Diskuse » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 03. 11. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 03. 11. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Bkp
Neděle, 01. listopadu 2020 - 09:38:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8401
Registrován: 8-2003
Já nevím, proč v tom pořád někteří hledají nějaká zásadní spiknutí, nebo nespravedlnosti. Ano je to dost specifický boj, ale i v něm platí pravidlo, že jednou uspěje Petr a podruhé Pavel.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 10:38:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10729
Registrován: 4-2003
Já nevím, proč v tom pořád někteří hledají nějaká zásadní spiknutí, nebo nespravedlnosti. Ano je to dost specifický boj, ale i v něm platí pravidlo, že jednou uspěje Petr a podruhé Pavel.

Protože pro určité % populace je těžko uchopitelný svět, v němž dochází k nějaké změně. Mají rádi svět takový jaký "je", opak je pro ně ohromnou nejistotou. Proto tady jeden diskutující už asi popátý "vyšiluje" a my na něj marně reagujeme. "Hlavně aby bylo všechno tak jak je, bylo to v klidu a měli jsme se rádi".

Stačí třeba zmínit na poradě, že se bude přidávat. Pro ně je to špatná informace - co kdyby se jich to třeba netýkalo (ačkoliv i tak by se jejich život jinak nezměnil).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Neděle, 01. listopadu 2020 - 12:49:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 7-2017
Protože pro určité % populace je těžko uchopitelný svět, v němž dochází k nějaké změně.
A co je na tom špatnýho? Doba "kupředu levá" už pominula, tak teď jednotně "kupředu pravá"?
Neděle, 01. listopadu 2020 - 13:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13063
Registrován: 8-2012
Mimo jiné je to právě dosti zvláštní, že MD si napřed jednalo o nových a pak jim najednou začalo být dostatečné i to staré
Takže zase zpátky z pohádky do reality.
Ministerstvo na začátku neprovedlo nic jiného, než že rozhodlo o nabagrování ČD. Žádné "o variantě 3 staré a 4 roky nové", ale měla to být čistá prodlužovačka, dalších 7 roků 843. Jenže bagrování se už musí "notifikovat", tj. rok předem oznámit v úředním věstníku TED. Na základě tohoto notifikačního oznámení ovšem podala Arriva svou "nevhodnou" nabídku (ministerstvo opravdu nechystalo žádný "rozstřel" a je dost chucpe od ČD mu vyčítat spiknutí proti nim). Způsobilo to zřejmě slušné pozdvižení na obou stranách baráku na Pobřeží a ministerstvo (poté, co si nechalo udělat rozbor, že hodit to do koše tak úplně nemůže) zakontrovalo tím, že zkrátilo provozní období na 4 roky místo sedmi (se zdůvodněním, že od 2025 bude z Děčína do Ústí potřeba ETCS a tudíž bude muset předstírat novou "soutěž"). České dráhy místo toho přimíchaly do původní nabídky svou aktuálně módní strategii "komukoli nabídneme sharky" pro provoz i po 2025 (tj. nikoli 3+4, ale 4+3), i když to po nich nikdo nechtěl. Ministerstvo je s tím vyhodilo (což ČD využívají v dehonestační kampani "je proti vyšší bezpečnosti a novým komfortním vozidlům" dodnes) a (protože se nejspíš zaleklo nenotifikovaného zkrácení období na 4 roky) dotlačilo ČD k podání nabídky na to, co vlastně chtělo už od začátku, tj. sedm let čistě v ojetinách. No a ta byla, jaká byla - o 300 mega horší než Arrivy. A pod to se už dnes nikdo nepodepíše, aby neměl na krku hospodářskou kriminálku. ČD se teda nejspíš budou snažit zasmradit a udržet se ještě aspoň rok, nejspíš nějakým "předběžným opatřením" od ÚOHSu koncem listopadu, ale ani tam už to nemusí být "vošetřený", protože ke státním firmám "uznalý" Rafaj je na odchodu (kauzy už přetekly).

Takže pane Honnzoku, když se tak vehementě furt navážíte do té jedné firmy, tak alespoň mluvte jen to co víte a ne to co si vaše chorá mysl myslí... Nebo ty své bludy alespoň nešiřte jako pravdu ale jako domněnku, kterou máte nejspíš od svých kontaktů z Berouna, že?
(Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.)

Mimochodem, člen představenstva ČD v rozhovoru na zdopravy.cz uvádí, že "Nejprve bylo od letošního února jednáno jen s Českými drahami v zásadě o prostém pokračování stávajícího provozu. Nabídka měla být předložena v září, ale nemohla být nakonec podána a šla tedy do koše. Ministerstvu totiž v červenci přišla nevyžádaná další nabídka". Divný, že? Asi teda jeden z nejvyšších manažerů ČD neví to, co vaše kontakty, anebo šíří své bludy jako pravdu a ne domněnku...
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 15:38:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226
Registrován: 4-2020
Jenže to je stále ohraná písnička, která by se dala pochopit za předpokladu, že by ČD byl soukr. subjekt.
V překladu, pokud budu mít doma auto, pak přece si nebudu půjčovat od souseda za byť levný peníz.
Pavel_vlček
Neděle, 01. listopadu 2020 - 16:33:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 616
Registrován: 3-2005
pdon: Chápete, že by to rozhodnutí přidělit rychlíky ČD musel na MD někdo podepsat? Nikdo takový se ovšem nenašel...
Neděle, 01. listopadu 2020 - 16:46:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2020
Tak bez podepsané smlouvy se asi svévolně jezdit moc nedá...Hlavně že spočítali (ne)reálnou úsporu, protože všichni víme, že nás tahle sranda stojí mnohem více.
Ale jak říkám, je to stejné jako když budu doma provozovat auto a pak se rozhodnu, že budu využívat auto souseda, protože mi přijde jeho provoz reálně levnější. Jen tedy nevím kam si zaúčtuji náklady z oprav svého auta, které pak "nebude vydělávat". Neznám stavební fy, která si koupí bagr, aby s ním nebagrovala...To je skoro sebepoškozování.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 16:47:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13064
Registrován: 8-2012
pdon: Pane Němečku, promiňte, já jsem schopen diskutovat s panem Honnzokem (protože on akorát papouškuje nějaké pamflety od odborářů, šířící se v jeho sociální bublině jako zjevená pravda), ale ve vašem případě nemám dostatečné vzdělání v speciální pedagogice, takže akorát vím, že hlupákovi nelze dokázat, že je hlupák. Čili to je jediný komentář k vašim "překladům".
(Jiní to možná budou zkoušet - no, to je jejich boj.)
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 16:59:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2020
Ale Tomáši Hádku, všichni víme, že Tě ČD poslalo do prdele, když jsi se tam tlačil. Od té doby se jen vztekáš na krp, 24h denně, 365 dní v roce.

