Diskuse » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 15. 11. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 15. 11. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 03. listopadu 2020 - 14:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13100
Registrován: 8-2012
a nebo se právě s nabídkou Arrivy počítalo a elegantně se vyšachovalo ČD
Hele, když to teda bylo celé domluvené, tak proč se to nerozseklo někdy v červenci a tahalo se to do října, to by konspirační teoretici věděli?
A proč teda ČD nedaly konkurenceschopnou nabídku a nechaly se vyšachovat, to byste věděl? (Bylo to spiknutí domluvené i s nimi?)

P.S. S nabídkou Arrivy (a LEO na pravobřežku) se počítat mohlo a mělo (viz můj příspěvek z neděle 1. listopadu 2020 ve 20:02:20, ale to je tu asi házení perel sviním).
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 14:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2662
Registrován: 12-2009
T.H. A v těch nepodložených spekulacích Vás varianta dohody MD s Arrivou nenapadla? To se přeci taky nabízí ne... A ještě měla Arriva v této nesmyslné modelové situaci možnost si nechat zaslat celou nabídku od ČD.... Takže ji mohla udělat přesně na míru. A MD si ještě klidně mohlo nabídku od ČD upravit tak aby pak byla nevýhodná a nemuseli ji vybrat, protože ty byly tři (mě to spíše než na zmíněné tři vychází že byly 4, ale to je jen dedukce, to není směrodatné) a ke každé muselo být nějaké zadání.... Ve výsledku by ten úspěch než obráceně byl daleko jistější

A mohlo to být jen nastražená past aby se takový jako vy radovaly, že bagr pro ČD a jak se jim to celé rozsypalo a co když ne? Důkazy (hmatatelné) stejně žádné nemáte a jaksi ani předložitelné důkazy nejsou... A výsledek vlastně nevíme... (Pro rejpaly uzavření smluv neproběhlo)

A teď mě řekněte jediný důvod proč by obrácená teze měla být pravděpodobnější?

Vymyslet se dá ledasjaká píč.... Teď jen doufejme, že pokud Arriva opravdu vyjede, že to krom zdražení a nelogického vrácení starších vozidel nepřinese něco nečekaného navíc...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13103
Registrován: 8-2012
Arriva si nechala zaslat nabídku ČD, zatímco MD si ji ještě upravilo k horšímu... hm, tak tohle nemá smysl.
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:23:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 7-2017
Mám dotaz.
Ona je nějaká nová cenová politika jízdného ČD?
Dle stránek ČD "Spojení a jízdenka"
Dnes (3.11.2020) stojí jízdné dospělý 26—64 let Pardubice - Dvůr Králové n. L. jak na přímém rychlíku tak s přestupy Os + R + Os jednou 75,-Kč, na jiných spojích 88,-Kč. Nepočítám do toho alternativy kombinované s NAD ale pouze čisté vlakové z nádraží na nádraží.


To samé vykazuje i IDOS.
Možná je to pouze nějaká dočasná chyba.
(IREDO stále 76,-Kč)
Úterý, 03. listopadu 2020 - 15:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 12-2009
T.H. Neříkám, že to tak bylo, ale že i takováto "blbá" spekulace se dá vymyslet. Byla to jen pouhopouhá fantazie, ale co se týče jistého výsledku by se to docela mohlo nabízet....

Pokud si přidám ještě na fantazii, tak si klidně umím představit, že nabídku Arrivy MD znalo... Tudíž si jen hledalo vhodnou záminku aby muselo měnit původní rozjednané jednání.... A protože ČD bylo moc blízko tak jim to ještě mohlo pěkně nakomplikovat zadáním pro podání dalších nabídek... Jo fantazie bývá bezmezná.

Mimochodem, zcela mimo mé fantazírování a vymýšlení fantasmagorií, dočetl se tu vůbec někdo někde kolik nabídek podávala Arriva? Jestli to byla jen jedna, tak proč ČD pak dávalo minimálně tři? Kdyť je to prezentováno tak, že ČD přizpusobovalo svoje nabídky nabídce Arrivy, která přišla ale minimálně na dvakrát...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 16:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8419
Registrován: 8-2003
mirek55:
Zkuste to rozkliknout, potom bude jasné, o jaký typu jízdenky se jedná, jestli o běžnou, nebo třeba nějakou flexi.
Sunshine
Úterý, 03. listopadu 2020 - 16:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2019
Honnzok: Přehlédnout se může každý... [happy]
Původně jsem na to zbytečně upozorňovat nechtěl, ale když se kolem toho napsalo poměrně dost příspěvků, přišlo mi fér uvést věci na pravou míru.

