Diskuse » Železnice » Tratě pod Jedlovou » Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 05. 12. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě pod Jedlovou do 05. 12. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 30. listopadu 2020 - 22:46:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2016
Menší ohlédnutí za šestiválci na trati 087 z letošního roku.
749.262 - 15.10.2020 - Dubičná
749.039 - 21.11.2020 - Trnovany
Pondělí, 30. listopadu 2020 - 23:35:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10531
Registrován: 5-2002
ad pdon: Strom:to nepotkal nikoho z nás, ale umí o nás barvitě psát své smyšlené báchorky...Jo, kdyby tam z toho našeho životopisu byla alespoň špetka pravdy, tak by ho člověk opravil a vyvedl z omylu, ale pokud kecá o hajzlíkách, byť sám dobře ví, že je dnes mají na starosti soukr. fy a jejich šéfové mají měsíčně víc než on, tak by asi spustil o oktávu výš. [rofl] Jak už zaznělo dřív, vše pramení z jeho pocitu křivdy, ať už jako uchazeče o post na ČD, tak i jako neúspěšného politika LK.

T.H si nepřeje, abych mu dělal advokáta. Tedy na toto téma psát nebudu.

Nicméně pánům pdon a Sebu by hodně pomohlo, kdyby se stali dopravci a každý svůj krok museli zaplatit, tedy zákazníka taktéž přesvědčit, že za to musí zaplatit to a to.

Vůbec to není sranda, ale osobní odpovědnost je k "nezaplacení".

A myslet si, že neovládáme NJŘ již považuji jen za osobní vysírku. To, co v letech 2005 - 2011 u mimořádných rychlíků produkoval provozovatel dráhy byla zoufalost. Ačkoliv to již převážně vozila ER20, jízdní doby byly v lepším případě na řadu 753.

Nezapomenu na památný příklad, byť nebyl zdaleka jediný. Vezli jsme jeden z rychlíků Passau - Alžbětín - Plzeň - Praha hl.n., souprava Uerdingen, počet vozidel si již nepamatuji. Již při přípravě jsem upozorňoval, že jízdní doba bez jediného zastavení je jak pro Ex 251 vedený jedním brejlovcem s puštěným topením a patnácti vozy, tedy 1:56.

Přesně v 15:00 jsem vyjel z Plzně a jel jsem rychlostí max. 90 km/h do Prahy.
Radek Š čekal zrovna v Praze hl.n. na vlak a najednou se ozvalo staniční hlášení: Rychlík XXXXX z Pasova, Železné Rudy a Plzně, pravidelný příjezd 16:56 přijede k prvnímu nástupišti, služebně 9. kolej. Kouká na hodinky, ono na nich 16:19 a chvíli poté mě viděl vyjet z tunelu. A to jsem ještě téměř do zastavení brzdil na Smíchově.

Rychlíků s takovým náskokem jsem odvezl tolik, že by mi na to prsty nestačily [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 00:58:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 10-2008
O neovládání NJŘ jsem nenapsal ani čárku (možná pdon, ale to je jeho boj, na můj vkus též ostrý stejně jako TH) a nedovolil bych si to, na rozdíl od pana TH. Ten příklad R ze s Plzně nahrává tomu, na co pana TH horem dolem upozorňuji, že je rozdíl mezi NJŘ a realitou a někdy docela velký, nic víc, nic míň.... Jediné mne zaráží ,že tady upozorňuji na nešvary a nedostatky plánování a realizace úprav a staveb SŽ s.o., které ztrpčují život železniční dopravě jako celku bez ohledu na barvu dresu ( pánové a divte se, též občas oblékám jiný než velkostátní dres ), a nakonec jsem považován za nepřítele soukromého sektoru... No jo , ale dobře mi tak :-) .... Pánové vězte, že mně zrovna jako jednomu z mála výpravčích je zcela fuk kdo po kolejích jezdí, ale hlavně že po těch kolejích opravdu jezdí .... !!!

PS : A docela nechápu, proč PŠ má chuť obhajovat někoho s tak sprostým a neurvalým chováním řeznického psa . To mi hlava prostě nebere a jsem osobně zklamán :-( No holt realita je někdy krutá :-)
Úterý, 01. prosince 2020 - 01:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10532
Registrován: 5-2002
ad Sebu: PS : A docela nechápu, proč PŠ má chuť obhajovat někoho s tak sprostým a neurvalým chováním řeznického psa . To mi hlava prostě nebere a jsem osobně zklamán :-( No holt realita je někdy krutá :-)

Zbavte se osobního uvažování (vysírek). A jak jsem psal, kolega T.H. si přeje, abych mu zde nedělal obhájce a tak mu ho dělat nebudu...

příklad R ze s Plzně nahrává tomu, na co pana TH horem dolem upozorňuji, že je rozdíl mezi NJŘ a realitou a někdy docela velký, nic víc, nic míň

To samozřejmě ano. Nicméně naše výpočty zpravidla určily trasu, která se dala operativou zlepšit a to velice výrazně (na to je česká železnice kádr) a uznávám, že někde se to třeba kvůli zpožděnému osobáku s minimem cestujících nepovedlo a stálo to klidně dvě hodiny navrch (u nákladu, u expresů to nebylo nikdy tak špatné).

Jediné mne zaráží ,že tady upozorňuji na nešvary a nedostatky plánování a realizace úprav a staveb SŽ s.o., které ztrpčují život železniční dopravě jako celku bez ohledu na barvu dresu

Promiňte, ale trať Lovosice - ČL je tak zoufale postavena pro potřeby dnešní nákladní dopravy, že opravdu nejde jakkoli podpořit její přestavbu pro potřeby nákladní dopravy, která je zcela mizivá a tak to i zůstane.
Přechodnost B2: nesmí tam ve dvojčeti ani 740, ani 743. 742 ve dvojčeti má normu 550 tun, tedy pro ekonomicky rozumný ucelený vlak potřebujete 3 dvojice 742, z toho jednu uprostřed soupravy. A tím se to stane ekonomicky nerealizovatelné.
Samozřejmě průjezdu Lv nebo krátkého Vn nic nebrání a to jak v současném stavu, tak v budoucím.

Nějaké zajíždění s vozy na VNVK skončí hodně brzo, protože jezdit s pár vagónky do Lovosic je opět ekonomicky mimo mísu, obzvláště když už to mám na autě, tak to do Liťáku na dolní není zas tak daleko.

a nakonec jsem považován za nepřítele soukromého sektoru... No jo , ale dobře mi tak :-)

To není o soukromém sektoru, to je o nákladní dopravě jako celku. Je zcela lhostejné, zda tam pojede ČDC, MTR, Mužík nebo Sebu+pdon.

