

Problém je jenom, co potom s ním, protože může být nemocný velmi dlouho, lék na to není, může fakticky skončit v izolaci na dlouho - nepadá mě případ tyfové Mary. Pro takového člověka neradostné vyhlídky.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Sobota, 13. února 2021 - 19:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13674
Registrován: 5-2004
problem brd a dobrisska je a byl odjakziva v tom ze si tam lesaci protahujou a sypou hlavni asfaltky zatimco na neasfaltky rozjet
zdeny od tezaru je (i ted) snehu na bezky malo. Jeste tak nekde po secenejch loukach pod brdama.

Jde ledacos, kdys jsem projel z mlynce do detenic na bezkach, to ale musi byt snehova mimoradka a malokdo dnes umi jet mimo strojni stopy
Pezos
Sobota, 13. února 2021 - 19:15:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 4-2014
T_._H_.:
"P.S. jedna zpráva, která možná zapadne v pěně dní, ale mě dost děsí: dvě stě demonstrantů dneska zkusilo "vyhledat" ministra české vlády (jméno není důležité) u něj doma, aby se... něco mělo udít, ale nenašli ho (buďto ho stihla vyndat OS PČR, nebo byl na "čerstvém vzduchu"), tak se vyřádili akorát v baráku v nějakém vandalismu. Chápete, ne demoška před úřední budovou, ale privátní atak někde na sídlišti v bytovce (ne každý má barák v Průhonicích s pár tisíci metrů okolo a napojený na PCO jako Bureš), davová psychóza, sousedi co s tím nemají nic společného? Já doufám, že tu jednou nepoteče krev."
Asi před dvěma týdny dal dav přes držku štábu TV Nova, který natáčel na sjezdovce. Už tehdy jsem si říkal, že atmosféra nějak houstne, ale eskaluje to hodně rychle.

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Největší optimisté jsou konspirační teoretici. Oni totiž věří, že ten bo*del někdo řídí.
Sobota, 13. února 2021 - 19:27:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14638
Registrován: 11-2002
atmosféra nějak houstne, ale eskaluje to hodně rychle - ono se nelze moc divit, vzhledem k tomu, co se děje a jakou pozitivní motivaci lidi mají. Tedy prakticky žádnou..
BmbČ
Sobota, 13. února 2021 - 19:32:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8593
Registrován: 1-2007
Vždyť ani není jasné, co těch 100 % vlastně znamená.
V diskuzi o bateriích by to měla být jednoznačná informace o stavu baterie. Ale není nad starou dobrou kapacitní zkoušku. Tam nic nevokecáš a tu nedělali. [nene]
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Sobota, 13. února 2021 - 19:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11034
Registrován: 4-2003
co já vím, ale ti lyžaři kolem Vinoře se mi teda nezdáli

A všem musí stačit běhání po Vinoři?? Můj kolega třeba na otočku jezdí po práci na Klínovec a běhá tam nahoru a jezdí dolu s čelovkou. Pak si sedne do auta a jede zase domu.

Cose stane, když všichni budou chtít běhat po Vinoři?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 19:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13818
Registrován: 8-2012
Copak tu někdo krom tebe tvrdí, že všichni musí běhat po Vinoři?
Jseš snad dost inteligentní na to, abys dělal tak naivní diskuzní fauly.
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 19:55:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7408
Registrován: 5-2002
Chápete, ne demoška před úřední budovou, ale privátní atak někde na sídlišti v bytovce (ne každý má barák v Průhonicích s pár tisíci metrů okolo a napojený na PCO jako Bureš), davová psychóza, sousedi co s tím nemají nic společného? Já doufám, že tu jednou nepoteče krev.

No tak není se čemu divit, s.át lidi víc a víc nejde věčně.

Já mít doma středoškoláka co byl tento školní rok ve škole týden, a pak půl roku poslouchat jak se řeší návrat do škol jako priorita, a hov.no z toho, po půl roce, tak bych taky nebyl šťastný. Že potom prchlivější část obyvatel chce dát ministrovi do držky - já se tomu nedivím...
Sobota, 13. února 2021 - 20:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13819
Registrován: 8-2012
No tak není se čemu divit, s.át lidi víc a víc nejde věčně
Chápete, kam jsme jako společnost došli, když na tohle zareagujeme jen "není se čemu divit"? Tedy že považujeme vyhledávání ministrů doma a dávání jim do držky "normální", protože XY (v budoucnu cokoli)?
Mě asi nikdo nemůže obvinit z příchylnosti k ANOnistům (i když byly pokusy), ale takových "prchlivějších" se teda bojím daleko víc... To je pro mě prostě jen zasraná lůza.
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 20:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11998
Registrován: 4-2003
T. H.:Copak tu někdo krom tebe tvrdí, že všichni musí běhat po Vinoři?