Aha, takže ČD je již souk. subjekt? To slyším prvně, to se říká u Metransu? V opačném případě viz můj příspěvek výše.
Protože z logiky věci vykazovaná úspora v konečném součtu nemůže být úspora, už třeba proto, že z peněz daňových poplatníků došlo k nemalým opravám MV 854, které se záhy stanou částečně nepotřebnými.

Ještě jinak. Mám starší auto, udělal jsem generálku motoru, repase převodovky, ještě jsem ho nechal nalakovat, ale dnes jsem se blbě vyspal, tak ho dám zítra ke šrotaci. Proč zrušit ojetinu, když jí můžu nejprve před zrušením prohnat generálkou, ať je vidět, že na to mám...

Nicméně chápu, že pro někoho to může být temno před očima, protože to slyšel od nějakého zlého odboráře, který s ním vyrazil dveře.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:16:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 12-2009
T.H. To co jste napsal je kravovina.. Kterou nemáte zcela ničím podloženou. (Blbost se nepodloží) První jednání bylo skutečně s novými vozidly... Řešilo se jen to, jak a za jakých podmínek. Řešily se také dost termíny, aby se to neudělalo nestihatelně.... Bylo tam více možností.

Pan Ješeta se v tom článku bohužel dopustil pár nepřesností. Zajímavé že mě chcete obviňovat z šíření odboařskych věcí. Já se jaksi s odbory názorově moc neznám. Jejich obzor jsem kdysi přečetl tak pět let zpátky, tudíž fakt nějak nevím co v něm píšou, za tož, vy to víte evidentně přesně.... Divné, pročpak do nich tak kopete když by jste je neznal a nevěděl co píšou? Potrefená husa kejhá nejvíc údajně. Jediné co vím od kolegů, že se v nich docela často řeší navěstidla, které nejsou vidět. To mi zas tak ultra velká kravovina nepřijde.

Kontakty sic mám ale z Berouna ne, s panem Berounským také nekomunikuji, ač jsem ho na živo jednou i viděl náhodně... Jeho úroveň bohužel nějak klesá. Jako na železnici obecně.

Píšu to správně nebo taky blafuji? Kdo ví.....

Jinak volům, nelze pomoc to je obecná pravda, bohužel to má za následek, že tu většinou vaše trvalé navažení do ČD rozjebává diskuzi a většinou Vaším příspěvkem všechna témata končí! Protože s Vašimi výlevy většinou končí všem trpělivost s chuť k diskuzi... Z 90% to tu jen mrvíte....



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:39:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13065
Registrován: 8-2012
To co jste napsal je kravovina ... Pan Ješeta se v tom článku bohužel dopustil pár nepřesností
No, to jste rychle hotovej. Asi chápete, že takhle to argumentačně ustojíte asi jen u Němečka a pomocí konfirmačního zkreslení možná u hlÚpy... Přitom to vlastně není podstatné, protože ČD "neprohrály" na nových vozidlech, ale na ojetinách 843 vs. 845 a nějaké ty virtuální sharky s ETCS (za čtyři roky by ČD řekly "sorry, nemáme"?) jsou jen red herring pro odvedení pozornosti od tohoto faktu.

P.S. Za prvé tu nepapouškujete Obzor, ale pamflety SOSADu, za druhé doporučuju si ho občas přečíst - je to úžasná sonda do myšlení určitého typu lidí, i když to už dávno není tak militantní (ale režimkové lkaní "jsme obklíčeni Arrivou" jsem ocenil [happy] ).
電車オタク
Pikehead
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6655
Registrován: 3-2007
Honnzok:
"Řešilo se jen to, jak a za jakých podmínek. Řešily se také dost termíny, aby se to neudělalo nestihatelně.... Bylo tam více možností."

Z tohoto strukturovaného popisu situace mám intenzivní pocit, že by to dopadlo jako s rychlíky do Budějovic trs. Příbram a do Rakovníka před 10 lety - tzv. varianta hovno.

A teď je otázka, jestli se na Nábřeží někdo konečně probudí (a tím nemyslím k šíření krtkovin, ale k nějaké strategii v oblasti motorové trakce, kde aktuální stav také popisuje výše uvedená varianta) - a pak je ještě otázka, jestli tam je vůbec koho probudit... [biggrin]
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:45:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 12-2009
Pokud chcete tak se podívejte na diskuzi pod článkem na jednu nepřesnost která se dá dobře dohledat jsem upozornil... Jistě mě tam objevíte. Bohužel ostatní věci se jako černé na bílém nějak nedávají.... Sharky to bejt neměly... Říct by to nemohly, když to bude ve smlouvě, to je na objednateli... Aby se proti tomu pojistil

Ježkovi oči, jsem si musel dohledat co ta šílená zkratka znamená. Díky za doporučení až se budu nudit hodím oko...

Arriva by mě jinak tolik nevadila vadí spíše zpusob toho a také to, že ten způsob generuje neskutečné blbosti... Kdyby to dostala na 15 let a po 5 letech nějaká nová vozidla nechť si vybere, já favorita na tuto linku mám od sousedů.... Ale každému jak je libo... Tak bych klidně držel hubu.... S tím by se pak asi souhlasit muselo...