Trať Lovo - ČL je ekonomicky nepoužitelná pro jakoukoliv rozsáhlejší nákladní dopravu lhostejno jakým dopravcem provozovanou. To samozřejmě nebrání jednorázovým výbuchům, kdy to zrovna někomu pasuje (viz. ten výlet AŽD s Barčou a dvěmi vozy kolejnic ze Švestkovky do Frýdlantu [biggrin]).

A ohánění se ŽESNADem v případě takové trati je již totál mimo mísu. Jediné, co se dá udělat, je ochránit nějakou krátkou VNVK a to prakticky jen tam, kde se za posledních deset let alespoň něco skutečně naložilo. Určitě to není o ponechávání třetí dopravní koleje tam, kde dlouhodobý koncept osobní dopravy nekřižuje --> chceme - li mít vážnost tam, kde je to potřeba, tak musíme ctít realitu a hlavně bojovat tam, kde jde o milióny tun ročně a ne o 20, 30, 40 vlaků ročně vezoucích pár tun zboží.

A už jdu spát.

Dobrou. [vypravci]

PS: Je to tak nějak psané jak na Vás, tak na pana pdona, tedy některá odpověď může být i reakcí na něj, nikoliv přímo na Vás...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 02:22:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 10-2008
Ok,dobrá,beru .... A kdyby takhle ¨v klidu a normálně¨ dokázal reagovat každý, pípnu třeba jen jednou, uznam a zaklapnu :-) Bylo by to o něčem jiném a účastníci by se ještě třeba něco zajímavého dozvěděli. Taky balim .... dobrou :-)
Úterý, 01. prosince 2020 - 06:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358
Registrován: 4-2020
TH: už čtyřicet vlaků? a to se píše kde? asi u toho odklonu ČDC přes BnJ. Ano, všechny 814 jezdí v Lth do šturcu a ten do CL tím šturcem asi projede....Ale jinak proč ne, nacpat vlak o 300m na kolej o nějakých 200m nebo kolik dnes ten Lth má. Dokonce to někteří nechtějí ani dělat tím stylem, že podrží Os +4min a náklad proženou bokem. Ale s tebou je marné debatovat, jednak to normálně nelze a druhak pokud tě lidi utlučou argumenty, tak se zde vztekáš jako malé dítě. Ale to je tvůj boj, tvoje vizitka..PŠ se tě zastávat nemusí, hlavně ať si tě nechá do důchodu a pak ať ti buďto najde pečovatelku nebo ti ty pleny bude měnit sám. [lol]

PŠ: já bych mu to taky nepískal [lol] U dopravců je natolik známá figurka, že mnozí nechápou. Bohužel to pak chtě nechtě vrhá blbé světlo i na MTR, když se lidi ptají co tam dělá a jak takový krp materiál může ještě školit. Ale každý svého štěstí strojvůdcem.

Tak dvojče na lokálku nesmí, ale přípřež ano. Ale zase, nikdo tam nechce tahat vlaky na 4 a více loko. To jsou opravdu výjimky jako byl voj. transport, který prostě kvůli přechodnosti jinak jet nemohl. Nicméně v době výluk se prostě nutná zátěž tudy protáhnout musí. To ostatní jsou Vn, různé přepravy stavebního mat. od kolejí po šutry, Sv jízdy jiných dopravců, měřák, prac. stroje atd. To zase netřeba z komára dělat velblouda, to nikdo nechtěl a ani z nás nedělá.

Podstata věci už zazněla X krát. Jednak propustnost přes Lth, kdy vlaky mnohdy zbytečně musejí čekat v Liběšicích a pak ty 2 delší úseky. Při současném provozu mimořádek a téměř hodinovce na Úštěk se nyní bez třetí koleje obejít nedá.
Samozřejmě pokud by se takto uvažovalo při reko žst ČL, tak tam mohl být jen šturc se spojkou a ne odjezd ze staniční koleje, což nyní právě "přilákalo" tyhle přepravy nad rámec GVD.
Ono se pak lehko může stát, to co v Lth, více vlaků, více dopravců nebo se za pár let změní model, bude křižování v Úštěku a už se to nevyjezdí.
Jako příklad se už X krát uváděla Poustevna, kde místo dvou průjezdných kolejí jsou dvě nesmyslné šturcové. Mikulášovice totéž. Chřibská, zbytečná kolej do lesa, která nemá reálné využití. Ve své podstatě se dá říct, že kolejí je dost, ale ne zrovna k použití...
Úterý, 01. prosince 2020 - 07:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2020
Ještě jsem zapomněl, že to hrkání 742 z Lovo do Ltdol. je stejná vysírka jako hrkání na Liběšice, takže nula od nuly pojde. Ale podstata je ta, už jsem to psal, ale zapadlo to do THádek, že se tím eliminuje provoz skrz město a to i ten lesák uvítá.
Příklad jsem uváděl Mlýny nebo Litovel - Chudobín.
Úterý, 01. prosince 2020 - 07:19:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13351
Registrován: 8-2012
Jakejch zas čtyřicet vlaků? Lomcujeme už od rána, Toníčku? To bude na koňskou dávku...
電車オタク
Úterý, 01. prosince 2020 - 09:53:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 4-2020

číslo příspěvku: 358
registrován: 4-2020
TH: už čtyřicet vlaků? a to se píše kde?


Tomášku, ale věta s otazníkem je otázka. Neočekával bych, že je někdo tak tupý a odpoví stejnou otázkou. Jestli jsi opravdu neměl využít nějakého svého mluvčího?

Nicméně v momentě, kdy ti dojdou argumenty a debatu otáčíš nesmyslně k různým osobním útokům, pak je to jasný důkaz, že dál již není o čem debatovat, protože se to nikam neposune.

Podtrženo sečteno:
Práci s plachtou jsi nám předvedl, znalost stanic též dokázal, hlavně v případě Lth. Počty vlaků znáš též, vč dopravců, z toho pramení i hláška o fiktivním odklonu ČDC.

No nevím, ale mně takto X lidí utlouct argumenty, tak někam zalezu, ale jak vidno, ty si v tom ještě libuješ.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Úterý, 01. prosince 2020 - 10:26:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 1-2012
pdon. Fakt jsi ujetej psychycky?
Úterý, 01. prosince 2020 - 11:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13354
Registrován: 8-2012
Tomášku, ale věta s otazníkem je otázka
No a já se právě ptám "Jakejch zas čtyřicet vlaků?" Nikdo tu totiž doteď o čtyřiceti vlacích nikde nemluvil, takže se těžko ptát "a to se píše kde?"
Jo vy jste si to asi přeblikl z těch čtyřiadvaceti na čtyřicet... to bude dobrý, nějaké sedativum to zvládne.
電車オタク
Úterý, 01. prosince 2020 - 11:34:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361
Registrován: 4-2020
Tak jinak, kde jsi vzal 24 vlaků? Když ještě pár příspěvků předtím, jich zmiňuješ jen 20 a nějaké fiktivní přes Bakov.

