Diskuse » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 04. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná železniční diskuse do 04. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 30. září 2020 - 12:27:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12742
Registrován: 8-2012
Je to jedna z věcí, kterou stojí za to celospolečensky řešit
Jako že by nějaký zoufalec dostal celospolečensky přidělenou ženskou od "národního výboru"?

Když chci postavit barák a auto nemám
Počítám, že všichni už dřív pochopili, o co tu jde.
A teď si vezměte, že jsou i lidé, co nepotřebují třeba koupelnu. Proč jim to regulovat?

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 30. září 2020 - 12:35:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 6-2019
Jestli vono to nebude tím, že dříve čtyřprocentní menšina je už čtrnáctiprocentí nebo kolika a svůj díl si jistě vezme i dalších 70 pohlaví! :-)
Já bych to tedy nereguloval, ať si klidně šoustá kámen cihlu...
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 30. září 2020 - 12:38:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8009
Registrován: 1-2007
T.H. Nikdo jim nezakazuje bydlet na ubytovně, kde vlastní koupelnu mít nebudou (jedna na patro).
Středa, 30. září 2020 - 13:00:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2018
S_G: Bydlel jste ve Španělsku a komunikoval pravidelně s úřady tam [happy]? Byrokratičtější martirium snad ani nejde popsat (byl jsem tam často a komunikoval se stejným úřadem ale ve městech po celém státě), jsem rád, že už to nedělám...

Honzasl: Zkuste něco vykomunikovat anglicky na úřadě tamtéž?

K.S.: Já to umím zase sociologicky popsat poměrně jednoduše:

Neschopnej nýmand (na věku nezáleží), kterej se neumí základně postarat ani sám o sebe, bude těžko shánět píchání (chtěl bych vidět ženskou, kterou by to zaujalo) a už vůbec ta dotyčná, krom toho, že by dělala matraci, tak ještě zároveň mámu [crazy]?! To je fakt divný, že se na to nestojí fronty. Hned jakmile se dotyčný (opět bez ohledu na věk), začne chovat jako normální chlap/muž (umí se o sebe postarat a tuší co obnáší běžné starosti normálního světa), v podstatě ihned tento problém v tichosti a samovolně odezní [wink]. Že o to nemají zájem nebo nechtějí jsou kecy (výmluvy), jen je na to potřeba i protistrana. Jinak nikdo normální neřekne - tohle není nic pro mě 😂😂😂...
Středa, 30. září 2020 - 13:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12743
Registrován: 8-2012
Jestli vono to nebude tím, že dříve čtyřprocentní menšina je už čtrnáctiprocentí
No ale u nevímkolikaprocentní menšiny asi nebude hlavní "problém" tolik třicátníků zoufale single a tolik pětadvacetníků bez sexuální zkušenosti, že? (Ano, s roděním dětí to bude trochu komplikovanější, stejně jako u těch nebinárních a proměnlivých, což je tu zaměňováno. Ale to jsou zas jen pózy a extrémy.)

Celý problém je v přerodu šotouška (obecně poněkud asociálního jedince zvyklého na mamahotel a mít všechno bez námahy až pod hubu) v muže.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 30. září 2020 - 13:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 11-2005
Já jsem se to třeba celospolečensky pokusil řešit tak, že jsem na vlastní svatbu pozval víc takových, chlapů i ženských, aby se měli příležitost poznávat. Nakonec z toho nejspíš nic nevzešlo. Jiní se třeba snaží víc. Ale jak říkám, v první řadě je potřeba uvědomit si problém a nějak ho popsat. Myslím, že zde uvedené stereotypy chlapa, který se neumí o sebe postarat a shání píchání, jsou značně zavádějící (alespoň v mé socbublině).

A co se týče těch Xprocentních, když se nad tím zamyslíte, není divu, že oni to mají se sháněním partnera ještě těžší.
Středa, 30. září 2020 - 13:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2018
Libcha: Tak mi je zkuste víc přiblížit a detailněji popsat Vaši sociální bublinu . Jen jsem to zjednodušil aby se to lépe chápalo a nemusel jsem psát verbálně korektní sociologickou analýzu: Proč je tolik třicátníků zoufale single a tolik pětadvacetníků bez sexuální zkušenosti?!...

Já tak teda většinu dnešních třicátníků vnímám a nemusí to být nutně šotoušci, jinak co popsal T.H. sedí naprosto přesně. A v mé socbublině jich je přehršel (ani jeden není dopravní fanda). Už jsem jich několik z mamahotelu vytáhnul a proces byl vždycky nemlich stejnej, stejně jako transformace v dospělou osobu. Že šotoušci nesháněj prc, jsou kydy (jejich) - napadá mě parafráze - Každá liška si chválí svůj ocas a když ho nemá, tak je lepší bez něj .

