Diskuse » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 13. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 13. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 06. října 2020 - 12:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5309
Registrován: 3-2006
Ad Mladějov: Přesně tak, hlavně to zvířectvo chce svoje, to se nedá vypnout, nebo zalejt jednou za týden.

Jinak ono to asi mělo logiku, když železničáři, museli bydlet blízko místa pracoviště. Někde jsem dokonce viděl, že Příbram žádala dráhu, aby mohli její pracovníci zůstat bydlet v Příbrami i když pracují ve Zdicích a v Berouně.
Úterý, 06. října 2020 - 13:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10657
Registrován: 4-2003
Kovářmirek:

- Z kolik % to kdyje jejich spotřebu zeleniny. Z 20 % z 30 %?
- Opravdu ubylo práce - já bych řekl že oproti trávníku spíš přibylo. Trávník buď máte nebo nemáte (anebo máte nějakou parodii).
- Chutné domácí rajče versus umělé je obyčejný mýtus, doma si nevědomky můžete vypěstovat rajče, který Vás v extrému může i zabít. Protože to děláte jako amatér.
- Mít přebytky je strašně výhodné, člověk pak musí jíst i to, co by si sám od sebe nekoupil aj eště to zavařený žrát v zimě, aby se to na jaře nezkazilo.

(teky mám skleník, rajčata a vokurky, akorát na to holt koukám s určitým nadhledem)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Desiro
Úterý, 06. října 2020 - 13:54:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3558
Registrován: 2-2004
Škoda Oktávia šestikolka sklápěčka. Oktávka z dob, kdy byla Oktávka echt Oktávkou.

Nultá generace, no ;-)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Úterý, 06. října 2020 - 14:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12831
Registrován: 8-2012
Raději si utrhnu rajče na zahradě protože to je rajče a ne umělotina z velkokrámu
Jo, tyhle pokusy taky znám. Ve 450 metrech nad mořem pořádně nedozrálo ani jedno (= poukázka na otravu solaninem) a v zemi víc kamení než brambor. Na okurky se musel každoročně udělat "fóliák" (nepřežil by zimu) a každodenně "bezpracně" zalévat. A stejně se všechno kupovalo...
Zato jablka a švestky, to se muselo buď rychle rozdat (a nikdo to v září, říjnu logicky nechtěl), nebo se to muselo zpracovat a zavařit, jinak to začalo rychle hnít a plesnivět. Nějaká jablka se teda dala uskladnit, aby se pak celou zimu musela přebírat, kde které hnije, a v lepším případě (nestihlo shnít celé) se muselo "vykrájet" a okamžitě zpracovat do nějakého štrúdlu, v horším se vyhodilo (postupně tak 20% úrody). A protože ani ta jablka už pak nikdo nechtěl (můj pradědek např. vysadil jakousi jabloň se "zimními jablky" vyznačujícími se tím, že byla až do jara jako beton), tak se nakonec (nahnilá, moniliózní, "moučnatá") vyhodila příští rok taky.

P.S. "umělotina z velkokrámu" je akorát poptávka zákazníků mít rajčata a jahody i v únoru (kam na zahradu si chodíte tou dobou utrhnout rajče vy?).
電車オタク
Úterý, 06. října 2020 - 14:57:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 4-2006
T.H.: Zahradu mám, je fajn mít možnost si semtam něco utrhnout, ale že bych se kvůli tomu stal zemědělcem, s tím nepočítám. Rajčata letos chytly plíseň, švestky ve velké míře taky a jablka mají strupovitost. Domácí mošt zpracovaný a zabalený tak, že vydrží, vyjde na víc, než koupenej v Lidlu a ten, co nevydrží, se musí vypít hned. Ano, dá se to obojí vypálit, ale tvrdý nepiju a na kšeft se to dělat nevyplatí. Ale třeba to někoho baví a má na to čas a sílu a pak se z výsledků třeba i raduje.
Zlámalíkovy mašinky: tt120.zlamal.cz
Úterý, 06. října 2020 - 15:05:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5310
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"Mít přebytky je strašně výhodné, člověk pak musí jíst i to, co by si sám od sebe nekoupil aj eště to zavařený žrát v zimě, aby se to na jaře nezkazilo. "

Přesně [ok]. Cožpak rajské, nebo jiná zelenina, ale o zavařené kozlečině se mi dodnes zdává. Slovy klasika "Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?" [rofl]
Úterý, 06. října 2020 - 15:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23024
Registrován: 5-2002
TH: to se muselo
Jojo, muselo...
U naší babičky to samý v bleděmodrým, jenom se ty jabka vozily do Brodu do moštárny (ta bez problému strávila i ty betonový, takže stačilo, aby byly sladký).
Jo a seno (a otava) se muselo posekat a usušit - a pak uhánět jézedáky, jestli by si to milostivě odvezli (za čím dál míň). Modifikací bylo vysápat to na půdu a nechat to odvézt až v klidnější době.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 06. října 2020 - 16:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10660
Registrován: 4-2003
ale o zavařené kozlečině se mi dodnes zdává.

Nebo o [cunik] v mrazáku, které se muselo sníst. Aby se tam vešlo další [cunik].

Já jsme tedy na jaře ženě postavil pro radost skleník, kromě koupený konstrukce jsme jen do základu nalil asi 20 pytlů betonu a ještě si strhnul ruku. První rajčata jsme rovnou vyhodil, protože na ně byla moc dobrá půda. Pak na okurky vlítla plíseň. Z cuket se tady naštěstí nikdo nenadýmal.