Dne 30.11 v 15:35h píšu: Zpětně to za letošek nikdo nedohledá. Nicméně pokud je výluka, tak ČD zpravidla v průměru proveze 2 vlaky denně. TSS zde projela letos tuším 6x nebo 8x, nějaký vlak a Lv odvezlo AWT, Ažd snad jen 2x, něco odvezlo cargo, něco BFL...teď nevím zdali letos i IDS? Samozřejmě nepočítám MUVky, měřák a pod. Na každý pád z pouhého sledování hádám r 2020 jako provozně nejsilnější.


Ani 20, ani 24, ani 40, ani 50....

Ale jak říkám, to už se nikam neposune, to už budeš jen plácat, aniž by jsi odpověděl na předchozí otázky. To je důvod, proč tvoje celé příspěvky nemá smysl číst, ve většině případů jsou to stejně zkopírované útržky z příspěvků z předchozích dní. Na něco jsme samozřejmě odpověděli sami, protože tam bychom se odpovědi též nedočkali.
Stejný příklad byl sádrovec, kde jsem se ptal na E HV. Opět hejty vycucané z prstu.
Evidentně klasická reakce, když tě kolektiv ukamenuje argumenty.

PS: jestli jsi opravdu neměl mít nějakého mluvčího nebo psycho podporu?

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Prcekzlipy
Úterý, 01. prosince 2020 - 13:08:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4005
Registrován: 11-2007
Jaký zase vložený HV na nákl.vlaky [lol] v létě tu jela jedna solo 742+22 cisteren [lol]

Ostatně tu bylo i foto.

(Příspěvek byl editován uživatelem Prcekzlipy.)
Úterý, 01. prosince 2020 - 13:32:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2020
Děčínem východ právě drancovák do Brniště...
Úterý, 01. prosince 2020 - 16:20:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10534
Registrován: 5-2002
ad Prcek z Lípy: Jaký zase vložený HV na nákl.vlaky [lol] v létě tu jela jedna solo 742+22 cisteren

22 cisteren jakých? Vlastní hmotnost byla kolik? Brzdové špalky byly litinové nebo již tiché?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Prcekzlipy
Úterý, 01. prosince 2020 - 16:38:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 11-2007
Hmotnost soupravy něco pres 500 t . Čili nemělo být taky dvojče dle normatívu?
Úterý, 01. prosince 2020 - 16:42:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 10-2008
Když Vy se chlapy furt vzájemně provokujete a pak to maj ostatní s Váma těžký a nedá se to číst. Když nechám v příspěvku pdona č.358 stranou osobní ¨vysírky¨, jak to tady nazýváte, tak ale on má v mnoha věcech taky pravdu ,jako třeba PŠ ve svém fochu. Každej píše o jiném segmentu .... Bohužel druhá strana mu to za žádnou cenu neuzná ..... Další jsou zase hádky na hovno :-( Prdel je v tom, že vlastně TH i pdon tvrděj že ta 3 dopravní v Úštěku by mohla zůstat a shodnou se aniž by chtěli :-)))

Prcek: .... No ale to bylo ostrý a mašina musela skučet. Třetinu tratě jet rychlostí poklusu .... Byl to extrém , nebejt sucho tak ani náhodou :-) Čtvrtina normy přes normu, nevim zda frajeřina či blbost .... Že to dá moc lidí nečekalo :-)
Úterý, 01. prosince 2020 - 16:45:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 10-2008
No měl přesně 507 t jen soupravu a mix litina a neželezo. PŠ si zajisté dokáže vybavit jak se asi jelo :-))) Lípa - Blížáky tušim 45 minut :-(
Prcekzlipy
Úterý, 01. prosince 2020 - 17:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 11-2007
Jj neco přes 50... Holt jak tu říkal jeden dopravce normativ je jen číslo. Posl.dobou se na to nehraje. Viz 750 a přes 900t se dřevem na Jedlovou, na Bezděz atd...
Úterý, 01. prosince 2020 - 17:43:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 363
Registrován: 4-2020
Však on i ranní šutrovlak ČDC se slušně ploužil od Ploskovic na Řepčice a to bylo spěchu, protože v jeho původní trs jela jak jinak než jiná souprava.

Celý vtip je v tom, že dnes těch kolejí máme dost, ale 1/3 k nepoužití. Viz zrovna ten Úštěk.

Prcek: však jo, každý svého štěstí strojvůdce, taky jak 750 za pár měsíců dopadla. Ovšem vše s mírou, protože pokud někdo vezme vlak delší, než je stanice,pak k tomu není slov, viz relativně nedávná Jedlová. Pak to zboří GVD osobky a to už je na kopanec do prdele.

Sebu: jo my... stačí se podívat na krp nebo jak mě ráno kolega odkazoval na Sůraweb. Já už mám pocit, že to někdo má přímo ve své náplni práce.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Úterý, 01. prosince 2020 - 18:55:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13866
Registrován: 8-2004
Petr_Šimral:
"A ohánění se ŽESNADem v případě takové trati je již totál mimo mísu. Jediné, co se dá udělat, je ochránit nějakou krátkou VNVK a to prakticky jen tam, kde se za posledních deset let alespoň něco skutečně naložilo. Určitě to není o ponechávání třetí dopravní koleje tam, kde dlouhodobý koncept osobní dopravy nekřižuje --> chceme - li mít vážnost tam, kde je to potřeba, tak musíme ctít realitu a hlavně bojovat tam, kde jde o milióny tun ročně a ne o 20, 30, 40 vlaků ročně vezoucích pár tun zboží."
[ok]
Sebu:
"Když nechám v příspěvku pdona č.358 stranou osobní ¨vysírky¨, jak to tady nazýváte, tak ale on má v mnoha věcech taky pravdu"
Jeho příspěvky nemají ani hlavu ani patu. [nene] Sorry, je mi líto.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:19:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10536
Registrován: 5-2002
ad Sebu a Prcekzlípy: No měl přesně 507 t jen soupravu a mix litina a neželezo. PŠ si zajisté dokáže vybavit jak se asi jelo :-))) Lípa - Blížáky tušim 45 minut :-(

Koukám na trakční charakteristiku loko 742.

Tažná síla v nulové rychlosti na mezi adheze - 155 kN, při desítce 140 a při 20 km/h 120 kN.
Proto taky trvalá tažná síla je právě 120 kN.
A při trvalé tažné síle 120 kN a jízdním odporu S (U nemám a jsem líný ho hledat) má loko 742 oficiálně normativ S 300 tun a 2x 742 pak S 550 tun.
Výpočtově bez přetížení lokomotivy lze odvézt S 350 tun.