(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)
Středa, 30. září 2020 - 15:29:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2018
Libcha: Být singl, je (pro většinu) zoufalý samo o sobě, spíš jich bude “zoufale” (Váš pohled) hodně [happy]. Problém jste neřešil celospolečensky ale jen ve své subkultuře (socbublině). Nebo jste zval random muže a ženy (singels) z celé ČR a v průřezu průměru aktivního věku?! Dále když nad tím přemýšlím, napadlo mě - nebere prosím jako jízlivost, útok, rytí.: Víte, co znamená myslet ?! Doufám, že definicí samostatného muže nemyslíte: okurku/ocase/nerda/geeka/nooba/šotouše, který bydlí ve spolubydlení/garsonce, nájem platí z brigády/DPČ+almužny od rodiny, HPP (nedejbože živnost/jednatelství) neví co je nebo to znamená, veškeré potřeby + zázemí fasuje u rodičů (vyprané + složené prádlo, základní jídlo, ty topovější auto + paušál, atd.), protože to je vlastně totéž, jen se to snaží tvářit jinak a bohužel všechny (v mém případě ze všech socsfér) ženy, na tohle mají velmi sensitivní talent prohlédnout (radar, sonar, rentgen) a vidět to real (pudová vlastnost). Jak se ptal Mladějov, přehlédl jsem odpověď, nakolik se to týká i druhého pohlaví (protistrany) 🤔?

(Příspěvek byl editován uživatelem AllForOne(pnzs).)
Středa, 30. září 2020 - 20:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 2-2018
*singles 🙈
Čtvrtek, 01. října 2020 - 04:01:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4440
Registrován: 5-2004
A kolik by ta reálná cena měla bejt? Chci slyšet číslo, ne floskuli.

V každým místě jiný. Dnes je dost dat na to, aby se dalo jednou třeba za měsíc hýbnout cenou za hodinu a třeba jednou za 2-3 měsíce cenou za časový karty. Tady máš srovnání 11 možností, jak to (ne)dělat, chceš po mě hned tu první, nejblbější. [happy]

A za druhé mám z vlastní zkušenosti s parkováním, jež je ekvivalentem Tebou adorovaného parkovacího domu. Tak nežvaň na K-reportu a ten dům u nás ve Vršovicích postav.

Já to neadoruju. Já beru to, že běžně nejde v blízkosti bytu koupit/pronajmout stání pod střechou, jako druhej projev téhož základního problému - parkování „zadarmo“ na ulici v kombinaci s přeregulovaností toho, jak stavět baráky a město.

Tou třetinou bych si navíc tak úplně nebyl jist

třetina vychází z minimálního počtu odstavných stání:
- 1 na 2 garsonky/1+1
- 1 na byt < 100 m²
- 2 na byt > 100 m²
a toho, že jedno sežere včetně obslužných ploch minimálně 20-25 m² (může es to shora přiblížit až k teoretickým 10 m², ale to znamená pořídit automatický parkovací systém).
Čtvrtek, 01. října 2020 - 04:35:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 11-2005
V tomhle je to zelené šílenství sympatické: konečně kopnout majitele předraženýho nesmyslu, co jako nový hned koupí
ztratí třetinu své hodnoty a všude škodí, pořádně do [zadnice] Díky[ok]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 01. října 2020 - 07:21:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5041
Registrován: 3-2004
co jako nový hned koupí ztratí třetinu své hodnoty

OOO Obecně oblíbený omyl. A nebo poraďte, kde tyhle čerstvé (ale skutečně čerstvá, ne po dvouleté lízačce) nesmysly koupit za 2/3 ceny.

Honzasl: Zkuste něco vykomunikovat anglicky na úřadě tamtéž?
Já jsem chtěl naznačit, že cílem pro "sjednocenou evropskou byrokracii" by měla být do budoucna jednotná angličtina, nikoli "všechny formuláře ve všech jazycích". Ale jedná se jen o můj názor...

A kolik by ta reálná cena měla bejt? Chci slyšet číslo, ne floskuli.
Taková, kdy parkoviště bude plné dejme tomu na 90 % a stále bude zbývat dost míst pro ty, co náhodně přijedou. Ideálně plně elektronický systém s plovoucí cenou špička/sedlo.

Proč je tolik třicátníků zoufale single a tolik pětadvacetníků bez sexuální zkušenosti?!...

Protože existuje spoooousta jiné zábavy, než upocené muchlování. U nás v podorlické vsi bylo v každé generaci dostatek starých mládenců, kteří se místo ženám věnovali hasičině, myslivosti a hospodě. O jejich sexuálních preferencích si nedělám iluze (pro ilustraci budiž dva bratři, dnes skoro šedesátníci, kteří celý život prožili v jedné domácnosti s matkou a mentálně postiženou sestrou).


(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Čtvrtek, 01. října 2020 - 07:59:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11345
Registrován: 4-2003
Miram:V tomhle je to zelené šílenství sympatické: konečně kopnout majitele předraženýho nesmyslu, co jako nový hned koupí
ztratí třetinu své hodnoty a všude škodí, pořádně do [zadnice] Díky[ok]


Komonostalgik a pomatenec Miram v jedné osobě není schopen pochopit, že auto nemusí mít akorát ten, co žije ve větším městě s plně funkční MHD, se kterou se dá dojet nejen do práce, do školy a za zábavou, ale i k doktorovi a zároveň je třeba bydlet v bytě a nikoliv ve vlastním domě. Pak to bez auta jde. Jen je třeba se smířit s tím, že pokud dítě/manželka onemocní tak, že to není na sanitku, ale jízda s MHD by už byla velké trápení, je třeba zaplatit tágo a na tuto situaci být připraven například odložením pár tisícovek v hotovosti do šuplíku.