Pikhead: Záleželo by hodně na smlouvě. Ta bohužel nestihla ani vzniknout v nějakém prvotním vyhotovení......


(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:52:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15584
Registrován: 10-2004
pdon: Základ řady 854 jsou vozy 852 a 853, které se začaly vyrábět v roce 1968, tedy jejich základ má stáří až 52 let. Rekonstrukce probíhala v letech 1997 až 2006, tzn. že i ty modernizované části jsou až 23 let staré. A modernizace vozidel z toho vozidla neudělá nové. Ta vozidla končí bez ohledu na to, že je nějaké množství vystrnadila konkurence, ta modernizace přispěla k tomu, že ještě vůbec jezdí. Stačí se podívat na to, jak tady byly dlouho vozy, které dojezdily před několika lety: 451/2 od roku 1964/1972, 850/1 1962/1967. Víte, na co jsem zvědav? S čím ČD přijdou do rozstřelu na linky R21/R22/R24, které Arriva dostala na 3 roky a situace bude stejná, jen z druhé strany. Tyhle linky mají ještě za 5 minut 12 (od GVD 2023) mají být zadány přímo na 5 let a ČD budou mít možnost Arrivu s těchto linek vystrnadit. Mimochodem, na R 14 je sice 7 let, ale po 4 letech by to snad mělo jít vypovědět s ohledem na to ETCS, tak třeba bude nová šance. Jenže na nová vozidla za 4 roky to znamená už docela rychle začít chystat výběrko, aby byla hotová.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 17:55:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 12-2009
Orky: Dovoluji si upozornit, že pdon skoro jistě nemyslel velkou rekonstrukci těchto motorů, ale spíše malé doplňování, které je prováděno průběžně za provozu. (IS, Wifi, zásuvky)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:03:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15585
Registrován: 10-2004
Honnzok: A to má být "nemalá oprava", kterou přirovnává ke generálce motoru a repasi převodovky, což bylo provedeno před 14-23 lety?
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:13:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 12-2009
Orky: Tak to se omlouvám sem ten příspěvek četl nějak nepozorně.... A odpovídal po slepu... Divný, to už je zas hodně let na ten popis...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:22:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2020
Já vůbec nechápu, proč se zde zmiňuje ARR? To v tento mement není vůbec podstatné.

Ano, neřešíme modernizace proběhlé za při reko 854, ale řešíme investice vložené do těchto vozidel v nedávné době. Zde se úplně v zápalu HÁDEK zapomíná právě na tuhle podstatnou věc. TH úmyslně nebo vlastní blbostí celou debatu otáčí jinam. Nicméně nátěr PUR vyjde na nějakých téměř půl mega, nová kola nejsou zdarma, zde cena jde do podobné výše, a jak známo Catr je Catr, nikoliv SM typu Liaz, kde se měnila vložka na počkání. Teď si stačí spočítat kolik podobných oprav proběhlo u ř. 854, přičemž za měsíc se ČD dostává do stavu, že se tyhle vozidla stávají nadbytečná a příp. řada 843. Investice vyhozené z okna, stojící vozidla = 0 výdělku. Asi netřeba připomínat, že řeč je o ČD a všichni víme, kdo tohle financuje.
Takže znova se ptám na ty úspory?
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:24:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13066
Registrován: 8-2012
Sharky to bejt neměly... Říct by to nemohly
Když ony jedny desira na Kladno (2008) stačily, aby se pohádkářům z Pobřeží nevěřilo. A znovu opakuji, že ČD "prohrály" v ojetinách 843 vs. 845, nějaké pohádkové motoráky s ETCS jsou jen odváděním pozornosti jinam (aby se agitátoři místo zpytování Drážního přístupu mohli pohoršovat "ministerstvo nechce bezpečnost a kvalitu").
vadí spíše zpusob toho
Způsob zadávání zakázky "za pět minut dvanáct" vadí i mně. To ale za prvé není vina Arrivy, ačkoli to je agitátory za ni vydáváno, za druhé je to právě důsledek toho, že ministerstvo vlastně s "rizikem" alternativní nabídky nepočítalo, ale od začátku byl záměrem jen klasický bagr pro ČD, ačkoli to je podáváno jako spiknutí proti ČD...
Na druhé straně si ČD mohly dávno prolobovat regulérní soutěže podle ZZVZ - prostředky a způsoby k tomu měly. Jenže ony očekávaly nekonečné bagrování... Takhle se jim akorát vrací karma, když tuhle situaci spoluzavinily.

pdon skoro jistě nemyslel velkou rekonstrukci těchto motorů
pdon zcela jistě myslel velkou rekonstrukci těchto motorů, když argumentuje "udělal jsem generálku motoru, repase převodovky, ještě jsem ho nechal nalakovat".
P.S. varuji vás před snahou dělat Němečkovi advokáta - ve své sociopatii to použije proti vám, až to s ním začne lomcovat.
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:28:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2020
Jenže MH oprava a podobné přece nejsou nulovou hodnotou HV. Pokud HV projde různými periodickými opravami, pak vozidlo má stále nějakou zůstatkovou hodnotu. Z minulosti si takto pamatujeme chátrání různých HV v depech, protože je prostě nešlo zrušit. Proč se třeba některá vozidla na sklonku života přečíslovávala, např. brejlovci.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:31:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 12-2009
Argumentujete v první části špatně... Nic z toho co píšete nebylo dáno smlouvou, takže ta situace byla diametrálně odlišná. Od povídání si o něčem je poměrně dost daleko ke smlouvě a k realizaci.. Navíc se tam dosti zásadně měnily podmínky a je klika, že je ČD nekoupily... Nevím jak by si ČD mohli moc něco někde prolobovat, těžko říct, jestli klika je nebo není. Podle mě to spíše moc v tomto směru nepůjde spíše opačným...