Ale protože jde o kombinaci vozů s litinou a umělými špalky (umělý špalek vyhlazuje kolo a výrazně snižuje jízdní odpor vozů), dovolím si na základě našich zkušeností použít jízdní odpor T4, což je to nejlepší, co zde máme a je oficiálně zveřejněn (a proto všechny soupravy kontejnerových vozů složených jen z podvozků Y25 bez ohledu na průměrnou hmotnost jsou zařazeny do T4, protože výsledek jízdního odporu S-DFJP byl o dost lepší a jízdní odpor Tko (Téčko kotoučové a umělé špalky) to ještě zlepšil, nicméně ani jeden z nich není mezinárodně uznán.

Takže výpočtově v režimu jízdního odporu T4 lze bez přetížení lokomotivy odvézt 380 tun.

Přejdeme - li na hodinový výkon, pak při stejných podmínkách budeme mít tažnou sílu 132 kN a při rychlosti 18,3 km/h normativ hmotnosti 430 tun. Toto se dá v létě za sucha odvézt dá se řící legálně...

Pro odvezení 507 tun soupravy s jízdním odporem T4 je potřeba, aby lokomotiva 742 dosáhla 153 kN tažné síly, tedy o 21 kN překročila mez adheze a o 33 kN překročila mez trvalého výkonu (27,5 %).
Tedy Ampérmetr celé doby jízdy do stoupání poměrně vysoko v červeném a byť má lokomotiva ještě litinové špalky, tak předpokládám, že to ještě k tomu za sucha brali přes písek...

A upozorňuji - to vše musí být skutečně na 8°. Spotřebu si vůbec nedokážu představit, to muselo sežrat snad 10 l / 1000 hrtkm.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:26:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13364
Registrován: 8-2012
No ale takový vlak přece má právo odjet kdykoli si vzpomene a bez zastavení a nějaké jízdní doby ho nezajímají a infrastruktura k tomu musí vytvořit podmínky, jinak jsou to nešvary a nedostatky plánování a realizace úprav a staveb SŽ s.o., protože je rozdíl mezi NJŘ a realitou a někdy docela velký... Chápou tihle lidi vůbec, čemu vlastně tleskají?
電車オタク
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:36:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 364
Registrován: 4-2020
A jaký by byl rozdíl v tom, že by nejel přes den, ale třeba večer? Nebo takový vlak by jet neměl vůbec? Jel úplně stejně, jako by měl 5 vozů, protože by ho stejně uhnuli na Úštěku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:37:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10538
Registrován: 5-2002
ad T.H: Chápou tihle lidi vůbec, čemu vlastně tleskají?

Já je fakt nechápu, hlavně pana pdon. Chytne se na každou pitomost, kterou mu na peróně kváknou naši fírové (pokud si to rovnou nevymýšlí). Do sebezničení obhajuje totální kravinu bez možnosti jakékoliv sebereflexe. Fyzika, technika, základy řízení dopravy --> nic, vygumováno, vynulováno. Jak malé děcko ležící v supermarketu na zemi a kopající do podlahy a křičící "Já chci, chci a chci".
Když to na nás zkusila naše dcera, prostě jsme jí překročili a šli dál, za dvě minuty byla u nás a po vzteku ani památky.

A protože se zde v diskuzi vyskytuje nejméně jeden člověk, který není schopen přijmout jakýkoliv argument, navrhuji tento postup:
a) tuto diskuzi dotáhnout do konce, byť ta snůška "sraček" je výživná.
b) jakmile zase bude nalezen jiný problém, nereagovat, vždyť je to tady jak přes kopírák.

Zdraví nejlínější Sokolovský strojvedoucí...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10539
Registrován: 5-2002
ad pdon: A jaký by byl rozdíl v tom, že by nejel přes den, ale třeba večer? Nebo takový vlak by jet neměl vůbec? Jel úplně stejně, jako by měl 5 vozů, protože by ho stejně uhnuli na Úštěku.

Schválně, proč nemohl jet večer? V mém příspěvku 10536 máte odpověď. Zkuste dokázat, že dovedete porozumět psanému textu [biggrin]
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 01. prosince 2020 - 19:46:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13366
Registrován: 8-2012
A jaký by byl rozdíl v tom, že by nejel přes den, ale třeba večer?
Tak to by se ta mašina určitě kurvila míň, páč by ji chladila podvečerní rosa [crazy].
Debil, no. (Pardon, totiž "člověk, který není schopen přijmout jakýkoliv argument" [happy] .)

Zdraví nejlínější Sokolovský strojvedoucí
Hele, já chci taky bejt nejlínější něco! Zatím jsem akorát vyhozenej od Dráhy / nepřijatej k Dráze pro neschopnost...
電車オタク
Úterý, 01. prosince 2020 - 20:05:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2020
Je rozdíl mezi argumentem a THejty.

Pokud měl dopravce domluvenou předávku na určitý čas, pak využil denní trasu. Nevím, co je na tom k nepochopení?

Každopádně hezký výpočet, ale prostě neuvezl oněch 380t, ale 507t a bez dvojčete. Nejel v noci, jel přes den. I kdyby měl jen třeba 100t, tak by musel jít v Úštěku bokem.

Já nechápu, proč hledáte problém, kde není? Pokud by v Úštěku byla jen první a druhá kolej, pak už by to v tento čas jet nemohlo.

TH: já jsem debil a ty plácáš nesmysli o odklonu ČDC na Bakov, o křižování v Lth a kdyby ti Sebu nevysvětlil tvoje chybné výpočty z plachty, tak dodnes si meleš svou...
Průser je, že pokud ti to tu vysvětluje X lidí, tak ty stejně nejsi schopný ani ty své hejty ve finále obhájit. Naštěstí jiné diskuze nečtu, protože to bude jak přes kopírák a nejspíš i na sůrawebu.
Úterý, 01. prosince 2020 - 20:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366
Registrován: 4-2020
Tak jako lze uvézt i 507t, tak lze jezdit i bez "dvojčat" a bez vložených HV.

Dokonce i za předpokladu, že THplachta nevykazuje žádné nákladní vlaky.
A jak zaznělo výše, při další nešetrné redukci třeba kolejiště v Úštěku, již podobné možnosti nebudou.

Berta s cisternami je k dohledání třeba zde:
https://lokomotivy.net/obrazky/749/dsc_1949.jpg?1537794010

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Úterý, 01. prosince 2020 - 21:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10541
Registrován: 5-2002
Je to marné, marné, marné a až se znovu narodím, tak se chci jmenovat "Tomáš Marný".

Není schopen pochopit, co mu kdo píše.

Každopádně hezký výpočet, ale prostě neuvezl oněch 380t, ale 507t a bez dvojčete. Nejel v noci, jel přes den. I kdyby měl jen třeba 100t, tak by musel jít v Úštěku bokem.