Na vesnici a menších městech to bez auta nejde a nešlo ani za éry dřívbylolípu, když odhlédneme od divokostí jako že velký šťastlivec byl ten, kdo sehnal motorku a jezdil na ní i během zimy za sněhu a mrazu, nebo že se nedostal nikdo nikam. Na to vůbec nemá cenu vzpomínat [nene]. Na vesnici a menším městě ten, kdo nemá auto, má obvykle rozpadající se barák a jeho akční rádius se smrskává na cesty do práce do bývalého JZD a do hospody. Pár takových debilů se vždycky najde, ale to je naprostá spodina společnosti.

A abych si mohl koupit nepředražený nesmysl (rozuměj ojetinu), někdo si ten předražený nesmysl (nové auto) musí koupit.


Hajnej:A za druhé mám z vlastní zkušenosti s parkováním, jež je ekvivalentem Tebou adorovaného parkovacího domu. Tak nežvaň na K-reportu a ten dům u nás ve Vršovicích postav.

Sice to není na mne, ale Hajnej by se měl smířit s tím, že parkovacích míst je ve městech málo a víc jich nebude. Bude se za ně platit všude, protože město není projektováno na to, že každá rodina bude mít dvě auta (běžný stav i u nás v ulici). Tak proto i já jsem rád, když svojí fabku zaparkuji třeba tři sta metrů od domu. A to u nás těch míst máme ještě dostatek.

Jinak stav, že mít místo k parkování u domu je jakési právo majitele bytu či domu, vede k absurdním situacím, kdy současné vedení Prahy 4 nechce povolit obnovu tramvajové trati z Pankráce na Budějovickou jen proto, aby nedošlo k úbytku parkovacích míst. Prostě je třeba se do budoucna smířit s tím, že mohu být rád, když v blízkosti domu budu vůbec mít jedno placené místo k parkování. A za tu blízkost mohu s klesající vzdáleností od centra měst považovat třeba i dva kilometry...
Čtvrtek, 01. října 2020 - 08:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12760
Registrován: 8-2012
Já jsem chtěl naznačit, že cílem pro "sjednocenou evropskou byrokracii" by měla být do budoucna jednotná angličtina, nikoli "všechny formuláře ve všech jazycích"
Za prvé proč zrovna angličtina, když je to v rámci členských zemí Evropské unie úřední jazyk pouze na Maltě [biggrin], za druhé mi není úplně jasné, proč by moje pětašedesátiletá matka (políbená akorát ZDŠ ruštinou) měla s lokálním byrokratem obcovat v angličtině jen proto, aby se dosáhlo nějakého vašeho debilního cíle?
O jejich sexuálních preferencích si nedělám iluze
Ale o tom diskuze přece nebyla - pokud to dotyčným takto vyhovuje, nejsou to asi (cituji z příspěvku Libcha) "třicátníci zoufale single" (což chtěl celospolečensky řešit [happy] ). A zmatení pojmů nastalo ještě daleko dřív, kdy se K.S. vydal v rámci obvyklého "dřív bylo líp, stojí to za howno" na tenký led "poklesu sexuální aktivity", k čemuž nemá krom svých (ne)zkušeností žádná data, ale směšuje to s poklesem porodnosti.

Hajnej by se měl smířit s tím, že parkovacích míst je ve městech málo a víc jich nebude. Bude se za ně platit všude, protože město není projektováno
Nemám pocit, že by Hajnej vystupoval proti placení za parkování - řekl bych, že právě naopak, když považuje za žádoucí, aby ke každému bytu bylo standardně parkovací místo (jistěže placené, takové ty marketingové triky "k novému bytu parkovací místo zdarma" doufám nežerete). To je totiž optimální řešení, nikoli nějaké "parkovací domy" s Hajným popsanými nevýhodami (ze kterých někdo vyfabuloval nesmíření se s placením).
電車オタク
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 09:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 486
Registrován: 11-2019
https://zdopravy.cz/cd-meni-pravidla-pro-cestujici-jizda-bez-rous ky-muze-prijit-na-1000-kc-61876/

https://www.mdcr.cz/getattachment/Dokumenty/Ministerstvo/Prepravn i-a-tarifni-vestnik/Prepravni-a-tarifni-vestniky-2020/Prepravni-a -tarifni-vestnik-19-2020/PTV19-25-9-2020.pdf.aspx

Jak mě štve, že teď nejsem v ČR, abych to mohl vyzkoušet.

144. Za porušení přepravních podmínek se považuje, pokud cestující:
z) neuposlechne pokyn daný mu pověřeným zaměstnancem ČD.


To je takové krásně gumové, ale dneska se obvykle nové pokuty nijak nevymáhají, takže by se to ani k soudu nedostalo [lol]
Čtvrtek, 01. října 2020 - 09:27:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12762
Registrován: 8-2012
Tak to zkuste tam, kde jste, a žeňte to pak třeba na ředitelství zeměkoule...
電車オタク
Čtvrtek, 01. října 2020 - 09:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7035
Registrován: 9-2011
angličtina, když je to v rámci členských zemí Evropské unie úřední jazyk pouze na Maltě
Ještě v Irsku.