mirek55:
Po rozkliknutí nabídky lze zjistit, že 88 Kč je "Flexi základní" (podle kilometrického tarifu), zatímco 75 Kč je "Vázaná jednosměrná". Jednoduše řečeno dostanete slevu 15 % za to, že jste ochotni jet mimo špičku (vybrané přímé rychlíky) nebo cestou dvakrát přestoupit (Os-R-Os).
Tohle se děje na různých trasách napříč republikou. Nevím, jestli zrovna tady je to novinka, každopádně je to v rámci ČD "běžné".
Úterý, 03. listopadu 2020 - 17:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13105
Registrován: 8-2012
tak proč ČD pak dávalo minimálně tři?
I tu už tu zaznělo. Ale je to marný, vy radši dáváte přednost splétání stále absurdnějších teorií, jen aby zapadaly do obrazu světa ubližované Dráhy, proti které se spiknul celý svět. OK, to je vaše věc, klidně můžete tleskat tomu, jak se ČD samy ničí přesvědčením o vlastní výlučnosti a konspiracemi, že se někdo někde s někým domluvil a upravil na míru, místo aby si udělaly racionální analýzu, v čem tahají za kratší konec. (No v čem... byly natolik zvyklé na to "domlouvání a upravování na míru", že ve své bohorovnosti spokojeně zaspaly a teď koukají jak pět na šest, že svět je normální, a vidí v tom spiknutí proti nim. Já teda doufám, že na tom Pobřeží nejsou mimoni ještě úplně všichni a různí ti odboroví agitátoři jsou jen komici, kteří za ně dělají špinavou práci "dole mezi lidma".)
Toť vše k vašemu blábolení o záminkách, zásilkách a pastech. (Původně jsem si myslel, že to jen papouškujete vyčtené teze z agitace - ono být šotouškem, kterému se v současnosti definitivně hroutí svět ČSD IV. epochy, nebo mít v rodině nějakou modrou gumu samozřejmě znamená být více obklopen uplakánkovskými fantaziemi; ale očividně jste akorát dogmatický ideolog, kterému realita jenom překáží.)
電車オタク
Úterý, 03. listopadu 2020 - 18:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2665
Registrován: 12-2009
T.H. Opět věcnost nula, ač jste úplně stejně absurdní fantazii, vy to tedy označujete jako blábolení, předložil i Vy a opakovaně tak fantazie ostatních odsuzujete, ač realitu z nás nikdo pořádně nezná. A jedem stylem JPP. I já mám spoustu informací sic dobře informovaných kamarádů ale stylem poměrně dlouhého vzajemného předávání. A budete se možná divit nejsou stejných uniforem...


O spiknutí jsem nikde nepsal, reagoval jsem pouze na jednoho z diskutujících, který zde navrhl, že by to mohlo být opačně a past mohla být nastražena jinak než s ní počítáte Vy.... Toho jste sjel, že předkládá nějakou nesmyslnou teorii a ptal jste se ho na několik věcí. Tak jsem tam připsal ve smyslu toho fantazii mou. Která kombinovala více faktorů... Byl jsem označen dogmatickým ideologem, kterému realita překáží. Tak já Vam prosím uděluji úplně stejné pojmenování dogmatický ideologu. Na otázku proč by mělo být Vámi opakované blábolení důvěryhodnější nebo pravděpodobnější už nepadlo ani slovo...

Sunshine: Dobrá práce, mezi stránkami "nesmyslů" jste opravil faktickou chybu. Moc Vám za to ještě jednou děkuji...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pikehead
Úterý, 03. listopadu 2020 - 20:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6658
Registrován: 3-2007
No a k čemu jsme se tedy dopracovali?

Nasypal jste sem spoustu vašich domněnek a bizarních konstrukcí, které jste podložil argumenty na úrovni žáka 7. třídy ZŠ a když vám někdo vysvětlí proč se změnou legislativních podmínek pro rozstřely MD nemohlo Arrivu nevybrat (respektive mohlo, ale s velkým rizikem průseru) a tohle byla jediná (i když pravděpodobně nechtěná) cesta jak z toho vybruslit, tak melete hovadiny dál.