Páni ostatní, opravdu si myslíte, že pan pdon pochopil, co jsem mu v příspěvku 10536 napsal?

Být to lokomotiva má, tak strojvedoucímu urazím obě ruce u samého ramene. Ona izolace generátoru, TM, uhlíky, komutátory, chladící systém nejdou zpravidla zvenku vidět a ty normativy hmotnosti k něčemu slouží. A rozhodně ne k tomu, že v létě za sucha může strojvedoucí jezdit trvale v červeném. A je s podivem, že něco takového umožní dopravce a vlastník lokomotivy...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Prcekzlipy
Úterý, 01. prosince 2020 - 23:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 11-2007
Bohužel to není jediný případ a ani jediný dopravce, který normativy moc neřeší. Dnes už je to vše na bázi jednotlivých dopravců a jestli se takto domluvili mezi sebou... Strojvedoucí, kdyby nechtěl tak to neodveze. Těžko říct, co dostávají oni zmiňovaní, ale přes prsty to určitě není [lol]

pdon : jj ta 111 tady dostala pěknej pokouř. To, co jiní běžně odváží dvojčetem on odvezl sám. Hlavně, že se kola točí [masinka]
Středa, 02. prosince 2020 - 00:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10547
Registrován: 5-2002
Hlavně, že se kola točí

Jo, jsem zapomněl --> aby se netočily kola a nestály přitom obruče [angry]

Když si představím jízdu do stoupání u takto přetíženého vlaku --> ampérmetr za rohem, mašina nadskakuje, přední podvozek v luftě, pískování nestačí a tak se ještě vezme přídavná, která pak umravní přední nápravy a není to pár vteřin, ale dlouhé minuty.

Kdysi dávno jsem byl na přípřeži oblíbené sokolovské soupravy 30 Wap 2400 tun a v čele dva Sergeje. Do Hájku na Stůj. Po chvíli se staví Volno. houkám, vlaková bez reakce, jemně jdu do výkonu, někde na třináctém stupni se to pomaličku pohledem na pražce dává do pohybu. Ampérmetr na 6000 Ampér nestačil. Kolem dopravy jsem jel hrdinných 8 km/h a pak se to už láme...
Další šichtu sedíme na "fírcimře" a já se pochlubil ostatním, jak jsem tu dráhu hrdinně zachránil.
"Jsi mladý debil, dovedeš si představit, co by se dělo, kdybys svlékl pastorek? Měl ses na to vysrat a prostě vyhoukávat tak dlouho, až se ten debil probudí"
A po tomto důrazném proškolení už ne, zde to byl "jenom" rozjezd s dvojnásobkem normy. Od té doby jenom tolik navíc, abych neklesl pod trvalou.
Toto jsem porušil pouze v případě, že jsem měl ve vlakové dokumentaci nesprávně uvedenou hmotnost a přišel jsem na to až na trati. A pak jsem se raději na Ampérmetr nedíval.
Oč lepší jsou moderny. Tam prostě více jak 300 kN nebo u Herkula 250 kN nedostanete i kdybyste se rozkrájeli a pokud vlak nevychází a je to dostatečně dlouhý úsek, tak se prostě zastavíte a už se nerozjedete. Ale nemáte co zničit...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Středa, 02. prosince 2020 - 06:22:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 4-2020
Je to pravda, já totiž stále nechápu, proč se nám dává za vinu rozkol teorie a praxe. Všichni jsou plnoletí, vědí co dělají. Není na škodu si občas přiznat fakta dnešní doby. Jestli něco už nasere, je max debil, co se nevejde do stanice a zboří osobku, viz Jedlová nebo jiný debil co jede po střekovský na velké stravné 60 a rychlík za ním skáče na odhlášku, aby v ULZ zbořil přestupní vazbu.
Jinak je mi to opravdu u [zadnice] ať si každý dělá co chce, ono se to jednou nepovede. Nicméně si neodpustím poznámku, že ty nenáviděné modré gumy takto neexperimentují. Což zase bude nyní voda na mlejn zarytým odpůrcům modrých, neúspěšným uchazečům a pod. čímž se nám zase kruh uzavírá...

Ale zase se tímto udělala pěkná osvěta o lokálce a jejích (i skrytých) možnostech.
Středa, 02. prosince 2020 - 06:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 4-2020
Jinak otočka pro JVZ Lovo - Ltdn vyšla včera na 3h, vč dvou úvratí resp. 4. Tzn. je to stejný čas jako by se jelo třeba někam směr Úštěk.
Středa, 02. prosince 2020 - 06:58:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13369
Registrován: 8-2012
proč se nám dává za vinu rozkol teorie a praxe
Nikdo vám nic za vinu nedává, to je jen váš stihomam, že se někdo tlačí na vaši funkci stínového strojmistra PJ Kytlice a mistra světa v hodu hajzlpapírem. My vám tu jen říkáme, že sračkový přetížený ad-hoc nemá nárok jet kdykoli si vzpomene a v odpolední špičce bez zastavení a že infrastruktura není povinna být připravena a dimenzována na vámi obdivovaný rozkol teorie a praxe. A rozhodně na to nemá vliv počet kolejí v Úštěku, protože pak se do té pošklebované "plachty" nevejdete hlavně v mezistaničním úseku - doby, kdy hrdinové socialistické práce v montérkách jeli s "těžkotonáží" šestnáct kilometrů hodinu a všichni ostatní čekali, až se soudruh vydrápe na kopec, už prostě skončila.
Jenže vy to stejně nepochopíte a jak koukám, už z toho zase rovnou děláte ideologickou sračku jediní správní modří versus zbytek světa... přitom tu doteď krom vás dopravce nikdo neřešil (samozřejmě krom nezbytných ad-personam vysírek o kontejnerech, ale to už je folklór).
電車オタク
Středa, 02. prosince 2020 - 07:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 4-2020
To nevím jestli se PŠ tlačí na funkci nějakého stínového... to se ho musíš zeptat sám.

Ano, adhoc nemá nárok jet, TH mu to zakázal. OK. Naštěstí takové vlaky jezdí i bez tvého vysloveného zákazu na krp. Ano, neměl na jeho jízdu vliv počet kolejí v Úštěku, proto tam vykřižoval protijedoucí Os a Sv, čímž byla stanice - všechny 3 dopravní koleje plné. V případě dvou kolejí, by buďto Sv nebo Pn v tento čas nejelo. Kdo čekal až se soudruh vydrápe na kopec? Copak to narušilo GVD? Kde to píší?

