Diskuse » Železnice » Tratě na jihozápadní Moravě » Archiv diskuse Tratě na jihozápadní Moravě do 02. 11. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě na jihozápadní Moravě do 02. 11. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 17. září 2020 - 12:24:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 10-2009
Třeba takhle?:
Výluka traťové koleje
Vyloučený úsek: 21. IX. a 7. X. Břeclav – Novosedly, vždy od 08:20 do 14:35 hod.
22. – 25. IX., 1., 2. a 5. X. Břeclav – Hrušovany n. J.-Š., vždy od 07:55 do 14:10 hod.
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Čtvrtek, 17. září 2020 - 12:58:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4977
Registrován: 4-2003
Koudsk:
"Na mikrobiologii Vám z vysoka víte co."
Ano, je to znát. Plácáte tu totiž, s odpuštěním, naprosté hovadiny, protože o dané problematice nemáte absolutně žádné povědomí. Tomu odpovídá i nesmyslnost kladených dotazů. Jen nechápu, proč se neustále dožadujete nějakých odpovědí a vysvětlení, když jim beztak nejste s to porozumět, jak sám deklarujete. A upřímně, vám je veškeré vysvětlování beztak ukradené, žijete ve svém světě spiknutí a konspirací a žádná odpověď pro vás nebude uspokojivá, vždy po ní bude následovat vaše "ale", jak můžeme vidět i zde.
Koudsk:
"Umím si dát 1 a 1 dohromady."
Ne, neumíte. Vy krom mikrobiologie z vysoka i na logiku. Vaše příspěvky jsou plné logických přešlapů bijících do očí (kromě těch vašich), třešničkou na dortu je, když si sám sobě protiřečíte v rámci jednoho odstavce.
Koudsk:
"Až zvednou počet cyklů na 50, a zjistí, že máme 100 % nakažených, přestanou otravovat?"
Ehm... Vy sám jste vkládal odkaz na metodiku PCR testu, kde se jasně píše, že počet cyklů amplifikace je 50. Tak bychom dle vás měli mít 100 procent nakažených. A nemáme. Jak je to možné? Toto je dokonalá ilustrace vaší nulové kompetentnosti a soudnosti.

Jak se to má s detekcí koronaviru a chromozomem 8 jsem vám odpověděl, včetně odkazu, kde je vysvětleno, že papouškujete nesmysly.
Koudsk:
"Pochybuji však, že by se někdy někomu něco stalo, kdybych ho poprskal."
Kolega má horečky, bolesti hlavy, rýmu, ztrátu čichu a chuti, test na koronavirus pozitivní. Nechal byste se od něho poprskat? Pokud ne, proč, když pochybujete, že by se něco stalo?

Závěrem nápoj, jenž plně odráží vytříbený charakter osobnosti, nápoj stvořený pro muže, jako jste vy:

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mauricio
Čtvrtek, 17. září 2020 - 14:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9569
Registrován: 4-2005
Ale pane Koudsku, to si stojíš za svým názorem tak moc, že ho raději smažeš?
Čtvrtek, 17. září 2020 - 14:26:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 982
Registrován: 1-2010
Doktor: Koukám, že kromě chvástání se vzděláním v oboru už toho moc nemáte. Čím dál trapněji se vyhýbáte tomu, abyste uznal, že počet cyklů má dopad na pravděpodobnost, s jakou bude vzorek označen za pozitivní. Dával jsem odkaz na článek, kde se statisticky uváděly rozdíly v testech při 30 - 40 cyklech. Mj. se tam píše, že 85 - 90 % testů, vyhodnocených po 40 cyklech jako pozitivní, by po 30 cyklech byly vyhodnoceny jako negativní. O 50 cyklech tam nebylo ani slovo. Naopak se tam psalo, že by se měl počet cyklů snížit, jinak výsledky nemají valnou hodnotu. Počty mrtvých a nemocných s příznaky jsou na minimu, ale počty pozitivně testovaných raketově rostou každým dnem. Kolik škol potřebujete ještě vystudovat, aby se Vám rozsvítilo, a uvědomil jste si, že tu něco nehraje. Buď se manipuluje s testy, a přijatá opatření nemají opodstatnění. Nebo se virus změnil na neškodnou rýmu, a přijatá opatření nemají opodstatnění.