Do této situace, že se prohrálo v ojetinách by se nebýt zásahu neznámo kým do celého procesu vůbec nedostalo. Nevím proč se neporovnávala nabídka s novými vozidly, tedy v duchu jednání.... Tohle mě na tom vadí více? Proč MD nechtělo od Arrivy nabídku s novými ale od ČD se starými? To je přeci trochu divný krok? Jakože zpět?

Mimochodem Arrivu taky přímo neobviňuji z ničeho a naopak píšu, že kdyby byla věc pořádná tak by nezbývalo než souhlasit. Ač tento mechanismus mě přijde dost divný a nelogický... Škatulata hejbejte se na tři roky mě přijdou poměrně zbytečné a hlavně i dost drahé... Ale což...


(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
D.S.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:38:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2017
Co se týká R14, tak současnou situaci asi nemá cenu dále moc rozebírat, nestandardní bez diskuzí je. Ukáže se, na jakou stranu se přikloní orgány, které s tím mají co dočinění.
Jen hledám logiku, proč chce MD uzavřít smlouvu zrovna na 7 let? Logické by mi připadaly právě ty 4 roky i z hlediska problematiky ETCS, tak s vypsáním VŘ na delší dobu. Pokud to nějaký úřad smete a prodlouží se smlouva s ČD na 1-2 roky, tak to také vidím jako špatné řešení, protože se pak nestihne normální VŘ s novými soupravami.
Co lze s jistotou říci, že MD a celkově i současná vláda dělá pěkný chaos a určitě nelze tvrdit, že jedná transparentně, takhle to snad nevypadalo ani v minulosti za vlád ODS. Snad za rok skončí ANO v propadlišti dějin a otěže převezme někdo schopnější.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 18:45:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 12-2009
D.S. No a když si k tomu přičteme, že tu za chvíli můžeme mít 11 unikátních tarifních zón, které budou vzájemně nepropojené ale také třeba zničíme tarif dopravce, tak tu za chvíli budeme mít na železnici guláš, který mám obavu už pak skončí jenom nějakým utnutím ze strany státu, neb se cestující vzbouří...... Hlavně je mě líto těch chudáků co dělají průvodčí/stevardy/pokladní... A musí těm dost často o železnici nezajímajícím se cestujícím prodat jízdenku ale napřed je vyzpovídat jak u výslechu aby jim neprodaly blbost... A cestující jsou taky trochu chudáci, protože za to ve většině případů zaplatí docela dost peněz navíc...

A abych jen neteorizoval tak také takové malé srovnání...

IN 50 ČD stojí 2990 korun na rok. tj. poměrně 250 Kč na měsíc. Traťová jízdenka Pardubice - Dvůr s IN 50 stojí 352 Kč, za měsíční dojíždění všemi spoji dosavaď v přepočtu 602Kč, a ještě Vám nějaké koruna ze zaokrouhlení zbude.

Měsíční Oredo abych mohl jezdit každou hodinu včetně spojů s přestupy v HK a Jaroměři Os+R+Os je 2016 Kč

OneTicket zatím cenu spočítat neumí. Ale Dvůr - Pardubice je 54 km a Horní Bříza - Kryry je 52km. Tady stojí měsíčka nějakých 2408 Kč (a bude to o 2km více..)



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 19:02:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13067
Registrován: 8-2012
Nic z toho co píšete nebylo dáno smlouvou
Nějaké fikce o kvalitě s ETCS za čtyři roky nebyly taky dány smlouvou (sám se usvědčujete tvrzením, že žádná ani nevznikla).
Nevím jak by si ČD mohli moc něco někde prolobovat
[biggrin][crazy] Asi jste nebyl minulých 25 let v nějakém alternativním vesmíru, takže ze sebe (úplně zbytečně) akorát děláte hlupáka a vaši argumentaci to o to víc znevěrohodňuje.

by se nebýt zásahu neznámo kým
Takže i vy se držíte teorie o spiknutí proti chudáku Dráze?
Nevím proč se neporovnávala nabídka s novými vozidly
Protože takový požadavek nebyl, ministerstvo prostě chtělo sedmiletou "prodlužku".
A především si budete muset zvyknout, že už asi skončily časy, kdy ČD diktovaly objednavatelům, co si mají (u nich) objednat... čím dřív to pochopíte, tím líp pro osud sice menších, ale furt existujících Českých drah.

Jen hledám logiku, proč chce MD uzavřít smlouvu zrovna na 7 let?
Protože to takhle před rokem notifikovalo (já upřímně doporučuju ke studiu Nařízení EK č. 1370/2007 neboli tzv. Nařízení PSO - "Public Service Obligations", závazky veřejné služby).
(Proč to takhle před rokem notifikovalo? Spekulace: V roce 2027 by mohlo udělat ještě jednu "prodlužku", protože povinnost mít vysoutěženo je až od roku 2033, zatímco udělat ve prospěch ČD rovnou teď celou "desetiletku", tj. 2021-2030, to by pak přebagrování na dva roky působilo divně. Anebo ty čísla na ministerstvu prostě jen tahají z klobouku, no [happy]. )
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 19:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2020
TH odvádí daně v Polsku? Já jen, že tyhle srandy platí každý daň. poplatník v ČR.
Jízdné, tarif apod. to je nulová položka.

ČD nebudou diktovat objednavatelům - krajům, jenže v případě MD je to trošku jiný příklad. I když... kraj je taky dotovaný ze státního rozpočtu, jen tedy už není ve vlastnickém vztahu k dopravci.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 19:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 12-2009
T.H Nedržím se nějakých záhadných spiknutí proti ČD, ale divné mě to přijde. O kvalitě jsem pomlčel... Vycházel jsem celou dobu jen z toho, že toto by si snad MD dalo do smlouvy (pokud by to tedy klaplo a vzniknul smluvní vztah a tím lze předpokládat i písemnou smlouvu - ústně ji snad uzavírat nebudou) a tudíž něco nového by bylo...

