Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 17. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 17. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Telini
Sobota, 10. října 2020 - 10:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671
Registrován: 10-2006
Trs2004:
"ad VHD: Byl by nějaký harmonogram stavby k zveřejnění? Určitě bude i pro příští rok už zpracvoaný, tak by zajímalo, co je kdy v plánu. Díky"
Zveřejněný je. Buďto ve smlouvě o dílo, nebo i v zadávací dokumentaci (kde je i celý projekt), tam jsou narozdíl od smlouvy i schémata stavebních postupů, což je pro pochopení asi jednodušší.

A k mostu přes Labe si snad lze udělat obrázek i z DÚR ze soutěže na DSP. Nepředpokládám, že zrovna tohle by se mělo oproti tomu nějak zásadně měnit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Telini.)
Sobota, 10. října 2020 - 20:35:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 1-2006
Telini: [ok]

Jen bych netrápil obrovskym balíkem, kde nenajde, ale naznačil klíčovou kombinaci pro hledání - adresář E_05_08_ZOV + výkres 04.

Trs2004:

S veřejnými zdroji to není úplně špatné, ale většina z nich asi nebude mít aktuální informace. Projekt sice stavba, podle toho, co se děje v kolejišti, víceméně až na detaily obsahem a sledem postupů drží, ale už v různých facebookových skupinách prosáklo, že by to s úpravou stávající zabezpečovačky na jaře mohlo být také jinak. Pokud to tak bude, doslouží na jaře reléovka a Starmon nasadí své Káčko na stanici velikosti, kterou u tohohle zařízení nepamatuju. Technicky velmi zajímavé, protože se to zařízení zdá být výrazně tvárnější než ESA. Ještě je umět decentralizovat a pak už je otázka proč tam na konci vlastně dávat ESu na místě... [uhoh] Současně to ale otevírá možnosti dělat věci v postupech v detailech jinak a třeba i nahnat nějaký čas, takže třeba i díky tomu budou postupy ve finále možná i trochu jinak.

Co se nejspíš nezmění jsou zásahy s vlivem na okolní tratě nebo s vlivem na město.

Pro rok 2021 je to mediálně prezentovaná pětiměsíční výluka od června do listopadu mezi hlavním a Rosicemi. Podle odkazovaného materiálu by se s ní mělo svézt první a druhé nástupiště, které by bylo finální, ovšem bez většiny rosického zhlaví, které zůstává až na konec. Během téhle výluky se bude dělat i most nad koridorem, který jde taky nahoru, a něco pod ním - vysunutí krajní spojky po přesunu spínačky, díky čemuž půjde jezdit spojkami slalom a udělat bez následné výluky traťové koleje zeď pod přeloučskou výtažnou.

Tady u té výluky je to hodně zajímavé související stavbou Rosice - Stéblová, která potřebuje za tu dobu uvolnit osu mostu přes Labe (odhodit stávající most stranou a převést na něj provizorně provoz), aby se dalo stavět most nový. Kdo ví jak to s tou výlukou v Pardubicích bude, pokud se sousední stavba sklouzne. Soutěž napoví...

Krom toho to z toho podkladu vypadá na kosmetické úpravy - v zimě se to, co se teď dělá mezi 3. a 4.nástupištěm, přesune mezi nástupiště 2. a 3., na jaře zmíněná úprava zabezpečovačky, pak ta výluka a je konec roku.

Zajímavější, technicky velmi, bude rok 2022, kdy stavba odřízne rekonstrukcí mostu nad ulicí Jana Palacha (most jde dolů) pardubické trolejbusy od vozovny. Což fakticky znamená zastavit provoz trolejbusů a což jde jen o prázdninách. Zajímavé to bude i tím, že dvoukolejnost koridoru podle všeho zůstává a bude tam takové provizorní vychýlení dvoukolejky směrem k centru takovým bypassem.

I tahle akce naznačuje, že by to mělo být v souladu s projektem, aby to klaplo.

Do toho ale covid, stavby mezi Ústím a Brandýsem nad Orlicí (překvapivě stále soutěžená) nebo mezi Poříčany a Velimí. Možná bude všechno jinak. Věřil bych jen tomu, co se dostane do ROVčka, tedy tomu, co se ví tři měsíce předem. A i tomu jen s rezervou...
Sobota, 10. října 2020 - 21:39:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9652
Registrován: 5-2007
Starmon nasadí své Káčko na stanici velikosti, kterou u tohohle zařízení nepamatuju

Ony podobne veľké stanice s Káčkom existujú. A to dokonca v ČR. Akurát ich nenájdeme na sieti Správy železnic, ale Dopravního podniku hl.m. Prahy (depo Hostivař) a Škoda Auto a.s. (vlečkový areál v Mladé Boleslavi).