To, že zrovna teď mohu nazout běžky hned před barákem v Modřanech a vyjet s nimi na běžkařský okruh okolo letiště Točná, je naprostá anomálie, která patrně za týden už nebude možná, neb má přijít oteplení. Nějak ale po takovém běžkování, kde si dorasuji běžky (místy čumí kameny, bylo by třeba dalších 10 cm sněhu, aby to bylo už bez problémů), úplně netoužím. A proto vyrážím zítra na Brdy. Jenže za týden už nemusí být sjízdné ani Brdy (mezi Mníškem pod Brdy a Dobříší) a budu muset vzít zase zavděk běžkováním v pohraničních kopcích. Stačí to vysvětlit nějak takto?
Sobota, 13. února 2021 - 20:17:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11035
Registrován: 4-2003
abys dělal tak naivní diskuzní fauly.

Proboha, co je za faul v tom, že 2 miliony lidí nevejdou do nějakých Vinoří, nemluvě o tom, že to každýmu nestačí??

Dyť na cestách, kde dřív tuatam člověk někoho potkal, je to dneska jak na Václaváku.

běžkařský okruh okolo letiště Točná, je naprostá anomálie, která patrně za týden už nebude možná

Přesně. A současně bude takový bahno, že to nebude na kolo.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 20:25:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7409
Registrován: 5-2002
To je pro mě prostě jen zasraná lůza.

No a co je nám po tom?

Vždycky nějaká část společnosti taková bude, za normálních okolností se vyřádí na fotbale nebo si rozbije držky po něm...

Nemám pocit že by existovala nějaká zem plná vznešených intelektuálů mírumilovných....

Na západě pak tenhle výkvět zapaluje hasičská auta nebo se mlátí s policií při pravidelných anticorona protestech, takže, i ta naše lůza je o dost klidnější než u sousedů, just saying...
Sobota, 13. února 2021 - 20:25:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14639
Registrován: 11-2002
nemluvě o tom, že to každýmu nestačí?? a to prostě za každou cenu MUSÍ na běžky/lyže i v takové situaci, jaká je? Ano, letos je více zima, než bývalo několik let dozadu, ale určitě to není zima poslední...
Sobota, 13. února 2021 - 20:34:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13820
Registrován: 8-2012
RadekŠ: Protože Vinoř byl jen příklad, nikoli pokyn "jeďte do Vinoře". Dva milióny lidí tam cpeš akorát ty a to je ten faul.

Jasně, těm chudákům vlastně nezbývá než místo dvou hodin nějakých "pohyb-na-čerstvém-vzduchu" aktivit absolvovat "na otočku" dvě hodiny jízdy na Klínovec, tam dvě hodiny jiných čerstvovzduchových aktivit a dvě hodiny jízdy zpět. Tak někoho takového je mi opravdu upřímně líto.

Jasněže je tahle situace nepohodlná všem, včetně mě (až na nějakého hikikomori). Ale jestli má být jediným výstupem toho nepohodlí a jistě i naštvanosti, frustrace a nedůvěry k ničemu akorát sobectví a "nic se neděje" (to jsme dělali naposled jako děti, že jsme zavřeli oči a bubák zmizel), tak je ten můj sociologický optimismus fakt strašný omyl.
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 20:35:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13821
Registrován: 8-2012
Vždycky nějaká část společnosti taková bude, za normálních okolností se vyřádí na fotbale nebo si rozbije držky po něm
Ale vždyť tohle nebyla "část společnosti" z fotbalového stadionu!
電車オタク
Sobota, 13. února 2021 - 21:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11036
Registrován: 4-2003
chudákům vlastně nezbývá než místo dvou hodin nějakých "pohyb-na-čerstvém-vzduchu" aktivit absolvovat "na otočku" dvě hodiny jízdy na Klínovec, tam dvě hodiny jiných čerstvovzduchových aktivit a dvě hodiny jízdy zpět. Tak někoho takového je mi opravdu upřímně líto.

To Tě nanapadlo, že že pohybový aktivity v Tvých měřítcích jsou pro některý pouhá rozcvička??
Koho tam kolega ohrožuje, když běhá na lyžích potmě v prázdným lese? Neblbneš už trochu?? Naopak z hlediska duševní hygieny i fyzické činnosti je to veskrze přínosná a žádoucí činnost, kór u sedavýho zaměstnání zavřenýho 90 % času na homeoffice.

A představ si že v době necovidu bylo úplně běžný, že se lidi v práci po práci i vícrát do tejdne sebrali, sedli do auta a jeli běžkařit 4 hodiny někam do Bedřichova. To samozřejmě s covidem padlo.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 13. února 2021 - 21:23:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 11-2005
Sluníčka se i tady diví, že lidi jsou ovce a potřebují vůdce a tvrdou ruku, ach jo[biggrin][uhoh][proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
BmbČ
Sobota, 13. února 2021 - 22:21:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8594
Registrován: 1-2007
Lidi nejsou ovce. Jen někteří si následky po očkování představují takhle nějak. [uhoh]

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Sobota, 13. února 2021 - 22:35:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 8-2011
Spíš to mají fpičy
Nedávno byla reportáž zrovna z Hochfichtu, v Rakousku můžou za dodržení bezpečnostních podmínek skiarealy fungovat ,pouze ale pro domácí obyvatele .