Toho jestli si ČD někde něco prolobovali je věc názoru, teď už evidentně moc ne... Sic si o tom jak je MD nestranné v případě nějakých hodnocení - když si hodnotí i firmu kterou samo vlastní (nebo možná lépe ovládá) můžeme myslet lecos a můžeme si vymyslet i různé možné či nemožné spekulace o tom jak se domlouvají či nedomlouvají a co si kdo nechal upravit na měřenku jako kabát, ale jaksi je to asi všechno co nějak seriózně můžume... Protože "bohužel" černé na bílém to nemáme (a kdybychom měli, tak bychom s tím museli už asi něco dělat) a obviňovat je z toho tím pádem také moc nemůžeme a asi bychom to ani neměli veřejně tvrdit - neb křivé obvinění... Pokud se budeme držet nějaké serióznosti tak je furt trochu nutno dodržovat presumpci neviny. Proč se myslíte tak pečlivě vyhýbám všem soudům... A nejčastěji se ptám "jen" jestli to není divné.... Asi proto, že sám, žádné důkazy k předložení nemám.... Svůj názor však částečně skrývám (maskuji), protože bych tím mohl neprávem někoho poškodit... Přeci jen, jdeme do vod, kde bychom chtěli naznačovat, že byla dělána trestná činnost a to se bez důkazů úplně nevyplací

O požadavcích od MD, víme obdobně málo, o tom jak se jednalo víme také relativně málo. Nic konkrétního nepadlo. Já mám ze svých zdrojů informace jinačí, ale bohužel černé na bílém se takové informace neposkytují...





(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 20:02:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13068
Registrován: 8-2012
MD a celkově i současná vláda dělá pěkný chaos a určitě nelze tvrdit, že jedná transparentně, takhle to snad nevypadalo ani v minulosti za vlád ODS
Aniž bych chtěl obhajovat estébáka, dvojministra a další personální zoufalství v odvětví, tak dnešní vlády se nacházejí stran veřejné dopravy na železnici v jiné situaci než vlády ODS, které prostě jen bagrovaly a prachy si vyváděly spíš ze stavebních zakázek. Sice se tu někde ve vzduchu vznášelo Nařízení EK č. 1370/2007 (tzv. Nařízení PSO, a jak označení napovídá, z roku 2007) a Směrnice 2012/34/EU, ale "problém" přišel až s datem 2. prosince 2019, kdy uplynulo transpoziční období Nařízení 2016/2338 (což je novela Nařízení PSO v rámci 4. železničního balíčku, kterou se v Nařízení PSO specifikovala oblast zadávání závazků veřejné služby v železniční dopravě). Tímto dnem sice nebylo znemožněno přímé zadávání výkonů v (vnitrostátní) železniční dopravě, ale bylo stanoveno, že "Postup přijatý pro nabídkové řízení musí být otevřený všem provozovatelům, spravedlivý a musí dodržovat zásady transparentnosti a zákazu diskriminace. Po předložení nabídek a případném předběžném výběru může dojít za dodržení uvedených zásad k vyjednáváním, jejichž účelem je upřesnit, jak nejlépe splnit specifické nebo komplexní požadavky". (To jsou ony známé "rozstřely".) Nabagrování může "příslušný orgán" použít pouze v případě, že do 60 dnů po zveřejnění záměru uzavřít smlouvu o veřejných službách ("notifikace") v TEDu dostane jen jednu nabídku; pokud se "ozve" i někdo další, musí "alternativní" nabídky posoudit, zda v nich požadované náhrady spojené se závazky veřejné služby nejsou pro veřejný sektor výhodnější. Celá logika je jednoduchá: pokud se nenajdou jiní zájemci, dostane to ten dopravce, kterého si vybralo ministerstvo (který se se svou nabídkou přihlásí určitě); pokud jich je více, musí se jejich nabídky posoudit a vybrat nejvýhodnější, aby se předešlo nadměrnému a zbytečnému vyplácení kompenzací za takový závazek.
Tohle ale samozřejmě není "práce" ANO, to by klidně a rádo bagrovalo dál...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 20:17:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2017
Panebože vy fakt musíte žít v nějaké alternativní realitě. Při vyhodnocování soutěže se nehodnotí firmy,a tudíž to,jestli MD dle vás vlastní nějakou firmu je úplně mimo,ale podané nabídky. Aspoň si zjistěte o čem to celé vůbec je.
Neděle, 01. listopadu 2020 - 20:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13069
Registrován: 8-2012
Proč se myslíte tak pečlivě vyhýbám všem soudům
Nejenže se nevyhýbáte soudům, ale dokonce tu dost kategoricky prezentujete, jak probíhalo vyjednávání mezi ministerstvem a Českými drahami ("Řešilo se jen to, jak a za jakých podmínek. Řešily se také dost termíny, aby se to neudělalo nestihatelně.... Bylo tam více možností"), což má v ostatních vzbudit dojem, že máte nějaké "insider" informace, které vaše soudy činí věrohodnějšími (přičemž v lepším případě to jsou nějaké oblbovačky od "zdrojů", v horším jste je vyfabuloval vy sám). Takže tu laskavě následně nezkoušejte "já neříkám tak ani tak"...
電車オタク
Neděle, 01. listopadu 2020 - 20:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13825
Registrován: 8-2004
D.S.:
"Co lze s jistotou říci, že MD a celkově i současná vláda dělá pěkný chaos a určitě nelze tvrdit, že jedná transparentně, takhle to snad nevypadalo ani v minulosti za vlád ODS. Snad za rok skončí ANO v propadlišti dějin a otěže převezme někdo schopnější."
Obecná poznámka mimo téma: Rovněž tedy nemíním obhajovat Bureše se superministrem, ale řekl bych, že spousta zvěrstev padá z úřednické úrovně bez ohledu na to, jaké je politické vedení ministerstva.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 01. listopadu 2020 - 20:50:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 12-2009
T.H. Vy jste to asi nepochopil.... Jako mnohokrát.... Na tom co jsem napsal není nic špatného.... Tam není nic co by nemělo být? Nebo tam něco vidíte? Já tam z něčeho někoho obviňuji? Já prachobyčejně popisuju co jsem nějakým způsobem zjistil co se tam řešilo, při relativně snad legálních jednáních, to přeci není to samé. Tím nikoho nepoškozuji a ani neobviňuji z nějaké trestné činnosti dokonce jsem neměl ani v úmyslu jej z té trestné činnosti úplně podezírat... Divit se ještě mohu ne? A povídat zatím taky co vím....