Technicky velmi zajímavé, protože se to zařízení zdá být výrazně tvárnější než ESA.
Káčko, zvlášť K-2002, vzniklo s určením práve aj na provizórky, ktoré boli dlho významným programom firmy (pod obchodným názvom MOZAS), takže flexibilita bola medzi základnými požiadavkami. Ale snímam klobúk pred tým, čo sa kolegom podarilo.

Ještě je umět decentralizovat
Ona tam vlastne decentralizácia bude. Jedna technológia by celú stanicu nezvládla, takže tam budú tri, každé zhlavie bude mať svoju (a sama stanica tak bude vlastne oblasťou DOZ). Plnotučná decentralizácia to ešte nie je, ale aj tá sa chystá (SIRIUS). Ale tá ESA tam svoje uplatnenie nájde, minimálne čo do ETCS.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Telini
Sobota, 10. října 2020 - 21:46:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2006
Do prázdnin 2022 se ale (snad) stihne zapíchat zbytek sloupů a natáhnout trolejové vedení i po I/36 a I/37 od nádraží k vozovně. Územní rozhodnutí to myslím už nějakou dobu má.
Sobota, 10. října 2020 - 21:53:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6689
Registrován: 9-2005
K-2002 neumí spolupráci s ETCS?
Má nějaká verze Káčka stavění čest ze zásobníku?
Někde na severovýchodě jsou Káčkem (s Grado) řízeny ucelenější úseky natrvalo.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 10. října 2020 - 22:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9653
Registrován: 5-2007
K-2002 neumí spolupráci s ETCS?
Zatiaľ nie.

Má nějaká verze Káčka stavění čest ze zásobníku?
Zatiaľ nie. Ale tým, že tá technológia je "malá", tak sa využíva to, že sa dá v rôznych technológiách stavať paralelne. V zásade to stačí, snáď to bude stačiť aj v tých Pardubicích. Ale, pravda, ďalší dôvod, prečo tam tá ESA bude mať svoje opodstatnenie. [kladivo]

Někde na severovýchodě jsou Káčkem (s Grado) řízeny ucelenější úseky natrvalo.
Bohuslavice/M - Hronov a Kropáčova Vrutice - Chotětov.
Sobota, 10. října 2020 - 22:21:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 1-2006
Asdf: [ok]
Osobně jsem zvědav kam se to změnami vlastnické struktury posune. Stejně jako nakolik je to s takovými provizorkami udržitelné při aktuální velikosti firmy. Byla by škoda, kdyby Starmon kvůli provizorkám opustil aplikace definitivních řešení na jednoduchých stanicích. Ale chápu, že to je o obchodních zájmech a strategiích vlastníků.

Telini:
Na přetahování by to použitelné možná mohlo být, v kombinaci se silničními uzavírkami v Pardubicích tam ale bude na pravidelný provoz dost husto i kdyby to dostupné bylo. Pokud uzavírat Palacha, pak jen v obdobích se sníženou poptávkou po MHD...
Sobota, 10. října 2020 - 22:29:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6691
Registrován: 9-2005
Vhd_sl:
"Asdf: [ok]
Osobně jsem zvědav kam se to změnami vlastnické struktury posune.
"
Co tím myslíte?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 10. října 2020 - 22:41:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 1-2006
Qěcy:
Jen relativně nedávné změny, které vnímám jako důvod proč se Starmon začal častěji objevovat na provizorkách staveb.

AŽD Praha s.r.o.
Obchodní podíl: 51%
( https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=96 969&typ=PLATNY )
Sobota, 10. října 2020 - 23:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9654
Registrován: 5-2007
Vhd_sl: Nepredpokladám odklon od definitívnych riešení. Ostatne máte pravdu, firmu by, pri jej súčasnej veľkosti, čisto provizórky už naozaj neuživili.
Telini
Neděle, 11. října 2020 - 09:37:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 10-2006
Vhd_sl:
"Na přetahování by to použitelné možná mohlo být, v kombinaci se silničními uzavírkami v Pardubicích tam ale bude na pravidelný provoz dost husto i kdyby to dostupné bylo. Pokud uzavírat Palacha, pak jen v obdobích se sníženou poptávkou po MHD..."