Pro ostatní: To je normálně návrat do středověku. Vám, kdyby někdo vzal moderní technologie, tak tu běháte s pochodněmi a hledáte, koho byste upálili. Všechna opatření stojí a padají s testy, jejichž výsledky lze snadno upravit pro získání nižšího či vyššího počtu nakažených. Neříkám to já, říkají to vzdělaní lidé z oboru. Dal jsem sem odkaz na zdroj přímo posvátný. Několikrát jsem to tady zdůraznil. Je to naprosto klíčová věc v celé kauze. Nikdo na to ani nereagoval. Vaše argumentace se omezila na strašení a vštěpování pocitu viny. Strašíte tu bolestivou smrtí, atd. Přitom od mnoha lékařů a patologů z různých zemí už prosáklo, že většina údajných obětí covidu měla minimálně jednu závažnou chorobu. Všechny oběti na koronu u nás by ze statistického hlediska stejně letos zemřely. Že Vám někdo na základě hry na emoce nařizuje protizákonná opatření, to Vás také nevzrušuje. Ponechte si svoji víru, se svými tituly se běžte vyfotit, poplácávejte se tu po ramenou, já si ponechám selský rozum.

Mauricio: Nechtěli bychom příště přidat nějaké ilustrované obrázky, abychom psaný text zvládli hned napoprvé? Začíná to být přesně jak v tom filmu Absurdistán. Kdo se bude snažit přečíst psaný text, bude označen za teplého. Vše se začíná scvrkávat na laciná gesta, pózy a hraní na city.

Chvástejte se tu a chlácholte se třeba až do aleluja. Klidně si na mě naplivejte, co chcete. Nehodlám tu dále ztrácet čas.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Mauricio
Čtvrtek, 17. září 2020 - 15:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9570
Registrován: 4-2005
Uznávám, že tu tvoji snůšku nesmyslných textů nečtu úplně dopodrobna, vlastně třeba ten poslední jsem nečetl skoro vůbec. Nevím proč, asi to je tím, že se to číst fakt nedá. Divím se a hluboce smekám před Doktorem ,že má nejenom čas, náladu a chuť ty nesmysly číst, ale také na ně reagovat a snažit se o diskuzi. Prosím tedy o ty ilustrované obrázky, pokud budou v lepší kvalitě, než tvůj text.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Čtvrtek, 17. září 2020 - 15:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4979
Registrován: 4-2003
Koudsk:
"Kolik škol potřebujete ještě vystudovat, aby se Vám rozsvítilo, a uvědomil jste si, že tu něco nehraje."
Už jen tu jednu jedinou - Vysokou školu života.
Koudsk:
"já si ponechám selský rozum"
Tak už i na selský rozum došlo. Vy jste si z lahve Dunning Krugera musel řádně přihnout.

kromě chvástání se vzděláním v oboru
Své vzdělání jsem v diskuzi ani jednou nezmínil, natož, abych se jím chvástal.
FAIL!

O 50 cyklech tam nebylo ani slovo.
50 cyklů amplifikace je uvedeno v dokumentu WHO, na který jste vy, opakuji, vy, odkazoval jako na oficiální zdroj ve věci testování sekvence genomu shodné se sekvencí obsažené v chromozomu 8. Na jednu stranu tímto dokumentem máváte na podporu své teorie a současně negujete informace v něm obsažené. Docela schizofrenní stav.
FAIL!

Jinak ohledně sekvence chromozomu 8 jste se nějak odmlčel. Copak? A nějaká sebereflexe, když se ukázalo, že je to nesmysl, bude?

Neříkám to já, říkají to vzdělaní lidé z oboru.
Peková tvrdila, že druhá vlna nebude a virus do Vánoc vymizí. Flegr pro změnu, že bude 50 tisíc mrtvých. Oba to jsou vzdělaní lidé z oboru.. Co z toho plyne?

Přitom od mnoha lékařů a patologů z různých zemí už prosáklo, že většina údajných obětí covidu měla minimálně jednu závažnou chorobu.
Vlamujete se do dokořán otevřených dveří. O komorbiditách se veřejně mluvilo už v souvislosti s prvními mrtvými u nás. Doslova se uvádělo, že neumřeli na covid, ale s covidem.
FAIL!