Kdo řešil kontejnery? Pouze Subu dodal, že MTR se to netýká, protože ten zde nikdy nepojede. To je vysírka nebo přímo útok na MTR. Já jen, abychom věděli stupeň napadení dopravce a nebo konkrétní osoby. I když mám pocit, že to napadení zde vidíš jen ty a nikdo jiný. Aneb potrefená husa...To buď rád, že nejsi ženská, to by místo napadení mohlo být i třeba znásilnění. To by byl titulek pro Sůru. Ne pobodaný strojvedoucí ČDC v Hranicích, ale znásilněný školař na krp, který zde vysloveně zakazoval jízdy adhoc vlaků a oni ho neposlechli...

Tak kdo ti ještě ublížil, kdo je soudruh, vysírka, modrá guma...do koho si ještě kopneš co ještě zakážeš?
Jen nám to nandej a zakaž. Ono to pojede i bez tvých školařských mouder.

Nebo to je on-line výuka pro MTR??? [lol] [rofl][rofl] To jsme ovšem nevěděli. To se omlouváme za vyrušování.



(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Středa, 02. prosince 2020 - 10:24:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2017
Teda vážený pane PDON, tak to už je vážně síla. Opravdový třídní boj. Podle vás bych měl na židly být rád, když nejmenovaný dopravce s vlakem přes 2000 tun s lokomotivou 753.7 snaží vecpat do mezery mezi osobkou a nákladkou z Ústí do Děčína. Tak opravdu nejsem a ani v noci, omlouvám se ostatním za OT.
Středa, 02. prosince 2020 - 10:49:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2020
???
Jsou dvě možnosti. Obrátit se na tiskového mluvčího dopravce, proč tak učinil nebo pokárat své kolegy od Mostu po UL, že vyhnali lokomotivu tendrem napřed, resp. Catra s 2tis.t.

To musel být čéďák rád, když jste zase v čase Os vyhnali náklad a on měl na panťáku v DN 6 min na obrat. Nepochybně zdůvodnění bylo: sled vlaků, v DN pak obrat hnacího vozidla personálu, příp. sestava vlaku dopravcem.
Středa, 02. prosince 2020 - 12:42:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2017
Tak teď jste mě opravdu přesvědčil, jak o řízení provozu nevíte nic. Vaší konkrétňí situaci neumím posoudit neb jsem u toho nebyl, ale ujišťuji vás, že všichni dopravci kromě státního, když jim řeknete jestli chtějí před osobák tam mu vždycky v pohodě ujedou, i když osobáku dáte minutu dvě, které on v poho stáhne. Jen ten státní odvětí, že je placen od hodiny a nespěchá, čest výjimkám. A MTR netřeba ani volat, to už skoro jako dohoda. A teď můžete do mě.
Středa, 02. prosince 2020 - 13:08:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 372
Registrován: 4-2020
Ano, o provozu nic nevím. Mojí konkrétní situaci? Proboha jakou?

Jak může v něčí zaplacené trase jet úmyslně někdo jiný? Ale OK, třeba pospíchal na uhnutí do Povrlů. Nechme být. 2 minuty stáhne? Jen dvě minuty? Odj. ULhln 40, max. 50 pokud se přidá na VZ-M a nejede se na krátko. Pod skálou výstraha, což při 40km/h = na VZ-M až k peronu do ULS max 40. Zde na příjezdu +2-3 min a odhláška + jízda odbočkou opět +2min. Stáhnout s 440 ve špičce 4 min a více, to bych chtěl vidět, to lze mimo špičku se s mokrým zadkem a za sucha a jízdou na MAN, nikoliv ARR.
Pokud někdo zdatný postaví ULhln-ULS,tak to moc neřeší, protože tam bude na stůj. Dojezd do DC s +3min = obrat +3min.
Ještě může přijít bonus Povrly a jízda Mojžíř - Neštědice 40. Což jsou další +3min.
Středa, 02. prosince 2020 - 14:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2017
Opravdu nemá cenu diskutovat, víte že všechny vlaky nejezdí jen do Děčína ale třeba i na Prahu? Že třeba z hlavního do SEVERU můžou jet souběžně? A třeba jěště x-kombinací? Jinak jsem samozřejmě úplný Ichtyl a pouštím dopředu vlaky, které Děčín nechce! A myslel jsem vámi popisovanou situaci Čéďák versus 6 minut osobák.
Středa, 02. prosince 2020 - 14:39:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2020
T435: To nemá, protože odpovídám na tohle:
753.7 snaží vecpat do mezery mezi osobkou a nákladkou z Ústí do Děčína.
a dodávám, že pokud někomu ze sždc vadí, že vlak má maxla a jede pomalu, tak jinému zase může vadit právě tohle zpožďování jen proto, že někdo nechce skákat za Os...

Ano, může se do ULS jet souběžně, zrovna tento případ popisuji. Ale že by tam bylo X kombinací? Když do DC jsou dvě koleje? Pak ještě druhá možnost je, že Os pojede z ULhln na odhlášku. Toť vše.

To už si vyřešte mezi sebou. Já jen dodávám, že pokud vlak uhýbá v Povrlech, tak ten Os jede z Mojžíře 40. Hlavně se mě zase neptejte proč. To už vám někdo měl vysvětlit ve škole, proč někdo v tomto případě nabírá minuty, byť vjezd je až za další zastávkou. Je to stejné, jako chtít jezdit s Os od prvního peronu do ULS 50. To prostě nejde.
Středa, 02. prosince 2020 - 15:43:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2017
Ano máte ve všem pravdu a dodnes jsem dělal vše špatně, opravdu to chodí v realitě naprosto jinak. Ve škole jsem samozřejmě pozor nedával. Takže se připojuji k těm lenochům a hlupákům, co nemají potřebu s vámi diskutovat. Bohužel styl své práce nezměním a když to půjde tak opravdu nenechám skákat náklad za osobním, jestlipak víte proč? A mimochodem nikdy jsem nespsal, že ten náklad jede v trase toho osobáku. Třeba minutu dvě před a věřte, že mu ujede. Už jsem taky něco zazdil, víte jsem jenom člověk a všechno mi nevyjde dle představ. Stálo mne to peníze i kririku, obojí jsem přijal. A někdy se koukněte do té plachty proč je lepší tlačit náklad do Děčína před Os, třeba vám to dojde. Víc na toto téma nebudu diskutovat a obtěžovat OT. Zatím ještě výpravčí ÚS Ústi.
Středa, 02. prosince 2020 - 16:00:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374
Registrován: 4-2020
Ano, chodí to jinak. Když přijede od PH 471, v nějakých X:52 nebo 53, tak cca 3 min potom jede náklad, přičemž v X.56 vjíždí Os od DC a v X:58 odj. do DC. Ten Pn,Nex,Vn...než projede 60 až k ULS, je 58, než se postaví na krátko je minimálně celá.
Já samozřejmě věřím, že Os ujede, o tom žádná. Os odjede X:00, jede buďto za ním nebo relativně souběžně do ULS, rychlost 40 těžko překročí, víme proč, že? a pokud ano, taky víme proč, že? Tak na ULS si veze 2min, cestou udělá další 1,5min a pokud není postaveno - odhláška tak +1min. Ve špičce se opravdu 4min. nepokrátí, to už musí být.
Ale rád se nechám poučit, že je to jinak.
Středa, 02. prosince 2020 - 16:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 10-2008
Pdone zrovna Hektor patří k tomu lepšímu co na ÚS UL je a myslím že ví, co dělává a dělává to dobře ..... Prosazováním své pravdy jen potvrzuješ to co napsal PŠ a chováš se stejně jako TH :-))) .... Mně nezbývá s Hektorem jen souhlasit, mám stejnou zkušenost i na ÖNWB a opravdu čest vyjímkám ....