No a samozřejmě by bylo bývalo jednodušší těch 15m2 1-2x do týdne v sezóně přeject travní sekačkou. Ovšem je potřeba říct, že jsem si to všechno uvědomoval dopředu.

Teď touhle mánií onemocnělo příbuzenstvo, takže se mi nedávno chlubili, že celý víkend zavařovali. Skoro jsme jim kondoloval k deterministicky pojaté zimní konzumaci. Pokud tedy zavařeniny nebudou archívní kousky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 06. října 2020 - 16:42:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12834
Registrován: 8-2012
jenom se ty jabka vozily do Brodu do moštárny
Jó, moštárna u hasičárny ("U Hazdrů") v Brodě, naproti "Veselejm" (hotel Veselý, i přes celý socík, ovšem pro oficiální účely Hotel Pod Černickou skalou [happy] ), tam jsem se taky něco nastrouhal, nalisoval, nastáčel a navařil... K tomu taky musela být extra logistika (poshánět minimálně dvě auta s károu a dostatek lidí), týden před tím se pytlovaly jablka a odpavoukovávaly lahve, a nakonec to stejně nikdo nechtěl pít [happy]. Pokud to bylo špatně zašpuntovaný, chytlo to plíseň taky, no a někdy to prostě samovolně zkvasilo a byl to spíš takový jablkový ocet. Ale hlavně že se "neplýtvalo" (pár těch flašek je "v chlívě" možná dodnes) a bylo to "zadarmo" (jen to moštování stálo nemalý peníz) [happy].
電車オタク
Úterý, 06. října 2020 - 17:06:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5311
Registrován: 3-2006
RadekŠ:
"ale o zavařené kozlečině se mi dodnes zdává.

Nebo o [cunik] v mrazáku, které se muselo sníst. Aby se tam vešlo další [cunik]. "

O uskladňování, vepřového, už jsem jen slýchával, sám si to nepamatuji i když prý jsem se minimálně dvou zabijaček zúčastnil. Ale to bylo začátkem 70.let a to ještě pulťáky moc nebyly. V půlce 80. let ale hon na pulťáky už pamatuji a pak také na malé padesátilitrové mrazáky. Ale doma jsme měli jen tu padesátku a babička dostala od nás sedmdesáti litrovou ledničku, kterou máma zdědila po svém otci a musela se v multiservisu doplatit. Takže od roku 1975 měli i ledničku, ale ta se zapínala jen na Vánoce.

Jinak kromě zavařeného masa, jsem nemusel nakládání vajec do vápna a vodního skla, to byl taky pěkný hnus.[satan]

A abych nezapomněl to vepřové se nakládalo a vyudilo, nebo naložilo.

Prostě pryč s tím, radši se občas zajet sockou do Kauflandu, nebo do Lidlu.[vypravci]
Úterý, 06. října 2020 - 19:22:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6294
Registrován: 7-2011
David_jaša:
"Seš si naprosto jistej, že se všichni poserou do vejšky z auta odstavenýho na ulici před domem?"
Ano. A už i serou. Viz argumentace ve smyslu "jakým právem se zabírá veřejnej prostor soukromým majetkem". [crazy]
Úterý, 06. října 2020 - 19:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 5-2004
No když si zahraju na ďáblova advokáta, tak pokud:
- potřebuju k práci trénovat na křídle, který se mi nevejde do bytu, proč by mi erár neměl pro něj udělat nějaký přístřešek - jak se to liší od aut fachmanů?
- nutně potřebuju lítat vrtulníkem, proč bych neměl chtít mít od eráru před barákem vyhrazenej vyznačenej heliport?

Jako pocitově tam rozdíl vidím, ale pokud bych to měl před někým vyargumentovat, moc jiných odpovědí než „protože auto ano a křídlo/vrtulník ne a basta“ mě nenapadá. [happy]
Úterý, 06. října 2020 - 19:56:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4449
Registrován: 5-2004
T.H. muselo

Ono to zcela nevymřelo, dnešní obdoba tak trochu je: v supermarketu xxx mají kuřata za 50 Kč/kg, tak o víkendu bude kuře! [happy]
Úterý, 06. října 2020 - 21:36:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4143
Registrován: 9-2003
Já jsem městské dítě, tak jsem nějaká specifika venkova pobíral o to méně. Např. jsem měl kamaráda v obci, ze které pochází Lucie Bílá. Jednou mě v rámci mého každoročního pobytu v Praze v ateliéru tátova kamaráda pozvali na zabijačku. A že pro mne dojedou do Kralup autem. To auto byla plesnivá stejšna, pokoutně předělaná na plyn, která se jinak využívala jako malotraktor a vůbec jsem nechápal, jak se může odvážit na tom vyjet na veřejnou komunikaci. Přitom doma jim stál naleštěný Moskal 2140. S tím se ale, jak mi bylo vysvětleno, jezdilo jen jednou týdně "do Prahy" (auto se nechalo někde kolem Internationalu a nákupy z Kotvy se tam přitáhly tramvají, bo hrůza z městského provozu a poškrábání Moskala). No a proč ten údiv? Protože jeho rodiče byli prachatí činitelé ÚV ale nesměli to ve vesnici dávat najevo, protože jejich "patron" na ÚV byl z těch upřímných komunistů.