A co ten můj pozitivní kolega, může vás poprskat?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 17. září 2020 - 16:03:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7758
Registrován: 12-2011
Na Facebooku se objevila aktuální fotka stínového ministra zdravotnictví Kodouska


(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
Sobota, 19. září 2020 - 11:50:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 285
Registrován: 7-2016
zdravím bude letos jezdit řepa do Hrušovan ? díky
Neděle, 20. září 2020 - 10:26:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 828
Registrován: 10-2007
korela212: v říjnu začne kampan.
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
Neděle, 20. září 2020 - 11:36:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 7-2016
Jerry66: díky za info [vypravci]
Neděle, 20. září 2020 - 17:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 926
Registrován: 10-2007
Dnešní foto-report z rekonstrukce trati:



www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Neděle, 20. září 2020 - 17:52:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 829
Registrován: 10-2007
korela212: není zač. bude se vozit z Přerova co vím , jestli od jinud doplní kolegové.
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
Úterý, 22. září 2020 - 14:13:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 787
Registrován: 8-2017
Kristova noho, hádejte se tu raději o vexlech, vymýšlejte tu šotočáry přes nevím co, náměstí ve Znojmě, most do Laa, ale ten virus sem netahejte! Jednak je toho svinstva všude plno, jednak se tu akorát pohádáme a jednak je v tom neskutečný mrdník, který pak pomáhá živit konspirační teorie. Čemuž celé to šílení, nekonzistence a šaškování sakra napomáhají. Nejdůležitější na tom jsou tři věci:
1) Průběhů lehkých a bezpříznakových je přes 80% do špitálu jde méně než 10 % ze zjištěných případů.
2) smrtnost se pohybuje v rozmezí 0.3-1 % za zjištěných (čísla z Dánska z března/dubna ukazují že by to mohlo být klidně ještě méně pokud je dost lidí nepodchyceno)
3) Toho viru se nezbavíme a vyhladit jej je nemožné z důvodu podcenění situace ze strany úřadů ve Wuhanu.

A pak tedy bod 4, potvrdili jsme si že máme vládu ne moc schopnou, kdy politiku řídí píárista, nedělá to co má a lidi to musí řešit sami, respektive se to řeší na jejich úkor.
Středa, 23. září 2020 - 12:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4427
Registrován: 5-2004
K.S., už to utichlo samo, tak to doprčic neresuscituj! [biggrin]
Středa, 23. září 2020 - 16:24:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 788
Registrován: 8-2017
David Jaša:
OK OK OK nepřečetl jsem ti datum.[crazy]
Pátek, 25. září 2020 - 13:52:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 5-2004
Ve Znojmě došly Bdtn757 a Bdt754, že včera na 4522 jela takováto nádhera?


4523 taky žádná sláva.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_p.)
Pátek, 25. září 2020 - 14:07:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 10-2009
Hlavně ráno došla jedna 854, kdy na 4501 zdechla těsně před Bořím Lesem a do Břeclavi jen ploužila. Navíc do toho ta výluka a potřeba více souprav.
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Sobota, 26. září 2020 - 21:10:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2017
Dnešní návštěva v Lednici
Neděle, 27. září 2020 - 17:07:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15180
Registrován: 12-2007
K příležitosti (zítřejšího) konce letošní sezóny Sp vlaku "Expres Pálava-Podyjí" jsem zveřejnil videosestřih (délka přes 4,5 min.) s tématikou tohoto spoje (resp. jeho předchůdců jedoucích pod názvem "Velo Podyjí" či "Velo Pálava") se záběry z let 2013 - 2020: https://www.youtube.com/watch?v=DIYcu6P6v2w

Obsahuje mj.:

- Sp "Velo Podyjí" z Šatova do Brna s lok. 754.016 (v r. 2016 "najbrtizována") projíždí zast. Radostice (5/2013)
- Sp "Velo Pálava" z Brna do Mikulova s lok. 754.049 (o necelý rok později opustila brněnské depo) projíždí žst. Modřice (6/2014)
- Sp "Velo Podyjí" z Šatova do Brna s lok. 754.062 projíždí žst. Střelice (6/2014)

- Sp "Expres Pálava-Podyjí" z Šatova do Brna s lok. 754.062 (v r. 2016 "najbrtizována") přijíždí do žst. Podivín (8/2015)
- Sp "Expres Pálava-Podyjí" z Brna do Šatova s lok. 750.710 projíždí zast. (od roku 2018 přebudována na malou žst.) Sedlec u Mikulova (8/2016)
- Sp z Mikulova do Brna s 854.218 projíždí žst. Střelice (6/2017)