Díky PŠ za výpočty, smekám .... a potvrdilo co jsem psal (žádný obdiv!) .... že těch 507 t bylo spíš bláznovství :-(

Ostatní již bez komentu a prosba na TH, zda by to fakt nešlo bez osobních invektiv na kohokoliv. Četlo by se to vše fakt mnohem lépe i kdyby to měly být sebevětší blbosti :-)
remington
Středa, 02. prosince 2020 - 16:56:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2019
Ostatní již bez komentu a prosba na TH, zda by to fakt nešlo bez osobních invektiv na kohokoliv.


Sice tu jsi jeden z těch rozumějších a co do projevu i lidštějších, ale když už mentoruješ, co třeba v rámci objektivity napsat totéž i pdonovi, který se naváží téměř kdykoli a do kohokoli a fakt nechutným způsobem?

PS: Jdu jen okolo, kydejte si to tu klidně dál, úroveň na poblití...
Středa, 02. prosince 2020 - 18:31:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2017
Vždyť jsem vám psal, že máte naprostou pravdu. A představte si, že i jako hloupý výpravčí vím něci io mirelu. Žijte si ve své pravdě, já budu ten poslední kdo vám ji bude brát. A já mám svou, zažitou letitou praxí. Teď už jen čekám jak mi napíšete, že to výpravčí ulhávají a začnu se opravdu smát. Sebu, díky za pochvalu, ale myslím si, že to tady praktují skoro všichni. A zase jsem se nechal vyprovokovat. Ach jo.
Středa, 02. prosince 2020 - 18:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7844
Registrován: 8-2007
pdon: Pod skálou výstraha, což při 40km/h = na VZ-M až k peronu do ULS max 40.

To nemáš Toníku pravdu.Když je pod skálou výstraha stačí to rozjet na Výstrahu na víc,než 40 a pak můžeš až do peronů ULS 100km/h(MAN na Mirelu+ postaven cesťák před peronem).Po zastavení je již náklad pryč a Os normálně pokračuje dál bez zpoždění.To dělají výpravčí dobře.

Při nepostavení do Povrlů máš pravdu.Už z Mojžíře 40 km/h.
Středa, 02. prosince 2020 - 19:26:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 376
Registrován: 4-2020
Pokud tam bude výstraha, tak to stihneš naplusovat, ale na krácenou je to prd platný. Někdo takto v peroně čekal na výstrahu a byl "zjebán" že už dávno může jezdit. Já to X krát vyrazil tou 100 a kromě to toho, že jedeš proti stůj a nevíš, zdali to stojí k peronu, tak jsem tam vždy z většiny případů v peroně vyčkal odhlášky. Neříkám, že pokud bude stůj, že to ze 100 nezastavíš, ale je to taková hlava na špalku. Otázka jestli má smysl takto šponovat nervy.
Na každý pád pokud nepřijede 471 včas a ten Nex nerve, tak ty minuty dostaneš.

Ulhat časy opravdu nejdou, ale ulhat zdůvodnění ano. Občas není na škodu na to v systému hodit oko.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 15:42:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 10-2008
Nechybí tu něco ??? Že by to bylo fakt tak na blití ? :-)
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 17:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10556
Registrován: 5-2002
ad Sebu: chybí toho dost a docela zásadního...

A dokonce pdon napsal příspěvek rozumný, bez osobních urážek a invektiv --> chtěl jsem ho za něj pochválit, ale už není za co.

Celé to začalo tím, že napsal příspěvek a já se podivil, že fírou opravdu je.

Byla tam reakce Apolla, proč by být nemohl.

Takže odpověď byla, že u člověka s tak rozvinutou schopností nechápat napsaný text bych se bál, že si i V rozkaz přebásní podle své potřeby...

Viděl jsem to zde naposledy v deset.

A současně to, co jsem viděl rozhodně nebylo na mazání, na to zde zůstala hromada podstatně hrůznější...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 03. prosince 2020 - 19:28:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 4-2020
Podstata byla k tomu Mirelu, proč se tak děje a proč to tak děláme a že to koduje jinak než R-panteři a jiné HV s VZM.

Stěžoval si pan FK viz nějaké nic neříkající příspěvky výše, takže to smázli vše.

To podstatné zaznělo.

PŠ ono to není o nechápání, ale o tom, že mnozí z vás zase nechápou tu celou podstatu proč se tak děje viz ty cisterny. Pak to vypadá, že to kvitujeme nebo dokonce dáváme za vzor, nedej bože jsme v tom zainteresovaní.

Škoda toho příspěvku pro pana hektora, tam byla celkem pěkně popsané situace co se děje, když nechá vlak u vjezdu a pak ho pustí na výstrahu. Podobně jako jeho kolegyně v TPŘ, která se snaží mít co nejdéle otevřené PZZ a nakonec ten vlak natolik zbrzdí, že to PZZ je dole ještě déle.

No Sebu, je to na tobě abys to kolegům vysvětlil. A to mluvím o 440, když tohle udělá u Pn, tak je to ...

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Pátek, 04. prosince 2020 - 22:26:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 10-2008
No já se právě šel mrknout že se to konečně posunulo k nějaké věcné debatě a něco se dozvím (opravdu a vážně) a byl jsem docela zklamán .... :-( No škoda .... Tak jindy a jinde :-)
Ono stále platí že plácačky by si měli zkusit pár šichet na mašině (jen koukačka) a naopak mašinisti několik dnů za zádama třeba na ÚS ....
PS: ... pokud chci zpomalit vlak, tak je žlutá na vjezdu standart a pokud ještě více tak žlutá odbočkou .... :-) Sím radši bez reakce nebo to zase odříznou :-)
Pátek, 04. prosince 2020 - 22:56:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10578
Registrován: 5-2002
ad Sebu: PS: ... pokud chci zpomalit vlak, tak je žlutá na vjezdu standart a pokud ještě více tak žlutá odbočkou .... :-)

A to je přesně špatně. Je tak nemožné zapomenout na návěstidla a použít to, co dnes máme a je to fakt dobré?