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
NOBLE BRICKS
Úterý, 06. října 2020 - 21:47:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4144
Registrován: 9-2003
DJ: Když jsem se přistěhoval do Prahy a byl tu ještě sám, tak mě jeden známý požádal, zda by u mne nemohl dočasně bydlet.
Jednou jsem přišel z práce domů a dotyčný Michal se mě ptal, zda si nedám pečené kuře. Po odpovědi, že kuřata nejím, následoval povzdech, kdo to prý vsechno sní. No a po otevření lednice (malinké, asi 175 l) jsem zjistil, že je narvaná kuřaty. Následovalo vysvětlení je - extrémně šetrný dotyčný byl nakupovat a ve kterémsi řetězci koupil dvě akční kuřata. Pak ale v řetězci jiném narazil na kuřata ještě akčnější, tak musel koupit ještě asi pět, aby srazil průměrnou cenu...
NOBLE BRICKS
Úterý, 06. října 2020 - 22:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6297
Registrován: 7-2011
David_jaša:
"No když si zahraju na ďáblova advokáta...Jako pocitově tam rozdíl vidím, ale pokud bych to měl před někým vyargumentovat..."
Jako chápu. Tyhle nápady jaksi patří do kategorie "provázky krátké, zcela neupotřebitelné" a snaha vyargumentovat se dostává do argumentace ad absurdum, tady je normální člověk trošku v koncích. Ale s podobnou "municí", například že když teda bude v parku taky narváno, tak taky nikdo nemůže chtít si zadarmo svojí dekou zabírat veřejnej prostor neuspěješ, protože to je přece "něco jinýho". [proud]
Úterý, 06. října 2020 - 22:36:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5312
Registrován: 3-2006
Ad David_jaša: No a člověka, který si pro socku pořídí garáž, potrestá stát daní z nemovitosti. Když ona, už by se dnes blbě prosazovala do techničáku "adresa stanoviště (garáže) vozidla". Spíš čekám nějakou "parkovací" daň. Možná se to časem sveze se zdaněním "nulové spotřební daně za PHM" u elektromobilů.
Středa, 07. října 2020 - 00:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 3-2006
Mladějov - máme pár stromů, které nám tak akorát stačí. Jablka ze sklepa většinou sníme do konce ledna, ženská má jabka ráda. Máme tři odrůdy, které postupně dozrávají. Míváme jablek kolem 40 kilo, což není nic moc množství.

RadekŠ - Co se spotřeby zeleniny týká, vystačíme si s vlastní zhruba ze 70%. Jestli z uskladněnejch jablek vyhodíme do kompostu nebo popelnice pět tak je to moc.Máme asi dobrej sklep. Přebytky , blbě jsem to nazval, když přijedou mladí tak si prostě natrhají košík rajčat, okurek, paprik, vydloubnou si mrkev, cibuli,kedluben, prostě na co mají chuť a co se jim doma pak hodí. Nadmořskou výšku máme nějak kolem 250 metrů, takže tady všechno bez problémů dozraje. Dokonce i ta vinná réva. Já to nikomu nenutím, ale nám to vyhovuje a nemáme jenom chození do práce a z práce honem na zahradu kolchozničit. Ale jsme prostě venkovani a připadne nám normální si něco pro sebe vypěstovat. A máme čas i na svý koníčky i na to jít občas do divadla. [happy]
Středa, 07. října 2020 - 08:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2018
Co všechno se dá řešit ve vlákně Všeobecná železniční diskuse.
Můžu zde otevřít tema "Vliv sexuálního pudu velryb na život mravenců"?
Že by to tak nějak zapadalo do kontextu příspěvků.
[happy][happy][happy]
Středa, 07. října 2020 - 08:55:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7056
Registrován: 9-2011
Spíš čekám nějakou "parkovací" daň.
Modré (a jiné) parkovací zóny už byly vynalezeny [sad]

Ve 450 metrech nad mořem pořádně nedozrálo ani jedno
Nám to v osmi stovkách dozrává, pravda, sice později, ale dozrává.
Letos ale velice nadějnou úrodu rajčat sežrala plíseň [sad]. Nicméně feferonky dozrály výtečně [wink].

v zemi víc kamení než brambor.
Nápodobně, ale o to větší je to "zábava".
I když záhumenku už tchán pustil, off-rouda Š120GLS-Tuzex odvezl do šrotu, tak jen "pár brambor" na zahradě.
Ale stejně loni běhal s kárkou po sousedech po půlce vesnice, kde mu kdo dovolí si nakosit.
Letos byla situace opačná - iniciativně pokosil zahradu bezprostřední sousedce (a nasušili jsme asi 6 či 8 "báb") a pak chodil po sousedech, kdo to seno bude chtít, protože letos je trávy moc a sám už má plný seník.
Prostě ty starý lidi musej furt něco dělat, jinak by umřeli nudou. A wo tom to je, ne jestli mají do hypersupu 10 minut či půl hodiny.
Všichni jste volové. Servít
Středa, 07. října 2020 - 09:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 3-2006
Aleš_Liesk.:
"Spíš čekám nějakou "parkovací" daň.
Modré (a jiné) parkovací zóny už byly vynalezeny [sad] "

Jenže tam každý kdo má auto, parkovat nemusí, zvlášť když má vlastní pozemek.
Obavy ze ztráty příjmu jsou vidět u dálničních elektronických známek (vinět), když už by šlo zavést zpoplatnění za km, nebo alespoň jen za den, kdy jedu po dálnici, raději ponechám jen desetidenní, měsíční a roční, jako kdyby se to pořád vyrábělo a lepilo na sklo.
Středa, 07. října 2020 - 09:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23026
Registrován: 5-2002
DJ: když si zahraju na ďáblova advokáta
Jak tak čtu ty konstrukty, tak se obávám, že s Tebou by to i ten ďábel prosral... [nene]

moc jiných odpovědí než „protože auto ano a křídlo/vrtulník ne a basta“ mě nenapadá
Zajímavé je, že zdejší diskutéři (včetně mě) zaujímají spíš pozici "ani to auto ne" - a právě proto mě zaujalo to bezelstné "má ho zamčené u zábradlí". [proud]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 07. října 2020 - 09:45:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11391
Registrován: 4-2003
Aleš Liesk:Prostě ty starý lidi musej furt něco dělat, jinak by umřeli nudou.