Já jsem nerozporoval termín uzavírky podjezdu, jen větu o odříznutí vozovny. Jak to mají vymyšlené na Dopravním podniku s provozem nevím, na to se můžeme zkusit zeptat v příslušné diskusi [tramvaj]. A jaké další silniční uzavírky v roce 2022 máte na mysli? Trojice i nadjezd u nemocnice už budou hotové, stejně jako první část D35, která snad taky něco odvede.
Neděle, 11. října 2020 - 10:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23053
Registrován: 5-2002
Asdf: flexibilita bola medzi základnými požiadavkami
O to víc mě na Depu Hostivař mrzelo, že při implementaci automatického obratu nešlo držet spojku 1/2 trvale pod závěrem a udělat na ní něco jako "vykřičník"... [sad]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 11. října 2020 - 10:58:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9656
Registrován: 5-2007
Hajnej: Ja metro zatiaľ moc neriešim, tak tomu príliš nerozumiem, tak sa spýtam, ako prebieha AO na DH, keď tam nie sú žiadne obratové koľaje? A akú v tom zohráva úlohu spojka 1/2? To oni sa chodia točiť na 3a, keď idú z/do depa? Ona aj tá flexibilita je limitovaná tým, čo je schválené...

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Neděle, 11. října 2020 - 14:43:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23060
Registrován: 5-2002
Asdf: tak sa spýtam, ako prebieha AO na DH, keď tam nie sú žiadne obratové koľaje?
Normálně - u peronů. Na střídačku se staví vjezdové a odjezdové cesty.

A akú v tom zohráva úlohu spojka 1/2?
Právě že žádnou, je trvale v plusu. Tudíž by v něm mohla být zapevněna trvale, aby byl (pokud není obsazena) chráněný bod až před křížem a ne u vjezdu.

Ona aj tá flexibilita je limitovaná tým, čo je schválené
Pevných vykřičníků je v metru habaděj...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 11. října 2020 - 17:24:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 10-2017
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hejtman-netolicky-cd-chteji-kvu li-ztratam-zmenit-smlouvy-s-kraji/1944570
Pondělí, 12. října 2020 - 01:52:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3918
Registrován: 5-2002
Telini 671: Koukal jsem na ty odkazy a docela by mě zajímalo vysvětlení ke dvěma věcem:

a) Opravdu už nešlo dát spojku za připojením koleje 4a (nebo alespoň 6a) do budoucí 2. TK směr Rosice? Takhle se tam dostanou akorát ty šturcy a koleje mezi prvními dvěma peróny. Nebo v tom je nějaký režijní záměr...? Přinejhorším těsně za ten oblouk ze stanice by to přece muselo jít. Zvlášť, když v Rosicích nemá (? - dle té PD) být (ideálně rychlá) spojka z 1. TK do 2. SK před mostem (aby šlo jezdit Chrudim a současně 031 sice jednokolejně, ale přinejmenším oběma směry), tak mi nepřijde jako ideální nutit komplet nákladku (resp. jakékoli případné odklony Pardubice - Poděbrady, ale i třeba regionálku v případě potřeby dát ji k 8. SK nebo dále) právě do té koleje, co je s Chrudimí společná.

b) Proč vlastně nakonec nemá být postavena zastávka "centrum" v rámci uzlu? Vždyť ve stavbě jsou všechny příslušné koleje i zabezpečovačka (vlakové cesty na/z 10a+12a jsou bez toho úplně k ničemu), chybí tedy akorát ten samotný perón s přístupem k němu. Zvlášť když si uvědomíme, že by to do jisté míry (aspoň v rámci regionálky) řešilo bod (a) pomocí obratů od HK na 28. koleji (ano, ty obratové šturcy by tomu taky slušely dva, ale co už).

A povzdech: Škoda že se od Prahy nepovedl vjezd na 3. SK osmdesátkou. Nejen pro předjíždění ale i pro jízdy Ex ve sledu by se to dost hodilo.
Pondělí, 12. října 2020 - 06:27:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 1-2006
TZ:

a) Jak je dlouhy tratovy usek mezi hl.n. a Rosicemi? Handover? Deleni?

b) Jak to bude vypadat se stavbou na Prumyslovou zonu kdyz ne Ostresanka, ktera nastupiste obsahovala? Objedna kraj a MDCR dopravu? Bude-li zastavku stavet mesto nebo kraj, zaplati upravu stavedla, DOZ a ETCS? A obecne, je rozumne mit tyto koleje manipulacni s ohledem na moznosti posunu ve vyhradnim provozu?

skoda) Vyhradni provoz je rok po ukonceni stavby. S nim brzdne krivky. K cemu pak 80? A co jako dopravni technolog obetujete? Dlouhe koleje pro nakladku? Lavku? Přístup na vyssi koleje od Rosic?