proč by moje pětašedesátiletá matka měla s lokálním byrokratem obcovat v angličtině jen proto, aby se dosáhlo nějakého vašeho debilního cíle?
Nepředpokládám, že tvoje matka se chce stěhovat do Estonska, či kterou zemi jsme to vybrali zum Beispiel, ale šlo o to, že s místním byrokratem by mělo být možno komunikovat buď místně nebo anglicky.
Tzn. kdyby se tvoje ctěná matka chtěla každej rok přestěhovat do další země EU, tak by jí mělo stačit naučit se anglicky, aby to všude zvládla vyúřadovat, a nemusela by se učit všech dvacet-něco jazyků užívaných v EU.
A proč zrovna angličtina? Odpověď tě asi napadne, ne? (a to, že se oficiálně používá jen na Maltě a v Irsku, je nakonec jakousi výhodou).
Mmch, v tom Estonsku by s tou ruštinou asi vystačila [wink].
Všichni jste volové. Servít
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:20:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 11-2005
AllForOnepnzs:
"ženy, na tohle mají velmi sensitivní talent prohlédnout (radar, sonar, rentgen) a vidět to real (pudová vlastnost)"

Na ženský sonar bych moc nespoléhal. Co potom ženy, které si opakovaně nabalují pitomce (a samy to uznávají)?

Vámi neustále uváděný stereotyp stárnoucího mládence v mamahotelu se v mojí sociální bublině prakticky nevyskytuje. Za stereotyp vás nesoudím, pokud v té vaší je jich skutečně, jak říkáte, přehršel.

AllForOnepnzs:
"přehlédl jsem odpověď, nakolik se to týká i druhého pohlaví"

Týká, v mém okolí tuším je o chlup víc zoufale single žen, než mužů. Patrně to bude "na dřív" naštelovanými biologickými hodinami.


Aleš_Liesk.:
"kdyby se tvoje ctěná matka chtěla každej rok přestěhovat do další země EU, tak by jí mělo stačit naučit se anglicky, aby to všude zvládla vyúřadovat, a nemusela by se učit všech dvacet-něco jazyků užívaných v EU"

To je pokroková idea, i když volba angličtiny je pořád taková hůře obhajitelná, byť praktická.

Já jsem tedy nějakou dobu žil "jen" v Německu, ale řekl bych, že kdo se někam stěhuje, není pro něj učení se lokálního jazyka ta největší překážka. Ostatně, do nějaké míry se ho stejně musí naučit.

Mě třeba víc vrásek nadělaly různé kruhové závislosti, jako že třeba: na to, abyste si mohli pronajmout byt, musíte (každý pronajímatel ho vyžaduje) mít tamními úřady vedené potvrzení bezdlužnosti. Na to, abyste tohle potvrzení mohli mít, musíte mít v té zemi účet u banky. No a na to, abyste si mohli založit účet u banky, musíte mít adresu v té zemi, čiže pronajatý byt.

Tohle je ještě docela sranda, ale v jiných zemích jsem slyšel o horších kruhových závislostech.

Hlavní přínos tudíž vidím v harmonizaci pravidel (kontra "Brusel nám nařizuje, diktuje"), aby se dalo očekávat, že to ve všech evropských pidizemích funguje podobně, a plošnému uznávání ekvivalentních věcí.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:29:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10632
Registrován: 4-2003
SG: ale dneska se obvykle nové pokuty nijak nevymáhají,

To že se něco v některých případech nevymáhá (o čemž víte v konkrétních případech s prominutím velký kulový) neznamená, že daná pohledávka neexistuje. Dlužná částka se naopak v řadě případů zvyšuje.

To že jí někdo odepíše je naprosto nevyzpytatelný, potenciální dlužník se o tom nemá jak dozvědět.
Nebo mi chcete namluvit, že někdo, kdo dluží z před 5 lety za popelnici, bedlivě pročítá úřední desku města/obce s rozhodnutími zastupitelstva?? Jak se to dozví v případě soukromoprávního subjektu?

Akorát tady blbnete hloupější lidi, než jste vy sám + je ženete je do průseru.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:32:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10633
Registrován: 4-2003
mém okolí tuším je o chlup víc zoufale single žen, než mužů.

Já to nesleduji a je mi to fuk, ale hlanvě - tohle je všeobecná železniční diskuse.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12763
Registrován: 8-2012
šlo o to, že s místním byrokratem by mělo být možno komunikovat buď místně nebo anglicky
No tak já v tom popisu krásného nového světa, protkaného VRTkami podporujícími nomádství po východní Evropě, kde cílem pro "sjednocenou evropskou byrokracii" by měla být do budoucna jednotná angličtina tu možnost "místně" nevidím. Ale třeba tam je a jde jen o moji vrozenou tupost.
Mmch, v tom Estonsku by s tou ruštinou asi vystačila
Ruština v Estonsku není úředně "místně", takže nevystačila.
Ostatně by především neměla tu potřebu, anžto není VRT-ultrašoto a nepotřebuje tím každoročním stěhováním zdůvodňovat jejich potřebu.
A během půldruharočního přestěhování jejího syna do Polska (kde už jednu VRTku mají) vystačilo s úřady obcovat ("místně", i tak to byla zajímavá byrokratická zkušenost) akorát kvůli formuláři E106 (představte si, evropský v "místně" lokalizovaném znění), což by taky nebylo úplně nezbytné, kdyby mu (a zbytku rodiny) vystačilo konzumovat výdobytky jen tamního zdravotního systému... (OT: radši se i se zlomenou nohou přeplazím přes hranice.)
Ale to jen na okraj, jestli si uvědomujete, jak je ta diskuze o nomádech absurdní, protože slovo "marginální" by pro popis rozsahu takového VRTkami vyvolaného nebo podporovaného stěhování nach Osten potřebovalo ještě další stupeň nad superlativem.