Jenže moderní důchodci chodí na výlety, do divadla, do kina, neustále si posílají snímky z různých akcí přes chytrý telefon a vypadá to, že já, který má nechytrou Nokii 230 a do důchodu má skoro čtvrtstoletí daleko, jsem nějaký zbrzděný, když chci, aby mi snímky posílali všichni akorát na mail [coze].

Ale jo, důchodci starého typu jako je tchán od Aleše Liesk. se raději bude do zemdlení vrtat v zahradě, sušit seno, které pak nikdo nechce atd.. To prostě tak je, ale očekávám, že tyto lidé postupně zmizí... Jinak zahrada není špatný koníček, ba naopak. Ale je velký rozdíl, když to stále někteří používají primárně jako zdroj obživy oproti dnes postupně převažující práci na zahradě v hobby podobě jejího zkrášlování. Dříve se podle upravené zahrady vždy poznalo, že tady to patří lufťákovi, kdežto vidlák tam měl hnojiště, popelily se mu tam slepice, chrochtal v chlívku pašík a tráva byla upravována samovolně od ovcí či koz. Dneska to už naštěstí neplatí a tak za deset (maximálně dvacet) let to patrně přestane platit úplně [wink].
Středa, 07. října 2020 - 13:03:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7060
Registrován: 9-2011
ponechám jen desetidenní, měsíční a roční,
Ještě je varianta nechat jenom tu roční (např. Švýcarsko) a "zaplať, tlusťochu".
Všichni jste volové. Servít
Středa, 07. října 2020 - 15:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5318
Registrován: 3-2006
Aleš_Liesk.:
"ponechám jen desetidenní, měsíční a roční,
Ještě je varianta nechat jenom tu roční (např. Švýcarsko) a "zaplať, tlusťochu"."

Což naplňuje tu mou obavu.[wink]
Mladějov
Středa, 07. října 2020 - 15:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15167
Registrován: 3-2007
Bram:
"Aleš Liesk:Prostě ty starý lidi musej furt něco dělat, jinak by umřeli nudou.

Jenže moderní důchodci chodí na výlety, do divadla, do kina, neustále si posílají snímky z různých akcí přes chytrý telefon a vypadá to, že já, který má nechytrou Nokii 230 a do důchodu má skoro čtvrtstoletí daleko, jsem nějaký zbrzděný,"


[lol][lol][lol]

Hele, to není až tak moderníma či nemoderníma důchodcema, ale faktem, že pro některé lidi je smyslem života stavět a opravovat barák, zahradu, auto a škudlit a v důchodu žijou podobně.
A potřebují každému dokazivat, co maj vlastně hrozně práce, a že ten barák, hospodářství atd. je vlastně nevděčná dřina a jim nic jiného nezbývá.

Jiní třeba měli jiné zájmy (třeba sport, výlety, turistiku, cestování)a jsou aktivnější, tak chodí na srazy spolužáků ze základky, ze střední, z vejšky, navštěvují kamarády a známé, party z těch sportů, z bývalého zaměstnání, jezdí po výletech i třeba jednou za rok k moři, objížděj dospělé děti a vnoučata, protože na to prostě maj čas a užívaj si těch řekněme 10 - 15 let, kdy budou ještě relativně zdraví, fit a nesenilní.

No a jiný se motaj okolo chalupy, choděj na nejlevnější pivo a pičujou s Frantou odvedle, jak to STZH a DBL. Protože taky hodně jinejm záviděj, žejo. Jen to nejsou schopní přiznat ani sami sobě.
Středa, 07. října 2020 - 16:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2018
Mořepetr:
"Obavy ze ztráty příjmu jsou vidět u dálničních elektronických známek (vinět), když už by šlo zavést zpoplatnění za km, nebo alespoň jen za den, kdy jedu po dálnici"

To je ale pak úplně jinej systém, kterej musí zvládnout za den milion účetních transakcí (asi tak padesátinásobek než kamionový mýto) a ne jen kontrolu proti (lokální) databázi a účtování pouze černejch jízd. Taky s řádově jinejma nákladama na provoz. A ani ta logika moc nesedí, platbu za km naopak zavedou, až bude potřeba vybrat víc.
Středa, 07. října 2020 - 17:33:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5319
Registrován: 3-2006
Ad Prag: No já se na to ptal poslanců, je pravda, že ne odborníků. Mimochodem, pokud to opravdu systém nezvládá, je to prima informace, protože to znamená, že není schopen vyhodnotit, každou jízdu bez zaplacené viněty. Přiznávám, že jsem něco takového tušil, protože online porovnávání RZ s databází, by byl slušný hukot od těch bran. Jen pro zajímavost, ani tvrdé nahrání databáze opačným směrem, tedy do všech bran, nemá moc dlouhou trvanlivost, protože viněta i ta roční má platit rok od nákupu, takže se bude aktuálně měnit každý den, nejen seznam RZ s desetidenní a měsíční známkou, ale i s tou roční. No uvidíme, maximálně to bude padat, protože pokuty online neumožňuje legislativa (po Vašem příspěvku, mi naskakuje i konspirační teorie, této vady [lol]) Ale to snad ne, to by někdo musel přemýšlet.[andel]
Středa, 07. října 2020 - 18:08:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2018
Mořepetr:
"Mimochodem, pokud to opravdu systém nezvládá, je to prima informace, protože to znamená, že není schopen vyhodnotit, každou jízdu bez zaplacené viněty. Přiznávám, že jsem něco takového tušil, protože online porovnávání RZ s databází, by byl slušný hukot od těch bran. "

Na to byste musel přemejšlet předevšim vy :-D samozřejmě to asi bude detekovat každej průjezd, ale když to bude mít periodicky updatovanou lokální databázi jako popka nebo terminál v autobuse, bude to do centra odesílat jen ty případy který v ní nemá -- a karty či viněty vyřízený za posledních pár dní bude kontrolovat to centrum. A nebo administrovat pokuty. Sice to nedělám, ale kdybych ten kšeft dostal, tak to z hlediska spolehlivosti a nároků na komunikaci a kapacitu centra udělám přesně takhle.