A taky je možný, že Havlíčka ovládaj Marťani nebo ilumináti, ale mnohem pravděpodobnější je, že jste prostě pitomec neschopnej postavit jakejkoliv logicky znějící a z faktů vycházející argument, natož pochopit cizí.

(A určitě mě nezapomeňte taky nahlásit do vzkazů redakci, děkuju!)
Jaydeesq
Úterý, 03. listopadu 2020 - 20:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 609
Registrován: 9-2008
vy si tu opravdu všichni myslíte, že ten výběr byl řešen naprosto standardním transparentním způsobem? Asi zapomínáte v kterém statě žijeme, ale ono jinde to není o moc lepší, proč byl výběr odložen na termín, na který byl odložen, by mohlo dojít i méně bystrým lidem..Ono teda prvotně se měli ČD vyšachovat na hajzlíkách, jenže to by bylo moc trapný..peníze se obhájí lépe. Arriva moc dobře věděla, že to získá, nebo myslíte nábor zaměstnanců a modernizace jednotek dělala jen tak do foroty? V tom je dost peněz, tak se vraťte nohama na zem, to by nedělalo ani silnější ČD, natož poměrně malá společnost Arriva
Úterý, 03. listopadu 2020 - 21:03:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2669
Registrován: 12-2009
Pikhead: Poměrně ostré vyjádření... Reagovat se mi moc nechce. Základně však, dopracovat jsme se nemohli skoro k ničemu - to bylo dopředu předpokladatelné, protože důkazů moc není. Začátek byl věcný. Pak se šlo trochu dolů, protože začalo klasické handrkování s T.H. Jinak připomenu že na začátku jsem se snažil zjistit od T.H. kde získal informaci o tom, že původní jednání MD a ČD nepočítalo s novými vozidly... Jediné co jsem zjistil byl vytržený kus rozhovoru s p. Ješetou... Kde bohužel u spousty věcí moc kontext není a je tam i poměrně snadno najitelná chybka....

Zmiňovaný důvod proč vybralo MD Arrivu (případně proč to nešlo jinak) jsem já osobně určitě nehledal.

Poslední příspěvky asi 3? pak šli už po jiném tématu a jejich vážnost se dá usoudit i z toho jak jsou napsané. [biggrin] Myslím, že slov znevažujících jejich význam tam bylo až dost... Něco jako fantazie třeba... Atd...

Dokud nebudete v každém třetím příspěvků psát o modrých tupých gumách a "režimkách" na co už tu není opravdu nikdo zvědav... Tak nemusíte mít obavu...

Pokud se ptáte po důvodech tak je jednoduché zjistit, kde a na čem staví svá tvrzení T.H které tady tak autoritativně přednáší. Výsledek si posuďte sami, ten je asi dosti subjektivní....

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 22:04:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 784
Registrován: 2-2013
Zítra měřicí vlak v čele s 750.326 Frýdlant (8:15) - Liberec (8:57/59) - Turnov (9:46/49) - Stará Paka (10:54/11:34) - Trutnov (12:55/13:29) Jaroměř (15:11)

Časy berte orientačně...

(Příspěvek byl editován uživatelem vales8881.)
Středa, 04. listopadu 2020 - 05:05:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11584
Registrován: 4-2003
Honnzok:Pak se šlo trochu dolů, protože začalo klasické handrkování s T.H.

To bude nejspíš tím, že diskutující T. H. je výrazně lépe obeznámen se skutečnou situací, než diskutující Honnzok a spol. a také patrně součet IQ Honnzoka a jeho přicmrndávačů bude výrazně nižší, než IQ diskutujícího T. H.. Sorry, ale když nejen zde čtu tyhle ukřivděné a hlavně velice hloupé kolovrátky, nedá se to okomentovat jinak [nene].
Středa, 04. listopadu 2020 - 05:47:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 12-2009
Bram: I to je možné. Sice jsem se ublíženeckým kolovrátkům snažil vyhýbat, ale evidentně neúspěšně.... [wink]

Jen škoda, že rovněž příspěvek tu skutečnou situaci nějak neobsahuje. Já vím ke skutečné situaci asi 3 věci... Které jsou všeobecně známy a jsou nějakým způsobem podložitelné.

Rozstřel vyhrála Arriva s motoráky 845
Nabídka ČD byla o 300 milionů víc
Průběh rozstřelu se nezdá být nejpřehlednější a smlouva s Arrivou zatím není podepsána.