a na to, abyste si mohli založit účet u banky, musíte mít adresu v té zemi
A na tohle potřebujete Evropskou unii, aby to za vás vyřešila? [happy]
1. to nechtějí všechny banky, tj. dá se jít o dveře vedle;
2. to je na druhou stranu pochopitelné, protože vám někam chtějí poslat např. platební kartu (u těch "vedledveřních" se dá domluvit např. převzetí na pobočce po SMS vyrozumění), nejde ale o žádnou oficialitu, ale jen kontaktní doručovací adresu, kterou může být např. zaměstnavatel;
3. vzhledem k tomu, že speciálně u německé banky založím konto za čtvrt hodiny, aniž bych vstal od počítače (OK, asi budu potřebovat "německý" mobil), tak bych to fakt přes Brusel nehonil. Možná naopak, všechny tyhle verifikace typu občanka + faktura za elektriku + klubová karta místního bordelu jsou vyvolány (správnou) EU-harmonizací podmínek proti praní špinavých peněz.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:50:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 487
Registrován: 11-2019
RadekŠ:
"SG: ale dneska se obvykle nové pokuty nijak nevymáhají,

To že se něco v některých případech nevymáhá (o čemž víte v konkrétních případech s prominutím velký kulový) neznamená, že daná pohledávka neexistuje. Dlužná částka se naopak v řadě případů zvyšuje.

To že jí někdo odepíše je naprosto nevyzpytatelný, potenciální dlužník se o tom nemá jak dozvědět.
Nebo mi chcete namluvit, že někdo, kdo dluží z před 5 lety za popelnici, bedlivě pročítá úřední desku města/obce s rozhodnutími zastupitelstva?? Jak se to dozví v případě soukromoprávního subjektu?

Akorát tady blbnete hloupější lidi, než jste vy sám + je ženete je do průseru."
Obecná promlčecí lhůta 3 roky a nazdar. S dovolením o tom vím relativně dost vzhledem ke svojí práci.

Zvyšuje se o zákonný úrok, to bude u tisícovky nějaká stokoruna. Proč srovnáváte pohledávku obci a pohledávku akciové společnosti? To chcete s takovou někoho poučovat? [rofl]
Mladějov
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15127
Registrován: 3-2007
L: Mně jste pořád ještě neodpověděl, jak byste celospolečensky (vaše slova) navrhoval řešit údajně "šílený" počet pětadvacetiletých paniců a třicetiletých singlů.

Ženský tyhle částečně pudové věci maj už minimálně od puberty, taky své o něco později dospívající (hlavně duševně !) spolužáky již na ZŠ a v nižších ročnících SŠ většinou maj za blbce a choděj se staršíma klukama (z čehož u některých pánů vznikají} první frustrace z něžného pohlaví).

Já bych předřečníkům podepsal, že z chlapa musí být prostě vidět, že je chlap (tedy že se umí postarat o sebe a zřejmě i o budoucí rodinu, někdo ve třiceti v mamahotelu takto vážně nepůsobí).

Představte si, že dřív (tak do 70. let) holky třeba nechtěly někoho, kdo nebyl (z jakýchkoli) důvodů na vojně. To je podobné. Prostě nechtěj slabochy a jedince s podivínskými názory - a to si pište, že když na druhé schůzce začne po pár skleničkách vína dotyčný rozvíjet teorie o nepotřebnosti auta a jak by ty motoristy měl stát trestat a potlačovat, a že vlak forever, tak si asi něco pomyslí a třeba i dotyčný dostane dřív kopačky [lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:53:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 488
Registrován: 11-2019
Libcha:
"No a na to, abyste si mohli založit účet u banky, musíte mít adresu v té zemi"
Nepravda. Nenapadá mě země v EU, kde by si nešlo na počkání udělat účet i bez místní adresy [wink] Uveďte nějaký příklad...
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12764
Registrován: 8-2012
To že jí někdo odepíše je naprosto nevyzpytatelný, potenciální dlužník se o tom nemá jak dozvědět
A hlavně pak spadne do nějakého toho SOLUSu a z hrdinného odboje proti rouškové totalitě může být reálný životní problém. Ale někomu ty pózy za to holt stojí [happy].
電車オタク
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:02:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 489
Registrován: 11-2019
T_._H_.:
"To že jí někdo odepíše je naprosto nevyzpytatelný, potenciální dlužník se o tom nemá jak dozvědět
A hlavně pak spadne do nějakého toho SOLUSu"
V ČR není nějaký jednotný registr dluhů jako snad v každé normální zemi. A ČD podle svých informací údaje do žádného registru neposílají.

http://www.ceskedrahy.cz/dalsi/ochrana-osobnich-udaju/-2565/#komu
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:03:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 3-2004
Představte si, že dřív (tak do 70. let) holky třeba nechtěly někoho, kdo nebyl (z jakýchkoli) důvodů na vojně.

Jenže to bylo spíš proto, že u dotyčného vždy hrozilo, že na tu vojnu někdy tak jako tak bude muset nastoupit. Což znamenalo dva roky otroctví bez příjmů a občanských práv.