Jinak by to byl opravdu hukot a vyžadovalo by to 100% spolehlivý linky a centrální servery. A kdybyste měl účtovat kilometry, tak to hukot bude ještě větší a bude to řádově dražší, jak v kapacitě hardwaru, komunikaci tak i provoznách nákladech toho centra, který vám bude muset poslat za každej průjezd dálnicí nějakou fakturaci. Leda by to byl předplacenej tarif, to by bylo o chlup jednodušší, ale zas byste si musel furt hlídat kredit.

Čemu řikáte "pokuty online"? To se snad bude administrovat stejně jako třeba pokuty z rychlostních kamer, běžná rutina.
Středa, 07. října 2020 - 18:28:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9644
Registrován: 5-2007
inak by to byl opravdu hukot a vyžadovalo by to 100% spolehlivý linky a centrální servery.
Uvedomujete si, že existujú zariadenia, ktoré musia "zvládať" internet?
Středa, 07. října 2020 - 18:58:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23038
Registrován: 5-2002
MP: Jen pro zajímavost, ani tvrdé nahrání databáze opačným směrem, tedy do všech bran, nemá moc dlouhou trvanlivost, protože viněta i ta roční má platit rok od nákupu, takže se bude aktuálně měnit každý den, nejen seznam RZ s desetidenní a měsíční známkou, ale i s tou roční.
No a...?
Ten seznam přece umožní odfiltrovat RZ se zaplacenými známkami a dotazovat se jen na ten zbytek (přičemž při byť i jen týdenní aktualizaci budou ty dotazy zredukovány na cca 2%).

po Vašem příspěvku, mi naskakuje i konspirační teorie, této vady
Pán ráčí být nenapravitelným optimistou...?
Nikdo jinej, než šiřitelé konspiračních teorií, totiž nevěří, že ten bordel někdo řídí. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 07. října 2020 - 19:11:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5320
Registrován: 3-2006
Ad Asdf: Uvědomuji. A pak zjistíte, že Vám nikdo není schopen zaručit, ani připojení o rychlosti vytáčeného spojení. Je pravda, že ty brány, už nějaký čas stojí a komunikují. Ale s běžným PLC je u nás pořád někde "zábava". A nejen u nás dávali jsme k Hamburku dva modemy a jeden jde jako když střelí a druhý nenajde a nenajde data (přitom O2 tam má 100% pokrytí), jenže mašina je skoro pod úrovní moře.

Prag. Uvidíme jak to bude šlapat. Zřejmě tam bude i nějaká doba od zakoupení, po registraci do systému, jako je to u SMS jízdenky. Snad to bude v řádu minut a ne hodin.

Co mi ale dělá větší vrásky je, kde a jak zkontroluji, zda mám platnou známku. U soukromého to jde, ale u služebáků, aby to hlídala nějaká aplikace.

Ad Hajnej: Ano jsem optimista, proto možná i budu věřit, že to udělají jako rozdíl a nebudou to natvrdo (pro sichr) přehrávat každou noc. [andel]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Středa, 07. října 2020 - 19:29:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9645
Registrován: 5-2007
Mořepetr: Lenže to budú bodové závady a bodovo sa poriešia. Mýtna brána nie je "niekoho nejaký modem" a kontrola EČ vozidla je klasickou úlohou "tu a tam write, a plná [zadnice] read", na ktorú existuje naozaj široká paleta riešení a stačí si len vybrať to, ktoré bude vyhovovať parametrom, ktoré si stanovíte.

Inak pokiaľ chcete riešiť tako "mýto", budete ďaleko viac vystavení nedokonalosti samotného optického snímania (autá schované za inými autami, nečitateľnosť EČ, deformácia EČ odrazmi) a možno ešte aj pokusov o zneužitie (úmyselné znečitateľnenie EČ/pozmenenie EČ) bude viacej, než problémov so spracovaním.
Středa, 07. října 2020 - 19:49:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5321
Registrován: 3-2006
Ad Asdf: No on tenhle modem, také není běžný co je doma, ale několikanásobně dražší a šikovnější. I když prý teď narazili, v Mexiku prý to jejich mobilní sítě nepodporuje.

Uvidíme jak to bude fungovat.
Středa, 07. října 2020 - 21:57:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5004
Registrován: 4-2003
David_jaša:
"Kolega si jedno koupil a nechává to stát zamčený tuším k zábradlí před domem"
A z které strany zábradlí? Na silnici, nebo na chodníku?
David_jaša:
"No když si zahraju na ďáblova advokáta"
Ne, to není hra na ďáblova advokáta, to je očividná (a marná) snaha z toho vybruslit.
David_jaša:
"pokud bych to měl před někým vyargumentovat, moc jiných odpovědí než „protože auto ano a křídlo/vrtulník ne a basta“ mě nenapadá."
Což je pouze vaše vizitka.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 11. října 2020 - 13:06:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 801
Registrován: 8-2017
Bram 11391:
Záleží na tom jak se bude svět a stát ubírat, je klidně možné že jestli se bude s lodičkou příliš kývat, tak nic jiného než králící, seno a překlad brožurek WarAgu nezbude. S tím co předvádí vláda je to opravdu tak na to zjara zrýt trávník a zasadit.