Za tohle by mě těžko někdo popotahoval to není ani pomluva ani obviňování. Navíc jsem to psal hodně v obecné rovině tzn. tyto věci by se řešit museli troufnu tvrdit vždy...


Spíše jste se svojí agresivitou teď podtrhl tu svojí "vizitku". Napřed jste mě chtěl uhnat na slovíčkaření a teď tohle....

Chrono: No to je pravda, to Vám brát nebudu.... Ale bohužel není to jen o tom samotném vyhodnocení... Kór v tomto případě se to jak zmiňoval i pan Ješeta měnilo vícekrát. Takže nějaký prostor pro spekulace tu určitě je a navíc celý ten průběh je trochu zvláštní. Prostor by tam tedy asi byl, kdyby se chtělo.



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 01. listopadu 2020 - 22:04:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 7-2017
a otěže převezme někdo schopnější.
[biggrin] jo, jo, šel tudy, měl dudy....
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 06:12:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 12-2007
Honzook: V tom je právě ten problém. T. H. vlaky v Podkrkonoší nejezdí a jen musí hejtit do ČD. Naprosto ignoruje argument, že s příchodem soukromníků se PRAVIDELNĚ dojíždějícím lidem zdražuje cestování. Pokud jsem dobře pochopil, Vám se konkrétně zdraží cestování z 852 Kč měsíčně na nějakých 2600 měsíčně. to je kurva rozdíl. To samé platí pro nás, co sbíráme ČD body a máme tak často cestu "zadarmo". Rodinná jízdenka za 550 NASRAT, ČD body NASRAT.
Tady to jen částečně zachraňuje, že bude platit IREDO, ale bude platit např. stále jízdenka z Martinic v Krkonoších do Letovic? V jízdence IREDO je uvedeno, že platí jen mezi dopravci ČD, doufám, že se to od příchodu ARRIVY změní, protože jinak se mi cestování kurva zdraží.
Jasně, T. H. doporučí, ať ve Staré Pace počkám 4 hodiny na Os ČD do Jaroměře. Ne, děkuji. Chci cestovat stejně dlouho a za stejné peníze. Pokud tomu tak není, tak je to zhoršení. Notabene, tady by ani to nepomohlo, ta jízdenka platí asi jen 5 hodin...
Prostě ty peníze, co ušetří MD, dosypou cestující. To je to zlepšení.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 06:33:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13070
Registrován: 8-2012
Já prachobyčejně popisuju co jsem nějakým způsobem zjistil co se tam řešilo

můžeme si vymyslet i různé možné či nemožné spekulace o tom jak se domlouvají či nedomlouvají a co si kdo nechal upravit na měřenku jako kabát


[biggrin][crazy]
Asi tak.
Heleďte, já plně chápu vaši zainteresovanost na tom, aby R14 jezdily ČD, ale to by se nejdřív museli manažeři na Pobřeží probrat. A čím dřív to udělají, tím to pro ně bude lepší, takže hledat jim za každou cenu alibi, že se proti nim někdo spiknul a oni tak nemohli prokázat své kvality, jde proti zájmům ČD. Takhle to prostě bude už furt - o příspěvek dřív jsem se vám snažil vysvětlit, že se "příslušný orgán" (ministerstvo) prostě musí alternativní nabídkou zabývat (což je jistě netěší, protože to je práce a ještě je za to napadají modrogumáci [happy] ). Ještě jednou: tak už to bude furt. (A ještě hůř, protože se od 2023 bude muset všechno povinně soutěžit a na to nejsou připraveni vůbec.)
電車オタク
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 07:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 8-2011

Jinak volům, nelze pomoc to je obecná pravda, bohužel to má za následek, že tu většinou vaše trvalé navažení do ČD rozjebává diskuzi a většinou Vaším příspěvkem všechna témata končí! Protože s Vašimi výlevy většinou končí všem trpělivost s chuť k diskuzi... Z 90% to tu jen mrvíte..


No tak si budete holt muset u moderátorů pobrečet víckrát.
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 08:24:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 12-2009
Moji zainteresovanost na tom aby jezdily ČD linku R14 sic předkládáte pěkně. Upozorňuji, že však příliš není. Já jsem z jiného koutu Východních Čech (dá se to na internetu i dohledat) a práci mám už též jinde než na trase R14 (ač jsem se tam párkrát přichomejtl)... Že se mi něco nelíbí,automaticky neznamená, že se mě to musí 2x týkat. Vaše oblíbené bití černochů se mi také třeba nelíbí a je to problém z jiného kouta světa.

Stejně jako tu kalkulaci jsem dělal dosti náhodně.

Mimochodem ty dvě věci co jste si tam dal pod sebe jsou podle mě v pořádku a nejsou nijak v rozporu. Myslet si můžeme opravdu co chceme..... S tvrzením je to však jinak....

Konec konců to tam je i v dalších větách uvedeno...


Ještě jednou: tak už to bude furt. (A ještě hůř, protože se od 2023 bude muset všechno povinně soutěžit a na to nejsou připraveni vůbec

S tímto v zásadě nemám žádný problém, pokud to nebude dělat více škody než užitku tak ať. (To tu také píšu relativně často...) Ale dokud to bude místo přínosu nosit to ovoce které to nosí, tak je to dle mého minimálně jen k smíchu.