Prostě stavím vždy až tam, kam můžu a přímo. To nám totiž pro takové snížení rychlosti umožní vlak brzdit jen rekuperačně, tedy my ušetříme na elektřině a ještě pomůžeme dnes již začasto přetíženým měnírnám. Cílen je opravdu potřeba vést vlak tak, aby nemusel energii mařit v brzdových špalcích.

Oč lepší proti návěstidlu je toto:

Tútú - zde 43304, strojvedoucí Šimral. Zde dispečer Ústí Sebu. Ahoj. Před Tebou jede Os 68xx, v klidu zpomal na 50 km/h a udržuj se od něj na dva oddíly. Kdyby se něco změnilo, řeknu Ti. Štastnou cestu Sebu. Díky, rozumím, Petr Šimral.

A není co řešit. Pak už si to s Mirelem dovedeme relativně slušně pohlídat, až bude ETCS, tak to uvidíme zcela perfektně.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 05. prosince 2020 - 06:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 383
Registrován: 4-2020
Sebu: do Řetenic netřeba nic zpomalovat, když před Os nic nejede, navíc jde o vlak do UL, takže perony volné i za předpokladu, že vedle pojede náklad.

Totéž do TvČ, nechám 440 u vjezdu, vyjede odbočkou 814, která zase jede odbočkou v Řetenicích. 440 vyčká +2min, byť za tu dobu by byla v peroně a 814 měla max +1min. Nicméně pokud 440 rozsvítím výstrahu, tak vjíždím do žst a co říká předpis? mám něco očekávat od výpravce? mám jet 40 nebo 80 na prase proti stůj??? Takže kvrdlám s mirelem, aby nepráskl a pokud by někdo vlezl pod vlak, tak má peška. Po chvilce, když brzdím u peronu, tak je ze stůj rázem volno. A opravdu nic před vlakem nejede.

Ty stížnosti jsou i od "uhláků" takže opravdu nejde o to, že někdo řídí dopravu, ale že prostě nestíhá. U nákladu o to hůř, když to stojí rozjezdy X stovek tun.

Argument může být PZZ, OK...ale ušetřím něco, když ten vlak takto zbrzdím? Není lepší mu dát volnou lajnu, aby to projel plnou traťovou?

Totéž to postavení od peronu na zkrácenou a ještě se někteří čertí, že se od peronu fíra nehne a čeká na barvu.

I když chápu, že někdo si může myslet jak je dobrý, ale mnohdy opak je pravdou. Prostě v Německu by takto neuspěl, tam prostě nikdo proti stůj nemůže mastit z 0 na 100, jak pan hektor v UL dává za vzor. Ono všeho do času, jednou bude průser a zase gestor bude vytloukat v předpise klín dalším klínem a může se stát, že výstraha rovná se 40 nebo 60, nakonec normální člověk vidí-li výstrahu, tak buďto dá výběh nebo sníží rychlost, což za určitých okolností i nařizuje předpis. Takže pane hektor, ještě jednou, žádné že tam dá na ARR 100. Tohle je jen dobrá vůle lidí, co na těch 440 lítají a chtějí jet včas, aby se mohli s prominutím v DC vychcat.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdon.)
Sobota, 05. prosince 2020 - 09:35:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2017
Sebu, pan Šimral má naprostou pravdu. A pokud tomu nebrání žádné okolnosti takto to praktikuji už dlouho. Ještě lepší je, pokud dopravní situace umožňuje souběžnou jízdu, lze se ještě lépe domluvit. Potřebuji tě předjet tím a tím uprav si rychlost ať nemusíš zastavit. Když tuto informaci předám strojvedoucímu i s předpokládanými časi, většinou to vyjde na 1. Kolega tomu vtipně dodá poznámku " To tě v kurzu nenaučí". Jinak říkal jsem to většině strojvedoucích a platí to stále. Pokud má někdo zájem se podívat na ÚS není problém, nechť napíše, určitě se domluvíme.
Sobota, 05. prosince 2020 - 10:55:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10589
Registrován: 5-2002
ad páni výpravčí: a dodám další postřehy pro výpravčí.

Pokud je třeba předjet a není to osobák kvůli perónům, je rozumnější předjížděný vlak dát vlevo a vlak předjíždějící hnát po rovných. Významně naroste jistota, že se to bezproblémově povede.
Další --> pokud se zachováte podle předchozí poučky, musí to strojvedoucí vědět.
Jedu si takhle krajinou, šup do leva, bleskové zrychlení a zase plných 100 km/h. Přede mnou na obou kolejích volno, kam se člověk podívá. Najednou asi třetí stanici vpravo volno, já na stůj. Tak jsem se tedy zeptal: "ty jedeš jak prase, mělo tě předjet EC, ale nemůže tě dohnat :-("

Tedy vím, že zásadní komunikační problémy zrovna nejsou, že tam jste dosti vycepovaní, ale platí to pro všechny. Fírům jen čumění na barvičky nestačí, potřebujeme více informací, protože základem vysoké kapacity dráhy je plynulost --> prostě tu těžkou krávu nezastavit. My budeme jen spokojeni, když se vysílačka stane obousměrným kanálem a ne, že z naprosté většiny volá fíra někam, ale jemu nikdo nezavolá...
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Sobota, 05. prosince 2020 - 11:21:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2017
Petr_Šimral:
"Pokud je třeba předjet a není to osobák kvůli perónům, je rozumnější předjížděný vlak dát vlevo a vlak předjíždějící hnát po rovných. Významně naroste jistota, že se to bezproblémově povede. "
Tak je snad samozřejmost, i když chápu situace proč to někdy nejde, jinak velmi hezký příspěvek, děkuji za něj. Jen bych dodal, ať je ta komunikace vždy obousměrná.

(Příspěvek byl editován uživatelem t435.001.)
Sobota, 05. prosince 2020 - 14:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2010
ke zde nedávné diskuzi o T 488 na vlečce UD Hamr: náhodně nalezená T 448.0556, rok 1985. Snad se na mne po tolika letech neznámý autor nebude zlobit.
Strom
Sobota, 05. prosince 2020 - 14:51:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 7-2008
ke zde nedávné diskuzi o T 488 na vlečce UD Hamr: náhodně nalezená T 448.0556, rok 1985.

Zdeněk Šindlauer: Moc děkuji, takže tahle zřejmě od dodání z ČKD v UD Hamr.
Na kus T 448.0559 mi už poskytl odpověď Maršál na lokomotivy.net,
z výroby v ČKD dodána do CHUUP Mydlovary a nyní u EŽ Praha a nynější 740.629 dle Halbstadta
v teplárně Příbram.
Ta zkratka CHUUP znamená co přesně? A zřejmě to patřilo pod UD Hamr? Dnes MAPE Mydlovary
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]