- Sp "Expres Pálava-Podyjí z Šatova do Brna s 854.209 přijíždí do žst. Podivín (8/2019)
- Sp "Expres Pálava-Podyjí" z Šatova do Brna s 754.043 přijíždí a odjíždí do/ze žst. Znojmo (14. 9. 2019 - konání Znojemského vinobraní)
- Sp "Expres Pálava Podyjí" po příjezdu na konečnou do Šatova - posun motorového vozu 854.203 (7/2020)

Plus série dalších fotek ve smyslu "lokomotivy 754.016/049/062 v původním vs. novém vzhledu/působišti" či "zast./žst. Sedlec u Mikulova či žst. Střelice v původní vs. měnící se/již změněné podobě".
Středa, 30. září 2020 - 22:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15183
Registrován: 12-2007
Nad rámec cca půlroční "elektrizační" výluky znamenající mj. náhradu všech Os vlaků v úseku Brno - Zastávka autobusy, proběhla od 24. 9. (8:30 h) do 30. 9. (15:20 h) nepřetržitá výluka navazujícího úseku Střelice - Zastávka; v uvedené době byly nahrazeny autobusovou dopravou (a to v úseku Brno - Náměšť n/O. i rychlíky a Sp vlaky.

Prvním "povýlukovým" vlakem, který z Náměště dojel až do Brna, byl (plně v souladu s časovým vymezením výluky) R 665. Bohužel, neschopnost vlakvedoucího ČD, a. s., doprovázejícího tento vlak, zapříčinila, že všichni lidé, kteří jeli do Brna z "čehokoliv za Náměští", v Náměšti vystoupili (na základě klamné informace, kterou jim průvodčí v tomto ohledu řekl) a po zjištění, že žádná NAD se nekoná, se po několika minutách (mnohdy s těžkou bagáží, se kterou se krátce předtím z vlaku na tamní úzké nástupišťátko dostali) se museli vrátit do vlaku.


Takže pozor - pokud víte, že vašeho vlaku se už výluka netýká, přesto vám bude uniformovaný pracovník národního dopravce ČD, a.s, tvrdit, že musíte přestoupit na autobus, stále to neznamená, že pravdu má on. Je docela dobře možné, že právě on je mimo.

Mimochodem, nejen v této věci dnes u nádražáků "pravá ruka nevěděla, co dělá ruka levá"; můj spolucestující v kupé mi říkal, že proběhla nejen tato mystifikace od průvodčího, ale že i staniční rozhlas v žst. Jihlava ohlašoval, že cestující v R 665 budou mezi Náměští a Brnem přepraveni autobusy.
-------------------------------------------

A i v dalším aspektu nádražácké ruce nevěděly co dělají:

"Liché" rychlíky (vyjma ranních) odjíždějí "výlukově" (od 15. 6.) z Náměště až v L:38 h (po 11min. pobytu) - až krátce po příjezdu Os vlaku ze Zastávky (tzn. přeložení křižování, ke kterému v bezvýlukovém stavu dochází v Kralicích).

Ale - VJŘ IDS JMK (taktéž i infosystém INISS) v Náměšti n/O. uváděly, že 30. 9. odjede R 665 z Náměště už v 15:32 h (potažmo další rychlíky rovněž v L:32 h namísto L:38 h). Což samozřejmě nebylo technicky možné - resp. hypoteticky by to šlo při pozdržení protijedoucího Os vlaku v Kralicích, ale nic takového nenastalo. Takže R 665 jel ve "standarně-výlukové" časové poloze namísto jakési "jednodenní vylhanosti", které mu byla stanovena.


Neděle, 04. října 2020 - 19:28:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 4-2015
Od Střelic do Brna.

Úterý, 06. října 2020 - 14:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 981
Registrován: 6-2005
Pár snímků ze Znojemska z 29. a 30. června 2020:


Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pátek, 09. října 2020 - 19:26:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 424
Registrován: 8-2010
Zdravím od včerejška jezdí řepa ......
herkules2016l
Pátek, 09. října 2020 - 19:34:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 975
Registrován: 12-2007
Jojo včera na řepě 742.180+427 a dnes červené dvojče 742.134+180 [jidlo]
Ale běhá len ranní vlak. Odpolední tuším zatím ještě nejel [ko]
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Pátek, 09. října 2020 - 19:40:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 12-2007
Odpolení řepa z přerovska prý až od pondělí...
Dnes dřevo z Okříšek do Hrušek:

Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Pátek, 09. října 2020 - 20:43:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 934
Registrován: 10-2007
Vorech: Díky za foto-report. Sledujete to pravidelně?