Doktor
5004:
Ne, to není hra na ďáblova advokáta, to je očividná (a marná) snaha z toho vybruslit.
Sice je ten příklad s křídlem na hraně, ale v principu je to stejné a je to součást věčné otázky jestli se mají ulice stavět pro lidi, nebo pro auta.
Neděle, 11. října 2020 - 13:41:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2018
Nesmyslná otázka. Ona ta auta neslouží lidem?
Pondělí, 12. října 2020 - 07:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5049
Registrován: 3-2004
Když se to vezme, tak auto odstavené na parkovišti skutečně neslouží - kromě toho, že je v pohotovosti na odjezd. Otázka je, jestli těch 10 m2 veřejného prostoru můžeme/chceme obětovat pro potřeby pohotovosti jednoho člověka.

PS. Já (a celá naše "ulice") samozřejmě taky parkuju na obecním, akorát tady na vsi to tak nikoho netankuje, místa je zatím dost.
Pondělí, 12. října 2020 - 08:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12874
Registrován: 8-2012
Když se to vezme, tak auto odstavené na parkovišti skutečně neslouží - kromě toho, že je v pohotovosti na odjezd ... čímž slouží, žejo.
Přičemž na otázku o moci/chtění "obětování" veřejného prostoru se v různých místech odpovídá různě, ale obvykle "můžeme/chceme" a jde spíš o otázku vzácnosti statku a jeho ceny. Naopak sociálněinženýrské programy s bigotním a direktivním vylučováním automobilismu z nějaké oblasti obvykle vedou k jejímu vylidnění, popř. přeměně na pochybnou lokalitu...
電車オタク
Pondělí, 12. října 2020 - 09:19:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23063
Registrován: 5-2002
Hsl: obětovat pro potřeby pohotovosti jednoho člověka
Snad jedné rodiny, ne...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 12. října 2020 - 09:31:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7794
Registrován: 8-2007
Naopak sociálněinženýrské programy s bigotním a direktivním vylučováním automobilismu z nějaké oblasti obvykle vedou k jejímu vylidnění, popř. přeměně na pochybnou lokalitu...

To se ukázalo na obchůdcích v centrech měst.Dříve jezdili obyvatelé z širokého okolí i okrajových částí měst do centra na nákupy.Dnes je tam problémové parkování a pobíhání z jednoho obchůdku do druhého se síťovkou již skoro nikoho nebaví.
Takže i obyvateké center jezdí na periferii do hypermarketu,kde je velké parkoviště na kterém zaparkují auto,naloží nákup a pak ho odvezou do centra před dům.
Uličky a náměstí v centrech žijí jen obchůdky pro turisty,nebo tam jsou večerky .Ještě si pamatuji,jak v první půlce 90.let v některých městech protestovali proti výstavbě supermaketu.Dnes by řvali,kdyby jim ho zrušili.
Pondělí, 12. října 2020 - 10:35:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5050
Registrován: 3-2004
Snad jedné rodiny, ne...?

Původně jsem chtěl napsat rodiny, ale vzpomněl jsem si, že v širší rodině (všechno venkov) jsme počet dospělých s ŘP = počet aut. [happy]

Ale ano, ve městě s MHD by to mohlo být lepší, škrtněte člověka, pište rodiny.

Apollo
Já se obávám, že celá ta věc s vylidněním center a přeměně na turistické skanzeny má celou řadu příčin a vylučování automobilismu jen jedna položka v seznamu a těžko soudit, co je příčina a co následek...
Pondělí, 12. října 2020 - 10:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12878
Registrován: 8-2012
celá ta věc s vylidněním center a přeměně na turistické skanzeny má celou řadu příčin a vylučování automobilismu jen jedna položka v seznamu a těžko soudit, co je příčina a co následek
Pozor, nemluvme o turistických skanzenech - jasně, Pražáci to zas chtějí točit na centrum Prahy, ale tohle se děje i v Jablonci, Strakonicích nebo Rožňavě (nebo Los Angeles [happy] ). Samozřejmě že to není jediné kritérium (v tom LA je to celá přeměna centra města na "sociální bydlení"), ale příčina nezaparkuješ => nenakoupíš rozhodně existuje. Lidé prostě zákeřně nedodržují poučky sociálních inženýrů, že tam pojedou nakoupit se šťastným úsměvem na kole.
電車オタク
Desiro
Pondělí, 12. října 2020 - 12:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3559
Registrován: 2-2004
celá ta věc s vylidněním center a přeměně na turistické skanzeny má celou řadu příčin a vylučování automobilismu jen jedna položka v seznamu a těžko soudit, co je příčina a co následek ... sociálněinženýrské programy s bigotním a direktivním vylučováním automobilismu z nějaké oblasti obvykle vedou k jejímu vylidnění, popř. přeměně na pochybnou lokalitu ... Pražáci to zas chtějí točit na centrum Prahy

V případě Prahy se to za doby předcovidové, turistické právě netýkalo, protože furt byl o ten střed města zájem jako o turistický skanzen (i když byty tam byly a jsou vylidněný, kdo by tam chtěl bydlet, ani AirBnB tam hromadně nekvetlo), ale teď se to změní. Právě u těch malých měst, kde to nemohly přetlačit prachy turistů, to bylo vidět. Já jsem z Kladna a centrum, zdevastované léty socialismu, se v devadesátkách docela povzneslo. Následně si tehdejší politická reprezentace nechala poradit Mottem MacDonnaldem, že ta pěší zóna bez parkovacích míst tam bude hezká a dnes je tam pomalu umírající čtvrť.