Aspoň takhle to vysvětluje tahle brožůrka z 80. let, kterou jsem zdědil po rodičích..
https://www.databazeknih.cz/knihy/moderni-laska-a-sexualita-manze lstvi-a-rodina-55924

i když volba angličtiny je pořád taková hůře obhajitelná
Ach tyhle teorie. Ještě do toho zamíchat esperanto a latinu. Jediné štěstí, že realita předbíhá teorii a jednotným jazykem se dnes domlouvají všechny evropské korporáty [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:05:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10634
Registrován: 4-2003
Obecná promlčecí lhůta 3 roky a nazdar. S dovolením o tom vím relativně dost vzhledem ke svojí práci.

Zvyšuje se o zákonný úrok, to bude u tisícovky nějaká stokoruna. Proč srovnáváte pohledávku obci a pohledávku akciové společnosti? To chcete s takovou někoho poučovat?


- Vím o to relativně dost vzhledem k práci své ženy. Stejně jako o koncích příjemců těchto zaručených rad.

- Samosprávu, a.s. , stejně jako promlčecí lhůtu ten ten příjemce Vašich "rad" nerozlišuje. Stejně jako nerozlišuje tisíc či deset tisíc, nebo třeba že vybírá počtovní schránku a přebírá doporučený dopisy.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:15:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12765
Registrován: 8-2012
Jediné štěstí, že realita předbíhá teorii a jednotným jazykem se dnes domlouvají všechny evropské korporáty
Tak to teda nejsme ten správný evropský korporát (páč lingua franca v tom našem je řeč, která je na pozici univerzálního evropského jazyka neprotlačitelná nejen z důvodu, že by příliš připomínala předchozí pokus o evropskou integraci [biggrin]).
電車オタク
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:18:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10635
Registrován: 4-2003
A ČD podle svých informací údaje do žádného registru neposílají.

ČD ty pohledávky můžou škrtem pera někomu prodat. Zejtra. Stejně jako dneska starosta navrhne tajemníkovi, ten skokem se připraví podklady a zejtra odhlasuje zastupitelstvo. To fakt nerozhodujou ženský někde na účtárně.

------------------------------------
Mně daleko horší přijdou vaše kreténské rady. Protože jejich cílová skupina slyší jen a přesně to co chce slyšet.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:20:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5043
Registrován: 3-2004
T.H.
Protože nemusíte na denní bázi komunikovat s Čínou a Indií, která se vám na nějaké lokální evropsko-jihoafrické nářečí může vybodnout [happy]
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:32:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 11-2019
RadekŠ:
"Zejtra. Stejně jako dneska starosta navrhne tajemníkovi, ten skokem se připraví podklady a zejtra odhlasuje zastupitelstvo. To fakt nerozhodujou ženský někde na účtárně."
Pohledávky za odpady nelze odprodávat a k vymáhání si ani nejde naúčtovat externího advokáta [wink] Tak si nevymýšlejte [wink]
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:40:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 11-2019
Mimochodem po hádce s arogantním revizorem [cunik] v Olomouci jsem si 4 roky zpátky nechal vypsat ten papír, že jsem jako že bez lístku. Doteď se "překvapivě" nic nedělo. Stejně je to už promlčené... DP Olomouc dokonce ignoruje požadavek na zaslání osobních údajů podle GDPR. Ale to s nima srovná Úřad pro ochranu osobních údajů [talker]
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10636
Registrován: 4-2003
Přečte si ještě jednou, na jakou větu reagujete. Na mě těžko, možná tak na na svoje osobní fikce o mých představách.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:43:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2019
Honzasl:
"Jediné štěstí, že realita předbíhá teorii a jednotným jazykem se dnes domlouvají všechny evropské korporáty [happy]"
Já jsem naopak rád, že může tyhle nesmysly každý den pracovní den po 8 hodinách hodit za hlavu [kladivo] Teď se třeba snažím vysvětlit vwedení bulharské pobočky, že by měli trochu víc používat tu angličtinu a vůbec spolupracovat [lol]
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:44:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493
Registrován: 11-2019
RadekŠ:
"Přečte si ještě jednou, na jakou větu reagujete. Na mě těžko, možná tak na na svoje osobní fikce o mých představách."
Ale tak se nerozčiluj. Radši si to srovnej doma, kde si asi zvykklý na lepší disciplínu [lol]
Čtvrtek, 01. října 2020 - 11:55:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12766
Registrován: 8-2012
Protože nemusíte na denní bázi komunikovat s Čínou a Indií
No tak cíleně "evropské korporáty" jste určil vy. S Čínou samozřejmě komunikujeme na bázi jejich verze normanského dialektu starofrancouzštiny, ale to už je zase mimo původní definiční obor (teda minimálně dokud nedojde k přestřelkám na čínsko-finských hranicích). Ale v "evropském korporátu" to matláme tak nějak každému jak zobák narostl (takže cenění jsou Slováci z jižních oblastí Felvidéku a jinak krom Goetheho v originálu spíš slovanské esperanto, protože v každém správném evropském korporátu se i západně od "Line of Contact" nakonec nějaký Polák najde [biggrin]).
電車オタク
Čtvrtek, 01. října 2020 - 12:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 615
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
"Přečte si ještě jednou, na jakou větu reagujete. Na mě těžko, možná tak na na svoje osobní fikce o mých představách."