Přidám něco z tohoto týdne (ve směru Brno ---> Střelice):



www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Sobota, 10. října 2020 - 15:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2015
Spíš náhodně.
Neděle, 11. října 2020 - 23:15:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15191
Registrován: 12-2007
Dle Butschkových stránek (resp. údaje, který na nich byl v nedávné době opraven z původně uvedeného termínu 12. 12. 2020) budou Os vlaky mezi Brnem a Zastávkou nahrazeny autobusovou dopravou nepřetržitě až do 20. 9. 2021. [pozor]
--------------------------


Pondělí, 12. října 2020 - 08:48:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2010
kampaň cukrovar 2020





herkules2016l
Pondělí, 12. října 2020 - 08:50:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 427
Registrován: 8-2010
Dnes pojede do sladovny Hodonic od Břeclavi IDS Cargo 749 162 - 4 33 vozů. Nyní přestávka čety v Podivíně...
herkules2016l
januch1
Pondělí, 12. října 2020 - 10:16:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2011
Herkules2016l:
"Dnes pojede do sladovny Hodonic od Břeclavi IDS Cargo 749 162 - 4 33 vozů. Nyní přestávka čety v Podivíně..."

Mělo to jet již ráno ale pro technickou závadu na lokomotivě si to ještě nějakou chvíli v Podivíně postojí.
Mauricio
Pondělí, 12. října 2020 - 12:31:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9578
Registrován: 4-2005
budou Os vlaky mezi Brnem a Zastávkou nahrazeny autobusovou dopravou nepřetržitě až do 20. 9. 2021.

Nestíhají. A navíc prišli na to, že původní plán "jezdit po jedné koleji" z technologických důvodů (a zejména fyzikálních) nepůjde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Úterý, 13. října 2020 - 15:42:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2014
Ó, nikoli:-)

Teď je provoz je veden po 2.TK.

Na 4. 12. je v plánu výluka a přehození provozu a dále bude veden provoz po 1.TK až do 5/2021

Na 5/2021 je v trase Střelice - Zastávka opravdu naplánována totální výluka (nickolejný provoz) na dobu 80 dnů, do 7/2021.
Mauricio
Úterý, 13. října 2020 - 16:49:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9579
Registrován: 4-2005
Ten plán o přehození provozu na druhou TK původně skutečně byl, nicméně koncem minulého týdne padl. Dle vyjádření z vyšších míst údajně kvůli tomu, že rozdíl výšky 1TK a 2TK bude značný a nikdo si nechce vzít na triko možné problémy. Nakolik je to důvod pravivý, nedokážu posoudit.

Výluka je do 7/2021 + po jistou dobu některé vlaky nahrazeny až do MBR (nebo do Krumlova, teď nevím), protože se nestíhají obraty a je třeba snížit hustotu provozu.

Ale SŽ(DC) se snaží, došlo i k jisté dohodě v Troubsku, kdy sic vítězně nevzešla ani jedna strana, ale taky ani jedna vyloženě neprohrála.