Ptate se bez uvah nad souvislostmi. Vsechno jde, jen obcas jsou vyhodnejsi varianty, ktere na prvni pohled nevypadaji tak dobre, jak byste si nasliboval v idealnim stavu s povolnejsi fyzikou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Pondělí, 12. října 2020 - 09:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 8-2017
Když se tu bavíte o přestavbě uzlu Pardubice. Je někde ke stažení schéma kolejiště ( odkazna něj ) cílového stavu ?
Kříž
Pondělí, 12. října 2020 - 10:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 11-2005
Vhd_sl nebo někdo jiný zasvěcený

S nim brzdne krivky. K cemu pak 80?

Měl bych dotaz. "Nevytáhne" se brzdná křivka pak více do tratě? "Nevytáhne" se, software to pořeší, případně konfigurace kolejiště je taková, že se brzdné křivky (na pomalejší vjezd a případné zastavení) víceméně do sebe "vnoří"?

No, v každém případě mě z dlouhodobého pohledu z tohoto přístupu až mrazí. Prosím pěkně. Nenarážím tím konkrétně na Vhd_sl! To tak všeobecně.

Předem děkuji za odpověď.
Pondělí, 12. října 2020 - 12:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9657
Registrován: 5-2007
Kříž: Postup je jednoduchý. Zapichnete koniec krivky do miesta, kde bude EoA, teda k odjazdovému/cestovému návestidlu a začnete počítať. Na akej rýchlosti Vám krivka zostane v mieste opačného konca koľaje, takú tam dáte výhybku aby ste ten vjazd nebrzdil.
Pondělí, 12. října 2020 - 13:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23066
Registrován: 5-2002
TZ: Škoda že se od Prahy nepovedl vjezd na 3. SK osmdesátkou.
Jenom na délce výhybky by Tě to stálo 13 metrů, přičemž tady to odhaduju na víc, protože těch 49 metrů mezi V67 a V72 vypadá na to, že ten oblouk ještě kus dotáčí, aby koleje 7, 13 a 15 "neubývaly" tak rychle.
To je prostě daň za rozložení angličanů v hlavních kolejích a nepřijde mi až zas tak nepřiměření.

Vhd: S nim brzdne krivky. K cemu pak 80?
Ačkoliv mě s ohledem na výše uvedené ta 60 od Přelouče na 3.SK až zas tak nepobuřuje, tak s tímto tvrzením v obecné rovině nesouhlasím.
I při neuvažování stometrové ochranné dráhy za Sc3 je to od něj ke hrotu V72 nějakých 600 metrů, kvadrát osmdesátky je cca 500 m2/s2 - podíl je tedy nějakých 0,42 m/s2, což není žádná závratná hodnota, kterou by vlak osobní dopravy neměl dát... [nene]

Kříž: v každém případě mě z dlouhodobého pohledu z tohoto přístupu až mrazí
Mě taky... [uhoh]

Asdf: Na akej rýchlosti Vám krivka zostane v mieste opačného konca koľaje, takú tam dáte výhybku aby ste ten vjazd nebrzdil.
Pokud bych uvažoval jenom s tímhle, tak by se tam ta 80 v pohodě vešla.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 12. října 2020 - 13:33:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149
Registrován: 8-2017
ad Hajnej: Můžete prosím, sdělit, odkud čerpáte data o poloze výhybek ? Z jakého plánku ? Můžete dát odkaz ?
Pondělí, 12. října 2020 - 13:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 1-2006
Dotaz:
Čerpá ze zadávací dokumentace stavby - viz odkazy v příspěvku Telini z 10.10.2020 10:18:37 (na této stránce úplně nahoře). Tam je potřeba najít složku D_01_01_01 a v podsložkách hledat výkresy 0201.