Radku, to nemá cenu[wink]. On přece S dovolením o tom ví relativně dost vzhledem ke svojí práci.. Když to ví sice blbě, ale takhle suverénně, tak si holt jednou musí nabít sám...[proud].
Čtvrtek, 01. října 2020 - 15:09:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7040
Registrován: 9-2011
No tak já v tom popisu krásného nového světa, protkaného VRTkami podporujícími nomádství po východní Evropě, kde cílem pro "sjednocenou evropskou byrokracii" by měla být do budoucna jednotná angličtina tu možnost "místně" nevidím
Já bych jí tam viděl, i když ne explicitně vyjádřenou.
Prostě "všude se domluvíš anglicky" neznamená, že všude se domluvíš jenom anglicky.

Ruština v Estonsku není úředně "místně", takže nevystačila.
A angličtina je v Česku úředně "místní"?
Já jen třeba že daňový přiznání u nás v angličtině vyplnit a podat můžeš.
Žádost o povolení trvalého pobytu můžeš taky vyplnit anglicky (i když to není úplně dokonalý, přikládané dokumentu musí být ouředně přeložený napůl a ještě do češtiny).
A wo to tady asi go - aby to v té angličtině šlo všude (samozřejmě paralelně k místním jazykům, se švýcarskými úřady jsme teď komunikovali anglicky a kupodivu nám v ní i odpověděly - bál jsem se, aby to nebylo v rétorománštině [wink] - "co si ti Češi vo sobě myslej, psát nám anglicky... tak my jim ukážeme, ve Švýcarsku švýcarsky!")

Naučení se místního jazyka pro přežití ještě neznamená, že budu schopnej vyplňovat úřední formuláře, se kterejma se občas potýkám, i když jsou v češtině, resp. v jejím úřednickém dialektu (hantec hadr).
Všichni jste volové. Servít
Pezos
Čtvrtek, 01. října 2020 - 16:46:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 4-2014
Saul_Goodman:
"Nenapadá mě země v EU, kde by si nešlo na počkání udělat účet i bez místní adresy [wink] Uveďte nějaký příklad..."
To bude asi per banka. Polský kolega mi vyprávěl, jak mu před lety v české mBank tvrdili, že bez české adresy mu nemůžou udělat účet (prý proto, že by mu neměli kam poslat kartu).
Saul_Goodman
Čtvrtek, 01. října 2020 - 17:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2019
Pezos:
"Polský kolega mi vyprávěl, jak mu před lety v české mBank tvrdili, že bez české adresy mu nemůžou udělat účet (prý proto, že by mu neměli kam poslat kartu)."
To mi taky tvrdili [lol] Tak jsem si u nich otevřel účet bez karty, adresu změnil v elektronickém bankovnictví, objednal kartu a ta mi dorazila v pořádku do Rumunska [rofl]
Čtvrtek, 01. října 2020 - 17:19:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10293
Registrován: 5-2002
No, jo, to jste borec. Kolik lidí kromě Vás to potřebuje?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 18:48:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12771
Registrován: 8-2012
Naučení se místního jazyka pro přežití ještě neznamená, že budu schopnej vyplňovat úřední formuláře, se kterejma se občas potýkám, i když jsou v češtině
Já bych si jen dovolil znovu připodotknout (omlouvám se, že furt otravuju s podstatou diskuze), že (ne)existence formulářů v angličtině je nepochybně jedním z nejnejmarginálnějších (komparativ superlativu) důvodů (ne)přesouvání se od sexuálně klesajícího trendu velkoměstského západu do bukolického Pobaltí plného kyprých slovanských lýtek jako celospolečenského řešení, k čemuž nám dopomáhej VRT, amen.
On se málokdo (opět bych se nebál použít stupňování přídavných jmen) přesouvá jen pro samo přesouvání, stejně jako qedlání pro qedlání s jízdními řády vzrušuje akorát šotouše (protože bude příští rok jezdit brejlovec někde jinde). No a pokud se přesouvá z racionálního důvodu, tak to má buďto zmáknuté sám nebo dostane nějakou podporu (angl. support). A i tak je takových lidí zanedbatelné množství (s E106 nás bylo ve stotisícovém okrese na prstech dvou rukou). A především se těch formulářů zase tolik nenavyplňuje, to je jen fixní idea nějakých teoretiků.

Ale máte-li tu potřebu, můžete se v angličtině stát estonským e-rezidentem [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Čtvrtek, 01. října 2020 - 19:28:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22987
Registrován: 5-2002
TH: komparativ superlativu
Spíš nějaký super-superlativ, ne?
Komparativ superlativu by bylo něco jako nejmarginálnějšejší...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 02. října 2020 - 07:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 3-2004
omlouvám se, že furt otravuju s podstatou diskuze

Měl jsem za to, že oficiální konference "Rychlovlakem do Pobaltí za novým životem" již skončila a následuje raut a volná diskuze.
Pátek, 02. října 2020 - 08:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7045
Registrován: 9-2011
oficiální konference "Rychlovlakem do Pobaltí za novým životem" již skončila a následuje raut a volná diskuze.
Taky to tak beru.
T.H. bych rád jemně upozornil na fakt, že ve svých příspěvcích se nosnému tématu této mezigalaktické superkonference nevěnuji ani zbla*) a pouze diskutuji o jednotlivých dílčích tématech, na něž se při ní narazilo.