Doprava je krev ekonomiky. Když zklidníte dopravu, zklidní se i ekonomika.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 12. října 2020 - 13:03:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4152
Registrován: 9-2003
Desiro: Já bych tam klidně bydlel, kdybych na to měl.
T.H.: Právě proto mi ideálně vyhovuje koncept nenáviděných modrých zón: Když chci autem do centra, tak holt povyprázdním peněženku ale přijedu a zaparkuji.
NOBLE BRICKS
micek
Pondělí, 12. října 2020 - 13:04:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 11-2015
Desiro:
"...ta pěší zóna bez parkovacích míst tam bude hezká a dnes je tam pomalu umírající čtvrť.

Doprava je krev ekonomiky. Když zklidníte dopravu, zklidní se i ekonomika."

Tak jednoduchá ta rovnice určitě není [happy]
V centru Brna se před lety zrušilo třeba velké parkoviště na Moravském náměstí a že by se tam (a v okolí) začala upada ekonomika jsem si rozhodně nevšiml. Hledal bych za tím více faktorů.
Pondělí, 12. října 2020 - 13:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9658
Registrován: 5-2007
Desiro: Ja som bol v Kladne v živote 2x, ale aspoň čo si pamätám, tak ak sa centrom a pešou zónou myslí T.G. Masaryka, tak tam bolo v každej bočnej ulici parkovacích miest jak na[zadnice] a autá všade.
Jef
Pondělí, 12. října 2020 - 14:42:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6008
Registrován: 5-2002
No, já bych to s tou životadárností automobilového provozu pro malé krámky moc nepřeháněl - menší provozovny (a s nimi mnohé dříve živé obchodní ulice) upadají více méně všude. I ve městečkách, kde dosud tranzitní doprava vede přes náměstí nebo po hlavní třídě, je vytlačují jednak super/hypermarkety, jednak (a tenhle trend se v době kovidové dost zrychluje) internetové nákupy. Nebo vás napadá nějaký příklad, kde pěší zónu neudělali a kde se mají drobné provozovny lépe, než tam, kde se do nich autem nejezdí? Navíc historická města (čímž nemyslím jen středověká jádra, ale i ulice z 19. století nebo z doby kolem roku 1900) ani nejsou stavěná tak, aby si tam každý mohl zajet autem a zaparkovat - takže když už se někde centrem jezdí, tak (legální a volné) parkování stejně najdete až někde v boční uličce. Tedy stejná situace jako u té pěší zóny.

Kladenská ulice T.G. Masaryka jistě je poněkud ospalá, ale fakt si myslíte, že by to tam víc žilo, kdyby na ní mohla auta? Dneska se v "centru" Kladna parkuje z jedné strany na Floriánské, z druhé strany na Zádušní, dá se i na náměstí... co by se změnilo, kdyby se smělo i podél T.G. Masaryka? Ano, pár šťastlivců (kapacitní parkování by se tam stejně nevešlo) by to mělo o kus blíž z krámů/hospody do auta, ale fakt by to tam někoho přilákalo? Kromě nabídky menších provozoven do toho zrovna v tomhle městě vstupuje i celková (ne-)atraktivita centra a jeho poloha (není zrovna uprostřed a není ani moc po ruce pro většinu sídlišť).
Desiro
Pondělí, 12. října 2020 - 16:07:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3560
Registrován: 2-2004
Kladenská ulice T.G. Masaryka jistě je poněkud ospalá, ale fakt si myslíte, že by to tam víc žilo, kdyby na ní mohla auta?
No určitě, Ti lidé tam už nepřijedou, když nemají kde zaparkovat. Na přilehlém sídlišti (těch, co měla to centrum nahradit) je parkovacích míst pro místní také málo a jsou pořád obsazená - holt se v první půlce osmdesátek nepočítalo s tím, že rodina každého pracujícího bude mít dvě auta; to je taky odpověď pro Asdf ohledně aut všude v centru Kladna. To je v ostrém kontrastu s furt plným parkovištěm v nedalekém OC Central.

V Německu je běžné, že se v centrech malých měst staví parkovací domy, aby jim tam auta jezdila a nepřekážela/nehyzdila jim to tam. Člověk konec konců nemusí z Kladna do Německa, stačí do Slaného.
Třeba ve Francii, ve Valenciennes, zbourali v centru celý velký blok domů, aby tam mohlo vzniknout parkoviště (a nejen to). To by se z toho tady někteří po****i dva metry do výšky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Jef
Pondělí, 12. října 2020 - 16:27:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 5-2002
No určitě, Ti lidé tam už nepřijedou, když nemají kde zaparkovat.

Když už jedu na nákup autem, pojedu na místo typu T.G. Masaryka v Kladně? Kam tam? Do těch pár obchůdků vhodných tak na "obcházení se síťovkou"?

Jak jsem psal, o blok od té ulice jsou velká a využívaná parkoviště u Floriánské a u Zádušní (směrem k zámku). Na přilehlém sídlišti je plno aut hlavně místních (stojí tam i o víkendu, kdy třeba na té Zádušní bývá prázdno). Ta Floriánská, mimochodem, to je zrovna zbořený blok domů. A předpokládám, že se z toho nikdo moc nepo..., protože starého Kladna šla k zemi velká část.