Hajnej:
Máte pravdu v tom, že jsem se ukoukl a měl jsme tu kolej za kratší. Mohlo by to vyjít s osobkou na 80 na brzdnou křivku Indication na výhybce, čímž jsem se v tomto mýlil.
Pondělí, 12. října 2020 - 13:48:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 150
Registrován: 8-2017
V zadávací dokumentaci je 25 odkazů. Můžete upřesnit v které části hledat ? Díky.
Pondělí, 12. října 2020 - 14:09:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 1-2006
Dotaz:
25 zveřejněných odkazů stáhnout, spojit do jediného archivu, dohledat co jsem psal. Pokud nejste ochoten, nepotřebujete to.
Pondělí, 12. října 2020 - 16:51:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23069
Registrován: 5-2002
Dotaz: Můžete dát odkaz ?
Obávám se, že odkaz typu PathName Ti moc platnej nebude... [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 12. října 2020 - 16:53:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23070
Registrován: 5-2002
Vhd: měl jsme tu kolej za kratší
Nejste sám. Ono to osobní vůbec docela klame...

Mohlo by to vyjít s osobkou na 80 na brzdnou křivku Indication na výhybce
OK, to už zní líp.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 12. října 2020 - 22:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3921
Registrován: 5-2002
Hajnej: Jenom na délce výhybky by Tě to stálo 13 metrů...
Však já si jen povzdechl, že je to škoda. Byť je ale pravda i to, že především v době před-ETCSkové (půl kilometru od vj.n. k vexli), které si to nádraží v hotovém stavu asi zas tak moc neužije. Jakmile bude možné těch 60 dosahovat až krátce před hrotem té výhybky, tak už to takové zdržení nebude. Ale i tak to bude pořád trochu omezující, zvlášť pokud nedopadnou ty "vaše" návrhy na úpravu křivek. Předpokládám tedy, že brzdění na 60 k tomuto místu bude pod křivkou brzdění k červené na konci perónu, která by na té vjezdové výhybce měla odhadem tak těch 70-80 km/h.
Paradoxně by se spíš mohlo stát, že nebude využitelných těch 80 km/h do 4.SK, neboť trať od Kostěnic mírně klesá.[happy] Ale snad ne.

Vhd_sl:
a) Nerozumím, kam míříte? Samozřejmě obsazení toho úseku nějak vyjde, ale to nic nemění na tom, že by bylo lépe větší část hradeckých vlaků moci vozit po 2.TK, aby se neomezovala sestava GVD pro Chrudim, kde následuje dlouhá jednokolejka. Působí to na mě tak, že se v nějaké fázi toho projektu ještě věřilo v Ostřešanskou spojku. Ano, bez té Chrudimi bych souhlasil, že přejet si z 8.SK a dalších kolejí do druhé až v Rosicích není žádná tragédie.
Asi by ale bylo nakonec nejlepší to pořešit v rámci projektu na Rosice: Dát stovkovou spojku z 1. do 2. koleje těsně před zapojení Chrudimi (čemuž by kilo místo 80 taky slušelo, mezi náma) a za mostem zase stovkovou z 1. do 2. koleje ihned, jakmile se oddělí třetí. Patrně za cenu posunu hrany u 1.SK poněkud severněji (jazyk jen pro 4.SK). Vzniklo by tak krátké jednokolejné místo v hradecké trati, ale CR by si mohla "žít dle své potřeby".

b) Vždyť na tu zastávku má být vše připraveno, potřeba úpravy ZZ veškerá žádná (právě naopak pokud se Ostřešanská nepostaví), jen se "ušetřilo" (?) za trochu plochy nástupiště + schody.

Ptate se bez uvah nad souvislostmi.
To si právě vůbec, ale vůbec nemyslím.[wink]
Pondělí, 12. října 2020 - 23:41:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 7-2002
Tomáš_záruba: Proč se nestaví zastávka Pardubice-centrum v téhle stavbě? Zeptejte se pana Pálky, který měl na starosti veřejnou dopravu v Pk kraji v době přípravy projektu. Nebýt jeho, zastávka mohla být.
Úterý, 13. října 2020 - 00:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3922
Registrován: 5-2002
No jo, Pálka/Dušek... Každopádně ten výsledek je vlastně něco jako "zastávka bez zastávky", tak jestli by nakonec nebylo nejrozumnější ji tam doplnit.
Úterý, 13. října 2020 - 00:24:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 1-2006
TZ:

a) Musí to být dvě samostatné stanice ve dvou dálkově řízených oblastech (ne stanice jedna; bez Ostřešanky tím spíš...) a tedy i pod dvěma RBC, mezi kterými musí být handover. Další prostor, teoreticky využitelný na spojku, zabírá elektrické dělení, které tam, alespoň jedno, být musí.