*)když už tu T.H. řeší i jazykov(ědn)é problémy, tak bych rád otevřel debatu na téma "zblo" - aneb jestli je tu někdo, kdo použil slovo "zblo" v jiném tvaru než "zbla" [wink]
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 02. října 2020 - 09:19:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 7-2017
Já občas používám "zble", ale ty ostatní tvary vůbec [nene]
Pátek, 02. října 2020 - 11:25:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12774
Registrován: 8-2012
T.H. bych rád jemně upozornil na fakt, že ve svých příspěvcích se nosnému tématu této mezigalaktické superkonference nevěnuji ani zbla
Já jsem si právě všiml, že Nejedlý, tak jsem si říkal, že sem vjedu a nasadím to zpátky na koleje.
電車オタク
Pátek, 02. října 2020 - 14:07:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7046
Registrován: 9-2011
Nejedlý? Myslím, že citace mého bývalého pana šéfa sem zapadne jak [zadnice] na hrnec:

Rudý satan jest N/nejedlý a když se uřízne, tak smrdí.

(mladším vysvětlím, že Zd. Nejedlý byl m.j. komunistický ministr školství a národní osvěty. Byl zarytým (bohužel ne dostatečně hluboko do země) komunistou, členem Ústředního výboru KSČ. Mimo jiné otevřel cestu ke komunistické a ateistické ideologizaci školství a likvidaci církevních škol (tolik tetička Wiki).
A ještě dlužno podotknouti, že výraz "uříznout se" byl dříve používán ve smyslu "uprdnout se".
Tak a teď už by ten dvojsmysl věty, původně použité panem Smotlachou, takto autorem známého Atlasu hub [proud], mohl být zcela jasný.)
Všichni jste volové. Servít
Pátek, 02. října 2020 - 14:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12777
Registrován: 8-2012
Ano. To husitské hnutí.
電車オタク
Pátek, 02. října 2020 - 14:47:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 170
Registrován: 8-2017
Copak husitské hnutí, ale lešetínský kovář!...Jaká je to idea! On drží v jedné ruce kladivo a ve druhé kleště...A to jsou ty kleště, soudruzi, kterými Rudá armáda sevřela Němce u Stalingrádu...! Ovšem, soudruzi, není Němec jako Němec....! I my máme svoji Boženu Němcovou!
(část jednoho autentického projevu s. ministra Nejedlého. Ty tečky jsou dlouhé odmlky).
Pátek, 02. října 2020 - 15:22:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10645
Registrován: 4-2003
mladším vysvětlím, že Zd. Nejedlý byl m.j. komunistický ministr školství a národní osvěty
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 02. října 2020 - 16:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12778
Registrován: 8-2012
Oni to v tom Pražském povstání neměli lehké. Třeba otázka vlasovců. Já osobně jsem tolerantní. Pro mě za mě ať si chodí každý ostříhán jak chce.
電車オタク
Pátek, 02. října 2020 - 20:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2020
Zdravím, prodám železniční nástěnný fotokalendář na rok 2021. Lesklý kvalitní papír. Rozměry: malý: 297x210 a velký: 420x297. Cena za malý 299 Kč + poštovné, za velký 360 Kč + poštovné. Měl by někdo zájem?
Sobota, 03. října 2020 - 02:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3918
Registrován: 7-2012
Hezky to začíná https://zdopravy.cz/drahy-rusi-cast-spoju-pendolino-nektera-nahra di-vlaky-intercity-rusi-se-ic-praha-opava-62025/ a to máme před novým GVD.
Pikehead
Sobota, 03. října 2020 - 06:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6575
Registrován: 3-2007
Ja bych se na to dival tak, ze mame docela dlouho po starem GVD...
Sobota, 03. října 2020 - 20:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370
Registrován: 3-2013
Bram: "Na vesnici a menších městech to bez auta nejde a nešlo ani za éry dřívbylolípu..."
Vážně?
Pikehead
Sobota, 03. října 2020 - 20:21:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6584
Registrován: 3-2007
Tak jasně že to šlo, ale dneska už srovnatelný diskomfort nikdo podstupovat nebude...
Sobota, 03. října 2020 - 22:46:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2018
Jistě, dnes už ne. Nikdo mi už na vesnici neprodá potraviny za stejnou cenu jako v supermaketu, že. A tak se mi samozřejmě vyplatí do města dojet autem, které bych jinak využíval tak na polovic, že. I když mám důchodcovskou slevu na VHD, tak do autobusu basu piva nenaložím, že. No prostě strašnej diskomfort. Zařaďte mě do kategorie "dřívbylolíp", mě je to jedno. Nebylo líp, bylo prostě jinak. Bylo by špatné, kdybychom se za 30 let někam neposunuli. Jen mě napadá citát dr. Husáka: v roce 1968 jsme stáli na okraji propasti. Od té doby jsme udělali velký krok kupředu.
Neděle, 04. října 2020 - 07:56:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12788
Registrován: 8-2012
Nikdo mi už na vesnici neprodá potraviny za stejnou cenu jako v supermaketu
Resp. nikdo vám už v supermarketu neprodá potraviny za stejnou cenu jako na vesnici (tak draho), protože na zákazníky může přenést část svých úspor z rozsahu proti nějaké Jednotě, kde se místní tetka půl otvíračky nudila a druhou míchala včerejší rohlíky mezi čerstvé.
No a alkáči to na base Ambrosiuse (spíš šlehačka než pivo, ale na udržení promile v krvi jim to stačí) poznají asi nejvíc.
電車オタク