Když už máme obchodní centra, tak se na velký nákup autem prostě pojede do nich. Pár parkovacích míst versus pěší zóna na bývalé obchodní ulici nic zásadně nezmění. Ale ta pěší zóna je aspoň o dost příjemnější prostředí... běžně tam bývají restaurace, kavárny, cukrárny, což zrovna tady spíš míň, ale to asi spíš protože Kladno[wink] než proto, že by tam někomu chybělo pár desítek parkovacích míst přímo v ulici.
Pondělí, 12. října 2020 - 20:44:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12885
Registrován: 8-2012
No, já bych to s tou životadárností automobilového provozu pro malé krámky moc nepřeháněl
No já mám naopak pocit, že to přehnat chcete a obšťastníte nás nějakým ad absurdum argumentem na téma "tranzitní doprava přes střed města", která s tím nikterak nesouvisí.
Nebo vás napadá nějaký příklad, kde pěší zónu neudělali a kde se mají drobné provozovny lépe, než tam, kde se do nich autem nejezdí?
Např. Rožňava, kam přišli Chytří z Města (dokonce začali už na konci 80. let, tudíž tento příklad není kontaminován existencí Kauflandu etc. vzniklého později), "vyhnali" odsud ta zlá auta a na pěší zóně zřejmě očekávali ty příjemné cukrárny a trendy kavárny a hipsterské restaurace blablabla, prostě to co denně nutně potřebujou v takovém Prdelákově, že [happy]. Dnes tam radši vrátili možnost parkovat pro stovku aut... (Zdroj: rozhovor s architektem Peterem Bischofem v Denníku N.)
No a pak jsou tímto příkladem všechna místa, kde byla po dobu rekonstrukce vyloučena automobilová doprava (při zachování pěší) a kde to místní obchodníci na tržbách rozhodně poznali. Nejde o žádné pěší zóny v centrech měst pro odvedení pozornosti - v mém okolí např. ulice Milady Horákové v Liberci.
No a i dneska ti vizionářští autoři kvalifikovaných ekonomických a urbanistických studií furt vypičovávají, jak jejich genialitu hloupí lidé nepochopili a jsou furt "otroky" automobilů... přitom třeba velká (hlavní) náměstí měla v minulosti především obchodní funkci, logicky i s tehdy nejvýhodnějším způsobem dopravy. Z pěších zón by si naši předkové ťukali na čelo.
電車オタク
Pezos
Pondělí, 12. října 2020 - 20:54:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 4-2014
Jef:
"No, já bych to s tou životadárností automobilového provozu pro malé krámky moc nepřeháněl... ve městečkách, kde dosud tranzitní doprava vede přes náměstí..."
Možná, ale hádejte kdo první pláče, když se otevře obchvat [wink]
Desiro
Pondělí, 12. října 2020 - 21:03:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3561
Registrován: 2-2004
Jef: Chyba záměny příčiny a následku.

Jasně, že dneska radši lidi jedou do OC, než na hlavní třídu, ale to neznamená, že jí ještě ekonomicky podříznete tím, že tam těm lidem neumožníte parkovat. A taky když tam nebudou fungovat ty krámy tak z toho už taky nikdy nevznikne obytná čtvrť, protože ... chvilka překvapení ... se tam nebude dát parkovat. Kromě toho teda, že ty baráky často neodpovídají dnešním standardům bydlení a už se s tím nedá nic dělat, leda zbořit.

Floriánská, mimochodem, to je zrovna zbořený blok domů. A předpokládám, že se z toho nikdo moc nepo...,
Za socialismu kdo by se chtěl pos_at, měl problém se soudruhy. Po revoluci si nářek pos_aných můžete přečíst v mnoha publikacích o Kladně.
Život můžeme šálit dlouho, ale nakonec z nás vždycky udělá, k čemu jsme byli stvořeni.
Pondělí, 12. října 2020 - 21:10:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 11-2005
Mnozí se nedokáží smířit s tím, že auto začíná být konečně přežitkem[happy]
Dotaz: Jak mi vynahrazuje řidič vypouštění gramů a kil karcinogenů ze svého vydřeného miláčka,
co musím(e) dýchat a ničí mi tak zdraví, aby on měl své pohodlí??? Co vyhozené pračky, sedačky, pneumatiky někde v lese,
jistě jsou dovezené na kole nebo donesené pěšmo, že? Naštěstí bude líp a tenhle egoismus končí[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 12. října 2020 - 21:29:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5013
Registrován: 4-2003
No je fakt, Mirame, že to zdraví máte očividně poničené, projevuje se to zejména postižením kognitivních funkcí.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 12. října 2020 - 21:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 11-2005
Přijdeš mě vyléčit, Doktore??? Najdeš mě u kolejí....[wink][proud][zadnice]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 12. října 2020 - 22:27:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5014
Registrován: 4-2003
Nezabývám se psychiatrií ani andragogikou.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 12. října 2020 - 22:42:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 11-2005
Odsud od kolejí to vypadá, že jsi odborník na všechno [proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 12. října 2020 - 22:55:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5015
Registrován: 4-2003
Tak to samozřejmě jsem, ovšem praxi neprovozuji (v reakci na "přijdeš mě vyléčit?").
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 13. října 2020 - 10:32:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23075
Registrován: 5-2002
Miram: Mnozí se nedokáží smířit s tím, že auto začíná být konečně přežitkem
Zajímavé, v médiích nepíšou nic o tom, že by v Miramově chemičce uteklo něco psychotropního.
Asi to vládnoucí režim tutlá (na rozdíl od toho minulého, lepšího). [rofl]

Přijdeš mě vyléčit, Doktore???
Až bude povolena eutanazie, dřív určitě ne. [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!