Věří se dokud není shozeno. Stejně jako od HK na sever. Je na místě včas odpískat fikce, dokud není pozdě.

b) Jsou vytvořeny podmínky, aby si to tam ten, kdo současně zajistí objednávku dopravu, doplnil s minimálními náklady. Nejde stavět něco bez garance využití. Navíc co by tam mělo jezdit? Pokud by to mělo být atraktivní, pak nejspíš vše od HK i od Chrudimi. To není málo na penězích objednatelů.

Souvislosti mohou být i jinde a podstatně širší.
Úterý, 13. října 2020 - 02:13:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 11-2005
Nevím co může být více atraktivnějšího a příhodnějšího, než dojezd pantera z HK do centra Pardubic, snad si to LGBT komunita na kraji včas uvědomí[sad]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Středa, 14. října 2020 - 18:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 814
Registrován: 4-2013
https://www.pardubickykraj.cz/aktuality/109238/ceske-drahy-omezi- v-kraji-od-pondeli-nektere-spoje kterých vlaků se to týká? To nikde není napsáno
Čtvrtek, 15. října 2020 - 10:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 962
Registrován: 12-2007
juki: na konci článku je odkaz na excelový soubor. V něm je to uvedeno.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Čtvrtek, 15. října 2020 - 15:29:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4364
Registrován: 11-2008
Už vidím, jak každý cestující, který běžně využívá aplikaci IDOS, hledá stránky Pardubického kraje a tam celkem složitě proklikává na příslušné stránky "dopravní obslužnosti" a tam pak hledá v té tabulce .....[lol][lol][lol][lol] Doufám, že to nedopadne jako na jaře, kdy se omezení vyhlásilo někdy ve čtvrtek a ještě v úterý, další týden, to v IDOSu nebylo. A i operátorky na zákaznických infolinkách dopravce tvrdily, že odřeknuté vlaky jedou ......[lol][lol][lol][lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
Čtvrtek, 15. října 2020 - 20:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 7-2009
" A i operátorky na zákaznických infolinkách dopravce tvrdily, že odřeknuté vlaky jedou....."

A bohužel tomu tak i bylo, minimálně mezi Pardubicemi i Hradcem, kde byly zrušeny rozhodnutím krajů prakticky všechny spěšné vlaky. A přesto ty vlaky ČD jely navzdory jejich odřeknutí krajem !!!
Čtvrtek, 15. října 2020 - 21:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 11-2008
ad Petr165: Ale oni Petře ve skutečnosti nejely. [crazy] Tedy jely, ale v jiné časové poloze a pod jiným číslem. Cca o 40 minut dříve, takže cestujícím ujížděly. [lol][lol][lol]
Čtvrtek, 15. října 2020 - 22:09:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 7-2009
Je to zvláštní doba Jardo !!!
Šmajchl
Pátek, 16. října 2020 - 08:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 866
Registrován: 9-2011
Omezení pro Královéhradecký kraj:
http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/doprava/obsluzno st/omezeni-verejne-dopravy-v-kralovehradeckem-kraji-od-pondeli-19 -10-2020-322585/
Pátek, 16. října 2020 - 15:21:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 963
Registrován: 12-2007
Výpravčíxy: omezení už je v IDOSu. Jak pro Pardubický, tak pro Královéhradecký kraj.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Pátek, 16. října 2020 - 18:22:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4366
Registrován: 11-2008
ad Rop: Koukal jsem už dopoledne.[happy] Nevím, jestli tomu pomohlo to, že jsem na to ve středu na Messengeru upozornil hejtmana Pardubického kraje ( odpověděl že Ok, že to pohlídá [happy]) a poslal meil náměstkovi hejtmana pro dopravu, nebo to na jaře byla jen náhoda a teď úředníci plnili své povinnosti včas .....[lol][lol][lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem výpravčíXY.)
Pátek, 16. října 2020 - 19:31:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 1-2006
Pardubice 16.10.2020:

asi největší vizuální progres je teď na kácení - takhle je to vyčištěné za Lídlem, poměrně dost je probráno i od mostu přes Labe od Rosic...


... pak pár podzimních šedivek z mostu...


... a bonus, tentokrát z nádražní zdi...