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Středa, 04. listopadu 2020 - 10:46:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 7-2017
Bkp a Sunshine
Díky za informaci.

Jinak dnes probíhá poznání fírů ARR na trati Liberec - Ústí n. L.
R 11760 ARRIVA s odjezdem z Liberce 06:49 vyjel do Křižan bez problémů (z Karlova +1).
Dolů do Rynoltic se asi trochu báli a tak si jízdu prodloužili o cca 2'. Jablonné +3; +4, Mimoň +5; +1, Zákupy - Č.L. +2. Ač měla Arr naplánováno x ve Stružnici musel R počkat na x v Lípě s ostrým křižování a odjezdem 08:17 (+13) před pravidlem. Do Děčína se podařilo krátit na +10', do Ústí na +5'

Kdo chce sledovat jízdu opačným směrem, před chvílí odjel z Ústí R 11761
Středa, 04. listopadu 2020 - 11:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 8-2019
Ze Staré Paky odjíždí 750 + měřicí vůz(750.326?), podle všeho přijela od Turnova a měla by pokud jsem zjistil dobře pokračovat směrem Trutnov.
Středa, 04. listopadu 2020 - 12:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 785
Registrován: 2-2013
jara_h: Stačí trochu číst, viz o čtyři příspěvky výše... [wink]
Jaydeesq
Středa, 04. listopadu 2020 - 14:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 610
Registrován: 9-2008
mirek55
už jsem tu dlouho neviděl sledovačku na pardubicich..jezdi se o vagón méně a krátí se o 106. Jinak Arriva na ústí se zatím moc dobře nepředvádí, Lbc-Rynoltice o 4 minuty déle než Os..ale tak to se dalo čekat, že to nebude žádná sláva[happy]
Středa, 04. listopadu 2020 - 14:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 3-2018
Tak ona celkem slušně pokrátila i ARR na trase z Lípy do Kolína (cca 20minut).
Nastalo to při tuším pondělním záseku mezi Bakovem a Debří. Obratový R ze severu vyjel +40 a dorazil s cca +20.
Takže i ARR na jiné trati umí krátit
Středa, 04. listopadu 2020 - 14:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 7-2017
Jaydeesq
Nyní nemá cenu sem dávat krácení R14 pouze s jedním přívěšákem, protože to ČD již s největší pravděpodobností prohrály na dalších 7 let.
Pokud se týká R 11761 tak z Benešova do Františkova +1', Františkov - Horní Police +3'. Pak se dařilo sem tam minutku krátit. Z Brniště do Jablonného ale šustroval cca 4', z Jablonného do Rynoltic cca 3', z Rynoltic do Křižan další cca 3' (843+jeden přívěšák tam krátil cca 2').
Jinak z Ústí odjel s +18' do liberce dojel s +34

Nyní aktuálně jede R 11762 z Liberce do Ústí
Jaydeesq
Středa, 04. listopadu 2020 - 15:04:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 611
Registrován: 9-2008
Turnovak
já nepopírám, že nelze krátit, Arr s desirama na 030 krátí obstojně pořád, porovnávám situaci výměny vozidel, kdy se 845 kryštofákem prohání pomaleji než zastávková 843 na Os.. a je mi úplně jedno jakou má značku, nepřeji si ani 7let zazdění čd s 843..
Středa, 04. listopadu 2020 - 15:45:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13115
Registrován: 8-2012
Arriva na ústí se zatím moc dobře nepředvádí
Šotoultras už do toho buší a mají ejaculatio praecox [biggrin]
電車オタク
Středa, 04. listopadu 2020 - 16:53:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 262
Registrován: 3-2018
Tak ona to ta rakev v Kryštofáku už má taky asi tak na rok. Pak se ukáže, že krajské osobáky umí rychleji, než ty státní rychlíky. Pak jen namalovat osobami kratší jízdní doby. No a pro koho to bude vizitka...
Středa, 04. listopadu 2020 - 18:09:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2942
Registrován: 9-2003
Dnes se v Nové Pace objevily opět vozy na dřevo. Celkem jedenáct modrých Easů slovinské, slovenské a jeden polské registrace.

Deset jich je na severní části a jeden se strojem 741.517 BF Logistics na jižní části stanice.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Středa, 04. listopadu 2020 - 22:35:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 7-2017
Nuts: Původně jich jelo 21, tak 10 jich je asi v Bělohradě.
Čtvrtek, 05. listopadu 2020 - 19:11:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 332
Registrován: 7-2017
Kopidlno:
Čtvrtek, 05. listopadu 2020 - 20:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 4-2003
Nebyl by tu někdo od fochu, kdo by předpověděl nasazení 754 na Krakonoších na trati 032 na sobotu?