Ale samozřejmě je možné, že ještě v tomto týdnu došlo k jinému vývoji situace - to nerozporuji.
Úterý, 13. října 2020 - 17:37:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2010
Kdo zajišťuje dopravu v případě výluky na lince S82 mezi Znojmem a Retzem? Jsou to čeští dopravci nebo je to v režii rakouské strany? Levnější to bude asi českou stranou.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Můj nový web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Úterý, 13. října 2020 - 18:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 9-2003
Ale jezdí to Postbus, dcera ÖBB.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Úterý, 13. října 2020 - 19:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 837
Registrován: 10-2007
estli to někoho zajímá tak se rozjela řepa z Přerova..
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
Úterý, 13. října 2020 - 19:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2016
Jerry66:d díky za info
Středa, 14. října 2020 - 07:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 12-2007
Jerry66: díky, už jsem ji vyhlížel od pondělka [proud]
Mirek
Čtvrtek, 15. října 2020 - 12:49:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 5-2002
Miropiro - výluka Retz: ono asi taky záleží, kvůli čemu ta výluka je, a kdo ji "organizuje". Pokud česká strana (tedy děje se něco na českém území), tak může být i český autobusový dopravce. Koneckonců ode dneška tam něco má být omezeno, tak by to chtělo nějakého zpravodaje a zjistit skutečnost. Ale tipuji na českého dopravce.
Čtvrtek, 15. října 2020 - 16:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 7-2016
v Mikulově se po několika letech nakládají 2 vozy se šrotem
Čtvrtek, 15. října 2020 - 17:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289
Registrován: 7-2016
Pardon tak 3 vozy z dálky to tak vypadalo neví někdo kdy budou odjíždět ? díky
Čtvrtek, 15. října 2020 - 19:23:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 976
Registrován: 12-2007
korela212: Ty 3 vozy dovezla do Mikulova včera v 7:35 [masinka] 742.230 .
Mn jezdí zpravidla pondělí, středa, pátek ale spíše podle potřeby [ko]
Takže pokud jsou ty vozy ložené, tak by je zítra dopoledne mohlo CDC zase odvézt [vypravci]
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Čtvrtek, 15. října 2020 - 19:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290
Registrován: 7-2016
Krokodyl: díky za info vozy jsou už ložené
Pátek, 16. října 2020 - 09:25:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 12-2007
aktuálně je v Mikulově pro ty vozy 742 334-6[fotic]
Pátek, 16. října 2020 - 15:12:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291
Registrován: 7-2016
Kubam: díky za info nemáš fotku ? bohužel jsem byl v práci
Úterý, 20. října 2020 - 10:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 838
Registrován: 10-2007
Toten týden zas pojede řepa z Přerova.
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe
Středa, 21. října 2020 - 11:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 977
Registrován: 12-2007
Na Os4510 jede batoh CDC 742.230 [vypravci]
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Středa, 21. října 2020 - 12:01:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 978
Registrován: 12-2007
Jerry66: Zatím stále nic nejezdí [ko]
Přej tu řepu po deštích nemohou vytáhnout z bláta na poli [ko]
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Středa, 21. října 2020 - 19:51:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 12-2007
Krokodyl: a nějaká dokumentace by byla? Celkem raritka [jidlo]
Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Středa, 21. října 2020 - 20:29:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 979
Registrován: 12-2007
Nic nebude. Všude samý hoax nejen kolem Covid neunzehn [sad] .
Před odjezdem 4510 byla na ten vlak sepsána 742230 a nakonec na tom jela též rarita 714223, nějaký dezinformační šum.
Též jsem na to tlemil jak puk, zdálo se mi to divné, ale v systemu to bylo sepsane do doby odjezdu [ko]
Já jsem byl na školení ve fabrice. Jel jsem Os4509 do Břeclavi na postrku 714211. Takže došlo k výměně a 714223 je tedy nově místo 211 na záloze ve Znojmě. Budu se těšit na výuku az tu 714223 provětraji [vypravci]
Omlouvám se, někde se stala chyba 😠
Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Středa, 21. října 2020 - 22:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 12-2007
Krokodyl: tož nic sa neděje [wink]
Ale když už su tu, tak zavzpomínám na podobnou situaci, kdy se dvojče z přetěže něčekaně provětralo jako spěšňák až do Šatova [jidlo]

Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Pátek, 23. října 2020 - 19:48:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 941
Registrován: 10-2007
Dnešní foto-výběr nových staveb na střelické trati:



www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Pondělí, 26. října 2020 - 16:41:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2014
Video ze stavby: Video ze stavby Brno - Zastávka 1. etapa- říjen
Středa, 28. října 2020 - 18:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 12-2007
Dnešní focení při měsíčku, když už slunce udělalo lockdown [kladivo]

Všechno se točí kolem své osy, jen my se točíme kolem peněz...
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 00:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 8-2008
850.015 Vysoké Popovice 11.9.2006


Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/


Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/

..............................................................
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 11:03:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 770
Registrován: 3-2005
Joe, mám až strach se zeptat, abych se nedověděl něco špatného. Příští rok, ta druhá etapa Střelice-Zastávka, budou 2 koleje nebo ne??
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 11:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2007
Plán je celkem přehledně sepsaný na základě srpnové besedy ve Střelicích - odkaz
Ale těžko říct jestli to takto pořád platí, harmonogram se může měnit [happy]
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 13:30:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 771
Registrován: 3-2005
Joe, vidím, že se budeme muset na dost dlouho obrnit trpělivostí.. :-)
Pondělí, 02. listopadu 2020 - 18:31:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2018
Přátelé, nemá někdo foto z dřívějších let, kdy byly plechové cedule na nádražích,co si pamatuju bylo napsáno např. Os vlak do Břeclavě . Jedna p.učitelka češtiny tomu nevěří že je to špatně a že tam muselo být do Břeclavi. Co je opravdu správně nevím ale do Břeclavě se používalo, snad nějaké nářečí ?? [happy]