R1463: Jo z 602 Kč se to zdraží na 2500 no, více než 4x tolik... Hlavně, že to nařídila všemocná EU... Vymýšlet takové to něco a ještě budeme jezdit o v o pár let starších strojích 95x89, které jsou na tento terén minimálně nevhodné.


(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 08:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13072
Registrován: 8-2012
Myslet si můžeme opravdu co chceme..... S tvrzením je to však jinak....
No s tvrzeními je to tak, že v mém případě "To co jste napsal je kravovina.. Kterou nemáte zcela ničím podloženou. (Blbost se nepodloží)", zatímco vaše tvrzení popisuju co jsem nějakým způsobem zjistil podkládat nemusíte [happy].
Znovu opakuju: takhle už to bude vždycky, povinnost zabývat se alternativní nabídkou si ministerstvo už nedovolí obejít, takže pozor, abyste si z opakovaných spikleneckých teorií nakonec neuhnal stihomam.
電車オタク
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 08:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 12-2009
T.H. To tam je také napsáno.....
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 09:35:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10730
Registrován: 4-2003
Úpa: e mi cestování kurva zdraží.
a za stejné peníze.


Aby taky za Vám někdo nepřišel neřekl Vám: "Kurva, příští rok budete pracovat za stejné peníze!! A ten přespříští taky!!

---
Jinak děkuji za potvrzení toho, co jsem psal.


(Kromtoho si teda myslím, že chlap v produktivním věku by se neměl hystericky handrkovat o 3,50 Kč či o cenu autoventilku - aspoň ne veřejně. Je to nedůstojné a zastydl v době před čtvrt stoletím. Ale to teda nepochopíte tuplem).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Jičíňák
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 10:13:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2013
R_1463Úpa:
"IREDO, ale bude platit např. stále jízdenka z Martinic v Krkonoších do Letovic? V jízdence IREDO je uvedeno, že platí jen mezi dopravci ČD, doufám, že se to od příchodu ARRIVY změní, protože jinak se mi cestování kurva zdraží. "
Martinice - Letovice by mělo být za 160 Kč. Za tuto cenu si můžete koupit Jednodenní síťovou jízdenku (případně za 350 Kč pro až 5 osob), která existuje i v papírové podobě a platí všude, i v autobusech.


(http://www.oredo.cz/data/prilohy/1/0651125c6f8da9a14847e89727b89c 1c.pdf)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jičíňák.)
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 10:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3991
Registrován: 5-2002
Nebude náhodou problém ETCS vyřešen tím, že od roku 2025 bude na části tras výhradní provoz, tj. (jakýkoliv) dopravce si bez ohledu na uzavřené smlouvy prostě ty mobilky pořídit bude muset? Což předpokládám bude reálně vyřešeno ukončením smlouvy dohodou ke konci roku 2024, neboli těch 7 let se mi zdá spíš jako formalita kvůli notifikaci, než že by bylo reálně třeba se obávat "nasazování šrotů ještě dlouhé roky".
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 10:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 12-2009
RadekŠ: Jak jste přišel, prosím, na těch 3,5Kč? Pokud je mi známo, tak měsíc má zhruba 20 pracovních dní, to znamená 20 cest do zaměstnání za tento rozdíl. Rozdíl tam je při veškeré vůli - a to rozhodně ještě je bráno spíše ta dražší varianta (nechtělo se mi dělat tak složité počty) 602Kč a 2500 Kč zhruba 1900 Kč. 1900 rozděleno 20 je 95 korun za každý pracovní den (to je skoro oběd navíc)... Pokud by člověk dělal za 17 000 čistého tak si vyděláte průměrem 850Kč/pracovní den. Těch 95 Kč je tak nějakých 11%, to je více než desetina výdělku. To Vám sežere 10 000 Kč za rok. To se mi zdá přeci jen dost na to, abych to označil za pakatel... To už si dokážu představit, že někomu bude docela i chybět. Minimálně mu to rozhodně neušetří třeba na dovolenou...

Nebo, že bych špatně počítal?

Tomáš Záruba: Ano to může být řešení, ale jsou ty tři předpoklady... Musíte na to mít, musíte je sehnat a musí je Vám někdo stihnout schválit...



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 11:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2020
Soudě dle sledování, pan RŠ má podobné počty ve všech debatách. Chyba bude nejspíš v jeho SW.
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 11:28:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13075
Registrován: 8-2012
Nebude náhodou problém ETCS vyřešen
Vždyť v celé té kauze jde o ETCS jen jako prostředek pro odvedení pozornosti od toho, že ČD daly výrazně nevýhodnější nabídku...
電車オタク
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 12:54:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10733
Registrován: 4-2003
To Vám sežere 10 000 Kč za rok.

No to určitě.[biggrin][lol][rofl]

(3,50 á den je pro cca 230 prac. dnech jentak mimochodem asi 800 korun ročně, ale o to vůbec nešlo)


Pokud by člověk dělal za 17 000 čistého

Úpa, pracovník v IT.[uhoh] No vyloučit to nelze....
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 12-2009
Tak teda nevím... Možná jsem blbej ale nevím co jste počítal? Tomu fakt nerozumím, v čem měla být ta úspora těch 3,5 Kč? Nevycházel jsem z bludných čísel snad.

Ač jsem se dostal na blbé číslo na konci, ztratil jsem se ve vlastní síti. Tak pokud ušetřím 1900 respektive pokud bychom koupily Oredo tak jen 1400 ale možnost se dostat na 3,5 Kč furt nevidím. I kdyby jste počítal každý den, což asi není úplně správný postup tak neumím počítat ale 1400/30 je furt nějakých 46 Kč za den ať se do té země propadnu jestli ne... To fakt nějak nechápu...