...poslední dva dny to tam dle sledovačky vypadá konečně k světu, nasazeny jsou i jiné kusy než obligátní beskydské najbrty. Bylo by hodně fajn na sobotní azuro, kdyby se ukázaly 042, 059 (je provozní vůbec?) a 060. Dobrá je i 008.
[fotic]
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Čtvrtek, 05. listopadu 2020 - 21:48:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23238
Registrován: 5-2002
Savik: Bylo by hodně fajn na sobotní azuro, kdyby se ukázaly
Co mi to jen připomíná...?
Zabezpečovák: vlak je obecně trpěný prostředek k obsazování a uvolňování kolejových obvodů resp. počítacích úseků.
Šotouš: vlak je prostředek k vytvoření dosud neexistujícího obrazového souboru.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 06. listopadu 2020 - 15:52:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 9-2003
Dnes už zbyl v Nové Pace jen jeden ložený modrý Eas.

Dvě momentky ze včerejška.

1) Ládování dřeva, v pozadí budova novopackého pivovaru:



2) A stroj 741.517 s jedním vozem, v pozadí budova přádelny:


Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pátek, 06. listopadu 2020 - 15:55:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 9-2003
A Stará Paka včera v půl třetí:


Odstavené výlukové busy:

Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pátek, 06. listopadu 2020 - 16:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 9-2004
Savik: to ti nikdo nepředpoví. 059 stojí, 060 už by měla být v oběhu vyměněna a na dnešní předpovídané azuro byla všude nízká oblačnost. Včera to ještě šlo..
Honza215
Pátek, 06. listopadu 2020 - 18:16:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3697
Registrován: 8-2005
754.060 teď se 6 kočáry vyráží na 931 ... tak ji přejme šťastnou cestu a držme ji palce [ok][vypravci]
Pondělí, 09. listopadu 2020 - 12:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 1-2010
Dnešní odklon písků v Jičíně, počasí bohužel nespolupracovalo.
Honza215
Pondělí, 09. listopadu 2020 - 17:21:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 8-2005
754.076 a 754.060 se vydaly na R 924 do HK a následně 754.060 odjela 937 do Letohradu, takže zítra 10.11. pojede 936 / 921 a dále se asi uvidí ...
Úterý, 10. listopadu 2020 - 09:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 2-2013
V 8:55 z NBK 743.010 v čele Pn Nymburk - Jičín - Turnov - Liberec
Úterý, 10. listopadu 2020 - 10:29:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 1-2010
Výše zmíněná souprava právě postává v Jičíně
Úterý, 10. listopadu 2020 - 11:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 7-2017
Už jen 15 dní nás dělí od ukončení dlouhodobé výluky Stará Paka - Mostek na trati 030.
Při této rekonstrukci bude několik viaduktů a propustků nahrazeno novými. Zachován a zrekonstruován bude viadukt v Borovničce. Bohužel došlo i k znehodnocení několika nedávno překrásně a nákladně zrekonstruovaných propustků, které ne jen umožňovaly odtok vody z jedné strany kolejiště na stranu druhou, ale sloužily původně i k propojení rozdělených pozemků s umožněním průchodů (průjezdů) malých povozů(do šíře až 1,8 m) tažených i zvířaty, ale též průchodu zvěře a v posledních letech také houbařů. Některé tyto propustky, původně z červeného a žlutého pískovce, byly v průběhu druhé světové války při rekonstrukcích zvětšeny a pískovec nahrazen žulovými kameny (především v oblasti Borovnice-Horka). Důvodů bylo několik. Jeden z důvodů bylo zvětšit jejich světlost z důvodů ucpání při přívalových deštích křovisky travou a následnému poškození a sesuvu tělesa. To se ukázalo i jako dobré řešení na přelomu tisíciletí při několika přívalových deštích, kdy propustky proplul i ovětvený stromek s kořeny právě v místech kde kdysi došlo k ucpání, poškození a sesuvu. Dnes rozhodnutím jakési konstrukční kanceláře, s tím správným razítkem, byly jejich světlosti zmenšeny i pod původní světlost, vložením trub různé konstrukce a z různého materiálu (včetně degradujících a deformujících se plastů) a zbytek vyplněn materiálem (i betonem) a postavením nových okolo trub šikmých kamenných stěn kopírujících násep. V několika případech došlo i k snesení původního kamenného propustku.
Co mne dále překvapuje, že část nových svařovaných dlouhých (bezstykových) kolejí, položených cca před třemi lety na betonových pražcích, budu opět nahrazeny. Tam kde byly ještě pražce dřevěné v různém stavu použitelnosti to chápu a beru za samozřejmost pro zvýšení traťové rychlosti a komfortu jízdy.