Nakolik je to realita netuším, moc oficiálně to nevypadalo a bylo to vylepeno bez dalších textů na zdi potenciálně děravého paneláku. Osobně jsem se s tímhle ztvárněním dané varianty setkal poprvé a ať to je nebo není aktuálně sledovaný záměr, přišlo mi to zajímavé...
Pátek, 16. října 2020 - 20:05:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 11-2005
Zase všecko popíliť...nemoc této doby. [sad]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pátek, 16. října 2020 - 20:18:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 1-2006
Ekologie má prostor mimo ochranné pásmo staveb dopravní infrastruktury.
Pro orientaci co to bylo za křoví (19.09. a 03.10.2020). Nechtěl bych to čistit, asi pěkná fuška...
Trolleybus
Pátek, 16. října 2020 - 20:33:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3070
Registrován: 5-2002
To křoví byla z nemalé části zarostlá plocha vyložená betonovými panely. Původně možná parkoviště těžké techniky nebo skladová plocha pro materiál, který nemůže ležet v bahně. V posledních letech už jen změť náletových dřevin a drolícího se betonu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pátek, 16. října 2020 - 22:08:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 7-2002
Tomáš_záruba: Přesně tak. Ano, je to zastávka bez zastávky, ale nové vedení na odboru dopravy se podařilo prosadit v budoucnu zastávku dobudovat. A díky tomu se projekt alespoň upravil takto, aby to nebylo znemožněno a nemusel se dělat zásah do kolejiště a zab. zař. Věřme tedy, že někdo najde na zastávku peníze v navazujíci samostatné stavbě.
Pátek, 16. října 2020 - 22:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 7-2002
Miram: Pokud se nemýlím, měla by v těchto místech stát nová budova s dopravní kanceláři a podobně.
Sobota, 17. října 2020 - 08:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6273
Registrován: 12-2004
Opět se tu papouškují některý šotoultras pohledy na r. 2011
(Pan Půlpán by si mohl zjistit nějaký fakta z více zdrojů, když už o tom rádoby podrobně píše.)

Přitom i nynější vedení žije dodnes z toho, co lidi kolem TZ tenkrát zavedli.[crazy]

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/trat-ruseni-lokalka-pardubi cky-kraj-objednavka-doprava-vlak-vlakova.A201016_143020_pardubice -zpravy_lati
Sobota, 17. října 2020 - 08:59:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6274
Registrován: 12-2004
Abych nebyl nespravedlivý, tak v tom článku jsou i zajímavé věci.
Např. starostka VO se nebála popsat realitu...

Zarážející je, proč stč. KU platilo (platí) další lokálku na území jiného kraje?
Nejspíš stejný šotopřístup , jako u tragické Kralovice - Rakovník, tam teď platí možná už i Plzeň, ten hloupý "proklad".

Rovněž je zajímavé, co brání armádě k použití železnice z Heřmaňáku do Přelouče?

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Sobota, 17. října 2020 - 13:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2012
Jistou raritou je trať Chrudim město – Heřmanův Městec, (...) nic po ní nejezdí a ani jezdit nemůže, ale nikdo nechystá její likvidaci.

Armáda totiž míní, že po železnici by v případě potřeby bylo možné přepravovat pohonné hmoty ze skladu Správy státních hmotných rezerv u Kostelce u Heřmanova Městce.


A už se někdo zeptal Armády (AČR, AS-PO, SSHR), jestli tu trať skutečně potřebují? Další z mnoha článků, ve kterém se zmiňuje totéž znova, ale snad nikdy jsem neviděl žádné oficiální vyjádření dotčené organizace. [uhoh]
Sobota, 17. října 2020 - 14:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 11-2005
Tu trať potřebujeme my všichni, jen se odpovědným nechce a nikdo je nenutí něco dělat s kamionovou dopravou.
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 17. října 2020 - 15:22:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 12-2004
Miram: Reálně to vypadá, že se naopak bez této trati lze obejít zcela bez problému.
(Resp. pro Chrudim představuje nesmyslný problém.)
Nakládka z Prachovic může po koleji do Přelouče.

Pomeranč: Odhaduji, že několik telefonátů by dříve (hned) nebo později znamenalo jiné vyjádření AČR.
Kdyby tam kolej na Chrudim nebyla, nikoho by nenapadlo se tím nejspíš zabývat.

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Sobota, 17. října 2020 - 15:41:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 987
Registrován: 6-2005
Z dnešní obchůzky pardubického nádraží ...









Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Sobota, 17. října 2020 - 15:59:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 11-2005
Zzz:
"Miram: Reálně to vypadá, že se naopak bez této trati lze obejít zcela bez problému.
(Resp. pro Chrudim představuje nesmyslný problém.)
Nakládka z Prachovic může po koleji do Přelouče. "
Koridor je přecpaný, navíc jsou nyní úzké hrdlo Pardubice...
Stavba dálnice kolem Holic poblíž navazující lokálky si o využití železnice přímo říká,
na stavbě jsou jistě také auta z Prachovic!
Navíc další prasárna je mezideponie zeminy a odpadu z této stavby, kdy kamiony ten humus
vozí celým krajem na okraj Pardubic 50 metrů od provozované vlečky a po měsících zase zpět.[crazy]
Stavba D35 zničí silnice v okolí, cena oprav se odhaduje na dvě miliardy
To se vyplatí - platíme to všichni [zadnice]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 17. října 2020 - 17:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 7-2009
Míro, naprostej souhlas.
Výstavba D35 kolem Dašic je parodie neskutečného rozměru.
Už teď máme v obci (i mimo) rozmlácené silnice, nehledě na celou řadu uzavírek na další roky.
Kanalizace se propadá, všude spoustu výtluků, urvaných krajnic, silnice plné bahna a šutrů, jet za plně naloženou vanou smrdí vymrštěním šutrů do čelního skla. Objízdné trasy mizerné a naprosto nepostačující hustotě provozu, kamiony jezdí po úzkých silnících IV. třídy, kde je problém se bezpečně vyhnout.
Denně se tu otočí stovky náklaďáků se zeminou a štěrkem, řidiči jezdí jak hovada, aby taky ne, když se tu velmi lukrativně živí jedná polská dopravní firma se svými profíky za volantem.
Materiál se naváží nejen z Pc a HK kraje, ale i z velmi vzdálených meziúložišť.
Mezi Dolní Rovní a Dašicemi stavba přehradila pole na dvě části, jak v červnu, tak tuto středu se po přívalových deštích rozlil potok a došlo k povodním. V polích násep budoucí dálnice vytvořil přehradu. Navíc voda z budoucí dálnice má jít rovnou do potoka Lodrantka, který prochází naší obcí, takže bude ještě hoooodně veselo!
Sice světlo světa spatřila petice, kterou podepsaly stovky lidí, ale řešení je velmi povrchní, podstatu problémů to do doby dokončení stavby D35 nevyřeší a je to jen nekonečný boj místní samosprávy, ŘSD a Povodí Labe...
Sobota, 17. října 2020 - 17:22:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3938
Registrován: 5-2002
ZZ: lidi kolem TZ
Asi není úplně dobré to takhle personifikovat. Já samozřejmě tehdy dělal vlaky (a nakonec ještě kus autobusů na východě), navíc sem píšu, takže chápu, že pro toto fórum jsem byl asi nejzajímavější figurkou. Ale celkově šlo o kolektivní práci, včetně některých "koncepčně významných" myšlenek, a nerad bych vůči tehdejším kolegům působil, jako že si přisvojuju všechny zásluhy. Oni sem někteří píšou nebo koukají také.[wink]
Pajzák
Sobota, 17. října 2020 - 17:50:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4371
Registrován: 6-2015
Silnice IV. třídy je co, prosím pěkně?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Sobota, 17. října 2020 - 17:55:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 12-2004
TZ: Možná si špatně myslím, že jste to nějak vedl. Vím , že se tu vyjadřovali i jiní a dost možná s nima souhlasím i ve více případech.
Takže nikomu nechci brát zásluhu[happy].

Miram: Trať do Přelouče je taky docela skanzen, ale přece jen víc využitá a hlavně právě kvůli nákladní dop. by měla fungovat určitě dál.
Náklad přes Pardubice se určitě procpe, i když reálně to na D35 asi moc vliv mít nebude(??)

Trať HM - Chrudim by stejně v reálu kvůli této stavbě, která měla být v provozu min 15 let až do Mohelnice, neposloužila.
Tolik k ostudě ČR jménem D35
Sobota, 17. října 2020 - 18:08:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 11-2005
Další využití odepsané lokálky je možné, v Rakousku svoz odpadů železnicí funguje, no je to v myšlení lidí...[ko]
spalovna Prachovice
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 17. října 2020 - 18:14:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2738
Registrován: 7-2017
Silnice IV. třídy je co, prosím pěkně?
Nejspíš jejich interní značení a ani se jim nedivím.