Budu potřebovat svojí chybu vysvětlit více.... Ale ztráta 1400 Kč měsíčně je furt nějakých 1400 * 12 = 16 800 ročně. Pokud by se z nějakého důvodu musel koupit One Ticket tak to bude 1900 (drobné už fakt neřeším) a to je 1900 *12 = 22 800

Jako uznávám, nesoustředil jsem se 100% byl to taková rychlovka na křesle, tak jestli jsem se opravdu seknul tak jako jo. Ale furt nevím kde...

Plat jsem tam dal spíše ilustrativní. K Úpovi jsem to nestahoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:26:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10736
Registrován: 4-2003
v čem měla být ta úspora těch 3,5 Kč?

V ničem, to jste jen vůbec nepochopil můj příspěvek.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:27:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 12-2009
RadekŠ: To jste mohl říct rovnou :-) O.k. Nepočítal bych dokola...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:52:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 9-2003
Dnešní manipulák v uslzeném dopoledni v Nové Pace. Stroj 743.001 odveze jeden sypák od uhlí.


Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:54:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 12-2009
Nuts: To se teda nepředře ..
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Sunshine
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 17:06:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2019
Honnzok:
"
IN 50 ČD stojí 2990 korun na rok. tj. poměrně 250 Kč na měsíc. Traťová jízdenka Pardubice - Dvůr s IN 50 stojí 352 Kč, za měsíční dojíždění všemi spoji dosavaď v přepočtu 602Kč, a ještě Vám nějaké koruna ze zaokrouhlení zbude.

Měsíční Oredo abych mohl jezdit každou hodinu včetně spojů s přestupy v HK a Jaroměři Os+R+Os je 2016 Kč"

Agentura pro uvádění věcí na pravou míru

Měsíční traťová jízdenka Pardubice - Dvůr Králové nad Labem pro držitele IN 50 stojí 1232 Kč, nikoliv 352 Kč (to si pletete s týdenkou).
Takže IN50 + měsíční traťovka = 1482 Kč/měsíc (nikoliv 602 Kč/měsíc, jak uvádíte)
A taky je potřeba zmínit, že nádraží Dvůr Králové nad Labem se jaksi nenachází ve Dvoře Králové nad Labem.
Takže k tomu 280 Kč za měsíční lítačku na MHD a jsme na 1762 Kč/měsíc.

Versus IREDO 30denní za 2016 Kč/měsíc.
Takže ten rozdíl už není takový.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sunshine.)
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 17:45:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 9-2007
A navíc ta "lítačka" IREDO umožňuje využívat i většinu bus po trase a tedy i lepší spojení, než rychlíky ve dvouhodině.
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 20:31:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 12-2009
Sunshine a všichni ostatní kdo četli: Moc se omlouvám za chybu, nebyl záměr, musel jsem se nevědomky přecvaknout při hledání cen... Starý dobrý systém na zjištění ceny jízdenek na webu jizdenky.něco.cz bohužel zmizel a na stránkách ČD se zrovna toto zjišťuje dost špatně. Jistě se Dvorem máte pravdu, byl to spíše pokus o ilustrativní příklad, takže tady jsem ty destinace volil dosti náhodně... I tak je 500 :-) odmyslíme, že jsem použil zrovna Dvůr - měl to být ilustrační příklad mohl jsem použít jinačí docela dobrá :-)

Mám s tím něco dělat? Požádat redakci o smazání nebo něco?


Sunshine: Nechť se mi ozve, má u mě nějakou dobrotu, ať už pivo, či to co mu udělá radost [happy]



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 03. listopadu 2020 - 07:00:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13090
Registrován: 8-2012
Nechť se mi ozve, má u mě nějakou dobrotu, ať už pivo, či to co mu udělá radost
Jste trapnej.
電車オタク
Bartsk
Úterý, 03. listopadu 2020 - 10:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305
Registrován: 10-2008
T.H. : Komentář jako vždy, ke všemu, všude a za každou cenu, že?[crazy]
Úterý, 03. listopadu 2020 - 10:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 8-2017
Když jsem byl mlád, tak byla pro děti taková knížka. Obsahovala obrázky "světových nej". A jeden obrázek byl na téma "největší člověk". Jestlipak víte, kdo na ni byl ? [happy] Nebudu napínat. Byla tam V.I.Lenin. Byl to prý největší člověk ..........[lol][lol][lol] Všechno věděl, byl nejchytřejší, nejhodnější, všechno dělal dobře atd. [lol][lol] Kdyby se taková knížka vydávala dnes, tak nejlepší kandidát v této kategorii by byl právě T.H.[lol] Všechno ví, všechno zná, všechno by dělal nejlíp .....atd. [lol][lol][lol][lol][lol][lol][lol]
Bartsk
Úterý, 03. listopadu 2020 - 11:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2008
Dotaz: Lépe to snad napsat nešlo[ok], [lol][lol][lol]
Jaydeesq
Úterý, 03. listopadu 2020 - 12:37:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 608
Registrován: 9-2008
T_._H_.:
"Způsob zadávání zakázky "za pět minut dvanáct" vadí i mně. To ale za prvé není vina Arrivy, ačkoli to je agitátory za ni vydáváno, za druhé je to právě důsledek toho, že ministerstvo vlastně s "rizikem" alternativní nabídky nepočítalo, ale od začátku byl záměrem jen klasický bagr pro ČD, ačkoli to je podáváno jako spiknutí proti ČD..."
a nebo se právě s nabídkou Arrivy počítalo a elegantně se vyšachovalo ČD..
Bkp
Úterý, 03. listopadu 2020 - 12:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8417
Registrován: 8-2003
On snad někdo věděl, že nabídka Arrivy bude lepší, než nabídka ČD?
Úterý, 03. listopadu 2020 - 12:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 12-2009
T.H: Jste neslyšel úsloví, že za chyby se platí? Tady jsem evidentně udělal dost botu, tak se kaju... Na tom je co špatně? Bohužel Sunshine se nedá kontaktovat soukromou cestou tak jsem musel použít veřejnou formu...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!