Úterý, 10. listopadu 2020 - 15:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 7-2017
Před 150 lety
29. října 1870 přijel první vlak do Trutnova (dnešní Trutnov hlavní nádraží) .
Ano tento den došlo k propojení původního nádraží Trutnov, později Poříčí, nyní Trutnov - Poříčí s dnešním nádražím Trutnov hlavní nádraží a zahájení vozby nákladních vlaků. Na osobní vlaky museli Trutnováci počkat do počátku prosince.
Středa, 11. listopadu 2020 - 09:27:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 11-2007
ad mirek55: A je tam použito pružné uložení a nové pražce?
Středa, 11. listopadu 2020 - 11:18:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 7-2017
Některé pražce jsou vytěžené, některé jsou nové. Ano co jsem si všil, tak na některých místech mají pružné přidržení místo zvonků.
Středa, 11. listopadu 2020 - 14:21:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 11-2007
ad mirek55: Takže je to slámová metoda[sad]Prostě SŽ je tragická organizace[crazy]
Středa, 11. listopadu 2020 - 14:58:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23276
Registrován: 5-2002
Těsto: slámová nebo salámová...?
Одна буква и такая разница… [lol]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 11. listopadu 2020 - 15:05:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 11-2007
Hajný, Ty víš moc dobře, co dokáže udělat automatické doplňování 😉
Středa, 11. listopadu 2020 - 16:13:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23277
Registrován: 5-2002
Ber to z té lepší stránky - furt lepší slámová metoda než salámové víno... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 11. listopadu 2020 - 18:14:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 11-2007
Si mě pobavil[proud]Salamove víno, brrr[biggrin]ale slamove vínko bych si dal. [happy]No možná SZ jde tou slamovou motodou možná taky, pěkně nechá ty starý koleje ulezet😀
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 04:09:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789
Registrován: 2-2013
Dneska Mn do Paky dvojče 742.151+190
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 10:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 7-2017
Včera na 030 Podbíječka.
Podbito od počátku, respektive konce, rekonstrukce ze směru od Horek po zastávku Borovnice.
V prvé části je pružné upnutí, ale u zastávky Borovnice jsou již starší přídržnice zvonkové.
Na silnici od Horek do Borovnice je již i nový prefabrikovaný přejezd.
Na přejezdu u Zastávky Borovnice (nejvýše položené místo celé trati, výše než Jeřmanice) je zatím výkop.
Taktéž byla na této zastávce zkrácena nástupní hrana. Snad dá na plánované "Desiro".
Ne jako ve Staré Pace nástupiště 1a, kam se vejde pouze 810 s přívěšákem, nebo dvojdílná "Regina, případně 832.
814 třídílná délka přes nárazníky 42,41 m
844 délka přes nárazníky 43,73 m
845 délka přes nárazníky 45,4 m
846 délka přes nárazníky 41,81 m
Desiro délka přes nárazníky 41,7 m

V Levínské Olešnici se pokládají nové pražce s pružnými přídržnicemi a natahují nové dlouhé kolejnice směrem k novému mostu. Klenutý pískovcový viadukt je již minulostí. Pravdou je, že již byl hodně poškozen projíždějícími vozidly (větších rozměrů) a bylo nutno zvětšit jeho průjezdný profil pro plánovanou objízdnou trasu při rekonstrukci silničního viaduktu na Horkách. Ten sic prošel před nedávnou dobou velkou rekonstrukcí ale....
Nikdo z místních to moc nechápe, jelikož se má budovat nové přemostění celé obce novým vysokým silničním mostem jako pokračování obchvatu od Nové Paky na Vidochov, který se již letos měl začít. S pokračováním směr Horka a Studenec.
Toho se asi již nedočkám.
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 13:00:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23285
Registrován: 5-2002
M55: nové pražce s pružnými přídržnicemi
Opravdu s přídržnicemi...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 20:47:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 12-2007
No a ostatní zřejmě chápou, co měl Mirek na mysli odkaz
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 21:44:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 7-2017
Hajnej: Omlouvám se.
Přídržnice je něco trochu jiného, to mi ve spěchu nějak ujelo. Ty jsou o kousek dál na novém přemostění silnice. (vyhýbky zde u zastávky nejsou).
Jedná se o svěrky, v tomto případě pružné pro bezpodkladnicové upevnění (na pružných - elastických podložkách pod patou kolejnice) pomocí dvou vrtulí přímo do hmoždinek betonového pražce.


(Příspěvek byl editován uživatelem mirek55.)
Čtvrtek, 12. listopadu 2020 - 21:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7884
Registrován: 12-2011
Jojo, spěchejte psát další bláboly na Arrivu [crazy]
Pátek, 13. listopadu 2020 - 09:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 12-2007
Jojo, spěchejte psát další bláboly na Arrivu [crazy]

Na co je to reakce? Nějak mi uniká kontext.

Jestli byste raději neměl Vy spěchat k Chocholouškovi...
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pátek, 13. listopadu 2020 - 10:50:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23291
Registrován: 5-2002
Úpa: ostatní zřejmě chápou, co měl Mirek na mysli
Já to (pro někoho asi překvapivě) chápu taky, ale poskytuju zpětnou vazbu, že byl použit nesprávný pojem.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 13. listopadu 2020 - 11:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2485
Registrován: 12-2007
Ok. Zrovna to Vám věřím.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pátek, 13. listopadu 2020 - 14:14:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 3-2018
Na co je to reakce?

Asi na pravidelné reportování o krácení a zpožďování jednotlivých dopravců.

Tak jsem dneska namátkou kouknul na ARR v grappu a dnes se mi zdá, že vše bez zásadních zpoždění
Sobota, 14. listopadu 2020 - 09:00:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2019
Ve Staré Pace 2x742 + vozy se štěrkem Faccs, připravené na odjezd směr Hradec Králové (výluka)
Sobota, 14. listopadu 2020 - 11:32:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 7-2017
Tak jsem se včera namátkou kouknul- ale asi v tu dobu nedokonale.

No on byl zpožděn více (+90). Ta tmavě červená se asi lehce přehlédne na GRAPPu. Z těchto důvodů byl nahrazen i R 1179 z Budějovic do Zlivu autobusem (nebyla motorová jednotka).
.
Ale i ten byl ze Zlivu na Prahu zpožděn více jak přehlédnutelných 30'.
Samozřejmě v průběhu dne docházelo k dalším zpožděním do 30'a to nejen díky omezení Beroun-Zdice.

Nebo předtím tohle, pravda o cca 1 h. a 30 min. dříve
R 1191 Nymburk +45' Kolín +41'

Nyní aktuálně například:
-R 1167 ARRIVA Č.Budějovice - Praha hl.n. skutečný příjezd 10:50 +28min (z Budějovic s lehkým náskokem, Příbram +8, Zdice +9, Beroun os.n. za omezením +14, Radotín +24' +27', za omezením Smíchov +30 +29.
R 1166 ARRIVA vlaky s.r.o. Praha hl.n. - Č.Budějovice os.n. příjezd 1:00 +19',

Samozřejmě mají v tutéž dobu zpoždění i jiní dopravci. Abych netapetoval tak nad 30'.
R 661 České dráhy, a.s. Jihlava +40'
Os 26802 České dráhy, a.s. Hrob +51'
EC 116 z Polska +62', Bohumín +70'
Pod 30'
R 890 České dráhy, a.s. Hoštejn +28'
Ex 220 České dráhy, a.s. Třebovice v Čechách +25' (Horní Lideč st.hr. +2')
Sobota, 14. listopadu 2020 - 13:39:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2018
V době kdy jsem koukal spíš asi ještě nestihl vyjet :-D. Každopádně díky za reporting .
Jestli to tak opravdu bylo, pak by se měla sepsat minimálně stížnost, nebo petice za lepšího dopravce!
Neděle, 15. listopadu 2020 - 10:59:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 8-2019
Ve Staré Pace je zpět dvojče lokomotiv 742.190+742.151, které dosunulo již prázdné Faccs do stanice, momentálně objíždí soupravu a čekám, že poté, co dorazí R od Liberce, se vydají směr Košťálov/Turnov.